Teknisk notat N Vibo Boligselskab Afd 117 Ekstern støj. 13. november 2015 Vores reference: : Søren Damgaard Kristensen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknisk notat N Vibo Boligselskab Afd 117 Ekstern støj. 13. november 2015 Vores reference: : Søren Damgaard Kristensen."

Transkript

1 Teknisk notat Granskoven Glostrup Danmark T F CVR-nr N Vibo Boligselskab Afd 117 Ekstern støj 13. november 2015 Vores reference: Udarbejdet Kontrolleret : Søren Damgaard Kristensen : Morten Hell Vedlagt : 1 INDLEDNING Den 28. og 29. oktober 2015 er der foretaget besigtigelse og støjmålinger ved ejendommen Vodroffsvej 23-31, 1900 Frederiksberg C. Ejendommen omfatter også adresserne Niels Ebbesens Vej 1a 5c Baggrunden for undersøgelserne er, at beboerne i ejendommen føler sig generet af støj, dels fra en børneinstitution, som har legeplads i gården, dels fra vejtrafikken på Vodroffsvej. 2 BESIGTIGELSEN Luftfoto af ejendommen er vist på side 10. Facade mod Vodroffsvej Ejendommen, som har 6 etager har store indliggende altaner både mod Vodroffsvej og mod gården. Det er især ved ophold på altanerne, at støjgenerne opleves.

2 Side 2 Ved gennemgangen den 28. oktober blev identificeret følgende støjkilder: 1. Trafikstøj fra Vodroffsvej 2. Støj fra børneinstitutionen 3. Støj fra en boldspilplads 4. Støj fra port til parkeringskælder Ad. 1. Trafikstøj Trafikstøj ved Vodroffsvej. Den røde prik markerer Vodroffsvej 31. Det ses, at trafikstøjniveauet ved facaden er lidt over 60 db, angivet som L den. L den er den indikator, Miljøstyrelsen bruger til at karakterisere trafikstøj. Der er tale om en ækvivalentværdi over et døgn, hvor trafikken om aftenen og om natten tillægges større vægt, idet der tillægges 5 db til trafikstøjen om aftenen (18-22) og 10 db til støjen om natten (22-07) før døgnækvivalentniveauet beregnes. Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi for vejtrafikstøj er L den = 58 db, dvs. der er en beskeden overskridelse på facaden mod Vodroffsvej. Der eksisterer forskellige partnerskabsordninger initieret af Vejdirektoratet for statsvejene og visse kommuner, herunder Frederiksberg Kommune. Ved disse ordninger er der, når en række betingelser er opfyldt, mulighed for at få tilskud til at forbedre isolationen mod vejtrafikstøj.

3 Side 3 En af betingelserne, som skal være opfyldt i Frederiksberg Kommune, er at støjbelastningen på facaden skal være større end L den = 68 db, hvilket med sikkerhed ikke er tilfældet her. Om mulighederne for at reducere støjen på altanerne se afsnit 3. Ad 2. Børneinstitutionen Børnehuset ved Søerne har ca. 120 børn i vuggestue og minibørnehave Disse børn opholder sig hele dagen i institutionen, som har til huse i stueetagen og som har en stor legeplads med sovebarak i gården til ejendommen. Derudover driver institutionen en skovbørnehave med 104 børn. Disse børn afleveres om morgenen i institutionen og kl. ca. 9 køres de i to busser til Værløse. Kl. ca. 16 kommer busserne tilbage og børnene opholder sig i institutionen og på legepladsen til de bliver hentet af deres forældre. Støjen fra legepladsen stiger omring de tidspunkter, hvor busserne kører eller kommer tilbage. Der er foretaget orienterende støjmålinger på altanen ud mod gården i lejligheden Vodroffsvej tv. Tidspunkt Sted Aktivitet Målt støj 28/10 kl Vodroffsvej 31 Vuggestuebørn tv på legepladsen 58,3 dba 28/10 kl Vodroffsvej 31 1.tv Børnene fra busserne er an- 61,0 dba 28/10 kl /10 kl /10 kl Vodroffsvej 31 st.tv Vodroffsvej 31 1.tv Vodroffsvej 31 1.tv kommet Børnene fra busserne er ankommet Børn stiller op i rækker til bussen Børn går ud til bussen Lydmålingerne er ækvivalentniveauer over 3 minutter. 57,9 dba 65,1 dba 61,3 dba De to lejligheder, hvor der er målt, ligger ud for børneinstitutionens sovebarak. Sovebarakken har en overdækket terrasse med bræddegulv og et tag med hårde overflader. Subjektivt vurderet er der en vis rumklang på terrassen, som betyder at stemmer og trinstøj opleves lidt tydeligere i lejlighederne ud for barakken. Om mulighederne for dæmpning, se afsnit 3.

4 Side 4 Det anføres ligeledes, at støjen opleves som værre i hjørnet mellem ejendommens to bygninger. Dette kan skyldes refleksioner i facaden. Der er ikke formuleret støjgrænser for støj fra børneinstitutioner. I stedet henvises til, at man via dialog prøver at mindske eventuelle problemer. Med hensyn til ejendommens muligheder for at reduceres støjproblemerne henvises til afsnit 3. Ad 3. Boldspilplads Boldspilpladsen vest for ejendommen benyttes også uden for skoletid af unge mennesker, ofte med en del støj til følge. Der var ingen aktivitet under besigtigelsen. Hvis der opføres en tæt skærm rundt om pladsen, vurderes det at støjudsendelsen til omgivelserne kan reduceres med 5-8 db. Skærmen skal være tæt og have en fladevægt på minimum 20 kg/m 2. Skærmen kan med fordel bekædes med absorbenter ind mod pladsen. Skærmen bør være så høj, som det er praktisk muligt, men minimum cirka 2 m. Ad 4. Port ved parkeringskælder Det er oplyst, at porten støjer, når den lukker op og i. Støjen forplanter sig via nedkørselsrampen og kan høres i lejlighederne nær på. Porten var ikke i drift under besigtigelsen. Der kan opnås en vis dæmpning af lydudbredelsen ved at beklæde rampens sider med absorbenter. Dæmpningen vil dog næppe overstige 3-5 db. Før der monteres absorbenter vil vi anbefale, at det undersøges, om det er muligt at dæmpe portens åbne- og lukkemekanisme. Dette vil ofte være tilfældet, hvis der er tale om en ældre port, og den potentielle støjreduktion er langt større. 3 STØJDÆMPNING Ved besigtigelsen blev det oplyst, at det er foreslået at reducere støjbelastningen på altanerne ved at beklæde loftet på altanerne med en absorbent, f.eks. træbeton på bagvedliggende mineraluld. Det er ligeledes foreslået at montere absorbenter på ydersiden af altanrækværket. For at belyse mulighederne for støjdæmpning gives i det følgende en kort oversigt over, hvordan lyden vil udbrede sig.

5 Side Virkningen af absorbenter i loftet på altanerne I frit felt vil lyden fra en lydkilde sprede sig sfærisk og kan nå en tilhører, der befinder sig i en afstand fra lydkilden. Dette benævnes den direkte lyd. Lydkilde Hvis tilhøreren befinder sig nær reflekterende overflader, f.eks. på en altan, vil han ud over den direkte lyd modtage en række reflekterede lydbidrag. Den direkte lyd og de reflekterede lydbidrag adderes, og betyder at det samlede lydniveau stiger. Lydkilde Ved at beklæde en eller flere af de reflekterende flader med absorberende materiale, reduceres refleksionernes styrke, og lydniveauet falder. Lydkilde

6 Side 6 Med hensyn til den opnåelige støjdæmpende effekt af at montere absorbenter på undersiden af altanerne må vi advare om, at den sandsynligvis er meget beskeden. I SBI Anvisning 244 Lydisolering af klimaskærmen anføres, at den dæmpende effekt vil være mellem 0 og 3 db. Effekten vil være mindst i de lavere etager og højest på de øverste etager. Et absorberende loft på altanen vil dog under alle omstændigheder have den effekt, at rumklangen på altanen bliver mindre, dvs. at det akustiske klima på altanen bliver bedre. Rækværket har en åbning med et tremmegitter, som betyder at skærmvirkningen reduceres. Det kan overvejes at montere en plexiglasplade, som dækker gitteret. Vi kan anbefale, at der udføres nogle simple forsøg, hvor en eller flere altaner forsynes med en interimistisk beklædning på loftet. Beklædningen kan f.eks. være 40 mm mineraluld, der fastholdes med nogle tynde lister. Den endelige beklædning vil formentlig bestå af træbeton med bagvedliggende 40 mm mineraluld. Absorbenten skal opfylde absorptionsklasse A. Test-altanen bør ligge midt oppe på facaden. Hvis der er flere test-altaner bør de ligge på forskellige etager. Det vil nu være muligt subjektivt at vurdere lydfohold og støjniveau på testaltanen og sammenligne det med forholdene på naboaltanen. Eventuelt kan foretages en samtidig lydmåling på de to altaner, så man direkte kan aflæse den støjdæmpende effekt.

7 Side Lydabsorberende beklædning på yderside af rækværk Ejendommen ligger i en vinkel, hvilket betyder, at støj fra gården kan reflekteres over mod den facade, som ligger vinkelret på. Modtager Lydkilde Fra en lydkilde i gården til et punkt på den sydvendte facade vil der være et direkte lydbidrag, men derudover vil der være et bidrag fra en refleksion i den vestvendte facade. Hvis den vestvendte facade er 100% reflekterende, dvs. en fuldstændig glat og hård facade, vil niveauet ved modtageren være knap 3 db højere end den direkte lyd. (Det er ikke eksakt 3 db, fordi den reflekterede lyd har længere udbredelsesafstand). Hvis den vestvendte facade er 100% absorberende vil der ikke være noget refleksionsbidrag. I praksis er den vestvendte facade ikke 100% reflekterende, da den er meget uregelmæssig. Det betyder at refleksionsbidraget kun øger niveauet ved modtageren med 1-2 db. Hvis altanrækværket gøres absorberende betyder det helle ikke at den vestvendte facade bliver 100% absorberende. Der vil stadigvæk reflekteres lyd fra facaden, idet kun ca. 25% er beklædt med absorbenter. Forskellen mellem de to situationer kan derfor godt vise sig at være meget lille, måske under 1 db.

8 Side Støjdæmpning i børnehaven Den oplevede rumklang fra sovebarakkens overdækkede terrasse kan reduceres ved at beklæde de skrå loftsflader med absorbenter, f.eks. af samme type som på balkonerne. Dette vil have en effekt ved de lejligheder, som ligger tæt på barakken. Vi vurderer, at det ikke vil have nogen effekt at beklæde de glastage, som forløber udvendigt langs stueetagen på den sydvendte facade. Udsigt fra sovebarakkens terrasse. Glastagene ses langs bygningsfacaden til højre.

9 Side 9 4 KONKLUSION Vi vurderer, at det kan være en rimelig foranstaltning at montere absorbenter på loftet i altanerne, evt. kombineret med plexiglas foran gitteret for at forbedre rækværkets afskærmning. Det vil give et bedre akustisk miljø på altanerne og derudover en beskeden støjdæmpning. Vi kan anbefale et pilotforsøg på én eller nogle få altaner. Samme type absorbent kan monteres under taget over sovebarakkens terrasse. Absorbenter på ydersiden af altanerne mener vi ikke vil have nogen væsentlig effekt. Boldspilbanen kan med fordel inddækkes med skærme. Rampen ned til parkeringskælderen kan evt. forsynes med absorbenter på sidevæggene, men det bør først undersøges om støjkilden kan dæmpes.

10 Side 10 Luftfoto Parkering Niels Ebbesens Vej Boldspilbane Legeplads Sovebarak Vodroffsvej

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 19. april 2018 Notat Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10400072-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF PROJEKT AB Peter Fabers Gade 2200 Kbh. N Vurdering af lydudbredelse fra altaner i gårdrum. PROJEKTNUMMER 35.7670.01 PROJEKTLEDER Claus Møller Petersen UDFÆRDIGET AF Claus Møller Petersen DATO KS Julia

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-2 Sag nr. 2507 Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj Rev. 10.08.2018 Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER ON Arkitekter 29. april 2015 MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER Beregning af vejstøj PROJEKT Møllerens Hus, Rønde - Vejtrafikstøjberegninger ON Arkitekter Projekt nr. 220944 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

NOTAT. 1. Musikstøj fra Ungdomshuset, Dortheavej 61, 2400 København NV.

NOTAT. 1. Musikstøj fra Ungdomshuset, Dortheavej 61, 2400 København NV. NOTAT Projekt Ungdomshuset - Lydmålinger af støj og undersøgelse af forbedringer Kunde Københavns Kommune Notat nr. 1100023528-Notat-0-Musikstøj fra Ungdomshuset Dato 2016-07-01 Til Bjarke Nielsen, Københavns

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD -14 PROJEKT Lokalplan Sneppevej i Løsning. Støj fra vejtrafik PROJEKTNUMMER 35.4936.02 UDFÆRDIGET AF LARS CHRISTIAN BJERREKÆR KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD DATO 2017-08-15 NR N4.057.17 1 INDLEDNING Hedensted

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9.

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9. Teknisk Notat Casa Vita, virkning af støjskærm Udført for Roskilde Kommune TC-101003 Sagsnr.: I100897-01 Side 1 af 9 9. september 2016 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

Notat N Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj : Jens Østergaard Larsen : Casper Bjerring og Gerhard Schlicker

Notat N Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj : Jens Østergaard Larsen : Casper Bjerring og Gerhard Schlicker Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.005.11 Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

ANEBJERG - SKANDERBORG

ANEBJERG - SKANDERBORG Notat 08 ANEBJERG - SKANDERBORG Trafikstøjsberegning på facader med forskellige skærmhøjder 23. marts 2017 Udarbejdet af SINO Kontrolleret af JEK Godkendt af JLPN NIRAS A/S Ceres Allé 3 8000 Aarhus C CVR-nr.

Læs mere

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3 27. november 2017 Notat CFBO Banebyen Viborg Støjforhold Projekt nr.: 230484 Dokument nr.: 1226064490 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning 2

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen PROJEKT Støjredegørelse, trafikstøj Ølsted PROJEKTNUMMER 35.5642.02 UFÆRDIGET AF Casper Bjerring KONTROLLERET AF Thomas Olsen DATO N5.004.18 Vedlagt 1 bilag Indledning Hedensted kommune har anmodet Sweco

Læs mere

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Jørgen Kragh a, Gilles Pigasse a, Jakob Fryd b a) Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut, kragh@vd.dk, gip@vd.dk b) Vejdirektoratet, Vejplan- og miljøafdelingen,

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.009.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 28. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.033.17 Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 3. marts 2017 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.005.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 23. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Indhold. Mads P. Borggaard Jørgensen Njordhusene, Hvide Sande. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Mads P. Borggaard Jørgensen Njordhusene, Hvide Sande. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 11. maj 2018 Notat Mads P. Borggaard Jørgensen Njordhusene, Hvide Sande Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10401472-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af MAM Kontrolleret

Læs mere

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING Notat nr. N6.029.11 Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Tranbjerg - støjskærm Støjskærm 25. juli 2011 Projekt: 35.6315.02 Til Fra : Tranbjerg

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.022.17 Sweco Danmark /S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 30. januar 2017 Støjpartnerskab-II

Læs mere

SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2

SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 REGION HOVEDSTADEN SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Teknisk notat N (revideret 29/1/2016)

Teknisk notat N (revideret 29/1/2016) Teknisk notat N2.138.15 (revideret 29/1/2016) Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 30. december

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. NOTAT Projekt Støjberegning Lundebjergvej 4, Frederikssund Notat nr. 1100030198 Dato 2017-10-10 Til Andreas Grønbæk Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning I forbindelse med planlægningen af nye

Læs mere

akustisk design ud fra rumtype

akustisk design ud fra rumtype akustisk design ud fra rumtype Rummets formål er afgørende for det akustiske miljø, der skal skabes. I rum, hvor der skal tales (f.eks. klasseværelser og auditorier), er det vigtigt at sikre, at lyden

Læs mere

Praktiske erfaringer og løsningsmuligheder

Praktiske erfaringer og løsningsmuligheder Praktiske erfaringer og løsningsmuligheder Storrumskontorer Skoler / undervisning Daginstitutioner Storrumskontorer Indretningsplan / Layout Naturligt arbejdsfællesskab Separate stillerum Separate rum

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Notat 16. april 2019 JN/HJ/støj.16.04.19 Sag: 18.045 Antal sider: 12 Til Sag Emne : AI A/S Holteprojekt Bygherrerådgivning A/S : Ørnegårdsvej 6, Sløjfen : Støjredegørelse 1 Indledning I forbindelse med

Læs mere

Høreskadende støj, unødig støj og akustik

Høreskadende støj, unødig støj og akustik Høreskadende støj, unødig støj og akustik At-intern instruks IN-5-1 Arbejdsmiljøemne: Støj Ansvarlig enhed: AFC, SBT Ikrafttræden: 23. juni 2008 Senest revideret: 1. januar 2016 1: Emne og baggrund Formålet

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. STØJNOTAT Projekt Støjberegning C.F. Richs Vej 103 Kunde TRESOR Property A/S Notat nr. 1100025914-1 Dato 2016-12-16 Til Andreas Grønbæk, TRESOR Property Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning

Læs mere

At-VEJLEDNING. Støj. D.6.1 Marts 2002. Erstatter At-meddelelse nr. 4.06.1 af september 1995

At-VEJLEDNING. Støj. D.6.1 Marts 2002. Erstatter At-meddelelse nr. 4.06.1 af september 1995 At-VEJLEDNING D.6.1 Marts 2002 Erstatter At-meddelelse nr. 4.06.1 af september 1995 Støj 2. udgave april 2004 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen

Læs mere

RAPPORT Linde Allé 4 Albertslund Ny bebyggelse. Vejstøj

RAPPORT Linde Allé 4 Albertslund Ny bebyggelse. Vejstøj Dato: 06-09-2018 RAPPORT Linde Allé 4 Albertslund Ny bebyggelse. Vejstøj Miljømåling ekstern støj Teknisk ansvarlig: Jørgen Tornhøj Christensen Rekvirent: Dansk Lyd Consult Bagsværd Hovedgade 141 2880

Læs mere

Der var på byrådsmødet en generel opfordring til, at alle der havde bemærkninger til projektet, skulle anmode om foretræde for Teknisk Udvalg.

Der var på byrådsmødet en generel opfordring til, at alle der havde bemærkninger til projektet, skulle anmode om foretræde for Teknisk Udvalg. Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Bering - Beder vejen Teknisk Udvalg Drøftelse På byrådsmødet onsdag d. 25. maj 2016 blev sag nr. 9 Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen, Endelig behandlet. Der

Læs mere

Teknisk Notat Rev. 2 N

Teknisk Notat Rev. 2 N Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Teknisk Notat Rev. 2 N2.128.15 Frederiksberg Ejendomme Etablering af P-kælder og nybygning på Skolen ved

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F:

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F: Notat Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering 22. maj 2015 Projekt nr. 220181 Dokument nr. 1215753860 Version 1 Udarbejdet af SHKR Kontrolleret af JEK (arkitekttegning

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.06.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 12. februar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Rapport nr. antal sider BE Sider inkl. denne: 11. Matr. Nr. 10e, 11h, 11s, 1x Haslund By, Haslund. Telefon:

Rapport nr. antal sider BE Sider inkl. denne: 11. Matr. Nr. 10e, 11h, 11s, 1x Haslund By, Haslund. Telefon: Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-090914. Sider inkl. denne: 11 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau i forbindelse med lokalplan 614 i Randers kommune. Matr. Nr. 10e,

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder i Skanderborg kommune. Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder, Skanderborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder i Skanderborg kommune. Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder, Skanderborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-02-060417. Sider inkl. denne: 9 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af vejtrafikstøjniveau på Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder i Skanderborg kommune.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. marts 2012 J.nr.: NMK-10-00460 Ref.: LJE/SMA AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER...

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDLEDNING... 3 2. BEREGNINGSMETODE... 4 3. STØJGRÆNSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER... 6 5. BEREGNINGSRESULTATER... 8 6. KONKLUSION... 9 7. BILAG... 10 2 1. Indledning

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015):

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015): Notat om støj i Hvissinge Øst Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf.: 4323 6100 Den generelle støj I forbindelse med Glostrup Kommunes planlægning og byggemodning af Hvissinge

Læs mere

At-intern instruks om høreskadende støj, unødig støj og akustik

At-intern instruks om høreskadende støj, unødig støj og akustik At-intern instruks om høreskadende støj, unødig støj og akustik Instruks nr. IN-5-1 Arbejdsmiljøemne: Støj Ansvarlig enhed: 5. kontor Ikrafttræden: 23. juni 2008 Senest revideret: 17. juni 2014 1. Emne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Region Nordjylland Støjberegning Nyt universitetssygehus, Aalborg SØ Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer.

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer. Civilingeniør Lone Reiff, Afdelingen for trafiksikkerhed og miljø, Vejdirektoratet, Niels Juels Gade 13, Postbox 1569, 1020 København K, Tlf.: 33 93 33 38, Fax 33 93 07 12, E-mail: LRE@VD.DK Dette paper

Læs mere

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF eo0.docx 202-03-28-4 NOTAT - N2.099.7 PROJEKT Nye boliger på Ågade - trafikstøj PROJEKTNUMMER 35.7497.0 PROJEKTLEDER Søren Vestbjerg Andersen UDFÆRDIGET AF Søren Vestbjerg Andersen DATO 207-09-8 Indledning

Læs mere

Teknisk notat N2.139.15

Teknisk notat N2.139.15 Teknisk notat N2.139.15 Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 30. december 2015 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Støj fra fodbold. Det er jo ikke græsset der støjer.. Annelin Enggaard Groundsman seminar 10. januar 2018

Støj fra fodbold. Det er jo ikke græsset der støjer.. Annelin Enggaard Groundsman seminar 10. januar 2018 Støj fra fodbold Det er jo ikke græsset der støjer.. Annelin Enggaard Groundsman seminar 10. januar 2018 www.miljøakustik.dk T: 2985 7028 E: ale@mlja.dk c/o DJ Miljø & Geoteknik Falkevej 12 3400 Hillerød

Læs mere

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat 6. marts 2018 Notat Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej Projekt nr.: 230555 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af CVI Godkendt af MAM 1 Indledning formål Niras har på foranledning

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

Lejerby. Indledning. Trafikstøj Miljømåling - Trafikstøj. Projektnr.: september 2017 RAR

Lejerby. Indledning. Trafikstøj Miljømåling - Trafikstøj. Projektnr.: september 2017 RAR Trafikstøj Miljømåling - Trafikstøj Projektnr.: 17.4453 14. september 2017 RAR Indledning Claus Riis har på vegne af Henrik Hansen - Lejerby bedt Viatrafik om at foretage beregninger af trafikstøj på et

Læs mere

Bilag A Ydelsesbeskrivelser (YB) for rådgiverydelser vedrørende Vejdirektoratets støjisoleringsordning

Bilag A Ydelsesbeskrivelser (YB) for rådgiverydelser vedrørende Vejdirektoratets støjisoleringsordning Ydelsesbeskrivelser (YB) for rådgiverydelser vedrørende Vejdirektoratets støjisoleringsordning Projektets omfang... 2 Projektgrundlag... 2 Rådgiverens opgaver... 2 Overordnet besigtigelse af boliger langs

Læs mere

Støjhandlingsplan for Ballerup 2008-2013 Udkast til offentlig høring

Støjhandlingsplan for Ballerup 2008-2013 Udkast til offentlig høring Støjhandlingsplan for Ballerup 2008-2013 Udkast til offentlig høring Forord Ballerup Kommune har udarbejdet et udkast til en støjhandlingsplan for trafikstøjen i kommunen. Planen skal gælde i 5 år. Støjhandlingsplanen

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.06.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 3. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Grundlaget for lydberegningerne har været:

Grundlaget for lydberegningerne har været: Notat 27. maj 2015 TSO/BM/lyd.27.05.15.docx Sag: 15.217 Antal sider: 5 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Grundtvigs Sidevej : Ungdomsboliger Grundtvigs Sidevej. Lyd fra café- og tagterrasse. 1 Indledning

Læs mere

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt:

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt: Notat N2.093.05 Rev. A Foreløbig Miljø Industri & Marine IT & Telekommunikation Management Byggeri Anlæg Energi Landbrug Åparken Etape III, Ishøj Vurdering af støj og vibrationer fra S-tog 9. maj 2005

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

akustisk design ud fra rumform

akustisk design ud fra rumform akustisk design ud fra rumform Rummets udformning bestemmer lydbølgernes bevægelse i rummet. Placeringen af akustiske materialer bør bestemmes af lydens bevægelser i det pågældende rum for at sikre, at

Læs mere

Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner

Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner Juli 2007 Hvorfor tillæg til togstøjvejledningen? Miljøstyrelsen udsendte i 1997 en revideret udgave af vejledning om støj og vibrationer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Kortlægning af støj fra aktiviteter på kunstgræsbaner og vejtrafik Kunde Silkeborg Kommune Notat nr.

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Kortlægning af støj fra aktiviteter på kunstgræsbaner og vejtrafik Kunde Silkeborg Kommune Notat nr. NOTAT Projekt Kortlægning af støj fra aktiviteter på kunstgræsbaner og vejtrafik Kunde Silkeborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2016-06-28 Til Fra Alf Christensen og Jann Hansen, Silkeborg Kommune Jacob Storm

Læs mere

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst.

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst. Notat Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj 24. oktober 2016 Projekt nr. 226522 Dokument nr. 1221451565 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af PEH 1 INDLEDNING I forbindelse med

Læs mere

Lydnotat 3 Version 003

Lydnotat 3 Version 003 Lydnotat 3 Version 003 Riis Akustik ApS Nørreled 22 4300 Holbæk tlf 30511735 claus@riisakustik.dk Kunde: Hoffmann A/S Michel Reffs Projekt: Bardenflethsgade Emne: Støj fra vejtrafik Facadestøjniveau på

Læs mere

16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv

16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S 16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv 22-03-2016 Sagsnr. 2016-0002562 Dokumentnr.

Læs mere

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1 HØRSHOLM KOMMUNE SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger EJENDOMSSELSKABET HOBROVEJ 489 A/S STØJREDEGØRELSE GARTNERVEJ/TL BYG A/S ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S Notat Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter 23. april

Læs mere

1. Indledning VM acoustics er af Henning Christensen fra Jernpladsen A/S rekvireret til at udføre en beregning af den forventede støjbelastning fra virksomheden ved flytning til Gladsaxe Ringvej 51A. Virksomheden,

Læs mere

Vurdering af støjmålerapport af november 2010 for NCC søplads i Nyborg

Vurdering af støjmålerapport af november 2010 for NCC søplads i Nyborg NCC Roads A/S Ejby Industrivej 2600 Glostrup Teknik og Miljøafdelingen Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Vurdering af støjmålerapport af november

Læs mere

DANSK DANSK LYDISOLERING

DANSK DANSK LYDISOLERING DANSK DANSK LYDISOLERING LYDISOLERING VI DÆMPER STØJEN VI DÆMPER STØJEN Restaurationsbranchen Dansk Lydisolering er en stabilt voksende virksomhed, der er bygget op omkring den erfaring, vi har fået ved

Læs mere

Arbejdstilsynet har indgået en brancheaftale med DI og NNF om støjdæmpning af slagteribranchens produktionslokaler.

Arbejdstilsynet har indgået en brancheaftale med DI og NNF om støjdæmpning af slagteribranchens produktionslokaler. At-intern instruks nr. 12/2008 Ressortenhed: 5. kontor Oprettet: 23. juni 2008 Senest revideret: 1. februar 2013 I: Emne og baggrund Formålet med denne instruks er at sikre, at du som tilsynsførende reagerer

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 5. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 2 Udarbejdet af CVI Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Notat 13. november 2014 JN/BM/støj fra skatebane.13.11.14 Sag nr. 14.132 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Nordens Plads Skatebane : Vurdering af støjdæmpning med skærm Antal sider: 7 1 Indledning

Læs mere

Furesø Kommune. Første møde i 17.4-udvalget om trafikstøj. Hvad er trafikstøj?

Furesø Kommune. Første møde i 17.4-udvalget om trafikstøj. Hvad er trafikstøj? Furesø Kommune Første møde i 17.4-udvalget om trafikstøj Hvad er trafikstøj? Jens Erik Blumensaadt Jensen Chief Project and Market Manager, Portfolio Leader, Noise and Acoustics 1 Agenda Generelt om støj

Læs mere

Beregningerne er udført for aftenperioden på hverdage, hvor støjbelastningen forventes at være højest.

Beregningerne er udført for aftenperioden på hverdage, hvor støjbelastningen forventes at være højest. Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk Copenhagen Metro Team I/S Metrovej 11 2300 København S CVR-nr. 48233511 Att.: Christian Tjustrup 20. januar 2014 Vores

Læs mere

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Til Randers Kommune Dokumenttype Miljømåling-trafikstøj Dato Marts 2016 CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Revision 1 Dato 10-03-2015 Udarbejdet af Jacob Storm Jørgensen

Læs mere

A. Enggaard A/S BOLIGER PÅ GODSBANEAREALERNE Ekstern støj fra busterminalen. Mandag fredag kl

A. Enggaard A/S BOLIGER PÅ GODSBANEAREALERNE Ekstern støj fra busterminalen. Mandag fredag kl Notat A. Enggaard A/S BOLIGER PÅ GODSBANEAREALERNE Ekstern støj fra busterminalen 9. maj 2016 Projekt nr. 225309 Dokument nr. 1219598494 Version 1 Sagsnr. 225309 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af SINO

Læs mere

fleksible støjskærme med Individuelt design

fleksible støjskærme med Individuelt design fleksible støjskærme med Individuelt design www.soundflex.dk SOUNDFLEX profil Støjskærmen SOUNDFLEX fra Lemming Hegn er vurderet til at være blandt de mest effektive støjskærme på markedet. Den er fleksibel

Læs mere

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell Notat Grontmij A/S Danmark T +45 4348 6060 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N2.136.14 Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads 28. oktober 2014 Projekt: 35.3566.04

Læs mere

NOTAT. Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget. Supplerende undersøgelser. 1. Indledning. 2. Beregningsmetode. 3. Grundlag

NOTAT. Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget. Supplerende undersøgelser. 1. Indledning. 2. Beregningsmetode. 3. Grundlag NOTAT Projekt Kunde Nordhavnsvejen Københavns Kommune Dato 5. november 2013 Til Jacob Ingvartsen, Nordhavnsvejen Fra Allan Jensen, Rambøll Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget Dato 05-11-2013

Læs mere

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Notat A. Enggaard A/S ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Miljømæssig påvirkning af P-hus 1. maj 2017 Projekt nr. 226589 Dokument nr. 1223589644 Version 1 Udarbejdet af CVI/EJH Kontrolleret af JEK/MIK Godkendt

Læs mere

- materialer til effektiv støjdæmpning i landbruget -

- materialer til effektiv støjdæmpning i landbruget - - materialer til effektiv støjdæmpning i landbruget - Lydabsorption Lydisolering Vibrations dæmpning Akustisk regulering i staldbygninger Høreskader Høreskader kommer snigende. Ofte varer det lang tid

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato NOTAT Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato 2016-06-01 Til Fra Jan Mortensen, CASA Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Baggrund CASA har bedt Rambøll

Læs mere

Miljøstyrelsen oplyser vejledende grænseværdier for vejtrafikstøj, som kan ses i tabel 1. Grænseværdi, vejstøj Støjniveau, udendørs

Miljøstyrelsen oplyser vejledende grænseværdier for vejtrafikstøj, som kan ses i tabel 1. Grænseværdi, vejstøj Støjniveau, udendørs NOTAT Projekt Høje Taastrup City (HTC) Kunde Høje Taastrup Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-09-07 Til Fra Klaus Torsbjerg Møller, Dorte Færregaard Jensen og Lars Koch, Høje Taastrup Kommune Søren Emil Wegner

Læs mere

Teknisk notat N2.UDKAST-2A.12

Teknisk notat N2.UDKAST-2A.12 Teknisk notat N2.UDKAST-2A.12 Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 15. oktober 2012 Støjpartnerskab-II Projekt: 35.3415.05

Læs mere

Dette brev indeholder betragtninger vedrørende tre områder, som vi mener skal og bør behandles indenfor en rimelig horisont:

Dette brev indeholder betragtninger vedrørende tre områder, som vi mener skal og bør behandles indenfor en rimelig horisont: Værløse 8.7.2014 Til Center for drift og Teknik, Furesø kommune. Ang. Høring om kommunens støjhandlingsplan 2014. Grundejerforeningen Kollekolleparken er kendetegnet ved at være en af de mest støjbelastede

Læs mere

Notat N Otterup Skydebane Beregning af skudstøj fra Otterup Skydebane

Notat N Otterup Skydebane Beregning af skudstøj fra Otterup Skydebane Notat N6.003.13 Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5101 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Otterup Skydebane Beregning af skudstøj fra Otterup Skydebane 18. januar 2013 Projekt:

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 2. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 30. august 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af boliger langs

Læs mere

Støjgener fra byveje og motorveje

Støjgener fra byveje og motorveje Støjgener fra byveje og motorveje Jakob Fryd, Vejdirektoratet Norsk Akustisk Selskap, Høstmøte 2016, Drammen Hvorfor er støjgeneundersøgelser interessante? 2. WHO s pyramide om sundhedsmæssige konsekvenser

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER?

TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER? TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER? Allan Jensen, afdelingsleder, Rambøll Tlf. 51615812 aaj@ramboll.dk DECIBEL OG GRÆNSEVÆRDIER 58 db udendørs ved boliger Grænseværdien er vejledende for nyt

Læs mere

Vejledende grænseværdier for støjbelastning. Bilag 3

Vejledende grænseværdier for støjbelastning. Bilag 3 Vejledende grænseværdier for støjbelastning Bilag 3 Bilag 3 Teknisk redegørelsesbidrag om støjforhold m.v. Bilag 3 indeholder redegørelsesbidrag til fortolkning af regionplanens bestemmelser om støj m.v.

Læs mere

Rønbækvej. Orienterende trafikstøjs beregning. Sag nr

Rønbækvej. Orienterende trafikstøjs beregning. Sag nr Rønbækvej Orienterende trafikstøjs beregning Sag nr. 18036.3 Rekvirent Favreskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup Att. Christian Hougaard Nielsen Rådgiver BP Støjmåling ApS Søndermarken 2 7400 Herning

Læs mere

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup 1. juli 2019 Telefon: + 45 78 103 103 ref.: EAE QA.: REH Dok: 3146-1-a Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup Beregning af ekstern industristøj fra nedknuser position på Fåborgvej,

Læs mere