Rammeaftale for Ensemble MidtVest. 1. Aftalens formål og grundlag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeaftale 2014-2017 for Ensemble MidtVest. 1. Aftalens formål og grundlag"

Transkript

1 Rammeaftale for Ensemble MidtVest 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Ensemble MidtVest er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune og Struer Kommune samt den selvejende institution Ensemble MidtVest. Ensemble MidtVest er en selvejende institution, der modtager driftstilskud fra staten og Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune og Struer Kommune. Der kan findes yderligere oplysninger om Ensemble MidtVest på Aftalens formål m.v. Rammeaftalen er ikke en kontrakt i almindelig juridisk forstand. Aftalen har hjemmel i 9 i lov nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Formålet med rammeaftalen er at tilvejebringe et langsigtet og aftalt grundlag for Ensemble MidtVests strategi og økonomi, der hviler på det lovgrundlag og de politiske og økonomiske forudsætninger, der eksisterer på tidspunktet for aftalens indgåelse. Aftalen er en gensidig tilkendegivelse af de ønskede resultater af Ensemble MidtVests virksomhed i aftaleperioden. Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 184 af 3. januar 2008 af lov om musik. Med tilskuddet og aftalen vedkender staten sig sit overordnede kulturpolitiske ansvar for Ensemble MidtVest som en kulturinstitution af national betydning. Tilskuddet fra Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune og Struer Kommune ydes som led i det tværkommunale kultursamarbejde kommunerne imellem. Aftalen har virkning fra den 1. januar 2014 og løber indtil 31. december 2017, hvor den ophører, med mindre andet aftales. I 2017 indledes drøftelser om en evt. ny rammeaftale fra Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. Statens Kunstråds formål er at fremme udvikling af kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet. Kulturstyrelsen er sekretariat for Statens Kunstråd

2 Side 2 Gældende lovgivning og hjemmelskrav, budget- og bevillingsregler, overenskomster mv. skal følges, med mindre der er tilvejebragt hjemmel til fravigelse Økonomisk grundlag Ensemble MidtVests virksomhed finansieres af offentlige tilskud, egenindtægter og eventuelt bidrag fra private fonde og sponsorer. Dertil kommer supplerende offentlige eller private tilskud til særskilt definerede projekter. Den forventede finansiering og udviklingen i egenkapitalen i aftaleperioden fremgår af nedenstående tabel. Til sammenligning ses det realiserede resultat og egenkapitalen i Kr niveau 2014-niveau Statslige driftstilskud Øvrige tilskud fra staten Kommunale driftstilskud Øvrige tilskud fra kommuner og regioner Fonde og sponsorer Egenindtægter mv Finansielle indtægter Finansiering i alt Egenkapital, ultimo Statens driftstilskud, som fastsættes af Statens Kunstråds Musikudvalg på baggrund af de årlige bevillingslove, udgør i aftaleperioden årligt kr. (niveau 2013). Tilskuddet pris- og lønfremskrives efter de almindeligt gældende satser for bevillingsområdet. Hvis bevillingsområdet rammes af besparelser, kan Statens Kunstråds Musikudvalg uden varsel reducere tilskuddets størrelse. Det er en forudsætning for det statslige tilskud, at Ensemble MidtVest modtager et årligt kommunalt driftstilskud på minimum halvdelen af det statslige tilskud. Kommunernes driftstilskud, som fastsættes på baggrund af de årlige kommunale budgetter, udgør i aftaleperioden årligt kr. (niveau 2014) fordelt således: Herning Kommune Holstebro Kommune Ikast-Brande Kommune Struer Kommune Kommunale driftstilskud i alt Kommunernes tilskud pris- og lønfremskrives årligt i hele aftaleperioden med KLs udmeldte fremskrivningsprocent for området (2014: 2,10 procent).

3 Side 3 2. Formål og vision 2.1 Statens Kunstråds Musikudvalgs formål og vision Statens Kunstråds Musikudvalg har fastsat følgende fælles formål og vision for basisensemblerne i Danmark i aftaleperioden: Formål Basisensemblerne bidrager til, at en mangfoldighed af musik af højeste kunstneriske kvalitet er tilgængelig i hele landet. Dette sker gennem koncertvirksomhed samt formidling og publikumsudvikling. Vision Basisensemblerne har hver især en markant musikalsk profil og virker som kunstneriske dynamoer for et levende og aktivt lokalt og nationalt musikmiljø. Basisensemblerne fremfører en mangfoldighed af ny og ældre musik og har en status som lokale og nationale fyrtårne. De bidrager aktivt til, at publikum i alle aldre møder levende musik, der beriger og bevæger, og som gennem oplevelse og engagement udvider det musikalske univers. Ensemblerne skal desuden bidrage til at styrke musikudøvelsen blandt børn og unge Ensemble MidtVests mission og vision Ensemble MidtVest har formuleret følgende mission og vision for sin virksomhed i aftaleperioden: Mission: Ensemble MidtVest forener en omfattende lokal aktivitet med store internationale ambitioner. Ensemblet er bredt anerkendt i ind- og udland for sit høje kunstneriske niveau. Ensemble MidtVest er en uundværlig kulturdynamo i det lokale og sikrer jævnligt nye publikumssegmenter til musik i almindelighed og den klassiske musik i særdeleshed. Ensemble MidtVest udbreder og øger kendskabet til den klassiske musik blandt børn og unge samt bidrager til udviklingen af musikalske talenter lokalt, nationalt og internationalt. Ensemble MidtVest synliggør dansk musik såvel som den særlige basisensemblemodel i udlandet og brander således både Danmark og Midt- og Vestjylland som området, der på enestående måde støtter den klassiske musik. Vision: Ensemble MidtVest spiller traditionel kammermusik på højeste kunstneriske niveau og udvikler sin egen klang ved hjælp af fri improvisation. Samspil med repræsentanter for andre kunstarter og musikgenrer indgår med jævne mellemrum i det kunstneriske program. Ensemble MidtVest optræder på sin midt- og vestjyske hjemmebane, hvor det kunstneriske program jævnligt suppleres med formidlingsaktiviteter til både børn og voksne, samt andre steder i Danmark og i udlandet. Ensemble MidtVest brander Danmark og særligt Midt- og Vestjylland ved jævnlige koncerter på højprofilerede koncertsteder herhjemme og i udlandet samt gennem indspilninger, begge dele under særlig hensyntagen til dansk repertoire.

4 Side 4 Ensemble MidtVest har som grundlag for denne rammeaftale udarbejdet en strategi (bilag 1). Strategien, som løbende kan revideres, er tilgængelig på Større ændringer i strategien skal godkendes af tilskudsyderne. 3. Opgaver og resultatmål for Ensemble MidtVest Ensemble MidtVest har to opgaver, (1) koncertvirksomhed og (2) formidling og publikumsudvikling. Med udgangspunkt i denne rammeaftales formål og vision og på grundlag af Ensemble MidtVests strategi er der aftalt nedenstående resultatmål inden for de to opgaver: Opgave Koncertvirksomhed Formidling og publikumsudvikling Resultatmål Mål 1.1. At give borgerne, primært i de tilskudsgivende kommuner, musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og med et forskelligartet repertoire. Mål 1.2. At bidrage til mangfoldigheden i musiklivet ved at præsentere ensemblets unikke profil og kvalitet i forbindelse med koncerter i hele Danmark. Mål 1.3. At øge kendskabet til Ensemble MidtVest og Danmark som musiknation i udlandet og sætte de medejende kommuner på det musikalske verdenskort. Mål 2.1. At styrke formidlingen med henblik på at øge særligt det voksne publikums forståelse for og baggrundsviden om ensemblets koncerter. Mål 2.2. At styrke børn og unges interesser for klassisk musik gennem øget formidling, herunder en styrkelse af fødekæden og den musikalske talentudvikling generelt. Mål 2.3. At styrke musik- og kulturlivet i Midt- og Vestjylland som en aktiv, lokal kulturdynamo på tværs af musikgenrer, kunstarter og kulturformer. Mål 2.4. At øge kendskabet til ensemblets musik og unikke profil gennem indspilninger og andet formidlingsarbejde. Mål 2.5. At udvikle nyt publikum gennem formidling til forskellige målgrupper, båden inden for og uden for de traditionelle rammer. I tilknytning til strategi og resultatmål har Ensemble MidtVest opstillet en række nøgletal og indikatorer, som illustrerer den ønskede udvikling. Disse nøgletal og indikatorer, som ikke har karakter af resultatkrav, fremgår af strategien og dens bilag. Nøgletal og indikatorer anvendes i den årlige resultatopfølgning.

5 Side 5 4. Rapportering og tilsyn Ensemble MidtVest er omfattet af Lov nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt Bekendtgørelse nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Der henvises desuden til Kulturstyrelsens til enhver tid gældende retningslinjer og vejledninger Evaluering Statens Kunstråds Musikudvalg gennemfører sammen med Ensemble MidtVest en evaluering i Evalueringen gennemføres som et møde mellem repræsentanter for Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune og Struer Kommune samt Ensemble MidtVest. Til brug for mødet indsender Ensemble MidtVest en midtvejsstatus, som gør rede for ensemblets virksomhed de første to år af aftalen, konkluderer på målopfyldelsen og beskriver eventuelle ønsker om justering og nye udviklingsmuligheder de resterende to år af aftaleforløbet. Statens Kunstråds Musikudvalg udarbejder en kortfattet skriftlig evalueringsrapport, som indeholder en beskrivelse og vurdering af Ensemble MidtVests resultater og udviklingsmuligheder. Rapporten kan inddrages i drøftelserne om en evt. ny rammeaftale fra Åbenhed og gennemsigtighed Ensemble MidtVest kommunikerer åbent om sit virke. Det betyder blandet andet, at følgende oplysninger skal gøres tilgængelige via internettet: Vedtægter Bestyrelsens sammensætning og virksomhedsoplysninger Rammeaftale med bilag Årsrapporter 4.3. Løbende dialog Ensemble MidtVest har til enhver tid pligt til at underrette Kulturstyrelsen om forhold, der indebærer en væsentlig risiko for, at institutionen ikke vil kunne leve op til indgåede aftaler og forpligtelser, herunder forventninger og krav fastsat i nærværende rammeaftale. Større justeringer af ensemblets strategi skal godkendes af tilskudsyderne Tilsyn Det offentlige tilsyn med Ensemble MidtVest sker efter lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, jf. bekendtgørelse nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Det er Herning Kommune, der er offentlig tilsynsmyndighed for Ensemble MidtVest. På baggrund af institutionens årlige rapporteringer og midtvejsevalueringen følger parterne op på de aftalte faglige resultater.

6

7 Ensemble MidtVest strategi v. 4. september 2013 OQ Statens Kunstråds Musikudvalgs fælles formål og vision for alle basisensemblerne Formål Basisensemblerne bidrager til, at en mangfoldighed af musik af højeste kunstneriske kvalitet er tilgængelig i hele landet. Dette sker gennem koncertvirksomhed samt formidling og publikumsudvikling. Vision Basisensemblerne har hver især en markant musikalsk profil og virker som kunstneriske dynamoer for et levende og aktivt lokalt og nationalt musikmiljø. Basisensemblerne fremfører en mangfoldighed af ny og ældre musik og har en status som nationale fyrtårne. De bidrager aktivt til, at publikum i alle aldre møder levende musik, der beriger og bevæger, og som gennem oplevelse og engagement udvider det musikalske univers. Ensemblerne skal desuden bidrage til at styrke musikudøvelsen blandt børn og unge. Vision for Ensemble MidtVest i 2017 Ensemble MidtVest forener en omfattende lokal aktivitet med store internationale ambitioner. Ensemblet er bredt anerkendt i ind- og udland for sit høje kunstneriske niveau. Ensemble MidtVest er en uundværlig kulturdynamo i det lokale og sikrer jævnligt nye publikumssegmenter til musik i almindelighed og den klassiske musik i særdeleshed. Ensemble MidtVest udbreder og øger kendskabet til den klassiske musik blandt børn og unge samt bidrager til udviklingen af musikalske talenter lokalt, nationalt og internationalt. Ensemble MidtVest synliggør dansk musik såvel som den særlige basisensemblemodel i udlandet og brander således både Danmark og Midt- og Vestjylland som områder, der på enestående måde støtter den klassiske musik. Mission Ensemble MidtVest......spiller traditionel kammermusik på højeste kunstneriske niveau og udvikler sin egen klang vha. fri improvisation. Samspil med repræsentanter for andre kunstarter og musikgenrer indgår med jævne mellemrum i det kunstneriske program....optræder på sin midt- og vestjyske hjemmebane, hvor det kunstneriske program jævnligt suppleres med formidlingsaktiviteter til både børn og voksne, samt andre steder i Danmark og i udlandet....brander Danmark og særligt Midt- og Vestjylland ved jævnlige koncerter på højprofilerede koncertsteder herhjemme og i udlandet samt gennem indspilninger, begge dele under særlig hensyntagen til dansk repertoire.

8 Opgaver, resultatmål, metoder, nøgletal og indikatorer OPGAVE A KONCERTVIRKSOMHED A koncerter Resultatmål A 1 At give befolkningen i de tilskudsgivende kommuner adgang til musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og med forskelligartet repertoire. Metoder - Klassiske kammerkoncerter, dels sammen med højtprofilerede gæstemusikere - Koncerter i samarbejde med musikere fra andre genrer - Nørre Vosborg Kammermusikfestival - EMVinterfestival (arbejdstitel) på HEART eller et andet sted i tilskudsområdet Nøgletal og indikatorer - Antal af lokale koncerter incl. koncerter i forbindelse med festivaler: 45 pr. år. - Jævn spredning af koncerterne i de tilskudsgivende kommuner - Repertoiret omfatter hvert år et stort antal forskellige komponister fra forskellige epoker. Resultatmål A 2 At bidrage til mangfoldigheden i det danske musikliv ved at præsentere ensemblets unikke profil og kvalitet i forbindelse med koncerter i hele Danmark Metoder - Nationale koncerter, dvs. koncerter uden for tilskudskommunerne - Radioudsendelser i tæt samarbejde med DR, deltagelse i interviews i forbindelse med og udenfor koncerttransmissioner - Udgivelse af CD er - Effektivisering/Yderligere intensivering af det nationale pressearbejde Nøgletal og indikator - Antal af nationale koncerter: 14 pr. år. - Antal radiotransmissioner om året på DR P2: 6 - Antal CD-udgivelser pr. år total (gennemsnitligt): 3 - Antal gange om året, EMV får større omtale i en avis eller andet medie udenfor tilskudsområdet: 8 - Kendthedsgraden til Ensemble MidtVest og dermed Midt- og Vestjylland som område, der i særlig grad støtter kulturen, stiger jævnligt.

9 Resultatmål A 3 At øge kendthedsgraden til EMV og Danmark som musiknation i udlandet, at sætte de medejende kommuner på det musikalske verdenskort og at give musikerne særlige kunstneriske udfordringer ved at spille i udlandet og frem for alt stadig oftere på verdens helt store koncertscener. Metoder - Medvirken i danske musikfremstød i udlandet - Stadig udvidelse af netværket af højprofilerede steder og festivaler i udlandet - Internationalt pressearbejde i samarbejde med PR-bureauer, der er specialiserede på kultur, frem for alt i anledning af store udenlandske koncerter Nøgletal og indikatorer - Antal af internationale koncerter: 10 pr. år. - Antal gange om året, EMV i koncertsammenhæng får større omtale i en avis eller andet medie i udlandet: 5 - Midt- og Vestjylland samt Danmark generelt bliver endnu mere kendte som områder, hvor den klassiske musik er i højsædet. - Kendthedsgraden til den danske basisensemblemodel i udlandet stiger. - Bevidstheden for og stoltheden af, at man er medejer af en kulturinstitution, der som få andre har mulighed for at sætte ens kommune eller landsdel på verdenskortet, stiger i lokalområdet. - De kunstneriske udfordringer, der ligger i at spille på en prestigefyldt scene i udlandet styrker ensemblets kunstneriske kvalitet generelt, så alle koncertgængere uanset geografien kan få en oplevelse af endnu højere niveau. - Koncerterne skaber motivation hos musikerne til at blive i Ensemble MidtVest. For at kunne opfylde de ovennævnte målsætninger, er to metoder af gennemgående betydning, idet de sikrer Ensemble MidtVests til enhver tid ypperlige kunstneriske niveau og særligt nuancerede samspil, en unik programlægning samt ensemblets egen klang : Gennemgående metode 1 Kvalitetssikring, så hver eneste koncert med Ensemble MidtVest, uanset repertoire eller genre, foregår på det samme, ypperste niveau. Redskaber - Tilknytning af årligt mindst én instruktør, der arbejder med ensemblets musikere på traditionelt kammermusikrepertoire. - Samarbejde med Sergio Azzolini som ny kunstnerisk konsulent for EMV indledes senest i Gennemgående metode 2 Fri improvisation EMV udforsker yderligere muligheder og grænser for et klassisk musikensembles fremstød i improvisationens univers og sikrer således videreudviklingen af Ensemble MidtVests egen klang vha. fri improvisation.

10 Redskaber - Samarbejde med Carsten Dahl fortsættes i form af workshops og offentlige koncerter. - Workshop- og evt. koncertsamarbejde med andre eksperter inden for improvisation - Yderligere integration af improvisationen i koncertvirksomheden, - Brug af fri improvisation i relevante, meningsfyldte sammenhænge - Balance mellem klassisk musik og improvisation i ét program. - Meditationskoncerter - Stumfilmskoncerter med hovedvægt på improvisation - Nye koncepter à la Best of -koncerterne under Nørre Vosborg Kammermusikfestivalen

11 OPGAVE B FORMIDLING, PUBLIKUMSUDVIKLING B1 Voksne Resultatmål B 1.1 At give det lokale publikum særlig indsigt i den musik, der spilles under ensemblets koncerter, mhp. at øge nydelsen af koncerten gennem større viden. Metoder - Koncertoptakter ved ensemblets musikere eller udefrakommende gæsteforelæsere - Formidling undervejs under koncerterne ved ensemblets musikere - Eftersnak med vin, særligt ved kortere koncerter og koncerter med gæstemusikere og solister Nøgletal og indikatorer - 8 koncertoptakter eller publikumsmøder i forlængelse af koncerter om året (kun lokalt). Resultatmål B 1.2 Kontinuerligt at øge publikumstallet til ensemblets lokale koncerter. Metoder - Særlige koncertkoncepter så som brunchkoncerter, huskoncerter, meditationskoncerter, (bedste-)forældrekoncerter og familiearrangementer m.m. - I et vist omfang optrædener i det offentlige rum, særligt i anledning af festivaler eller andre begivenheder af lokal betydning. - Tæt samarbejde med Ensemblets Venner - Tæt samarbejde med skoler om særlige skolekoncerter, der har direkte tilknytning til aftenprogrammer, som elevernes forældre målrettet inviteres til - Aktiv deltagelse i publikumsfremmende tiltag så som arbejdsgruppen Klassisk Ikast-Brande - Yderligere effektivisering af reklame og PR Nøgletal - Kontinuerlig stigning af de lokale publikumstal i hele aftaleperioden. - Gennemsnitligt besøgstal pr. lokal koncert i 2017: 100. Resultatmål B 1.3 At udvikle nye publikumsgruppers interesse for klassisk musik. Metoder - Ét decideret publikumsudviklingsprojekt om året mhp. at tilgængeliggøre den klassiske musik for nye publikumsmålgrupper.

12 Dette kan være en særlig aktivitet (et stunt ) eller mere løbende, men konkret mod publikumsudviklingen rettede tiltag. - Særlige koncertkoncepter så som musikalsk fredagsbar og meditationskoncerter - I et vist omfang optrædener i det offentlige rum, særligt i anledning af festivaler eller andre begivenheder af lokal betydning. - Tæt samarbejde med interessegrupper så som fx. DFUNK Indikator - Der kommer andre publikumsgrupper til de klassiske koncerter i forhold til de sædvanlige. B2 Børn og unge Resultatmål B 2.1 Målrettet at fremme en dyberegående interesse for klassisk musik blandt børn og unge. Metode - Forskningsprojekt i samarbejde med et af landets universiteter mhp. at kortlægge, hvilken tilgang unge mennesker i dag har til musik og hvad der skal til for, at flere unge deltager i klassiske koncertbegivenheder. Indikator - Forskningsprojektet planlægges, iværksættes og afsluttes i aftaleperioden under forudsætning af, at der kan rejses den fornødne eksterne finansiering hertil. Resultatmål B 2.2 At formidle den klassiske musik bredt til unge mennesker og at oplære dem i at gå til koncert. Metoder - Skolekoncerter, dels i tilknytning til specifikke aftenkoncerter - Særlige skolekoncerter for YAMAHA-blæserklasserne i området - (Bedste-)Forældrekoncerter og familiearrangementer Nøgletal og indikatorer - Lokale skolekoncerter om året: I antallet af skolekoncerter indgår ét større formidlingsprojekt om året, der involverer børn og sikrer en tæt, personlig kontakt til ensemblets musikere. - Antal årlige koncerter for børn og unge eller familier, som skal opsøges uden for skolen el. lign.: 4 - Flere unge ses til de almindelige klassiske koncerter Resultatmål B 2.3 At styrke fødekæden og den musikalske talentudvikling generelt, både lokalt, nationalt og internationalt. Metoder

13 - Projekt Morgendagens Stjerner (samarbejde med områdets musikskoler samt OrkesterEfterskolen i Holstebro), hvor unge talenter efter bestået prøvespil får lov til at spille og optræde sammen med ensemblets musikere - Udvikling af koncept for øget samarbejde mellem ensemblets musikere og de lokale musikskolers lærere - Fortsat udbredelse af og samarbejde med YAMAHA-blæserklassen - Workshops og masterclass en i forbindelse med internationale turnéer. - Etablering af et kammermusik-akademi for både danske og udenlandske konservatoriestuderende under forudsætning af, at der kan rejses den fornødne eksterne finansiering. Indikatorer - Projekt Morgendagens Stjerner fortsættes og gennemføres én gang årligt i hele aftaleperioden. - Målrettet samarbejde med de lokale musikskolers lærere iværksættes i løbet af aftaleperiodens første halvdel.

14 B3 Lokal kulturdynamovirksomhed Resultatmål B 3 At styrke musik- og kulturlivet i Midt- og Vestjylland som aktiv lokal kulturdynamo. Metoder - Aktiv deltagelse i Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland samt andre lokale og tværkommunale aktiviteter så som festivaler og lignende begivenheder af tværregional betydning - Aktiv deling af viden om og erfaringer med tværkommunale samarbejdsprojekter i almindelighed og situationen i Midt- og Vestjylland i særdeleshed. - Aktiv brug af viden, høstet igennem lændsdækkende og international aktivitet. - Jævnlig gennemførelse af koncerter med andre musikere end ensemblets egne, herunder de øvrige basisensembler. Nøgletal og indikatorer - Medlemskab af enkelte medarbejdere i op til flere bestyrelser af andre lokale kulturinstitutioner i hele aftaleperioden - Antal årlige gæstekoncerter med bl.a. landets øvrige basisensembler: 3 B4 Indspilninger Resultatmål B 4 At sprede budskabet om Ensemble MidtVests eksistens og kunstneriske betydning samt at formidle kendskabet til dansk musik, både herhjemme og uden for landets grænser, gennem cd er og andre lydmedier Metode - Gennemtænkt strategi mhp. udvælgelse af repertoire til indspilninger, som egner sig til nye udgivelser, dette i tæt kontakt med pladeselskaberne (særligt Dacapo Records og CPO) Nøgletal og indikatorer - Antal nye udgivelser i hele aftaleperioden: 10 - Antal gange om året, EMV får større omtale i en avis eller andet medie pga. en indspilning: 5 B5 Yderligere implementering af den frie improvisation Resultatmål B 5 At dokumentere aktiviteterne omkring fri improvisation samt deres resultater og at dele den opnåede viden om klassiske musikere, der improviserer, samt tværgående projekter i det hele taget. Metoder

15 - Udgivelse af én cd med både impro og klassisk, fx i form af en optagelse af Best of -konceptet - Deltagelse i relevante konferencer o.lign., evt. ved selv at arrangere en konference om klassiske musikere, der improviserer, eller en hensigtsmæssig måde at lave tværgående projekter i almindelighed Nøgletal og indikatorer - Udgivelse af 1 CD eller andet lydmedie i aftaleperioden, der indeholder både klassisk musik og improvisation. - Aktiv og målrettet deling af viden om klassisk musik i samspil med improvisation samt tværgående projekter i almindelighed med tilsvarende interessenter

16 Uddybende bemærkninger Ensemble MidtVest forener en omfattende lokal aktivitet med store ambitioner mht. international synlighed. Disse to aspekter, som begge to bygger på en meget høj kunstnerisk integritet og kvalitet, udgør ikke et modsætningsforhold, men gavner og styrker hinanden. Ensemble MidtVest ønsker at brande Danmark i almindelighed og Midt- og Vestjylland i særdeleshed som et område, hvor den klassiske musik nyder stor anerkendelse og støtte, herunder ved internationalt at udbrede kendskabet til den særlige danske basisensemblemodel. Dette sker bl.a., ud over koncerter i udlandet, vha. højprofilerede cd-udgivelser samt målrettet international markedsføring i samarbejde med globale PR-aktører som fx Christina Jensen PR (New York) eller evt. Brunswick Arts (London). Ved konsekvent at gennemføre de to førnævnte punkter viser Ensemble MidtVest, hvilket potentiale der ligger i et offentligt finansieret ensemble med stærk lokal tilknytning og opbakning. Ensemble MidtVest sætter således nye standarder for, hvilke krav et klassisk basisensemble må kunne forventes at tilfredsstille. Ensemble MidtVest har i den foregående aftaleperiode gjort en stor indsats for at udvide sit internationale netværk, hvilket har båret frugt og medført en række tilfredsstillende resultater, herunder den tætte kontakt til MidAmerica Productions og dermed Carnegie Hall. Ensemblet har spillet på og er blevet inviteret igen af en række internationale festivaler, herunder PROBALTICA i Polen, Vale of Glamorgan i Wales og Musikfestspiele Mecklenburg- Vorpommern i Tyskland. Ensemble MidtVest bliver stadig oftere kontaktet af andre internationale festivaler og koncertarrangører, der har hørt ensemblet i udlandet eller har fået en anbefaling om at rette henvendelse til EMV. En særlig rolle har i denne forbindelse vores stadig hyppigere CD-udgivelser. I en tid, hvor der mest af alt er tale om krise på cd-markedet, er vi stolte af at være blandt dem, flere højprofilerede labels fortsat tør satse på, herunder danske Dacapo Records og tyske CPO. Det er vores erfaring, at hver enkelt cd-udgivelse kan skabe medieomtale i stort omfang og i mange forskellige lande, hvilket gavner efterspørgslen efter live-koncerter og bruges målrettet, når ensemblet henvender sig til nye koncertarrangører. Ensemble MidtVest lægger stor vægt på, at musikken altid fremføres i nogle rammer, der giver publikum den størst mulige nydelse, særligt i akustisk henseende. Desuden er det væsentligt at respektere musikernes spidskompetencer, dvs. den traditionelle kammermusik og improvisation, som til enhver tid er udgangspunktet for en varsom udvidelse af repertoire og præsentation af musikken. Den individuelle musikers evner og forudsætninger inddrages i størst muligt omfang i overvejelserne mht. projekter, der ligger udenfor disse to kompetenceområder. Ensemble MidtVest bidrager til samtidsmusikken igennem improvisation snarere end ved opførelser af nyskreven kompositionsmusik. Nyere og ny musik programsættes, under hensyntagen til specialensemblerne Athelas Sinfonietta, Århus Sinfonietta og Esbjerg Ensemblets særlige evner på dette område, kun i det omfang, Ensemble MidtVests musikere med deres baggrund som klassisk uddannede kammermusikere kan fremføre den på det samme ypperste niveau, som til enhver tid kendetegner deres opførelser af EMVs traditionelle kernerepertoire.

17 Ensemble MidtVest - Bilag 1 Fælles nøgletalskategorier for alle basisensemblerne Antal tilhørere ved samtlige koncerter, bortset fra nedenstående bemærkninger realiseret realiseret forventet forventet forventet forventet forventet publikumstallet i 2012 var særdeles højt pga. EMVs 10-års og Ensemblets Venners 25-års jubilæum Antal tilhørere ved udendørs koncerter Antal tilhørere ved koncerter/formidling til børn og unge Antal tilhørere i alt Antal koncerter tallene for 2011, 2012 i landsdelen 1) og 2013 inkluderer de såkaldte regionale koncerter Antal koncerter i andre landsdele Antal koncerter i udlandet Antal koncerter i alt Heraf antal koncerter/formidlinger rettet mod børn og unge ) Lokalområde fra : Tilskudskommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer

18 Yderligere nøgletalskategorier og indikatorer, specifikke for Ensemble MidtVest Antal større formidlingsprojekter (lokalt) til børn og unge Nørre Vosborg Kammermusikfestival EMVinterfestival (arbejdstitel) Koncerter på særdeles højprofilerede steder og festivaler i udlandet så som Carnegie Hall Andel af koncerter, der helt eller delvist består af fri improvisation Publikum pr. koncert (lokalt) 2011 realiseret 2012 realiseret forventet forventet forventet forventet forventet % 13% 22% 20 % 20 % 20 % 20 % Bemærkninger CD-udgivelser ,2 90, publikumstallet i 2012 var særdeles højt pga. EMVs 10-års og Ensemblets Venners 25- års jubilæum. Proces omkring klassiske spillemåder, evt. på historiske instrumenter Forskningsprojekt mhp. udvikling af særdeles målrettede redskaber og tiltag mht. at få unge mennesker til at interessere sig for klassisk musik Konference om tværgående projekter el. lign deltagelse i Århus 2017 Ensemble MidtVest Chamber Music Academy forberede nde drøftelser 1. workshop med Sergio Azzolini indledend e drøftelser og undersøge lser 1. offentlige koncerter på historiske instrument er lancering af projektet forberede s forberede s forberede nde drøftelser projektet etableret som fast del af EMVs repertoire offentliggø relse af midtvejssta tus el. lign. gennemfør es gennemfør es forbereden de drøftelser; evt. slås pladserne op allerede i 2017, ellers i 2018, >> prøvespil, 1. årgang inviteres Forudsætter særligt tilskud fra Kunstrådets Musikudvalg eller ekstern finansiering ved fonde og legater. Forudsætter ekstra finansiering. Forudsætter ekstra finansiering. Selve Akademiet starter først i næste aftaleperiode. Forudsætter særligt tilskud fra Kunstrådets Musikudvalg samt ekstern finansiering ved fonde og legater.

19 Ensemble MidtVest - Finansieringsplan 2017 (alle beløb i 2014-tal) B2017 Indtægter Statslige tilskud Driftstilskud tilskud fra Puljen for international musikformidling (transportudgifter til udlandet) Kommunale og regionale tilskud Herning Kommune, driftstilskud Holstebro Kommune, driftstilskud Ikast-Brande Kommune, driftstilskud Struer Kommune, driftstilskud Fonde og sponsorer Fondstilskud Sponsorbidrag Egenindtægter mv Honorarer for koncerter og cd-indspilninger Billetindtægter og salg af cd'er Finansielle indtægter (renter) Indtægter i alt

20 Ensemble MidtVest - BUDGET 2014 godkendt på bestyrelsesmødet d. 29/ B2014 B2013 R2012 R2011 opdateret d. 05/ Indtægter *) Statslige tilskud *) Kommunale og regionale tilskud *) Fonde og sponsorer *) Egenindtægter mv Finansielle indtægter Indtægter i alt Udgifter *) Kunstnerisk produktion *) Administration, ledelse, markedsføring mv Lokaleudgifter *) Øvrige udgifter Finansielle udgifter Udgifter i alt RESULTAT FØR SKAT *) se noterne for nærmere specifikation Side 1 af 1

21 Ensemble MidtVest - NOTER TIL BUDGET 2014 (alle beløb i 2014-tal) B2014 Indtægter Statslige tilskud Driftstilskud tilskud fra Puljen for international musikformidling (transportudgifter til udlandet) Kommunale og regionale tilskud Herning Kommune, driftstilskud Holstebro Kommune, driftstilskud Ikast-Brande Kommune, driftstilskud Struer Kommune, driftstilskud Fonde og sponsorer Fondstilskud Sponsorbidrag Egenindtægter mv Honorarer for koncerter og cd-indspilninger Billetindtægter og salg af cd'er Finansielle indtægter (renter) Indtægter i alt Udgifter Kunstnerisk produktion Løn musikere Pension musikere Honorar assistenter Honorar vikarer 0 Honorar solister Honorar komponister Honorar konsulenter Honorar andre Sociale udgifter Regulering feriepengeforpligtelse Refusioner 0 KODA noder instrumenter og udstyr studieleje osv Møder / rejser transporter/billeje Kørsel assistenter Kørsel musikere Kørsel administration Kørsel vikarer 0 Kørsel andre Hotel / Ophold Fortæring (diæter)

22 Administration, ledelse, markedsføring mv Løn ledelse Pension ledelse Løn administration Pension administration Sociale udgifter Regulering feriepengeforpligtelse Personaleudgifter Mødeudgifter Repræsentation Revision og regnskabsmæssig assistance Andre konsulenter 0 Markedsføring Hjemmeside og logo Lokaleudgifter Øvrige udgifter Kontorartikler Telefon, porto og fragt Fotokopiering EDB-udgifter Anskaffelse og vedl. af inventar Anskaffelser over kr. 0 Abonnementer og kontingenter Forsikringer Billeasing og drift Afskrivninger 0 gebyrer diverse Finansielle udgifter 0 Udgifter i alt RESULTAT FØR SKAT 0

23 Ensemble MidtVest - NOTER TIL BUDGET 2013 B2013 Indtægter Statslige tilskud Driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 søges hos udviklingspuljen til basisensembler (proj. 1308) kr ,00 søges hos udviklingspuljen til basisensembler (proj. 1321) kr ,00 søges hos udviklingspuljen til basisensembler (proj. 1324) kr ,00 søges hos Puljen for international musikformidling (proj. 1309) kr ,00 søges hos Puljen for international musikformidling (proj. 1330) kr ,00 søges hos Statens Kunstfond (proj. 1324) kr ,00 Kommunale og regionale tilskud Herning Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Holstebro Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Ikast-Brande Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Struer Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Herning Kommune, projekttilskud til proj kr ,00 Fonde og sponsorer Fondstilskud kr ,00 Sponsorbidrag kr ,00 Egenindtægter mv Koncerthonorarer kr ,00 Billetindtægter kr ,00 Finansielle indtægter (renter) Indtægter i alt Udgifter Kunstnerisk produktion Løn musikere kr ,00 Pension musikere kr ,00 Honorar assistenter kr ,00 Honorar vikarer kr ,00 Honorar solister kr ,00 Honorar komponister kr ,00 Honorar konsulenter kr ,00 Honorar andre kr ,00 Sociale udgifter kr ,50 Regulering feriepengeforpligtelse kr ,80 Refusioner -kr ,00 KODA kr ,00 noder kr ,00 instrumenter og udstyr kr ,00 Møder / rejser kr ,00 transporter/billeje kr ,00 Kørsel assistenter kr ,00 Kørsel musikere kr ,00 Kørsel administration kr ,00 Kørsel vikarer kr ,00 Kørsel andre kr ,00 Hotel / Ophold kr ,00 Fortæring (diæter) kr ,00

24 Administration, ledelse, markedsføring mv Løn ledelse kr ,75 Pension ledelse kr ,64 Løn administration kr ,25 Pension administration kr ,36 Sociale udgifter kr ,50 Regulering feriepengeforpligtelse kr ,20 Personaleudgifter kr ,00 Mødeudgifter kr ,00 Repræsentation kr ,00 Revision og regnskabsmæssig assistance kr ,00 Andre konsulenter kr ,00 Markedsføring kr ,75 Hjemmeside og logo kr ,00 Lokaleudgifter Øvrige udgifter Kontorartikler kr ,00 Telefon, porto og fragt kr ,00 Fotokopiering kr ,00 EDB-udgifter kr ,00 Anskaffelse og vedl. af inventar kr ,00 Anskaffelser over kr. kr. 0,00 Abonnementer og kontingenter kr ,00 Forsikringer kr ,00 Billeasing og drift kr ,00 Afskrivninger kr. 0,00 gebyrer kr ,00 diverse kr ,00 Finansielle udgifter 0 Udgifter i alt RESULTAT FØR SKAT 609

25 Ensemble MidtVest - NOTER TIL REGNSKAB 2012 R 2012 Indtægter Statslige tilskud Driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Udviklingspuljen til basisensembler kr ,00 Retur til Udviklingspuljen til basisensembler -kr ,00 Kommunale og regionale tilskud Herning Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Holstebro Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Ikast-Brande Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Struer Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Fonde og sponsorer Fondstilskud kr ,00 Sponsorbidrag kr ,00 Egenindtægter mv Koncerthonorarer kr ,00 Billetindtægter kr ,00 øvrige indtægter kr ,00 Finansielle indtægter (renter) Indtægter i alt Udgifter Kunstnerisk produktion Løn musikere incl. pension kr ,00 Honorar assistenter kr ,00 Honorar vikarer kr ,00 Honorar solister kr ,00 Honorar komponister kr. 0,00 Honorar konsulenter kr ,00 Honorar andre kr ,00 Sociale udgifter kr ,00 Regulering feriepengeforpligtelse kr ,00 Koncertudgifter (noder, instrumenter, koncertsalsleje m.v.) kr ,00 Rejse- og opholdsudgifter kr ,00

26 Administration, ledelse, markedsføring mv Løn ledelse og administration incl. pension kr ,00 Sociale udgifter kr ,00 Regulering feriepengeforpligtelse kr ,00 Personaleudgifter kr ,00 Mødeudgifter kr ,00 Repræsentation kr ,00 Revision og regnskabsmæssig assistance kr ,00 Markedsføring kr ,00 Hjemmeside og logo kr ,00 Lokaleudgifter Øvrige udgifter Kontorartikler kr ,00 Telefon, porto og fragt kr ,00 Fotokopiering kr ,00 EDB-udgifter kr ,00 Anskaffelse og vedl. af inventar kr ,00 Anskaffelser over kr. kr. 0,00 Abonnementer og kontingenter kr ,00 Forsikringer kr ,00 Billeasing og drift kr ,00 Afskrivninger kr ,00 gebyrer kr ,00 diverse kr ,00 Finansielle udgifter Udgifter i alt RESULTAT FØR SKAT

27 Ensemble MidtVest - NOTER TIL REGNSKAB 2011 R 2011 Indtægter Statslige tilskud Driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Udviklingspuljen til basisensembler kr ,00 Puljen til int. Musikformidling kr ,00 Kommunale og regionale tilskud Herning Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Holstebro Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Ikast-Brande Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Struer Kommune, driftstilskud iht. rammeaftale kr ,00 Fonde og sponsorer Fondstilskud kr ,00 Sponsorbidrag kr ,00 Egenindtægter mv Koncerthonorarer kr ,00 Billetindtægter kr ,00 øvrige indtægter -kr ,00 Finansielle indtægter (renter) Indtægter i alt Udgifter Kunstnerisk produktion Løn musikere incl. pension kr ,00 Honorar assistenter kr ,00 Honorar vikarer kr ,00 Honorar solister kr ,00 Honorar komponister kr. 0,00 Honorar konsulenter kr ,00 Honorar andre kr ,00 Sociale udgifter kr ,00 Regulering feriepengeforpligtelse kr ,00 Koncertudgifter (noder, instrumenter, koncertsalsleje m.v.) kr ,00 Rejse- og opholdsudgifter kr ,00

28 Administration, ledelse, markedsføring mv Løn ledelse og administration incl. pension kr ,00 Personaleudgifter kr ,00 Mødeudgifter kr ,00 Repræsentation kr ,00 Revision og regnskabsmæssig assistance kr ,00 Markedsføring kr ,00 Hjemmeside og logo kr ,00 Lokaleudgifter Øvrige udgifter Kontorartikler kr ,00 Telefon, porto og fragt kr ,00 Fotokopiering kr ,00 EDB-udgifter kr ,00 Anskaffelse og vedl. af inventar kr ,00 Anskaffelser over kr. kr. 0,00 Abonnementer og kontingenter kr ,00 Forsikringer kr ,00 Billeasing og drift kr ,00 Afskrivninger kr ,00 gebyrer kr. 0,00 x diverse kr ,00 Finansielle udgifter 42 Udgifter i alt RESULTAT FØR SKAT

29 Bilag 4 - Omverdensvurdering Lokalområdet Ensemble Midt Vest har siden 2007 haft kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer som tilskudsgivende lokalområde. Som led i den rammeaftale, nærværende er afløser for, blev ensemblet herudover forpligtet til at spille et fastlagt antal koncerter og skolekoncerter i de dele af Midt- og Vestjylland, som ikke giver driftstilskud til Ensemble MidtVest. Midt- og Vestjylland defineres af kulturaftaleregionen af samme navn, som fra og med 2013 blev udvidet med Skive Kommune, som forhåbentligt indtræder i kredsen af ensemblets støttekommuner med virkning fra 1. januar Det har ikke vist sig hensigtsmæssigt at være forpligtet til at spille et fastlagt antal koncerter i et forholdsvis lille og nøje afgrænset område i rammeaftalen for kaldet region, der ikke yder tilskud til ensemblet på trods af, at i hvert fald dele af dette område endda er med i samme kulturaftale og -samarbejde som de kommuner, der rent faktsik støtter deres lokale kammerensemble økonomisk. Der er dog ikke noget i vejen for, at Ensemble MidtVest også fremover spiller i de kommuner, der grænser op til tilskudsområdet, såfremt der er efterspørgsel fra de lokale koncertarrangører. Der arbejdes på, at også de to kommuner Ringkøbing-Skjern og Lemvig kan bydes velkommen i kredsen af Ensemble MidtVests hjemkommuner inden udgangen af Stor efterspørgsel på landsplan imødekommes igennem besætningsmæssig fleksibilitet På landsplan er koncertarrangørernes interesse for Ensemble MidtVest kommet op på et niveau, der indimellem har gjort det nødvendigt at stille større krav mht. publikum og økonomi, hvis ensemblet skal rykke ud, særligt da antallet af nationale koncerter i 2011 var blevet skruet op, så hverken reglerne mht. musikernes arbejdstid eller ensemblets økonomi på længere sigt ville kunne holde til det. Ensemblets sammensætning af blæserkvintet og klaverkvintet og den dermed forbundne besætningsmæssige fleksibilitet, der muliggør opførelser af værker i standardbesætninger så som strygekvartet, klavertrio, - kvar- og -kvintet såvel som (dels under tilkaldelse af en enkelt assistent på kontrabas) de store, blandede besætninger som fx septetter, oktetter og nonetter for blæsere og strygere, har vist sig at være den helt rigtige og mest effektive for et klassisk basisensemble. Alle disse formationer er stort set lige efterspurgte, da nogle arrangører sætter pris på et ensemble, der kan spille en Schubert-oktet med nogle musikerne som ikke kun mødes ad hoc, dvs. på projektbasis, mens nogle andre foretrækker de små, mere intime besætninger, som Ensemble MidtVest dyrker i størst muligt omfang for kvalitetsmæssigt at kunne hamle op med de musikere, som mere eller mindre udelukkende optræder som trio, kvar- eller kvintet. Desuden er det en stor fordel, at ensemblet kan deles op i to mindre besætninger, der kan arbejde samtidigt, hvilket giver mulighed for at imødekomme den stadig stigende efterspørgsel efter koncerter med Ensemble MidtVest. Aktiviteter i udlandet udløser lokal stolthed og international interesse for dansk musik og musikliv såvel som den danske basisensemblemodel Der har den seneste tid været yderligere en markant stigning i opbakningen til Ensemble MidtVest i lokalområdet. Som hovedårsagerne hertil anses et meget højt aktivitetsniveau i det lokale, den omfattende formidlingsvirksomhed samt de stadig hyppigere optrædener i udlandet, som den 17. februar 2012 nåede et foreløbigt højdepunkt i form af en vellykket koncert i Carnegie Hall i New York, som TV/Midt-Vest lavede forskellige udsendelser om de efterfølgende uger. Begivenheden har medført en lokal stolthed omkring ensemblet, som man havde store forhåbninger om, da man i begyndelsen af rammeaftaleperioden

30 besluttede at satse på øget international aktivitet mhp. at sætte Danmark i almindelighed og Midt- og Vestjylland i særdeleshed på det musikalske verdenskort. Det har vist sig, at stort set hver eneste af Ensemble MidtVests optrædener uden for Danmarks grænser skaber positiv opmærksomhed omkring Danmark og de områder, der er med til at finansiere et lokalt basisensemble. Desuden er der tit stor interesse for den særlige danske basisensemblemodel, dvs. strukturen, der muliggør lokal lige så vel som landsdækkende forsyning med klassisk musik, på et kunstnerisk niveau, man lægger mærke til også på de store internationale koncertscener, Disse positive erfaringer ønskes gentaget og videreudviklet i form af flere koncerter på relevante koncertsteder og festivaler i udlandet i den nye rammeaftaleperiode. Indspilninger og radiotransmissioner Samarbejdet med DR omkring koncerttransmissioner er yderst tilfredsstillende og dermed et vigtigt led i ensemblets bestræbelser på at blive en anerkendt størrelse også uden for Midt- og Vestjylland. Desuden er det i aftaleperioden lykkedes at indgå bindende aftaler med to højtprofilerede pladeselskaber, danske Dacapo Records og tyske CPO, om regelmæssige udgivelser med Ensemble MidtVest. Omfattende synlighed på det globale cd-marked samt nationale såvel som internationale anmeldelser af ensemblets indspilninger er et afgørende led i markedsføringen af ensemblet både nationalt og internationalt, uden for koncerterne og med henblik på at øge efterspørgslen af disse. Improvisationen er ved at etablere sig Der kan desuden konstateres stigende interesse i den del af ensemblets virke, der handler om den frie improvisation, som stadig oftere bliver efterspurgt af koncertarrangører i Danmark og særligt i udlandet. Ud over sin mangfoldige brug af fri improvisation i en hel række relevante sammenhænge, herunder meditationskoncerter såvel som et stresskursus, i det lokale, har Ensemble MidtVest efterhånden inkluderet improvisationen i koncerter i både Tyskland, England, Wales, Sverige og Polen. Desuden er det planlagt at spille en koncert med udelukkende improviseret musik, når Ensemble MidtVest til april 2014 spiller i New York igen. Synlighed i medierne skaber opbakning hos publikum og bevillingsgivere Ensemble MidtVests efterhånden store ambitioner om at være mere end et lokalt kammerensemble og på denne måde at brande hjemmebanen som et område, der i særlig høj grad satser på kultur og klassisk musik, har medført betydeligt større synlighed i medierne. I det hele taget er der ingen tvivl om den store lokale opbakning, som tilkendegives løbende fra lokale publikummer og politikere, og som til fulde kom til udtryk i forbindelse med Ensemble MidtVests 10-års jubilæum i efteråret Denne opbakning handler det i årene fremover om at sikre og videreudvikle. Støttekredsen Ensemblets Venner Blandt de lokale støtter udgør Ensemblets Venner fortsat den uundværlige kerne af meget engagerede mennesker, der kommer til koncerter og yder praktisk hjælp såvel som økonomisk støtte til ensemblet. Medlemstallet er de seneste år steget yderligere, og sammenfaldet af Ensemblets Venners 25-års og EMVs 10-års jubilæum i efteråret 2012 har givet anledning til yderligere tæt samarbejde i forbindelse med de to fejringer, der har bekræftet det meget nære forhold mellem ensemblet og dets venner. Store fremskridt på formidlingsområdet Ud over de jævnlige skolekoncerter i tilskudsområdet og den omkringliggende region, har Ensemblet MidtVest de seneste år, dels i samarbejde med Yamaha-blæserklassen, etableret mindst et skræddersyet

31 formidlingsprojekt i hver af de fire støttekommuner. Forsøg på at integrere skolekoncerter i en almindelig koncertproduktion mhp. via skolerne at komme i kontakt med et større publikum til aftenkoncerterne er begyndt at give pote og videreudvikles i den nye aftaleperiode. HEART et fantastisk udgangspunkt for aktiviteterne i Midt- og Vestjylland Kunstmuseet HEART har vist sig at være en optimal basis for ensemblets dagligdag og koncerter i Herning. Adskillige store begivenheder, den sceniske koncert Lyden af stemmen og verdenshistorien (2010), jubilæumsfejringerne i 2012 samt tekstilkoncerten Klangstoffer (2013) har nydt godt af både samarbejdet med museets ledelse og medarbejdere samt de fantastiske faciliteter ud over koncertsalen, som størstedelen af ensemblets koncerter i Herning foregår i. Projekter, der involverer både klassisk musik og moderne billedkunst, gennemføres i den udstrækning, det er muligt og ikke forstyrrer de øvrige støttekommuners ejerskabsfornemmelse. Kulturdynamo i hele regionen Pga. sin rolle som tværkommunal kulturinstitution, falder det Ensemble MidtVest naturligt at påtage sig rollen som kulturdynamo i hele regionen. Ensemblet er meget aktivt og fast forankret i Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og bliver ofte adspurgt om sine erfaringer i tværkommunale kulturelle sammenhænge. Deltagelse i tovholdergruppen for den fireårige kulturfestival i Midt- og Vestjylland (BØLGEN, aug.-okt. 2013) har skabt tæt kontakt til og adskillige samarbejdsrelationer med en hel række af regionens øvrige kulturinstitutioner. Rollen som lokal kulturdynamo anses som en af de vigtigste opgaver, Ensemble MidtVest har på sin midt- og vestjyske hjemmebane, hvorfor der vil gøres en stor indsats for at bibeholde og videreudvikle den. Facit Der er ingen tvivl om, at Ensemble MidtVest de seneste fire år har udviklet sig i høj fart, men også på en sund og fremtidsorienteret måde. Her i begyndelsen af den nye rammeaftaleperiode står ensemblet stærkt og nyder stor opbakning fra alle sider. Det vil derfor i høj grad handle om at sikre tilfredsheden blandt publikum, presse og bevillingsgivere ved en kontinuerlig fortsættelse af de tiltag, der har medført denne opbakning, i den nye aftaleperiode. På det kunstneriske område står sikringen af ensemblets sublime kvalitet øverst på dagsordenen, da denne er en uundgåelig forudsætning for at Ensemble MidtVests vision om at brande Danmark og Midt- og Vestjylland på verdensplan kan blive en realitet. Desuden kommer Ensemble MidtVest til at gennemføre endnu dybere fremstød i improvisationens uendelige univers samtidig med, at den frie improvisation etableres i stadig flere forskellige sammenhænge nye såvel som traditionelle og i formidlingsøjemed. I forbindelse med begge aspekter vil samarbejdet med Sergio Azzolini og Carsten Dahl (fortsat) have stor betydning. Det er et erklæret mål at øge de lokale publikumstal yderligere samt at yde en endnu større indsats for målrettet og på baggrund af relevant viden og ved hjælp af hensigtsmæssige redskaber at introducere unge mennesker i Midt- og Vestjylland til den klassiske musik for således at yde et bidrag til opbygningen af det fremtidige publikum. Forskellige tiltag for at bidrage til at højne niveauet af musikuddannelsen i Danmark er under overvejelse og forventes at blive konkrete i den nye aftaleperiode. Herning den 25. april 2013 Oliver Quast Ensemblechef

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks evalueringsmøde med Ensemble MidtVest

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks evalueringsmøde med Ensemble MidtVest 20. juni 2019 MØDEOPFØLGNING Referat og udvalgsvurdering Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks evalueringsmøde med Ensemble MidtVest Tid og sted 21. maj 2019 i Odeon, Odense. Deltagere for

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål for Copenhagen Jazz Festival 2017-2019 1. Aftalens formål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd. Marts 213 Rammeaftale 213-216 for ROSA Dansk Rock Samråd 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd. ROSA er en selvejende

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Hillerød Kommune og Klaverfabrikken Live. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Bornholms Regionskommune og Fonden Musikhuzet Bornholm. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Fonden Copenhagen JazzHouse. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Godset

Rammeaftale om det regionale spillested Godset Rammeaftale om det regionale spillested Godset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Kolding Kommune og Kulturinstitutionen Godset ved Kolding Kommune. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Global Copenhagen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset

Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aalborg Kommune og Aalborg Universitets Studenterhus. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederikshavns Kommune og Det Musiske Hus under Fonden Arena Nord. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Radar

Rammeaftale om det regionale spillested Radar Rammeaftale om det regionale spillested Radar 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Radar. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Train

Rammeaftale om det regionale spillested Train Rammeaftale om det regionale spillested Train 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Train. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Det Danske Suzuki Institut.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Det Danske Suzuki Institut. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Det Danske Suzuki Institut 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Det Danske Suzuki Institut.

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Samlet evaluering af tre driftsstøttede ensembler 2015

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Samlet evaluering af tre driftsstøttede ensembler 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Samlet evaluering af tre driftsstøttede ensembler 2015 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks analyser,

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Vega

Rammeaftale om det regionale spillested Vega Rammeaftale om det regionale spillested Vega 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Koncertvirksomhedens Fond (Vega). 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Loppen

Rammeaftale om det regionale spillested Loppen Rammeaftale om det regionale spillested Loppen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Musikforeningen Loppen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box

Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Kulturforening CB. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus

Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Sønderborg Kommune og Sønderborghus. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Concerto Copenhagen for perioden 2012-2015

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Concerto Copenhagen for perioden 2012-2015 Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Concerto Copenhagen for perioden 2012-2015 1. Aftaleparter Denne fireårige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og den selvejende

Læs mere

Rammeaftale basisensembler

Rammeaftale basisensembler Rammeaftale basisensembler Aftaleparter: Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune, Struer Kommune og Ensemble MidtVest Aftaleperiode: 1. januar 2010 til 31.

Læs mere

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen for perioden 2012-2015

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen for perioden 2012-2015 Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen for perioden 2012-2015 1. Aftaleparter Denne fireårige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen,

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter

Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Odense Kommune og Musikhuset Posten og Dexter. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Stars

Rammeaftale om det regionale spillested Stars Rammeaftale om det regionale spillested Stars 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Vordingborg Kommune og Stars - Storstrøms Amts Rytmiske Spillested. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Denne 4-rige rammeaftale er indget mellem Statens Kunstrds Musikudvalg og SNYK.

Denne 4-rige rammeaftale er indget mellem Statens Kunstrds Musikudvalg og SNYK. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for SNYK 1. Aftalens forml og grundlag Denne 4-rige rammeaftale er indget mellem Statens Kunstrds Musikudvalg og SNYK. SNYK er en selvejende institution, der modtager driftstilskud

Læs mere

Budget og forventninger for 2017

Budget og forventninger for 2017 LMS Levende Musik i Skolen Budget og forventninger for 2017 Bestyrelsen har i oktober 2016 vedtaget budget for kalenderåret 2017. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag

Læs mere

Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011

Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011 - den Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstråds Musikudvalgs analyser, vurde ringer og anbefalinger vedrørende

Læs mere

Esbjerg Ensembles strategi 2014-2017 1. Overordnede musikpolitiske rammer Statens Kunstråds Musikudvalg har for perioden 2014-2017 fastsat følgende fælles overordnede formål og vision for de fem basisensembler

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

MODELREGNSKAB FOR MODTAGERE AF DRIFTSTILSKUD

MODELREGNSKAB FOR MODTAGERE AF DRIFTSTILSKUD KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen MODELREGNSKAB FOR MODTAGERE AF DRIFTSTILSKUD Oplysninger Budgetår: Tilskudsmodtagers navn (virksomhed): CVR-nummer: Aktivitet: Sagsnummer: Dato for underskrift

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Copenhagen Jazz Festival.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Copenhagen Jazz Festival. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Copenhagen Jazz Festival 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Copenhagen Jazz Festival. Copenhagen

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Fonden VoxHall. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Strategi 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble Musikudvalgets fælles formål og vision for alle basisensemblerne Formål Basisensemblerne bidrager til, at en mangfoldighed af musik af højeste kunstneriske

Læs mere

REGNSKABSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER UNDER KR. I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

REGNSKABSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER UNDER KR. I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE REGNSKABSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER UNDER 500.000 KR. I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE Foreninger, der modtager medlems- og/eller lokaletilskud, skal føre

Læs mere

BUDGET 2014 Note Postering B2014 B2013 B2013 revideret Regnskab 2012

BUDGET 2014 Note Postering B2014 B2013 B2013 revideret Regnskab 2012 BUDGET 2014 Note Postering B2014 B2013 B2013 revideret Regnskab 2012 Indtægter 1 Kommunale tilskud 1.400.000 1.370.000 1.370.000 1.333.673 2 Statslige tilskud 1.600.000 1.700.000 1.725.000 1.531.972 3

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Mål STRATEGI

Mål STRATEGI STRATEGI 2017 2019 Det er væsentligt, at Athelas forbliver tro mod sit kunstneriske opdrag: At spille den nye musik på højeste kunstneriske niveau for størst muligt publikum. Vejen mod en unik kunstnerisk

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Dansk Amatørmusik

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Dansk Amatørmusik RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for DAM 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Dansk Amatørmusik (DAM). DAM er en selvejende institution,

Læs mere

Projektbeskrivelse 2012-2014. YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland

Projektbeskrivelse 2012-2014. YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland 2012-2014 1 YAMAHA BLÆSERKLASSE De seks musikskoler i kulturaftaleregionen Midt- og Vestjylland

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

REVISIONSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER KR. OG DEROVER I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

REVISIONSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER KR. OG DEROVER I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen REVISIONSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER 500.000 KR. OG DEROVER I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE Revisionsinstruks

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM Egnsteateraftale vedr. Teatret OM 1. Aftaleparter Teatret OM (herefter kaldt teatret) og Ringkøbing-Skjern Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret Egnsteateraftale vedr. Team Teatret 1. Aftaleparter Team Teatret (herefter kaldt teatret) og Herning Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 1.1.2016 31.12.2016 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og indikatorer, som illustrerer den ønskede udvikling. Disse

Læs mere

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN 1. Aftaleparter Den selvejende institution HamletScenen (herefter kaldt teatret) Kronborg 13 3000 Helsingør CVR: 31 36 05 87 Og Helsingør Kommune (herefter kaldt kommunen)

Læs mere

Strategi for Ensemble MidtVest

Strategi for Ensemble MidtVest Strategi 2018-2021 for Ensemble MidtVest 1. Indledning Dybt forankret i sine midt- og vestjyske hjemkommuner, sætter Ensemble MidtVest i 2018-2021 den internationale standard for, hvad der kan forventes

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

Bestyrelsen har i oktober 2015 vedtaget budget for kalenderåret 2016. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag således:

Bestyrelsen har i oktober 2015 vedtaget budget for kalenderåret 2016. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag således: Bestyrelsen har i oktober 2015 vedtaget budget for kalenderåret 2016. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag således: Forventninger til 2016 s 2 Budget i Kulturstyrelsens

Læs mere

Egnsteateraftale for Black Box Theatre, Holstebro

Egnsteateraftale for Black Box Theatre, Holstebro Egnsteateraftale for Black Box Theatre, Holstebro 1.1.2018-31.12.2020 Godkendt i bestyrelsen 16. december 2016 FORSLAG til godkendelse i Holstebro Kommune Red. 6.1.2017/LG Jnr. nr. 20.01.02-P27-1-16 Slots-

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Strategi 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble. Musikudvalgets fælles formål og vision for alle basisensemblerne

Strategi 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble. Musikudvalgets fælles formål og vision for alle basisensemblerne Strategi 214-217 for Storstrøms Kammerensemble Musikudvalgets fælles formål og vision for alle basisensemblerne Formål Basisensemblerne bidrager til, at en mangfoldighed af musik af højeste kunstneriske

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalget 10. november 2015 7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018 15-027162 Sagsfremstilling Forslag til ny kulturaftale mellem Kulturministeren

Læs mere

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden 26. september 2011 REFERAT Statens Kunstråds Musikudvalg Dialogmøde om visioner og strategier for de regionale spillesteder i perioden 2013-2016. Borups Højskole den 8. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Kulturaftale (herefter kaldet aftalen)

Kulturaftale (herefter kaldet aftalen) Mellem Københavns Kommune (herefter kaldet kommunen) og er indgået følgende Fonden Pumpehuset (herefter kaldt Fonden) Kulturaftale (herefter kaldet aftalen) om Fondens virksomhed i Københavns Kommune i

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Operaen i Midten og Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner

Egnsteateraftale mellem Operaen i Midten og Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner Egnsteateraftale mellem Operaen i Midten og Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner 1.1.2017 31.12.2020 Godkendelse i bestyrelsen den 15.-18. december 2015 Udgave til politisk godkendelse i

Læs mere

God ledelse i selvejende kulturinstitutioner. - den korte version. Udvalget for god ledelse af selvejende kulturinstitutioner

God ledelse i selvejende kulturinstitutioner. - den korte version. Udvalget for god ledelse af selvejende kulturinstitutioner JANUAR 2011 WWW.KUM.DK God ledelse i selvejende kulturinstitutioner - den korte version 2 3 Forord Kulturministeriet nedsatte i februar 2010 et udvalg, der skulle udarbejde anbefalinger for god ledelse

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Sønderborghus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Sønderborghus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Sønderborghus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 MAJ 2008 NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 Vision Dansk musik skal udfolde sit fulde potentiale. Både nationalt og internationalt. Kulturministeriets

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014. Sammenfatning

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014. Sammenfatning 28. maj 2014 Evalueringsrapport Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014 Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på Classical:NEXT 1.2 Organisering af den danske deltagelse

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret Egnsteateraftale vedr. Team Teatret 1. Aftaleparter Team Teatret (herefter kaldt teatret) og Herning Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 1.1.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapporten 2013 1. Grundlag Kulturstyrelsen, Biblioteker har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden 2010-2013.

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013. 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 21. og 22. oktober 2013 Tidspunkt: mandag 10.00 17.00 og tirsdag 9 12.30 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2009

Årsberetning og regnskab 2009 Årsberetning og regnskab 2009 Kultursamarbejdet festivalåret 2009. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage

Læs mere

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI Augustinus Fondens støttestrategi tager udgangspunkt i fondens fundats: Fondens formål er at virke for almenvelgørende og humane, kunstneriske, videnskabelige eller deslige

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og. Athelas Sinfonietta Copenhagen for perioden 2012-2015. 1. Aftaleparter

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og. Athelas Sinfonietta Copenhagen for perioden 2012-2015. 1. Aftaleparter Athelas Sinfonietta Copenhagen, herefter benævnt Athelas. Denne fireårige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og 1. Aftaleparter 15 musikere, hvilket er det antal musikere, Athelas

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for 2017

ÅRSREGNSKAB for 2017 ÅRSREGNSKAB for 2017 Aarhus Kommune Anvendt regnskabspraksis Aarhus Symfoniorkester er en kommunal institution, og regnskabet for orkesteret er således en del af Aarhus Kommunes samlede regnskab.

Læs mere

Rammeaftale imellem Det Københavnske Teatersamarbejde og Kulturministeriet for perioden 1. januar 2012 til den 31 december 2015

Rammeaftale imellem Det Københavnske Teatersamarbejde og Kulturministeriet for perioden 1. januar 2012 til den 31 december 2015 Rammeaftale imellem Det Københavnske Teatersamarbejde og Kulturministeriet for perioden 1. januar 2012 til den 31 december 2015 mission Indhoidsfortegnelse 1. Generelle forhold vedrørende aftalen 3 2.

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere