De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem"

Transkript

1 De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem Tak fordi du har taget dig tid til at downloade de 10 datingfælder, og hvordan du undgår dem. Datingfælder er forskellige måder, du opfører dig på, når du involverer dig med en mand, og gerne vil have et forhold. For at komme ud af en fælde betyder det ofte, at du må forlade forholdet, fordi forudsætningerne for dit forhold er fundamentalt forandrede eller helt forsvundet, når du bliver klar over det. Når du er single, kan du gøre meget mere, end du er klar over, for at undgå disse fælder og i stedet forberede dig selv på et længevarende og tilfredsstillende forhold. Hvis du har lyst til at vide mere om hvad bevidst dating kan gøre af forskel for dig, så gå til og check både 6 trin til hvordan du finder din drømmemand og Hvorfor bevidst dating? Rigtig god læselyst. Skab selv det forhold du drømmer om. Kærlige hilsener, Tania

2 #1: Markedsføringsfælden Du tror, at du skal gøre dig selv mere tiltalende for at sælge dig selv med en attraktiv indpakning og præsentation. Når du falder i markedsføringsfælden, er det fordi du frygter, at ingen vil have dig, for den du virkelig er. Ved at markedsføre dig selv risikerer du skuffelse og, at forholdet ikke holder, fordi virkeligheden altid kommer frem til sidst. En af jer eller begge vil føle sig skuffet og vred over bristede forhåbninger, fordi du gav falsk markedsføring. Autencitet er nøgleordet. Vær ægte. Du vil tiltrække en mand, der er kompatibel med dig, når du viser hvem, du virkelig er. Lige tiltrækker lige, hvilket er, hvad Loven om Tiltrækning siger. Du får, hvad du er. Så bare vær dig selv og præsenter den pakke. Det er det han vil falde for og elske hele livet. #2: Pakken frem for indholdet Du fokuserer på den ydre indpakning som hans krop, udseende, job, velstand, materielle standard og overser fuldstændig personen inden i. Om han kan få dig til at føle, som du inderst inde gerne vil. Pakken frem for indholdet er det stikmodsatte af Markedsføringsfælden: i stedet for at sælge dig selv som en attraktiv pakke, fokuserer du på hans indpakning. For en god ordens skyld, så er der absolut intet i vejen med en god bagdel og et par pæne øjne, men det er ikke det, der gør dig lykkelig. Du må se ind bag facaden efter hvordan I virkelige er kompatible. Det betyder ikke, at du skal glemme alt om kemi, men du må sætte det i det rette perspektiv og huske, at kemi kun er ét af de elementer, der skal til for at få et godt og velfungerende forhold. Kompatibilitet på værdier, livsindstilling og interesser er det andet.

3 #3: Det begrænsede udvalg Du tror, at der er et begrænset udvalg af mænd tilbage, og derfor tror du, at du må nøjes med, hvad du kan få eller ende alene. At tro på det begrænsede udvalg resulterer i forhold, der fejler, for du fristes til at stille dig tilfreds, og nøjes med mindre end du vil have: du tror ikke, at du kan få hvad du virkelig gerne vil, for din overbevisning er, at der er for få at vælge i mellem. Desværre er det en selvopfyldende profeti for, når du forventer mindre, så får du mindre. Derudover vil du altid være på udkig efter noget bedre og det er ikke en tilfredsstillende måde at være i et forhold på for nogle parter. Definer hvad du virkelig gerne vil have og hold ud. Stol på, at hvis du virkelig bliver afklaret, og involverer dig selv bevidst i det, så kan du få, hvad du virkelig ønsker i livet. Du skal være i stand til at kunne sige NEJ til det, du ikke vil have, for at kunne være i stand til at sige JA til det, du gerne vil have. Du har styrken til at vælge hvem, hvad, hvor, hvornår og hvordan og få det du virkelig gerne vil have, hvis du træffer bevidste beslutninger baseret på dine værdier og krav. #4: Kompatibilitetsfælden I griner og har det så sjovt sammen (men shh...der mangler noget). Fordi I har det sjovt sammen og har god kemi, antager du også, at I automatisk er kompatible på andre vigtige punkter og, at et etableret forhold vil fungere. At falde i kompatibiltetsfælden resulterer i et forlist forhold, når den store forskel på et for sjov-forhold og et seriøst, langsigtet forhold går op for jer, fordi kemien har sluppet sit greb i jer, og det er blevet hverdag. Der er stor forskel på at vælge en mand til et rekreativt forhold og den proces, der ligger i at vælge din livspartner. Når du er klar til at finde din mand for resten af livet, så er din opgave at definere hvad der er essentielt for dig, for at du er lykkelig inderst inde og for, at du fungerer bedst i et forhold. Med udgangspunkt i det kan du date og teste potentielle partnere, for at finde ud af om de kan møde dig på det, der er vigtigt for dig. Prøv ikke på at konvertere et rekreativt forhold til et etableret forhold med mindre din essentielle krav bliver mødt 100%.

4 #5: Eventyret om drømmemanden...og de levede lykkeligt til deres dages ende. Hvis du passivt forventer, at din drømmemand på magisk vis lige pludselig står foran dig og I vil leve lykkeligt sammen til jeres dages ende, uden nogen indsats fra nogens side så kan du komme til at vente længe. Du tror, at det at finde din livspartner bare vil ske af sig selv, når du mindst venter det eller når du er klar. Du risikerer skuffelse på skuffelse, når hver eneste frø du kysser, ikke udvikler sig til den prins du havde drømt om, og du gang på gang må opgive drømmen. Det er dit ansvar at vælge dine forhold og resultatet af dem. Sørg for at have en effektiv strategi for at vælge mænd til og fra, fordi du er klar over præcist, hvad du leder efter og ikke vil nøjes med mindre. Det kræver handling at være den, der vælger i stedet for at være den, der venter på at blive valgt. Tag selv kontakt og reager ikke kun på dem, der vælger dig. #6: Kompromisser for kærligheden Nu skal det bare være, så den næste er bare nødt til at være ham. Du tilpasser dig på alle tænkelige og utænkelige måder, for at få det til at fungere. Du benægter dine inderste ønsker og behov, og prøver at få dig selv til at elske nogen, på en måde som du ikke kan, og som ikke føles rigtigt inderst inde. Det kaldes også Mini-ægteskabet. Du springer mellemregningen med dating, vurdering af kompatibilitet og grundlæggende at lære hinanden at kende over, og går direkte til slutresultatet. Tilgangen er dyr i både tid og følelsesmæssig energi. Passiviteten lægger pres på at få forholdet til at fungere uden at vide på hvilken baggrund, og at løse uløselige problemer. Du prøver at få en firkant til at passe ind i et rundt hul, fordi det at gå fra hinanden og skulle være single igen, ikke føles som en mulighed. Date forskellige mænd og hav det sjovt med ikke at være eksklusiv fra den første date. Det er en af dit livs vigtigste beslutninger, så tag ansvar for det og lær undervejs. Når du er klar, kan du definere hvad du leder efter og finde ham uden at gå på kompromis med din kerne og til gengæld komme til at opleve at føle, som du inderst inde gerne vil.

5 #7: Afhængighedsfælden Når du tror, at du skal gøre dig fortjent til at blive elsket og derfor føler dig godt tilpas, når én har behov for dig. Du forsøger at gøre dig fortjent til kærlighed og lykke ved at give og hjælpe. Du vil virkelig gerne være i et forhold og føler ikke, at du er noget værd som du er, og må gøre dig fortjent til kærlighed. Du stræber efter at være i et forhold, fordi du føler dig ufuldstændig, når du ikke er i et. Du vil gerne være heltinden, og derfor søger du en, du kan hjælpe. Men kan han give dig dét du har brug for til gengæld? Det kan være en hård lektie at lære, at når du har behov for, at der er behov for dig, så er det ikke en garanti for, at han kan give dig det, du virkelig har behov for. For oprigtigt at kunne give til andre, skal du give fra din indre glædesbeholder, der allerede er fyldt op, fordi du er sikker på dig selv, og er i stand til at udtrykke dine ønsker og behov. Du skal blive klar over hvor dine grænser går og kunne sige nej, når du går for langt i dit ønske om at hjælpe andre, for at få fyldt din indre glædesbeholder op. Vær den, der vælger og vær opmærksom på andre, der vælger dig og deres motiver for det. #8: Den enlige rytterske Når du er så fokuseret på at finde din mand, at du isolerer dig selv og ikke bruger tid på at dyrke dine venner, familie og nye relationer, og kommer til at føle dig endnu mere isoleret og desperat. Når du tror, at du ikke har behov for andre, men bare mangler ham for at være lykkelig. Du evaluerer kun andre udfra deres kærestepotentiale, og bruger ikke energi på at udbygge dit netværk og få nye venner og bekendte. Du har implementeret en duer ikke, væk! mentalitet, som påvirker den måde andre ønsker at omgås dig på. Du risikerer at falde i Det begrænsede udbuds fælde og stille dig tilfreds med mindre end du ønsker, for at undgå at være alene. Dyrk din omgangskreds, dine venner og dit netværk. Involver dem i din plan om at finde en mand og lad dem hjælpe dig med at finde gode match. Dine venner kender dig rigtig godt og er gode spejdere til at vurdere om en mand vil kunne matche dig på værdier, livsindstilling og interesser, så sig ja tak, når vennerne vil dig det bedste og har skaffet dig en date.

6 #9: Den kemiske kærlighed Gnisterne flyver og du er så tiltrukket af ham, så han må da være den eneste ene. Når du fortolker forgabelse, tiltrækning, behov, god sex og forbindelse som kærlighed, er det som om, du tænker, når det føles så godt, så må det være kærlighed. At være så forelsket, må automatisk også betyde et godt forhold. Du ser sex som en slags kompatibilitetstest for om I passer sammen og overser at vurdere, om I også passer sammen mentalt og personligt. Når gnisten, der startede det hele, er forsvundet, forsvinder al energien i forholdet også. Fælden klapper, fordi du naturligvis gerne vil elskes, men du vælger det for en høj pris. Er du ude efter bare at have det sjovt uden nogle forpligtelser, så er det bare at give den gas. Pas dog på, for som du kan læse mere om under Forelskelsens kemi på min hjemmeside, så er det kemien i din hjerne, der i virkeligheden har styr på det, og ikke dig. Er du på udkig efter et længevarende forhold, så skal du blive klar over hvad du leder efter i en mand udover at dele den gode kemi med ham og lære at balancere begge dele. #10: Redningsplanken Når du snyder dig selv til at tro, at en anden kan gøre dig lykkelig og tilfreds. At en anden kan redde dig fra selv at tage ansvar for dit følelsesliv og din økonomiske situation og i stedet forventer, at du vil blive reddet, når bare du møder ham. At lægge så meget forventning over på andre bringer dig kun desperation og frustration. Det gør dig krævende og dine problemer i et forhold vil kun blive flere, ikke færre. Sørg for at være glad for at være single, være komfortabel med det. Find ud af hvad du gerne vil i livet, hvordan et tilfredsstillende og succesfuldt liv er for dig. Når du er lykkelig og glad udstråler du det også. Andre der har det lige sådan, vil spejle sig i det og føle sig tiltrukket af dig. At være single rummer muligheden for at gøre en masse, som du måske ikke kan i et forhold. Er drømmen at rejse langt væk og arbejde som frivillig på et børnehjem, så overvej om ikke det er dét, der er gaven i at være single lige nu. Er der en uddannelse du gerne vil tage, så spring ud i det, inden du skal bruge alle dine sparrepenge og tid på at dele med en anden. Der er en velsignelse i at kunne gøre noget kun for dig så forkæl dig selv mens tid er.

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012)

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012) Personlig POWER Anita Hummelshøj Mikkelsen. Professionel person- og relaionsudvikler Korrektur: Buttle Sprog & Formidling. Illustrationer: Michelle Erdmann ISBN: 978-87-994057-2-5 Udgivelsesår: 2012, 1.

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Der eksisterer kun et problem

Der eksisterer kun et problem Der eksisterer kun et problem Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og andre steder vil du få mest ud

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er.

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er. Hvad er selvværd? Selvværd er tilfredshed med at være den, man er, og med det, man gør. Det er definitionen i Nudansk Ordbog, en definition, jeg synes er god. Helt grundlæggende handler det om din mening

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk Sov godt Af Anne Søvang Juni 2012 www.annesoevang.dk Copyright 2012 1 Søvn er vigtig. En god søvn hjælper kroppen med at regenerere og forny sig. Så kan føle os veludhvilede og er klar til den nye dag,

Læs mere

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET!

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! En fortælling om at arbejde med psykisk og fysisk handicappede

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

»Det er aldrig for sent at få et godt liv« Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet

»Det er aldrig for sent at få et godt liv« Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet August 2011 Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet»det er aldrig for sent at få et godt liv«interview med B.S. Christiansen Fremtidens bank er din helt egen Det mener fremtidsforsker

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

De seks frygte mennesker hader forandring

De seks frygte mennesker hader forandring Af Soulaima Gourani #SoulaimaGourani www.soulaima.com De seks frygte mennesker hader forandring Du er lige blevet bedt af mig på dagens foredrag om at være mere nytænkende, kreativ og modig. Meget tyder

Læs mere

FEEDBACK. - redskab for personlig og organisatorisk udvikling. www.mårup.dk. "Feedback er berøring. Mennesker behøver berøring" Guro Øiestad

FEEDBACK. - redskab for personlig og organisatorisk udvikling. www.mårup.dk. Feedback er berøring. Mennesker behøver berøring Guro Øiestad FEEDBACK - redskab for personlig og organisatorisk udvikling "Feedback er berøring. Mennesker behøver berøring" Guro Øiestad Notatets formål hvorfor give feedback etik hvordan give og modtage Hvorfor feedback

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Når vi rammes af en voldsom hændelse

Når vi rammes af en voldsom hændelse Når vi rammes af en voldsom hændelse Håndbogen er udarbejdet som hjælp til dig, din famile og kollegaer. Når vi rammes af en voldsom hændelse En traumatisk hændelse er enhver begivenhed, der kan anses

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere