Ledige lærere og sygeplejersker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ledige lærere og sygeplejersker"

Transkript

1 Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag Offentligt Ledige lærere og sygeplejersker 1. Indledning og sammenfatning Arbejdsmarkedsstyrelsen, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), Danmarks Læreres Fælles Arbejdsløshedskasse (DLFA) og Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse (DSA) har i samarbejde foretaget en undersøgelse af ledige lærere og sygeplejersker.. august 2 Undersøgelsen sætter fokus på ledige sygeplejersker og folkeskolelærere i en situation med gode beskæftigelsesmuligheder for begge grupper og markant mangel på sygeplejersker over hele landet. I en sådan situation er det uhyre vigtigt, at de ledige hurtigst muligt kommer i job. Derfor skal der fokuseres på ledighed blandt sygeplejersker og lærere. Undersøgelsen baserer sig på Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM koblet med udtræk fra DSA og DLFA s medlemsregistre, på Arbejdsmarkedsredegørelserne fra 2 samt Rambølls analyse af Rekrutteringssituationen på det danske arbejdsmarked 2. Endvidere har a-kasserne på baggrund af en konkret sagsgennemgang af ledige med en vis ledighed bag sig vurderet omfanget af barrierer i forhold til beskæftigelse indenfor fagområdet. Sagsgennemgangen vedrører 18 ledige sygeplejersker og 2 ledige lærere med tilknytning til folkeskoleområdet, der har været ledige i mindst 18 ud af de seneste 2 uger i uge 2 2. Hovedkonklusionerne i analysen af ledige sygeplejersker er: Det generelle ledighedsmønster En nærmere analyse af ledighedsmønsteret i perioden uge 2 2 til uge 2 2 for sygeplejersker viser, at gennemsnitligt, pct. af sygeplejerskerne var ledige knap. sygeplejersker var berørt af ledighed inden for året. ca..sygeplejersker var ledig mindst 1 uger ud af 1 uger i løbet af året langt hovedparten i alt 9 havde en sammenhængende ledighedsperiode på 1 uger eller derover. de ledige var jævnt fordelt over landet. Der var dog flest i region Sjælland.

2 Behov for arbejdskraft Analysen viser, at der over hele landet er akut mangel på sygeplejersker: I ud af 1 regioner er der aktuel mangel på sygeplejersker i. kvartal 2. 9 sygeplejerskejobs er ifølge arbejdsgiverne forgæves forsøgt besat inden for en måned i foråret 2. Ledighedens årsager DSA har på baggrund af en systematisk sagsgennemgang for 18 ledige i uge 2 2 vurderet baggrunden for sygeplejerskernes ledighed. Denne viser, at 1 pct. af de ledige sygeplejersker alene har ledighed som problem. 8 pct. af de ledige sygeplejersker har barrierer i forhold til at varetage et arbejde indenfor deres fagområde. over halvdelen af de ledige sygeplejersker har helbredsmæssige problemer. over halvdelen af de ledige har kvalifikationsmæssige problemer primært i form af snævre faglige kvalifikationer. næsten 2 pct. af de ledige sygeplejersker har andre barrierer for beskæftigelse i form af børnepasnings- og transportproblemer i forbindelse med skiftende vagter og nattevagter. ca. 2 pct. af de ledige vurderes ikke at skulle arbejde som sygeplejerske i fremtiden. ældre er overrepræsenteret blandt de ledige sygeplejersker. De lediges fortsatte arbejdsmarkedstilknytning Med henblik på yderligere at belyse årsagerne til ledighed er der foretaget en analyse af arbejdstilknytningen for den gruppe af ledige der er indgået i sagsgennemgangen. Analysen viser, at pct. af de ledige sygeplejersker er i fuld eller delvis arbejde/uddannelse godt måneder efter vurderingen. ca. pct. af de ledige sygeplejersker, som a-kassen vurderer har barrierer i forhold til arbejdsmarkedet, kommer i arbejde eller uddannelse. 2 pct. af de ledige, som a-kassen vurderer ikke skal arbejde som sygeplejerske i fremtiden, opnår beskæftigelse. af de ledige sygeplejersker, der vurderes ikke at have barrierer, er ingen ledig godt måneder efter vurderingen. Resultaterne viser, at blandt ledige sygeplejersker med en vis ledighed bag sig kommer en relativ stor andel i arbejde eller uddannelse efter kort tid. 2

3 Hovedkonklusionerne i analysen af ledige lærere er: Det generelle ledighedsmønster En nærmere analyse af ledighedsmønsteret i perioden uge 2 2 til uge 2 2 for lærere viser, at gennemsnitligt, pct. af kassens medlemmer var ledige i året godt 8.8 lærere var berørt af ledighed indenfor året. godt. har været ledig i mindt 1 uger ud af 1 uger i løbet af året langt hovedparten i alt godt. lærere har været berørt af en sammenhængende ledighedsperiode på mindst 1 ud af 1 uger set over året. de ledige lærere er jævnt fordelt over landet. Der er dog flest i region Sjælland. Behov for arbejdskraft Analysen viser, at der generelt er gode beskæftigelsesmuligheder for folkeskolelærere, således at der i 1 region er aktuel mangel på lærere i. kvartal 2. er folkeskolelærerjobs som ifølge arbejdsgiverne forgæves er forsøgt besat inden for en måned i foråret 2. Ledighedens årsager DLFA har på baggrund af en systematisk sagsgennemgang for 2 ledige i uge 2 2 vurderet baggrunden for lærernes ledighed. Denne viser, at pct. af de ledige folkeskolelærere alene har ledighed som problem. pct. af de ledige lærere oplever barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. knap 2 pct. af de ledige har helbredsmæssige problemer i forhold til at arbejde i folkeskolen. pct. af de ledige har kvalifikationsbarrierer. pct. af de ledige i denne gruppe er ikke uddannet folkeskolelærere. godt 2 pct. af de ledige lærere vurderes ikke at skulle arbejde i folkeskolen i fremtiden. De lediges fortsatte arbejdsmarkedstilknytning Med henblik på yderligere at belyse årsagerne til ledighed er der foretaget en analyse af arbejdstilknytningen for den gruppe af ledige, som er indgået i sagsgennemgangen. Analysen viser, at pct. af de ledige lærere er i fuld eller delvis arbejde/uddannelse godt måneder efter vurderingen. knap pct. af de ledige lærere, som a-kassen vurderer har barrierer i forhold til arbejdsmarkedet, kommer i arbejde eller uddannelse knap pct. af de ledige lærere, som a-kassen vurderer ikke har barriere, kommer i beskæftigelse eller uddannelse.

4 Selv om lærernes ledighed er højere end sygeplejerskernes viser det sig, at generelt kommer en relativ stor andel af ledige med en vis ledighed bag sig i arbejde eller uddannelse efter kort tid. Dog er den andel der kommer i beskæftigelse eller uddannelse lavere for de ledige, hvor a-kassen vurderer, at der er barrierer i forhold til beskæftigelse inden for fagområdet. 2. Analyse designet Analysen er bygget op i to hovedafsnit: Afsnit Analyse af ledige sygeplejersker Afsnit Analyse af ledige lærere Hvert af de to hovedafsnit indeholder en analyse af det generelle ledighedsmønster. Analysen baserer sig på kvantitative data trukket fra Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM koblet med udtræk fra de to a- kassers medlemsregistre.. Den giver et indtryk af ledighedens omfang og af længden af ledighedsforløbene. Samtidig er den geografiske fordeling af ledigheden undersøgt. Derefter analyseres efterspørgselssiden. Dette sker på baggrund af regionernes kvartalvise opgørelser af flaskehalse samt Rambølls analyse af Rekrutteringssituationen på det danske arbejdsmarked 2. Efterspørgselssiden analyseres for at se på om der er mangel på arbejdskraft inden for de to fagområder. For at forstå baggrunden for ledigheden inden for de to fagområder, når der er mangel på sygeplejersker over hele landet og gode beskæftigelsesmuligheder på lærerområdet, har a-kasserne foretaget en sagsgennemgang af et udvalg af sager. Sagsgennemgangen skal være med til at klarlægge mulige årsager til ledighed. De to a-kasser har vurderet de lediges barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. A-kasserne har vurderet henholdsvis 18 sager vedr. ledige sygeplejersker og 2 sager vedr. ledige lærere. De udvalgte ledige i stikprøven var alle ledige i uge 2 2 og har alle mindst været ledig i 18 ud af 2 uger. Endelig er vurderingen af barrierer suppleret med en analyse af de lediges arbejdsmarkedstilknytning godt måneder efter vurderingstidspunktet. Denne undersøgelse skal vise om de ledige finder fodfæste på arbejdsmarkedet igen, og dermed vurdere i hvilket omfang de konstaterede barrierer og beskæftigelsessituationen påvirker den enkeltes fortsatte arbejdsmarkedstilknytning. A-kasserne har i forbindelse med sagsgennemgangen foretaget denne statusopgørelse pr. 1.oktober 2.

5 . Analyse af ledigheden blandt sygeplejersker.1. Det generelle ledighedsmønster Som led i analysen er der gennemført en generel kvantitativ undersøgelse af ledigheden blandt sygeplejersker. Formålet med den generelle undersøgelse er at sætte fokus på det konkrete ledighedsmønster, der gemmer sig bag den gennemsnitlige ledighed på, pct. i perioden. Det skal undersøges: - Hvorledes varigheden af ledighedsperioderne fordeler sig, herunder antallet af ledige sygeplejersker med længere sammenhængende ledighedsperioder - Hvordan de ledige sygeplejersker er fordelt over landet. Den undersøgte periode er ét år: fra uge 2 2 til uge 2 2. Analysen baserer sig på data trukket fra Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM koblet med udtræk fra Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasses medlemsregister. Undersøgelsen viser, at Knap. sygeplejersker har været berørt af ledighed inden for ét år Godt 2. sygeplejersker var ledig under uger 1.8 sygeplejersker var ledig i mindst ud af uger Knap 2 sygeplejersker af de ledighedsberørte i året havde været ledig i mindst 1 år Den lange referenceperiode, særligt for personer med over et års ledighed, har betydning for antallet af ledige i gruppen. Således er der sygeplejersker med en ledighed på over ét år set over en periode på uger. Figur.1.1. Ledige sygeplejersker i perioden uge 2 2 uge 2 2. Personer ud af 1 ud af 1 18 ud af 2 2 ud af 8 2 ud af Uger Kilde: DREAM, DSA s medlemsregister og egen beregninger. En nærmere undersøgelse af ledigheden blandt de sygeplejersker, der har haft mindst 1 ugers ledighed viser, at Ca. 1. sygeplejersker været ledige i mindst 1 uger inden for året

6 Langt hovedparten (9 personer) af de ledige sygeplejersker, der var ledig i mindst knap måneder, har været ledig i en længere sammenhængende periode. De få resterende personer har haft en mere spredt ledighed. For personer har de mindst 1 ugers ledighed været delt op i 2 ledighedsforløb, 2 personer har haft ledighedsforløb set over året, mens 2 personer har eller flere ledighedsforløb indenfor det valgte år, jf. tabel.1.1. Tabel.1.1. Ledige sygeplejersker i perioden uge 2 2 uge 2 2 med mindst 1 ugers ledighed Personer Mindst 1 ugers ledighed 1.1 Mindst 1 ud af 1 ugers ledighed 98 Mindst 1 ugers ledighed fordelt på flere ledighedsforløb 8-2 ledighedsforløb - ledighedsforløb 2 - eller flere ledighedsforløb 2 Kilde: DREAM, DSA s medlemsregister og egen beregninger. De ledige medlemmer fordeler sig jævnt over landet, dog er der flest i region Sjælland, jf. tabel.1.2. Tabel.1.2. Geografisk fordeling af ledige sygeplejersker med mindst 1 ugers ledighed i perioden uge 2 2 uge ud af 1 uger Flere ledighedsforløb Sjælland 21 2 Syddanmark Midtjylland Nordjylland Kilde: DREAM, DSA s medlemsregister og egen beregninger..2. Efterspørgselen efter sygeplejersker De regionale arbejdsmarkedsråd vurderer hvert kvartal, om der er aktuelle flaskehalse inden for en række faggrupper. I følge Arbejdsmarkedsredegørelsen fra. kvartal 2 er der aktuel mangel på sygeplejersker i ud af 1 regioner, jf. tabel.2.1.

7 Tabel.2.1. Aktuel mangel på sygeplejersker i 2 1. kvartal 2. kvartal. kvartal. kvartal Storkøbenhavn X X X X Frederiksborg X X X X Roskilde X X X X Vestsjælland X X X X Storstrøm X X X X Bornholm X X X Fyn Sønderjylland X X X X Ribe X X X X Vejle X X X X Ringkøbing Århus X X X Viborg X X Nordjylland X X X X Regioner med mangel 1 Kilde: Arbejdsmarkedsredegørelsen 1.-. kvartal 2 Rambøll Management har for Arbejdsmarkedsstyrelsen undersøgt Rekrutteringssituationen på det danske arbejdsmarked. Analysen viser, at 9 sygeplejerskejobs forgæves blev forsøgt besat inden for en måned i foråret 2. Analysen er baseret på 2. interview med offentlige institutioner og indeholder som alle spørgeskemaundersøgelser en vis usikkerhed... Ledighedens årsager blandt sygeplejersker Som led i analysen har Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse foretaget en sagsgennemgang. Formålet med a-kassens sagsgennemgang er at klarlægge årsagerne til ledighed blandt sygeplejerskerne i en tid med mangel på sygeplejersker. Datagrundlaget for a-kassens analyse af ledige sygeplejersker består af 18 personer, der var ledig i uge 2 2 og som har været ledig i mindst 18 ud af 2 uger. Med denne lille målgruppe vil fordelingen på undergrupper være meget følsom. De lediges karakteristika kan ikke umiddelbart bruges til at overføre på alle ledige sygeplejersker, da der er tale om et udvalg med en vis ledighed bag sig. Gruppen må antages at have flere barrierer i forhold til arbejdsmarkedet end den samlede gruppe af ledige sygeplejersker. De 18 sygeplejersker har følgende statistiske kendetegn:

8 Tabel..1. Karakteristika for ledige sygeplejersker i uge 2 2 Antal personer Køn Kvinder Mænd Alder Under 2 år 2-29 år - 9 år - år - 9 år Over år Etnisk oprindelse Danskere Vestlige lande, indvandrere og efterkommere Ikke vestlige lande, indvandrere og efterkommere Længerevarende ledige - Mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger - Mindst 2 ud af 8 uger men mindre end 2 ud af uger - Mindst 2 ud af uger På sygedagpenge inden ledighed - under 1 uger uger uger - -9 uger - uger og derover På barsel inden ledighed 18 1 Dimittender Frigørelsesattest * - Arbejder under 1 timer/uge - Arbejder over 1 timer/uge Kilde: DREAM og data indsamlet af DSA Anm.:* At arbejde med en frigørelsesattest betyder, at arbejdsgiveren har skrevet under på at en ansat med kort varsel kan forlade nuværende arbejde for at begynde i et fuldtidsjob. De ledige får supplerende dagpenge for den manglende arbejdstid sammenlignet med en fuldtidsstilling. 8

9 Gruppen af de over -årige er overrepræsenteret blandt de 18 ledige sygeplejersker. pct. er år eller derover, mens for alle forsikrede sygeplejersker i DSA er 2 pct. år eller derover. Undersøgelsen fokuserer på barriereområder: Helbredsmæssige problemer Kvalifikationsmismatch Andre barrierer A-kassen vurderer, at 1 pct. af de ledige sygeplejersker ikke har nogle af ovenstående barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. De øvrige har en eller flere, jf. tabel..2: Tabel..2. A-kassens vurdering af barrierer i forhold til arbejdsmarkedet Antal personer Ingen barriere barriere 9 2 barriere 8 barrierer 18 Kilde: Data indsamlet af DSA A-kassen vurderer endvidere, at pct. af de ledige sygeplejersker har helbredsmæssige problemer, pct. vurderes at opleve kvalifikationsmismatch og 2 pct. har andre barriere i forhold til arbejdsmarkedet, jf. tabel... En person kan godt opleve flere barrierer i forhold til arbejdsmarkedet på samme tid. 9

10 Tabel... A-kassens vurdering af årsager til ledighed blandt sygeplejersker Antal personer Helbredsmæssige problemer 8 Kvalifikationsmismatch - Manglende erfaring - Omstrukturering - Snævre faglige kvalifikationer Andre barrierer - Børnepasningsproblemer - Transportproblemer Exit erhverv* Kilde: Data indsamlet af DSA Anm.: En person kan godt opleve flere barrierer ift. arbejdsmarkedet på samme tid. * A-kassen har ved deres vurdering angivet Exit erhverv for de personer, der ikke længere vurderes at kunne arbejde med deres erhverv Helbredsmæssige problemer I godt halvdelen af sagerne vurderer a-kassen, at helbredsmæssige problemer er en medvirkende årsag til ledighed blandt de undersøgte personer. Helbredsmæssige problemer dækker over situationer med lægelig dokumentation. Af de 8 personer, der vurderes at have helbredsmæssige problemer, har personer, svarende til 9 pct. af de med helbredsmæssige problemer, været på sygedagpenge inden ledighedsforløbet. Antallet af uger på sygedagpenge er optalt over en -årig periode. Personer på sygedagpenge omfatter alene personer, der har været syg i mere end 2 sammenhængende uger, da arbejdsgiveren selv betaler sygedagpenge de to første uger af et sygdomsforløb. Af de personer med helbredsmæssige problemer, og som tidligere har været på sygedagpenge, har 1 personer (8 pct.) været på sygedagpenge i uger eller derover, jf. figur... 1

11 Figur... Andel af ledige sygeplejersker i uge 2 2, der vurderes af a-kassen at have helbredsmæssige problemer og har modtaget sygedagpenge indenfor de seneste år Under og derover Uger Kilde: DREAM og data indsamlet af DSA Ledige med helbredsmæssige problemer som tidligere har været på sygedagpenge, er over 2 år, og de fleste oplever 2 barrierer i forhold til arbejdsmarkedet, jf. tabel.. og... Tabel... Aldersfordeling for ledige sygeplejersker som a-kassen vurderer har helbredsmæssige problemer, som tidligere har været på sygedagpenge Under 2 år 2-29 år -9 år - år -9 år Over år Kilde: DREAM og data indsamlet af DSA Antal personer 19 1,, 1 2, 2, Tabel... Antal barriere for ledige sygeplejersker som a-kassen vurderer har helbredsmæssige problemer som tidligere har været på sygedagpenge 1 barriere 2 barrierer barrierer Kilde: DREAM og data indsamlet af DSA Antal personer 2 1

12 Kvalifikationsmismatch I godt halvdelen af sagerne - for 9 personer vurderer a-kassen, at kvalifikationsmismatch er medvirkende årsag til ledigheden. Ud af de personer, hvor a-kassen vurderer der er et kvalifikationsmismatch, skyldes det snævre faglige kvalifikationer for 81 pct. I pct. af tilfældene er årsagen til kvalifikationsmismatch omstrukturering, jf. tabel... Generelt stiger omfanget af kvalifikationsmismatch med ledighedslængden. Sygeplejersker, der er ledig i mindst 2 ud af uger, oplever således kvalifikationsmismatch i pct. af tilfældene, mens dette kun er tilfældet for ca. pct. af sygeplejersker, der er ledige i mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger.. Andre barrierer Der findes også andre barrierer, der besværliggør det at få et arbejde. For eksempel kan børnepasningsproblemer og transportproblemer i forbindelse med skiftende vagter og nattevagter udgøre en barriere. I undersøgelsen vurderer a-kassen, at 2 pct. (2 personer) har andre barrierer, der besværliggør det at komme i arbejde. Af de der havde andre barriere, udgør personerne med børnepasningsproblemer 8 pct. (1 personer) og 2 pct. ( personer) har transportproblemer, jf. tabel... Exit erhverv Exit erhverv betyder, at den ledige sygeplejerske ikke i fremtiden vurderes at kunne arbejde som sygeplejerske. Beskæftigelsesmulighederne er i så væsentlig omfang udtømte inden for fagområdet, at personen skal skifte erhverv. Behovet for erhvervsskiftet kan skyldes helbredsmæssige problemer, kvalifikationsmismatch eller andre barrierer. Knap 2 pct. af de ledige sygeplejersker vurderes af a-kassen ikke at skulle arbejde med fagområdet i fremtiden (exit erhverv). Der er en klar sammenhæng mellem ledighedens længde og de sygeplejersker, som a-kassen vurderer ikke skal arbejde som sygeplejersker i fremtiden. 2 pct. af de ledige sygeplejersker med en lang ledighedsperiode er således vurderet til at skulle forlade sygeplejerskefaget. Det gælder kun for pct. af de sygeplejersker, der har en kort ledighedsperiode... Ledige sygeplejerskers status 1. oktober 2 Som led i undersøgelsen er der gennemført en analyse af de 18 ledige sygeplejerskers arbejdsmarkedstilknytning i perioden efter tidspunktet for a- kassens vurdering. Formålet med vurderingen af de ledige sygeplejerskers status 1. oktober 2 er at se, i hvilket omfang de ledige sygeplejersker igen finder fodfæste på arbejdsmarkedet. Sagt på en anden måde er formålet at give en supplerende analyse af de ledige sygeplejerskers barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. Hvor a-kassen vurderede de lediges barrierer ud fra deres sager, vur-

13 deres barrierer i denne analyse ud fra, i hvilket omfang de efterfølgende kommer i arbejde. Analysen viser, at pct. af de 18 ledige sygeplejersker er kommet ud af ledigheden godt måneder efter: pct. af de ledige er kommet i arbejde, pct. arbejder på deltid og er delvis ledig og pct. er i uddannelse. En relativ stor andel har således opnået tilknytning til arbejdsmarkedet på trods af, at alle havde en vis ledighed bag sig (18 ud af 2 uger). 2 pct. er fuldtidsledige 1. oktober 2, jf. tabel..1. Tabel..1. Status 1. oktober 2 for ledige sygeplejersker i uge I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig Fuld/delvis i arbejde eller uddannelse - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DSA Antal personer Status 1. oktober 2 fordelt efter ledighedslængden Analysen viser, at ledighedslængden ikke i særlig høj grad påvirker andelen, der kommer i arbejde eller uddannelse. Såvel sygeplejersker med relativt kort ledighed som lang ledighed kommer i arbejde, jf. tabel..2. I tabel..2 er de 18 sygeplejersker fordelt indenfor ledighedsintervaller. sygeplejersker har været ledig i mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger. 1 sygeplejersker har været ledig i mindst 2 ud af 8 uger men mindre end 2 ud af uger og endelig har personer været ledig i mindst 2 ud af uger. Tabel..2. Status 1. oktober 2 for ledige sygeplejersker i uge 2 2 fordelt efter ledighedslængder - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DSA Mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger Mindst 2 ud af 8 uger men mindre end 2 ud af uger Mindst 2 ud af uger Personer Personer Personer

14 Status 1. oktober 2 for ledige sygeplejersker med barrierer Analysen viser, at det på trods af en række barrierer er lykkes en stor del af de ledige sygeplejersker at komme i arbejde i løbet af perioden på godt måneder frem til den 1. oktober 2. A-kassen vurderede, at 8 pct. af de ledige sygeplejersker havde barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. Godt pct. af de ledige sygeplejersker, der af a-kassen blev vurderet at have barrierer ift. arbejdsmarkedet, er i fuld/delvist arbejde eller uddannelse 1. oktober, jf. tabel... Med andre ord kommer en relativ stor andel af de ledige i arbejde eller uddannelse kort tid efter, selv om de har barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. Tabel... Status 1. oktober 2 for ledige sygeplejersker i uge 2 2 med barrierer ift. arbejdsmarkedet - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig Fuld/delvis i arbejde eller uddannelse - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DSA Antal personer For de 1 pct. af de ledige sygeplejersker uden barrierer var der ingen, der var ledige 1. oktober 2. Status 1. oktober 2 fordelt efter karakteren af barrierer Karakteren af barrierer synes ikke at have betydning for sandsynligheden for at komme i arbejde. Således var 22 pct. af ledige med helbredsmæssige problemer i arbejde 1. oktober 2, mens andelen var 2 pct. for personer med kvalifikationsmismatch eller andre barrierer, jf. tabel... Tabel... Status 1. oktober 2 for ledige sygeplejersker i uge 2 2 fordelt efter barriere ift. arbejdsmarkedet - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DSA Helbredsmæssige problemer Kvalifikationsmismatch Andre barrierer Personer Personer Personer

15 Status 1. oktober 2 for personer, der skal skifte erhverv For de ledige sygeplejersker, der af a-kassen er blevet vurderet til at skulle skifte erhverv, er 8 pct. i fuld/delvist arbejde eller uddannelse 1. oktober 2, mens 8 pct. er fuld ledige, jf. tabel... Tabel... Status 1. oktober 2 for ledige sygeplejersker i uge 2 2 der skal forlade fagområdet Antal personer - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig Fuld/delvis i arbejde eller uddannelse - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DSA Samlet set viser data, at en relativ høj andel af de sygeplejersker, der havde et vist ledighedsforløb bag sig i uge 2 2, var i arbejde/uddannelse godt måneder efter. Dette gælder også for de ledige, der var vurderet, at have barrierer for at komme i job. Forudgående ledighedslængde synes ikke at være afgørende for, at personen kan komme tilbage i job. 1

16 . Analyse af ledigheden blandt lærere.1. Det generelle ledighedsmønster Som led i analysen er der gennemført en generel kvantitativ undersøgelse af ledigheden blandt lærere. Formålet med den generelle undersøgelse er at sætte fokus på det konkrete ledighedsmønster der gemmer sig bag den gennemsnitlige ledighed på, pct. Det skal undersøges: - Hvorledes varigheden af ledighedsperioderne fordeler sig, herunder antallet af ledige lærere med længere sammenhængende ledighedsperioder. - Hvordan de ledige lærere er fordelt over landet. Den undersøgte periode er ét år: fra uge 2 2 til uge 2 2. Analysen baserer sig på udtræk fra Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM koblet med udtræk fra Danmarks Læreres Fælles Arbejdsløshedskasses medlemsregister for lærere med tilknytning til folkeskoleområdet. Undersøgelsen viser, at Godt 8.8 lærere har i perioden været berørt af ledighed inden for ét år Ca.. lærere var ledig under uger Ca..2 lærere var ledig i mindst ud af uger Knap 1. lærere af de ledighedsberørte i året havde været ledig i mindst 1 år inden for uger. Den lange referenceperiode, særligt for personer med over et års ledighed, har betydning for antallet af ledige i gruppen. Således er der 1.1 lærere med en ledighed på over ét år set over en periode på uger. Figur.1.1. Ledige lærere i perioden uge 2 2 uge 2 2 Personer ud af 1 ud af 1 18 ud af 2 2 ud af 8 2 ud af Uger Kilde: DREAM, DLFA s medlemsregister og egen beregninger. En nærmere undersøgelse af ledigheden blandt de lærere, der har haft mindst 1 ugers ledighed viser, at Godt. lærere har været ledige i mindst 1 uger i perioden. 1

17 Langt hovedparten (. personer) af de ledige lærere, der var ledig i mindst 1 uger, har været ledig i en længere sammenhængende periode. De få resterende personer har haft en mere spredt ledighed. For personer har de mindst 1 ugers ledighed været delt op i 2 ledighedsforløb, personer har haft ledighedsforløb set over året, mens 2 personer har eller flere ledighedsforløb indenfor det valgte år, jf. tabel.1.1. Tabel.1.1. Ledige lærere med mindst 1 ugers ledighed i perioden uge uge2 2 Personer Mindst 1 ugers ledighed.2 Mindst 1 ud af 1 ugers ledighed.1 Mindst 1 ugers ledighed fordelt på flere ledighedsforløb 1-2 ledighedsforløb - ledighedsforløb - eller flere ledighedsforløb 2 Kilde: DREAM, DLFA s medlemsregister og egen beregninger. De ledige medlemmer fordeler sig jævnt over hele landet, dog er der flest i region Sjælland, jf. tabel.1.2. Tabel.1.2. Geografisk fordeling af ledige lærere med mindst 1 ugers ledighed i perioden uge 2 2 uge ud af 1 uger Flere ledighedsforløb Sjælland Syddanmark Midtjylland Nordjylland Kilde: DREAM, DLFA s medlemsregister og egen beregninger..2. Efterspørgslen efter lærere De regionale arbejdsmarkedsråd vurderer hvert kvartal om der er aktuelle flaskehalse inden for en række faggrupper. I følge Arbejdsmarkedsredegørelsen fra. kvartal 2 er der aktuel mangel på folkeskolelærere i 1 ud af 1 regioner, jf. tabel

18 Tabel.2.1. Aktuel mangel på folkeskolelærere i 2 1. kvartal 2. kvartal. kvartal. kvartal Storkøbenhavn Frederiksborg X X X X Roskilde Vestsjælland Storstrøm Bornholm Fyn Sønderjylland Ribe Vejle Ringkøbing X X X Århus Viborg Nordjylland Regioner med mangel Kilde: Arbejdsmarkedsredegørelsen kvartal 2 Rambøll Management har for Arbejdsmarkedsstyrelsen undersøgt Rekrutteringssituationen på det danske arbejdsmarked. Analysen viser, at folkeskolelærerjobs forgæves blev forsøgt besat inden for en måned i foråret 2. Analysen er baseret på 2. interview med offentlige institutioner og indeholder som alle spørgeskemaundersøgelser en vis usikkerhed. På folkeskoleområdet er udbuddet af stillinger ujævnt fordelt over året. Der er således et relativt stort udbud af stillinger ved årets begyndelse. I den resterende del af året er udbuddet mere spredt og der efterspørges ofte specifikke kompetencer, der afspejler den fagplanlægning, der er foretaget... Ledighedens årsager blandt folkeskolelærere Som led i analysen har DLFA foretaget en sagsgennemgang. Formålet med a-kassens sagsgennemgang er at klarlægge årsagerne til ledighed blandt lærerne i en tid med gode beskæftigelsesmuligheder for denne faggruppe. A-kassens analyse af ledige lærere baseret sig på en stikprøve på 2 personer, der var ledig i uge 2 2 og som mindst har været ledig i 18 ud af 2 uger. I den kvantitative del af undersøgelsen indgår 9 personer, med en ledighed på mindst 18 ud af 2 uger. Stikprøven udgør således pct. af ledige lærere i uge 2 2 med en vis ledighed bag sig. De lediges karakteristika kan ikke bruges til at overføre på alle ledige lærere, da der er tale om et udvalg med en vis ledighed bag sig. Gruppen må antages at have flere barrierer i forhold til arbejdsmarkedet end den samlede gruppe af ledige lærere. 18

19 De ledige lærere, der var ledige i uge 2 2 i mindst 18 ud af 2 uger, har følgende statistiske kendetegn: Tabel..1. Karakteristika for ledige lærere i uge 2 2 Antal personer Køn Kvinder Mænd Alder Under 2 år 2-29 år - 9 år - år - 9 år Over år Etnisk oprindelse Danskere Vestlige lande, indvandrere og efterkommere Ikke vestlige lande, indvandrere og efterkommere Længerevarende ledige - Mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger - Mindst 2 ud af 8 uger men mindre end 2 ud af uger - Mindst 2 ud af uger På sygedagpenge inden ledighed - under 1 uger uger uger - -9 uger - uger og derover På barsel inden ledighed Dimittender 1 1 Frigørelsesattest * - Arbejder under 1 timer/uge - Arbejder over 1 timer/uge Kilde: DREAM og data indsamlet af DLFA Anm.:* At arbejde med en frigørelsesattest betyder, at arbejdsgiveren har skrevet under på at en ansat med kort varsel kan forlade nuværende arbejde for at begynde i et fuldtidsjob. 2 28, 8,

20 Aldersfordelingen for de udvalgte ledige lærere følger den generelle fordeling. pct. af de 9 ledige lærere er år eller derover, mens for alle forsikrede lærere i DLFA er pct. år eller derover. Årsagen til ledighed for den enkelte kan være sammensat af flere barrierer i forhold til arbejdsmarkedet på samme tid. A-kassen vurderer, at pct. af de ledige lærere ikke har barrierer i forhold til arbejdsmarkedet, mens pct. vurderes at have kun én barriere, jf. tabel..2. Tabel..2. A-kassens vurdering af barrierer i forhold til arbejdsmarkedet Antal personer Ingen barrierer 1 barriere 2 barrierer barrierer 2 Kilde: Data indsamlet af DLFA A-kassen vurderer endvidere, at 1 pct. af de ledige lærere har helbredsmæssige problemer, pct. vurderes at have kvalifikationsmismatch og 2 pct. andre barrierer i forhold til arbejdsmarkedet, jf. tabel... 2

21 Tabel... A-kassens vurdering af årsager til ledighed blandt lærere Antal personer Helbredsmæssige problemer 2 1 Kvalifikationsmismatch * - Manglende erfaring - Omstrukturering - Snævre faglige kvalifikationer - Manglende uddannelse Andre barrierer* - Børnepasningsproblemer - Transportproblemer Exit erhverv ** 22 Kilde: Data indsamlet af DLFA Anm.: En person kan godt opleve flere barrierer ift. arbejdsmarkedet på samme tid. * En person, der er vurderet at have kvalifikationsmismatch eller andre barrierer kan godt opleve, at der er flere årsager til denne barriere på samme tid. ** A-kassen har ved deres vurdering angivet Exit erhverv for de personer, der ikke længere vurderes at kunne arbejde med deres erhverv Helbredsmæssige problemer I 1 pct. af sagerne vurderer a-kassen, at helbredsmæssige problemer er en mulig årsag til ledighed blandt de undersøgte personer, jf. tabel... Ud af de 2 personer, der vurderes af a-kassen at have helbredsmæssige problemer, har 2 personer ( pct.) tidligere været syge og modtaget sygedagpenge. Ud af de personer, a-kassen vurderer har helbredsmæssige problemer og som tidligere har modtaget sygedagpenge, har 9 personer (28 pct.) modtaget sygedagpenge i uger eller derover, jf. figur..1. Figur..1. Andel af ledige lærere i uge 2 2, der vurderes af a- kassen at have helbredsmæssige problemer og modtaget sygedagpenge indenfor de seneste år Under og derover Uger Kilde: DREAM og data indsamlet af DLFA 21

22 De 2 personer, som a-kassen vurderer har helbredsmæssige problemer og som tidligere har været på sygedagpenge, er over år og oplever oftest kun 1 barriere (det helbredsmæssige problem) i forhold til arbejdsmarkedet, jf. tabel.. og... Generelt set vurderes flere at have helbredsmæssige problemer blandt ledige med længere ledighedsforløb end blandt korttidsledige. Tabel... Aldersfordeling for ledige lærere som a-kassen vurderer har helbredsmæssige problemer, som tidligere har været på sygedagpenge Antal personer Under 2 år 2-29 år -9 år - år -9 år Over år Kilde: DREAM og data indsamlet af DLFA Tabel... Antal barriere for ledige lærere som a-kassen vurderer har helbredsmæssige problemer som tidligere har været på sygedagpenge Antal personer 1 barriere 2 2 barrierer 8 barrierer 2 Kilde: DREAM og data indsamlet af DLFA 2 Kvalifikationsmismatch I pct. af sagerne vurderer a-kassen, at den medvirkende årsag til ledighed er kvalifikationsmismatch. Flere faktorer er medvirkende til dette kvalifikationsmismatch. For flere personer vurderer a-kassen, at de både har manglende erfaring og uddannelse. I 28 pct. af sagerne med kvalifikationsmismatch vurderer a-kasserne, at den ledige mangler erfaring, 2 pct. vurderes at have for snævre faglige kvalifikationer, 29 pct. vurderes at mangle uddannelse og 1 pct. vurderes at skyldes omstrukturering, jf. tabel... Andre barrierer Kun i knap 2 pct. af sagerne vurderer a-kassen, at andre barrierer er medvirkende til ledigheden blandt lærerne. 22

23 Exit erhverv 22 pct. af de ledige lærere vurderer a-kasserne skal skifte til nyt fagområde (exit erhverv). Erhvervsskiftet kan hænge sammen med helbredsmæssige problemer, kvalifikationsmismatch eller andre barriere, der betyder at personen ikke kan fortsætte med at undervise, jf. tabel..... Ledige lærers status 1. oktober 2 Som led i undersøgelsen er der gennemført en analyse af de 2 ledige læreres arbejdsmarkedstilknytning i perioden efter tidspunktet for a-kassens vurdering. Formålet med vurderingen af de ledige læreres status 1. oktober 2 er at se, i hvilket omfang de ledige lærere igen finder fodfæste på arbejdsmarkedet. Sagt på en anden måde er formålet at give en supplerende analyse af de ledige læreres barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. Hvor a-kassen vurderede de lediges barrierer ud fra deres sager, vurderes barrierer i denne analyse ud fra, i hvilket omfang de efterfølgende kommer i arbejde. Analysen viser, at pct. af de 2 ledige lærere var fuld/delvist i arbejde eller uddannelse 1. oktober 2: 28 pct. af de ledige lærere kom i arbejde, pct. i uddannelse og 1 pct. arbejder deltid og er delvis ledig. En relativ stor andel har således opnået tilknytning til arbejdsmarkedet på trods af, de alle havde en vis ledighed bag sig (18 ud af 2 uger). pct. af de ledige lærere er fuldtidsledige 1. oktober 2, jf. tabel..1. Tabel..1. Status 1. oktober 2 for ledige lærere i uge 2 2 Antal personer - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld/delvis i arbejde eller uddannelse - Fuld ledig - Uden dagpengeret efter frigørelsesattest i 2 uger eller dagpengeperioden udløbet - Andet Kilde: Data indsamlet af DLFA Status 1. oktober 2 fordelt efter ledighedslængden Analysen viser, at det først er når ledighedslængden når op på over 1 år, at andelen, der kommer i arbejde eller uddannelse, falder væsentligt, jf. tabel..2. 2

24 I tabel..2 er de 2 lærere fordelt indenfor ledighedsintervaller. 29 lærere har været ledig i mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger. 19 lærere har været ledig i mindst 2 ud af 8 uger men mindre end 2 ud af uger og endelig har 1 personer været ledig i mindst 2 ud af uger. Tabel..2. Status 1. oktober 2 for ledige lærere i uge 2 2 fordelt efter ledighedslængder Mindst 18 ud af 2 uger men mindre end 2 ud af 8 uger Mindst 2 ud af 8 uger men mindre end 2 ud af uger Mindst 2 ud af uger Personer Personer Personer - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DLFA ,, 18 Status 1. oktober 2 for ledige lærere med barrierer ift. arbejdsmarkedet Analysen viser, at der er en væsentlig forskel på andelen i arbejde 1. oktober set i sammenhæng med antallet af barrierer. Blandt ledige uden barrierer er 9 pct. i fuld/delvis arbejde eller uddannelse i løbet af perioden på godt måneder, mens andelen er pct. blandt ledige med barrierer. A-kassen vurderede, at pct. af de ledige lærere havde barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. Knap pct. af de ledige lærere, der af a-kassen blev vurderet at have barrierer ift. arbejdsmarkedet, er i fuld/delvis beskæftigelse eller uddannelse 1. oktober 2. En relativ stor andel af folkeskolelærerne, kommer således i arbejde/uddannelse selv om, de har barrierer i forhold til arbejdsmarkedet. Tabel... Status 1. oktober 2 for ledige lærere i uge 2 2 med barrierer ift. arbejdsmarkedet Antal personer - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld/delvis i arbejde eller uddannelse - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DLFA

25 Status 1. oktober 2 fordelt efter karakteren af barrierer Karakteren af barrierer synes ikke at have stor betydning for andelen i arbejde eller uddannelse. Således er henholdsvis 1 pct. af de med helbredsmæssige problemer, 19 pct. af de med kvalifikationsmismatch og 2 pct. af de med andre barrierer i arbejde eller uddannelse 1. oktober 2. Der er dog en større andel (22 pct.), der arbejder delvist for de med kvalifikationsmismatch ift. de med andre barrierer/problemer, jf. tabel... Tabel... Status 1. oktober 2 for ledige lærere i uge 2 2 fordelt efter barrierer ift. arbejdsmarkedet - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld ledig - Andet Helbredsmæssige problemer Kvalifikationsmismatch Andre barrierer Personer Personer Personer Kilde: Data indsamlet af DLFA Status 1. oktober 2 for personer, der skal skifte erhverv For de ledige lærere, der af a-kassen blev vurderet til at skulle skifte erhverv, er 2 pct. i fuld/delvis arbejde eller uddannelse 1. oktober 2, mens pct. er fuld ledig, jf. tabel... Tabel... Status 1. oktober 2 for ledige lærere i uge 2 2 der skal skifte fagområde Antal personer - I arbejde - I uddannelse - Delvis arbejde/ledig - Fuld/delvis i arbejde eller uddannelse - Fuld ledig - Andet Kilde: Data indsamlet af DLFA Samlet set viser data, at en relativ høj andel af de lærere, der havde et vist ledighedsforløb bag sig i uge 2 2, kom i arbejde/uddannelse godt måneder efter. Dette gælder generelt, men andelen, der er kommet i arbejde/uddannelse er dog lavere for de ledige, der ikke har barrierer i forhold til at opnå beskæftigelse. 2

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977 2017 Nøgletal fra medlemsregisteret 1 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Antal praktiserende læger...4 Alder og køn...4

Læs mere

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Arbejdsmarkedskontor Øst Marts 2015 Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Der er delvist positive udviklingstendenser på arbejdsmarkedet i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Sjællands

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION April 2012 Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977-2012 Nøgletal fra medlemsregisteret (Populationspyramide - 1993 og 2012) Resume Denne statistik vedrører den

Læs mere

De unge har størst risiko for at blive arbejdsløse

De unge har størst risiko for at blive arbejdsløse De unge har størst risiko for at blive arbejdsløse Unge dagpengeforsikrede under 30 år har den største risiko for at blive ledige. Sammenlignet med de øvrige aldersgrupper er ledighedsrisikoen blandt de

Læs mere

Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten

Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 11. november 2011 J.nr. : Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten Beskæftigelsesregionen følger i øjeblikket omfanget af

Læs mere

HVEM ER I MARGINALGRUPPEN?

HVEM ER I MARGINALGRUPPEN? 2. juni 2006 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 HVEM ER I MARGINALGRUPPEN? Antallet af marginaliserede personer er omtrent blevet halveret i perioden 1997-2003 og var i 2003 på omkring 38.400 personer.

Læs mere

Status på ledighedslængde personer der befinder sig i slutningen

Status på ledighedslængde personer der befinder sig i slutningen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 29. juni 2012 J.nr.: 2011-0007792 Status på ledighedslængde personer der befinder sig i slutningen af dagpengeperioden Baggrund Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu)

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu) Statistik for erhvervsgrunduddannelsen (egu) 2002 November 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning og resumé... 2 2. Indgåede aftaler... 2 3. Gennemførte og afbrudte aftaler... 5 4. Den regionale aktivitet...

Læs mere

Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten

Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 17. januar 2012 J.nr. : Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten Beskæftigelsesregionen følger i øjeblikket omfanget af

Læs mere

BESKÆFTIGELSESRAPPORT 2004

BESKÆFTIGELSESRAPPORT 2004 KONSERVATORIET FOR MUSIK OG FORMIDLING BESKÆFTIGELSESRAPPORT 2004 Januar 2005 Vestjysk Musikkonservatorium Kirkegade 61 6700 Esbjerg www.vmk.dk info@vmk.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning Side 2 2. Konservatoriets

Læs mere

Tredobling af langtidsledige dagpengemodtagere på et år

Tredobling af langtidsledige dagpengemodtagere på et år Tredobling af langtidsledige dagpengemodtagere på et år Antallet af langtidsledige er det seneste år steget med knap 27.000 fuldtidspersoner, så der i april 2010 var 43.800 langtidsledige. Det svarer til

Læs mere

BESKÆFTIGELSESUDVIKLINGEN I DE NYE REGIONER

BESKÆFTIGELSESUDVIKLINGEN I DE NYE REGIONER 27. juni 2005 Af Rasmus Tommerup Resumé: BESKÆFTIGELSESUDVIKLINGEN I DE NYE REGIONER Tal for den regionale beskæftigelse bliver offentliggjort med stor forsinkelse. På nuværende tidspunkt vedrører de nyeste

Læs mere

Mange indvandrere har opbrugt dagpengeretten

Mange indvandrere har opbrugt dagpengeretten Mange indvandrere har opbrugt dagpengeretten I denne analyse ser vi nærmere på, hvilke grupper, der har opbrugt deres dagpengeret i de første to måneder af 2013. Ifølge tal fra Job-indsats.dk, var der

Læs mere

Arbejdsløsheden i Århus Kommune, 2. kvartal 1995

Arbejdsløsheden i Århus Kommune, 2. kvartal 1995 Nr. 6.03 September 1995 Arbejdsløsheden i Århus Kommune, 2. kvartal 1995 Ledigheden i Århus Kommune er fortsat med at falde i 2. kvartal 1995. Ledigheden er stadig større i Århus-området end i landet som

Læs mere

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Knud Juel 18. November 2005 Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Dette notat beskriver hospitalskontakter i

Læs mere

Etnisk ligestilling i amterne Bilag

Etnisk ligestilling i amterne Bilag Etnisk ligestilling i amterne Bilag En undersøgelse af muligheder og barrierer for etnisk ligestilling på de amtslige arbejdspladser December 2001 Arbejdsliv Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Hele

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden i september 2014

NOTAT. Orientering om ledigheden i september 2014 NOTAT Orientering om ledigheden i september 2014 Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal kan

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden i juni 2014

NOTAT. Orientering om ledigheden i juni 2014 NOTAT Orientering om ledigheden i juni 2014 Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal kan findes

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 26-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm August 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere Beskæftigelsen på Bornholm målt som udviklingen

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedsassistentuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedsassistentuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden (pr. december 2014)

NOTAT. Orientering om ledigheden (pr. december 2014) NOTAT Orientering om ledigheden (pr. december 2014) Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal

Læs mere

Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn.

Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn. Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn. Delnotaterne kan læses isoleret og danner til sammen en afdækkende

Læs mere

Etnisk ligestilling i amterne Bilag

Etnisk ligestilling i amterne Bilag Etnisk ligestilling i amterne Bilag En undersøgelse af muligheder og barrierer for etnisk ligestilling på de amtslige arbejdspladser December 2001 Arbejdsliv Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 4 2 Hele

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Januar Arbejdsløsheden i Århus Kommune,. kvartal 7 Ledigheden i Århus Kommune er nu, med, % af arbejdsstyrken, nede på samme niveau som på landsplan. Den

Læs mere

Rebild. Faktaark om langtidsledige

Rebild. Faktaark om langtidsledige Faktaark om langtidsledige Faktaark om langtidsledige i Kommune kommune har bedt mploy udarbejde et faktaark om langtidsledigheden i kommunen. Nedenfor præsenteres analysens hovedresultater. Herefter præsenteres

Læs mere

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland November 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-2. kvartal 2015

Læs mere

Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold

Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold ANALYSE Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at undersøge forskelle i hvor mange borgere, der går

Læs mere

Fakta om mangel på kvalificeret arbejdskraft

Fakta om mangel på kvalificeret arbejdskraft 09-0581 20.05.2010 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Fakta om mangel på kvalificeret arbejdskraft Der er bred opfattelse af, at der fremadrettet vil være mangel på kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet

Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet Den aktuelle krise sætter dybe spor på arbejdsmarkedet. Nyledige hænger fast i ledighedskøen, og specielt personer over 50 år og indvandrere fra

Læs mere

Det er blevet sværere at rekruttere medarbejdere

Det er blevet sværere at rekruttere medarbejdere 29. november 216 ANALYSE Af Jørgen Bang-Petersen Det er blevet sværere at rekruttere medarbejdere Advarselslamperne på det danske arbejdsmarked blinker rødt med udsigten til stigende mangel på arbejdskraft.

Læs mere

Ledigheden i november 2009 på FTF-området

Ledigheden i november 2009 på FTF-området Mela - 09-1455 - 27.1.2010 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Ledigheden i november 2009 på FTF-området Ledigheden stiger fortsat også på FTF-området. Men på FTF-området øges ledigheden

Læs mere

Afgangsopgørelse for uddannelsesforløb under den regionale uddannelsespulje

Afgangsopgørelse for uddannelsesforløb under den regionale uddannelsespulje Notat Afgangsopgørelse for s under den regionale spulje 7-12-2016 J. Nr. 16/17508 VOA / APK APOL / ATB Med beskæftigelsesreformen er der afsat en pulje på ca. 100 mio. kroner årligt til at understøtte,

Læs mere

Etnisk ligestilling i amterne Bilag

Etnisk ligestilling i amterne Bilag Etnisk ligestilling i amterne Bilag En undersøgelse af muligheder og barrierer for etnisk ligestilling på de amtslige arbejdspladser December 2001 Arbejdsliv Teknologisk Institut, Arbejdsliv Postboks 141

Læs mere

Analysepapir 5. Den aktive indsats. Serviceeftersyn Flere i Arbejde. AMS 4. kontor: Styring af regionalt statsligt niveau og beskæftigelsesindsatsen

Analysepapir 5. Den aktive indsats. Serviceeftersyn Flere i Arbejde. AMS 4. kontor: Styring af regionalt statsligt niveau og beskæftigelsesindsatsen Serviceeftersyn Flere i Arbejde Analysepapir Den aktive indsats Beskæftigelsesministeriet 1 AMS 4. kontor: Styring af regionalt statsligt niveau og beskæftigelsesindsatsen Indholdsfortegnelse Resumé...3

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Oktober Arbejdsløsheden i Århus Kommune,. kvartal Ledigheden i Århus Kommune er på 1, % af arbejdsstyrken, hvilket er samme niveau som på landsplan (1,%).

Læs mere

Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper

Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper Forbundet af Offentligt Ansatte November 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUMÉ...1 BAGGRUND OG FORMÅL...2 FORMÅL...2

Læs mere

af Forskningschef Mikkel Baadsgaard 12. december 2011

af Forskningschef Mikkel Baadsgaard 12. december 2011 Socialudvalget 211-12 L 22 Bilag 13 Offentligt Analyse udarbejdet i samarbejde med FOA Arbejdsmarkedsanciennitet blandt FOA-medlemmer I lovforslaget L 22 af 21. november 211 fremgår det, at et af kravene

Læs mere

Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Jobcenterområde Varde. August 2006

Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Jobcenterområde Varde. August 2006 Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Jobcenterområde Varde August 2006 Indhold Særtræk, styrker og svagheder Efterspørgslen efter arbejdskraft Udbudet af arbejdskraft Balancen på arbejdsmarkedet Særlige kendetegn

Læs mere

Overordnet set skelnes der mellem to former for mobilitet: Geografisk og faglig mobilitet.

Overordnet set skelnes der mellem to former for mobilitet: Geografisk og faglig mobilitet. Geografisk mobilitet 1. Indledning En mobil arbejdsstyrke er afgørende for et velfungerende arbejdsmarked. Mobilitet viser sig ved, at den enkelte lønmodtager er villig og i stand til at søge beskæftigelse

Læs mere

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Indhold Side 1.1. Indledning... 1 1.2. Baggrund

Læs mere

Markant fald i aktiveringen af dagpengemodtagere

Markant fald i aktiveringen af dagpengemodtagere Markant fald i aktiveringen af dagpengemodtagere Aktiveringen af dagpengemodtagere er faldet markant siden 212. Antallet af fuldtidsaktiverede er samlet set reduceret med omkring 75 procent. Tager man

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Februar 9 Arbejdsløsheden i Århus Kommune,. kvartal Faldet i ledigheden er ophørt og på vej opad. I december var ledigheden vokset med 1 personer svarende

Læs mere

Borgernær service vil mangle 25.000 medarbejdere

Borgernær service vil mangle 25.000 medarbejdere Organisation for erhvervslivet 31. oktober 2008 Borgernær service vil mangle 25.000 medarbejdere AF ØKONOMISK KONSULENT TINA HONORÉ KONGSØ, TKG@DI.DK OG CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 12-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm September 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-1. kvartal

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt NOTAT Indledning Social- og Indenrigsministeren har på baggrund af spørgsmål 215 til Socialog indenrigsudvalget

Læs mere

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet NOTAT 2. september 29 Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet J.nr. 28-2796 2/dbh/lj Indledning Selvom konjunkturerne i øjeblikket strammer til, og ledigheden stiger

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag B Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Målgruppebeskrivelse for udbud af aktive tilbud til primært jobparate ledige med en lang videregående uddannelse (akademikere) 1

Læs mere

Ledige i risikogruppen for at falde ud af dagpengesystemet

Ledige i risikogruppen for at falde ud af dagpengesystemet DI Den 28. november 2012 TQCH Ledige i risikogruppen for at falde ud af dagpengesystemet 1. halvår 2013 I dette notat beskrives gruppen af ledige, der er i risiko for at opbruge dagpengeretten i første

Læs mere

Kvartalsstatistik nr. 1 2014

Kvartalsstatistik nr. 1 2014 nr. 1 2014 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Analysepapir 3 Overførselsindkomstmodtagere, langtidsledighed og marginalisering. Serviceeftersyn Flere i Arbejde. Beskæftigelsesministeriet

Analysepapir 3 Overførselsindkomstmodtagere, langtidsledighed og marginalisering. Serviceeftersyn Flere i Arbejde. Beskæftigelsesministeriet Serviceeftersyn Flere i Arbejde Analysepapir 3 Overførselsindkomstmodtagere, langtidsledighed og marginalisering Beskæftigelsesministeriet KUC, overvågningsenheden Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning...4

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer maj 5 www.aarhus.dk/statistik Arbejdsløsheden i Århus Kommune, 1. kvartal 5 Den samlede ledighed er faldet med knap 1.5 personer i forhold til samme periode sidste år. Faldet

Læs mere

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Juni 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2016 Siden 1. kvartal

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Juli 7 Arbejdsløsheden i Århus Kommune,. 7 Den samlede ledighed i Århus Kommune er i juni 7 faldet med 1.9 personer i forhold til samme periode sidste

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Monitorering af danskernes rygevaner

Sundhedsstyrelsen Monitorering af danskernes rygevaner Sundhedsstyrelsen Monitorering af danskernes rygevaner 2005 Metodebeskrivelse Udarb. UKL/SPO Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf: 3397 8200 www.ramboll-management.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen?

Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen? ANALYSE Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen? Resumé Hvad ville du gøre, hvis du mistede dit job i morgen? Holdningerne er delte og mens nogle er parate til at pendle langt efter et hvilket

Læs mere

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 8. oktober 2009 Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll 1. Hvad er formålet med Arbejdsmarkedsbalancen? Formålet med Arbejdsmarkedsbalancen er at understøtte jobcentrene,

Læs mere

INDHOLD. Nr maj Side Eventuel henvendelse tlf.: Arbejdsløsheden i Bent Regner Andersen...

INDHOLD. Nr maj Side Eventuel henvendelse tlf.: Arbejdsløsheden i Bent Regner Andersen... INDHOLD Nr. 11. 2. maj 1998 Side Eventuel henvendelse tlf.:. 33 66 28 39 Arbejdsløsheden i 1997... 1 Bent Regner Andersen... 33 66 28 16 Arbejdsløsheden i 1997 Ledighedsprocenten i var i 1997 11,9 mod

Læs mere

Flere risikerer at miste dagpengene

Flere risikerer at miste dagpengene Flere risikerer at miste dagpengene Dagpengeperioden er blevet halveret, så man fremover kun kan modtage dagpenge i to år. I løbet af det seneste år er der stort set sket en fordobling af antallet, der

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2003

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2003 Orientering fra s Kommune Statistisk Kontor Arbejdsløsheden i 2003 Nr. 9. 22. april 2004 Arbejdsløsheden i 2003 Bent Regner Andersen Tlf.: 33 66 28 16 1. Indledning Hermed bringes hovedtal for arbejdsløsheden

Læs mere

Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter

Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter Ud af 152.000 nyledige dagpengemodtagere, der trådte ind i ledighedskøen fra oktober 2009 til september 2010, var 50 procent i lønmodtagerbeskæftigelse ét

Læs mere

Ledige medlemmers skift af a-kasse har et relativt begrænset omfang, idet disse blot udgjorde 1,3 pct. af det samlede antal a-kasseskift i 2009.

Ledige medlemmers skift af a-kasse har et relativt begrænset omfang, idet disse blot udgjorde 1,3 pct. af det samlede antal a-kasseskift i 2009. NOTAT 25. juni 2010 Ledige medlemmers skift af a-kasse J.nr. ADIR/1. kontor 1. Sammenfatning 948 ledige medlemmer skiftede a-kasse i 2009 Ledige medlemmers skift af a-kasse har et relativt begrænset omfang,

Læs mere

Analyse af forsikrede ledige

Analyse af forsikrede ledige Analyse af forsikrede ledige 24 Indhold Indledning... 2 Metode og datagrundlag... 2 Hovedkonklusioner... 2 Sammensætning af gruppen inden for køn, alder og ydelse:... 4 Fordeling af ledige i forhold til

Læs mere

LBR NØGLETAL 2/2014. DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00

LBR NØGLETAL 2/2014. DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 LBR NØGLETAL 2/2014 Ballerup hvordan går det sammenlignet med andre jobcentre? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 hvorfor NØGLETAL? indsats gør en forskel

Læs mere

KV 2017 HVORDAN ER DET GÅET I AARHUS SIDEN SIDSTE KOMMUNALVALG? DE SEKS VIGTIGSTE RESULTATER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET #KV17

KV 2017 HVORDAN ER DET GÅET I AARHUS SIDEN SIDSTE KOMMUNALVALG? DE SEKS VIGTIGSTE RESULTATER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET #KV17 KV 2017 HVORDAN ER DET GÅET I AARHUS SIDEN SIDSTE KOMMUNALVALG? DE SEKS VIGTIGSTE RESULTATER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET #KV17 OFFENTLIGT FORSØRGEDE 16-64 ÅRIGE, 1. KV. 2017 Udvikling, pct. ift. 1. kv. 2014

Læs mere

ARBEJDSLØSHEDEN I ÅRHUS KOMMUNE, 3. KVARTAL 1995

ARBEJDSLØSHEDEN I ÅRHUS KOMMUNE, 3. KVARTAL 1995 Nr. 6.07 Decemberr 1995 ARBEJDSLØSHEDEN I ÅRHUS KOMMUNE, 3. KVARTAL 1995 Ledigheden i Århus Kommune er fortsat med at falde i 3. kvartal 1995. Ledigheden er stadig større i Århus-området end i landet som

Læs mere

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontaktperson: Peter Kystol Sørensen, lokal 6207 I Sundhedsstyrelsen findes data fra Det fælleskommunale Sygesikringsregister for perioden 1990-1998.

Læs mere

Arbejdsløsheden faldt for 8. måned i træk

Arbejdsløsheden faldt for 8. måned i træk Arbejdsløsheden i marts 2015 Den 30. april 2015 Arbejdsløsheden faldt for 8. måned i træk Arbejdsløsheden faldt med 1.500 fuldtidspersoner fra februar til marts. Der er nu i alt 127.100 bruttoarbejdsløse,

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 23-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 19-01- 2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2015

Læs mere

Risikoen for kontanthjælp tidobles uden ungdomsuddannelse

Risikoen for kontanthjælp tidobles uden ungdomsuddannelse Unge uden uddannelse ender uden for arbejdsmarkedet Risikoen for kontanthjælp tidobles uden ungdomsuddannelse De unge, som forlader folkeskolen uden at få en ungdomsuddannelse, har markant større risiko

Læs mere

Analytisk beredskab giver ny indsigt i arbejdsmarkedet Michael Sperling SAS Institute

Analytisk beredskab giver ny indsigt i arbejdsmarkedet Michael Sperling SAS Institute make connections share ideas be inspired Analytisk beredskab giver ny indsigt i arbejdsmarkedet Michael Sperling SAS Institute Hvem bliver langtidsledige? Hvad er sandsynligheden for at komme tilbage i

Læs mere

Opgørelse over medlemmer af a-kasser, der betaler efterlønsbidrag pr. 1. september 2016

Opgørelse over medlemmer af a-kasser, der betaler efterlønsbidrag pr. 1. september 2016 N O T A T Opgørelse over medlemmer af a-kasser, der betaler efterlønsbidrag pr. 1. september 2016 6. marts 2018 15/15644 Viden og Analyse/CHF/MGLA Indledning STAR indsamler en gang årligt information fra

Læs mere

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen N O T A T 1. december 2016 Sådan udarbejdes balancen J.nr. Viden og Analyse Styrelsen for Arbejdsmarkeds og Rekruttering (STAR) offentliggør halvårligt (januar og juni) en Arbejdsmarkedsbalance på www.arbejdsmarkedsbalancen.dk.

Læs mere

0"-$+1$"-+2,3"4 5)#$+*46+',57889+$ :141-'1-';,57+17"!"#$%&'()'*$&$+,-,.//. <"=,>=,,./=,84"1',.//?

0-$+1$-+2,34 5)#$+*46+',57889+$ :141-'1-';,57+17!#$%&'()'*$&$+,-,.//. <=,>=,,./=,841',.//? "-$+1$"-+2,3"4 5)#$+*46+',57889+$ :141-'1-';,57+17"!"#$%&'()'*$&$+,-,.//.

Læs mere

Langtidsledigheden stiger

Langtidsledigheden stiger let af langtidsledige er igen begyndt at stige. Siden februar måned er antallet af langtidsledige steget med omkring 8. fuldtidspersoner eller godt 48 procent, så der i september var knap 24.6 langtidsledige.

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Procent Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Arbejdsløsheden i Aarhus Kommune, juni 1 Det gennemsnitlige antal bruttoledige i pct. af arbejdsstyrken ligger for Aarhus Kommune på 5,7 %. Hele

Læs mere

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark Pressemeddelelse: 26. april Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark De netop offentliggjorte ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Syddanmark i marts måned var på 3,7 % af arbejdsstyrken.

Læs mere

KV 2017 HVORDAN ER DET GÅET PÅ BORNHOLM SIDEN SIDSTE KOMMUNALVALG? DE SEKS VIGTIGSTE RESULTATER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET #KV17

KV 2017 HVORDAN ER DET GÅET PÅ BORNHOLM SIDEN SIDSTE KOMMUNALVALG? DE SEKS VIGTIGSTE RESULTATER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET #KV17 KV 2017 HVORDAN ER DET GÅET PÅ BORNHOLM SIDEN SIDSTE KOMMUNALVALG? DE SEKS VIGTIGSTE RESULTATER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET #KV17 OFFENTLIGT FORSØRGEDE Beskæftigelsen i Danmark er steget næsten uafbrudt siden

Læs mere

NORDJYSK MUSIK KONSERVATORIUM. Beskæftigelsesrapport

NORDJYSK MUSIK KONSERVATORIUM. Beskæftigelsesrapport NORDJYSK MUSIK KONSERVATORIUM ACADEMY OF MUSIC Beskæftigelsesrapport 2004 Indholdsfortegnelse: 1.0 Indledning... 3 Tabel 1.1 Kandidater fordelt på årgang og uddannelsesretning... 3 2.0 Konservatoriets

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2004

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2004 Orientering fra s Kommune Statistisk Kontor Arbejdsløsheden i 2004 Nr. 7. 27. maj 2005 Arbejdsløsheden i 2004 Bent Regner Andersen Tlf.: 33 66 28 16 1. Indledning Hermed bringes hovedtal for arbejdsløsheden

Læs mere

Denne tidligere indsats svarer samlet set til omkring færre passive uger om året.

Denne tidligere indsats svarer samlet set til omkring færre passive uger om året. Analyse Aktivering af unge forsikrede ledige I denne analyse undersøges varigheden af de ledighedsforløb, som går forud for aktivering af unge forsikrede ledige under 30 år, og sandsynligheden for at disse

Læs mere

FORSØRGERBYRDE FOR DE 25-29 ÅRIGE

FORSØRGERBYRDE FOR DE 25-29 ÅRIGE 17. juni 2002 Af Jens Asp - Direkte telefon: 33 55 77 27 Resumé: FORSØRGERBYRDE FOR DE 25-29 ÅRIGE Dette notat viser, at der er markante forskelle i indkomst, forsørgerbyrde og boligforhold, når man sammenligner

Læs mere

En mandlig 3F er på efterløn dør 5 år før en akademiker i arbejde

En mandlig 3F er på efterløn dør 5 år før en akademiker i arbejde safskaffelse: Ulighed i levetid mellem forskellige faggrupper En mandlig 3F er på efterløn dør 5 år før en akademiker i arbejde Nye beregninger viser, at der fortsat er stor forskel i levetiden blandt

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER VARDE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER VARDE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER VARDE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 9 Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...

Læs mere

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst Januar 2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

Indsats for langtidsledige i Syddanmark. Et tillæg til analysen Den faktiske mobilitet blandt nyledige i Syddanmark juni 2010

Indsats for langtidsledige i Syddanmark. Et tillæg til analysen Den faktiske mobilitet blandt nyledige i Syddanmark juni 2010 Indsats for langtidsledige i Syddanmark Et tillæg til analysen Den faktiske mobilitet blandt nyledige i Syddanmark juni 21 August 21 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og sammenfatning... 1 2. Hvem er de

Læs mere

Arbejdsløsheden i 2007

Arbejdsløsheden i 2007 14. juli 2008 Arbejdsløsheden i 2007 Ledighedsprocenten i København var i 2007 5,3 pct. og i hele landet 3,4 pct. I København faldt det gennemsnitlige antal ledige med 5 pct. til 14.950 - en del mindre

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSKRAFTRESERVEN. Et månedligt overblik over status og udvikling

BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSKRAFTRESERVEN. Et månedligt overblik over status og udvikling BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSKRAFTRESERVEN Et månedligt overblik over status og udvikling Udarbejdet i september 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ARBEJDSKRAFTRESERVEN - REGIONALT 5 Regional udvikling

Læs mere

Pressemeddelelse fra RAR Nordjylland

Pressemeddelelse fra RAR Nordjylland Pressemeddelelse fra RAR Nordjylland Beskæftigelsen steg med 1.682 fuldtidspersoner i Nordjylland fra december 2017 til december 2018. Det svarer til en stigning på 0,8%. Fra januar 2018 til januar 2019

Læs mere

Analysepapir 6. Effekter af aktiveringsindsatsen

Analysepapir 6. Effekter af aktiveringsindsatsen Serviceeftersyn Flere i Arbejde Analysepapir 6 Effekter af aktiveringsindsatsen Beskæftigelsesministeriet: Arbejdsmarkedsstyrelsen Departementet Styring af regional statslig niveau og beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

S T AT I S T I K FO R M E D AR B E J D E R S AM M E N S ÆT - N I N G E N I K OM M U N E R N E P Å K Ø N, AL D E R O G E T N I C I T ET

S T AT I S T I K FO R M E D AR B E J D E R S AM M E N S ÆT - N I N G E N I K OM M U N E R N E P Å K Ø N, AL D E R O G E T N I C I T ET S T AT I S T I K FO R M E D AR B E J D E R S AM M E N S ÆT - N I N G E N I K OM M U N E R N E P Å K Ø N, AL D E R O G E T N I C I T ET Den 23. september 2010 Ref NKS nks@kl.dk Kønsfordeling blandt kommunalt

Læs mere

Økonomiske og beskæftigelsesmæssige konsekvenser af

Økonomiske og beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Faktaark: April 214 Økonomiske og beskæftigelsesmæssige konsekvenser af regeringens udspil til en beskæftigelsesreform Regeringens udspil til en reform af den aktive beskæftigelsesindsats indebærer en

Læs mere

Forsikrede ledige over 25 år. Minianalyse august 2017

Forsikrede ledige over 25 år. Minianalyse august 2017 Forsikrede ledige over 2 år Minianalyse august 2017 Indholdsfortegnelse Konklusion Offentligt forsørgede over 2 år Forsikrede ledige over 2 år i andel af arbejdsstyrken Varighed Flow Fordeling på a-kasser

Læs mere

Arbejdsløsheden faldt igen i september

Arbejdsløsheden faldt igen i september Arbejdsløsheden i september 1 5. november 1 Arbejdsløsheden faldt igen i september Antallet af arbejdsløse faldt med fuldtidspersoner fra august til september 1, så bruttoarbejdsløsheden nu er på 1. fuldtidspersoner,

Læs mere

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version Strukturkommissionen Totalrapport 1 Er du Kvinde 639 72% Mand 245 28% Total 884 100% Base 884 2 Hvilken faglig organisation er du medlem af? Dansk Socialrådgiverforening 73 8% Dansk Sygeplejeråd 205 23%

Læs mere

Den faktiske mobilitet blandt ledige i Syddanmark. En undersøgelse af lediges faglige og geografiske mobilitet ved tilbagevenden til job

Den faktiske mobilitet blandt ledige i Syddanmark. En undersøgelse af lediges faglige og geografiske mobilitet ved tilbagevenden til job Den faktiske mobilitet blandt ledige i Syddanmark En undersøgelse af lediges faglige og geografiske mobilitet ved tilbagevenden til job Juni 21 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Indledning og sammenfatning...

Læs mere

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE 6. juni 2006 ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE Dette notat forsøger at give et billede af de personer på arbejdsmarkedet, som ikke er forsikret i en A-kasse. Datagrundlaget er Lovmodelregistret, der udgør

Læs mere

Arbejdsløsheden står stille i øjeblikket

Arbejdsløsheden står stille i øjeblikket . maj 9 Arbejdsløsheden står stille i øjeblikket Antallet af arbejdsløse steg med fuldtidspersoner fra februar 9 til marts 9. Arbejdsløsheden steg også lidt i februar, og samlet set er antallet af arbejdsløse

Læs mere

AMK-Øst 19-01-2016. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst 19-01-2016. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 19-01-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Januar 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2015

Læs mere