PCP-udbud i regi af Spildevandspartnerskabet. Spørgsmål-svar til udbudsmaterialet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PCP-udbud i regi af Spildevandspartnerskabet. Spørgsmål-svar til udbudsmaterialet"

Transkript

1 PCP-udbud i regi af Spildevandspartnerskabet Spørgsmål-svar til udbudsmaterialet Dato Nr. Spørgsmål Svar Evalueringsmetoden i konkurrencebetingelserne er svær at læse og forstå. Vi antager dog, at ordregiver kan holde tungen lige i munden, når modellen skal anvendes i tildelingen. En mere simpel model havde været mere overskuelig og operationel og også umiddelbart mere troværdig ikke mindst i relation til fase 1. Det bekræftes, at Spildevandspartnerskabet er i stand til at gennemføre evalueringen af de indkomne tilbud i henhold til konkurrencebetingelsernes beskrivelse af tildelingskriterierne. Det kan i den forbindelse oplyses, at lignende tildelingskriterier er anvendt i de øvrige PCP-udbud, som bl.a. Markedsmodningsfonden deltager i som ordregiver, og som nu er i fase 2.Se eventuelt omtale af disse udbud på Markedsmodningsfondens hjemmeside: idligerepcpudbud Kontrakten pkt. 4.1, 2. afsnit: Ansvaret: Vi forstår ikke det formulerede overordnede leveranceog fremdriftsansvar, jf., idet vi er tekniske rådgivere og som sådan har vi naturligvis et ansvar for egne fejl og forsømmelser i h.t. aftalte ydelser og i h.t. aftalte tidsfrister, jf. formuleringerne i ABR 89 pkt. 5 og 6. Vil ordregiver omformulere dette afsnit, således at formuleringerne læner sig op af ABR pkt. 5 og 6, som angiver en rimelig afbalanceret ansvarsfordeling, ellers minder det om et objektivt ansvar? alternativt præcisere formuleringerne, så de også tager højde for håndteringen af problemer, der skyldes diverse tredjeparter? Spildevandspartnerskabet finder ikke anledning til at omformulere pkt afsnit 2. Dette udbud angår udvikling af innovative, nye eller betydeligt forbedrede løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i spildevand. ABR 89 vedrører teknisk rådgivning og bistand inden for bygge- og anlægsområdet og er ikke anvendelig på den omhandlede kontrakt. Efter kontraktens punkt 4.1 påhviler der ikke Leverandøren et objektivt ansvar, idet Spildevandspartnerskabet er forpligtet til at deltage aktivt i Udviklingsprojektet og yde den i kontraktens punkt 5 beskrevne medvirken. Kontraktens ordlyd fastholdes Kontrakten pkt. 5.5: Betalingsflowet: Det er sædvane og angivet i ABR 89 pkt. 3.4, at en teknisk rådgiver modtager betaling månedsvis bagud. Her vil der kunne gå op til 7 ½ måned, før man får betaling i fase 1. Det er meget lang tid at trække på vor kassekredit til lønninger mv. Vil ordregiver ændre formuleringen, således at honoraret for fase 1 deles op i nogle rater, fx månedlige med udbetaling af sidste rate, når de to dokumenter foreligger godkendt? alternativt bruge samme model, som i fase 2? Vederlaget i fase 1 forventes at være markant lavere end vederlaget i fase 2. Den foreskrevne faktureringsmetode fastholdes. ABR89 finder ikke anvendelse.

2 Kontrakten pkt. 9.4, sidste del: Antager, der menes, at rådgiver skal betale for revisorens arbejde. Er det korrekt forstået? Det antages, at spørgsmålet angår den sidste linje i pkt. 9.4., der omhandler Leverandørens udbetaling af den procentvise andel af Leverandørens nettoindtægt ved enhver form for udnyttelse (herunder salg) af Viden, som er frembragt i Udviklingsprojektet. Leverandøren skal en gang årligt udarbejde et selvstændigt regnskab udvisende alle indtægter og udgifter ved udnyttelse af Viden omfattet af denne bestemmelse. Dette regnskab skal påtegnes af en revisor, og det er korrekt forstået, at Leverandøren selv skal dække sine udgifter til revision Kontrakten pkt. 12: Der savnes en egentlig ansvarsforsikringsbestemmelse, således at det er klart for de bydende, hvilke dækningssummer, der skal gælde. Vil ordregiver oplyse det, således at alle bydende stilles lige på dette punkt? Fx 12,5 mio. kr. i sum ved personskade og 12,5 mio. kr. i sum for ting-/formueskade. Leverandøren er forpligtet til at holde egne medarbejdere forsikret i nødvendigt omfang, jf. kontraktens pkt Leverandøren er ikke i henhold til kontrakten forpligtet til at lade sig ansvarsforsikre i andre tilfælde. Leverandøren kan vælge at tegne en ansvarsforsikring, hvis Leverandøren konkret vurderer, at det vil være fordelagtigt/nødvendigt for ham at være dækket af en sådan forsikring i tilfælde af, at Leverandøren ifalder erstatningsansvar efter kontrakten. Vælger Leverandøren at tegne en ansvarsforsikring, må Leverandøren selv tage stilling til forsikringens dækningsbeløb. I denne forbindelse henvises til kontraktens pkt. 12.9, hvorefter hver parts erstatningspligt bortset fra grov uagtsomhed eller forsætlige handlinger er maksimeret til i alt kr. i fase 1 og den aftalte kontraktsum (det bindende budgetloft) i et tillæg til bilag 4 i fase Kontrakten pkt. 12.3: Vil ordregiver indsætte egen før forsinkelse og egne før mangler, idet det antages, at det er det, som menes? I fald der ligeledes menes ved ordregivers forsinkelse, må det tilføjes, at I så fald vil afhjælpningen skulle foretages for ordregivers regning. Vil ordregiver omformulere bestemmelsen? I det omfang en forsinkelse skyldes forhold, som ordregiver bærer ansvaret for, kan leverandøren have krav på tidsfristforlængelse og dækning af eventuelle ekstra omkostninger forbundet hermed i overensstemmelse med dansk rets almindelige regler.

3 Spildevandsselskabet finder ikke anledning til at ændre bestemmelsens formulering Kontrakten pkt. 12.6: Produktansvar er ikke noget, vi normalt accepterer. Vi forstår heller ikke nødvendigheden heraf i den konkrete situation, idet der er tale om udvikling og test af en prototype, som jo ikke som sådan er et færdigt produkt, så de eneste produkter, der kommer til at indgå i opgaven vil være produkter fra underleverandør og tredjeparter, der indkøbes til at indgå i prototypen; og i disse tilfælde gælder vel normale udbuds- og indkøbsregler samt et produktansvar fra de pågældende leverandører. Og produktansvar for ydelser findes vist ikke. Vi kan heller ikke tegne en produktansvarsforsikring i traditionel forstand, idet vi ikke leverer produkter men teknisk rådgivning og bistand, som er helt i overensstemmelse med den udbudte opgave. Vil ordregiver slette krav om produktansvar i denne konkrete situation? I kontrakten savnes bestemmelse om, at vort ansvar forældes 5 år efter kontraktens ophør. Vil ordregiver indsætte en sådan? Kontrakten pkt. 15.2: Hvad vil gælde, såfremt det er begrundet i vores forhold, men ordregiver fortsat har fået betydelig værdi af vort arbejde? Da Spildevandspartnerskabet i sagens natur ikke kan forudse, om de tilbudte løsningsforslag f.eks. vil omfatte produkter, der potentielt kan volde skade på teststederne, finder Spildevandsselskabet ikke anledning til at ændre kontraktens pkt Forholdet mellem Leverandøren og eventuelle underleverandører af produkter, der indgår i protypen, er Spildevandspartnerskabet uvedkommende. I henhold til kontrakten påhviler der Leverandøren ansvar på flere forskellige grundlag. Der kan derfor ikke indsættes en samlet bestemmelse om, at Leverandørens ansvar ophører 5 år efter kontraktens ophør. Dansk rets almindelige forældelsesregler finder anvendelse. Jf. Kontraktens pkt kan hver af parterne såfremt der foreligger en mangel eller forsinkelse med en ydelse til opfyldelse af Udviklingsprojektet, påberåbe sig dansk rets almindelige regler om misligholdelse. Dette gælder uanset, hvilken værdi Leverandørens foreløbige udviklingsarbejde sikrer Offentlig Part Bilag 1: I 1. afsnit af pkt. 5.2 menes der da tekstboks 6 a og de heri angivne yderligere tekstbokse i bilag 2? Ja, det er korrekt. Leverandøren skal i bilag 2, tekstboks 6a, beskrive, i hvilket omfang løsningen opfylder de i behovsbeskrivelsen (bilag 1) angivne ønsker. Ligeledes skal Leverandøren i bilag 2, tekstboks 6b, beskrive, i hvilket omfang løsningen opfylder ønsket miljøpåvirkning, og i bilag 2, tekstboks 9, beskrive, i hvilket omfang løsningen opfylder ønsket omkostninger.

4 Bilag 3: Pkt Det er uklart, hvad referencegruppen skal, og hvorfor den skal dannes. Hvad er referencegruppens opgaver vil ordregiver præcisere dette? Bilag 4: Savner tydeliggørelse af, at det er en samlet pris, der tildeles på. Men det antages. Referencegruppen træffer afgørelse i spørgsmål om daglige udviklingsrelaterede spørgsmål og har det daglige ansvar for kontakt mellem Spildevandspartnerskabet og Leverandøren. Spildevandspartnerskabet forventer en løbende dialog i takt med projektets udvikling, herunder orientering om fremdrift i forhold til projektplanen og om evt. udfordringer og muligheder, jf. bilag 3. punkt 3. I evalueringen af underkriteriet Pris indgår: 1) Prisen på udviklingsaktiviteterne i fase 1, 2) Prisindikationen for fase 2, og 3) Den tilbudte andel af tilbudsgivers nettoindtægter. For så vidt angår 1) og 2) tages den af tilbudsgiveren samlede tilbudte pris i betragtning. Evalueringen af underkriteriet Pris er udførligt beskrevet i Konkurrencebetingelsernes pkt Bilag 4, Tabel 4-1: Kan vi opfylde kravet ved at angive et antal konkrete navngivne nøglepersoner og for resten udelukkende angive medarbejderkategorier, altså en blanding af navngivne og ikke-navngivne personer? eller skal alle medarbejdere angives med navn? Og er der forskel på fase 1 og fase 2 her? Leverandøren må gerne i Bilag 4, Tabel 4-1, angive en blanding af navngivne medarbejdere og unavngivne personer/medarbejderkategorier i tilbud på fase 1. Det samme gælder ved et eventuelt tilbud på fase 2. Leverandørens nøglemedarbejdere skal angives i Tekstboks 13 i bilag Bilag 4: Hvordan kan det være sammenligneligt/ligebehandling, hvis hver bydende må skrive egne medarbejderkategorier, og de enkelte tilbud ikke får samme kategori-benævnelser? Evalueringsmetoden er i overensstemmelse med det udbudsretlige princip om ligebehandling. De af tilbudsgiveren tilbudte kompetencer og ressourcer (herunder tilbudsgiverens nøglemedarbejdere) angivet i bilag 2 evalueres under underkriteriet Kvalitet af tilbuddet, nærmere I hvilket omfang tilbudsgiver demonstrerer og/eller sandsynliggør at have allokeret de nødvendige kompetencer og ressourcer til opgavens løsning (viden, udstyr, teknologi etc.). Derved angår evalueringen tilbudsgiverens samlede tilbudte kompetencer og

5 ressourcer. Der foretages ikke en en til en -sammenligning inden for en given medarbejderkategori. For så vidt angår evalueringen af underkriteriet Pris, tildeles der under evalueringen point for bl.a. prisen på udviklingsaktiviteterne i fase 1 og for prisindikationen for fase 2. Der er således ikke tale om, at timetaksten for en given medarbejderkategori særskilt indgår i evalueringen. Der tages således i evalueringen højde for, at tilbudsgiverne kan anvende forskellige betegnelser for de tilbudte medarbejderkategorier Bilag 4: Teksten ovenover tabel 4-4: Vi forstår den således, at den enkelte bydende selv skal finde på en underopdeling af den samlede pris for fase 2 (aktivitetstekst og indhold må derfor vel være forskellig fra tilbudsgiver til tilbudsgiver, selvom de alle evalueres på den samlede sum). Er det korrekt forstået? Vi tænker, at bilag 2 lægger op til, at tilbudsgiver kan beskrive nogle ønsker (tekstboks 15), og skal de så være implicit i prisen? Det vil vi mene men så får de karakter af forudsætninger for prisen, og de må da være forskellige for tilbudsgiverne? (og ligebehandling dermed umulig). Hvordan sikres ligebehandlingen her? Vil ordregiver præcisere dette? Det er korrekt forstået, at Leverandøren i Bilag 4, Tabel 4.4., skal opdele de samlede udgifter på forventede aktiviteter i fase 2 med udgangspunkt i tabellerne samt aktiviteterne angivet i Bilag 2, tabel 1-1. Eftersom tilbudsgivernes aktiviteter vil være forskellige, vil tilbudsgivernes opdeling i tabel 4-4 også variere fra en tilbudsgiver til en anden. Bilag 2, tekstboks 15, omhandler tilbudsgivers ønsker og forudsætninger i forhold til Spildevandspartnerselskabets valg af teststed til det tilbudte løsningsforslag. Det fremgår af tekstboksen, at tilbudsgiverens informationer afgivet i tekstboksen ikke indgår i beslutningen om tildeling af kontrakt. Endvidere er Spildevandsselskabet forpligtet til vederlagsfrit at stille sin viden, herunder medarbejdere, og de i Bilag 1 beskrevne testarealer til rådighed for udviklingsprojektet, som nærmere beskrevet i Bilag 1, pkt. 7. Leverandørens tilbud skal derfor ikke omfatte udgifter, der relaterer sig dertil. Leverandørens ønsker til teststed vil på den baggrund ikke influere på prisen På orienteringsmødet d. 13. januar 2016 blev det lovet, at tilbuddene ville blive behandlet konfidentielt. Kan det bekræftes? Ja, det kan bekræftes, at tilbuddene vil blive behandlet fortroligt. I det omfang Spildevandspartnerskabet

6 måtte modtage en anmodning om aktindsigt i tilbuddene, vil Spildevandspartnerskabet bede tilbudsgiverne angive hvilke dele af tilbuddene, tilbudsgiverne ønsker undtaget fra aktindsigt. Spildevandspartnerskabet vil under alle omstændigheder være berettiget og forpligtet til at give aktindsigt i tilbuddene i det omfang, som følger af lovgivningen Såfremt tilbud behandles konfidentielt, jf. ovenstående spørgsmål 17, gælder dette så også under og efter projektforløbet (både fase 1 og 2) for de tilbud/idéer, der ikke udvælges enten til fase 1 eller fase 2? Kan man forestille sig, at nogle af de offentlige parter efterfølgende iværksætter og bruger disse idéer? og hvad vil konsekvenserne i så fald være af dette? Kan man i tilbuddet allerede skrive ind samarbejde med et bestemt rensningsanlæg? Og evt. med bestemte personer fra rensningsanlægget, som har de relevante kompetencer for tilbuddet I forbindelse med fase 1 ønsker vi at inddrage teknisk personale fra vandværket og vi vil vide om de timer, som de forventes at bruge på projektet, kan skrives ind i projektet. Kort sagt: Kan projektet dække de timer som rensningsanlæggets medarbejdere bruger til møder, planlægning og udførelse af projektet? Ja, det samme gør sig gældende under og efter projektforløbet. Se hertil besvarelsen af spørgsmål 8 og 9 i referatet fra orienteringsmødet den 13. januar Se hertil besvarelsen af spørgsmål 10 i referatet fra orienteringsmødet den 13. januar Nej, det kan man ikke. Jf. Bilag 2, tekstboks 15, har Leverandøren mulighed for at angive ønsker og forudsætninger i forhold til teststedet. Dette omfatter dog alene ønsker af teknisk og geografisk karakter. Leverandøren kan ikke ønske samarbejde med et specifikt vandselskab eller med specifikke personer. Spildevandspartnerskabet er forpligtet til vederlagsfrit at stille sin viden og de i Bilag 1 beskrevne testarealer til rådighed for Udviklingsprojektet. Leverandøren skal/kan således ikke aflønne personale fra vandselskaberne som en del af Udviklingsprojektet. Se nærmere om samarbejdet i Bilag Er det rigtigt at det er bilag 2 og bilag 4 som skal sendes ind og ikke andet? Ja, det er korrekt, at Tilbudsgiver alene bedes udfylde Bilag 2 Leverandørens løsningsbeskrivelse og Bilag 4 Vederlag. Tilbudsgiver kan som supplement til bilag 2 eventuelt vedlægge tegninger, billeder eller tekniske diagrammer.

7 I forbindelse med udfyldning af bilag 2: Er det meningen, at man udfylder beskrivelserne i de forskellige tekstbokse og sletter den vejledning I har skrevet inde i boksene? I tabel 3-1 nævnes medarbejderkategorier er der en oversigt over disse eller skal man selv definere dem? Tabel 3-2 (udstyr, materialer, licenser til fase 1): Som vi har forstået fase 1, skal vi beskrive, hvad vi vil og sandsynligøre, hvordan vi vil få løsningen til at virke, mens afprøvningen mv. først foregår i fase 2 og ligeledes i fase 2 vi troede at udstyr og materialer skulle indkøbes. I hvilke situationer kan man investere i udstyr og materialer i fase 1? Ja, det er meningen. Spørgsmålet vedrører bilag 4. Tilbudsgiver definerer selv medarbejderkategorierne. Der er ikke en oversigt over disse. Spørgsmålet vedrører bilag 4. Det er korrekt forstået, at fase 1 består i en konkretisering af Leverandørens løsningsforslag, hvor denne skal færdigudvikle det foreslåede løsningsdesign, mens test af løsningen først finder sted i fase 2. Tilbudsgiveren kan medtage udgifter til udstyr og materialer, som er nødvendige for at kunne udvikle det tilbudte løsningsdesign i fase 1. Det vil afhænge af det konkrete løsningsforslag, hvilket udstyr og hvilke materialer, der kan medtages.

Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2

Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2 Bilag 5 Dato November 2015 Bilag 5 er i sin helhed et mindstekrav. Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2 Til Udvikling af nye, innovative løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i

Læs mere

UDSKILLELSE AF LEVE- RANDØRER VED OVER- GANG TIL FASE 2 BILAG 5

UDSKILLELSE AF LEVE- RANDØRER VED OVER- GANG TIL FASE 2 BILAG 5 Til Klimatilpasningspartnerskabet (1) Dokumenttype Bilag 5 Dato Maj 2014 Bilag 5 er i sin helhed et mindstekrav. UDSKILLELSE AF LEVE- RANDØRER VED OVER- GANG TIL FASE 2 BILAG 5 UDSKILLELSE AF LEVERANDØRER

Læs mere

UDSKILLELSE AF LEVE- RANDØRER VED OVER- GANG TIL FASE 2 BILAG 5

UDSKILLELSE AF LEVE- RANDØRER VED OVER- GANG TIL FASE 2 BILAG 5 Til Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype Bilag 5 Dato Juni 2014 Bilag 5 er i sin helhed et mindstekrav. UDSKILLELSE AF LEVE- RANDØRER VED OVER- GANG TIL FASE 2 BILAG 5 UDSKILLELSE AF LEVERANDØRER VED

Læs mere

Til. Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype. Bilag 4. Dato. Juni 2014 VEDERLAG BILAG 4

Til. Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype. Bilag 4. Dato. Juni 2014 VEDERLAG BILAG 4 Til Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype Bilag 4 Dato Juni 2014 VEDERLAG BILAG 4 VEDERLAG BILAG 4 INDHOLD 1. Indledning 1 2. Økonomisk ramme 1 3. Timepriser, estimeret antal timer og udgifter, fase 1

Læs mere

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud?

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Spørgsmål/svar til udbud rådgivning om naturpleje Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Nej. Men på tidspunktet for aftaleindgåelse, skal der være tegnet en

Læs mere

SPØRGSMÅL/SVAR/BERIGTIGELSE/PRÆCISERING UDBUD AF REVISION

SPØRGSMÅL/SVAR/BERIGTIGELSE/PRÆCISERING UDBUD AF REVISION SPØRGSMÅL/SVAR/BERIGTIGELSE/PRÆCISERING UDBUD AF REVISION SPØRGSMÅL/SVAR N HENVIS- R. NING 1. Bilag 1, Tilbudsblanketten, afsnit 7, delaftale 1, nr. 11 SPØRGSMÅL I bilag 1, afsnit 7 Delaftale 1 nr. 11

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

Orienteringsmøde om PCP udbud i regi af Sygehuspartnerskabet Onsdag d. 18. juni 2014 i Dansk Design Center

Orienteringsmøde om PCP udbud i regi af Sygehuspartnerskabet Onsdag d. 18. juni 2014 i Dansk Design Center Orienteringsmøde om PCP udbud i regi af Sygehuspartnerskabet Onsdag d. 18. juni 2014 i Dansk Design Center Velkomst og præsentation af Sygehuspartnerskabet ved Lene Jermiin, Markedsmodningsfonden: - Sygehuspartnerskabet

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Prækommercielt indkøb af udvikling af nye, innovative løsninger til lokal håndtering af regnvand i tæt bebyggede områder med høj befæstelsesgrad

Prækommercielt indkøb af udvikling af nye, innovative løsninger til lokal håndtering af regnvand i tæt bebyggede områder med høj befæstelsesgrad J.nr.: 7505386 ANTH/ach Kontrakten er i sin helhed et mindstekrav. KONTRAKT Om Prækommercielt indkøb af udvikling af nye, innovative løsninger til lokal håndtering af regnvand i tæt bebyggede områder med

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Konkurrencebetingelser

Konkurrencebetingelser J.nr.: 7508025 ANTH/ach Konkurrencebetingelser for Prækommercielt Indkøb af udvikling af nye, innovative robotløsninger til sterilcentraler Sygehuspartnerskabet Kammeradvokaten Vester Farimagsgade 23 DK-1606

Læs mere

KONTRAKT. Kontrakten er i sin helhed et mindstekrav. November 2015

KONTRAKT. Kontrakten er i sin helhed et mindstekrav. November 2015 Kontrakten er i sin helhed et mindstekrav. KONTRAKT Om Prækommercielt indkøb af udvikling af nye, innovative løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i spildevand Aarhus Vand A/S Bautavej 1 8210

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Rettelsesblad 2 pr. 2. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak

Rettelsesblad 2 pr. 2. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Rettelsesblad 2 pr. 2. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564 Udbud af Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Sagsnummer: 1-32-76-4-14-1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelser

Læs mere

Udbud af landinspektørydelser

Udbud af landinspektørydelser Udbud af landinspektørydelser Spørgsmål stillet den 2. februar 2017 Spørgsmål vedr. udbudsbetingelser: Af udbudsbetingelsernes pkt. 6.4 fremgår det, at som mindstekrav kræves, at ansøger opfylder kravene

Læs mere

Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564. Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak

Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564. Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564 Udbud af Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Sagsnummer: 1-32-76-4-14-1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelser

Læs mere

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse.

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. RETTELSESBLAD, 23. J UNI 2017 1. Ændringer af kontraktudkastet Kontraktudkastets afsnit 30.3.1 udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. Nyt afsnit 30.3.1

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

LEVERANDØRENS LØS- NINGSBESKRIVELSE BILAG 2

LEVERANDØRENS LØS- NINGSBESKRIVELSE BILAG 2 Til Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype Bilag 2 Dato Juni 2014 LEVERANDØRENS LØS- NINGSBESKRIVELSE BILAG 2 LEVERANDØRENS LØSNINGSBESKRIVELSE BILAG 2 INDHOLD 1. Indledning 1 1.1 Oplysninger om Leverandøren

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem Aftale Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 7030-0045 Side 1 af 6 Dato: dato-mnd-år

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning. Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning. Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen Sidst opdateret den Nr.

Læs mere

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference Mellem Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby CVR nr. 2983 16 10 Og XXX Herefter kaldet Leverandøren 2/6 1 Præampel... 3 2 Generelt... Fejl!

Læs mere

Bestillerrådgivningsaftale

Bestillerrådgivningsaftale Bestillerrådgivningsaftale København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads 4 8000 Aarhus C Danmark Shanghai, rep. kontor 83 Loushanguan Road Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina

Læs mere

Kontrakthaver er ligeledes erstatningsansvarlig for direkte tab opstået som følge af mangler.

Kontrakthaver er ligeledes erstatningsansvarlig for direkte tab opstået som følge af mangler. Spørgsmål og svar EU-udbud af landinspektørydelser: 2. udgave Spørgsmålene er besvaret med rød skrift. Spørgsmål 5 Vi har noteret os svaret på spørgsmål 1, hvorefter ABR 89 gøres til en integreret del

Læs mere

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringer... 4 2.1 Kundens ændringsanmodning... 4 2.2 Leverandørens ændringsanmodning... 4 2.3 Mindsteindhold for et løsningsforslag...

Læs mere

Udbudsbetingelser: Udbud offentliggjort på udbud.dk. Satellitbilledopgaver til landbrugskontrol 2017

Udbudsbetingelser: Udbud offentliggjort på udbud.dk. Satellitbilledopgaver til landbrugskontrol 2017 Kort & GIS J.nr. 16-560-000011 Ref. SANESK Den 6. januar 2017 Udbudsbetingelser: Udbud offentliggjort på udbud.dk Satellitbilledopgaver til landbrugskontrol 2017 Indhold 1. Indledning... 1 2. Betingelser...

Læs mere

Spørgsmål 1 Hvordan genereres ESPD et så det kan udfyldes?

Spørgsmål 1 Hvordan genereres ESPD et så det kan udfyldes? Innovationspartnerskaber vedrørende udvikling af nye, innovative løsninger til forebyggelse eller afhjælpning af dehydrering og eventuelt tillige følgerne af dehydrering hos ældre over 65 år Svar/spørgsmål

Læs mere

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler.

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler. Bygningsstyrelsen Løngangstræde 21 1468 København K Att. Mads Falbe-Hansen rammeudbud@ses.dk mfh@ses.dk Danske Arkitektvirksomheder Kristen Bernikowsgade 6, 3. sal 1105 København K Tlf. 32 83 05 00 Fax

Læs mere

Konkurrencebetingelser

Konkurrencebetingelser J.nr.: 7505386 ANTH/ach Konkurrencebetingelser for Prækommercielt Indkøb af udvikling af nye, innovative løsninger til lokal håndtering af regnvand i tæt bebyggede områder med høj befæstelsesgrad Klimatilpasningspartnerskabet

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S 1 Spørgsmål & Svar Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i 2011/S 50-082163 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der

Læs mere

Aftale om finansiel og processuel bestillerrådgivning til Glostrup Hospital.

Aftale om finansiel og processuel bestillerrådgivning til Glostrup Hospital. Sag: Virksomhedens navn: Opgavens navn: Aftale om finansiel og processuel bestillerrådgivning til Glostrup Hospital. 1. Parterne: I det følgende kaldet Klienten og medundertegnede: I det følgende kaldet

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 27. februar 2014 Byggeri og energieffektivitet Rev. 4., 12. og

Læs mere

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Mellem [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part A og [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part B indgås dags dato følgende

Læs mere

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned.

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5. Kontor Økonomi- og Resultater AFTALE Mellem Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne sand, grus og sten i Region Syddanmark 1. Bilag 3 Skabelon for rammeaftale

Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne sand, grus og sten i Region Syddanmark 1. Bilag 3 Skabelon for rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne sand, grus og sten i Region Syddanmark 1 Bilag 3 Skabelon for rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z mellem BIOFOS A/S Refshalevej 250 1432

Læs mere

Der er indkommet følgende spørgsmål til Lolland Kommunes udbud på Bygningsscreening og miljøkortlægning for PCB, asbest og bly.

Der er indkommet følgende spørgsmål til Lolland Kommunes udbud på Bygningsscreening og miljøkortlægning for PCB, asbest og bly. Spørgsmål og svar nr. 7: Der er indkommet følgende spørgsmål til Lolland Kommunes udbud på Bygningsscreening og miljøkortlægning for PCB, asbest og bly. Spørgsmål 1: Lige et par spørgsmål til kontrakten:

Læs mere

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål: Svar: Er det muligt at få tilsendt Ja. Kontakt VAB på mail og vi 1 skabeloner(bilag 1-4) i word-format? fremsender det.

Læs mere

Spørgsmål og svar. ATP udbud af juridisk bistand

Spørgsmål og svar. ATP udbud af juridisk bistand Spørgsmål og svar ATP udbud af juridisk bistand ID Modtaget Spørgsmål Svar 1 27. marts 2012 I punkt 8.1 af materialet står der "Tilbuddet skal afleveres som en præsentation". Hvordan skal udtrykket "præsentation"

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Samarbejdsorganisation

Samarbejdsorganisation Bilag 3 Dato November 2015 Bilag 3 er i sin helhed et mindstekrav. Samarbejdsorganisation Udvikling af nye, innovative løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i spildevand Til Side 1/6 Indhold 1.

Læs mere

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 Sagsnr. 18/00 Dok.nr. 18/00/1 Side 1 af 8 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Affald A/S Haderslevvej

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING "KLAR TIL NYE MULIGHEDER"

UDBUDSBETINGELSER. for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING KLAR TIL NYE MULIGHEDER for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING "KLAR TIL NYE MULIGHEDER" Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Ordregiver... 3 1.2 "Klar til nye muligheder"... 3 1.3 Den udbudte kontrakt... 3 2 Annonceringen... 4 3 Ordregiver...

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift)

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift) BILAG 10 Modelbilag til driftsaftale 2017 Om IT infrastruktur services (IT drift) Side 2 1 VEJLEDNING 1.1 Dette afsnit er blot en vejledning til udfyldelse af bilaget og skal slettes inden Kontrakten underskrives.

Læs mere

Resume Simple udbudsmodeller for rådgiverydelser

Resume Simple udbudsmodeller for rådgiverydelser Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI Resume Simple udbudsmodeller for rådgiverydelser 2 Denne vejledning, der er udarbejdet af DANVA og FRI, indeholder gode råd om, hvordan vandselskaber kan indkøbe

Læs mere

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel Advokat Henrik Holtse Ordregiver er berettiget til at indregne, men det skal fremgå af udbudsmaterialet med angivelse af beløb eller beregningsmetode. Eksempel Kommune X har en kontrakt med en leverandør,

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S oktober 2014 Sagsnr. Dok.nr. Side 1 af 7 Parterne 1. Rammeaftalen Mellem Forsyning Helsingør Vand

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand

Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand Rebild Kommune CVR nr. Rebild Kommune: 29189463 CVR nr. Rådgiver: Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand 1. Parterne Mellem Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende

Læs mere

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Punkt 1 med underpunkter indarbejdes i samarbejdsbilaget, mens punkt 2 indarbejdes i bilag 1 (tidsplanen) og 3 samt 4 med underpunkter

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen Pulje 3, 3. juli 2014. 1 Jf. afsnit 3.4 i udbudsbetingelserne Ordregiver vil udarbejde et kort referat fra orienteringsmødet, som alle tilbudsgiver efterfølgende vil få adgang til. Spørgsmål: Er dette

Læs mere

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringshåndtering... 4 3. Kundens Ændringsanmodning... 4 4. Leverandørens Ændringsanmodning... 4 5. Mindsteindhold

Læs mere

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang.

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang. Kontoret for Økonomi og Indkvartering Indbydelse til at afgive tilbud på teknisk rådgivning og bistand og udarbejdelse af ind- og fraflytningsrapporter Baggrund Udlændingestyrelsen ønsker med dette udbud

Læs mere

Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver

Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver 1. juli 2003 HS/8940 2160 Udbudsmateriale - Udbudsbrev.lwp Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver Århus Kommune udbyder hermed kommunens revisionsopgaver i henhold til Rådets

Læs mere

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk.

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Afgivelse af tilbud: Bud fremsendes eller overbringes til: Nukissiorfiit, Issortarfimmut 3, Postboks 1080, 3900 Nuuk. Kuverter med tilbud

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016028 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 K E N D E L S E Informi GIS A/S (advokat Vagn Blindkilde, København) mod Kulturarvsstyrelsen

Læs mere

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker <Bropakke nr. og -betegnelse>

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker <Bropakke nr. og -betegnelse> Dato 30. august 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/10839-2 Side 1/6 AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet Udbudsbetingelser Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Ordregiver og kontaktperson... 3 2. Udbudsmateriale... 3 3. Opgavens omfang... 3 4. Kontraktvilkår...

Læs mere

Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand

Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Region Midtjylland 24. Januar 2018 Indholdsfortegnelse 1 Parterne... 3 2 Opgaven... 3 3 Aftalegrundlag... 4 4

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik

Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik Når Fjernvarme Fyn indkøber halm til sine danske anlæg følges nedennævnte principper. 1. Udbudsrunder Udbudsrunder er det bærende princip i Fjernvarme Fyn s halmindkøb.

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

A. EJERSEN. Udkast til Rådgivningskontrakt

A. EJERSEN. Udkast til Rådgivningskontrakt A. EJERSEN Udkast til Rådgivningskontrakt Indholdsfortegnelse 1. Parterne 1 2. Opgaven 1 3. Aftalegrundlag 2 4. B. RÅDGIVERSENS ydelser 2 5. A. EJERSENS ydelser 2 6. Tidsfrister 3 7. Økonomisk grundlag

Læs mere

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup.

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup. UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup 1. Parterne Mellem Forsyning Ballerup Service A/S på vegne af Vand Ballerup

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet 1. INDLEDNING Kulturstyrelsen inviterer hermed virksomheder til at byde på opgaven

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Udbudsbetingelser. Innovationspartnerskab. for. vedrørende

Udbudsbetingelser. Innovationspartnerskab. for. vedrørende Udbudsbetingelser for Innovationspartnerskab vedrørende udvikling af nye, innovative løsninger til forebyggelse eller afhjælpning af dehydrering og eventuelt tillige følger af dehydrering hos ældre over

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen Pulje 7, 4. august 2014. Domstolsstyrelsen 1 Bilag 8, afsnit 3.2.5 I afsnittet angiver ordregiver: Sletning af alle data skal dokumenteres, når det er udført, og ske efter følgende anvisning sletning først,

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Revideret januar 2016 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå klager

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser. Kravspecifikation

Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser. Kravspecifikation Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser Kravspecifikation 1. Indledning Udbuddet omfatter revision af alle de lokale kirkelige kasser m.v. i Danmark. Danmark er opdelt i 10 revisionsområder

Læs mere

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel Advokat Henrik Holtse Ordregiver er berettiget til at indregne omstillingsomkostninger, men det skal fremgå af udbudsmaterialet med angivelse af beløb eller beregningsmetode. Eksempel Kommune X har en

Læs mere

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5 Udkast til kontrakt Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark Dokument 5 1 [dette Aftaleudkast skal ikke udfyldes/underskrives af tilbudsgiverne. Aftaleudkastet udfyldes/underskrives

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand Aftale-Håndbog - Kap. 6. Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand, side 1 af 8 Januar 2013 Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand Formularen benyttes sammen med Almindelige

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere