NØGLE HUS SPEJL. Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NØGLE HUS SPEJL. Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014."

Transkript

1 NØGLE HUS SPEJL Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret Producere: Rene Ezra / Thomas Radoor Nordisk Film Mosedalsvej 14, 2500 Valby

2 1 INT. INTERVIEW. MONTAGE - DAG 1 I en montage ses forskellige mennesker i alderen 70 til 100 år. De sidder foran forskellige farvede baggrunde eller tapet og bliver tydeligvis interviewet, selvom vi ikke hører spørgsmålene. (Dokumentarisk materiale, nedenstående er eksempler.) NYDELIG ÆLDRE DAME Jeg ville ønske, at jeg havde fået børn... Klip. En ældre, brysk herre. BRYSK HERRE Ikke en skid. Jeg fortryder sgu ikke noget. Klip. En næsten skaldet dame, tæt på de 100. SKALDET DAME Jeg ville så gerne have været der da min mor døde.. Klip. En meget tynd ældre mand. ÆLDRE MAND Jeg har brugt alt for meget tid på at tænke på hvad andre syntes om mig... Klip. En forvirret gammel dame. FORVIRRET GAMMEL DAME Jeg skulle have passet bedre på mine tænder. Klip. En overvægtig herre i jakkesæt. MAND I JAKKESÆT Jeg har arbejdet alt for meget... Jeg ville have gerne have tilbragt mere tid med min familie... Klip. Lang pause. En smuk ældre kvinde. SMUK ÆLDRE KVINDE Jeg ville ønske jeg havde tænkt mere på hvad jeg selv havde lyst til. At jeg havde rejst mere... Hun kigger sig lidt trist omkring. KLIP TIL SORT. TITEL; NØGLE HUS SPEJL.

3 2 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - MORGEN 2 Vi er i en lejlighed på plejehjemmet Sofiehus. Lejligheden er på ca. 35 m2, har 2 værelser, et soveværelse med en stor skydedør der åbner helt op til stuen, hvor en håndvask og et par skabe gør det ud for et lille køkken. Fuglene synger og solen stråler ind. Der er to enkeltmands-senge, med ca. en meter imellem dem. En ældre dame, ca. 75,, sidder ved siden af den ene seng. I sengen ligger hendes mand, MAX, han er ca. 82, og hårdt ramt af en hjerneblødning. Han kan ikke fokusere eller formulere sig. 2. Max? Hun aer ham blidt på panden. (CONT'D) Det er morgen. Vi skal op. Han kigger rundt. Han kan kun bevæge venstre arm en smule. Hun trykker ham på næsen. Der kommer en lille reaktion fra ham, en svag lyd. Lily smiler. Lily går hen til et garderobeskab. Hun finder tøj frem. (CONT'D) Hvad skal vi have på i dag? Lily tager to skjorter frem der hænger på hver deres bøjle. Den her? (CONT'D) En lille reaktion fra Max. Vi fornemmer at han har to lyde, to "grynt" - et for "ja" og et for "nej". Han grynter nej. (CONT'D) Den er også så pæn. Lily lægger den frem. (CONT'D) Vi får jo besøg i dag, kan du huske det? Lily når akkurat at se, at Max savler lidt. Hun skynder sig over og tørrer det væk. Hun kigger på et ur på værelset.

4 3. (CONT'D) Jeg forstår heller ikke hvor de hjælpere bliver af? Vi følger med Lily hen til døren. 3 INT. SOFIEHUS / GANGE - MORGEN 3 Lily kommer ud på en gang, hvor der er døre ind til andre værelser, og lidt længere væk, et opholdsrum. En HJÆLPER kommer hende imøde. Er I på vej? Max skal have tøj på. Hjælperen smiler venligt, men har tydeligvis lidt travlt. HJÆLPER 1 Der kommer en lige om lidt. Det er bare fordi, vi får besøg idag. HJÆLPER 1 Det er jeg med på. Men vi skal lige synge for fru Mortensen. Hjælperen åbner døren til værelset overfor Lily, og går ind. Døren står lidt på klem. Lily undrer sig en smule. Så følger hun efter hjælperen. Hen til døren. Vi bliver ude på gangen med Lily, mens hun kigger ind i værelset. En hvid kiste står midt i rummet, og en DØD KVINDE, ca. 90, ligger i. Rigor mortis er indtruffet og hun er helt tynd. 3 HJÆLPERE og en BEDEMAND står rundt om kisten. De synger "ALTID FREJDIG NÅR DU GÅR". De stopper kort op, da de ser Lily. Lily bliver lidt på afstand. Havde hun ingen familie? Hjælperen fra før vender sig om.

5 4. HJÆLPER 1 Vil du synge med, Lily? Lily ryster stille på hovedet. Vi hører dem synge. Jeg går ind til Max og venter. KOR "Kæmp for alt, hvad du har kært; dø, om så det gælder, da er livet ej så svært, døden ikke heller." 4 INT. SOFIEHUS / SPISESAL - MORGEN 4 Lidt senere. Max, nu påklædt i det tøj Lily fandt frem, sidder i kørestol ved siden af Lily. Der er morgenmad på bordet, og hun giver ham forsigtigt yoghurt. Hun fortsætter. Kom. Spis lidt mere. En kvinde kommer hen til deres bord. Det er lederen af stedet,, hun er ca. 55, smilende og godmodig. De andre ansatte på plejehjemmet er i uniform, men ikke Inger. Lily smiler. Godmorgen, Lily. Godmorgen. Inger griner. Lily nikker. Hvordan har vi det idag? Ja, jeg ved ikke hvordan du har det, men Max og jeg har det ganske udmærket. Og I får besøg idag? Ja. Efter fællesaktivitet.

6 5. Hvor lyder det dejligt. Lily tørrer lidt yoghurt væk fra Max's kind. God dag. (CONT'D) Inger forlader bordet. Lily bliver siddende hos Max. Lidt efter ser hun kisten fra før blive transporteret ned ad en gang overfor. Lilys blik bliver på kisten. 5 INT. SOFIEHUS / FÆLLESSAL - DAG 5 IMPROVISERET SCENE: Erindringskasser er kasser som man kan låne på historiske museer. Kasserne indeholder gamle produkter, varer, legetøj, beklædningsgenstande, fra ca frem til 1970'erne. Andre kasser er mere sanselige - en kasse med duftessenser f.eks. De gamle sidder i rundkreds og får kasserne udleveret af Inger, som styrer begivenhederne. Hjælper de gamle med deres erindringer. De finder en ting, f.eks. En pakke RIX kaffeerstatning, og bliver bedt om at fortælle historier, erindringer, der relaterer til den "rekvisit". Det er vigtigt at forstå, at de ikke skal svare på hvad genstanden er, eller hvad den bruges til, men skal prøve at erindre og associere ud fra den. Altså, f.eks. En beboer får udleveret en pakke kaffe, og husker tilbage på sin barndom i København. Købmanden på hjørnet. Mor der altid råbte ham ind fra gården, når det blev mørkt. Flere historier af den slags. Erindringer, minder. En form for komprimeret krønike af liv i Danmark de sidste 80 år. Til sidst er det Lilys tur, hun sidder ved siden af Max. Hun fortæller et minde. Vi forstår at hende og Max har været sammen siden de var unge, og at han fik hjerneblødning for et par år siden, og de flyttede på plejehjem. KLIP. SENERE;

7 6. Nu laver de ældre en fællesleg, hvor de kaster en blå bold frem og tilbage mellem hinanden. De skal sige et ord når de modtager bolden. Legen styrker både motorik og hukommelse. 6 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - DAG 6 Stor forventning i Lilys ansigt. Hun står og kigger ud af vinduet på sit værelse og ser sin familie ankomme. SENERE: Det vælter ind ad døren. Lilys datter, (42), mild, humanist, og hendes mand, HENRIK (50), i jakkesæt, venlig, omend en smule fortravlet. De har 3 børn, en pige på 15 og to drenge på 10 og 6. De taler i munden på hinanden, og der er en generel stemning af kakafoni og kaos når familien er samlet, hvis ikke børnene er optaget af f.eks. IPad eller lign. Kom ind, kom ind! Hej mor. Katrine omfavner sin mor. (CONT'D) Kom og sig hej til mormor, unger. Lilys børnebørn kommer hen og omfavner hende. Lily omfavner dem alle tre. Henrik kommer også hen. HENRIK Hej, svigermor. Lily aer ham på kinden. Katrine går hen til Max. Hej lille far. Hun kysser hans pande. Katrine smiler. Henrik smiler. Hvor er det dejligt at se jer. I lige måde, mor.

8 7. HENRIK Skal jeg sætte noget vand over? Unger, kan I lige finde kagen frem. Der er poser fra et bageri, som bliver stillet frem. SENERE; Lily sidder alene med Katrine på værelset. Fra værelset er der åben ud til en terrasse. Katrine tager Lilys hånd. Lily nikker. Hvordan har I det så? Synes altså det virker som sådan et fint sted. Jo. Det går. Jeg har stadig ikke helt vænnet mig til alle de hvide vægge. Jeg kan se de er ved at rydde inde ved siden af? Ja. Det var fru Mortensen. Nå. Kendte du hende? Ikke rigtig. Hun snakkede ikke rigtig med nogen. Hvad med dig, snakker du med nogen? Hvad mener du? Ikke noget, mor. Det var ikke på den måde. Jeg er jo lidt friskere end de andre, så.. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal tale med dem om. Nej. Det forstår jeg godt. Men måske du skulle prøve lidt alligevel?

9 8. Har du spurgt om det med sengene? Sengene? Ja. Om de kan rykke dem sammen? Børnebørnene kommer væltende ind og afbryder samtalen. Henrik kommer bagefter med Max i kørestol. HENRIK Vi gik en dejlig lang tur. Lily kigger op, og smiler. Henrik giver Katrine et blik, og Katrine nikker. Ja, mor. Vi skal også til at løbe igen. Allerede? Vi kommer igen i næste uge, mor. Lily accepterer. Forsøger at smile. 7 INT. SOFIEHUS / GANGE - EFTERMIDDAG 7 Lily går rundt på gangene, søgende. Hun finder Inger der sidder sammen med en gruppe af hjælpere, og holder en form for personalemøde. Inger kigger op da hun ser Lily. Ja, Lily? Jeg tænkte om jeg lige måtte spørge om noget? Selvfølgelig. Inger rejser sig op, og hende og Lily går lidt afsides. (CONT'D) Var det hyggeligt at få besøg? Lily nikker hurtigt, men er fokuseret på sit eget ønske.

10 9. Ja. Men jeg vil gerne spørge om noget. Sig frem. Inger tænker lidt. Du ved hvordan Max og jeg.. Jeg mener, hvordan vores senge står så langt væk fra hinanden? Ja. Det ved jeg. 70 cm. Jeg tænkte på om vi ikke kunne rykke dem sammen? Ja. Det forstår jeg godt, Lily. Men det er jo så vi skal kunne komme til. Komme til? Ja, når vi skal flytte Max. Så skal hjælperne jo kunne komme til og hjælpe ham ud af sengen med liften. Men måske kunne vi bare rykke dem sammen om natten? Men netop om natten, Lily, er det vigtigt vi kan komme til. Hvis der sker noget med Max, hvis hans tilstand forværres. Jeg ville bare gerne ligge tættere på ham. Jeg hører hvad du siger, Lily. Men de 70 cm. kan måske redde hans liv hvis der sker noget? Lily leder efter et svar, men intet kommer.

11 10. (CONT'D) Det er jo også en arbejdsplads, skal du tænke på. Og vi har krav fra arbejdsstyrelsen og alt sådan noget kedeligt noget. Okay. Inger nikker. Godt, Lily. Jeg er glad for du forstår. 8 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - NAT 8 Det er næsten helt mørkt på værelset. Lily står i bare tæer og natkjole i lyset fra månen og forsøger at presse sengene sammen igen, det lykkes kun delvist fordi hun ikke kan få låsen op på det ene hjul. I baggrunden langt væk høres en aldrende stemme der råber efter sin mor. Lily ligger sig op i sengen, rækker ud efter Max hånd som hun knuger - der er de nævnte 70 centimer imellem sengene. Hun rækker hånden ud efter Max. 9 INT. SOFIEHUS / BADERUM - MORGEN 9 En stor kran kører rundt i loftet på Sofiehus' badefaciliteter. To mandlige hjælpere, stærke, står også i rummet. Den ene betjener kranen, den anden står ved siden af Max der sidder i kørestol. HJÆLPER 1 Kom, Max, så skal vi op i kranen. Vi ser at Lily står i baggrunden. Synes det er ubehageligt. Max ser en smule bange ud. Bare rolig, skat. De ved hvad de gør. Max brokker sig lidt med nogle uforståelige lyde. (CONT'D) (til hjælperne) Han er vant til at bare at blive badet mens han sidder i stolen, det er derfor.

12 11. HJÆLPER 2 Ja, men det skal I ikke tænke på. Det er meget bedre sådan her. Han er bare vant til at jeg gør det, mener jeg. HJÆLPER 1 Kom her, Max. Du skal herop. Max bliver hjulpet op i slyngen. HJÆLPER 1 (CONT'D) Så. Det var flot. Så skal du bare have tøjet af. Lily går hen til Max, og begynder at knappe hans pyjamas op, han kigger, som han gør det meste af tiden, op i loftet, skammer sig måske. HJÆLPER 2 Det er altså meget nemmere hvis det er os der gør det. Nemmere for hvem? Hjælpere 1 er allerede igang med at knappe Max skjorte op. Max brokker sig højlydt. (CONT'D) Jeg vil gerne gøre det. Lily kommer ind imellem hjælperen og slyngen men Max begynder at svinge fra side til side. HJÆLPER 2 Det her går bare ikke. HJÆLPER 1 (henvendt til Lily) Vi blir altså nødt til at gøre det her på vores måde. Det er en arbejdsplads! HJÆLPER 1 Ja. Lige nu er det en arbejdsplads. Lily trækker sig og lader Hjælper 2 komme til. Det er hurtigt overstået, flyt hænderne.

13 12. Vi ser nu at Max har haft "et lille uheld", og der er afføring på bukserne. Hun får afledt hans opmærksomhed, så han ikke skal se sine beskidte bukser. HJÆLPER 1 Så. Så er han klar. Lily stiller sig bagest i lokalet, og betrager Max der bliver hævet op over jorden og hen i badet hvor de begynder at vaske ham. Fra baderummet kan hun se ned ad gangen. I det værelse der ligger overfor Max og hendes, er FLYTTEMÆND ved at bære nogle møbler ind. 10 INT. SOFIEHUS / SPISESAL - AFTEN 10 Max, nu friseret, i nyt tøj, bliver kørt ind i Sofiehus' store fælles spisesal. Der er allerede godt fyldt op med ældre, fra ca. 70 og opefter, nogle friskere end andre. De er ved at gøre sig klar til at spille banko. Lily kigger sig lidt omkring. Nå, Max. Hvor har du lyst til at sidde? Lily kigger sig omkring. Dér? (CONT'D) Max peger over mod vinduet. (CONT'D) Fint. Så får du din vilje. Lily kører Max hen til vinduet. Kører ham så ind til bordet. Sætter sig ved siden af ham. De får en plade. (CONT'D) Nå. Skal vi så se. Hun tager pladen frem. Der opstår lidt larm i lokalet. Pludselig; (O.S.) Godaften, alle sammen.

14 13. De ældre kigger op. (O.S.) (CONT'D) Må jeg lige få jeres opmærksomhed. Inger står ved døren ind til rummet. (CONT'D) Inden vi går igang med at spille, så vil jeg sige at vi har fået en ny beboer, som flytter ind i nummer 30. En ældre herre står ved siden af. Han er nydelig, gråsprængt hår, rank. Dette er. Han taler dansk med tydelig svensk dialekt, nogle gange slår han over i svensk - men her skriver vi det på dansk. (CONT'D) Han hedder Erik, og du vil måske sige lidt om dig selv. ERIK Ja, hej allesammen. Undskyld jeg forstyrrer midt i banko. Jeg hedder Erik. Ja. Erik er svensk, som I nok kan høre! Ingers begejstring virker lidt overdrevet på Erik. ERIK Ja. Men jeg har boet mange år i Danmark. Men hun er her ikke mere.. Nå. Men det skal jeg ikke kede jer med. Det er jo ikke jeres skyld. Ja, Erik er gammel pilot faktisk. For SAS. Måske har nogle af jer fløjet med ham! Vi ser at de andre ÆLDRE DAMER i rummet kigger nysgerrigt på ham. (CONT'D) Nå. Jeg er sikker på I alle sammen vil tage godt imod Erik. Erik, du kan jo sætte dig ned og tage en plade. Erik nikker rundt til de forskellige borde. Hilser. Inger sætter sig ned ved et bord for enden af lokalet. (CONT'D) Spillet går igang om 5 minutter.

15 Pludselig går, en meget gammel beboer, en smule uhyggelig, DEMENT DAME hen til ham. Hendes hår er uglet. Hun kigger direkte på Piloten. DEMENT DAME Har du set min pung? Hvadbehager? DEMENT DAME Jeg kan ikke finde min pung. Jeg har ikke set den. Beklager. DEMENT DAME Den var her lige før! Jeg kan ikke hjælpe dig. Den demente dame bliver meget vred, meget pludseligt. DEMENT DAME DER ER NOGEN DER HAR TAGET DEN! SIG HVOR DEN ER!! Hun er rasende, ude af sig selv. Piloten himler en smule. Kigger rundt. Så peger han pludselig overrasket ud af lokalet. 14. Dér!! Den demente dame kigger rundt. (CONT'D) Der var en der stjal den. Han løber dernede! Hv.. Hvad? DEMENT DAME Skynd dig! Efter hende! Den demente dame er afledt, og løber ud af rummet. Et par af de andre kvindelige beboere kan ikke lade være at grine hjerteligt af Piloten. Piloten ryster lidt på hovedet. Går hen til et kaffebord, og tager en kop kaffe. Vi fornemmer med det samme, at han gør noget forkert. Alle beboerne kigger på ham. Han stopper op.

16 15. Hov, Erik. Vi venter med at drikke kaffe til pausen. Erik smiler venligt til Inger. ERIK Det er okay, jeg skal bare have en lille kop. Han tager koppen og sætter sig ned. De andre beboere er overraskede. Har Inger tabt ansigt? De kigger op på hende. De rejser sig. Så lad gå for denne gang. Du er jo også ny. MANDLIG BEBOER 1 Hov, hvad fanden er den af. Vi har sgu da regler her? Så. Jørgen. Det er bare denne ene gang. MANDLIG BEBOER 1 Så vil jeg også have kaffe. KVINDELIG BEBOER 2 Jeg vil også. Så! Stop lige! Der udbryder et mindre kaos. 11 INT. SOFIEHUS / FYSIOTERAPI - DAG 11 Et større rum, en form for lille gymnastiksal. Forskellige redskaber står langs væggene. En ung muskuløs FYSIOTERAPEUT, meget optaget af holistiske behandlinger og spiritualitet, står ved to barrer der er midt i lokalet. Han holder om Max, der har fået sine hænder placeret på barrene. FYSIOTERAPEUT Ja. Det er fint. Kan du tage et skridt til? Max reagerer meget langsomt. FYSIOTERAPEUT (CONT'D) Ja! Hvor er det godt.

17 16. Han er stærkere end han selv tror, det er det jeg hele tiden siger. Lily står ved siden af, følger intenst med. Fysioterapeuten smiler til hende. FYSIOTERAPEUT Lily. Hvad med dig, hvordan har din krop det? Alle tiders. FYSIOTERAPEUT Har du skulle løfte og bære ham i lang tid? Arh, nu er det jo kun et par år siden han fik blodproppen, så.. FYSIOTERAPEUT Jeg synes du skal komme ned og lave nogle øvelser. Vi har også nogle gymnastikhold og sådan. Fysioterapeuten smiler. Døren går. Ind kommer Piloten. Han smækker døren efter sig. Undskyld, forstyrrer jeg? FYSIOTERAPEUT Det er helt okay. Vi er færdige. Er du den nye? ERIK Ja. (pause) Det er vist mig der er den nye. FYSIOTERAPEUT Fint. Bare kom ind. Erik nikker, og lukker døren bag sig. FYSIOTERAPEUT (CONT'D) Det her er Max og hans kone, Lily. Piloten kommer hen og hilser. Dav. Erik.

18 17. Velkommen. Han rækker Lily hånden, vi ser han ryster en del. Ja, det skal du ikke tage dig af. Det er bare lidt Parkinsons. Piloten vender sig og kigger på Max, der ikke har bemærket noget. Fysioterapeuten holder stadig i ham. FYSIOTERAPEUT Så, Max. Så er vi færdige for i dag. Lily, vil du komme herover med kørestolen. Lily rejser sig. Piloten stopper hende. Lad mig. Piloten går hen, tager kørestolen, kører den hen til fysioterapeuten og Max, og sammen hjælper de Max ned i kørestolen, forsigtigt, respektfuldt. Han kører Max hen til Lily. (CONT'D) Hav en god dag. Lily og Max forsvinder ud af døren. Lily lidt forundret. Hun stjæler et blik efter Piloten. 12 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - AFTEN 12 Max er blevet lagt i seng. Alt ånder fred og ro. Lily sidder ved siden af Max, hun sidder med nål og tråd. Kan du se hvad jeg laver? Ingen reaktion fra Max. Vi ser at hun syr små mærker med Max's navn på, ind i tøjet ved kraven. Max reagerer ikke. (CONT'D) Jeg syr navn ind i dit tøj. Det er så det ikke bliver væk når de vasker det. (CONT'D) Nej, det er ikke mig der skal vaske det længere, det er der nogle der gør her på stedet. Hun ser over på Max. Fornemmer noget.

19 18. (CONT'D) Hvad er det med dig? Ingen reaktion. Hun bladrer. (CONT'D) Max, hold op. Jeg synes han var irriterende. "Pilot".. Bevares. Lily kigger lidt fornærmet på Max. (CONT'D) Du skulle hellere bruge noget energi på din træning, Max. Der kommer en "nej-lyd" fra Max. Lily kigger over på Max's seng. Og sin. Afstanden imellem dem. 13 INT. SOFIEHUS / GANGE - AFTEN 13 Lily går rundt på gangene, søgende. (Note: denne scene minder bevidst om en tidligere scene) Hun finder Inger der står med overtøj på, på vej til at gå hjem. Inger kigger op da hun ser Lily. Ja, Lily? Inger tænker lidt. Jeg tænkte om jeg lige måtte spørge om noget? Selvfølgelig. Du ved hvordan Max og jeg.. Jeg mener, hvordan vores senge står så langt væk fra hinanden? Ja. Det ved jeg. 70 cm. Jeg tænkte på om vi ikke kunne rykke dem sammen? Ja. Det forstår jeg godt, Lily. Men det er jo så vi skal kunne komme til.

20 19. Komme til? Ja, når vi skal flytte Max. Så skal hjælperne jo kunne komme til og hjælpe ham ud af sengen med liften. Men måske kunne vi bare rykke dem sammen om natten? Men netop om natten, Lily, er det vigtigt vi kan komme til. Hvis han får det værre. Jeg ville bare gerne ligge tættere på ham. Desværre, Lily. Det er for Max's egen skyld. Lily leder efter et svar, men intet kommer. Okay. Inger nikker. Godt, Lily. Jeg er glad for du forstår. Inger smiler venligt, og går. 14 INT. SOFIEHUS / FÆLLESSAL - DAG 14 En anden dag. Et lille orkester af yngre musikere, en bassist, en på harmonika og en på klaver gør klar. På gulvet midt i salen står UNGE STANDARDDANSERE klar. De har pænt tøj på. Rundt omkring langs væggen sidder de ældre. Inger står i midten. Inger smiler bredt. Ja! Så er vi klar.

21 20. (CONT'D) Det er med stor glæde at jeg kan byde velkommen til vores 4. Erindringsbal her på Sofiehus. Et par af de ældre gaber, andre glæder sig. Inger griner. (CONT'D) Nogle af jer har prøvet det før, andre af jer er her første gang. Og jeg vil bare sige; I skal glæde jer, det er drønsjovt. Og som jeg siger hver gang; det her er ikke en dansekonkurrence, alle kan være med. Det handler simpelthen bare om at lytte til noget musik I kender fra jeres ungdom, og se nogle dygtige dansere danse de danse I kender. OG! De dygtige dansere vil rigtig gerne også danse med jer... Lily og Max sidder midt i det hele. Lily er en smule forundret over det hele, tager Max's hånd. Musik begynder. (CONT'D) Men. Nu har jeg vist snakket nok! SCENEN ER DELVIST IMPROVISERET: Først danser de unge dansere, så langsomt bevæger de sig ud til de ældre, og byder dem op. De fleste af de ældre siger straks ja, og danser begejstret med. Andre er sure og afvisende. En ung mandlig DANSER kommer hen til Lily, og rækker armen ud. DANSER Vil De danse? Lily kigger lidt forvirret rundt. Nej, ellers tak. DANSER Er De sikker? Det er sjovt? Jeg skal nok være forsigtig. Lily griner. Lidt pinligt berørt.

22 21. Det behøves nu ikke. Han rækker hånden ud igen. Kom? DANSER Lily kigger sig omkring. Ser på Max. Jeg tager lige en hurtig svingom, Max. Hun rejser sig og tager den unge dansers hånd. Danseren smiler. (CONT'D) Så lad gå da. DANSER Det er vist en waltz, den her. Kender De den. Vi behøver altså ikke være De's. De går ud på dansegulvet. Musikken er rolig waltz-takt, Tchaikovsky's "Nøddeknækkeren". Musikken forvandler sig fra den mere folkelige harmonikaversion til en stor svulstig symfoniorkester version og Lily fortaber sig i musikken. Danseren fører Lily rundt, og hun smiler. Men mest af alt holder hun øje med Max. Dansen fortsætter sådan i et stykke tid. Lily i en anden verden. (CONT'D) Nej. Vent et øjeblik. Max skal med. Hun slipper danseren. Går hen til Max, forbi Piloten. Kigger sig omkring. Inger? (CONT'D) Inger kommer hen. (CONT'D) Kan vi ikke få Max på benene? Kan han det?

23 22. Han kan godt stå. Vi står bare helt stille. Inger kigger rundt. Lidt i tvivl. Så; Okay. Vi prøver. Inger får øje på to hjælpere, kalder dem over. (CONT'D) Vi har brug for lidt hjælp herovre. De to hjælpere kommer over. De tager fat om Max, og får ham på benene. Sådan ja. Max står nu op med hjælpernes hjælp. Lily går hen til ham. Tager fat om ham. Musikken fortsætter. Hun tager et par forsigtige skridt med ham, smiler til ham. Lily kigger smilende over på Inger. (CONT'D) Det kan vi sagtens. De fortsætter med at danse. Men så, han begynder at blive tung. Lily kæmper med hans vægt. Hun prøver at lade som ingenting. Han bliver tungere og tungere. Og så. Pludselig. Max falder. Piloten prøver at gribe ham, men det er for sent. Et højt knæk lyder. Musikken forsvinder. Alle stimler omkring Max, og Lily der forfærdet holder sig for munden bliver opslugt af mængden. 15 INT. SOFIEHUS / GANGE - DAG 15 Lily står ængsteligt og ser Katrine tale med stedets LÆGE, længere nede ad gangen. De modtager en besked fra lægen, nikker. Går så mod Lily. Mor. Nu skal du høre...

24 23. Det er svært for hende. (CONT'D) Far har brækket en del af hoften. Lily sætter sig tungt ned på en stol, der står. (CONT'D) Det kommer til at sætte ham en del tilbage. Han vil ikke kunne bevæge sig så meget. Lily tager Max's hånd. Det var min skyld. Nej, mor. Katrine nikker. Jeg ville bare så gerne danse med ham. Mor. Hør på mig. Det er ikke din skyld. Fars muskulatur er svag. Han har ikke bevæget sig længe. Jeg kan næsten ikke få ham til at spise. Lily løfter på skuldrene. Lily er forvirret. Det ordner sig. Hvordan skal han så komme sig? Hvis han ikke vil spise? (CONT'D) Og hans genoptræning? Hvad med den. Der er dygtige folk her, som tager sig af alt det. Hører du, Mor. Katrine tager Lilys hånd. Han reagerer slet ikke på mig længere.

25 24. De siger faktisk også at du ikke spiser så meget. Det ved jeg ikke.. Du skal huske at spise, og du skal huske at gøre ting der gør dig glad også? Du skal lade Max komme sig, selvfølgelig, men du skal også huske at passe på dig selv. Det er vigtigt. Jeg bliver jo nødt til at sørge for Max. Selvfølgelig. Men det var jo også derfor at vi fandt Sofiehus, ikke? Så du ikke skulle passe far hele tiden. Lily kigger væk. Så pludselig. Lily ser væk. Det er fars fødselsdag snart. Hvordan skal vi nu holde den? 16 INT. SOFIEHUS / GANGE - AFTEN 16 Senere. Lily er på vej tilbage til sit værelse. Hun kommer til sin dør, men ser Pilotens dør stå åben. Hun går hen og kigger ind, hun kan se ham sidde ved et bord, og læse avis. Hun er fascineret af ham. Han kigger pludseligt op, og Lily skynder sig ind på sit værelse. 17 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - AFTEN 17 Lily kommer tilbage ind på værelset til Max, hænger sin trøje på en knage. Så, Max. Så er de gået igen. Hun går hen ved hans side.

26 25. Ingen reaktion. (CONT'D) Har du lyst til at komme med ned og spise i dag? (CONT'D) Det synes jeg vi skal, skal jeg ikke ringe efter nogen? Ingen reaktion. Hun tager hans hånd. (CONT'D) Max, hører du? Jeg taler til dig. Det er jo ikke dit hoved du har slået, vel? Endelig må Lily give op, og hun sætter sig tungt ned på en stol og græder for første gang. (CONT'D) Elskede Max, vil du ikke nok kæmpe lidt? 18 INT. SOFIEHUS / GANGE - DAG 18 Lily står alene på gangen og ser på afdelingens ophængte aktivitetskalender. Inger går i gangene med en blok og en kuglepen, skriver ting ned, inspicerer. Inger? Inger vender sig om. Hej Lily. Ja hej, må jeg lige låne dig et kort øjeblik. Ja selvfølig. Inger lægger pennen fra sig. (CONT'D) Er alt som det skal være. Det var selvfølgelig hårdt at Max brækkede hoften.. Men.. Vi klager ikke. Nej...

27 26. Lily ryster på hovedet. Inger lytter. Han har faktisk fødselsdag snart. På søndag. Max altså. Det var da dejligt, så kommer familien måske på besøg? Ja, og det er faktisk derfor det er godt jeg har fat i dig. (CONT'D) Vi har en tradition. I vores familie. En kage. Eller, en tærte er det faktisk. En tærte? Som jeg altid bager. Til Max. På hans fødselsdag? Præcis. Og jeg talte med køkkenet i dag. Om jeg kunne få lov til at lave den. Her. Hvis jeg kunne låne køkkenet. Inger tænker over det. Det er en penibel situation. Åh Lily. Jeg ville ønske det var så nemt. Men vi har så strikse regler for fødevarekontrollen. Jeg er meget påpasselig, det forsikrer jeg dig. Ja, det er klart. Men det er fra højeste sted, eller hvad man siger. De er efter os hele tiden med den hygiejne. Jeg skal jo ikke slagte en kylling. Jeg skal bage en tærte.

28 27. Inger kigger rundt. Ved du hvad vi gør? Vi sørger for at vi køber en kage til dig. Nede fra den gode bager. Du vælger hvilken det skal være. Så skal jeg nok sige til en af hjælperne at de skal sørge for at ordne det. Det er ikke en kage. Det er en tærte. Som jeg bager. Det er en simpel opskrift, de har alle ingredienser i køkkenet. (CONT'D) Jeg vil bare gerne bage en tærte til min mand, på hans fødselsdag! Lily.. Det er måske hans sidste fødselsdag! Inger nikker, kigger ned i gulvet. Pause. Lily går i stå. Inger smiler varmt. Okay. Ved du hvad. Jeg aftaler med køkkenet at de bager en tærte til Max. Du kan give dem opskriften.. Det er jo hele pointen at jeg... (CONT'D) Okay. Tak. Hvis det er sådan det er. Tak fordi du forstår. 19 INT. SOFIEHUS / KØKKEN - AFTEN 19 Sent om aftenen. Lily kommer til Sofiehus' store industrikøkken. Hun kan se gennem en rude i døren. Der står nogle opvaskere og arbejder.

29 INT. SOFIEHUS / GANGE - DAGGRY 20 Det er tidlig morgen. Lily kommer gående ad gangen. Hun går forsigtigt, sniger sig en smule afsted. Hun kommer hen til døren ind til køkkenet igen. Denne gang er der tomt derinde. Hun tager i døren. Den er låst. Hun kigger sig omkring. Der ligger en måtte. Hun løfter den, for at se efter en nøgle. I baggrunden kommer Piloten gående forbi. Lily larmer. Han står et par minutter og kigger på Lily der leder. Hun vender sig rundt og får øje på ham. Hun får et chok. Åh gud. Han smiler. Undskyld. Lily samler sig. (CONT'D) Kan jeg hjælpe dig. Nej... Jeg.. Det er ikke noget. Jeg ville bare... Undskyld mig. Lily prøver at gå forbi ham. Han smiler. Lily overgiver sig. Hvad leder du efter? Jeg vil gerne ind i køkkenet. Men der er låst. Ja? Ja, jeg mener at have hørt nogle af de andre sladre om at der er en nøgle et sted, men jeg kan ikke finde den.

30 29. Piloten går over til hende. Har du kigget under måtten? Ja.. Han løfter måtten. Der er ikke noget. Potteplanten? Nej.. Han går hen til en potteplante. Kigger igennem. Der var heller ikke noget. Piloten tænker. Så kigger han op over karmen på døren. Han er høj nok til at nå op. Han fører sin hånd hen over karmen. Og så; En nøgle falder ned foran døren. Lily smiler. Tak skal du have. Han smiler, åbner døren med nøglen og træder ind. Han slår hænderne sammen. Hvad skal vi lave? Lily kigger efter ham. Hov. Vent lige. 21 INT. SOFIEHUS / KØKKEN - DAGGRY 21 Lily kommer ind i køkkenet. Tænder lyset. Du behøver ikke at hjælpe mig. Lily kigger sig omkring. Hun ser en dør i køkkenet der står åben. Hun går hen og stiller sig i døråbningen. Kigger ud. Der er en skakt op til gaden. Er du sikker?

31 30. Ja. Jeg kender opskriften ud og ind. Men denne her gang, skal det nok gå lidt hurtigere? Lily ved ikke hvordan hun skal komme af med ham. (CONT'D) Lad mig nu hjælpe. Jeg er god til at lave mad. Piloten smøger ærmerne op. Går hen og vasker hænder. Lily overgiver sig. Okay. Lily tager et forklæde på. Hun finder en masse ingredienser frem. Vi fornemmer at det er en smule svært for Lily at bevare overblikket. (CONT'D) Du kan skære nogle æbler. Og så skal de vendes i kanel. Kanel. Jeg er med. Tak. Han går i gang. Er det til din mand? Max. Ja, præcis. Han har fødselsdag. Hele familien kommer i morgen. Er det en hjerneblødning? Ja. To faktisk. Nu. Jeg forstår. Lily ser hans hænder, de ryster. Er du sikker på det skal være dig der står med kniven?

32 31. Vi ser hans skiver af æble. De er ikke elegant skåret. Måske har du ret. Vi bytter. Lily smiler. De skal forbi hinanden. Deres kroppe strejfer hinanden. Et smil. Så; Det banker voldsomt på døren. Lily bliver lidt forskrækket. Vender sig om. Igennem dørens glas ser hun at uden for døren står en ældre beboer vi har bemærket før. Det er TOVE, hun er ca. 80, ser vred ud, grå. Hvad foregår der? Piloten går hen til døren. Åbner. Ja? Tove er meget oprørt. TOVE Har I fået lov til det der? Piloten kigger sig omkring. Undskyld, hvem er du? TOVE Jeg spurgte om I havde fået lov til det der! Vi må altså ikke være i køkkenet. Og hvem er du. Politiet? Tove bliver ved med at banke på glasruden i døren. Piloten trækker et gardin for. Tove forsvinder. Piloten vender sig om. (CONT'D) Nå. Hvor kom vi fra? Lily smiler varmt til Piloten. 22 EXT. SOFIEHUS - DAG 22 Foran Sofiehus ankommer Lilys datter med sin mand og deres tre børn. Familien kommer ind igennem den første glasdør. Lily står på den anden side og byder dem velkommen, de vinker og

33 32. smiler alle undtagen Max der sidder sammensunken i en kørestol. 23 INT. SOFIEHUS / FÆLLESSAL - DAG 23 Et stort bord er sat op i fællesafdelingen. Familien er i færd med at finde deres pladser, de har mad med. Henrik, vil du ikke finde nogle tallerkner? HENRIK i jakkesæt. Fortravlet. HENRIK Unger, kom nu herhen. Find lige de flag. Der bliver fundet flag frem, og hele familien gør sig klar. Endelig ankommer Lily og Max, hele familien klapper og byder dem velkommen. Lily er rørt og overvældet. Hun griner stort. Nej, hvor er det fint! (CONT'D) Har du set, Max? En af børnebørnene kommer over med en lille gave til Max. Han viser med hånden at han ikke er interesseret. Lily forsøger at redde situationen og smiler til barnebarnet. (CONT'D) Han er lidt skør, ham Morfar, hva'? Vi har også noget til dig, mor. Til mig? Vi har ryddet op, og jeg har fundet flere gamle billeder. Lily får en kasse med gamle billeder. Lily smiler, mens hun hurtigt kigger nogle af billederne igennem. Nej, se her. Kan I huske det?

34 33. Vi ser nogle af de andre beboere, blandt andet Tove, der kigger meget misundeligt på det store selskab. Katrine tager ordet. Lily skåler. SENERE; Ja. Så.. Velkommen alle sammen. Jeg synes vi skal udbringe en skål for Max, og for Lily. Skål, mor. Tak. Tak skal I have. Det kan godt være at man ikke kan se det, men det betyder meget for Max. Det meste af maden er spist og folk taler om løst og fast rundt om bordet. Lily slår på glasset, og rejser sig. Der er straks et par hænder der tilbyder hjælp, men hun afslår. Spredte grin. Lily ser trist du. (CONT'D) Ja... Tak for dejlig mad alle sammen. (CONT'D) Normalt ville vi så spise den krydrede æbletærte som Max holder så meget af... (CONT'D) Men.. Efter vi er flyttet her på Sofiehus er jeg bange for at den tradition er lagt... (pause) Ja. Lagt i graven. Triste reaktioner, et par trøstende ord. (CONT'D) Og jeg ved simpelthen ikke... Lily lader som om hun græder. Der er helt stille. Så kigger hun op. Signalerer ud i luften. Folk er forundrede nu.

35 Ind kommer Piloten med et rullebord. På bordet står tre perfekte tærter. Store grin. Overraskelse. Lily smiler. Lily peger på Piloten. (CONT'D) Allesammen. Det er Erik. Eller "Piloten" som vi kalder ham her. Han har hjulpet mig. Max ser ned i jorden, han er på ingen måde til stede i festlighederne. Pludselig begynder Piloten at spille på en medbragt trompet, en lidt improviseret version af "In the Mood for Love", børnebørnene griner, mens Katrine og hendes mand er mere pinligt berørte. Lily ser beundrende på Piloten INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - NAT 24 Det er sent om aftenen. Længe efter gæsterne er gået. Lily sidder med Piloten på sit værelse. De har drukket portvin. Max ligger i sengen og sover, et godt stykke væk. Der står stadig fødselsdagsflag og ligger gavepapir på gulvet. Lily griner. De er midt i en improviseret leg om at rejse - de skal nævne steder de gerne vil se eller gense. Istanbul! Den savner jeg. Et dejligt langt bad i en hamam, det burde alle prøve. Han tager en tår vin. Din tur. (CONT'D) Lily tænker. Så vil jeg gerne til Paris. Paris? Åh, jeg ved sgu ikke. Hvad der er nu galt med Paris? Jeg ved det ikke. Jeg synes franskmændene er så arrogante. Arrogante?

36 35. Engang gik jeg ind hos en slagter for at købe en spegepølse. Jeg prøvede på engelsk, men han forstod mig ikke. Så jeg gjorde sådan her med mine fingre, og pegede hen i vinduet. Han "tegner" formen på en spegepølse med fingrene. Lily griner. (CONT'D) Så gik han og kom tilbage.. Med en banan. (CONT'D) Men selvfølgelig. Hvis du insisterer. Så tager vi til Paris. Jeg har bare altid lovet mig selv at jeg på et eller andet tidspunkt i mit liv ville bo der. Men? Jeg ved det ikke. Så mødte jeg Max, og vi havde vores forretning, og værkstedet.. Og.. Ja. (pause) Nej, jeg kan ikke sige det. Hvad? Det er så pinligt. Hold nu op med det der. Hun peger over på Max. (hvisker) Max har altid været så bange for at flyve. Turbulensen. Han rejser sig op, går over og tænder for vandet i køkkenvasken. Kom her. Sæt din hånd i vandet. Hvad? Det er da for koldt.

37 36. Gør det nu bare. Lily sætter hånden i vandet. (CONT'D) Luft er ligesom vand. Millioner af små dråber der svæver afsted. Små strømme. Men nogle gange er strømmene ikke ens. Ligesom nu, hvor det løber rundt om din hånd. Vi ser vandet løbe rundt om Lilys hånd. Lily nikker. (CONT'D) Det din hånd skaber, det er turbulens, kan du se det? (CONT'D) Det er fordi der et eller andet sted er sket en lille forandring i luften. Piloten sætter sin finger i vandet. Langt bag ved Lilys hånd. (CONT'D) Og så kommer jeg flyvende hér. I den helt stille strøm. Men pludselig er luften anderledes og så kommer jeg hen til din hånd. Han fører fingeren forbi hendes hånd. (CONT'D) Og så bumper det og man bliver kastet en smule rundt. Han fører fingeren forbi Lilys hånd. Ud i det rolige vand igen. (CONT'D) Men så kommer man forbi, og så alt godt igen. Lily kigger længe på ham. Jeg tror jeg skal i seng nu. Han nikker. Han forstår. 25 INT. SOFIEHUS / GANGE - NAT 25 Lily har netop vist Piloten ud. Han er på vej over til sit værelse. Lily står i døråbningen, ser ham gå ind. Han nikker godnat til hende. Lukker døren.

38 Lily kommer i tanke om noget. Hun forsvinder ind på sit værelse igen, lader døren stå åben. Hun kommer tilbage ud på gangen, og går over og banker på Pilotens værelse. 37. Erik? Han åbner døren. Ja? ERIK Du glemte din trompet. Hun giver ham dem. Pludselig. Han prøver at kysse hende. Lily bremser ham. De kigger længe på hinanden. Lily ryster på hovedet. Piloten forstår. (CONT'D) Tak. Tak for hjælpen. 26 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - NAT 26 Lily lukker sig ind på sit værelse. Forsigtigt, lydløst. Hun stiller sig midt i stuen og ser på Max der ligger udtryksløs hen. Hun står længe og kigger på ham. Så trækker hun en stol hen og stiller den ved hans side. Hun tager hans hånd. Max vågner op. Pause. Pause. Max. Jeg har noget jeg skal fortælle dig. (CONT'D) Jeg har kysset med en anden mand. (CONT'D) Jeg vil ikke være patetisk og sige det var et uheld. Det var det ikke... (CONT'D) Jeg overvejer at forlade dig, Max. Jeg kan næsten ikke mere. (MORE)

39 38. (CONT'D) Jeg ved ikke en gang om du kan høre det her; men.. Du bliver nødt til at kæmpe. Hører du? Hvis du kan. Hvis du er derinde et sted, så bliver du nødt til at kæmpe. Ellers må jeg tage afsked med dig. Forstår du? Hun aer ham på kinden. Hun går over og tager sit tøj af. Står nøgen foran Max. Tager hans hånd op til sit bryst, men hånden falder bare ned. 27 INT. SOFIEHUS / FÆLLESSAL - DAG 27 Beboerne sidder i rundkreds, med Inger i centrum. De har "erindringskasserne" fremme, de bliver delt rundt som tidligere, og minder bliver fortalt til gruppen. Piloten får kassen. Ja. Erik, det er kassen med dufte. Er der noget der virker bekendt. Erik tager en flaske op. Kigger på den, ryster på hovedet og sætter den ned igen. Giver kassen videre. Ellers tak. Erik, jeg tror du vil have godt af det. Prøv at duft til en af tingene. Tak for tilbuddet. Men jeg springer over. En beboer tager ordet. Tove er der også. MANDLIG BEBOER 1 Det er altså ikke farligt. Jeg tror ikke det er farligt, jeg har bare ikke lyst. KVINDELIG BEBOER 2 Er det min tur? Erik, er du sikker på du ikke vil prøve?

40 39. Jeg vil hellere tænke lidt fremad. MANDLIG BEBOER 1 Fremad!? Det er sgu endestationen det her. Jeg synes du skal holde din kæft. MANDLIG BEBOER 1 Du tror sgu du er så meget bedre end os andre. Hov hov, Jørgen. Jeg tror ikke jeg er bedre end jer. Jeg gider bare ikke sidde og dufte til en gammel kaffekande. TOVE Lad os nu komme videre, for helvede. Lily kigger overrasket op. Bevares. TOVE "Bevares"? Du er da helt utrolig, mand. Hvad er det for en måde at tale på? TOVE Hvad mener du? Det er min måde? Har jeg gjort dig noget? Lad os komme videre. Tove, lad det ligge. TOVE Lily? Hvorfor forsvarer du egentlig Erik? Burde du ikke hellere tænke på Max? Hvad mener du?

41 40. TOVE Hvad jeg mener? Ha, vi er sgu da ikke komplette idioter! Tove vender sig mod Erik. Så stopper vi! TOVE Erik, måske vil du hellere lugte til Lily? Store grin over det hele. Lily ryster på hovedet. Hun rejser sig 28 INT. SOFIEHUS / GANGE - DAG 28 Lily går ned ad gangen med Max. Piloten kommer ud. Lily? Hun vender sig ikke om. (CONT'D) Du skal ikke tænke på Tove. Hun er.. En idiot? Lily fnyser. Hun vender sig om. Ensom. Meget ensom. Hun har sikkert ikke haft besøg i.. Årevis. Hun er misundelig på dig. Der er sandelig også meget at være misundelig på. Jeg tænkte på.. Det er måske ikke verdens mest romantiske stævnemøde. Men der er banko i aften. Banko? Det er faktisk ret sjovt. Måske vi kunne dele en plade? Lily sukker. Går fra Max, hen til Piloten.

42 41. Det er sødt af dig. Virkelig. Men jeg kan ikke. Det er bare banko. Jeg har en mand. Jeg skal nok opføre mig ordentligt. Ja, det siger de allesammen. Vi behøver ikke.. Jeg håber du forstår. Hun går. Hun fortsætter. Du må ikke misforstå det her, Lily! (CONT'D) Men du spilder tiden! Hun tager Max's kørestol og fortsætter ned ad gangen. Intet svar fra Lily. Stadig intet svar. (CONT'D) Er det et måske? (CONT'D) Medmindre du vender dig om, og siger nej, tager jeg det som et måske! Lily stopper op. I et par sekunder. Piloten afventer. Lily kan ikke få sig selv til at vende sig om. Hun smiler. Hun begynder at gå igen. Hende og Max forsvinder. 29 INT. SOFIEHUS / FÆLLESSAL - AFTEN 29 Senere. Der bliver gjort klar til banko i salen.

43 42. Piloten sidder alene ved et bord til to, med en plade foran sig. Han har købt en flaske rødvin også. Banko går igang. Piloten ser sig omkring. Lily ser Piloten igennem en glasdør. Lily har en smuk kjole og make-up på. Lily tøver, betragter Piloten der ser sig omkring. Hun vender sig og går. 30 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - AFTEN 30 Lily sidder på værelset foran et spejl. Tager makeup af. Max ligger bagved i sengen. Lily standser. Kigger længe på Max. Sætter sig hen til ham. Undskyld... Hun kigger længe på ham. Hun rejser sig. (CONT'D) Undskyld, Max. 31 INT. SOFIEHUS / GANGE - AFTEN 31 Lily kommer ud fra værelset og går hastigt over gangen. Hun banker på. Står og venter lidt. Endelig åbner døren. Det er Piloten. Lily? Må jeg komme ind? Selvfølgelig.. Han viser hende ind. 32 INT. SOFIEHUS / S VÆRELSE - AFTEN 32 Piloten lukker døren bag sig. Jeg sad og ventede på dig. Jeg.. Mere når han ikke at sige, før Lily tager ham om halsen og kysser ham lidenskabeligt.

44 De holder om hinanden. Hun fører ham hen til sengen. Sætter ham ned på sengekanten. Tager hans trøje af, også hans skjorte. Hun kysser ham igen, mærker på hans nøgne krop. Han tager fat om hende, hiver hende hen til sig. De kysser lidenskabeligt. Han hiver hendes trusser af under kjolen. Han går ned på knæ. Han kysser hendes skridt, hun hiver ham op til sig igen. Han kysser hendes hals lidenskabeligt. Han hiver sine bukser af. Vent. Ikke så hurtigt. Piloten ligger sig ned på gulvet så hun kan sætte sig oven på ham. Lily tøver. Piloten ser op på hende. Rejser sig op igen. Han hiver sine bukser op igen. Han omfavner hende. Det er helt fint. Lily gengælder hans faste greb. Hun tager fast omkring Pilotens ansigt, ser ham forelsket i øjnene. 43. Tak. De kysser. Lilys trusser ligger på gulvet. (CONT'D) Jeg bliver nødt til at gå tilbage til Max. 33 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE - MORGEN 33 I det Max får øje på Lily der kommer hen til ham og sin egen seng. Begynder han at brumme anklagende. Lily aer ham over panden og kysser ham, men Max vrider sig fri og vender sig bort så langt han kan. Lily ved ikke hvad hun skal sige. Max brummer højere. Hold op skat. Max bliver ved med at lave denne ubehagelige lyd.

45 44. Hold så op! (CONT'D) 34 INT. SOFIEHUS / MAX OG S VÆRELSE / BADEVÆRELSE - MORGEN 34 Lily vasker sig under bruseren. 35 EXT. SOFIEHUS - DAG 35 Lily står uden for Sofiehus. Det begynder at sne, og hun kigger op i vrimlen af snefnug. Sneen ligger overalt. 36 EXT. HOS - DAG 36 En handicapbus er i færd med at sænke sin bagklap. Da den står vandret, hopper chaufføren op og åbner. Max bliver kørt ud på rampen lidt efter. Katrine og Lilys svigersøn Henrik står og skutter sig i kulden, sammen med Henriks bror, LARS(38). Glædelig jul! Ingen reaktion fra Max. Lars løber hen og åbner døren for Lily. Lily kommer smilende ud. Hej, Henrik. Tak skal du have. LARS Jeg hedder nu Lars, men selv tak. Spredte grin. Lily ser forvirret ud. HENRIK Det er mig der er Henrik, svigermor. Henrik står nu ved siden af, skutter sig mod kulden. Det ved jeg da godt! Lilys børnebørn og resten af familien, som består af hvad der må være LARS' KONE(28), og deres lille BABY, og Henrik og Lars gamle mor, altså FARMOR (80) står allerede oppe ved indgangen til huset og vinker. (CONT'D) Glædelig jul, alle sammen!

46 INT. HOS - AFTEN 37 En juleaften er i fuld gang. Der bliver talt højt omkring bordet. Løst og fast. IMPROVISERET SNAK OM; RIS A LA MANDE - hvem har lavet den? LARS - som har fået en lille ny. MAX - HANS HELBRED Under improvisationen går et par elementer igen. Farmor kan ikke høre hvad der bliver sagt, det yngste barnebarn vil vide hvornår de må åbne gaver, etc. etc. Improvisationen slutter da Henrik hælder et nyt glas rødvin op til sig selv. Han slår på glasset. ÆLDSTE BARNEBARN Ej far. Vi gider ikke høre tale. HENRIK Jo, sgu. Jeg synes vi skal klappe af kokken, hun har stået i køkkenet hele dagen. Alle klapper, børnene overgiver sig og hujer. Henrik ligger hånden på der smiler. HENRIK (CONT'D) Det er dejligt at se jer alle til juleaften. Dejligt at min lillebror er kommet og endelig har fået gang i med selv at få børn. FARMOR Hvad siger han? YNGSTE BARNEBARN Hvornår må vi åbne gaver? HENRIK Og til Lily og Max. Det er for mig så smukt at se, hvordan kærligheden varer ved. At I stadig er sammen, på trods af jeg ved det ikke er nemt. Skål for jer. Katrine rejser sig og kysser ham. Alle griner. Så har du vist fået rigeligt!

47 46. HENRIK Ja, ja, det var bare det jeg ville sige. Glædelig jul. Lily sidder og kigger rundt. Så rømmer hun sig en smule. Lily nikker. Ved I hvad, måske er det en meget god idé at lade børnene gå fra bordet. Der er noget jeg skal fortælle jer. Men de kan da bare blive? Okay. Hvad er det, mor? Ja. Jeg ved ikke hvordan man siger sådan noget her; så nu siger jeg det bare. Familien ser bekymret på Lily. De tror hun er syg. Er der noget galt, mor? Bare rolig, det er ikke alvorligt. Eller. Det er det. Men ikke på den måde; Så sig det dog. Lily nikker. Tager en tår vin, og tørrer sig om munden. Så kigger hun rundt. Jeg har mødt en anden. Der er helt stille omkring bordet. Alle kigger på Lily. Hvad er det du siger? Jeg har mødt en anden mand.

48 47. Alle kigger på Lily. Max sidder ved siden af hende, udtryksløs. Børnene går. Unger. Gå lige ind ved siden af. (CONT'D) Mor, skal vi ikke snakke om det senere? Jeg kan se du er vred. Men der er ikke noget at være vred over. Jeg har mødt en dejlig mand. HENRIK På plejehjemmet? Hvor ellers? Ingen ved hvad de skal sige. Mindst af alle Lars, og hans kone. Endelig. HENRIK Hvem er det? Henrik, stop. HENRIK Undskyld, jeg var bare nysgerrig. Han hedder Erik. HENRIK Er det ham med trompeten? Ham der hjalp til med fødselsdagen. Henrik er beruset, han kan ikke lade være med at grine. HENRIK (CONT'D) Det er da meget stærkt. Ja. Og han er en dejlig mand. Meget levende. Han gør mig glad. Henrik, hvis du er færdig med at lave sjov, vil du så række mig vinen. Katrine hælder et stort glas op. Tager en tår.

49 48. (CONT'D) Så I skal skilles? Det ved jeg ikke. Betyder det noget. Egentlig? Om det betyder noget? Hvad forskel ville det gøre? Max er jo forsvundet. (flov) Mor, far er ikke forsvundet. Han sidder lige der! Jeg har snakket med far om det. Du har snakket til ham, mener du? Farmor rykker nærmere. FARMOR Hvad for noget. Hvad siger hun? HENRIK Ikke noget, mor. Bare tage det roligt. Lily forsøger at samle sig. Katrine tørrer en tåre væk. Lily nikker. Katrine rejser sig. Har jeg gjort noget forkert? Det er juleaften, mor. Du har ret. Vi behøver heller ikke snakke mere om det. Jeg ville bare gerne lige sige det, nu når vi alle er samlet. Nu tager vi af bordet, og så snakker vi om det her en anden dag?

50 49. Jeg skal nok hjælpe dig. Nej! Bliv her. Lily sætter sig ned. Henrik lægger en hånd på Lilys skulder, og løber efter Katrine. Lily betragter Katrine og Henrik i køkkenet. Katrine græder og Henrik trøster hende. Lily rejser sig. 38 INT. HOS, KØKKEN - AFTEN 38 Lily kommer ud, og sætter sig på en stol i køkkenet. Tager Katrines hånd. De sætter sig overfor hinanden. Henrik træder en smule i baggrunden. Katrine, skat. Jeg forstår godt du er ked af det. Mor.. Jeg synes virkelig ikke vi skal tale om det i aften. Jeg tror det er på tide at jeg fortæller dig noget. Er der mere? HENRIK Katrine, skat. Det er måske okay? Henrik. Ikke nu. Din far og jeg.. Vi. Har aldrig haft et særligt lidenskabeligt forhold. Og nu føler jeg at.. Ja, at jeg har en chance.. Katrine ryster på hovedet. Det forstår jeg godt, mor. Nej, det tror jeg måske ikke du gør. Ser du. (MORE)

51 50. (CONT'D) Jeg har altid følt, at jeg har levet på fars betingelser. Hans betingelser? Ja. Hans betingelser. Andres betingelser. Der var mange gange jeg tænkte på at forlade ham. Mange ting jeg aldrig fik gjort. Du ved hvordan jeg har prøvet at rykke vores senge sammen? Det har jeg prøvet hele livet. Der har altid været en afstand mellem os. Det var en fin formulering, mor. Men.. Og sådan har jeg det stadigvæk. Jeg flyttede ind på det plejehjem for at tage mig af ham. Fordi han var syg. Jeg synes jeg må tænke lidt på mig selv. (pause) Og jeg synes ærligt talt, at det er skuffende at du reagerer så egoistisk, når jeg prøver at fortælle dig noget vigtigt om mit liv. Katrine tager en dyb indånding. Pause. Mor, jeg har ikke lyst til at sige det her. Men jeg vil gerne tale med dig om noget. Lily kigger længe på hende. Lily er forvirret. (CONT'D) Mor. Først skal du vide at jeg også elsker dig. Og at jeg vil dit bedste. Det ved jeg da godt. HENRIK Katrine, jeg synes ikke du behøver at komme ind på det der nu.

52 51. Vi har på fornemmelsen.. Fornemmelsen? At du er begyndt at få visse problemer. Problemer? Lily griner. Ja. Med at huske. Det er da absurd. Jeg har ingen problemer med at huske. Ja, så har jeg i hvert fald glemt det. (alvorlig) Ja. Det har du måske, mor. Nej, hør nu her. Hvad er det med jer? I mener det? Ja. Lily kigger frem og tilbage mellem dem. I tror jeg er blevet tosset? (CONT'D) Katrine. Søde barn. Søde elskede barn. Lily kigger længe på dem. Så griner hun højt. Pause. (CONT'D) Din mor er ikke tosset. Lily kigger varmt på Katrine. (CONT'D) Hun er forelsket. Lily rejser sig. Smiler varmt til dem. (CONT'D) Jeg ved godt jeg måske skulle have håndteret det bedre.

53 52. Henrik og Katrine kigger på hinanden. (CONT'D) Men jeg har det fint. Jeg har aldrig haft det bedre. 39 INT. HOS - AFTEN 39 IMPROVISERET SCENE; Lily leger med børnebørnene. Gemmeleg. Der er høj energi imellem dem. De farer rundt i huset. Lily er meget energisk, nogle ville sige manisk. Lilys børnebørn synes først det er morsomt, griner og klapper, men pludselig synes de det er for meget, for voldsomt. De små børn kan ikke helt håndtere Lilys voldsomme energi. De beder Lily tage det med ro, men Lily er energisk, bliver ved med at løbe rundt. Et at børnene falder, slår sig og begynder at græde. Lily forsøger at trøste det lille barn, men Lars kommer hurtigt hen og tager barnet ud af favnen på Lily. Til sidst må de stoppe Lily, overtale hende til at sætte sig ned og tage et glas vand. Det bliver smertefuldt og akavet. Lily ser op på de andre, der sidder i sofaen. Hendes børn. Hun vinker til dem, smiler. De smiler igen, men der er en stor smerte i deres blik. Lily føler sig pludselig langt væk fra dem, der er noget ubehageligt over den måde de kigger på hende. 40 EXT. SOFIEHUS - DAG 40 Det er sent på eftermiddagen. Et par børn leger med fyrværkeri foran plejehjemmet. Løber i skjul. 41 INT. SOFIEHUS / FRISØR - DAG 41 Lily er ved at blive klippet hos plejehjemmets frisør. Der er også to andre ældre damer der er ved at få tørret hår og Tove sidder i sofaen og venter på det bliver hendes tur. FRISØREN Så, Lily, hvor er det blevet flot? Lily betragter sig selv i spejlet. Hun er tilfreds.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed I en kokos nøddeskal Af Mathias Sanderhage og William Smed INT. SFO, FÆLLESRUM - EFTERMIDDAG FADE IN: Ludwig sidder alene ved et bord og tegner fugle. ULTRANÆR/POV: Ludwigs hånd tegner fugle med oliefarver,

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

working title "SARA" 5. udkast station next, toppen, basis 23/11/10

working title SARA 5. udkast station next, toppen, basis 23/11/10 working title "" 5. udkast station next, toppen, basis 23/11/10 SCENE 1. INT. S VÆRELSE. DAG Credits kører på siderne af s(11) tegnebog imens hun bladrer i den og ender på en side der er overmalet med

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen Inderst Inde Et manuskript af 8.B, Herningsholmskolen 3. Gennemskrivning, juni 2009 1 SC. 1 FLASHBACK - MØRKT RUM Intromusik Irakiske oprørssoldater terrorisrer private hjem, Lejla er fanget i mængden,

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard Papirsklip Written By Malthe Elgaard 1 START OF ACT #1 INT. SCENE 1 VENTEVÆRELSE - DAY En lille dreng (Kasper) sidder ved et bord på et venteværelse og klipper forskellige former ud i farvet karton. Hans

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

NEW BORN. Mate I. Boegi, Simon Brix, Natascha Lærke og Anders Thomsen. 8. gennemskrivning

NEW BORN. Mate I. Boegi, Simon Brix, Natascha Lærke og Anders Thomsen. 8. gennemskrivning NEW BORN af Mate I. Boegi, Simon Brix, Natascha Lærke og Anders Thomsen 8. gennemskrivning EXT. SCENE 1 - SØEN Montage: En orm vrider sig mens den sættes på en krog. En mand kaster orm og flåd på søen.

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere