LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROCHURE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROCHURE"

Transkript

1 LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROCHURE

2

3 Deres partner i genoplivning Effektive kompressioner og godt blodflow betyder livreddende HLR Effektive brystkompressioner sørger for livsvigtig ilt til hjernen og kan prime hjertet for vellykket behandling med stød. At opretholde tilstrækkelig koronart perfusionstryk under hjertestop forbedrer sandsynligheden for tilbagevenden af spontan cirkulation (ROSC).1 Som enhver førstehjælper eller behandler ved, er det imidlertid vanskeligt og trættende at udføre manuel HLR i overensstemmelse med de nugældende retningslinjer fra AHA og ERC. Faktisk har mange institutioner indsat ekstra personale til indsats ved hjertestop, for at personer, der udfører kompressioner, kan skiftes om arbejdet. LUCAS brystkompressionssystem er konstrueret til at levere kompressioner uden afbrydelse med ensartet hastighed og dybde for at fremme tilbagevenden af spontan cirkulation. Systemet leverer automatiske kompressioner under hele forløbet fra første indsats på skadestedet samt transport i ambulancen til behandlingen på hospitalet. LUCAS giver ensartet blodflow fra det øjeblik, hvor systemet startes, og forøger sandsynligheden for et godt resultat for patienten.

4 Systemet er enkelt og let at bruge, og det er lille og kompakt. Dr. Charles Lick, Medical Director, Allina Medical Transportation Forøget sandsynlighed for gode resultater Effektive, ensartede kompressioner uden afbrydelser og i overensstemmelse med de nuværende retningslinjer fra AHA og ERC LUCAS er en transportabel og letanvendelig enhed, der giver ensartede brystkompressioner i overensstemmelse med retningslinjerne for at forbedre blodflowet hos ofre for hjertestop. LUCAS udfører brystkompressioner, hvis hastighed og dybde er i overensstemmelse med 2010 retningslinjerne fra AHA og ERC. Systemet giver også mulighed for, at brystvæggen hæver sig helt igen efter hver kompression, og arbejder med 50% fordeling lige lang tid med kompression henholdsvis afslapning for brystvæggen. Oprethold godt blodflow Flere undersøgelser viser, at effektiviteten af manuelle brystkompressioner hurtigt kan falde ofte efter blot ét minut fordi førstehjælperen bliver træt.2,3 Med LUCAS gives der automatiserede kompressioner ensartet og uden afbrydelse, hvilket hjælper med til at opretholde god cirkulation for patienten under transport og på hospitalet. Forøgelse af operationel effektivitet Let at arbejde med og effektivt i drift LUCAS er i letvægtskonstruktion og leveres i en rygsæk, derfor kan systemet hurtigt tages i brug, så manuelle brystkompressioner afbrydes i mindre end 20 sekunder. Systemet er enkelt at montere på patienten på jorden, på en seng eller på en båre i ambulancen. Opretholdelse af personsikkerhed under HLR Uanset om der gives brystkompressioner bag i en ambulance eller på en akutmodtagelse, kan LUCAS hjælpe med til at fremme førstehjælperens sikkerhed. I et mobilt miljø kan førstehjælpere være fastspændt sikkert med sikkerhedsseler bag i en ambulance, mens LUCAS sørger for kompressionerne. I et hospitalsmiljø kan LUCAS hjælpe med til at formindske forekomsten af rygskader på grund af belastning under HLR, da førstehjælpere ikke længere behøver at udføre brystkompressioner i længere tid, mens patienten ligger i en seng. I en undersøgelse, som findes i Resuscitation, med 205 respondenter oplevede over 80% rygproblemer; 56% mente, at problemerne var relateret til varigheden af HLR. 20% led af rygskader eller diskusprolaps; 40% mente, at deres rygproblem var relateret til/blev forværret af HLR. Jones A. Can cardiopulmonary resuscitation injure the back? Resuscitation. 2004;61(1):63-67.

5

6 En utrættelig livredder Da Leon Schmidt, 68, blev ramt af et voldsomt hjertestop, var det LUCAS, der holdt ham i live. Så snart paramedicinerne ankom, brugte de LUCAS på Leon, husker Leons kone, Gayle Schmidt. Senere fik Gayle at vide, at patienter, der kommer ud for samme type hjertestop som hendes mand, kun har en overlevelsesprocent på tre. Hvis det ikke havde været for LUCAS, understreger hun, ville Leon ikke have været hos os i dag. Resultater som dette er opmuntrende for Charles Lick, MD, medical director for Allina Medical Transportation and Emergency Department director for Buffalo Hospital. I 2005 påpegede AHA, at vi har brug for at fokusere på at udføre bedre brystkompressioner for at flytte blodet rundt og holde organerne i funktion. Vi ved, at HLR er vanskelig at udføre korrekt. Mennesker bliver langsommere. De gør ikke altid det rigtige end ikke professionelle reddere. En maskine bliver ikke træt; den er vedholdende, og ensartethed er centralt, forklarede han. Alle ambulancer fra Allina Medical Transportation er udstyret med de livreddende enheder. Og nu har Buffalo Hospital suppleret med et LUCAS system i akutmodtagelsen. Personer, der er kommet ud for et pludseligt hjertestop uden for et hospitalsmiljø, har stor sandsynlighed for at blive ramt af endnu et, mens vi arbejder med dem i akutmodtagelsen, sagde Lick. LUCAS er lige så værdifuld her som på det oprindelige skadested. Lick forudsiger, at i de kommende måneder vil LUCAS hjælpe flere patienter som Schmidt med at komme videre i deres liv. Jeg er overbevist om, at vi kan udføre meget bedre HLR med LUCAS, end vi kan med menneskelig indsats.

7 I en nyere undersøgelse led næsten 25% af ambulancefolk af rygskader, og så meget som 62% af disse oplyste, at årsagen til rygskaden havde noget at gøre med at give brystkompressioner. Jones A, Lee R. Cardiopulmonary resuscitation and back injury in ambulance officers. International Archives of Occupational and Environmental Health. 2005;78(4): Forbedring af indsatsen i marken Ledere, undervisere og ambulancepersonale leder altid efter nye metoder til at maksimere virkningen af indsats i marken. At have LUCAS ved sin side under et hjertetilfælde giver mulighed for at begrænse det antal reddere eller brandmænd, der skal bruge deres tid på HLR. Det betyder mindre kaos på skadestedet og frigør udstyr og personale til at tage sig af de øvrige nødstedte. Når ofret for hjertestop er klar til transport, flyttes LUCAS sammen med patienten fra skadestedet til ambulancen. LUCAS giver vedvarende effektive kompressioner, hvilket hjælper med til at opretholde god cirkulation for patienten, mens ambulancepersonalet forbliver sikret med sikkerhedsseler for øget sikkerhed under transporten. Det er vanskelig at udføre HLR korrekt. Træning i manuel HLR kan hjælpe, men er besværlig at planlægge, følge op på og forbundet med betydelige omkostninger. LUCAS er enkel og let at bruge med et minimum af uddannelse, hvilket holder omkostningerne ved at anvende systemet på et lavt niveau. Et livsvigtigt værktøj for god klinisk indsats Lægefagligt er der ingen tvivl om værdien af HLR af god kvalitet, når det gælder om at opnå optimale kliniske resultater. Med LUCAS kan De være sikker på, at brystkompressionerne gives i overensstemmelse med retningslinjerne. Ved at sikre, at kompressionerne fortsætter uden afbrydelse og med ensartet dybde for at øge chancerne for tilbagevenden af spontan cirkulation, er Deres folk i stand til at hjælpe patienterne til vellykket restituering. LUCAS kan indgå som en del af et klinisk fremadrettet genoplivningsprogram. Systemet samvirker med nedkølingsbehandlinger eller impedans målings-enheder i en omfattende indfaldsvinkel til genoplivning.

8 Stemningen i kateteriseringslaboratoriet var hele tiden rolig på trods af den vedvarende ventrikelflimmer. Dette er noget helt andet, end hvad der normalt sker i sådanne situationer, når der benyttes manuelle kompressioner. Olivecrona, Lund, Sverige, (tctmd.com 24 okt. 2006) Sørg for kontinuerlig pleje i akutmodtagelsen For en leder af akutmodtagelsen eller sygeplejen er LUCAS et livsvigtigt værktøj i behandlingen af patienter med hjertestop. LUCAS giver effektive og ensartede brystkompressioner uden afbrydelser og kan hjælpe med til effektiv håndtering af nødsituationer ved at bidrage til at opretholde god cirkulation for patienten. Personalet i akutafdelingen kan, når det fritages for kravet om at give manuelle kompressioner, mere effektivt vurdere patientens tilstand og fastlægge den bedste behandlingsplan. Dette kan begrænse trængsel og kaos akutmodtagelsen, hvilket kan være med til at bevare ro og fokus hos personalet samt muligvis frigøre ressourcer til indsats i andre akutte opgaver. Brug af LUCAS i akutmodtagelsen kan hjælpe med til at opretholde cirkulation uden afbrydelser, hvilket er af afgørende betydning for at forbedre resultaterne for patienterne. Hold blodtrykket oppe i kateteriseringslaboratoriet I tilfælde af hjertestop på grund af refraktær ventrikelflimmer eller en rytme, der ikke kan behandles med stød, muliggør LUCAS, at interventionen kan fortsætte ved at give ensartede brystkompressioner i overensstemmelse med retningslinjerne, hvilket fremmer blodcirkulationen og derved iltforsyningen til vitale organer. Desuden skaber LUCAS et mindre stressbetonet miljø, hvilket muliggør beslutningstagning af god kvalitet og holder personalet sikkert ude af røntgenfeltet. LUCAS er overvejende røntgengennemtrængelig undtagen kappen og stemplet, hvilket gør det muligt at foretage de fleste former for fluoroskopi uden at skulle fjerne LUCAS. Følgende former for fluoroskopi kan ske i monoplan, mens LUCAS er monteret på patienten: LAO Cranial/Caudal Oblique; RAO Cranial/ Caudal Oblique; Straight Caudal; Straight Lateral og Straight Cranial retningslinjerne fra AHA har givet en Class IIa, LOE C anbefaling vedrørende brug af LUCAS under perkutan koronar-intervention.

9

10 LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSYSTEM LUCAS 2 brystkompressionssystem leveres med ét batteri, patientstropper, tre sugekopper, en bæretaske og brugsanvisning. Yderligere udstyr og former for strømforsyning kan leveres som ekstraudstyr og er konstrueret til at imødekomme Deres behov; det gælder for eksempel en røntgengennemskinnelig bagplade af kulfiber til brug ved PCI.

11 Batteri Betjeningspanel Patientstrop Udløserring Sugekop med trykpude Bagplade Stabiliseringsstrop

12

13 Specifikationer Hvis jeg kun havde én arm og kun kunne gribe én ting at tage med ind i huset, så ville det blive LUCAS. - Paramedic and Field Supervisor Cypress Creek KOMPRESSIONER Kompressionshyppighed: 102 ±2 kompressioner i minuttet Kompressionsdybde: 5,3 cm ±0,25 cm (2,1 ±0,1 ) for nominel patient* Kompression/dekompression-forhold: 50 ± 5% LUCAS 2 BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM Patienter, der kan behandles: Sternumhøjde 17 30,3 cm (6,7 11,9 ) Maksimal brystvidde: 45 cm (17,7 ) Brugen af LUCAS begrænses ikke af patientens vægt. *Patienter med sternumhøjder mellem 17 cm og 18,5 cm (6,7 og 7,3 ) vil modtage lineært stigende dybder fra 3,8 cm til 5,3 cm (1,5 til 2,1 ). DRIFT Drift: Elektrisk Strømforsyning: Batteri genopladeligt litium-ion polymer (LiPo) Størrelse: 13,0 x 8,8 x 5,7 cm (5,1 x 3,5 x 2,2 ) Vægt: 0,6 kg (1,3 lbs) Kapacitet: 3300 mah (typisk), 86 Wh Batterispænding: 25,9 V Driftstid: 45 minutter (typisk) Maksimal opladningstid for batteri: Mindre end 4 timer ved stuetemperatur (22 C/72 F) Interval for krævet udskiftning af batteri: Det anbefales at udskifte batteriet hvert 3. år eller efter 200 anvendelser Batteriets krav til omgivelser Temperatur i drift: 0 C til +40 C/32 F til 104 F Temperatur under opladning: 5 C til +35 C/41 F til 95 F Temperatur under opbevaring: 0 C til 40 C/32 F til 104 F i under 6 måneder IP klassifikation: IP44 FYSISKE EGENSKABER Højde (nedpakket i rygsæk): 65 cm (25,6 ) Bredde (nedpakket i rygsæk): 33 cm (13 ) Dybde (nedpakket i rygsæk): 25 cm (9,8 ) Vægt (inklusive batteri): 7,8 kg (17,2 lbs) AAlle specifikationer gælder ved C, medmindre andet er angivet. Tekniske data kan ændres uden forudgående varsel.

14 Physio-Control produktserie Defibrillatorer/monitorer LIFEPAK CR Plus automatisk ekstern defibrillator Den fuldautomatiske LIFEPAK CR Plus AED har samme avancerede teknologi som medicinske fagfolk har tillid til, og er samtidigt nem at bruge. Den er specielt udformet til at kunne anvendes af enhver, der som den første hjælper et offer for pludseligt hjertestop. LIFEPAK 1000 defibrillator LIFEPAK 1000 defibrillatoren er et kraftigt og kompakt apparat, der er designet til at behandle patienter med hjertestop og yde kontinuerlig monitorering af hjertet. Indbygget fleksibilitet gør, at 1000-apparatet kan programmeres til brug for førstehjælpere eller sundhedsprofessionelle, og gør det muligt for behandlere at ændre protokoller, efterhånden som behandlingsstandarder udvikler sig. LIFEPAK 15 monitor/defibrillator LIFEPAK 15 monitor/defibrillator er standarden inden for førstehjælpsbehandling for ALS-teams, der ønsker det mest klinisk innovative og mest funktionelt effektive LIFEPAK TOUGH apparat, der fås i dag. 15-apparatet har sofistikeret, klinisk teknologi med en lang række funktioner såsom den kraftigste stigende energi (op til 360J), der fås, avancerede monitoreringsparametre og en platform, der kan opgraderes fuldstændigt. LIFEPAK 20e defibrillator/monitor med CodeManagement Module LIFEPAK 20e er en klinisk avanceret defibrillator/monitor fyldt med kraftige funktioner og samtidig meget intuitiv for førstehjælpere. Desuden kombinerer den på en intelligent måde den praktiske AED-funktion med den manuelle funktion, således at klinikere med uddannelse i avanceret behandling af hjerteproblemer hurtigt og nemt kan udføre avanceret diagnostik. CodeManagement Module tilføjer kapnografi i kurveform og trådløs forbindelse, som fremmer hospitalets mulighed for effektivt at styre genoplivningsproceduren ved at være forberedt på grund af tidligere evalueringer.

15 HLR-assistance LUCAS 2 brystkompressionssystem LUCAS er designet til at levere effektive, ensartede og kontinuerlige kompressioner uden afbrydelse i overensstemmelse med ERC-retningslinjerne og kan anvendes på voksne patienter både på og uden for hospitalet. TrueCPR instruktionsapparat TrueCPR hjælper teamet med at optimere den manuelle HLR-indsats ved brug af simpel realtid og feedback efter hændelsen for de mest kritiske genoplivningsparametre. TrueCPR måler kompressionsdybden nøjagtigt ved hjælp af en ejendomsretsbeskyttet TFI-teknologi (Triaksial feltinduktion). Informationsstyring LIFENET System LIFENET-systemet giver ambulancereddere og hospitalteams pålidelig og hurtig adgang til klinisk information gennem en sikker, webbaseret platform, der forbedrer patientbehandlingen og driftseffektiviteten. CODE-STAT dataevalueringssoftware CODE-STAT 9.0 software til databehandling er et retrospektivt analyseredskab, der giver nem adgang til data, rapporter og gennemgang af en hændelse. PulsePoint PulsePoint Respond giver tilskuere uddannet i HLR meddelelse om pludselige hjerteanfald på offentlige steder. App en bruger et kort til at vise reddere vej til det offentlige sted, hvor hændelsen er sket, og angiver samtidig nærliggende hjertestartere. Eftersom PulsePoint løsningen er integreret med den lokale alarmcentral, sendes der kun meddelelser, når der foretages et 112-opkald. PulsePoint AED er en app, der er udviklet med henblik på at opbygge et omfattende register over hjertestartere, som kan anvendes i tilfælde af hjerteanfald. Opkald om hjerteanfald bekræftes af den lokale alarmcentral og vises derefter i Respond app en.

16 I mere end 60 år har Physio-Control, producent af de velkendte LIFEPAK defibrillatorer, udviklet teknologier og konstrueret udstyr, der er legendarisk blandt professionelle førstehjælpere, klinisk plejepersonale og offentligheden. REFERENCER 1 Paradis N, Martin G, Rivers E, et al. Coronary perfusion pressure and the return of spontaneous circulation in human cardiopulmonary resuscitation. JAMA. 1990;263(8): Ochoa FJ, Ramalle-Gómara E, Lisa V, Saralegui I. The effect of rescuer fatigue on the quality of chest compressions. Resuscitation. 1998;37: Hightower D, Thomas S, Stone C, Dunn K, March J. Decay in quality of closed-chest compressions over time. Annals of Emergency Medicine. 1995;26: Alle oplysninger, herunder sammenlignende udsagn er gyldige i juni For yderligere information kontakt veligst deres lokale Physio-Control representant eller besøg vores hjemmeside Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. HQ Europe, Middle East & Africa UP Office Building Piet Heinkade 55, 1019 GM Amsterdam NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control Denmark Sales ApS info.nordic@physio-control.com Tel Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA 2015 Physio-Control, Inc. Specifikationer kan ændres uden varsel. Ikke alle produkter kan leveres overalt i verden. Fabrikantens verensstemmelseserklæring oplister produkter og tilbehør, som kan leveres i EU. GDR _E

LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROCHURE

LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROCHURE LUCAS BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROCHURE Deres partner i genoplivning Effektive kompressioner og godt blodflow betyder livreddende HLR Effektive brystkompressioner sørger for livsvigtig ilt til hjernen

Læs mere

TrueCPR. Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE

TrueCPR. Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE TrueCPR Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE TrueCPR Vejledningsenhed Vil man opnå de bedste resultater, skal man udføre den bedste hjerte-lunge-redning (HLR). Det er lettere sagt end gjort: Står man midt

Læs mere

LUCAS 2 brystkompressionssystem

LUCAS 2 brystkompressionssystem LUCAS 2 brystkompressionssystem CPR Evolved tilgængelig nu Hvad vil du syntes om den nye LUCAS 2? Fleksibel strømforsyning LUCAS 2 kan strømforsynes enten fra batteri alene eller ved tilslutning til strøm

Læs mere

LIFENET -system PRODUKTBROCHURE

LIFENET -system PRODUKTBROCHURE LIFENET -system PRODUKTBROCHURE LIFENET -system Hvad enten du arbejder i ambulancen eller på skadestuen er effektiviteten af udstyr, oplysninger og beslutninger vigtig for at kunne redde flere liv. 1 LIFENET-SYSTEM

Læs mere

DEN FØRENDE HJERTESTARTER

DEN FØRENDE HJERTESTARTER DEN FØRENDE HJERTESTARTER EN HJERTESAG VÆR KLAR, NÅR HVERT SEKUND TÆLLER Det sker på brøkdelen af et sekund. En person falder om med pludseligt hjertestop og uret begynder at tikke. Du ringer efter hjælp,

Læs mere

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROCHURE

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROCHURE Ikke alle hjertetilfælde er ens. Det er førstehjælpere heller ikke. I denne branche er der behov for fleksibilitet og det er lige netop, hvad LIFEPAK 1000 defibrillatoren

Læs mere

AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere

AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere AED Plus Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere Nødvendig hjertemassage De nyeste retningslinjer fra Det Europæiske Råd for Genoplivning (European Resuscitation Council, ERC) udgivet i 2010, siger det

Læs mere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere Endnu bedre support til professionelle livreddere Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere om, hvorvidt

Læs mere

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROCHURE

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROCHURE Ikke alle hjertetilfælde er ens. Det er førstehjælpere heller ikke. I denne branche er der behov for fleksibilitet og det er lige netop, hvad LIFEPAK 1000 defibrillatoren

Læs mere

Hvad er LIFEPAK TOUGH?

Hvad er LIFEPAK TOUGH? LIFEPAK 15 MONITOR/DEfibrillator Works like you work. Hvad er LIFEPAK TOUGH? I nødsituationer er udstyret af afgørende betydning for den samlede indsats. Hvis det går i stykker, kan det koste mere end

Læs mere

PRODUKTBROCHURE PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module

PRODUKTBROCHURE PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module PRODUKTBROCHURE PRODUCT BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR med CodeManagement Module Uanset økonomiske stramninger og udvikling af stadigt nye retningslinjer er jeres hospital fortsat fokuseret

Læs mere

LIFEPAK 1000 DEfibrillator med cprmax teknologi

LIFEPAK 1000 DEfibrillator med cprmax teknologi LIFEPAK 1000 DEfibrillator med cprmax teknologi Works like you work. S I M P LY P R O F E S S I O N A L Avanceret batteriteknologi. Stor skærm giver klar og tydelig grafik og tekst. cprmax giver mest mulig

Læs mere

EDGE System ELEKTRODER

EDGE System ELEKTRODER EDGE System ELEKTRODER Works like you work. S t a n d a r d e n f o r m u l t i f u n k t i o n e l l e e l e k t r o d e r Øget patientkomfort Mindre hudirritation Øget patientsikkerhed Minimeret forsinkelse

Læs mere

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Altid parat

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Altid parat LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor Altid parat 1 Det kan ikke undre, at professionelt sundhedspersonale stoler på LIFEPAK 20e I mere end 50 år har Physio-Control udviklet teknologier og konstrueret udstyr,

Læs mere

Dette ansigt udstråler tryghed

Dette ansigt udstråler tryghed Dette ansigt udstråler tryghed Her er grunden. Hos Physio-Control er vores renommé - og mission - bygget på tryghed. Den tryghed, som opstår efter mere end 50 år med innovation, vedvarende engagement i

Læs mere

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Mere end bare en hjertestarter en hjertestarter, der guider dig hele vejen alarmering hjerte-lunge-redning defibrillering avanceret behandling

Læs mere

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker agefter Powerheart G5 giver dig selvtillid til at hjælpe. I Danmark. Dit lokale Cardiac Science team står altid til rådighed med support og den

Læs mere

AED Pro tilbehør og træningsprodukter

AED Pro tilbehør og træningsprodukter AED Pro tilbehør og træningsprodukter Pads CPR-D-padz De innovative to-i-en CPR-D-padz som sikrer hurtig og præcis placering. De registrerer og rapporterer dybden og frekvensen af brystkompressionerne

Læs mere

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Beredskabsmester Lars M. Sørensen Hvorfor Hjertestarter Tidlig alarmering Tidlig hjertemassage Tidlig defibrillation Tidlig stabillisering Hvad er

Læs mere

LIFEPAK AED Response System. Tilsluttet. Klar.

LIFEPAK AED Response System. Tilsluttet. Klar. LIFEPAK AED Response System Tilsluttet. Klar. 1 LIFEPAK CR2 Defibrillator Med LIFELINKcentral AED Program Manager En ny vej til offentligt tilgængelig defibrillation Pludseligt hjertestop kan ramme enhver

Læs mere

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112 1. Sikkerhed 2. Vurder 3. Tilkald hjælp 4. Førstehjælp Sikkerhed for dig selv og andre Sluk motor, havariblink, advarselstrekant, vest, træk i sikkerhed, el, giftige stoffer, temperatur, skarpe genstande.

Læs mere

LIFEPAK DEFIBRILLATORER. Fuld energi op til 360 joule til de pateinter som har brug for det.

LIFEPAK DEFIBRILLATORER. Fuld energi op til 360 joule til de pateinter som har brug for det. LIFEPAK DEFIBRILLATORER Fuld energi op til 360 joule til de pateinter som har brug for det. Fuld energi op til 360 joule til de pateinter som har brug for det. Alle Physio-Control defibrillatorer kan afgive

Læs mere

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR ved Anne Marie Christensen og Vibeke Hai Hjertestopsinstruktører Hyppighed i Danmark Ca. 3500 personer får hvert år hjertestop udenfor sygehusene.

Læs mere

LIFEPAK 20. Defibrillator/Monitor. Simpel og alligevel avanceret

LIFEPAK 20. Defibrillator/Monitor. Simpel og alligevel avanceret LIFEPAK 20 Defibrillator/Monitor Simpel og alligevel avanceret Et hjertestop kan indtræde når som helst, hvor som helst. Også på dit hospital. Selv under de bedst mulige plejeforhold opstår der hjertestop:

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN HJERTEPILOTER LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloter er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter,

Læs mere

Brugsanvisning AED-træner

Brugsanvisning AED-træner Brugsanvisning AED-træner VARENUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. AED (automatiseret ekstern defibrillator)-træneren er et apparat, som er beregnet til brug

Læs mere

Førende internationalt traumehospital støtter sig til teknologien for at revolutionere patientplejen. Unfallkrankenhaus Berlin

Førende internationalt traumehospital støtter sig til teknologien for at revolutionere patientplejen. Unfallkrankenhaus Berlin Førende internationalt traumehospital støtter sig til teknologien for at revolutionere patientplejen (Nødhospital i Berlin) www.ukb.de Over 1.000 ansatte Tyskland Sundhedspleje har et af verdens førende

Læs mere

Prognosen ved pludselig uventet hjertestop

Prognosen ved pludselig uventet hjertestop Placer evt. logo her Prognosen ved pludselig uventet hjertestop Freddy Lippert FREDDY LIPPERT Akutchef, Region Hovedstaden Sagkyndig rådgiver for sundhedsstyrelsen TrygFondens rådgivende forskningsråd

Læs mere

Trappemaskinen til professionelle. Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! www.aat-online.de

Trappemaskinen til professionelle. Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! www.aat-online.de Trappemaskinen til professionelle Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! A www.aat-online.de At transportere tungt gods op og ned ad trapper, er et af de mest udfordrende transportproblemer.

Læs mere

Vores program. Din garanti

Vores program. Din garanti Vores program Din garanti Hvad er styring af et hjertestarterprogram? For at redde et menneske, der får hjertestop, har du brug for en hjertestarter, der er klar til at afgive et livreddende stød. Men

Læs mere

Produktion III. Del af en integreret virksomhedsløsning. Produktion III til Microsoft Navision Axapta. forøger effektiviteten i produktionscyklussen.

Produktion III. Del af en integreret virksomhedsløsning. Produktion III til Microsoft Navision Axapta. forøger effektiviteten i produktionscyklussen. Produktion III til Microsoft Navision Axapta forøger effektiviteten i produktionscyklussen. Produktion III Produktionsserien til Microsoft Navision Axapta gør det muligt for producenter at styre hele Fordele

Læs mere

Not to be... Hjertestarter Pad 500P

Not to be... Hjertestarter Pad 500P To be... or Not to be... Hjertestarter Pad 500P Hjertestarter - Kan være forskellen på liv og død Alle kan få brug for hjælp men ikke alle får hjælpen i tide 3.500 Hvert år rammes 3.500 mennesker i Danmark

Læs mere

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Resume af væsentlige ændringer Nye internationale, evidensbaserede retningslinjer for cardiopulmonal

Læs mere

Invacare. Platinum Mobile. Frihed til et aktivt liv

Invacare. Platinum Mobile. Frihed til et aktivt liv Invacare Platinum Mobile Frihed til et aktivt liv Invacare Platinum Mobile Platinum Mobile er den seneste bærbare iltkoncentrator fra Invacare. Med Platinum Mobile tilbyder vi den sidste nye pulseflow

Læs mere

HAWKER MODULAR LADER KEEP ON GOING! SELV NÅR EN DEL AF TEAMET MANGLER...

HAWKER MODULAR LADER KEEP ON GOING! SELV NÅR EN DEL AF TEAMET MANGLER... HAWKER MODULAR LADER KEEP ON GOING! SELV NÅR EN DEL AF TEAMET MANGLER... MODULAR: INDSTILLING EN NY STANDARD OPTIMAL YDEEVNE OG PÅLIDELIGHED Plug and play moduler administreres af opladerens algoritme.

Læs mere

Gulvvaskemaskiner. Vispa 35 E-B-BS

Gulvvaskemaskiner. Vispa 35 E-B-BS Gulvvaskemaskiner -B-BS Den revolutionerende gulvvaskemaskine til en enkelt arbejdsgang. Rengøring, aftørring og desinficering i en arbejdsgang. Ideel til små arealer. Med 35 cm arbejdsbredde -B-BS Automatisk

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 09-04-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge førstehjælp? Altid Vi skræddersyr kurserne

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 07-01-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde første hjælp? Det er vi nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge første hjælp? Altid Vi skræddersyer

Læs mere

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012 Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget Københavns Universitet, 28. September 2012 Freddy Lippert Direktør Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet lippert@regionh.dk

Læs mere

Oplæg til mulig brug af DEAP teknologi

Oplæg til mulig brug af DEAP teknologi Oplæg til mulig brug af DEAP teknologi - i forbindelse med ambulance kørsel og redningscenarier Introduktion Vi har alle stået på et gadehjørne, i samtale eller anden idyl, og ventet på at lyset skulle

Læs mere

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019 TrygFondens Hjerteløber projekt Region Syd, Vejle, 12. august 2019 Fredrik Folke PhD, Klinisk Forskningslektor, Overlæge, Kardiologisk afd., Gentofte Hospital, Forskningsleder i Akutberedskabet, RegH Smartphone

Læs mere

Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling.

Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling. Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling. Gyldig fra: 01.02.2011 Version: Revideret: 01-2015 GKA/TORB Revideres senest: 01.11.2018 Udarbejdet af: Korpslæge Gunhild Kjærgaard-Andersen 4.0 Anvendelsesområde:

Læs mere

Lille traktion powerbloc powerbloc dry Hawker XFC TM

Lille traktion powerbloc powerbloc dry Hawker XFC TM Lille traktion powerbloc powerbloc dry Hawker XFC TM Større kraft til lille traktion Powerbloc Powerbloc dry Hawker XFC TM Powerbloc, powerbloc dry og Hawker XFC er serier af blokbatterier til alle anvendelsesområder

Læs mere

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 4 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Nr. Spørgsmål: Spørgsmålet vedrører Svar: 1 I betragtning af at DS / EN 60601-1:2006 ikke er et krav for CE-mærkning, ønsker vi at vide, om I kan acceptere,

Læs mere

Software og apps som medicinsk udstyr. Katrine Hagen Lema Sektion for Medicinsk Udstyr Lægemiddelstyrelsen

Software og apps som medicinsk udstyr. Katrine Hagen Lema Sektion for Medicinsk Udstyr Lægemiddelstyrelsen Software og apps som medicinsk udstyr Katrine Hagen Lema Sektion for Medicinsk Udstyr Lægemiddelstyrelsen CE-mærkning af medicinsk udstyr Medicinsk udstyr er produkter, der anvendes til at diagnosticere,

Læs mere

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Overlevelseskæden ved hjertestop Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Hjertestop pr. 2016 i Danmark 73 % i private hjem 27% Offentligt rum Privat hjem 73% Fra: Dansk Hjertestopregister 2001-2016

Læs mere

Trappemaskinen til Deres kørestol. Sikker og komfortabel på trapper med egen kørestol. www.aat-online.de

Trappemaskinen til Deres kørestol. Sikker og komfortabel på trapper med egen kørestol. www.aat-online.de Trappemaskinen til Deres kørestol Sikker og komfortabel på trapper med egen kørestol www.aat-online.de For mange mennesker giver trapper problemer i hverdagen. I hjemmet, på skolen, på kontoret, undervejs

Læs mere

Version 3.1 BRUGERVEJLEDNING

Version 3.1 BRUGERVEJLEDNING Version 3.1 BRUGERVEJLEDNING DA 2 Tak fordi du har valgt et LUCAS 3 brystkompressionssystem. Med LUCAS 3-systemet vil hjertestoppatienterne få effektive, ensartede og kontinuerlige brystkompressioner,

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer Uddannelsesplan 4 timer Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbrug

Læs mere

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole.

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Sdr. Vang Skole har fået installeret en hjertestarter af TRYG Fonden. Vi håber selvfølgelig at den aldrig kommer i brug. Hjertestarteren er placeret på facaden af Søndervang

Læs mere

Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods

Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods Kardex Remstar by Intertex Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods Standard Solution Vertical Lift System Kardex Remstar Towermat: Opbevar stort og tungt gods effektivt

Læs mere

INTROTILBUD FOR MEDLEMMER AF: NYHED FRA I SIKKERHED OG UDSTYR. UltraTrainer AED. M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g

INTROTILBUD FOR MEDLEMMER AF: NYHED FRA I SIKKERHED OG UDSTYR. UltraTrainer AED. M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g INTROTILBUD 2018 FOR MEDLEMMER AF: ALT NYHED FRA UltraTrainer AED I SIKKERHED OG UDSTYR 9 ÅRS ERFARING DIREKTE IMPORTØR PRISVINDENDE PRODUKTER AUTORISERET DISTRIBUTØR M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g FØRSTEHJÆLPSDUKKER

Læs mere

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 4 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Nr. Spørgsmål: Spørgsmålet vedrører Svar: 1 I betragtning af at DS / EN 60601-1:2006 ikke er et krav for CE-mærkning, ønsker vi at vide, om I kan acceptere,

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald.

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald. Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhed... 2 SIKKERHED Generel information...2 Sikkerhed... 2 Sikkerhedsfunktioner...4 Beskyttelsesudstyr... 4 Idriftsættelse...... 4 Batteri... 5 Opladning af batteriet...

Læs mere

Brugervejledning. Brystkompressionssystem

Brugervejledning. Brystkompressionssystem Brystkompressionssystem Brugervejledning DA www.lucas-cpr.com et produkt fra JOLIFE LUCAS TM -brystkompressionssystem Brugervejledning 100666-00 E, gyldig fra COJ2236, 2009 JOLIFE AB 2 Tak, fordi du har

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6 BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Endnu bedre support. til livreddere

Endnu bedre support. til livreddere Endnu bedre support til livreddere Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -defibrillator med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere, når de

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune Punkt 6. Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune 2014-186041 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget drøfter kortlægningen af hjertestartere

Læs mere

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Nye tal fra Dansk Hjertestopregister Dansk Hjertestopregister offentliggør en samlet rapport med analyse af hjertestop uden for hospital i Danmark. Analysen bygger

Læs mere

DEAP koncept: Life Monitor - 41030: Design af mekatronik

DEAP koncept: Life Monitor - 41030: Design af mekatronik DEAP koncept: Life Monitor - 41030: Design af mekatronik Philip Lindholm d Amore s112990 Marie Stampe Berggreen s112958 Martin Pasfall Christensen s112988 Anna Katrine Heuschkel s112966 Lykke Strange Olsen

Læs mere

HEARTSTART MRx MONITOR/DEFIBRILLATOR. www.laerdal.com

HEARTSTART MRx MONITOR/DEFIBRILLATOR. www.laerdal.com HEARTSTART MRx MONITOR/DEFIBRILLATOR www.laerdal.com HEARTSTART MRx MONITOR/DEFIBRILLATOR 948001 Vægophæng til køretøjer 948002 Jævnstrøms lader 948006 Cadex, 2 batteri lader 948007 Cadex, 4 batteri lader

Læs mere

HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang)

HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang) september, 26 2012 HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang) Kære Kunde, Formålet med dette brev er at informere

Læs mere

SAXOTECH Cloud Publishing

SAXOTECH Cloud Publishing SAXOTECH Cloud Publishing Fuld hosted infrastruktur til mediebranchen Stol på flere års erfaringer med hosting til mediehuse Fuld tillid til et dedikeret team af hostingeksperter Opnå omkostningsbesparelser

Læs mere

Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren

Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren En vejledning til bedre administration af udgående post Alle virksomheder sender en bred vifte af post fakturaer, tilbud, salgsbrochurer, marketingmateriale

Læs mere

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv Hjertestarter totalløsninger Leasing Salg Rådgivning Din indsats redder menneskeliv Hvorfor hjertestarter?... 4 Når I har besluttet jer for at købe en hjertestarter, er der mange spørgsmål, der melder

Læs mere

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann GH1 Q, GH1 F Lofthejsserien GH1 og GH Q Tid til omsorg Lofthejs til daglig pleje Lofthejssystemet er designet til at dække alle daglige løftebehov i private hjem, plejeboliger og institutioner. Lofthejssystemet

Læs mere

Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning

Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning Kun Seba gør dig i stand til sikkert og ubesværet at flytte en plejemodtager fra rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen

Læs mere

Bosch leverer effektiv og hurtig kommunikation til hospitaler

Bosch leverer effektiv og hurtig kommunikation til hospitaler Bosch leverer effektiv og hurtig kommunikation til hospitaler Patientpleje Er der mange patienter, der skal plejes på samme tid, og kun begrænset personale giver et Bosch personsikringssystem en problemfri

Læs mere

OPLADE LØSNINGER HAWKER MODULAR LADER MODULAR: INDSTILLING EN NY STANDARD

OPLADE LØSNINGER HAWKER MODULAR LADER MODULAR: INDSTILLING EN NY STANDARD OPLADE LØSNINGER HAWKER MODULAR LADER MODULAR: INDSTILLING EN NY STANDARD OPLADE LØSNINGER SYSTEM SERVICE & ACCESSORIES MODULAR CHARGERS OPTIMAL YDEEVNE OG PÅLIDELIGHED Plug and play moduler administreres

Læs mere

PRODUKTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Til beredskabsorganisationer

PRODUKTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Til beredskabsorganisationer PRODUKTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Til beredskabsorganisationer 1 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator LIFEPAK 15 monitor/defibrillator lever op til kravene. Når der skal reageres på nødsituationer,

Læs mere

DANSK RÅD FOR GENOPLIVNING

DANSK RÅD FOR GENOPLIVNING DANSK RÅD FOR GENOPLIVNING 2019-2022 STRATEGI 2019-22 Formuleret af DRG s bestyrelse og vedtaget på DRG s rådsmøde den 6. september 2018 Dansk Råd for Genoplivning vil forbedre behandling, overlevelse

Læs mere

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er 16. februar 2018 FSN86100186 Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er Kære HeartStart AED-ejer Vi kontakter dig, fordi vores optegnelser

Læs mere

SR 801. DK... Digitalvægt... 2 GB... Digital Scale... 7 D... Digitalwaage... 12 S... Digitalvåg... 17 U.S.A. and countries outside the EU...

SR 801. DK... Digitalvægt... 2 GB... Digital Scale... 7 D... Digitalwaage... 12 S... Digitalvåg... 17 U.S.A. and countries outside the EU... SR 801 DK.... Digitalvægt.......................... 2 GB.... Digital Scale......................... 7 D...... Digitalwaage....................... 12 S...... Digitalvåg.......................... 17 U.S.A.

Læs mere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere Et nyt korps af 112-førstehjælpere I Region Midtjylland skal der etableres et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp,

Læs mere

REJS SIKKERT OG KOMFORTABELT MED SMART-TRAILER APP EN!

REJS SIKKERT OG KOMFORTABELT MED SMART-TRAILER APP EN! REJS SIKKERT OG KOMFORTABELT MED SMART-TRAILER APP EN! Brug din smartphone for at holde dig ajour med dæktryk, niveller på en simple måde, aldrig mere afsted på ferie med en åben tagluge og mere... E-TRAILER

Læs mere

112-førstehjælper i Region Midtjylland

112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland Præhospitalet Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland... 3 Opgaven som 112-førstehjælper... 3 Uddannelse...

Læs mere

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 1 Sammenfatningens forfattere Steen Møller Hansen, læge, Region Nordjylland

Læs mere

Den universelle trappemaskine

Den universelle trappemaskine Den universelle trappemaskine Sikker og komfortabel på trapper www.aat-online.de Mobilitet er et væsentligt aspekt i Deres livskvalitet. Derfor bør Deres bevægelsesfrihed indskrænkes så lidt som muligt.

Læs mere

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT Anvend 230V/50Hz og 12V hvor som helst. Oplad automatisk under kørsel, med bilens overskydende energi, eller tilslut direkte til lysnettet. LPS 230V 12V LITHIUM POWER SUPPLY

Læs mere

Downloading, analyse og rapportering af power quality data

Downloading, analyse og rapportering af power quality data ANVENDELSESNOTE Downloading, analyse og rapportering af power quality data Når du forsøger at forstå energiforbrugs- eller power quality problemer i dit anlæg, så har du brug for data. Målinger er den

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM

BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM BRYSTKOMPRESSIONSSYSTEM BRUGERVEJLEDNING DA LUCAS TM -brystkompressionssystem Brugervejledning 100901-05 Rev A, gyldig fra CO J2665 2014 Jolife AB LUCAS 2 Brystkompressionssystem Brugervejledning 2 Tak,

Læs mere

REJS SIKKERT OG KOMFORTABELT MED SMART-TRAILER APP EN!

REJS SIKKERT OG KOMFORTABELT MED SMART-TRAILER APP EN! REJS SIKKERT OG KOMFORTABELT MED SMART-TRAILER APP EN! Brug din smartphone til at holde dig ajour med dit dæktryk, niveau på din campingvogn eller autocamper, altid det rigtige kugletryk og meget mere...

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen N O T A T Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen - Vision og pejlemærker Visionen for Borgernes Sundhedsvæsen er, at forbedre sundhedsvæsenets ydelser, service og kultur, så borgerne bliver ligeværdige

Læs mere

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Notat www.regionmidtjylland.dk Hjertestartere Hjertestartere Jf. Sundhedsstyrelsen er der hvert år ca. 3.500 personer,

Læs mere

Med base i Aalborg er vi centralt placeret i forhold til vores kunder, hvilket optimerer både tilkaldetid og fleksibilitet.

Med base i Aalborg er vi centralt placeret i forhold til vores kunder, hvilket optimerer både tilkaldetid og fleksibilitet. 1 2 Om os Office Partner er professionel samarbejdspartner og leverandør af kontormaskiner, herunder kopi, print, scan, kaffeautomater og software. Vi leverer den rette løsning til den aftalte pris og

Læs mere

Ideen bewegen mehr. CargoMaster. Trappeklatring for professionelle. Made in Germany

Ideen bewegen mehr.   CargoMaster. Trappeklatring for professionelle. Made in Germany Ideen bewegen mehr www.cargomaster.org CargoMaster Trappeklatring for professionelle Made in Germany AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tel.: +49 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35

Læs mere

AUTOMATISERET LOGISTIK. KEN AL10 Automatisk transportrobot til instrumentvogne i sterilcentraler

AUTOMATISERET LOGISTIK. KEN AL10 Automatisk transportrobot til instrumentvogne i sterilcentraler AUTOMATISERET LOGISTIK KEN AL10 Automatisk transportrobot til instrumentvogne i sterilcentraler AL10 AL10 Øget produktivitet Medarbejderne kan koncentrere sig om mere værdifulde opgaver Manøvrerer sikkert

Læs mere

Automatisk ekstern defibrillator. Elevøvelser. Tommy Sørensen

Automatisk ekstern defibrillator. Elevøvelser. Tommy Sørensen Automatisk ekstern defibrillator Elevøvelser Læringsforløb Eleverne opdeles i hold af tre (fire) personer. En er skadet En er førstehjælper En er vejleder Når en opgave er løst, så skiftes roller, således

Læs mere

AVANCEREDE BATTERILØSNINGER HAWKER WATER LESS MINDRE VANDPÅFYLDNING FLERE KUNDEFORDELE

AVANCEREDE BATTERILØSNINGER HAWKER WATER LESS MINDRE VANDPÅFYLDNING FLERE KUNDEFORDELE AVANCEREDE BATTERILØSNINGER HAWKER WATER LESS MINDRE VANDPÅFYLDNING FLERE KUNDEFORDELE AVANCEREDE BATTERILØSNINGER WATER LESS Hawker Water Less-traktionsbatterier giver større fleksibilitet og mere tid

Læs mere

FELCO 801 Elektrisk beskæresaks

FELCO 801 Elektrisk beskæresaks FELCO 801 Elektrisk beskæresaks Øg klippehastigheden www.felco801.com 2 FELCO 801 Det ideelle værktøj til intensiv beskæring Klipper hurtigt, let og ergonomisk. FELCO 801 er det ideelle værktøj til mange

Læs mere

Det er nu blevet endnu lettere at køre en simulator

Det er nu blevet endnu lettere at køre en simulator TILLID Det er nu blevet endnu lettere at køre en simulator Når en simulator er lettere at bruge, bliver træningen mere effektiv. SimPad er udviklet i tæt samarbejde med vores simulations brugere. Fra mange

Læs mere

Stolelifte til trapper med sving. Handicare 2000 2000 Simplicity

Stolelifte til trapper med sving. Handicare 2000 2000 Simplicity Stolelifte til trapper med sving Handicare 2000 2000 Simplicity Fordelene ved en Handicare stolelift Har du det svært med at komme op og ned ad trappen, er du ikke alene. Hvert år kigger tusindvis af mennesker

Læs mere

7PM18 7PM20 7PML20 7PLL24. Serien

7PM18 7PM20 7PML20 7PLL24. Serien Selvkørende Palletrucks 7PM18 7PM20 7PML20 7PLL24 1.8 til2,4 tons Serien Toyota Powerdrive System NY STANDARD INDEN FOR ARBEJDSYDELSE Toyota s selvkørende palletrucks, der præsenteres i denne brochure,

Læs mere

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp 12V/3 MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Faktaark til pressen HSMR og Operation Life

Faktaark til pressen HSMR og Operation Life N O T A T 21-09-2007 Faktaark - presse 24. september 2007 Faktaark til pressen HSMR og Operation Life HSMR viser antallet af dødsfald på et sygehus eller i en region som procent af det gennemsnitlige antal

Læs mere