BEFOLKNINGSTAL: 20 MILLIONER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEFOLKNINGSTAL: 20 MILLIONER"

Transkript

1 BØNNEN KAN NÅ DERHEN, HVOR VI IKKE KAN KOMME Broder Andreas BED om, at Guds kraft må feje henover Nordkorea, og om at der må ske en forandring. 1 NORDKOREA BEFOLKNINGSTAL: 20 MILLIONER INFO: Situationen i Nordkorea vedbliver at være frygtelig. Hele landet er forblændet af Juche ideologien tilbedelsen af den Store Leder. Kristne har, ifølge regeringen, end ikke lov til at eksistere. Hvis det bliver opdaget, at du er kristen, risikerer du døden. I 2010 blev hundredvis arresteret. Omkring kristne sidder indespærret i lejre, der er værre end dem under 2. verdenskrig. BED: Brug klodsmajor spillet. Tag en brik og bed en bøn med afsæt i ordet på brikken. Byg tårnet op idet du beder! BED for dem der risikerer deres liv, fordi de følger Jesus. Kristne mødes i små grupper og i al hemmelighed. Bed i forventning til at dine bønner vil gøre en forskel for nogen et sted i Nordkorea lige nu!

2 BED for det voksende antal hemmeligt troende i Iran. Gud virker for at bygge sin kirke! 2 IRAN BEFOLKNINGSTAL: 74,2 MILLIONER INFO: Mange gudstjenester bliver overvåget, og troende bliver undertrykt af samfundet og myndighederne. Islam er den officielle religion i Iran. Hvis en muslim konverterer til en anden religion, dømmes han efter sharia til døden. BED: Hundrede af kristne blev arresteret i Iran i 2010, heriblandt forældre med små børn. Sæt dig i fængselscellen og bed for alle dem, der lige nu sidder fængslet i Iran under kummerlige forhold. BED for Maryam og Marzieh, som I hørte om gennem dramaet. Bed om, at de fortsat må finde styrke i troen, og at Gud vil sætte englevagt omkring dem. Vores bønner spiller en rolle i at hjælpe kirken med at være kirke i nogle af de mest fjendtligtsindede steder på jorden.

3 Brug minivalgstedet til at sende dine bønner afsted hemmelige bønner for hemmeligt troende. 3 AFGHANISTAN Befolkningstal: 28,1 MILLIONER INFO: Forfølgelsen af kristne med muslimsk baggrund er forværret. Der har været demonstrationer imod kristendommen, og krav om at kristne hjælpeorganisationer skal udvises. I august 2010 blev kristne hjælpearbejdere dræbt af Taliban. Der er ingen fysiske kirkebygninger i landet. Efterfølgere af Jesus mødes i hemmelighed og under stor risiko. BED: I september 2009 afholdt Afghanistan præsidentvalg, og det var gennemsyret af påstande om svindel og trusler mod vælgerne. BED for dem der konverterer til kristendommen og må se fremmedgørelse fra familie og samfund i øjnene. BED for dem der prøver at stå for undervisning, ressourcer og støtte til kirken. Når du HØRER eller SER noget fra Afghanistan i nyhederne, så bed for kirken dér.

4 BED om, at dem der bliver kristne gennem satellit TV og internettet, må finde andre troende at mødes med. 4 SAUDI ARABIEN Befolkningstal: 25,7 MILLIONER INFO: Saudi Arabien ligger i hjertet af den muslimske verden, og der er kun én tilladt religion islam. At være vantro (at konvertere til en anden religion) kan straffes med døden, og det at praktisere nogen anden religion end islam i offentligheden er forbudt. Troende fra en muslimsk baggrund risikerer æresdrab, hvis deres familie eller lokalsamfund opdager deres nye tro. BED: Sandelig, sandelig siger jeg jer: Hvis hvedekornet ikke falder i jorden og dør, bliver det kun det ene korn; men hvis det dør, bærer det mange fold. John 12:24 Tag et frø og lig det i jorden. BED for kirken, at den vil bære mange fold, på trods af presset og lidelserne. BED om, at Gud må åbenbare sig i drømme og visioner.

5 5 SOMALIA Befolkningstal: 9,1 MILLIONER INFO: Somalia (i borgerkrig siden 1991) kan blive delt op i det selverklærede og uafhængige Somaliland (nord-vest), det selvstyrende Puntland (nord-øst) og det sydlige Somali med hovedstaden Mogadishu. Sidste år døde otte kristne som martyrer, og en fjerdedel af de kristne flygtede fra landet. Den Iilamiske milits al-shabaab styrer 90% af det sydlige Somalia og prøver effektivt at udrydde kristendommen i landet. BED: Sidste år blev en troende slået ihjel, og hans børn blev kidnappet for at blive oplært som muslimer. De kristne i Somalia er i stor fare pga. muslimske oprørere. Se på disse ting og tag dem op; legetøjsgeværer, patroner, net osv. Forestil dig hvordan det er at være under konstant trussel fra militser såsom al-shabaab. BED om, at kampene i Somalia må ende. BED for, at de få kristne må vokse i deres tro. BED om, at al-shabaab militsen må få en åbenbaring fra Jesus.

6 Befolkningstal: BED: Se på billederne fra Maldiverne og bed for de meget få troende for styrke og livsmod. BED for åndeligt gennembrud her i en af de mindst evangeliserede nationer i verden. BED om, at Bibler og kristen litteratur må nå ud og opbygge troende på trods af det strenge forbud. 6 MALDIVERNE INFO: I dette tropiske paradis skal alle borgere være muslimer. I landet - et af de mindst evangeliserede i verden - er der kun en håndfuld indfødte kristne, som praktiserer deres tro individuelt og i dyb hemmelighed af frygt for at blive opdaget. BED: Maldiverne er et populært rejsemål. Skriv dine bønner for Maldiverne og de få kristne i bønnebogen. GØR NOGET: Biblen er en ulovlig bog på Maldiverne. Få det meste ud af din frihed og sæt pris på Guds ord... Læs i den regelmæssigt og værdsæt den.

7 BED for en positiv respons på kristen radio og TV og for en Guds åbenbaring for dem der er søgende. BED om en åbenbaring fra Jesus for de islamistiske fundamentalister. Når du beder kan ingen kraft og intet system stoppe Helligåndens virke. 7 YEMEN BEFOLKNINGSTAL: 23.6 MILLIONER INFO: Adskillige udstationerede kristne blev sidste år deporteret, ofte uden grund. Den yemiske forfatning erklærer, at islam er statsreligionen, og at sharia er fundamentet for al lovgivning. Det er ikke tilladt borgere at konvertere til kristendommen, og i den nordlige del af landet er kirkebygninger ikke tilladt. BED: I Yemen bruger de mange krydderier i madlavningen, fx gurkemeje, sort peber, kommen, koriander og kardemomme. Rør ved og duft til krydderiet og få en smag af Yemen! Bed for Yemen og for de få kristne dér, som må se forfølgelse fra deres familie og lokalsamfund i øjnene.

8 Smag på frugterne og bed for kristne i Irak, som er uønskede i samfundet. 8 IRAK BEFOLKNINGSTAL: 30.7 MILLIONER INFO: Der har været talrige episoder af vold mod kristne fra islamistiske ekstremister. Det har resulteret i sårede og døde. Kristne er blevet kidnappet, og kirker er blevet bombet. De to største angreb i 2010 var bombningen af en bus fuld af kristne studenter i maj og et angreb på en syrisk katolsk kirke i Bagdad i oktober, hvor 58 kristne døde, og mindst 60 blev sårede. BED: I det nordlige Irak handles der meget med frugtprodukter. Dette er også en meget almindelig beskæftigelse for fordrevne og forfulgte kristne. BED for dem der har mistet kære i de nylige angreb. BED om beskyttelse og styrke til kristne især i Mosul. BED for de hundredtusindvis af mennesker, der er blevet fordrevet på grund af vold.

9 BED om, at de hårde mediekampagner mod kristne må stoppe. BED for, at de kristne, der nedslides af det uendelige pres, må blive styrket. 9 USBEKISTAN BEFOLKNINGSTAL: 27.5 MILLIONER INFO: Presset på de usbekiske kristne har taget til indenfor det sidste år. Mange kirker har mistet deres registrering, og nogle har mistet deres bygninger. I denne hovedsageligt muslimske nation er de religiøse love strenge, og evangelisation er forbudt. BED: Over en tredjedel af befolkningen i Usbekistan er under 14 år! De er kirkens fremtid. Tag et blad og hæng det på grenene. Bed for, at unge i Usbekistan må lære Jesus at kende. Bed også for de børn og unge, som allerede kender Jesus - at han vil passe på dem. BED for de kristne der tvinges til at forlade deres hjem. Vi er tvivlrådige, men ikke fortvivlede. Vi forfølges, men lades ikke i stikken. Vi slås til jorden, men går ikke til grunde. 2 Kor 4:8-9.

10 BED for de kristne i fængslerne og for deres familier derhjemme. 10 LAOS BEFOLKNINGSTAL: 6.4 MILLIONER INFO: Den kommunistiske regerings attitude over for kristne er meget negativ og restriktiv. Alle troende er under streng overvågning, fordi de bliver set som agenter fra USA, der vil skabe politisk forandring. Sidste år blev mindst 25 kristne dræbt og yderligere mindst 20 arresteret og holdt i forvaring uden retssag. BED: Brug de sure og de søde bolcher til at bede. Bed om velsignelse over kirken i Laos, når du spiser et sødt bolche, og bed for prøvelserne og lidelserne når du spiser et surt bolche. BED om at kirkemedlemmerne, specielt i landdistrikterne, hvor fattigdom og mangel på sygepleje er almindeligt, må kende Guds styrke og omsorg for deres behov. BED om beskyttelse mod myndighederne.

MUSLIMSKE LANDES BEHANDLING AF MINDRETAL

MUSLIMSKE LANDES BEHANDLING AF MINDRETAL MUSLIMSKE LANDES BEHANDLING AF MINDRETAL MUSLIMSKE LANDES BEHANDLING AF MINDRETAL Beretninger samlet af Niels Erik Søndergaard udgivet af Foreningen Dansk Kultur på Forskningsforlaget Rafael 2006 Ansvarshavende

Læs mere

faith faith víra víra víra foi foi foi foi imani imani mani imani iman geloof geloo iman iman geloof geloof besim sim fede besim besim besim glaube

faith faith víra víra víra foi foi foi foi imani imani mani imani iman geloof geloo iman iman geloof geloof besim sim fede besim besim besim glaube glaube 30 faith Dage fe fe foi mani 2012 imani geloof 20. juli 18. august víra besim sim fede fede iman fe i bøn for den muslimske verden foi glaube besim fede fe faith glaube glaube víra iman víra geloof

Læs mere

Nr. 1 2013. tema. Leder KNAP. I helvedes. håb OG NOREA

Nr. 1 2013. tema. Leder KNAP. I helvedes. håb OG NOREA Nr. 1 2013 Leder tiden ER KNAP tema afrika på FLUGT I helvedes FORGÅRD projekt hannah håb OG HARMONI NOREA David Mandix Carlsen Mediekonsulent og redaktør dmc@norea.dk Tiden er knap Jesus kommer snart

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 1. Januar - Februar 2015

Nyhedsbrev. Nr. 1. Januar - Februar 2015 Nyhedsbrev Nr. 1. Januar - Februar 2015 Belen fra Etiopien I det nordlige Etiopien oplever de protestantiske kristne et større og større pres, hvor det kræves, at de vælger deres kulturelle arv frem for

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

At være og at gøre. Ugens vers. Vær ordets gørere, ikke blot dets hørere, ellers bedrager I jer selv. (Jak 1,22).

At være og at gøre. Ugens vers. Vær ordets gørere, ikke blot dets hørere, ellers bedrager I jer selv. (Jak 1,22). 4 TIL SABBATTEN 25. OKTOBER 2014 At være og at gøre Ugens vers Introduktion Vær ordets gørere, ikke blot dets hørere, ellers bedrager I jer selv. (Jak 1,22). William Niblo, også kendt som den store Blondin,

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Trends på Åbne Døres Verdensrangliste 2015

Trends på Åbne Døres Verdensrangliste 2015 Trends på Åbne Døres Verdensrangliste 2015 I denne rapporteringsperiode er forfølgelserne verden over taget til, selv steder hvor den ikke har været så udtalt tidligere, f.eks. områder i Asien, Latinamerika

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 12. oktober 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448:

Læs mere

Troen er ikke et soloshow

Troen er ikke et soloshow Troen er ikke et soloshow Man behøver hverken være et sportsgeni eller særligt interesseret i fodbold for at forstå, at en person ikke udgør hele holdet! Mange hold har individuelt dygtige spillere, men

Læs mere

KRISTEN- FORFØLGELSER I VERDEN - 2

KRISTEN- FORFØLGELSER I VERDEN - 2 Niels Erik Søndergaard KRISTEN- FORFØLGELSER I VERDEN - 2 KRISTEN-FORFØLGELSER I VERDEN 2 Forskningsforlaget Rafael 1 Kristen-forfølgelser i verden 2 Beretninger samlet og redigeret af ansvarshavende redaktør

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

1) INTERVIEWDISPLAY: JAKOB ERLE. 2 2) INTERVIEWDISPLAY: SARA LEI SPARRE. 4 3) INTERVIEWDISPLAY: EHAB GALAL. 5 4) TRANSSKRIBERING: JAKOB ERLE.

1) INTERVIEWDISPLAY: JAKOB ERLE. 2 2) INTERVIEWDISPLAY: SARA LEI SPARRE. 4 3) INTERVIEWDISPLAY: EHAB GALAL. 5 4) TRANSSKRIBERING: JAKOB ERLE. OVERSIGT OVER BILAG 1) INTERVIEWDISPLAY: JAKOB ERLE... 2 2) INTERVIEWDISPLAY: SARA LEI SPARRE... 4 3) INTERVIEWDISPLAY: EHAB GALAL... 5 4) TRANSSKRIBERING: JAKOB ERLE... 7 5) TRANSSKRIBERING: SARA LAI

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Der vil derfor sikkert også være dem, der bliver forarget på mig, når jeg siger, at de jo ikke har gjort andet end at handle

Der vil derfor sikkert også være dem, der bliver forarget på mig, når jeg siger, at de jo ikke har gjort andet end at handle Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 2. august 2015 Kirkedag: 9.s.e.Trin/A Tekst: Luk 16,1-9 Salmer: SK: 402 * 292 * 692 * 471,4 * 2 LL: 402 * 447 * 449 * 292 * 692 * 471,4 * 427 Hvis mennesker

Læs mere

every child every nation every day hvert eneste barn hvert eneste land hver eneste dag

every child every nation every day hvert eneste barn hvert eneste land hver eneste dag De røde sider: Idéer til Exciting Days i din børneklub Materialer De grønne sider: Stor åbenhed for evangeliet på Færøerne Ethvert grønlandsk barn har brug for Gud De blå sider: At undervise børn om mission

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 30 35 Interviewe del 1 Det dit eget valg. Side 36 og 37 Interviewe del 2. Islams udbredelse

Indholdsfortegnelse. Side 30 35 Interviewe del 1 Det dit eget valg. Side 36 og 37 Interviewe del 2. Islams udbredelse 2 Indholdsfortegnelse. Side 3 Side 4 Side 5 Side 7 10 Indholdsfortegnelse Indledning Islams udbredelse Islams udspring Side 30 35 Interviewe del 1 Det dit eget valg Side 36 og 37 Interviewe del 2 Du skal

Læs mere

Næste gang er Andreas måske med. Læs også om: Teenagepiger opfinder en sikker solcreme Læs mere side 3

Næste gang er Andreas måske med. Læs også om: Teenagepiger opfinder en sikker solcreme Læs mere side 3 1 Nyhederne fortalt for børn og unge nr. 218 28. maj 2009 Den 27. maj sendte en russisk soyuz-rakat tre astronauter fra Canada, Belgien og Rusland af sted fra Kazakhstan. De skal på en mission, der for

Læs mere

Stikordsregister. Aflad - Tilgivelse 24 Alternativ behandling 29

Stikordsregister. Aflad - Tilgivelse 24 Alternativ behandling 29 Stikordsregister A Aflad - Tilgivelse 24 Alternativ behandling 29 B Besættelse, frihed fra 41 Besættelse og Befrielse 43 Buddhisme en dødens religion 44 Børnemishandling 13 D Da Vinci sand eller fiktion

Læs mere

Kristendommens søjler

Kristendommens søjler Kristendommens søjler 1 - Troen 2 Der er kun én Gud 2 Fælles udgangspunkt for kristne, jøder og muslimer 2 Kristnes tro på én Gud 2 Hvad er et menneske? 3 Hvad mener kristne med ordet nåde? 4 Jesus Kristus

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Lærervejledning - Introduktion

Lærervejledning - Introduktion Lærervejledning - Introduktion Introduktion til lærervejledning Artikel 14. Enhver har ret til i andre lande at søge og få tilstået asyl mod forfølgelse. FN s Verdenserklæring om menneskerettighederne

Læs mere

KRISTEN-FORFØLGELSER I VERDEN

KRISTEN-FORFØLGELSER I VERDEN KRISTEN-FORFØLGELSER I VERDEN Kristen-forfølgelser i verden Beretninger samlet og redigeret af ansvarshavende redaktør Niels Erik Søndergaard Udgivet på Forskningsforlaget Rafael 2008 Trykt hos PoBe sats

Læs mere

A ktiv Mission hjælp til liv

A ktiv Mission hjælp til liv A ktiv Mission hjælp til liv NR. 1 / DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2014 / 13. ÅRGANG Sanny Kjeldsen Rusland: Fra narkoman til leder af et rehabiliteringscenter Indien: Hiramani læser Biblen i fængslet Polen:

Læs mere