Kort og godt om. Roveri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kort og godt om. Roveri"

Transkript

1 Kort og godt om Roveri

2 Hvad er en rover? Ordet Rover kommer af engelsk og betyder vandringsmand. Folk, der vandrer meget, som f.eks. hyrder, har gennem alle tider haft vandrestave. Rovere er friluftsfolk, som kommer meget omkring. Men også i overført betydning er roverarbejdet altid i bevægelse. Derfor er vandrestaven rovernes kendetegn. En tveje er en kløftet vandrestav, som giver et ekstra godt greb. Rovermærkets tre felter symboliserer emnerne i rovernes arbejde: Natur, samfund og livssyn. Felterne adskilles af en tveje, som er roverarbejdets logo. På mærket fylder de tre arbejdsområder lige meget. Det symboliserer et stabilt roverarbejde, der sikrer, at tvejen og dermed grundidéen med roverarbejdet ikke vælter. Uddrag fra Roverliv [2] Roverarbejde skal ligge inden for rammerne af; Spejderbevægelsens idé og principper Korpsets formål Idéerne bag natur, samfund og livssyn - som beskrevet i korpsets love Hvad er en klan? Rovere samles i en klan ligesom spejdere samles i en trop og ulve i en flok. Ligesom spejderne kan deles i patruljer kan klanen deles op i sjak. Enten faste sjak eller typisk sjak som nedsættes i en periode til at løse en bestemt opgave eller simpelthen bare for at dele klanen op til forskellige aktiviteter. Klanopstart En klan kan startes op på flere måder. Afgørende er, at der er en gruppe spejdere i alderen 17 år og op, som er interesserede i at lave noget roverarbejde sammen. Det kan være en seniorpatrulje, der fortsætter som roverklan eller evt. rovere fra flere grupper der går sammen og danner en distriksklan. Kodeordene for klanen er: Klanting, kollektiv ledelse og rovernes arbejdsstof: Natur, Samfund og Livssyn. En klan starter altid op med det første klanting. Regler for hvordan klanen skal ledes kan findes i Grøn Guide [5]. Når en ny klan startes op skal klanlederen registreres hos korpset (foregår gennem gruppens medlemsregistrering) for at få tilsendt relevant post. Desuden er det en god idé at blive registreret i klandatabasen på rovernes hjemmeside [1]. Det giver mulighed for at skabe et netværk og komme i kontakt med andre klaner i området eller evt. klaner med samme interessser. Klanting Klantinget er det sted, hvor tingene bestemmes. Man kan sige, at det er klanens generalforsamling. Her behandles klanens ve og vel, posterne i klanen vælges og der lægges program. Hvor tit der afholdes klanting og hvor lang tid det tager er forskelligt fra klan til klan, men det er typisk 2-4 gange årligt og kan tage alt fra en aften til en hel weekend. Ved det første klanting er det en god idé at tage en debat om forventninger til klanens arbejde og engagement og evt. nedskrive nogle vedtægter for klanen. Dette skal selvfølgelig løbende opdateres.

3 Klanen og gruppen Roverklanen bør være en naturlig del af gruppen på lige fod med de andre enheder - også økonomisk. Klanlederen har ret til at være med i grupperådet som de andre enhedsledere. Ofte vil roverne være ledere i gruppen eller omvendt gruppens ledere er rovere i klanen. Men klanen fungerer også som gruppens support og back-up i forbindelse med afholdelse af arrangementer og lejre og evt. renovering af mødelokaler. Det er dog vigtigt at opretholde en balance i mellem klan og gruppe, så klanen hjælper resten gruppen, men ikke udnyttes som arbejdskraft.

4 Roverne og korpset I mange år har roverne haft deres eget udvalg Roverudvalget under hovedbestyrelsen. Medlemmerne blev demokratisk valgt på hvert andet år på Roverlandsting, som afholdtes i forbindelse med RoverVision. I 2003 blev udvalget imidlertid nedlagt efter at Roverlandsting var blevet aflyst pga. for få deltagere to gange i træk. Nu ligger roverarbejdet direkte under én kontaktperson i Program Komiteen (PK) under Hoved Bestyrelsen. Alle arrangementer for rovere planlægges og gennemføres af rovere, men koordineres af PK. Det vil sige forskellige klaner eller enkelte rovere rundt om i landet skiftes til at afholde de forskellige arrangementer. Roverkurserne afholdes af kursussjakket, som også refererer til PK. Rovernes historie Roverarbejdet blev startet 1926 under navnet Ridderspejdere af blandt andet Jens Grane. Inspirationen var hentet i fra B-P selv under 1. Rover World Moot i London i Siden har roverarbejdet gået op og ned, men det har eksisteret under en eller anden form. Læs mere i En saga grøn [7] Arbejdsstof Natur/samfund/livssyn Emnerne i rovernes arbejdsstof er som nævnt: Natur, samfund og livssyn. Alle tre emner skal fylde lige meget i klanens program. Emnerne skal opfattes bredt således at natur også omfatter f.eks. miljø, bjergbestigning og naturlegepladser. Samfund er meget et spørgsmål om samfundsengagement og kan f.eks. dreje sig lokalhistorie, politik, indvandrere/flygtninge eller hjælp i suppekøkkener. Og livssyn er alt fra bibeltimer til alternativ behandling og arbejde med fremmede religioner. Se evt. i litteratur listen for at finde steder, hvor I kan hente inspiration til klanens arbejde. Læs mere om arbejdsstoffet i Grøn Guide 26-27[6] Der er mere inspiration og idéer at hente på rovernes hjemmeside [1] og i Roverliv [2]. Arbejdstræet, Basismærke EG Arbejdstræet om fatter også de unge rovere op til ca. 20 år. Det er som rover muligt at opnå basismærke EG samt de tilhørende specialmærker: Vildmark, Kulsø og Konfliktløser [4]. Roversange Der findes to officielle roversange, nemlig Jeg ta r tvejen frem fra krogen.. og 80ernes roversang: En Frostkold vintermorgen. Begge er at finde i spejdersangbogen [8] Arrangementer Vårhike Rovernes vårhike er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor rovere mødes i fælles oplevelse af naturen om foråret. I løbet af dagen vandrer klanen rundt sammen og ser på området og om aftnen mødes alle til fælles lejrbålshygge. Overnatning foregår i egne medbragte telte og klanen er delvis selv ansvarlig for proviantering. Turen planlægges på skift af forskellige klaner, som gerne vil fremvise deres eget naturskønne område. Det tilstræbes at hiken hvert år foregår i en ny landsdel.

5 Worldmoot Worldmoot er Rovernes verdensjambore, som afholdes forskellige steder i verden, hvert 4. år. Roverway Et europæisk alternativ til Worldmoot opstartet i 2003 med Roverway i Portugal. Det er idéen at der skel være et stor personligt engagemant fra den enkelte rover både før, under og efter lejren, som gerne skal føre til personlig udvikling. MC træf For rovere med lyst til fællesskab og oplevelser på motorcykel. Årligt tværkorpsligt arrangement, som finder sted et nyt sted i landet hvert år med gode muligheder for at lære området at kende. Deltagerantallet har været støt stigende efterhånden som det bliver mere og mere kendt. Weekenden byder på fællesture, sightseeing, MC-orienteringsløb i mindre grupper og masser af hygge og samvær. Turen planlægges på skift af deltagerne af de som gerne vil vise lige netop deres yndlingsegn frem. Afholdes hvert år i juni måned. Roversommerlejr Roversommerlejr, er som navnet siger en sommerlejr for rovere fra hele landet. Lejren planlægges og afholdes af rovere. Der har desværre ikke været afholdt roversommerlejr i en årrække. Kurser Hvis det kniber med inspirationen eller klanen bare gerne vil forny sig, er det en god idé at tage på kusus. Tvejetræf Tvejetræf er et inspirationskursus, som afholdes hvert andet forår. Tvejetræf er et kursus med mulighed for valg af forskellige moduler med interesse for rovere, herunder rovergrundkursus og med visse fastlagte aktiviteter. Men tvejetræffet er også stedet hvor man mødes med andre klaner og viser tvejerne frem og er sammen om sociale aktiviteter. Tvejetræf arrangeres traditionelt af en klan i deres lokalområde. Det tilstræbes at træffet holdes på skiftende lokationer rundt om i det danske land. Rovergrundkusus Formålet med kurset er at give helt nye rovere en introduktion til roverarbejdet. Rovergrundkursus skal indgå som modul på Tvejetræf. Det kan også indgå som modul på et DUD, eller afholdes på opfordring fra f.eks. en ny klan. Instruktører kan være medlemmer af kursusklanen eller andre med et grundigt kendskab til roverarbejde.

6 ASK Formålet med ASK er at give den nye rover en god roveroplevelse med masser af aktivitet samt idéer og inspiration til, hvordan man kommer i gang med klanarbejdet. På ASK gennemgås tankerne bag roverarbejdet, arbejdet i en klan, klanting mv. Deltagerne kommer på kurset gennem følgende: Arbejdsstof for rovere. Klanting. Fra idé til program. Planlægning. Afprøvning af praktiske aktiviteter. Deltagerne kommer igennem en fuld planlægning fra idéudvikling til færdigt program, som kan kopie-res til brug derhjemme. Alle over 16 år med interesse for roverarbejdet kan deltage. Kurset henvender sig primært til nye og kommende rovere. KIK KIK har til formål at styrke demokratiet i klanen, for på den måde at få klanen til at fungere endnu bedre såvel arbejds- som miljømæssigt. På kurset kommer deltagerne til at arbejde med problemløsning i klanen. at diskutere hensigten med roverarbejdet. at arbejde med kristendom og forkyndelse. at sætte mål for klanens virke i gruppen. at diskutere arbejdsstoffet Natur, Samfund og Livssyn. at udveksle og udvikle idéer. Alle rovere og ledere over 18 år kan deltage. Som deltager bør man have været rover eller leder i mini-mum 1 år samt deltaget i et roverarrangement. Det forventes desuden, at deltagerne er parate til at ud-veksle og diskutere erfaringer. Af hensyn til deltagernes udbytte af kurset kan der maksimalt deltage 4 fra samme klan. Kurset er tilrettelagt således, at man kan deltage flere gange og stadig få udbytte af det. Lederuddannelsen Som rover kan man også få et godt kendskab til spejderiet ved at følge korpsets lederuddannelse. Lederuddannelsen er dels et generelt introduktionsforløb til det at være spejder og leder, men indeholder også tema- og grendelte kurser. OBS! Bemærk at ASK dækker Intro 1 og KIK dækker Intro 2. Gilwell Gilwell er for dig der ikke bare har lyst til at prøve spejderaktiviteterne, men også tør diskutere meningen med at lave dem. Du har gennemført Leder 2 - eller har tilegnet dig tilsvarende viden og er over 25 år med mindst 4 års ledererfaring. Kursets motto: Oplevelse, Holdning og handling (H2O). Gilwell kan gennemføres både på korpsets egne kurser men også ved andre korps i ind- og udland.

7 Literatur liste Roverliv, Spejderforlaget a/s 3. Spejderarbejde hvad er det?, Lars Kolind, Spejderforlaget a/s 4. Arbejdstræet for spejdere en ledervejledning, Spejderforlaget a/s 5. Seneste udgave af Grøn Guide. Kan rekvireres fra korpskontoret. 6. Kørte Jesus på motorcykel?. 7. En saga grøn og Tillæg til en saga grøn, Spejderforlaget a/s 8. Den grønne spejdersangbog, Spejderforlaget a/s

Ledersamtalen. - en del af lederplanen

Ledersamtalen. - en del af lederplanen Ledersamtalen - en del af lederplanen Indholdsfortegnelse: 1 Formålet med ledersamtalen 2 2 Rammerne for Ledersamtalen 3 2.1 Hvem deltager i samtalen? 3 2.2 Den rette stemning 3 3 Punkter der bør inddrages

Læs mere

KFUM-Spejderne kort fortalt

KFUM-Spejderne kort fortalt KFUM-Spejderne kort fortalt KFUM-Spejderarbejdet er både for piger og drenge. Målgruppen er alle børn og unge, der: Kan motiveres til en livsstil i overensstemmelse med korpets formål. Ønsker at deltage

Læs mere

* Grenkursus for Børneledere. * Grenkursus for Ungdomsledere. * Grenkursus for Voksenledere. * Praktisk kursus

* Grenkursus for Børneledere. * Grenkursus for Ungdomsledere. * Grenkursus for Voksenledere. * Praktisk kursus * Grenkursus for Ungdomsledere Et kursus for trop-, seniortrop- eller klanledere, med fokus på: Hvorfor er temaer godt, oplevelser, inspiration, hvordan fanger man aldersgruppen. -Gerne vil lære mere om

Læs mere

Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og

Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og Velkommen hos KFUM-spejderne Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og naturen. Sammen rykker vi

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2013 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2013 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2013 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et nyt spejder-år. Vi forsøgte os med at ændre på vores traditionelle

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe Grupperådsmøde tirsdag d. 22. maj kl. 19.00 Mødet afholdes i hytten på Eriksvej. Afbud: Tina, Anders, Kent, Harry, Karina og Annette Tilstede: Mads, Max, Kenneth, Inge, Mikael, Ole, Lars, Louise, Elsebeth,

Læs mere

SPEJDERLIV 1. 26. - 28. september 2008. En træning for dig og dine venner fra Roland

SPEJDERLIV 1. 26. - 28. september 2008. En træning for dig og dine venner fra Roland Efterår 2008 SPEJDERLIV 1 26. - 28. september 2008 En træning for dig og dine venner fra Roland Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur.

Læs mere

alle ledere Ambitiøs lederuddannelse 01 Det Danske Spejderkorps giver

alle ledere Ambitiøs lederuddannelse 01 Det Danske Spejderkorps giver Det Danske Spejderkorps giver alle ledere en ambitiøs lederuddannelse Hvad er ambitiøs lederuddannelse Interview med ledere Gode spørgsmål at diskutere Ambitiøs lederuddannelse 01 Ambitiøs lederuddannelse

Læs mere

SPEJDERLIV. 22. - 24. september 2006

SPEJDERLIV. 22. - 24. september 2006 Efterår 2006 22. - 24. september 2006 SPEJDERLIV Entræningfordigogdinevennerfra Roland! Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur. Staben

Læs mere

Debat. Debat Light. Dette debatoplæg er det første i en række af tre. som forberedelse til drøftelserne

Debat. Debat Light. Dette debatoplæg er det første i en række af tre. som forberedelse til drøftelserne ydningen t daglige ørelse af og handspejderen ave et edt i for-. Landsmøde Debat Dette debatoplæg er det første i en række af tre.,, Vi tror, vi mener, vi lærer... November 2003 Debatoplæggene er tænkt

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

Rejs ud! International rejseguide

Rejs ud! International rejseguide Rejs ud! International rejseguide World Scout Jamboree 2011, Sweden 56.031896 N, 14.169632 E Introduktion Internationale spejderoplevelser er fantastiske! Det er oplevelser for livet, som man aldrig vil

Læs mere

Januar 2008 39. årgang

Januar 2008 39. årgang Januar 2008 39. årgang Årets sidste møde julegruppemødet Se flere billeder fra årets gang inde i bladet Gruppelederne: Lederne i gruppen Grupperåd: Gruppeleder Lars Jensenius 4826 1127 LAJ@megalip.dk Floklederne:

Læs mere

Lovændringsforslag L1: Side 5. Lovændringsforslag L2: Side 8. Lovændringsforslag L3: Side 22. Lovændringsforslag L4: Side 25

Lovændringsforslag L1: Side 5. Lovændringsforslag L2: Side 8. Lovændringsforslag L3: Side 22. Lovændringsforslag L4: Side 25 Lovændringsforslag L1: Side 5 Lovændringsforslag L2: Side 8 Lovændringsforslag L3: Side 22 Lovændringsforslag L4: Side 25 Lovændringsforslag L5: Side 26 Lovændringsforslag L6: Side 39 Lovændringsforslag

Læs mere

SPEJDERLIV. En træning for dig og dine venner fra Roland

SPEJDERLIV. En træning for dig og dine venner fra Roland Efterår 2009 18. - 20. september 2009 SPEJDERLIV En træning for dig og dine venner fra Roland Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur.

Læs mere

Bestyrelsen. Gruppeledelsen

Bestyrelsen. Gruppeledelsen Bestyrelsen Gruppeledelsen Nytårslejr Opstart Afslutning Skt. hans Medlems rekruttering Aktivitets udvalg PR udvalg Projektudvalg Stafet for Livet Guirlandebinding Julebazar Grejudvalg Farmerne Fundraising

Læs mere

læs mere PÅ WWW.SPEJDERNET.DK/UDDANNELSE KFUM-Spejderne i Danmark Wagnersvej 33 2450 København SV

læs mere PÅ WWW.SPEJDERNET.DK/UDDANNELSE KFUM-Spejderne i Danmark Wagnersvej 33 2450 København SV læs mere PÅ WWW.SPEJDERNET.DK/UDDANNELSE KFUM-Spejderne i Danmark Wagnersvej 33 2450 København SV udd ann else forår 2012 UDDA N NELSE FOR Å R 2012 PRAKTiSKe OPlYSningeR I dette katalog får du et samlet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

Fakta om KFUM-Spejderne

Fakta om KFUM-Spejderne Fakta om KFUM-Spejderne Hvem er vi KFUM-Spejderne i Danmark er et spejderkorps. Vi har ca. 600 grupper i hele Danmark med knap 30.000 medlemmer. I Danmark er der ca. 70.000 spejdere, fordelt på en række

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen Overenskomst 2015 Mellem Hovedbestyrelsen og Gruppebestyrelsen for... gruppe i Region... der påtager sig ansvaret for gruppens ledelse over for De grønne pigespejdere, erklærer at være bekendt med følgende

Læs mere

Om dig selv også når du ikke er spejder:

Om dig selv også når du ikke er spejder: v. Chr. Kirkegaard. tlf. 98101372 Side 1 Om dig selv også når du ikke er spejder: A1. Skal kun udfyldes, såfremt du ikke kan eller vil hjælpe mig med denne undersøgelse, hvorefter skemaet returneres. Jeg

Læs mere

De Grønnes Take-away side 5 Kræmmermarkedet og Rundskuehæfter side 6 Rundskue kick-off side 7

De Grønnes Take-away side 5 Kræmmermarkedet og Rundskuehæfter side 6 Rundskue kick-off side 7 August 2013 45. årgang Juniortroppen nyder udsigten på deres flotte hike De Grønnes Take-away side 5 Kræmmermarkedet og Rundskuehæfter side 6 Rundskue kick-off side 7 HUSK OGSÅ AT SE DE MANGE FLOTTE BILLEDER

Læs mere

Grupperådets og Gruppeledelsens

Grupperådets og Gruppeledelsens Grupperådets og Gruppeledelsens Årsberetning 2018 GRUPPERÅDETS ÅRSBERETNING KFUM-spejderne i Hammel har ca. 135 medlemmer, hvoraf 22 er ledere. Grupperådet har ansvaret for gruppens økonomi, og for at

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Egebjerg Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Egebjerg Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Egebjerg Gruppe Lavet af: Per Larsen 2001 Kære Grupperådsmedlem! Hermed velkommen til arbejdet i grupperådet, et arbejde som forhåbentligt både du og Egebjerg gruppe får glæde

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

1. Herluf-Trolle Trop. Forældremøde 21. maj 2013

1. Herluf-Trolle Trop. Forældremøde 21. maj 2013 Herlufsholm Gruppe 1. Herluf-Trolle Trop Forældremøde 21. maj 2013 Af troplederen 1 Forældremøde Agenda Sommerlejr 2013 Ryste-sammen-tur 31 maj - 01 juni Pakning rygsæk, personligt tøj og grej Troppen

Læs mere

Samfund 1 (Rovermærket 1995) Fremstilling af skriveredskaber. Samfund 2 (Rovermærket 1995) To-kønnet arbejde

Samfund 1 (Rovermærket 1995) Fremstilling af skriveredskaber. Samfund 2 (Rovermærket 1995) To-kønnet arbejde Samfund 1 (Rovermærket 1995) Fremstilling af skriveredskaber Prøve at fremstille genbrugspapir, pen og blæk. I skal lave et eller flere stykker papir, en eller flere penne og blæk at skrive med. Der findes

Læs mere

Bliv spejder i Kong Valdemars Trop!

Bliv spejder i Kong Valdemars Trop! Bliv spejder i Kong Valdemars Trop! Giv dig selv nogle praktiske færdigheder, gode naturoplevelser og lær at skabe værdi for andre og dig selv igennem leg og øvelser i spejderarbejdet. Kong Valdemars Trop

Læs mere

Seniorkursus er for alle spejdere fra 16 år og opefter. Det handler om noget, der gemmer sig. En lille ting, der ikke er det, man tror.

Seniorkursus er for alle spejdere fra 16 år og opefter. Det handler om noget, der gemmer sig. En lille ting, der ikke er det, man tror. seniorkursus E06 Det handler om noget, der gemmer sig. En lille ting, der ikke er det, man tror. Måske gemmer der sig en musical i et rafteprojekt. Måske gemmer der sig hårdt arbejde blandt gøglere. (næppe...)

Læs mere

KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2006.

KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2006. KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2006. Den Grønne Gruppe under KFUM Spejderne i Danmark er korpsets landsdækkende gruppe for voksne, som ikke nu kan påtage sig en lederopgave.

Læs mere

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Åbent hus Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl. 12 15 hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Vi holder åbent hus for alle interesserede børn og forældre i alle aldre i vores

Læs mere

Borgerforenings bestyrelsesmøde d. 19. Nov. 2015.

Borgerforenings bestyrelsesmøde d. 19. Nov. 2015. Borgerforenings bestyrelsesmøde d. 19. Nov. 2015. 1. Møde med fest udvalg Rindsholm 2. Tanja Barsel, Anette Ærbo sup. Mail tlf. Rettes på virs, rep. landsbyrådet? 3. Evaluering fællesspisning 4. Status

Læs mere

Sommerlejrtillæg 2012

Sommerlejrtillæg 2012 Sommerlejrtillæg 2012 Spejdernes lejr 2012 Rejsen derover Side 1 Lejrpladsens opbygning Side 2-3 Åbningsceremonien Side 4 Lejrstemning Side 5-8 Bygningsværker på lejren Side 9 Troppen i havkajak Side 10

Læs mere

Familiespejder. Sådan kommer gruppen i gang!

Familiespejder. Sådan kommer gruppen i gang! Familiespejder Sådan kommer gruppen i gang! Indholdsfortegnelse Familie-spejd... 3 Hvorfor gør vi det?... 3 Familie spejder enhedens opbygning... 4 Enheden består af 3 dele:... 4 Lovene... 5 16. Familiespejd...

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

S T R A T E G I 2016 Delegeretmøde

S T R A T E G I 2016 Delegeretmøde S T R A T E G I 2016 2018 Delege retmød e 2016 INDHOLD Indledning Side 3 Pigespejderidentitet og pigespejderværdier Side 4 Vejen mod Strategi 20162018 Side 6 Strategi 2016-2018 Side 8 Pigespejdere flytter

Læs mere

REFERAT FRA GRUPPERÅDSMØDE

REFERAT FRA GRUPPERÅDSMØDE REFERAT FRA GRUPPERÅDSMØDE Fremmødte: Benny, Susanne, Kathrin, René, Henriette, Lene, Hans Henrik Afbud: Annegrete Udeblev: Steffen PROGRAM: KL. 19:05 20:05: GRUPPEUDVIKLING Der sættes i denne omgang fokus

Læs mere

Referat fra Ordinært Distriktsmøde Torsdag den 22. marts 2018 kl. 18,00 21,30 Sømosegård, Sømosevej 2, 8740 Brædstrup Tilstede: Glenn(DTC), Kim(DTA),

Referat fra Ordinært Distriktsmøde Torsdag den 22. marts 2018 kl. 18,00 21,30 Sømosegård, Sømosevej 2, 8740 Brædstrup Tilstede: Glenn(DTC), Kim(DTA), Referat fra Ordinært Distriktsmøde Torsdag den 22. marts 2018 kl. 18,00 21,30 Sømosegård, Sømosevej 2, 8740 Brædstrup Tilstede: Glenn(DTC), Kim(DTA), Helle(Kassere og Brædstrup), Jette (Egebjerg), Uffe(Flemming),

Læs mere

Referat fra rådsmøde

Referat fra rådsmøde Referat fra rådsmøde mandag den 27.5 13 kl. 19.30 Hos Olaf Rye Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen 4. Nyt fra korpset Anne Marie (Brejning), Mogens

Læs mere

KORPSRÅDSMØDE Dansk Spejderkorps Sydslesvig

KORPSRÅDSMØDE Dansk Spejderkorps Sydslesvig Dansk Spejderkorps Sydslesvig KORPSRÅDSMØDE 2016 Kære spejder! Vi indkalder hermed til vores årlige korpsrådsmøde d. 20. november 2016, fra kl. 11.45 på Tydal Gård i Infocenteret. Selve mødet starter kl.

Læs mere

e ern Om KFUM- Spejd

e ern Om KFUM- Spejd Om KFUMSpejderne Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark Redaktion Jesper Lunau Gitte Åskov Pedersen Sofie Thomsen Andreas Juul Johansen Fotos Side 1-2 At være spejder... indebærer mange ting. Der er plads

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

Fakta om KFUM-Spejderne i Danmark og Nr. Aaby

Fakta om KFUM-Spejderne i Danmark og Nr. Aaby Fakta om KFUM-Spejderne i Danmark og Nr. Aaby Spejderarbejde handler om at lære børn at føle ansvar for sig selv, hinanden og naturen. Gennem spejderarbejdet vil vi gerne lære børnene at danne deres egen

Læs mere

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden.

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Spejderne i Ans Velkommen som KFUM-spejder i Ans Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Formål: For over 100år siden grundlagde

Læs mere

Referat fra rådsmøde

Referat fra rådsmøde Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen 4. Nyt fra korpset Mogens Bahnsen, Carsten (Højen), Michael (Højen), Bo (DTA), Marianne (DTA, Kasser), Martin

Læs mere

Flere voksne der gør mindre

Flere voksne der gør mindre 1 Flere voksne der gør mindre Hvilke opgaver skal der løses og hvilke frivilligroller skal der til udfyldes, for at I kan have nogle succesfulde aktiviteter i gruppen? I har en række begivenheder og aktiviteter

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Vedtægter for Dansk Spejderkorps Sydslesvig

Vedtægter for Dansk Spejderkorps Sydslesvig Vedtægter for Dansk Spejderkorps Sydslesvig 1 Navn og hjemsted Korpsets navn er Dansk Spejderkorps Sydslesvig e.v. (DSS). Korpset blev stiftet den 10. august 1919. Korpsets hjemsted er Tydal, Eggebek kommune.

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

Juniorerne laver snobrød. Du er altid velkommen til at tage en ven med! oktober 2012 44. årgang

Juniorerne laver snobrød. Du er altid velkommen til at tage en ven med! oktober 2012 44. årgang Du er altid velkommen til at tage en ven med! oktober 2012 44. årgang Juniorerne laver snobrød Invitation til Distriktsturnering for ulvene side 5 Invitation til Kanotur for Juniorerne side 6 Billeder

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

Gruppers brug af arbejdsstof og aldersinddeling og patruljesystem

Gruppers brug af arbejdsstof og aldersinddeling og patruljesystem Gruppers brug af arbejdsstof og aldersinddeling og patruljesystem Kvantitativ og kvalitativ undersøgelse forår 2016 DDS Program Om undersøgelserne Kvantitativ: Spørgeskema på nettet, ca 40 spørgsmål +

Læs mere

Vedtægter for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop

Vedtægter for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop Vedtægter for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop Bestyrelsen er i vedtægterne for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop benævnt grupperåd. 1. Navn og hjemsted. Stk.1. Gruppens navn er

Læs mere

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer for Scout College Explorer Der vælges moduler, så der booket omtrent 20 moduler pr. person. Banket, Aha-oplevelse og madmoduler er valgt på forhånd og kan ikke ændres. Derudover skal der vælges et tidspunkt

Læs mere

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019 Referat af Generalforsamling hos De grønne pigespejdere i Jonstrup Tirsdag den kl. 19-21 i lokalet under Kvisten, Jonstrupvej 288 E., 3500 Værløse Tilstede: Dorthe (gruppeleder), Hanne (tropleder), Monica

Læs mere

Grøn Guide en håndbog om KFUM Spejderne i Danmark. - Love for KFUM-Spejderne i Danmark

Grøn Guide en håndbog om KFUM Spejderne i Danmark. - Love for KFUM-Spejderne i Danmark Grøn Guide en håndbog om KFUM Spejderne i Danmark. - Love for KFUM-Spejderne i Danmark 1 Navn Korpsets navn er "KFUM-Spejderne i Danmark". 2 Forhold til verdensspejderbevægelsen Korpset er en landsorganisation,

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

Referat KAMIK 4. november 2014 på Skovdam

Referat KAMIK 4. november 2014 på Skovdam Referat KAMIK 4. november 2014 på Skovdam 1. PL/PA-kurser Divisionsledelsen har aflyst PL/PA-kursus for mini og junior, da de frivillige i planlægningsgruppen var kommet for sent på banen, og der var ikke

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

LEDEREN. René Bo Petersen Gruppeleder, Raklev Spejderne

LEDEREN. René Bo Petersen Gruppeleder, Raklev Spejderne Efterår 2009 INDHOLD I SPEJDERNYT Lederen... 4 Opslagstavlen... 5 Seneste arrangementer... 6 Kommende arrangementer... 8 Flokkens program... 10 Troppens program... 11 Gruppens kalender... 12 Andre informationer...

Læs mere

Mafia-bryllup på Natteravnen. December 2011 44. årgang

Mafia-bryllup på Natteravnen. December 2011 44. årgang December 2011 44. årgang Mafia-bryllup på Natteravnen Vores nye hjemmeside er LIVE Side 1+9 Manglende kontingent indbetalinger Side 2 Tak til hjemmesideholdet Side 7 klan-konkurrence Side 7 Lederne i Gruppelederne:

Læs mere

Visioner uden handling er dagdrømmeri Handling uden visioner er tidsfordriv Men visioner og handling kan forandre verden

Visioner uden handling er dagdrømmeri Handling uden visioner er tidsfordriv Men visioner og handling kan forandre verden Visioner uden handling er dagdrømmeri Handling uden visioner er tidsfordriv Men visioner og handling kan forandre verden Anders Møller Oktober 2007 Alle vil udvikling - ingen vil forandring! Søren Kierkegaard

Læs mere

Facts om De grønne pigespejderes lederuddannelse

Facts om De grønne pigespejderes lederuddannelse 1 Indledning Du kan ikke lære nogen noget, du kan kun hjælpe vedkommende til at opdage det selv Galileo Galilei (1564 1642) De grønne pigespejdere er en moderne lærende organisation, hvis ypperste formål

Læs mere

Forventninger til divisionsledelserne

Forventninger til divisionsledelserne Forventninger til divisionsledelserne Divisionsledelsernes formål Divisionsledelser i Det Danske Spejderkorps har til formål at understøtte gruppernes daglige arbejde, udvikling og vækst. Divisionsledelsernes

Læs mere

Godkendelse af referat fra sidste rådsmøde samt nye punkter til dagsordenen

Godkendelse af referat fra sidste rådsmøde samt nye punkter til dagsordenen Referat fra rådsmøde d. 15/9 2010 kl. 19:30 Kaffe te på bordet Tilstede: Preben (Skærbæk), Grethe (Oluf Rye), Jan (Oluf Rye), Birgit (Smidstrup), Vibeke (Gårslev), Anne Marie (Brejning), Mette (Bülow),

Læs mere

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe Maj 2013 Årgang. 03 NR. 08 www.spejdernet.dk/esb Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Ledere og grupperåd

Læs mere

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting.

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Pigespejderordbog Augusta Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Bakken (Spejderbakken) Er De grønne pigespejderes kursuscenter

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

VELKOMMEN TIL BREDBALLE GRUPPE

VELKOMMEN TIL BREDBALLE GRUPPE VELKOMMEN TIL BREDBALLE GRUPPE -En del af KFUM-spejderne i Danmark KFUM-Spejderne i Bredballe, Ekkodalen 2,Bredballe, 7120 Vejle Ø KÆRE FORÆLDER Dit barn er nu Spejder hos KFUM i Bredballe. Vi har i dette

Læs mere

Kære kredse. BHR glæder sig til formandsmødet 3 2 2013. Det er afgørende for BHR at, kredsene deltager og påvirker udviklingen i vores fælles klub.

Kære kredse. BHR glæder sig til formandsmødet 3 2 2013. Det er afgørende for BHR at, kredsene deltager og påvirker udviklingen i vores fælles klub. 29. december 2012 Kære kredse BHR har det sidste halve år arbejdet med ideer og tanker, som kan være med til at udvikle vores klub. Hovedtanken med ændringen er at etablere et sammenhold og effektivt arbejdende

Læs mere

Kunne du tænke dig at blive spejder i Grib Skov Trop?

Kunne du tænke dig at blive spejder i Grib Skov Trop? Kunne du tænke dig at blive spejder i Grib Skov Trop? Kunne du tænke dig at være med, eller er du nysgerrig efter vide mere om at være spejder - så læs videre i denne lille folder. Grib Skov Trop Bassebjerg

Læs mere

1. RY GRUPPE s. Formål & Udviklingsplan

1. RY GRUPPE s. Formål & Udviklingsplan 1. RY GRUPPE s Formål & Udviklingsplan 2014-2018 1. RY GRUPPE s FORMÅL Med udgangspunkt i DDS s formål, har 1.Ry Gruppe til formål at sikre udvikling af spejdere og ledere således, at de med stolthed er

Læs mere

APRIL, MAJ JUNI og JULI 2016

APRIL, MAJ JUNI og JULI 2016 APRIL, MAJ JUNI og JULI 2016 VisionsWeekend Gruppens Visions Weekend den 11.- 12. marts Traditionen tro var alle voksne fra Sct. Michael Gruppe indbudt til en kort Visions Weekend. Weekenden bruges til,

Læs mere

DDS Skanderborg gruppe. Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger

DDS Skanderborg gruppe. Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger DDS Skanderborg gruppe Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger Attraktivt program At programmet til stadighed er alsidigt, udviklende, sjovt og spændende, så spejderne

Læs mere

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Afbud Kirsten, Erling BP, Jens og Annette Fabricius 19.00: Grupperådsmøde 19.00: Ledermøde. 1. Godkendelse af referat. Uklarhed om, hvem der udarbejdede brochure

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Nordsjællands to bedste patruljer i stridsvognsdyst

Nordsjællands to bedste patruljer i stridsvognsdyst Maj 2008 39. årgang Nordsjællands to bedste patruljer i stridsvognsdyst TILLYKKE til Ørne og Svaler der vandt første del af DM i Spejd i kategorierne Spejder og Senior. Held og lykke på 2. del. Gruppelederne:

Læs mere

DGI Storstrømmens Årsmøde 2017 Punkt 5, bilag 2.2

DGI Storstrømmens Årsmøde 2017 Punkt 5, bilag 2.2 DGI Storstrømmens Årsmøde 2017 Punkt 5, bilag 2.2 Supplerende bilagsmateriale fra DGI Storstrømmen Til forslag fra Havkajak Stevns Baggrund: For at sikre et oplyst vurderingsgrundlag til forslaget fra

Læs mere

PROJEKTLEDERUDDANNELSE

PROJEKTLEDERUDDANNELSE PROJEKTLEDERUDDANNELSE Bliv skarp til at planlægge og gennemføre projekter Denne projektlederuddannelse fører dig igennem alle faser, når du skal lede et projekt fra start til slut og du arbejder hele

Læs mere

Vedtægter for Danske Baptisters Spejderkorps, vedtaget april 2004

Vedtægter for Danske Baptisters Spejderkorps, vedtaget april 2004 1. Navn Korpsets navn er Danske Baptisters Spejderkorps. 2. Formål Korpsets formål er at lade børn og unge møde det kristne evangelium og give dem mulighed for at udvikle selvstændighed, medansvar, demokratisk

Læs mere

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Indgangsbøn Oplæg til debat, (provokation) og dialog. Spørg hvis noget skal uddybes. Bidrag med egne erfaringer. Hvordan

Læs mere

Afslutning på spejdernes lejr. Du er altid velkommen til at tage en ven med! September 2012 44. årgang

Afslutning på spejdernes lejr. Du er altid velkommen til at tage en ven med! September 2012 44. årgang Du er altid velkommen til at tage en ven med! September 2012 44. årgang Afslutning på spejdernes lejr Kanotur for troppen side 5 Lejren er ovre, og det var et brag! side 6 Maden fra klantinget side 7 Gruppelederne:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS. Danske Baptisters Spejderkorps

VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS. Danske Baptisters Spejderkorps VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS Danske Baptisters Spejderkorps f~ïi.~\ Danske Baptisters Spejderkorps 1. Navn og hjemsted 1. Korpsets navn er Danske Baptisters Spejderkorps i daglig tale Baptistspejderne.

Læs mere

November 2009 41. årgang. Månedens program. Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!!

November 2009 41. årgang. Månedens program. Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!! Du er altid velkommen til at tage en ven med til mødet! November 2009 41. årgang Månedens program Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!! Gruppelederne: Lederne i gruppen

Læs mere

Februar 2011 43. årgang. Månedens programmer. Indkaldelse til generalforsamling Side 2 Snart forår Side 6

Februar 2011 43. årgang. Månedens programmer. Indkaldelse til generalforsamling Side 2 Snart forår Side 6 Februar 2011 43. årgang Månedens programmer Indkaldelse til generalforsamling Side 2 Snart forår Side 6 Gruppelederne: Lederne i gruppen Grupperåd: Gruppeleder Lars Jensenius 4826 1127 LAJ@megalip.dk Gruppeassistent

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 32

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 32 sfortegnelse Indledning... 4 Kursusoverblik... 5 Kursusramme... 7 Spejderidéen... 7 Spejdermetoden på SPARK-kurserne...7 KAFSU DDS' værdier er...8 Klanens døgn... 8 SPARK-Start... 9 Medbestemmelse og ansvarlighed,

Læs mere

Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn. Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang

Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn. Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn Arbejdsdag på Frydenborg Side 1 LINIEN UD Side 2 Endelig tilmelding til Spejderneslejr Side 3 Gruppelederne:

Læs mere

BROWNSEA. Deltagerantal Min 12 og max 40 deltagere.

BROWNSEA. Deltagerantal Min 12 og max 40 deltagere. Forår 2010 BROWNSEA I 1907 afholdt Baden-Powell den første spejderlejr i verden. Lejren blev afholdt for en gruppe drenge på Brownsea Island, en lille ø nær Pool i det sydvestlige England. Her boede og

Læs mere

Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015

Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015 Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015 Visionerne på udviklingsplanen er udarbejdet af bestyrelsen på lederweekenden i efteråret 2012, og den er efterfølgende blevet behandlet løbende på bl.a. bestyrelsesmøder.

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Med super skiferiehilsen... Team SeniorTravel A/S SPARK2 Bad HummelPfütze

Med super skiferiehilsen... Team SeniorTravel A/S SPARK2 Bad HummelPfütze REJSEINFORMATION / TRAVEL DOCUMENT - Page 1 of 5 Kære skigæst... Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til SPARK 2 Bad HummelPfütze. Hos Team SeniorTravel A/S har vi i år rigtig lagt os i

Læs mere

De Grønne spejdere i Them (KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere)

De Grønne spejdere i Them (KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere) De Grønne spejdere i Them (KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere) Grupperådsmøde 03-13 Tid: Torsdag den 19. september kl. 19.30 i spejderlokalerne. Sted: Spejderlokalerne Deltagere: Christian, Thomas,

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet.

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Referat af Grupperådsmøde lørdag d. 2. marts 2013 Hammermølle gruppe, DDS Pkt. 1; Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Charlie vælges

Læs mere

Tak fordi du er frisk på en. God oplevelse

Tak fordi du er frisk på en. God oplevelse Tak fordi du er frisk på en God oplevelse 44 Udarbejdet : 9/9-2009 Indholdsfortegnelse: Bilag 1 Billede af spejdercentres område: Velkommen i bredballe gruppe side 3 Kort om KFUM-spejderne og spejderbevægelsen

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere