Børne- og Skoleudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalg"

Transkript

1 REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 12 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Lene Offersen, Byrådet (Lene Offersen deltog i mødet fra kl under behandling af dagsordenspunkt nr. 1.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Tidsplan og proces for genbehandling af Børne- og Skoleudvalgets driftsbudget BS Mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger i Horsens Kommune 4 BS Orientering om nuværende modeller for skolebespisning 5 BS Helhedsorienteret ungeindsats - Partnerskabsprojekt KL 6 BS Orientering om styrket samarbejde om ungeindsatsen for årige 7 BS Møder i Børne- og Skoleudvalget BS Orienteringspunkter T1-1 BS Ny lovgivning om frokost i daginstitutioner

2 Side 2/20 1 BS Tidsplan og proces for genbehandling af Børne- og Skoleudvalgets driftsbudget Resumé Økonomiudvalget har på mødet den 10. august 2010 besluttet, at Børne- og Skoleudvalget skal genbehandle forslagene til driftsbudgetter for budget 2011 med henblik på, at sikre rammeoverholdelse og dermed finansiering af presserende merudgiftsbehov inden for udvalgets ramme. Direktionen fremsender derfor forslag til tidsplan og proces for genbehandling af udvalgets driftsbudget for På mødet fremlægges udvalgets korrigerede rammer til budgetforslag 2011 jfr. Økonomiudvalgets beslutning. Sagen afgøres af udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Børne- og Skoleudvalget drøfter konsekvenserne af beslutningen i Økonomiudvalget den 10. august 2011 vedrørende rammeoverholdelse, og at udvalget fastsætter tidsplan og proces for genbehandling af udvalgets forslag til driftsbudget for Beslutning Vedtaget som indstillet. Der indkaldes til to ekstra møder i Børne- og Skoleudvalget - henholdsvis et budgettemamøde den 19. august kl og et ekstraordinært udvalgsmøde den 25. august kl Sagsfremstilling Økonomiudvalget har på sit ekstraordinære møde den 10. august 2010 besluttet at fastholde de udgiftsrammer for driften, som udvalget tidligere har meldt ud. Økonomiudvalget har endvidere anmodet Børne- og Skoleudvalget om at genbehandle forslagene til driftsbudgetter med henblik på rammeoverholdelse, således at presserende merudgifter til driftsvirksomheden, som skal indarbejdes i budgetterne, finansieres ved omprioritering indenfor udvalgets ramme. Direktionen foreslår, at der planlægges med to ekstra møder i Børne- og Skoleudvalget henholdsvis et budgettemamøde den 19. august kl , og et ekstraordinært udvalgsmøde den 25. august kl , hvor udvalget godkender og fremsender forslag til rammeoverholdelse til Økonomiudvalgets møde den 31. august.

3 Side 3/20 Direktionen sikre, at der tages initiativ til afvikling af de fornødne drøftelser i relevante MEDfora umiddelbart efter den 25. august, således at der kan forelægge udtalelser fra MEDsiden til enten Økonomiudvalgets møde den 31. august, eller alternativt til Byrådets budgetseminar, der afvikles i dagene de 2. og 3. september Udvalgets forslag til rammeoverholdelse sendes samtidig til høring i Handicaprådet.

4 Side 4/20 3 BS Mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger i Horsens Kommune Resumé Undervisningsudvalget besluttede på mødet den 10. september 2009 at nedsætte en arbejdsgruppe, som skulle formulere et konkret forslag til mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordningerne i Horsens Kommune. Arbejdsgruppen har nu færdiggjort arbejdet og fremsender sit forslag til videre behandling. Sagen afgøres af udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. forslaget til mål- og indholdsbeskrivelser sendes i høring hos alle skolebestyrelser. 2. fristen for afgivelse af høringssvar fastsættes til fredag den 24. september Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling I 2009 blev der udsendt en ny bekendtgørelse vedrørende krav til mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger. Undervisningsudvalget besluttede den 10. september 2009 at nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra skolerne, hvis opgave blev at formulere et konkret forslag til mål- og indholdsbeskrivelse for skolefritidsordningerne i Horsens Kommune. Herunder et forslag til hvilke elementer, der fastlægges fælles og hvilke elementer, der eventuelt kan delegeres til den enkelte skolebestyrelse ud fra bestemte retningslinier. Bekendtgørelsen stiller følgende krav til mål- og indholdsbeskrivelsen: Den skal angive hvilke skolefritidsordninger, der er, og hvilke klassetrin, de omfatter. angive hvordan skolefritidsordningerne skal medvirke til udmøntningen af den sammenhængende børnepolitik. inden for rammerne af folkeskolens formål angive mål for samspillet mellem SFO's pædagogiske aktiviteter, skolens undervisning og samarbejdet mellem skole og hjem. angive den overordnede ramme for de pædagogiske aktiviteter og det samarbejde med forældrene, der foregår i SFO.

5 Side 5/20 angive i hvilket omfang og i givet fald på hvilken måde, SFO tilbyder lektiestøtte, indsats i forhold til børn med særlige behov, inddrager krop, bevægelse og sundhed - herunder samarbejde med foreninger. indeholde overvejelser om balancen mellem voksenorganiserede og selvvalgte aktiviteter angive hvordan sammenhæng sikres ved overgang fra dagtilbud til skole ved førskoleordninger angive, hvordan arbejdet med de pædagogiske læreplaner fortsættes indtil skoleårets start. Arbejdsgruppen, har været sammensat af ledere fra en række SFO'er i Horsens Kommune samt Børn og Unge. Det har været arbejdsgruppens hensigt at udarbejde et forslag, som kan skabe: sammenhæng og helhed i børnenes hverdag et godt grundlag for det daglige samarbejde mellem skolens undervisnings- og fritidsdel. en synlig sammenhæng mellem SFO og dagtilbud. lokale modeller, som kan være med til at præge den pædagogiske udvikling på skolerne til gavn for børnene både lokalt og kommunalt. Arbejdsgruppens forslag fremgår af bilag. Bilag Arbejdsgruppens forslag til mål- og indholdsbeskrivelser for SFO

6 Side 6/20 4 BS Orientering om nuværende modeller for skolebespisning Resumé På baggrund af beslutning i budgetforliget for 2010 er der gennemført en spørgeskemaundersøgelse af skolernes nuværende ordninger med skolebespisning for at sikre, at erfaringerne herfra indgår i eventuelle fremtidige modeller. Sagen afgøres af udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. udvalget drøfter, hvordan der skal arbejdes videre med en model for skolebespisning. Beslutning Børne- og Skoleudvalget beslutter, at den nuværende praksis med decentral beslutning vedrørende skolebespisningsordninger fortsætter uændret. Sagsfremstilling Af budgetforliget for 2010 fremgår følgende: Alle børn bør have mulighed for et sundt frokostmåltid. På skoleområdet er der ikke penge til kommunal medfinansiering på nuværende tidspunkt, men Undervisningsudvalget skal arbejde videre med en model for skolebespisning. De decentralt indhøstede erfaringer indgår i arbejdet. For at skabe et grundlag for den videre drøftelse i Børne- og Skoleudvalget er der via en spørgeskemaundersøgelse indhentet erfaringer fra skolerne. Resultatet af spørgeskemaundersøgelsen fremgår af bilag, og svarene fra de enkelte skoler fremgår ligeledes af bilag. Skolernes besvarelser giver anledning til følgende konklusioner, at - alle skoler med madordninger stiller krav til madens lødighed - der er stor forskel på andelen af børn, der gør brug af muligheden - økonomien i ordningerne kan ikke hvile i sig selv - skolerne har forskellige samarbejdspartnere både offentlige og private - prisen helst ikke må overstige 20 kroner - systemet er sårbart over for sygemelding, pris, praktiske problemer og skolens økonomi - forældrene generelt er positive over for tilbuddet I det videre arbejde med en mere overordnet model for skolebespisning er der principielt to veje at gå:

7 1. at tilføre skolerne ressourcer til et decentralt frokostmåltid med specifikke overordnede krav til indhold og omfang 2. at indføre en central model, hvor der vil være tale om et ensartet tilbud i hele kommunen 3. at lade den nuværende praksis fortsætte uændret Side 7/20 Bilag Modeller for madordninger Samlet oversigt alle skoler

8 Side 8/20 5 BS Helhedsorienteret ungeindsats - Partnerskabsprojekt KL Resumé Horsens Kommune har modtaget invitation fra KL til at deltage i et partnerskabsprojekt mellem ca. 15 kommuner og KL. Partnerskabsprojektet skal bidrage til en mere helhedsorienteret ungeindsats i kommunerne. Partnerskabsprojektet er en efterfølger af det tidligere KL-partnerskabsprojekt Ungdomsuddannelse til Alle, hvor Horsens Kommune deltog. Sagen afsluttes i Udvalget. Beskæftigelsesudvalget behandler sagen den 17. august Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Horsens Kommune deltager i KL s partnerskabsprojekt og fremsender en ansøgning til KL om at deltage. 2. deltagergebyret på kr. finansieres fra Ungdommens Uddannelsesvejledning, konto , under forudsætning af tilsagn fra KL om deltagelse. Beslutning Vedtaget som indstillet. Beskæftigelsesudvalget besluttede den : Vedtaget som indstillet. Ulrik Kragh og Charlotte Juhl Andersen deltog ikke i behandlingen af sagen. Sagsfremstilling Horsens Kommune har modtaget en invitation fra KL til at deltage i et partnerskabsprojekt mellem cirka 15 kommuner og KL. Partnerskabsprojektet skal bidrage til en mere helhedsorienteret ungeindsats i kommunerne. Baggrunden for etableringen af partnerskabet er, at vores samfunds velstand i de kommende årtier i høj grad afhænger af, at alle unge har forudsætningerne for at blive aktive samfundsborgere, der kan forsørge sig selv og deres familie. Imidlertid går udviklingen på en række områder i den forkerte retning unge under 30 år er på anden offentlig forsørgelse end SU og barselsdagpenge og af disse er tilkendt førtidspension, lige såvel som at af disse unge har problemer ud over ledighed. Hertil kommer, at cirka 20 procent af en årgang fortsat ikke får en kompetencegivende uddannelse.

9 Side 9/20 Det har potentielt store personlige og sociale konsekvenser for de unge, at de ikke er i gang med hverken arbejde eller uddannelse. Det er også dyrt for samfundet, som tjener godt 8 mio. kr. for hver ung, der får en fast tilknytning til arbejdsmarkedet gennem hele livet frem for at være på offentlig forsørgelse. Som kommune møder vi de unge i mange sammenhænge i folkeskolen, i ungdomsklubben, i UU-centret og for en dels vedkommende også i jobcentret, socialforvaltningen, mv. Kommunen har således en stor mulighed og dermed et stort ansvar for at påvirke og hjælpe de unge videre i tilværelsen. Det er nødvendigt at sætte fokus på ungeområdet i bred forstand. Det kan konstateres, at cirka 20 procent af de unge møder alvorlige problemer i løbet af deres barndom og ungdom. Problemer, der betyder, at de risikerer marginalisering i større eller mindre grad. Forskningen i social arv og såkaldt chanceulighed har indkredset en række faktorer, der risikerer at påvirke børn og unges muligheder i livet i negativ retning. Det kan blandt andet dreje sig om, at forældrene har en lav uddannelsesorientering, ikke er i beskæftigelse, er misbrugere etc. Unge med flere problemer vil ofte være i kontakt med flere forskellige kommunale forvaltninger og institutioner. Indsatsen kan derfor med fordel gå mere på tværs af de kommunale forvaltninger end i dag. En række overgange mellem institutioner og forvaltninger betyder, at det ikke altid lykkes at sætte den unge i centrum. En mere helhedsorienteret indsats vil kunne bidrage til, at flere unge kommer væk fra offentlig forsørgelse og i gang med en uddannelse, så de på sigt kan blive aktive samfundsborgere. I kommunernes indsats er i høj grad påvirket af, at 18- årsgrænsen i lovgivningen og i den kommunale forvaltningsstruktur udgør en barriere for en sammenhængende indsats over for de unge. Opsamlingen på det tidligere partnerskabsprojektet Ungdomsuddannelse til alle konkluderer blandt andet, at en mere koordineret indsats må forventes at føre til, at flere får en uddannelse. Formålet med dette KL partnerskabsprojekt er således at styrke den helhedsorienterede ungeindsats i kommunerne, så de unge oplever en mere sammenhængende indsats, der hjælper dem trygt gennem ungdomslivet og ind i voksentilværelsen. Kommunerne, som deltager i partnerskabet, vil skulle opstille og arbejde på at indfri ambitiøse politiske mål på ungeområdet. KL stiller en række redskaber til rådighed, der skal bidrage til, at kommunerne kan indfri målene. Målet er på langt sigt, at flere unge i de deltagende kommuner får forudsætninger for at blive selvforsørgende mv. Dette langsigtede mål kan blandt andet opnås gennem følgende delmål: - flere unge skal have en erhvervskompetencegivende uddannelse - færre unge skal være på offentlig forsørgelse - færre unge under 30 år skal tilkendes førtidspension Gebyr for deltagelse er kr. for hele projektperioden, der løber fra oktober 2010 til udgangen af 2012.

10 Side 10/20 Et af partnerskabsprojektets resultatmål er, at der er politisk og ledelsesmæssig ejerskab til en helhedsorienteret ungeindsats i de deltagende kommuner, og der anvendes derfor samme model som Horsens Kommune anvender i projektet "Styrket samarbejde om ungeindsatsen for årige". Styregruppe: Beskæftigelsesdirektør, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning, jobcenterchef og forstander for Horsens Produktionshøjskole. Desuden deltager repræsentanter for relevante områder ad hoc. Projektgruppe: Souschef i Ungdommens Uddannelsesvejledning, ny leder af Ungeenhed, afdelingsleder fra jobcenter og projektmedarbejder. Desuden deltager repræsentanter for relevante områder ad hoc.

11 Side 11/20 6 BS Orientering om styrket samarbejde om ungeindsatsen for årige Resumé Med initiativerne i "Aftale om flere unge i uddannelse og job" (ungepakken) udvides målgruppesammenfaldet mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) og Jobcenter Horsens, og med dette afsæt ses den forestående udvikling af ungeindsatsen bedst at kunne honoreres ved etablering af en fælles faglig enhed på samme fysiske matrikel. Samtlige medarbejdere i UU vil blive placeret på denne adresse sammen med de af jobcenterets medarbejdere, der arbejder med ungeindsatsen. Den fælles målgruppe vil være årige unge, der er kategoriseret i de nye matchgrupper 2 og 3. Som led i lokal implementering af ungepakken udvides antal egu årselevplader fra de nuværende 22 til mindst 100 årselevpladser. Sagen afsluttes i Udvalget. Beskæftigelsesudvalget orienteres den 17. august Indstilling Direktionen indstiller, at 1. orienteringen tages til efterretning. 2. antallet af EGU årselevpladser udvides fra 22 til mindst 100. Eventuelle budgetneutrale omplaceringer medtages i forbindelse med førstkommende budgetopfølgning. Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Etablering af en fælles faglig ungeenhed for årige unge I forbindelse med implementeringen af "Aftale om flere unge i uddannelse og job" (ungepakken) udvides målgruppesammenfaldet mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) og Jobcenter Horsens, og en naturlig følge heraf er at etablere en fælles faglig enhed på samme fysiske matrikel med henblik på at koordinere Horsens Kommunes ungeindsats. Den nye ungeenhed forventes etableret den 1. november 2010, og målgruppen for enhedens arbejde vil være unge mellem år i de nye matchgrupper 2 og 3. Opgaven er i dag forankret i henholdsvis Ungdommens Uddannelsesvejledning (Børn ogg Unge) og Jobcenter Horsens (Voksen og Sundhed).

12 Side 12/20 Baggrunden for denne forankring er, at Ungdommens Uddannelsesvejledningen har sin naturlige tilknytning til uddannelsessystemet; det vil sige til folkeskolen, ungdomsuddannelserne og øvrige uddannelser. Jobcenteret har til gengæld sin naturlige tilknytning til virksomhederne. De to enheder har naturligvis også til en vis grad et målgruppe sammenfald. Målgruppe sammenfaldet er med ungepakken blevet udvidet - særligt i forhold til ungegruppen årige. Det drejer sig ikke om store organisatoriske ændringer, men udelukkende om etablering af en fælles enhed, der forventes at give gevinster i form af bedre faglig betjening af målgruppen, gode muligheder for tværfagligt samarbejde, synergieffekter og bedre resultater. Der opstilles udviklingsmål for opgaverne i organisationsudviklingsprocessen, og processen forventes løbende evalueret og udviklet. Medarbejdere i den nye fælles faglige enhed bevarer deres nuværende organisatoriske tilhørsforhold og ansættelse i henholdsvis direktørområde Børn og Unge samt Voksen og Sundhed. Den daglige ledelse varetages af en fælles faglig leder, der refererer til de to moderorganisationer. Der vil blive fundet lokaler til enheden, således at medarbejderne kan samles på den samme fysiske matrikel. Samtlige medarbejdere i UU, der i dag er tilknyttet lokaler på rådhuset vil i samme forbindelse blive placeret på denne adresse. Der vil være tale om ca. 12 UU-medarbejdere. 5 af disse vil blive tilknyttet til den nye fælles faglige enhed. Det svarer til ca. 3 fuldtidsstillinger. Udvidelse af antal årselevpladser i EGU De nye ungeregler sætter et særligt fokus på uddannelse og lægger op til, at alle unge så vidt muligt gennemfører en uddannelse. Og som led i lokal implementering af ungepakken er det oplagt at udbygge ungeindsatsen ved at udvide antal årselevpladser i EGU fra nuværende 22 til mindst 100 årselevpladser. Bilag Styrket samarbejde om ungeindsatsen for årige

13 Side 13/20 7 BS Møder i Børne- og Skoleudvalget Resumé Børne- og Skoleudvalget fastlægger datoer for udvalgets møder Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. forslag til mødedatoer 2011 i Børne- og Skoleudvalget tiltrædes. Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Børne- og Skoleudvalget fastlægger datoer for udvalgets møder Forslag til møder: januar: Skolerigsdag i Aalborg 17. januar kl Dialogmøde skoleområdet 9. februar kl februar kl (temamøde) 14. marts kl marts kl (temamøde) 11. april kl april (tirsdag) kl (temamøde) 9. maj - budgettemamøde kl Institutionsforum 9. maj kl. 19

14 Koordinerende forum 18. maj kl. 19 Side 14/ maj kl (temamøde) 14. juni (tirsdag) kl juni kl (temamøde) 15. august kl september kl september kl (temamøde) 10. oktober kl oktober kl (temamøde) 14. november kl Institutionsforum 14. november kl. 19 Koordinerende forum 23. november kl november kl (temamøde) 12. december kl

15 Side 15/20 8 BS Orienteringspunkter Resumé Sager til orientering. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. orienteringen tages til efterretning. Beslutning Til orientering. Sagsfremstilling Opgørelse af forbrug på omstillingskonto i f.m. ledelsesstrukturændring på dagtilbudsområdet Opgørelse af omkostninger til ekstern bistand i f.m. ledelsesstrukturændring på dagtilbudsområdet Processen i forbindelse med godkendelse af Den sociale Rammeaftale Etablering af tværfagligt udrednings-team for børn og unge i Horsens Kommune. Kvartalsvis budgetopfølgning på det specialiserede socialområde Aftaler vedrørende nedlæggelse af Bakkelandets Naturbørnehave Etablering af naturbørnehave i Vestbirk Landsdækkende medieomtale af ydelseskatalog på familieområdet Bilag Notat - tværfagligt udredningsteam i Horsens Kommune

16 Side 16/20 T1-1 BS Ny lovgivning om frokost i daginstitutioner Resumé Folketinget har den 4. juni 2010 vedtaget en ny lovgivning om fleksibel frokostordning i daginstitutioner, der træder i kraft den 1. januar Loven medfører, at alle børn i kommunale og selvejende daginstitutioner - samt børn i privatinstitutioner - skal tilbydes et sundt frokostmåltid alle hverdage i daginstitutionen. Forældrene kan, hvis det sunde frokostmåltid tilbydes ud over dagtilbudsydelsen, beslutte at fravælge frokostmåltidet på baggrund af en beslutning i forældrebestyrelsen og/eller blandt forældrene i det enkelte dagtilbud. Den nye lovgivning indeholder en ændring af reglerne om tilskud og egenbetaling. Ændringen betyder, at kommunerne fra den 1. januar 2011 ikke længere kan opkræve 30 pct. som forældrebetaling, som det er muligt med den nugældende lovgivning. Den maksimale forældrebetalingsandel nedsættes i stedet til 25 procent af de budgetterede bruttodriftsudgifter for en plads i daginstitution. Horsens Kommune vil derfor som udgangspunkt få et årligt indtægtstab på forældrebetaling på ca. 8 mio. kr. Kommunen har dog mulighed for at opkræve en særlig "frokosttakst", der udgøres af kommunens budgetterede bruttodriftsudgift til frokost pr. barn, der får frokost. Forudsætningen er, at Byrådet beslutter, at frokosten tilbydes ud over kerneydelsen på dagtilbudsområdet. I så fald vil frokostordningen kunne finansieres 100 pct. ud over den almindelige takst for pladsen ved opkrævning af en "frokosttakst". Direktionen indstiller - ud fra et økonomisk perspektiv - at det sunde frokostmåltid tilrettelægges som et tilbud uden for dagtilbudsområdets kerneydelse. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Det kommunale frokosttilbud tilbydes - som et tilbud ud over dagtilbudsydelsen - til alle børn i vuggestuer, børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner (for 0-2 årige og 3-5 årige) med virkning fra 1. januar Beslutningen gælder både for kommunale og selvejende institutioner. 2. Dagtilbudschefen bemyndiges til at fastsætte rammerne for den praktiske gennemførelse af forældrenes fravalg af frokostmåltidet, indenfor de retningslinjer, der er fastsat i lovgivningen, og med udgangspunkt i følgende principper: a. forældrene gives i 2010 (første gang) mulighed for fravalg inden 1. november Eventuelt fravalg vil have virkning fra 1. januar 2011.

17 Side 17/20 b. forældrene gives fremadrettet mulighed for fravalg i juni måned i lige år - første gang i juni måned Eventuelt fravalg vil have virkning efterfølgende 1. januar i ulige år - første gang 1. januar c. forældrenes beslutning om fravalg differentieres på aldersgrupper, således at forældrene kan træffe beslutning om at fravælge et sundt frokostmåltid for henholdsvis vuggestuepladser/0-2-årige og børnehaveplader/3-5-årige. 3. Den særskilte frokosttakst for vuggestue og børnehavepladser fastsættes i 2011 til 435 kr. pr. måned i 11 måneder svarende til 20. kr. pr. måltid pr. dag i 233 dage. Taksten er gældende for såvel heltidspladser som fleksible pladser. 4. Eventuelle forældrearrangerede frokostordninger og madordninger skal dække alle hverdage, og skal leve op til de til enhver tid gældende officielle danske anbefalinger fra Fødevarestyrelsen, samt Horsens Kommunes Mad- og måltidspolitik for området. 5. Forældrenes betaling for eventuelle forældrearrangerede frokostordninger kan i 2011 maksimalt udgøre samme beløb som frokosttaksten kr. pr. måned i 11 måneder. Betaling for forældrearrangerede frokostordninger og madordninger udgør 100 procent af udgifterne hertil - herunder administration af ordningerne samt administration ved ansættelse af køkkenpersonale. 6. Horsens Kommunes vilkår for drift af privatinstitutioner og puljeordninger tilrettes med baggrund i dagtilbudslovens bestemmelser og Byrådets beslutninger i tilknytning til indførelse af det kommunale frokostmåltid. 7. Børne og Skoleudvalgets fremsendte budgetbidrag for 2011 tilrettes i overensstemmelse med den vedtagne lovgivning og Byrådets beslutninger i indstillingspunkterne 1. og Det årlige merudgiftsbehov ved implementeringen af det kommunale frokosttilbud (ud over dagtilbudsydelsen i børnehaver og vuggestuer) på 0,3 mio. kr. medtages ved Børne og Skoleudvalgets kommende genbehandling af driftsbudgettet fra 2011 og frem. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Børne- og Skoleudvalget indstiller dog (som erstatning for indstillingspunkt 1.), at det kommunale frokostmåltid tilbydes som et tilbud ud over dagtilbudsydelse for alle børn i aldersintegrerede institutioner (børnehaver (3-5 årige)), og som et tilbud inden for dagtilbudsydelsen for alle børn i aldersintegrerede institutioner (vuggestuer (0-2 årige)). Beslutninger om fravalg af det kommunale frokostmåltid tilrettes i overensstemmelse med denne beslutning. Med denne indstilling følger et merudgiftsbehov på 1,5 mio. kr., som anbefales medtaget ved Børne- og Skoleudvalgets kommende genbehandling af driftsbudgetterne fra 2011 og frem. Børne- og Skoleudvalget ønsker, at beslutningen om at fravælge det kommunale frokostmåltid skal foretages i de enkelte huse, dvs. på de mindst muligt afgrænsede fysiske

18 Side 18/20 enheder ud fra dagtilbudslovens bestemmelse - under forudsætning af endelig godkendelse fra Socialministeriet. Kristian Dyhr afventer stillingtagen til, om fravalget skal foretages i de enkelte huse eller i forældrebestyrelserne, indtil der foreligger en beslutning fra Socialministeriet. Indstillingspunkt 3 præciseres, således at den særskilte frokosttakst for vuggestue og børnehaver fastsættes i 2011 til 435 kr. pr. måned i 11 måneder (20,21 kr. pr. måltid i 237 dage (inkl. andel af feriepasning)). Sagsfremstilling Loven om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. er en udmøntning af aftalen om Fleksibilitet i ordningen om et sundt fælles frokostmåltid i daginstitutioner, som blev indgået den 27. januar 2010 mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Den maksimale forældrebetalingsandel nedsættes med den nye lovgivning til 25 procent af de budgetterede bruttodriftsudgifter for en plads i daginstitution. Horsens Kommune vil, hvis det kommunale frokostmåltid tilbydes som en del af dagtilbudsydelsen, få en mindre indtægt på forældrebetaling på ca. 8 mio. kr. om året. Lovændringen giver imidlertid mulighed for, at Byrådet kan beslutte, at det kommunale frokostmåltid skal tilbydes ud over dagtilbudsydelsen, og dermed finansieres 100 procent af forældrene ved at opkræve en særlig frokosttakst svarende til de budgetterede udgifter til frokostmåltidet (eksklusiv udgifter til administration og ejendomsudgifter). Hvis ordningen tilbydes ud over kerneydelsen for både vuggestuer og børnehaver reduceres det årlige merudgiftsbehov for Horsens Kommune til 0,3 mio. kr. Forældre med børn i daginstitutioner, der har fravalgt det kommunale frokostmåltid, får mulighed for at etablere en forældrearrangeret frokostordning, hvor forældrene betaler den fulde udgift til måltidet. Forældrene kan - uanset om det sunde frokostmåltid indføres inden for eller ud over dagtilbudsydelsen - etablere en forældrearrangeret madordning (eks. morgenmåltid eller eftermiddagsmåltid), hvor forældrene betaler den fulde udgift til måltidet. Loven er fremsat og vedtaget den 4. juni 2010 og har i øvrigt følgende hovedpunkter: Implementering af Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner Muligheder for kommunalbestyrelsens fravalg af et sundt frokostmåltid til særlige enheder Kommunalbestyrelsens muligheder for tilskud og forældrenes egenbetaling Et sundt frokostmåltid som en del af dagtilbudsydelsen Mulighederne for forældrearrangerede frokost- og madordninger Krav om registrerede køkkener Forældrenes mulighed for at fravælge et sundt frokostmåltid i 2010 Dato for ikrafttræden Privatinstitutioner

19 Side 19/20

20 Side 20/20 Lene Offersen, Byrådet Underskrift Paw Amdisen Underskrift Dorte Normann Underskrift Peter Sørensen Underskrift Andreas Boesen Underskrift Torben Engholm Underskrift Dorthe Mogensen Underskrift Kristian Dyhr Underskrift Ellen T. Schmidt Underskrift

Møde nr.: 7 Mødedato: 17. august 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh, Charlotte Juhl Andersen

Møde nr.: 7 Mødedato: 17. august 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh, Charlotte Juhl Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh, Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Beskæftigelsesudvalgets

Læs mere

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v.

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Til alle kommunalbestyrelser m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Folketinget har den 4. juni 2010 vedtaget L 212

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner.

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. N O TAT FAQ om frokostordninger i daginstitutioner Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. Lov nr. 631 af 11. juni 2010

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner I dette materiale gennemgås baggrunden for indførelse af den fleksible frokostordning i daginstitutioner,

Læs mere

Fravalg af kommunal frokostordning

Fravalg af kommunal frokostordning Fravalg af kommunal frokostordning i dagtilbud i 2016 2016 Sags-id: 16.06.10-P21-1-09 Baggrund Med loven om frokostordning i dagtilbud i 2009 var det et ønske fra Folketingets side om at sikre, at alle

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 14. september 2010 kl i Udvalgsværelset

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 14. september 2010 kl i Udvalgsværelset Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den kl. 15.30 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 82 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL BEHANDLING 83 DELTAGELSE

Læs mere

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om lov om frokostmåltid i daginstitutioner mv. Folketinget har den 25. november 2008 vedtaget L 16 Forslag til lov

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

RETNINGSLINIER. Frokostordning i daginstitutioner

RETNINGSLINIER. Frokostordning i daginstitutioner Børn & Kultur Dagtilbud Oktober 2014 RETNINGSLINIER Frokostordning i daginstitutioner LOVGIVNING Folketinget vedtog den 4. juni 2010 lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner. Med denne lov er

Læs mere

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune.

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Med beslutningen om at indføre et sundt frokostmåltid i daginstitutionerne kan kommunalbestyrelsen

Læs mere

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger Retningslinjer for valg af frokostordninger 2017-2019 1. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Lovgivningen... 3 2. Kommunalt arrangeret frokostordning... 4 2.1. Kommunalt arrangeret frokostordning (2.10-6

Læs mere

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Loven om fleksible frokostordninger træder i kraft d. 1. januar 2011. Lover giver kommunerne pligt til at

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud 6. august 2010 Børne- og Undervisningsudvalget behandlede 7. juni 2010 to sager vedrørende

Læs mere

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune I henhold til dagtilbudslovens 16b Stk. 5. skal Kommunalbestyrelsen mindst hvert andet år og højst én gang om året

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

FORORD 3 ERNÆRINGSMÆSSIGE RAMMER FOR ET SUNDT FROKOSTMÅLTID 4 FORVENTET PRISNIVEAU 5 RETNINGSLINIER FOR FRAVALG AF FROKOSTMÅLTID 6

FORORD 3 ERNÆRINGSMÆSSIGE RAMMER FOR ET SUNDT FROKOSTMÅLTID 4 FORVENTET PRISNIVEAU 5 RETNINGSLINIER FOR FRAVALG AF FROKOSTMÅLTID 6 Frokostmåltid i daginstitutioner 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 ERNÆRINGSMÆSSIGE RAMMER FOR ET SUNDT FROKOSTMÅLTID 4 FORVENTET PRISNIVEAU 5 RETNINGSLINIER FOR FRAVALG AF FROKOSTMÅLTID 6 RETNINGSLINIER

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag.

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. 2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-831 Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A)

Læs mere

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisningsudvalget Adminstrationen (Leder) Generelt Fastsættelse af børnepolitikken

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner.

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. N O TAT FAQ om frokostordninger i daginstitutioner Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. Lov nr. 631 af 11. juni 2010

Læs mere

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version 21.11.2011 1. Indledning Indeværende handleplan er den indledende skitse omkring ungeindsatsen med særligt fokus på tematikker opsat på mål og målopfyldelse.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Herved bekendtgøres lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge, lovbekendtgørelse nr. 314 af

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Frokostmåltid i Skive Kommune Hvad gør sig gældende for, at dit barn kan få serveret et frokostmåltid i sin daginstitution

Frokostmåltid i Skive Kommune Hvad gør sig gældende for, at dit barn kan få serveret et frokostmåltid i sin daginstitution Frokostmåltid i Skive Kommune Hvad gør sig gældende for, at dit barn kan få serveret et frokostmåltid i sin daginstitution Det kommunale frokostmåltid i Skive Kommune Siden august 2011 har Skive Kommune

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

2009/1 LSF 35 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar Forslag. til

2009/1 LSF 35 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar Forslag. til 2009/1 LSF 35 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Indenrigs- og Socialministeriet Journalnummer: Indenrings- og Socialmin., j. nr. 2009-5491 Fremsat den 8. oktober 2009 af indenrigs-

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom. Dato: 16. marts 2010 /LIAD dok. 29232-10

Indenrigs- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom. Dato: 16. marts 2010 /LIAD dok. 29232-10 Indenrigs- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom Dato: 16. marts 2010 /LIAD dok. 29232-10 Høringssvar til forslag til ændring af dagtilbudsloven vedr. fleksible frokostordninger i daginstitutioner

Læs mere

Sundt frokostmåltid til børn

Sundt frokostmåltid til børn Varde Kommunes information til forældrebestyrelser Sundt frokostmåltid til børn I kommunale, selvejende og private dagtilbud i Varde Kommune Gældende fra 1. januar 2013 til december 2014 Fravalgsdato:

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium Ny SFO model 1.2 Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...3 Målgruppe / interessenter...3 Indhold og milepæle...3 Metode...4 Evaluering...4 Succeskriterier...6 Organisering...6 Information...6

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Information om frokostordning i daginstitutioner

Information om frokostordning i daginstitutioner Oktober 2016 Center for Dagtilbud & Skoler Information om frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om et sundt frokostmåltid Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet Forældrearrangerede

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner

Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner Januar 2019 Center for Dagtilbud & Skoler Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om mad- og frokostordning Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

September Frokostordning. for daginstitutioner i Rudersdal Kommune

September Frokostordning. for daginstitutioner i Rudersdal Kommune September 2017 Frokostordning for daginstitutioner i Rudersdal Kommune Hvorfor frokostordning? De overordnede linjer i kravene er, at: I 2008 besluttede Folketinget, at alle børn i daginstitutioner skal

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af dagtilbudsloven

Forslag. Lov om ændring af dagtilbudsloven Til lovforslag nr. L 212 Folketinget 2009-10 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2010 Forslag til Lov om ændring af dagtilbudsloven (Fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v.)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: Mødevarighed: 16.00-16.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh (Deltog ikke i mødet.), Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.), Anders Samuelsen

Læs mere

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling 2019-019361 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen indstiller til Beskæftigelsesudvalget,

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn

Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn Punkt 2. Drøftelse af tilskud til pasning af egne børn 2017-036884 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets drøftelse, forslag fra Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune Center for Dagtilbud Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune 12. september 2014 Indhold a. Lov om frokostordninger i daginstitutioner... 2 b. Frokostordningen i Slagelse Kommune... 2 c.

Læs mere

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune Indhold 1 Formål... 1 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 2 4 Valgbarhed og valgret... 2 5 Udtrædelse af bestyrelsen... 3 6 Bestyrelsens

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Torben Engholm Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Vedtagelse af revideret Delegationsplan

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner I dette materiale gennemgås baggrunden for indførelse af den fleksible frokostordning i daginstitutioner

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Forslag. Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 174 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af socialminister Benedikte Kiær Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v.

Læs mere

Frokostafstemning 2016

Frokostafstemning 2016 Frokostafstemning 2016 Møde i Børnerådet 14. september 2016 Ved chefkonsulent Jette Bachmann Henning Lovgrundlaget for frokostordning Kommunen skal tilbyde et sundt frokostmåltid til alle børn i daginstitutioner:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ungepartnerskab

Hvidovre Kommunes Ungepartnerskab Hvidovre Kommunes Ungepartnerskab Udmøntningsplan Baggrund I Hvidovre gennemfører ca. 85 procent af alle unge en ungdomsuddannelse. Det er et udmærket tal, men der skal sættes målrettet ind for, at kommunen

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 19.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-16.35 Ole Pilgaard Andersen, Torben Engholm Mødested: mødelokale 2 Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, 20.11.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år.

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Grindsted d. 27. februar 2018 Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Sagsbehandler: Lisbeth Østergaard Telefon: 79727607 Journalnummer

Læs mere

En helhedsorienteret ungeindsats partnerskab

En helhedsorienteret ungeindsats partnerskab En helhedsorienteret ungeindsats partnerskab om unge 1. Baggrund Visionen for projektet er at bidrage til, at alle unge træder ind i voksenlivet med forudsætninger for at blive aktive, demokratisk deltagende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10

Forslag. Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Fremsat den 8. oktober 2009 af indenrigs- og socialministeren (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Med lovforslaget til dagtilbudsloven samles bestemmelserne om dagtilbud, fritidshjem,

Læs mere

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 2. december 2010 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune 1.

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Møde nr :30-17:10

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Møde nr :30-17:10 Protokol for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Møde nr. 9 02.10.2013 16:30-17:10 Mødelokale 2608, tlf. 39 57 52 40 Medlemmer Tilforordnede Serdal Benli Poul Reher Jensen Tom Vang Knudsen Kristoffer

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven

Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven Alle børn i kommunale, selvejende og private dagtilbud skal have et sundt frokostmåltid hver dag. Kommunalbestyrelsen skal mindst hvert andet år og højst

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere