PRISER 2009 FOREVER CLEVER. Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRISER 2009 FOREVER CLEVER. Danmark"

Transkript

1 PRISER 2009 FOREVER CLEVER Danmark

2 Godt nyt under solen. Solen er en evig kilde til nyt liv for alt på jorden. De varme stråler holder hele vores økosystem i gang - uden CO 2 -udslip og uden store udgifter til indvinding. SONNENKRAFTs vision er, at alle mennesker skal have råd til at udnytte solvarme som energikilde. Og det har vi stor succes med. En del af VKR-koncernen Nyt center for solvarme - Solar Academy SONNENKRAFT er datterselskab af SolarCAP, som indgår i den danske VKR-koncern, som også ejer Velux. VKR beskæftiger medarbejdere verden over og omfatter nogle af de mest kendte produkter til forbedret indeklima i huse. Og siden SONNENKRAFT blev en del af koncernen i år 2000, har VKR hørt til de førende inden for solvarmeenergi var et vigtigt år i SONNENKRAFTs historie. Frem for alt grundlagde vi Solar Academy - et kompetent solvarmecenter som beskæftiger sig med uddannelse og videreuddannelse af eksperter i solvarme.

3 forever clever Med et nyt grafisk design har SONNENKRAFT fået et mere moderne udtryk, som styrker vores position som de førende inden for fremtidens solvarmeenergi. Vores nye slogan forever clever er en del af den nye identitet - og udspringer direkte af vores grundprincip: Med klog teknik til konkurrencedygtige priser gør vi hver dag vores til, at alle kan få evig glæde af solvarmeenergi. På den led er vores produkter ligeså clever som de kunder, der vælger dem. Og sammen er vi forever clever - ganske enkelt. Med faglige foredrag, seminarer og workshops sikrer Solar Academy, at vores samarbejdspartnere har know-how på højeste niveau. Selve uddannelsen i produkter og montering kan i praksis foregå på akademiet. Det gør uddannelserne på Solar Academy til en værdifuld service for alle, der arbejder med solvarme. Solar Academy er også en investering i at skabe bedre international udveksling af viden om solvarmeenergi. SONNENKRAFTs hovedkvarter i St. Veit (Østrig) hjælper til med at udnytte synergien i samarbejdet mellem andre europæiske forskningssteder. Solar Academy er dermed blevet et vigtigt omdrejningspunkt for udvikling af teknikken inden for solvarme. Vi sætter standarden - højt Solvarme-trenden så sin spæde begyndelse i 1993, men allerede dengang indså SONNENKRAFT det enorme potentiale med solvarmeenergi. Lige siden er vi gået forrest i pionerarbejdet med at udvikle og forbedre vores produkter ved hjælp af fremtidsorienterede hightech-løsninger. Det gavner naturligvis miljøet. Bare via vores produkter er der hidtil sparet ca. 1,5 mill. tons CO 2 -emission. Vores produkter er også en stor gevinst for de mennesker, som vælger SONNENKRAFT: Intelligent teknologi og kvalitetsmaterialer gør SONNENKRAFTs solvarmesystemer ekstra lette at installere. Og de bevarer deres værdi, de har lang levetid, og de er effektive - selv under de vanskeligste vejrforhold. Vores høje standard bygger på omfattende kontrol af alle produkter, før de forlader vores logistikcenter. Det gør SON- NENKRAFT til førende i Europa inden for kvalitet og nyudvikling. Faktisk betragter vi det som vores forpligtelse over for mennesker og natur. Resultatet er derfor også, at vi altid er et skridt foran vores konkurrenter.

4 Sammen skaber vi en solvarm fremtid Stor erfaring med stærke danske rødder Der ligger mange års erfaringer med solvarme bag navnet SONNENKRAFT. I 1993 blev vi grundlagt i Østrig, og i 2006 blev vi etableret i Danmark som SONNENKRAFT Scandinavia med opkøb af Thermo-Sol og ARCON Solvarme. To danske firmaer med årelang erfaring inden for solvarme, såvel store industrianlæg som små solvarmeanlæg til private. Det betyder, at SONNENKRAFT Scandinavia reelt set har mere end 35 års erfaring i solvarmeanlæg. Professionel organisation til din rådighed SONNENKRAFT Scandinavia står for teknisk support, salg, marketing og administration i Danmark og resten af Skandinavien. Vores organisation er besat med de mest engagerede folk på alle pladser og de brænder for at stille deres ekspertise til din rådighed. Kvalitet og teknik med lang levetid Hos SONNENKRAFT er vi kompromisløse, både når det gælder teknologi og materialer. Vi ved, at kun den bedste kvalitet kan svare sig. Det sikrer den holdbarhed, som giver solvarme bedre økonomi i det lange løb, det har i årevis givet os et forspring i forhold til vores konkurrenter.

5 Komplet sortiment, enkel installation Udvalget af produkter fra SONNENKRAFT viser, at vi er din totalleverandør. Her kan du få alle produkter, der er nødvendige for at skabe den optimale solvarmeløsning. Alle produkter er gennemtestet og udviklet til at passe sammen, så udnyttelsen er optimal. Systemløsninger du kan vælge imellem 6 forskellige systemløsninger, med plug & flow komponenter, som gør det enkelt og let at installere alle vores solvameanlæg i alle slags huse. Solfangere dine kunder kan vælge mellem 4 elegante, effektive modeller. De passer perfekt til enhver type tag eller facade og giver et både harmonisk og funktionelt udseende. Beholdere vi tilbyder op til 7 løsninger inden for oplagring af energi. Fra små, kompakte varmtvandsbeholdere til store akkumuleringstanke og det gør, at det er let at finde plads til beholderen i alle huse. Hydraulikmoduler vælg f.eks. vores friskvandsmodul, som erstatter den traditionelle varmtvandsbeholder og sikrer frisk, varmt vand efter behov. Eller vores lagdelingsmodul en intelligent, kompakt veksler med automatisk styring, kontrol og levering af solenergi til akkumulerings tanke. Fokus på udvikling og samarbejde Hos SONNENKRAFT får du mere end adgang til de mest nyskabende produkter og systemløsninger. Vi tilbyder også alle VVSinstallatører undervisning i hvordan vi alle får større succes med solvarme. Ud fra sloganet Forever clever sætter vi også fokus på at give dig know-how og erfaring. På vores solvarmekurser opnår du indsigt i de nyeste teknikker, du bliver mere fortrolig med vores produkter, og du lærer af andres erfaringer med salg af solvarme. Kun gennem samarbejde kan vi gå en solvarm fremtid i møde. Læs mere på Tilbehør Vi har det hele: Solvarmestyringer, varmevekslere, fleksible rør og reservedele. Med vores udvalg i tilbehør er det nemt at opnå et godt resultat i alle systemer. I oversigten over reservedele bagerst i dette katalog kan du let og enkelt finde de rigtige SONNENKRAFT reservedele. Med gode produkter følger god kundeservice Takket være et stærkt netværk af VVS-installatører er SONNENKRAFTs produkter ude i hele Danmark. Men én ting er top-kvaliteten på vores produkter noget helt andet er den service, der følger solvarmeløsningen til dørs. Vi yder nemlig kundeservice af professionel, høj kvalitet, så vi sikrer danskerne det ypperste inden for solvarmeanlæg.

6 Sådan findes anlæg og pris Sådan vælges det korrekte fastgøringssystem til solfangere Det første solar-aktivhus Den 10. september 2008 tog SONNENKRAFT i samarbejde med den kendte solvarmearkitekt DI Georg W. Reinberg det første spadestik til Østrigs første solar-aktivhus. Denne bygnings innovative teknik går endnu et skridt videre end de hidtidige passive huse eller lavenergihuse: Takket være den optimale forbindelse mellem intelligent arkitektur og innovativ teknik kan hele husholdningens energiforbrug til opvarmning, varmt vand og strøm dækkes af solenergi hele året rundt. Med færdiggørelsen af det solar-aktivhus er vores drøm om en fuldkommen CO 2 -neutral teknik endelig blevet til virkelighed!

7 1. Antal personer 2. Vælg solvarme system - med fastgøring/inddækning - UDEN fastgøring/inddækning --> for valg af korrekt fastgøring/inddækning se sådan vælges det korrekte fastgøringssystem 3. Vælg den ønskede solfangertype 4. Vælg det korrekte fastgøringssystem (SSP/DBP/BEFKZ) 5. Bestillingsnummer 6. Vejledende udsalgspris ekskl. moms 7. Option - fleksible rustfrie rør til forbindelse imellem solfangere og solpumpegruppen 8. Oversigt over solvarmesystemets indholdrne Alle sætkomponenter kan også leveres særskilt. Benyt farvekoderne for hurtigt at finde frem til mere info om de benyttede produkter. 1. Tagtype 2. ønsket vinkel for solfangeren på taget 3. Antal solfangere 4. Bestillingsnummer og pris(eksl. moms) Indhold SYSTEMLØSNINGER Side Brugsvand / Centralvarme CompaCt Brugsvand / Centralvarme COMPACT-Multi Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol Brugsvand / Centralvarme Comfort Brugsvand / Centralvarme Comfort plus Brugsvand / Centralvarme VAKUUM SOLFANGERE Side Solfanger SK Indbygget modulsolfanger IDMK Facadesolfanger IFK Vakuumsolfanger VK BEHOLDERE Side Solvarmebeholder CompaCt Solvarmebeholder Compact Multi Solvarmebeholder Gas-Sol Akkumuleringstank COMBI Akkumuleringstank COMFORT Akkumuleringstank COMFORT plus Akkumuleringstank COMFORT XL HYDRAULIK Seite Projektmoduler Maskinstationer...36 SOLFANGERTILBEHØR Side Styringer...37 Varmevekslere...38 SONNENKRAFT-partnere udvider hele tiden horisonten. Det nyåbnede SONNENKRAFT Solar Academy i St. Veit, Østrig er det første og eneste uddannelses- og videreuddannelsescenter inden for området solvarmeenergi. Et stort udbud af seminarer og praktisk oplæring gør vores partnere til de fremragende SOLVARMEEKSPERTER, de er. Derudover henvender den nye institution sig til planlæggere af bygningsteknik, arkitekter og offentlige uddannelsesorganisationer. Flexslanger/komponenter...39 Komponenter/ventiler m.m Kalkulation Generelle forretningsbetingelser...43

8 Brugsvand / centralvarme COMPACT COMPACT-Brugsvandsystem COMPACT-systemet fra SONNENKRAFT er en simpel og elegant løsning. Systemet giver dig til en rimelig pris en god mulighed for at udnytte solens energi. op til 70 % dækning af varmtvandsforbruget hurtig og nem installation komponenter, der er fuldstændig afstemt efter hinanden enkel og driftsikker teknologi velegnet til alle huse Solfanger Varmt vand Maskinstation Eftervarme Varmtvandsbeholder Funktionsskema COMPACT Brugsvandssystem Koldt vand Solfangersæt 160 L 200 L 200 L 300 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) stk. Solfangerareal m 2 2,5 2,5 5,1 5,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 4.200, , , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK/SK500 Art. Nr / / / / lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK/SK500 Art. Nr. - / - - / - - / - - / - Merpris for rumvarmeløsning 2.510, , , ,- DWV20 + PWT20 Art.Nr Sætkomponenter COMPACT-beholder Type ELB160R1E ELB200R2E-H ELB200R2E-H ELB300R2E-H Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC Brugsvandsblandeventil TBM Ekspansionsbeholder Type AG18S AG18S AG18S AG18S Frostvæske l

9 Brugsvand / centralvarme COMPACT Solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand og centralvarme. Ved tilvalg af system bliver solvarmesystemet udvidet til et brugsvand / centralvarmesystem. Dækker op til 30 % af det samlede varmeforbrug til varmt vand og centralvarme Hurtig og nem installation Kan tilsluttes alle opvarmningsformer i huse med centralvarme Sikkerhed for fuld udnyttelse af solens energi via prioritering mellem opvarmning af brugsvand og centralvarme Solfanger Varmeveksler Centralvarme Varmt vand Kedel Varmespiral Funktionsskema COMPACT Brugs- centralvarmesystem Koldt vand 300 L 400 L 500 L x 3 x 4 x 7,5 7,5 10, , , , Forbindelsessæt flexrør EWSID Solfangere SYSTEMLØSINGER , , , Beholder + RLG Montering uden specialværktøj! , , ,- Flexrør af rustfrit stål inkl. tilslutningssæt og følerledning; Prisen gælder kun i forbindelse med solfangersæt. Sætkomponenter COMPACT / / / - - / - - / / , , ,- Maskinstation PSKR15 DWV20 SSP Ansatsskruer parallel BEFKZ Inddækning tegltag ELB300R2E-H ELB400R2E-H ELB500R2E-H AGS Ekspansionsbeholder Propylenglykol frostvæske Brugsvandsblandeventil Pladevarme veksler 4 4 TBM25 AG25S AG25S AG33S Fastgøringssystemerne i sættene er kun beregnet til solfangere, der er forbundet med hinanden. Fastgøringssystemer til flere solfangerfelter eller afvigende fastgøringer, se side 22 og 24. NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. 9

10 Brugsvand COMPACT-Multi Solfangersæt Brugsvand 255 L 255 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) stk. 3 x Solfangerareal m 2 5,1 7,5 Sæt MED fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 4.200, ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK/SK500 Art. Nr / / lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK/SK500 Art. Nr. - / - - / - Sætkomponenter Solvarmebeholder med maskinstation uden elvarme Solvarmebeholder med maskinstation med elvarme Luftudlader ETI Ekspansionsbeholder Type - AG18S Frostvæske l

11 Brugsvand / Centralvarme COMPACT-Multi Solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand Elegant beholder med høj isoleringsgrad for optimal udnyttelse af solenergien. Dækker op til 70 % af varmtvandsforbruget og op til 30 % af det samlede varmeforbrug til varmt vand og centralvarme Effektiv og enkel styring af anlægget Kan tilsluttes alle opvarmningsformer Fuld udnyttelse af solenergien, da overskudsvarmen ledes ud på centralvarmeanlæget Kvalitetsprodukt fra yderst til inderst Bedre udnyttelse af solvarmeanlægget med rumvarmeveksler i forhold til brugsvandsanlæg Brugsvand / Centralvarme 255 L 255 L 255 L x 4 x 5,1 7,5 10, , , , , , ,- Designmæssig ændring på beholder forventes medio 2009 Solfanger Maskinstation Eftervarme Varmt vand Varmtvandsbeholder SYSTEMLØSINGER Funktionsskema COMPACT-Multi Brugsvandssystem Systemer, side 10 Koldt vand , , , , , , , , , / / - - / - - / / / AG18S AG25S Solfanger Systemer, side 11 Varmeveksler Centralvarme Kedel Funktionsskema COMPACT-Multi Brugs- / centralvarmesystem Varmt vand Varmespiral Koldt vand NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. 11

12 Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol Solfangersæt 255 L 255 L 255 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) stk. 3 x 4 x Solfangerareal m 2 5,1 7,5 10,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 4.200, , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK/SK500 Art. Nr / / / lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK/SK500 Art. Nr. - / - - / - - / - Sætkomponenter Solvarmebeholder inkl. gaskedel ecotec plus, VC 126 Type Gas-Sol unit Gas-Sol unit Gas-Sol unit Luftudlader ETI Ekspansionsbeholder Type - AG18S AG25S Frostvæske l NB! Delleveringer af sæt er ikke muligt. 12

13 Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol Gas-Sol - Udnytter solvarme til både brugsvand og centralvarme Den optimale løsning for den kræsne forbruger. Beholder unit med indbygget gaskedel, hvor solvarmen automatisk bliver fordelt mellem varmtvandsbeholder og centralvarmeanlæg. Solvarmen dækker op til 30 % af husets samlede forbrug til opvarmning af brugsvand og centralvarme Kompakt løsning, der sparer penge. Gasfyr og solvarmeanlæg er styringsmæssigt perfekt optimeret, så udnyttelsen af sol og gas giver størst mulig økonomisk gevinst Minimalt slid på gaskedel, der kun starter når solen yder for lidt Solfanger Varmeveksler Funktionsskema Gas-Sol Brugs- / centralvarmesystem Centralvarme Kedel Varmt vand Varmespiral Koldt vand GAS-SOL COMPACT 255 liter udføres med 11 forskellige kedler, fra de førende gaskedel leverandører. Find den ønskede kedel i skemaet og tillæg denne pris det ønskede system. Ekspansionsbeholder Trykekspansionsbeholderen optager variationerne i solvarmevæskens volumen, alt efter om det er koldt eller varmt. Beholderen skal derudover kunne optage den væske, der fordampes i solfangerne når anlægget går i stagnation. Jo lavere beholderens fortryk er, jo større er dens reelle kapacitet. Det anbefales derfor at reducere beholderens høje fortryk til 0,5 bar + 0,1 bar pr. meter, anlægget er højt. Eksempel.: Hus på 1 1/2 etage, solvarmeanlæg i kælder, samlet anlægshøjde (kældergulv - overkant solfangere på tag) 10 meter; valgt fortryk 1,5 bar. SYSTEMLØSINGER Bosch Kedel Europur 16-3 Europur 28-3 Pris 3.100, ,- Gemonix Kedel THI 09/9C THI 2/17C ZEM 2/17C Pris 6.300, , ,- Vaillant Kedel ecotec plus, VC126 ecotec plus, VC246 Exlusiv 146 Exlusiv 276 Pris 0, , , ,- Milton Kedel HR 24 Smartline Pris 7.100,- Solvarmeunit 255 L Solvarmen vil efter opvarmning af brugsvand, automatisk skifte til opvarmning af gulve og radiatorer. Gaskedel supplerer varmtvandsopvarmning på de øverste 80 liter i beholder. Alle beholdere er udstyret med blandeventil og skoldningssikring til brugsvand. 13

14 Brugsvand / Centralvarme COMFORT Solfangersæt 350 L 500 L 500 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) stk. 3 x 4 x Solfangerareal m 2 5,1 7,5 10,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 4.200, , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK/SK500 Art. Nr / / / lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK/SK500 Art. Nr. - / - - / - - / - Sætkomponenter COMFORT-tank Type PSR350 PSR500 PSR500 Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC Friskvandsmodul FWM inkl. FWMPVS FWM20 FWM20 FWM20 Ekspansionsbeholder Type AG25S AG25S AG33S Frostvæske l

15 Brugsvand / Centralvarme COMFORT COMFORT-Solvarmesystem COMFORT-systemet fra SONNENKRAFT er den optimale løsning for alle, der ønsker et kompakt solvarmeanlæg til brugsvand og centralvarme med høj effekt. solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM nem og hurtig montering kompakt enhed i fyrrummet Solfanger Maskinstation Eftervarme Varmefremløb Varmereturløb Koldt vand Varmt vand Funktionsskema COMFORT Brugs- / centralvarmesystem Beholder med centralvarmevand 500 L 800 L 1000 L x 5 x 6 x 10,1 12,5 15, , , , Friskvandsmodul Forbindelsessæt flexrør EWSID Montering uden specialværktøj! SYSTEMLØSINGER , , , , , ,- - / - - / - - / / / / PSR500 PSR800 PSR FWM35 FWM35 FWM35 AG33S AG33S AG50S NB! Delleveringer af sæt er ikke muligt. Beholder PSR med PSKR15 og friskvandsmodul Tip: Ved mere end 5 solfangere bør trykfaldet i solfangerkredsen efterprøves Flexrør af rustfrit stål inkl. tilslutningssæt og følerledning; denne pris gælder kun i forbindelse med solfangersæt. 15

16 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus Solfangersæt 800 L 1000 L 1600 L 2000 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) stk. 5 x 6 x 8 x 10 x Solfangerareal m 2 12,5 15,1 20,1 25,5 Sæt MED fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. nr Art. nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 5.300, , , ,- Flexrørsforbindelse EWS-SET20, 15 lbm IDMK Art. nr SK500 Art. nr Sætkomponenter COMFORT plus-tank (inkl. 4 PVS**) Type PSC800 PSC1000 PSC800 + PS800** PSC PS1000** Friskvandsmodul FWM35 inkl. FWMPVS Lagdelingsmodul SLM50 inkl. SLMPVS Solvarmestyring SKSC Ekspansionsbeholder Type AG33S AG50S AG80S AG100S Frostvæske L NB! Delleveringer af sæt er ikke muligt.

17 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus COMFORT plus-solvarmesystem COMFORT plus-systemet fra SONNENKRAFT optimerer effekt og forbrug og er dermed den ideelle løsning til alle, for hvem kun det bedste er godt nok. solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul nem og hurtig montering optimal systemvirkningsgrad via lagdelingsmodul og den optimerede lagdeling i PSC tanken Varmt vand So l fa ng er Funktionsskema COMFORT plus Brugs- / centralvarmesystem Kedelfremløb Varmefremløb Kedelreturløb Lagdelingsmodul SYSTEMLØSINGER Koldt vand Varmereturløb Beholder til opvarmningsvand Friskvandsmodul Solfangere 1. Varme System regulering SKSC3 Varmt vand Beholder COMFORT plus 1. Solfangere SK500/IDMK 2. Lagdelingsmodul SLM50 3. Akkumuleringstank PSC Koldt vand 4. Friskvandsmodul FWM35 Olie/ gaskedel 5. Varmekredsmodul HKM ekstra bestilles Høj effekt og lang levetid Smukt design Struktureret kobberabsorber Enkel montering Høj effekt Brugsfærdig beholdermontering Kompakt design Optimal temperaturlagdeling via patenterede indstrøm ningsplader og lagdelingsspyd Friskvandsmodul til produktion af varmt vand efter gennem strømningsprincippet Friskt, hygiejnisk varmt vand Varmekredsmodul Inkl. integreret varmekreds regulering Bestilles ekstra Brugsfærdig montering af alle komponenter - enkelt plug & flow-system NB! Yderligere ekstratilbehør (FWMZP, FWMZP-ZA, osv.) Priser 2009 alle priser er i danske kroner ekskl. moms. 17

18 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus Solfangersæt 1000 L 1500 L 1600 L 2000 L 3000 L Boligenheder (Dimensioneret iht. DIN Gældende for 30 liter pr. person/dag ved 60 C.) Hotelværelser (Dimensioneret iht. DIN Gældende for 50 liter pr. person/dag ved 60 C.) Brusere/Brusebade (Ved 12 brusere må bruserne maks. benyttes 55 % samtidigt! Gældende for bruserhoved med maks. udløb på 10 l/min.) Antal Antal Antal 6/24 8/32 8/32 10/40 15/60 Antal solfangere (SK500/IDMK) stk. 6 x 8 x 8 x 10 x 15 x Solfangerareal m 2 15,1 20,1 20,1 25,5 37,5 Sæt MED fastgøring , , , , ,- Solfanger SK500N Fastgøring tegltag SSP Art. nr Sæt MED fastgøring , , , , ,- Solfanger SK500N Fastgøring universaltag SSA45 Art. nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 5.300, , , ,- - Flexrørsforbindelse EWS-SET20, 15 lbm IDMK Art. nr SK500 Art. nr Sætkomponenter COMFORT plus-tank (inkl. 4 PVS**) Type PSC1000 PS1500 PSC800 + PS800** PSC PS1000** 2 x PS1500** Friskvandsmodulsæt FWM70S (2 x FWM35) 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x Cirkulationspumpe adapter Tilbageløbs spærre Overstrømsventil for parallel kobling af 2 FWM-moduler Lagdelingsmodul SLM50 inkl. SLMPVS Solfangerstyring SKSC3 + kalorimeter Ekspansionsbeholder + kappeventil KVG25 Type AG50S AG80S AG80S AG100S AG200S Frostvæske L NB! Delleveringer af sæt er ikke muligt.

19 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus COMFORT plus-solvarmesystem til stort varmtvandsforbrug COMFORT plus-systemet fra SONNENKRAFT er den ideelle løsning til projekter som flerfamilieshuse med op til 20 beboelsesenheder, campingpladser osv. mulig energireduktion på varmt vand og varme på ca. 30 % løsningen, der garanterer en all-round maximal tilfredshed ved store anlæg frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM. Friskvandsmodulet erstatter traditionel varmtvandsbeholder Solfanger Lagdelingsmodul Kedelreturløb Funktionsskema COMFORT plus Brugs- / centralvarmesystem (variant»stort varmtvandsforbrug«) Kedelfremløb Varmefremløb Varmereturløb Beholder til opvarmningsvand 2 x friskvandsmodul Eksempel Varmeforbruget for en boligblok med 28 lejligheder og et samlet boligareal på m 2 udgør før installation af solvarmeanlægget kwh/år eller 200 kwh/m 2 /år. Boligblokken er opvarmet med gas. Energibesparelse med solfangeranlæg og ny kedel Solvarmeanlæg 37,5 m 2 Årlig ydelse fra solvarmeanlægget = kwh Besparelse ved ny kedel = ca. 20 % = kwh Samlet besparelse fordelt på m 2 boligareal = 50 kwh/m 2 /år Samlet besparelse ved en gaspris på 8,30 kr. = ,00 kr./år Besparelse pr. m 2 boligareal = 37,25 kr./m2/år Bygherrens investeringsomkostninger Solvarmeanlæg + ny kedel = ,00 kr. Investering pr. m 2 boligareal = 179,- kr. Investeringen er således tilbagebetalt efter ca. 5 år Resultat Investeringsomkostningerne i forbindelse med solfangeranlæg udlignes af reducerede driftsomkostninger. Da der ikke er ekstraomkostninger på kort sigt, men energibesparelser på lang sigt (lavere driftsomkostninger), modtages COMFORT plus-systemet også med glæde af lejerne. NB! Den gennemsnitlige energibesparelse på varmt vand og varme er et resultat af det installerede solfangeranlæg samt af en generelt forbedret effektivitet af hele anlægget. De beregnede resultater er afhængige af diverse faktorer som f.eks. energibærere, bygningsisolering, forbrugeradfærd osv. og kan dermed variere. Koldt vand Varmt vand Tabel over varmtvandsforbrug Bygningstype Varmtvandsforbrug Gennemsnit fra til Beboelse (store projekter) Plejeboliger Sygehus Kro/hotel Sportsplads - sommerdrift Kontorbygning 2, Skolebygning uden brusere Skolebygning med brusere Handels-/erhvervsvirksomhed Industri Kollegium Feriebolig En- eller to-familieshus Forklaring til tabel over varmtvandsforbrug: Varmtvandsforbrug: I/pers. eller fuld belægning pr. dag ved 60 C NB! Dimensioneringen af et stort solfangeranlæg, der anvendes til produktion af varmt vand, beregnes på grundlag af det gennemsnitlige daglige forbrug af varmt vand i sommerhalvåret. Da der ofte er store forskelle mellem en bygnings teoretiske forbrug og det faktiske forbrug, anbefales det at måle forbruget i de eksisterende projekter. Ovenstående tabel viser vejledende værdier for de projekter, hvor målinger ikke eller kun vanskeligt kan udføres. SYSTEMLØSINGER 19

20 Varmtvandssystem VAKUUM Varmtvandssæt COMPACT Gas-Sol 200 L 300 L 255 L 255 L Personer Antal solfangere (VK25) stk. 1 x 2 x 2 x 3 x Solfangerareal m 2 2,5 5,1 5,1 7,5 Sæt MED fastgøring , , , ,- Vakuumsolfanger VK25 Fastgøring universaltag SSP Sæt UDEN fastgøring , , , ,- Vakuumsolfanger VK25 uden fastgøring Art.nr Option Forbindelsessæt flexrør EWSID 4.200, , , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 VK25 Art. Nr lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 VK25 Art. Nr Sætkomponenter COMPACT-beholder / Gas-Sol Type ELB200R2E-H ELB300R2E-H Gas-Sol Gas-Sol COMFORT-beholder Type Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC Friskvandsmodul FWM inkl. FWMPVS Ekspansionsbeholder Type AG33S AG33S AG33S AG50S Vakuumsolfanger-frostvæske FS10V / FS20V L Brugsvandblandeventil TBM Luftudlader ETI Brugsvand-/Centralvarmeanlæg

21 Brugsvand / Centralvarme VAKUUM Brugsvand / Centralvarme VAKUUM Brugsvands- og centralvarmesystemerne VAKUUM gør det muligt at overføre varme ekstremt effektivt og virksomt til solvarmesystemet - også ved lave udendørstemperaturer. solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % korte monteringstider, brugsfærdigt system enkel og pålidelig teknik stort varmebidrag på grund af vakuumisolering COMPACT-Multi COMFORT 255 L 255 L 255 L 350 L 500 L 800 L x 3 x 4 x 3 x 4 x 5 x 5,1 7,5 10,1 7,5 10,1 12, , , , , , ,- SYSTEMLØSINGER , , , , , , , , , , , , TS255 u/el TS255 u/el TS255 u/el PSR350 PSR500 PSR FWM20 FWM35 FWM35 AG33S AG50S AG50S AG50S AG50S AG80S NB! Delleveringer af sæt er ikke muligt. 21

22 Fastgøringssystemer oven på tag SK500 Monteringsløsninger oven på tag Solfangere antal Pris Universaltag Fastgøringssystemer med ansatsskruer Tegltag Fastgøringssystemer med tagbøjler NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Artikelnumre og priser ses i denne tabel. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel! For udligning af den termiske længdeudvidelse skal der fra 4 SK500L-solfangere i serie medregnes ekspansionsbøjninger (f.eks. IWS50). Solfangerfelt uden fastgøring SSP Tegl/plade pap hævet 20 SSA20 hævet 45 SSA45 parallel DBP hævet 20 DBA20 SK500N 4.950, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- SK500L 5.300, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Solfangere antal Pris Bliktag Klemme-/bærepladefastgøringssystemer Fladt tag Betonballast fastgøringssystemer Solfangerfelt uden fastgøring parallel FKP hævet 20 BDA20 hævet 45 BDA45 hævet 35 BBALSK35 hævet 45 BBALSK45 SK500N 4.950, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- SK500L 5.300, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Fastgøringssystemer for SK500 pladesolfangere DBP Tagbøjler - tegltag SSP Stavbolte FKP Fals klemmer BDA Bæreplade BBALSK Betonballast 22

23 Solfangere monteret oven på tag Struktureret kobbersabsorber Solfanger SK500 Til montering oven på tag eller frit opstillet er SK500 den bedste løsning. Den visuelt tiltalende højeffektive kvalitetssolfanger kan modstå alt vejr. Med SONNENKRAFT-fastgøringssystemer kan solfangervinklen vælges individuelt, uafhængigt af taghældningen udstandset alu-bagside SK500N Type højformat, 2,57 m 2, Vægt: 44 kg, 4.950, H x B x D: 2079 x 1239 x 100 mm. Bredde (B) inkl. tilslutningsforskruning mm SK500L Type bredformat, 2,57 m 2, Vægt: 44 kg, 5.300, H x B x D: x x 100 mm. Bredde (B) inkl. tilslutningsforskruning mm Tilbehør SK500 Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: SK500N 011-7S068 F SK500L 011-7S070 F Bruttoareal: 2,52 m 2 Nettoareal: 2,3 m 2 Tilslutninger: 1 N/M Kobberabsorber: Struktureret heldækkende kobberlamineret kobberabsorber, højselektiv vakuumbelægning Absorption / Emission: 95 % / 5 % Solfangerbagside: udstanset, saltvandsbestandigt aluminium Isolering: Mineraluld 50 mm Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 C plus omgivelsestemperatur Anbefalet gennemstrømning: 15 til 40 lt/h pr. m 2 Tilladt solfangerhældning: min. 15, maks. 75 IWS100 Flexrørsforbindelsesslange, isoleret, 210, cm lang SDD Silikone-taggennemføring op 225, til ø35 mm, EPDM-rørmuffe med flange for siliconefastgøring Reservedele SK500 RG RG-tilslutningssæt, Messing, 1 58, M/N, fladpakning 22mm KLINGER25 1 fladpakning SK500 og IDMK 9, Gennemstrømnings retning: SOLFANGERE Data anvendt for beregning af nominel årlig ydelse i Be06. SK500N/L - DB: D10201 Starteffektivitet h 0 : 0,770 Varmetabskoefficient a 1 : 3,494 Varmetabskoefficient a 2 : 0,017 OBS: Ved levering af fastgøringssystemer er indeholdt tilslutningssæt med 2 x 1 x CU22 loddeovergang Ekstra fastgøringskonstruktioner (1 stk. = 1 fastgøringstrekant) I områder med høj sne- og/eller vindbelastning eller ved særlige underkonstruktioner anbefales det særligt ved fastgøringerne DBP og DBA20 at sikre med ekstra fastgøringskonstruktioner. Overhold også DIN 1055 eller de bestemmelser, der gælder for det enkelte land. Universaltag Fastgøringssystemer med stavbolte Tegltag Fastgøringssyst. med tagbøjler Bliktag Klemme-/bærepladefastgøringssystemer parallel SSP hævet 20 SSA20 hævet 45 SSA45 parallel DBP hævet 20 DBA20 parallel FKP hævet 20 BDA20 hævet 45 BDA45 SK500N , , , , , , , ,- SK500L , , , , , , , ,- 23

24 Fastgøringssystemer til indbygning i tag IDMK Inddækninger Solfangere antal Pris Fastgørings- og hydrauliksæt Uden tilslutningssæt (110012) 2x 1 /CU22 til IDMK12/25 Coppi/Romane (20-65 ) (For tegl/plade med bue-højder >650mm) Tegl Skiffer (Tagspån) Paptag (Bæverhaler) NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Yderligere fastgøringsmuligheder på orespørgsel. Farve inddækning: RAL 7016 Solfangerfelt i én række Solfangerfelt uden inddækning Skrueforbindelse, følerrørsforlænger, fastgøringsvinkel, taglægter, skruer, tætninger, underlagskiler, forbindelseslister IDMK , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- IDMK , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Solfangerfelter i to rækker IDMK25 IDMK , , , , , ,- IDMK25 IDMK25 (7.500,-) ( ) 1.220,- ( ) 3.909,- ( ) 3.110,- ( ) 2.900,- ( ) 2.900, , , , , , ,- 2x (15.000,-) ( ) 1.400,- ( ) 4.857,- ( ) 3.470,- ( ) 3.180,- ( ) 3.180, , , , , , ,- 3x (22.500,-) ( ) 2.300,- ( ) 6.160,- ( ) 4.240,- ( ) 3.830,- ( ) 3.820, , , , , , ,- 4x (30.000,-) ( ) 3.240,- ( ) 7.463,- ( ) 5.000,- ( ) 4.630,- ( ) 4.450, , , , , , ,- 5x (37.500,-) ( ) 4.170,- ( ) 8.845,- ( ) 5.750,- ( ) 5.100,- ( ) 5.590, , , , , , ,- 6x (45.000,-) ( ) 5.090,- ( ) ,- ( ) 6.530,- ( ) 5.770,- ( ) 5.720,- Type IDMK25 IDMK12 Antal solfangere 1 1 Bredde i mm Højde i mm Bruttoflade i m 2 2,52 1,25 Nettoflade i m 2 2,28 1,08 Transparente areal m 2 2,32 1,10 Indhold i L 1,7 1,2 24 Eksempel på bestilling: 1,25 1, ,25 1,25 1,25 1,25 Specialinddækninger IDMK Specialinddækninger for solfangerplaceringer, som ikke findes i tabellen, eller specialinddækninger til IDMK Obs: Vedrørende din specialbestilling bedes du sende os en skitse over solfangernes placering specialinddækninger (tegl, tagspåner, bæverhale) NB!: Leveringstid ca. 3-4 uger Pris på forespørgsel

25 Solfangere til indbygning i tag Kan loddes på eller skœreringsfittings IDMK Indbygningssolfanger Når arkitektur og solenergi skal gå op i en højere enhed, bør vælges IDMK solfangeren til indbygning i tagfladen. Systemet er designet til arkitektonisk, harmonisk og diskret integration i tagfladen, med plan overflade og ingen synlig rørføring. Fastgøringsmateriale og inddækninger, se side 24 IDMK12 Indbygget modulsolfanger 1,25 m 2, 3.000, H x B x D: x x 105 mm, Vægt: 25 kg IDMK25 Indbygget modulsolfanger 2,52 m 2, 4.500, H x B x D: x x 105 mm, Vægt: 49 kg Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S011 F Bruttoareal: 2,57 m 2 Nettoareal: 2,3 m 2 Tilslutninger: 1 M Kobbersabsorber: Struktureret kobberabsorber i helplade, højselektiv vakuumbelægning Absorption / Emission: 95 % / 5 % Bæreflade: Træ Isolering: Mineraluld 50 mm Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 C plus omgivelsestemperatur Anbefalet gennemstrømning: 15 til 40 lt/h pr. m 2 Tilladt solfangerhældning: Min. 20, maks. 65 Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h 0 : 0,791 Varmetabskoefficient a 1 : 3,846 Varmetabskoefficient a 2 : 0,013 Tilbehør IDMK imellem 2 stk. IDMK solfangere CUVB Kobberforbindelsesbue. Loddet forbindelsesrør 58, mellem solfangere der ligger ved siden af hinanden CUASB Kobbertilslutningsbue til taggennemføring 56, fra solfangerfelt til fremløb eller returløb Rørmanchetter DM af permanent elastisk EPDM, med klæbende underside, til tæt rørføring omkring built-up-tag/dampspærre DM stk. tætningsmanchetter, mm, 120, til taggennemføring EWSID DM stk. tætningsmanchetter, mm, 150, til taggennemføring IWS IDMK12 IDMK25 SOLFANGERE NB! 2058 Sørg for tilstrækkelig ventilation på bagsiden af solfangerne. Det anbefales at anvende undertag 1015 Inddækninger til alle IDMK-solfangere samt fastgørings- og hydrauliksæt til IDMK12 og IDMK25 skal bestilles særskilt Fig.: tætningsmanchet DM 25

26 Facadesolfanger Facadesolfanger IFK Især ved arkitektonisk udfordrende bygninger er SONNENKRAFT s facadesolfangere det bedste alternativ til integrering af pladesolfangere i tag. Solfangerarealet kan integreres i facaden med næsten ethvert specialmål. I kraft af frit farvevalg (RAL) af kant og mellemlisterne samt den strukturerede kobberabsorber forskønner den integrerede solfanger, IFK, alle bygninger visuelt og arkitektonisk. Fordelene ved IFK Innovativ rammekonstruktion af aluminium Montering direkte på facade, ingen bagsideventilation nødvendig Næsten alle specialmål mulige Solfangersammenkobling efter eget valg Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S200 F Tilslutninger: 1 M, forbindelse af solfangerne med integrerede flexrørsslanger Kobberabsorber: Struktureret heldækkende kobberlamineret kobberabsorber, højselektiv vakuumbelægning Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 C plus omgivelsestemperatur Isolering: Mineraluld 50 mm, inkl. kantisolering af Solfangerkabinettet: Termisk adskilte alurammer, bagvæg af træ med diffusionsspærre Solfangermål: Højde og bredde: efter ønske OBS! Planlægning kun med assistance af SONNENKRAFT-teknik Solfangerens monteringsdybde: 120 mm Aluafdækningslister: RAL9007, specialfarver på forespørgsel Glas: 4 mm hærdet, jernfattigt sikkerhedsglas (6 mm ved behov) Glasmål: Maks. ca x x 6 mm Tilladt solfangerhældning: Min maks. 90 Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h 0 : 0,738 Varmetabskoefficient a 1 : 3,578 Varmetabskoefficient a 2 : 0,014 Informationer: Fastgørelsessystemerne skal dimensioneres efter murværket på opstillingsstedet, og der skal samtidig tages højde for vindkraften, der er fastsat afhængigt af bygningens højde i henhold til den gældende norm. Den korrekte dimensionering af fastgørelsessystemerne på murværket og valg af glastykkelse skal foretages på byggepladsen, eller bygherren skal få denne dimensionering udført af en sagkyndig. Forskrifter, som gælder specielt for det pågældende land, samt lokale forskrifter skal overholdes. Indfatningen af solfangerfeltet udføres på byggepladsen. Facadesolfangere har et lavere solvarmeudbytte i forhold til skråt hældende solfangere. Ved den detaljerede dimensionering af anlægget hjælper SONNENKRAFT-teknikerteamet gerne. IFK Facadesolfanger, kant- og mellemlister i 3.700, RAL 9007, 4 mm hærdet sikkerhedsglas, mål og tilkobling efter ønske, inkl. fastgøringsprofiler, pris pr. m 2 SG6-IFK Merpris for 6 mm sikkerhedsglas, 154, pris pr. m 2 IFK-GL Merpris for specialfarve på kant- og 45, mellemlister, pris pr. lbm AP/IFK<30 Tillægspris for facade solfangerareal på forespørgsel under 30m 2 NB! Bestilling kun med IFK-bestillingsformular (formularer, se Leveringstid på forespørgsel Skematisk fremstilling af IFK Vertikalsnit Forklaring Horisontalsnit Rammeprofil Geringsprofil Forbindelsesprofil Glasdækliste Clipliste Glasunderliste Glas Tætninger Isolering Træbagvæg Fastgøringsprofil 26

27 Vakuumsolfanger Vakuumsolfanger VK25 Vakuumsolfangeren er i særdeleshed sammen med centralvarme garant for højt udbytte ved skiftende udetemperaturer. Solfangeren leveres som et præfabrikeret modul kun til montering oven på tag. Den består af grundramme, samlepanel, CPC-spejl og vakuumrør inkl. kobberabsorber. VK25 Vakuumsolfanger VK25, 2,57 m 2, 7.300, H x B x D: x x 107 mm, Vægt: 42 kg, 14 rør Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr..: 011-7S115 R Tilslutninger: 3/4 plantætnende Vakuumrør: 14 stk. Bruttoareal: 2,57 m 2 Nettoareal: 2,21 m 2 Solfangerindhold: 2,3 l Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 270 C plus omgivelsestemperatur Tilbehør VK25 SKVR1 Vakuum-reserverør 140, Fastgøringssystemer til vakuumsolfanger Tagbøjler DBPVK Stavbolte SSPVK Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h 0 : 0,605 Varmetabskoefficient a 1 : 0,850 Varmetabskoefficient a 2 : 0,010 Dimensionering: Varmt vand: 1 1,5 m 2 pr. person Beholderkapacitet: For hver m 2 solfanger er et beholdervolumen på ca l muligt Tilladt solfangerhældning: Min. 15, maks. 75 Modultilkobling: Maks. 6 stk. forbundet i serie Fig.: VK25 snitbillede SOLFANGERE VK25 Fastgøringssystemer Solfanger antal Pris Universaltag Fastgøringssystemer med stavbolte Tegltag Fastgøringssystemer med tagbøjler NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Artikelnumre og priser ses i denne tabel. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel! Solfangerfelt uden fastgøring parallel SSPVK hævet 20 SSA20VK hævet 45 SSA45VK parallel DBPVK hævet 20 DBA20VK VK , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- 27

28 Solvarmebeholder COMPACT Solvarmebeholder ELB ELB solvarmebeholder er indvendigt emaljeret efter DIN4753 samt udstyret med en anode for pålidelig beskyttelse mod korrosion. Modeller op til 500 liter leveres isoleret, omgivet af kappe for optimal isolering. Modeller fra 750 liter har aftagelig skumisolering med polystyrenkappe for nemmere transport og opstilling i fyrrum Fig.: ELB160R1E Fig.: ELBR2E-H ELB160R1E 160 liter, højde 997 mm, ø 560 mm, 3.900, bundspiral 0,72 m 2, vægt ca. 60 kg ELB200R2E-H 200 liter, højde 1472 mm, ø 540 mm, 5.800, topspiral 0,70 m 2 /bundspiral 0,95 m 2, tipmål 1530 mm, vægt ca. 85 kg ELB300R2E-H 300 liter, højde 1834 mm, ø 600 mm, 7.300, topspiral 0,81 m 2 /bundspiral 1,49 m 2, tipmål 1930 mm, vægt ca. 120 kg ELB400R2E-H 400 liter, højde 1631 mm, ø 700 mm, 8.300, topspiral 1,0 m 2 /bundspiral 1,83 m 2, tipmål 1745 mm, vægt ca. 140 kg ELB500R2E-H 500 liter, højde 1961 mm, ø 700 mm, 9.300, topspiral 1,28 m 2 /bundspiral 2,11 m 2, tipmål 2082 mm, vægt ca. 155 kg ELB750R2E-H 750 liter, højde 1830 mm, ø 960 mm, , ø (uden isolering) 790 mm, topspiral 2,0 m 2 bundspiral 2,1 m 2, tipmål 1892 mm, vægt ca. 195 kg ELB1000R2E-H liter, højde 2070 mm, ø 960 mm, , ø (uden isolering) 790 mm, topspiral 2,0 m 2 bundspiral 2,1 m 2, tipmål 2125 mm, vægt ca. 210 kg ELB liter, højde 2090 mm, ø 960 mm, , ø (uden isolering) 790 mm, uden varmespiral, med 3 flanger, tipmål 2145 mm, vægt ca. 160 kg Teknik: Tilberedning af varmt vand: - pr. person ca. 1,5 2 m 2 solfanger - pr. m liter lagervolumen - Solfangernes hældning ca solfangernes retning SØ SV Sådan dimensionerer du din varmtvandsbeholder rigtigt: Personer Solfanger (m 2 ) Beholder (l) 1 3 2, , ca ,5 750 ca , Ved beholderstørrelser over 500 liter er dimensioneringen afhængig af varmtvandsforbruget og af den ønskede dækningsgrad. Varmtvandstilbehør BSG20 Varmtvandsbeholder/sikkerhedsgruppe 3/4, 6 bar 1.060, BSG Varmtvandsbeholder/sikkerhedsgruppe 1, 6 bar 1.160, TBM20 Termostatisk BV blandeventil 3/4, 480, inkl. returløbsspærre TBM25 Termostatisk BV blandeventil 1, 900, inkl. returløbsspærre BSC12 Beholdertilslutning/sikkerhedsgruppe* med 2.100, MAG12, til varmtvandsbeholdere op til 200 liter og FWM BSC18 Beholdertilslutning/sikkerhedsgruppe* med 2.200, MAG18, til varmtvandsbeholdere op til 500 liter og FWM Tilslutningssæt til brugsvand 775,- (TS-255 solvarmebeholder) *) omfatter afspærringsarmatur, tilbageløbsspærre, sikkerhedsventil 6, 8 eller 10 bar Fig.: BSG20/25 Fig.: TBM 28

Effektiv, praktisk og økonomisk varmeforsyning. Varme er vort element. Kondenserende gaskedler Ydelsesområde: 320 620 kw. Logano plus GB402.

Effektiv, praktisk og økonomisk varmeforsyning. Varme er vort element. Kondenserende gaskedler Ydelsesområde: 320 620 kw. Logano plus GB402. [ Luft ] [ Vand ] Kondenserende gaskedler Ydelsesområde: 320 620 kw [ Jord ] [ Buderus ] Effektiv, praktisk og økonomisk varmeforsyning Varme er vort element Buderus udnytter energien fuldt ud Velkommen

Læs mere

Solvarme er grøn økonomi

Solvarme er grøn økonomi Forbrugermagasin 2012 - solvarme TEKST: Trine Møller Pedersen / FOTO: COLOURBOX X X Solvarme er grøn økonomi INDHOLD Kom godt i gang med energirenovering side 3 Få gode råd til at tage de første skridt,

Læs mere

Komplette solvarmesystemer Højeffektive solvarmeanlæg

Komplette solvarmesystemer Højeffektive solvarmeanlæg Komplette solvarmesystemer Højeffektive solvarmeanlæg living full of energy Roth solvarmesystemer Til varmt brugsvand, rumopvarmning og swimmingpools. Solvarme Solen tilfører jorden enorme mængder energi.

Læs mere

Intelligente alt-i-én varmeløsninger

Intelligente alt-i-én varmeløsninger Gaskedel units Intelligente alt-i-én varmeløsninger Gaskedel og varmtvandsbeholder i én unit - du kan også lade solen levere det varme vand ecocompact aurocompact Spar på pladsen og energien med Intelligente

Læs mere

produkt Naturens varmeenergi Weishaupt varmepumper til opvarmning, køling og brugsvand Information om varmepumper

produkt Naturens varmeenergi Weishaupt varmepumper til opvarmning, køling og brugsvand Information om varmepumper produkt Information om varmepumper Naturens varmeenergi Weishaupt varmepumper til opvarmning, køling og brugsvand Energi kommer naturligt fra naturen Weishaupt varmpumpe udnytter de vedvarende energikilder

Læs mere

Få styr på varmeomkostningerne med moderne kondenserende teknik. Varme er vores element

Få styr på varmeomkostningerne med moderne kondenserende teknik. Varme er vores element [ Luft ] [ Vand ] [ Jord ] Kompakte kondenserende kedler for oliefyring Effektområde: 18 27 kw [ Buderus ] Få styr på varmeomkostningerne med moderne kondenserende teknik Varme er vores element Dit trumfkort,

Læs mere

SOLBADNING HELE ÅRET MED WELLMORE SOLVARME

SOLBADNING HELE ÅRET MED WELLMORE SOLVARME SOLBADNING HELE ÅRET MED WELLMORE SOLVARME www.wellmore-energi.dk VARMT VAND OG RUMOPVARMNING MED SOLVARME NÅR MAN TALER OM SOLEN. SOLEN INDSTRÅLER ÅRLIGT, HVAD DER SVARER TIL 100 LITER FYRINGSOLIE PÅ

Læs mere

fornyelse varmeanlæg nye, energirigtige nu med tilskud! rustik elegance: drivtømmer i badeværelset side 13 forår på vej til dig og din bolig

fornyelse varmeanlæg nye, energirigtige nu med tilskud! rustik elegance: drivtømmer i badeværelset side 13 forår på vej til dig og din bolig 2 inspirationsbutikker, nogle af markedets bedste produkter og 28 VVS-installatører står bag marts 2010 nye, energirigtige varmeanlæg nu med tilskud! side 6 Konkurrence: Vind vvs-arbejde 17.000 kr. inkl.

Læs mere

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas Naturlig varme Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas En effektiv og miljøvenlig varmekilde Naturgas er en effektiv og meget miljøvenlig varmekilde. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan naturgasfyret

Læs mere

en Fremtid uden Olie Og gas VARMEPUMPER GIVER UAFHÆNGIGHED

en Fremtid uden Olie Og gas VARMEPUMPER GIVER UAFHÆNGIGHED en Fremtid uden Olie Og gas VARMEPUMPER GIVER UAFHÆNGIGHED Varmepumper til varmekilderne luft, jord og grundvand Varmepumper til nybyggeri og modernisering Varmepumper opvarmning eller varme/køle-kombination

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet

Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet DANFOSS HEAT PUMPS 1 2 God for din pengepung

Læs mere

En helt ny generation af ovenlysvinduer

En helt ny generation af ovenlysvinduer En helt ny generation af ovenlysvinduer Bo lyst og energieffektivt med et sundt indeklima VELUX Danmark A/S Prisliste 2012 er vedlagt velux.dk Find din hustype og bliv inspireret Den nye generation af

Læs mere

gør energieffektivitet til din forretning

gør energieffektivitet til din forretning gør energieffektivitet til din forretning Smarte løsninger har deres egen farve Solar er en teknisk grossist inden for el, kommunikation, sikring, belysning, automation, vvs, ventilation og vedvarende

Læs mere

Solfanger er oplagt til at give energi til varme og varmt vand

Solfanger er oplagt til at give energi til varme og varmt vand Solfanger er oplagt til at give energi til varme og varmt vand Næsten alle har en mening om, hvad der er den bedste løsning på fremtidens energi, og de fleste er enige om, at solen vil være en væsentlig

Læs mere

Nr. 4 / April 2009 VE-INSTALLATØREN. Solvarme & solceller

Nr. 4 / April 2009 VE-INSTALLATØREN. Solvarme & solceller Nr. 4 / April 2009 VE-INSTALLATØREN Solvarme & solceller HVAD ER EN VE-INSTALLATØR? En VE-installatør er en vvs- eller elinstallatør, som er specialuddannet og godkendt af Energistyrelsen indenfor ét eller

Læs mere

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde Varmepumper Varmepumper fremtidens miljøvenlige varmekilde 2 Udnyt den gratis energi i naturen Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug

Læs mere

hdg-bavaria.com Kontakt os, hvis du har brug for yderligere informationer og rådgivning:

hdg-bavaria.com Kontakt os, hvis du har brug for yderligere informationer og rådgivning: hdg-bavaria.com HDG Bavaria GmbH Varmesystemer for biobrændsel Siemensstraße 22 D-84323 Massing Tlf. +49(0)8724/897-0 Fax +49(0)8724/897-888-100 info@hdg-bavaria.com www.hdg-bavaria.com Kontakt os, hvis

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

Danfoss Varmepumper. Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet

Danfoss Varmepumper. Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet DANFOSS HEAT PUMPS 1 2 God for din pengepung

Læs mere

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010 2010 Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT Bygge & Energi Projekt 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Teori...

Læs mere

ROTEX HPSU compact opvarmning med luft, solenergi og ROTEX. ROTEX HPSU compact Den kompakte luft-vandvarmepumpe. Varmekilden!

ROTEX HPSU compact opvarmning med luft, solenergi og ROTEX. ROTEX HPSU compact Den kompakte luft-vandvarmepumpe. Varmekilden! ROTEX HPSU compact opvarmning med luft, solenergi og ROTEX. ROTEX HPSU compact Den kompakte luft-vandvarmepumpe. Varmekilden! Første skridt til den moderne vedvarende opvarmning: Varme fra luften og solen.

Læs mere

Sådan får du mest brændeovn for pengene Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet

Sådan får du mest brændeovn for pengene Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet Sådan får du mest brændeovn for pengene Side 2 Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Side 8 Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet Side 10 Hvor stor skal brændeovnen være? Side 12 Derfor får

Læs mere

Luft/vand-varmepumper. Hvorfor Vaillant? Fordi vi kan få den friske luft til at levere varmen til din bolig

Luft/vand-varmepumper. Hvorfor Vaillant? Fordi vi kan få den friske luft til at levere varmen til din bolig Luft/vand-varmepumper Hvorfor Vaillant? Fordi vi kan få den friske luft til at levere varmen til din bolig geotherm plus geotherm Hvorfor geotherm? Fordi naturens ressourcer udnyttes Ideer til intelligent

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere

inspiration til badeværelsets forvandling

inspiration til badeværelsets forvandling 2 inspirationsbutikker, nogle af markedets bedste produkter og 29 VVS-installatører står bag april 2009 side 8-9 stor artikel om solvarme enestående inspiration til badeværelsets forvandling gustavsberg:

Læs mere

Exclusiv kondenserende oliekedel Super-effektiv med en høj nyttevirkning

Exclusiv kondenserende oliekedel Super-effektiv med en høj nyttevirkning Kondenserende oliekedel Exclusiv kondenserende oliekedel Super-effektiv med en høj nyttevirkning icovit exclusiv icovit exclusiv Med icovit oliekedlen opnår du på varmeregningen store besparelser Ideer

Læs mere

MØD VORES MANGE EKSPERTER

MØD VORES MANGE EKSPERTER ÅBENT HUS lørdag den 15. oktober kl. 10.00-14.00 2. udgave okt-nov 2011 MØD VORES MANGE EKSPERTER Da varmeregningen blev halveret s. 8 Landets største solcelleanlæg s. 22 Gratis inspirationsmøder s. 28

Læs mere

VEDVARENDE ENERGI FOKUS PÅ SOLENERGI

VEDVARENDE ENERGI FOKUS PÅ SOLENERGI VEDVARENDE ENERGI FOKUS PÅ SOLENERGI Indhold SOLENERGI 3 SOLVARMEANLÆG 4 TILSKUD OG PRAKTISKE RÅD 10 SOLCELLER 12 PASSIV SOLVARME 16 ORDFORKLARING 17 OMREGNINGSTABEL 18 YDERLIGERE OPLYSNINGER 19 Ved overgangen

Læs mere