KØBSGUIDE TIL AUTOSTOLE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KØBSGUIDE TIL AUTOSTOLE"

Transkript

1 KØBSGUIDE TIL AUTOSTOLE KEND JERES MULIGHEDER Hvad er vigtigt at overveje? Hvilke muligheder har i? Hvad er bedst for jeres familie? Vi ved, at det ikke er nemt. Men det er vores håb, at denne guide kan hjælpe jer med de store beslutninger.

2 DET RETTE VALG AF AUTOSTOL FOR JERES FAMILIE 1 Hvad er jeres barns alder og vægt? Og hvor længe ønsker I, at jeres barn skal kunne sidde i sin stol? 2 Hvor ofte har I behov for at flytte autostolen fra en bil til en anden? 3 Hvilken type monteringssystem kan bruges i jeres bil? 4 Forstå den vigtigste beskyttelsesteknologi 5 Skal jeres barn kunne sidde bagudrettet i længere tid? 6 Hvad er de lovpligtige standarder for autostole? 7 Ønsker I at bruge stolen som en del af et Travel System?

3 MULIGHEDERNE MED BRITAX-RØMER HVAD ER BARNETS ALDER OG VÆGT? OG HVOR LÆNGE ØNSKER I, AT JERES BARN SKAL KUNNE SIDDE I SIN STOL? BABYER Gruppe 0+ (nyfødt til 13 kg / 15 måneder) Disse stole, ofte kaldet 'babyautostole', kan anvendes, fra barnet er nyfødt, og monteres på en klapvogn. De er designet til at være lette og transportable og svøbe sig trygt omkring et lille spædbarn. Gruppe 1 (9 kg til 18 kg / 4 år) Disse stole er designet til børn fra 9 kg til 18 kg og byder på en række monterings- og seleteknologier. Gruppe 0+/1 (nyfødt til 18 kg / ca. 4 år) Disse stole er designet til brug, fra barnet er nyfødt, men til at blive siddende i bilen. De er ofte større og tungere og kan ikke monteres på en klapvogn. Til gengæld kan barnet være i stolen, til det er omkring 4 år eller 18 kg. Denne type autostol gør det også muligt at ændre kørselsretningen til fremadvendt, når dit barn er klar til det. Gruppe 1/2/3 (9 kg til 36 kg / 12 år) Disse stole er designet til børn fra 9 kg op til 36 kg og er vores autostole med længst anvendelsestid. Gruppe 1/2 (9 kg til 25 kg / 6 år) Disse stole er designet til børn fra 9 kg til 25 kg og giver typisk mulighed for at vælge mellem bagudvendt og fremadvendt kørsel, så stolen kan tilpasses det voksende barns skiftende behov. SMÅBØRN FAKTA Først skal I finde frem til den stol, der passer til jeres barn. Det afhænger af barnets alder og vægt. Når I har fundet ud af det, skal I beslutte, hvilken type stol der passer bedst til jeres behov. Nogle autostole er designet på baggrund af fysiologien for børn med en bestemt alder eller størrelse. Disse stole giver skræddersyet beskyttelse samt ultimativ komfort og pasform. Andre stole er designet til at dække en meget bredere aldersgruppe. Disse stole tilbyder maksimal fleksibilitet og anvendelsestid. Det er kun jer, der kan beslutte, hvad der er bedst for jeres familie og jeres bil. STØRRE BØRN Gruppe 2/3 (15 kg / ca. 4 år til 36 kg / 12 år) Disse autostole, der kan beskrives som selepuder med høj ryg, er designet til at yde den optimale sikkerhed for ældre børn fra 15 kg til 36 kg.

4 ER JERES BARN KLAR TIL AT SKIFTE TIL NÆSTE STØRRELSE AUTOSTOL? Af sikkerhedsårsager bør barnet bruge hver størrelse så længe som muligt til vægtgrænsen eller til barnets hoved når toppen af stolen. Det er især vigtigt for spædbørn, da kørsel i bagudrettede stole er sikrest. Skift fra en babyautostol i gruppe 0+ og bagudvendte stole, når barnet når vægtgrænsen, eller hvis barnets hoved når højere op end toppen af babyautostolen. Skift fra en stol i gruppe 0+/1 eller 1 i fremadvendt position, når den øverste kant af stolen er cirka i barnets øjenhøjde, eller når barnet overstiger vægtgrænsen. Skift ikke for tidligt til en stol i gruppe 2/3, da disse stole er bredere, så de passer til større børn. Desuden er et lille barns skuldre for smalle til at holde en voksensele sikkert på plads. Et lille barn kan derfor nemt smutte ud under selen, især hvis det falder i søvn under køreturen.

5 2HVILKEN TYPE MONTERINGS- SYSTEM PASSER TIL JERES BIL? FAKTA Siden vi opfandt ISOFIX i 1997, er det blevet standarden for montering af autostole i de fleste lande i verden. Systemet reducerer markant risikoen for monteringsfejl og gør det nemt og enkelt at tage en babyautostol ind og ud af bilen ved anvendelse af en base. Vi vil til enhver tid anbefale en ISOFIX-stol, men vi ved godt, at ikke alle biler har ISOFIX-beslag. Det er derfor vigtigt, at I finder ud af dette, før I vælger autostol. MULIGHEDERNE MED BRITAX-RØMER INDEN KØB AF EN BABYAUTOSTOL ELLER AUTOSTOL Undersøg, om den er godkendt efter R44/04 Det betyder, at autostolen overholder de strenge europæiske sikkerhedsstandarder Undersøg, om den passer til jeres bil Vores FitFinder er det mest omfattende værktøj på markedet til at kontrollere, om vores autostol passer til jeres bil. ISOFIX Vores revolutionerende opfindelse i samarbejde med Volkswagen, der muliggør enkel, direkte tilslutning til bilens forankringspunkter. ISOFIT Designet specifikt til autostole i gruppe 2/3 hvor både ISOFIX og bilens sikkerhedssele er med til at lede kollisionskræfterne væk fra barnet. ISOFIX+ Vores seneste udvikling af ISOFIX-systemet har bredere beslag for at begrænse sidelæns bevægelser samt V-Tether-forankring foroven for at forbedre stabilitet og absorbere kollisionskræfter. Bilens sele Brug af bilens 3-punktssele til montering af stolen. Vores FitFinder hjælper jer med at kontrollere, om vores autostol passer til jeres bil:

6 3HVOR OFTE HAR I BEHOV FOR AT FLYTTE AUTOSTOLEN FRA EN BIL TIL EN ANDEN? FAKTA I en travl hverdag kunne man ofte ønske, at man havde ti forskellige autostole, så mor kan køre børnene i institution, far kan hente dem, en kammerats forældre kan køre dem til sport, og bedsteforældrene kan tage dem med i zoo i weekenden. Især i gruppe 2/3, hvor børn er mere aktive og uafhængige, er det vigtigt med en fleksibel autostol. Kig efter autostolens vægt, så den ikke er for tung at flytte fra en bil til en anden. Desuden har nogle stole flere forskellige monteringsmuligheder, så de kan bruges i de fleste biler. Vi anbefaler til enhver tid ISOFIX for at sikre nem og hurtig montering. MULIGHEDERNE MED BRITAX-RØMER Britax-Rømer kan tilbyde en række forskellige autostole til alle aldersgrupper og forskellige behov. I gruppe 2/3 har vi adskillige lette stole med fleksible monteringssystemer: ISOFIT ISOFIT-autostole monteres ved brug af din bils ISOFIX-forankringspunkter og holder barnet fast med bilens 3-punktssele. ISOFIT med Soft Latch ISOFIX-montering med Soft Latch-systemet sikrer enkel og nem montering, selv hvis ISOFIX-forankringspunkterne er svære at nå. 3-punktssele De intuitivt placerede seleførere sørger for, at bilens 3-punktsvoksensele placeres korrekt hver gang.

7 FORSTÅ DEN VIGTIGSTE BESKYT- TELSES- TEKNOLOGI Hvilken type sele er den udstyret med? 5-punktssele, 3-punktssele eller bilens sikkerhedssele? Kend forskellen på 5-punktssele- og selepudesystemer og hvorfor Britax-Rømer kun anvender 5-punktsselebeskyttelse. Britax-Rømer mener, at en 5-punktssele er den sikreste løsning til babyer og småbørn. Læs mere om vores selesystemer på Får man den bedste beskyttelse af hoved og nakke? For at beskytte det sårbare hoved og nakkemusklerne på voksende børn. Alle vores autostole er udstyret med en beskyttende hovedstøtte for bedre sikkerhed og komfort. Vi har sat en ny standard for sikkerhed i gruppe 2/3 med opfindelsen af XP-PAD, som reducerer påvirkningen på barnets nakke i tilfælde af frontalkollision. Fås den med ISOFIX-montering? Til nem og korrekt montering af autostolen anbefaler vi altid en stol med ISOFIX. Se alle vores modeller og deres monteringsmuligheder på Giver stolen ekstra god beskyttelse af maven? For at beskytte barnets sårbare maveregion i tilfælde af frontalkollision. En 5-punktssele holder jeres baby eller lille barn sikkert fast i stolen og fordeler påvirkningen ud på fem punkter. Til større børn kan SecureGuard med det fjerde fastholdelsespunkt hjælpe med at holde hofteselen på plads i den ideelle position over barnets bækkenparti, så påvirkningen på maveregionen reduceres med op til 35 %*. Giver den avanceret beskyttelse mod sidekollision? I tilfælde af en almindelig kollisionstype fra siden. Vi arbejder konstant på at udvikle ny teknologi til at beskytte børn se vores seneste nyskabelser inden for sidekollisionsbeskyttelse: D-SIP, SI-PAD og fleksibel og justerbar SICT Giver stolen mulighed for, at barnet kan sidde bagudrettet i længere tid? Det er påvist, at det er den sikreste måde at transportere mindre børn på. Se alle vores bagudrettede modeller på Vi ved at autostole er komplekse. Men vi mener også, at det er vigtigt for forældre at kunne træffe kvalificerede beslutninger omkring den type beskyttelse, de ønsker til deres barn. Derfor har vi samlet nogle af de vigtigste sikkerhedsfunktioner, der bør tages med i overvejelserne, når i vælger autostol. *Jf. Britax-Rømer intern test med Q6 testdukke, som repræsenterer et barn på seks år

8 5SKAL JERES BARN KUNNE SIDDE BAGUDRETTET I LÆNGERE TID? FAKTA Gældende europæisk lovgivning (ECE R44/04) fastslår, at et barn skal sidde bagudrettet, til det er mindst 9 måneder eller 9 kg. Hos Britax-Rømer anbefaler vi dog, at jeres barn sidder bagudrettet i bilen, så længe det kan fungere for barnet, bilen og dagligdagen. Siden juli 2013 er der kommet ny lovgivning i-size (ECE R129). De nye regler indeholder bl.a. krav om bagudrettet placering indtil mindst 15-måneders alderen. MULIGHEDERNE MED BRITAX-RØMER Vi er stolte af at kunne tilbyde Europas bredeste og mest avancerede udvalg af bagudrettede stole med mulighed for at have jeres barn siddende bagudrettet indtil 25 kg (eller omkring 6-års alderen). Vi har selvfølgelig forståelse for, at dette ikke er muligt for alle familier og bilmodeller, så derfor har vi et udvalg af stole, der giver forældre mulighed for at vælge, hvornår deres barns kørselsretning skal ændres. Se alle vores bagudrettede modeller på

9 6 HVAD ER DE LOVMÆSSIGE STANDARDER FOR AUTOSTOLE? Det er lovpligtigt at bruge autostole inden for EU for alle børn op til en højde på 1,35 m eller 1,50 m afhængigt af medlemslandet. Der er på nuværende tidspunkt to lovmæssige standarder i Europa. ECE R44/04 For at overholde ECE R44 04 testes autostole i frontkollisioner ved 50 km/t og bagkollisioner ved 30 km/t ved hjælp af forsøgsdukker og avancerede måleinstrumenter, der vurderer beskyttelsesniveauet for hver enkelt autostol. Autostole, der er godkendt efter ECE R44/04, kan kendes på deres orange godkendelsesmærkat. Britax-Rømer autostole er godkendt efter ECE R44/04. i-size (ECE R129) i-size er en ny forskrift for autostole til børn, som vil eksistere parallelt med de gældende regler i de næste par år. Den trådte i kraft den 9. juli Vi har i stort omfang bidraget til dens udvikling, og vi tror på, at den i høj grad vil øge beskyttelsen af alle Europas børn. De vigtigste ændringer er: Kørsel i Bagudvendt stilling indtil minimum 15 måneder Det er bevist, at det er den sikreste måde at sidde på i tilfælde af frontkollisioner Ekstra sidekollisionstest For at sikre, at autostolen yder bedre beskyttelse i tilfælde af sidekollisioner Kun ISOFIX-autostole Med vores og Volkswagens opfindelse fra 1997 reduceres risikoen for forkert montering betydeligt Med udgangspunkt i barnets alder og størrelse frem for vægt Dette afspejler de nyeste sikkerhedsdata og giver forældre bedre mulighed for at vurdere, hvilken autostol der passer til deres barn, og hvornår deres barn er parat til at skifte til næste størrelse stol.

10 7ØNSKER I AT BRUGE AUTO- STOLEN SOM EN DEL AF ET TRAVEL SYSTEM? FAKTA Kun visse typer autostole, ofte kaldet 'babyautostole', kan monteres på en klapvogn. Ikke alle stole er kompatible med alle klapvognsmærker eller -modeller. Den rigtige kombination af babyautostol og Travel System kan tilbyde fleksibel og tryg transport af jeres lille barn på vejen og på fortovet. MULIGHEDERNE MED BRITAX-RØMER Alle Britax-Rømer babyautostole er kompatible med alle vores Travel Systems og med mange andre førende Travel Systemmærker. Sammen med en base til bilen er det nemt og hurtigt at flytte baby-autostolen ind og ud.

11 Siden 1960erne har vi spillet en vigtig rolle i udviklingen af sikkerhedsstandarder for bilindustrien og transport af børn i biler. Læs mere om vores innovative sikkerhedsløsninger, og find den rette til jeres familie i vores EKSPERTISE I SIKKERHED afsnit på Britax 2015

Børn i bilen Børn i bilen Side 1

Børn i bilen Børn i bilen Side 1 Side 1 Hvad siger loven? Vægt 0-13 kg 0-ca. 1 år Vægt 9-18 kg Ca. 1-4 år Alle i bilen skal være spændt fast. Der må ikke være flere i bilen, end der er seler til. Godkendelser Børn under 135 cm skal være

Læs mere

Børn i bilen Børn i bilen Side 1

Børn i bilen Børn i bilen Side 1 Side 1 Hvad siger loven? Alle i bilen skal være spændt fast. Der må ikke være flere i bilen, end der er seler til. Børn under 135 cm skal være spændt fast i sikkerhedsudstyr, der passer til vægt og højde.

Læs mere

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16 børn i bilen 2009 indhold indhold Side 3 Myter og fakta Side 4 Det siger loven Side 5 Børn og airbags Side 6 0-13 måneder vægt indtil 13 kg. Side 8 9 måneder - 4 år vægt fra 9-18 kg. Side 9 Over fire år

Læs mere

Hvorfor BRITAX RÖMER?

Hvorfor BRITAX RÖMER? 2011 Hvorfor BRITAX RÖMER? Ifølge de største uafhængige varetest-institutter i Europa (f.eks. bilklubber og forbrugerorganisationer) hører BRITAX RÖMER til de bedste- og vi overgår hele tiden de fastsatte

Læs mere

Børn i bilen Børn i bilen Side 1

Børn i bilen Børn i bilen Side 1 Side 1 Hvad siger loven? Vægt 0-13 kg 0-ca. 1 år Vægt 9-18 kg Ca. 1-4 år Alle i bilen skal være spændt fast. Der må ikke være flere i bilen, end der er seler til. Børn under 135 cm skal være spændt fast

Læs mere

Baby i trafikken. Baby i trafikken Side 3

Baby i trafikken. Baby i trafikken Side 3 Baby i trafikken Baby i trafikken Side 3 Baby i bilen Hvad siger loven? Børn under 135 cm skal være spændt fast i sikkerhedsudstyr, der passer til vægt og højde. Sikkerhedsudstyr skal være godkendt med

Læs mere

BRUGERMANUAL. Gruppe 2+3 (15-36 kg) Kvalitets garanti. Info. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 86 78 52 00 DBU@biludstyr.dk

BRUGERMANUAL. Gruppe 2+3 (15-36 kg) Kvalitets garanti. Info. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 86 78 52 00 DBU@biludstyr.dk BRUGERMANUAL Info 1. Dette er en universal barnestol. Den er godkendt i henhold til godkendelse Nr: 44,04, til almindelig brug i køretøjer, og passer til de fleste, men ikke alle bilsæder. 2. Korrekt pasform

Læs mere

Gruppe 2-3. 15 36 kg ( 4 år 12 år) Fremadrettede autostole til børn fra 15 til 36kg.

Gruppe 2-3. 15 36 kg ( 4 år 12 år) Fremadrettede autostole til børn fra 15 til 36kg. Gruppe 2-3 15 36 kg ( 4 år 12 år) Fremadrettede autostole til børn fra 15 til 36kg. Autostole i gruppe 2-3 bruger bilens 3-punkt-sele til at holde både barnet og stolen på plads. KIDFIX-modellerne bruger

Læs mere

Brugervejledning. Efter grundig gennemgang bør brugsanvisningen placeres i fodenden af Easyliften under madrassen.

Brugervejledning. Efter grundig gennemgang bør brugsanvisningen placeres i fodenden af Easyliften under madrassen. Brugervejledning Efter grundig gennemgang bør brugsanvisningen placeres i fodenden af Easyliften under madrassen. Brugervejledning til Easylift. Kære forældre, mange tak fordi I har valgt Easylift som

Læs mere

Avant Denmark har et stærkt sortiment af godkendte autostole til sikker transport af børn i bilen.

Avant Denmark har et stærkt sortiment af godkendte autostole til sikker transport af børn i bilen. BØRN I BILEN Børnenes sikkerhed er de fleste forældres højeste prioritet, når familien sætter sig i bilen. Uanset hvilken stol du vælger hos Avant Denmark, er der ikke sparet på sikkerheden. Alle stole

Læs mere

Brugervejledning. Autostol. Art.nr.: EAN NR: Læs venligst brugervejledning før brug!

Brugervejledning. Autostol. Art.nr.: EAN NR: Læs venligst brugervejledning før brug! Brugervejledning Autostol Art.nr.: 162000008 EAN NR: 5709133165666 Læs venligst brugervejledning før brug! 1 VIGTIG INFORMATION Læs brugervejledningen omhyggeligt før autostolen tages i brug. Vær forberedt

Læs mere

Brugermanual. Gruppe I (9-18 kg) Kvalitets garanti. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 86 78 52 00 DBU@biludstyr.dk. Bemærk

Brugermanual. Gruppe I (9-18 kg) Kvalitets garanti. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 86 78 52 00 DBU@biludstyr.dk. Bemærk Bemærk 1. Dette er en ISOFIX barnestol. Den er godkendt i henhold til godkendelse Nr: 44,04, til almindelig brug i køretøjer, og passer til biler med ISOFIX-beslag. 2. Den passer i biler med ISOFIX-beslag

Læs mere

Kvalitets garanti. Gruppe 2+3 (15-36 kg) OBS. IMPORTØR: Avant Denmark - dansk biludstyr a/s Tel.:

Kvalitets garanti. Gruppe 2+3 (15-36 kg) OBS. IMPORTØR: Avant Denmark - dansk biludstyr a/s Tel.: OBS 1. Dette er en universal barnestol. Den er godkendt i henhold til godkendelse nr: 44,04 til almindel brug i køretøjer, og passer til de fleste, men ikke alle, bilsæder. 2. Korrekt pasform er sandsynlig,

Læs mere

Young Line autostole til børn

Young Line autostole til børn Young Line autostole til børn Sikkerhed, ergonomi og komfort Dit naturlige valg fra dag et - RECARO 2007/2008 Det hele begynder med RECARO 02 RECARO Young Line Fordi dit barn er det værd: RECARO Autostolens

Læs mere

Kvalitets garanti. Gruppe 2+3 (15-36 kg) OBS. IMPORTØR: Avant Denmark - dansk biludstyr a/s Tel.:

Kvalitets garanti. Gruppe 2+3 (15-36 kg) OBS. IMPORTØR: Avant Denmark - dansk biludstyr a/s Tel.: OBS 1. Dette er en universal barnestol. Den er godkendt i henhold til godkendelse nr: 44,04 til almindel brug i køretøjer, og passer til de fleste, men ikke alle, bilsæder. Gruppe 2+3 (15-36 kg) Kvalitets

Læs mere

ISOFIX AUTO-BARNESTOL VÆGT : GRUPPE :

ISOFIX AUTO-BARNESTOL VÆGT : GRUPPE : ISOFIX AUTO-BARNESTOL VÆGT : GRUPPE : SIKKERHEDSANVISNINGER Indhold. Dette er en universel auto-barnestol godkendt ifølge ECE R/0 Systemet er ikke brugbart for alle biltyper, dog for de fleste biler med

Læs mere

Børn i bilen hvordan er de spændt fast?

Børn i bilen hvordan er de spændt fast? Børn i bilen - hvordan er de spændt fast? Side 2 Børn i bilen hvordan er de spændt fast? Af specialkonsulent Pernille Ehlers, har i samarbejde med Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) gennemført

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Sådan finder du en. autostol. Test af nye autostole

Guide. Foto: Scanpix. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Sådan finder du en. autostol. Test af nye autostole Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan finder du en autostol Test af nye autostole Sikre stole kan også være farlige Ny FDM test viser, at de fleste nye autostole

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

Carrot III IND HO LD 3:1 BRUGSANVISNING. Barne-autostolen Carrot III giver barnet en sikker og komfortabel rejse.

Carrot III IND HO LD 3:1 BRUGSANVISNING. Barne-autostolen Carrot III giver barnet en sikker og komfortabel rejse. 3:1 BRUGSANVISNING Produktet må kun anvendes som autostol. Ønskes anden anvendelse kontakt da Anatomic SITT A/S. Vare nr. BR201204-01, udgave 2-2012-06-04 Carrot III Producent: RehaNorm Bingen GmbH Am

Læs mere

KOM UD OG MÆRK FORÅRET

KOM UD OG MÆRK FORÅRET KOM UD OG MÆRK FORÅRET Traditionelle kørestole er alt for dyre og stive til bumlede og mudrede stier og veje, men med en jogger, kan store som små børn med fysiske handicaps nyde udflugter til stranden,

Læs mere

Instruktionsmanual. Kidzone ECE R44 / 04. Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo. Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo

Instruktionsmanual. Kidzone ECE R44 / 04. Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo. Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo Instruktionsmanual Kidzone Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo Fremadvendende med sikkerhedssele for voksne 15-25 kilo Testet og godkendt i henhold til

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Redegørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sikkerhedsseler og

Læs mere

Barnestole. på sikker kurs. Ud af 40 testede barnestole dumpede kun syv i årets test. Men hvorfor købe de mindre gode, når mange er rigtig gode

Barnestole. på sikker kurs. Ud af 40 testede barnestole dumpede kun syv i årets test. Men hvorfor købe de mindre gode, når mange er rigtig gode Barnestole på sikker kurs Ud af 40 testede barnestole dumpede kun syv i årets test. Men hvorfor købe de mindre gode, når mange er rigtig gode Tillid er godt, men test er bedre. Det viser bilist- og forbrugerorganisationernes

Læs mere

HOVEDSTØTTER FRA ANATOMIC SITT. - En hjælpende hånd til god hovedkontrol

HOVEDSTØTTER FRA ANATOMIC SITT. - En hjælpende hånd til god hovedkontrol HOVEDSTØTTER FRA ANATOMIC SITT - En hjælpende hånd til god hovedkontrol HOVEDSTØTTER FRA ANATOMIC SITT Mange personer med større funktionsnedsættelser har problemer med at stabilisere og koordinere hovedets

Læs mere

Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov.

Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov. Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov. Vi giver opbyggere flere muligheder. I over 60 år har VBG drevet udviklingen af lastbilskoblinger ved at sammenkoble sikkerhed og økonomi. I vores

Læs mere

Brugervejledning Apramo Ostara Group 2-3 Børnesæde.

Brugervejledning Apramo Ostara Group 2-3 Børnesæde. Brugervejledning Apramo Ostara Group 2-3 Børnesæde. DK Apramo Ostara Group 2-3 børnesæde. Tak fordi at du har valg at købe Apramo Ostara Group 2-3 børnesæde. Bemærk: Bør kun bruges i biler med en

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

BRUGERMANUAL OBS ECE R129/00

BRUGERMANUAL OBS ECE R129/00 BRUGERMANUAL OBS Dette er en i-size barnestol. Den er godkendt i henhold til regulativ nr. 129, til brug i i-size kompatible sædepositioner, som beskrevet af bilfabrikanten i bilens instruktionsbog. Hvis

Læs mere

Trappemaskinen til Deres kørestol. Sikker og komfortabel på trapper med egen kørestol. www.aat-online.de

Trappemaskinen til Deres kørestol. Sikker og komfortabel på trapper med egen kørestol. www.aat-online.de Trappemaskinen til Deres kørestol Sikker og komfortabel på trapper med egen kørestol www.aat-online.de For mange mennesker giver trapper problemer i hverdagen. I hjemmet, på skolen, på kontoret, undervejs

Læs mere

Be-Ge Jany er! Er I klar til de nye regler? Nye EU-regler træder i kraft 1. november 2014. Seats for Life

Be-Ge Jany er! Er I klar til de nye regler? Nye EU-regler træder i kraft 1. november 2014. Seats for Life Er I klar til de nye regler? Be-Ge Jany er! Nye EU-regler træder i kraft 1. november 2014 Be-Ge Jany leverer Seats for Life, der opfylder alle de nye krav. Seats for Life Nye regler på vej 1. november

Læs mere

Blue Wave toilet- og brusestol

Blue Wave toilet- og brusestol Blue Wave toilet- og brusestol Behagelig, kompakt og alsidig Blue Wave toiletsystem er en stor hjælp for både hjælper og bruger Blue Wave Toiletsystem fungerer på tre måder: Som toiletsæde Som toiletstol

Læs mere

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s www.hmn.dk M2 Mini Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne M2 Mini bade/toiletstole M2 Mini-modellerne er fleksible bade/toiletstole, der nemt kan indstilles i takt med at barnet vokser. M2

Læs mere

KØRETØJSTILPASSEDE MONTERINGSLØSNINGER TIL ALLE BEHOV.

KØRETØJSTILPASSEDE MONTERINGSLØSNINGER TIL ALLE BEHOV. KØRETØJSTILPASSEDE MONTERINGSLØSNINGER TIL ALLE BEHOV. VI GIVER OPBYGGERE FLERE MULIGHEDER. I over 60 år har VBG drevet udviklingen af lastbilskoblinger ved at sammenkoble sikkerhed og økonomi. I vores

Læs mere

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE - Et sæde fuld af muligheder Anatomic formstøbt sæde er det ultimative produkt i forhold til individuel siddestilling og tilpasning. Her er mulighed for at give så meget støtte

Læs mere

STØTTER. Hoved- og nakkestøtte Overkropstøtte Armstøtte og håndstøtte Læg-/ amputationsstøtte Abduktionskile

STØTTER. Hoved- og nakkestøtte Overkropstøtte Armstøtte og håndstøtte Læg-/ amputationsstøtte Abduktionskile Hoved- og nakkestøtte Overkropstøtte Armstøtte og håndstøtte Læg-/ amputationsstøtte Abduktionskile » TILBEHØR Hoved- og nakkestøtter Wolturnus tilbyder et stort udvalg af hoved- og nakkestøtter, der er

Læs mere

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ

SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ W W W. I V E C O. c o m SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ www.facebook.com/iveco www.youtube.com/iveco www.twitter.com/iveco www.flickr.com/photos/ ELEMENTS 100% fordele, 100% Iveco Kære Iveco kunde,

Læs mere

STÆRK STABIL SIKKER MINI CROSSER T-MODEL

STÆRK STABIL SIKKER MINI CROSSER T-MODEL MINI CROSSER T-MODEL LIVSKVALITET... Min Mini Crosser har lettet min hverdag, og jeg glædes ved at køre, hvorhen jeg vil. Lige meget hvem man er, så gør Mini Crosseren hverdagen både nemmere og sjovere.

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

PROJEKT. PROJEKT BLOP - En produktguide til jer, der venter barn

PROJEKT. PROJEKT BLOP - En produktguide til jer, der venter barn PROJEKT BLOP - En produktguide til jer, der venter barn PROJEKT Tillykke med jeres kommende familieforøgelse! Du har sikkert tusindvis af spørgsmål for at være klar, når babyen kommer. Derfor har Børneulykkesfonden

Læs mere

Hyundai i30 tilbehør

Hyundai i30 tilbehør Hyundai i30 tilbehør Originalt tilbehør til Hyundai i30 Her i brochuren finder du et udsnit af originalt tilbehør til Hyundai i30. Selvom bilen fra fabrikken har et godt udstyrsniveau, kan du hurtigt sætte

Læs mere

Bærevejledning til vikle

Bærevejledning til vikle Mama s LIFE Bærevejledning til vikle Strækvikle kan anvendes til børn med en vægt på 2-10 kg. Fastvikle 3-20 kg. Tips til en god start kom godt i gang: Viklen skal være strammere, end man umiddelbart synes

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard sæde:

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 31. maj /0315(COD) PE1

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 31. maj /0315(COD) PE1 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Konsolideret lovgivningsdokument 31. maj 2001 2000/0315(COD) PE1 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 31. maj 2001 med henblik på vedtagelse

Læs mere

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Sådan træner du maven stærk & stram Styrk kroppens holdning med Krisztina Maria Guide til stærk og stram mave 2 Træn

Læs mere

TDX SP2 Ultra Low Maxx

TDX SP2 Ultra Low Maxx Invacare TDX SP2 En revolutionerende og unik el-kørestol. TDX SP2 er en kombination af en centerhjulsdrevet el-kørestole med den bedste stabilitet, sikkerhed og komfort, og nyt sædesystem. Ultra Low Maxx

Læs mere

MobiCrane og MobiArm

MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm vores leddelte udliggerkraner giver mange muligheder Fordele MobiCrane og MobiArm en stor forbedring af dit arbejdsmiljø. Løft bliver meget nemmere, og samtidig

Læs mere

Brugervejledning. Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Autostol Gruppe I + II + III. Artikel: EAN:

Brugervejledning. Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Autostol Gruppe I + II + III. Artikel: EAN: Brugervejledning Autostol Gruppe I + II + III Artikel: 162000020 EAN: 5709133910624 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. VIGTIG INFORMATION.... (SIDE 1) 2. EGNETHED

Læs mere

uniq bæresele BRUGSANVISNING

uniq bæresele BRUGSANVISNING uniq bæresele BRUGSANVISNING TILLYKKE MED DIN NYE UNIQ BÆRESELE Vi har i samarbejde med ForbrugerLaboratoriet udviklet en bæresele (sele), som er let at bruge, ergonomisk optimal og unik i sit design.

Læs mere

Birdie EVO. Komfort for både bruger og personale

Birdie EVO. Komfort for både bruger og personale Birdie EVO Komfort for både bruger og personale En stærk og sikker personløfter, der klarer hverdagens forflytninger med optimal hensyntagen til bruger og personale Sikre og gode forflytninger yder med

Læs mere

Kimba Neo. Til et aktivt liv

Kimba Neo. Til et aktivt liv Kimba Neo Til et aktivt liv Til et aktivt liv: Den nye Kimba Neo Kun det bedste er godt nok til ens børn. Handicapklapvognen skal tilpasses barnets særlige behov og familiens situation, yde optimal støtte

Læs mere

FOREBYG VUGGEDØD og undgå skæv hovedfacon og fladt baghoved. Til forældre

FOREBYG VUGGEDØD og undgå skæv hovedfacon og fladt baghoved. Til forældre FOREBYG VUGGEDØD og undgå skæv hovedfacon og fladt baghoved Til forældre 2011 Sundhedsstyrelsen Island Brygge 67 2300 København S Telefon 72 22 74 00 sst@sst.dk www.sst.dk Pjecen kan bestilles hos: Rosendahls

Læs mere

Badehjælpemidler. Aquatec. Stilrent design og komfort

Badehjælpemidler. Aquatec. Stilrent design og komfort Badehjælpemidler Stilrent design og komfort Med Aquatec Badehjælpemidler er sikkerhed, uafhængighed, design og komfort i højsædet. Let indstilling og montering er en fællesnævner for alle vore produkter.

Læs mere

ANYWAY. Altid den rigtige position

ANYWAY. Altid den rigtige position ANYWAY Altid den rigtige position Page 2 Enkelt skærm 3-10 kg 6-16 kg Rækkevidde: 60 cm Nem justering i alle retninger Aflaster ryg, nakke, skuldre og syn Varenummer: 610702 Højdejustering: +/- 21.5 cm

Læs mere

M2 Flexi-Tip. Højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion i både sæde og ryg. HMN a/s

M2 Flexi-Tip. Højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion i både sæde og ryg. HMN a/s M2 Flexi-Tip Højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion i både sæde og ryg M2 Flexi-Tip M2 Flexi-Tip er en helt særlig bade/toiletstol, da den som den eneste på markedet kan justeres

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Til børn og unge: Kørestole & mobilitetshjælpemidler

Til børn og unge: Kørestole & mobilitetshjælpemidler Til børn og unge: Kørestole & mobilitetshjælpemidler Fastramme kørestole W5 Junior Skræddersyet, fast ryg og bagaksel. Max 70 kg fastrammekørestole Wolturnus tilbyder tre forskellige fastrammekørestole

Læs mere

Brugermanual. Gruppe 0+ (0-13 kg) Kvalitets garanti. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel:

Brugermanual. Gruppe 0+ (0-13 kg) Kvalitets garanti. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 1. Denne ISOFIX platform passer kun til vores Diadem-serie barnestole. 2. Læst venligst denne manual for at montere ISO-FIX platformen på en Diadem barnestol, inden det monteres i en bil med ISOFIX-beslag.

Læs mere

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann GH1 Q, GH1 F Lofthejsserien GH1 og GH Q Tid til omsorg Lofthejs til daglig pleje Lofthejssystemet er designet til at dække alle daglige løftebehov i private hjem, plejeboliger og institutioner. Lofthejssystemet

Læs mere

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs Design: Peter Opsvik, balans Koncept Vip frem og knæl eller læn dig helt tilbage og oplev en følelse af vægtløshed Rok blidt frem og tilbage, når du er lænet

Læs mere

R82 Flamingo High-low

R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low Bevæg din tankegang ergonomisk kropsholdning www.etac.com 1 R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low er en justerbar, elegant og komfortabel bade- og toiletstol

Læs mere

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929 Prisliste 2011 1 Indholdsfortegnelse Selection 100...4 Selection 200...5 Selection 300...6 Selection 400...7 Selection 500...8 Selection 600...9 Tilbehør til Selection... 10 Invisible 3 sengebund... 11

Læs mere

CLIQ Solo Enkel og fleksibel sikkerhed som du selv kan opdatere. Tilføj og fjern selv nøgler Ingen kabling Enkel montering

CLIQ Solo Enkel og fleksibel sikkerhed som du selv kan opdatere. Tilføj og fjern selv nøgler Ingen kabling Enkel montering Tilføj og fjern selv nøgler Ingen kabling Enkel montering CLIQ Solo Enkel og fleksibel sikkerhed som du selv kan opdatere ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Hvis jeg selv eller en

Læs mere

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet Kompakt fuldisoleret fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet comfort 3 VXi øger komforten for dine kunder Drømmer du om endnu mere tilfredse kunder, er Redans VXi unit det oplagte valg.

Læs mere

SØDE DRØMME TIL DIG OG DIN BABY. En hjælp til at sikre en tryg søvn. ergobaby.eu

SØDE DRØMME TIL DIG OG DIN BABY. En hjælp til at sikre en tryg søvn. ergobaby.eu SØDE DRØMME TIL DIG OG DIN BABY En hjælp til at sikre en tryg søvn. ergobaby.eu Vigtigheden af søvn for din baby Fra 2 års alderen begynder dit barn at have flere vågne end sovende timer i døgnet. Det

Læs mere

Arbejdsstole til det aktive kontor.

Arbejdsstole til det aktive kontor. Arbejdsstole til det aktive kontor. Stole baseret på individuelle, faktiske behov. Arbejdet er ikke længere et fysisk sted, men en funktion. Langt flere kontormiljøer er opbygget efter princippet om, at

Læs mere

Meyra Ortopedia Danmark Støberivej Stenløse Tlf Fax

Meyra Ortopedia Danmark Støberivej Stenløse Tlf Fax 7 versioner 2 modeller Foldbar ramme Gangtræning med konstant tyngdepunkt Præcise og kontinuerlige justeringer Udskiftelige komponenter 2 rammer der dækker 4 størrelser 2 ergonomiske og uafhængige støtter

Læs mere

Brugsanvisning for: Big Star Lift

Brugsanvisning for: Big Star Lift Brugsanvisning for: Big Star Lift VIGTIGT! GEM BRUGSANVISNINGEN FOR FREMTIDIG BRUG. LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR DU ANVENDER PRODUKTET! Dette produkt opfylder DIN EN 1888:2012, EN 1466:2014

Læs mere

J Y S K H A N D I KOMMUNIKATION

J Y S K H A N D I KOMMUNIKATION J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 KOMMUNIKATION Tag os med på råd... - vi har mange års erfaring med, at finde den helt rigtige løsning! Kommunikationsudstyr VELKOMMEN til Jysk

Læs mere

DK Apramo Gaia Group 0+ børnesæde Tak fordi at du har valg at købe Apramo Artemis Group 2-3 børnesæde. Bemærk: Bør kun bruges i biler med en 3. punkts rullesele. Godkendt til ECE R16 eller tilsvarende

Læs mere

Surrings- & Dockingkit

Surrings- & Dockingkit MONTERINGSMANUAL Surrings- & Dockingkit DK PASSER TIL: VELA Blues 100, 210, 300 & 1100 Manual. nr. 105900 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED 4 1.2. REKLAMATIONSRET 5 1.3. UDPAKNING AF

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

HORIZON. Lige & Enkel.

HORIZON. Lige & Enkel. HORIZON Lige & Enkel HORIZON HORIZONSTANDARD Fast stol, rygglæn, højde og armlæn Max løftekapacitet: 120 kg 25 til 55 graders hældning Standard vippekontakt Diagnostisk display under sæde Infrarød fjernbetjening

Læs mere

Den universelle trappemaskine

Den universelle trappemaskine Den universelle trappemaskine Sikker og komfortabel på trapper www.aat-online.de Mobilitet er et væsentligt aspekt i Deres livskvalitet. Derfor bør Deres bevægelsesfrihed indskrænkes så lidt som muligt.

Læs mere

Autoværn. Godkendt iht. EN 1317 REBLOC

Autoværn. Godkendt iht. EN 1317 REBLOC Autoværn Godkendt iht. EN 1317 Tid er penge og trafik sikkerhed. Systemet: Et af formålene for vore udviklingsingeniører hos REBLOC var at udvikle et enkelt system, der normalt fungerer uden yderligere

Læs mere

Din cykelanhænger KID VI ER PÅ VEJ

Din cykelanhænger KID VI ER PÅ VEJ Din cykelanhænger KID 2014 VI ER PÅ VEJ Croozer er intelligente transportløsninger af højeste kvalitet til alle, der nyder at komme omkring på cykel og som elsker en spontan og simpel livsstil. Hvad enten

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Rea Flex3. Invacare. Et ryg-/sædesystem med mange muligheder

Rea Flex3. Invacare. Et ryg-/sædesystem med mange muligheder Et ryg-/sædesystem med mange muligheder Invacare Rea Flex3 er et fleksibelt ryg-/sædesystem med mange positioneringsmuligheder, herunder god mulighed for individuel tilpasning. Flex3 kan anvendes på både

Læs mere

3:1 Værktøj 3 9:1 BORD 12

3:1 Værktøj 3 9:1 BORD 12 Anatomic SITT 1 Produktet må kun anvendes som autostol. Ønskes anden anvendelse kontakt da Anatomic Sitt A/S SENEST OPDATERET 2011-05-27 Tillykke med dit valg af autostolen Zitzi Carseat Pro. Det er en

Læs mere

Junior Stå. R82 Rabbit Up. Letkørende ganghjælpemiddel med komfortabel støtte

Junior Stå. R82 Rabbit Up. Letkørende ganghjælpemiddel med komfortabel støtte Junior Stå Letkørende ganghjælpemiddel med komfortabel støtte Rabbit Up øger livskvaliteten Rabbit Up er en mobil ståstøtte, der giver barnet mulighed for selv at bevæge og orientere sig. Barnet er i højde

Læs mere

Arbejde i højder. Anvendelsesbrochure

Arbejde i højder. Anvendelsesbrochure Arbejde i højder Anvendelsesbrochure Løfter standarder til det næste niveau Arbejde i højder To løsninger i en Sikkerhedsstandarden for arbejde med mobile løfteplatforme, også kaldet mandskabskurve, bliver

Læs mere

BRUGERMANUAL. Gruppe (9-36 kg) Kvalitets garanti. Bemærk. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel:

BRUGERMANUAL. Gruppe (9-36 kg) Kvalitets garanti. Bemærk. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: BRUGERMANUAL Bemærk 1. Dette er en universal barnestol. Den er godkendt i henhold til godkendelse Nr: 44,04, til almindelig brug i køretøjer, og passer til de fleste, men ikke alle bilsæder. 2. Korrekt

Læs mere

BRUG BOLDEN. 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn

BRUG BOLDEN. 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn BRUG BOLDEN 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til

Læs mere

PRODUKTNYHEDER FRA. Anatomic SITT R E H A B M E S S E N

PRODUKTNYHEDER FRA. Anatomic SITT R E H A B M E S S E N PRODUKTNYHEDER FRA Anatomic SITT R E H A B M E S S E N 2 0 1 4 Frihed gennem kombination Vores største messenyhed er Zitzi Pengy. En klapvogn med frihed gennem kombination. Zitzi Pengy kommer med et siddesystem,

Læs mere

1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND

1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND 1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND Når du skal løfte emner, hvor du har lang rækkeafstand og kun kan komme til fra en side, så anvend følgende gode tips til, hvordan du løfter emnet

Læs mere

imo-learn MOVED BY LEARNING

imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn MOVED BY LEARNING Lær inkorporeret læring at kende, lær imo-learn at kende imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn omdefinerer den måde, vi lærer på, og sikrer en revolutionerende ny læringsoplevelse.

Læs mere

SEDEO SÆDER OG POSITIONERING. Vi sætter NYE STANDARDER

SEDEO SÆDER OG POSITIONERING. Vi sætter NYE STANDARDER 1 SEDEO SÆDER OG POSITIONERING Vi sætter NYE STANDARDER 2 3 Sedeo... Vi tror på, at det at sidde ergonomisk er grundlæggende for en optimal mobilitetsløsning. At sidde godt er af natur meget personligt.

Læs mere

VARIABLE Den originale knælestol

VARIABLE Den originale knælestol VARIABLE Den originale knælestol Design: Peter Opsvik Koncept Din krop bevæger sig i takt med stolens blive vippende bevægelse Den åbne vinkel mellem din over- og underkrop forbedrer blodomløbet Dine mave-

Læs mere

Produktkatalog. Udarbejdet specielt til. Forår 2012

Produktkatalog. Udarbejdet specielt til. Forår 2012 Produktkatalog Udarbejdet specielt til Forår 2012 1 Kære Kunde Multi-Living ønsker med dette katalog, at tilbyde sine kunder muligheden for at vælge individuelle indretningsløsninger til skuffer og skabe

Læs mere

Sikkerhed og frihed. Mandskabskurve til HMF-kraner

Sikkerhed og frihed. Mandskabskurve til HMF-kraner Sikkerhed og frihed Mandskabskurve til HMF-kraner Arbejdsfrihed i højden En mandskabskurv også kaldet en MEWP (Mobile Elevating Work Platform) er det ideelle værktøj, når der skal arbejdes i højden. Fordelene

Læs mere

Bosch modulære lofthøjttalere Den intelligente lydløsning til alle lofter

Bosch modulære lofthøjttalere Den intelligente lydløsning til alle lofter Bosch modulære lofthøjttalere Den intelligente lydløsning til alle lofter 2 Modulær lofthøjttaler Udviklet med tanke på installatøren Perfekt til næsten alle loftstyper Innovativt modulbaseret arkitektur

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender klapvognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET DU VÆGER DEN "BASIS" BRIKS DER PASSER TIL DIG - OG DET TILBEHØR DER PASSER TIL DIT ARBEJDE - DET SIKRER DEN STØRSTE BRUGSVÆRDI

Læs mere

THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse

THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse Design: Peter Opsvik: Koncept Skift stilling ved at placere Din krop bevæger sig i Din rygrad får perfekt Den åbne vinkel mellem dit skinneben på, foran eller

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

ISRINGHAUSEN FØRERSTOLE

ISRINGHAUSEN FØRERSTOLE ISRINGHAUSEN FØRERSTOLE til lastbiler, busser, entreprenørmaskiner, gaffeltrucks og landbrugsmaskiner ISRINGHAUSEN KONTORSTOL til professionelle brugere ISRI førerstol 6860/875 ISRI's flagskib. Optimal

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s www.hmn.dk M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard

Læs mere