ØSTERBRO ET FEDT STED AT BO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØSTERBRO ET FEDT STED AT BO"

Transkript

1 ØSTERBRO ET FEDT STED AT BO

2 INDHOLD

3 KÆRE ØSTERBROBORGERE Sidste punktum for områdefornyelsen er nu sat. Sammen har vi forvandlet Østerbro til et fedt sted at bo. Det hele startede ved Østre Skole, som med sit nye navn Østre Plads nu rummer både scene og multibane. Derudover har vi skabt nye byrum og mødesteder med små pladser og grønne åndehuller. Trafikmæssigt har vi haft fokus på Østerbro og Skt. Jørgens Gade, hvor hastigheden er sænket, og der er skabt bedre forhold for gående og cyklister. Området har også fået nye stier og trygge adgange. Senest er der kommet en ny stibro over Odense Å, som smukt binder Østerbro sammen med det øvrige stisystem, som fortsætter helt til Dalum. Projekt: Økonomi: 30 mio. kr. 5 indsatsområder 14 projekter 8 arbejdsgrupper Men vigtigst af alt har vi skabt et Østerbro med en fælles identitet. Området er gået fra at være lidt udefinerbart til at være en decideret bydel i Odense, som har noget helt særligt at byde på. Helt fra begyndelsen har det været vigtigt for jer at tænke de udsatte ind som en integreret del af området. Det er lykkes så fint med den nye dagvarmestue, hvor der tages hånd om de mennesker, som har det svært, og som før var henvist til et liv på gaden. Der er også sikret plads til mobile hellesteder, hvor de socialt udsatte kan finde fred og ro en slags helle, der hvor de færdes i forvejen. Med denne lille bog har vi forsøgt at samle det hele. Før og nu. God fornøjelse.

4 KVALITETER I BYRUMMET Området er styrket med aktive, grønne rum og nye løsninger, der sikrer, at der er plads til udfoldelse for både de socialt udsatte og de øvrige borgere. Mangfoldigheden har været udgangspunktet for at gøre områderne mere trygge, smukke og dejlige at opholde sig i. Der har været fokus på at forskønne og skabe liv i Østerbros byrum og gader, men også skabe mulighed for at kunne tage en pause i en grøn oase.

5 Østerbro har fået 3 Lommeparker, som frit kan benyttes af alle. 1. Nord for Blæsenborg 2.Vest for Blæsenborg. 3. Færøgade inde mellem etagebebyggelsen.

6 1. 1. Østre Plads i Danmarksgade er en tidligere skolegård. 2. Multibanen, som alle er meget velkomne til at benytte. 2.

7 Østre Plads er et byrum, som er blevet omdannet, og som nu rummer muligheder for et væld af aktiviteter. Der er bygget en scene, hvor der kan afholdes koncerter, fortælleaftener, teater og lign.

8 1. Østerbro før og efter. 1. Pjente Plads, pladsen på hjørnet af Pjentedamsgade og Skt Jørgens Gade - før pladsen blev omdannet. 2. Ridehusgade før, Ridehusgade efter. 3. Morten Korchs Plads på hjørnet af Frue Kirkestræde og Nedergade - efter

9 Den danske forfatter Morten Korch får sin egen plads på hjørnet af Nedergade og Frue Kirkestræde.

10 Morten Uffe Korch, Morten Korchs barnebarn, var til stede ved indvielsen.

11 Den nye plads i Ridehusgade med skiltet, der giver et indblik i gadens alsidige og farverige historie fra 1874 til i dag.

12 Broen ved Palnatokesvej passerer hen over den nyrestaurerede å-sti, som har fået belysning i tunnellen.

13

14 TRAFIKALE FORHOLD Det skal været rart at bo ved og trygt at færdes på vejene i området. Områdefornyelsen har haft særligt fokus på to trafikprojekter, hvor hastigheden er sænket, og der er skabt bedre forhold for gående og cyklister. Der er også etableret nye stiforbindelser til bydelen. Det gamle jernbanespor er omlagt til en rekreativ stiforbindelse, udformet som et sammenhængende forløb med plads til alle. Det var tidligere en strækning, som var blevet tilovers og glemt, og et sted, som har passet sig selv og derigennem har opnået sin egen særegne identitet. En sammenhængende cykelforbindelse er blevet skabt ved en ny stibro over Odense Å, så det er blevet meget nemmere at komme ind til byen.

15 VIDEO: Stibro over Odense Å Stort præcisionsarbejde og to store kraner skulle der til for at løfte den 8 tons tunge stibro på plads over Odense Å bag Albani. Broen sørger nu for, at både cyklister, løbere og gående nemt og ubesværet kan komme på tværs af Odense Å og lettere kan færdes langs åen. Pludselig var der en ny bro over Odense Å, i sommeren et ønske, som Østerbroborgerne havde ønsket sig længe Broen ligger mellem Albanigadebroen og Frederiksgade.

16 VIDEO: Trafikmission 35 år har Marianne og Jørgen boet på Østerbro. Og som aktive borgere i bydelen har de været på en mission: At forhindre de bløde trafikanter i at komme i klemme langs Østerbro. Cykelstier skulle der til, og missionen er nu lykkedes Østerbro under etablering af en ny cykelsti. 2. Skt. Jørgens Gade efter trafikforbedringerne.

17 Førbilleder fra Jerbanestien, som løber fra Enggade ud til COOP s gamle lagerbygninger.

18 VIDEO: Selfievæg Hvad med en selfievæg? Sådan lød et af forslagene, da medlemmer af arbejdsgruppen for Jernbanestien skulle lægge planer for at gøre den tidligere hemmelige, men nu forvandlede sti, attraktiv og spændende. Forslaget kom fra et af medlemmernes børn og blev straks grebet af Tine Jensen beboer på Østerbro og billedekunstlærer på Sct. Knuds Gymnasium. Hun tog ideen med hjem og har nu fået sine elever til at gennemføre deres eksamensprojekt på Østerbro. Selfievæggen kunne opleves i forbindelse med Østerbro Festival den 4. juni 2016.

19 Jernbanestien som en ny stiforbindelse til byen. Jernbanestien er cirka 1 kilometer lang og dækker et areal på m 2. Adgang til Jernbanestien kan ske fra Enggade, krydset ved Østergade/Grønlandsgade og ad tværgående sti nær COOP-grunden.

20

21 SOCIALE FORHOLD Områdefornyelsen har også omhandlet de socialt udsatte i området - ikke mindst misbrugere og andre, som kunne trænge til ordentlige forhold. Der er skabt private rum, hvor man kan være tryg og i kontrol, hvor man kan sætte sit eget præg på omgivelserne, og hvor man frem for alt kan være sig selv i fred for andres blikke. Dagvarmestuen og indretning af gårdrummet har givet de socialt udsatte mulighed for at opleve nye sider af tilværelsen i et trygt og understøttende miljø.

22 VIDEO: Verners oplevelser Det er ved at blive et rigtig dejligt kvarter dernede. Sådan lyder nogle af ordene fra Verner, som arbejder hos Fjernvarme Fyn i Enggade. Verner har siden 1987 haft sin daglige gang i området og her de seneste år fulgt områdefornyelsen på Østerbro på tætteste hold.

23 Dagvarmestuen i Østergade tilbyder omsorg, nærvær og respekt for de socialt udsatte, som benytter tilbuddet. Man kan få varm mad, bad, rådgivning og socialt fællesskab m.m. I det tilhørende gårdtilbud tilbydes fællesskab, aktiviteter som f.eks. petanque. De socialt udsatte passer og holder selv gårdrummet.

24 I stofindtagelsesrummet kan man indtage sine stoffer under opsyn og kyndig vejledning af fagpersonale. Det foregår i rolige og hygiejniske omgivelser. Varmestuens venescanner kan hjælpe narkomaner med at finde blodårerne. På den måde undgår de sundhedsfarlige skade og forkerte stik.

25 Det mobile hellested i Enggade bruges af de socialt udsatte til samvær og hygge. Det fungerer som et fristed lidt væk fra byens travle liv.

26 KULTURELLE EVENTS Områdefornyelsen handler både om at skabe fysiske resultater og om at sætte aktiviteter i gang. Områdets beboere kan bruge nærområdet til både permanente og midlertidige aktiviteter. Kulturelle events skal også ses som en generator for lokal identitet, hvor områdets historie bruges til at skabe aktiviteter og forståelse for området. Østre Plads i Danmarksgade er udgangspunktet for et multifunktionelt rum, som nu er områdets centrale samlingspunkt.

27 Østerbro Sommerfester var året, hvor Odense kunne opleve Østerbros første Sommerfest med optrædner fra bl.a. det odenseansk kendte Onkel Ond Band og flere håbefulde talenter fra den lokale ungdomsskole Ung Nord.

28 Østerbro Festival. I 2016 blev 4 års kulturel udvikling fejret med en festival rundt omkring i byrummene på Østerbro.

29 Østerbro Sommerfest er blevet en fast tradition i området, der har været med til at give Østerbro en ny identitet, og som hvert år aktiverer hele Østre Plads i Danmarksgade til glæde for både store og små.

30 VIDEO: Søndagshygge på Østerbro. Søndag den 11. september 2016 var der søndagshygge på Østre Plads. Karrusel stod bag arrangementet, som var et hyggeligt lounge arrangement i det grønne område med lækker musik på pladsens scene, loppeboder og Studenterhusets bar.

31

32 VIDEO: Flytning af Halmhuset Natten mellem den 24/8 og 25/ blev Halmhuset flyttet fra I.Vilhelm Werners Plads til Østre Plads. Flytningen foregik med specialtransport og i stor spænding. En stor kran løftede huset i et stykke, hvorefter det blev kørt gennem byen på en blokvogn. Østerbro Festival fandt sted i 10 byrum rundt om på hele Østerbro. Mere end 1000 gæster kunne opleve alskens aktiviteter i Østerbros kendte og ukendte byrumsperler.

33

34 VIDEO: Mindesmærke Andreas og Andreas blev kun 25 år. Barndomsvennerne, kendt som Slumr og Mudder fra skater- og graffitimiljøet på Fyn, mistede i 2008 livet på grund af en flugtbilist. Du kan nu se et mindesmærke for de to unge fyre på den nyrenoverede jernbanesti på Østerbro. Street art på Jernbanestien.

35 Drivhuset på Østerbro. I 10 måneder fik Østerbro deres eget kultur- og beboerhus i et gammelt COOP møbel showroom. Østerbros ildsjæle tog muligheden kærkommen til sig, og det stærke lokale engagement medførte, at Drivhuset lagde ramme til mere end 30 kulturelle events.

36 Gys på Østerbro. De gamle COOP - haller overfor Drivhuset blev en sen aften i 2014 omdannet til et interaktivt horror - hus. Deltagerne skulle selv finde vej gennem mørket og løse opgaver for at komme i sikkerhed på den anden side af de dystre haller.

37 Østerbros Juletræsfest blev i 2015 afholdt for 3. år i træk. Den er med til at samle Østerbros borgere om årlige traditioner i deres eget nærområde. Ponyridning og nisseløjer er blevet en fast del af julehyggen på Østre Plads.

38 BYGNINGSFORNYELSE Bygningsfornyelsen har foregået som en kampagne til udvalgte husejere, der kunne opnå besparelser ved at gennemføre energiforbedrende arbejder. Dialogen er foregået mellem husejeren og kommunen, og energirenoveringen har givet mulighed for at spare på varmeregningen samtidig med, at bygningen er blevet sat i stand.

39 Stigende energipriser har skabt fokus på de enkelte bygningers energiforbrug. Mange gamle huse er f.eks. uisolerede, dårligt isolerede på lofter eller mangler forsatsrammer for vinduerne.

40 Renovering af gamle huse skal støtte op om husets stilart og arkitektur. Små detaljer kan have stor betydning for det endelige resultat.

41

42 Nedergade 14 blev bygningsfornyet i Facaden mod Nedergade står arkitektonisk styrket og fremtræder i dag med et originalt udtryk. Renoveringen var meget arbejdskrævende. Især de meget snævre arbejdsforhold i baggården, ind- og udkørsel af materialer og begrænset mulighed for trafik og deponering i Nedergade, gav udfordringer.

43

44 DETALJER FRA ØSTERBRO

45

46

47

KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september Målsætning for indsatsområdet: at få skabt et identitetsskabende grønt rum.

KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september Målsætning for indsatsområdet: at få skabt et identitetsskabende grønt rum. KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september 2011 By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C Målsætning for indsatsområdet: at få

Læs mere

ØSTERBRO ET FEDT STED AT BO

ØSTERBRO ET FEDT STED AT BO ØSTERBRO ET FEDT STED AT BO Østre Plads. Pjentedamsgade. VIDSTE DU AT Områdefornyelsen blev sat i gang i 2012 og strækker sig til 2016, så vi er næsten halvvejs. Målet med områdefornyelsen er at udvikle

Læs mere

Østerbro. - et fedt sted at bo

Østerbro. - et fedt sted at bo Østerbro - et fedt sted at bo Østerbro - et fedt sted at bo Østerbro skal være et fedt sted at bo og et mangfoldigt byområde med plads til alle: nuværende og fremtidige borgere og private investorer,

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Områdefornyelse Østerbro - Workshop II - tirsdag den 27. september 2011, COOPS bygninger på Østerbro 41

Områdefornyelse Østerbro - Workshop II - tirsdag den 27. september 2011, COOPS bygninger på Østerbro 41 KVALITET I BYRUMMET By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Områdefornyelse

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Områdefornyelse/pilotprojekt i fire landsbyer i Hjørring Kommune

Områdefornyelse/pilotprojekt i fire landsbyer i Hjørring Kommune Områdefornyelse/pilotprojekt i fire landsbyer i Hjørring Kommune Gennemførelsen i Poulstrup Poulstrup er noget særligt med sine fine gamle huse langs Hovedgaden og Børnenes Jord, hvor der leges og man

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

STRATEGI FOR UDVIKLING AF MIDDELALDERBYEN LAD BYLIVET BLOMSTRE

STRATEGI FOR UDVIKLING AF MIDDELALDERBYEN LAD BYLIVET BLOMSTRE STRATEGI FOR UDVIKLING AF MIDDELALDERBYEN LAD BYLIVET BLOMSTRE Middelalderbyen er det centrale Københavns eget secielle og historiske navn - og det et er smukt og rart sted at være. Det emmer å sin helt

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med 6 kaffemøder forskellige steder i bydelen (Skt. Jakobs Plads, Svanemøllen st., Ryesgade/Østerbrogade,

Læs mere

Østerbrokvarteret. Program for Områdefornyelse, 2011

Østerbrokvarteret. Program for Områdefornyelse, 2011 Østerbrokvarteret Program for Områdefornyelse, 2011 PROGRAM FOR OMRÅDEFORNYELSE PÅ ØSTERBRO Program for områdefornyelse på Østerbro er udarbejdet af Odense Kommune i samarbejde med sbs rådgivning a/s i

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 ORGANISERING ORGANISERING Odense Kommune 3 Direktører/chefer Civica 2 Direktører/chefer Fyns almennyttige Boligselskab

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr.

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tårs Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tidsplan Oktober 2017 - november 2018 Aktivitet Aktivitetsbånd Et udendørs samlingssted,

Læs mere

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Velkommen til Bredebro - by i bevægelse - efter kommunesammenlægningen - om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Områdefornyelse drejer sig om at

Læs mere

Halmtorvet. - Et kulturanalytisk evalueringsprojekt

Halmtorvet. - Et kulturanalytisk evalueringsprojekt Halmtorvet - Et kulturanalytisk evalueringsprojekt Af Maria Kristiansen, Tue Clausen og Lars Salomonsson Christensen Målet med dette evalueringsprojekt er at undersøge, om intentionerne bag byfornyelsen

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 Med udgangspunkt i eksisterende strategier, materiale og analyser. Bl.a.: - Næstveds stedsspecifikke kvaliteter og historie. - Samfundets og byens udvikling samt udfordringer

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK

VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK 1 De stigende regnmængder er en stor udfordring for vores by. Men ved at gribe udfordringen rigtigt an kan vi sikre byen mod regn samtidig med,

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

velkommen til københavns FØrSte klimakvarter klimakvarter.dk

velkommen til københavns FØrSte klimakvarter klimakvarter.dk VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER klimakvarter.dk 1 3. oplag, april 2013 De stigende regnmængder er en stor udfordring for vores by. Men ved at gribe udfordringen rigtigt an kan vi sikre byen

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Projektoversigt Nordre Fasanvej Kvarteret

Projektoversigt Nordre Fasanvej Kvarteret Projektoversigt Nordre 4. oktober 2018 Sagsbeh.:BHW J.nr.: 01.11.20-P20-25-18 By Byggeri og Ejendomme TEMA PROJEKT KORT BESKRIVELSE NORD/SYD GENNEMFØRT SUCCESKRITERIE Tryg færden Kronprinsesse Sofies Vej

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26)

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26) Til Viborg Kommune Teknik og Miljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg (Høringssvar ang debat vedr. Trafikplan Lokalitet: Broen ved Fiskbæk Å, Rute 20, Skivevej) 14-10-2016 Viborg Kommune har gennem de seneste

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010

Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010 Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010 Ulrik Winge, Københavns Kommune 1. Om effekter, ydelser og helheder - metode og tankegang g 2. Om helhedsorienteret drift i TMF Københavns

Læs mere

Områdefornyelse i Københavns Kommune

Områdefornyelse i Københavns Kommune Områdefornyelse i Københavns Kommune Målsætningerne for Politik for Udsatte Byområder er, at: De udsatte byområder skal løftes til københavnerniveau Der skal være uddannelse og beskæftigelse til alle De

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r POTENTIALET Forestil dig halvdelen af Strandboulevarden fyldt med haver, pladser, boldbaner

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade Vejforum d. 6.12.2007 Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Geografisk afgrænsning Områdefornyelse og Kvarterløftområde Aktive borgere

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding HVAD SKAL DER PROGRAM SKE PÅ ODENSE HAVN? Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind Præsentation af planforslaget + spørgsmål og debat Temaborde Opsamling og afrunding Tak for i aften Havnen er en

Læs mere

IDÉKATALOG. Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger. I samarbejde med Københavns Kommune. arki_lab

IDÉKATALOG. Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger. I samarbejde med Københavns Kommune. arki_lab Designing Cities With People IDÉKATALOG Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger I samarbejde med Københavns Kommune ApS Designing Cities With People www.arkilab.dk mail@arkilab.dk. ApS Birkegade 4

Læs mere

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park Teknik & Miljø Vej & Park Notat Dato 9. november 2016 Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej Indsigelser til høringen - Indsigelse 1 fra Margit

Læs mere

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE LÆKRE TOWN HOUSES KLAR TIL SALG I GARTNERBYEN EN HELT NY, SPÆNDENDE OG SPIRENDE BYDEL I ODENSE Tæt på city og alligevel i et roligt og historiemættet kvarter

Læs mere

GENNEMFØRELSEN AF OF

GENNEMFØRELSEN AF OF GENNEMFØRELSEN AF OF Velkommen til en ny fase i områdefornyelsen liv i Løgumkloster og de første tanker: Rammer for gennemførelsen 7,5 MIO. KR. til selve områdefornyelsen 5 år til alle projekterne feb.

Læs mere

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE mytownhouse.dk 2 mytownhouse.dk LÆKRE TOWN HOUSES KLAR TIL SALG I GARTNERBYEN EN HELT NY, SPÆNDENDE OG SPIRENDE BYDEL I ODENSE Tæt på city og alligevel i et

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

KØBENHAVNS GÅRDHAVER

KØBENHAVNS GÅRDHAVER KØBENHAVNS GÅRDHAVER NYT LIV TIL JERES GÅRD? Drømmer I om, at jeres gård forvandler sig fra en grå baggård til en grøn oase med duften af blomster, græs og masser af solskin? KØBENHAVNS GARDHAVER Å EN

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet.

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. FORTÆLLINGEN OM DELTAET Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. LIDT HISTORIE Byen i karréen - det historiske København København var oprindelig bebygget

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner

Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner Dialogmødet blev afholdt med 8 nøglepersoner den 5. december 2016 kl. 19-21.30. Efterfølgende har der været en opfølgning med en nøgleperson, der ikke kunne deltage

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

Ingredienser Hvad skal der at nå målet?

Ingredienser Hvad skal der at nå målet? Den Grønne sti kan: Stisammenhæng, god skiltning tilgængelighed: Cykler, barnevogne, gående, kørestole God vilje kan Vilje og økonomi Bløde trafikanter beboere turister Den Grønne sti kan: Gode naturoplevelser

Læs mere

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Beretning 2012-2013 KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Indledning Én gang årligt skal de lokale by-arbejder afgive en skriftlig beretning. I denne

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

FREMTID & FÆLLESSKABER. Evalueringsrapport af Østre Plads & Drivhuset

FREMTID & FÆLLESSKABER. Evalueringsrapport af Østre Plads & Drivhuset FREMTID & FÆLLESSKABER Evalueringsrapport af Østre Plads & Drivhuset 2014-2015 indhold. Indledende fortælling.......... 4.. Kulturel udvikling................ 6... Social udvikling...................

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

STI OVER SVANEMØLLE KASERNE. Faunabroen, der binder Østerbro sammen

STI OVER SVANEMØLLE KASERNE. Faunabroen, der binder Østerbro sammen STI OVER SVANEMØLLE KASERNE Faunabroen, der binder Østerbro sammen PROJEKTOPLÆG Ringbanens 2 banelinjer og den 4-sporede Nordhavnsvej skiller Østerbro helt ad i 2 dele. Det dur naturligvis ikke. Østerbro

Læs mere

Renovering og byfornyelse

Renovering og byfornyelse Renovering og byfornyelse 2018-2021 26 mio kr til investering i Bogense, Otterup, Morud og Søndersø Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 30. januar 2018 Indhold Formål... 2 Budget... 3 Tidsplan...

Læs mere

Velkommen til din bydel MUSICON

Velkommen til din bydel MUSICON Velkommen til din bydel MUSICON Velkommen til. Du er nu en del af Musicon-bydelen og Roskilde Sydby, og vi er mange, der har glædet os til at tage imod dig. Vi håber, at du vil bruge lidt tid på at læse

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

HERNINGSHOLM ERHVERVSSKOLES SKOLEHJEM

HERNINGSHOLM ERHVERVSSKOLES SKOLEHJEM HERNINGSHOLM ERHVERVSSKOLES SKOLEHJEM » Sammen med dig skaber vi de bedste rammer for dig og dine medstuderende For en tid vil Skolehjemmet på Herningsholm Erhvervsskole fungere som dit midlertidige hjem.

Læs mere

Vi repræsenterer Tarup skole og Tarup skoles forældregruppe. Samt beboerne i hele det område, der udgør Tarup Skoles distrikt.

Vi repræsenterer Tarup skole og Tarup skoles forældregruppe. Samt beboerne i hele det område, der udgør Tarup Skoles distrikt. Hvem er vi? Vi repræsenterer Tarup skole og Tarup skoles forældregruppe. Samt beboerne i hele det område, der udgør Tarup Skoles distrikt. Mange - ikke kun forældre til skoleelever - synes at trafiksituationen

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017

HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017 HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017 HVORFOR EN HELHEDSPLAN? FORMÅLET MED EN HELHEDSPLAN Virum er en attraktiv grøn bydel bygget op omkring stationen og Virum Torv efter en byplan fra 1930 erne.

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Best case eksempler byens showroom. Mikkel Klougart Etnolog Byens rum som udviklingsstrategi

Best case eksempler byens showroom. Mikkel Klougart Etnolog Byens rum som udviklingsstrategi Best case eksempler byens showroom Mikkel Klougart Etnolog Byens rum som udviklingsstrategi VOX POP & SHOWROOM Hvad: To initiativer der giver os viden og skaber opmærksom på problematikken. VOX POP Hvad:

Læs mere

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning HVEM ER GIRAFFEN? BREDEBRO Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning Byfornyelsen i Bredebro kan danne grundlag for en ny identitet som: - aktiv by - sund by - sikker og tryg by - smuk by -

Læs mere

Byggefelt 1.6 GARTNERHAVEN ODENSE TOWN HOUSES BYGNING 7

Byggefelt 1.6 GARTNERHAVEN ODENSE TOWN HOUSES BYGNING 7 Byggefelt 1.6 GARTNERHAVEN ODENSE TOWN HOUSES D. 2 3. 0 9. 2 0 1 9 BYGNING 7 GARTNERHAVEN ODENSE DUFTRANKEVEJ - 5200 ODENSE 1 GARTNERBYEN Tæt på Odense City og alligevel i et roligt og historiemættet kvarter,

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: MIDTBYEN, HOLBÆK Historie Da Sortebrødrene kom til Holbæk i slutningen af 1200-tallet, blev de henvist til at opføre deres kloster (Sct. Lucius)

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Resumé Den 8. november blev årets sidste borgermøde afholdt i klimakvarteret. Mødet satte

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere