Ægteparret Antvorskov startede lokalkomiteens første aktivitetsgruppe, nemlig bridge. Af en eller anden grund stoppede den igen i 1990 eller 1991.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ægteparret Antvorskov startede lokalkomiteens første aktivitetsgruppe, nemlig bridge. Af en eller anden grund stoppede den igen i 1990 eller 1991."

Transkript

1 Kapitel 6. Aktivitetsgrupper gennem årene. Grupper, der mødtes 1 gang ugentlig, hver anden uge eller 1 gang månedligt. Ældre Sagen i Karlebo kommune (Kokkedal, Nivå og landsognet). Oplysningerne fandt jeg - bortset fra de allerførste i vores lokale medlemsblade. Måned og årstal angiver, hvilket blad jeg har fundet dem i. Langt de fleste af grupperne eksisterer stadig og har formeret sig. Der er f.eks. nu bl.a. flere litteraturgrupper, gymnastikhold og bridgegrupper, men de er kun talt med som én gruppe f.eks. bridgegrupper=1 emne. Jeg beklager, hvis der er nogle kontaktpersoner, jeg har glemt, men det var ret uoverskueligt at bevare overblikket med de efterhånden mange grupper Ægteparret Antvorskov startede lokalkomiteens første aktivitetsgruppe, nemlig bridge. Af en eller anden grund stoppede den igen i 1990 eller Traveture, kontaktperson Else Chilton. Gruppen blev i mange år ledet af Else, indtil hun ikke kunne klare det mere, og der er skiftet kontaktperson 2 eller 3 gange mere gennem årene, bl.a. var Ruth Sønderhousen kontaktperson en del år. Eksisterer stadig nu i 2013 v. Annelise Hermansen. Februar nye grupper: Diskussionsgruppe, kontaktperson Aase Aunsø. Gruppen stoppede efter et eller to år på grund af Aases død. Litteraturgruppe, hvor jeg var kontaktperson i nogle år. I løbet af nogle år blev det til 3 litteraturgrupper med henholdsvis May Snarberg, Inger Dalby og Inge Hellmann Brandsnes som kontaktpersoner. Inger Dalby senere afløst af Grethe Larsen. Boule/petanque (kært barn har mange navne), kontaktperson May Snarberg. Gruppen blev efter en del år overtaget af Jørn Fuglede Larsen. August nye grupper: Slentregruppe, kontaktperson Svend Schive. Da Svend Schive holdt op som kontaktperson mange år efter, overtog 4 andre medlemmer af gruppen ledelsen: Ulla og Kurt Iversen, Inge Tangdal og Johannes Thomsen. Senere igen blev det Johannes Thomsen sammen med Verner Gudiksen og Elly Madsen. Museumsbesøg, kontaktperson Else Chilton. Hobbydage, tørrede blomster, i Mariehøjs lokaler, Nivå, kontaktperson Kirsten Vedum. Det blev senere udviklet til også at handle om friske blomster (i bladet efterlyses igangsætning af andre former for hobbyaktivitet). Gruppen flyttede senere til Græstedgård i Kokkedal.

2 Teaterkreds, kontaktperson May Snarberg. Første sæson drejede det sig om 4 forestillinger. Det udviklede sig efter få år til endnu flere forestillinger årlig. Gruppen blev senere, da der efterhånden var utrolig mange deltagere, suppleret med Birgit Frank Nielsen, Benthe Bye og Kirsten Blicher. For få år siden overtog Allan Frank Nielsen gruppen et par år, og til sidst stoppede teatergruppen helt. Februar nye grupper: Badminton, kontaktperson May Snarberg. I starten én dag ugentlig, kl Senere fik vi så godt som alle ugedage, så mange flere spillere fik chance for at få en time. En del år efter overtog Margit Guldbrandsen gruppen. Patchwork, kontaktperson Inger Marie Jensen. Det blev en del af Hobbydagene, idet det foregik samtidig med blomsterbinding i samme lokale. På et tidspunkt blev det dog delt, så de fik hver sit lokale. På et tidspunkt overtog Else Chilton gruppen, og de flyttede til Græstedgård i Kokkedal. Efter Else Chiltons død blev gruppen videreført af Lydia Simonsen og Annelise Thøgersen. Hygge- og spilledage, bridge, skak m.m., kontaktperson Kirsten Wenneberg. Det blev ikke rigtig til så meget i starten, dog startede Erna Schou og Merete Alvin den første bridgegruppe med kun 4 deltagere! Året efter fik bridgegruppen bedre lokale på Holmegårdsskolen og mange deltagere. Efter Meretes død fortsatte Hanne Bentsen sammen med Erna, nu i Nivå, og de er stadig ansvarlige for denne gruppe nu i Strik til Røde Kors, jeg var kontaktperson, senere overtog Grethe Andersen det, og endnu senere startede Birthe Foder desuden en nørklegruppe i Kokkedal. Alle strikkede hjemme de første år. Fik udleveret de obligatoriske Røde Kors-opskrifter og som regel også garn hos mig (opfordrede medlemmer til at aflevere garnrester). På det tidspunkt var der ikke interesse for en egentlig nørklegruppe, hvor de kunne mødes og strikke sammen. Det kom først en hel del år senere. August nye grupper: Mad for mænd,i skolekøkkenet på Nivå Centralskole, kontaktperson pens. professionel kok Mogens Block. Stor succes. Et par gange nogle år senere lavede de mad til en sammenkomst for frivillige. Gruppen blev efter Mogens Blocks død fortsat af Ove Frederiksen. Fællesspisning for piger, også på Nivå Centralskole, kontaktperson Kirsten Vedum. August 1994 Vi startede et samarbejde med FOF. Det første år var det Sund Mad for én, Selvforsvar for kvinder og Tai Chi Chuan. Enkelte af kurserne blev til på vores opfordring. Andre besluttede vi blot at nævne i vores lokale medlemsblad, fordi de havde interesse for ældre. I modsætning til vore egne grupper, som kostede 25 kr. årl., betalte man fuld pris i FOF. Disse hold er ikke talt med i min optælling af aktivitetsgrupper. Samarbejdet fortsatte en del år med flere andre kurser, men nævnes ikke efterfølgende. Februar nye grupper:

3 Håndsyning af lampeskærme, kontaktperson Tove Møller Hansen. Det varede et par år og foregik vist i Mariehøj. Januar nye grupper: Perlesyning, kontaktperson Jytte Bonnén. Gruppen stoppede efter et par år. L hombre, kontaktperson Mogens Lund. Noget for Noget, en gruppe til gensidig hjælp, kontaktperson N.C.Nielsen. Efter N.C. Nielsens død blev gruppen overtaget af Hanne Nielsen, en del år senere af Winnie Hersted. En hel del år senere stoppede gruppen, men nogle af deltagerne fortsatte i en Kontaktgruppe, kontaktperson Bitten Elbæk. August ny gruppe: Bridge, nr.2 bridgegrupper. Kontaktpersoner i den nye gruppe Margit Guldbrandsen og Lizzie Hoffmeyer. Græstedgård i Kokkedal. Meget senere afløste Liselotte Esmann Lizzie Hoffmeyer, og der kom efterhånden 2 nye grupper på Græstedgård, kontaktpersoner hhv. Jørgen Jacobsen og Helge Milo - også med undervisning, men nogle af de grupper startede først efter 2007 under Ældre Sagen i Fredensborg kommune. Januar ny grupper: Frisbeegolf i Fredtoften, kontaktpersoner Else Chilton og Mogens Lund. På grund af dødsfald, stoppede gruppen på et tidspunkt. Gruppen kom i gang igen nogle år senere, nu med Knud Peteren som kontaktperson. Kunstudstillinger og Museumsbesøg, kontaktperson Kirsten Vedum. August ny gruppe: Mad for Kvinder, kontaktperson Bodil Frederiksen (gift med Ove, der leder Mad for Mænd). Januar ny gruppe: Koncertgruppe, kontaktperson Karin Kongerslev, Kirsten Dybsted og Eva Boye Nielsen. Efter et års tid holdt Kirsten og Eva op, og Karin fortsatte med Yrsa Grove og Birthe Abramowitz. August 2000 Der er nu i alt 24 aktivitetsgrupper foruden hold i samarbejdet med FOF. 2 nye grupper:

4 Senioridræt, et hold i Nivå og et i Kokkedal. Senioridræt bestod af gymnastik efterfulgt af boldspil, boldlege og seniordans og sluttede hver gang med medbragt kaffe eller andet og en sang. Det startede i samarbejde med Nivå Gymnastikforening, NG, hvilket betød, at vi skulle betale kontingent til NG. Samarbejdet var nødvendigt for at få lokale i NKK-hallen i Nivå i dagtimerne. Det kunne Ældre Sagen ikke få. Holdet i Kokkedal benyttede en sal i børneinstitutionen Bøgen (som nu hedder Bøgegården), hvis leder ringede og spurgte, om vi manglede lokaler. OM vi gjorde. Et fantastisk tilbud (læs evt. mere i afsnit 10, hvor jeg mindes problemer med lokaler). NGs formand Marianne Jørgensen hjalp mig med at finde ud af, hvilke materialer, Ældre Sagen skulle købe, mest til brug for holdet i Bøgen, men også lidt supplement til NGs materialer. Senere fik vi andre lokaler i stedet for NKK-hallen, og så kunne vi nøjes med vores frivillige instruktører, og prisen blev betydelig lavere, 25 kr. årlig som i alle vore andre aktivitetsgrupper. Først et lokale på Ungdomsskolen på Lyngebækgård, senere på Karsemosegård, som tilhørte en fodboldklub. På Bøgen fortsatte vi også med kun frivillige. Året før vi startede, havde vi 5 frivillige på Ældre Sagens ugekursus i Vejle. (læs evt. mere i afsnit 10 om, hvordan ældreidræt, som nu er en naturlig ting, pludselig blev et nyt begreb i Danmark). De første instruktører var Annelise Borup, Ingrid Schriver, Yvonne Kristensen, Gudrun Langhorn og Birgit Frank Nielsen med mig som hjælper og reserve (jeg havde været på instruktørkursus året før de andre). Efter nogle år blev det til flere hold: på Karlemosegård et hold med Birgit Frank Nielsen og Hans Bertelsen, et andet hold med Käte Olsen og Kirsten Blicher, senere Ingrid Hintze, og på Bøgen Annelise Borup og Yvonne Kristensen. Nogle år efter et hold med Josée Linnemann, og senere efter sammenlægningen kom der også hold i Mariehøj i Nivå med Hulda Schiønning. Bøgens tilbud dækkede alle deres lokaler: brug af et snedkerværksted (et af vore medlemmer,tidligere snedkermester Thøgersen, stod for det tilbud), et cykelværksted, en systue, (kontaktperson Bodil Hansen), 2 bordtennisborde, Inge Kofoed Pedersen startede et hold), lokale til brug for en af litteraturgrupperne, billard, Jakkolo-spil, samt et lille lokale med computere, så vi kunne starte en datastue med frivillige PCkyndige. Computere havde vi ikke råd til, men Daghøjskolen havde åbenbart nogle, de ikke brugte, og dem fik Bøgen, så de kunne bruges både af børnene og af os. Alle disse tilbud kunne benyttes af medlemmerne efter behov, dog alt sammen kun onsdag formiddag. Der startede vi vores onsdagstilbud (som stadig fortsætter, nu som seniortræf på Græstedgård), hvor man bare kan droppe ind, få hjælp til computerproblemer, spille et spil, eller bare sludre med onsdagsassistenterne, som lavede kaffe i Bøgens køkken (hvor også gymnasterne slog sig ned med sangbøger efter strabadserne). I 2008 lagde kommunen trådløst internet ind på Græstedgård. Svømning i Hørsholm svømmehal, kontaktpersoner Anne Rindel og Benthe Bye Mad og motion på Niverødgårdsskolen. Kontaktpersoner for madlavningen Erna Schou, Kirsten Vedum og Winnie Hersted, jeg tog mig af en kort omgang motion inden madlavning og fællesspisning (deltagelse i motionen var obligatorisk for at få lov at deltage i madlavningen!) August 2004

5 Stavgang, som var meget omtalt på det tidspunkt (eller Nordic Walking, som det også kaldtes i starten). Undervisning ved Marianne Jensen og Ilse Marie Dam - fra året efter kun Marianne, der dengang og stadig nu i 2013 har både et begynderhold og et for øvede en gang om ugen. Februar 2006 Der er nu 34 aktivitetsgrupper. Ny er debatgruppe med Ingrid Winstrup Februar 2007 Se i kapitel 3 om sammenlægning af lokalkomiteerne, hvor alle aktivitetsgrupper er nævnt ved navn, og nedenfor i ÆS i Fredensborg kommune efterår 2007 med kontaktpersonernes navne. Ældre Sagen i Fredensborg-Humlebæk kommune. Oplysningerne er fra de få medlemsblade, der er opbevaret i arkivet, og for et enkelt års vedkommende fra et svisudklip grupper, heraf 2 bridge, 2 whist, 3 litteratur, 2 traveture. Bridge, Fredensborg kontaktperson K.Nittegaard, Humlebæk kontaktperson Birgit Wolf. Whist, Fredensborg kontaktpersoner Verner Pedersen og Lene Larsen, Humlebæk Ebba Rasmussen. Litteratur, kontaktpersoner Karen M.Nørgaard, Ellen Pedersen og Esther Persson. Traveture, kontaktpersoner Pindi Berthelsen og Emilie Sørensen. Svømning, kontaktperson N.J.Lindskov Rasmussen. Lanciers, kontaktperson Anne Lise Lund. Forår grupper. Nye grupper: Bridgeundervisning kontaktperson Else Jørgensen. Korsang kontaktperson Erling Andersen. Engelsk kontaktpersoner Alice Vejleborg og Hans Taasing. Gymnastik kontaktperson Leif Rasmussen (et hold i samarbejde med Fredensborg Gymnastikforening og et i samarbejde med Humlebæk Gymnastikforening). Nye kontaktpersoner i Lanciers Tove Mathiesen og Lis Jensen. Kontaktpersoner i litteratur er nu Karen Nørgaard og Esther Persson.

6 Efterår grupper. Fransk, kontaktperson Else Halby. Bridgeundervisning, kontaktperson Else Jørgensen. Nye kontaktpersoner: Lancier Tove Mathiasen, 2 hold gymnastik er nu ikke mere i Ældre Sags-regi men blot henvisning til gymnastikforeninger, nu kun een litteraturgruppe kontaktperson Nana Wegmann. Bridgeholdene søger nye lokaler og er ikke startet endnu. September I et avisudklip fandt jeg oplysning om, at der er følgende grupper (uden navn på kontaktpersoner): Litteratur, lanciers, folkedans, gymnastik, travetur, kortspil, sprogundervisning. Efterår 1998 og forår grupper. Nye grupper: Tysk konversation kontaktperson Eta Stein. Spansk konversation kontaktperson Bjørn Furu. Nye kontaktpersoner: traveture nu med Gurli Andersen, Whist Erna Sørensen, bridge Grethe Aggergaard Pedersen, litteratur Humlebæk stadig Nana Wegmann, nu + Mette Jensen, litteratur Fredensborg Inger Schou. 1.april 2000 til 31.marts grupper. Dans kontaktperson Inger Gerlach. Nye kontaktpersoner: gymnastik Birit Baade, bridge Ulla Worm, litteratur Humlebæk Ulla Rhodes, litteratur Fredensborg Annie Maach. 1.april 2001 til 31. marts grupper. Nye kontaktpersoner: gymnastik Nancy Christensen, litteratur Humlebæk Gurli Andersen og Fredensborg Annie Maack. 1.april 2005 til 31. marts grupper.

7 Bowling, kontaktperson Hilmar Sørensen. Nye kontaktpersoner: engelsk Nellie Holm, bridge Fredensborg Frederik Ejner Selsholt og Humlebæk Kaj Brix, litteratur Humlebæk 3 grupper ved Gurli Andersen, Ulla Rhodes og Anna Munch (Fredensborg stadig Anni Maack). 1.april 2006 til 31. marts grupper. 2 nye grupper: Slægtsforskning, kontaktperson Jette Cederquist. Stavgang, kontaktperson Hilmar Sørensen. Nye kontaktpersoner: traveture Gurli Andersen, bridge Fredensborg Kirsten Jensen. Ældre Sagen i den nye sammenlagte lokalkomite for Fredensborg kommune. Efterår aktivitetsgruppe: Backgammon Ilsemarie Dam. Badminton Margit Guldbrandsen Billedbehandling Erik Ankerstjerne. Blomsterbinding Tove Andersen. Bordtennis Inge Kofoed Petersen Bowling Hilmar Sørensen Bridge-undervisning Helge Milo Bridge, 4 grupper Lissie Hoffmeier, Margit Guldbrandsen,Kokkedal, Erna Schou, Hanne Bendtsen, Nivå, Harriet Sørensen, Valborg Lauridsen, Fredensborg, Kaj Brix, Humlebæk. EDB-rådgivning, Græstedgaard, Helge Milo, Jørn Fuglede Larsen, Niels E.Jensen, Erik Ankerstjerne. Engelsk konversation Nellie Holm. Koncertgruppe Karin Kongerslev, Yrsa Grove Kreative dage Marianne Jørgensen Kubb Ingrid Hintze, Birgit Frank Nielsen

8 Litteratur, 8 grupper May Snarberg, Nivå 1, Grethe Larsen, Nivå 2, Inge Hellmann Brandsness, Nivå 3, Annie Maack, Fredensborg 1, Ingrid Prehn, Fredensborg 2, Gurli Andersen, Humlebæk 1, Ulla Rhodes, Humlebæk 2, Anne Munch, Humlebæk 3. Noget for Noget Winnie Hersted Nørklegruppe, 2 grupper (til Røde Kors) Kokkedal Birthe Foder og modtagelse og udlevering af garn Grethe Andersen, Humlebæk Kirsten Buur Larsen. Patchwork Else Chilton Petanque Jørn Fuglede Larsen Sanggruppe Birgit Frank Nielsen, May Snarberg Senioridræt, 4 hold gymnastik, Karsemosegård Nivå, eet hold med Birgit Frank Nielsen og Hans Bertelsen, et andet hold med Käte Olsen og Kirsten Blicher, Bøgegården Annelise Borup og Yvonne Kristensen, Humlebæk Motion Nancy Christensen Seniortræf Bøgegården, Kokkedal, Leif Rostgaard Sørensen, Holger Thøgersen, Ove Holck. Slentreture Johannes Thomsen og Elly Madsen. Slægtsforskning Jette Cederquist. SMS-vejledning Helge Milo Spansk konversation Bjørn Furu Stavgang begyndere Marianne Jensen Stavgang for øvede, 2 grupper Marianne Jensen, Kokkedal, Hilmar Sørensen, Humlebæk. Svømning Anne Rindel, Benthe Bye Teatergruppe May Snarberg, Birgit Frank Nielsen, Benthe Bye og Kirsten Blicher Traveture 2 grupper Annelise Hermansen,Nivå, Gurli Andersen, Humlebæk Tyske sange Ilsemarie Dam Whist Kokkedal Willy Klausen, senere overtaget af Dagny Nielsen, Fredensborg Marie Bulund. Forår grupper d.v.s. antal emner ved optælling i indholdsfortegnelsen, der er den hurtigste måde (4 bridgegrupper tælles som eet emne, det samme med 8 litteraturgrupper, 2 nørklegrupper, 4 gymnastikhold, 3 stavgangsgrupper, 2 travetursgrupper og 3 whistgrupper, som man finder inde i bladet ved en grundig optælling). Ny kontaktperson for bridge Silja Pedersen. Efterår 2008

9 29 grupper (emner). Nye grupper: Erindringsgruppe, kontaktperson Lise Kolster, EDB for bedstemødre, kontaktperson Marianne Jørgensen. Gruppen Noget for Noget gik over til at blive en ny gruppe Kontaktgruppe, med kontaktperson Bitten Elbæk. Ny kontaktperson i teatergruppen Allan Frank Nielsen og stadig May Snarberg. Forår grupper (emner). Ny kontaktperson i senioridræt Ingrid Hinze, og nyt hold senioridræt med kontaktperson Josée Linnemann. Efterår grupper (emner). Farver fra top til tå, kontaktperson Ilsemarie Dam. Ny kontaktperson i gymnastik Kaja Lerborg. Ny i bridge: Charlotte Holm, og nyt bridgehold for øvede: Jørgen Jakobsen Forår grupper (emner). Billedbehandling, kontaktperson Jørn Fuglede Larsen. Ny i EDB for bedstemødre Jørgen Rützou. Efterår grupper (emner). Nye kontaktpersoner i patchwork Lydia Simonsen og Annelise Thøgersen, ny i slægtsforskning Mikael Blak, ny i Engelsk Marianne Mørch og ny i Frisbeegolf Knud Petersen. Forår grupper (emner). Efterår grupper (emner).

10 Nye er: Spil for hinanden, kontaktperson Jette Ankerstjerne, Ikonmaling, kontaktperson Grethe Lytje, Tysk læsning og samtale, kontaktperson Guri Østerberg. Forår grupper (emner). Efterår grupper (emner). Nye er: Tæt på et kunstværk, 2 grupper, kontaktperson Kirsten Vedum, og Madlavning for finere mænd, kontaktperson Erling Vraa. Forår grupper i alt ved optælling inde i bladet (26 emner) heraf: 5 gymnastik 3 stavgang 2 traveture 5 bridge 2 engelsk 4 litteratur 3 strikkegrupper 6 hold med IT-undervisning Efterår grupper i alt ved den grundige optælling.

11

3. februar 1990 foredrag af en tandlæge. Eet Ældre sags-medlem mødte op + 5 medlemmer af lokalkomiteen.

3. februar 1990 foredrag af en tandlæge. Eet Ældre sags-medlem mødte op + 5 medlemmer af lokalkomiteen. Kapitel 7. Enkelt-arrangementer gennem årene. Jeg nævner ikke årsmøderne med valg til lokalkomiteen, og tæller dem ikke med alle de år, hvor jeg kun nævner antallet af enkeltarrangementer. Det var medlemmer

Læs mere

GÅ I GANG IKAST - BRANDE

GÅ I GANG IKAST - BRANDE GÅ I GANG IKAST - BRANDE Efterår 2013 - forår 2014 GÅ I GANG i Ikast-Brande efterår 2013 / forår 2014 HVAD ER GÅ I GANG? Gå i gang er et samarbejde mellem aftenskoler, patientforeninger, DGI og Ikast-Brande

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Årsprogram 2014/15. Fællesoplysningsnummer 46 40 01 84. Bramsnæs: Østergaards Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby

Årsprogram 2014/15. Fællesoplysningsnummer 46 40 01 84. Bramsnæs: Østergaards Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby Årsprogram 2014/15 Bramsnæs: Østergaards Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev Lejre Øst: Huset Lejrevej 15 A Hvalsø: Hvalsø Østergadecenter Østergade 1

Læs mere

Nummer 66 18. årgang Januar 2015

Nummer 66 18. årgang Januar 2015 Nummer 66 18. årgang Januar 2015 Arrangement i Seniorklubben, side 8 Vinderslev Skole på Malmhøj, side 26 Dagplejebørn, side 31 Bedsteforældredag i heldagslegestuen, side 31 Spejdernes julemarked, side

Læs mere

Hurtigt i gang. det betaler sig

Hurtigt i gang. det betaler sig Hurtigt i gang det betaler sig Arbejdsmarkedsstyrelsen Maj 2008 Sikker viden Denne pjece indeholder en klar opfordring til landets jobcentre: Tag hurtigt kontakt til nye ledige og fasthold en intensiv

Læs mere

Viborg Kommune efterår 2014 - forår 2015

Viborg Kommune efterår 2014 - forår 2015 Viborg Kommune efterår 2014 - forår 2015 Der er masser at GÅ I GANG med også for dig. Med GÅ I GANG gør vi det nemt at komme ud at røre sig. Her i programmet har vi samlet et bredt udvalg af aktiviteter,

Læs mere

Børn, unge og demens

Børn, unge og demens Nr. 2, 23. årgang, juni 2013 Tema Børn, unge og demens Alzheimer foreningen Livet med demens Klumme af Preben Harris Per er jo stadig deres far Alzheimer foreningen Livet med demens INDHOLD Det faste leder

Læs mere

Klubblad for Hals bådelaug Udgivet februar 2015 KLUBBLAD NR 1 2015. HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden

Klubblad for Hals bådelaug Udgivet februar 2015 KLUBBLAD NR 1 2015. HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden KLUBBLAD NR 1 2015 HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden FØLG FØLG ALLE MED AKTIVITETER PÅ Side PÅ 1 Hals Bådelaug Udvalgs og bestyrelsesmedlemmer Bestyrelse: Allan Cocks 42 16 24

Læs mere

Øster Hornum Skole 1939 til 1946 Gudrun Gregersen (gift Henriksen) skriver 2005 om sin skoletid i Øster Hornum:

Øster Hornum Skole 1939 til 1946 Gudrun Gregersen (gift Henriksen) skriver 2005 om sin skoletid i Øster Hornum: Øster Hornum Skole 1939 til 1946 Gudrun Gregersen (gift Henriksen) skriver 2005 om sin skoletid i Øster Hornum: Under oprydning fandt jeg dette lille digt, som jeg synes kunne være en god forklaring på

Læs mere

Parkinsonforeningen. Mød Anne-Mette Rasmussen. Læs side 12. Læs om: Morten GENERALFORSAMLING. Meyer: Stamceller og genterapi. Midtnordjyllands kreds

Parkinsonforeningen. Mød Anne-Mette Rasmussen. Læs side 12. Læs om: Morten GENERALFORSAMLING. Meyer: Stamceller og genterapi. Midtnordjyllands kreds Parkinsonforeningen P a r L ø b e t Mød Anne-Mette Rasmussen. Læs side 12. Læs om: Onsdag Onsdag den 12. den oktober, 8. april kl. 15-17: Morten GENERALFORSAMLING Meyer: Stamceller og genterapi som behandling

Læs mere

Et enkelt regnestykke til indsamlerne

Et enkelt regnestykke til indsamlerne Magasinpost IDNR 12757 Afsender: Kræftens Bekæmpelse I Strandboulevarden 49 I 2100 København Ø Et enkelt regnestykke til indsamlerne Hun er efterhånden en moden dame på 81 år, og årene har gjort hende

Læs mere

Uforudsigelig kirkekoncert side 6. Farvel til én og goddag til en anden side 24

Uforudsigelig kirkekoncert side 6. Farvel til én og goddag til en anden side 24 Farvel til én og goddag til en anden side 24 Uforudsigelig kirkekoncert side 6 #1 MARTS 2015 -GRAM-TVAERS.DK Erhvervsportræt: Thomas Harbo Side 22 Leder Redaktionen Redaktør Lisbeth Kristensen tlf. 3036

Læs mere

Kapitel 14 Vore Børns Bedsteforældre

Kapitel 14 Vore Børns Bedsteforældre Kapitel 14 Vore Børns Bedsteforældre Mor og Far flytter på Østerlide Besøg af Mor på Kochsvej Mors og Fars Mærkedage Far dør i foråret 1978 Fars Beretning Gittes Far dør i efterået 1978 Mors alderdom og

Læs mere

Valgmenighedernes personkreds Valgmenighedernes præst Morten Kvist, Nr. Allé 21 97 12 06 52

Valgmenighedernes personkreds Valgmenighedernes præst Morten Kvist, Nr. Allé 21 97 12 06 52 Valgmenighedernes personkreds Valgmenighedernes præst Morten Kvist, Nr. Allé 21 97 12 06 52 Herning Valgmenigheds bestyrelse: Hans Jørn Hansen, (formand), Fladhøj 16, Lind 97 22 38 48 Niels Christian Overgaard,

Læs mere

Jordemødre før, under og efter fru Rogvi - en lille fortælling om alle de"oversete" Af: Eva Molin, Gladsaxe Byarkiv

Jordemødre før, under og efter fru Rogvi - en lille fortælling om alle deoversete Af: Eva Molin, Gladsaxe Byarkiv Jordemødre før, under og efter fru Rogvi - en lille fortælling om alle de"oversete" Af: Eva Molin, Gladsaxe Byarkiv I 1862 blev det lovpligtigt for landets jordemødre at føre protokol over alle de fødsler,

Læs mere

Aktuelt. Vi har fået en ny vikar tilknyttet friskolen. Bjarke Christensen som har været elev på friskolen og som i sommer blevet færdig med gymnasiet.

Aktuelt. Vi har fået en ny vikar tilknyttet friskolen. Bjarke Christensen som har været elev på friskolen og som i sommer blevet færdig med gymnasiet. Uge 2 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460. Aktuelt På tirsdag kører skolebussen

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Tolvte årgang Nr. 2 April Maj 2007 2 Indholdsfortegnelse side Leder..........................2 Redaktionen.....................3 Havbakken......................4 Vidstrup

Læs mere

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 VESTBYAVISEN Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 Vestergade renoveres - 1. etape er i gang KVARTERLØFT 2001-2007 Bliv gaderepræsentant Hvis I vil gøre noget for jeres kvarter, så bliv gaderepræsentant

Læs mere

Giv din støtte til HIF Ring til kontoret 86994169 og få din annonce i bladet!

Giv din støtte til HIF Ring til kontoret 86994169 og få din annonce i bladet! Entreprenør & Aut. kloakmester Jesper Schroll Jensen Hornslet Jord- og kloakarbejde samt betonboring Kloak-TV med sonde til søgning af rør tlf: 40783880 www.jsjkloak.dk Giv din støtte til HIF Ring til

Læs mere

Sports- og Sponsor Nyt

Sports- og Sponsor Nyt www.themgf.dk For første gang fik Petanque 2 klubmestre: Helene Knudsen og Bodil Bryndum med fuldstændigt ens resultat. Kai Lund Jensen blev nr. 3 Sports- og Sponsor Nyt November 2013 Sports- og Sponsor

Læs mere

SLØJFEN 35. Få penge! Kunstværker mod kræft. december 2008. Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige. > Se mere på side 3 til 5.

SLØJFEN 35. Få penge! Kunstværker mod kræft. december 2008. Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige. > Se mere på side 3 til 5. Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige SLØJFEN 35 december 2008 Foto: Simon Fønsbo > Se mere på side 3 til 5 Kunstværker mod kræft > Se side 9 Få penge! > Se side 15 FRA LOKALFORENINGSAFDELINGEN BJARNE

Læs mere

Høed Før og Nu. Samlet og beskrevet af Flemming Thorsen. Udgave 5. Februar 2014.

Høed Før og Nu. Samlet og beskrevet af Flemming Thorsen. Udgave 5. Februar 2014. 1 Samlet og beskrevet af Flemming Thorsen 2 Kapitel 01: Indholdsfortegnelse. Indhold Kapitel 01: Indholdsfortegnelse.... 2 Kapitel 02: Forord.... 9 Bøger til senere gennemgang:... 11 Initialer og forkortelser...

Læs mere

Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 2015-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Årsberetning... side 04 Generalprøve på dilettant... side 13 Udlejning af flagalle... side 12 Tilmelding til forårsfesten 2015... side 15 Besøg hjemmesiden... side 20 Bestyrrelsen

Læs mere

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2015 41. ÅRGANG

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2015 41. ÅRGANG IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2015 41. ÅRGANG HÅNDBOLD GYMNASTIK DGI Håndboldskole... Se side 4 BADMINTON Fremgang i medlemstallet... Se side 10 FODBOLD Fodbold firmastævne... Se side 12-15 KIRKERNE Zumba

Læs mere

JUNI NR. 6/7 2009 FRISURE KOSMETIK MODE WELLNESS DANSK FRISØR & KOSMETIKER FORBUND

JUNI NR. 6/7 2009 FRISURE KOSMETIK MODE WELLNESS DANSK FRISØR & KOSMETIKER FORBUND JUNI NR. 6/7 2009 FRISURE KOSMETIK MODE WELLNESS DANSK FRISØR & KOSMETIKER FORBUND Indhold Formand på toppen...4-5 Stjerne for et par måneder...6 Brian Machon klipper Manhattans damer...8-9 DM i Negle

Læs mere

Et kendt ansigt i bybilledet runder de 90 år.

Et kendt ansigt i bybilledet runder de 90 år. Et kendt ansigt i bybilledet runder de 90 år. Victor Christensen rundede lige efter årsskiftet de 90 år. Han er et kendt ansigt i bybilledet og har været det i mange år. han altid var den første, der var

Læs mere

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski.

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Avedøre kirkeblad Følg mig. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Kirken giver børnene turen som tak for, at de har sunget ved Gud og Spaghetti og spillet drama ved

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere