1 STAMOPLYSNINGER GENEREL BESKRIVELSE OG ANALYSE Parkeringsbehov OPP-udbud Alternativ til OPP-projekt...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 STAMOPLYSNINGER...3. 2 GENEREL BESKRIVELSE OG ANALYSE...3 2.1 Parkeringsbehov...3 2.2 OPP-udbud...4 2.2.1 Alternativ til OPP-projekt..."

Transkript

1

2 1 STAMOPLYSNINGER GENEREL BESKRIVELSE OG ANALYSE Parkeringsbehov OPP-udbud Alternativ til OPP-projekt FUNKTIONSBESKRIVELSE LOKALISERING TIDSPERSPEKTIV INTERESSENTER RISIKO Anlægsøkonomi Driftøkonomi Tid Øvrige risici ØKONOMI OPP-leverandørens omkostninger Deponering Øvrige omkostninger ENERGI OG MILJØ PROJEKTERINGS-, UDBUDS- OG ENTREPRISEFORM PROJEKTORGANISATION KONKLUSION...10

3 3 1 STAMOPLYSNINGER Projektomfang: Nyt p-anlæg omfattende ca. 425 p-pladser i parkeringshus samt 120 p-pladser på terræn - i alt 545 p-pladser. Adresse: Det nye parkeringsanlæg er beliggende ved Kirketerpsvej umiddelbart øst for Regionshospitalet Randers. Arealet anvendes i dag til terrænparkering i forbindelse med regionshospitalet. Arealet er angivet på nedenstående situationsplan som det grønne felt yderst til højre. 2 GENEREL BESKRIVELSE OG ANALYSE 2.1 Parkeringsbehov I forbindelse med etablering af ny fælles akutafdeling ved Regionshospitalet i Randers vil det være nødvendigt permanent at nedlægge i alt 194 parkeringspladser ved Skovlyvej for at give plads til nybyggeri.

4 4 2.2 OPP-udbud Det nuværende parkeringsbehov på Regionshospitalet (ekskl. Psykiatrisk Afdeling) er opgjort til ca. 860 parkeringspladser i spidsbelastningsperioden. Med de samlet antal parkeringspladser på 784 er der således i dag en underkapacitet på ca. 76 pladser, som der kompenseres for ved parkering udenfor de udlagte parkeringsarealer til gene for både brugerne og hospitalets naboer. Regionshospitalet Randers har, i samarbejde med bygherrerådgiver og rådgiver med kompetencer indenfor trafikplanlægning, analyseret det fremtidige behov. Det er sket ud fra en benchmarking i forhold til andre projekter og egen brugerundersøgelse af de ambulante patienters behov. Sammenholdt med en analyse af den demografiske fremskrivning frem til 2018 vurderes det, at det fremtidige parkeringsbehov vil være på ca parkeringspladser i spidsbelastningsperioden. Det vurderes at der i første omgang er nødvendigt at udvide den samlede parkeringskapacitet til ca. 930 pladser. I henhold til den udarbejdede masterplan for Regionshospitalet Randers skal den fremtidige parkeringsudvidelse finde sted på nuværende parkeringsareal ved Kirketerpsvej øst for hospitalsbygningerne i form af et parkeringshus på ca. 425 parkeringspladser suppleret med ca. 120 parkeringspladser i form af terrænparkering. Det forudsættes, at de resterende parkeringspladser for at nå kapacitetsbehovet i 2018 kan etableres på det tidspunkt frigjorte arealer. Regionshospitalet Randers har i samarbejde med bygherrerådgiver og revisionsfirma screenet projektet og finder det velegnet som et OPP-projekt, hvor private virksomheder finansierer, opfører og driver parkeringshuset. Driften af et parkeringshus anses ikke for at være en af hospitalets kerneydelser, og det vurderes derfor, at private firmaer har større kompetencer på området. Opførelsen af parkeringshuset som et OPP-projekt kan kun realiseres hvis den tilbudsgivende leverandør kan opnå en rentabel forretning. Regionshospitalet Randers har i samarbejde med bygherrerådgiver og revisionsfirma analyseret driftsøkonomien for det fremtidige parkeringshus, hvilket kræver indførelse af betalingsparkering for parkeringshuset og hospitalets øvrige parkeringspladser. Dog vil hospitalet finde en løsning i forhold til de patientgrupper som besøger hospitalet ugentlig over en længere periode som f.eks. dialysepatienter. Regionshospitalet Randers ønsker som udgangspunkt at projektet økonomiske kan hvile i sig selv. Endvidere ønsker Regionshospitalet, at have indflydelse på såvel timetaksten og parkeringslicenserne til personaleparkering Alternativ til OPP-projekt Som alternativ til et OPP-projekt kan p-huset opføres i en traditionel udbudsform, hvor Regionshospitalet Randers ejer og driver det. Det giver mulighed for enten at fortsætte med betalingsfri parkering, eller gennem indførelse af betalingsparkering at opnå en løbende indtægt på p-huset.

5 5 Alternativerne er nærmere beskrevet i vedlagte bilag. 3 FUNKTIONSBESKRIVELSE Det nye p-anlæg skal anvendes dels til personaleparkering, og dels til parkering for patienter og besøgende på hospitalet. Det skal ved parkeringsanlæggets disponering sikres, at parkeringsforholdene tilrettelægges under hensyn til både patienter, besøgende og personale. Der skal tages særlige hensyn til patienter med ugentlige besøg og patienter med nedsat mobilitet. Det prioriteres, at der bliver tale om et funktionelt parkeringsanlæg, hvor det er let at færdes og manøvrere. Til P-hus inkl. div. tilkørselsveje, ramper m.v. forudsættes det, at der skal afsættes ca. 25 m² pr. p-plads, svarende til at samlet etageareal i p-huset på ca m². Til terrænparkering afsættes ca. 24 m² pr. p-plads svarende til i alt ca m². P-huset forudsættes opført i 4 etager, således at det bebyggede areal vil udgøre ca m². 4 LOKALISERING Som nævnt forudsættes parkeringsanlægget etableres ved Kirketerpvej øst for hospitalet. En evt. fremtidig udvidelse kan også etableres her, idet der på det areal, der udlægges til terrænparkering, kan etableres endnu et p-hus, der i givet fald kan supplere med yderligere ca. 375 p-pladser. Arealet ejes af Regionshospitalet Randers, og der vil således ikke være behov for tilkøb. 5 TIDSPERSPEKTIV Som anført under pkt. 2 skal etableringen af p-pladserne bl.a. gøre det muligt at frigive de eksisterende p-pladser ved Skovlyvej, således at der bliver plads til nybyggeri i forbindelse med ny akutmodtagelse. Da det er et ønske, at byggeriet af 1. etape af ny akutmodtagelse kan opstartes primo 2012, skal parkeringsanlægget være klar og ibrugtaget på dette tidspunkt, så de eksisterende p-pladser ved Skovlyvej kan rømmes for igangsætning af byggeriet. Denne forudsætning lægges til grund for tidsplanen.

6 6 Tidsplan Udarbejdelse af programoplæg Januar/marts 2010 Godkendelse i Regionsrådet April 2010 * Udarbejdelse af byggeprogram Maj - juni 2010 Div. forundersøgelser m.v. Maj - juni 2010 Forberedelse og planlægning af udbud Maj - juni 2010 Prækvalifikation Maj - juni 2010 Tilbudsperiode Juni - august 2010 Bedømmelse af tilbud September 2010 Godkendelse i Regionsrådet November 2010 * Kontrahering November2010 Projektering December februar 2011 Udførelse Marts december 2011 Ibrugtagning 1. januar 2012 * * Milepæle / afhængigheder 6 INTERESSENTER Projektet planlægges etableret som OPP-projekt (Offentligt Privat Partnerskab). De væsentligste eksterne interessenter vil således være den OPP-leverandør, der udvælges til at forestå udførelsen og den efterfølgende drift af parkeringsanlægget. Randers kommune er planmyndighed på området. Der pågår pt. udarbejdelse af lokalplan for hospitalsområdet, som vil give mulighed for etablering af p-huset. Lokalplanen forventes endeligt vedtaget medio/ultimo 2010, således at byggeriet kan igangsættes i overensstemmelse med tidsplanen. Der er primo 2010 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt patienter/besøgende på hospitalet med henblik på at afdække parkeringsbehovet for disse grupper. Denne undersøgelse er lagt til grund for behovsopgørelsen for disse grupper. Der vil i løbet af foråret 2010 blive gennemført en undersøgelse blandt hospitalets ansatte med henblik på at verificere det antagne behov for parkering til denne gruppe samt at afdække adfærd til brug for beskrivelse af driften i forbindelse med gennemførelse af OPP-udbuddet.

7 7 7 RISIKO 7.1 Anlægsøkonomi 7.2 Driftøkonomi 7.3 Tid 7.4 Øvrige risici Projektet gennemføres som OPP-projekt. Det er således OPP-leverandøren, der bærer risikoen for, at anlægget kan etableres til den tilbudte pris. Med henblik på at styre dette tænkes udbuddet gennemført med en fastsat, maksimal økonomisk ramme jf. nedenstående pkt. 8. Ved at vælge denne fremgangsmåde konkurreres på projektets funktion og udformning samt på den løbende betaling til OPP-leverandøren. Risikoen i projektet vil således ikke være anlægsøkonomien, men projektets omfang samt driftsøkonomien. I forbindelse med udarbejdelsen af driftsbudgettet har det været en målsætning, at projektet driftsøkonomisk kan hvile i sig selv. Som en forudsætning for beregningen er dels forudsat en fast indtægt på salg af parkeringslicenser til hospitalets ansatte og dels en variabel indtægt på timebetaling. For at opnå den bedste konkurrencesituation beskrives i udbudsmaterialet, hvor stort et antal betalende parkanter, OPP-leverandøren kan forudsætte. Dette lægges til grund for hans udarbejdelse af tilbud. Risikoen for, at det forudsatte antal betalende parkanter er korrekt, påhviler således Regionshospitalet Randers. Såfremt omfanget bliver mindre end forventet, og OPP-leverandørens indtægt derved også mindre en forventet, skal Regionshospitalet godtgøre OPP-leverandøren den manglende indtægt. Risikoen vurderes at ligge indenfor er margin på pr. år. Såfremt projektet ikke kan gennemføres i henhold til den under pkt. 5 anførte tidsplan, vil det have betydning for muligheden for igangsætning af ny hospitalstilbygning primo På baggrund af de økonomiske og funktionsmæssige forudsætninger, der lægge til grund, vurderes projektet ikke at være behæftet med yderligere betydende risici.

8 8 8 ØKONOMI 8.1 OPP-leverandørens omkostninger 8.2 Deponering Det forudsættes, at projektet gennemføres som OPP-projekt, og at der skal ske deponering i overensstemmelse med gældende regler. Det lægges til grund, at p-huset kan etableres til en m²-pris på kr. og terrænparkeringen kan etableres til en m²-pris på kr., hvortil kommer diverse vejomlægninger m.v. Endvidere omfatter den samlede anlægsudgift etablering af nye bomanlæg m.v. på eksisterende parkeringsområder (anslået kr ) samt diverse projektomkostninger (anslået kr ). Den samlede anskaffelsespris inkl. div. omkostninger anslås således til 56,8 mio. kr. (De enkelte poster i anlægssummen er baseret på indhentede enhedspriser i forbindelse med opførte parkeringsanlæg samt bygherrerådgiverens kalkulationer.) Deponeringsforpligtelsen beregnes på grundlag af anlæggets anvendelse til henholdsvis medarbejdere med parkeringslicenser og timebetaling (medarbejdere uden parkeringslicens, patienter og besøgende), således at der skal deponeres en %-del af anlægssummen svarende til den andel af anvendelsen, der udgøres af medarbejdere med parkeringslicenser. I nærværende projekt er denne andel opgjort til ca. 72,7%, hvorfor der skal deponeres et beløb svarende til ca. 72,7% af anlægssummen. Deponeringsomkostningen beregnes på dette grundlag til at udgøre ca. 41,3 mio. kr. I de første 10 år efter deponeringen forrentes beløbet, og renterne udbetales til Region Midtjylland. Efter 10 år tilbagebetales deponeringsbeløbet inkl. renter over 15 år med 1/15 hvert år. 8.3 Øvrige omkostninger Foruden deponeringsforpligtelsen, der betales i takt med selve opførelsen af parkeringsanlægget, vil projektet omfatte omkostninger til bygherrerådgivning, økonomisk og juridisk rådgivning samt trafikanalyse, hvoraf omkostningerne til bygherrerådgivning er omfattet af tidligere bevilling.

9 9 Endvidere vil der være omkostninger i forbindelse med etablering af permanente og midlertidige parkeringspladser samt cykelparkering. Disse omkostninger budgetteres til i alt kr ENERGI OG MILJØ Projektet vurderes overordnet set at være miljø- og energineutralt i forhold til alternative muligheder for at løse parkeringsbehovet ved Regionshospitalet Randers. 10 PROJEKTERINGS-, UDBUDS- OG ENTREPRISEFORM Projektet udbydes som OPP-projekt. Udbuddet gennemføres med en fastlåst, maksimal anlægsøkonomi, således at der konkurreres på projekt (omfang, funktion og arkitektur) samt på den løbende betaling til OPP-leverandøren. OPP-leverandøren bærer derefter risikoen for anlægsøkonomien samt alle omkostninger i forbindelse med anlæggets drift. Se i øvrigt pkt. 7 og PROJEKTORGANISATION Byggeprocessen gennemføres med denne projektorganisation: Regionshospitalet Randers/Grenaa Bygherrerådgiver Juridisk/økonomisk rådgiver OPP-leverandør Projektrådgivere Entreprenør Finansiering Driftoperatør

10 10 12 KONKLUSION På baggrund af undersøgelserne vedr. parkeringsbehov, herunder funktion, økonomi, tid, lokalisering samt foreløbig vurdering af risiko er der foretaget en samlet afvejning i projektet. På denne baggrund indstilles At At At At der gennemføres et EU-udbud af OPP-projektet med henblik på at opføre et parkeringsanlæg på 550 p-pladser ved Regionshospitalet Randers det afledte deponeringskrav på 41,3 mio. kr. finansieres af regionens anlægsbudget for 2011, såfremt det ikke lykkes Danske Regioner at opnå en generel deponeringsfritagelse for parkeringshuse der af det afsatte anlægsbudget i 2010 udmøntes kr. til rådgivning og relaterede aktiviteter til aflastning af parkeringsbehovet i byggeperioden. driftsomkostninger i forbindelse med anlægget afholdes over Regionshospitalet Randers driftsbudget, at renter af det deponerede beløb tilgår Region Midtjylland, og at tilbagebetalingen af det deponerede beløb tilgår Region Midtjylland.

11 j:\29xxx\29407 regionshospitalet i randers\06 projekt\p-hus\programoplæg_rev03.doc 11

Idéoplæg. Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus. Projektafdelingen for Byggeri, Kolding Sygehus

Idéoplæg. Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus. Projektafdelingen for Byggeri, Kolding Sygehus Idéoplæg Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus Projektafdelingen for Byggeri, Kolding Sygehus Februar 2014 IDÉOPLÆG Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus 1. STAMOPLYSNINGER Kolding

Læs mere

OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus P hus idéoplæg

OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus P hus idéoplæg OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus P hus idéoplæg Etablering af parkeringshus med 400 parkeringspladser på parkeringsarealet vest for Svendborg Sygehus 7. november 2011 1. STAMOPLYSNINGER

Læs mere

Standard for Programoplæg

Standard for Programoplæg Standard for Programoplæg Etablering af (institution, sted) Firmanavn. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme PROGRAMOPLÆG Etablering af (institution, sted) ORIENTERING Al kursiv-tekst

Læs mere

Programoplæg. Opførelse af Fleksible, mobile boliger. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme. Anders Eklund.

Programoplæg. Opførelse af Fleksible, mobile boliger. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme. Anders Eklund. Programoplæg Opførelse af Fleksible, mobile boliger. Anders Eklund. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme PROGRAMOPLÆG Opførelse af Fleksible, mobile boliger. 1 STAMOPLYSNINGER Hinnerup

Læs mere

Idéoplæg. Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa. Sygehus Sønderjylland

Idéoplæg. Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa. Sygehus Sønderjylland Idéoplæg Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa Sygehus Sønderjylland Aabenraa d. 8. april 2014 IDÉOPLÆG Etablering af parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i forbindelse

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Oplæg til gennemførelse og udbudsproces

Oplæg til gennemførelse og udbudsproces Memo Nyt parkeringsanlæg i OPP Titel Dato 21 marts 2011 Til Kopi Fra Oplæg til gennemførelse og udbudsproces Region Midtjylland Regionshospitalet Silkeborg COWI A/S COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Århus

Læs mere

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering Paradigme for OPP egnethedsvurdering Indholdsfortegnelse OPP egnethedsvurdering skabelon... 3 1. Beskrivelse af projektet... 3 2. Erfaringer med lignende

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering P-hus på sygehusgrunden i Aabenraa December 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige

Læs mere

OUH Odense Universitetshospital P-hus idéoplæg. Etablering af parkeringshus med 500-550 parkeringspladser

OUH Odense Universitetshospital P-hus idéoplæg. Etablering af parkeringshus med 500-550 parkeringspladser OUH Odense Universitetshospital P-hus idéoplæg Etablering af parkeringshus med 500-550 parkeringspladser 27. maj 2010 1. STAMOPLYSNINGER OUH Odense Universitetshospital Sdr. Boulevard 29, 5000 Odense C

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet af Jakob Næsager til dagsordenspunkt 5. Forslag til initiativer på parkeringsområdet

Svar på spørgsmål stillet af Jakob Næsager til dagsordenspunkt 5. Forslag til initiativer på parkeringsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Svar på spørgsmål stillet af Jakob Næsager til dagsordenspunkt 5. Forslag til initiativer på parkeringsområdet Jakob Næsager har den 6. august 2015 stillet nedenstående spørgsmål

Læs mere

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND)

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) 1. Lovgrundlag og område. 1.1 Dette regulativ er udfærdiget i overensstemmelse med Byggeog Boligstyrelsens cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994 om

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. august 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 17 NOTAT 2. marts 2007 LH sag

Læs mere

Jakob Næsager har den 16. august efterspurgt de nominelle tal på udviklingen på parkeringsområdet.

Jakob Næsager har den 16. august efterspurgt de nominelle tal på udviklingen på parkeringsområdet. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Svar på opfølgende spørgsmål fra Jakob Næsager vedr. nominelle tal på udviklingen på parkeringsområdet til indstillingen Forslag til

Læs mere

Idéoplæg. Etablering af ny Sengebygning Sydvestjysk Sygehus

Idéoplæg. Etablering af ny Sengebygning Sydvestjysk Sygehus Idéoplæg Etablering af ny Sengebygning Sydvestjysk Sygehus Esbjerg d. 8. marts 2012 IDÉOPLÆG NY SENGEBYGNING 1. STAMOPLYSNINGER Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35 6700 Esbjerg C 2. GENEREL BESKRIVELSE

Læs mere

Indstilling. Grundlag for fremdrift i den fortsatte realisering og udvikling af De Bynære Havnearealer. Bevilling til konsulentydelser

Indstilling. Grundlag for fremdrift i den fortsatte realisering og udvikling af De Bynære Havnearealer. Bevilling til konsulentydelser Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Borgmesterens Afdeling Magistratens 2. Afdeling Den 7. november 2006 Grundlag for fremdrift i den fortsatte realisering og udvikling af De Bynære Havnearealer.

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Notat til Regionsrådet om OPP-projekt vedr. P-hus med heliport ved Akutcentret i Det Nye Universitetshospital i Aarhus

Notat til Regionsrådet om OPP-projekt vedr. P-hus med heliport ved Akutcentret i Det Nye Universitetshospital i Aarhus Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 7846 9888 www.dnu.rm.dk Notat til Regionsrådet om OPP-projekt vedr. P-hus med heliport ved Akutcentret i Det Nye Universitetshospital

Læs mere

idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark, Odense Etablering af midlertidig retspsykiatrisk afsnit, Samt intensiv rehabiliterings afsnit i afd.

idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark, Odense Etablering af midlertidig retspsykiatrisk afsnit, Samt intensiv rehabiliterings afsnit i afd. idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark, Odense Etablering af midlertidig retspsykiatrisk afsnit, Samt intensiv rehabiliterings afsnit i afd. P IDÉOPLÆG Etablering af retspsykiatriske sengepladser samt

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat Region Nordjylland Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark Etablering af Lokalpsykiatrisk Center i Brørup

idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark Etablering af Lokalpsykiatrisk Center i Brørup idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark Etablering af Lokalpsykiatrisk Center i Brørup Maj 2009 IDÉOPLÆG Etablering af Lokalpsykiatrisk Center i Brørup 1. STAMOPLYSNINGER Sydvestjysk Sygehus, Brørup Fredensvej

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Sydvestjysk Sygehus P-hus på remisegrunden Oktober 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende resume er et udpluk af de

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 NOTAT Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 Status på plejeboligsituationen Der er fortsat stor overskudskapacitet på

Læs mere

NOTAT: Finansiering vedrørende betalingsparkering og udvikling af Sortebrødre Plads

NOTAT: Finansiering vedrørende betalingsparkering og udvikling af Sortebrødre Plads Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 96895 Brevid. 1273903 Ref. MARTINFE/MOKP Dir. tlf. 46 31 31 52 martinfe@roskilde.dk NOTAT: Finansiering vedrørende betalingsparkering og udvikling af

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Baggrund Nærværende notat vil søge at afklare forhold omkring udbuds- og samarbejdsformer i forbindelse med det forestående skolebyggeri.

Læs mere

Betalingsparkering på sygehusenes parkeringsarealer

Betalingsparkering på sygehusenes parkeringsarealer Område: Økonomi Udarbejdet af: Hanne D. Larsen Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Hanne.D. Larsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 11/24485 Telefon: 76631463 Dato: 12. december 2011 Betalingsparkering på

Læs mere

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Side 1 af 5 Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Udbud og tildeling følger reglerne i Tilbudsloven, Odder Kommunes indkøbspolitik samt gældende EU-regler. For bygge- og anlægsopgaver

Læs mere

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160750 VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION o:\_egedal by\infrastruktur parkering og veje\parkeringsfond

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rårdighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: April 2013 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Forvaltningen foreslår, at der udmøntes 53,927 mio. kr. af de uforbrugte anlægsmidler fra tidligere aftaler på parkeringsområdet, jf. tabel 1.

Forvaltningen foreslår, at der udmøntes 53,927 mio. kr. af de uforbrugte anlægsmidler fra tidligere aftaler på parkeringsområdet, jf. tabel 1. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 08-06-2017 Bilag 3. Forslag til udmøntning af uforbrugte anlægsmidler fra tidligere p-aftaler Dette notat uddyber forslag til anvendelse

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62, kvalificering af muligheder og finansiering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62, kvalificering af muligheder og finansiering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 20. marts 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Vedtægt for Ikast Brande Kommunes Parkeringsfond. Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administrations af parkeringsfonden

Vedtægt for Ikast Brande Kommunes Parkeringsfond. Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administrations af parkeringsfonden Vedtægt for Ikast Brande Kommunes Parkeringsfond Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administrations af parkeringsfonden Ikast Brande Kommune 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål og anvendelsesområde

Læs mere

Ny Skole Hørning. Undervisnings- og Børneudvalgsmødet 9. januar 2019

Ny Skole Hørning. Undervisnings- og Børneudvalgsmødet 9. januar 2019 Ny Skole Hørning Undervisnings- og Børneudvalgsmødet 9. januar 2019 Agenda Proces- og Finansieringsplan (udarbejdet i samarbejde med PwC og D K2 Bygherrerådgivning) Planlægning Næste skridt Proces- og

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper,

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper, Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. december 2017 og finansiering af overgangsløsning 1. Resume Indstillingen indeholder forslag til projektering af en ny skole i Nye,

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rårdighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: August 2013 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Lokalisering af P-Anlæg

Lokalisering af P-Anlæg Agenda 21 Center Indre Nørrebro Blegdamsvej 4B, 2200 København N. 35 30 19 24 Debat@norrebro.nu - www.norrebro.nu Lokalisering af P-Anlæg Indre Nørrebro Lokale parkeringsanlæg i Københavns indre brokvarterer

Læs mere

Idéoplæg. Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS. Teknisk Afdeling, Vejle

Idéoplæg. Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS. Teknisk Afdeling, Vejle Idéoplæg Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS Teknisk Afdeling, Vejle August 2015 IDÉOPLÆG Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS 1. STAMOPLYSNINGER

Læs mere

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Forord I Varde Kommune har vi mange byggeprojekter, som vi ønsker at udbyde bredt, men også således, at Varde Kommune sikres den optimale kvalitet til den

Læs mere

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere.

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Boligkontoret NOTAT Til Socialudvalget Bilag 1: i byggeproces I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. For de almene byggerier er der anvendt

Læs mere

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland Regionshospitalet Randers Økonomiafdelingen Skovlyvej 1 DK-8930 Randers NØ Tel. +45 8910 2000 www.regionshospitaletranders.dk Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning

Læs mere

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat Halsnæs Kommune Plejecentret Halsnæs Indstillingsnotat Dato 06.10.10 Side: 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Resumé... 3 2. Baggrund og forudsætninger... 3 3. Planforhold... 4 4. Indhold og funktion... 4

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Region Syddanmark EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Udarbejdelse af udbudsgrundlag for Projektkonkurrence... 4 3. Varetagelse af Projektkonkurrence...

Læs mere

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 NOTAT Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft

Læs mere

1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt

1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt Parkeringsregulativ 1. Forudsætninger 1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt 2. Gældende bygningsreglement. 3. Bygge- og Boligstyrelsens cirkulære

Læs mere

Aftale om opførsel af boldbaner og kunstgræsbane

Aftale om opførsel af boldbaner og kunstgræsbane Dato: 22.06.2019 Aftale om opførsel af boldbaner og kunstgræsbane Mellem Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars og Den selvejende institution Lanternen LIF Løgstør Idrætsforening Lanternevej

Læs mere

Svømmecenter i Aars - fase II

Svømmecenter i Aars - fase II Svømmecenter i Aars - fase II Projektet har til formål at forberede rammerne for den fremtidige konkurrenceudsættelse af svømmecentret. Kultur og Fritidsudvalget den 9. januar 2019 Styregruppemøde nr.

Læs mere

Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor

Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor Notat Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor Konsekvensen af delprojekt 01 (betegnet DP01) med etablering af tracé for letbane gennem Nyt OUHområdet er, at der

Læs mere

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen.

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen. NOTAT PROCEDURER VEDRØRENDE STATSBYGGESAGER 3.maj 2013 Juridisk Center LKR Almindelig orientering Statens byggevirksomhed er organiseret ved lov om offentlig byggevirksomhed nr. 1712 af 16. december 2010

Læs mere

24-02-2015. Sagsnr. 2014-0259562. OPP-vurdering af arkiv- og magasinprojektet. Dokumentnr. 2014-0259562-21

24-02-2015. Sagsnr. 2014-0259562. OPP-vurdering af arkiv- og magasinprojektet. Dokumentnr. 2014-0259562-21 Københavns Kommune Økonomiforvaltningen BILAG 24-02-2015 OPP-vurdering af arkiv- og magasinprojektet Baggrund Borgerrepræsentationen (BR) har besluttet, at offentlige-private partnerskaber (OPP) kan overvejes

Læs mere

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2.

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2. Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk NABOORIENTERING Matr. nr. 4bc Lillerød By, Lillerød, Fritz Hansens Vej 23, Teater

Læs mere

idéoplæg Etablering af ny Fælles akutmodtagelse, FAM Sydvestjysk Sygehus

idéoplæg Etablering af ny Fælles akutmodtagelse, FAM Sydvestjysk Sygehus idéoplæg Etablering af ny Fælles akutmodtagelse, FAM Sydvestjysk Sygehus Esbjerg d. 8. marts 2012 IDÉOPLÆG NY Fælles Akutmodtagelse, FAM 1. STAMOPLYSNINGER Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35 6700 Esbjerg

Læs mere

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Bygherrerådgivning Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Procesbeskrivelse: Procesbeskrivelsen giver et overblik over arbejds

Læs mere

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018.

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. december 2018 Bilag 2 Naboorienteringer Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. Naboorientering - Ørestad City

Læs mere

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej Punkt 3. Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej 2016-012183 Forvaltningsledelsen indstiller til : at dispositionsforslag og tidsplan godkendes som grundlag for udbud i totalentreprise,

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: August 2014 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Opgavens omfang og Kravspecifikation. Bilag 2 til udbud nr. 13/10715

Opgavens omfang og Kravspecifikation. Bilag 2 til udbud nr. 13/10715 Opgavens omfang og Kravspecifikation. Bilag 2 til udbud nr. 13/10715 Indhold Side2/10 Indledning... 3 Boligsager... 4 Rådgivers ydelser og samarbejde... 5 Indledning Frederikshavn Kommune ønsker at indgå

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG

FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG Dato Marts 2019 FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG FORSYNING HELSINGØR MARKEDSDIALOG Rambøll Hannemanns Álle 53 DK-2300 København S T +45 5161 1000 www.ramboll.dk INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2.

Læs mere

Standardaftale - Nordhavnen. P-aftale Erhverv MELLEM

Standardaftale - Nordhavnen. P-aftale Erhverv MELLEM Kunde nr.: Standardaftale - Nordhavnen P-aftale Erhverv MELLEM Udviklingsselskabet By og Havn I/S CVR nr. 30 82 37 02 Nordre Toldbod 7 1013 København K (herefter kaldet UB&H eller Udlejer) og Firmanavn

Læs mere

Aktstykke nr. 98 Folketinget 2011-12. Afgjort den 7. juni 2012. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 29. maj 2012.

Aktstykke nr. 98 Folketinget 2011-12. Afgjort den 7. juni 2012. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 29. maj 2012. Aktstykke nr. 98 Folketinget 2011-12 Afgjort den 7. juni 2012 98 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 29. maj 2012. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram Vedr. OUH rokader efter udflytning til Vestfløjen samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 14. januar 2011 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Juli 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital

Læs mere

Nyt universitetshospital i Odense

Nyt universitetshospital i Odense Område: Nyt OUH Udarbejdet af: Malene Bladt Rasmussen Afdeling: Nyt OUH E-mail: malene.bladt.rasmussen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/7062 Telefon: 76631114 Dato: 16. juli 2009 Notat Nyt universitetshospital

Læs mere

BILAG A OPP-redegørelse

BILAG A OPP-redegørelse BILAG A OPP-redegørelse Offentligt-privat partnerskab (OPP) Offentligt-privat samarbejde (OPS) Offentligt-privat samarbejde (OPS) Traditionelt udbud KRITERIER OPP SKRÆDDERSYET BYGGERI PARTNERING UDLICITERING

Læs mere

Fremtidig planlægning

Fremtidig planlægning Parkeringsforhold, Silkeborg midtby 10. september 2012 Med kommuneplan 2009 vedtog Byrådet, at der skal skabes mere liv i Silkeborg Bymidte. Derfor er der skabt et planlægningsgrundlag, som gør det muligt

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. marts 2014

Bestyrelsesmøde 10. marts 2014 Bestyrelsesmøde 10. marts 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 2/12-2013 3. Godkendelse af tegningsprotokollat 4. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Hvordan driver certificering beslutningsprocesser?

Hvordan driver certificering beslutningsprocesser? Hvordan driver certificering beslutningsprocesser? Generel Information Jens Peter Nielsen Frem til 31. august 2015: Byggekonsulent med ansvar for energispareindsatsen og bæredygtighed ved Region Sjælland.

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Ydelsesbeskrivelser for offentlig-privat partnerskab

Ydelsesbeskrivelser for offentlig-privat partnerskab Ydelsesbeskrivelser for offentlig-privat partnerskab 2014 UDARBEJDET AF MAJA FREDERIKSEN 0. Bestillerens rolle 0.1 Den offentlige part (Bestilleren) 0.2 Bestillerrådgiver 5. Fase 4 Anlæg og drift 5.1 Anlægsfasen

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Følgende notat gør nærmere rede for finansieringsmulighederne gennem betalingsparkering.

Følgende notat gør nærmere rede for finansieringsmulighederne gennem betalingsparkering. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 21. maj 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Finansiering af P-hus ved

Læs mere

Nyt universitetshospital i Odense økonomi for 2011 og 2012

Nyt universitetshospital i Odense økonomi for 2011 og 2012 Område: Sundhedsområdet Afdeling: Nyt OUH Journal nr.: 11/4536 Dato: 18. maj 2011 Udarbejdet af: Boris Søgaard Hansen E-mail: Boris.Soegaard.Hansen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631735 Notat Nyt universitetshospital

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland

Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland Sygehusplan 2010-2020 Hovedsygehus i Køge Akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster. Specialsygehuse i Roskilde og Næstved Sygehusplan 2010 Sygehusbyggeri

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Januar 2015 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning 15. maj 2017 REFER EU Projekt med 25 fjernvarmeselskaber Region Midtjylland, Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg BISGAARD EJSING Aps Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C Region Midtjylland

Læs mere

NAVITAS PÅ AARHUS HAVN. Information om byggeprocessen

NAVITAS PÅ AARHUS HAVN. Information om byggeprocessen NAVITAS PÅ AARHUS HAVN Information om byggeprocessen Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S, Christensen & Co Arkitekter a/s NAVITAS CENTRUM FOR ENERGI, INNOVATION OG UDDANNELSE BYGGEPROJEKTET ER I GANG Første

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Vejle Sygehus P-hus September 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit af

Læs mere

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud.

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud. Hjørring Kommune marts 2018 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2017 Rulning fra 2016 til 2017 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den 29.

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold.

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. september 2015 Login mohou/jap Notat Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Dette notat redegør for planlægningsmæssige forhold

Læs mere