Prognosegruppemøde fredag den 7. oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prognosegruppemøde fredag den 7. oktober 2016"

Transkript

1 Prognosegruppemøde fredag den 7. oktober 2016 Boligmarkedet I 2016 har salget indtil videre været stykmæssigt lidt under 2015-tallene. Til gengæld stiger priserne stadig lidt. Billedet er det samme i både København og Aarhus. Særligt for Horsens er det, at der er god aktivitet i både salg af ejerlejligheder og projektsalg. Det har medført prisstigninger. Hvor det i 2015 var svært at sælge boliger til mere end kr. 2,5 mio., sælger parcelhuse helt op til kr. 3 mio. nu godt. Prisklassen kr. 3-5 mio. er lidt sværere at sælge, fordi de huse konkurrerer med nybyggeri, som samtidig er billigere i drift. Oplandet omkring Horsens har haft et decideret fantastisk salg i Udlejningsejendomme/investeringsejendomme Den høje aktivitet fra 2015 er fortsat i Der er flere, der vil købe ejendomme nu, men udbuddet er begrænset. Den fortsat høje nettotilvækst af indbyggere til Horsens giver en stigende efterspørgsel på lejligheder. Denne udvikling har ført til en stigende efterspørgsel på udlejningsejendomme og dermed kraftige prisstigninger det seneste år. Tomme erhvervsejendomme Det er hovedsageligt lokale virksomheder, der lejer sig ind i produktions- og lagerhaller. Priserne er steget op til kr. 300,- pr. m2. Der er stort set intet ledigt over m2, hvilket betyder, at virksomhederne må i gang med at bygge, hvis de skal bruge store enheder. Butikker Der har været tomgang i strøgbutikkerne i Søndergade det seneste halve år, men nu er der ved at ske lidt igen, til trods for at nogle finder priserne høje. Lejeniveauet har dog været uændret igennem krisen og frem til nu. Boxbutikkerne er et svært marked, men der er trods alt flere lejemål, der er lejet ud. Kontorlokaler Kontorlokaler er det vel nok sværeste marked, særligt kontorer fra erne, som må langt ned i pris for at blive udlejet. Derfor vælger en del udlejere at ombygge lokalerne til boliger. Hermed falder udbuddet af kontorlokaler og kommer i bedre balance med efterspørgslen. Erhvervsgrunde Der er en stigende efterspørgsel på erhvervsgrunde, omend stadig på et lavt niveau. HM Entreprenør A/S har dog købt et stort jordareal på ca m2 langs Vestvejen. Investeringsmarkedet Markedet er attraktivt og priserne gode.

2 Havneudviklingen Horsens er blevet godt iscenesat, hvilket tiltrækker investorer. Der er dog stadig behov for at tiltrække langsigtede investeringer fra investorer. Udviklingen af Horsens Havneby (Horsens Nordhavn) er godt i gang. Lokalplan for projektet Havnefronten forventes godkendt i december Projekt er beliggende ved lystbådehavnen og omhandler 87 boliger fordelt i 6 bygningskroppe. Lokalplan for projektet på Jernlageret og NOPA-grunden forventes godkendt medio 2017 med start på nedbrydning i efteråret Projektet indeholder starten på kanalforløbet, og 1. etape af byggeriet vil omhandle ca. 100 almene familieboliger og et tilsvarende antal private lejeboliger. Når projektet er fuldt udbygget, vil der være etableret ca boliger. Det forventes, at området er fuldt udbygget om 7-8 år. Planerne for Havnebyen rummer en indbygget problematik omkring emissioner, hvoraf særligt støj om natten fra laste-/losseoperationer kan være problematisk, fordi erhvervshavnen og Havnebyen ligger relativt tæt på hinanden. By- og Havneudviklingschef Jesper Gemmer og direktør for Horsens Havn Claus Holm Christensen er i god dialog om få tingene til at lykkes, således at den nye bydel, erhvervshavnen og dennes virksomheder kan leve i fredelig sameksistens i fremtiden. Udvikling af Kvickly-grunden En ny lokalplan ventes vedtaget i maj Lokalplanen rummer mulighed for at bygge ca m2 boliger 50/50 almene og private, og der fastholdes et detailhandelsudlæg på ca m2. Planen er at vælte den gamle Kvickly-bygning og bygge boxbutikker med boliger ovenpå. Infrastruktur Infrastrukturen omkring Midtbyen og havnen ændres radikalt med de nye planer, og de næste 5-10 år vil vejnettet være ekstra belastet af byggeriprojekter. De mange byggeprojekter giver samtidig et stærkt stigende behov for jorddepoter, og Horsens Kommune er i gang med at lave plan for jordhåndtering til flere forskelligartede anvendelser. Som følge af de mange byggeplaner kan der også forventes mangel på bygningsfaglærte. Industrien DI Horsens vil gerne have fornyet fokus på, at Horsens også er et sted man kan arbejde og ikke kun er en koncertby. Kommunens virksomheder mangler akademikere, industriteknikerlærlinge, som også kan være målgruppe for ingeniøruddannelsen i Horsens. En uddannelse, som er ved at være truet i Horsens. I november mødes en række af Kommunens store virksomheder for at drøfte manglen på arbejdskraft, som i løbet af 2-3 år vil være et alvorligt problem. DI Horsens samarbejder med Learnmark Horsens om efteruddannelse.

3 Fødevarebranchen Beskæftigelsen på fødevareområdet er stabilt, dog skal det bemærkes, at beskæftigelsen på enkelte områder er belastet af sæson udsving. På Danish Crown har vi en særlig udfordring, da antallet af slagtninger er meget svingende. Med lukningen af mange små landbrug har Danish Crown A/S i 2016 haft en nedgang i produktionen på 4%. I 2017 forventes en nedgang på 10%. Regeringens landbrugspakker skulle gerne stimulere til etablering af nye stalde og flere svin, men det er ikke tilstrækkeligt til, at Danish Crown kan udnytte sin kapacitet til fulde. På butiksområderne slagter/bager er der en udfordring med at tiltrække det nødvendige antal elever. Salg af kommunale grunde Der opleves en øget efterspørgsel på erhvervsjord - bl.a. til logistikformål, også større arealer. Kommunen vil nu byggemodne erhvervsområder i Horsens Vest med veje, belysning og beplantning, så det fremstår mere attraktivt. Der er solgt m2 i Salget af parcelhusgrunde går godt. Der er for indeværende solgt flere grunde nu end i hele 2015, 84 stk. Der er også vækst i mellembyerne, og der er flere udstykninger på vej. I øjeblikket arbejdes der med en lokalplan for flytningen af VIA UC Horsens. Kommunen lancerer i 2017 fire nye websites til markedsføring af Horsens Kommune. Et om Horsens som erhvervskommune, inkl. virksomhedsportrætter, et om tilgængelige erhvervsgrunde, et om parcelhusgrunde og et rettet mod tilflyttere. Vedr. rekruttering: Borgmesteren besøger mange virksomheder i Kommunen og hører mange steder om manglen på teknikere. Dansk Byggeri melder endvidere om mangel på håndværkere. Banksektoren Bankerne skal fortsat polstre sig mere nu, men generelt går det fint for banksektoren. Erhvervskunder: Det mærkes, at det generelt går godt blandt erhvervskunderne. Der er færre nedskrivninger. Nogle erhvervsgrupper er dog fortsat udfordret. Det gælder f.eks. dele af detailhandlen og landbruget, som også Carsten Wengel, Danish Crown, refererer til. Der tales med virksomheder om arbejdskapital som de også selv har stor fokus på, hvorimod iværksætterne stadig kan have sværere ved at opnå finansiering. De fleste af bankerne tager nu penge for at have virksomhedernes penge stående, når beløbet overstiger et større beløb. Privatkunder: Der lægges stor vægt på at få privatpersoner til at spare op til pensionen.

4 I forbindelse med huskøb bestemmer en ny regel, at køber skal lægge 5% i udbetaling. Advokatbranchen Der tegner sig også i denne branche et lyst billede, og omsætningen er stigende. Antallet af konkurser og tvangsauktioner er faldende, og branchen behandler i større grad positive sager som virksomhedsoverdragelser, maskinkøb, samarbejdskontrakter, konsolideringer og køb af grunde og bygninger. Der ses desuden en tilgang af sager fra udenlandske klienter. Den nye ejerstruktur på fjernvarmeområdet lokalt kan forhåbentlig indenfor nogle få år få en afsmittende effekt på varmepriserne, og dermed gavne private og lokalt erhverv og der er oplagte muligheder for at det vil give mere arbejde til entreprenører og vvshåndværkere på sigt. Ledighed og beskæftigelse generelt LO s tal for arbejdsløshed på landsplan fra juli til august er ikke så positive fuldtidspersoner indenfor LO er tilføjet tallet for bruttoarbejdsløse, så det nu er på ledige. Antal sæsonkorrigerede bruttoarbejdsløse i Horsens og Hedensted i august 2016 var i alt. Det var 3,7% af arbejdsstyrken og så til gengæld en forbedring på 47 siden juli. Status oktober: På trods af de arbejdsløse vi stadig har, mangler der kvalificerede arbejdsløse forstået på den måde, at der er en overvægt af kvinder, som er lidt op i årene og har lidt småskavanker/er lidt nedslidte. Derudover har vi en forholdsvis stor gruppe østeuropæere, der ikke behersker det danske sprog. Der efterspørges i alle brancher arbejdskraft med kvalifikationer og helst med erfaring inden for faget. Der efterspørges arbejdskraft, der taler og forstår dansk også inden for fag, hvor det tidligere ikke var et krav bl. a. transport. Endelig er der på en række områder fysiske krav, der skal opfyldes. Vi mangler helt akut folk inden for bygge/anlæg. Aktuelt skal vi skaffe 3 asfaltfolk til på mandag og de findes ikke Kokke og tjenere har oplevet fuld beskæftigelse hen over sommeren branchen er selvfølgelig sæsonpræget, men mangler Chauffører, der kan tale og forstå dansk efterspørges. Metalindustrien mangler folk, gerne uddannede og helst med erfaring i CNC eller svejsning. Så forekommer det mig, at der også er ved at være mangler inden for kontorfagene f.eks. personer med kendskab til regnskab. Til gengæld er den tid forbi, hvor et truckkort er adgang til nyt arbejde ej heller kurset Ny på lager flytter ret meget (men godt for Learnmark). Som udgangspunkt forsøger vi at tage fat i det enkelte medlem og klarlægge kompetencerne og eventuelle opkvalificeringsbehov, for, sammen med den enkelte, at finde ud af, hvor de bedst kan tage fat.

5 LO efterlyser en mere proaktiv og forudseende indsats for at uddanne og opkvalificere arbejdskraft, inden problemet opstår. Byggeri / Boligmarkedet Casa A/S fortæller, at alt er udlejet indenfor udlejningsbygninger og kontorlokaler. Til gengæld skal casa snart i gang med at bygge nyt centrallager til Stark A/S i Aarhus. Denne omlægning betyder, at de individuelle Stark-butikker for overskydende lagerkapacitet. Presset på detailhandlen betyder, at tomme butikslokaler lejes ud til caféer. Michael Mortensen forventer at se nye forretningskoncepter vokse frem, og at den eksisterende detailhandel må tilpasse sig de nye forhold. Den lille nedgang i grundsalg og nybyggeri i 2015 forventes indhentet i Boligbyggeri har givet den største ordreindgang i 3. kvartal på knap kr. 1 mia. Underentreprenørerne presser opad, hvorfor Casa garanterer faste, indeksregulerede priser to år frem. Virksomhederne har selv, via branding, en vis indflydelse på om de kan få den rette arbejdskraft. Casa A/S inviterer studerende på middag og informationsmøder. Logistik- og transportbranchen Foråret 2016 var præget af stigende aktivitet og en hel del optimisme at spore blandt kunderne. Juli blev en modpol til dette med et stort fald i aktiviteten. Aktiviteten er på vej op, men har indtil nu ikke nået samme højde som i Det skal her nævnes at det ikke kun er enkelte brancher, men bredt opver det hele, hvor bygge branchen er den eneste der går mod strømmen, med et stadigt højt niveau. De mindre og mellemstore vognmænd har det stadig hårdt og har svært ved at låne penge til at udskifte deres materiel, som i mange tilfælde er ved at være meget slidt. Branchen er generelt udfordret af, at det er meget svært at få kvalificerede chauffører til almindelig national distribution. Der er flere steder i markedet tegn på konsolideringer, de store bliver større og de små forsvinder. Detailhandlen Det ser positivt ud, butikkerne klarer sig generelt fint, og i Søndergade er alle butikslokaler udlejet, med undtagelse af det tidligere Fona-lokale. Uddannelse Skolereformen i 2015 har betydet 271 flere elever på landsplan. Minimumskravet på 2 i karaktergennemsnit har endvidere øget gennemførselsprocenten og givet bedre elever, overordnet set. Men den øgede tilgang af elever er ikke tilstrækkelig til at udligne afgangen af arbejdskraft fra arbejdsmarkedet. En anden vinkel er at de unge studerende er meget presset. Der stilles højere krav til hvad de skal nå i deres studietid og til deres præstationer.

6 Der er oprettet et supportteam, der skal bane vejen for rekruttering af studerende til industriteknikeruddannelsen. Grundforløb 1 på teknikeruddannelsen havde i elever, mens der i 2016 er optaget 43 elever. Grundforløb 2 mangler voksne studerende. I forhold til efteruddannelsestilbud mangler Learnmark ledige til kurserne og overvejer derfor at nedlægge visse uddannelsesområder. Learnmark har haft succes med at garantere de studerende praktikpladser. Særlig vigtigt har det været, at virksomhederne bakker op omkring det. Det er stadig en udfordring, at mange unge foretrækker en gymnasiel uddannelse. VIA University Colleges efter- og videreuddannelse for folk i beskæftigelse og virksomheder/organisationer (Diplom, Akademi og skræddersyede forløb): Der er en stabil søgning til diplomuddannelserne, særligt i relation til ledelse og projektledelse. Søgningen fra studerende, som er ansat i den private sektor, er stigende. Fra virksomhedernes side er der i stigende grad interesse for skræddersyede forløb og en øget opmærksomhed på effekt og organisatorisk forankring. Virksomheder, brancheorganisationer, faglige organisationer og interesseorganisationer er i stigende grad interesseret i at drøfte kompetenceudvikling og efter-/videreuddannelse med VIA. Beskæftigelse og ledighed Horsens er en konjunkturfølsom kommune. Dette skyldes, at kommunen har en mere industritung erhvervssammensætning. Fremstillingsfagene udgør således 18 % af den samlede beskæftigelse i Horsens. På landsplan er tallet 11 %. I september måned 2016 var der jobparate borgere i Horsens Kommune. Målt i forhold til arbejdsstyrken svarer det til 3,7 %, hvilket er nøjagtigt på landsgennemsnittet. Det er kun en lille andel, der bliver langtidsledige. Det største bidrag til at øge den samlede beskæftigelse fås ved at gøre ledighedsperioderne så korte som muligt. Det er derfor vigtigt, at ledige jobs gøres synlige. Dels så ledige kan søge dem, dels så der kan iværksættes relevante efteruddannelsestiltag rettet mod de ledige jobs Det forbedrer samtidigt det samlede overblik, som BusinessHorsens, Jobcentret, Learnmark og fagforeningerne har over behovet for arbejdskraft. Og der kan derfor iværksættes målrettede tiltag herunder uddannelse, for at imødekomme manglen. En task force på ca. 20 virksomheder sætter nu fokus på at få kontanthjælpsmodtagere i job. Der er stadig behov for at flere unge søger ind på en erhvervsuddannelse frem for en gymnasiel uddannelse. Horsens Kommune er en af de hurtigst voksende kommuner i hele landet. Befolkningen stiger i øjeblikket med ca. 1,5 % om året. Dette har medført en betydelig ændring i pendlingsmønsteret. I 2008 var der en netto indpendling til kommunen på ca. 400 personer. I 2016 er der tale om en netto udpendling på 1500

7 personer. Det betyder, at der bor stadig flere velkvalificerede borgere i Horsens, som arbejder i virksomheder uden for kommunen. Økonomi: Befolkningsprognose: 2018: indbyggere 2028: indbyggere. På trods af færre flygtninge end forudsat i 2016, holder prognosen for befolkningstilvækst i år. Kommunens indtægter fra selskabsskat stiger pænt de sidste par år. Fra kr. 42 mio. i 2014 til forventet kr. 62 mio. i Tilsvarende stiger beskatningsgrundlaget som følge af befolkningstilvæksten. Dog nedsættes tilskud fra staten som følge af de højere skatteindtægter, så det kun giver en begrænset nettogevinst. Serviceniveauet i kommunen vil kunne fastholdes. Deltagere i prognosegruppen Direktør Frode Fårup, Jobcenter Horsens Erhvervskonsulent Helle Laursen, Horsens Kommune, Strategi & Udvikling Budget- og analysechef Rune Wentzel Helms, Horsens Kommune, Budget- og Analyse By- og havneudviklingschef Jesper Gemmer, Horsens Kommune Lokalformand Hans Sørensen, LO Horsens-Hedensted Afdelingschef Kim Clausen, Learnmark Horsens Indehaver og statsaut. ejendomsmægler Bo Pinholt, Nybolig Erhverv Horsens Ejendomskontor I/S Filialdirektør Flemming Hansen, Sydbank A/S Direktør Michael Mortensen, Casa A/S Carsten Wengel, Danish Crown og DI Horsens Afdelingsformand Flemming Hansen, Fødevareforbundet NNF Østjylland Områdechef Hanne Bundgaard, VIA UC Associeret partner, advokat Jannik Haahr Antonsen, Codex Advokatpartnerselskab Direktør Preben Borregaard, DKI Logistics A/S Bestyrelsesformand Finn Damkjær Pedersen, BusinessHorsens

8 Interim chef Jens Eybye, BusinessHorsens Sekretær: Nicole Dybro Justesen Spørgsmål og kommentarer kan rettes til Jens Eybye på tlf eller mail BusinessHorsens NDJ /

Prognosegruppens vurderinger: Sommer 2015

Prognosegruppens vurderinger: Sommer 2015 Prognosegruppens vurderinger: Sommer 2015 Industrien I første halvdel af 2015 er beskæftigelsen steget svagt. 3F har nu knap 400 ledige svarende til en halvering i løbet af 6 mdr. Særligt bygge- og anlægsarbejdere

Læs mere

Prognosegruppemøde April 2018

Prognosegruppemøde April 2018 Prognosegruppemøde April 2018 Advokatbranchen Den seneste tids sammenlægning af flere advokatfirmaer i Horsens har medført at hvert firma har flere advokater, som dermed kan specialisere sig inden for

Læs mere

Prognosegruppens vurderinger: December 2014

Prognosegruppens vurderinger: December 2014 Prognosegruppens vurderinger: December 2014 Industrien I første halvdel af 2014 sås positive takter på ordreindgangen. Efter sommerferien er kurven mange steder fladet ud. Industrien har mistet ca. 25%

Læs mere

Prognosegruppens vurderinger September 2012

Prognosegruppens vurderinger September 2012 Prognosegruppens vurderinger September 2012 Poul Ulsøe (Blunico A/S) Især fremstillingsvirksomhederne er siden sommerferien gået ned i omsætning. Hen mod slutningen af året er der dog håb om en lille stigning,

Læs mere

Investeringer og udvikling i Horsens. Klaus Holmstoel, Colliers International Danmark A/S

Investeringer og udvikling i Horsens. Klaus Holmstoel, Colliers International Danmark A/S Investeringer og udvikling i Horsens Klaus Holmstoel, Colliers International Danmark A/S Den økonomiske udvikling 2 Den økonomiske udvikling Økonomi i lavt gear Lav økonomisk vækst i 2012 Forventninger

Læs mere

Byggeriet fortsætter frem de kommende år

Byggeriet fortsætter frem de kommende år Michael Meineche mime@di.dk, 3377 3454 MAJ Byggeriet fortsætter frem de kommende år Byggeriet er i fremgang, og investeringerne i byggeri og anlæg steg pænt i 16. DI tror på fortsat fremgang i byggeriet

Læs mere

VÆKST BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Juni Flere og flere borgere flytter til Vejle Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1

VÆKST BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Juni Flere og flere borgere flytter til Vejle Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1 VÆKST BAROMETER I VEJLE KOMMUNE Juni 2016 Flere og flere borgere flytter til Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1 Forsidefoto : oplever en pæn vækst i antallet af nye virksomheder. En af de helt nye virksomheder

Læs mere

3/2017. Østjylland. Agro Food Park viser vejen til vækst. Kommunalvalg 2017: Fire politikeres holdninger til fødevarebranchen

3/2017. Østjylland. Agro Food Park viser vejen til vækst. Kommunalvalg 2017: Fire politikeres holdninger til fødevarebranchen 3/2017 Østjylland Agro Food Park viser vejen til vækst Kommunalvalg 2017: Fire politikeres holdninger til fødevarebranchen Flemmings leder Tjen op til ferie og hold den med det samme! I slutningen af august

Læs mere

Prognosegruppens vurderinger: november december 2013

Prognosegruppens vurderinger: november december 2013 Prognosegruppens vurderinger: november december 2013 Detailhandel Der er for få kunder i butikkerne på gågaden. Der er blandede meninger om betydningen af (den manglende) gratis parkering langs gågadens

Læs mere

Økonomi. Colliers STATUS. 3. kvartal 2015. Opsvinget har bidt sig fast. Årlig realvækst i BNP. www.colliers.dk > Markedsviden

Økonomi. Colliers STATUS. 3. kvartal 2015. Opsvinget har bidt sig fast. Årlig realvækst i BNP. www.colliers.dk > Markedsviden Colliers STATUS 3. kvartal 15 Økonomi Opsvinget har bidt sig fast Den danske økonomi er vokset de seneste syv kvartaler i træk, hvilket afspejler, at opsvinget i den danske økonomi nu for alvor har bidt

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct.

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct. NØGLETAL UGE 39 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct. Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge gav en bekræftelse på, at det økonomiske opsving ikke buldrer

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Øjebliksbillede 3. kvartal 2015

Øjebliksbillede 3. kvartal 2015 Øjebliksbillede 3. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 3. kvartal 2015 Introduktion Generelt må konklusionen være, at det meget omtalte opsving endnu ikke er kommet i gear. Både væksten i BNP, privat-

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg faldt fra 2008 til 2011, hvorefter byggebeskæftigelsen i Aalborg siden har været stigende. Udvikling i

Læs mere

Tabel 1. Arbejdskraftbalancen Gribskov Kommune, status og udvikling

Tabel 1. Arbejdskraftbalancen Gribskov Kommune, status og udvikling Arbejdsmarkedet i Gribskov Kommune Nedenfor er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Gribskov Kommune, der er en sammenlægning af Græsted-Gilleleje og Helsinge kommuner. I forbindelse med beskrivelsen sammenlignes

Læs mere

ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID

ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID 16. oktober 28 ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID Hovedudfordringen de kommende par år bliver ikke generel mangel på arbejdskraft i den private sektor, men nærmere mangel på job. Opgørelser

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Neden for er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Faxe Kommune. I forbindelse med beskrivelsen sammenlignes arbejdsmarkedet i kommunen med arbejdsmarkedet i hele landet og

Læs mere

Udviklingsstatistik 2010

Udviklingsstatistik 2010 Udviklingsstatistik 2010 Velkommen til Skanderborg Kommunes udviklingsprofil 2010 Enhver der bevæger sig rundt i Skanderborg Kommune kan se et veludviklet og dynamisk erhvervsliv med hjemmebase i en af

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen NØGLETAL UGE 25 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangene uge fik vi tal, der bekræftede, at udviklingen i den danske

Læs mere

Ledighedsniveauet er svagt stigende, men stadig historisk lav udfordringen er stadig mangel på kvalificeret arbejdskraft

Ledighedsniveauet er svagt stigende, men stadig historisk lav udfordringen er stadig mangel på kvalificeret arbejdskraft Pressemeddelelse: Odense, d. 8. januar 29 Ledighedsniveauet er svagt stigende, men stadig historisk lav udfordringen er stadig mangel på kvalificeret arbejdskraft De netop offentliggjorte ledighedstal

Læs mere

Vækstbarometer. Juni 2011. Befolkning, erhverv og arbejdsmarked. Ti indikatorer på udviklingen i Vejle, nabokommunerne og Århus

Vækstbarometer. Juni 2011. Befolkning, erhverv og arbejdsmarked. Ti indikatorer på udviklingen i Vejle, nabokommunerne og Århus Vækstbarometer Befolkning, erhverv og arbejdsmarked Juni 2011 Ti indikatorer på udviklingen i Vejle, nabokommunerne og Århus Direktionssekretariatet 1 Sammenfatning for juni 2011 De 5 østjyske Kommuner

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes 3/2018 Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG Fællesskabet skal genskabes Peders leder Tilbagetrækning Noget for noget Arbejdergiverne siger, at de

Læs mere

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen Kasper Hahn-Pedersen, økonomisk konsulent KHPE@di.dk, 3377 3432 JANUAR 2018 SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen SMV erne har i den grad lagt krisen bag sig. Beskæftigelsen i de små og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien NØGLETAL UGE 23 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien Af: Katrine Ellersgaard Nielsen, chef for analyse og samfundsøkonomi og Kristian Skriver, økonom De forgangne

Læs mere

Præsentation af bosætningsanalysen

Præsentation af bosætningsanalysen Præsentation af bosætningsanalysen Første udvalgsmøde om bosætning og infrastruktur i Skanderborg Kommune Strategisk Center, Skanderborg Kommune Tirsdag den 9. august 20 Indhold. Præsentation af bosætningsanalysen

Læs mere

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Mette Louise Pedersen, chefkonsulent og Peter Bernt Jensen, konsulent melp@di.dk, 3377 4845; pebj@di.dk, 3377 3421 SEPTEMBER 2018 Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Fødevarebranchen er udfordret

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Næstved Kommune

Arbejdsmarkedet i Næstved Kommune Arbejdsmarkedet i Næstved Kommune Neden for er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ny Næstved Kommune (Fladså, Holmegaard, Suså, Fuglebjerg og Næstved kommuner). Ny Næstved Kommune betegnes efterfølgende

Læs mere

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 6 august Ledigheden. Side 1 af 16

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 6 august Ledigheden. Side 1 af 16 1. Ledigheden Nettofuldtidsledige i faktiske tal. juni 27 juni 28 juni 29 Ledige i alt Pct. Ledige i alt Pct. Dagpenge Kontanthjælp I alt Pct. Randers 943 2, 553 1,2 1.627 135 1.762 3,7 Østjylland 9.483

Læs mere

Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013

Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 130 Offentligt Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013 Tak for invitationen. Jeg er glad for

Læs mere

Af Mette Hørdum Larsen Økonom i LO

Af Mette Hørdum Larsen Økonom i LO ANALYSE Der er IKKE generel mangel på hænder Torsdag den 14. juni 2018 Der er ikke tegn på, at vi er på vej ind i en situation med skrigende mangel på hænder. Intet tyder på at økonomien er ved at overophede,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

NØGLETALSNYT Optimisme i dansk erhvervsliv

NØGLETALSNYT Optimisme i dansk erhvervsliv NØGLETALSNYT Optimisme i dansk erhvervsliv AF STEEN BOCIAN, JONAS SPENDRUP MEYER OG KRISTIAN SKRIVER SØRENSEN De forgangne uger har været forholdsvis stille på nøgletalsfronten. Lidt er der dog sket. Vi

Læs mere

En attraktiv og bæredygtig vækstregion. Region Midtjylland

En attraktiv og bæredygtig vækstregion. Region Midtjylland En attraktiv og bæredygtig vækstregion Indledning er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sådan lyder den ambitiøse vision for vækst, beskæftigelse og udvikling i frem til 2025. Regionsrådets Vækst-

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Lavere fart på europæisk opsving

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Lavere fart på europæisk opsving NØGLETAL UGE 18 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Lavere fart på europæisk opsving Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge bød på tal for ledigheden frem til marts. Ledigheden steg

Læs mere

Gode muligheder for job til alle

Gode muligheder for job til alle LO s økonomiske prognose Maj 2018 Gode muligheder for job til alle Der er udsigt til fortsat fremgang i økonomien de kommende år på omkring 2 pct. Samtidig ventes beskæftigelsen at stige med 90.000 personer

Læs mere

Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ribe Amt 2006

Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ribe Amt 2006 Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ribe Amt 2006 Indhold Efterspørgslen efter arbejdskraft Udbudet af arbejdskraft Balancen på arbejdsmarkedet Efterspørgslen efter ufaglærte Efterspørgslen efter arbejdskraft

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne: Vi mangler kvalificeret arbejdskraft. 11. juni 2015

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne: Vi mangler kvalificeret arbejdskraft. 11. juni 2015 Økonomisk analyse 11. juni 215 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhederne: Vi mangler kvalificeret arbejdskraft Mere end hver fjerde

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal januar 2016

Status på udvalgte nøgletal januar 2016 Status på udvalgte nøgletal januar 216 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Der var fremgang i økonomien i 215, men det blev vækstmæssigt ikke jubelår. Der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 19-01- 2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2015

Læs mere

Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft

Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft Oplæg på Kompetencerådets møde den 25.1.2017 v./ Merete Giehm-Reese, Regional Udvikling, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hovedpointer

Læs mere

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: give virksomhederne

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

#7.. juni 2013 #17. Nybyggeriet står stadigvæk stille. Side 1 ØKONOMISK TEMA

#7.. juni 2013 #17. Nybyggeriet står stadigvæk stille. Side 1 ØKONOMISK TEMA Nybyggeriet står stadigvæk stille Byggeriet holdes for tiden oppe af boligreparationer og anlægsinvesteringer, mens nybyggeriet af både boliger og erhvervsbygninger ligger historisk lavt. Vendingen er

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Assens Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Udsigt til svag fremgang i byggeriet

Udsigt til svag fremgang i byggeriet November 13 Udsigt til svag fremgang i byggeriet Der ventes svag fremgang i de private bygge- og anlægsinvesteringer i 1 og 15. Baggrunden for disse skøn er en forventning om øget aktivitet i økonomien,

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

RAR Østjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet

RAR Østjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Østjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet Marts 2015 Beskæftigelsen i RAR Østjylland Finanskrisen resulterede i et væsentligt fald i beskæftigelsen fra 2008 til 2009 på 13.953 lønmodtagere målt i 3.

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Juni Vejle oplever den største vækst i jobs Læs side 33 VEJLE KOMMUNE 1

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Juni Vejle oplever den største vækst i jobs Læs side 33 VEJLE KOMMUNE 1 VÆ K S T BAROMETER I VEJLE KOMMUNE Juni 2016 Vejle oplever den største vækst i jobs Læs side 33 VEJLE KOMMUNE 1 Forsidefoto : Ny analyse fra Akademikernes A-kasse viser da også, at Vejle er den bedste

Læs mere

Temperaturen på arbejdsmarkedet

Temperaturen på arbejdsmarkedet Temperaturen på arbejdsmarkedet Vejlederkonference 2018 De Regionale Arbejdsmarkedsråd (Sjælland, Hovedstaden Bornholm) Jesper Linaa Indhold Mest om konjunktur, men også om struktur Indledningsvist en

Læs mere

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg.

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Krisen i verden og i Danmark har betydet, at det er nødvendigt med nogle fælles

Læs mere

ERHVERVSINFO. Maj 2017 NYHEDSBREV TIL ERHVERVSLIVET FRA HORSENS KOMMUNE SÆRUDGAVE NU SÆTTER VI FOR ALVOR HORSENS SOM ERHVERVSKOMMUNE PÅ LANDKORTET

ERHVERVSINFO. Maj 2017 NYHEDSBREV TIL ERHVERVSLIVET FRA HORSENS KOMMUNE SÆRUDGAVE NU SÆTTER VI FOR ALVOR HORSENS SOM ERHVERVSKOMMUNE PÅ LANDKORTET ERHVERVSINFO NYHEDSBREV TIL ERHVERVSLIVET FRA HORSENS KOMMUNE SÆRUDGAVE Maj 2017 01 02 03 NU SÆTTER VI FOR ALVOR HORSENS SOM ERHVERVSKOMMUNE PÅ LANDKORTET SKUB I VÆKSTEN PÅ ERHVERVSOMRÅDET LANDSDÆKKENDE

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Formstærk fremgang skal mærkes af alle

Formstærk fremgang skal mærkes af alle LO s økonomiske prognose November 2018 Formstærk fremgang skal mærkes af alle Fremgangen i dansk økonomi og på arbejdsmarkedet har været solid de seneste år. Der er udsigt til en årlig vækst omkring 2

Læs mere

PROGNOSE 2020 ITEK-branchens behov for itog elektronikkandidater i 2020

PROGNOSE 2020 ITEK-branchens behov for itog elektronikkandidater i 2020 PROGNOSE 2020 ITEK-branchens behov for itog elektronikkandidater i 2020 DI ITEK 1787 København V. 3377 3377 itek.di.dk itek@di.dk DI ITEK et branchefællesskab i Dansk Industri for virksomheder inden for

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Økonomi. Colliers STATUS. 1. kvartal 2015. Langsom vækst. Årlig realvækst i BNP. www.colliers.dk > Markedsviden

Økonomi. Colliers STATUS. 1. kvartal 2015. Langsom vækst. Årlig realvækst i BNP. www.colliers.dk > Markedsviden Colliers STATUS 1. kvartal 1 Økonomi Langsom vækst Der er fremgang i den danske økonomi, men væksten er lav. Danmarks Statistik har endnu ikke opgjort BNP-væksten for hele 1, men den årlige vækst for årets

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet

RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet Udvikling i Beskæftigelsen Fig. 1. Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere Finanskrisen resulterede i et væsentligt fald i beskæftigelsen fra 2008 til

Læs mere

Fakta om Advokatbranchen

Fakta om Advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.600 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

JOBBAROMETERET FRA: nye job på vej

JOBBAROMETERET FRA: nye job på vej JOBBAROMETERET FRA: 20.000 nye job på vej Jobkrisen er aflyst. Virksomhederne ansætter igen. Alene de seneste tre måneder er der skabt 16.000 nye job. De næste seks måneder regner virksomhederne med at

Læs mere

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune.

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Borgmesterens tale ved nytårskuren den 20. Januar 2014 Velkomst Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Men

Læs mere

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland November 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-2. kvartal 2015

Læs mere

VÆKST BARO ME TER. 5. største kommune. Vejle nu. Læs side 3 VEJLE KOMMUNE / OKTOBER 2019 VEJLE KOMMUNE 1

VÆKST BARO ME TER. 5. største kommune. Vejle nu. Læs side 3 VEJLE KOMMUNE / OKTOBER 2019 VEJLE KOMMUNE 1 VEJLE KOMMUNE / OKTOBER 2019 VÆKST BARO ME TER nu 5. største kommune Læs side 3 VEJLE KOMMUNE 1 2 VÆKSTBAROMETER OKTOBER 2019 INDLEDNING Efteråret er på vej, og det er blevet tid til årets tredje udgave

Læs mere

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde 16. november ANALYSE Af Jens Troldborg & Sune Holm Pedersen Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde Aldrig før har Europas virksomheder haft så svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft

Læs mere

Bosætningsstrategi 2015-2020. Vedtaget af Byrådet 26. februar 2015

Bosætningsstrategi 2015-2020. Vedtaget af Byrådet 26. februar 2015 Bosætningsstrategi 2015-2020 Vedtaget af Byrådet 26. februar 2015 Bosætningsstrategi for Lolland Kommune - Tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af borgere 2015-2020 1. Indholdsfortegnelse 2. Baggrund...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid NØGLETAL UGE 36 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid Af: Kristian Skriver, økonom & Tore Stramer, cheføkonom I den forgangne uge har der været meget stille med nøgletal på udviklingen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser 212 Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser Udviklingen i beskæftigelse og arbejdsstyrke 1. Udviklingen i antallet af beskæftigede lønmodtagere

Læs mere

Vækstbarometer. Marts 2011. Befolkning, erhverv og arbejdsmarked. Ti indikatorer på udviklingen i Vejle, nabokommunerne og Århus

Vækstbarometer. Marts 2011. Befolkning, erhverv og arbejdsmarked. Ti indikatorer på udviklingen i Vejle, nabokommunerne og Århus Vækstbarometer Befolkning, erhverv og arbejdsmarked Marts 2011 Ti indikatorer på udviklingen i Vejle, nabokommunerne og Århus Direktionssekretariatet 1 Sammenfatning for marts 2011 De 5 østjyske Kommuner

Læs mere

Livslang uddannelse og opkvalificering af alle på arbejdsmarkedet

Livslang uddannelse og opkvalificering af alle på arbejdsmarkedet Regeringen 20. marts 2006 Landsorganisationen i Danmark Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd Akademikernes Centralorganisation Ledernes Hovedorganisation Dansk Arbejdsgiverforening Sammenslutning

Læs mere

Håndværksrådet blev stiftet i 1879 og repræsenterer i dag over 20.000 små og mellemstore virksomheder, heraf godt 8.000 indenfor byggeri.

Håndværksrådet blev stiftet i 1879 og repræsenterer i dag over 20.000 små og mellemstore virksomheder, heraf godt 8.000 indenfor byggeri. HÅNDVÆRKSRÅDETS BYGGEANALYSE JANUAR 2007 HÅNDVÆRKSRÅDETS BYGGEANALYSE, JANUAR 2007 OM HÅNDVÆRKSRÅDET Håndværksrådet arbejder for at sikre små og mellemstore virksomheder de bedste betingelser for vækst

Læs mere

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte 18. maj 2009 Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte Erhvervskonjunkturer. Hver anden mindre virksomhed i Region Midtjylland forventer færre ansatte. I virksomheder med over

Læs mere

Niveau 2012 2012 2013 2014 2015 Mia. kr. Procentvis mængdeændring 1.824-0,4 0,3 1,5 1,7 901 0,5 0,2 1,3 2,2 992 0,2 0,8 3,4 4,3 608-0,5 1,8 3,1 4,3

Niveau 2012 2012 2013 2014 2015 Mia. kr. Procentvis mængdeændring 1.824-0,4 0,3 1,5 1,7 901 0,5 0,2 1,3 2,2 992 0,2 0,8 3,4 4,3 608-0,5 1,8 3,1 4,3 Udsigt til svag fremgang i byggeriet #1 #7. november 13 Side 1 di.dk Der ventes svag fremgang i de private bygge- og anlægsinvesteringer i 1 og 15. Baggrunden for disse skøn er en forventning om øget aktivitet

Læs mere

Mere byggeri, men medarbejdermangel truer

Mere byggeri, men medarbejdermangel truer Thorbjørn Baum, økonomisk konsulent thob@di.dk, 3377 4616 Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 MARTS 18 Mere byggeri, men medarbejdermangel truer Byggeriet er i fremgang, og udviklingen

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Vækstforventninger bider sig fast. 30. september 2010

VÆKST BAROMETER. Vækstforventninger bider sig fast. 30. september 2010 VÆKST BAROMETER 30. september 2010 Vækstforventninger bider sig fast Over sommeren har der været spekulationer om, hvorvidt virksomhedernes vækstoptimisme fra foråret 2010 ville holde. Den skepsis bliver

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse

Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse Regeringen 24. maj 2012 Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse Danmark har været hårdt ramt af det internationale økonomiske tilbageslag

Læs mere

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst Januar 2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 2. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark. April 2015

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 2. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark. April 2015 VÆKST BAROMETER April Konjunktur for 2. kvartal : Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark Konjunktur. Vækstoptimismen er høj i Region Syddanmark. Virksomhederne forventer uændret eller stigende omsætning

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

For det første svarer virksomhederne kun på, om de har rekrutteret forgæves ikke om de har fået stillingen besat med en anden type arbejdskraft.

For det første svarer virksomhederne kun på, om de har rekrutteret forgæves ikke om de har fået stillingen besat med en anden type arbejdskraft. 27. november 2008 Af Jes Vilhelmsen (tlf. 3355 7721) Frederik I. Pedersen (tlf. 3355 7712) MYTER OG REALITETER OM UBESATTE STILLINGER Arbejdsmarkedsstyrelsens undersøgelse af rekrutteringsproblemerne på

Læs mere

AMK Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst 06-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland September 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-1. kvartal

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Jobvækst synes sikker 3. KVARTAL 2011

VÆKST BAROMETER. Jobvækst synes sikker 3. KVARTAL 2011 VÆKST BAROMETER 3. KVARTAL 2011 Jobvækst synes sikker Vækstforventningerne hos de syddanske virksomheder har siden udgangen af 2009 peget opad. Men det har indtil videre ikke ført til mange nye job. De

Læs mere

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Marts Vejle har et godt erhvervsklima og er vokset med nye virksomheder det seneste år Læs side 29

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Marts Vejle har et godt erhvervsklima og er vokset med nye virksomheder det seneste år Læs side 29 VÆ K S T BAROMETER I VEJLE KOMMUNE Marts 2018 har et godt erhvervsklima og er vokset med 1.399 nye virksomheder det seneste år Læs side 29 VEJLE KOMMUNE 1 2 VÆKSTBAROMETER MARTS 2018 INDLEDNING Så er det

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 1. kvartal 2016 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Det går stille og roligt fremad i regionen med stigende beskæftigelse og faldende ledighed. Samtidig er der opadgående

Læs mere

En attraktiv og bæredygtig vækstregion. Region Midtjylland

En attraktiv og bæredygtig vækstregion. Region Midtjylland En attraktiv og bæredygtig vækstregion Indledning er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sådan lyder den ambitiøse vision for vækst, beskæftigelse og udvikling i frem til 2025. Regionsrådets Vækst-

Læs mere