VVM-SCREENING AF ÆNDRINGER AF PROJEKT FOR ETAPE 1 AF UDVIDELSEN AF FREDERIKSHAVN HAVN INDHOLD. 1 Indledning 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVM-SCREENING AF ÆNDRINGER AF PROJEKT FOR ETAPE 1 AF UDVIDELSEN AF FREDERIKSHAVN HAVN INDHOLD. 1 Indledning 2"

Transkript

1 TRAFIKSTYRELSEN OG FREDERIKSHAVN KOMMUNE VVM-SCREENING AF ÆNDRINGER AF PROJEKT FOR ETAPE 1 AF UDVIDELSEN AF FREDERIKSHAVN HAVN ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Projektændringer Graveperiode Arbejde indenfor molerne 4 3 Miljøscreening af projektændringerne Afstand til beskyttede områder Direkte påvirkning af stenrev Effekter af sedimentspild Effekter af ændringer i mole- og havnekonstruktioner Effekter på kystudformning, bølge/strømforhold og sedimentation Andre effekter 15 4 Sammenfatning 15 5 Konklusion 16 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. TN-415 VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO 19 marts 2015 UDARBEJDET ERP, JJU KONTROLLERET CQN,JJU, Frederikshavn Havn GODKENDT CQN

2 2/16 VVM SCREENING 1 Indledning Der foreligger en VVM tilladelse og en principiel tilladelse af en udvidelse af Frederikshavn Havn fra hhv. Frederikshavn Kommune og Trafikstyrelsen. VVM-tilladelsen er meddelt på baggrund af: Kommuneplantillæg nr , Udvidelse af Frederikshavn Havn. Lokalplan FRE.H , Udvidelse af Frederikshavn Havn. VVM-redegørelse og miljørapport, Udvidelse af Frederikshavn Havn. Der er opstillet en række vilkår som forudsætning for VVM tilladelsen fra Frederikshavn Kommune og den principielle tilladelse fra Trafikstyrelsen. I forbindelse med de igangværende udbudsforhandlinger med tilbudsgivere vedrørende udvidelsen af Frederikshavn Havn, har det vist sig, at der må forventes et tilbudsprojekt for første etape af havneudvidelsen, som vil være reduceret i forhold til myndighedsprojektets etape 1 (dvs. det projekt for hvilket der er udarbejdet VVM og Miljørapport). Desuden vil der være visse konstruktionsmæssige ændringer i forhold til dem som er beskrevet i VVM-redegørelse og miljørapport. Dette VVM-screenings notat giver en vurdering af mulige miljømæssige konsekvenser af projektændringerne af det reducerede projekt for etape 1 i relation til myndighedsprojektets etape 1 og de vilkår, som myndighederne har opstillet for myndighedsprojektet. Vurderingen er baseret på data og modelstudier, der allerede indgår i VVM-redegørelsen. Det skal bemærkes, at Frederikshavn Havn stadig forventer, at havnen i den fuldt udbyggede udformning svarer til myndighedsprojektets ydre rammer. 2 Projektændringer Tilbudsgiverne har i forbindelse med forhandlingsrunderne foreslået alternative udformninger af etape 1 af havneudvidelsen i forhold til myndighedsprojektets etape 1 for at optimere projektet og matche Frederikshavn Havns budget, hvilket er en forudsætning for at gennemføre projektet med deraf følgende positive effekter på antallet af arbejdspladser i Frederikshavns Kommune. Tilbudsgivernes havneudformninger varierer og kan af udbudsmæssige fortroligheds hensyn ikke offentliggøres på indeværende tidspunkt. Derfor er der udarbejdet en principskitse for en mulig udformning af projektet, se Figur 2-1. Det er vigtigt at præcisere, at dette kun er et eksempel på hvorledes et reduceret projekt kan udformes. Orientering af moler og kaj og placering af bagland kan således ende med at blive anderledes. Alt indikerer dog at ydermolerne vil blive flyttet væsentligt tættere ind mod land således, at projektet vil dække et væsentlig mindre søareal. Når der er valgt en entreprenør til at gennemføre etape 1 af havneudvidelsen, skal denne gennemføre en fornyet screeningsproces for den endelige etape 1 havneudformning.

3 VVM SCREENING 3/16 Ved det reducerede projekt flyttes ydermolerne tættere mod land, således at der er plads til et svajebassin og adgang til et havnebassin med en sammenhængende kaj på 600 m. Det reducerede projekt for havneudvidelsen vist i principskitsen vil dække 110 ha søareal, og vil således være markant mindre end myndighedsprojektets søareal på 270 ha. Tabel 2-1 sammenligner de vigtigste hovedmængder for myndighedsprojektet og det viste reducerede projekt. Figur 2-1 Principskitse af reduceret første etape af havneudvidelsen Tabel 2-1 Vigtigste hovedmængder af reduceret projekt i forhold til Myndighedsprojektet Emne Myndighedsprojekt Reduceret projekt af havneudvidelsen Dækket søareal 270 ha 110 ha Opfyldt areal 34 ha 33 ha Længde af nordmole m m Længde af sydmole m 870 m Uddybning af havnebassin og sejlrende 2,9 mio. m³ 2,45 mio. m³

4 4/16 VVM SCREENING 2.1 Graveperiode Ved uddybning til havnebassinet for det reducerede etape 1 projekt påregnes, at gravearbejdet udføres i en sammenhængende periode på 12 måneder, mod 6 måneder i vinterperioden i henhold til myndighedstilladelser. Et reduceret projekt medfører også en reduceret uddybningsmængde i forhold til Myndighedsprojektet og forhandlingerne med de bydende indikerer, at den 12 måneders sammenhængende graveperiode vil øge fleksibiliteten for projektudførelsen og medføre: Uddybning kan foretages i én periode (kun en periode med påvirkninger). Reduktion af udførelsesperioden for projektet. Én mobilisering af udstyr, hvilket vil være økonomisk fordelagtigt. 2.2 Arbejde indenfor molerne I VVM redegørelsen fra Frederikshavn Kommune og Trafikstyrelsen er det forudsat, at de nye moler skal etableres inden uddybning af havnebassin påbegyndes. De bydende har foreslået ændringer i mole- og havnekonstruktioner således, at anvendelsen af uddybningsmaterialer og stenmaterialer optimeres. Disse optimeringer vil kræve, at uddybnings- og opfyldningsarbejde i det nye havnebassin påbegyndes før molerne etableres. 3 Miljøscreening af projektændringerne Det er vurderet at følgende miljømæssige forhold vil blive ændret som følge af det reducerede projekts etape 1: Afstand til beskyttede områder. Direkte påvirkning af stenrev. Effekter af sedimentspild i forbindelse med uddybning til havnebassin. Effekter af ændringer i mole- og havnekonstruktioner. Effekter på kystmorfologi, bølge- og strømforhold og sedimentation. I det følgende sammenlignes de miljømæssige effekter af disse forhold for hhv. myndighedsprojektets etape 1 og det viste reducerede projekts etape 1.

5 VVM SCREENING 5/ Afstand til beskyttede områder Effekter af myndighedsprojektets etape 1 Myndighedsprojektets etape 1 grænser op til Natura 2000 område nr. 4 Hirsholmene, havet vest herfor og Ellinge Ås udløb, der omfatter habitatområde H4 og Fuglebeskyttelsesområde F11. Desuden vil anlægget overskride grænsen til det fredede område "Øgruppen Hirsholmene, øen Deget og omliggende søterritorium" med m, svarende til et areal på 9,5 ha (Figur 3-1 A). Det er vurderet i VVM'en, at fredningens formål ikke vil blive påvirket væsentligt af havneanlægget. Ifølge 11 i bek. 560 af 29/06/1995 om fredningen har Naturstyrelsen mulighed for, når særlige forhold taler derfor, at dispensere fra bestemmelserne i 3-10 efter forhandling med berørte myndigheder. Effekter af det reducerede etape 1 projekt Mht. afstand til beskyttede områder, adskiller det reducerede etape 1 projekt sig fra myndighedsprojektets etape 1 ved (se Figur 3-1 B): At der er større afstand til Natura 2000 område nr. 4 "Hirsholmene, havet vest herfor og Ellinge Ås udløb". At Fredningslinjen til "Fredning af øgruppen Hirsholmene, øen Deget og omliggende søterritorium, ikke overskrides. Det vil derfor ikke være nødvendigt at søge om dispensation for etape 1 af projektet.

6 6/16 VVM SCREENING Figur 3-1 Beliggenhed af Natura 2000 området og det fredede område i forhold til etape 1 af myndighedsprojektet (A) og det reducerede etape 1 projekt (B).

7 VVM SCREENING 7/ Direkte påvirkning af stenrev Effekter af myndighedsprojektets etape 1 Der ligger ca. 27 ha stenrev inden for det fremtidige havneareal (dvs. Simons rev, Maltrev, Busserev og Brune rev). Langt det meste af disse rev vil blive tildækket af moler, kajer og bagarealer, hvis de ikke flyttes. Revene ligger udenfor Natura 2000 området og indgår således ikke i udpegningsgrundlaget for dette. Det påregnes, at en del af de sten, der ligger i det fremtidige havneområdes landarealer tages op og udlægges i Natura 2000-området i takt med udbygningsetaperne. Det er beregnet og vurderet, at der på de nye stenmoler og stenkastninger vil udvikles ca. 11 ha nye marine stenrevshabitater med en artsrig flora og fauna med samme vegetationssammensætning og rige fiskefauna som de omgivende naturlige rev. Det er ligeledes vurderet, at kombinationen af etablering af nye stenmoler og stenkastninger og etapevis genudlægning af sten fra det fremtidige havneområde i Natura 2000 området gør det muligt i de fremtidige udbygningsetaper at opretholde det nuværende stenmole og stenrevsareal på ca. 27 ha med det samme rige dyre-og planteliv som i dag. Det forventes således, at forholdene for det dyre- og planteliv der findes på stenrevene ikke vil forringes og at kvælstofdynamikken i området ikke vil blive påvirket som følge af etableringen af det nye havneareal. Projektet vil derfor ikke forhindre, at målsætningen i Danmarks Havstrategi 2012 vedrørende stenrev kan opfyldes. Det er i udbudsdokumenterne til entreprenørerne specificeret at tildækning af eksisterende stenrev skal kompenseres 1:1 i de forskellige etaper dels ved flytning/udlægning af sten i Natura 2000 området dels ved etablering af nye moler. Efter myndighedsprojektets etape 1 vil der være følgende stenarealer, der er eksponeret til havvand, hvor der derfor allerede findes eller vil udvikles stenrevshabitater (afrundede tal): 14 ha eksisterende stenrev i det nyetablerede havnebassin. 2 ha eksisterende stenarealer på ydersiden af nuværende moler og stensætninger. 11 ha på nyetablerede moler og stenkastninger. I denne etape optages 2 ha stenrevsareal, der ligger i det område, hvor det påregnes at etablere en vejdæmning til det nye havneareal (se Figur 3-2 A). Det påregnes at anvende disse sten som stensætning til midlertidig beskyttelse af vejdæmningen. Anvendelsen af stenene forudsætter at Naturstyrelsen meddeler havnen en nyttiggørelsestilladelse i henhold til råstoflovens 20, stk. 2, nr. 3. I denne etape afskæres desuden 12 ha stenrev fra havet, hvilket på sigt vil betyde at den marine flora og fauna på disse rev vil forsvinde. Det eksisterende stenrevsareal på ca. 27 ha inden for omkredsen af myndighedsprojektets ydre ramme opretholdes efter etape 1 ved at der etableres 11 ha stenrev

8 8/16 VVM SCREENING på nye moler og ved at anvende de sten der tildækkes under vejdæmningen til beskyttelse af dæmningen. Effekter af det reducerede etape 1 projekt Det reducerede etape 1 projekt adskiller sig fra myndigheds projektets etape 1 ved at (jf. Figur 3-2 B og Tabel 3-1): Et større stenrevsareal (14 ha) vil ligge i opfyldnings- og uddybningsområdet for det reducerede etape 1 projektet i forhold til etape 1 i myndighedsprojektet (2 ha). Der etableres et mindre stenrevsareal, der er eksponeret til havvand på nye ydermoler i etape 1 (9 ha mod 11 ha i myndighedsprojektets etape 1). Der skal flyttes/etableres et større stenrevsareal i det reducerede etape 1 projekt i forhold til myndighedsprojektet for at opretholde det samme stenrevsareal (som krævet i vilkåret fra Trafikstyrelsen) (4 ha mod 0 ha for myndighedsprojektet). 12 ha stenrevsareal afskæres ikke længere fra havet. Det eksisterende stenrevsareal på ca. 27 ha inden for omkredsen af myndighedsprojektets ydre ramme opretholdes (status quo) efter det reducerede projekts etape 1 ved at der etableres 9 ha stenrev på nye moler, ved at flytte/etablere 4 ha stenrev i natura 2000 området og ved at 12 ha ikke afskæres fra havet.

9 VVM SCREENING 9/16 Tabel 3-1 Arealer af saltvandseksponerede sten for myndighedsprojektets etape 1 og det reducerede etape 1 projekt inden for omkredsen af myndighedsprojektets ydre ramme. Afrundede tal. Myndighedsprojektets etape 1 (ha) Det reducerede etape 1 projekt (ha) Upåvirkede stenrev og eksisterende moler i havnebassinet, der er saltvands eksponeret Stenrev, der etableres på nye moler og stenkastninger Stenrev, der skal flyttes/etableres i Natura 2000 området Stenrev der ikke afskæres fra havet indenfor omkredsen af myndigheds projektets ydre ramme Samlet areal af stenrev, der er eksponeret til saltvand efter etape 1* * Inden for omkredsen af myndighedsprojektet ydre ramme

10 10/16 VVM SCREENING Figur 3-2 Beliggenhed af stenrev i relation til etape 1 anlæg for myndighedsprojektet (A) og det reducerede etape 1 projekt (B).

11 VVM SCREENING 11/ Effekter af sedimentspild Effekter af myndighedsprojektets etape 1 I myndighedsprojektets etape 1 er det forudsat, at de nye moler etableres før udgravning til havnebassin påbegyndes for at begrænse spredning af spildt sediment ind i Natura 2000 området. MIKE 21 modellering af sedimentspredning i forbindelse med uddybning til nyt havnebassin har vist, at faner af spildt sediment kan skygge for og dermed påvirke væksten af alger på stenrev i Natura 2000 området, hvis uddybningen foregår i planternes vækstsæson (april- september). Stenrevene (habitattype 1170 Rev) og dermed de fasthæftede alger indgår som et af udpegningsgrundlagene for Natura 2000 området. Der kan være risiko for at væksten af alger på stenrevet omkring Hjellen, stenrevene omkring Deget, Spejderrev og Trestensrev påvirkes, som følge af skygningseffekter fra sedimentfaner, der føres ud af havnen (Figur 3-3 A). Det er i VVM'en godtgjort, at eventuelt påvirkede alger vil blive reetableret forholdsvis hurtigt efter arbejdets ophør (inden for få uger til ca. et halvt år). Tilsvarende viser MIKE 21 modelleringerne, at der er risiko for væksthæmmende skygningseffekter på de sparsomme forekomster af ålegræs ved Hjellen, Spejderrev og Deget (Figur 3-3 A). Endelig viser MIKE 21 modelleringen i forbindelse med uddybning til nyt havnebassin, at der kan opstå synlige sedimentfaner på blå flag badestrande nord for Havnen, herunder Palmestranden. Der vil være tale om sediment, der består af uforurenede materialer, og som ikke på nogen måde udgør en sundheds- eller miljømæssig risiko. For at forhindre at, der opstår væksthæmmende effekter på alger og ålegræs og for at minimere gener for badegæster har myndighederne stillet krav om at uddybningsarbejder foretages i perioden oktober-marts. Effekter af det reducerede etape 1 projekt På baggrund af eksisterende modelkørsler og beliggenheden af det reducerede etape 1 projekt og under forudsætning af, at ydermolerne etableres før udgravningen påbegyndes, vurderes: At stenrevsarealer, hvor algerne midlertidigt kan blive påvirket af skygning under uddybning af nyt havnebassin i planternes vækstsæson efter al sandsynlighed vil være mindre i forhold til myndighedsprojektet og at de potentielt påvirkede stenrevsarealer ligger udenfor Natura 2000 området (Figur 3-3 B). Udpegningsgrundlaget for Natura 2000 området vil således ikke blive påvirket ved uddybning af nyt havnebassin. Desuden vil ålegræsset i området efter al sandsynlighed ikke blive påvirket. Disse vurdering bygger på: Dels en parallelforskydning af de modellerede sedimentfaner for myndighedsprojektet, svarende til forskydningen af de nye ydermoler mod sydvest.

12 12/16 VVM SCREENING Dels det forhold, at de udgravede mængder vil være 25 % mindre i forhold til myndighedsprojektet og at uddybning til havnebassin udstrækkes til 12 sammenhængende måneder mod 6 måneder i myndighedstilladelser. At uddybning til havnebassin kan påvirke badestrande nord for havnen i form af synlige sedimentfaner. Der vil være tale om sediment, der består af uforurenede materialer og som ikke på nogen måde udgør en sundheds-eller miljørisiko. I områder hvor algerne eventuelt bliver påvirket af skygning, vil bestandene imidlertid reetablere sig forholdsvis kort tid efter gravearbejdets ophør. Resultaterne af modelleringen viser, at der ikke vil sedimentere materiale af betydning på stenene. Algerne vil derfor have et uforstyrret substrat, hvorpå de kan fasthæfte sig. Eksperimenter har påvist følgende retableringstider for arter, der er almindelige i området ved Frederikshavn (jvf. VVM-redegørelse og miljørapport): Sukkertang og blæretang, der er flerårige med levetider på hhv. 2-3 år og 5-6 år, kan reetablere sig forholdsvist hurtigt. For sukkertangs vedkommende i løbet af 6 måneder. Ribbeblad, der er flerårige med levetider på 4-10 år, kan reetablere sig i løbet af ca. 60 dage. De forskellige trådalger, der er etårige, kan reetablere sig meget hurtigt, idet de fleste har flere generationer på et år.

13 VVM SCREENING 13/16 Figur 3-3 Ålegræs og alger på stenrev som kan påvirkes af skygning fra uddybning af nyt havnebassin efter etablering af nye moler, hvis udgravningen foregår i planternes vækstperiode for myndighedsprojektets etape1 (A) og det reducerede etape 1 projekt (B)

14 14/16 VVM SCREENING 3.4 Effekter af ændringer i mole- og havnekonstruktioner Det er i det reducerede etape 1 projekt påregnet at ændre mole- og havnekonstruktionerne således at anvendelsen af uddybningsmaterialer og stenmaterialer optimeres. Det vil derfor ikke være muligt i fuldt omfang at gennemføre uddybnings- og opfyldningsarbejderne i forbindelse med det nye havnebassin efter molerne er etableret, som forudsat i myndighedsprojektet. Ved uddybning og opfyldning i det fremtidige havnebassin før etablering af molerne vil der spredes finkornet sediment ind i Natura 2000 området, hvilket kan skygge for ålegræs og alger og forårsage væksthæmning. Hvis dette arbejde udføres udenfor planternes vækstsæson (i oktober-marts) vil planterne ikke påvirkes, idet de ikke påvirkes af skygning udenfor vækstsæsonen og idet MIKE 21 modelberegningerne viser, at der ikke vil sedimentere materiale af betydning på ålegræs eller alger. 3.5 Effekter på kystudformning, bølge/strømforhold og sedimentation Effekter af myndighedsprojektets etape 1 Modelberegninger af virkningen af myndighedsprojektets etape 1 på kystens udformning samt bølge- og strømforhold viser, at virkningerne på kystudviklingen og sedimenttransporten er minimale og: At udbygningen ikke vil påvirke den overordnede sedimentbalance langs kysten nord og syd for havnen. At aflejringen af fint materiale i Lumskebugten mellem Frederikshavn Marina og Frederikshavn Havn vil aftage. At barrierestranden ved Nordre Skanse på sigt vil rykke lidt frem, og at strandlinjen vil drejes mere mod nordøst. At stranden langs Rønnerhavnens nordmole forventes at blive drejet i mere nordøstlig retning. At sedimenttransporten langs den Natura-2000 beskyttede strand ud for Elling Å mellem Rønnerhavnen og Strandby Havn ikke vil blive påvirket. At de eksisterende problemer med tilsanding ved Strandby Havn ikke vil blive forværret af havneudvidelsen. At havneudvidelsen ikke vil ændre kysterne på Hirsholmene. Effekter af det reducerede etape 1 projekt Det vurderes, at det reducerede projekt for etape 1 af havneudvidelsen med det mindre dækkede søareal vil påvirke bølge- og strømforhold for de omkringliggende kyster og nærliggende havne mindre end myndighedsprojektet.

15 VVM SCREENING 15/16 Tilsanding af indsejlingen ind til Frederikshavn Marina vil stadig være mindre end for de nuværende forhold. Der er i den principielle tilladelse til havneudvidelsen fra Trafikstyrelsen opstillet et vilkår om, at Frederikshavn Havn skal bidrage til oprensning af indsejlingen til Frederikshavn Marina efter anlægsfasen for så vidt angår den del af en eventuel tilsanding, der kan henføres til sedimentvandring som følge af havneudvidelsen. 3.6 Andre effekter Den ændrede placering af den nye sydmole i det reducerede etape 1 projekt vil forbedre besejlingsforholdene til Frederikshavn Marina. 4 Sammenfatning Sammenfattende er det vurderet, at et reduceret etape 1 projekt adskiller sig fra myndighedsprojektets etape 1 ved: At der er større afstand til Natura 2000 område nr. 4 "Hirsholmene, havet vest herfor og Ellinge Ås udløb". At Fredningslinjen til "Fredning af øgruppen Hirsholmene, øen Deget og omliggende søterritorium ikke overskrides. At der etableres et mindre stenareal på de nye moler, der er eksponeret til saltvand (9 ha mod 12 ha for myndighedsprojektet). At der skal flyttes/etableres et større stenrevsareal for at opretholde det eksisterende stenrevsareal (4 ha mod 0 ha for myndighedsprojektet). At en del af uddybningen og opfyldningen i det nye havnebassin vil foregå før etablering af moler for at optimere anvendelsen af uddybningsmaterialer og stenmaterialer. Dette arbejde vil foregå i vinterperioden og skygning fra sedimentfaner vil derfor ikke påvirke stenrev i Natura 2000 området. At stenrevsarealer, hvor algerne midlertidigt kan blive påvirket af skygning fra sedimentfaner i forbindelse med uddybning af nyt havnebassin i sommerperioden og efter etablering af moler, med al sandsynlighed vil være mindre i forhold til myndighedsprojektet, og at de potentielt påvirkede stenrevsarealer efter al sandsynlighed ligger udenfor Natura 2000 området. Dette medfører, at uddybning af nyt havnebassin i sommerperioden ikke vil påvirke stenrev i Natura 2000 området. Udpegningsgrundlaget for Natura 2000 området vil således ikke blive påvirket ved uddybning af nyt havnebassin, heller ikke hvis uddybningen foregår i sommerperioden. At ålegræs efter al sandsynlighed ikke vil blive påvirket af skygning fra sedimentfaner. At uddybning til havnebassin kan påvirke badestrande nord for havnen i form af synlige sedimentfaner, der ikke på nogen måde udgør en sundheds- eller miljømæssig risiko.

16 16/16 VVM SCREENING At påvirkningen af bølge- og strømforhold ved de omkringliggende kyster og nærliggende havne vil være mindre end myndighedsprojektet. At tilsanding af indsejlingen ind til Frederikshavn Marina stadig vil være mindre end for de nuværende forhold. At den ændrede placering af den nye sydmole vil forbedre besejlingsforholdene til Frederikshavn Marina. 5 Konklusion I det reducerede projekts etape 1, bibeholdes det eksisterende stenrevsareal på ca. 27 ha inden for omkredsen af myndighedsprojektets ydre ramme ved, at der etableres 9 ha stenrev på nye moler, ved at flytte/etablere 4 ha stenrev i Natura 2000 området og ved at 12 ha ikke afskæres fra havet (som det er tilfældet i myndighedsprojektets etape 1). I etape 1 af det reducerede projekt påregnes det at ændre mole- og havnekonstruktionerne således at anvendelsen af uddybningsmaterialer og stenmaterialer optimeres. Det vil derfor ikke være muligt i fuldt omfang at gennemføre uddybning og opfyldning i forbindelse med det nye havnebassin før molerne er etableret, som forudsat i myndighedsprojektet. Desuden vil det være forbundet med store økonomiske omkostninger og planlægningsmæssige vanskeligheder hvis det generelle forbud mod at uddybe i perioden oktober-marts skal overholdes. Denne screening har vist, at det vil være muligt at undgå miljømæssige effekter i Natura 2000 området af delvist at påbegynde uddybnings- og opfyldningsarbejderne før de nye moler er etableret og at effekter udenfor Natura 2000 området vil være begrænsede, hvis arbejdet udføres som følger: I forbindelse med udførelsen af etape 1 af havneudvidelsen, foretages delvis uddybnings- og opfyldningsarbejde i det nye havnebassin før etablering af moler i en seks måneders vinterperiode (oktober til marts). Den resterende uddybning af havnebassin og opfyldning gennemføres i en helårsperiode efter etablering af moler. Uddybning til sejlrende gennemføres i vinterperioden (oktober til marts). Med denne fremgangsmåde kan badestrande nord for havnen stadig blive påvirket i form af synlige sedimentfaner.

Ændret projekt for etape 1 af udvidelsen af Frederikshavn Havn

Ændret projekt for etape 1 af udvidelsen af Frederikshavn Havn Frederikshavn Havn Oliepieren 7 9900 Frederikshavn Sendt elektronisk til info@frederikshavnhavn.dk Ændret projekt for etape 1 af udvidelsen af Frederikshavn Havn Trafikstyrelsen har den 12. november 2014

Læs mere

VVM-SCREENING AF PROJEKTÆNDRING FOR FREDERIKSHAVN HAVN - SØTERRITORIET

VVM-SCREENING AF PROJEKTÆNDRING FOR FREDERIKSHAVN HAVN - SØTERRITORIET Notat, Me011 Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 7220 7207 F +45 7242 8900 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Frederikshavn Havneudvidelse VVM-screening af projektændring Søterritoriet

Læs mere

Principiel tilladelse til udvidelse af Frederikshavn Havn

Principiel tilladelse til udvidelse af Frederikshavn Havn Frederikshavn Havn A/S Oliepieren 7 9900 Frederikshavn Sendt elektronisk til info@frederikshavnhavn.dk Principiel tilladelse til udvidelse af Frederikshavn Havn Kystdirektoratet modtog den 16. juli 2012

Læs mere

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning.

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning. 12. oktober 2018 Notat Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning Projekt nr.: 227462 Dokument nr.: 1229911198 Version 1 Revision 00 Udarbejdet

Læs mere

Tilladelse til anlæg af etape 1 af udvidelsen af Frederikshavn

Tilladelse til anlæg af etape 1 af udvidelsen af Frederikshavn Frederikshavn Havn A/S Oliepieren 7 9900 Frederikshavn Sendt elektronisk til: mtth@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780121 Fax 7262 6790 hork@tbst.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til projektændringer til Etape 1 i forbindelse med udvidelse af Frederikshavn Havn

Tilladelse til projektændringer til Etape 1 i forbindelse med udvidelse af Frederikshavn Havn Frederikshavn Havn Sendt elektronisk til: Søren Pilgaard, sp@fhhavn.dk Lasse Jarlskov, lbpe@cowi.dk Erling Povlsen, ERP@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

UDVIDELSE AF FREDERIKSHAVN HAVN

UDVIDELSE AF FREDERIKSHAVN HAVN MAJ 2014 FREDERIKSHAVN HAVN A/S UDVIDELSE AF FREDERIKSHAVN HAVN VVM REDEGØRELSE OG MILJØRAPPORT BIND 1. HOVEDRAPPORT ENDELIG UDGAVE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Udvidelse af Frederikshavn Havn Sammenfattende redegørelse

Udvidelse af Frederikshavn Havn Sammenfattende redegørelse Udvidelse af Frederikshavn Havn Sammenfattende redegørelse September 2014 1 1. Formål med den sammenfattende redegørelse I forbindelse med den endelige vedtagelse og offentliggørelser af planer, der er

Læs mere

Tilladelse til etape 3 i udvidelse af Skagen Havn

Tilladelse til etape 3 i udvidelse af Skagen Havn Skagen Havn Havnevagtvej 30 9990 Skagen Sendt elektronisk til: LAEN@frederikshavn.dk og CQN@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Udvidelse af Frederikshavn Havn - Etape 1

Kommuneplantillæg nr Udvidelse af Frederikshavn Havn - Etape 1 Udvidelse af Frederikshavn Havn - Etape 1 Februar 2016 Kolofon Udarbejdet af Center for Teknik og Miljø, Frederikshavn Kommune i samarbejde med Sweco Danmark A/S og aarhus arkitekterne A/S. Februar 2016.

Læs mere

Tilsanding i og ved Frederikshavn Marina. Besejlingsforhold til og fra Frederikshavn Marina

Tilsanding i og ved Frederikshavn Marina. Besejlingsforhold til og fra Frederikshavn Marina FREDERIKSHAVN HAVN A/S Udvidelse af Frederikshavn Havn COWIs respons til Jan Lauridsens indsigelse ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse

Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse August 2018 Sagsnr. GEO-2016-00979/LAEN 1. Formål med den sammenfattende redegørelse I forbindelse med den endelige vedtagelse og offentliggørelser

Læs mere

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendt pr. mail til roennehavn@roennehavn.dk, niras@niras.dk og gva@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse

Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse 1. Indledning På foranledning af Klitroseparken og andre grundejerforeninger på Ore Strand, har A1 Consult udarbejdet en vurdering af

Læs mere

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

Kommuneplantillæg Udvidelse af Frederikshavn Havn

Kommuneplantillæg Udvidelse af Frederikshavn Havn Udvidelse af Frederikshavn Havn Deget Eksisterende spulefelter Jernbane Kragholmen Nordhavnen Eksisterende vindmøller Station Trafikhavnen Fiskeri- og trafikhavnen E45 Flådestation Færgehavnen November

Læs mere

UDVIKLINGSFORVALTNINGEN DEBATOPLÆG. Udvidelse af Grenaa Havn. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

UDVIKLINGSFORVALTNINGEN DEBATOPLÆG. Udvidelse af Grenaa Havn. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: UDVIKLINGSFORVALTNINGEN DEBATOPLÆG Udvidelse af Grenaa Havn Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk DEBATOPLÆG Udvidelse af Grenaa Havn Indledning Norddjurs Kommune indkalder

Læs mere

ETAPE 3 UDVIDELSE AF SKAGEN HAVN

ETAPE 3 UDVIDELSE AF SKAGEN HAVN 2018 SKAGEN HAVN ETAPE 3 UDVIDELSE AF SKAGEN HAVN VVM REDEGØRELSE, MILJØVURDERING AF PLANGRUNDLAGET OG NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING. BIND 1. HOVEDRAPPORT ENDELIGT UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

KONTROL- OG OVERVÅGNINGSPROGRAM VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

KONTROL- OG OVERVÅGNINGSPROGRAM VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 28 KONTROL- OG OVERVÅGNINGSPROGRAM VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 28 KONTROL OG OVERVÅGNINGSPROGRAM 1612 28.1 Indledning 1612 28.2 Principperne for kontrol-

Læs mere

I området ligger en fungerende flydedok fra Orskov Yard, som i hele entreprisen skal kunne tilgås og holdes i drift.

I området ligger en fungerende flydedok fra Orskov Yard, som i hele entreprisen skal kunne tilgås og holdes i drift. Frederikshavn Havn. Ny pier ved Østre Kaj Frederikshavn Havn overvejer at etablere en ny pier, som skal anvendes til forankring af en ca. 250 x 50 m stor flydedok og til modtagelse af op til ca. 250 m

Læs mere

Indsigelsesnotat til VVM-/Miljørapport, Lokalplanforslag FRE.H.14.08.02, kommuneplantillæg 09/62 Udvidelse af Frederikshavn Havn

Indsigelsesnotat til VVM-/Miljørapport, Lokalplanforslag FRE.H.14.08.02, kommuneplantillæg 09/62 Udvidelse af Frederikshavn Havn Indsigelsesnotat til VVM-/Miljørapport, Lokalplanforslag FRE.H.14.08.02, kommuneplantillæg 09/62 Center for Teknik og Miljø 24/9-2014 LAEN Indkomne bemærkninger 1. Naturstyrelsen Dok.nr. 153653/14 og Dok.nr.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Frederikshavn Havn Oliepieren 7 9900 Frederikshavn info@fhhavn.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02667-16 Ref. Thomas Larsen 09-01-2018 Tilladelse til uddybning af sejlrenden til kote -14 m til Frederikshavn

Læs mere

Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved

Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved Dato: 08-01-2014 Dokumentnr. 13/00653-55 Sagsbehandler: Bertram Tobias Hacke Direkte tlf.nr.: 91 33 84 28 Afgørelse om ikke VVM-pligt vedr. mindre forlængelse af

Læs mere

OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2

OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2 FANØ KOMMUNE OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING

Læs mere

Tilladelse til etape 1 i forbindelse med udvidelse af Hirtshals

Tilladelse til etape 1 i forbindelse med udvidelse af Hirtshals Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals Sendt elektronisk til hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Bilag 1. Indholdsfortegnelse. Vurdering af hydrauliske forhold for. Lokalplan 307. Gentofte Kommune. 1 Introduktion

Bilag 1. Indholdsfortegnelse. Vurdering af hydrauliske forhold for. Lokalplan 307. Gentofte Kommune. 1 Introduktion Bilag 1 Gentofte Kommune Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan 307 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Introduktion

Læs mere

UDVIDELSE AF FREDERIKSHAVN HAVN

UDVIDELSE AF FREDERIKSHAVN HAVN SEPTEMBER 2013 FREDERIKSHAVN HAVN A/S UDVIDELSE AF FREDERIKSHAVN HAVN VVM SCOPINGRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2013

Læs mere

ETAPE 3 UDVIDELSE AF SKAGEN HAVN

ETAPE 3 UDVIDELSE AF SKAGEN HAVN 2017 SKAGEN HAVN ETAPE 3 UDVIDELSE AF SKAGEN HAVN VVM REDEGØRELSE, MILJØVURDERING AF PLANGRUNDLAGET OG NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING. BIND 1. HOVEDRAPPORT 1. UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2

Læs mere

Referat. 2. Projektdirektør Preben Reinholt, Frederikshavn Havn orienterer om havneudvidelsen.

Referat. 2. Projektdirektør Preben Reinholt, Frederikshavn Havn orienterer om havneudvidelsen. Mødereferat 26. november 2013 Frederikshavn Marina, Fælleshuset 1900 Møde indkaldt af: Bestyrelsen Mødetype: Orienteringsmøde Ansvarlig for udstyr: Referent: Jan Lauridsen Ordstyrer: Deltagere: Hans-Erik

Læs mere

Udkast Hvidbog Idefasen af VVM- og Miljøvurderingsprocessen for udvidelse af Vedbæk havn

Udkast Hvidbog Idefasen af VVM- og Miljøvurderingsprocessen for udvidelse af Vedbæk havn Udkast Hvidbog Idefasen af VVM- og Miljøvurderingsprocessen for udvidelse af Vedbæk havn Indhold Indledning... 2 1. Lovgivning vedr. indhold af VVM-redegørelsen og Miljøvurderingen... 2 2. Annoncering...

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af Køge Havn

Tilladelse til udvidelse af Køge Havn Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Sendt elektronisk til tek@koegehavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi.

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ISHØJ KOMMUNE KUNSTENS Ø, ISHØJ VVM SCREENING PROJEKTNR. A0 DOKUMENTNR. 1 VERSION 1 UDGIVELSESDATO

Læs mere

THYBORØN HAVN VVM FOR UDVIDELSE IKKE-TEKNISK RESUME

THYBORØN HAVN VVM FOR UDVIDELSE IKKE-TEKNISK RESUME Dato August, 2014 THYBORØN HAVN VVM FOR UDVIDELSE IKKE-TEKNISK RESUME THYBORØN HAVN IKKE-TEKNISK RESUME Revision Dato 2014/08/26 Udarbejdet af Ole Gregor, Sanne Laugesen, Ole Funk Knudsen, Casper Holmgaard

Læs mere

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej 49 4040 Jyllinge Kystdirektoratet J.nr. 13/00497-22 Ref. Line Henriette Broen 26-02-2014 Tilladelse til bypass af sediment fra indsejlingen til Jyllinge

Læs mere

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017 HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM HVORFOR UDVIDE? Havnen er 50 år gammel og bygget til datidens fiskeskibe. Siden 1967 er der sket en kraftig udvikling i flåden hen imod større og anderledes

Læs mere

VVM-tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Vordingborg

VVM-tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Vordingborg Vordingborg havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

Principiel tilladelse til udvidelse af Thyborøn Havn

Principiel tilladelse til udvidelse af Thyborøn Havn Edvard Thomsens Vej 14 Thyborøn Havn Tankskibsvej 4, Postboks 35 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til thomas.damgaard@lemvig.dk og ork@ramboll.dk 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Masnedø Havneudvidelse Nærmere vurdering af alternativ placering på baggrund af Vordingborg Havns kommentarer

Masnedø Havneudvidelse Nærmere vurdering af alternativ placering på baggrund af Vordingborg Havns kommentarer Masnedø Havneudvidelse Nærmere vurdering af alternativ placering på baggrund af Vordingborg Havns kommentarer Dato 2016-07-08 Udarb. JH/JJ KS UJ Projekt nr. 16.028 1. Resumé På foranledning af Vordingborg

Læs mere

Principiel tilladelse til udvidelse af Hirtshals Havn

Principiel tilladelse til udvidelse af Hirtshals Havn Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals Sendt elektronisk til hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 kmo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Debatoplæg Udvidelse af Randers Havn

Debatoplæg Udvidelse af Randers Havn Debatoplæg Udvidelse af Randers Havn Debatperiode: fra den 1. marts 2010 til den 29. marts 2010 Frist for aflevering af idéer og forslag: den 29. marts 2010 Borgermøde: den 8. marts 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor. Køge Kommune, att.: Jens Christian Kaas Torvet 1 4600 Køge Kystdirektoratet J.nr. 14/00796-16 Ref. Thomas Larsen 26-11-2014 Tilladelse til at uddybe og forlænge sejlreden uden for nye dækkende værker ved

Læs mere

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendes elektronisk til: rho@niras.dk, Vivi.Granby@brk.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020102-00227

Læs mere

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere

Notat NY VESTHAVN. Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger - Asnæs Fiskeopdræt. 19. september 2008

Notat NY VESTHAVN. Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger - Asnæs Fiskeopdræt. 19. september 2008 Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk NY VESTHAVN CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger

Læs mere

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1 10. december 2018 Notat Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning Projekt nr.: 14.625.00 1229093578Dokument nr.: 1229093578 1Version 2 Revision 2 Indhold 1 Indledning

Læs mere

Tilladelse til etablering af 7 piers og udgravning af kanaler ved Teglholmen i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af 7 piers og udgravning af kanaler ved Teglholmen i Københavns Havn Udviklingsselskabet By og Havn I/S Nordre Toldbod 7 1013 København K Sendt elektronisk til info@byoghavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HERNING KOMMUNE Miljømæssig vurdering af forslag til regulering af Hammerum Å ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MILJØVURDERING INDHOLD

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelser til etablering, renovering og udvidelse af anlæg på søterritoriet Husk at læse vejledningen

Læs mere

UDVIDELSE AF RØNNE HAVN. VVM-REDEGØRELSE OG MILJØVURDERING AF PLANGRUNDLAGET Vurderinger af konsekvenser af ændring af anlægsmetoden

UDVIDELSE AF RØNNE HAVN. VVM-REDEGØRELSE OG MILJØVURDERING AF PLANGRUNDLAGET Vurderinger af konsekvenser af ændring af anlægsmetoden UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VVM-REDEGØRELSE OG MILJØVURDERING AF PLANGRUNDLAGET Vurderinger af konsekvenser af ændring af anlægsmetoden Maj 2017 PROJEKT Projekt nr. 224409 Dokument nr. 1223366193 Udarbejdet

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

Debatoplæg Udvidelse af Sæby Havn

Debatoplæg Udvidelse af Sæby Havn Debatoplæg Udvidelse af Sæby Havn Kom med ideer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 15.06.2018 til den 31.07.2018 Frederikshavn Kommune og Kystdirektoratet indkalder ideer og forslag i forbindelse

Læs mere

EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 29 EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 29 EVENTUELLE MANGLER 1617 29.1 Det marine område 1617 29.2 Lolland 1619 29.3 Fehmarn 1620 29.4 Sammenfatning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bandholm Aktivitetsforening Havnegade 37 4941 Bandholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00900-17 Ref. Laura Storm Henriksen 25-11-2015 Tilladelse til etablering af strand i krydset ml. Havnegade og Strandparken

Læs mere

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Bilag 2 (Teknisk notat: 13. dec. 2011) Refereres som: Knudsen, S.B., og Ingvardsen, S.M., 2011. Thyborøn kanal etablering og opretholdelse

Læs mere

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune Oktober 2016 Indhold 1. VVM-tilladelse til testvindmølle ved Drantum, Ikast-Brande Kommune 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt på mail til fllun@assens.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01889-20 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til etablering af spunsvæg og badetrappe

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Morsø Kommune Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Sendt til jap@morsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00081-8 Ref. Thomas Larsen 23-03-2015 Tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, Havnevej, matr.nr.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Nyborg Kommune v/ Paul S. Qvist Nørrevoldgade 9 5800 Nyborg Kystdirektoratet J.nr. 16/02488-15 Ref. Anni Lassen 28-07-2016 Tilladelse til nyttiggørelse efter kystbeskyttelsesloven ved Nyborg Marina, Nyborg

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej Regstrup

Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej Regstrup Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej 158 4420 Regstrup Dato: 18-07-2013 Dokumentnr. 13/00257-15 Sagsbehandler: Bertram Tobias Hacke Direkte tlf.nr.: 91 33 84 28 Tilladelse til opfyldning på søterritoriet

Læs mere

Kortfattet redegørelse vedr. udlægning af sten i Flensborg Fjord

Kortfattet redegørelse vedr. udlægning af sten i Flensborg Fjord Kortfattet redegørelse vedr. udlægning af sten i Flensborg Fjord Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 26. juni 2012 Poul Nordemann Jensen Rekvirent: Naturstyrelsen Antal sider: 5

Læs mere

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt.

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt. Kolding Kommune Att.: Projektleder Torben Gade By- og Udviklingsforvaltningen togad@kolding.dk VVM-screening af Marina City lystbådehavn og ny bydel. Kolding Kommune har den 20. december 2016 i henhold

Læs mere

VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme 2

VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme 2 HOFOR VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme

Læs mere

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen Lyngby-Tårbæk Kommune Center for Plan og Miljø Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Att.: Thomas

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT VEJDIREKTORATET STORSTRØMSBROEN INTERIMSDÆMNINGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK BESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Påvirkning

Læs mere

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5 ODENSE KOMMUNE EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater 2 3

Læs mere

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 Thyborøn Havn set mod Rønland Thyborøn Havn ønsker at udvide havnen. Havnen er en vigtig arbejdsplads og Lemvig Kommune ønsker at støtte op

Læs mere

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Att.: Louise Rom Weikert Tel +45 5195 8742 casper@jyskvindenergi.dk Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen I henhold

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Hvis du ansøger for en privatperson, skal du indtaste ansøgers navn og adresse. Ansøger du på vegne

Læs mere

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod 7 1259 København Sendt pr. mail til: aaa@byoghavn.dk og RALA@arkitema.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Kvælstofbelastning i Guldborgsund

Kvælstofbelastning i Guldborgsund Ringsted Femern Banen Projekteringsfasen, NIRAS + Rambøll Notat Dato 23-10-2015 RFB_10_03_05_Nr2004_Kvælstofbelastning i Guldborgsund Kvælstofbelastning i Guldborgsund 1.1 Vedtagne vandplaner og udkast

Læs mere

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Mødereferat Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Anledning til mødet: Deltagere: Referent: Erling Skipper Hansen havde indkaldt til mødet for at få klarlagt årsagerne til tangansamlingerne samt for

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af et snorklerev i Alssund ved Skivedepotet

Ansøgning om tilladelse til etablering af et snorklerev i Alssund ved Skivedepotet Ansøgning om tilladelse til etablering af et snorklerev i Alssund ved Skivedepotet 1. Indledning, baggrund og formål Sønderborg Kommune og Foreningen Als Stenrev vil anlægge et snorklerev i Alssund ud

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Odense Kommune, By-og Kulturforvaltningen Byggeri og Anlæg Nørregade 36-38 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 15/00132-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 22-04-2015 Tilladelse til renovering af kajanlæg i

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Tilladelse til etablering af kanaler ved Teglholmen Nord i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kanaler ved Teglholmen Nord i Københavns Havn COWI A/S Att.: Troels Wenzel Parallelvej 2 2800 Kgs Lyngby Sendt elektronisk til TRW@cowi.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelser til etablering, renovering og udvidelse af anlæg på søterritoriet. Husk at læse vejledningen

Læs mere

Risiko- og VVM-anmeldelse - Etablering af LNG og LBG-anlæg ved Frederikshavn Havn

Risiko- og VVM-anmeldelse - Etablering af LNG og LBG-anlæg ved Frederikshavn Havn Frederikshavn Kommune Center for Teknik og Miljø Ålborgvej 93 9300 Sæby Att. Birthe Sloth ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 5.

Læs mere

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt Femern Bælt A/S Vester Søgade 10 1601 København V Sendt elektronisk til: Christian Henriksen; che@femern.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Femern Bælt projektet og det kohæsive sediment. - udfordringer og foranstaltninger. Miljøkoordinator Bjarne Holm Jakobsen

Femern Bælt projektet og det kohæsive sediment. - udfordringer og foranstaltninger. Miljøkoordinator Bjarne Holm Jakobsen Femern Bælt projektet og det kohæsive sediment - udfordringer og foranstaltninger Miljøkoordinator Bjarne Holm Jakobsen Den faste forbindelse over Femern Bælt Femern A/S som bygherre og VVM processens

Læs mere

Kapacitet af eksisterende udløbsledning Med hensyn til kapaciteten af den eksisterende afløbsledning så henvises der til punkt B3.

Kapacitet af eksisterende udløbsledning Med hensyn til kapaciteten af den eksisterende afløbsledning så henvises der til punkt B3. Notat Dato: 18.06.2014 Projekt nr.: 6529-003 T: +45 2540 0246 E: sal@moe.dk Projekt: Separatkloakering i Strøby Egede Etape 2 Emne: Regnvandsbassin - Åstedsforretning Notat nr.: 2 Fordeling: Heidi Kjær

Læs mere

Endelig tilladelse til etablering af badestrand ved Valbyparken anlægget er ikke VVM-pligtigt

Endelig tilladelse til etablering af badestrand ved Valbyparken anlægget er ikke VVM-pligtigt Københavns Kommune Center for Trafik Islands Brygge 37, 2. sal Postboks 450 1505 København V Sendt pr. mail til ex0g@kk.dk og sabb@ramboll.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag For Spulefelt på Esbjerg Østhavn December 2015 Indkaldelse af idéer og forslag VVM for spulefelt på Esbjerg Østhavn Udgivet december 2015 af Miljøstyrelsen Aarhus Lyseng

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn RØNNE HAVN A/S CVR-Nummer 27932150 Adresse Sydhavnsvej

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere et stenrev ud for Sønderborg Strand, Sønderborg Kommune, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere et stenrev ud for Sønderborg Strand, Sønderborg Kommune, på de vilkår som fremgår nedenfor. Sønderborg Kommune Rådhuset, Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Sendt på mail til bkru@sonderborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01733-15 Ref. Anne Villadsgaard 14-07-2016 Tilladelse til at etablere et stenrev

Læs mere

Principiel tilladelse til udvidelse af Randers Havn

Principiel tilladelse til udvidelse af Randers Havn Randers Havn Kulholmsvej 1 8930 Randers NØ Sendt elektronisk til mail@randershavn.dk Principiel tilladelse til udvidelse af Randers Havn Kystdirektoratet modtog den 17. november 2009 kopi af en ansøgning

Læs mere

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til 32 og 35 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

VVM Redegørelse Udkast 31. januar 2008

VVM Redegørelse Udkast 31. januar 2008 Hov Færgehavn Havneudvidelse i Hov VVM Redegørelse Udkast 31. januar 2008 NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Telefax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk Web www.niras.dk

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Undersøgelse af spildevandsudledning i Vesterhavet

Undersøgelse af spildevandsudledning i Vesterhavet Undersøgelse af spildevandsudledning i Vesterhavet Arlas rensningsanlæg ved Nr. Vium Trin 1 Videncentret for Landbrug Trin1-Teknisk notat Juni 2013 Vand Miljø Sundhed Undersøgelse af spildevandsudledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej.

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej. Silkeborg Kommune Resendalvej - Skitseprojekt Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere