AFTALELOVEN Tilbud/Accept Tilbud. kendskab kendte til indså eller burde indse Accept.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFTALELOVEN Tilbud/Accept Tilbud. kendskab kendte til indså eller burde indse Accept."

Transkript

1 AFTALELOVEN En aftale er en aftale. Når den foreligger har både parterne og samfundet en interesse i at den holdes. Skete det ikke ville hele samfundets udveksling af varer og tjenester bryde sammen. Der er ingen formkrav til en aftale, d.v.s. den kan være både mundtlig, skriftlig og endda i visse tilfælde stiltiende. Den der ønsker at påberåbe sig en aftale må imidlertid kunne bevise at den findes, og da er skriftlighed jo en god ting. Der er ikke forskel på retsvirkningen af en skriftlig og en mundtlig aftale, de er nøjagtigt lige forpligtende. Tilbud/Accept En aftale indgås ved at A fremsætter et tilbud til B og B efterfølgende accepterer det. Vupti, så eksisterer der en aftale efter aftaleloven. Loven bestemmer selv at den er deklaratorisk idet den angiver kun at gælde, hvis andet ikke følger af tilbud eller accept eller af handelsbrug eller anden sædvane. Altså loven gælder når alle andre muligheder er udtømt (dette gælder dog kun nogle af bestemmelserne, se senere) Tilbud. Et ordentligt tilbud indeholder oplysning om: Art af vare eller tjeneste, mængde, kvalitet, pris, leveringstid, leveringssted og måde og tilbudets varighed, særligt naturligvis hvis nogle af elementerne er usædvanlige. A bliver bundet af tilbudet i det øjeblik det kommer til B s kendskab. Hvis A fortryder skal hans tilbagekaldelse af tilbudet være fremme hos B tidligere eller samtidig med tilbudet. Samtidig vil sige i samme postomdeling. Man antages at læse HELE posten samtidig. Der findes kun få domme vedrørende s, men der findes en som sidestiller en e- mail med et almindeligt brev. Dette må betyde at et tilbud fremsat via som hovedregel ikke KAN tilbagekaldes. Dog må A, som overfor en dommer kan fremlægge et tilbud og en tilbagekaldelse sendt med 30 sekunders mellemrum, gøre det temmelig svært for B at overbevise dommeren om, at han kun kendte til tilbudet. Er tidsforskydningen derimod en time er det nok lettere. (Dette om s er mine egne spekulationer). Et tilbud kan være forsynet med betegnelsen uden obligo eller fritblivende eller uden forbindende. I så fald er det IKKE forpligtende for afgiveren, men må opfattes som en opfordring til modtageren om at afgive købstilbud. Betegnelsen så længe lager haves i et tilbud angiver, at der er tale om en vare (måske tjeneste?) som ikke er tilgængelig i vilkårlige mængder og at tilbudsgiveren kun er forpligtet så længe varen ikke er udsolgt. Er tilbudet ved en fejl blevet mere gunstigt end tilsigtet er det alligevel forpligtende for A med mindre B indså eller burde indse at der forelå en fejl. Accept. Hvis B afslår tilbudet er A ikke længere forpligtet uanset at acceptfristen ikke er udløbet. A står ligeledes frit når acceptfristen er udløbet og B ikke har reageret.

2 Hvis accepten fra B kommer for sent opfattes den som et nyt tilbud. Her er dog en krølle. Hvis accepten kommer for sent, men A indså eller burde indse at B tror at accepten er rettidig (f. eks. på grund af postforsinkelse) så er A stadig forpligtet, med mindre A uden ugrundet ophold meddeler B at accepten er kommet for sent. Undladelse heraf vil forpligte A til at opfylde aftalen. Indså eller burde indse. Dette begreb forekommer mange steder, både i denne og andre love. Det betyder at man ikke kan vinde en ret ved at stille sig dum an. Afgørelser efter dette begreb vil normalt ende i retten, hvor dommeren får den sikkert besværlige afgørelse af, om den pågældende udmærket vidste at forholdene var anderledes end han lod som om, eller om en gennemsnitligt begavet dansker ville have indset det. (Bonus Pater) Uden ugrundet ophold. Også et begreb som forekommer mange steder. Det betyder at man ikke kan vinde en ret ved at smøle. Det er ikke nok til grundet ophold at man lige havde travlt med så meget andet. Grundet ophold betyder at det ikke var praktisk muligt at foretage aktiviteten tidligere. Uoverensstemmende accept. Hvis B fremsender en accept som ikke er enslydende med tilbudet anses den blot som et nyt (anderledes) tilbud. Men hvis afvigelsen er fremkommet ved en fejl og A indså eller burde indse dette skal han uden ugrundet ophold meddele B at accepten er uoverensstemmende, ellers bliver han forpligtet efter accepten. Acceptfristen. Hvis tilbudet indeholder en acceptfrist, så er det den der gælder. (derfor indeholder et ordentligt tilbud en angivelse af hvor længe det gælder). Hvis intet er angivet skal tilbudet gælde en passende tid. Denne afhænger af omstændighederne. Hvis tilbudet gælder en vare hvis pris dagligt varierer er acceptfristen nok kort. Hvis derimod tilbudet gælder et stykke jord er fristen nok længere. Hvis et tilbud fremsættes gennem et hurtigt medie (telegram) forventes det at accepten sendes på samme hurtige eller endnu hurtigere måde. Tavshed. Et tilbud fra A som fremsættes med angivelse af at tavshed vil blive betragtet som accept er normalt ikke forpligtende for B. Dog skal B hvis han efterfølgende forespørges om han vil acceptere tilbudet afgive erklæring herom. Undlader han dette er tilbudet bortfaldet. Mundtlige tilbud som fremsættes uden angivelse af acceptfrist skal accepteres umiddelbart for at forpligte tilbudsgiveren. Ovenstående er en beskrivelse af aftalelovens kapitel 1, Dermed er det også slut på den deklaratoriske del. De resterende kapitler indeholder regler om Fuldmagt, Ugyldige viljeserklæringer og sluttelig et par paragraffer om forbrugeraftaler.

3 Fuldmagter. Det er et stort og kompliceret område hvor vi kun vil behandle enkelte dele. En fuldmagt indebærer at en person (fuldmægtigen) kan indgå en aftale med tredjemand på vegne af fuldmagtsgiveren således, at fuldmagtsgiveren bliver forpligtet på samme måde som hvis han selv havde indgået aftalen. Fuldmagter kan være udtrykkelige (d.v.s. normalt, men ikke nødvendigvis, skriftlige) og de indeholder så en aftale om nøjagtigt hvad der er fuldmagtsgiveren A forventer (og ikke forventer) udført af fuldmagtshaveren B. Der er et stort og kompliceret regelsæt om hvorledes de udstedes og (navnlig) hvordan de tilbagekaldes. Det er ikke interessant i vor sammenhæng. Fuldmagter kan også være stiltiende, og alligevel være forpligtende for A. Der er ingen tvivl om at den skolepige som ansættes i kiosken på hjørnet har fuldmagt til at sælge kioskens bolcher til forbipasserende kunder. Hun er indehaver af en stillingsfuldmagt selv om hun ikke ved hvad det betyder. Hvis hun (fejlagtigt) sælger en pose bolcher for kr. 5.- selv om prisen faktisk er kr. 6.- har forretningens indehaver ikke kr. 1.- til gode hos de kunder der har betalt for lidt. Pigen har indgået en handel på hans vegne og den der i god tro har købt bolcherne for billigt har bare gjort en god forretning. Indehaverens har kun to muligheder 1.) at instruere sin fuldmægtig bedre eller 2.) at afskedige hende. Gør han det sidste vil det også for kunderne være tydeligt at hun ikke har stillingsfuldmagten længere. Hun er jo ikke i forretningen. Det er kundens pligt at overveje om den handel han indgår med pigen ligger indenfor den stillingsfuldmagt hun har som ekspedient. Hvis hun tilbyder hele kiosken til en forbipasserende handelsrejsende er det sidstnævntes pligt at overveje, om hun mon har ret til at indgå en sådan handel på ejerens vegne, og han bør komme til den slutning at det har hun nok ikke. Køber han den alligevel af hende, vil dommeren (når ejeren forlanger at handelen skal gå tilbage) til den handelsrejsende sige at han burde indse at hun handlede udenfor fuldmagten og at ejeren derfor ikke er forpligtet. Alle ansatte optræder i et vist omfang på arbejdsgiverens vegne og indgår aftaler som forpligter ham økonomisk. Både de selv og dem de handler med bør overveje hvor grænsen for fuldmagten går. På byggepladser, hvor der ofte skal træffes hurtige beslutninger om hvordan et pludseligt opstået problem skal løses, kan det være vigtigt for en virksomhed (en mester) at dens / hans folk er grundigt instrueret om hvor store beføjelser de har til at træffe beslutninger på dens / hans vegne. Den leverandør, som laver en aftale med en der optræder som leder på byggepladsen, vil formodentlig forpligte firmaet / mesteren hvis ikke enhver kan indse at han disponerer ud over hvad en byggepladsleder normalt kan beslutte.

4 Aftalers (U)gyldighed Forhold der gør aftaler ugyldige. Når en aftale foreligger kan der fremsættes stærke og svage indvendinger mod at aftalen skal stå ved magt. De stærke indvendinger er FUT (Falsk, Umyndighed eller Tvang). Disse indsigelser er så stærke at de også rammer en eventuel senere erhverver af aftalen, som er i god tro. Falsk Et eksempel: A skriver under på at have lånt (og dermed at skylde) B kr B er imidlertid i pengeforlegenhed og videresælger gældsbrevet til C for kr men først efter at have rettet beløbet til kr Altså en forfalskning. C har ikke den ringeste grund til at tro der skulle være noget usædvanligt ved gældsbrevet. Når A og C mødes medbringer A kr medens C forventer at få kr C har nu tabt kr fordi A s fotokopi af gældsbrevet klart viser at der er tale om en forfalskning og at gælden kun er på kr Herefter har C naturligvis et krav på B, men der er jo nok ikke meget at hente, årsagen til svindlen var jo pengeforlegenhed. Umyndighed. En umyndig kan ikke forpligte sig ved at indgå en aftale. Aftalen eksisterer slet ikke. Hvis nogen i god tro køber en aftale, der viser sig at være indgået af en umyndig, ændrer dette ingenting. Aftalen eksisterer ikke så han har altså købt noget som ikke findes. Tvang. Den der er tvunget gennem udøvelse af vold eller trussel om vold bliver ikke forpligtet af den således fremkaldte aftale. Her er dog en lille krølle. Det kan jo være at tvangen er udøvet af en anden end løftemodtageren. Eksempel: A vil gerne låne penge af B men B forlanger en kaution. A tvinger med trusler om vold C til at kautionere overfor B, som ikke ved og ikke burde vide at der foreligger tvang. Her hænger C på kautionen, selv om den er fremkaldt ved tvang, med mindre han, så snart tvangen ophører uden ugrundet ophold meddeler B at løftet er fremkaldt ved tvang. Normalt kan denne meddelelse komme frem til B inden den underskrevne kautionserklæring. Svage indsigelser er indsigelser der ikke uden videre bevarer deres vægt overfor den der i god tro erhverver (betyder normalt køber) retten ifølge aftalen. Normalt vil den der selv modtager aftalen være i ond tro. Det kan ske på følgende måder: 1) Svig: Svig opstår når nogen opnår en aftale ved bevidst at give urigtige oplysninger eller fortie vigtige oplysninger. Det kræves her at de forkerte oplysninger har en vis grovhed. Hvis ekspedienten i en tøjforretning siger: Disse bukser er uopslidelige, så er det oplagt løgn, men køberen får ikke ret i, at den løgn er så grov at aftalen om købet bliver ugyldig. Fortæller sælgeren derimod en fantastisk (frit opfundet) historie

5 om hvorledes Fremmedlegionen bruger samme slags bukser, fordi de kan holde til det hårde liv i årevis og det derpå viser sig at de bliver slidt som almindelige bukser, så foreligger der urigtige oplysninger i en sådan grad at det må kaldes svig. Det bliver bare svært at bevise. Et andet eksempel: A køber nogle aktier af B efter at være blevet vejledt af C. C giver bevidst fejlagtige oplysninger, som bliver den direkte anledning til at A køber. Hvis B ikke vidste eller burde vide at købet er baseret på C s svigagtige oplysninger står handlen ved magt. Ellers bliver den annulleret. 2) Stridende mod almindelig hæderlighed: Hvis nogen besidder særlig indsigt, som ikke er tilgængelig for andre, og benytter denne viden til at fremkalde en gunstig aftale, kan denne senere annulleres med henvisningen til at det ville stride mod almindelig hæderlighed at fastholde den. Insiderhandel med værdipapirer er et sådant eksempel. 3) Udnyttelse: Hvis en løftemodtager udnytter en afgivers vanskeligheder, manglende indsigt, letsindighed eller allerede bestående afhængighedsforhold til at opnå en aftale, hvor der er et åbenlyst misforhold mellem de to ydelser, er løftet ikke bindende for afgiveren. I lånesager kaldes det for åger. 4) Fejltagelse: Hvis en løftegiver ved en fejl får afgivet et løfte, som er mere fordelagtigt for modtageren end tilsigtet, bliver han bundet af løftet, med mindre modtageren indså eller burde indse at der var (måtte være) tale om en fejl. Hvis et B&O fjernsyn i et vindue er annonceret til salg med et prisskilt til 49,95 pr. stk. Pudsigt nok samme pris som de uaktuelle CD er på hylden lige over, så svarer det sig nok ikke at prøve at lokke dommeren til at tro, at du faktisk var overbevist om at forretningen for tiden solgte B&O fjernsyn for 49,95!!. JAU dec 2001 K:\UndervisMateriale\Virksomh\JURA\Aftale.doc

Aftaleloven. med kommentarer. 5. reviderede udgave

Aftaleloven. med kommentarer. 5. reviderede udgave Aftaleloven med kommentarer 5. reviderede udgave This page intentionally left blank Lennart Lynge Andersen Aftaleloven med kommentarer 5. reviderede udgave Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2008 Aftaleloven

Læs mere

Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Aarhus School of Business, University of Aarhus

Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Aarhus School of Business, University of Aarhus RETTEANVISNING Ordinær vintereksamen 2009-2010 31145 / 24028 Introduktion til Erhvervsret KORTSVARSOPGAVER 1. En aftalepart kan blive bundet ved passivitet i en række tilfælde. F.eks. hvis der ikke reklameres

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om aftaler og andre retshandler på formuerettens område

Bekendtgørelse af lov om aftaler og andre retshandler på formuerettens område Bekendtgørelse af lov om aftaler og andre retshandler på formuerettens område LBK nr 781 af 26/08/1996 (Gældende) Bekendtgørelse af lov om aftaler og andre retshandler på formuerettens område Herved bekendtgøres

Læs mere

OVERDRAGELSE AF SIMPLE GÆLDSBREVE OG SIMPLE PENGEFORDRINGER

OVERDRAGELSE AF SIMPLE GÆLDSBREVE OG SIMPLE PENGEFORDRINGER OVERDRAGELSE AF SIMPLE GÆLDSBREVE OG SIMPLE PENGEFORDRINGER I. SIMPLE GÆLDSBREVE OG SIMPLE PENGEFORDRINGER 1. Indledning Simple gældsbreve anvendes typisk i forbindelse med optagelse af et lån, fx i et

Læs mere

Lov nr. 242 af 8. Maj 1917 om Aftaler og Retshandler paa Formuerettens Omraade, som senest ændret ved anordning nr. 298 af 20. april 2010.

Lov nr. 242 af 8. Maj 1917 om Aftaler og Retshandler paa Formuerettens Omraade, som senest ændret ved anordning nr. 298 af 20. april 2010. Lov nr. 242 af 8. Maj 1917 om Aftaler og Retshandler paa Formuerettens Omraade, som senest ændret ved anordning nr. 298 af 20. april 2010. 1ste Kapitel. Om Afslutning af Aftaler. 2det Kapitel. Om Fuldmagt.

Læs mere

OVERDRAGELSE AF OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE

OVERDRAGELSE AF OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE OVERDRAGELSE AF OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE I. OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE 1. Indledning Gældsbrevslovens kapitel II indeholder særregler for omsætningsgældsbreve. For- målet med disse regler er at gøre disse gældsbreve

Læs mere

NemID-indehaverens hæftelse ved NemIDmisbrug

NemID-indehaverens hæftelse ved NemIDmisbrug NemID-indehaverens hæftelse ved NemIDmisbrug Publiceret 27 Sep 2017 Advokat (H) Ulrik Bayer stiller skarpt på långiveres adgang til at kræve betaling hos NemID-indehaveren, hvor sidstnævnte fremkommer

Læs mere

Overblik over aftaleretten. Aftalerettens funktion. Nogle grundlæggende spm.

Overblik over aftaleretten. Aftalerettens funktion. Nogle grundlæggende spm. Overblik over aftaleretten 1. Aftaleindgåelse 2. Ugyldige løfter 3. Aftalers fortolkning og udfyldning 4. Fuldmagt 5. Forbrugeraftaler 2 Aftalerettens funktion Nogle grundlæggende spm. Hvad skal vi bruge

Læs mere

Aftaleprocessen. Aftaleprocessen

Aftaleprocessen. Aftaleprocessen Aftalerettens funktion Hvad skal vi bruge den til? Alle aftaler På formuerettens område Andre relevante regelsæt Købeloven Kreditaftaleloven Funktionærloven Forbrugeraftaleloven Forsikringsaftaleloven

Læs mere

Almindelig kontraktsret

Almindelig kontraktsret Bernhard Gomard, Hans Viggo Godsk Pedersen og Anders Ørgaard Almindelig kontraktsret 3. udgave Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2009 Forord 11 Kapitel 1. Social funktion og juridisk konstruktion 1. Anvendelsen

Læs mere

Internetauktioner - en juridisk gråzone

Internetauktioner - en juridisk gråzone Internetauktioner - en juridisk gråzone Indledning og motivation Auktioner på Internettet får skyld for at operere i en juridisk gråzone, idet der er tvivl om, hvorvidt de handler som traditionelle auktionshuse

Læs mere

Denne side er købt på www.ebog.dk og er omfattet af lov om ophavsret. Uanset evt. aftale med Copy-Dan er det ikke tilladt at kopiere eller indscanne

Denne side er købt på www.ebog.dk og er omfattet af lov om ophavsret. Uanset evt. aftale med Copy-Dan er det ikke tilladt at kopiere eller indscanne This page intentionally left blank Mads Bryde Andersen Grundlæggende aftaleret 3. udgave Gjellerup Mads Bryde Andersen Grundlæggende aftaleret, 3. udgave. Mads Bryde Andersen og Gjellerup Kopiering fra

Læs mere

Perioden, der klages over: Der klages over, at den anslåede varmepris er angivet eksklusive moms.

Perioden, der klages over: Der klages over, at den anslåede varmepris er angivet eksklusive moms. Side 2 4/1920-0301-0252 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Der klages over, at den anslåede varmepris er angivet eksklusive moms. Påklaget beløb: 3.412,50 kr. årligt i 2010 priser. Klagen indbragt

Læs mere

Aftaler og mellemmænd

Aftaler og mellemmænd Aftaler og mellemmænd Lennart Lynge Andersen Palle Bo Madsen 7. udgave Lennart Lynge Andersen & Palle Bo Madsen Aftaler og mellemmænd 7. udgave/1. oplag C Karnov Group Denmark A/S, København 2017 ISBN

Læs mere

OMSÆTNINGSBESKYTTELSE LØSØRE EKSTINKTION/VINDIKATION - LØSØRE

OMSÆTNINGSBESKYTTELSE LØSØRE EKSTINKTION/VINDIKATION - LØSØRE OMSÆTNINGSBESKYTTELSE LØSØRE EKSTINKTION/VINDIKATION - LØSØRE 1. Indledning Omsætningsbeskyttelse - løsøre Købeloven regulerer kun rettigheder og forpligtelser mellem sælger og køber. Når købsaftalen er

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-25

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-25 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-25 Klager: NN Indklagede: Hi3G Denmark A/S Scandiagade 8 2450 København SV Danmark CVR: 26123445 Klagetema: Mobil - Aftaleforhold Tvang Nævnets sammensætning: Landsdommer

Læs mere

Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser

Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser Bekendtgørelse nr. 827 af 10. november 1999 Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser I medfør af 30, stk. 1, 32 stk. 3, og 93, stk. 4,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynets afgørelse af 2. oktober 2003 Opkrævning af beregnet varmeforbrug for perioden 1999/2000 Nævnsformand,

Læs mere

Misligholdelse fra købers side

Misligholdelse fra købers side Misligholdelse fra købers side Køb af fast ejendom Indledning Køb af fast ejendom er ulovreguleret, og reguleres derfor af almindelige obligationsretlige regler. Forpligtelser Købers forpligtigelse er

Læs mere

Afkryds de rigtige svarmuligheder. Der kan være flere rigtige afkrydsningsmuligheder til et spørgsmål.

Afkryds de rigtige svarmuligheder. Der kan være flere rigtige afkrydsningsmuligheder til et spørgsmål. HA(jur.) + HA(jur.) i skat 1. DEL Vintereksamen 2006/07 Skriftlig prøve i: 24028 Introduktion til erhvervsret Varighed: 2 timer Hjælpemidler: En ukommenteret lovsamling Afkryds de rigtige svarmuligheder.

Læs mere

Salgs- og Leveringsbetingelser

Salgs- og Leveringsbetingelser Salgs- og Leveringsbetingelser 1. Anvendelse 4. Pris og betaling 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser Betingelserne gælder for alle aftaler om Nordjysk Regnskab, CVR-nr. 27404332,

Læs mere

Kapitel 21 - Lovgivning

Kapitel 21 - Lovgivning Kapitel 21 - Lovgivning Aftaleloven Opgave 21.1 1. Kan Strand og Sol A/S kræve svar fra hg-klassen senest en uge fra klassen har modtaget tilbuddet? Ja, Strand og Sol a/s har fastsat en acceptfrist, som

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1922-0101-0022 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1922-0101-0022 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: HM 4930 Maribo Maribo Varmeværk a.m.b.a. C. E. Christiansensvej 40 4930 Maribo Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax 33 18 14 29

Læs mere

Børnelov. Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse med fødslen

Børnelov. Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse med fødslen Børnelov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse

Læs mere

KØB OG SALG AF FAST EJENDOM

KØB OG SALG AF FAST EJENDOM KØB OG SALG AF FAST EJENDOM I. KØB OG SALG AF FAST EJENDOM 1. Indledning Køb og salg af fast ejendom finder ofte sted. Ved køb og salg af den faste ejendom sker der en overdragelse til eje. Dette kan ske

Læs mere

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff.

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Ret og vrang Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Det, at man køber noget der ser helt anderledes ud

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /TFL Klager: CØV 7800 Skive Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: I/S Skive Fjernvarme CVR 6832 6214 Marius Jensens Vej 3 7800 Skive Amagerfælledvej

Læs mere

Brugerregler for hævekort

Brugerregler for hævekort Brugerregler for hævekort 1. Disse brugerregler gælder for Deres anvendelse af pengeinstituttets hævekort. I øvrigt gælder pengeinstituttets Almindelige Forretningsbetingelser, herunder tillægget om betalingstjenester.

Læs mere

F R E M T I D S F U L D M A G T med een fuldmægtig (alle økonomiske og personlige forhold)

F R E M T I D S F U L D M A G T med een fuldmægtig (alle økonomiske og personlige forhold) J.nr. F R E M T I D S F U L D M A G T med een fuldmægtig (alle økonomiske og personlige forhold) 1 Parterne 1.1. Undertegnede giver herved og fuldmagt til at handle på mine vegne i det omfang, det er beskrevet

Læs mere

FULDMAGT IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

FULDMAGT IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE Der skal underskrives en fuldmagtsblanket for hver fuldmagtshaver. Fondens navn/fuldmagtsgiver CVR-nr./Kundenr. giver fuldmagt til, at CPR-nr. Fuldmagtstype alene eller 2-i-forening (A, B, C) Der underskriver

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S 1. Anvendelse 1.1 Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om KK-Metal P/S s, CVR-nummer 37841676, ( Virksomheden

Læs mere

3. BETALINGSTJENESTELOVENS 63

3. BETALINGSTJENESTELOVENS 63 Dato: 25. november 2014 Sag: FO-13/11801-54 Sagsbehandler: /CKJ Notat om indsigelsesfristen i betalingstjenestelovens 63 1. INDLEDNING Nærværende notat, der alene vedrører forbrugerforhold, er blevet udarbejdet

Læs mere

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard UDKAST 07.05 VEDTÆGTER FOR Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. 129431-Jesper Bierregaard 2 af 8 1 NAVN 1.1 Selskabets navn er Klejtrup Udvikling ApS. 2 FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om a-kassernes ret til refusion for udbetalte ydelser

Vejledning til bekendtgørelse om a-kassernes ret til refusion for udbetalte ydelser Vejledning til bekendtgørelse om a-kassernes ret til refusion for udbetalte ydelser Indledning I bekendtgørelse nr. xx xx om a-kassernes ret til refusion for udbetalte ydelser, er der fastsat regler om

Læs mere

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR:

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Nedenstående regler skal tjene til vejledning for medarbejderne, kunderne og offentligheden med hensyn til de pligter af etisk art, som medarbejderne ansat i

Læs mere

Handels- og forretningsbetingelser

Handels- og forretningsbetingelser Handels- og forretningsbetingelser for køb hos master care A/S Sofienlystvej 3 DK - 8340 Malling CVR-nr. 36941022 gældende fra den 15. oktober 2016 1. Generelt 1.1. De almindelige handels- og forretningsbetingelser

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf: 9945 4545 Service Borgerservice Anmodningen skal afleveres personligt i kommunen Fritagelsesanmoders kommune Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Fritagelsesanmoders kommune Kultur & Service Borgerservice - Sikringsydelser Prinsens Alle 5, stuen 8800 Viborg 87 87 87 87 Ansøgningen skal afleveres personligt i kommunen Forbeholdt kommunen Modtaget

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

VEJLEDNING FOR SKØNSMÆND. Anvisning af skønsmænd

VEJLEDNING FOR SKØNSMÆND. Anvisning af skønsmænd PATENTAGENTFORENINGEN VEJLEDNING FOR SKØNSMÆND Anvisning af skønsmænd 1. Inden Patentagentforeningens skønsmandsudvalg bringer et foreningsmedlem i forslag som skønsmand i en retssag om industriel retsbeskyttelse,

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade 5 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Kunsulentydelser...

Læs mere

V A L G R E G U L A T I V

V A L G R E G U L A T I V V A L G R E G U L A T I V 1. Repræsentantskabet: 1. Selskabets repræsentantskab består af 100 distriktsrepræsentanter, idet det præcise antal distriktsrepræsentanter i repræsentantskabet dog kan variere

Læs mere

/ / Nøgleperson forsikring helbredserklæring WIA.

/ / Nøgleperson forsikring helbredserklæring WIA. Nøgleperson forsikring helbredserklæring WIA. Før ethvert spørgsmål besvares bedes personen der skal forsikres samt forsikringstager, omhyggeligt læse erklæringen nederst på spørgeskemaet, som skal være

Læs mere

Aftaleloven. 6. udgave. Med kommentarer af Lennart Lynge Andersen. Jurist- og Økonomforbundets Forlag

Aftaleloven. 6. udgave. Med kommentarer af Lennart Lynge Andersen. Jurist- og Økonomforbundets Forlag Aftaleloven 6. udgave Med kommentarer af Lennart Lynge Andersen Jurist- og Økonomforbundets Forlag Aftaleloven med kommentarer 6. reviderede udgave Lennart Lynge Andersen Aftaleloven med kommentarer 6.

Læs mere

Ordliste. Trojka. Dansk og international erhvervsret. Accept

Ordliste. Trojka. Dansk og international erhvervsret. Accept Accept Acceptanten Aftaleerhverver Aftaleparter Analog anvendelse Beskyttelsespræceptiv Bevisbyrde Bodel Bodeling Boslod Civilkøb Deklaratorisk Et svar på et tilbud om at ville købe, eller en accept af

Læs mere

KØBSTILBUD TIL AKTIONÆRERNE I DIBA BANK A/S

KØBSTILBUD TIL AKTIONÆRERNE I DIBA BANK A/S Denne Tilbudsannonce og Købstilbuddet, som denne Tilbudsannonce relaterer til, er ikke rettet mod aktionærer, hvis deltagelse i Købstilbuddet kræver udsendelse af et tilbudsdokument, registrering eller

Læs mere

Fremtidsfuldmagter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Fremtidsfuldmagter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 06.13.2017-40 (20171007) Fremtidsfuldmagt Fremtidsfuldmagter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med loven om fremtidsfuldmagter er det blevet muligt at udpege en person - en fuldmægtig

Læs mere

Jeg har besluttet mig for at acceptere det fremsendte købstilbud på kr. 1.800.000 samt overtagelse 01.11.2010 [ ]

Jeg har besluttet mig for at acceptere det fremsendte købstilbud på kr. 1.800.000 samt overtagelse 01.11.2010 [ ] 1 København, den 6. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Gert Stokkendal Dæmningen 64 7100 Vejle Nævnet har modtaget klagen den 9. december 2010. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-41

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-41 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-41 Klager: NN Indklagede: Hi3G Denmark A/S Scandiagade 8 2450 København SV Danmark CVR: 26123445 Klagetema: Mobil Aftaleforhold Aftaleindgåelse Tvang Kreditvurdering

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0013 Klageren: Indklagede: XX 2820 Gentofte Movia Klagen vedrører: Rejsetidsgaranti. Taxaregning 83 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

Vedrørende: Sagsnr. TS20501-00302

Vedrørende: Sagsnr. TS20501-00302 Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 53 Offentligt Trafik- og Byggestyrelsen 5. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Vedrørende: Sagsnr. TS20501-00302 Med brev af

Læs mere

Afkryds de rigtige svarmuligheder. Der kan være flere rigtige afkrydsningsmuligheder til et spørgsmål.

Afkryds de rigtige svarmuligheder. Der kan være flere rigtige afkrydsningsmuligheder til et spørgsmål. HA(jur.) + HA(jur.) i skat 1. DEL Sommereksamen 2007 Re-eksamen Skriftlig prøve i: 24028 Introduktion til erhvervsret Varighed: 2 timer Hjælpemidler: En ukommenteret lovsamling Afkryds de rigtige svarmuligheder.

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Assens ApS Østergade 45 5610 Assens Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke overholdt 6-dages fristen for fortrydelse

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

KENDELSE. EDC Kaj Klinkby Ejendomsmægleranpartsselskabet EDC Vejle Nørretorvet 12 7100 Vejle

KENDELSE. EDC Kaj Klinkby Ejendomsmægleranpartsselskabet EDC Vejle Nørretorvet 12 7100 Vejle 1 København, den 15. maj 2012 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Kaj Klinkby Ejendomsmægleranpartsselskabet EDC Vejle Nørretorvet 12 7100 Vejle Nævnet har modtaget klagen den 10. oktober 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Peter Schmidt ApS Øverødvej 11 2840 Holte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

18. december Auktioner ApS. IKKE under konkurs (B&O fjernsyn 22 tommer med stel på hjul)

18. december Auktioner ApS. IKKE under konkurs (B&O fjernsyn 22 tommer med stel på hjul) 18. december 2016 Auktioner ApS IKKE under konkurs (B&O fjernsyn 22 tommer med stel på hjul) Eftersyn: 15. december 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Svanemøllevej 34, København Ø. Kun efter tilmelding

Læs mere

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

Udkast. Lov om Aftaler og andre Retshandler paa Formuerettens Omraade

Udkast. Lov om Aftaler og andre Retshandler paa Formuerettens Omraade Udkast til Lov om Aftaler og andre Retshandler paa Formuerettens Omraade med tilhørende Bemærkninger. Udarbejdet af den ved kgl. Resolutioner af 28de juni 1901 og 4de Juli 1910 nedsatte Kommission. København.

Læs mere

Codan Care Forsikringsbetingelser

Codan Care Forsikringsbetingelser Fællesbetingelser for Codan Care - gruppeforsikringer i Codan Forsikring A/S (i det følgende kaldet Codan) i tilslutning til lovbekendtgørelse nr. 726 af 24. oktober 1986 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler indgået med Cascoo Scandinavia, CVR-nummer: 35210660, (herefter Virksomheden

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler indgået mellem

Læs mere

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark Handelsbetingelser Virksomhedsoplysninger Grumsen Development ApS CVR: 37051373 Willemoesgade 50 2. Tv 6700 Esbjerg Danmark 1. Generelle betingelser 1.1. Disse handelsbetingelser gælder for alle leverancer

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

Lejeaftalens indgåelse

Lejeaftalens indgåelse Eksamensspørgsmålet: Lejeaftalens indgåelse Introduktion Aftaleretlige problemstillinger Betalinger ud over lejen Husorden Intertemporale regler Lejeaftalens indgåelse Erhvervslejeret Lejeretten er indenfor

Læs mere

T I L S I D E S Æ T T E L SE A F P E N G E I N S T I T U T S P A N T I E J E N D O M M E

T I L S I D E S Æ T T E L SE A F P E N G E I N S T I T U T S P A N T I E J E N D O M M E T I L S I D E S Æ T T E L SE A F P E N G E I N S T I T U T S P A N T I E J E N D O M M E Sø- og Handelsrettens skifteafdeling tilsidesatte ved dom af 21. juni 2012 et håndpant, der var stillet af et ejendomsselskab

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-91

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-91 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-91 Klager: NN Indklagede: Telia Danmark Holmbladsgade 139 2300 København S Danmark CVR: 20367997 Klagetema: Mobil aftaleforhold tvang Nævnets sammensætning: Landsdommer

Læs mere

Per Nyhus Kühne under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 299.392)

Per Nyhus Kühne under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 299.392) 21. september 2012 Per Nyhus Kühne under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 299.392) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 3. oktober 2012 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende bud

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser Almindelige salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse og gyldighed Enhver leverance sker på grundlag af nedenstående salgs- og leveringsbetingelser, medmindre anden skriftlig aftale er indgået mellem

Læs mere

First Pantebrevsselskab ApS

First Pantebrevsselskab ApS 21. maj 2015 First Pantebrevsselskab ApS IKKE under konkurs (2 fordringer på hhv. kr. 285.055 og kr. 282.841.) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 2. juni 2015 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold

Læs mere

Retsudvalget L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Retsudvalget L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 6. februar 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Katrine Drejer Vienberg

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0036 afsagt den 11. september 2015 ****************************** KLAGER ENJ (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Århus Charter A/S Århus Charter A/S

Læs mere

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation Januar 2014 Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation 1. Indledning... 2 2. Aftalegrundlag... 2 3. Udbud... 2 3.1 Produkter og udbudsfrekvens... 2 3.2 Annoncering af udbud... 2 3.3 Prækvalifikation...

Læs mere

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113,

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113, 7.12.2018 L 311/3 DIREKTIVER RÅDETS DIREKTIV (EU) 2018/1910 af 4. december 2018 om ændring af direktiv 2006/112/EF, for så vidt angår harmonisering og forenkling af visse regler i det fælles merværdiafgiftssystem

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Rawboard.dk Aps IKKE under konkurs (Webshoppen Rawboard.dk)

Rawboard.dk Aps IKKE under konkurs (Webshoppen Rawboard.dk) 1. februar 2016 Rawboard.dk Aps IKKE under konkurs (Webshoppen Rawboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 1. februar 2016 kl. 16.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende bud - læs om

Læs mere

Indklagede sendte 16. maj 2008 en a conto-regning for perioden på 723,34 kr. til klager på den tilmeldte installationsadresse.

Indklagede sendte 16. maj 2008 en a conto-regning for perioden på 723,34 kr. til klager på den tilmeldte installationsadresse. 2 4/1920-0101-0528 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 15. maj 2008-14. juni 2008. Påklaget beløb: Oprindelig 199,58 kr., med rykkergebyr 299,58 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

BACHELOR OF SCIENCE ELECTIVES. Summer examination 2007. Written test: 15970 Virksomhedsophør og konkurs. Duration: 3 timer

BACHELOR OF SCIENCE ELECTIVES. Summer examination 2007. Written test: 15970 Virksomhedsophør og konkurs. Duration: 3 timer HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS BACHELOR OF SCIENCE ELECTIVES Summer examination 2007 Written test: 15970 Virksomhedsophør og konkurs Duration: 3 timer Supplementary material allowed at the examination: All Sebastian

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Anvendelse og gyldighed 1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle leverancer fra Walltec A/S (herefter benævnt Walltec ), medmindre andet er skriftligt aftalt. 1.2. Salgs- og leveringsbetingelserne

Læs mere

Notat om indsigelsesfristen i betalingstjenestelovens

Notat om indsigelsesfristen i betalingstjenestelovens Notat om indsigelsesfristen i betalingstjenestelovens 63 2014 Notat om indsigelsesfristen i betalingstjenestelovens 63 Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 51 51 E-mail:

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

Plus Forsikring A/S under konkurs v/kammeradvokaten (Fordring stor kr. 878.002,80)

Plus Forsikring A/S under konkurs v/kammeradvokaten (Fordring stor kr. 878.002,80) 16. December 2014 Plus Forsikring A/S under konkurs v/kammeradvokaten (Fordring stor kr. 878.002,80) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 29. december 2014 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

Straffeloven, kapitel 24

Straffeloven, kapitel 24 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der; 1) tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller 2) skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. 260, eller med en person,

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. Betingelserne gælder for alle aftaler om Virksomheden

Læs mere

JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S

JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leverings-betingelser, herefter betingelserne,

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Resume af vigtigste punkter:

Resume af vigtigste punkter: Pizzeria betingelser - s. 1 Resume af vigtigste punkter: Her forklares det i korte træk de vigtigste ting du siger ja til ved at acceptere kontrakten. Gratis pizzabakker Prisen for pizzabakkerne med reklamer

Læs mere

For meget udbetalt løn (Condictio indebiti) & For lidt udbetalt løn

For meget udbetalt løn (Condictio indebiti) & For lidt udbetalt løn For meget udbetalt løn (Condictio indebiti) & For lidt udbetalt løn Notatet angår dels retningslinierne for, hvornår arbejdsgiveren kan kræve pengene tilbage, i tilfælde, hvor lønmodtageren har fået for

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. april 2015 (2014-0037087). Ansøgning om optagelse i

Læs mere

tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere

tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere 7 tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere Julen er hjerternes fest, og for dig, der driver en webshop, er det med stor sandsynlighed også den travleste og vigtigste tid på året.

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen Inuit

Læs mere

Automatbaronen v/ Michael Niemann IKKE under konkurs (diverse automater m.m.)

Automatbaronen v/ Michael Niemann IKKE under konkurs (diverse automater m.m.) 11. maj 2011 Automatbaronen v/ Michael Niemann IKKE under konkurs (diverse automater m.m.) Eftersyn: Efter aftale på tlf. 42204408 Budfrist: 22. maj 2011 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje

Læs mere

Lovbekendtgørelse 2012-11-12 nr. 1052 om ægteskabs indgåelse og opløsning, som ændret ved lov nr. 622 af 2013-06-12 og lov nr.

Lovbekendtgørelse 2012-11-12 nr. 1052 om ægteskabs indgåelse og opløsning, som ændret ved lov nr. 622 af 2013-06-12 og lov nr. Ægteskabsloven Lovbekendtgørelse 2012-11-12 nr. 1052 om ægteskabs indgåelse og opløsning, som ændret ved lov nr. 622 af 2013-06-12 og lov nr. 647 af 2013-06-12 Kap. 1. Lovens anvendelsesområde samt ægteskabsbetingelser

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om DALTEK

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere