Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 21:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Vivi Jensen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Økonomiudvalgets indstilling til Byrådets 1. behandling af budget Ansøgning fra DDS-spejderne og Sindal Undervisningssted om støtte til 5 projektet Aktiv Movement 3 Alternative Boformer i Hjørring Kommune - Frigivelse af midler til idéoplæg 9 4 Skolevej, Tversted - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for boligformål 12 5 Danish Salmon - VVM redegørelse 16 6 Årsberetning 2015 for Handicaprådet 21 7 Ændring af konstituering i Venstres byrådsgruppe 24

2 Side S Økonomiudvalgets indstilling til Byrådets 1. behandling af budget 2017 Resumé Økonomiudvalget skal i henhold til den vedtagne tidsplan for budgetlægningen for udarbejde budgetforslag til Byrådets 1. behandling den 21. september Sagsfremstilling I henhold til den vedtagne tidsplan for budgetlægningen for skal Økonomiudvalget på møde den 14. september 2016 udarbejde budgetforslag for til Byrådets 1. behandling af budgettet den. Økonomiudvalget besluttede på møde den 7. september 2016: At der tages udgangspunkt i Budgetopgørelse 2. At Borgmesteren udarbejder forslag til konkretisering af foreliggende budgetforslag med udmøntning af anlægsprojekter og driftsreduktionspuljen. Forslaget skal sigte mod et kassetræk over perioden på maksimalt 40 mio. kr. (med sigte på en forventet gns. kassebeholdning på omkring 100 mio. kr. ved periodens udgang). At Borgmesterens forslag vil danne afsæt for de efterfølgende budgetforhandlinger. For god ordens skyld bemærkes, at de fra fagudvalgene udarbejdede reduktionsbeskrivelser udgør en bruttoliste, hvorfra Borgmesteren vil udvælge reduktionsemner, som foreslås realiseret jf. Borgmesterens forslag, som forventes udsendt den 12. september Administrationen oplyser: At der til Økonomiudvalgets møde den 28. september 2016 af Økonomisk Forvaltning vil blive udarbejdet oplæg vedrørende de reguleringer i de økonomiske rammer for , som summen af PL opdateringerne giver anledning til. At Byrådet ved 2. behandling af budgettet den 12. oktober 2016 derfor vedtager budgettet i det opdaterede PL niveau. At de kommunale takster skal beregnes med udgangspunkt i det opdaterede PL niveau.

3 At særskilt sag om takstfastsættelse for 2017 forelægges for Byrådet på møde den 26. oktober At Økonomisk Forvaltning til Økonomiudvalgets møde den 28. september 2016 udarbejder notat om, hvad der kunne tilsige valg af statsgaranti henholdsvis selvbudgettering for At der fra kirkerne i Hjørring Kommune foreligger tilbagemelding om, at der for 2017 kan forventes et budgetforslag, hvor der er balance mellem indtægterne og udgifterne ved uændret skatteprocent. Hjørring Kommune Side 3. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 769 af 9. juni 2015 om Kommunernes Styrelse. Økonomi Niveauet for lånedispensationer og tilskud som særligt vanskeligt kommune for 2017 har indflydelse på, hvor højt et anlægsniveau Hjørring Kommune har mulighed for at finansiere i Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser De personalemæssige konsekvenser fremgår af budgetmaterialet. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Bind 1 1. Indledning 2. Generelle budgetforudsætninger 3. Budgetopgørelse 3 B Borgmesterens budgetforslag - oversigt over driftsreduktioner 3.2 Borgmesterens forslag til driftsreduktioner 4. Generelle bemærkninger ( ) 5. PLUS15 Bind 2 6. Specifikke bemærkninger ( ) 7. Serviceinformationer BSU 8. Investeringsoversigt

4 9. Anlægsbemærkninger ( ) 10. Høringssvar ( ) 11. Takstoversigter ( ) 12. Personaleoversigter ( ) 13. Indtægtsforudsætninger i detaljer 14. De samlede Reduktionsbeskrivelser for alle udvalg - ej indarbejdet i budgetforslag Hjørring Kommune Side 4. Enkelte bilag er udskiftet som følge af Økonomiudvalgets beslutning 14. september. Direktionen indstiller, at det videre arbejde med Budget tager udgangspunkt i Budgetopgørelse 3 og det bagvedliggende bilagsmateriale jf. Borgmesterens forslag af 12. september 2016 at ændringsforslag fremsættes til Budgetopgørelse 3 og det bagvedliggende bilagsmateriale inden den fastsatte frist den 30. september 2016 kl Historik Økonomiudvalget , 14. september 2016: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vibeke Haaning deltog ikke i mødet Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

5 Side Ø Ansøgning fra DDS-spejderne og Sindal Undervisningssted om støtte til projektet Aktiv Movement Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til ansøgning fra DDS Stygge Krumpen, DDS-Sindal Gruppe og Sindal Undervisningssted om støtte til etablering af udendørs faciliteter i spejderskoven i Fjelsted Plantage. Der ansøges om tilskud på 0,113 mio. kr. Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget skal ved imødekommelse af ansøgning indstille over for Byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,113 mio. kr. Sagsfremstilling Det Danske Spejderkorps Stygge Krumpen i Hjørring, Sindal Undervisningssted og Det Danske Spejderkorps i Sindal har indgået partnerskabsaftalen Aktiv "Movement" i Spejderskoven. Parterne har søgt Folkeoplysningsudvalget om støtte fra Udviklingspuljen til udgifter på 0,142 mio. kr. til gennemførelse af partnerskabsaftalen, der planlægges afviklet i perioden 1. december 2015 til 30. november Folkeoplysningsudvalget vedtog 7. december 2015 at videresende ansøgningen til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget, da Folkeoplysningsudvalget vurderer, at der er tale om anlægsudgifter under udvalgets regi. Administrationen har været i dialog med DDS grupperne, der ejer Fjelsted Plantage om en uddybning af High Rope banen. Det har givet anledning til ændringer i forhold til den tidligere behandling i Folkeoplysningsudvalget. Der ansøges om 0,113 mio. kr. til etablering af faciliteter der kan understøtte fritidslivets, folkeskolerne m. fl. muligheder for bevægelse i Spejderskoven. Aktivitet Faste o-løbs poster (der etableres 50 poster rundt i skovens samlede areal på 22 hektar) Naturparkur (nuværende forhindringsbane i skoven hvor der ønskes markering af ruten) Kr kr kr.

6 Aktivitet QR Koder (der opsættes 10 poster med en QR kode der giver adgang til en historie om området) Geocaching (10 metalbokse til skattejagt via Smartphone eller gps). High-Ropes (forhindrings/klatrebane i træerne og over en eksisterende grusgrav med tilhørende sikkerhedsforanstaltninger). I alt Kr kr kr kr kr. Hjørring Kommune Side 6. (Mere detaljeret budget fremgår af ansøgningen, bilag 1). Der er indgået partnerskabsaftale med Sindal Skolecenter med det formål at tilskynde til at bruge og inddrage lokalområdets faciliteter inden for idræts- og friluftsliv, og at give børn, lærere og spejderledere forståelse for, at samarbejde højner kvalitet og udvikling. Desuden fremgår blandt andet følgende uddybende kommentarer til ansøgningen: "Efter DDS grupperne har overtaget Fjelsted Plantage, har spejderne lavet flere forbedringer for at højne tilgængelighed og synlighed for potentielle brugere af "Spejderskoven". Vejene er blevet forbedret, så de vandrende kan sætte sig og nyde de forskellige udsigter. Synligheden har medvirket til, ifølge naboerne, at der kommer flere ud i skoven. Med vores foreslåede aktiviteter, har vi sat fokus på, at aktiviteter kan udføres af mange forskellige aktører. De kan bruges af familien, der vil konditræne i skoven, af skolen, af spejderne, være en del af Bøgsted Løbet. Kort sagt kan et kig på vores infotavle sætte en mængde selvstyrende aktiviteter i gang". Af Fritids- og Kulturpolitikken fremgår, at Hjørring Kommune ønsker at støtte op om borgernes deltagelse i forskellige typer af fællesskaber. Foreningernes rolle har i denne sammenhæng stor betydning. Tendenser peger på, at flere og flere borgere ønsker at deltage i mere uformelle former for fællesskaber, eller fællesskaber af kortere varighed. Hjørring Kommune ønsker gennem samarbejde, partnerskaber og netværk at medvirke til at sikre og udvikle nye deltagelses- og fællesskabsformer, både inden for og uden for foreningernes ramme. Partnerskaber mellem kommunens uddannelsesinstitutioner og foreningslivet etableres, bl.a. for at udvikle børnenes og de uddannelsessøgendes tilgang til fritids- og kulturområdet.

7 Det er Spejdergrupperne DDS Stygge Krumpen og DDS Sindal Gruppe der har ansvaret for etableringen og den efterfølgende drift og vedligeholdelse. Hjørring Kommune Side 7. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 797 af 3. juli 2012 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen. Økonomi Såfremt ansøgningen på 0,113 mio. kr. imødekommes, kan dette finansieres af " Pulje til multibaner mv. ", hvor der er et ikke disponeret rådighedsbeløb på 0,279 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra DDS-Stygge Krumpen, Sindal Undervisningssted og DDS-Sindal om midler til projektet Aktiv "Movement" i Spejderskoven, dateret 20. november Fritids- og Kulturpolitikken Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til ansøgningen på 0,113 mio. kr., at der ved imødekommelse af ansøgningen indstilles til Byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,113 mio. kr., og at en eventuel anlægsudgiftsbevilling på 0,113 mio. kr. finansieres af " Pulje til multibaner m.v. "

8 Side 8. Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 29. august 2016: Ansøgningen imødekommes, og det indstilles til Byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,113 mio. kr., der finansieres af "Pulje til multibaner". Økonomiudvalget , 7. september 2016: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Bjarne Mølgaard blev som sagsbehandler erklæret inhabil og deltog derfor ikke under punktets behandling. Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

9 Side P Alternative Boformer i Hjørring Kommune - Frigivelse af midler til idéoplæg Resumé Der er udarbejdet forslag til konkurrence om idéoplæg til alternative boformer i Hjørring kommune. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet, at der frigives 0,150 mio. kr. til realisering af konkurrencen. Sagsfremstilling Idéen om at arbejde med alternative boformer i Hjørring Kommune er indledningsvist beskrevet i PLUS15. I forlængelse heraf er der sidste år arbejdet med en konkretisering af en handleplan for bosætning og iværksat udvalgsarbejder på tværs af fagudvalgene. Initiativet til en konkurrence, med indkaldelse af en bred vifte af idéer til alternative boformer, er fremkommet på baggrund af fælles temamøder mellem Teknikog Miljøudvalget og Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 18. april og 13. juni Formålet med konkurrencen er at aktivere en bred vifte af idéer blandt ildsjæle, borgergrupper og professionelle aktører for at finde den mest nyskabende idé til at supplere boligudbuddet i Hjørring Kommune. Konkurrenceoplægget er beskrevet i det vedlagte bilag 2, hvor der gøres særlig opmærksom på, at det er de nyskabende idéer, der står i centrum. Konkurrencen skal dermed ses som et startskud til udviklingen af alternative boformer i Hjørring Kommune. Derudover går konkurrencen også ud på, at alle borgere, arkitekter, entreprenører mv. i konkurrenceforløbet kan indsende forslag i overensstemmelse med konkurrencens betingelser. Efterfølgende vil indsendere på en eventdag skulle præsentere deres idé for en jury bestående af fageksperter og politikerne fra de to udvalg. Der udpeges én vinder til en samlet værdi på kr., hvor af en andel kan gå til nedbringelse af udgifter til plan- og byggesagsbehandling.

10 Side 10. Hjørring Kommunes rolle vil bestå af følgende: Proces facilitering i konkurrenceperioden. Almindelig rådgivning i en etableringsperiode. Hjørring Kommune forestår ikke den fysiske realisering af projektet. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Konkurrenceforløbet er budgetteret til i alt 0,285 mio. kr., der finansieres på tværs af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets andel er aftalt til at være 0,150 mio. kr., der finansieres fra Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets anlægspulje. Anlægspuljen er på 2,000 mio. kr., hvor af der er frigivet 0,460 mio. kr. Projektet medfører ikke nye driftsudgifter. Hjørring Kommune finansierer ikke de pågældende boliger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. PLUS Beskrivelse af konkurrenceforløb. 3. Bilag til konkurrenceforløb.

11 Side 11. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at konkurrenceforløbet sættes i gang, at Byrådet meddeler en anlægsudgiftsbevilling på 0,150 mio. kr. til konkurrence vedrørende alternative boformer, at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved delvis frigivelse af FKBanlægspuljen, og at Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til restfinansieringen på 0,135 mio. kr. på et senere tidspunkt Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 12. september 2016: Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget ønsker med projektet at fremme og præmiere idéskabelsen for at fremme alternative boformer i kommunen. Michael Vajhøj tager forbehold for såvidt angår præmiesummen, og ønsker denne målrettet til projektets realisering. Line Kraghede deltog ikke i punktets behandling. Økonomiudvalget , 14. september 2016: Økonomiudvalget indstiller At Byrådet meddeler en anlægsudgiftsbevilling på 0,150 mio. kr. til konkurrence vedrørende alternative boformer med delvis finansiering via delvis frigivelse af FKB-anlægspuljen. At Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til restfinansiering på et senere tidspunkt. At godkendelse af konkurrenceprogram, vilkår og igangsættelse af konkurrenceforløbet sker på fælles møde for TMU og FKB. At det ved endelig godkendelse af konkurrencevilkår præciseres det, at præmiesummen er målrettet til "honorering af den indsats, der ligger bag de vindende konkurrenceforslag og til videreudvikling af ideen/ideerne" Vibeke Haaning deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

12 Side P Skolevej, Tversted - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for boligformål Resumé På baggrund af ansøgning fra ejerne af et ubebygget areal på østsiden af Skolevej, Tversted om udarbejdelse af nyt plangrundlag, er der udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 21 og lokalplan nr L03. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag Teknik- og Miljøudvalget har 26. marts 2014 besluttet at igangsætte udarbejdelse af nyt plangrundlag for et areal på ca m². Arealet ligger på østsiden af Skolevej i Tversted og på sydsiden af sommerhusområdet langs Østervej. Det er ejernes ønske, at området skal have en grøn karakter med beplantning og veje anlagt med grus, og at boligerne skal kunne anvendes fleksibelt til helårs- og fritidsbeboelse, f.eks. med henblik på den familie, der på sigt ønsker at bosætte sig i Tversted, men som her og nu på grund af arbejde ikke har mulighed for det, og derfor anvender et hus som fritidsbolig. På dette grundlag har ejerne via konsulent fået udarbejdet forslag til ny lokalplan for området. Planlægningen er igangsat efter at der er gennemført en forudgående offentlighed, hvor der er modtaget 4 tilbagemeldinger. Der er i 2008 udarbejdet en lokalplan for den nordlige halvdel af arealet med henblik på opførelse af åben-lav og tæt-lav bebyggelse til helårsbeboelse. Denne lokalplan er ikke realiseret, bl.a. da det efterfølgende er konstateret, at jordbundsforholdene ikke er egnede til tungt muret byggeri, som forudsat i lokalplanen, og det ikke er muligt at håndtere regnvand ved lokal nedsivning på grund af høj grundvandstand i området. Tversted Kraftvarmeværk er spurgt til tilslutningspligt og har svaret, at man ikke ønsker at forsyne det pågældende område, da det ikke vurderes at være forretningsmæssigt rentabelt for forsyningen, da boligerne planlægges til såvel helårsog fritidsbrug, og da Planloven giver mulighed for dispensation, hvis byggeriet opføres som lavenergi.

13 Side 13. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanen fastlægger områdets anvendelse til boligformål med max. 40 grunde, der etableres efter en samlet plan med beplantning omkring den enkelte grund og et 5-rækkers plantebælte langs Skolevej. Områdets veje udformes som grusveje, der slynger sig gennem området. I områdets sydvestlige hjørne etableres et regnvandsbassin med henblik på håndtering af store regnmængder ved kraftige regnskyl. Regnvandet afledes via regnvandssystem til Tversted Å. Grundene kan udstykkes med et areal på min. 625 m² og bebygges med huse i 1 etage med en højde på max. 5,0 m (dog 5,5 m, hvis taget udføres som stråtag). Min. 1/3-del af arealet udlægges til fællesarealer incl. interne veje, regnvandsbassin o.lign. Vejadgang til området skal lig nuværende lokalplan ske fra Skolevej. Da områdets anvendelse er til boligformål, skal boligerne opføres i henhold til Bygningsreglementets regler for boliger, bl.a. med et lavere energiforbrug end gældende for f.eks. sommerhuse. Beskrivelse af kommuneplantillæg Det ansøgte er ikke overensstemmelse med Kommuneplan 2013 vedr. anvendelsen af den sydlige halvdel af arealet, der er udlagt med henblik på turistformål, og at boliger i Tversted skal anvendes til helårsbeboelse. Kommuneplantillægget udvider den ramme til boligformål, der er gældende for den nordlige halvdel af arealet. Ramme omfatter den sydlige halvdel, og ændrer retningslinjen for helårsbeboelse i de 3 kystbyer, så arealet på østsiden af Skolevej på grund af dets beliggenhed og manglende sammenhæng med det resterende byområde kan anvendes til boliger, der kan anvendes fleksibelt til både helårs- og fritidsbeboelse. Teknik- og Miljøudvalget vurderede ved behandlingen af sagen i marts 2014, at området har en placering i Tversted byområde, hvor det er muligt at fravige kommuneplanens retningslinje om helårsbeboelse. Områdets placering på østsiden af Skolevej gør, at det er et selvstændigt område uden tilknytning til det eksisterende byområde, og med sommerhusområdet langs Østervej som nærmeste nabo.

14 Side 14. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Planlovens 47A Ejerne har tinglyst servitut, hvor de fraskriver sig muligheden for at kommunen skal overtage den sydlige halvdel af lokalplanområdet i forbindelse med, at det overføres fra landzone til byzone. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 21 Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. 2. Lokalplan nr L03 Boligområde til åben-lav bebyggelse, østsiden af Skolevej, Tversted. 3. Dagsordenspunkt 26. marts Modtagne bemærkninger i foroffentligheden 2013.

15 Side 15. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 21 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L03 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger Historik Teknik- og Miljøudvalget , 24. august 2016: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 7. september 2016: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

16 Side G Danish Salmon - VVM redegørelse Resumé Danish Salmon A/S har udarbejdet en VVM-redegørelse for deres lakseproduktion, der konkluderer, at udledningen af renset spildevand er ikke-væsentlig for den økologiske tilstand i vandmiljøet, men der er tale om en betragtelig merudledning i forhold til vandplanen. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at sende VVM-redegørelsen ud i offentlig høring. Sagsfremstilling Det har vist sig umuligt for Danish Salmon A/S at overholde deres eksisterende miljøgodkendelse med nedsivning af spildevand. Virksomheden har derfor VVManmeldt en ændring af driften til direkte udledning af renset spildevand til havet. Der er derfor udarbejdet en VVM-redegørelse, hvor der er redegjort for virkningerne på miljøet af udledningen. Det skal besluttes, om redegørelsen skal sendes i offentlig høring, i forventning om at give miljøgodkendelse og udledningstilladelse til den ændrede drift. Projektet Danish Salmon A/S er et lakseproducerende saltvandsdambrug på land. Produktionsformen er meget ressourcebesparende i forhold til traditionelle dambrug og havbrug, blandt andet på grund af recirkulering af saltvandet. Det lader sig gøre, fordi intern rensning af vandet fjerner fiskegylle og CO 2 løbende. Den interne rensning har også et biofilter, hvor det giftige nitrit omdannes til nitrat, inden vandet igen ledes tilbage til fiskene. Efter endt recirkulering renses vandet yderligere ved ekstern rensning. Dette sker i endnu et biofilter, hvor nitrat omdannes til N 2, som fordamper. Processen kaldes denitrifikation. Fiskegyllen opkoncentreres og bortskaffes til biogasanlæg. Det resterende vand fra renseprocessen udledes herefter som spildevand. I spildevandet, som Danish Salmon A/S ønsker at udlede, vil der være 45 tons kvælstof. Dette svarer til, at virksomheden fjerner omkring 60% af kvælstoffet i spildevandet. Til sammenligning fjerner traditionelle dambrug og havbrug ingenting, mens mere moderne dambrug fjerner %.

17 Påvirkning af habitatområder og vandmiljø Spildevandet fra Danish Salmon A/S indeholder efter rensning således en rest af kvælstof, fosfor og organiske stof. I VVM-redegørelsen modelleres effekten af udledningen ved at tage udgangspunkt i værste-tilfælde scenarier. Hjørring Kommune Side 17. Redegørelsens resultater viser, at den økologiske tilstand i vandet lige ved udledningspunktet i værste fald kan blive påvirket i mindre, kortvarigt og lokalt omfang. Påvirkningen vil ikke brede sig i fødekæden, og der er således ikke effekt på for eksempel bund- og vandlevende dyr, fugle eller nærliggende EU-habitatområder. VVM-redegørelsen konkluderer dermed, at påvirkningen er så lille, at den vurderes til ikke-væsentlig. Vandplanen En del af grunden til, at de 45 tons kvælstof fra Danish Salmon i sig selv ikke har nogen væsentlig virkning, er, at vandmiljøet allerede er meget påvirket af kvælstof fra hele det nordjyske opland, og fra kilder så langt væk som fra det centrale Europa. Den nye udledning fra Danish Salmon A/S sker således til et område, hvor den økologiske tilstand i forvejen er ringe. I Danmark og EU ønsker man at forbedre vandmiljøet. Vandområdet, hvor Danish Salmon udleder til, er derfor omfattet af vandplanen: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak. Planens målsætning er at ændre den økologiske tilstand fra ringe til "god. Myndighederne, herunder Hjørring Kommune, er gennem planen forpligtet til at udarbejde handleplaner for at opnå denne tilstand. Det kræver en reduktion af kvælstofudledningen på 186,3 ton N fra hele havområdets opland. Det har vist sig meget vanskeligt på nationalt og lokalt plan at finde tiltag, der kan reducere udledningen så betragteligt, og indtil nu er der kun fundet tiltag som tilsammen reducerer udledningen med 147 tons N. De resterende 40 tons er udskudt til næste vandplanperiode, det vil sige til efter Den nye udledning fra Danish Salmon A/S på 45 tons kvælstof er derfor i modstrid med kravet om reduktion fra oplandet til Nordlige Kattegat og Skagerrak. Hvis projektet tillades, betyder det, at der inden 2020 skal findes reduktion i kvælstofudledningen fra oplandet på disse ekstra 45 tons, samtidig med at de øvrige projekter, der skal realisere reduktionen på de 147 tons kvælstof skal gennemføres. Globale perspektiver Globalt set er Danish Salmon en banebrydende produktionsform sammenlignet med havbrug og dambrug verden over. Der er tale om omfattende anvendelse af

18 miljøteknologi, som giver en meget mere ressourceeffektiv og miljøvenlig produktion. Og der er stadig kun få akvakulturanlæg i verden af denne størrelse, der recirkulerer vandet så godt som Danish Salmon, og der er få eller ingen andre anlæg af denne størrelse, som anvender så mange renseteknikker, herunder denitrifikation, alene for miljøets skyld. Hjørring Kommune Side 18. I regeringens Vækstplan for Dansk Akvakultur, som bygger videre på den tidligere regerings akvakulturstrategi, anerkendes den problematik, som akvakulturerhvervet står over for i forhold til vandplanernes strenge krav til kvælstofreduktion. Regeringen ønsker, at traditionelle dambrug i større omfang skal omlægges til mere ressourceeffektive og miljøvenlige anlæg, og at miljøteknologien skal være en eksportvare. Derfor har regeringen afsat en supplerende kvælstof-kvote i Landbrugs- og Fødevarepakken på 380 tons kvælstof til dambrug. Tildelingen af kvælstof-kvoter vil ud fra konkrete ansøgninger tildeles efter; prioriterer ressourceeffektive anlæg baseret på regulering af anlæggets udledning og anlæg med høj anvendelse af miljøteknologier. Det er ikke udmeldt, hvordan og hvornår tildelingen vil finde sted. Men det er administrationens vurdering, at Danish Salmon må være yderst kvalificeret til en sådan supplerende kvælstof-kvote. I det omfang Danish Salmon tildeles en sådan N-kvote i fremtiden, vil kravet til myndigheden om kvælstoffjernelse kunne lempes tilsvarende. Administrationens vurdering Danish Salmon vil, hvis virksomheden får lov at fortsætte, blive et af de mest ressourceeffektive og mest miljøvenlige dambrug i verden. Det vil dermed blive et demonstrationsanlæg i fuld skala, som kan bevise rentabiliteten af omfattende vandrensning i akvakultur. På baggrund af en afvejning af globale fordele kontra lokale ulemper, og med regeringens lovede N-kvote til akvakultur, anbefaler administrationen en beslutning om at sende udkastet til VVM-redegørelsen for Danish Salmon A/S i offentlig høring. På baggrund af de bemærkninger, offentligheden måtte have til projektet, kan det derefter besluttes, om man ekstraordinært vil tillade en betragtelig lokal merudledning fra en virksomhedstype, der samtidig kan bidrage til bedre miljø globalt set. Hvis det besluttes ikke at sende VVM-redegørelsen for Danish Salmon A/S i høring, indleder administrationen i stedet den nødvendige håndhævelse overfor virksomheden, om at gå tilbage til nedsivning af spildevandet. Dette vil efter virksomhedens beregninger betyde, at den må lukke produktionen.

19 Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Hjørring Kommune Side 19. Bekendtgørelse nr. 926 af 27. juni 2016 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Vandplan for Vandområde 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak. Miljøbeskyttelseslovens 30 og 33. Bekendtgørelse nr. 833 af 27. juni 2016 om fastsættelse af miljømål for vandløb, søer, kystvande, overgangsvande og grundvand. Bekendtgørelse nr. 794 af 24. juni 2016 om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter. Bekendtgørelse nr. 514 af 27. maj 2016 om godkendelse af listevirksomhed. Bekendtgørelse nr. 726 af 1. juni 2016 om spildevandstilladelser m.v. efter Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4. Et landbaseret saltvandsdambrug som Danish Salmon er så ny en type dambrug, at det ikke vil være omfattet af Dambrugsbekendtgørelsen eller Saltvandsdambrugsbekendtgørelsen. Dog vil det være relevant for administrationen, at tage udgangspunkt i disse, ved en miljøgodkendelse til Danish Salmon. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser I tilfælde af uheld eller driftsforstyrrelser på virksomheden kan der forekomme lugtgener. Lugtgenerne har umiddelbart ikke skadelige virkninger på menneskesundheden, men har karakter af at være en oplevelse af ubehagelig lugt.

20 Side 20. Bilag 1. VVM-redegørelse for ændringer i drift, Danish Salmon 23. august Vækstplan for Dansk Akvakultur - Miljø- og Fødevareministeriet. 3. Notat til dagsorden - Danish Salmon - august Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at sende forslag til VVMredegørelse for Danish Salmon A/S i offentlig høring Historik Teknik- og Miljøudvalget , 9. september 2016: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 14. september 2016: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Udvalget erklærede Dan Andersen for inhabil med baggrund i slægtsskab til en af interessenterne bag Danish Salmon. Dan Andersen deltog derfor ikke i punktets behandling. Vibeke Haaning deltog ikke i mødet. Beslutning Byrådet erklærede Dan Andersen for inhabil med baggrund i slægtsskab til en af interessenterne bag Danish Salmon. Dan Andersen deltog derfor ikke i punktets behandling. Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Louise Bilde Hvelplund (Ø) stemte imod indstillingen. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

21 Side K Årsberetning 2015 for Handicaprådet Resumé Hjørring Handicapråd fremsender hermed årsberetning for rådets arbejde i Sagsfremstilling Handicaprådets opgave er at rådgive Byrådet i handicappolitiske spørgsmål, at være høringspart i forbindelse med alle initiativer, der har betydning for borgere med handicap, samt at formidle synspunkter mellem borgere og Byråd i lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører borgere med handicap. Handicaprådet består af syv medlemmer indstillet af Danske Handicaporganisationer, Hjørring Afdeling og 8 medlemmer udpeget af byrådet heraf 3 medlemmer fra Byrådet og 5 fra administrationen. Handicaprådet vælger selv sin formand og næstformand, og fastsætter selv sin forretningsorden. Der har i 2015 været holdt 8 møder. Handicaprådet har været repræsenteret ved forskellige arrangementer/arbejdsgrupper, bl.a. Følgegruppen vedr. Handicappolitikken, Temadag om Rammeaftaler, Temadag om retssikkerhed for handicappede borgere, Temamøde om handleplaner for Sundhedspolitikken. Handicaprådet er desuden repræsenteret med 3 medlemmer i Tilgængelighedsudvalget. Tilgængelighedsudvalget Tilgængelighedsudvalget har følgende opgaver: Sætte fokus på tilgængelighed i alle relevante sager indenfor de forskellige forvaltningsområder, herunder også IT og kommunikationsområdet. Vurdere og rådgive om brugerbehov indenfor tilgængelighed. På samtlige ordinære møder i Handicaprådet orienteres der om det igangværende arbejde i Tilgængelighedsudvalget.

22 Konklusion Der har også i 2015 været mange gode debatter og drøftelser i Handicaprådet. Møderne har været præget af gensidig respekt og stort engagement fra medlemmernes side. Hjørring Kommune Side 22. Lovgrundlag Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 28. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Årsberetning 2015 for Handicaprådet, vedtaget i Handicaprådet den 18. august Direktionen indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget over for Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at Handicaprådets årsberetning tages til efterretning Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 6. september 2016: SÆH-udvalget godkendte indstillingen Økonomiudvalget , 14. september 2016: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vibeke Haaning deltog ikke i mødet.

23 Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Hjørring Kommune Side 23. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

24 Side A Ændring af konstituering i Venstres byrådsgruppe Resumé Anmodning om ændring af konstituering i Venstres byrådsgruppe. Sagsfremstilling Venstres byrådsgruppe har anmodet om, at der sker følgende ændringer: Vibeke Haaning udtræder af Arbejdsmarkedsudvalget Claus Mørkbak Højrup træder ind i Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Haaning udtræder af Kunstudvalget Henrik Jørgensen træder ind i Kunstudvalget Vibeke Haaning udtræder af bestyrelsen i Vendsyssel kunstmuseum Henrik Jørgensen træder ind i bestyrelsen af Vendsyssel kunstmuseum Birthe Andersen udtræder af bestyrelsen i AVV Søren Smalbro træder ind i bestyrelsen i AVV Birthe Andersen er Sørens Smalbros stedfortræder i AVV Claus Mørkbak Højrup udtræder af Modtagerstationens bestyrelse Birthe Andersen træder ind i Modtagerstationens bestyrelse Claus Mørkbak Højrup er Birthe Andersens stedfortræder i Modtagerstationen Vibeke Haaning udtræder af Børne- og Ungeudvalget Claus Mørkbak Højrup træder ind i Børne- og Ungeudvalget Henrik Jørgensen stopper som 2. viceborgmester Vibeke Haaning tiltræder som 2. viceborgmester Ændringerne træder i kraft pr. 22. september Lovgrundlag Lov om Kommunernes Styrelse, 17.

25 Økonomi Evt. økonomiske konsekvenser vil afhænge af de pågældendes evt. valg i forhold til tabt arbejdsfortjeneste for Hjørring Kommune Side 25. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Borgmesteren indstiller, at ændringerne godkendes med virkning fra den 22. september 2016 Beslutning Borgmesterens indstilling blev godkendt. Vibeke Haaning tiltræder desuden som stedfortræder for Claus Mørkbak Højrup i Børn- og Ungeudvalget. Vivi Jensen deltog ikke i mødet.

26 Underskrifter Hjørring Kommune Side 26. Arne Boelt Peter Duetoft Lilli Damsgaard Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Ole Ørnbøl Line Kraghede Jensen Jette Kirkeby John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Thomas Klimek Louise Bilde Hvelplund Vivi Jensen Per F. Hyldig Søren Smalbro Bjarne Mølgaard Svenning Christensen Claus Mørkbak Højrup Jørgen Christensen Vibeke Haaning Birthe Andersen Henrik Jørgensen Michael Vajhøj Per Møller Kasper Maarup Andersen Daniel Rugholm

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 01.16.06-G00-1-15

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl.22.00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: Kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl.19:50 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Hjørring Kommune Side 1. Borgmesterkontoret Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:40 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens.

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens. 12. oktober 2017 Sags id: 17/17046 og 17/17047 Offentlig høring af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt miljørapport (bestående af miljøvurdering af planforslagene og VVM-redegørelse) for etablering

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Notat Danish Salmon A/S

Notat Danish Salmon A/S Notat Danish Salmon A/S Dette notat er et bilag til sagsfremstillingen af VVM-redegørelsen for Danish Salmon A/S. Notatet indeholder betragtninger i forhold til Danish Salmons ønsker om, at have en produktion

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Tillæg til spildevandsplan Side 1 af 6 Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan... 4 Betydning for grundejere...

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Forslag til Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Høringsudkast Side 1 af 6 Tillæg til spildevandsplan Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan...

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18-11-2003 via Magistraten Tlf. nr.: 89402185 Jour. nr.: Ref.: LD Forslag om

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere