MENTORNETVÆRK. Mentornetværk Business Rebild tilbyder dig gratis sparring med en mentor i op til 10 timer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MENTORNETVÆRK. Mentornetværk Business Rebild tilbyder dig gratis sparring med en mentor i op til 10 timer."

Transkript

1 MENTORNETVÆRK Mentornetværk Business Rebild tilbyder dig gratis sparring med en mentor i op til 10 timer.

2 Mentornetværk Rebild Hvem kan få en mentor? Tilbuddet gælder alle virksomhedsledere i Rebild Kommune. Mentorerne får tilsendt din anmodning om en mentor og tager stilling til, om de er den rette mentor - ud fra de udfordringer, du har beskrevet. Formålet er at udvikle og styrke dig og din virksomhed. Det er derfor vigtigt, at du kan beskrive, hvad du ønsker at opnå sammen med mentoren. Erhvervskontoret deltager ved første møde og er med til at sikre, at mentorforholdet kommer godt fra start. Hvad indeholder ordningen? Du kan få op til fem møder (10 timer) med din mentor. Planlæg i god tid, hvad I skal tale om, så du får mest muligt ud af den afsatte mødetid. På det første møde ser I hinanden lidt an og får chancen for at vurdere, om kemien fungerer. Det er også på dette møde, at I aftaler rammerne for mentorforholdet. Hvor skal I mødes? Hvor ofte? Må du maile og ringe til din mentor mellem møderne? Hvornår er mentorforholdet afsluttet? Og evt. en uddybning af de emner, du ønsker, I skal vende på møderne. Hvordan kommer du i gang? Kontakt Erhvervskontoret, hvis du ønsker en mentor. Vi vil bede dig skrive lidt om din virksomhed og hvorfor, du ønsker en mentor. Herefter finder vi en mentor til dig blandt de ni erfarne erhvervsfolk, der har stillet deres ekspertise til rådighed. Kontakt Erhvervskonsulent Jane Bejlegaard Lindberg / Erhvervskonsulent Birgitte Frost Larsen / Erhvervskonsulent Simon Brøndum Jensen /

3 Derfor er vi mentorer Ejvind E. Sørensen direktør for AE Stålmontage Uddannet bygningsingeniør og HD i regnskabsvæsen fra AAU. Ansat som ingeniør i Entreprenørfirmaet A Enggaard A/S Svenstrup Etablerede i 1978 AE Stålmontage, som i dag er det et af de førende firmaer i Danmark inden for produktion og montage af tyndpladeprodukter til tag og facadebeklædning af aluminium, kompositplade, kobber, zink og stål. steringsselskab: Helas Invest Aps. Jeg er desuden i bestyrelsen for I foråret 2010 overlod jeg jobbet som administrerende direktør til min efterfølger Per Mortensen. Vi har haft en glidende overgang på 3 år og det har været en god måde at gøre det på. Nu har jeg omdannet det holdingselskab, som blev etableret til et ejendoms- og inve- AE Stålmontage A/S og Rafinor A/S i Randers. Hvis den erfaring, som jeg har tilegnet mig gennem årene, kan komme andre til gode, stiller jeg mig gerne til rådighed som mentor. Henrik Steen direktør for Hycon A/S Henrik startede Hycon A/S i 2003 sammen med tre andre iværksættere. Virksomheden har 15 ansatte og leverer hydrauliske værktøjer til 40 lande. at være en etableret virksomhed i drift. Jeg vil gerne give nogle af I hele den periode, hvor jeg har drevet selvstændig virksomhed, har jeg haft mulighed for at trække på erfarne erhvervsfolk. Dette har været værdifuldt, både i den første spændende tid som iværksætter, og også i den periode, hvor virksomheden er transformeret til mine erfaringer videre til andre, som står foran nogle af de samme udfordringer, som jeg har oplevet. Jeg tror, det bliver spændende at stå i andre problemstillinger og i en anden branche, men hvor jeg Lars Bonderup Bjørn direktør for Thaleia Aps, professionelt bestyrelsesmedlem Privat konsulent indenfor forretningsudvikling, strategi, ledelse og finansiering primært med fokus på vidensvirksomheder. Lars er forfatter til flere bøger om ledelse og bestyrelsesarbejde. bidrage til skabelsen af noget nyt eller genopfindelsen af noget De fleste iværksættere må kaste mange bolde op i luften og har meget om ørerne. Som mentor kan jeg hjælpe iværksætteren til at få styr på tankerne og få gjort de prioriteringer, der er nødvendige. Jeg gør det, fordi det er sjovt, og fordi det altid er en fornøjelse at se og gammelt.

4 Thorkild Ellekrog Christensen professionelt bestyrelsesmedlem Uddannet som rustfast klejnsmed i Grundlagde i 1981 Carnitech A/S sammen med fem andre. Arbejder i dag som professionelt bestyrelsesmedlem og medlem af advisory boards. Ligeledes medlem af Rebild Erhvervs- og Udviklingsråd og Rebild Turistforum. stand til at stille kvalificerede spørgsmål. Målet er ikke at anvise kon- Mange som har, eller er ved at starte egen virksomhed, stilles overfor mange udfordringer. Tit er man meget alene og derfor kan det være rart at have en mentor som sparringspartner en person som har erfaring fra erhvervslivet og som først og fremmest er i krete løsninger, men mere gennem drøftelser og spørgsmål at understøtte en udviklende proces sammen med ejeren/lederen. Jeg deltager i mentornetværket for at stille mine erfaringer til rådighed, men også for at fortsætte min egen personlige udvikling gennem mødet med andre brancher og ikke mindst mødet med menneskene bag virksomhederne. Jette Rasmussen driver kursusvirksomheden Infolink Kurser Infolink Kurser uddanner iværksættere og tager udgangspunkt i de udfordringer iværksætteren møder i sin tilværelse som selvstændig. Virksomheden blev grundlagt i På det tidspunkt havde jeg færdiggjort jurastudiet på kun fire år, samtidig med at jeg studerede HD i organisation og læste enkeltfag i regnskabslære og driftsøkonomi på HH. Derefter arbejdede jeg to år som advokatfuldmægtig og specialiserede mig indenfor erhvervsjura. 25-årig, havde jeg en mentor, som gav mig uvurderlig viden om erhvervslivets spilleregler. Det I jobbet som advokat frustrerede det mig, at man som regel først mødte folk, når problemerne VAR opstået. Derfor har jeg valgt selv at blive mentor, da jeg meget gerne vil prioritere at bruge tid på at hjælpe fremtidens erhvervsliv godt i gang. Da jeg selv startede som sparede mig for mange fejltagelser at have en erfaren forretningsmand at spille bold op af. Nu vil jeg gerne give den gave videre. Det at formulere sine erfaringer og give dem videre til en mentee, er en lærerig og berigende proces. Man skal selv finde sin mentor blandt andet gennem netværk. Her kan en organiseret mentorordning hjælpe på vej.

5 Magda Bazuin indehaver af flere virksomheder Uddannet håndarbejdslærer, psykoterapeut, coach, teknisk diplomuddannelse i humanøkologi fra Aalborg Universitet og TopGovernance. Indehaver af virksomhederne: Himmerlands Urte- og Sansehave (nystartet virksomhed, hvor der kan bestilles rundvisning i den atypiske urtehave og events med madlavning). Gaia Care (arbejdsmiljøog miljøledelsessystemer: ISO14000, EMAS, OHSAS Desuden apv er og klimaregnskaber). Kybernia (kursus- og foredragsvirksomhed, men også psykoterapeutiske behandlinger). Shop74: (skjold til bryllupper, sølvbryllupper, osv. Udlejer og sælger æresporte og granitfigurer til haven). Jeg er gået ind i mentornetværket, fordi jeg ser mig selv som en lidt skæv personlighed, som måske kan se nye muligheder og løsninger på problemstillinger. Det vil jeg rigtig gerne bruge som sparringspartner for andre iværksættere, da jeg mener, at udvikling oftest sker når forskelligheder mødes. Erik Rauff direktør i Business Park Nord Business Park Nord der huser omkring 65 virksomheder. Derudover arbejder han med virksomhedsudvikling, primært på bestyrelses niveau. Erik er tidligere direktør for Shipmate, en international virksomhed som udviklede og solgte marine-elektronik udstyr. Erik Rauff har gennem hele sit liv drevet selvstændig virksomhed. jeg mulighed for at inspirere andre ejerledere til at realisere deres Jeg synes det er spændende at arbejde med erhvervsfremme, generelt har jeg et ønske om at fremme erhvervsudviklingen i regionen. Jeg har arbejdet med erhvervsfremme på mange forskellige niveauer. Jeg vil gerne gøre en forskel og med mentorordningen har visioner. Jeg mener det er vigtigt ved ethvert udviklingsforløb, at have en at sparre med forløb som virksomhederne typisk vil have rigtig mange af. At sparre med andre er noget jeg også selv har brugt og flittigt bruger i dag. Jeg har en forventning om at mentee mener det alvorligt, hvilket også er nødvendigt for at få det fulde udbytte af et mentorforhold.

6 Arne Juul Jensen direktør for H.J. Hansen Råstoffer A/S Tidligere salgschef og direktør indenfor grovvare- emballage- og oliebranchen. Derudover bruger Arne sine erfaringer fra erhvervslivet som selvstændig konsulent i både små og større virksomheder. Han er mentor i Rebild Kommunes mentornetværk og frivillig rådgiver i Early warning. lighed for at hjælpe andre der måske er i klemme eller ikke har slet Som mentor er den menneskelige tilgang det vigtigste, det er forudsætningen for at nå ind til virksomhedsejeren og kunne hjælpe ham eller hende videre. Relevant faglighed skal selvfølgelig også være på plads. Jeg er med i mentor ordningen fordi jeg herved får mu- så bred en erfaring. Følelsen af at kunne hjælpe er i den forbindelse betaling nok. Finn Kongstad direktør for KONGSTAD Management Finn har næsten 40 års praktiske eksporterfaringer worldwide fra stillinger bl.a. som salgseksportchef og administrerende direktør. Han har prøvet kræfter inden for en lang række brancher, og han arbejder p.t. som indlejet salgschef for kunder i Danmark og Kina, som har fokus på vindmølleindustrien. på markederne uden at være begrænset af den måde, den pågæl- Der er som udgangspunkt altid ting, som en ejer/leder har brug for at vende i luften med én, som er hans ligemand, én som hverken er konkurrent, hans chef eller hans underordnede. Der er brug for én at spille bold op ad. Én som kender salgsteknikkerne og faldgruberne dende virksomhed har vænnet sig til at se tingene på. Jeg stiller mig med mine mange års salgs- og bestyrelseserfaring til disposition som mentor for at medvirke til at skabe grundlag for proaktive handlinger frem for intentioner. Michael Wulff direktør for Michael Wulff A/S Aut. Elinstallatør. Michael overtog virksomheden Kryner i 1999 og sidenhen virksomheden Jens Jørgen Kristensen A/S. Der er i dag 25 ansatte i Michael Wulff A/S. for at deltage som mentor og derved få muligheden for at bidrage Jeg synes, at det lyder rigtigt spændende med denne mentorordning i Rebild Kommune noget jeg selv savnede under min opstart af egen virksomhed, så det er da rigtigt spændende at få muligheden med indsigt, viden og støtte i de beslutninger eller forandringer virk-

7 Derfor bruger vi en mentor Thomas Vedel Indehaver af Thomas Vedel Consult Jeg har i mange år på deltid udviklet software på konsulentbasis, og har fungeret som underleverandør til større softwarehuse i en del projekter, foruden at jeg havde mit gode, faste job som udvikler i en større virksomhed, hvor jeg havde været med til at starte en udvik- lingsafdeling op. Da jeg i sommeren 2010 bestemte mig til at være fuldtids selvstændig måtte jeg konstatere, at det er svært at få sat tilstrækkelig struktur på hverdagen, således at jeg både kunne fortsætte med at løse konsulentopgaver, som giver indtjening her og nu, samtidig med at jeg også gerne vil udvikle projekter, som giver mulighed for langsigtet salg. Her var det en befrielse at få et indspark fra en mentor, som kigger på tingene med helt andre øjne, og stiller en hel masse spørgsmål, som man måske nok har tænkt over, men ikke fået taget ordentlig stilling til. Resultatet blev, at jeg i løbet af mentorforløbet blev forvandlet fra at være lidt rådvild til at være fokuseret og i stand til at se de muligheder der dukker op. Marianne Køpke Indehaver af virksomheden Adding Value og Easy Match Jeg startede sidste år på at ambitiøst projekt. Jeg lagde min konsulentforretning på hylden og valgte at starte konsulentportalen Easy Match. Det betød en hel anden virksomhed, helt andre og mange flere opgaver. Jeg ville gerne have en at sparre med og helst en fra en anden branche. Det har været forskellige ting jeg har fået sparring på, det har været efter de behov, jeg har haft. Mest givtigt er nok at min mentor er fra en anden branche. Hans erfaringer fra en anden branche har hjulpet mig med at se tingene på andre måder og selvfølgelig har hans lange erhvervserfaring også gjort at der virkelig har været noget at spille bold op af. Jeg er åben af natur og har det godt med feedback og læring. Har man ikke det, skal man være meget opmærksom på det, når man indgår i et mentorforhold i hvert fald hvis man vil have det optimale ud af det. Et ekstra plus for mig har også været at have en mentor, som tror på idéen. Den opbakning er guld værd, især når man som jeg, sidder alene med ansvaret. Det har imponeret mig, at han udover at stille sin tid gratis til rådighed også har stillet sit netværk til rådighed. Jeg kan kun anbefale andre ledere at tage imod mentorordningen

8

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

I SKAL IKKE VÆRE VENNER

I SKAL IKKE VÆRE VENNER 14 af Mette Engell Friis magisterbladet@dm.dk foto: Henrik Petit I SKAL IKKE VÆRE VENNER Diskussionen går livligt på Københavns Universitet, da mentorer fra erhvervslivet og deres KU-mentees mødes for

Læs mere

Køb og salg af virksomhed

Køb og salg af virksomhed Køb og salg af virksomhed Ejerskiftehåndbogen OM EJERSKIFTEHÅNDBOGEN Alle teksterne i Ejerskiftehåndbogen findes på www.startvækst.dk Startvækst er en portal til iværksættere og virksomheder i vækst og

Læs mere

Søger du arbejdskraft?

Søger du arbejdskraft? Søger du arbejdskraft? Lad os hjælpe dig. Ring 79 79 74 00 Sammen får vi 500 flere i job i Kolding Dit lokale jobcenter kan meget mere, end du tror Læs mere om vores tilbud til virksomheder og vores fælles

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

Let dit generationsskifte -få overblik og succes med dit generationsskifte

Let dit generationsskifte -få overblik og succes med dit generationsskifte Let dit generationsskifte -få overblik og succes med dit generationsskifte Håndværksrådet, november 2001 Tryk: Kailow Tryk A/S Layout: Michael Nico Hansen Foto: Gees van Roeden Tekst: Anne Holm Sjøberg,

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele. Turen går til MENTORLAND

Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele. Turen går til MENTORLAND Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele Af Lars Holmboe og Lars Møller Turen går til MENTORLAND - GUIDEBOG FOR MENTORER OG FOR DEM, DER FÅR EN MENTOR 2 Af Lars Holmboe og Lars Møller Turen går til MENTORLAND

Læs mere

Et godt ejerskifte starter i god tid. Ejerskifte er et boost til Tiger kæden

Et godt ejerskifte starter i god tid. Ejerskifte er et boost til Tiger kæden EjerskifteDanmark Tillægget er udgivet af EjerskifteDanmark FOTO: NIELS HOUGAARD Et godt ejerskifte starter i god tid Ejerskifte er et boost til Tiger kæden Side 4 Rundt om ejerskifte tre gode råd om ejerskifte

Læs mere

12 MÅNEDER MED REFLEKSION OG LÆRING VÆRKTØJSHÆFTE TIL MENTORER OG MENTEES AAU ALUMNIS MENTORPROGRAM AAU ALUMNI 1

12 MÅNEDER MED REFLEKSION OG LÆRING VÆRKTØJSHÆFTE TIL MENTORER OG MENTEES AAU ALUMNIS MENTORPROGRAM AAU ALUMNI 1 12 MÅNEDER MED REFLEKSION OG LÆRING VÆRKTØJSHÆFTE TIL MENTORER OG MENTEES S MENTORPROGRAM 1 INDHOLD INDLEDNING... 3 KAPITEL 1: FORBEREDELSESFASEN.... 4 1.1 ROLLEN SOM MENTOR.... 5 1.2 ROLLEN SOM MENTEE...

Læs mere

Professionel bestyrelse - en vej til vækst

Professionel bestyrelse - en vej til vækst En række lokale spillere bakker op om og medvirker i forbindelse med Erhverv Silkeborgs fokusering på professionel bestyrelse. Fra venstre erhvervschef Peter Bech Sørensen, Jyske Bank, souschef og udviklingschef

Læs mere

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer Indhold Forord... 3 Prisen på dit livsværk dommens dag... 4 Sælg virksomheden, mens du er i live... 5 God ejerskifterådgivning betaler

Læs mere

Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv

Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv Et personligt afklaringsværktøj til medarbejdere i staten Indhold Forord 3 Indledning 4 Kapitel 1: Hvad har du med? 5 Dine kompetencer 6 Dit

Læs mere

Væksthus Midtjylland Årsberetning 2010

Væksthus Midtjylland Årsberetning 2010 Væksthus Midtjylland Årsberetning 2010 Indhold Side 4 Formanden og direktøren har ordet Side 6 Kapitel 1 Erhvervsservice i region Midtjylland Side 8 Vækstkortlægning, Aftaler samt fælles værktøjer Side

Læs mere

udsyn præsenterer Tlf.: 28 18 21 23 Mail: rj@robertjakobsen.dk Velkommen! Det lille EKSTRA

udsyn præsenterer Tlf.: 28 18 21 23 Mail: rj@robertjakobsen.dk Velkommen! Det lille EKSTRA præsenterer V I R K S O M H E D S U D V I K L I N G Det lille EKSTRA Kunden har altid ret - til noget Her på den smukke bagside skal kort præsenteres, hvilke roller jeg påtager mig i private og offentlige

Læs mere

DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE

DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE FORORD Bestyrelser kan gøre en forskel Hvert år ser tusindvis af nye danske virksomheder dagens lys. Det styrker konkurrencen

Læs mere

EBG starter igen efter sommerferien 2012 EUROPEAN BUSINESS GAME FØR IDÉERNE UD I UNDERVISNINGEN

EBG starter igen efter sommerferien 2012 EUROPEAN BUSINESS GAME FØR IDÉERNE UD I UNDERVISNINGEN EBG starter igen efter sommerferien 2012 EUROPEAN BUSINESS GAME FØR IDÉERNE UD I UNDERVISNINGEN Gør iværksætteri til en del af undervisningen i erhvervsøkonomi, innovation og virksomhedsøkonomi i skoleåret

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Rapport om. Lederes læringsmiljøer

Rapport om. Lederes læringsmiljøer Rapport om Lederes læringsmiljøer Ledernes Hovedorganisation Juli 03 Indhold Forord...3 Sammenfatning...4 Fremtidens læringsformer...5 Læringsformer lederuddannelser og korte kurser i ledelse...7 Kompetencegivende

Læs mere

Slip kontrollen, lad brugerne styre

Slip kontrollen, lad brugerne styre STOF nr. 21, 2013 Slip kontrollen, lad brugerne styre - I MotivationsHuset i Esbjerg er det brugerne, som styrer deres egen behandling. Det gør de ved at anvende Byggeklodsmodellen, der er en enkel måde

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

Erhvervskvinder.dk København

Erhvervskvinder.dk København DECEMBER 2007 Redaktør: Birgit Lübker I redaktionen: Formand Anne Mette Andkjær, Marie Juul-Andersen, Karina Frid, Gitte Samsøe- Jensen, Birgit Lübker og Joan Ahm (opsætning) EFTERLYSNING!!! HAR DU LYST

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

Social Rapport 2006. Balancering af gensidige forventninger

Social Rapport 2006. Balancering af gensidige forventninger Social Rapport 2006 Balancering af gensidige forventninger Indholdsfortegnelse Læsevejledning Kære medarbejdere side 3 Udvidelse og fastholdelse af arbejdsstyrken Kapacitetsudvikling og affødte aktiviteter

Læs mere

Gode råd. til jobsøgning. - til medlemmer over 50 år

Gode råd. til jobsøgning. - til medlemmer over 50 år Gode råd til jobsøgning - til medlemmer over 50 år Hvorfor denne pjece? Denne pjece har til formål at formidle en række gode råd om jobsøgning til medlemmer over 50 år. Disse råd er opstået i forbindelse

Læs mere

Sprog, erfaring og kemi gav job. Karriereguide 2011/12. Zigzaggede sig til drømmejobbet. Regnede med at blive arbejdsløs. Nød livet og fik kompetencer

Sprog, erfaring og kemi gav job. Karriereguide 2011/12. Zigzaggede sig til drømmejobbet. Regnede med at blive arbejdsløs. Nød livet og fik kompetencer Djøf Karriereguide 2011/12 Sprog, erfaring og kemi gav job Natalia De Oliveira De Gomes, Area Manager i Epoka. Nød livet og fik kompetencer Zigzaggede sig til drømmejobbet Regnede med at blive arbejdsløs

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

Slip kontrollen lad brugerne styre

Slip kontrollen lad brugerne styre selvbyg Slip kontrollen lad brugerne styre I MotivationsHuset i Esbjerg er det brugerne, som styrer deres egen behandling. Det gør de ved at anvende Byggeklodsmodellen, der er en enkel måde at sikre brugerindflydelse

Læs mere

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE 9 eksempler 1 på udvikling og bedre bundlinje 04 08 12 16 20 24 28 32 36 Uddannelse har skabt ny virksomhedskultur Brdr. Andersen Nyt akkordsystem giver gevinst for alle CJ Anlæg It-systemer optimerer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere