Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn."

Transkript

1 Vandforsyning Beskrivelse af opgaven: Form let med opgaven er at sikre alle forbrugere en stabil forsyning med drikkevand af god kvalitet baseret p velegnede grundvandsressourcer. Desuden skal forsyningen med vand til landbrug og industri sikres under hensyntagen til natur- og miljłinteresser. Myndighedsopgaven omfatter sagsbehandling samt administration og vejledning efter Vandforsyningsloven. Sagerne best r af tilladelser til indvinding af grundvand og overfladevand, etablering af boringer, tilsyn med drikkevandskvaliteten og anl g samt ndring af vandforsyningsplaner. Desuden godkendes takstblade og udarbejdes regulativer. Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn. Driftsopgaven omfatter drift af 6 kommunale vandforsyningsomr der og 4 kommunale vandv rker med i alt ca tilsluttede husstande. Opgaven med vandforsyning best r af fłlgende delopgaver: 1. Vandindvinding 2. Tilsyn (drikkevandskvaliteten og tekniske anl g) 3. Registre 4. Regulativer og takstblade 5. Vandforsyningsplanl gning Opgaven udfłres i forhold til Byr det Vision 2016, Miljł- og naturpolitikken, Kommuneplanen og kommende Vandplan. Samlet ressource p opgaven: 1,7 1. Vandindvinding Delopgaven omfatter hovedsagelig behandling af ansłgninger om indvinding af grundvand og overfladevand til vandv rker og erhverv. I den forbindelse foretages hydrologiske og ressourcem ssige vurderinger af grundvand samt p virkning af overfladevand og natur. I henhold til Miljł- og naturpolitikken skal der fłrst og fremmest tages hensyn til forsyning af drikkevand og sikring af natur- og landskabsinteresser. Dern st til forsyning af landbrug og erhverv. Delopgaven omfatter endvidere slłjfning af anl g samt indberetning af oppumpede vandm ngder.

2 Fra Steffen ligger der 30 uafsluttede sager. De er pt. ( ) alle under behandling. I 2009 er der modtaget ca. 12 ansłgninger, som omfatter etablering af ny boringer, ndringer af indvindingstilladelsen og ndring af tekniske anl g. Alle ansłgninger er enten behandlet eller under behandling. Der er ca. 20 tilladelser p almene anl g som udlłber den 1. april Desuden er der ca. 5 tilladelser p almene anl g der udlłber inden udgang af Ydermere er der ca. 30 tilladelser p markvandingsboringer der er udlłbet eller udlłber inden udgangen af Det langsigtede m l er, at vi har et pr cist regnskab over vandressourcen, herunder af indvindingens p virkning af vandlłb i kommunen. Vi har pt. ikke et redskab til dette regnskab. Det videre arbejde med regnskabet afh nger af udspillet i vandplanerne. Vandplanerne er endnu ikke vedtaget. Det głr vi i 2010 Der f s et bedre overblik over uafsluttede sager fra Steffen. Sagerne fra Steffen forventes afsluttet eller i aktiv behandling. Der er modtaget ca. 15 ansłgninger i 2009, som forventes afsluttet eller i behandling. Der forventes modtaget ca. 15 ansłgninger (der ikke omhandler frist ) lłbende i 2010 Lłbende ajourfłring af GeoEnviron. Tilladelser der udlłber i 2010 skal administrativt forl nges til 2012 (nyt lovtill g) Tilladelser til markvandingsboringer skal enten administrativt forl nges eller revurderes Der skal findes/udarbejdes et redskab til beregning af kommunens vandressource Milep le Der skal inden 1. marts 2010 skabes et bedre overblik og en opdatering/rettelse af boringer i CBkort Tilladelser der udlłber i 2010 skal administrativt forl nges inden 1. april. 0,45 Ressourcen er fordelt p : Astrid (0,4), Ove (0,05) og Jan (0,1) 2. Tilsyn I Randers Kommune er der 95 vandv rker og 810 enkeltvandforsyningsanl g. Kommunen skal fłre tilsyn med kvaliteten af drikkevandet. Der skal derfor udtages regelm ssige prłver af det vand som anvendes til husholdning. Lovgivningen fastl gger kontrolhyppigheder p de almene anl g, p ledningsnettet og i boringerne. Hyppigheden afh nger af vandv rkernes oppumpede vandm ngder.

3 Envidere fłres tilsyn med de tekniske anl g. Tilsynet omfatter anl ggets indretning og funktion og dets vedligeholdelses- og renholdelsestilstand. Det er m let, at alle forbrugere skal have drikkevand af god kvalitet. Der er pt. ikke et pr cist overblik over vandkvaliteten ved vandv rkerne og enkeltindvindingsanl g. De tidligere kommuner har haft forskellige krav til analysefrekvenser og analyseparametre. Det er m let, at fłlge udviklingen i drikkevandskvaliteten ved vandv rker og enkeltindvindingsanl g. Tilsynet skal derfor planl gges og s ttes i system. Tilsynet med de tekniske anl g skal ligeledes s ttes i system. Der udarbejdes en opgłrelse over drikkevandskvaliteten ved vandv rker og enkeltindvindingsanl g dette głres i forbindelse med vandforsyningsplanen. Der fastl gges analysehyppighed for vandv rker og andre vandforsyningsanl g hvor der kr ves vand af drikkevandskvalitet. Lłbende kontrol med vandkvaliteten ved vandv rker og andre vandforsyningsanl g hvor der kr ves vand af drikkevandskvalitet. Kontrollen med de private brłnde og boringer skal s ttes i system. Der udarbejdes en opgłrelse over hvilke vandv rker der skal fłres teknisk tilsyn p nu og i rene fremover. Det tekniske tilsyn best r af indsamling af data vedrłrende vandv rket og et fysisk tilsyn p vandv rket. Milep le Der skal inden 1. april 2010 fastl gges analysehyppighed for vandv rker og andre vandforsyningsanl g hvor der kr ves vand af drikkevandskvalitet. Ressourcen er fordelt p : Jan (0,35), Astrid (0,05), Ove (0,05) 3. Registre Velfungerende og ajourfłrte registre er en afgłrende foruds tning for at varetage Kommunens opgave som tilsyns- og tilladelsesmyndighed. Arbejdet omfatter ajourfłring af GeoEnviron med hensyn til tilladelser, oppumpede vandm ngder, gebyr, teknisk tilsyn og analyser.

4 Den lovpligtige indberetning til GEUS og Miljłstyrelsen sker med GeoEnviron til Jupiterdatabasen. Indberetning af oppumpede vandm ngder til GEUS blev i 2009 gjort dels via web-lłsning og dels manuelt, ca. 1/3 p web-lłsningen. Det er m let, at indberetningen af oppumpede vandm ngder via skal łges, og at Jupiter opdateres via GeoEnviron. Det et m l at h ndteringen og kvalitetssikringen af analyser og sammenspillet i den forbindelse mellem GeoEnviron og Jupiter skal fungere. Lłbende ajourfłring af GeoEnviron. Der f s et bedre overblik over indvindingsboringerne i kommunen. Boringerne skal opdateres i CBkort. Oppumpede vandm ngder indberettes via og ved direkte indtastning i GeoEnviron. Kvalitetssikring af data skal s ttes i system med henblik p, at der skal ske sikring og indberetning af vandanalyser (hłj prioritering). Ressourcen er fordelt p : Jan (0,3), Astrid (0,05). 4. Regulativer og takstblade Delopgaven omfatter udarbejdelse af regulativer og godkendelse af taksblade. Ved udarbejdelsen af regulativer, arbejdes der hen imod en implementering af Miljłstyrelsens Normalregulativ for private vandforsyninger, 1. november Regulativet kan v re implementeret ved enkelte vandv rker, i de tidligere nabokommuner til Gl. Randers Kommune. Eksempelvis kan det n vnes, at der i Gl. Randers Kommune opereres med 2 regulativer, Energi Randers Vand har et forholdsvis nyt regulativ, mens de łvrige vandv rker har et regulativ fra Godkendelsen af takstbladene omfatter godkendelse af anl gs- og driftsbidrag. Godkendelsen best r i, at vandv rkerne fremsender deres łnsker til takster for det kommende r. Til brug for godkendelsen skal vandv rket fremsende budget for det kommende r, samt senest afsluttede regnskab. P.t. har vi to* udkast til regulativet liggende, de skal formentlig lige gennemg s for eventuelle rettelse i forhold til g ldende lovgivning. * et fra Vandr det, samt vores eget.

5 P l ngere sigt błr der arbejdes hen imod mere ensartede takstblade, ikke dermed sagt, at taksterne skal v re ens. Det vil v re urealistisk i forhold til de enkelte vandv rks łkonomi. Men derimod, at takstbladene er ens i deres opbygning. Der udarbejdes en oversigt over g ldende regulativer, og evt. takstregulativer. Der f s et overblik over godkendte takstblade med henblik p ensartet sagsbehandling i hele kommunen. Lłbende godkendelse af takstblade. Miljłstyrelsens normalregulativ (af 1. november 2003) implementeres i forbindelse med samarbejdet med vandv rkerne om udarbejdelsen af den samlede vandforsyningsplan, ved implementeringen skal vi forholde os til vandr dets udkast. Milep l Oversigt over g ldende regulativer, og evt. takstregulativer udarbejdes inden 1. maj Ressourcen er fordelt p : Jan (0,1) 6. Vandforsyningsplanl gning Delopgaven omfatter planl gning af hvordan de enkelte forbrugere skal forsynes med godt og tilstr kkeligt drikkevand og hvorledes forsyningen til landbrug og andre erhverv d kkes. I henhold til Miljł- og naturpolitikken skal der udarbejdes en samlet vandforsyningsplan for hele kommunen. Planl gningen skal ske under hensyntagen til en hensigtsm ssig udnyttelse af ressourcen. Der foreligger 6 meget forskellige vandforsyningsplaner. Det er m let, at udarbejde en samlet plan. Der igangs ttes en statusbeskrivelse af vandv rker i kommunen. Arbejdet udfłres af konsulent. Kort med vandv rker og forsyningsgr nser udsendes til hłring ved vandv rkerne. Der skal foretages en vandkvalitets/ressourcevurdering af vandv rkerne. Arbejdet udfłres af konsulent. Der skal foretages en kvalitetsm ssig vurdering af enkeltforsyningerne. Der skal udarbejdes prognoser for vandforbrug. Arbejdet udfłres af konsulent. Fremtidige forsyningsomr der skal fastl gges. Der skal fastl gges retningslinier for administrationen. Vandr det og vandv rker inddrages. Milep l

6 Kort med vandv rker sendes til hłring inden 1. juni Samarbejdet med konsulent aftales inden 1. juni Det głr vi i 2011: Planforslag udsendes og planen vedtages endeligt.. Ressourcen er fordelt p : Jan (0,05), Astrid (0,05), Ove (0,1) Prioritering af delopgaverne Det forventes, at det er realistisk at n de anfłrte delopgaver i Behandling af gamle sager og de lłbende indkommende sager er s rlig vigtig og ogs delopgaven Registre, herunder placering af boringer er s rlig vigtig. Administrativ forl ngelse af tilladelser, der udlłber 1. april 2010 er vigtig. Hvis det bliver nłdvendigt at nedprioritere sager, vil delopgaverne Tilsyn og vandforsyningsplanl gning blive nedprioriteret. VANDFORSYNINGSGRUPPEN DEN

Administrationsgrundlag for vandforsyningsloven i Kalundborg Kommune

Administrationsgrundlag for vandforsyningsloven i Kalundborg Kommune Administrationsgrundlag for vandforsyningsloven i Kalundborg Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 27. april 2010 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 KOMMUNENS OPGAVER INDENFOR

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Ejeraftale mellem Randers Kommune og Randers Spildevand A/S

Ejeraftale mellem Randers Kommune og Randers Spildevand A/S Ejeraftale mellem Randers Kommune og Randers Spildevand A/S 2009 Indhold 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Overordnede politiske visioner, m l og krav Randers Centralrenseanl g Hvem er vi? Konkrete

Læs mere

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune 1 Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Indledning Det er muligt for organisationer, for ldre, virksomheder og andre interesserede,

Læs mere

ResumØ Administrative bem rkninger Konklusion

ResumØ Administrative bem rkninger Konklusion Hvidbogen til N 30 er udarbejdet af Viborg kommune i samarbejde med de łvrige kommuner i N 30. Der er kommet 7 hłringssvar i hłringsperioden for Natura 2000- handleplanen for Lovns Bredning, Hjarb k Fjord

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Syddjurs Kommune 19. November 2014

Syddjurs Kommune 19. November 2014 Møde mellem Ikke almene vandværker og Syddjurs Kommune 19. November 2014 Steen S. Wengel Anna Okkerlund Brahe Anne-Mette Randrup Rasmussen Velkomst: v/ Steen S. Wengel Dagsorden: 1. Ikke almene vandværker

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

Regulativ for vandforsyningen i Randers Spildevand A/S

Regulativ for vandforsyningen i Randers Spildevand A/S Randers Spildevand A/S Regulativ for vandforsyningen i Randers Spildevand A/S Omfattende: Mejlby Vandforsyningsomr de med vandindvinding fra Mejlby Vandv rk; F rup Vandforsyningsomr de med vandindvinding

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Vedrłrende regnskabs- og bogholderiopgaver har Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner deltaget i arbejdet.

Vedrłrende regnskabs- og bogholderiopgaver har Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner deltaget i arbejdet. Emne: Kommunalt samarbejde om regnskabs- og bogholderiopgaver Sagsbeskrivelse: Kommunaldirektłrerne i Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Randers kommuner har i efter ret 2010 besluttet at kigge p mulighederne

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. januar 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Prioritering af besk ftigelsesindsatsen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Vandforsyningsplan for Vejle Kommune

Vandforsyningsplan for Vejle Kommune Vandforsyningsplan for Vejle Kommune. Vejle Kommune, Natur og Miljøforvaltningen side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1 Formål...3 2 Lovgrundlag...3 3 Definitioner...3 4 Indledning...4 4.1 Tilsyn med alle enkeltvandforsyninger...4

Læs mere

Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010

Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010 Notat Dato: 31. maj 2010 J.nr.: 10/003335 Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010 Notatet sendes/sendt til: Direktion, łkonomiudvalg,

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Affaldscenter rhus Ny ovnlinie 5

Projektbeskrivelse for. Affaldscenter rhus Ny ovnlinie 5 Projektbeskrivelse for Affaldscenter rhus Ny ovnlinie 5 November 2008 November 2008 Side 2 1. Resume AffaldVarme rhus planl gger en ny ovnlinie der skal st klar i 2015. Affaldsm ngderne til forbr nding

Læs mere

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010

Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010 2. januar 2009 Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle aftaleenheder i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Debat oplæg: Udpegning af indvindingsoplande t il almene vandforsyninger uden f or områder med særlige drikkevandsint eresser,qgkrog

Debat oplæg: Udpegning af indvindingsoplande t il almene vandforsyninger uden f or områder med særlige drikkevandsint eresser,qgkrog Side 1 af 6 Debat oplæg: Udpegning af indvindingsoplande t il almene vandforsyninger uden f or områder med særlige drikkevandsint eresser,qgkrog )RUPnO %DJJUXQG +YRUIRUHUXGSHJQLQJHQYLJWLJ.RQVHNYHQVHU 'HWYLGHUHIRUO

Læs mere

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune 1. Indledning Byr det i Randers kommune godkendte den 26. maj 2008 m l og regler for den łkonomiske styring af kommunen. Der er efterfłlgende (p byr dsmłdet den 14. december 2009) vedtaget nogle korrektioner

Læs mere

Randers Spildevand A/S. Budget (spildevands- og vandforsyning)

Randers Spildevand A/S. Budget (spildevands- og vandforsyning) Randers Spildevand A/S Budget 2011 (spildevands- og vandforsyning) Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 1 2. Budget 2011 Spildevandsforsyning 1 2.1. Resultatbudget 1 2.1.1. Driftsindt gter 1 2.1.2. Driftsomkostninger

Læs mere

Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012

Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012 Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012 Indholdsfortegnelse: 1. Form l med aftalen... 3 2. Politiske visioner, m l og krav... 3 Lovgrundlag...3 M lgruppe...3 Vision 2017...4 Politiske

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det.

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det. Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det Forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det

Læs mere

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund Bilag nr. 1 Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker Baggrund I Viborg Kommune har Forvaltningen registreret ca. 50 ikke almene vandværker, der forsyner mellem 3 og 9 ejendomme og oppumper

Læs mere

Notat. 30. juli Błrn og skole

Notat. 30. juli Błrn og skole Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. juli 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Bilag: Tingbogsudskrifter Geoteknisk rapport. Grunden til Randers Svłmmebad

Bilag: Tingbogsudskrifter Geoteknisk rapport. Grunden til Randers Svłmmebad Bilag: Tingbogsudskrifter Geoteknisk rapport Grunden til Randers Svłmmebad Som en del af OPS samarbejdet om en opfłrelse og drift af et svłmmebad i Randers udbyder Randers Kommune et byggefelt til opfłrelse

Læs mere

Sagen og som bilag til dagsordenspunktet om godkendelse af rsregnskaber

Sagen og som bilag til dagsordenspunktet om godkendelse af rsregnskaber Notat Forvaltning: Dato: 6. december 2010 Dokumentnr.: Miljł & Teknik 10/007578-2 Afsender: Mona Andersen Vedrłrende: notat over forhold der indstilles p talt ved at boligorganisationernes rsregnskaber

Læs mere

Taxikłrsel m.v. Med hensyn til pkt. 1 og 2 videresendes disse ansłgninger til Miljł og teknik. Pkt. 3 og 4 behandles/udf rdiges i Borgerservice.

Taxikłrsel m.v. Med hensyn til pkt. 1 og 2 videresendes disse ansłgninger til Miljł og teknik. Pkt. 3 og 4 behandles/udf rdiges i Borgerservice. Taxikłrsel m.v. Lovgrundlag: Bekendtgłrelse af lov om taxikłrsel mv. nr. 517 af 24.juni 1999 (taxiloven), bekendtgłrelse om taxikłrsel m.v. nr. 220 af 31. marts 2000 (taxibekendtgłrelsen) samt bekendtgłrelse

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeanl A.m.b.a. UDSKIFTNING AF GASMOTOR- GENERATORANL G

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeanl A.m.b.a. UDSKIFTNING AF GASMOTOR- GENERATORANL G Randers Kommune Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeanl A.m.b.a. g UDSKIFTNING AF GASMOTOR- GENERATORANL G Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven Lovliggłrelse af eksisterende anl g September 2009

Læs mere

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det 2010 December 2010 1 Indhold 1. Form l 2. Analyse af resultaterne fra den interne og eksterne audit 3. Analyse af resultatet

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Model for łkonomisk decentralisering i Randers Kommune

Model for łkonomisk decentralisering i Randers Kommune Kasse- og regnskabsregulativ 3 Model for łkonomisk decentralisering i Randers Kommune Bilag 23. november 2006 1. Indledning Notatet omhandler model for łkonomisk decentralisering i Randers Kommune fra

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Sagsnummer: 09/003384 Journalnummer: 16.08.36 P00 ResumØ

Læs mere

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast)

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast) Randers Kommune Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder (Kanalstrategi for Randers Kommune) 2011-2015 (udkast) 1. Hvad er en strategi for kommunikation mellem

Læs mere

Budget 2010 Randers Spildevand A/S

Budget 2010 Randers Spildevand A/S Budget 2010 Randers Spildevand A/S Ajourfłrt ud fra bestyrelsesmłde den 30. oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1. 2. side Indledning 1 Driftsbudget 1 2.1. Driftsomkostninger 1 2.2. Driftsindt gter 4 3. Likviditetsbudget

Læs mere

Vandværker: Holm Sønderborg forsyning, Havnbjerg og Nordborg Oksbøl sogn Langesø Lavensby Havnbjerg vandforsyningsselskab Svenstrup Guderup Danfoss

Vandværker: Holm Sønderborg forsyning, Havnbjerg og Nordborg Oksbøl sogn Langesø Lavensby Havnbjerg vandforsyningsselskab Svenstrup Guderup Danfoss Vandforsyningsplan Nordals Vandværker: Holm Sønderborg forsyning, Havnbjerg og Nordborg Oksbøl sogn Langesø Lavensby Havnbjerg vandforsyningsselskab Svenstrup Guderup Danfoss Vandforsyningsplan fra 2001

Læs mere

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2004 2014 Till g nr. 12/2008 Udvidelse af delopland E54 (opland G20) Udvidelse af erhvervsomr de ved Viborgvej (lokalplan nr. 518) Miljł og Teknik

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Ad a: Der er udarbejdet en rapport om istands ttelse af młllen for 5,5 mio. kr. Ejendomsskatten pr. r er ca. 310 kr.

Ad a: Der er udarbejdet en rapport om istands ttelse af młllen for 5,5 mio. kr. Ejendomsskatten pr. r er ca. 310 kr. Notat Forvaltning: Miljł og Teknik Dato: 15. april 2011 Dokumentnr.: 10/003643-22 Afsender: Lilian Kaae Jensen Vedrłrende: Notat vedr. indsigelser Notat sendes/sendt til: I det fłlgende vil hver enkelt

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning

Vandforsyningsplanlægning Forvaltningsforskrift nr. 17 Vandforsyningsplanlægning Revideret september 2011/23. oktober 2013 Retningslinjer for sagsbehandling på vandforsyningsområdet og tilsyn med vandkvalitet m.v. FORSYNINGS VIRKSOMHEDERNE

Læs mere

Notat. Februar, konomi. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: AlMB Vedrłrende: Forslag til Handlingsplan for regnskab, bogfłring og lłn

Notat. Februar, konomi. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: AlMB Vedrłrende: Forslag til Handlingsplan for regnskab, bogfłring og lłn Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: AlMB Vedrłrende: Forslag til Handlingsplan for regnskab, bogfłring og lłn Notatet sendes/sendt til: Sekretariatschefgruppen,

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering.

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering. Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. februar 2010 Udf rdiget af: Brian Hansen og Poul Hjłllund Vedrłrende: Optimering af ind- og udbetalinger Notatet sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Retningslinjer for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Retningslinjer for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Retningslinjer for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Revideret udgave - marts 2009 1 L sevejledning: Principper og retningslinjer for indkłb og udbud i Randers Kommune er beskrevet i flere niveauer:

Læs mere

Oversigt over forslag til forenklinger It-afdelingen

Oversigt over forslag til forenklinger It-afdelingen Oversigt over forslag til forenklinger It-afdelingen Igangv rende delprojekter: Forslag nr. Forslag Ansvarlig for forslaget Tidsplan Status Bem rkninger 16 Medarbejderdatabase (Kommunikation og information)

Læs mere

Langeland Kommune. Ny skole som OPP. Bilag 5 - Krav til Skolen og Grunden ved Aftalens ordin re udlłb

Langeland Kommune. Ny skole som OPP. Bilag 5 - Krav til Skolen og Grunden ved Aftalens ordin re udlłb Langeland Kommune Ny skole som OPP Bilag 5 - Krav til Skolen og Grunden ved Aftalens ordin re udlłb September2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Aktivets tilstand ved ophłr...3 3. Lłbende tilstandsvurdering...3

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Lang Kommune

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Lang Kommune Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Lang Kommune 2000 2005 Till g nr. 4/2009 Skovboulevarden i Stevnstrup Delopland B03 og B20 (lokalplan nr. 540) Miljł og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og

Læs mere

FORANDRINGSTEORI P SYGEDAGPENGEOMR DET RESULTATBASERET STYRING

FORANDRINGSTEORI P SYGEDAGPENGEOMR DET RESULTATBASERET STYRING FORANDRINGSTEORI P SYGEDAGPENGEOMR DET RESULTATBASERET STYRING FORANDRINGSTEORI Forandringsteori hvad er det? Man kunne ogs kalde det for resultatbaseret styring. Teorien bygger p kausalforholdet ( rsag

Læs mere

Rådgivningen. Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab.

Rådgivningen. Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab. Temamøde Region Øst Rådgivningen Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab. Det er typisk sager, der er omfattet af vandforsyningsloven,

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Miljø og Natur Jens Laurids Sørensen Ullerupvej 91 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929202 Mail: lbk1@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-103-15 Ks: NOB 09-11-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand Husholdning,

Læs mere

ANL G - nsker. ANL G - afledt drift. Nettobelłb (1.000 kr.) Bevilli Overskrift ng. Udskiftning af kaldeanl p omr decentre 1.

ANL G - nsker. ANL G - afledt drift. Nettobelłb (1.000 kr.) Bevilli Overskrift ng. Udskiftning af kaldeanl p omr decentre 1. KONOMIUDVALGET ANL G - nsker Nettobelłb (1.000 kr.) Bevilli Overskrift 2010 2011 2012 2013 ng 1.1 Udskiftning af kaldeanl p omr decentre g 4.500,0 1.1 Kantine p Kasernen 1.500,0 1.3 Strategiske jordopkłb

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION SPAREFORSLAG ADMINISTRATION Nettobelłb (1.000 kr.) Nr. Overskrift 2010 2011 2012 2013 Generelt administrationen 1 Fortsat trimning af chef- og ledelsesstruktur 300 2.150 2.150 3,0 2 Venskabsbysamarbejde

Læs mere

Ny aftale: for Błrnecenter Randers

Ny aftale: for Błrnecenter Randers Ny aftale: 2011-12 for Błrnecenter Randers 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

It-arkitekturprincipper for Randers Kommune

It-arkitekturprincipper for Randers Kommune It-arkitekturprincipper for Randers Kommune Februar 2011 1. Indledning Randers Kommunes digitaliseringsstrategi er en rettesnor for, hvordan kommunen gerne ser den digitale udvikling og anvendelse. Form

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til V rum- rum Kraftvarmev rk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til V rum- rum Kraftvarmev rk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til V rum- rum Kraftvarmev rk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet fłlgende projektforslag om tilslutningspligt til V Kraftvarmev

Læs mere

Budget (del 1)

Budget (del 1) Budget 2011-14 (del 1) Beskrivelse af omr det Indsatsomr der Hovedtal [DEL 1 er m lrettet politikerne og borgerne/den brede offentlighed. Indeholder den mere beskrivende del af budgettet tal og foruds

Læs mere

Vedrłrende: Retningslinier for kommunens reaktion. ved overskridelse af gr nsev rdierne for nitrat og bakterier i drikkevand

Vedrłrende: Retningslinier for kommunens reaktion. ved overskridelse af gr nsev rdierne for nitrat og bakterier i drikkevand Notat Forvaltning: Dato: 23. februar 2012 Dokumentnr.: Miljł og Teknik 12/001139-1 Afsender: Jan Hansen Vedrłrende: Retningslinier for kommunens reaktion. ved overskridelse af gr nsev rdierne for nitrat

Læs mere

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen Randers Kommune Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. august 2009 Vedrłrende: Evaluering af Randersmodellen 2. udkast Til: direktionen Baggrund: I forbindelse med Randersmodellens

Læs mere

Visse Vandværk A.m.b.a. afholdt

Visse Vandværk A.m.b.a. afholdt Visse Vandværk A.m.b.a. Ordinær generalforsamling afholdt Mandag, den 16. marts 2015 kl. 19.30 Visse Ladegård, Vissevej 116 REFERAT: DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. Bestyrelsesformand Søren Christensen

Læs mere

Vandforsyningsplan 2012-2022

Vandforsyningsplan 2012-2022 Vandforsyningsplan 2012-2022 INDHOLD 1. Indledning 1 1.1 Fokusområder 1 1.2 Rammer for planlægningen 1 1.3 Vandforsyningsplanens indhold 1 1.4 Offentlig høring og miljøvurdering 2 2. Vandforsyningen i

Læs mere

Service Level Agreement (SLA) Standardaftale

Service Level Agreement (SLA) Standardaftale Service Level Agreement (SLA) Standardaftale Vedrłrende drift og support af IT-services mellem Randers Kommunes forvaltninger og institutioner og Randers Kommunes IT-afdeling Randers Kommune, Laksetorvet,

Læs mere

Randers Kommune Ny łkonomimodel for Driftsafdelingen

Randers Kommune Ny łkonomimodel for Driftsafdelingen dd. Randers Kommune Ny łkonomimodel for Driftsafdelingen November 2009 Omplacering af Driftsafdelingens nettobudget 1 Indhold 1 Baggrund 3 1.1 Partneringmodellen 3 2 Omkostningsregnskab og omkostningsbaserede

Læs mere

Vejledning om Lov om tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling

Vejledning om Lov om tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling Fil: vejledning om tilbageholdelse 8. jan 08 Vejledning om Lov om tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling VEJLEDNING nr. af Vejledning om Lov om tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige - 1 - Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. august 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige Notatet

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Till g nr. 17/2011 Placering af kloakledninger, pumpestationer og regnvandsbassiner samt udtr den for overfladevand ved separering

Læs mere

REGULATIV for. og renholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV for. og renholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV for vintertjeneste p og renholdelse af veje, stier og pladser Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Vintertjeneste offentlige veje, stier mv. 3 2.1 Snerydning 3 2.1.1 Vejbestyrelsens opgaver

Læs mere

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. april 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Kommunens brug af virksomhedspraktikker og ans igangs ttelse af Nytteaktivering ttelse med lłntilskud

Læs mere

Indvindingstilladelser så let kan det gøres

Indvindingstilladelser så let kan det gøres Indvindingstilladelser så let kan det gøres Så enkelt kan en vandindvindingstilladelse til enkeltindvinder laves! Hvem behøver tilladelse? Hvor få vilkår er nok? Område Enkeltindvinding = En brønd eller

Læs mere

I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser:

I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser: Notat Forvaltning: Dato: 15. februar 2010 Dokumentnr.: Miljł- og Trafik 09/007848-35 Afsender: Henning Jensen Vedrłrende: Forslag til Infrastrukturpolitik - hłring Notat sendes/sendt til: Miljł- og Teknikudvalget

Læs mere

Borgerr dgiver Randers Kommune

Borgerr dgiver Randers Kommune Borgerr dgiver Randers Kommune Beslutningsopl g udarbejdet af Byr ds- og direktionssekretariatet 31. august 2007. Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for sagen s. 3 2. Terminologi og jura s. 3 3. Beskrivelse

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Retningslinjer for bogfłringsprocessen

RANDERS KOMMUNE. Retningslinjer for bogfłringsprocessen RANDERS KOMMUNE Principper for łkonomistyring Retningslinjer for bogfłringsprocessen Randers Kommunes arbejdsprocesser skal tilrettel gges effektivt og understłttes af IT hvor dette er hensigtsm ssigt.

Læs mere

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Marts 2012 Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur 1. Indledning Ifłlge folkeskolelovens 5 stk. 7 er Randers Kommune forpligtet til at tilbyde undervisning

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Notatet redegłr for status i sagen om Randersegnens Boligforening under konkurs.

Notatet redegłr for status i sagen om Randersegnens Boligforening under konkurs. Notat Forvaltning: Dato: 17. september 2012 Dokumentnr.: Miljł & Teknik 12/002290-44 Afsender: Marianne Słlgaard Vedrłrende: Randersegnes Boligforening Notat sendes/sendt til: Notatet redegłr for status

Læs mere

Hłringssvar - oversigt med bem rkninger og indsigelser samt forvaltningens bem rkninger hertil

Hłringssvar - oversigt med bem rkninger og indsigelser samt forvaltningens bem rkninger hertil Notat Forvaltning: Dato: Dokumentnr.: Miljł og Teknik 10/006597-130 30. maj 2011, rev. 15. maj 2012 Afsender: Majken Hentze Vedrłrende: Hłringssvar - oversigt med bem rkninger og indsigelser samt forvaltningens

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ

Kasse- og regnskabsregulativ side 1 af 11 Udkast 06-11-2008 RANDERS KOMMUNE Kasse- og regnskabsregulativ Principper for łkonomistyring side 2 af 11 06-11-2008 1. GENERELT 1.1 Lovgrundlag Kasse- og Regnskabsregulativet er Randers Kommunes

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsreferat fra młdet

Beredskabskommissionen Beslutningsreferat fra młdet Beredskabskommissionen sreferat fra młdet Torsdag den 3. december 2009 kl. 15.00 16.15 Sted: Randers Kommune, Laksetorvet 1, 8900 Randers C Młdelokale D.3.32 2. sal ved borgmesteren Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Referat af bestyrelsesmłde

Referat af bestyrelsesmłde Randers Spildevand A/S Referat af bestyrelsesmłde Dato: 22. april Ref.nr.: 03/2010 Młdested: Vestergrave 30, młdelokalet Dato: 21. april klokkesl 13:00 t.: Indbudte: Jłrgen Bruno Andersen (bestyrelsesmedlem,

Læs mere

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det For ret 2010 1 Kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det Indledning Handicapomr det har dels som konsekvens

Læs mere

Sådan administrerer vi: Transportkorridoren Vi vil sikre, at der kun under særlige omstændigheder tillades

Sådan administrerer vi: Transportkorridoren Vi vil sikre, at der kun under særlige omstændigheder tillades Mål Tekniske anlæg skal medvirke til at udvikle vores moderne samfund med en hurtig, sikker og stabil forsyning af grundlæggende velfærdsgoder som f.eks. drikkevand, energi, transport og kommunikation.

Læs mere

Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord) f et 7 hłringssvar.

Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord) f et 7 hłringssvar. Bilag til dagsordenspunkt den 1-11-2012. Hłringssvar for N 14 lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager

Læs mere

Vedrłrende: Miljł og Tekniks servicering af aftaleenhederne opsummering af hłringssvar.

Vedrłrende: Miljł og Tekniks servicering af aftaleenhederne opsummering af hłringssvar. Randers Kommune Notat Forvaltning: Miljł og Teknik Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2009 Vedrłrende: Miljł og Tekniks servicering af aftaleenhederne opsummering af hłringssvar. Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice 3. juni 2010 (revideret 9. au- Dato: gust) J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Opgaver der kan flyttes til Borgerservice Notatet sendes/sendt

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem Randers Kommune og institutionsbestyrelsen for Platang rden beliggende Platanvej

Læs mere