Terne Vishart * Mysundegade 11, 5 tv * 1668 Kbh V * T: * E:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Terne Vishart * Mysundegade 11, 5 tv * 1668 Kbh V * T: 2622 6556 * E: ternevishart@gmail.com"

Transkript

1 Terne Vishart * Mysundegade 11, 5 tv * 1668 Kbh V * T: * E:

2 LIGHTHOUSE ACADEMY 1.0 Danmarks Designskole Afgangprojekt 2008 Lighthouse Academy 1.0 er et kursus i samtids- og fremtidsforståelse rettet mod erhvervslivet. Kurset er baseret på Lighthouse s sociologiske metode til indsamling af tegn på adfærdsforandringer i samfundet. Det eksplicitte formål med kurset er at give de deltagende virksomheder en større kulturel forståelse så de kan blive bedre til at navigere i den tid de befinder sig i og derved styrke deres fundament for vækststrategiske beslutninger. Det implicitte formål er, at Lighthouse vil få skabt kendskab til sine metoder og skabe begyndelsen til et netværk på tværs af virksomhederne. På længere sigt vil det placere Lighthouse i centrum af et vidt forgrenet netværk af tegnindsamlere. Lighthouse vil få mulighed for at interagere med sine brugere og derigennem forbedre sine metoder.

3 Teori og Metode Kursets forskellige øvelser og tools er udviklet på baggrund af Kolb s læringsteori. Kurset veksler mellem en teoretisk og en praktisk del og det grundliggende princip er at interaktion og diversitet skaber resultater. Kurset forholder sig konkret til det sociale aspekt i vidensformidling ved at aktivere og involvere deltagerne. Det sker blandt andet gennem mobile læringsplatforme der tages i brug i de forskellige typer af øvelser og debatsessions. Undervejs dokumenteres kurset i en fælles digital notesbog, og det fungerer som en rød tråd der knytter deltagerne til metoden. Kurset lægger endvidere vægt på at deltagerne via konkrete eksempler og øvelser lærer at anskue implikationer for deres specifikke branche, og når kurset er slut er de i stand til at se nye markedsmuligheder.

4 Toolkit Toolkit et står som et bindeled mellem Lighthouse og deltageren og skal hjælpe deltagerne med at huske den metode som de præsenteres for på kurset. I erkendelsen af vigtigheden af den efterfølgende implementering af metoden i virksomheden, har tools ene flere funktioner som deltagerne tager i brug løbende. Nogle af dem aktiveres på kurset mens andre aktiveres senere og gør deltagerne i stand til det udføre arbejdet med metoden når de igen er tilbage i virksomheden. Tools ene kan derfor ses som byggeklodser af varierende størrelse som materialiserer og konkretiserer det teoretiske emne for deltagerne. Udover kursuskonceptet og strategien for eksekvering og implementering indeholder toolkit et følgende: * manual med retningslinjer for kursets forløb * metodebog * powerpoint til brug på kursus * mobil platform * visualiserings tool * strategi for brug af website

5 Ved at tilføje uniformer til Lust butikkerne, vil vi styrke Lust koncept og samtidig vise hvordan Lust adskiller sig fra andre erotiske butikker. Vi har valgt at gøre det ved at lægge vægt på det elegante, det teatralske og det feminine. Tidsmæssigt befinder vi os i 1920 erne i Paris og Berlins cabareter og dunkle natklubber. Vi er i selskab med La Garconne - de seje unge kvinder, der klippede håret kort og iførte sig herretøj. I kollektionen har vi taget udgangspunkt i legen med køn og roller ved at omdanne elementer fra klassisk herretøj til kvindetøj. Vores mål har ikke være at udviske den feminine identitet, men snarere styrke den gennem en kollektion der er subtilt udfordrende og optræder med et glimt i øjet. Lust uniformer skal understrege butikkens koncept og signalere at man som kunde omgives af faglighed og autoritet. Derfor har vi valgt at lægge afstand til den klassiske forestilling om sex som blandt andet ses i sygeplejerske- og stuepigeuniformer etc. Det har været vigtigt for os at tænke et praktisk element ind i kollektionen da den skal kunne fungere som arbejdstøj i butikkerne. Derfor har vi valgt at arbejde ud fra nogle grundelementer som kan kombineres efter lyst og behov. Dertil kommer forskellige accesories. Vi understreger at dette er et oplæg. Dette er vores vision af hvordan uniformer i butikkerne kan være med til at fuldende butikskonceptets helhedsoplevelse og skabe genkendelse i kommunikation med omverdenen og i sidste ende at generere mere værdi for Lust.

6 vest & hotpants Hat m. sløjfe i silketaft og dekoration af fin tyll. Vest i uldvare m. krave og knapper i satin. Hotpants i uldvare.

7 accesories Handsker i fin tyll m. pyntekant i silketaft. Sorte pumps m. sløjfe i silketaft.

8 bodystocking transperant Bodystocking i fin tyll. Forstykke, krave, knaplukning, knapper (ryg) i satin. Sløjfe i silketaft.

9 skjorte & buks Skjorte i skjortepoplin. Forstykke, krave, manchetter og knapper i satin. Bukser i uldvare m. lommer og galoner i satin. Lust logo halskæde.

10 Fernando Gonzales Terne Vishart 2008

11 Baggrund Fernando Gonzales er inspireret af de historier som vi hver dag møder gennem andre mennesker, hvad end det er real life eller gennem kommunikation med de nye brugerdrevne og sociale medier som fx. web, mobiltelefoni, blogging og podcast. Fortællingen om Fernando Gonzales er bygget over 20 ord, der alle er produkter af de stavefejl og mistolkninger der (ofte) opstår når man kommunikerer og interagerer i et digitalt medie. I dette tilfælde er kommunikationen foregået på Skypechat og er forløbet over en 4 måneders periode. Som korrespondancen udviklede sig, skabtes der rum for nye ord og sammenhænge og det er i de rum Fernando Gonzales har taget plads. Hans oplevelser spejler i kraft af dette virkeligheden, samtidig med de refererer til deres eksistensgrundlag. De 20 ord inddeler sig i 5 afsnit hvoraf sidstnævnte gengives på de følgende sider: Kvinder Muligheder Vaner Tårer Længsel

12 Længsel

13 Hilsen Batman Nogle gange hører man om den ældre distingverede herre eller den ældre velplejede dame med de store solbriller som går til alle ferniseringer og fejringer uden at nogen som helst er klar over hvem denne person egentlig er. Alle tror at en anden kender vedkommende, og efterhånden er man blevet så vant til hans eller hendes tilstedeværelse, at denne ingen er blevet til nogen. Efter stort set samme opskrift lykkedes det Fernando Gonzales vicevært at forvandle sig til Batman. Det var foregået således at Fernando en morgen havde fundet en seddel sat godt fast til sin cykel. Sedlen var skrevet med sirlig håndskrift på den skrå skoleagtige måde der fortalte om en person der aldrig var blevet helt fortrolig med skriften som værktøj. Denne person var Batman som på en officiel måde anviste Fernando (såvel som de andre beboerne!) til fremover udelukkende at parkere deres cykler i stativerne. Han ville nemlig ikke længere acceptere sjusk og rod foran huset. Punktum. Det var den handling der fødte Batman - som ved et trylleslag havde alle glemt hvem han før var og dermed accepteret at ham der udgav sig for viceværten, i virkeligheden var en anden. Fløjlsforhindring Da Fernando mødte Batman første gang, havde han en følelse af at de havde kendt hinanden altid, og måske derfor udviklede de hurtigt et nær-på søskendeforhold som fik Fernando til at mindes tilbage til sine barndoms skumringsaftener. Fernando var omgående blevet interesseret i Batman på grund af hans tilforladelige væsen, og skråsikkert mente han at dette karaktertræk vidnede om uskyldighed og naivitet hos personen bag. Skuffelsen var derfor ekstra stor da Fernando opdagede at Batman ikke lod ham ind i sine dybeste hemmeligheder, men på høflig vis altid formåede at afvise nærgående spørgsmål. Måske var det grunden til at klangen i Batmans stemme mindede Fernando om de bløde purpurbånd, som nogle natklubber placerer i indgangene for at kunne se folk an i ro og mag, og begyndte at tænke på den som en fløjlsforhindring han skulle overvinde for at få adgang til de frodige områder som han var sikker på eksisterede i Batmans sind. Eftersom det i alle andre henseender skete meget sjældent at Fernando blev afvist, havde det vækket en blanding af frustration og fascination i ham, og den insisterende trængsel af spørgsmål han ikke kunne stille, voksede.

14 Jeg elsker smagen af afgang Batman mindedes alle de gange han havde siddet med dirrende valnøddehage og mismodigt kigget ned i bordet, mens han ventede på at blive genkendt og taget med. Oftest var valnøddekoglen startet med at vokse på ham om morgenen, og selv om den havde for vane at udvikle sine altomsluttende tentakler støt og roligt i løbet af dagen, så vidste han af erfaring, at den kunne vokse til ukendte dimensioner med få sekunders varsel hvis den følte sig provokeret. Når tentaklerne også havde infiltreret hans sind, tænkte han ikke på andet end hvordan afskeden havde gjort hans ben tunge, og hvordan han havde følt at han smeltede sammen med asfalten. Hans arme kunne kun hænge slapt ned langs siden selv om han med al magt forsøgte at løfte dem mod den hende der skubbede ham foran sig. Billeder for forvildet forbi hans indre blik; han så hænder komme imod sig for at tage hans jakke af, og han ville forsøge at undslippe; munde der åbnedes i hæslige grimasser, og hans hoved der fyldtes af uldne lyde uden mening. Han havde en konstant trykken for brystet der forhindrede ham i at få luft med det resultat at han i en periode konstant gispede efter vejret. Det var et af de få ydre tegn på Valnøddekampen der hovedsageligt foregik inde i Batman, men efterhånden blev det alligevel tydeligt for enhver at han ikke brød sig om at sige farvel. Det ville han gerne ændre på nu hvor chancen var der til at starte forfra. Invisible Batman Nogle uger inde i sommeren fandt Fernando et blankt stykke papir på sin cykel, og han havde svært ved at finde grunden til fraværet af bogstaver. Efter megen undren og utallige rebuslignende løsningsforsøg forstod Fernando endelig at Batman havde gennemgået sin inkarnation nummer to, og at det han stod med i hånden var et afskedsbrev. Først fyldtes Fernando med stærk sorg over at han aldrig mere skulle finde en lille seddel på sin cykel, og han skuttede sig selv om han stod i det varme solskin. Og så begyndte han at skamme sig, skamme sig over at han havde været så blind at han havde overset Batmans potentielle muligheder, og han bebrejdede sig selv at han ikke havde forstået hvilken hemmelighed Batman bar på og heller ikke havde opdaget at Batman ikke havde været viceværtens mål, men kun et skridt på vejen. I håbet om at Batman ville komme tilbage, omarrangerede Fernando de følgende dage cyklerne foran huset, men forgæves. Efter en uge erkendte han at aktionen var fejlslagen, pakkede sin kuffert og lagde en seddel i viceværtens cykelkurv, hvor der stod han var taget ud for at finde ham.

Kroppens og hjertets sprog

Kroppens og hjertets sprog Kroppens og hjertets sprog Afdækning af non-verbale kommunikationsstrategier i arbejdet med sprogligt svage udviklingshæmmede. Aktivering af pædagogers tavse viden. Af Dorthe Møller Johnsen, cand. mag.

Læs mere

Kvindemuseet brugerundersøgelse 2009. Brugerundersøgelse blandt unge voksne: 18 23-årige.

Kvindemuseet brugerundersøgelse 2009. Brugerundersøgelse blandt unge voksne: 18 23-årige. Kvindemuseet brugerundersøgelse 2009 Brugerundersøgelse blandt unge voksne: 18 23-årige. Kvindemuseet brugerundersøgelse 2009 Brugerundersøgelse blandt unge voksne: 18 23-årige. Formål Undersøgelsen vil

Læs mere

Rikke Topp Vibe-Hastrup Fra topdirektør til energetisk leder

Rikke Topp Vibe-Hastrup Fra topdirektør til energetisk leder Rikke Topp Vibe-Hastrup Fra topdirektør til energetisk leder - en personlig historie om at følge sin intuition og finde sit potentiale Fra topdirektør til energetisk leder - en personlig historie om at

Læs mere

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET 1 Velkommen til dette minikursus i Coaching. Kurset består af 18 små lektioner. Lektionerne er letlæste, og nemme at gå til. Du vil ret hurtigt kunne gennemgå kurset og begynde at bruge dine ny færdigheder.

Læs mere

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Rimmer på Eksperimentarium...6 Bilag 5 Spørgeguide til

Læs mere

DETTE NUMMERS TEMA. Parforhold og sorg

DETTE NUMMERS TEMA. Parforhold og sorg DETTE NUMMERS TEMA Parforhold og sorg Mange af de forældre som Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød taler med i rådgivningen påpeger forandringer i deres parforhold, og mange forældre oplever deres

Læs mere

Demens i hjemmet. til afdækning af problemstillinger hos mennesker med let demens

Demens i hjemmet. til afdækning af problemstillinger hos mennesker med let demens Demens i hjemmet til afdækning af problemstillinger hos mennesker med let demens Demens i hjemmet metode til afdækning af problemstillinger hos mennesker med let demens Pr oj ek t eterr eal i s er etmeds

Læs mere

Der skal to til coaching Et konversationsanalytisk blik på den coachende samtale mellem leder og medarbejder. Bilagsoversigt

Der skal to til coaching Et konversationsanalytisk blik på den coachende samtale mellem leder og medarbejder. Bilagsoversigt Bilagsoversigt Bilag 1: Evaluering af "Viborg Ledelse"... 2 Bilag 2: Beskrivelse af specialesamarbejde med Viborg Kommune... 3 Bilag 3: Specialets kontrakt med de deltagende ledere... 5 Bilag 4: Kontrakt

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop Movements of Love - Kierkegaard, kærlighed og krop Evaluering af undervisningsprojekt 1. december 2013 31. juli 2014 Hanne Hjetting Nielsen, projektmedarbejder Bevægelsesworkshop (Hold fra UCC Sydhavn).

Læs mere

Karriereafklaring. - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages?

Karriereafklaring. - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages? Karriereafklaring - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages? Af Cecilie Cornett, Villa Venire A/S marts 2009 At undersøge sin tvivl sammen med andre Karriereafklaringen

Læs mere

Find din type. før du søger job. Find din type, før du søger job. Fredi Falk Vogelius

Find din type. før du søger job. Find din type, før du søger job. Fredi Falk Vogelius Find din type, før du søger job Fredi Falk Vogelius Find din type før du søger job > Kend dit talent og dine skjulte ressourcer > Vælg det job, der passer til dig > Prøv en personlighedstest på Facebook

Læs mere

Førstehjælp til det skrantende parforhold

Førstehjælp til det skrantende parforhold Førstehjælp til det skrantende parforhold Af: Lone Knuhtsen Når forholdet er ved at gå i hårdknude er der måske hjælp at hente i en weekend med parterapi. Man kan f.eks. blive sendt på besøg i partnerens

Læs mere

Sati. Mindfulness Intro. Tredie udgave 01.06.2011 af David F.

Sati. Mindfulness Intro. Tredie udgave 01.06.2011 af David F. Sati Mindfulness Intro Tredie udgave 01.06.2011 af David F. 1 Introduktion Tak fordi du downloadede denne Mindfulness Introduktion! Dette er en simpel, men også nyttig introduktion til at få dig i gang

Læs mere

Hjælp til navigation i værdiarbejdet

Hjælp til navigation i værdiarbejdet KOGEBOG 3 Hjælp til navigation i værdiarbejdet PROJEKT NYE VÆRDIER I ARBEJDSLIVET Kogebog om fire værdistrategier Udarbejdet af Kubix ApS Projektet»Nye værdier i arbejdslivet«er støttet af EU-socialfonden

Læs mere

Psykoterapi. ... vi er vores relationer...

Psykoterapi. ... vi er vores relationer... Psykoterapi De fleste søger terapi, fordi de ønsker at have det bedre med sig selv og omverdenen samt, at få mere ud af deres liv og relationer. Det er helt naturligt. Som menneske søger vi alle lykken

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut og du har forhåbentligt nydt en god ferie uden arbejde eller hvad? Vi vil meget gerne have dig til

Læs mere

Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol

Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol Voldssekretariatets konference: Hvad gør vi - hvad virker og hvad mangler? 4/ 5. maj 2000 af Søren Hertz, børne- og ungdomspsykiater, medstifter

Læs mere

Logbog for Nick uge 1.

Logbog for Nick uge 1. Logbog for Nick uge 1. Malaga, Spanien Vi er søndag ankommet til det spanske med fly fra København. Velankommet i lufthavnen mødte vi allerede efter at have fået udleveret vores bagage den første sprogbarriere.

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Kap. 1 Noget er anderledes Kap. 2 Livet forandres Kap. 3 Nye valg og udfordringer

Indholdsfortegnelse Indledning Kap. 1 Noget er anderledes Kap. 2 Livet forandres Kap. 3 Nye valg og udfordringer 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kap. 1 Noget er anderledes... 4 De første små tegn... 4 Omkring diagnosen... 5 Dagen jeg aldrig glemmer... 6 Nedtur...... 8 Kap. 2 Livet forandres..... 11 Den svære

Læs mere

Mundtlig formidling af projektopgaver

Mundtlig formidling af projektopgaver Mundtlig formidling af projektopgaver Jeg vil i dette oplæg se nærmere på, hvordan du kan formidle resultatet af et skriftligt projekt mundtligt, primært i en eksamenssituation, men også hvordan du kan

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Transfer når tiden er knap

Transfer når tiden er knap Transfer når tiden er knap Af Susanne Clemensen HAKL Når kurserne er korte og dagligdagen er presset, er det en udfordring at skabe større anvendelighed, dvs. bedre transfer af kursusindholdet på job.

Læs mere

FØRSTEHJÆLP I OMSORG er også for børn

FØRSTEHJÆLP I OMSORG er også for børn FØRSTEHJÆLP I OMSORG er også for børn FØRSTEHJÆLP I OMSORG er også for børn Den integrerede Daginstitution HUMLEGÅRDEN Chr. Gadesvej 36 42, Humlum 7600 Struer kho@struer.dk August 2003 FØRSTEHJÆLP I OMSORG

Læs mere

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet med udgangspunkt i Børnepolitikken og det fælles værdigrundlag for

Læs mere

Integration via kommunikation. Et projektforløb for større skoleelever

Integration via kommunikation. Et projektforløb for større skoleelever Integration via kommunikation Et projektforløb for større skoleelever 02 Integration via kommunikation Indholdsfortegnelse 03 Integration via kommunikation 04 En fleksibel metode 06 Projektforløb 08 Hvad

Læs mere

Introduktion. Foto: Scanpix

Introduktion. Foto: Scanpix Kapitel 1 Introduktion»Vi skal lige have styr på de ordrer til i morgen,«siger Lars, der er salgschef i Inventarforum A/S.»Ja,«svarer Victor, der er en ung, nyansat salgsassistent, mens han har travlt

Læs mere

Om at gå efter drømmen

Om at gå efter drømmen Om at gå efter drømmen Hvad laver du?, bliver jeg spurgt. Jeg rådgiver om indretning. Mange nikker, når jeg siger det de ved nemlig godt, hvad det er. En slags styling. Det er en udbredt opfattelse, at

Læs mere

Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress TEMA Psykisk arbejdsmiljø Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod stress er det

Læs mere