Profilfagsvalg 3. periode

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Profilfagsvalg 3. periode 2012-13"

Transkript

1 Profilfagsvalg 3. periode Sejlads togt i Grækenland Dans New York Gastronomi Middelhavs landenes køkken Dykning Rødehavet: Padi Open Water Dykning Rødehavet: Padi Advance og Rescue Street Performance - Paris Outdoor Ekstreme - Vildmarken Nyhed Kampsport DK / Amsterdam Musik New York Ridning Spanien Hardball DK / Polen Pilgrimsrejse til verdens ende Nyhed RE Design Paris Chearleading Los Angeles Drama The Dream Factory London Active Gaming DK Nyhed Vigtigt læs side 2 Husk deadline for valg af dykning og sejlads er på onsdag den Husk deadline for øvrige valg er torsdag den 3. januar 2013

2 Profilfagsvalg 3. periode Mål for 3. periodes profilfag: 1. Periodens tema er Dannelse. Dannelse ses som en personlig udvikling ifht. til elevens egen selvopfattelse, relation til andre unge og voksne, samt stillingtagen til samfundsforhold og særligt andre leveformer og kulturer. Således samles erfaringerne fra første profilfagsperiode og 2. profilfagsperiode i 3. periode: Profilfaget formes omkring en natursports og/eller en Imagination aktivitet og kombineres med et kulturperspektiv på den sidste dannelsesrejse. Derfor skal profilfagene have fokus på den enkeltes personlige udvikling i relation til selvværd, kammeratskab, interessefællesskabet, kendskab til andre unges liv og vilkår i forskellige kulturer. 2. Skolens værdigrundlag sigter mod at forberede eleverne på at kunne begå sig i en kompleks of foranderlig verden. Derfor skal profilfaget formes i et samspil mellem elever og lærere ud fra temaet Dannelse. Det er vores erfaring at kompleksitet og foranderlighed i livet bedst erfares ved at komme på usikker grund i et stærkt fællesskab, samt gennem åbenhed for andre og omverdenen. 3. Vi er en skole i tiden, og de fællesskabende aktiviteter skal give både lærere og elever mening. Profilfagene udgør stærke interessefællesskaber, som bringer forskellige elever og voksne sammen om en udviklingsproces som er helt unik. Vi oplever, at det vejledende fællesskab, der opstår i mellem elever og voksne på rejsen er det ultimative læringsrum, som for alvor giver eleverne mod og lyst til at tage roret selv videre i livet. 4. Vi har fokus på den enkelte elevs udvikling i respekt for fællesskabet. Eleverne og lærerene er meget forskellige og der er igennem året mange forskellige prioriteringer og mål, under det store mål at danne og uddanne sig i et forpligtigende fællesskab. Derfor har vi har fokus på at give plads til forskellige interesser og der er igen kommet mange og nye spændende forslag til profilfag og ekspeditioner. Det betyder også at der er forskellig egenbetaling på profilfagsrejserne fra 0,- til 7.000,- kr. Processen frem til at forme profilfagene: Elever og lærere har i gennem november og december foreslået og forberedt forskellige ideer til profilfag. Tilslutningen til ideerne er efterprøvet ved 3 afstemninger, og der er faldet ca. 1/3 ideer væk. Enten fordi de ikke kan bære at være et profilfag eller der ikke er umiddelbar tilslutning. De profilfag som er i dette magasin er med på valgsedlen. Således bør flest elever kunne få deres første prioritet. Læs mere om de enkelte profilfag og få inspiration ved at tjekke billeder og videoer på hjemmesiden!

3 Gastronomi Middelhavets køkken I samarbejde med skolens egne kokke og gæsteundervisere, arbejder vi med spændende råvarer og fremtryller spændende retter som udfordrer smagsløgene og dig mentalt. Vi arbejder uden opskrifter og smager os ind i det kulinariske univers. Vi har i 3. periode fokus på Middelhavets køkken og særligt det spanske køkken. Vi ser på kostens betydning for livskvalitet og sundhed, samt på de kulturelle retter og tilberedningsmetoder. Gastronomi er også tæt og forpligtigende kammeratskab, hvor der skal arbejdes hårdt sammen for at opnå det ypperste inden for madlavning og mad design! Det betyder lange dage og at ingen er er færdige før hele holdet er i mål. På ekspeditionen skal vi følge råvarerne fra jord / vand til bord. Og vi skal naturligvis ud og smage på det lokale køkken. Vi forsøger desuden at få lov til at besøge en lokal kokkeskole, og møde andre madinteresserede unge. Vi har rejst til bl.a. København, Spanien, Paris, Gran Canaria og London. Målet for 3. periodes gastronomiske ekspedition besluttes i et samråd mellem lærere og kokke, samt elever. Vi tilstræber en lav egenbetaling. Undervisere: Lars Jeppesen + Stine Mikkelsen. Spørgsmål vedrørende indhold i faget stiles til Lars Jeppesen på Tilladelse: Vi vil gerne bede om jeres tilladelse til at afholde vinsmagning med eleverne. Vinsmagningen vil Lars stå for. Udover denne vinsmagning er det selvfølgelig strengt forbudt at indtage alkohol (også) på rejsen. Vi vil gerne bede jer om at sende en skriftlig tilladelse på nedenstående mail, hvis jeres barn må deltage i vinsmagningen. Egenbetaling maks ,- kr. i egenbetaling. 1. rate 2.000,- kr. inden den 1. februar.+ evt. rejseafbestillingsforsikring kr. 280,- kr. 2. rate 1.000,- kr. inden den 1. marts.

4 Sejlads togt i Grækenland Sejlads i foråret har fokus på både praktisk klargøring af skolens 6 både, teori i sejlads navigation, sikkerhed og samarbejde ombord, planlægning af sejlads togt. Praktisk sømandskundskab: trim af sejl, styre efter kompas, GPS navigation, knob, havne og ankre manøvre mv. Sejladsen starter pga. vandtemperaturen i DK med et togt til Grækenland, hvor erfarne skippere og sidste 1. periodes sejladselever fører de nye og uerfarne ind i sejlerverdenen. Togtet går til Grækenland og vi introducerer eleverne i både græsk historie og mytologi, samt besøger Apollons tempel og Akropolis, hvis vejr og vind tillader det. Eleverne forberedes på at kunne tage den praktiske duelighedsprøve inden sommerferien, og eleverne får tilbud om at tage den teoretiske prøve, således at de kan erhverve et Duelighedsbevis. Et vigtigt element i sejlads er samarbejdet og kommunikation i besætningen og derfor arbejder vi med at danne besætninger, som supplerer og styrker hinanden. Sejlads foregår som professionel oplæring og alle elever skal være indstillet på at gå op til den praktiske duelighedsprøve og / eller den teoretiske duelighedsprøve. Vilkår: Sejlads på Ranum Efterskole foregår efter de sikkerhedsinstrukser, som findes på Da vi er i en årstid, hvor vejret og vandtemperaturen kan drille, så er det vigtigt at have noget vandtæt og varmt tøj ( gerne sejlertøj, hue og fleecejakke) samt vandtæt fodtøj (gummistøvler), samt sejlerhandsker ( kan købes på skolen til 100,- kr.) Alle elever skal igennem en svømmeprøve jf. sikkerhedsinstruks. Egenbetaling for deltagelse i togtet til Grækenland ca ,- kr. 1. rate 1500,- kr. inden den 1. februar. 2. rate 1600,- kr. inden den 1. marts. + Praktisk duelighedsbevis og teoretiskprøve: 350,-kr.

5 Dans New York Dans er for de elever, der virkelig brænder for dansen og vil træne mod et fælles mål og optræde med dansen. Alle kan alle være med. Nybegyndere, samt rutinerede dansere oplever glæden ved at danse. Koreografi og dans vil i træningen afspejle de forskellige niveauer på holdet. Vi udfordrer jeres danse tekniske færdigheder, udvikler jeres grundteknik samt indvier jer i mange forskellige dansegenrer så som: House, Funk Hiphop, Showdance, Rock'n roll mm. Der undervises i musikforståelse, og I får også selv muligheden for at lave egne personlige koreografier. Ved specielle lejligheder og arrangementer på skolen optræder danserne med deres koreografier i forskellige genrer. Danse ekspeditionen sigter mod danseverdenens mekka, New York. Her har lærere og elever fra Ranum gennem snart 5 år har fået en rigtigt samarbejde med flere dansestudier og skoler med dans på skemaet. Skolebesøgene er først og fremmest en kulturel oplevelse, der også giver indsigt i en meget anderledes verden, som er præget af et ghettomiljø, hvor politiet dagligt færdes, og hvor eleverne omgås hinanden trods deres mange forskellige multikulturelle baggrunde. Danseeleverne skal forberede et oplæg, hvor de fortæller om Ranum Efterskole, Danmark og dem selv, og får mulighed for at mødes uformelt med de unge på skolen. Vi besøger også Dance Studio, Peridance Studio, i New York, hvor vi har arrangeret 4 forskellige undervisningstimer. Peridance Studio er et succesfuldt dance studio, som har rigtig mange professionelle og kompetente danselærere til at undervise os. Der indgår også på rejsen ekskursioner til kendte turiststeder og der arbejdes med amerikansk kultur og særligt relationen til vores liv og kultur i Danmark. Lærere på dans: Anne Elsborg og Signe Yde Knudsen m.fl. Spørgsmål angående faget rettes til Vilkår: Eleverne på dans skal være interesserede i at danse og ikke alene vælge profilfaget for en rejse til New York. Det er gennem dansen at fællesskabet fødes og vi møder kulturen og unge i NY. Egenbetaling New York ca ,- kr. 1. rate 3.000,- kr. inden den 1. februar.+ evt. rejseafbestillingsforsikring kr. 280,- kr. 2. rate 3.500,- kr. inden den 1. marts.

6 Dykning Rødehavet: Padi Open Water Padi Open Water: For dig der endnu ikke har dykkercertifikat. Du gennemgår en masse teori og praktiske øvelser, der giver dig mulighed for at bestå prøverne og bliver certificeret, så du kan dykke over hele verden. Undervisningen er i starten meget teoretisk og det kræver grundighed og vilje at lære teorien. Der er desuden en ture til svømmehal, hvor de første praktiske prøver afvikles. Selve kurset afsluttes i Rødehavet. Læs mere om Padi OW kurset på dykkerkurser/lar-at-dykke/padi-open-water-diver-dykkercertifikat Dykning Pga. temperaturen her hjemme starter dykning i Egypten, hvor alle eleverne får to guidede dyk om dagen med enten en instruktør eller divemaster på husrevet eller på nærtliggende rev, vi kan køre til. Eleverne er imidlertid certificerede til også at dykke alene i makkerpar, når først de har gennemført og bestået grundkurset. Af sikkerhedshensyn vil vi dog vurdere hver enkelt elev, om vedkommende er kompetent og ansvarlig nok til at dykke uden en voksen. Profilfaget i dykning indebærer også at eleverne arbejder med bl.a. Egyptens kultur og særligt de samfundsmæssige forhold, som er under stærk forandring i gennem det sidste år. Vi forsøger at besøge lokale unge og familier, så vi kan erfare deres syn på udviklingen. Der vil også være mulighed for en kamelridetur til en beduin landsby. Lejren: Der kan forståelig nok være en del usikkerhed om, om det er forsvarligt at rejse til Egypten. Vi forholder os til udenrigsministeriets anvisninger, der lyder på, at det er sikkert at rejse til Rødehavsdestinationerne. Derudover føler vi os meget trygge ved rejsen, idet vi skal bo i en lille ørkenlejr, hvor der kun er turister (der er plads til ca. 100 personer i lejren) og hvor der er langt til nærmeste by. Dykkerlejren hedder Eco Lodge Nakari Village (se mere info her: Vilkår: Vi har stor opmærksomhed omkring sikkerheden på kurset i dykning, og I kan læse mere herom på sikkerhedsinstrukserne på hjemmesiden. Vilkår: Vaccinationer Det er jeres eget ansvar, at jeres søn/datter er vaccineret til rejserne. Til Egypten anbefaler Statens Serum Institut, at man er vaccineret mod stivkrampe/difteri samt Hepatitis A. Pas skal være gyldigt et ½ år efter hjemkomst. Dvs. til min. udgangen af oktober 2013.

7 Dykning Rødehavet: Padi Advance og Rescue Dykning fortsætterkursus med mulighed for at tage et Advanced open Water og/eller Rescue-kursus. Profilfaget er for dig, der allerede er Open Water eller Advanced Open Water, og som har lyst til at vide mere om Undervandsmiljø. Forløbet er en blanding af teori og praksis. Det må forventes, at der bliver en del læsning, da ambitionen med kurset er at eleverne bliver ansvarlige og kompetente dykkere. Efter vores dykkerrejse vil der være mulighed for at komme på dykkerture i Limfjorden og evt. andre steder i DK. Indholdet i forløbet, som fokuserer på kultur og undervandsmiljø, vil blive tilrettelagt i et samspil mellem elever og lærere. Det er ligeledes en ambition at eleverne bliver medskabere omkring et projekt med afsæt i særlige interesseområder af, dykning og undervandsmiljø, eller eventuelt egyptisk/mellemøstlig kultur. De som ønsker at tage et Advanced open water bevis fordyber sig i undervandsmiljø, men vil ligeledes møde teorielementer fra Rescue diver kurset. De særligt ihærdige Advanced open water elever vil have mulighed, for at blive både Advanced open water dykkere og Rescue dykkere, såfremt de går i dybden med teorien og består teorien til begge kurser, samt har logget min. 25 dyk, som kræves for at kunne indlede Rescue diver kurset. Skulle nogen ønske at erhverve begge beviser kan/ vil der være en øget egenbetaling, i forbindelse med kursusudgifter. De som ønsker Rescue diver bevis vil få genopfrisket elementer fra Advanced open water kurset, men skal under kurset også lave fysisk træning, da god fysik er en væsentlig del af al dykning, men særligt i forbindelse med Rescue kurset. Ekspeditionen foregår sammen med Dykning Padi Open Water til Rødehavet. Sikkerhed og dykning: Det er et spændende, udfordrende og udviklende fag, men da det også kan være forbundet med risici, er der nogle sikkerhedsmæssige og administrative foranstaltninger, der skal være på plads. Her får I forskellige vigtige informationer. Administrative papirer ligger på Helbredserklæring Bilag til helbredserklæring Padi s regler for sikker dykning Risiko- og ansvarserklæring Disse administrative papirer skal alle udfyldes og underskrives af jer forældre, jer elever og evt. en læge (se bilag til helbredserklæring). Det er meget vigtigt, at eleven kan svare nej til hvert eneste udsagn på helbredserklæringen. Hvis eleven svarer JA til blot ét udsagn, skal eleven til en dykkerlæge for at få en erklæring på at de må dykke. Har man astma, må man som udgangspunkt IKKE dykke! Alle papirerne skal være os dykkerlærere i hænde. Er de administrative papirer ikke på plads til ovenstående dato, kan eleven ikke deltage i faget dykning. Tilmelding til dykning skal være afsluttet den 19. december Pga. flybilletter. Vilkår for at deltage på dykning: Alle adm. papirer skal være i orden med underskrifter og evt. lægeerklæring og os i hænde senest d. 1. feb Teorimaterialet skal læses og kundskabstests skal afleveres til tiden. Egenbetaling i dykning er samlet ca ,- kr. inkl. Padi OW / Advanced, rejseforsikring. 1. rate 2.000,- kr. inden den 1. januar. + evt. rejseafbestillingsforsikring kr. 280,- kr. 2. rate 2.500,- kr. inden den 1. februar. 3. rate 2.000,- kr. inden den 1. marts. Ved afbrydelse af skoleophold eller omvalg forfalder betaling af dykkerrejsen fuldt ud!

8 Street Performance - Paris Profilfaget blev udviklet af lærere og elever i foråret 2012 og blev en stor succes! Streetkulturen som middel til at opleve og erfare andre kulturer, og møde andre unge med samme interesser. Det kan være ved at bygge et long board, aftale et møde med en gruppe unge et andet sted, måske i Paris og så mødes omkring sporten og det sociale fællesskab. Mange elever er i forvejen bekendt med street kulturen, men i undervisningen præsenteres de for en række forskellige områder af Street-kulturen - som udfordrer dem personligt og giver nye mål for træningen. Det kan bl.a. være Breakdance, Longboarding, Tricking, Parkour og forskellige former for Graffiti og Street Art. I Street performance værkstedet vil eleverne kunne bygge deres egne longboards efter egne ideer under vejledning af lærerne, og en del af undervisningen vil være elevstyrede projekter, hvor eleverne forbereder oplæg og øvelser til de andre elever. Det kan også være at besøge forskellige skate- og streetdestinationer i landet, i løbet af undervisningen. Ekspeditionen ser ud til at gå til Paris, hvor det Parkour blev opfundet og hvor der i dag er et enestående Street miljø. Vi skal gennem FB og andre sociale medier lave aftaler med lokale unge for at mødes med dem og opleve deres Street kultur og liv lokalt. Lærere på Street Performance: Kristian Fog, Andreas N.L. m.fl. Spørgsmål vedrørende indhold kan stiles til Vilkår: Street Performance lægger op til fysisk bevægelse, hvor der er en vis risiko for skader. Det kan være ved spring, hop og fald. Det er vigtigt, at du er interesseret i dette, har sikkerhedsudstyr på bl.a. er det obligatorisk med hjelm, når vi skater mv. Og du skal kunne tåle at blive øm og få blå mærker mv. I de perioder vi skal arbejde med Street Art, vil vi bruge spraymaling for at gøre det så autentisk som muligt. Dette vil så vidt muligt foregå udendørs og altid med godkendte masker. Egenbetaling: Paris ca ,- kr. + evt. hjul til personligt board, personligt sikkerhedsudstyr mv. til Longboards /skateboards. 1. rate 1.000,- kr. inden den 1. januar. + evt. rejseafbestillingsforsikring kr. 280,- kr. 2. rate 1.500,- kr. inden den 1. marts.

9 Outdoor ekstreme - Vildmarken Outdoor Ekstreme er foreslået af en gruppe elever, som ønsker at udvide Adventure profilfaget fra efteråret, så det bliver brugt aktivt til oplevelser i naturen. Det vil sige at eleverne træner hiking, orientering, klatring, rappelling, mountainbike, samt kano / kajak med det forløb at tage på en ugentlig tur fra typisk i både Himmerlands og Limfjordsegnen. Der vil også være mulighed for 2-3 længere ture over weekenden, men kun hvis eleverne er skrevet som hjemme og en frivillig instruktør er med som sikkerhedsperson. Eleverne tilrettelægger selv turene for hinanden i samarbejde med lærerne og lærerne hjælper primært med færdighedstræning og sikkerhedsforhold på turene. På de selvtilrettelagte ugentlige ture er eleverne på skift guider / ledere for hinanden i mindre grupper. Der kan indgå et konkurrence element, men det også være at det gælder om at samarbejde på tværs af grupperne om at nå et fælles mål. Derfor er der også undervisning i gruppepsykologi og roller i et samarbejde. Ekstreme rummer et element af overlevelse eller udmattelse: Der kan være indlagt aktiviteter som er knyttet op til det at skaffe mad og drikke på turene og hvis f.eks., fiskeheldet svigter må man være forberedt på at skulle klare sig videre på egen hånd. Der vil være indlagt primitivt lejrliv og madlavning, hvor det eneste vi efterlader er vores fodspor. Pædagogisk bygger vi på begrebet FLYT dvs. at vi bruger vores krop til at bevæge os rundt i terrænet. Vi bygger videre på bl.a. løbetræning, o-løb, mountainbike, kajak, kano, hiking, vægklatring, fridykning og forhindringsbane. Holdet har base ved Natursportscentret, hor der er det fornødne udstyr. Vi råder bl.a. over kajakker, kanoer, mountainbikes, lejrudstyr og klatrevæg. Elever og lærere på profilfaget Outdoor Ekstreme beslutter i samarbejde, hvor ekspeditionen for 3. profilfagsrejse skal gå hen. Adventure og Outdoor har tidligere rejst til Wales, Irland, Island, Norge, Tjekkiet, Grønland, Østrig og Gran Canaria. Lærere / tovholdere på Outdoor Ekstreme: Jes Mikkelsen, Jeppe Strickertsson og Kim Gieseler m.fl. Spørgsmål rettes til Vilkår: Alle elever er forsikret ifht. farlig sport op til ,- kr. ved skader som ikke er dækket af skolens erhvervsforsikring. Alt aktivitet i fritiden (weekender) foregår på forældrenes og elevernes ansvar, skolen formidler alene en frivillig instruktør til at vejlede om sikkerhed. Se også skolens sikkerhedsinstrukser for kajak/vand aktivitet. Det må forventes, at der vil være behov for godt udstyr: Rygsæk, støvler, skaljakke, sovepose mv. Egenbetaling ml ,- til 3.500,- kr. Beløbet betales i én rate, når ekspeditionsmålet er defineret den 1. marts.

10 Kampsport DK / Amsterdam Kampsport er for dig der kan lide hård træning og afprøve dine fysiske og mentale grænser. Der vil indgå aktiv gulvkamp med bl.a. Thai-boksning. Det er obligatorisk med beskyttelsesudstyr. Vi afprøver forskellige kampsportsgrene bl.a. boksning, karate og taekwondo. Vi har vores egen sal til kampsport. Vi bruger gæstelærere i de fag vi ikke har egne lærere. Det vigtigste er, at du er åben for at afprøve og få indblik i en ny og anderledes verden. Grundstammen i faget er fysisktræning, samt mentaltræning med meditation. Faget giver mulighed for at arbejde med mange sider af sin personlighed, håndtere situationer hvor der opstår konflikter og udøve selvforsvar. Vi tager udgangspunkt i dig og dine styrker og du behøver ikke være øvet i en kampsport. Du lærer at arbejde målrettet hen mod et mål og får personlig feedback fra træner og lærer. Kampsport ekspeditionen kan gå til Amsterdam eller den Japanske højskole i Danmark. Elever og lærere forbereder forløbet sammen. Økonomien er omtrent den samme. Lærere på kampsport Annemette Bach yderligere information fås ved Vilkår: Eleverne skal have en tandbeskytter og hvis de ønsker særlige dragter til sporten. Egenbetaling 0,- kr. til ca ,- kr.

11 Musik New York Musik er for de elever, der virkelig brænder for at spille musik eller synge. Det er vigtigt at du i forvejen har prøvet at spille eller synge, så du kan være med til at øve mod et fælles mål og optræde. Vi udfordrer jeres musiske tekniske færdigheder, udvikler jeres grundteknik samt indvier jer i mange forskellige genrer. Et stort tema på profilfagsrejsen er Gospel og rock. Der undervises i musikforståelse og lidt i musik historie. Ved specielle lejligheder og arrangementer på skolen optræder musikholdet for forældre og gæster. Musik ekspeditionen går til New York. Vi har gennem 3 ekspeditioner fået rigtig gode kontakter til de etablerede musik miljøer og vi skal bl.a. opleve live koncerter på gadeplan og i de etablerede scener. Indholdet i rejsen planlægges i detaljer i et samarbejde med eleverne, som også for ansvar for at guide hinanden til dels møder med andre unge, musik oplevelser og seværdigheder. Der indgår også på rejsen ekskursioner til kendte turiststeder og der arbejdes med amerikansk kultur og særligt relationen til vores liv og kultur i Danmark. Lærere på musik Thomas Fuglsang og Signe Vestergaard Spørgsmål angående faget rettes til Vilkår: Eleverne på Musik skal være interesserede i at danse og ikke alene vælge profilfaget for en rejse til New York. Det er gennem musikken at fællesskabet fødes og vi møder kulturen og unge i NY. Egenbetaling New York ca ,- kr. 1. rate 3.000,- kr. inden den 1. februar.+ evt. rejseafbestillingsforsikring kr. 280,- kr. 2. rate 3.500,- kr. inden den 1. marts.

12 Ridning Rønbjerg / Spanien Heste, Natursport og Imagination er en fantastisk kombination. På hesteryg oplever man naturen helt tæt på, og samtidig kan man nå langt omkring. Ridning er lige så meget en sport for kroppen som for sjælen. Træner i ridning i foråret er Karina Dahl og Ida Plovgaard. Stald Rønbjerg i den smukke natur ved Rønbjerg få km. fra skolen. Undervisning i dressur og spring bliver varetaget af dygtige og kompetente undervisere. Ydermere tilbyder Ranum Efterskole deltagelse i forskellige kurser i bl.a horsemanship, dressur- og springweekends, smedekurser osv. Opstaldning af egen hest og ½ part er inklusiv pasning og fodring alle ugens dage. Profilfagsrejsen i Ridning gik i efteråret til Østrig, og denne gang er kursen sat mod Malaga i Spanien, hvor rideholdet sammen Gastronomi etablerer en base og tager på ekskursioner herfra. Bl.a. besøger vi forskellige stalde og rider i naturen, samt på bane. Vi skal opleve den spanske rideskole og forhåbentlig bliver det muligt at se en opvisning. Lærer på ridning er Ida Plovgaard og Karina Dahl spørgsmål til Vilkår: Der er mulighed for at tage din egen hest med og aftale opstaldning på Stald Rønbjerg (tlf ). Stald Rønbjerg tilbyder mulighed for 1/2 part på en hest for rimelige penge. Egenbetaling Ridning koster udover egen hest eller ½ part ca ,- kr. til profilfagsrejsen. 1. rate 2.000,- kr. inden den 1. februar. 2. rate 2.000,- kr. inden den 1. marts.

13 Hardball DK / Polen Hardball er både for drenge og piger! Ideen til hardball som profilfag er kommet fra en gruppe elever, som dyrker det på efterskolen i Hardballhallen. Hardball er for alle, men man skal kunne tåle blåmærker og at blive øm over hele kroppen. Vi anvender skolens egne hardballvåben, men man må gerne medbringe sit eget våben, og aftalen om kugler, hætte og maske er den samme som gælder for Ranum Efterskoles Hardball forening. Formålet med Hardball er IKKE at træne elever til at være soldater! Formålet er at bruge hardball som sporten der giver fysiske, mentale og samarbejdsmæssige, samt strategiske færdigheder. Ligeledes debateres de etiske og moralske aspekter af militær, skydevåben op i mod f.eks., situationer i krig og terrorhandlinger. Faget har været oprettet som profilfag tidligere, hvor det indeholdt følgende emner: Teoretisk kenskab til: Lovgivning og sikkerhed Teknik og vedligehold Strategiske spil ud fra bl.a. virkelighedstro scenarier og forløb. Samarbejde og gruppedynamik. Opsætning af spil for andre grupper. Spilleder. Planlægning af ekspedition Træning og øvelse: Håndtering af våben og teknik Skydetræning Kamp i forskellige scenarier. Gennemførsel af spilscenarier for andre grupper. Gennemførelse af ekspedition. Efterbehandling og formidling af erfaringerne i ekspeditionen og spil. Profilfagsekspeditionen har tidligere været afholdt på et hemmeligt sted i Danmark og været ledet af en professionel instruktører med ledelsesmæssig baggrund i militæret. Egenbetalingen kan der for være 0,- kr. Men hvis holdet beslutte sig at rejse med Hardball til f.eks., Polen eller et andet land der tillader at unge spiller hardball i lukkede områder, så kan der komme en egenbetaling på tale. Lærer på hardball er Kurt Andersen og gæstelærer. Information fås ved Vilkår: Hardball kræver forældretilladelse og medlemskab af RE hardball forening for at være lovligt. Eleverne skal påregne at bruge onsdag aften på spil og evt. 1-2 weekender. Egenbetaling for hardball er 450,- kr. i medlemskab af RE Hardball forening, hvis man ikke allerede er medlem. Proilfagsekspeditionen kan koste fra 0,- kr. måske 2.500,- kr.

14 Pilgrimsrejse til verdens ende Frankrig / Spanien Pilgrimsrejse til verdens ende Indre fordybelse, religiøs refleksion og filosofi. Spanien (eb. ca ) Målet for pilgrimsrejsen er den individuelle dannelsesrejse, hvor vægten er lagt på mental selvfordybelse og kulturelt udsyn til den europæiske historie og fænomenet pilgrimsrejse. Processen kan udtrykkes ved Man tænker når man går. Der ikke tale om et missionerende eller sekterisk projekt. Turen går ad Caminoen fra Frankrig til nord Spanien det flotteste stykke hen over bjergene og varer ca. 6 dage. Forberedelserne er både fysisk træning og mental træning i fordybelsesteknikker mindfuldness, et individuelt kulturprojekt og en personlig guide og praktisk opgave, for de øvrige på profilfaget. Profilfagsrejsen går til verdens ende. Det er en fysisk prøvelse og en indre mentalrejse. Vi går i en mindre gruppe de sidste ca. 100 km. fra Santiago til Finesterra i det nordvestlige Spanien. Vi vandrer af den gamle pilgrimsrute, som mennesker fra hele Europa har vandret siden middelalderen. Dengang gik de hele turen ud til verdens ende for at hente en muslingeskal som bevis på, at de nåede verdens ende. Det vil vi også gøre, ligesom vi besøger de historiske steder undervejs på vores tur mod Finesterra og i Santiago. Få mere inspiration på f.eks., Lærere på faget kunne være Annemette / Lasse D. + gæstelærere i f.eks. Mindfuldness. Spørgsmål kan stiles til Vilkår: Der kræves ingen særlige forudsætninger ud over viljen og evne til at gå ca km om dagen. Og en særlig respekt for de forskellige mål hver enkelt har for processen, samt en åbenhed over for de øvrige vandrere vi måtte møde. Gode vandresko, rygsæk og praktisk tøj til at vandre i. Egenbetaling ca ,- kr. Afhængig af flybillet. 1. rate 1.000,- kr. inden den 1. februar. 2. rate ca ,- kr. inden den 1. marts.

15 RE Design Paris I profilfaget RE-Design tager vi udgangspunkt i gamle møbler og andre genbrugsgenstande, som vi re-designer og dermed giver et nyt og bedre liv. Vi arbejder med forskellige teknikker og håndværk, det kan være alt fra syning, strik til træarbejde og maling. Det gælder om at se muligheder for, hvordan gamle ting kan få et nyt liv, kan anvendes på en helt ny måde og evt. kombineres med andre gamle ting. Du har mulighed for selv at medbringe et gammelt møbel, en lampe, et billede eller lignende og sætte dit eget præg på dette. Alternativt køber vi ind sammen på holdet og skaber nogle fede ting, der kan bruges rundt omkring på skolen. På den måde er du med til at sætte dit fingeraftryk på skolens udseende. Alle de fantastiske kreationer vi skaber i RE-Design bliver til sidst sat sammen i en udstilling, som vises frem på Nye Elevers Dag. Ekspeditionen går til Paris, hvor vi vil se på mange forskellige former for kunst i såvel gadebilledet som på museer. Vi arbejder desuden på at skabe kontakt til en uddannelsesinstitution, som vi kan besøge. Lærere på RE design er bl.a. Julie og Lise Spørgsmål stiles til Vilkår: Interesse og lyst til at arbejde med kreative processer. Lyst til at samarbejde om både egne og andres ideer. Egenbetaling: Paris ca ,- kr. + evt. helt specielle materialer, såsom silke eller egne møbler. 1. rate 1.000,- kr. inden den 1. februar. 2. rate 1.500,- kr. inden den 1. marts.

16 Chearleading Los Angeles Undervisningen kommer til at veksle mellem teori og praksis. Det teoretiske arbejde vil bl.a. dreje sig om cheerleading i et historisk og kulturelt perspektiv, både i Danmark og USA. Profilfagsrejse går til L.A., hvor vi vil beskæftige os med highschool kulturen, samt L.A. historie og samfund i dag. Faget vil også bestå af en introduktion til kroppens anatomi i den udstrækning det har relevans for den fysiske træning. Arbejdet vil blive organiseret som lærer- og/eller elevoplæg, individuelt og gruppearbejde, anvendelse af relevante tvudsendelser mm. Den praktiske del af undervisningen vil bestå af fysisk træning bl.a. smidigheds- og styrketræning. Vi vil også fokusere på at øge elevernes kropsbevidsthed gennem forskellige massage og afspændingsøvelser. Målsætningen med faget er, at eleverne øger deres kropsbevidsthed og samarbejdsevner. De skal arbejde frem i mod at kunne præsentere et færdigt cheerleading program, der evt. skal fremvises på profilfagsrejsen til L.A. Det er hensigten, at eleverne selv skal være med til at udfærdige dele af dette program. Målsætningen er ydermere at eleverne får et kendskab til hele livsstilen og kulturen omkring cheerleading særligt med fokus på L.A./USA. Faget skal bidrage til, at eleverne oplever, at de alle skal bidrage og har ansvar for, at det fælles projekt lykkes. Profilfagsrejsen i cheerleading går i år til L.A. Denne destination er valgt ud fra erfaringerne fra sidste års rejse og et elevønske om at udforske cheerleading kulturen i netop USA. På profilfagsrejsen vil vi tilstræbe at besøge en highschool med henblik på deltage i undervisningen, samt møde og måske træne med skolens cheerleadere. Der vil så vidt muligt være træning/undervisning i cheerleading med gæstelærere flere dage på rejsen. Vi vil ligeledes tage til en sportsbegivenhed for at se professionelle cheerleadere i aktion. Derudover vil der være et eller flere kulturelle arrangementer. Efter rejsen skal eleverne arbejde med deres rejseoplevelser med henblik på formidling til de andre elever/forældre. Lærere på Chearleading vil bl.a. være Solveig Madsen Spørgsmål angående faget rettes til Vilkår: Eleverne på dans skal være interesserede i at danse og ikke alene vælge profilfaget for en rejse til Los Angeles. Det er gennem dansen at fællesskabet fødes og vi møder kulturen og unge. Egenbetaling Los Angeles ca ,- kr. 1. rate 3.000,- kr. inden den 1. februar.+ evt. rejseafbestillingsforsikring kr. 280,- kr. 2. rate 3.500,- kr. inden den 1. marts.

17 Drama: The Dream Factory Drama betyder 'at handle' og det er det vi skal på dette forløb, som vil rumme 75 % praksis og 25 % teori (som vi så prøver af i praksis). Dine forestillinger om både teater og dig selv, vil blive udfordret, når vi bevæger os søgende rundt i bl.a. Method Acting (den amerikanske skuespiller metode), performance og privatheds-teater (den nyere europæiske skuespiller metode), samt Den russiske metode (den danske skuespillermetode). Profilfagsrejsen går til London og vil indeholde besøg på mindst én teaterskole og deltagelse i en workshop, samt teater- og kulturbesøg. Du vil skulle læse tekster og se video på engelsk og dansk igennem forløbet. Det kræver mod at stå på en scene mod til at turde se sig selv. Lærer Kathrine Hypers og ugentlig gæstelærer Christian Eiming, instruktør og dramatiker. Spørgsmål kan mailes til Egenbetaling ca ,- kr. 1. rate 2.000,- til 1. februar og 2. rate ca ,- kr. til 1. marts. Active Gaming DK Active Gaming er kombinationen af praktiske og fysiske spil, samt PC spil. Vi arbejder med strategierne i spillene og omsætter dem til spil i virkeligheden. Så de virtuelle spil og metoder for samarbejde omsættes til virkelige erfaringer. Vi arbejder med MMORPGS ( mass multiplayer online role playing games) I vores nye Gamers Club. Bl.a. med strategispil som f.eks. Star craft, commander conger, Ages of Empire. FPS ( first persons shooter). Vi ser på teorierne i spillene og de forskellige spiltyper kombineres med virkelighedens spil, som f.eks, stratego, hardball og skak mv. Der vil være fokus på Free to play versioner, så det ikke er nødvendigt at købe de dyre spilversioner. Nogle elever er eksperter i flere spil og en del af undervisningen vil være elevinitieret. Det er IKKE et profilfag, hvor vi alene spiller computerspil! Lærer / initiativtager Lasse D. Vilkår: egen computer og spil i det omfang du har det. Ekspeditionen går derhen hvor eleverne sætter målet Budgettet er ca ,- kr.

18 Vigtigt at vide omkring profilfagsvalg i 3. periode Valget foregår på det link som er udsendt af Ib Christensen. Afstemningen skal være afsluttet torsdag den Vælger man dykning eller sejlads, så er valget bindende Se under hvert profilfag, hvornår egenbetalingen skal betales, da det varierer efter fag og mål. Egenbetaling: Forældre og elevandel: Vi har igen diskuteret processen med at vælge og prioritere profilfagsmål med eleverne. Det er en vigtig dannelsesmæssig snak, som også skal tages hjemme. Et spørgsmål er hvor meget vil eleven selv bidrage med i egenbetaling og hvor meget forventer eleven at egenbetalingen må være (læs forældre betaler) På hjemmesiden under rejser kan I se en graf over hvor meget eleverne i gennemsnit selv bidrager til egenbetaling (1.000,- kr.) og hvor meget de angiver at de forventer at forældrene bidrager med (op til i gennemsnit ca ,- kr. ) Det er en uvidenskabelig undersøgelse, men igen den kan være grundlag for en udviklende dialog forældre og elev imellem. Når der står ca. foran en egenbetaling er det bl.a. fordi vi ikke kender beløbet 100% eller elever og lærere først arbejder videre med ekspeditionsvalg, når faget er vedtaget. Korrigeres en egenbetaling får I besked om det til sidste rate. (Skolens bidrag til 3. rejse periode er ca ,- kr. / elev inkl. kost, rejseforsikring etc.) Afbrydes skoleopholdet fra enten skolen eller elevens side, så forfalder de udgifter vedrørende profilfaget og rejsen som ikke kan refunderes af 3. part. f.eks. Flybilletter. Egenbetalingen betales til skolens konto i Spks. Himmerland reg konto Husk at angive rejse+rate1/2/3 +elev nr. og navn. Ansøgning om individuel supplerende tilskud: Skolen har mulighed for at støtte elever med et bidrag til profilfags-egenbetalingen, således at elever, der ikke har været af sted på en større rejse med egenbetaling også kan få mulighed for dette. Kriterierne for støtte er, at eleven familien selv bidrager med egenbetaling efter evne, og at eleven ikke har modtaget støtte til en anden rejse, samt at eleven ikke får sit ophold eller profilfagsrejsen betalt af anden instans. Spørgsmål til profilfagene og overordnet kan mailes til Selv om det kan være en forvirrende og spændende proces at vælge 3. profilfag, så er det netop den situation og proces, som elever og lærere efterfølgende fortæller om som unik og vigtig for at der dannes stærke interessefællesskaber. Glæd jer til at høre om udbyttet af 3. periode til forældredagen den 4. maj.

VALG TIL PROFILFAG 3. PERIODE 2014-15

VALG TIL PROFILFAG 3. PERIODE 2014-15 VALG TIL PROFILFAG 3. PERIODE 2014-15 2 Profilfagsvalg 3. periode 14-15 Mål for 3. periodes profilfag: 1. Periodens tema er Dannelse. Dannelse ses som en personlig udvikling ifht. til elevens egen selvopfattelse,

Læs mere

Profilfagsvalg 1. periode 2013-2014

Profilfagsvalg 1. periode 2013-2014 Profilfagsvalg 1. periode 2013-2014 Adventure sport Dans og performance Berlin Drama The Dream Factory London Dykning Padi Open Water i Rødehavet Dyk og pløk Middelhavet NYHED Gastronomi Guide og RE Eventcrew

Læs mere

til ungdomsskolen Brug din fritid aktivt sammen med kammerater og veninder på sjove og dygtiggørende aktiviteter i ungdomsskolen.

til ungdomsskolen Brug din fritid aktivt sammen med kammerater og veninder på sjove og dygtiggørende aktiviteter i ungdomsskolen. Program 2015/2016 1 VELKOMMEN til ungdomsskolen Brug din fritid aktivt sammen med kammerater og veninder på sjove og dygtiggørende aktiviteter i ungdomsskolen. Igen i år tilbyder vi i tusindvis af timer,

Læs mere

Se vores spændende valgfag her i kataloget

Se vores spændende valgfag her i kataloget Se vores spændende valgfag her i kataloget Viby Skole Vestergaardsskolen Rosenvangskolen Bavnehøj Skole Højvangskolen UNGiAarhus Skanderborgvej K INDHOLD a Velkommen til For første gang, er et helt skoleområde

Læs mere

Indholds. plan 2013/14. Thorsgaard. Efterskole

Indholds. plan 2013/14. Thorsgaard. Efterskole Indholds plan 2013/14 Thorsgaard Efterskole 1 Indholdsfortegnelse Boglige fag....,4 Dansk...,....4 Engelsk....4 Matematik....5 Fysik....6 Biologi...,....6 Geografi...,....7 Medborgerskab...,...,,8 Tysk,

Læs mere

Indholdsplan. for Nøvlingskov Efterskole. skoleåret 14-15

Indholdsplan. for Nøvlingskov Efterskole. skoleåret 14-15 NØVLINGSKOV EFTERSKOLES VÆRDIGRUNDLAG Den åndelige dimension Nøvlingskov Efterskole er en kristen skole og et kristent hjem, hvor hverdagen præges og bæres af troen på Gud og værdien af de mennesker Han

Læs mere

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 1 Indholdsfortegnelse Indledning og præsentation af Linieskolen s. 3 Madlavning s. 5 Kost og sundhed s. 6 Håndens fag s. 7 Idræt s. 8 Familie og samfund s. 8 Boglige

Læs mere

Indholdsplan Dronninglund Efterskole 2015-16

Indholdsplan Dronninglund Efterskole 2015-16 1 Indholdsplan Dronninglund Efterskole 2015-16 2 Indhold Formål, Værdigrundlag, Pædagogik mm... 5 1. Formål... 5 2. Skolens pædagogiske linje... 5 3. Elevgrundlag... 6 4. Geografisk rekruttering:... 7

Læs mere

INDHOLDSPLAN FEMMØLLER EFTERSKOLE 2013/2014

INDHOLDSPLAN FEMMØLLER EFTERSKOLE 2013/2014 INDHOLDSPLAN FEMMØLLER EFTERSKOLE 2013/2014 Indhold 2013/2014... 1 Det overordnede... 4 Skolens værdigrundlag og formål:... 4 Hovedsigtet:... 5 Skolens pædagogiske linje:... 6 Elevgruppen:... 7 Lærerne:...

Læs mere

Velkommen. Foto: Vikingefoto

Velkommen. Foto: Vikingefoto program 2014/2015 1 Velkommen 2 Foto: Vikingefoto I ungdomsskolen glæder vi os til at se dig i klubben, til en eller flere af vores spændende undervisningstilbud, til vores aktiviteter og på vores ture

Læs mere

Indholdsplan 2014/2015. Midtfyns Efterskole

Indholdsplan 2014/2015. Midtfyns Efterskole Indholdsplan 2014/2015 Midtfyns Efterskole 1 Indholdsfortegnelse Side 3-6 Værdigrundlag 1.0 Grundtvig/Kold 1.1 Historie 1.2 Menneskesyn 1.3 Tre vækstområder 1.4 Klasserumskultur 3.14 Linjeuge 3.15 Mundtlige

Læs mere

Indhold. ULDUM HØJSKOLE Højskolebakken 11 7171 Uldum 7567 8211 uldum@uldum-hojskole.dk www.uldum-hojskole.dk. Århus. Uldum. København.

Indhold. ULDUM HØJSKOLE Højskolebakken 11 7171 Uldum 7567 8211 uldum@uldum-hojskole.dk www.uldum-hojskole.dk. Århus. Uldum. København. Uldum Højskole Indhold Velkommen 3 Tag på højskole 4 Højskoleliv 6 Fag og hovedområder 8 Musik og teater 10 Kunst og design 12 Kultur og samfund 14 Idræt og svømning 16 Pædagogik og psykologi 18 Dansk

Læs mere

Indholdsplan for Balle Friskole, Balle Musik- & Idrætsefterskole! Redigeres løbende

Indholdsplan for Balle Friskole, Balle Musik- & Idrætsefterskole! Redigeres løbende Indholdsplan for Balle Friskole, Balle Musik- & Idrætsefterskole! Redigeres løbende Formål: I henhold til skolens vedtægter er det BALLEs formål at drive skole indenfor gældende lovgivning. Værdigrundlag:

Læs mere

Indholdsplan. for. Den kombinerede efterskole og fri fagskole Risskov Efterskole & Sansestormerne. Risskov Efterskole

Indholdsplan. for. Den kombinerede efterskole og fri fagskole Risskov Efterskole & Sansestormerne. Risskov Efterskole Indholdsplan for Den kombinerede efterskole og fri fagskole Risskov Efterskole & Sansestormerne Risskov Efterskole 2014/2015 Indholdsfortegnelse Fælles for efterskolen og fri fagskole: Værdigrundlag...

Læs mere

Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag... 4 Hvad forstår vi ved det

Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag... 4 Hvad forstår vi ved det - 1 Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag.... 4 Hvad forstår vi ved det Grundtvig-Koldske?... 5 Skolens elevgruppe og dens

Læs mere

Indholdsplan. Efterskolen 2014-15

Indholdsplan. Efterskolen 2014-15 Indholdsplan Efterskolen 2014-15 1 Indhold Indholdsplan for efterskolen 2014-2015... 8 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag.... 8 I Tømmerup Fri og Efterskoles vedtægter

Læs mere

INDHOLDSPLAN FOR HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2014-2015

INDHOLDSPLAN FOR HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2014-2015 INDHOLDSPLAN FOR HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2014-2015 Elevvej 10 Haubro 9600 Aars Tlf: 98 66 40 60 e-mail: haubro@h-u.dk www.h-u.dk HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE INDHOLDSPLAN 2014-2015 Side 1 VÆRDIGRUNDLAG

Læs mere

Orienteringshæfte 2015/16

Orienteringshæfte 2015/16 Orienteringshæfte 2015/16 INDHOLD 2 Dagsprogram 3 At skabe et godt ophold 3 Liv om aftenen 3 Skoleårets sammensætning 4 Regler og oplysninger 6 Kostpolitik 6 Sundhed og Snetur 6 Snetur 7 Om IT 7 Niveaudeling

Læs mere

Indholdsplan for Vesterlund Efterskole

Indholdsplan for Vesterlund Efterskole August 2013 Indledning Skoleåret 2013-14 består af 42 uger med start den 11. august 2013 og afslutning den 27. juni 2014. Der er til starten af skoleåret optaget 188 elever, fordelt på 106 piger og 82

Læs mere

Orienteringshæfte 2014/15

Orienteringshæfte 2014/15 Orienteringshæfte 2014/15 INDHOLD 2 Dagsprogram 3 At skabe et godt ophold 3 Liv om aftenen 3 Skoleårets sammensætning 4 Regler og oplysninger 6 Kostpolitik 6 Sundhed 6 Snetur 7 Om IT 7 Niveaudeling 7 Skolevejledning

Læs mere

for fremtidens voksne 1516

for fremtidens voksne 1516 for fremtidens voksne 1516 næstved ungdoms skole for fremtidens voksne 1516 NAESTVEDUNG.NU EDUTAINMENT Næstved Ungdomsskole tilstræber originalitet ved at tilbyde fremtidens voksne dét, andre ikke tilbyder.

Læs mere

MIDDELFART UNGDOMSSKOLE

MIDDELFART UNGDOMSSKOLE MIDDELFART UNGDOMSSKOLE PROGRAM 08/09 Velkommen Ungdomsskolen en oplevelse for livet Velkommen til masser af spændende tilbud i Ungdomsskolen. Igen i denne sæson er der mulighed for at spille musical,

Læs mere

Indholdsplan for Den kombinerede efterskole og fri fagskole Risskov Efterskole & Sansestormerne 2013/14

Indholdsplan for Den kombinerede efterskole og fri fagskole Risskov Efterskole & Sansestormerne 2013/14 Indholdsplan for Den kombinerede efterskole og fri fagskole Risskov Efterskole & Sansestormerne 2013/14 1 Indholdsfortegnelse Fælles for efterskolen og fri fagskole: Værdigrundlag... 4 Formål... 4 Hovedsigtet

Læs mere

Indholdsplan Brejning Efterskole Skoleåret 2015-16 (opdateret august 2015) INDHOLDSPLAN SKOLEÅRET 2015-16

Indholdsplan Brejning Efterskole Skoleåret 2015-16 (opdateret august 2015) INDHOLDSPLAN SKOLEÅRET 2015-16 INDHOLDSPLAN SKOLEÅRET 2015-16 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 GRUNDLAG... 9 Formål og værdigrundlag... 9 Værdier:... 9 Hvem og hvad omfatter grundlaget:... 9 Hvorfor dette grundlag:...

Læs mere

Velkommen til Frederikssund Ungdomsskole. Forældre information Informationsmøder om Ungdomsskolen

Velkommen til Frederikssund Ungdomsskole. Forældre information Informationsmøder om Ungdomsskolen Program 2012/2013 1 Indhold Velkommen til Frederikssund Ungdomsskole Går du i 7. til 10. klasse eller på en ungdomsuddannelse? Så har ungdomsskolen tilbuddet til dig. Vil du gerne lære sprog, matematik,

Læs mere

Indholdsplan 2014-15

Indholdsplan 2014-15 Indholdsplan 2014-15 Indholdsplan for Faaborgegnens Efterskole 2014-15 Skolens historie side 3 Skolens elever 3 Skolens ansatte 3 Skolens pædagogiske manifest 4 FAAE etik 7 Efterskolelivet 8 - FAAEmiliegrupper

Læs mere

INDHOLDSPLAN 2012 13. (Fra KE s værdigrundlag)

INDHOLDSPLAN 2012 13. (Fra KE s værdigrundlag) INDHOLDSPLAN 2012 13 Det er en helt grundlæggende værdi i hele skolens virksomhed, at den enkelte elev har brug for og er forpligtet til at indgå i et positivt fællesskab, som bygger på gensidig forståelse,

Læs mere

ORIENTERING VALGFAGSTILBUD

ORIENTERING VALGFAGSTILBUD 13/14 ORIENTERING VALGFAGSTILBUD Rønde Efterskole DagsprograM Tidspunkt Programpunkter 6.55 07.10 Afkrydsning på morgen-gåtur (mandag, onsdag, fredag) 07.15 Evt. sygemelding i spisesalen 07.20 Morgenmad

Læs mere

Virksomhedsplan. Fritid-og ungdomsklubben Lavuk

Virksomhedsplan. Fritid-og ungdomsklubben Lavuk Virksomhedsplan Fritid-og ungdomsklubben Lavuk 1 Indledning... 3 Præsentation af Lavuk... 4 Lavuks Bestyrelse... 4 Daglig ledelse i Lavuk... 4 Links til Lavuks øvrige afdelinger... 4 Fritids og ungdomsklubben

Læs mere

Indholdsplan for skoleåret 2013-2014

Indholdsplan for skoleåret 2013-2014 Indholdsplan for skoleåret 2013-2014 Indhold Vision:... 3 Værdigrundlag og formål:... 3 Formål:... 3 Fællesfag:... 3 Morgensamling:... 3 Kontaktgruppemøder:... 3 Motions og valgfag:... 4 Obligatoriske

Læs mere