Terræn langs Plantagen falder ca. 1,1 meter mod Plantagen 3 og der er yderligere fald mod Plantagen 5.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Terræn langs Plantagen falder ca. 1,1 meter mod Plantagen 3 og der er yderligere fald mod Plantagen 5."

Transkript

1 Lokalplanforslag 635 Side 8 Mod Vindingevej afgrænses området med beplantninger og hegn, og terrænet langs Vindingevej falder ca. 1,6 meter ned mod Københavnsvej. Terrænet langs Plantagen falder ca. 0,5 m ned mod Plantagen 5. Terræn langs Plantagen falder ca. 1,1 meter mod Plantagen 3 og der er yderligere fald mod Plantagen 5. Totalt terrænfald fra syd hjørne på Vindingevej 6 til nordvest hjørne Vindingevej 4 er minimum 2,2 meter.

2 Side 9 Terrænet langs Plantagen falder ca. 0,5 m ned mod Plantagen 5. Terræn langs Plantagen falder mindst 1,1 meter mod Plantagen 3 og der er yderligere fald mod Plantagen 5. Det er målt fra laveste fortov på Vindingevej i forhold til Plantagen. Side 9 I forbindelse med udbygningen af området vil der ske en sammenlægning af de to matrikler til én matrikel. Det virker underligt at Roskilde Kommune vil tillade at man bare slår 2 matrikler sammen i et område for åben-lav byggeri og dermed bygge 4 etager og 80 %, midt i et parcelhusområde. Side 9 FORMÅL OG INDHOLD Lokalplanen har til formål at give mulighed for opførelse af etageboliger med tilhørende parkeringskælder og fælles grønne friarealer. Projektet er disponeret således, at der placeres en randbebyggelse langs med Vindingevej og Plantagen i maksimalt 3 etager. Etagebyggeri er kun tilladt i nybyggeri. Der er allerede eksisterende bygninger på matriklerne. Byggeriet er 4 etager, da parkeringskælderen ikke nedgraves. Den skal nedgraves helt, hvis det skal kaldes et 3 etagebyggeri.

3 Side 9 (nederst) Bebyggelsen vil være højest på midten og trapper ned for at give en god overgang til nabobebyggelsen mod vest og øst, derved mindskes evt. indbliksgener til naboerne. Nedtrapningen i byggeriet er meget begrænset. Der er kun ca. 4 meter nedtrapning fra 3 til 2 etage i enderne i bygningen. Byggeriet er derfor næsten 4 etager højt i hele bygningens længde. Det resulterer kun en afstand på 8,5 meter fra altan i 8-10 meters højde, til nabo.

4 Side 10 Bebyggelsen er hævet 1-1,4 meter over fortovsniveau for at give plads til parkeringskælder under hele bebyggelsen og et stykke ud i havearealet mod syd. Der skal etableres et sammenhængende opholdsareal mod syd, som forventes at blive anlagt med varierede beplantninger i grupper og lave fordybninger til optagelse af regnvand ved skybrud. Lokalplanen giver også mulighed for, at der kan opføres et fælleshus med mulighed for gæsteovernatning. Hvordan kan man hæve bebyggelsen 1,4 meter over fortovsniveau og stadig have en maksimal højde på 7,2 meter mod Plantagen 3? Hvor er bygningen hævet 1,4 meter på tegningen? Påvirker det maksimal bygningshøjden? Hvordan er terrænfald mod sydvendte naboer?

5 Side 10 Bebyggelsen er hævet 1-1,4 meter over fortovsniveau for at give plads til parkeringskælder under hele bebyggelsen og et stykke ud i havearealet mod syd. Der skal etableres et sammenhængende opholdsareal mod syd, som forventes at blive anlagt med varierede beplantninger i grupper og lave fordybninger til optagelse af regnvand ved skybrud. Lokalplanen giver også mulighed for, at der kan opføres et fælleshus med mulighed for gæsteovernatning. Hvis bygningen hæves 1,4 meter over fortovsniveau, er det en markant forøgelse af bygningens maksimale højder. Maksimal højde på bygningen bør begrænses i forhold til niveau på Vindingevej og Plantagen. Det betyder også at parkeringskælderen skal nedgraves helt, så stueetage er niveau med vejene Plantagen og Vindingevej. Fælleshuset bør ikke tillades, da det vil give massiv støjgene til naboerne til byggeriet. Hvor højt er fælleshus og fællesområdet placeret i forhold til nabogrunde/haver. Hvordan bliver indsigt til nabohuse og haver?

6 Side 11 Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Vindingevej, som i den overordnede vejplan har status som primær fordelingsvej. Endvidere skal der være vejadgang til fælleshuset fra Platanvej. Plantagen er allerede belastet af parkering fra andre end beboerne i Plantagen 3 & 5. Desuden er vi vendeplads for beboerne på Vindingevej 4 i dag. Det vil kun blive værre. Side 12 Kommuneplan Lokalplanområdet er omfattet af kommuneplan 2013, og er beliggende inden for rammeområde 3. BP.3. Området er udlagt til boligformål med mulighed for bebyggelse i op til 4 etager i den nordlige del af rammeområdet og en maksimal bebyggelsesprocent på 60. Denne særregel med at tillade 4 etager i parcelhusområdet bør fjernes. Det giver ikke mening i forhold til eksisterende byggeri i området.

7 Side 12 Lokalplanen er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser vedrørende bebyggelsesprocent og parkeringsnormen for området. Realiseringen af projektet forudsætter, at bebyggelsesprocenten øges fra 60 til 80, antal af etager fastsættes til 3 og at parkeringsnormen sættes ned fra 1½ plads til 1 plads pr. bolig. Ændringerne gælder kun for ejendommen Vindingevej 4 og 6. (matr. nr. 3 o og 3 lp af Hedegårdene, Roskilde Jorder) Resten af rammeområde 3.BP. 3 forbliver uændret. Som beskrevet er lokalplanen modstridende med kommuneplanen som gælder for hele området. Lokalplanen er lavet for at beskytte Roskilde beboere og sætte en standard for byggeriet for alle. Forslaget bør derfor forkastes. At godkende en byggegrad på 80 % er også groft i modstrid med standarden i resten af området. Desuden bærer projektet præg af at der ikke er plads til byggeriet på matriklerne. At man sætter parkeringsnormen ned til 1 plads pr. bolig giver ikke mening. Hvis kommunen godkender dette, bør man sikre at der er parkeringsmuligheder i byggeriet for minimum 50 cykler, samt et antal cykelanhængere og barnevogne på matriklen. Dette mangler i tegningerne for byggeriet. Der mangler desuden plads til 2-3 lovpligtigt handicapparkeringer i byggeriet.

8 Side 12 Servitutter Lokalplanområdet er omfattet af 3 tinglyste dokumenter. På matr. nr. 3 o Hedegårdene er tinglyst dokumenter af 10/8 1903, 26/ og 19/ Det er ingen servitutter på matr. nr. 3 lp Hedegårdende. Hvor er ovenstående servitutter?

9 Side 13 Vej- og stiplanlægning Der er vejadgang til lokalplanområdet fra Vindingevej. Fra Plantagen er der adgang til fælleshus, affaldsområde og gæsteparkering. Plantagen er en smal vej og der er allerede når der holder parkeret biler på starten af vejen, er det svært at komme til Plantagen 3 og 5. Skraldebilen og andre har tit svært ved at komme forbi. Indkørsel fra Plantagen til den nye ejendom, vil tiltrække mere trafik og parkeringer foran Plantagen 3 & 5, samt langs Plantagen mod Vindingevej.

10 Side 15 Udbygningen er i god tråd med kommunes ønsker til fortætning i centrum af Roskilde, selv om realiseringen kræver en øgning af bebyggelsesprocenten fra 60 til 80. Kommunen har ligeledes vurderet, at projektet indeholder en række kvalitet. Bebyggelsen er placeret som en randbebyggelse ud til Vindingevej og Plantagen, hvilket giver de bagvedliggende boliger en støjafskærmning og at parkeringen foregår i parkeringskælder og det giver et store sammenhængende fælles opholdsareal for de nye beboere. Den nye bebyggelse giver ingen ekstra støjafskærmning af betydning. De bagvedliggende bebyggelser er allerede beskyttet mod støj af Vindingevej 3 i forhold til jernbaneterræn mod nordøst. Støj fra jernbaneterræn mod nord / nordvest er ikke et problem for naboerne i dag og den nye bebyggelse skærmer heller ikke i den retning. Til gengæld må man forvente meget støj fra 25 familier i fællesområderne, da disse er placeret direkte mod naboernes haver. Desuden ved vi fra erfaring med Vindingevej 3, at støj fra altaner er meget tydelige. Og nu placeres der altaner i en afstand på 8,5 meter fra nabohaver og huse. Uden støjdæmpning. Side Der er gjort følgende tiltag for at fremme projektets bæredygtighedsprofil, bl.a. er parkeringsnormen for biler sat ned (1 p-plads pr. bolig) i forhold til Kommuneplanen, og p-normen for cykler (2 p-pladser pr. bolig) sat op. Parkeringen etableres i et fælles parkeringsanlæg under bebyggelsen, derved opnås et stort sammenhængende grøn opholdsareal for de kommende beboere. Projektet omdanner to parceller til et område med ca. 25 boliger i et etagebyggeri, og området kunne qua sin stationsnære beliggenhed få beboerne til at fravælge bilen eller kunne danne grundlag for etablering af en delebilsordning. Der er desuden en stor variation i boligstørrelserne, der kunne medvirke til en god blanding af yngre og ældre beboere. Man sætter normen for cykler op til minimum 2 cykler pr. bolig. Hvor skal disse 50 cykler, samt cykelanhængere, forventede barnevogne mm. placeres? Der er langt fra nok plads til disse.

11 Side 19 1 FORMÅL Formålet med lokalplanen er: - at bebyggelsen placeres som randbebyggelse ud mod Vindingevej og Plantagen - at ny bebyggelse opføres som etageboliger i op 3 etager - at bebyggelsen bygningsmæssigt trapper ned til 2 etager mod naboejendommene - at bebyggelsens parkeringspladser placeres i parkeringskælder under bygningen - at bebyggelsen brydes op i mindre dele med lodrettet forskydninger - at sikre et sammenhængende fælles friareal med en åben og grøn karakter, der gør arealet egnet til ophold og leg. Bebyggelsen er ikke i 3 etager, men hævet til en højde på 4 etagers højde, pga. terrænfald. Nedtrapning er meget begrænset. Der er 3 etager i en afstand på 8,5 meter eller mindre fra nærmeste nabo. Altså Altan i 10 meters højde. Lodrette forskydninger i bygningen er meget begrænset. Størstedelen af bygningen er 3 etager høj. Bygningen er hævet 1,4 meter over fortov. Så højden svarer til 3½ etager. Desuden er der kraftigt terrænfald mod naboer. Terrænfald er op til 2,5-3 meter mod naboer. Det fælles friareal ligger direkte mod nabohaver og placeret på højt terræn, så der er indsigt og støjgener mod naboer.

12 Side Parkering Området ligger indenfor det stationsnære område, og derfor skal der udlægges areal til parkering svarende til 1 p-plads pr. bolig. Parkeringen skal placeres i parkeringskælderen under bygningen efter principperne som vist på skitsen ovenfor. Derudover kan der anlægges op til 5 p-pladser på terræn i tilknytning til fælles faciliteter (fælleshus). Der skal etableres særlige parkeringspladser til personer med handicap. Handicapparkering skal placeres så tæt ved elevatorerne som muligt. Der skal etableres 25 parkeringspladser til beboerne. Da man med handicapparkering kommer på at størrelse på parkeringspladser, skal der etableres 3 handicapparkeringspladser. Disse skal være 1 stk. på 3,5 x 5,0 meter, samt 2 stk. på 4,5 x 8 meter. Der er ikke plads til disse ekstra parkeringspladser i projektet. Det er derfor langt fra muligt at overholde den allerede kraftigt nedsatte kvote på 1 p-plads pr. bolig, man beder om. HVOR ER HANDICAP-PARKERINGER? Formoder der skal være én ved hver elevator?

13 Side Cykelparkering Der skal etableres minimum 2 cykel p-pladser pr. bolig. 75 % af disse skal placeres i parkeringskælderen, og 25 % skal placeres på terræn ved de 3 indgange til boligerne, som vist med cp på kortbilag 3. Man anslår i lokalplanforslaget at der minimum er 2 cykler pr. familie. Der er ikke plads til 37,5 cykler i kælderen. Desuden lyder det også meget optimistisk at 25 familier og gæster kun vil have 12,5 cykler ved bygningens indgange. Der er ikke taget højde for cykelanhængere, barnevogne mm. Strider dette mod bygningsreglementet? Manglende plads eller uhensigtsmæssig placering af cykelparkering kan medføre uhensigtsmæssig parkering af cykler i adgangsveje, hvilket er til gene for alle, men skaber især problemer for kørestolsbrugere, personer med barnevogne og synshandicappede.

14 Side Bebyggelsens højdeforhold Etagebebyggelsen må opføres i op til 3 etager. Bebyggelsen skal aftrappes mod naboskel (ved Plantagen 3 og Vindingevej 8), og her må bebyggelsen maksimalt opføres i 2 etage, svarende til en bygningshøjde på maksimalt 7,2 meter. Bebyggelsens overgang fra 2 etager til 3 etager, skal holdes minimum 8,5 meter fra naboskel. Bebyggelsens stueetage må maximalt hæves 1,4 meter over fortov. Intet punkt af en bygningens ydervæg eller tagflade må overstige 10,6 meter, målt fra reguleret terræn. Mindre bygningsdele, som f.eks. elevatorhus, kan tillades ud over denne højde, dog kun op til 12 meter. Der bygges 3 etager kun 8,5 meter fra naboskel. Det der meget voldsomt. Da altanerne er i 8-10 meters højde i forhold til nabohaver, bør mindst være meters afstand til naboskel. Hvad er reguleret terræn? Hvilken højde har dette terræn i forhold til naboejendommene? Alle højdeangivelser bør være i forhold til vejene Plantagen og Vindingevej eller skel mod nabo. At angive højder i forhold til reguleret terræn er upræcist (ellastik i metermål). Hvad betyder det at stueetagen maksimalt må hæves 1,4 meter over fortov? Så er ejendommen mere end angivet på tegningen. Der er allerede terrænfald mod nabomatrikler. Så alle højde i projektet vil være højere mod naboejendommene. Med følgende indsigtsgener.

15 Side 22 7 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN 7.1 Etagebebyggelsen skal fremstå med lodrette forskydning, der kan optage niveauforskellen i terrænet, og som bryder facaden op i mindre dele. Se illustrationer på side 10 og 11 Bygningen optager kun 0,5 meter terrænfald, hvor det falder 2,5 3 meter. Der er derfor ikke overensstemmelse mellem projekt og terræn. Side Fælleshus Fælleshuset skal udføres med ydervægge i lette materialer af træ, facadeplader o.l., hvis fælleshuset placeres indenfor byggefelt 2, som vist på kortbilag 3. Tag skal beklædes med listedækket sort tagpap, forpatineret zink eller tilsvarende. Fælleshuset må ikke opføres med altaner eller kviste. Af hensyn til støj, bør fælleshuset ikke tillades. Festlokaler som dette bør placeres i hovedbygningen af hensyn til støj mod naboer. Side Depoter for affaldshåndtering Ved etablering af depoter for affaldshåndtering skal retningslinjerne i Regulativ for husholdsholdningsaffald følges. Depoter for affald bør placeres væk fra naboers haver og huse. Ikke direkte i skel til nabo.

16 Side 23 8 UBEBYGGEDE AREALER OG TERRÆN 8.1 Der skal udlægges fælles opholdsarealer, som vist på kortbilag 3. Fælles opholdsarealer er forbeholdt ophold og skal friholdes for bebyggelse (dog tillades det, at p-kælderen føres ud i fællesarealet under terræn). Opholdsarealet skal fremstå med parkpræg og skal udføres med græs og med mindre grupper af løvfældende træer, i princippet som vist på kortbilag 3. Hvis P-kælder føres ud under fællesarealet, bliver fællesarealet hævet meget over terræn. Fællesarealet ligger efter tegningen 2,5 meters højde. Det betyder at personer i dette område kan direkte ind i nabohaver og huse. Hvor højt kommer fælleshuset til at ligge i forhold til nærmeste naboer og skel? Da der allerede er højdeforskel i det eksisterende naturlige terræn på 2,5 meter. Det er yderst relevant at vide hvilket udgangspunkt i naturligt terræn man benytter ved angivelse af højder i projektet. Det er ikke angivet nogen steder. Hvor højt et terræn er tilladt i området som er placeret 2,5 meter fra skel? Hvis man f.eks. hæver dette område 1,5 2 meter, vil der være frit syn fra fællesområdet, over hegn og direkte til parcelhusene. Der bør være en maksimal højde i forhold til skel mod nabo, for dette område.

17 Side Beplantning Beplantning på fællesarealet skal fremstå som trægrupper med en blanding af løvfældende træ f. eks. eg, lind, pil, bøg samt frugttræer. Evt. skråninger skal fremstå med en grøn karakter f.eks. grønne buske og bunddækken. Eksistierende beplantning i skel (fælleshegn) reguleres efter Hegnsloven. Der er ingen beplantning mod Plantagen 3. Derfor er der direkte indblik til have og hus fra bebyggelse, fællesarealerne, parkering og fælleshuset. Projektet Vindingevej 4-6 bør etableres høj og tæt beplantning mod Plantagen 3. Side 25 9 EJERFORENING I forbindelse byggeriet skal der oprettes en ejerforening med medlemspligt for samtlige ejere af boliger i ejendommen. Vedtægter og eventuelle senere ændringer skal godkendes af Byrådet. Ejerforeningerne skal oprettes senest, når halvdelen af boligerne er taget i brug. Ejerforeningerne skal forestå drift og vedligeholdelse af bebyggelsens ydre, fælles anlæg, indkørsler, nedkørsel, fællesvej og fælles friarealer indenfor lokalplanområdet. Kommunen bør sætte krav til ejerforeningen i forhold til begrænsning af støjgener, utilsigtet parkering af biler, cykler og andet på veje foran bebyggelsen og tætteste naboer. Der bør kræves at beboere som ikke overholder gældende regler kan tvinges til at sælge deres lejlighed og fraflytte denne.

18 Side FORUDSÆTNING FOR IBRUGTAGNING 10.1 Bebyggelse og anlæg Inden ibrugtagning af bebyggelsen skal parkeringsarealer og fælles friarealer herunder evt. legeplads, være anlagt. Arealerne skal senest være beplantet førstkommende plantesæson efter ibrugtagning af 50 % af det opførte byggeri. Bebyggelsen skal ligeledes være tilsluttet kollektiv varmeforsyning og offentligt spildevandanlæg. Derudover skal bebyggelsen være tilmeldt gældende ordning i Regulativ for husholdningsaffald i Roskilde Kommune. Der bør sættes krav til beplantnings højde og tæthed mod naboer. Desuden bør beplantning påbegyndes hurtigst muligt efter byggeriet afslutning.

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

Boliger ved Vindingevej 4-6

Boliger ved Vindingevej 4-6 Boliger ved Vindingevej 4-6 Lokalplan 635 / Evt. fælleshus Affaldshus N Gæsteparkering CP Etagebeboelse CP CP Plantagen Affaldshus Vindingevej Indhold BAGGRUND 6 LOKALPLANOMRÅDET 6 FORMÅL OG INDHOLD 7

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE Lokalplan 2/58 Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE TILLADELSE BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 LOKALPLAN FOR ET BOLIGOMRADE VED CENTRUMGADEN

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej)

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Lokalplan nr. 74 for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Oktober 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området (Skolen på Duevej) til undervisningsformål

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

Lokalplan nr Boliger på Lille Struervej 5-7, Holstebro. Lille Struevej. Bisgårdtoft HOLSTEBRO KOMMUNE

Lokalplan nr Boliger på Lille Struervej 5-7, Holstebro. Lille Struevej. Bisgårdtoft HOLSTEBRO KOMMUNE Lille Struevej Bisgårdtoft Boliger på Lille Struervej 5-7, Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Forord til lokalplanen Byrådet har udarbejdet en lokalplan nr. 1018 for boliger på Lille Struervej 5-7, Holstebro.

Læs mere

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse.

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse. 1 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7-9107 For et boligområde øst for Pytgade, Vollerup I henhold til kommuneplanloven, (miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Boligområde ved Nordmarken Vedtaget af Vallø Kommunalbestyrelse den 16. december 2004 1 Lokalplan 1-26 Boligområde ved Nordmarken Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 139 a \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 139 for et boligområde syd for Egegårdsvej REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at fastlægge

Læs mere

BORGERMØDE DEN 10. AUGUST OM LOKALPLAN 635 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 22

BORGERMØDE DEN 10. AUGUST OM LOKALPLAN 635 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 22 BORGERMØDE DEN 10. AUGUST OM LOKALPLAN 635 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 22 40-50 borgere deltog i borgermødet og Peter Madsen fra byrådet. Formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen, indledte med at

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 93201 Brevid. 2118119 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på høringssvar til lokalplan 635 for Vindingevej 4-6 1. november 2016

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Helsingørsgade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Helsingørsgade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 180 For et område ved Helsingørsgade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32.

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 29. oktober 2015 edoc: 2015-0086554 Høring i henhold til forvaltningsloven Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny

Læs mere

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut Hammel kommune Lokalplan nr. 4 Møllebakken Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR, Lokalplanen omfatter et område omkring Møllebakken nord for Viborgvej i Lading.

Læs mere

Lokalplan nr Boligområde ved Bredgade, Gandrup

Lokalplan nr Boligområde ved Bredgade, Gandrup Lokalplan nr. 3.23 Boligområde ved Bredgade, Gandrup Fremlagt fra den 08.01.2006 til den 05.04.2006 Endelig vedtaget den 26.04.2006 Side 1 af 1 Plannavn Lokalplan 3.23 Boligområde v. Bredgade, Gandrup

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø Lokalplan nr. 54 Lægehus i Niverød Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 17. april 1985 Ikrafttrædelsesdato: 8. maj 1985 o GC UJ UJ o (go (oi >? QQ fuul n QQ n i M i i c= Indledning Dette hæfte indeholder lokalplan

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan Indhold Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 1.2-1 for en McDonald s restaurant ved Kvickly Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE, PETER FREUCHENS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1985

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE, PETER FREUCHENS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1985 LOKALPLAN 07-014 BOLIGOMRÅDE, PETER FREUCHENS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING / / \ \ OKT 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE -- ---------------- REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Side 1. Lokalplanens

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej SKOVSGÅRSVEJ BRENELSIG Fremlagt fra den 10.11.2004 til den 05.01.2005 Endelig vedtaget den 02.02.2005 Hals Kommune :: 7.25 http://www.halskom.dk/dk/planer_visioner/find_planen/lokalplaner/725.htm?mode=...

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

Tillæg 30. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 30. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 30 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Statsskattedirektoratet, vurderingsmand og skyldrådet. placering af en kirkebygning på Vindingevej 32, ved det tidligere sygehjem. 09.01.

Statsskattedirektoratet, vurderingsmand og skyldrådet. placering af en kirkebygning på Vindingevej 32, ved det tidligere sygehjem. 09.01. o -' > LOKALPLAN NR. 262 FOR placering af en kirkebygning på Vindingevej 32, ved det tidligere sygehjem. Lokalplanforslag Høringsrunde Udvalgsorientering Borgermøde Udvalgsbehandlet Byrådsmøde, 1. vedtagelse

Læs mere

at anvise mulighed for parkering af affaldscontainer samt af vare-, lastbiler og lignende på en afskærmet plads

at anvise mulighed for parkering af affaldscontainer samt af vare-, lastbiler og lignende på en afskærmet plads GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6.03 Boligområde med fritliggende enfamilieshuse nord for St. Valby, mellem St. Valby Vej og Maglemose å. I henhold til kommuneplanloven (lovbekendtgørelse nr. 734 af 2 december

Læs mere

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt.

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. LOKALPLAN NR. 1.38 l B2 Hotel Søfryd i Jyllinge. Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. Lokalplanens baggrund og formål Baggrunden for at udarbejde denne lokalplan for området

Læs mere

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger Indhold Lokalplan nr. 5.2-1 for et bolig- og kolonihaveområde ved Holbækvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Roskildevej 56-58

Lokalplan nr for et område ved Roskildevej 56-58 Lokalplan nr. 124 for et område ved Roskildevej 56-58 Juli 2002 INDLEDNING Lokalplanen for området ved Roskildevej 56-58, gør det muligt at opføre ældreegnede boliger med tilhørende fælles- og servicearealer

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004.

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. VALLØ KOMMUNE Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. Vallø Kommune Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej

Læs mere

Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej.

Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej. Til: Planudvalget U D K A S T Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej. Dato: 2. marts 2011 Sags id: 190-2008-10408 Dokument: 190-2011-35701 By, Erhverv og

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Boliger ved Vindingevej 4-6

Boliger ved Vindingevej 4-6 Boliger ved Vindingevej 4-6 Lokalplan 635 N CP Etagebeboelse CP CP CP Plantagen Vindingevej Indhold BAGGRUND 6 LOKALPLANOMRÅDET 6 FORMÅL OG INDHOLD 7 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING 8 KOMMUNEPLAN 10 VEJ-

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold 2 Hvad er en lokalplan 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Lokalplan nr. 89. for et område mellem Nordre Fasanvej og Guldborgvej

Lokalplan nr. 89. for et område mellem Nordre Fasanvej og Guldborgvej Lokalplan nr. 89 for et område mellem Nordre Fasanvej og Guldborgvej Januar 1995 1 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold. Lokalplanen går ud på at erstatte den gældende lokalplan nr. 52 med tillæg, som åbner

Læs mere

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING NOV 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE ------------------------------ Redegørelse Lokalplanens Lokalplanens baggrund og område indhold

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Lokalplan nr. 284 12. november 1999 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Ændringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommen ifølge Planlovens 18 kun

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 22. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 22. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 22 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 26. oktober 2015 Offentliggjort den 4. november 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 22 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Lokalplan nr. 61 for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Oktober 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre etageboligbebyggelse. Lokalplanen opdeles

Læs mere

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGGRELSi: Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Lokalplan GL 55 for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanens baggrund side 3 Lokalplanens område side 3 Lokalplanens formål side 4 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge LOKALPLAN 5-13.1 Brugsen i Herfølge KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 5-13.1 BRUGSEN I HERFØLGE INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side Lokalplanens baggrund 3 - formål - - indhold 3 Forhold til ekst. planer 4

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord DATO 29.08.2017 Indsigelse vedr. lokalplan 3-6-109, Boliger og erhverv, Digtervejen Nord Calum har som bygherre fremsendt en række punkter i lokalplanprocessen, som forvaltningen ikke har reageret på inden

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN 4-18.1 Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget

LOKALPLAN 4-18.1 Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget LOKALPLAN 4-18.1 Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget KØGE KOMMUNE 2003 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-18.1, Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget Indholdsfortegnelse Redegørelse Oversigtskort...6

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Indsigelse (Brevnr. ) Nr. 1 (brevnr. 14) Navn/adresse Indsigers bemærkninger Administrationens bemærkninger Miljø og Fødevareministeriet,

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej.

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej. Indhold Lokalplan nr. 2.1-3 for et boligområde ved Røsnæsvej. Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej Lokalplan nr. 88 for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej December 1994 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1182 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner,

Læs mere

FORELØBIG HELHEDSVURDERING

FORELØBIG HELHEDSVURDERING FORELØBIG HELHEDSVURDERING Sagsnummer: 02.34.02-P19-60-19 Ejendommen: Adresse Matrikel nr.: Ejendomsnr.: Sorøvej 23A, 7400 Herning 1ARL, Herningsholm, Herning Jorder 282313 TEKNIK OG MILJØ Byggeri og Ejendomsdata

Læs mere

Om kommune- og lokalplaner

Om kommune- og lokalplaner Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger i grove træk, hvor der skal være boliger, erhverv, butikscentre, grønne områder osv. Kommuneplan

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 212 Boligbebyggelse ved Ringstedvej 70-74, REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Lokalplanens baggrund: Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Lokalplan nr BETHANIAGADE-ROLIGHEDSVEJ NØRGÅRDSALLE-CARITETLARS GADE. Herning kommune

Lokalplan nr BETHANIAGADE-ROLIGHEDSVEJ NØRGÅRDSALLE-CARITETLARS GADE. Herning kommune Lokalplan nr. 0.02.1 BETHANIAGADE-ROLIGHEDSVEJ NØRGÅRDSALLE-CARITETLARS GADE Herning kommune Lokalplanen består af: side Lokalplanen består af: 1 Lokalplanens formål. 2 2 Område og zonestus. 2 3 Områdets

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

HVIDBOG - LOKALPLAN 154 STRØBY EGEDE BYCENTER OG STRANDLUNDEN (TILRETTET EFTER BEHANDLING I PTU MED PTU S FORSLAG TIL ÆNDRINGER)

HVIDBOG - LOKALPLAN 154 STRØBY EGEDE BYCENTER OG STRANDLUNDEN (TILRETTET EFTER BEHANDLING I PTU MED PTU S FORSLAG TIL ÆNDRINGER) HVIDBOG - LOKALPLAN 154 STRØBY EGEDE BYCENTER OG STRANDLUNDEN (TILRETTET EFTER BEHANDLING I PTU MED PTU S FORSLAG TIL ÆNDRINGER) Bemærkning Lokalplanens tekst Teknik og Miljøs indstilling Inge Merete Kristoffersen

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

LOKALPLAN NR Menighedshus i Nr. Herlev. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Menighedshus i Nr. Herlev. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 161 Menighedshus i Nr. Herlev Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 168 For et område ved Maltevang Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere