DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale."

Transkript

1 Formand Per Horn Gyvelvej 8, 7700 Thisted Tlf: / Mobil: perhorn@hotmail.com Dato: DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale. Indledning. Den 16. oktober d.å. indgik DULFU og Dansk Svæveflyver Union (DSvU) vedhæftede aftale om samarbejde på forskellige punkter. For DULFUs vedkommende er der elementer i aftalen, som det er naturligt og nødvendigt, at repræsentantskabet træffer beslutning om. Selvom der også er elementer i aftalen, som bestyrelsen umiddelbart selv kan sætte i værk, afventer den egentlige implementering af aftalen, at repræsentantskabet godkender den. Bestyrelsen har dog besluttet allerede nu at igangsætte forberedelsen af visse punkter, som bestyrelsen kunne have truffet beslutning om selv. DSvU er gået ind i aftalen på baggrund af overvejelser over, om unionen på baggrund af et brev fra december 2012 til Trafikstyrelsen selv skulle søge godkendelse for håndtering fuldt og helt af UL parallelt med DULFU, eller om man skulle søge en samarbejdsløsning. Som det fremgår, har DSvU med aftalen valgt at løse sine ønsker i samarbejde med DULFU. Overordnet ser de to bestyrelser det som værdifuldt og som en styrkelse i forhold til bl.a. Trafikstyrelsen, at de forskellige aktører inden for fritidsflyvningen arbejder sammen. Ud over de konkrete samarbejdsområder, der er beskrevet nedenfor, ser de 2 unioner derfor også aftalen som basis for fælles aktiviteter og arrangementer til styrkelse af unionerne og fritidsflyvningen som helhed. Aftalens konkrete indhold. En ny klub. For al UL-flyvning i svæveflyveklubber under DSvU oprettes én UL-klub, der lever op til kravene for en UL-klub under DULFU. Klubben sikrer, at reglerne på DULFU-området følges og sørger for enkel og effektiv forbindelse mellem klubbens medlemmer og DULFUs sekretariat og øvrige funktioner. Uddannelse og kontrol. Baseret på den teori, som man har på svæveflyverområdet, udarbejdes en teoriundervisning og en teoriprøve, der kan danne grundlag for både UL-flyvning og svæveflyvning. Uddannelsen og prøverne påtænkes gennemført i samarbejde mellem UL-klubber og svæveflyveklubber, og den vil indeholde betydelige fordele med hensyn lærerkræfter, geografisk dækning og pris. Den første kontakt til Trafikstyrelsen om denne uddannelse er allerede taget, og det er forventningen i begge unioner, at styrelsen vil godkende en sådan ny teoriuddannelse, og også at der bliver valgmulighed mellem denne nye uddannelse, PPL-A-teorien og de forskellige relevante teoriuddannelser under LAPL. Også på radioområdet, både mht. BEG og N-BEG, vil der blive arbejdet sammen i fælles kurser og med fælles lærerstab. Det gælder også med hensyn til mere specifikke kurser, som f.eks. træning i særlige flyvetilstande samt vedligeholdelse af fly og motorer til den pris, som betales af medlemmer der, hvor uddannelsen gennemføres. Instruktører fra svæveflyvernes UL-klub vil kunne instruere i andre UL-klubber og omvendt mht. UL-flyvning.

2 Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende Samarbejdsaftale mellem Dansk Svæveflyver Union (DSvU) og Dansk UL-flyver Union (DULFU). Dækningsområde. Aftalen omfatter al UL-flyvning og aktiviteter i tilknytning hertil i svæveflyveklubberne, der foregår i.h.t. BL Denne flyvning og disse aktiviteter foregår i overensstemmelse med BL 9-6, DULFUs unionshåndbog og beslutninger, truffet af DULFU. DULFU har i den sammenhæng det unionsmæssige ansvar i forhold til Trafikstyrelsen. Ramme for UL-flyveaktiviteten i danske svæveflyveklubber Al UL-flyvning i svæveflyveklubber under DSvU organiseres i én UL-klub, der lever op til kravene for en UL-klub under DULFU, herunder også med hensyn til ULformand, UL-uddannelsesansvarlig og UL-materielansvarlig. I de enkelte svæveflyveklubber vil den stedlige flyveledelse sikre, at UL-flyvningen integreres i klubbens aktivitet på lige fod med svæveflyve- og motorsvæveflyveaktiviteterne. Uddannelse. DSvU ønsker ikke at konkurrere med DULFU om uddannelsen til traditionel ULflyvning og forventer, at hovedparten af deltagerne i UL-aktiviteterne i svæveflyveklubberne er omskolede svæveflyvere, der har et svæveflyvercertifikat i forvejen. De to unioner udarbejder i fællesskab en teoriundervisning, der kan danne baggrund for certifikater for både UL-flyvning og svæveflyvning. Unionerne arbejder for, at teorigrundlaget for det nationale UL-certifikat skal være så let tilgængeligt som muligt. Hvis der er tilfælde, hvor myndighederne forlanger PPL-A teori, som er det nuværende teorikrav til UL-certifikat, kan denne teori fås via et bridgekursus i en Registered Facility eller i DSvU s ATO, når denne etableres. Samarbejdet giver mulighed for, at teorilærere fra de to unioner kan undervise i begge unioner DULFU og DSvU ønsker i denne sammenhæng Trafikstyrelsens (TRS) godkendelse af, at det enkelte medlem kan vælge mellem den nævnte teori, PPL-Ateori, LAPL/A-, LAPL/S-teori og s-teori.

3 De to unioner arrangerer i fællesskab undervisning til radiocertifikaterne N-BEG og BEG. Lærerkræfterne fra begge unioner kan undervise på kurserne, hvis de i forvejen er godkendt til at undervise til radiocertifikat. For at opnå status som UL-instruktør skal vedkommende have gennemgået DULFUs uddannelse hertil. For bestående førsteinstruktører/svævefly med ret til at undervise på TMG aftaler de to unioner dog et supplereringskursus jfr. efterstående afsnit om instruktører og kontrollanter. Ved efteruddannelser af instruktører tilbyder de to unioner hinandens instruktører at deltage i denne efteruddannelse. Svæveflyvernes UL-klub indstiller UL-instruktøraspiranter til DULFU, der uddanner og godkender disse instruktører. UL-instruktører, der kommer fra svæveflyvernes UL-klub, tilbyder at hjælpe i traditionelle UL-klubber i DULFU, ligesom instruktører fra disse klubber tilbyder at hjælpe i svæveflyvernes UL-klub. Svæveflyvernes UL-klub indstiller kontrollantkandidater til DULFU s uddannnelseschef, der efter den nødvendige uddannelse indstiller dem til godkendelse i TRF, såfremt de findes egnede hertil. Kontrollanter, der kommer fra svæveflyvernes UL-klub, tilbyder at hjælpe i traditionelle UL-klubber i DULFU, ligesom kontrollanter herfra tilbyder at hjælpe i svæveflyvernes UL-klub. Ved træning i særlige flyvetilstande, som vanskeligt lader sig gennemføre i et UL-fly eller et svævefly, tilbyder de to unioner hinandens medlemmer denne træning. Piloter, der deltager i en sådan træning i en klub under den anden union, stilles på samme måde med betalingen som klubbens egne medlemmer. De to unioner arrangerer fælles uddannelser i vedligeholdelse og reparation af flymateriel herunder vedligeholdelse af motorer. Instruktører og kontrollanter. Svæveflyvernes UL-klub indstiller UL-instruktøraspiranter til DULFU blandt unionens instruktører kandidater med rettighed til at uddanne på motorsvævefly (TMG), som også ønsker at være UL-instruktør og træffer aftale med DULFU s uddannelseschef om det program, som kandidaterne skal gennemgå for at kunne udvide ansvarsområdet. UL-instruktører, der kommer fra svæveflyvernes UL-klub, tilbyder at hjælpe i traditionelle UL-klubber i DULFU, ligesom instruktører herfra tilbyder at hjælpe i svæveflyvernes UL-klub.

4 Materiel. DULFU s materielchef godkender materielkontrollanter fra DSvU som flykontrollanter efter indstilling fra svæveflyvernes UL-klub, såfremt de findes egnede. Det forudsættes, at disse aspiranter har kontrollantrettighed på motorsvævefly herunder på motorer. Flykontrollanter, der kommer fra svæveflyvernes UL-klub, tilbyder at hjælpe i traditionelle UL-klubber i DULFU, ligesom flykontrollanter herfra tilbyder at hjælpe i svæveflyvernes UL-klub. Kontingent i DULFU for medlemmer af svæveflyvernes UL-klub De fleste medlemmer af svæveflyvernes UL-klub vil flyve UL-fly på grundlag af deres svæveflyvercertifikat og som overbygning til den bestående svæve- og motorsvæveflyvning, og disse piloter anses for hovedgruppen i klubben Kontingentet for disse medlemmer af svæveflyvernes UL-klub udgør 2/3 af det normale DULFU-kontingent for medlemsskabet i DULFU dog jfr. nedenfor. Øvrige medlemmer af svæveflyvernes UL-klub, skal betale fuldt kontingent til DULFU, og instruktører, der grunduddanner elever til UL-certifikat, skal også betale fuldt kontingent til DULFU. DULFU-medlemmer, som ønsker at udvide flyvningen med svæve- eller motorsvæveflyvning, vil få samme rabat (i kroner) på kontingentet til DSvU, som medlemmer af svæveflyvernes UL-klub får i DULFU. Svæveflyveinstruktører, som underviser i grunduddannelse til s-certifikat/spl/lapl-s skal dog betale fuldt kontingent til DSvU. Stemmeret ved DULFU s og DSvU s repræsentantskabsmøder Svæveflyvernes UL-klub sidestilles med alle andre klubber under DULFU, men medlemmer, der betaler nedsat kontingent jfr. ovenfor, tæller ikke med i DULFU s opgørelse over stemmeberettigede medlemmer ved uninonens repræsentantskabsmøde. Medlemmer af DSvU, som betaler nedsat kontingent i samarbejdet med DULFU, tæller ikke med i DSvU s opgørelse over stemmeberettigede medlemmer ved unionens repræsentantskabsmøde.

5 Uddannelse til UL-svævefly og UL-motorsvævefly med klapmotor Uddannelse på UL-svævefly og UL-motorsvævefly med motor, der kan indfældes i kroppen, sker efter de retningslinjer, der gælder for lignende fly med standardluftdygtighedsbevis. Undervisningen foretages af UL-instruktører, der i deres egenskab af svæveflyveinstruktører er berettiget til at uddanne på disse flykategorier og startarter. For UL-motorsvævefly med fast motor (TMG), der er omfattet af BL 9-6, gælder de almindelige regler for UL, jf. pkt 1. Flere fritidspiloter. DSvU og DULFU arbejder i fællesskab for at få flest mulige mennesker til at blive fritidspiloter i de to unioner, og deltager, hvor det er hensigtsmæssigt, i fællesskab i PR-arrangementer, udstillinger osv. De to unioner vil fremme hinandens aktiviteter for alle medlemmer i unionerne, således at medlemmerne i den ene union oplever aktiviteterne i den anden union som en ekstra mulighed for dyrke flyvesporten. Indhentning af oplysning til DULFU s flyvestatistikker Svæveflyvernes UL-klub forpligter sig til for alle medlemmer, der dyrker UL-flyvning i denne klub, at indsamle alle oplysninger til DULFU s statistikker og andre opgørelser. DSvUs brev af 7. december 2012 til Trafikstyrelsen (Ansøgning om dispensation i relation til BL 9-6 UL-flyvning). DSvU trækker nævnte brev tilbage.

6 Endelig godkendelse af samarbejdsaftalen. Denne aftale er indgået under forbehold af godkendelse i DULFUs repræsentantskab og DSvUs repræsentantskab. Vejle, den / Dansk UL-flyver Union Dansk Svæveflyver Union

7 -2- Og kontrollanter fra svæveflyvernes UL-klub kommer til at kunne kontrollere i andre ULklubber og omvendt med hensyn til UL-fly og UL-flyvning. Unionskontingent og stemmeret. Kontingent til DULFU for medlemmer af svæveflyvernes UL-klub, som flyver UL på grundlag af deres svæveflyvecertifikat og som overbygning på deres bestående svæve- og motorsvæveflyvning, kommer til at udgøre 2/3 af det normale DULFU-kontingent. Øvrige medlemmer af svæveflyvernes UL-klub skal betale fuldt DULFU-kontingent. Det samme gælder instruktører i klubben, der grunduddanner elever til UL-certifikat. DULFU-medlemmer, der ønsker at udvide flyvningen med svæve- og motorsvæveflyvning, vil få samme beløbsmæssige rabat (i kroner), som de nævnte medlemmer af svæveflyvernes UL-klub får i DULFU. Medlemmer af henholdsvis DULFU og DSvU, der på den måde får rabat i unionskontingent, tæller ikke med i stemmetallene ved rabatydende unions repræsentantskabsmøder. Aftalens gennemførelse. DSvUs bestyrelsen har selv kunnet træffe endelig beslutning om aftalen. Som nævnte er dette ikke tilfældet i DULFU, hvor aftalen kommer til behandling på repræsentantskabsmødet i Bestyrelsen går kraftigt ind for, at aftalen godkendes. Bliver den ikke det, går vi glip af de betydelige fordele, som samarbejdsaftalen også giver DULFUs medlemmer, og DSvU kommer til at stå i den situation, at de i stedet for det samarbejde, unionen har valgt, kommer til at arbejde videre i det spor, der er lagt med DSvUs brev fra december Yderligere information. Denne information er færdigbearbejdet af bestyrelsen i denne måned og sendt ud til klubberne så hurtigt som muligt, for at klubberne kan få god tid til at drøfte aftalen før repræsentantskabsmødet i marts Er der ønske om det, møder der gerne et medlem af DULFUs bestyrelse op på et møde i klubben for at informere yderligere om aftalen. Med venlig hilsen Per Horn

Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende. Samarbejdsaftale

Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende. Samarbejdsaftale Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende Samarbejdsaftale mellem Dansk Svæveflyver Union (DSvU) og Dansk UL-flyver Union (DULFU). Dækningsområde.

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 34 FLYVNING NR. 13 DATO: 31. december 2016 Vedr. S-teori prøver 2017. Hermed

Læs mere

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 (6) 1. ALMENT Indstilling af S-kontrollanter foretages af hovedbestyrelsen. S-kontrollanter udvælges blandt aktive førsteinstruktører og sker på baggrund af vedkommendes erfaring i svæveflyveuddannelse,

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Lørdag d. 19. marts 2016 kl på Dalum Landbrugsskole

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Lørdag d. 19. marts 2016 kl på Dalum Landbrugsskole Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Lørdag d. 19. marts 2016 kl. 10.00 på Dalum Landbrugsskole Per Horn bød alle velkommen med en særlig velkomst til KDA s generalsekretær Tonny Henriksen og æresmedlem

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 (6) 1. ALMENT Indstilling af S-kontrollanter foretages af hovedbestyrelsen. S-kontrollanter udvælges blandt aktive førsteinstruktører og sker på baggrund af vedkommendes erfaring i svæveflyveuddannelse,

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 af 7 1 NAVN Unionens navn er Dansk Svæveflyver Union (DSvU). 2 HJEMSTED Dansk Svæveflyver Union's hjemsted er Herning. 3 FORMÅL Dansk Svæveflyver Union har til formål at fremme dansk svæveflyvning

Læs mere

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B LOVE 1 Klubbens navn er Lolland Falster Svæveflyveklub, tilsluttet Dansk Svæveflyver Union og Kongelig Dansk Aeroklub, samt medlem af Dansk Idræts

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

Perspektivplan. - Tid til fornyelse. Dansk Svæveflyver Union

Perspektivplan. - Tid til fornyelse. Dansk Svæveflyver Union Perspektivplan - Tid til fornyelse Dansk Svæveflyver Union Udviklingen i vores union I 2004 var vi ca. 1.800 medlemmer efter forudgående fald i medlemstallet I 2014 var vi ca. 1.500 medlemmer med udfladning

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg Side nr.: 1 af 6 BESTEMMELSER FOR FØLGENDE DOKUMENTER: 1. Pladsens godkendelsesbevis. 2. Startspillets godkendelsesbevis og spiljournal. 3. Returspillets godkendelsesbevis og tilsynsoversigt. 4. Radioudstyr.

Læs mere

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union Klubtrænerens rolle Klubtrænerseminar Marts 2019 Dansk Svæveflyver Union Kvalitet i sporten Samfundet (vore medlemmer) forventer mere kvalitet i sporten Hvad er kvalitet i svæveflyvning? Antal flyvetimer

Læs mere

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING Side nr.: 1 (7) Uddannelse af slæbepiloter / svævefly. Uddannelse af slæbepiloter forestås af en svæveflyveinstruktør (FI), der er godkendt hertil af DSvU, (efterfølgende benævnt "kontrollanten"). Krav

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Uddannelsesudvalg Side nr. : 1 af (6) Uddannelse af slæbepiloter / svævefly Indledning: Indehaver af gyldigt EASA PPL certifikat, skal uddannes iht EASA FCL.805 1178/2011. ATO er i Danmark midlertidig defineret som DSvU

Læs mere

DSvU formandsmøde 24. november Dan sk Svævef lyver Un io n

DSvU formandsmøde 24. november Dan sk Svævef lyver Un io n DSvU formandsmøde 24. november 2013 - Dan sk Svævef lyver Un io n De grå mænds forening DSvU formandsmøde 26. november 2013 - Dan sk Svævef lyver Un io n Dan sk Svævef lyver Un io n 3 Perspektivplansarbejde

Læs mere

Søndag d. 22. marts 2015 kl. 10.00. på Dalum Landbrugsskole (Festsalen) Landbrugsvej 65 5260 Odense. Program:

Søndag d. 22. marts 2015 kl. 10.00. på Dalum Landbrugsskole (Festsalen) Landbrugsvej 65 5260 Odense. Program: 27. februar 2015 Til: Alle UL-klubber under Dansk UL-Flyver Union I henhold til vedtægterne for Dansk UL-Flyver Union indkaldes hermed til ordinært repræsentantskabsmøde Søndag d. 22. marts 2015 kl. 10.00

Læs mere

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v.

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v. Side nr.: 1 af 9 Omskolingsregler - Unionens fly HB har besluttet flg. flyvetidskrav for flyvning på DSvU s fly. De vil fra sæson 2014 være således: Flyvetidskrav: Puchacz: Discus: LS-8: Duo Discus: Rotax

Læs mere

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Flyvereglement for Svævethy 2015 1. Indledning: De til enhver tid gældende regler og bestemmelser for svæveflyvning samt dette reglement skal altid

Læs mere

Referat af DULFU-bestyrelsesmøde 21. maj 2017 På Ringsted Flyveplads

Referat af DULFU-bestyrelsesmøde 21. maj 2017 På Ringsted Flyveplads Referat af DULFU-bestyrelsesmøde 21. maj 2017 På Ringsted Flyveplads Hele bestyrelsen var til stede: Per Horn (PH) Hans Havsager (HH) Helge Hald (HHA) Jørgen Gram (JG) Preben Bruhn Jensen (PBJ) Frank Nielsen

Læs mere

DANSK UL-FLYVER UNION INDKALDELSE TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE

DANSK UL-FLYVER UNION INDKALDELSE TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE DANSK UL-FLYVER UNION INDKALDELSE TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE SØNDAG, DEN 19. MARTS 2017 1 22. februar 2017 Til: Alle UL-klubber under Dansk UL-Flyver Union I henhold til vedtægterne for Dansk UL-Flyver

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 25 FLYVNING NR. 04 DATO: 14.07.04 Vedr.: Diverse ændringer til uddannelsesnormer

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND S-kontrollant og FC-møde 28. januar 2012. Fasterholt forsamlingshus 1 - Ankomst og registrering (LAP) 2 - Velkomst

Læs mere

2. Formanden a) Forslag om informationsmøder i klubberne.

2. Formanden a) Forslag om informationsmøder i klubberne. Referat DULFU Bestyrelsesmøde Dato: Lørdag den 19. november 2016 Sted: Deltagere: Viborg Flyveklub Per Horn (PH) Hans Havsager (HH) Preben Bruhn Jensen (PJ) Anders Jørgensen (AJ) Jørgen Gram (JG) Helge

Læs mere

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? ? Måske er du en af de mange, der tit har tænkt på, at det ville være vidunderligt at dyrke en flyves Hvem kan lære at svæveflyve? Stort set alle, der kan lære at køre bil, kan også lære at svæveflyve.

Læs mere

Unionshåndbog PERSONDATAFORORDNINGEN. Privatlivspolitik for Dansk Svæveflyver Union Version 1.0, d. 1 maj 2018

Unionshåndbog PERSONDATAFORORDNINGEN. Privatlivspolitik for Dansk Svæveflyver Union Version 1.0, d. 1 maj 2018 Side nr. : 1 af (5) Privatlivspolitik for Dansk Svæveflyver Union Version 1.0, d. 1 maj 2018 Dansk Svæveflyver Unions (DSvU) dataansvar DSvU behandler personoplysninger, og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik,

Læs mere

Vejle Svæveflyveklub. Love

Vejle Svæveflyveklub. Love Vejle Svæveflyveklub Nørremarksvej 13 7160 Tørring. Tlf. 75 80 05 53 Web: www.v-s-k.dk E-mail: v-s-k@v-s-k.dk Klubpostadresse: Postbox 171 7100 Vejle Vejle Svæveflyveklub Love Revideret den: 4. marts 2009

Læs mere

DANSK UL-FLYVER UNION INDKALDELSE TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE

DANSK UL-FLYVER UNION INDKALDELSE TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE DANSK UL-FLYVER UNION INDKALDELSE TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE SØNDAG, DEN 18. MARTS 2018 1 19. februar 2018 Til: Alle UL-klubber under Dansk UL-Flyver Union I henhold til vedtægterne for Dansk UL-Flyver

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 05 FLYVNING NR. 04 Instruktørkurser 2019. DATO: 06. februar 2019 Hermed fremsender

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 2014 Flyvereglement for Aarhus Svæveflyveklub Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 Klubbens flyvereglement er reglerne for hvad medlemmerne må og ikke må i forhold til den daglige gang i

Læs mere

Vedtægter for DMU. Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn. Forslag til tilføjelse:

Vedtægter for DMU. Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn. Forslag til tilføjelse: Vedtægter for DMU Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union. Tilføjelse i parentes (DMU) 2, Hjemsted Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk Flyveklub (SFK)

Vedtægter for Sønderjysk Flyveklub (SFK) Vedtægter for (SFK) 1. Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er. Stiftet den 23. august 1958 som»flyveklubben Als«. Navnet ændret ved generalforsamlingsbeslutning i Sønderborg 8. februar 1969. 2. Klubbens

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Valg af dirigent: Christian Gravesen Valg af referent: Frank Nielsen Ingen indsigelser. Lovlig varslet Bestyrelsens Beretning for 2014 Viborg Flyveklub Lør.

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

2007 Status fra Havarigruppen.

2007 Status fra Havarigruppen. 2007 Status fra Havarigruppen. Flyveåret 2007 kunne vejrmæssigt ikke måle sig med 2006. Foråret startede fornuftigt, men blev afløst af en våd og blæsende sommer, og det endte med dårligt sigte i store

Læs mere

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Omskolingsregler 3. Passagertilladelse 4. Sikkerhedspilot 5. Brug af motoren i Discus bt og Duo Discus T 6. Soloflyvning 7.

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (6) Navn 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (DMU). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Vedtægter for Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub

Vedtægter for Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub Navn Vedtægter for Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub 1 Klubbens navn er Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub (FFF). Klubbens hjemsted er Frederikssund. Formål 2 Klubben er en amatørorganisation, hvis

Læs mere

Perspektivplan for perioden 2017 til 2027 FLY WITH THE EAGLES - BE A GLIDER PILOT

Perspektivplan for perioden 2017 til 2027 FLY WITH THE EAGLES - BE A GLIDER PILOT Perspektivplan for perioden 2017 til 2027 FLY WITH THE EAGLES - BE A GLIDER PILOT Version 2.0 Februar 2017 2017-02-07 I Version 2.0 --- Blank side --- 2017-02-07 II Version 2.0 Indholdsfortegnelse: 1 Indledning...

Læs mere

Fyns Svæveflyveklub - Love

Fyns Svæveflyveklub - Love Fyns Svæveflyveklub - Love NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Klubbens navn er FYNS SVÆVEFLYVEKLUB. 2. Klubbens hjemsted er Broby Kommune. Klubbens postadresse er formandens adresse. 3. Klubben er direkte eller

Læs mere

Unionshåndbog MATERIEL - VEDLIGEHOLDELSE. For at kunne optages på materielkontrollantkursus, skal aspiranten opfylde følgende krav:

Unionshåndbog MATERIEL - VEDLIGEHOLDELSE. For at kunne optages på materielkontrollantkursus, skal aspiranten opfylde følgende krav: Side nr.: 1 (6) PERSONEL TIL MATERIELOMRÅDET 1. ASPIRANTKRAV TIL GRUNDKURSUS For at kunne optages på materielkontrollantkursus, skal aspiranten opfylde følgende krav: 1.1 Skal indstilles til kurset af

Læs mere

DANSK GYROKOPTER UNION

DANSK GYROKOPTER UNION Side: 1 af 1 DANSK GYROKOPTER UNION KLASSEOMSKOLING for Ultralet Gyroplan, klasse C Samt UDVIDELSE AF ANDET CERTIFIKAT (ikke Ultralet Gyroplan-certifikat). Side: 2 af 2 Denne Omskolings uddannelse på ultralet

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

Status over de kommende EASA Part FCL regler m.m.

Status over de kommende EASA Part FCL regler m.m. Referat DMU Seminar for Registered Facilities Tid/sted: Deltagere: Ordstyrer: Referent: Den 5. november 2011, Odense Lufthavn. Trafikstyrelsen, Registered Facilities, DMU Flight Examiners og DMU bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Gebyrreglement Kontingent

Gebyrreglement Kontingent Kontingent Medlemskategori Voksen Junior Aktive 570 kr./md 285 kr./md Vedligeholdelse 340 kr./md - Vedligeholdelse motor 445 kr./md - Hvilende 100 kr./md - Passive 50 kr./md Opkrævninger: Hvilende og passive

Læs mere

METEOROLOGI. Supplerende kompendie til undervisning til SPL-teori som tillæg til Flyvehåndbogen Meteorologi 1 og Meteorologi 2

METEOROLOGI. Supplerende kompendie til undervisning til SPL-teori som tillæg til Flyvehåndbogen Meteorologi 1 og Meteorologi 2 METEOROLOGI Supplerende kompendie til undervisning til SPL-teori som tillæg til Flyvehåndbogen Meteorologi 1 og Meteorologi 2 Indholdet i dette kompendium indgår i teorikravene til faget Meteorologi i

Læs mere

Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub

Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub Klubbens navn, hjemsted og tilhørsforhold 1. Stk. 1. Klubbens navn er VULF - Vestjyllands UL Flyveklub (herefter VULF) Stk. 2. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1/2017

Nyhedsbrev nr. 1/2017 Find DaSK på følgende adresse: www. dask-vgc.dk Nyhedsbrev nr. 1/2017 Den 12. marts 2017 kl. 13 00 holder vi i DaSK-hangaren på Svæveflyvecenter Arnborg Generalforsamlingen omfatter samtidig generalforsamling

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet et punkt 12a: Optagelse af Herning Flyveklub. Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet et punkt 12a: Optagelse af Herning Flyveklub. Dagsordenen blev godkendt. Gjøl, den 14. maj 2010 Referat DMU bestyrelsesmøde 1/2010-2011 Dato: 8. maj 2010 Sted: Randers Flyveklub Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim Jensen (KJE) Knud Pinholt

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat af S-Kontrollant- og FC-møde Forsamlingshuset i Arnborg, 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst 2. S-kontrollanternes

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes UNGE & FLYVNING Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes Møde 18/1 2011 Hvorfor er det så vigtigt at støtte ungdomsarbejdet!!! Arbejdekan give flere medlemmer og grundstof til fremtidens eliteudøver, instruktører

Læs mere

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union 2017 - og planen bag budgettet Dansk Svæveflyver Union Årsplanen for 2017 Medlemstal budgetteres uændret i 2017, og uden stigning i kontingentsatsen DIF-tilskuddet for 2017 allerede kendt Dansk Svæveflyver

Læs mere

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer DKK s Schweisshundeudvalg Regler for uddannelse til schweissdommer Gældende fra 1. januar 2012 1. Krav til optagelse som dommerelev Som hundefører Skal have ført mindst 2 forskellige hunde til 2 præmie

Læs mere

Uddannelsesplan for nye instruktører i Region Midtsjælland

Uddannelsesplan for nye instruktører i Region Midtsjælland Uddannelsesplan for nye instruktører i Region Midtsjælland Uddannelsesplanen for nye instruktører i region Midtsjælland, er et uddannelsesforløb, som er udformet efter intentionerne fra DRK s træningsudvalg.

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Fastsat på den stiftende generalforsamling den 3. september 1975 med ændringer, vedtaget på generalforsamlinger af 5. maj 1976, 8. maj 1980,

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Klubbens navn, bomærke, hjemsted og tilhørsforhold.

VEDTÆGTER. 1. Klubbens navn, bomærke, hjemsted og tilhørsforhold. Vedtægter Side: 1 af 9 VEDTÆGTER 1. Klubbens navn, bomærke, hjemsted og tilhørsforhold. 1.1. Klubbens navn er Nordsjællands Svæveflyveklub. 1.2. Klubbens bomærke er som beskrevet i klubhåndbogen og som

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU Dato: 11. februar 2012 Sted: Philip Nathansen, Aarhus Deltagere: Brian Mollerup, Mikkel Palmbo, Philip Nathansen, Carsten Svendsen, Peter Palmbo,

Læs mere

Modelflyvning Danmark

Modelflyvning Danmark Regler for stormodeller og jet Formål 1 Formålet med dette regelsæt er at fastlægge MDK s regler for flyvning med modeller i følgende kategorier, som samlet omtales som stormodeller a) Stormodel motorfly

Læs mere

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub Dato Sted Fremmødte Afbud Referent Referat: Tonny Henriksen : Onsdag, den 8. marts 2o17, klokken 18:oo : KDA-huset, Roskilde : Dansk Ballonunion

Læs mere

Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2009 Revideret den: 4. marts 2009 / PGK

Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2009 Revideret den: 4. marts 2009 / PGK Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2009 Revideret den: 4. marts 2009 / PGK VSK Takstregulativ 2009 side 2 af 8 1. INDSKUD Kr. 3.600 som betales med kr. 900 senest 3 måneder efter indmeldelse i klubben

Læs mere

Kunstflyvning Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017.

Kunstflyvning Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017. Kunstflyvning 2017 Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017. Forslag fra Kunstflyvningsgruppen: Særtakst for Flyslæb og Færgeflyvning afskaffes til fordel

Læs mere

Vedtægter for Alufacadesektionen

Vedtægter for Alufacadesektionen Vedtægter for Alufacadesektionen 04. juni 2013 Dokumentnr.: 261524 1 Navn og hjemsted Sektionens navn er Alufacadesektionen, der er en sektion under Dansk Byggeri. Alufacadesektionens hjemsted er Københavns

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 12 ORGANISATION NR. 04 DATO: 05.03.08 Emne: Referat fra HB-møde den 9. februar

Læs mere

GENERALFORSAMLING 10 Valg af repræsentanter til Træsektionens generalforsamling 11 Generalforsamling

GENERALFORSAMLING 10 Valg af repræsentanter til Træsektionens generalforsamling 11 Generalforsamling august 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse, genvalg,

Læs mere

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 5.6.2015, og

Læs mere

Version: 19.februar 2016 UDKAST TIL VEDTÆGTER FOR Stensballegård Golfklub

Version: 19.februar 2016 UDKAST TIL VEDTÆGTER FOR Stensballegård Golfklub Version: 19.februar 2016 UDKAST TIL VEDTÆGTER FOR Stensballegård Golfklub 1 - Navn og hjemsted Klubbens navn er Stensballegård Golfklub. Golfklubben har hjemsted i Horsens Kommune og er medlem af Dansk

Læs mere

4.3 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert år mellem d. 1. februar og d. 15. marts.

4.3 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert år mellem d. 1. februar og d. 15. marts. Kapitel 1. NAVN 1.1 Organisationens navn er Dansk Frisbee Sport Union (DFSU). Kapitel 2. FORMÅL 2.1 DFSU er en landsdækkende organisation, der har til formål at fremme frisbee-sporten i Danmark bl.a. ved

Læs mere

Funktions-beskrivelser

Funktions-beskrivelser - -0-018 1 Indhold: 0 Baggrund og formål med dokumentet 1 Formand Instruktør teori duelighed 3 Instruktør praktik duelighed 4 Instruktør - aspirant 5 Skolebåds-teknikker 6 Marketing & kommunikation 7 Diverse

Læs mere

Vedtægter Fredericia Golf Club 1 Klubbens navn er Fredericia Golf Club, og dens hjemsted er i Fredericia Kommune. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan dyrke golf og med

Læs mere

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser.

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Forslag til ændringer: Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Kapitel 1. NAVN 1.1 Unionens Organisationens

Læs mere

Svævethy. c. at udbrede kendskabet til - og fremme interessen for flyvesport f.eks. ved udstillinger, foredrag og anden udadvendt virksomhed.

Svævethy. c. at udbrede kendskabet til - og fremme interessen for flyvesport f.eks. ved udstillinger, foredrag og anden udadvendt virksomhed. Svævethy Nordvestjyllands Flyveklub Love for Svævethy: Stiftet den 26. marts 1962. 1 Navn og hjemsted: a. Klubbens navn er "Svævethy". b. Klubbens hjemsted er Thisted. c. Klubbens adresse er kassererens,

Læs mere

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FR marts 2007 Indholdsfortegnelse: TILRETTELÆGGELSE OG LEDELSE...3 BRIEFING OG MARKORGANISATION...3 JORDLEDER...4 FLYVEDAGENS START...4 STARTRÆKKEFØLGE...4

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 (5) UNIONENS AMATØRBEGREBET 1 Amatør er den, der dyrker svæveflyvning for sin fornøjelses skyld uden tanke for at opnå væsentlige økonomiske fordele derved. 2 Amatørrettighederne fortabes af

Læs mere

DcHs uddannelsespolitik

DcHs uddannelsespolitik Orientering nr. 42 April 2018 DcHs uddannelsespolitik I DcH ønsker vi, at medlemmerne i lokalforeningerne undervises af veluddannede og engagerede instruktører. I DcH stiller vi derfor krav om uddannelse

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser 2015. DATO: 12.01.15 Hermed fremsender

Læs mere

HUSK din klub er unik. Herning Svæveflyveklub er halvvejs oppe af bjerget!

HUSK din klub er unik. Herning Svæveflyveklub er halvvejs oppe af bjerget! Ved Flyvechef/S-kontrollant Per Kragsø HVOR mange nye S-piloter har I uddannet indenfor de sidste 5 år? Hvor mange af disse S-piloter er der i dag tilbage/aktive? HUSK din klub er unik. er halvvejs oppe

Læs mere

Vedtægter for Hedelands Motorklub

Vedtægter for Hedelands Motorklub Vedtægter for Hedelands Motorklub 1 Navn og hjemsted 1.1 Klubbens navn er: Hedelands Motorklub, herefter kaldet Klubben. 1.2 Klubbens hjemsted er Roskilde Kommune. 2 Formål12 2.1 Klubbens formål er: At

Læs mere

Motorflyvningens Fællessekretariat

Motorflyvningens Fællessekretariat Motorflyvningens Fællessekretariat Kontaktmøde mellem Trafik-og Byggestyrelsen og unionerne Nedenstående emner ønskes behandlet på kontaktmødet den 10. november 2015. Formålet med emnerne er at indgå i

Læs mere

BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Dato 12. marts 2o16, klokken 1ooo 13oo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Palle J. Christensen (PJC) Henning Romme

Læs mere

Vi er glade for, at du har henvendt dig til os, for vi ved, at vi kan byde på lidt mere:

Vi er glade for, at du har henvendt dig til os, for vi ved, at vi kan byde på lidt mere: COPENHAGEN AIRTAXI A/S - KØBENHAVNS LUFTHAVN ROSKILDE - LUFTHAVNSVEJ 34-38 - DK 4000 ROSKILDE Tlf: 46 19 11 14 Fax 46 19 11 15 CVR nr. 49667728 E-mail cat@aircat.dk www.aircat.dk Tak for din interesse

Læs mere

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union - og planen bag budgettet Dansk Svæveflyver Union Årsplanen for Stigende medlemstal i budgetteres uændret i, men dog med inflationær stigning i kontingentsatsen DIF-tilskuddet for allerede kendt Kvinde

Læs mere

DSvU PFT spørgsmål 2017

DSvU PFT spørgsmål 2017 Forord Disse spørgsmål er stillet klubberne til rådighed, som grundlag for PFT-teori med fokus på flysik og holdninger. Klubberne kan selv klippe i spørgsmålene eller tilføje yderligere, for dermed at

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB Er svæveflyvning i Lemvig Svæveflyveklub noget for dig? Svæveflyvning er en fantastisk sport, der både giver spændende udfordringer og store oplevelser. Svæveflyvning

Læs mere

Vedtægter for Fredensborg Golf Club

Vedtægter for Fredensborg Golf Club Vedtægter for Fredensborg Golf Club 1. Klubbens navn er Fredensborg Golf Club, og dens hjemsted er Fredensborg Kommune. Klubbens formål er at skaffe sine medlemmer adgang til at spille på Fredensborg Golf

Læs mere

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på.

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Pilotaftale 2015 Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre og nedenstående pilot er følgende aftalt. Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Følgende

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige vedtægt, jf. 59, stk 1,

Læs mere

SCHEMPP HIRTH DUO DISCUS-T OY-FXE

SCHEMPP HIRTH DUO DISCUS-T OY-FXE REDEGØRELSE Havari 12-07-2014 med SCHEMPP HIRTH DUO DISCUS-T OY-FXE Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 11 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 af 6 ANVENDES TIL SVÆVEFLYVNING 1. GENERELT Svæveflyvepladser, der benyttes til uddannelsesflyvning og/eller flyslæb samt selvstartende svævefly, skal godkendes inden ibrugtagning. Sådanne

Læs mere

- KZ&V har i årets løb tilbudt, at vi kan købe deres klubhus. Vi har dog takket nej af flere årsager - primært økonomi.

- KZ&V har i årets løb tilbudt, at vi kan købe deres klubhus. Vi har dog takket nej af flere årsager - primært økonomi. Referat af generalforsamling i Vestjyllands UL Flyveklub (VULF) Tirsdag den 20. marts kl. 19.00 i klublokalet i hangaren, Stauning Lufthavn. Til stede: Henrik Schäfler, Lasse Vestergaard, Richard Slot

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE

VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG - RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE 1. FORMÅL Det er forældrerepræsentantskabets og forældrerådets

Læs mere

Vedtægter for Bornholms Sportsdykkerklub Calypso

Vedtægter for Bornholms Sportsdykkerklub Calypso Vedtægter for Bornholms Sportsdykkerklub Calypso Punkt 1: Punkt 2: Punkt 3: Punkt 4: Punkt 5: 1. Klubbens navn: Bornholms Sportsdykkerklub Calypso 2. Klubben er hjemmehørende i Rønne Kommune Klubbens formål:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BALLONUNION

VEDTÆGTER FOR DANSK BALLONUNION VEDTÆGTER FOR DANSK BALLONUNION 1. NAVN 1. Navn: Dansk Ballonunion (DBu). Internationalt anvendes: Balloon Federation of Denmark. 2. Stiftet: Den 20. september 1981. 3. Hjemsted: Den til enhver tid valgte

Læs mere

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT REDEGØRELSE Havari 21-7-2013 med OY-TFT Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig

Læs mere

Vedtægter for DGC Dragsholm Golf Club. Golfklubben i Fårevejle

Vedtægter for DGC Dragsholm Golf Club. Golfklubben i Fårevejle Vedtægter for DGC Dragsholm Golf Club Golfklubben i Fårevejle 1 Klubbens navn er DGC Dragsholm Golf Club, golfklubben i Fårevejle, og dens hjemsted er i Odsherred Kommune. Det er Dragsholm Golf Club almene

Læs mere

Referat jysk fynsk møde nr. 1 den 30/ kl. 18:00

Referat jysk fynsk møde nr. 1 den 30/ kl. 18:00 Referat jysk fynsk møde nr. 1 den 30/4 2019 kl. 18:00 Til stede: Aviator Menik Dam Frank og Daniel Kragh Phillips Fyns Svæveflyveklub Flemming Banke Herning Svæveflyveklub Christin Nielsen + Kolding Flyveklub

Læs mere

AVIATOR Forhandlingsprotokol (referat) Dokument nr. 182 Aalborg svæveflyveklub

AVIATOR Forhandlingsprotokol (referat) Dokument nr. 182 Aalborg svæveflyveklub Side 1 af 5 Afbud : ingen 1. Kommentarer til dagsorden Rettet 2. Godkendelse og underskrift af referat fra sidste møder Venter til næste bestyrelsesmøde 3. Formanden - Formandsmøde. JBK og MKR har været

Læs mere

Årsberetning for. Holstebro Flyveklub 2016/2017

Årsberetning for. Holstebro Flyveklub 2016/2017 Årsberetning for Holstebro Flyveklub 2016/2017 Medlems status. Aktive A. medlemmer 17. B. medlemmer 3. Oldtimer 1. Æresmedlemmer 2. UL. medlemmer 30. RC. medlemmer 30. Hvilende og passive medlemmer 19.

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige

Læs mere