Kom maj du søde milde I dag skal vi ha gilde I hvert fald skal vi fejre, at vi har fået ja til de nye overenskomster. Vi har kombineret en væsentlig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom maj du søde milde I dag skal vi ha gilde I hvert fald skal vi fejre, at vi har fået ja til de nye overenskomster. Vi har kombineret en væsentlig"

Transkript

1 /2VHNUHW U)LQQ6 UHQVHQ 7DOHPDMSnJODVWRUYHWL6YDQHNH Kom maj du søde milde I dag skal vi ha gilde I hvert fald skal vi fejre, at vi har fået ja til de nye overenskomster. Vi har kombineret en væsentlig forbedring af reallønnen med mere fremadrettede resultater. Vi har fået barselsorlov forbeholdt mændene. Hvad mener I om det? Er det skræmmende for rigtige mandfolk? Det håber jeg ikke, for vi kan lige så godt indstille os på, at vi skal deltage mere i bleskiftning, madlavning og rengøring. Kvinderne skal have samme muligheder på arbejdsmarkedet. Ligestilling mellem kønnene er afgørende for, at den danske model kan konkurrere på verdensmarkedet. I den her sluttede kreds kan jeg ikke lade være med at nævne, at kronprinsen - så vidt jeg ved - ikke har ønsket barselsorlov. Som sædvanligt er det alle os andre, der skal være rollemodeller. Vi har sikret tillidsrepræsentanterne bedre vilkår. Deres rolle er central, og den bliver mere og mere afgørende for virksomhedernes og medarbejdernes trivsel. Det vil fremover blive nemmere at få kvalificerede kolleger til at påtage sig hvervet. Og vi har fået en kompetenceudviklingsfond, som skal støtte selvvalgt uddannelse. Igen er vi på forkant med udviklingen, som da vi i 80 erne og 90 erne opbyggede vores arbejdsmarkedspensioner.

2 2 Vi skal satse på en veluddannet arbejdskraft. Medarbejdere, som er gode til at samarbejde og til at tage selvstændige initiativer. Vi skal leve af kreative og innovative medarbejdere. En kvalificeret arbejdsstyrke fortjener en ordentlig fagbevægelse. Og en ordentlig fagbevægelse er en forudsætning for en kvalificeret arbejdsstyrke. Så det er ærgerligt, at det ikke går så godt for os for tiden. Vi mister medlemmer. Ikke så mange som i udlandet, men alligevel. Det må vi gøre noget ved. De gule vinder frem, selvom de hverken slås for resultater eller leverer varen. Her er ikke så meget at fejre for tiden. Til gengæld kan vi fejre, at vi har fået sat en ny dagsorden. Kvaliteten af de offentlige tjenesteydelser. Sidste efterår strømmede tusinde mennesker på gaden for at demonstrere deres utilfredshed. Jeg kan stadig se statsministeren for mig, da han kaldte demonstranterne for politiske ballademagere. Siden har piben fået en anden lyd. Statsministeren har set resultatet i meningsmålingerne, og nu er han i gang med en ny kontraktpolitik, som det hedder på højrefløjen. Det er muligt, at han har afsat flere penge til velfærd på finansloven, men hvad hjælper det, når ingen kan se det hjælper? Skolerne er nedslidte, lærerne stressede, plejehjemmene mangler uddannet arbejdskraft, børneinstitutionerne er underbemandede og hospitalerne kan ikke klare de lange ventelister. Forleden kunne man på forsiden af et stort dagblad læse, at vi er ved at blive delt op i et A- og et B-hold. Dem med privat sundhedsforsikring og dem uden. En kvinde skulle have tid hos en

3 3 gynækolog. Du kan først komme til om et par måneder, lød beskeden. Medmindre at du har en privat sundhedsforsikring, så kan du komme til på torsdag. Er det den vej vi skal? Amerikanske tilstande. Har du penge, så kan du få. Og har du ingen, så må du gå. Det er jo i virkeligheden, det, som regeringen ønsker. En stadig større individualisering, jo rigere vi bliver. Medierne fylder os med reklamer, underholdning og reality shows. Hvis TV-avisen bliver for kritisk mod regeringen, så sender kulturministeren en mail til formanden for DR s bestyrelse og brokker sig over navngivne TV-journalister. Chefen for TV-avisen blev fyret, og er nu ansat som chefredaktør på Berlingeren. Men, som sagt, selv statsministeren har nu åbenbart fornemmet, at der skal gøres noget for velfærden. Man må beundre hans teknik. Man skal overtage oppositionens dagsorden, når man er presset, så forstummer kritikken. Statsministeren vil ikke bare have en velfærdsreform. Han vil også trække de danske tropper ud af Irak. Selv miljø- og klimapolitikken er blevet in. Hvor er Bjørn Lomborg blevet af? Lad os da tage ham på ordet, indtil det er klart, at det ikke er alvorligt ment. Vi skal ikke råbe skældsord og minimalstat efter ham. Vi skal koncentrere os om indholdet. Derfor er LO og fagbevægelsen gået aktivt ind i reformdebatten. Hvis regeringen vil levere politiske resultater, som forbedrer den offentlige sektor og de offentligt ansattes forhold, så er det gavnligt for os alle. Hvis ikke, ja så taler resultatet for sig selv. Og så skal vælgerne nok finde ud af det.

4 4 Fællesskab og solidaritet var mere moderne under den kolde krig. Men det er det, vi som fagforeninger kan tilbyde. Og vi skal blive bedre til at gøre opmærksom på de resultater, vi leverer. I udlandet har den danske model stor bevågenhed. LO får besøg af mange udenlandske delegationer. Den tyske kansler Angela Merkel og franske præsidentkandidater henviser til Danmark som det gode eksempel. Det er lykkedes os, at kombinere en stærk økonomi med socialt ansvar og en rimelig fordeling af goderne. Vi kan altså et eller andet. Vi har ingen råstoffer, hvis vi lige ser bort fra den smule olie og naturgas, som vi henter op af Nordsøen i disse år. Vi må importere, før vi kan producere. Vi skal leve af vores viden og evnen til at dele den. Og vi skal hele tiden være parate til forandringer. Sådan har I haft det længe på Bornholm. Fiskeriet er ikke, hvad det har været. Men er Bornholm gået i stå af den grund? Ikke mig bekendt! Det er mit indtryk, at beskæftigelsen er høj, og at erhvervslivet blomstrer. Bornholm er et kreativt center for kunst, keramik og glas. Og det trækker andre ting med sig. Erhvervsskolen har fået en særlig afdeling for kunst. Og jeg har hørt, at en topmoderne virksomhed, som laver partikelfiltre, har placeret sig her på grund af Bornholms særlige viden inde for keramik. Intet andet sted i landet har så meget at byde turisterne på. Og jeg forstår, at I hele tiden udvikler nye muligheder for oplevelsesferier med blandt andet lystfiskeri og Natur Bornholm. Her kan skoleklasser ved selvsyn konstatere, at der allerede boede øgler på øen i fortiden. Ærgerligt at de bornholmske klipper ikke er så høje, at vi alle kan stå på ski her om vinteren.

5 5 Det er den slags kreativitet, vi skal leve af i fremtiden. Jeg har engang hørt, at Bornholm får del i EU s støtte til bjergbønder. Det er bare godt gået, hvis det er rigtigt. Apropos EU, så er det i Europa, at fagbevægelsen og Socialdemokratiet blev opfundet og udviklet. Intet andet sted i verden har man arbejdsvilkår og velfærdssamfund på samme niveau. EU er vores bedste og eneste alliancepartner, hvis vi skal fremme en social dimension og gode arbejdsvilkår i den globale økonomi? Men EU skal hele tiden holdes i ørene, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det så ud uden fagbevægelsens indsats. Tænk blot på servicedirektivet og dets oprindelseslandsprincip, som vi fik skudt ned. Lad mig nævne et andet vigtigt eksempel. I kommunen Vaxholm uden for Stockholm fik en lettisk entreprenør til opgave at bygge en folkeskole. Han medbragte egen arbejdskraft og aflønnede dem efter sædvanlige lettiske vilkår. Det ville svensk fagbevægelse selvfølgelig ikke finde sig i, så de krævede en overenskomst med den lettiske entreprenør. Da han nægtede, iværksatte det svenske byggeforbund en konflikt og sympatikonflikt, som gjorde det umuligt for entreprenøren at gennemføre opgaven. I stedet har entreprenøren nu anlagt sag ved EF-Domstolen. Spørgsmålet er så, om traktatens grundlæggende regler om fri bevægelighed for tjenesteydere er til hinder for, at svensk fagbevægelse kan iværksætte en konflikt, der forhindrer den fri bevægelighed. Jeg er ikke i tvivl. Selvfølgelig skal EF-Domstolen respektere arbejdstagernes grundlæggende strejkeret, så længe den ikke diskriminerer mellem danske og udenlandske arbejdsgivere.

6 6 Jeg er også fast overbevist om, at EF-Domstolen vil komme med en afgørelse, som vi kan acceptere. Men I kan godt forestille jer, hvilken afgørende betydning domstolens afgørelse kan få for det danske aftalesystem. Så vi og svensk fagbevægelse er helt oppe på mærkerne for at sikre, at domstolen ved, hvad den har med at gøre. Vi har efter udvidelsen fået besøg af mange arbejdstagere fra Polen og Baltikum, især Litauen. De er alle velkomne, når de respekterer sædvanlige spilleregler på det danske arbejdsmarked. Jeg kan godt forstå, at en polak takker ja til et job i Danmark, hvis lønnen er højere end normalt. Men den går bare ikke, hvis lønnen ligger langt under sædvanlige danske vilkår. Derfor iværksætter LO hver dag sammen med medlemsforbund og karteller konflikter rundt omkring i landet for at sikre danske overenskomster med udenlandske arbejdsgivere. Det er klassisk fagligt arbejde, som igen er blevet moderne. Og jeg har den største respekt, for de kolleger, som hver dag står vagt om overenskomsterne. Men der er et voksende behov for bedre indsigt og kontrol med arbejdstagere, som udstationeres i Danmark. Vi gør derfor, hvad vi kan for hele tiden at lægge pres på myndigheder og politikere. Vi skal huske at fortælle både medlemmer og ikke-medlemmer, at det er fagbevægelsen, der sikrer ordentlige arbejdsvilkår. Jeg kunne fortsætte med at tale om de store udfordringer og opgaver, vi står over for. Men der skal også være tid til andet end at høre mig prædike. Hvad med de millioner af mennesker i Afrika, Mellemøsten og Østeuropa, som drømmer om at komme til Vesten? Vi er pisket til at have en mere eller mindre stram flygtningepolitik. Samtidigt skal vi øge og forbedre vores udviklingsbistand til de fattigste lande. EU og medlemslandene er allerede i dag langt den største donor, men det kan blive endnu bedre. Igen har statsministeren læst meningsmålingerne og

7 7 fornemmet, at regeringen må rette ind. Nu er han parat til at øge udviklingsbistanden, men han glemmer at fortælle, at forøgelsen er mindre end tidligere nedskæringer. Til gengæld er vi i fagbevægelsen også her på forkant med udviklingen. Vi har startet en indsamling under overskriften Gør noget. Det foregår lokalt. På Bornholm går pengene til børnearbejdere i Nicaragua. Vi må ikke glemme, hvor forfærdeligt verden stadig ser ud mange steder. Hvis I ser en indsamlingsbøsse, så vis et godt eksempel og gør noget. De flygtninge, som får asyl, skal vi behandle ordentligt. De skal have samme rettigheder, som os andre. Men vi skal også stille krav til dem. Hvis de har kvindeundertrykkelse, tvangsægteskaber og æresdrab med i bagagen, hvor de kommer fra, så skal de aflevere det i tolden. Jeg kunne blive ved, men festen må slutte nu, så en ny kan begynde. Tak skal I have

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger 1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger Godmorgen Kære venner I mere end hundrede år har vi Socialdemokraterne og fagbevægelsen - kæmpet for større retfærdighed, større frihed,

Læs mere

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge?

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge? Elektronisk reprint fra www.socialdemokratiet.dk Socialdemokratiet formand Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale 2005 Medmenneskelighed og solidaritet er drivkraften og den røde tråd i Socialdemokraternes

Læs mere

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen 1 Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen En af de danskere, der voksede op her på Bornholm, er arbejderforfatteren Martin Andersen Nexø. Og øen danner også rammen om første del

Læs mere

Vi kan for tiden glæde os over alle de mange job, der er på det danske arbejdsmarked. Der er lige frem mangel på arbejdskraft i nogle områder.

Vi kan for tiden glæde os over alle de mange job, der er på det danske arbejdsmarked. Der er lige frem mangel på arbejdskraft i nogle områder. PDMWDOHYHG/2VHNUHW U7LQD0 OOHU.ULVWHQVHQ Første maj er en god tradition. Det er her vi gør status, og fejrer de resultater, vi har nået - og de resultater, modige mænd og kvinder nåede før os. Og det er

Læs mere

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning Det talte ord gælder Kære deltagere på TL s repræsentantskabsmøde. Så mødes vi igen - alle i dejlige delegerede og jeres afdelingsbestyrelser

Læs mere

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag.

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Kære kongres! Kære gæster! Kære medlemmer! Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Jeg står her også med stor respekt og en stor ydmyghed over for ansvaret

Læs mere

Tale til Folkemødet 2015. 14. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Tale til Folkemødet 2015. 14. juni 2015. (Det talte ord gælder) Tale til Folkemødet 2015 14. juni 2015 (Det talte ord gælder) Det er dejligt at være på Bornholm. Det er femte gang, der er Folkemøde. For fire år siden stod jeg her i Allinge på en lille scene oppe ved

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

INDLÆG TIL. FAGBEVÆGELSEN MOD UNIONENs KONFERENCE DEN 30-11-2000 VED HANS JENSEN, FORMAND LO ***********************************

INDLÆG TIL. FAGBEVÆGELSEN MOD UNIONENs KONFERENCE DEN 30-11-2000 VED HANS JENSEN, FORMAND LO *********************************** Den 29. november 2000 INDLÆG TIL FAGBEVÆGELSEN MOD UNIONENs KONFERENCE DEN 30-11-2000 VED HANS JENSEN, FORMAND LO *********************************** I LO s love har vi en formålsparagraf. Den siger bl.a.,

Læs mere

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Det er en fornøjelse at være blandt jer.

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Det er en fornøjelse at være blandt jer. Den 1. maj 2005 PDMWDOH Y/2VHNUHW U+DUDOG% UVWLQJ (Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Det er en fornøjelse at være blandt jer. Der er altid noget glædeligt over 1. maj. Det er en af de dage i

Læs mere

Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010. Kære kreds 1 tere

Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010. Kære kreds 1 tere Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010 Kære kreds 1 tere Sidste år på generalforsamlingen fik bestyrelsen opbakning til at lægge kursen efter den arbejdsplan, I kan se rundt om på bordene. Folderen

Læs mere

Andres: Hvordan ser du på Danmarks medlemskab af EU ift. såvel fordele som ulemper?

Andres: Hvordan ser du på Danmarks medlemskab af EU ift. såvel fordele som ulemper? Bilag 6 Interview med Pia Adelsteen, d. 27.11.2013 Andres: Hvordan ser du på Danmarks medlemskab af EU ift. såvel fordele som ulemper? Pia: Jeg synes, at der er en fordel forstået på den måde, at det indre

Læs mere

Næstformamd Poul Christensens dagsrapport fra

Næstformamd Poul Christensens dagsrapport fra Næstformamd Poul Christensens dagsrapport fra Kongressens 3. møde. Søndag. Søndag starter med 3 F s kor fra Ålborg synger morgenstund. Dagens dagsorden er debat om formandens beretning fra i går en beretning

Læs mere

Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12

Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12 Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12 Redegørelse af statsministeren i henhold til grundlovens 38 (mundtlig del). (Redegørelse nr. R 1). Kl. 12:05 Statsministeren (Helle Thorning-Schmidt):

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Det kræver styrke at skabe forandringer

Det kræver styrke at skabe forandringer Det kræver styrke at skabe forandringer den kan kun komme fra medlemmernes engagement. Derfor skal fagbevægelsen tilbage til medlemmerne. Succes eller nederlag, det afgør vi selv. Anders Olesen kandidat

Læs mere

ARBEJDSMARKED LØNNEN - DEN TALER VI IKKE OM. EU-korrespondent Ole Vigant Ryborg. Et spil af Danmarks Radios

ARBEJDSMARKED LØNNEN - DEN TALER VI IKKE OM. EU-korrespondent Ole Vigant Ryborg. Et spil af Danmarks Radios Et spil af Danmarks Radios EU-korrespondent Ole Vigant Ryborg Indhold Indledning 3 Lærervejledning 4 - Rollekort 9-12 Spillevejledning 13 Materiale: - Historien 16 - Europa-Kommissionsens forslag 18 -

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på. Socialdemokraternes kongres 28. september 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på. Socialdemokraternes kongres 28. september 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på Socialdemokraternes kongres 28. september 2013 (Det talte ord gælder talen er klausuleret til den påbegyndes) Kære kongres. I ser helt og aldeles fantastiske

Læs mere

MUNDTLIG BERETNING FORBUNDSFORMAND JØRGEN JUUL RASMUSSEN

MUNDTLIG BERETNING FORBUNDSFORMAND JØRGEN JUUL RASMUSSEN DANSK El-FORBUND MUNDTLIG BERETNING FORBUNDSFORMAND JØRGEN JUUL RASMUSSEN DEF Kongres 2014 MUNDTLIG BERETNING FORBUNDSFORMAND JØRGEN JUUL RASMUSSEN Kære venner! Kære kollegaer! Kære elektrikere! Kære delegerede!

Læs mere

Jeg må indledningsvis konstatere, at det har været et begivenhedsrigt og på mange måder historisk år for os.

Jeg må indledningsvis konstatere, at det har været et begivenhedsrigt og på mange måder historisk år for os. Mundtlig beretning 2014 Jeg må indledningsvis konstatere, at det har været et begivenhedsrigt og på mange måder historisk år for os. Jeg tror ikke, der var nogen, der i deres vildeste fantasi havde kunnet

Læs mere

Skrevet af publikationspraktikant i Tænketanken Cevea Viktor Grønne i samarbejde med Svend Dyrholm, Mette Schmidt Rasmussen, Christian Daugaard

Skrevet af publikationspraktikant i Tænketanken Cevea Viktor Grønne i samarbejde med Svend Dyrholm, Mette Schmidt Rasmussen, Christian Daugaard 1 %& ' ( )(*+(,-(. /' Skrevet af publikationspraktikant i Tænketanken Cevea Viktor Grønne i samarbejde med Svend Dyrholm, Mette Schmidt Rasmussen, Christian Daugaard Jacobsen, Vera Marton, Pil Berner Strandgaard,

Læs mere

Tale til repræsentantskabet

Tale til repræsentantskabet Tale til repræsentantskabet Kære venner Vi er samlede i dag, fordi vi har de seneste måneder har været deltagere i et helt aparte aftaleforløb. Et aftaleforløb, som på ingen måder kan sammenlignes med

Læs mere

Lockouttale på Tapeten, tirsdag den 16. april

Lockouttale på Tapeten, tirsdag den 16. april Lockouttale på Tapeten, tirsdag den 16. april Kære udelukkede og fortvivlede kolleger medlemmer af Danmarks Lærerforening Vi skriver i dag tirsdag den 16. april, vi er i gang med lockoutens 3. uge, vi

Læs mere

Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund.

Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund. 1 Formandstale SF s landsmøde 1.-2. marts 2014 [Det talte ord gælder] Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund.

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014 Det talte ord gælder talen er klausuleret til kl. 12.05. Danske kampfly er landet i Kuwait. De skal deltage i den

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Bilag 8. Side 1 af 12

Bilag 8. Side 1 af 12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Transskribering af interview m. Ea, 14.april

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

liberalisering. Hensyn til aktionærerne går forud for alt andet, siger John Monks.

liberalisering. Hensyn til aktionærerne går forud for alt andet, siger John Monks. (82ULHQWHULQJ /2.RQWRUHWL%UX[HOOHV QUPDM ()6VNLIWHUOHGHU (IWHUnUVRPJHQHUDOVHNUHW UIRUGHQ(XURS LVNH)DJOLJH 6DPPHQVOXWQLQJ()6VLJHUGHQnULJHLWDOLHQHU(PLOLR*DEDJOLRVWRS RJRYHUODGHUURUHWWLOWRSPDQGHQLGHQEULWLVNHIDJEHY

Læs mere