Udtalelse. Udtalelse til beslutningsforslag om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udtalelse. Udtalelse til beslutningsforslag om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune"

Transkript

1 Udtalelse til beslutningsforslag om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune Side 1 af 6 Konklusion Forslaget om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune har på forskellig vis været vurderet og drøftet i forbindelse med blandt andet forslaget til Planstrategi 2015 og udarbejdelsen af Medborgerskabspolitikken. Teknik og Miljø vurderer, at der med afsæt i forslaget til Planstrategi 2015 og Medborgerskabspolitikken løbende bør være fokus på at udvikle de mindre bysamfund til fortsat at være attraktive og selvbærende inden for en bred vifte af forskellige emner. Teknik og Miljø anbefaler derfor, at kommunen generelt understøtter tiltag og aktiviteter, der kan forbedre sammenhængskraft og fællesskab i de mindre bysamfund, da disse udgør en vigtig del af kommunen. Der kan imidlertid ikke konstateres at være efterspørgsel efter eller behov for en decideret landsbypolitik. Teknik og Miljø anbefaler således, at der ikke udarbejdes en landsbypolitik for Aarhus Kommune. Indhold TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune Rådhuset 8100 Aarhus C Telefon: post@mtm.aarhus.dk Direkte ldp@aarhus.dk Sag: 14/ Sagsbehandler: Lone Dannerby Paulsen Baggrund SF fremsendte i 2014 et beslutningsforslag om, at der skulle udarbejdes en landsbypolitik for Aarhus Kommune. Byrådet sendte forslaget til behandling i magistraten. Beslutningsforslaget fra SF blev stillet ud fra et ønske om at modvirke den negative udvikling, som mange danske landsbyer og landdistrikter oplever. SF skrev blandt andet, at de betragter landsbyerne som et værdifuldt fællesskab for mange borgere i Aarhus Kommune steder med sammenhængskraft og fællesskab. Men SF opfatter også de aarhusianske landsbyer som værende under pres, som følge af et fokus på stordriftsfordele, med lukning af små decentrale institutioner og ændrede indkøbsmønstre, hvor der købes ind i store indkøbscentre. SF's mål med beslutningsforslaget var, at borgerne sammen med kommunale medarbejdere får beskrevet de enkelte landsbyers kvaliteter, mål og visioner. Samt at der ses på, hvilke overordnede tiltag der kan sættes i værk for at understøtte landsbyerne.

2 Sammenhæng til planstrategi og kommuneplan I kommuneplanen for Aarhus Kommune bruges begrebet landsbyer om 43 præcist afgrænsede, mindre bysamfund på mellem 18 og 332 beboere. Side 2 af 6 En drøftelse med forslagsstilleren har imidlertid vist, at beslutningsforslaget i højere grad er møntet på hjælpe bysamfund på eksempelvis mellem indbyggere. Så det drejer sig ikke snævert om landsbyer som defineret i kommuneplanen, men snarere om mindre bysamfund som fx Egå Landsby, Ormslev Stationsby eller Spørring. SF s forslag har i en vis udstrækning baggrund i en national problematik om markant fraflytning fra de egne af landet, som ikke har særlige rekreative eller kulturhistoriske kvaliteter. Landsbyer, som ikke ligger i pendlingsafstand til en større by eller til områder med jobmuligheder. En problematik, som overordnet handler om afvikling og forfald. Teknik og Miljø vurderer, at udfordringerne i Aarhus Kommune ikke er direkte sammenlignelige med problemerne i Danmarks udkantsområder. Aarhus er en kommune med stor årlig nettotilflytning og med forholdsvis korte afstande til service og indkøb. Umiddelbart vil det være et brud med vedtagne politikker i Aarhus Kommune herunder forslaget til Planstrategi at sætte ind med væsentlige nye byvækstmuligheder i landsbyer og mindre bysamfund. I den eksisterende kommuneplan såvel som i forslaget til Planstrategi 2015 er strategien, at decideret byvækst primært skal ske i de eksisterende byer eller i helt nye byer i kommunen. Byvækst i mindre skala som udstykning af enkelte grunde, fortætning og omdannelse af udtjente driftsbygninger i landsbyerne og mindre bysamfund kan allerede lade sig gøre i nogen udstrækning efter de gældende regler og planer. Der findes endvidere en politisk målsætning om, at offentlig service og midler i Aarhus Kommune skal tilbydes, således at de tilgodeser så mange borgere som muligt. Derfor er det ikke umiddelbart vurderingen, at der skal bygges eksempelvis nye skoler, plejehjem og lignende i landsbyerne og de små bysamfund. Samtidig lægges der i forslaget til Planstrategi 2015 vægt på, at kommunens forskellige byområder/bysamfund ikke skal være ens:

3 Vi vil derfor arbejde for, at områderne udvikler deres særlige identiteter og hjælpe en udvikling på vej, der understøtter og udnytter de kvaliteter, hvert enkelt område har - fra den tætte by med et sammensat dagligliv til det rolige parcelhuskvarter. Det handler om differentieret planlægning, der tilgodeser de enkelte områders særpræg, ressourcer og behov, men det handler i mindst lige så høj grad om medborgerskabsprocesser. Vi tror på, at byen skal skabes sammen med de mennesker, der skal bo i den, for at opnå ejerskab, bykvalitet og liveability. (Forslag til Planstrategi 2015, side 16). Side 3 af 6 Sammenhæng med Medborgerskabsudvalget og Medborgersskabspolitikken Formuleringerne i forslaget til Planstrategi 2015 ligger helt på linje med det parallelle arbejde i Medborgerskabsudvalget og den vedtagne Medborgerskabspolitik: Styrk lokalsamfundenes roller Brug erfaringer fra de små nære samfund og byg videre på det, der allerede findes. De lokale miljøer er gode til at praktisere medborgerskab i. Her er det lettere at planlægge og se det, som samler, frem for det som er forskelligt. Dette er især et opmærksomheds-punkt i forhold til inklusion, integration. Styrk de uforpligtende fællesskaber og de lokale strukturer. Unødige restriktioner og detailstyring skal undgås. Bydelene må gerne rykke i forskellige retninger. Skab plads så medborgerskab kan trives og udfolde sig både udendørs og indendørs. Gør rammerne i de kommunale institutioner åbne og rummelige så medborgerskab også kan udfolde sig der. Udgangspunktet er, at de kommunale institutioner tilhører aarhusborgerne, og derfor er noget vi er fælles om. (Medborgerskabspolitikken, side 6). Byen vokser Ingen kan have det fulde overblik over alt, hvad der sker og hvad der er godt for alle kvarterer og lokalområder i midtbyen, uden for Ringgaden og i de omkringliggende landsbyer. Derfor er det et fælles ansvar for alle, som bor, arbejder eller studerer i Aarhus Kommune at fortælle hinanden om ønsker, idéer, behov, udfordringer og muligheder. (Medborgerskabspolitikken, side 9). Den mulige udarbejdelse af en landsbypolitik var i forbindelse med Medborgerskabsudvalgets arbejde i spil som en mulig øvebane. Fokus skulle her være, hvordan borgerne kan inddrages, når der skal udvikles nye politikker. Medborgerskabsudvalget havde følgende overvejelser om emnet som en øvebane:

4 Så vidt vides har landsbyerne i Aarhus ikke givet udtryk for, at de mangler en landsbypolitik. I stedet for at drøfte landsbypolitik, kan man samle 3-4 små landsbyer, som ligger fysisk tæt. Formålet er at få input til et idékatalog, der er vedkommende for beboerne i landsbyerne. I forbindelse med vedtagelsen af medborgerskabspolitikken besluttede byrådet at videreføre Medborgerskabsudvalgets arbejde bl.a. ved at arbejde konkret med at styrke medborgerskab i lokalområderne: Fællesrådene skal gentænkes, der skal udvikles forsøg med lokale visionsog handleplaner, og den digitale infrastruktur skal styrkes i samarbejde med lokalområderne. Dette arbejde forventes at ville omfatte nogle af de mindre bysamfund i kommunen. Side 4 af 6 Drøftelse på tværs af magistratsafdelingerne For at få en tværgående vurdering af forslaget om udarbejdelse af en landsbypolitik inviterede Teknik og Miljø i efteråret 2014 de øvrige magistratsafdelinger til at komme med ideer til nye aktiviteter, tiltag og faciliteter, der vil gøre det sjovere, sundere og nemmere at bo i landsbyerne i Aarhus Kommune. Som supplement til de nye ideer bad Teknik og Miljø også om information om eventuelle eksisterende ordninger og puljer, som har til formål at styrke og udvikle tilbuddene og fællesskabet i de mindre bysamfund. De indkomne ideer fra magistratsafdelingerne (bilag 1) handler essentielt om at gøre landsbyerne bedre rustet til selv at arbejde sammen og om at styrke initiativer dér, hvor der allerede er grobund for aktiviteter, frem for at opfinde behov eller initiere projekter, hvor der ikke er drivkræfter til at videreføre dem. Nogle af forslagene handler blandt andet om bedre udnyttelse af eksisterende ressourcer og faciliteter (eksempelvis kommunale legepladser, idrætsfaciliteter, forsamlingshuse eller andet) og om bedre kobling af behov med villige kræfter. Andre forslag handler om bedre synlighed af lokale aktiviteter på internettet samt hjælp til eksempelvis ældre til bedre at kunne bruge de digitale platforme. Mange af forslagene har som mål at styrke fællesskab, lette hverdagen og handler generelt om samarbejde på tværs af aldre, foreninger, institutioner og landsbyer. Forslagene ligger således helt på linje med formuleringerne i forslaget til Planstrategi 2015 og Medborgerskabspolitikken. Sammenhæng med Kulturhovedstad 2017

5 Hertil kommer, at der i regi af Kulturhovedstad 2017 p.t. kører et projekt kaldet Gentænk Landsbyen, hvor man tværregionalt arbejder på at udvikle og styrke landsbyer i Region Midt. Side 5 af 6 Formålet med projektet er at belyse konkrete landsbykulturer, som på den ene eller anden måde bidrager til at sikre landsbyerne som en del af fremtidens samfundsstrukturer - i Danmark og Europa. Metoden til at styrke disse landsbykulturer er at hjælpe landsbyer på tværs af Region Midt til at skabe indbyrdes netværk og på den måde hjælpe hinanden. Med tiden skal netværkene udvides til Norden og hele Europa. På den måde kan landsbysamfundene trække på hinandens erfaringer og gode idéer. Fokus for Gentænk Landsbyen er Fællesskab og Stedets betydning. Fællesskab handler om hvordan det lokale ansvar og fællesskab kan udvikle landdistrikterne, mens Stedets betydning henviser til at områdets specifikke ressourcer er vigtige, når der lægges planer for landsbysamfundene. Begge temaer er taget fra Noget tyder på vision for landdistrikter 2030 udarbejdet af en visionsgruppe nedsat af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Der er ingen landsbyer fra Aarhus Kommune, der har involveret sig direkte i projektet, men erfaringerne fra projektet vil naturligvis kunne genbruges i Aarhus Kommune. Konklusion Teknik og Miljø konkluderer på baggrund af ovenstående, at der ikke som sådan kan konstateres at være efterspørgsel efter eller behov for en decideret landsbypolitik. Teknik og Miljø anbefaler derfor, at der ikke udarbejdes en landsbypolitik for Aarhus Kommune. Teknik og Miljø vurderer imidlertid, at der med afsæt i forslaget til Planstrategi 2015 og Medborgerskabspolitikken løbende bør være fokus på at udvikle de mindre bysamfund til fortsat at være attraktive og selvbærende inden for en bred vifte af forskellige emner. Teknik og Miljø anbefaler derfor, at kommunen generelt understøtter tiltag og aktiviteter, der kan forbedre sammenhængskraft og fællesskab i de mindre bysamfund, da disse udgør en vigtig del af kommunen. Kristian Würtz /

6 Erik Jespersen Side 6 af 6 Bilag Bilag 1: Resumé af indkomne ideer fra magistratsafdelingerne

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling.

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. januar 2016 Medborgerskab Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde,

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK 39 SKØDSTRUP - LØGTEN 37 HÅRUP - MEJLBY 36 TRIGE - SPØRRING 38 HJORTSHØJ 27 LYSTRUP 26 LISBJERG 28 SKÆRING - EGÅ 35 SABRO - BORUM 15 VEJLBY - RISSKOV 14 SKEJBY CHRISTIANSBJERG 25

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Til: Magistraten til drøftelse. Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces. BORGMESTERENS AFDE- LING Aarhus Kommune

Til: Magistraten til drøftelse. Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces. BORGMESTERENS AFDE- LING Aarhus Kommune Til: Magistraten til drøftelse 13. januar 2014 Side 1 af 9 Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces i 2014 Byrådet skal i 2014 drøfte og fastsætte målene for Aarhus og herunder

Læs mere

Spørgsmål og svar (Q and A)

Spørgsmål og svar (Q and A) Spørgsmål og svar (Q and A) Spørgsmål og bemærkninger fra høringsprocessen med tilhørende svar fra medborgerskabsudvalget. Q and A offentliggøres også på medborgerskabiaarhus.dk sammen med øvrige bilag

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra V og K om tryghed på byens torve 1. Konklusion På byrådsmøde den 14. september 2016 drøftedes et forslag fra Venstres og Det Konservative

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Tillæg til Højhuspolitik for Aarhus Kommune for et område i midtbyen Tillæg nr. 99 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af Forslag til Tillæg til Højhuspolitik for Aarhus Kommune for et område i midtbyen Tillæg nr. 99 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. november 2017 Tillæg til højhuspolitikken for et område i midtbyen Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Tillæg til Højhuspolitik

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Referat af møde med ARBEJDSGRUPPEN FOR FÆLLESRÅDENE

Referat af møde med ARBEJDSGRUPPEN FOR FÆLLESRÅDENE Referat af møde med ARBEJDSGRUPPEN FOR FÆLLESRÅDENE Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes

Læs mere

Lokaldemokratiudvalget

Lokaldemokratiudvalget Lokaldemokratiudvalget Formandens forord: Vi er fælles om Kolding kommune I vores kommune er der mange former for fællesskaber små som store. Fællesskaber hvor vi søger sammen om interesser og opgaver.

Læs mere

Fælles MED Udvalget ser deltagelse i frikommunenetværket vedr. øget borgerinvolvering

Fælles MED Udvalget ser deltagelse i frikommunenetværket vedr. øget borgerinvolvering Fælles MED Udvalgets høringssvar vedr. deltagelse i frikommunenetværket vedr. øget borgerinvolvering og samskabelse 15. december 2016 Side 1 af 1 Fælles MED Udvalget støtter op om indstillingen og formålet

Læs mere

Grundsalg i samt salgspriser i 2016

Grundsalg i samt salgspriser i 2016 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Byrådet traf den 20. januar 2016 beslutning om at fremsende indstilling om Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 til Teknisk Udvalg. Byrådet rejste

Læs mere

Aahus Kommune, 2015 LOKAL AGENDA 21 REDEGØRELSE

Aahus Kommune, 2015 LOKAL AGENDA 21 REDEGØRELSE Aahus Kommune, 2015 LOKAL AGENDA 21 REDEGØRELSE 1 INDHOLD FORORD... 3 FREMME AF EN BÆREDYGTIG BYUDVIKLING OG BYOMDANNELSE... 4 MINDSKELSE AF MILJØBELASTNINGEN... 6 FREMME AF BIOLOGISK MANGFOLDIGHED...

Læs mere

Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag

Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. november 2016 Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1040, Institutionsbyggeri,

Læs mere

Indstilling. Borgersamarbejde version 2.0. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. rgmesterens Afdeling Den 15.

Indstilling. Borgersamarbejde version 2.0. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. rgmesterens Afdeling Den 15. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten rgmesterens Afdeling Den 15. marts 2013 1. Resume På byrådskonferencen april 2012 drøftede Byrådet styrket innovation. Der var bred opbakning til at arbejde

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

HVAD ER EN HELHEDSPLAN?

HVAD ER EN HELHEDSPLAN? AFTENENS PROGRAM Om baggrunden for Helhedsplanen Hvad er en helhedsplan og hvordan skal den bruges Mårslets første helhedsplan Præsentation af ny lokalsamfundsbeskrivelse Principper for byens udvikling

Læs mere

Facebook til Medborgerskabsudvalget

Facebook til Medborgerskabsudvalget Facebook til Medborgerskabsudvalget Siden oprettes og lanceres umiddelbart efter den 18. juni. Opgaven løses af sekretariatet Færdselsreglerne for siden er de samme som er gældende for øvrige Facebooksider

Læs mere

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Afdelingen for Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse En ny Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker

Politik for Borgerservice og Biblioteker Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. februar 2015 Biblioteker 2015-2018 Fællesskab for alle er overskriften for den nye politik. Borgerservice og Biblioteker

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. juni 2015 Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby En ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte byens

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Inddragelse af etniske minoriteter

Inddragelse af etniske minoriteter Til Medborgerskabsudvalget Inddragelse af etniske minoriteter Baggrund 18. december 2013 besluttede Byrådet at nedlægge Integrationsrådet. Med beslutningen lægges op til at gentænke borgerinddragelsen

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard Punkt 6. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard 2019-020527 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden 26.

Læs mere

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus.

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 2. september 2015 Finansiering af projektet Smag på Aarhus Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. 1.

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Fællesrådenes Formandsmøde d. 29. november TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Fællesrådenes Formandsmøde d. 29. november TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Fællesrådenes Formandsmøde d. 29. november 2018 DAGSORDEN: 1. Ønsker til og muligheder for samarbejde mellem fællesrådene (oplæg v/flemming Larsen) 2. Fællesrådsseminar med politikere og embedsmænd d.

Læs mere

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune Notat Bilag: Kommissorium 1.0 Den 30. januar 2014 Kommissorium for Medborgerskabsudvalget Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Baggrund Byrådet vedtog 6. november 2013 at nedsætte et Medborgerskabsudvalg

Læs mere

LANDDISTRIKTS POLITIK

LANDDISTRIKTS POLITIK LANDDISTRIKTS POLITIK 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige identitet, sine

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE INDHOLD Indledning 3 Handlingsplan 2017 5 Pejlemærke 1 5 Pejlemærke 2 9

Læs mere

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Foretræde for Teknisk Udvalg vedr. lokalplan 1031 Mandag d. 23. maj kl. 18.09 Kamilla Gumede,

Læs mere

Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og nærområder

Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og nærområder Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 26. september 2017 Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og Det foreslås, at der udarbejdes en fælles udviklingsplan

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Til Magistraten Fra Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling Dato 21. november 2016

Til Magistraten Fra Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling Dato 21. november 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling Dato 21. november 2016 Godkendelse af ansøgning til frikommuneforsøg 1. Resume Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling ønsker,

Læs mere

Dispensations- og tilladelsessager i erhvervsområder, selvom der er indsigelser.

Dispensations- og tilladelsessager i erhvervsområder, selvom der er indsigelser. Byggesager - administrationsgrundlag Side 1 af 5 Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal efter en konkret vurdering forelægge byggesager med indsigelser for byrådet.

Læs mere

Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune

Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune Udtalelse Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune Resume af beslutningsforslaget: Aarhus Kommune har konkurrenceudsat

Læs mere

Der er indhentet oplysning fra Borgerservice om den oplysning Aarhus Kommune pt. har vedr. huslejenævn og lejerrettigheder.

Der er indhentet oplysning fra Borgerservice om den oplysning Aarhus Kommune pt. har vedr. huslejenævn og lejerrettigheder. Bilag 1 Forslag og debat vedrørende Boligpolitik Side 1 af 5 Ud over de konkrete spørgsmål, der er behandlet i notatet Boligpolitik behandling i Teknisk Udvalg var der en længere debat på byrådets møde

Læs mere

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 19. marts 2019 Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi 2019

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 7. oktober 2015. Sag 8 Forslag til Planstrategi 2015, offentlig høring

Aarhus byråd onsdag den 7. oktober 2015. Sag 8 Forslag til Planstrategi 2015, offentlig høring Sag 8 Forslag til Planstrategi 2015, offentlig høring Det første vi tager fat på nu er sag nummer 8, forslag til planstrategi 2015, offentligt høring. Som jeg tidligere tilkendegav, så er der et ønske

Læs mere

Det er intensionen, at der snarest etableres et pissoir og etableres overdækning som alternativ til ophold i busskurene.

Det er intensionen, at der snarest etableres et pissoir og etableres overdækning som alternativ til ophold i busskurene. Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag til byrådsbeslutning fra den socialdemokratiske Byrådsgruppe og byrådsgruppen for Det Konservative Folkeparti om at gentænke

Læs mere

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Side 1 af 9 Formål med strategien 1. At styrke kendskabet til udvalgets arbejde 2. At klæde udvalgets medlemmer på til at prioritere budskaber

Læs mere

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene 1. Ens organisering på tværs af byer og mindre lokalområder: I et af høringssvarene stilles spørgsmålstegn ved relevansen af ens organisering på tværs af

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. oktober 2014 Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 994. Boligområde

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 3. marts 2014.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 3. marts 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 3. marts 2014 Anlægsbevilling til et ReUseCenter i midtbyen Aarhus Kommune Teknik og Miljø Midlertidig, eksperimenterende genbrugsstation

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 11. oktober 2016 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 11. oktober 2016 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016 Proces- og tidsplan September 2014 Baggrund Bornholms udviklingsplan(bup) bliver omdøbt til Bornholms udviklingsstrategi (BUS), Bornholms udviklingsstrategi skal

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE Januar 2015 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver nytænkning

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2015 Lokalplan 993, Bolig og erhverv ved Thorsvej 6A, Åbyhøj - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Borgermøde. Præstø under LUP

Borgermøde. Præstø under LUP Borgermøde Præstø under LUP Præstø Lokalråd 30. oktober 2012 Dagsorden 1) Kend din by - Præstø s historie Kaj Christiansen fortæller 2) LUP en Lokal Udviklings Plan Præsentation af begrebet (Henrik Reiche)

Læs mere

Plan over temamøder i 2016

Plan over temamøder i 2016 Plan over temamøder i 2016 Magistraten: Mag.møde Ansvarlig afd. Emne Kobling til Aarhusmål 18. januar MSO (og MBU, MTM) Demens også noget vi forebygger Demens er en lidelse, der påvirker bredt i vores

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund Samarbejdsaftale Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 24. oktober 2011 Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene 1. Baggrund Denne beskrivelse af samarbejdet mellem Aarhus Kommune

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Forslag til Planstrategi offentlig høring

Forslag til Planstrategi offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 24. september 2015 Forslag til Planstrategi 2015 - offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi

Læs mere

På baggrund af en forsøgsordning foreslås en model for mobilt gadesalg i Aarhus.

På baggrund af en forsøgsordning foreslås en model for mobilt gadesalg i Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdeling for Teknik og Miljø Dato 19. december 2018 Mobilt gadesalg i Aarhus På baggrund af en forsøgsordning foreslås en model for mobilt gadesalg

Læs mere

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 30. september 2015 Høringssvar til forslag til Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands

Læs mere

Samling Sammenhold UDKAST

Samling Sammenhold UDKAST & Samling Sammenhold LANDDISTRIKTSSTRATEGI FOR HJØRRING KOMMUNE 2017 UDKAST INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 03 ALT DET, VI KAN SAMMEN 04 EN HEL KOMMUNE 05 VIRKELYST, FRIVILLIGHED OG FÆLLESSKABER 06 ATTRAKTIVE

Læs mere

Udvalgspolitik Lokaldemokratiudvalget

Udvalgspolitik Lokaldemokratiudvalget Udvalgspolitik 2019-22 Lokaldemokratiudvalget Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Vi er fælles om Kolding Kommune I vores kommune er der mange former for fællesskaber små som store. Fællesskaber,

Læs mere

Landsby- og landdistriktspolitik. Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009. www.skive.dk

Landsby- og landdistriktspolitik. Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009. www.skive.dk Landsby- og landdistriktspolitik Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009 www.skive.dk Baggrund I forbindelse med strukturreformen blev de fire gamle kommuner Sallingsund,

Læs mere

Samling Sammenhold UDKAST

Samling Sammenhold UDKAST & Samling Sammenhold LANDDISTRIKTSSTRATEGI FOR HJØRRING KOMMUNE 2017 UDKAST INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 03 ALT DET, VI KAN SAMMEN 04 EN HEL KOMMUNE 05 VIRKELYST, FRIVILLIGHED OG FÆLLESSKABER 06 ATTRAKTIVE

Læs mere

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017.

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Forslag til Kommuneplan 2017 Opfølgning på offentlig høring Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Sammen med forslag til Kommuneplan

Læs mere

Høring af medborgerskabspolitik

Høring af medborgerskabspolitik Høring af medborgerskabspolitik Den 9. november inviterede til borgermøde vedrørende høring af Aarhus nye medborgerskabspolitik. Tretten aarhusborgere deltog. Dette dokument indeholder vores indspil til

Læs mere

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune.

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. 14-08-2017 Borgerforeningen for Verninge og Omegn Lokalråd for Verninge Sogn Formand Henrik Jørgensen 20718383 formand@verninge.dk Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. Til Landdistriktsrådet

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Baggrund. Landsbyrådet består jf. vedtægterne af repræsentanter fra følgende landsbyer:

Baggrund. Landsbyrådet består jf. vedtægterne af repræsentanter fra følgende landsbyer: Landsbypolitik Byrådet vedtog den 31. marts 2009 Landsbypolitikken med den bemærkning, at der tillige er tale om visioner, der markerer en langsigtet udvikling for landsbyerne. Postadresse: Favrskov Kommune

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne DDER OMMUNE -det er da ret OK Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne 1 Udarbejdet af Teknik & Miljø, Team Plan Juli 2016 - revideret april 2017 2 Formidlingsstrategi

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. juni 2010 Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden 2011-2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune 1.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Referat af fællesrådsseminar 2016 Aarhus Rådhus d. 3. marts 2016 kl i kantinen

Referat af fællesrådsseminar 2016 Aarhus Rådhus d. 3. marts 2016 kl i kantinen Referat af fællesrådsseminar 2016 Aarhus Rådhus d. 3. marts 2016 kl. 17.30 i kantinen Side 1 af 12 Lisbeth Ingerslev, Teknik og Miljø, Ledelsessekretariatet (referent) TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet

Læs mere

HERNING KOMMUNE LANDDISTRIKTERNE

HERNING KOMMUNE LANDDISTRIKTERNE HERNING KOMMUNE LANDDISTRIKTERNE HANDLINGSPLAN 2012-2015 21.11.11 INDLEDNING Den seneste politik for landdistrikterne med tilhørende handlingsplan er vedtaget af Byrådet i januar 2011. På nuværende tidspunkt

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Miljøministeriet udstedte kommuneplantillæg nr. 24 og miljøgodkendelse af containerterminalen umiddelbart inden jul 2014.

Miljøministeriet udstedte kommuneplantillæg nr. 24 og miljøgodkendelse af containerterminalen umiddelbart inden jul 2014. Udtalelse Til Aarhus Byråd via magistraten Side 1 af 5 Beslutningsforslag om flytning af Mols-Liniens færgeterminal TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune 1. Konklusion Venstre stillede i

Læs mere

Kommissorium for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Kommissorium for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 23. marts 2018 mangfoldighed og ligestilling 1. Resume På baggrund af Byrådets beslutning den 15. november 2017 om at revitalisere

Læs mere

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014.

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 30. september 2014 Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager 1. Konklusion Venstres, Dansk Folkepartis, Det Konservative Folkepartis samt Liberalt

Læs mere

Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene

Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene Side 1 af 11 Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune 1. Baggrund I marts 2017 blev samarbejdsaftalen mellem Aarhus Kommune og fællesrådene

Læs mere

SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU. Tilflytning og bosætning i yderområderne

SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU. Tilflytning og bosætning i yderområderne SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU Tilflytning og bosætning i yderområderne Temaer i præsentation Rammebetingelser og regionale udviklingstræk Tilflytterne: hvem

Læs mere

Aarhus Kommunes Handicappolitik. Aarhus for alle. - en politik for alle aarhusianere

Aarhus Kommunes Handicappolitik. Aarhus for alle. - en politik for alle aarhusianere Aarhus for alle - en politik for alle aarhusianere Indholdsfortegnelse Indledning side 3 Vision side 4 Det overordnede mål for Aarhus Kommunes Handicappolitik side 5 Kommunens serviceydelser bygger på

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere