Vælger du Rødding Højskole som rammen for dit liv de næste måneder, lover vi dig en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vælger du Rødding Højskole som rammen for dit liv de næste måneder, lover vi dig en oplevelse, du aldrig vil glemme."

Transkript

1 RØdding HØjskole

2

3 Velkommen Vælger du Rødding Højskole som rammen for dit liv de næste måneder, lover vi dig en oplevelse, du aldrig vil glemme. Vi er et hold af unge og engagerede lærere, der selv har valgt højskolelivet, fordi vi brænder for vores fag og gerne vil hjælpe dig på vej til at finde ud af, hvad det er, du brænder for. Rødding Højskole er en almen højskole, hvor du vil møde unge mennesker med vidt forskellige interesser. Vores alsidige fagudbud gør, at du har mulighed for at gå i dybden eller i bredden indenfor vores fire hovedfag i design, politik, musik eller journalistik. Tag på Rødding Højskole og skriv dig direkte ind i historien. Det første elevhold indridsede deres navne på højskolens gamle bornholmerur i Nu er det din tur til at sætte dit præg på Rødding Højskole! Vi glæder os til at møde dig!

4

5 Vi ønsker: 1: At give dig mulighed for at møde andre unge mennesker fra alle egne og kanter af Danmark på tværs af fremtidsdrømme og fritidsinteresser. 2: At tilbyde dig et alsidigt fagudbud. Hos os skal du turde give noget af dig selv. Vi vil til gengæld udfordre dine intellektuelle og kreative evner og hjælpe med afklaring af studievalg. 3: At vi er dit hjem, imens du er her. Alle elever bor på skolen og lærerne bor på eller ved højskolen. Det giver større nærvær og engagement. 4: At gøre dig klogere på livet. Vi har ikke noget patentsvar på hvordan, det skal leves. Men på højskolen er der rum til denne diskussion i fagene, over middagsbordet, på en gåtur langs Vadehavet eller ved baren til festerne.

6 Rødding Højskole er verdens ældste højskole. Derfor kommer du til at bo i smukke, gamle bygninger, der emmer af historie. Her finder du også den særlige højskoleånd, der knytter elever sammen i stærke fællesskaber.

7

8 HØJSKOLELIV - KORT FORTALT Indrøm det bare: Du er lidt spændt på, hvordan det er. Hvordan ser værelserne ud? Hvem skal jeg bo sammen med? Får jeg mit livs bedste venner? Tjah, vi kan jo ikke love noget, men vi har i hvert fald forsøgt at skabe de bedste rammer for dit højskoleophold. Og så er højskolen et sted, hvor du lærer af lyst og ikke af pligt. Her er intet pensum og ingen eksamener, og derfor er du sammen med dine lærere med til at skabe dagligdagen både i og udenfor undervisningen. Det skaber et nærvær og engagement, der er unikt for højskolen, og giver dig udfoldelsesmuligheder, du ikke finder andre steder.

9 Vi vil udfordre dig, vække din undren og åbne dine øjne for sider af livet, du måske ikke har skænket en tanke før. Hvorfor er mælkekartoner f.eks. firkantede og hvad er forskellen på frihedskamp og terrorisme? Alt dette og meget mere vil vi sætte på spidsen i de måneder, du er på Rødding Højskole.

10

11

12 ASTRIDS dagbog Forår : Hvis der blot er antydning af sol, vi har fri og vejret er godt, går der ikke længe, før vores fatboys bliver smidt udenfor. 2: Frokosthygge. 3: Her er det vores egen DJ Kammerat, der giver en open air koncert en eftermiddag på årets første forårsdag. 4: Cykeltur ud i det sønderjyske med Mads Rykind i førerfeltet. Her er vi stoppet ved Kongeåen. Der bliver med sikkerhed berettet om den sønderjyske historie. 10. Kridttegning på tagpappet. 11. Udendørs ske-ligning på terrassen. 12. Sejrsrus efter 20 km i tjekkisk bjerglandskab. 13. Rasmus med en af de utallige toast man får spist ud på de sene nattetimer.

13 5: Skriveværkstedets elever, her triumferende på den skrotbil, de efterfølgende skal have totalsmadret med hammere og økser. Hvorfor dog det? Ja, hvorfor ikke? 6: Kit i fuld fart på sine rulleskøjter. 7: Man skal da fejres, og det var vi gode til! Alle fik en kage og nogle fik mange kager! 8: At ordne vasketøj behøves slet ikke at være kedeligt, særligt ikke når man er heldig at forskrække nogen nede i den uhyggelige tørrekælder. 9: Kæmpe pudekamp til sleepover i gymnastiksalen. 14. Alternativ morgensang denne dag arrangeret af skolens spejder duo! 15: Når højskolens eget band går på, ja, hvad kan man gøre andet end at hoppe på scenen og gå amok til den fantastiske musikalske udfoldelse? 16: Torsdag aften betyder torsdagscafé med indslag fra de forskellige hovedfag og sidefag og andre fjollede sager. 17: Rødding havde ikke været det samme uden Genbrugsen, der sikrede udklædning til temafesterne.

14 DAGLIGDAGEN En vigtig del af højskolelivet er, at du bor sammen med de and re elever. Du vil lære, at det kræver hensyn og tålmodighed, men også at det betales tifold tilbage i de lange nætter med kaffe og alt for lidt søvn. Her vil du komme tættere på andre, end du nogensinde har oplevet før. Det betyder også, at man ikke kan skjule sig, men er en del af fællesskabet. Du er med andre ord på, forstået sådan at du næsten altid kan finde en at snakke eller hænge ud sammen med, men samtidig er der selvfølgelig også plads til at være dig selv - bare engang imellem. På højskolen vil du møde mange forskellige mennesker og holdninger i konstant dialog om stort og småt. Selvfølgelig er det interessant at diskutere islam ellers kunstens mening, men nogle gange flytter vi os lige så meget i en diskussion om, hvem der roder i fællesstuen, eller hvem der har snuppet vasketøjet.

15

16 Butikker Bibliotek Klatrevæg Ministudie Vævelokale Musiklokale Fodboldbane Glasværksted Gymnastiksal Filteværksted Cykler til udlån Trådløst netværk Keramikværksted MacBooks til alle elever Dagligstue med bordfodbold og pool Stort idrætscenter med biografer, svømmehaller, fitness center, idrætshaller og bowlingbaner

17

18 FAG hovedfag og sidefag På Rødding Højskole kan du vælge mellem en lang række fag. Hvert hovedfag kombineres med en række sidefag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde, men du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget. Uanset hvad du vælger, vil du møde engagerede og fagligt velfunderede lærere. Du kan læse om alle sidefagene på vores hjemmeside.

19 HOvedFAG Journalistik & Mellemøsten Design & Innovation Music Lab & Producer Politisk perspektiv & USA Sidefag Band Sociale medier Politisk aktivisme Europas historie Grafisk design Islam Jura med hættetrøje Fodbold for nørder Keramisk formgivning Model & form Vævning Maleri Skriveværksted Boldspil Designhistorie Intercultural Understanding Livsanskuelse Fortælling Glas & smykker Kor Tegning Kunstforståelse Musikoplevelse Tour de Rødding Sangskrivning Musikteori Filtning Basic Nature Legestuen Stomp Dans

20 POLITISK PER- SPEKTIV & USA JOURNALISTIK & MELLEMOSTEN Får du skrivekløe, når du ser en bærbar? Læser du politik før sladderen? Elsker du gode historier, og har du lyst til selv at fortælle dem? Så er journalistik garanteret noget for dig. I dette fag går vi i dybden med det journalistiske håndværk, og du lærer at skrive reportager, portrætter og nyhedsartikler. Senere kobles faget med temaerne islam, integration og Mellemøsten. På baggrund af studieturen til Israel/ Palæstina udgiver vi magasinet Report, hvor vi bringer de artikler, vi har skrevet dernedefra. Er du engageret i samfundet, glad for diskussioner, interesseret i dansk og international politik og måske i at studere et samfundsfagligt emne og er du vild efter at udforske USA, hvortil vi tager på studietur? Så er Politisk perspektiv & USA lige noget for dig. Vi tager de langsigtede briller på og ser på samfundet af i morgen: Hvor er vi egentligt på vej hen? Hvorfor ser vores samfund ud, som det gør og hvordan kommer den internationale verdensorden til at se ud i fremtiden?

21 MUSIC LAB & PRODUCER DESIGN & INNOVATION Kan man bygge en sofa af tomme dåser eller opfinde en måde at bære fire vaffelis ad gangen? I Design & Innovation kan man. Her afprøver vi flere forskellige genrer indenfor produktdesign, grafisk design, mode og arkitektur. Du behøver ikke være et geni med en blyant eller kende designhistorien i detaljer. Så hvad enten du gerne vil være produktdesigner, kunsthåndværker eller noget helt tredje, er Design & Innovation starten på drømmen. Drømmer du om at producere fede hits, eller går du og gemmer på en indre sangskriver? I Music Lab & Producer får du mulighed for at prøve begge dele af. Du lærer at arbejde med musikproduktion i Logic Pro, lydteknik, komposition og fremgangsmåder i sangskrivning. I løbet af opholdet møder du professionelle producere og musikere og laver en række spændende projekter, hvor du arbejder med din egen musik fra idé til færdigt produkt.

22 Studieture Til europa, USA og mellemøsten Hvert forår og efterår tager hele højskolen på studietur til en af Europas hovedstæder, storbyer eller et helt tredje sted. Vi har tidligere været i London, Barcelona, Berlin og Paris, og senest gik turen til Tjekkiet, hvor vi startede med adventureoplevelser i bjergene og derefter tog ind til Prag, hvor vi både sammen og på egen hånd udforskede byens kulturelle, historiske og festlige liv. Derudover tager Journalistik & Mellemøsten på studietur til Israel/ Palæstina, Politisk perspektiv & USA tager på roadtrip til de amerikanske sydstater, og Design & Innovation samt Music Lab & Producer tager til Europas fedeste storby London.

23

24 HVad højskole også er Rødding højskole er et levende sted I løbet af året kommer en lag række foredragsholdere på besøg, bands og musikere giver koncerter og gæster sætter deres præg på skolens hverdag. For eksempel jægersoldaten fra Afghanistan, Steffen Brandt, Tobias Jakobsen, grundlovstale af Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt og mange andre. Vi afholder også konferencer om politik og Mellemøsten med fremtrædende politikere, debattører, ambassadører og meningsdannere. Desuden tager vi også ud af huset. Fra journalisternes besøg i Gellerup og politikernes besøg på den amerikanske ambassade til designernes rundtur på Lego-fabrikkerne og musikernes besøg i Lundgaard Studierne. Derudover tager vi også på fællesture til Midtjylland, Vadehavet og København, ser Sort Sol og meget mere.

25

26 SPORT OG Rødding Højskole er ikke en idrætshøjskole, men derfor prioriterer vi alligevel sport og bevægelse højt. Både i og uden for undervisningen er der sport på programmet som f.eks. dans og boldspil, og når vejrguderne tillader det, har vi desuden faget Tour de Rødding, hvor vi tilbagelægger kilometervis af landevej og ser lokalområdet.

27 BevÆgelse På selve højskolen har vi en flittigt brugt gymnastiksal og en 11 meter høj klatrevæg, og blot 500 meter herfra ligger Rødding Centret med svømmehal, fitness center, bowlingbaner, biografer og bibliotek.

28 Maden på rødding højskole Vi er stolte af vores køkken Højskolens køkken er sundt, grønt og så vidt muligt økologisk, men hvad vigtigere er, så har vi en flok glade og dejlige ansatte i køkkenet, som brænder for at lave spændende og varieret mad. Vi prøver at fange højskolens sjæl i køkkenet. Et køkken, hvor tradition og fornyelse mødes ved at tage det bedste fra fortiden og tilpasse det til den verden, vi omgiver os med i et ærligt og ægte udtryk. Og så vi kan simpelthen ikke få nok af friske frugter, grøntsager og krydderurter. Det gør hele forskellen på et måltid, det løfter og understøtter måltidets bestanddele. Det skal knase, dufte og pirre vores smagsløg. Det skal give os lysten til at vende tilbage til det næste måltid i håbet om igen at blive begejstret og overrasket. Henrik Boysen, kok på Rødding Højskole

29

30 Du bliver en del af et netværk Rødding Højskole har en stærk elevforening, der består af en stor flok tidligere elever, som mødes igen og igen. Både på højskolen, hvor vi har en lang række arrangementer for gamle elever, men også i Aarhus og København, hvor eleverne mødes til Rød bar en gang om måneden. Det viser sig hurtigt, at når man er færdig på Rødding Højskole, er man blevet en del af et fantastisk netværk, som kan hjælpe en, når man skal starte som studerende, finde lejlighed i en fremmed by... eller måske finde en kæreste.

31

32 Fester på Rødding Højskole er et kapitel for sig. Uanset om det er caféaften i Dagligstuen, fest i elevernes egen bar eller et raveparty på ladeloftet i weekenderne.

33

34 Rødding Højskole fra A til Å Advarsel: Læs kun dette, hvis du har god tid... og en god portion humor. A Aftenkaffe: Hver aften kl. 21 (eller umiddelbart efter aftenens program) serveres der aftenkaffe (sommetider med kage) i Dagligstuen. Alkohol: Fredag aften og lørdag gælder der ingen regler for alkoholforbrug. De øvrige dage må der ikke drikkes alkohol. Se grundlæggende regler. Anja: Den ene halvdel af skolens forstanderpar, Anja Rykind- Eriksen. Se også hotspot og Mads. Ansvar: Det er vores ansvar, at du får kompetent og spændende undervisning, at du får sund mad og at du får rammerne for social udfoldelse. Det er dit ansvar at fylde disse rammer ud og respektere dine kammerater. Vi forventer, at du som et voksent menneske tager dette ansvar alvorligt. Se også frivillighed og fællesskab. B Baren: Se café, Mads og Anja. Barudvalget: Det er barudvalgets opgave at sørge for barens køb og salg ved fester eventuelt i samarbejde med en vagtlærer. Udvalgets medlemmer udgøres af en person fra hver ganggruppe, som vælges på det første gangmøde, mens en lærer er tovholder. Bibliotek: Skolen råder over en ganske imponerende bogsamling i biblioteket, som også er et dejligt sted at sidde i ro og fred med en bog eller med sin computer. Lokalet bruges også til undervisning i f.eks. litteratur. Der er et offentligt bibliotek i Rødding Centret. Biograf: Der ligger en ny biograf med 3D-sal i Rødding Centret, hvor de nyeste film når hurtigt frem, og ikke så sjældent kan biografen byde på filmpremierer. Bordfodbold: Du kan selvfølgelig uddele tæv på klassisk vis i Dagligstuen. Bordtennis: Du kan lige så godt vænne dig til det: Bordtennis kommer til at fylde meget. Kan du slå lærerne eller pedellen? Bordvers: Hver dag før frokost synger vi i samlet flok et enkelt vers af en sang. Det gør vi for at markere, at måltidet er en fælles begivenhed. Se også fællesskab, højskolesangbogen, mødepligt, måltider og spisetider. Børn: En del af livet på højskolen er, at skolens lærere bor og spiser på skolen. Derfor møder du også lærernes familie, herunder både store og små børn. Det er også muligt, at en eller flere elever har taget børn med på højskolen. C Café: I kælderen under musiklokalet finder du skolens café og bar. Den er indrettet og dekoreret af det første elevhold. Forskellige udvalg laver arrangementer i caféen, hvor fantasien ingen grænser sætter (men måske politivedtægten, hvis den ikke kan klare mosten). Caféen eller baren, som den egentligt bliver kaldt af alle bortset fra Mads er åben lørdag aften. Se også hotspot. Cigaretskod: Lad være med at smide dine skod hvor som helst der er opstillet askebægre rundt omkring på skolen. Se også rygning. Computer: Ved at alle elever har mulighed for at låne en MacBook på de lange kurser, signalerer vi, at vi gerne vil lægge vægt på at anvende moderne kommunikation og teknologi i alle vores fag. Til gengæld forventer vi også, at du passer godt på computeren og at du bruger den sammen med dine kammerater i stedet for alene. Se også ansvar, fællesskab og internet. Cykel: Det kan være en fordel for dig at have din cykel med på højskolen, så du let kan komme rundt i byen eller køre små ture. Du kan parkere den i Laden. D Dagligstuen: Til spilleaftener, hygge, film, tv, bordfodbold eller en stille kop kaffe ved pejsen er Dagligstuen ved siden af kontoret det oplagte sted. Det er også her, der hver aften serveres aftenkaffe. Drab: Selv om du bliver irriteret på dine kammerater, må du ikke slå dem ihjel. Det gælder også dine lærere; ikke fordi det sidste ikke er blevet forsøgt der er en grund til, at nedløbsrøret ved musiklokalet er sat sammen med gaffatape. E Elev-weekend: Omkring hver tredje weekend på opholdet er Elev-weekend. Her er det op til eleverne at arrangere programmet, typisk gennem ganggrupperne (f.eks. udflugter o.l.) eller et festudvalg (f.eks. fester o.l.). Se også Fri-weekend og Rødding weekend.

35 Euforiserende stoffer: Alle former for euforiserende stoffer er strengt forbudt på højskolen. Besiddelse eller forbrug medfører omgående hjemsendelse. Se grundlæggende regler. F Fester: Jo flere, jo bedre. Hvad med at melde dig til barudvalget eller at gå med i et festudvalg? Festudvalg: I god tid før hver større fest bliver der nedsat et festudvalg, som eventuelt i samarbejde med barudvalget arrangerer festens tema, band, oppyntning, dresscode m.m. Ofte vil det være én af gangene, der er ansvarlig for weekendens fest og øvrige aktiviteter, men alle kan deltage. Film: Se projektor. Flors Hus: Overfor hovedbygningen, på den anden side af gårdspladsen, ligger Flors Hus, opkaldt efter professor Christian Flor, som var med til at grundlægge Rødding Højskole i 1844 og senere også blev forstander her. Huset er nu indrettet til lærerbolig men rummer også undervisningslokalet Store Flor. Foredragssalen: I Østfløjen finder du Foredragssalen i forlængelse af Vinterhaven. Se også morgensang og udlejning. Forstanderbolig: Skolens forstandere, Mads og Anja, og deres syv børn bor i den ene halvdel af hovedbygningen. Fremragende: Et af Mads yndlingsudtryk. Bare vent. Frivillighed: Det er frivilligt at komme og blive på skolen. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at du får dit livs oplevelse på Rødding Højskole, men dit ophold starter hos dig selv. Derfor forventer vi også, at du deltager aktivt i timerne og fællesarrangementerne, at du behandler dine medmennesker med respekt, og at du overholder skolens regler. Se også ansvar og fællesskab. Fri-weekend: Omkring hver tredje weekend på opholdet er en Fri-weekend. Her arrangeres der ikke noget officielt program. Du er naturligvis velkommen til at blive på skolen. Se også Elev-weekend og Rødding-weekend. Fællesmøde: Med faste mellemrum, typisk en gang om ugen, er der fællesmøde. Det er elevernes forum for beslutninger, meddelelser til og fra udvalg og meget andet. Ganggrupperne står på skift for at styre ordet. Fællesskab: Det vigtigste ved at gå på højskole er det fællesskab, som opstår ved undervisning, ved fester, måltider og alle andre steder. Vi forventer, at du er aktiv i fællesskabet både som deltager og som skaber. Se også ansvar og frivillighed. Førstehjælp: På kontoret er der førstehjælpskasser. Opstår der et akut problem, skal du kontakte vagtlæreren eller andet personale på skolen. Er problemet meget alvorligt, skal du kontakte alarmcentralen 112 hurtigst muligt og søge hjælp. G Gangmøde: En gang om ugen mødes ganggrupperne på gangene sammen med de ansvarlige lærere. Her diskuteres f.eks. rengøring og køkkenpligt. Ganggrupper: Du bor på en gang med andre mennesker. Sammen udgør I en ganggruppe, som hjælper hinanden med rengøring, køkkenpligt og diverse sociale arrangementer, f.eks. morgensang og Tour des Chambres. Grundlæggende regler: Skolen har tre regler, som vi ikke går på kompromis med, og hvis overtrædelse medfører alvorlige konsekvenser. Se alkohol, euforiserende stoffer og mødepligt. Gul Stue: I Østfløjen ligger undervisningslokalet Gul Stue. Det er gult deraf navnet. Gæster: Det er hyggeligt, hvis du inviterer venner og bekendte på besøg på højskolen. Det koster en lille smule at lade dem spise med og/eller overnatte, som du betaler til Gitte på kontoret. Husk at udfylde en seddel på kontoret i god tid. Gårdspladsen: I midten af det hele ligger skolens store gårsplads, hvor vi byder gæster velkommen. Vi bruger den også til Le Mans. H Hjemrejse: Hvis du af en eller anden grund har brug for at tage hjem eller andre steder væk fra højskolen, skal du: a) melde det til de relevante lærere, hvis det blot er et par timer eller b) til forstanderne, hvis det er en dag eller mere. Det er nødvendigt for os at vide, så vi ikke går i panik og tror, at du er død, og så vi ikke laver mad unødvendigt. Hotspot: Det mytiske sted i baren, hvor Mads og Anja første gang kyssede hinanden i tidernes morgen. Hvad der faktisk skete dengang? Alle snakker om det, få spørger ingen ved det. Hovedbygningen: Skolens hovedbygning rummer bl.a. køkken, avishjørne og forstanderbolig. Hovedfag: Dit primære fag er dit hovedfag og du vil i en række tilfælde blive kategoriseret ud fra dit valg. På skolen har

36 vi fire hovedfag; Design & Innovation, Music Lab & Producer, Journalistik & Mellemøsten samt Politisk perspektiv & USA. Derudover har vores internationale elever et hovedfag i dansk sprog. Højskolesangbogen: At synge sammen stimulerer fællesskabet. Der findes mange forskellige sangbøger. Højskolerne har sin egen, nemlig Højskolesangbogen - også kaldet Den blå. Fællessang er foruden underholdning også læring. Her lærer du om bl.a. sprog, historie, samfund, kultur og natur. Fællessang er derfor et væsentligt element i et højskoleophold. Lærerne vil helt sikkert vælge sange fra Højskolesangbogen, men alle sange er velkomne. I Idræt. Skolen råder over en del udstyr til forskellige idrætsgrene, og du er meget velkommen til at bruge Køreladen (gymnastik- og dramasal) til indendørs sport, hvis den er ledig. Skal det være større og bedre, kan du benytte de moderne faciliteter i Rødding Centret. Internationale elever: Som på langt de fleste højskoler har Rødding Højskole også på hvert elevhold en håndfuld internationale elever. De kommer til højskolen for at lære dansk derfor har de dansk sprog som hovedfag og derfor tillader vi os også at give meddelelser på dansk. De internationale elever kan komme alle vegne fra og bringer et globalt pust ind i osteklokken. Internet: Det trådløse netværk er til din rådighed døgnet rundt. Dog er internettet først og fremmest et arbejdsredskab, og vi kan derfor ikke tillade downloads, som ikke er nødvendige for enten fagene eller for helt almindelig brug af nettet. J Ja: Sgu da! Hvorfor ikke? Se også nej. K Kaffe: Se førstehjælp. Kage: Mmm, kage. Keramik: I Laden finder du et stort Keramiklokale med drejebænke og ovne. Se også ko. Ko: Skolen bærer præg af at den engang var et landbrug, og lugten af ko i Keramiklokalet kan vi simpelthen ikke komme af med. Det har vel egentligt også en vis landlig charme? Kontoret: Højskolens kontor er åbent i dagtimerne mandagfredag. Her hersker Gitte og Gudrun, og her kan du få hjælp til diverse praktiske gøremål, ligesom det også er her, du betaler for opholdet, materialer, studieture osv. Se også åbningstider. Køkken: Se mad. Køkkenpligt: Alle elever skal med faste mellemrum hjælpe i køkkenet efter frokost samt før og efter aftensmad. Bemærk de ændrede spisetider og pligter i weekenden. Køreladen: I Østfløjen ligger skolens store sal med plads til idræt og med en scene til teater og musik. Salen var engang en lade beregnet til at køre hestevogne gennem læsset med korn. L Laden: Mod vest ligger den gamle kostald, kaldet Laden. Her ligger Keramik og Glas, ligesom pedellen også har værksted her. Der er plads til cykelparkering. Le Mans: En Rødding Højskole klassiker er det at bygge sin egen sæbekassebil og race rundt på gårdspladsen. Du har meget at leve op til! Læge: Lægehuset i Rødding har tlf.: Se også førstehjælp. M Mad: Køkkenet, hvor Henrik, Dorthe, Connie, Marie og Anne hersker, sørger for, at højskolekosten er sund, nærende og hjemmelavet. Du er meget velkommen til at komme med forslag og gode idéer, opskrifter osv., ligesom du skal henvende dig i køkkenet, hvis du har allergi, er vegetar eller den slags. Se også vegetar, spisetider og måltider. Mads: Den anden halvdel (hvis den første er Anja) af skolens forstanderpar. Mads markerer sig ofte og mest markant, fordi han er den eneste, der kalder baren for caféen. Se også Ryk ud med Rykind, hotspot, fremragende og sort af mennesker. Meddelelser: Der vil som regel blive givet fælles meddelelser fra både lærere, praktisk personale og de andre elever ved morgensang, frokost og aftensmad. Dagens program og væsentlige beskeder vil blive skrevet på tavlen ved Spisesalen. Se også program. Mobiltelefon: Du må bruge din telefon på alle andre tidspunkter end til morgensang, undervisning, måltider o.l. Men det vil måske være en idé at prøve at tale med folk i virkeligheden? Se også ansvar, fællesskab og telefon. Morgensang: Der er morgensang hver morgen kl

37 Formen for morgensang er fri, og du er meget velkommen til selv at afholde en morgensang, hvis du brænder for et emne eller har en god idé, du gerne vil fortælle andre om. Se også mødepligt. Musiklokale: Ved siden af Flors Hus finder du skolens musiklokale med instrumenter og mulighed for at indrette et studie. Se også xylofon. Mødepligt: Der er mødepligt til morgensang, undervisning og måltider. Se grundlæggende regler. Måltider: At spise er mere end blot at få kalorier nok til næste måltid. På Rødding Højskole lægger vi vægt på, at måltiderne er socialt samvær med de andre elever og skolens personale. Derfor er der mødepligt til måltiderne, ligesom vi beder dig om at blive siddende, indtil der er givet beskeder. Så er du også sikker på ikke at gå glip af noget. Eller sagt på en anden måde: Det tager kun fem minutter - men vi vil så gerne have, du bliver lidt længere. Se også fællesskab. N Naboskab, godt: Se under ansvar, fællesskab, ganggrupper og sengetid. Nej: Vi prøver at sige ja til det meste, men ok, vi har en grænse. Mads siger f.eks. nej til at bruge de gamle malerier til teater. Og ja, vi har prøvet. Det var ikke så godt. O Oldfrue: På højskolen er det oldfruen, som har det overordnede ansvar for rengøringen. På Rødding Højskole hedder hun Inger, og hun kommer efter dig, hvis du sviner. P Pedel: På Rødding Højskole hedder han Bent, og han kan tæve dig i det meste. Pedelbog: På opslagstavlen foran køkkenet hænger der en blok og en kuglepen. Hvis du ser noget, der skal laves på den ene eller anden måde af pedellen eller oldfruen, kan du skrive det her. Husk dato og navn. Pizza: Der er hele to pizzeriaer i Rødding. Meget originalt hedder det ene (det ældste) Milano og det andet Napoli. De ligger dør om dør, men du får rabat på Milano. Policy Slam: Et organiseret skænderi på tid. Man kan vinde en hotdog. Program: Dagens program, f.eks. information om foredrag, udflugt, fest o.l., bliver hver morgen skrevet på tavlen ved Spisesalen. Projektor: Skolen råder over et antal mobile vogne fuldt udstyrede med projektor, dvd/vhs-afspiller, højtalere og computerstik. Den ene kan lånes til at vise film osv., hvis den ikke bruges i forbindelse med skolens drift. Hvis du vil se f.eks. fodbold på storskærm, er der mulighed for det i Foredragssalen, medmindre salen bliver brugt til et andet arrangement. R Rengøring: Sammen med de andre elever er du ansvarlig for at holde din gang ren, ligesom du får tildelt et undervisningslokale/ fællesrum på skolen, som bliver dit og din gruppes ansvar. Dit eget værelse er din egen sag, se dog værelser. Skal du have hjælp eller har spørgsmål, kan du tale med oldfruen. Ringeklokke: Du vil ikke høre en ringeklokke på højskolen. Derimod forventer vi, at du selv kan holde styr på tiden til både undervisning og måltider. Se også mødepligt og vækning. Ro: Se sengetid. Rygning: Rødding Højskole er en røgfri skole. Al indendørs rygning på skolen er forbudt. Det gælder også på dit eget værelse. Udendørs må der ryges i det omfang, det ikke generer de andre elever og personalet. Cigaretskod skal smides i de opstillede askebægre. Ryk ud med Rykind: Uofficiel fællesbetegnelse for udflugter, hvor Mads er ansvarlig. Vær forberedt på ture i opskruet tempo til steder, du ikke havde regnet med at se. Som sangen siger: Når du siger, der er hundrede meter, skal man huske at gange med 10. Rødding: Byen hvor højskolen ligger med butikker, skoler og posthus. Rødding Centret: I gå-afstand fra skolen ligger byens sportsog kulturcenter med bl.a. biograf, bibliotek og idrætshal. Her finder du også en svømmehal og bowlingbaner. Se Rødding Festival: Hvert forår stabler vi en open airfestival på benene komplet med fadøl og tømmermænd på græsplænen. Det er vildt hyggeligt. Røddingstuen: I Østfløjen går man lige ind i Røddingstuen. Det rigtige navn er Røddingsalen, hvilket man kan forvisse sig om ved at læse teksten på messingpladen på vinduesvæggen,

38 inden du går ind ad døren til lokalet. Det var oprindelig højskolens gymnastik- og foredragssal. Senere blev den brugt til kirkesal for den nyoprettede Rødding Frimenighedskirke. Loftet er stadig det hvælvede kirkeloft. Det er et flot lokale med en historisk bogsamling og portrætter af tidligere forstandere. Nu om stunder er det et populært undervisningslokale. Rødding-weekend: Omkring hver tredje weekend på opholdet er en Rødding-weekend. Her arrangerer lærerne - eventuelt i samarbejde med elevernes udvalg - programmet, f.eks. udflugter, studieture, hockeyturneringer, fester m.m. Se også Elev-weekend og Fri-weekend. S Scene: I Køreladen er der en scene med projektører m.v. Sengetid: Du bestemmer selv over din fritid og din søvn. Da dine kammerater også skal have muligheden for at bestemme selv, skal der være ro på gangene efter kl. 23. Herefter kan der tales lavmælt sammen på gangens fællesareal, eller du er velkommen til at bruge Dagligstuen, hvor du kan råbe højt, hvis du taber i bordfodbold. Se også ansvar, fællesskab og vækning. Server: Skolen har en server, som bliver brugt flittigt både i undervisning og mellem eleverne. Her finder du alle relevante dokumenter, fotos, videoer m.v. Ved opholdets start får du alle adgangsoplysninger. Sibirien: I Østfløjen ligger undervisningslokalet Sibirien. Det hedder sådan, fordi det ligger længst mod øst. Hvilket faktisk ikke passer, men lad nu det ligge. Sort af mennesker: Et andet af Mads yndlingsudtryk og et mål for skolens elevtal. Spisesalen: Alle måltider indtages i Spisesalen, der ligger i forlængelse af Vandrehallen. Spisetider: Morgenmad serveres mandag til fredag mellem kl og Frokost serveres mandag til fredag kl Aftensmad serveres alle ugens dage kl I weekenden serveres brunch mellem kl , medmindre der er et særligt arrangement. Se også køkkenpligt, måltider, mad og mødepligt. Sprog: På Rødding Højskole er sproget som udgangspunkt dansk. Alle meddelelser bliver givet på dansk, i begyndelsen med et kort resumé på engelsk for de internationale elever. Undervisningen er også på dansk bortset fra de specifikke fag, der udbydes på engelsk. Morgensang er på dansk, men alle elever er velkomne til at holde morgensang på engelsk. Mellem eleverne er sproget naturligvis frit, og vi opfordrer alle til at benytte højskoleopholdet til at få så mange sprogkundskaber som muligt. Store Flor: I Flors Hus ligger et enkelt undervisningslokale kaldet Store Flor. Engang var der et mindre lokale, logisk nok kaldet Lille Flor, men det er nu en del af en lærerbolig. Store Flor bruges primært til undervisning i politik. Store Fløj: Mange elever bor på Store Fløj med udsigt til åen. Der er også en Lille Fløj, som helt ulogisk bruges som musiklokale. Sygdom: Hvis du er syg, skal du melde det til morgensang. Du kan ringe til kontoret eller få en af dine kammerater til at melde det, hvis du ikke selv kan komme derover. Vi lever tæt sammen på højskolen, så ved sygdom bedes du blive på dit værelse hele dagen, også ved måltiderne, så risikoen for smitte formindskes. Har du brug for læge, skal du få fat på personalet eller selv ringe på tlf.: T Tavlen ved Spisesalen: Ved indgangen til Spisesalen hænger der et whiteboard med information om dagens vagtlærer, dagens program og vigtige meddelelser. Det er dit ansvar at holde dig informeret ved at læse på tavlen. Teater: Du må lave alt det teater, du har lyst til. Se også scene. Tour des Chambres: Hvorfor ikke? Se også barudvalg, festudvalg og fester. TV: I bygningen med kontoret og Dagligstuen finder du også en lille tv-stue. Her kan du se en lang række forskellige kanaler men det får du jo slet ikke tid til. Se også fællesskab. U Udvalg: De forskellige elevaktiviteter rundt omkring på skolen i løbet af dit ophold arrangeres typisk gennem nogle udvalg, f.eks. det faste barudvalg eller de skiftende festudvalg og weekendudvalg. Alle er velkomne til at være med i udvalgene, og det er din mulighed for at sætte dit præg på opholdets arrangementer. Se også ansvar og fællesskab. Utæt: Rødding Højskole er verdens ældste højskole. Det sætter desværre også visse steder sine spor på bygningerne; i ny og næ kommer vi ud for, at et vindue er utæt, eller at der løber vand ind i Vandrehallen. Hvis du støder på et sådant problem,

39 skal du skrive det i pedelbogen. V Vandrehallen: Mellem Spisesalen og hovedbygningen er der et besynderligt rum, der engang var et atrium et rum uden overdækning. Nu om dage er der tag over, og det er her, vi spiller bordtennis og ser på tavlen ved Spisesalen. Vasketøj: I skolens vaskeri finder du vaskemaskiner og tørretumbler. Poletter til maskinerne kan købes på kontoret. Bemærk, at du ikke kan vaske før kl. 12, da skolen selv har brug for at vaske om formiddagen. Vagtlærer: Hver dag og hver weekend har en vagtlærer, som er ansvarlig for skolens praktiske afvikling den dag/ weekend. Navn og telefonnummer på vedkommende finder du på tavlen ved Spisesalen. Vegetar: Køkkenet tager hensyn til vegetarer, hvis du fortæller dem det i forvejen. En gang i mellem er der vegetardag for alle. Se også mad. Vinterhaven: I Østfløjen forbinder Vinterhaven de forskellige lokaler. Vækning: Nogle mennesker har svært ved at komme op om morgenen. Hvis du er et af disse mennesker, opfordrer vi dig til at få hjælp fra de andre elever på skolen, som sikkert gerne vil larme lidt foran din dør hver morgen. Se også ringeklokke. Værelser: Dit eget værelse er dit eget ansvar. Du skal dog aflevere værelset i samme stand, som du modtog det, og du må ikke ryge på dit værelse. Hvis du har brug for hjælp til rengøring, kan du spørge oldfruen. Hvis noget går i stykker, skal du skrive det i pedelbogen, eller, hvis det haster, tale med pedellen. W Weekend: Der findes tre typer af weekends på højskolen: Se Elev-weekend, Fri-weekend og Rødding-weekend. Vær opmærksom på de ændrede spisetider. Weekendudvalg: I god tid inden en Elev-weekend nedsættes et weekendudvalg, der står for at lave et program sammen med vagtlæreren. Whiteboard: En stor, hvid tavle, man kan skrive på med tusch. Se under meddelelser og tavlen ved Spisesalen. X Xylofon: I musiklokalet finder du et udvalg af forskellige instrumenter. Du er velkommen til at bruge dem, når du har lyst - bare du husker at lukke døren til lokalet, så resten af skolen kan sove! Y Ytringsfrihed: Du kan sige, hvad du mener på højskolen. Både til hverdag og til fester er der mulighed for at skabe debat, komme med indlæg, spille musik osv., ligesom du er meget velkommen til at lave en morgensang eller fortælle om noget, du brænder for. Z Zappe: Du kan zappe på tv et, så tosset du vil, så længe du ikke generer nogen. Se også ansvar, Dagligstuen, frivillighed og fællesskab. Zebra: Nej, men der er katte. Og de er da lidt stribede. Æ Æblehaven: Haven ved Foredragssalen hedder Æblehaven. Så ved du det. Ædru: Din tilstand søndag-fredag eftermiddag. Fredag aften og lørdag kan du feste, så meget du har lyst til. Se alkohol. Ø Øl-stafet: En klassiker til fester. Måske caféen er lidt for lille til det? Østfløjen: På den ene side af gårdspladsen ligger Østfløjen. Se også Foredragssalen, Gul Stue, Køreladen, Røddingstuen, Sibirien og Vinterhaven. Å Åbningstider: En højskole holder aldrig lukket - med undtagelse af kontoret, som kun er åbent i dagtimerne og på hverdage, fordi Gitte skal hjem og passe sin familie.

40 RØDDING HØJSKOLE Flors Allé Rødding T E W

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskoles Røde Encylopædie Læs opslagsværket som et leksikon med svar på alt omkring Rødding Højskole. Kan med fordel læses forfra, bagfra, i en køre eller som

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

bostedet caroline marie ung i centrum

bostedet caroline marie ung i centrum bostedet caroline marie ung i centrum bostedet caroline marie VELKOMMEN Caroline Marie er dit bosted i centrum af København, to minutter fra Nørreport Station og med udsigt over Botanisk Have. Du kan bo

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU Nordfyns Højskole er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. OM SKOLEN Skolen er omgivet af skøn natur,

Læs mere

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 I samarbejde med Kirkens Korshær, der kan fejre 100 års jubilæum

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN KORTE KURSER VELKOMMEN OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration.

Læs mere

KALØ-normer. MØDEPLIGT Der er mødepligt til al undervisning og gangmøder inkl. rengøring og deltagelse i opvask/afrydning i køkkenet.

KALØ-normer. MØDEPLIGT Der er mødepligt til al undervisning og gangmøder inkl. rengøring og deltagelse i opvask/afrydning i køkkenet. KALØ-normer Normer og samvær Et godt ophold hos os er båret af at alle vil bidrage til fællesskabet. Et fællesskab er godt når alle søger at efterleve de fælles værdier og de normer vi opstiller. Ingen

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

i lyst og nød 15.-21. august 2010

i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Kursusbeskrivelse Rødding Højskole slår dørerne op for en uge med fokus på det danske sprog. Vores

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2010 1. 14. juli 6B Bornholmske midsommer motiver 14 dage med akryl Praktiske oplysninger Telefon Der kan ringes direkte til kursisterne i spisesalen: 56 97 40 87 Bedste tider

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Velkommen. til skolehjemmet i. Odder

Velkommen. til skolehjemmet i. Odder Velkommen til skolehjemmet i Odder Skolehjemsassistenter Jacob Andersen Brian Andersen Søren Laursen Claus Christensen Henrik Fischer-Mogensen Claus Lønborg Alting til sin tid Undervisning 8.50-16.45 Mandag

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Værkstedsuge Uldum Højskole 2015

Værkstedsuge Uldum Højskole 2015 Værkstedsuge Uldum Højskole 2015 Mandag den 6. juli 16.00-18.00 Ankomst og indkvartering (kaffe, te og saft i Pejsestuen) i Spisesalen 19.00 Velkomst og præsentation i St. Skolestue Derefter Rundvisning

Læs mere

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Vi vil dig noget Efterskolelivet på Solgården Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Praktisk info Tjek mere på www.solgaarden.dk Quick info Efterskolen Solgården blev oprettet i 1978 af Luthersk Mission

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 12 dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. Et dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen ½ år

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø?

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø? UNDERVISNINGSMILJØUNDERSØGELSE /min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Hvilken linje/værksted går du på? Er du: kvinde: 29 (59,2%) mand: 20 (40,8%) Hvor gammel er du?_gennemsnit: 20,4 år.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Brøderup Efterskole. sætter spor. Karlshøj 40 4733 Tappernøje. Tlf.: 55 56 41 33 www.brøderupefterskole.dk kontoret@befs.dk www.facebook.

Brøderup Efterskole. sætter spor. Karlshøj 40 4733 Tappernøje. Tlf.: 55 56 41 33 www.brøderupefterskole.dk kontoret@befs.dk www.facebook. Brøderup Efterskole Karlshøj 40 4733 Tappernøje Tlf.: 55 56 41 33 www.brøderupefterskole.dk kontoret@befs.dk www.facebook.com/broederup Brøderup Efterskole sætter spor Brøderup Efterskole er grundlagt

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Velkommen på Herlev Kollegiet

Velkommen på Herlev Kollegiet Velkommen på Herlev Kollegiet Som nyindflytter har du garanteret en masse spørgsmål. Denne folder kan måske klare nogle af dem, men hvis der er spørgsmål ud over dette er du mere end velkommen til at spørge

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole

Velkommen til Billeshave Efterskole Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2013/ 2014 Årsplan for skoleåret 2013-2014: August: 11. Skolestart kl. 1300-1630 September: 03.- 06. Linjeture hjemrejse efter turen 21. Arbejdsweekend om

Læs mere

Sidste skoledag. En festlig dag

Sidste skoledag. En festlig dag Sidste skoledag En festlig dag Sidste skoledag Et vellykket initiativ på sidste skoledag Flere kommuner har gjort et stort stykke arbejde i forbindelse med sidste skoledag. Fx har man i Esbjerg, gennem

Læs mere

En informationspjece til unge

En informationspjece til unge Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter! At starte på et stort sted som Platangården kan være meget overvældende. Man skal lige finde sig til rette og der er mange nye ting man skal lære. Med denne pjece

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

Vi byder dig og din familie velkommen til Bostedet Ellengården. Vi håber at du og din familie får udbytte at opholdet her.

Vi byder dig og din familie velkommen til Bostedet Ellengården. Vi håber at du og din familie får udbytte at opholdet her. VELKOMMEN TIL BOSTEDET ELLENGÅRDEN Vi byder dig og din familie velkommen til Bostedet Ellengården. Vi håber at du og din familie får udbytte at opholdet her. På Bostedet Ellengården er ansat; 1 Forstander,

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på handelsfagskolen Handelsfagskolen uddanner elever inden for handel og specialdetailhandel samt lægesekretærer. Vores elever

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006 Bilag 1 frekvensanalyse Baggrundsoplysninger Hvilken klasse går du i? 9.a 11.0 15,49 9.b 12.0 16,9 9.c 15.0 21,13 10.a 16.0 22,54 10.b 17.0 23,94 Hvilket køn: Dreng 37.0 52,11 Pige 34.0 47,89 Hvor godt

Læs mere

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Kære forældre Vi ønsker alle et godt nytår Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Tak for Jeres til- og frameldinger til vinterferien. Bedst som vinteren

Læs mere

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Allerførst skal du planlægge de praktiske rammer for din meditation. Første skridt er at lægge aktiviteten ind i din kalender. Sæt allerførst en startdato, gerne

Læs mere

Første uge på Brejninggaard Efterskole

Første uge på Brejninggaard Efterskole Første uge på Brejninggaard Efterskole August 2015 Søndag d. 9/8 14.00 Skolen åbner for indkvartering efter sengeredning og udpakning er der kaffe i Hallen 15.30 Velkomst i hallen 16.30 Første møde med

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Find gerne selv på flere!

Find gerne selv på flere! D. 31. marts 2012 kl. 20:30 går Earth Hour kloden rundt. Fra Sidney til Seoul og Brazil til Bangkok sætter kommuner, byer og virksomheder sammen fokus på klimakampen med én times mørke. Vi har samlet en

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Transportform og tidspunkt SKAL meddeles Forbundskontoret senest ugen før arrangementet.

Transportform og tidspunkt SKAL meddeles Forbundskontoret senest ugen før arrangementet. Transport Der betales transportrefusion for følgende former for transport: Fælles bus fra de lokalområder, hvor bussen kan fyldes helt op fra starten. Rejse refunderes om udgangspunkt kun varende til billigste

Læs mere

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør OM OS/ For enden af Danmarks længste allé, som er en del af Ledreborg Slot, ligger Herthadalen. De smukke lokaler, som alle har egen terrasse med udsigt over Knapsø, har plads fra 15 til 200 personer,

Læs mere

Samværets betydning. Om sammenhængen mellem fællesskab og faglighed

Samværets betydning. Om sammenhængen mellem fællesskab og faglighed Samværets betydning Om sammenhængen mellem fællesskab og faglighed Udviklingsprojektet om samvær Samværets betydning på højskolen I perioden 2010 2012 har FFD, 6 højskoler, UC Syddanmark og Nationalt Videnscenter

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Personlig alsidig udvikling Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Når vi udvikler børnenes personlige alsidige kompetencer, giver vi dem evnen til at: Føle sig unik og værdifuld for fællesskabet Være fortrolige

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Børnegården i Ollerup

Pædagogiske læreplaner Børnegården i Ollerup Alsidig personlig udvikling Pædagogiske læreplaner Børnene skal opleve, at de bliver mødt af engagerede og anerkendende voksne og at blive inviteret ind i det kulturelle fællesskab. Børnene skal have mulighed

Læs mere

Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse

Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse Til skolen... Sidste skoledag er et farvel til skolen, som har været rammen om en stor del af livet i 9 eller 10 år. Derfor er det vigtigt, at sidste skoledag

Læs mere

"Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!

Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved! FÆLLESSKAB FAGLIGHED FORSKELLIGHED "Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!" --- Anton Wrisberg --- -- Forskellighed

Læs mere

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Til stede var: Astrid, Mikkel, Anders, Andreas, Morten, Tobias og Tilde 1.Godkendelse af referat + valg af ordstyrer 2. Evaluering af Forårsweekenden

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Informationshæfte Guide til indflytning på Otto Mønsteds Kollegium

Informationshæfte Guide til indflytning på Otto Mønsteds Kollegium Guide til indflytning på Otto Mønsteds Kollegium 5.januar 2015 Redigeret af Liv Birkemose, 411 Indhold 1. Generelt om OMK... 3 1.1 Arrangementer... 3 1.2 Udvalg og Klubber... 3 3. Inspektøren... 4 4. Vaskekælderen...

Læs mere

PRIVAT OVERNATNING. i Hjørring og Sindal. Sov godt i

PRIVAT OVERNATNING. i Hjørring og Sindal. Sov godt i PRIVAT OVERNATNING i Hjørring og Sindal Sov godt i Velkommen til Hjørring og Sindal... Hvis du mangler et sted at sove, så er der i Hjørring og Sindal mange muligheder for privat indkvartering. Værter

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Velkommen til Pilehavehus

Velkommen til Pilehavehus Velkommen til Pilehavehus Lidt om dit nye hjem 1 2 Velkommen // Velkommen til dit nye hjem i Pilehavehus. Vi håber, at du vil falde godt til i de nye omgivelser. Pilehavehus ligger i den nordlige del af

Læs mere

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Kære 2.v, Hermed følger relevante informationer til jer og jeres forældre omkring studieturen. Temaet for studieturen er øst og vest, og de deltagende fag

Læs mere

Teambuilding Møder Events. KonferenceR

Teambuilding Møder Events. KonferenceR Teambuilding Møder Events KonferenceR MARCUSSENS & ARENA ASSENS LAD MARCUSSENS HOTEL & ARENA ASSENS DANNE RAMMEN OM DIN NÆSTE KONFERENCE Konference, events og teambuilding Individuel sparring, rådgivning

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Tårnbygård Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer Faglighed Fællesskab Kristendom Kreativitet Udfordringer På Nøvlingskov Efterskole kan man være sig selv Martin V skoleåret 14/15 Det bedste ved Nøv er, at man altid kan finde nogle at snakke med Kathrine

Læs mere