Læringsaktivitet. Eleverne skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i gruppesamarbejde. Eleverne skal være forberedte på at gå catwalk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læringsaktivitet. Eleverne skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i gruppesamarbejde. Eleverne skal være forberedte på at gå catwalk."

Transkript

1 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Visuel markedsføring 1 Type VOF - efterår Elevrettet beskrivelse Visuel Markedsføring er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med butikskoncept, visuel profil, trends & tema, sceneopbygning, lys & lyd, catwalk. Som aktivitet arrangerer eleverne modeshow. Emner som indgår i faget: Dekoration Idélære Trends og tendenser Koncept Visuel profil Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Eleverne skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i gruppesamarbejde. Eleverne skal være forberedte på at gå catwalk. Udbydes til både HG1 og HG2 elever. Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: Arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål. Samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces. Medvirke ved planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter.

2 Forholde sig til forretningsforståelse ved at medvirke i løsning af konkrete opgaver, udvise jobparathed ved hjælp af kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og forhold. Tilpasse kommunikation sprogligt og teknologisk i forhold til forskellige kommunikationssituationer. Anvende teknologiske værktøjer rationelt og hensigtsmæssigt ved opgaveløsning. Beskrivelse af læringselementet: Du vil opnå viden om en virksomheds koncept og visuel profil. Du vil lære at planlægge og gennemføre praktiske opgaver i forbindelse med afholdelse af modeshow. Du skal samarbejde med en af byens butikker og være med til at præsentere deres varer. Læringsmiljøet Lærerrollen Din lærer vil komme med faglig oplæg og derefter virke som kreativ og faglig konsulent, som støtter dig gennem opgaverne. Læreren er behjælpelig med at løse evt. problemer. Elevrollen Du skal selv være aktiv, tage initiativ og udvise iderigdom, ifht. Løsning af opgaverne. Du skal i samarbejde med andre løse opgaverne. Krav til produkt og proces Vi arbejder hen imod modeshowet og der vil i den forbindelse påregnes ekstra timer til catwalktræning, sceneopbygning og andet arbejde. Derudover skal der fremlægges en opgave om idé, profil og koncept. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Arbejdsindsats, graden af aktiv deltagelse i timerne/modeshow, personlige kompetencer, den mundtlige fremlæggelse Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Bedømmelsen foregår og afgives som: Der gives en afsluttende standpunktskarakter. Ressourcer og rammer

3 Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i fælles studierum.

4 Læringsaktivitet revideres Aktivitetens navn Visuel markedsføring 2 Type VOF - forår Elevrettet beskrivelse Visuel Markedsføring er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med vareexponering, butikskoncept, visuel profil, skiltning, butiksindretning og kundestrøm. Aktivitet: indretning af butik i modelform. Emner som indgår i faget: Vareeksponering og dekoration Farvelære og farvesystemer Materialer, stil og stilarter Idélære Koncept Visuel profil Virksomhedens indretning og skiltning Butiksspejl og kundestrøm Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Udbydes til både HG1 og HG2 elever. Eleverne skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i gruppesamarbejde. Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: Arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål. Samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces.

5 Medvirke ved planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter. Forholde sig til forretningsforståelse ved at medvirke i løsning af konkrete opgaver, udvise jobparathed ved hjælp af kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og forhold. Tilpasse kommunikation sprogligt og teknologisk i forhold til forskellige kommunikationssituationer. Anvende teknologiske værktøjer rationelt og hensigtsmæssigt ved opgaveløsning. Beskrivelse af læringselementet: Første uge handler det mest om teorigennemgang dog kombineret med mindre opgave, så går vi i gang med modelbygning og der afsluttes med en fremlægning. Læringsmiljøet Lærerrollen Din lærer vil komme med faglig oplæg og derefter virke som kreativ og faglig konsulent, som støtter dig gennem opgaverne. Læreren er behjælpelig med at løse evt. problemer. Elevrollen Du skal selv være aktiv, tage initiativ og udvise iderigdom, ifht. Løsning af opgaverne. Du skal i samarbejde med andre løse opgaverne. Krav til produkt og proces Der fremstilles en model af en selvvalgt butik/ shop in shop. Dertil laves der en kreativ mappe, som indeholder koncept, profil, skitser, sortiment m.m. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Individuel bedømmelse af model, mappe og mundtlig fremlæggelse, graden af aktiv deltagelse i timerne, personlige kompetencer og dine samarbejdsevner. Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen. Bedømmelsen foregår og afgives som: Der gives en afsluttende standpunktskarakter. Ressourcer og rammer

6 Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i fælles studierum.

7 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Kundebetjening og salgspsykologi Type VOF Elevrettet beskrivelse Faget henvender sig til dig, som har lyst til at arbejde i en detail- eller handelsvirksomhed, hvor kundebetjening spiller en stor rolle. I Kundebetjening og salgspsykologi arbejder du med kundeadfærd, salgspsykologi, personlig fremtræden og konfliktløsning. Gennem rollespil og videopræsentationer lærer du hvordan kunder håndteres i praksis. Varighed 45 lektioner (fordelt over 2 uger) I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Ingen specifikke og kan vælges af elever på både 1. og 2. år Læringselementer Mål med læringselementet: At du bliver klædt på til at yde en optimal kundeservice De elementer som indgår i faget: Kunde- og klientadfærd Salgspsykologi Kontakt og dialog Personlig fremtræden Samtaleformer Personalehåndbog Kropssprog Kundebetjening Assertion og konfliktløsning

8 Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: 1. medvirke ved kundeserviceopgaver og forholde sig til kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden. 2. tilpasse kommunikation sprogligt, kulturelt og teknologisk i forhold til forskellige kommunikationssituationer. 3. anvende teknologiske værktøjer rationelt og hensigtsmæssigt ved opgaveløsning. 4. prioritere og tage ansvar for planlægning, udførelse og afslutning af arbejdsopgaver. 5. udvise jobparathed ved hjælp af kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og forhold. 6. samarbejde med andre, bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces. 7. løse salgs- og kundeserviceopgaver, hvor eleven anvender viden om kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden. Beskrivelse af læringselementet: Du vil opnå viden om en række vigtige processer i detail- eller handelsvirksomheder, hvor kundebetjening spiller en stor og vigtig rolle. I Kundebetjening og salgspsykologi arbejder du med kundeadfærd, salgspsykologi, personlig fremtræden og konfliktløsning. Gennem rollespil og videopræsentationer lærer du hvordan kunder håndteres i praksis. Læringsmiljøet Læringsaktiviteten gennemføres både praktisk og teoretisk og der indgår klasseundervisning, gruppearbejde, elevpræsentationer, opgaveløsning, filmfremvisning og diskussioner. Lærerrollen Din lærer vil have rollen som faglig vejleder og vil sammen med dig tilrettelægge dig og din gruppes arbejde. Og læreren vil give dig oplæg til de forskellige læringselementer og være konsulent for dig og din gruppe gennem processen. Elevrollen Du skal være aktiv i forhold til at planlægge og gennemføre arbejdet i samarbejde med din gruppe. I forbindelse med klasseundervisning forventer vi en aktiv og engageret deltagelse. Krav til produkt og proces Følgende skal udarbejdes:

9 - Personalehåndbog - Videopræsentation af kundebetjeningssituation - Manuskriptforlæg til videoen - Dagbogsoptegnelser over gruppearbejdet Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Afleveringsopgaver, graden af aktiv deltagelse i timerne samt evnen til at kombinere teori med praksis. Derudover bedømmes du på dine personlige kompetencer, herunder samarbejdsevner, samt din evne til at præsentere slutproduktet. Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Bedømmelsen foregår og afgives som: Efter fremlæggelsen vil du få en mundtlig evaluering. Den endelige karakter afgives efter forløbets afslutning og vil fremgå af det endelige skolebevis. Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i fælles studierum. Undervisningen foregår i IT lokale udstyret med Office 2007 pakken.

10 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Butiksdrift Type VOF Elevrettet beskrivelse Opstart af butik/cafe/anden virksomhed I Butiksdrift kommer du igennem emner som butikskoncept, indkøb, salg og regnskab. En stor del læres gennem praktiske opgaver. I åbner butik/stande med salg til skolens elever og ansatte, og står selv for den daglige drift. Emner som indgår i faget: Virksomhedens ide, profil og koncept Virksomhedens organisation Butiksindretning og dekoration Indkøb og disponering Varestrøm, pris og kvalitet Markedsføring Økonomi Iværksætteri i form af SHOPPEOPLE Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Udbydes til både HG1 og HG2 elever. Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: Trin 1:

11 1. arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål, 2. arbejde med innovation og personlig og faglig udvikling (livslang læring) i faglige og organisatoriske omstillingsprocesser, 3. samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces, 4. medvirke ved planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter, 5. medvirke ved kundeserviceopgaver og forholde sig til kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden, 6. forholde sig til forretningsforståelse ved at medvirke i løsning af konkrete opgaver, 7. forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og som medarbejder i en given virksomhed, 8. prioritere og tage ansvar for planlægning, udførelse og afslutning af arbejdsopgaver, 9. analysere en problemstilling og opstille alternative løsningsmodeller, 10. arbejde selvstændigt og ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål, 11. samarbejde med andre, bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces, 12. udvikling af nye forretningsområder (innovation) og etablering af virksomhed (iværksætteri) 13. forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og som medarbejder i en given virksomhed. Trin 2: 1. arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål, 2. arbejde med innovation og personlig og faglig udvikling (livslang læring) i faglige og organisatoriske omstillingsprocesser, 3. samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces, 4. medvirke ved planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter, 5. medvirke ved kundeserviceopgaver og forholde sig til kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden, 6. forholde sig til forretningsforståelse ved at medvirke i løsning af konkrete opgaver, 7. forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og som medarbejder i en given virksomhed, 8. prioritere og tage ansvar for planlægning, udførelse og afslutning af arbejdsopgaver, 9. analysere en problemstilling og opstille alternative løsningsmodeller, 10. arbejde selvstændigt og ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål, 11. samarbejde med andre, bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces, 12. udvikling af nye forretningsområder (innovation) og etablering af virksomhed (iværksætteri) 13. forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og som medarbejder i en given virksomhed. 14. anvende principper om godt købmandskab og anvende viden om den økonomiske sammenhæng i butikken i arbejdet med avance, omsætning, svind, kalkulation og prisfastsættelse,

12 Beskrivelse af læringselementet: Undervisningen tilrettelægges projektorienteret, hvori der er en teoretisk og en praktisk del. I den teoretiske del lærer eleverne om koncept og det at starte sin egen butik, den praktiske del, hvor eleverne opbygger en butiksarkade med egne butikker. Her samarbejder de med en butik fra byen. Sideløbende skal der arbejdes på hjemmesiden shoppeople, hvor der opstartes fiktive butikker inden for en given branche. Læringsmiljøet Lærerrollen Din lærer vil komme med faglig oplæg og derefter virke som kreativ og faglig konsulent, som støtter dig gennem opgaverne. Læreren er behjælpelig med at løse evt. problemer. Elevrollen Du skal selv være aktiv, tage initiativ og udvise iderigdom, ifht. Løsning af opgaverne. Du skal i samarbejde med andre løse opgaverne. Krav til produkt og proces Der opbygges en butiksarkade, hvor eleverne i grupper opstarter egen butik/stand, med salg af rigtige varer, i samarbejde med butikker fra byen. Eleverne står selv for at få lavet et koncept, opbygge standen og for den daglige drift. Sideløbende arbejdes med SHOPPEOPLE, et undervisningsmateriale på nettet som omhandler detail. Forløbet afsluttes med en gruppefremlægning af butikkens idé, profil og koncept. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Arbejdsindsats, graden af aktiv deltagelse i timerne samt ved opbygning af standen, fremtoning i butikken, personlige kompetencer og den mundtlige fremlæggelse. Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Bedømmelsen foregår og afgives som: Der gives en afsluttende standpunktskarakter. Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer:

13 Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i skolens øvemiljø samt i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i IT lokale med Office 2007 pakken.

14 Læringsaktivitet Aktivitetens navn E-business Type VOF Elevrettet beskrivelse Handel via Internettet er i hastig fremgang. For sælgeren er E-business en måde at nå ud til en større kundekreds, uafhængig af geografiske grænser og uden omkostninger til lokale salgskontorer og/eller butikker. For køberen er E-business handelsformen tilpasset kundens behov for overblik over udbud, priser samt kvaliteter og giver kunden mulighed for indkøb uden fysisk at være til stede. I nutidens familier, hvor mange har en travl hverdag kombineret med fokus på kvalitetstid, prioriteres hurtigt og prisbevidst indkøb stadigt højere, hvilket vil få stor indflydelse på E-business fremtid. Men E-business markedet er broget. Kunderne vælger i stigende grad de troværdige leverandører, med sikkerhed for såvel kreditcard betaling og leverance. Vil man som sælger overleve i E-business branchen, kræver det en professionel håndtering. Emner som bl.a. indgår i faget: Salgsformer og prisdannelser på Internettet Handelsrelationer på Internettet Handel over grænser Lovgivning Markedsføring på Internettet Business to Business Brugervenlighed og service Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Afsluttet 1. år Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: Tilpasse kommunikation sprogligt, kulturelt og teknologisk i forhold til forskellige kommunikationssituationer.

15 anvende teknologiske værktøjer rationelt og hensigtsmæssigt ved opgaveløsning. Arbejde metodisk med planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter. Samarbejde med andre, bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces. Beskrivelse af læringselementet: Tag udgangspunkt i en eksisterende e-handels virksomhed. Få eleverne til at udarbejde en beskrivelse af virksomheden (historie, idegrundlag og koncept.) Hvad er specielt for denne type forretning i modsætning til en fysisk butik (definition af E-handel) Analyser hjemmesiden evt. ved hjælp af AIDA-modellen Beskriv de 4 P er for den valgte E-handels butik. Udarbejd budget for forretningen Hvad er E-mærket? Vil det være en fordel for den valgte e-handelsbutik, at få det? Betalingsformer (hvordan betaler kunden) Bestillings- og leveringsbetingelser Lovgivning (Forbrugeraftaleloven. ) Sikkerhed. Læringsmiljøet Lærerrollen Din lærer vil have rollen som faglig vejleder, og vil sammen med dig tilrettelægge din og din gruppes arbejde Elevrollen Du skal selv være aktiv i forhold til at planlægge og gennemføre arbejdet. Eventuelle problemer skal du løse i samarbejde med din gruppe eller lærer. Krav til produkt og proces Undervejs i forløbet vil der være krav til aflevering af forskellige delrapporter eller opgaveløsninger. Ved afslutning af forløbet skal du aflevere en rapport. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Skriftlige afleveringsopgaver, graden af aktiv deltagelse i timerne, personlige kompetencer Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen

16 Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i IT lokale udstyret med relevante programmer.

17 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Event og Promotion på den kreative måde Type VOF Elevrettet beskrivelse Skab en event for butikken og markedsfør den Konkurrencen indenfor markedsfø3ring og reklamer er hård. Derfor drejer det sig om at skabe opmærksomhed for sit produkt. Den slags opmærksomheds skabende aktiviteter kaldes eventmaking eller events. Udformning af reklamer Markedsføring Publisher Powerpoint Hjemmeside design Video og lydredigering med Windows Moviemaker og Audacity Billedbehandling med Photofiltre Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Ingen specifikke, men kreativitet og lyst til at arbejde med IT-programmer er en fordel. Udbydes til både HG1 og HG2 elever. Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces. medvirke ved planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter. anvende teknologiske værktøjer rationelt og hensigtsmæssigt ved opgaveløsning. arbejde selvstændigt og ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål.

18 arbejde med metoder til udvikling af nye forretningsområder (innovation) og etablering. Beskrivelse af læringselementet: I undervisningsforløbet vil du lære om markedsføring og udarbejdelse af reklamer m.v. Du arbejder med kreative programmer i forløbet. Læringsmiljøet Lærerrollen Din lærer vil have rollen som faglig vejleder, og vil sammen med dig tilrettelægge din og din gruppes arbejde Elevrollen Du skal selv være aktiv i forhold til at planlægge og gennemføre arbejdet. Eventuelle problemer skal du løse i samarbejde med din gruppe eller lærer. Krav til produkt og proces Undervejs i forløbet vil der være krav til aflevering af forskellige delrapporter eller opgaveløsninger. Ved afslutning af forløbet skal du aflevere en rapport. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Skriftlige afleveringsopgaver, graden af aktiv deltagelse i timerne, personlige kompetencer Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr: Undervisningen foregår i IT lokale udstyret med relevante programmer.

19 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Rundt på kontoret Type VOF (Valgfrit områdefag) Elevrettet beskrivelse Du kan vælge Rundt på kontoret, hvis du senere vil arbejde med administration, hvad enten det er i en privat- eller i en offentlig virksomhed. I faget vil du tilegne dig en grundlæggende viden om fordelingen af arbejdsopgaver mellem de offentlige sektorer: stat, regioner og kommuner, og du vil lære om samspillet og forskellene mellem de politiske organisationer og den offentlige administration. Desuden vil du lære lidt om organisation og arbejdsopgaver hos politi og hos sundhedsvæsenet (primært sygehuse), da en del elever søger praktikplads her. Uanset, hvilken administration, du kommer til at arbejde i, skal du have en grundlæggende viden om etiske normer i en organisation. I dag fylder telefonisk kontakt med kunder/klienter/patienter/borgere meget, og derfor skal du lære at tale i telefon. Du skal også lære betydningen af både denne kommunikation og andre kommunikationsformer. Endelig skal du lære lidt om organisationsprincipper og arbejdsdelingsprincipper, da disse har stor indflydelse på dit arbejde. I faget får du også et overfladisk kendskab til nogle af de vigtigste erhvervsretlige love, samt loven om tavshedspligt. Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde. Elevforudsætninger Du skal have gennemført HG1 år, eller tilsvarende uddannelse for at kunne vælge dette fag.

20 Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål, hvor eleven skal kunne: 1. arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål 3. samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces 5. medvirke ved kundeserviceopgaver og forholde sig til kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden 6. medvirke ved løsning af administrative og økonomiske opgaver ud fra kvalitative og etiske normer 7. forholde sig til forretningsforståelse ved at medvirke i løsning af konkrete opgaver 9. udvise jobparathed ved hjælp af kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og forhold 10. tilpasse kommunikation sprogligt, kulturelt og teknologisk i forhold til forskellige kommunikationssituationer Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: 1. prioritere og tage ansvar for planlægning, udførelse og afslutning af arbejdsopgaver 2. analysere en problemstilling og opstille alternative løsningsmodeller 8. løse salgs- og kundeserviceopgaver, hvor eleven anvender viden om kundeadfærd, kulturelle normer og værdier 9. arbejde struktureret med administrative og økonomiske opgaver ud fra kvalitative og etiske normer 10. anvende forretningsforståelse i løsningen af konkrete opgaver 12. forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og som medarbejder i en given virksomhed 13. udvise jobparathed gennem kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og - forhold

21 Beskrivelse af læringselementet: Offentlig administration, herunder: opgavefordeling, organisation, arbejdsopgaver hos stat, region, kommune samt sygehuse og politi. Administrationsopgaver, både i private og offentlige virksomheder: arbejdsopgaver, indkøb, telefonkontakt/ telefonkommunikation, organisation, blanketter, intern og ekstern kommunikation. Erhvervsretlige love:( Aftalelov, Loven om tavshedspligt) Læringsmiljøet Læringsaktiviteten gennemføres både praktisk og teoretisk, og der indgår klasseundervisning, virksomhedsbesøg, eksterne foredragsholdere, gruppearbejde, elevpræsentationer, opgaveløsning og diskussioner. Lærerrollen Din lærer vil have rollen som faglig vejleder og vil sammen med dig tilrettelægge dig og din gruppes arbejde. Og læreren vil give dig oplæg til de forskellige læringselementer og være konsulent for dig og din gruppe gennem processen. Elevrollen Du skal være aktiv i forhold til at planlægge og gennemføre arbejdet i samarbejde med din gruppe. I forbindelse med klasseundervisning forventer vi en aktiv og engageret deltagelse. Krav til produkt og proces Du skal løse en større opgave/problemstilling sammen med en gruppe. I opgaven vil der også indgå et rollespil. Opgaven formuleres sammen med dig og gruppen, så I kommer til at arbejde med et emne, der interesserer jer. Jeres besvarelse skal fremlægges for klassen samt jeres lærer. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Skriftligt projekt, graden af aktiv deltagelse i timerne, personlige kompetencer Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Bedømmelsen foregår og afgives som: Standpunktskarakter, som afgives efter at faget er afsluttet. Ressourcer og rammer

22 Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i fælles studierum.

23 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Planlægning, administration og sagsbehandling Type VOF Elevrettet beskrivelse Faget planlægning, administration og sagsbehandling gennemføres i simuleret virksomhed. Sammen med din gruppe etablerer du en handelsvirksomhed. De forskellige virksomheder handler med hinanden indbyrdes, og derigennem følger du hele arbejdsgangen i virksomheden fra indkøb, lager, kalkulation, markedsføring, salg, til fakturering og regnskab. Simuleringen foregår som en tro kopi af virkelighedens verden med leverandører, bank, kunder osv. Den eneste forskel er, at der er tale om simulerede varer og penge. Emner som indgår i faget: Valg og tilrettelæggelse af arbejdsgange Arbejdsplanlægning Sagsstyring Organisation Administration Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Dine kompetencer skal som minimum være: IT bestået på niv. E eller tilsvarende EØ bestået på niv. E eller tilsvarende Og du har gennemført HG 1. år eller tilsvarende Læringselementer

24 Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager både til opfyldelse af nedenstående fælles og særlige kompetencemål: (indenfor kontor) Nr. Kompetencemål S1. Prioritere og tage ansvar for planlægning, udførelse og afslutning af arbejdsopgaver S2. Analysere en problemstilling og opstille løsningsmodeller F1.+ Arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og S3. resultater i forhold til opstillede mål F2.+ Arbejde med personlig og faglig udvikling S4. (livslang læring) i faglige og organisatoriske F3.+ S5. omstillingsprocesser Samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces S6. Arbejde metodisk med planlægning administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter S7. Medvirke ved typiske opgaver i virksomhedens handels- og logistikfunktioner ud fra en forståelse af handlens betydning nationalt S8. Løse salgs- og kundeserviceopgaver, hvor eleven anvender viden om kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden F6.+ S9. F7.+ S10. F8.+ S12. F9.+ S13. F10.+ S14. F11.+ S15. F12+. S16. Arbejde struktureret med administrative og økonomiske opgaver ud fra kvalitative normer Anvende forretningsforståelse i løsningen af konkrete opgaver Forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder som medarbejder i en given virksomhed Udvise job parathed gennem kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og forhold Tilpasse kommunikation sprogligt, kulturelt og teknologisk til en virksomheds forskellige kommunikationssituationer og kanaler Vurdere og vælge teknologiske værktøjer og anvende dem rationalt og hensigtsmæssig ved opgaveløsning Udføre konkrete beregninger med og uden anvendelse af hjælpemidler og udvise talforståelse S17. Forholde sig til internationaliseringens betydning for en virksomheds strategi, organisation og servicekoncepter S18. Udarbejde typiske skriftlige fremstillinger inden for det administrative område under anvendelse af nuanceret sprog samt korrekt retstavning og tegnsætning S19. Anvende grundlæggende funktioner inden for systemer, tekstbehandling, regneark, præsentation, internet, samt andre relevante it baserede værktøjer i udførelse af typiske administrative og servicemæssige kommunikationsopgaver. Derudover bidrager læringselementet til opfyldelse af nedenstående særlige kompetencemål: (indenfor handel) S17. Arbejde med salg, service og indkøb ud fra en

25 helhedsforståelse af en virksomheds logistik og infrastruktur S18. Anvende standardiseret mundtlig og skriftlig sprogbrug ud fra et givent koncept og under forståelse af sammenhængen til virksomhedens kvalitets- og servicekoncept inden for typiske salgs- og servicemæssige områder Beskrivelse af læringselementet: Du vil opnå viden om og praktisk kendskab til hvordan planlægning, administration og sagsbehandling foregår i en virksomhed, herunder håndtering og arkivering af dokumenter mm. I forløbet vil du sammen med 2-3 andre indgå i en simu-virksomhed, hvor samarbejde og processen vægtes højt. Du og din gruppe vil undervejs blive udfordret på mange forskellige måder, og du skal bevise, at du kan håndtere mange forskelligartede situationer og problemstillinger, meget tæt på virkelighedens verden. Til slut i forløbet skal du sammen med din gruppe præsentere jeres færdige resultat, og hermed vise at du har opnået samtlige kompetencer inden faget. Læringsmiljøet Lærerrollen Læreren vil komme med et kort oplæg i starten af forløbet, hvorefter læreren primært vil være vejleder og konsulent. Elevrollen Du vil i starten være lyttende, hvorefter du i samarbejde med din gruppe vil være aktiv og engageret i processen med at planlægge og gennemføre arbejdet. Krav til produkt og proces I forbindelse med præsentationen i slutningen af forløbet skal der afleveres en overskuelig og struktureret mappe til brug for bedømmelsen. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Arbejdsprocessen Struktur i mapperne Andre opgaver Præsentationen af forløbet

26 Udover dette bedømmes du også på personlige kompetencer: Engagement Samarbejde Arbejdsindsats Initiativ Tilstedeværelse Bedømmelsen foregår og afgives som: Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i en af skolens klasselokaler indrettet med et område til hver virksomhed/gruppe, hvor der er mulighed for anvendelse af relevant IT-udstyr og relevante programmer, såsom Office-pakken.

27 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Kulturforståelse med henblik på international handel Type VOF Elevrettet beskrivelse Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Emner som indgår i faget: Landeportrætter Kultur og religion Omgangsformer takt og tone Handelsrelationer Samfund Internationaliseringens betydning Globalisering Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Udbydes på både 1. og 2. år Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål:

28 Prioritere og tage ansvar for planlægning, udførelse og afslutning af arbejdsopgaver. Analysere en problemstilling og opstille alternative løsningsmodeller. Arbejde selvstændigt og ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål. Samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces. Medvirke ved typiske opgaver i virksomhedens handels- og logistikfunktioner ud fra en forståelse af handlens betydning nationalt og internationalt. Løse salgs- og kundeserviceopgaver, hvor eleven anvender viden om kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden. Tilpasse kommunikation sprogligt, kulturelt og teknologisk til en virksomheds forskellige kommunikationssituationer og kanaler. Vurdere og vælge teknologiske værktøjer og anvende dem rationelt og hensigtsmæssigt ved opgaveløsning. Beskrivelse af læringselementet: Læringsmiljøet Lærerrollen Underviser, vejleder, konsulent. Elevrollen Aktiv deltagelse, refleksion, åbenhed, være i stand til at anskue problemstillinger fra forskellige vinkler, arbejde selvstændigt. Krav til produkt og proces Løbende fremlæggelser som afrunding på emner, som indgår i faget (se ovenfor). Afsluttende præsentation af selvvalgt internationalt marked. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Samarbejde Aktiv deltagelse Anvendelse af teori Kreativitet Løbende fremlæggelser Den afsluttende præsentation Bedømmelsen resulterer i en samlet karakter efter 7-trins skalaen

29 Bedømmelsen foregår og afgives som: Afsluttende karakter Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i fælles studierum.

30 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Erhvervspraktik HG 1 C Type VOF? Elevrettet beskrivelse Erhvervspraktik er for dig som ikke helt ved, hvad du vil være, og som gerne vil prøve forskellige brancher og blive bedre afklaret. Du kan vælge en praktikplads i en butik, på et kontor eller inden for handel. Du får selv din aftale i stand med virksomheden. Varighed 2 uger? Elevens arbejdstid En uge svarer til 37 timers arbejdsuge i virksomheden. Elevforudsætninger Ingen specifikke Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål. Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: 8. arbejde ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål, 9. arbejde med innovation og personlig og faglig udvikling (livslang læring) i faglige og organisatoriske omstillingsprocesser, 10. samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces, 11. medvirke ved planlægning, administration og opfølgning af salgs- og markedsføringsaktiviteter, 12. medvirke ved kundeserviceopgaver og forholde sig til kundeadfærd, kulturelle normer og værdier samt betydningen af personlig fremtræden, 13. forholde sig til forretningsforståelse ved at medvirke i løsning af konkrete opgaver, 14. forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og som medarbejder i en given virksomhed, 15. udvise jobparathed ved hjælp af kendskab til grundlæggende arbejdsfunktioner og - forhold, 16. tilpasse kommunikation sprogligt, kulturelt og teknologisk i forhold til forskellige kommunikationssituationer,

31 Beskrivelse af læringselementet: Formålet med erhvervspraktikken er at give eleverne et indtryk af, hvordan det er at arbejde i en butik, på et kontor eller i en handelsvirksomhed. Og at de får mulighed for at varetage nogle af de mest almindeligt forekommende arbejdsopgaver. Praktikken erstatter et VOF fag (valgfri områdefag). Der vil sideløbende med praktikken være en opgave som skal løses, i form af iagttagelser af virksomhedens arbejdsmetoder, koncept og kultur. Læringsmiljøet Lærerrollen Læreren er under praktikperioden kontaktperson og vil hjælpe med evt. spørgsmål eller opståede problemer. Læreren vil besøge eleven i praktikperioden. Elevrollen Eleven skal udvise selvstændighed og ansvarlighed overfor den pågældende virksomhed. Eleven skal overholde den pågældende virksomheds regler og normer, herunder være hygiejnisk og ordentligt påklædt. Krav til produkt og proces Udarbejdelse af opgave sideløbende bestående af iagttagelser af virksomhedens arbejdsmetoder, koncept og kultur. Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Vurdering af praktikkens forløb på baggrund af samtale med eleven og praktikvært. I evalueringen vil indgå: Dine evner til at samarbejde i virksomheden Dine evner og lyst til at tage initiativ i virksomheden Dine evner til at overholde aftaler og tid Samt vurdering af sideløbende opgave. Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen Bedømmelsen foregår og afgives som: standpunktskarakter

32 Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område.

33 Læringsaktivitet Aktivitetens navn Iværksætteri HGi Type VOF Elevrettet beskrivelse Opstart af egen butik/café/anden virksomhed. Her vil du få et realistisk indtryk af, hvad det vil sige at drive din egen virksomhed. Du skal være i stand til selvstændigt at udarbejde en forretningsplan, der vil overbevise banken om, at din idé er bæredygtig. Gennem hele forløbet får du et godt overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du vil starte din egen virksomhed. Emner som bl.a. indgår i iværksætteri: Idéudvikling Idégrundlag Idé, mål og koncept Produkt Budgetter Finansiering Markeds- og kundebeskrivelse Målgrupper Markedsføring Varighed 45 lektioner I tillæg hertil forventes 20% ekstra elevtid til hjemmearbejde Elevforudsætninger Et vist niveau i samtlige grundfag er en fordel. Læringselementer Mål med læringselementet: Læringselementet bidrager til opfyldelse af de fælles kompetencemål.

34 Læringselementet bidrager til opfyldelse af følgende særlige kompetencemål: Arbejde med innovation og personlig og faglig udvikling (livslang læring) i faglige og organisatoriske omstillingsprocesser. Samarbejde med andre og bidrage til drøftelse og løsning af problemstillinger og dermed tage medansvar for den faglige, personlige og sociale del af en arbejdsproces. Udføre konkrete beregninger med og uden anvendelse af hjælpemidler på baggrund af talforståelse. Arbejde selvstændigt og ansvarligt og vurdere egen indsats og resultater i forhold til opstillede mål. Anvende forretningsforståelse i løsningen af konkrete opgaver. Arbejde med metoder til udvikling af nye forretningsområder (innovation) og etablering af virksomhed (iværksætteri). Anvende konceptforståelse i planlægning og løsning af salgsopgaver. Beskrivelse af læringselementet: Undervisningen tilrettelægges projektorienteret, hvori bl.a. indgår gæstelærere, virksomhedsbesøg, lærerstyrede forløb samt videoindslag. Først vil der være en teoretisk del, hvor man lærer de forskellige emner. Herefter skal du på egen hånd arbejde med opstart af en virksomhed. Du og din gruppe får selv stor indflydelse på valg af forretningsidé. Der arbejdes med begrebet forretningsplan. En forretningsplan er en detaljeret beskrivelse af din virksomhed, dens idé og målsætninger. Læringsmiljøet Lærerrollen Din lærer vil have rollen som faglig vejleder og inspirator undervejs. Læreren vil give forskellige faglige oplæg og fungere som konsulent og koordinator under hele processen. Elevrollen Du skal selv være aktiv i forhold til at planlægge og gennemføre arbejdet i samarbejde med din gruppe. I forbindelse med klasseundervisning og virksomhedsbesøg forventer vi en aktiv og engageret deltagelse. Krav til produkt og proces

35 Der skal afleveres: En forretningsplan (en detaljeret beskrivelse af din virksomhed, dens idé og målsætning Budgetter Portfolio PowerPoint eller hjemmeside som præsentationsværktøj Mundtlig præsentation af hele idéen Evaluering/bedømmelse Dine faglige kompetencer vil blive vurderet efter, i hvor høj grad du lever op til de mål, der er beskrevet under læringselementet. I bedømmelsen indgår: Afleveringsopgaver, graden af aktiv deltagelse i timerne samt evnen til at kombinere teori og praksis. Derudover bedømmes du på dine personlige kompetencer, herunder samarbejdsevne, samt din evne til at præsentere slutproduktet. Bedømmelsen resulterer i en karakter efter 7-trins skalaen. Bedømmelsen foregår og afgives som: En kort mundtlig evaluering efter fremlæggelsen. Senere en skriftlig tilbagemelding med både positiv og negativ feedback påført en karakter. Karakteren vil desuden fremgå af det endelige skolebevis. Ressourcer og rammer Lærerkvalifikationer: Undervisningen varetages af HG lærere med fagkundskaber indenfor det pågældende område. Lokaler og udstyr Undervisningen foregår i klasselokale med anvendelse af relevant audio/video udstyr, samt i fælles studierum. Deltagerne medbringer i stor udstrækning egne bærbare computere.

Herunder de særlige kompetencemål. Alle elever har været igennem alle kompetencemål i løbet af deres 2-årige HG.

Herunder de særlige kompetencemål. Alle elever har været igennem alle kompetencemål i løbet af deres 2-årige HG. Kompetencemål hg 2. år: Udover kompetencemålene skal eleverne også måles på opnåelse af faglige i grundfagene dansk, engelsk, tysk, EØ, IT, samfundsfag, tysk og salg&service. Det afsluttende niveau i det

Læs mere

Uddannelsesplan for Ny Mesterlære Elevens navn: CPR-nr.: Aftaler om elevens uddannelsesplan. Ajourført:09-05-2014

Uddannelsesplan for Ny Mesterlære Elevens navn: CPR-nr.: Aftaler om elevens uddannelsesplan. Ajourført:09-05-2014 Aftaler om elevens uddannelsesplan Her noteres dato og aftale vedr. 1) Introduktion, hvor elev og kontaktlærer udarbejder forslag til uddannelsesplan. Eleven bliver logget på og får introduktion til IBC

Læs mere

HG - GRUNDFORLØBET K O M P E T E N C E M Å L O G G R U N D F A G S K R A V

HG - GRUNDFORLØBET K O M P E T E N C E M Å L O G G R U N D F A G S K R A V HG - GRUNDFORLØBET K O M P E T E N C E M Å L O G G R U N D F A G S K R A V Grundforløbet til de merkantile elevuddannelser beskriver, hvilke kompetencer eleverne skal opnå, før de kan indgå en uddannelsesaftale

Læs mere

Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen.

Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen. Formål: Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig, men det er også vigtigt, at

Læs mere

Arbejdsmarked og karriere

Arbejdsmarked og karriere Arbejdsmarked og karriere Formål: I projekt 3 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig,

Læs mere

At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG.

At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG. Formål: At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interessere

Læs mere

HG UNDERVISNINGS- OG FORLØBSBESKRIVELSER 2012/13. Salg & Service Niv. F, E og D

HG UNDERVISNINGS- OG FORLØBSBESKRIVELSER 2012/13. Salg & Service Niv. F, E og D Klasse HG1A Fag / Niveau Undervisningsmål Fagbetegnelsen, jf. bekendtgørelse Salg & Service Niv. F, E og D Jf. bekendtgørelsen Undervisningens mål er, at eleven opnår indsigt og færdigheder i markedsførings-

Læs mere

Innovation og iværksætteri

Innovation og iværksætteri Innovation og iværksætteri Formål: Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig,

Læs mere

Projekt Træning HGS. Godt købmandskab

Projekt Træning HGS. Godt købmandskab Projekt Træning HGS Godt købmandskab 2013 Formål: Formålet med træningsprojektet er, at klæde dig på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter de 12 uger på

Læs mere

Grundforløbsprojekt for trin 1 Aalborg Handelsskole, Strandvejen 2011

Grundforløbsprojekt for trin 1 Aalborg Handelsskole, Strandvejen 2011 Grundforløbsprojekt for trin 1 Aalborg Handelsskole, Strandvejen 2011 Læringsaktivitetens navn Grundforløbsprojekt; detailelev: Innovation Formål På Aalborg Handelsskole har vi valgt, at eleverne skal

Læs mere

HG2 FÆLLES KOMPETENCEMÅL

HG2 FÆLLES KOMPETENCEMÅL Vi anbefaler, at der indgår mål fra alle seks kompetencer/fag i begge grundforløbsprojekter på HG2. Følgende beskrivelser kan du anvende, når du planlægger dit temaprojekt og arbejder med problemformulering

Læs mere

Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder.

Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder. HG-VALGFAGSMODELLEN Butikslinjen Valgfag: Dekoration og design Grundforløbspakker Butikslinjen med erhvervspraktik Valgfag: Kreativ/salg Business Valgfag: Delvis valgfri HG-voksen Valgfag: Valgfri HG-almen

Læs mere

Grundforløbsprojekt Detail. Klasse xx, 2014

Grundforløbsprojekt Detail. Klasse xx, 2014 Grundforløbsprojekt Detail Klasse xx, 2014 Grundforløbet afsluttes med et projekt. Dette projekt er grundlaget for en prøve, hvor du bedømmes på, om du har opnået de kompetencemål, som du skal opfylde

Læs mere

Uddannelsens navn Detailhandelsuddannelse med speciale Viden Djurs - EUD/EUX Business. Alle elever gøres bekendt med følgende ved fagets start.

Uddannelsens navn Detailhandelsuddannelse med speciale Viden Djurs - EUD/EUX Business. Alle elever gøres bekendt med følgende ved fagets start. Grundforløbsprøve inden for Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsens navn Detailhandelsuddannelse med speciale Viden Djurs - EUD/EUX Business Grundforløbsprøven Alle elever gøres bekendt med

Læs mere

HG UNDERVISNINGS- OG FORLØBSBESKRIVELSER 2012/13

HG UNDERVISNINGS- OG FORLØBSBESKRIVELSER 2012/13 Klasse HG 2A (Odder) Fag / Niveau Samfundsfag niveau C Undervisningsmål Undervisningens mål er, at eleven 1) kan afdække problemstillinger vedrørende økonomiske kredsløb og balance- og fordelingsspørgsmål,

Læs mere

Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer

Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer Formål: Grundforløbsprøven er en prøve i de 5 ugers undervisning, du har fået i det uddannelsesspecifikke fag. Prøven skal danne et grundlag for,

Læs mere

Handelsprisen Kulturværftet fremtidens mødested? Detail

Handelsprisen Kulturværftet fremtidens mødested? Detail Handelsprisen 2011 Kulturværftet fremtidens mødested? Detail 2 Kulturværftet Den 10. oktober 2010 åbnede Kulturværftet i Helsingør. Formålet og visionen, blev vedtaget og formuleret på følgende måde i

Læs mere

Handelsprisen Kulturværftet fremtidens mødested? Kontor

Handelsprisen Kulturværftet fremtidens mødested? Kontor Handelsprisen 2011 Kulturværftet fremtidens mødested? Kontor 2 Kulturværftet Den 10. oktober 2010 åbnede Kulturværftet i Helsingør. Formålet og visionen blev vedtaget og formuleret på følgende måde i foråret

Læs mere

Opkvalificering af ufaglærte i detailhandelen. Fra ufaglært til faglært. Faglig opkvalificering i detailhandelen. Uddannelsesnævnet. Juni 2013.

Opkvalificering af ufaglærte i detailhandelen. Fra ufaglært til faglært. Faglig opkvalificering i detailhandelen. Uddannelsesnævnet. Juni 2013. Opkvalificering af ufaglærte i detailhandelen. Fra ufaglært til faglært. Faglig opkvalificering i detailhandelen. 1 1. Indledning Det Faglige Udvalg for Detailhandelsuddannelser har udarbejdet en uddannelsesstruktur

Læs mere

Fælles standard for grundforløbsprøven - Detail

Fælles standard for grundforløbsprøven - Detail Fælles standard for grundforløbsprøven - Detail Uddannelsens navn Butiksetablering - Detail Detailuddannelse med specialer I dette forløb skal I etablere en virksomhed i detailsektoren. I må selv vælge

Læs mere

Den lokale undervisningsplan. Kontoruddannelse med speciale Administration

Den lokale undervisningsplan. Kontoruddannelse med speciale Administration Den lokale undervisningsplan Kontoruddannelse med speciale Administration Generelt om Erhvervsuddannelserne (EUD) på Roskilde Handelsskole EUD er en ud af tre afdelinger på Roskilde Handelsskole, Bakkesvinget

Læs mere

Grundforløbsprøven det uddannelsesspecifikke fag - Detail

Grundforløbsprøven det uddannelsesspecifikke fag - Detail Grundforløbsprøven det uddannelsesspecifikke fag - Detail Uddannelsens navn Case - Detail Detailuddannelse med specialer Du skal tage udgangspunkt i din SIMU-virksomhed, når du nu skal præsentere din virksomhed.

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Eventkoordinator Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence til at vælge

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailuddannelsen med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Finansuddannelse. Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: EUX. Vejledende uddannelsestid. 5 uger (afkortet for HHXS og HGS)

Finansuddannelse. Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: EUX. Vejledende uddannelsestid. 5 uger (afkortet for HHXS og HGS) Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for HHXS og HGS) 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Finansuddannelse EUX Formålet med faget er, at eleven

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelsen med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Handelsuddannelsen med specialer Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med specialer Uddannelsestid Merkantile uddannelser: 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang merkantil

Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang merkantil BEK nr 345 af 27/03/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, j.nr. 062.71N.391 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailuddannelsen med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Kontoruddannelse med specialer

Kontoruddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence til at

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandel med speciale

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandel med speciale Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandel med speciale Butik og E-handel Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere

1. Praktiske oplysninger... 2

1. Praktiske oplysninger... 2 Lokal undervisningsplan 2010-2011 EUD-merkantil Ishøj 1. Praktiske oplysninger... 2 2. Pædagogiske, didaktiske og metodiske overvejelser... 2 a. Afdelingens overvejelser:... 2 Planlægningsprincipper for

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med specialer Uddannelsestid Merkantile uddannelser: 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler

Læs mere

Grundforløbsprojekt for trin 1 Aalborg Handelsskole, Strandvejen 2011

Grundforløbsprojekt for trin 1 Aalborg Handelsskole, Strandvejen 2011 Grundforløbsprojekt for trin 1 Aalborg Handelsskole, Strandvejen 2011 Læringsaktivitetens navn Grundforløbsprojekt; detailelev: Messe Formål På Aalborg Handelsskole har vi valgt, at eleverne skal afslutte

Læs mere

Eventkoordinatoruddannelse med specialer

Eventkoordinatoruddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Eventkoordinatoruddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Detailhandelsuddannelse med specialer

Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Detailhandelsuddannelse med specialer

Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Udkast til. I medfør af 4, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsuddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 171 af 2. marts 2011, fastsættes:

Udkast til. I medfør af 4, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsuddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 171 af 2. marts 2011, fastsættes: Udkast til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang merkantil I medfør af 4, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsuddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 171 af 2. marts 2011, fastsættes:

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelsen med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Uddannelsespræsentation

Uddannelsespræsentation Uddannelsespræsentation Mommark Handelskostskole Mommarkvej 374 6470 Sydals www.bcsyd.dk Mail: bcsyd@bcsyd.dk Handelsassistent salg Tlf. 73425525 Fax 7440 7169 Kontorets åbningstider: Mandag - torsdag

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailuddannelsen med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Kontoruddannelsen med speciale EU-Business Formålet med faget er, at eleven udvikler

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedelsesdato: den 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/04/2013

Læs mere

Erhvervsintro: Undervisningens mål er at eleven på et grundlæggende niveau kan:

Erhvervsintro: Undervisningens mål er at eleven på et grundlæggende niveau kan: LUP - lokal undervisningsplan for GF1 Business (EUD og EUX - detail, handel og kontor) Erhvervsfag 1-3: Beskrivelse af opbygning og læringsmål i forhold til de enkelte projekter jf. bekendtgørelse om grundfag,

Læs mere

Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2013-2014

Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2013-2014 Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2013-2014 HG generelt side 2 HG Basis 1. år side 3 HG Basis 2. år side 4 HG Uniform side 5 HG Digital Handel side 6 HG Fashion & Fitness side 7 HG Festival

Læs mere

EØPRAF3 redegøre for virksomhedens etablering, herunder virksomhedstype, ejerform m.m. SSPRAF7 opnår. grundlæggende kendskab til

EØPRAF3 redegøre for virksomhedens etablering, herunder virksomhedstype, ejerform m.m. SSPRAF7 opnår. grundlæggende kendskab til Salg & Service-opgaver 1 Butikkens profil (branche, størrelse, idé, mål, politikker mv.) (SSPRAE4, EØPRAF3, EØPRAE3) 2 Butikkens nær- og fjernmiljø (SSPRAE2) 3 Analyse af butikkens kunder som forbrugere

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Handelsuddannelse med specialer Uddannelsestid Merkantile uddannelser: 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven

Læs mere

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE EUX BUSINESS en ny dobbeltuddannelse VELKOMMEN TIL EUX BUSINESS Med EUX Business får du både EN ERHVERVSUDDANNELSE OG EN GYMNASIAL EKSAMEN. EUX Business gennemføres på HANDELSSKOLEN, enter for Kontor og

Læs mere

Grundforløb 2: Kosmetiker

Grundforløb 2: Kosmetiker Grundforløb 2: Kosmetiker Formålet med grundforløbet er, at du bliver i stand til at indgå i den daglige arbejdsgang i en klinik. Du lærer at udføre kosmetiske behandlinger herunder kosmetisk ansigtsbehandling

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Ernæringsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Ernæringsassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato 24. februar 200 Ernæringsassistent Udstedt af det faglige udvalg for ernæringsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april

Læs mere

Detailhandelsuddannelsen med specialer

Detailhandelsuddannelsen med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelsen med specialer Detailhandelsuddannelsen med specialer Vejledende uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent Udstedelsesdato 5. juli 0 Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent Udstedt af Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 39 om uddannelserne i den

Læs mere

Ingen tilknytning Undervisningsplanen består i sin helhed af fire hoveddele samt tre dele vedrørende bedømmelse:

Ingen tilknytning Undervisningsplanen består i sin helhed af fire hoveddele samt tre dele vedrørende bedømmelse: Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale HF1 og HF2 Læringsaktivitet Samfundsfag

Læs mere

EØ: 1. Virksomheden Virksomhedstyper Virksomhedens interessenter Placering i omverdenen Virksomhedens ejerforhold Virksomhedens idé og mål

EØ: 1. Virksomheden Virksomhedstyper Virksomhedens interessenter Placering i omverdenen Virksomhedens ejerforhold Virksomhedens idé og mål Virksomhed Titel Elever Præsentation af forløbet Omfang Planlægning (Elevernes forudsætninger inden forløbet starter) XL-BYG Tømmergaarden Gjern Forretningsforståelse GF 2 - voksen Eleverne skal med deres

Læs mere

Karrieremuligheder i en virksomhed

Karrieremuligheder i en virksomhed Karrieremuligheder i en virksomhed Uddannelse og job; eksemplarisk forløb i 7.-9. klasse. Faktaboks I forløbet arbejdes med følgende 2 kompetenceområder og mål: Komptenceområde: Fra uddannelse til job

Læs mere

Lektioner 34 Teamkoordinator Anni Hjorth Thomsen Billede Der er intet billede til denne læringsaktivitet. Uddannelse Indgang Service (07/2004)

Lektioner 34 Teamkoordinator Anni Hjorth Thomsen Billede Der er intet billede til denne læringsaktivitet. Uddannelse Indgang Service (07/2004) Hovedforløb_5: frisør Elevrettet beskrivelse Du skal arbejde med klippe- og friseringsteknikker ved brug af Pivot Points terminologi i både damearbejde og herrearbejde samt arbejdstegninger. Du arbejder

Læs mere

Undervisningsplan for grundforløb 2: Frisør CPH WEST, Glentevej 61, 2400 København NV. Grundforløb: Frisør

Undervisningsplan for grundforløb 2: Frisør CPH WEST, Glentevej 61, 2400 København NV. Grundforløb: Frisør Grundforløb: Frisør Formålet med grundforløbet er, at du bliver i stand til at indgå i den daglige arbejdsgang i en salon. Du får rutine i farvning af bryn og vipper samt i hårvask og hovedbundsmassage.

Læs mere

Grundforløb: Fitness

Grundforløb: Fitness Grundforløb: Fitness Formålet med grundforløbet er, at du bliver i stand til at indgå i den daglige arbejdsgang i et fitnesscenter. Du får grundlæggende viden om kommunikation og service og andre receptionsområder.

Læs mere

Uddannelsespræsentation

Uddannelsespræsentation Uddannelsespræsentation Mommark Handelskostskole Mommarkvej 374 6470 Sydals Tlf. 73425525 Fax 7440 7169 Handelsassistent salg med brancheretning VVS Kontorets åbningstider: Mandag - torsdag kl. 7.30-16.00

Læs mere

Bekendtgørelse om finansuddannelsen

Bekendtgørelse om finansuddannelsen BEK nr 428 af 07/05/2018 Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/03889 Senere ændringer til

Læs mere

Lokal undervisningsplan, EUD-merkantil Grundforløb og skolepraktik, Taastrup

Lokal undervisningsplan, EUD-merkantil Grundforløb og skolepraktik, Taastrup Lokal undervisningsplan, EUD-merkantil Grundforløb og skolepraktik, Taastrup 1. Praktiske oplysninger... 2 2. Pædagogiske, didaktiske og metodiske overvejelser... 2 a. Afdelingens overvejelser:... 2 Planlægningsprincipper

Læs mere

Kontoruddannelse med speciale

Kontoruddannelse med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for HHXS og HGS) 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med speciale EUX Formålet med faget

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 378 af 8. april

Læs mere

Lokal undervisningsplan. Hg for voksne

Lokal undervisningsplan. Hg for voksne Lokal undervisningsplan Hg for voksne 2010/2011 Forord Denne undervisningsplan beskriver undervisningen inden for grundforløbet til de merkantile erhvervsuddannelser for voksne kursister ved Zealand Business

Læs mere

Kontoruddannelse med speciale

Kontoruddannelse med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for HHXS og EUS) 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med speciale EUX Formålet med faget

Læs mere

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling.

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling. Læringsaktiviteter Læringsaktivitet: Dansk (EUD) Elevrettet beskrivelse: EUD grundforløb 1: Under læringsaktiviteten Dansk vil du arbejde med at styrke dine forudsætninger for at benytte det danske sprog

Læs mere

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse Den røde tråd i din uddannelse Skole Praktik Praktik 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sådan bruger du uddannelsesmappen side 3-5 2. Kontaktinformationer

Læs mere

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Kreativitet og herunder håndarbejde anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag. Der undervises i håndarbejde i modulforløb fra 3. - 8.

Læs mere

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis FAGPRØVEN Den Digitale Kontoruddannelse Niels Brock Videreuddannelse Fra teori til praksis Indledning Fagprøven er den store afslutning på en erhvervsuddannelse, hvor eleven skal binde de elementer sammen,

Læs mere

Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer

Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer Udstedelsesdato: Den 1. juli 2008 Udstedt af Det faglige udvalg for Detailhandelsuddannelse med specialer i henhold til bekendtgørelse nr. 149

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Uddannelsesordning for Eventkoordinatoruddannelse

Uddannelsesordning for Eventkoordinatoruddannelse Udstedelsesdato: 1. september 2008 Uddannelsesordning for Eventkoordinatoruddannelse Udstedt af det Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet i henhold til bekendtgørelse nr. 149 af

Læs mere

Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet.

Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet. HG uddannelsen Grundforløb/hovedforløb Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet. Trin 1 og trin 2 i en

Læs mere

Detailhandelsuddannelsen med specialer

Detailhandelsuddannelsen med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelsen med specialer Detailhandelsuddannelsen med specialer Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for hhxs og eus) 1. Fagets formål og

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb.

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Fagligt oplæg er et tværfagligt projekt på hhv. HF1 og HF2.

Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Fagligt oplæg er et tværfagligt projekt på hhv. HF1 og HF2. Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale HF1 og HF2 Læringsaktivitet Fagligt oplæg

Læs mere

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag. Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst:

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag. Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst: Skabelon til uddannelsesspecifikt fag Bilag 2 Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: [uddannelsens navn]

Læs mere

Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole Formål og indhold for faget sløjd Formålet med undervisningen i sløjd er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, der knytter sig til

Læs mere

IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse

IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Undervisningsministeriet. 12. januar 2011 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Handelsuddannelse med speciale

Handelsuddannelse med speciale Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Handelsuddannelse med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker

Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker Udstedt af det faglige udvalg for mediegrafikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 462 af 14. april

Læs mere

Lokal undervisningsplan UCH. Hovedforløb Tekstil. (For elever med start i 2012 og herefter)

Lokal undervisningsplan UCH. Hovedforløb Tekstil. (For elever med start i 2012 og herefter) Lokal undervisningsplan UCH Hovedforløb Tekstil (For elever med start i 2012 og herefter) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRAKTISKE OPLYSNINGER... 3 2. UNDERVISNINGSPLANEN - FORMÅL... 3 3. SKOLENS PÆDAGOGISKE

Læs mere

Eventkoordinatoruddannelsen

Eventkoordinatoruddannelsen Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Eventkoordinatoruddannelsen Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for hhxs og eus) 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at

Læs mere

Eventkoordinatoruddannelsen

Eventkoordinatoruddannelsen Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Eventkoordinatoruddannelsen Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for hhxs og eus) 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at

Læs mere

Detailhandelsuddannelsen med specialer

Detailhandelsuddannelsen med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelsen med specialer Detailhandelsuddannelsen med specialer Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for hhxs og eus) 1. Fagets formål og

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker

Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. januar 2018 Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker Udstedt af det faglige udvalg for mediegrafikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 462 af 14. april

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til web-integrator

Uddannelsesordning for uddannelsen til web-integrator Uddannelsesordning for uddannelsen til web-integrator 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 557 af 28. april 2015 om uddannelsen

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG Erhvervsuddannelse HG Et godt afsæt Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse HG HG - din vej til en spændende erhvervskarriere Med en HG uddannelse fra Varde Handelsskole

Læs mere

Kontoruddannelse med speciale

Kontoruddannelse med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for HHXS og EUS) 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med speciale EUX Formålet med faget

Læs mere

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger.

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger. Innovation C 1. Fagets rolle Innovation C omfatter viden inden for invention, innovation og diffusion. Innovation beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner.

Læs mere

EUD BUSINESS - EUX BUSINESS. Detail handel event kontor 2. DEL

EUD BUSINESS - EUX BUSINESS. Detail handel event kontor 2. DEL EUD BUSINESS - EUX BUSINESS Detail handel event kontor 2. DEL VELKOMMEN TIL GRUNDFORLØB2 EUD BUSINESS - EUX BUSINESS Med EUX kan du gå ALLE VEJE, du vil 2. del på business grundforløbet er for dig, som

Læs mere

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Indledning Studieplanen for Marketing studieretningen skal være medvirkende til, at der er sammenhæng og kontinuitet i undervisningen samt sikre,

Læs mere

Uddannelsespræsentation

Uddannelsespræsentation Uddannelsespræsentation Storkunde Mommark Handelskostskole Mommarkvej 374 6470 Sydals Tlf. 73425525 Fax 7440 7169 Kontorets åbningstider: Mandag - torsdag kl. 7.30-16.00 Fredag kl. 7.30-14.00 1 Varighed

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Detailuddannelsen med speciale Butik og E-handel Formålet med faget er, at eleven

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

Innovation C. HH 3. år. Grenaa Handelsskole. J. P. Josiassensvej Grenaa 2008/2009. Jan Clausen

Innovation C. HH 3. år. Grenaa Handelsskole. J. P. Josiassensvej Grenaa 2008/2009. Jan Clausen J. P. Josiassensvej 44 8500 Grenaa 2008/2009 Jan Clausen Indledning... 3 Eksamensprojekt innovation C.........4 Struktur på faget innovation C.6 Evaluering 8 Kilder...8 2 Indledning Hvorfor priorieteres

Læs mere

Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb. Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand

Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb. Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand 29. august 2014 Workshop: Elevplan og de nye grundforløb Oplægget viser hvordan ZBC, har organiseret

Læs mere