STJÆR AVIS. Nr årgang september, oktober og november Stjær set fra luften i 1954

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. Nr. 14 4. årgang september, oktober og november 2005. Stjær set fra luften i 1954"

Transkript

1 STJÆR AVIS Nr årgang september, oktober og november 2005 Stjær set fra luften i 1954 Læs om billedets tilsynekomst på side 4. Nogle mennesker har dybe rødder i Stjærs muld og er født og opvokset her. Andre er kommet til, gennem tiden og har slået rod. Alle er vi borgere i en by, hvis historie går langt tilbage. Stenalderfolk, jernalderfolk, vikinger, fæstebønder, selvejerbønder, handelsfolk og håndværkere har fyldt deres øjne, med Stjær Bakkers konturer. I nyere tid, er alle vi bymennesker vandret ind. Vi synes, der er så dejligt herude på landet, at vi må bo her og udvikle rødder, i det Stjærske samfund. Hvem er vi tilsammen? Er det muligt, at forene alle kræfter i by og på land - og tale med en fælles stemme, som kan høres i Skanderborg Storkommune? Og hvad med tvillingebyen Storring? Skal det være Storring-Stjærs Stemme? Læs om dette inde i bladet men sæt allerede nu kryds i din kalender ved lørdag den 12. november fra kl Denne dag, inviterer Stjær Boldklub og Stjær Sogns Borgerforening til en samlende, festlig og lærerig dag, i forsamlingshuset. Vi håber, der vil komme repræsentanter for alle grupper, klubber, foreninger, råd og institutioner i Storring og Stjær. Man kan også repræsentere sig selv. Alle er velkomne!

2 INDHOLD s. 3 Tove og Henrik s afskedsreception s november. Stjærs fremtid i storkommunen s november fortsat s. 6 Nye tider i Brugsen. Velkommen til Arne! s. 7 Brugsen, Motionsklub, Ældreråd s. 8 Julefrokost i Stjær og Art Jamming-succes! s. 9 Efterårsnetcamp, basecamp og fællesspisning s.10 Tunø rundt s.11.videre rundt s.12 Børnehaven og klubberne Værestedet s.13 Skolen, børneklubben s.14 KFUM spejderne s.15 Fællesbiblioteket på skolen s.16 Stemningsrapport fra sportsfestugen s.17 Tåstrup Sø retssagen s.18 Kirkelighed og virkelighed s.19 Adresser og nøglepersoner s.20 Aktivitetsliste mm. Borgerforeningsbestyrelsen sept. 2005: Bjarne Schøler Sørensen, formand, (bss), tlf.: , Pil Brudager, næstformand, (pb) tlf.: , / / Bent Skovsende, kasserer (bts), tlf. : , Roy Erik Blüthgen, referent, (reb) tlf.: , Gunnar Bonde Jensen (gbj), vicevært, tlf.: , Geert Jensen (gj), vicevært, tlf.: , Orla Andersen og Hans Pedersen er revisorer UDLEJNING AF FORSAMLINGSHUSET.. er på tlf.: eller Huset udlejes for hele week-enden fra fredag til søndag, til flg. priser: For medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring For ikke medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring Personale: Vi har kontakt til lokale kokke, kogekoner og tjenere, der kan lejes samtidig med huset. Overnatning: Vi har kontakt til lokale overnatningssteder i Tåstrup og Veng. Læs mere her: forsamlingshus.stjaer.net BØRNEFØDSELSDAG i Forsamlingshuset - book i god tid på tlf.: eller mail: Vil I holde børnefødselsdag en hverdagseftermiddag, kan det lade sig gøre på flg. betingelser: Man skal være medlem af Borgerforeningen. Man skal selv gøre rent. Man skal være ude af huset inden kl. 17. Det koster 400 kr. HUSK GIROKORTET! Borgerforeningen skriver Stjær Avis, for at prøve at give et samlet overblik, over vores by s aktiviteter. ALLE er velkomne til at sende stof til avisen. Stjær Avis betales, indtil videre, af medlemmernes kontingent. Hvis du vil støtte arbejdet med Stjær Avis, så meld dig ind i Borgerforeningen. Fælles Fodslaw i byen: Flaskepost og Stjær Avis. Boldklub og Borgerforening arbejder på at lave Flaskeposten og Stjær Avis til et fælles blad i Storring-Stjær området. Bestyrelsesmøder - holdes i BaseHouse og er åbne møder. Kom og vær med. Alle er velkomne! Næste møde er tirsdag den 20. september kl ALT hvad bestyrelsen foretager sig og tænker, det være sig referater, arbejdsfordeling, aktivitetsliste, ønsker for huset og byen, er nu lagt ud på portalen under: Foreninger & Grupper > Borgerforening. Her kan bestyrelsens arbejde følges på tæt hold! Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktion: Bjarne Schøler (erhverv, foto), Roy Blüthgen (pc layout) og Pil Brudager, (illustr., foto, ansvars.hav.) Stjær Avis uddeles denne gang i Storring!! På grund af Lokalsamfundsdagen, lørdag den 12. november, hvor vi indbyder Storring til at deltage uddeles dette nummer af Stjær Avis også i Storring. De 120 ekstra aviser, betales af landdistriktpuljepenge! Redaktionen bor Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten tlf /

3 Tak for 23 års tro tjeneste! Det er hørt, at myggenettene var i brug både nat og dag på Grønlandsturen... 3

4 Lørdag den 12. november fra kl , i forsamlingshuset: Stjærs fremtid i den nye storkommune Boldklub og Borgerforening inviterer til en samlende, festlig og lærerig dag, i forsamlingshuset. Vi håber, der vil komme repræsentanter for alle grupper, klubber, foreninger, råd og institutioner i Storring og Stjær. Man kan også repræsentere sig selv. I oktober måned udsender vi en folder til alle, med oplæg og program for dagen. Følgende kan læses, som optakt: Stjærs gamle identitet FORSIDEBILLEDET, Stjær set fra luften i 1954, hænger nu i forsamlingshuset, i 100x70 cm, i perfekt kvalitet. Det var oprindelig vores mening, at få affotograferet de forskellige kolorerede luftfotos, fra 1950 erne, som findes på væggene i flere hjem i byen. Men det ville blive meget dyrt, at få disse fotos affotograferet og det ville fylde en hel væg i forsamlingshuset, hvis man skulle ha et nogenlunde indtryk af Stjær anno ca Pludselig, en dag i foråret, kom en mand fra Kastrup Luftfoto, forbi Vindskovgård, for at sælge et luftfoto af gården fra Jeg spurgte, om de mon også havde taget billeder af hele byen, dengang i halvtredserne, da de fløj rundt og fotograferede. Det mente han, de havde men vi skulle betale en mand for at lede efter det, i deres arkiver. Det gjorde vi og et par måneder efter kom der to fine sort/hvide luftfotos af Stjær i gamle dage. Vi fik lavet det ene i 100x70 cm. Det kostede kr. Vi har brugt nogle af de penge, vi fik i 100 års fødselsdagsgave. Vi synes, det er god investering og at det ligesom hører til, at vi har et billede af det bondesamfund, det nye årtusinds Stjær er rundet af. I begyndelsen af 1950 erne er der 18 gårde og huse i Stjær og der bor mellem 400 og 500 mennesker i byen, med opland. I 1966 bliver Storring-Stjær og Galten sogne sammenlagt og får én sognerådsformand i spidsen. Kommunen får navnet Galten Kommune. I 1970 kommer Skivholme til. Man kommer op på mennesker - og sognerådsformanden bliver borgmester. I 1978 er befolkningstallet vokset til mennesker i Galten Kommune. I 1996 er der mennesker - og Stjær, med 894 sjæle, er én af 8 landsbyer i Galten kommune. I september 2005 er der mennesker i Galten kommune, i Skanderborg kommune, i Hørning kommune, i Ry kommune og 784 i Voerladegård, Dørup og Hem. Stjærs nye identitet Den 1. januar 2007 lægges de fire kommuner, plus lidt af Brædstrup Kommune, sammen. Vi bliver så Stjær i Skanderborg Kommune med ca mennesker, fire store byer og omkring 50 landsbyer. Geografisk er Stjærs beliggenhed nær midten af den nye storkommune og i det nye storkommunale landskab, er vi så én blandt ca. 50 landsbyer, med tilsammen næsten halvdelen af kommunens befolkning, ca Landsbyerne i storkommunen hedder: Foerlev, Vrold, Tåning, Horndrup, Ejer, Ovsted, Ris, Tebstrup, Brørup, Ustrup, Båstrup, Hylke, Stilling, Gram, Vitved, Fruering, Virring, Skårup, Hvolbæk, Svinsager, Gjesing, Skivholme, Herskind, Sjelle, Skjørring, Skovby, Storring, Stjær, Høver, Nr. Vissing, Søballe, Veng, Hårby, Mesing, Jeksen, Adslev, Dørup, Bjertrup, Blegind, Fregerslev, Flensted, Låsby Stationsby, Gammel Ry, Alling, Boes, Alken, Illerup, Bjedstrup, Fiirgårde, Svejstrup, Tulstrup, Tørring, Låsby, Voerladegård, Dørup og Hem (måske flere) af disse landsbyer er lokalcenterbyer (med skole, hal, indkøbsmuligheder mm.) resten er mindre landsbyer - dvs. oplandslandsbyer til de store byer og lokalcenterbyerne. De store byer er som bekendt: Skanderborg, Hørning, Ry og Galten. Fremtidens Storring-Stjær? Storring-Stjær med ca mennesker eller mere 1) Hvordan kan vi samle alle gode kræfter indadtil så vi kan tale med én stemme udadtil og skal det være Storring-Stjærs stemme? Skal vi f.eks. ha et fællesråd/ landsbyråd? 4

5 2) Hvordan bliver vi medspillere, i et sprællevende netværk af ALLE landsbyer, i storkommunen? Landsbyernes eller landdistrikternes stemme. 3) Hvordan bliver vi hørt og taget med på råd så vi får medansvar for udviklingen, i vores by, i landområderne omkring os og i storkommunens landdistrikter i øvrigt? Samtalestation for bønder, byfolk, politikere og embedsmænd i Storkommunen. Det første, af ovenstående tre spørgsmål, skal vi gerne finde svar på, den 12. november. Roy og jeg er med i gruppen, af andre landsbyer, der arbejder på løsningsmodeller på spørgsmål to og tre. Det fortæller vi om den 12. november. Læs videre: Til bønder og byfolk i Storring og Stjær Halvdelen af Skanderborg storkommunes befolkning, ca mennesker/xxx vælgere, bor på landet. I de kommende år, vil der ske en om-møblering af de regerende institutioner, i vores område, p.gr.af strukturreform og kommunesammenlægninger. Dette vil præge vores land og vores fremtid. Hvis vi ønsker, at være aktive medspillere i denne udvikling, er det vigtigt, vi engagerer os, i Skanderborg storkommunes udvikling. Det er os, der bor i landdistrikterne, der har tankerne og idéerne til områdets udvikling. Det er os, der dagligt mærker de behov, de forskellige aldersgrupper, i det åbne land og i landsbyerne, har. Det er os, der ved, hvad der kan gøre livet, lettere, mere spændende, udfordrende og trygt, i et lokalsamfund, der er omgivet af marker, åbne vidder, skove og store horisonter. Et lokalsamfund, placeret som en summende oase, hvor veje mødes. Vi må lægge alle kræfter sammen nu - og komme med kvalificerede bud, på vore landdistrikters fremtid. Derefter må vi finde nye måder, til at føre vore idéer frem på tinge, så vore tanker og idéer bliver hørt og godtaget og brugt til at handle efter - af dem, vi vælger til at bestemme. Hvis du har et æg og jeg har et æg og vi bytter, har du et æg og jeg har et æg. Hvis du har en idé og jeg har en idé og vi bytter, har du to idéer og jeg har to idéer. Kinesisk ordsprog Det er jo ligetil men hvordan lægger vi kræfterne og idéerne sammen? Projekt: NYE DEMOKRATIFORMER I SKANDERBORG STORKOMMUNE (Vi skrev om dette projekt i sidste avis men det er lidt mere konkret nu, så I får hele den korte version ) En gruppe folk i Ry, RyVisionsGruppe har formuleret et projekt (udført i ), om nye demokratiformer i Ry. Dette ønsker de at udbrede til hele storkommunen. De har fået kr fra indenrigsministeriets landdistriktspulje, til at føre det ud i livet i og har indbudt en landsby fra hver af de gamle kommuner til at deltage i et pilotprojekt. Vi er fem byer, som er blevet indbudt, det er Voerladegård (Brædstrup kommune), Hylke (Skanderborg kommune), Alken (Ry kommune), Blegind (Hørning kommune) og Stjær (Galten kommune). (Blegind har desværre meldt fra!) Som én af disse fem udvalgte byer, har vi forpligtet os til, at holde en landsbydag i Stjær, inden kommunalvalget i november. Vi får kr, til at gøre det for! Denne dag skal samle så mange mennesker fra Storring-Stjær området, som muligt og give os en følelse af, at vi ønsker at stå sammen. Der vil være observatører fra de andre landsbyer i projektet, med på dagen. Vi er også inviteret til deres landsby-dage. På forskellige måder, med udefra kommende kloge folk, folk der har erfaring med forskellige lokalsamfundsmodeller vil vi samle os om, hvad vi vil med vores by? Hvilke projekter de forskellige foreninger, grupper, råd og institutioner brænder for og måske har liggende i frøposer? Har vi fælles ønsker for byen? (- måske cykelstier i hele området). Hvordan kan vi støtte hinanden, i at føre disse ting ud i livet.? Fra landsbykonferencen i januar 2004, er der stadig mange gode ideer, vi kan tage frem. Hvis vi ikke ønsker, at Skanderborg og de andre store byer, skal styre udviklingen og bruge alle pengene, primært på byudvikling, må vi op på tæerne nu. Dette demokrati projekt fra RyVisionsGruppe, hjælper os i gang og giver os kr. til formålet. Det er da et godt tilbud! Sæt kryds ved lørdag den 12. november i kalenderen! Der er Samlingsdag i dit lokalsamfund! Den 12. november, skal vi samles om, at samles, i Storring-Stjær. Det skal være en festlig og lærerig dag. Vi regner med at afslutte dagen med en god middag og underholdning, helst af den lokale slags så vi rigtig kan mærke, hvor mange resurser vi har at byde på, i vores dejlige område. Det er Boldklubben og Borgerforeningen, der sammen udformer og står for lørdag den 12. november. Hvis andre har lyst til at være med i arrangørgruppen, eller give en hånd med, på selve dagen, er I hjertelig velkomne. Ring eller mail til Pil. 5

6 Nye tider for Dag li Brugsen i Stjær vores økologiske varer, som vi får fra firmaet Urtekram. Jeg vil gerne rette en stor tak til Carsten fra Bøvlinggård. Han har bidraget med mange værdifulde oplysninger og tips til vores økologiske varesortiment. Udvidelse i sigte. Bestyrelsen for Dag li Brugsen håber på at få tilladelse til en længe tiltrængt udvidelse, så arealet om 1½-2 år er forøget med godt 100 m 2 i butikken og yderligere 80 m 2 til lager og kontor. Udvidelsen skal ske omme bagved, og vil bl.a. betyde, at aflæsning af varer ikke længere skal foregå ved læsserampen ved siden af indgangen. I dag er der til tider næsten kaos, når de kæmpestore lastbiler fra COOP kører slalom mellem parkerede biler for at komme hen til læsserampen. Indgangspartiet skal måske udvides, så der bliver plads til flaskeautomat Udvidelsen skulle også sikre, at der bliver bedre forhold for personalet. De er ikke optimale i dag, konstaterer Arne. Arne Mogensen har siden 1. august været uddeler i Dag li Brugsen i Stjær. Sammen med det øvrige personale har han på den korte tid allerede fået sat sit præg på både indretning, åbningstider og varesortiment. Området forrest i butikken er blevet indrettet, så der er mere plads til frugt og grønt, non-food afdelingen er flyttet over i modsatte side, og der er lavet en stor afdeling til økologiske varer. Samtidig er der skabt lidt mere gangplads, så lokalet nu føles større og fremtræder mere lyst og venligt, og det er blevet lettere at manøvrere indkøbsvognen igennem butikken. Åbningstiden er ændret, så der nu er åbent alle dage fra 9-19, også lørdag og søndag. Det er der kommet mange positive tilkendegivelser på, siger Arne, og allerede i den første weekend med de nye åbningstider havde vi en omsætning, der var ca. 20 % større end normalt. Fokus på nethandel. Handel via Internettet er i kraftig udvikling, og Stjær er en god by med mange veluddannede folk, som med fordel vil kunne handle på nettet. Arne vil derfor gerne slå et slag for Nettorvet, hvor der findes mange gode tilbud. Han har gode erfaringer med det fra sin tid som uddeler i Virring, hvor folk købte både badeværelsesmiljøer, sofaer, skabe og andre møbler. Man bestiller det blot på Nettorvet (husk at bestille, så det leveres via Dag li Brugsen i Stjær, red.), så kontakter vi kunden, når det ankommer til butikken. På den måde kan man undgå at køre land og rige rundt efter de gode tilbud. Der er også gode tilbud på vine på Nettorvet, og i lighed med frugtordningen, kan man få leveret månedens vinkasse. Arne har planer om, at der skal være en Pc i butikken, som kan benyttes af kunderne til handel på Nettorvet. - Jeg har fået en fantastisk velkomst her i Stjær, med så mange håndtryk og gode ønsker for fremtidens samarbejde, at det er helt overvældende, siger Arne. Og folk har været flinke til at komme med ideer og forslag til, hvad de kunne tænke sig, vi skal have på hylderne. Stor efterspørgsel på økologiske varer. Gårdbutikken Bøvlinggård er desværre lukket, på trods af, at mange kunder i Stjær gerne vil købe økologiske varer. - Efter de lukkede, er der mange, som har spurgt efter økologiske varer hos os, fortæller Arne. Den store efterspørgsel gjorde, at vi valgte at udvide økoafdelingen. Det var dejligt at mærke, at kunderne med det samme kvitterede ved at købe Vinsmagning i Stjær? Arne har mange ideer til, hvordan Dag li Brugsen bliver en levende medspiller til lokalbefolkningen i en landsby med mange aktive beboere, foreninger og aktiviteter. Vinsmagning er en af dem. - Jeg har interesseret mig for vin, siden jeg var helt ung, fortæller Arne, og i min læretid i Brugsen i Kværndrup fik jeg lov til at stå for hele vinafdelingen. I Virring startede vi med vinsmagning for 7-8 år siden. Det blev efterhånden vældigt populært, så de sidste 3 år har der været folk på venteliste til de 100 pladser Vi har haft nogle rigtig gode aftener med en foredragsholder udefra, som har haft et bestemt tema på programmet, f.eks. sydamerikanske vine, eller specielle druetyper. 6

7 Vinsmagningerne blev arrangeret i samarbejde med Husmoderforeningen, som arrangerede ostebord m.m. Forrige år udvidede vi det med en lille lun ret, og sidste år gav vi den hele armen med en 3-retters menu fredag aften. Det blev en kæmpesucces. Arne har allerede nu planer om at arrangere en vinaften i Stjær, det bliver sidst i oktober eller først i november, så folk kan godt begynde at glæde sig. Børn og Dag li Brugsen. - Jeg kunne også godt forestille mig et arrangement i forbindelse med julen, hvor der serveres æbleskiver og Gløgg, måske i forbindelse med at juletræet tændes, siger Arne. Eller børnehavens børn kunne lave julepynt til udendørs udsmykning. Og så kunne vi lave et arrangement med klejner og godter i forbindelse med afsløringen. Halloween er en anden begivenhed, som har udviklet sig i Danmark. Der kunne måske laves noget i den forbindelse, med græskarmænd og sådan noget.. Fremtiden. Det er tydeligt, at Arne, som sammen med sin kone har 3 børn, har stort kendskab til børnefamiliernes ønsker og behov. - Jo mere, vi kan inddrage børnene og deres familier i forskellige arrangementer, jo større er mulighederne for, at Dag li Brugsen ikke blot kan overleve, men også udvikle sig til gavn for lokalsamfundet, siger han. Vi kan ikke konkurrere med discountbutikkerne på prisen, i stedet for skal vi lægge vægt på ferskvarer, altså frugt & grønt, brød, kød og pålæg og mejeriprodukter. Og vi skal hele tiden lytte efter kundernes ønsker og behov, så vi får en god dialog med folk i Stjær om, hvordan deres Brugs skal være i fremtiden. Arne er ved at have talt sig varm nu. Det er tydeligt, at han brænder for sagen, og har mange gode ideer til, hvordan Dag li Brugsen kan udvikle sig i Stjær. - Jo flere arrangementer, vi er med i, jo større mulighed har vi for at kunne gøre den forskel, som jeg mener, vi bør gøre. Og med den store opbakning og varme velkomst, jeg har fået i Stjær, ser fremtiden lovende ud. Jeg håber, at vores kunder vil fortsætte med at komme med ønsker til varesortimentet og forslag til, hvordan Dag li Brugsen i Stjær skal være i fremtiden. Jeg er i hvert fald åben overfor alle ønsker og forslag til forbedringer, slutter Arne. Klubber, grupper, foreninger, råd.... MOTIONS-VANDRE-NØRKLE- KLUBBEN I KLUBHUSET Torsdag den 29. september kl Sidste torsdagsvandring i år! Vi afslutter med en hyggestund i huset. Torsdag den 6. oktober kl Starter vinterens Nørkleklub i Klubhuset. Alle er velkomne! Søndag den 2. oktober kl ca.18 Vandretur Tunø Rundt/ læs side Alle er velkomne! Venlig hilsen Susanne Røgen Storkommunalt ikke politisk! Der er snart valg til det nye ÆLDRERÅD i Skanderborg Storkommune. Det er vedtaget ved lov i 1995, at alle kommuner i kongeriget, skal ha et ældreråd: De vises råd, ku man fristes til at sige. Ligesom i gamle dage, vil man indsamle den viden og erfaring, ældre mennesker besidder, til at indrette vores samfund bedst muligt, for ældre. Endvidere skal alle lovforslag, der vedrører ældre, til høring i ældrerådet. Hvis du er førtidspensionist eller over 60 år, kan du vælges ind i ældrerådet. Siden 1995, har Niels Bager fra Stjær, været medlem af Galten Ældreråd. Lige nu, skal der gerne vælges tre fra Galten kommune, til at repræsentere os, i det nye store Skanderborg Ældreråd, der vil blive på 15 medlemmer. Ry 3, Hørning 3, Galten 3 og Skanderborg 6 - repræsentanter. Held og lykke til Arne og Dagli Brugsen med planerne. Det bliver spændende at følge. Bjarne Valget foregår fra den 13.- den 25. okt. Skulle du ha lyst til at stille op til Ældrerådet, kan du ringe til Henry Simonsen/tlf: , der er formand for rådet nu - eller til Niels Bager/tlf.: og få mere at vide. pb 7

8 NYT NYT NYT Julefrokost i Stjær Stjær Boldklub arrangerer Julefrokost for Stjærs Erhvervsliv, bestyrelser, (kort)klubber osv.: Fredag den 25. november kl i Stjær Forsamlingshus Underholdning/musik ved Erik Sletting. Menuen bliver naturligvis en Julemenu. Prisen er ikke endeligt fastsat, men det forventes, at blive i lejet omkring de 200 kr. Øl, vand, snaps mm. kan købes. Der vil også være et kupontilbud i forbindelse med drikkevarerne. Tilmelding til Per Hedegaard og først til mølle princippet gælder. Interessen har været positiv og knap halvdelen af billetterne er forhånds reserverede. Julefrokosten afholdes i Forsamlingshuset i år, men hvis interessen er til det, kan det blive i Hallen til næste år. Pressemeddelelse: Art-Jamming har bidt sig fast! Europapremieren 10.september 2005 i Stjernholm Mejeri, i landsbyen Stjær, i Østjylland, var en fem-stjernet succes. Art Jamming er ført til Danmark, fra Hongkong, af Tina Kolding, der ejer Stjernholm mejeri sammen med sin mand. Tina var en inspirerende og klartseende vært så de fremmødte kunstnerspirer fik alle afprøvet talentet og forlod Jammen med mindst ét kunstværk, fra egen hånd. Der blev arbejdet koncentreret fra kl.10 til kl.15. Folk fra Skanderborg, Veng, Søballe, Høver og Stjær, havde fundet vej til mejeriets store, lyse atelier. Succesen fortsætter. Grundet den store efterspørgsel, holdes der, fra nu af, Art-Jamming en lørdag hver måned. Næste Art-Jam-Session bliver lørdag den 8. oktober. Er du interesseret, så kig ind på adressen eller ring til Tina på pb 8

9 Klubber, grupper, foreninger BASECAMP for lidt ældre nørder Efterårs-netcamp i forsamlingshuset Lørdag den 5. november kl til søndag morgen. Husk du skal ha orden i din computer, inden du kommer - tjek følgende hjemmefra: Din PC skal være installeret med et opdateret virusskjold og du skal ha en fuld systemscanning umiddelbart før campen. Dette er meget vigtigt, da vi ellers risikerer, at netop din PC er får hele netværket til at gå ned. Du skal ha et netværkskabel, der er min. 5 meter langt. Har du ikke et, kan du købe et af os for 30 kr. Du skal ha strømkabel til både skærm og PC. NB: Der må ikke anvendes ulovlige spil og/eller programmer, ligesom ulovligt kopierede filer som f.eks. MP3, MPEG osv. ikke kan tillades på PC erne. Det er en betingelse for at være med, at man overholder disse regler og det er den enkelte deltagers eget ansvar, at PC eren er iorden. Da vi først starter kl er der ikke frokost, men lidt sunde snacks, til at starte på. Tag en madpakke med, hvis du ikke har spist, før du kommer. Ellers vil alting være som det plejer de gode voksne vil forkæle Jer der vil være eftermiddags lækkerier, sund aftensmad, cool natmad og friske rundstykker til morgenmad. Der er masser af saftevand og I kan købe sodavand. Alt det usunde, må I selv medbringe hvis I ikke kan undvære det! Voksne der kunne tænke sig at tage en tre-firetimers omsorgs-vagt, (det er rigtig hyggeligt) kan ringe til Gitte Bundgård: / mail: Voksne it-kyndige, der kan tage en teknisk 3-4 timersvagt, (det er lige så hyggeligt) kan ringe til Roy, /mail: Campen koster 100 kr. Man skal gå i 3. klasse, eller derover, for at deltage. TILMELDING: Send en mail til Pil på : senest mandag den 31. oktober. Skriv navn, adresse, tlf. nummer og klasse. Vi ses opsætter- og omsorgsgruppen 9 Onsdag den 2., 9., 16. og 23. november 2005 gentager vi successen i BaseHouse. Vi holder "BaseCamp" for "lidt ældre PC nørder", der er interesseret i at vide mere om PC'en og dens anvendelse. Den 2. november vil vi kort genopfriske Word, Excel og e- mail, samt sludre lidt om de emner, vi tager op de følgende tre onsdage. Af emner, der eventuelt kunne tages op, er: Digital fotografering - og hvad gør vi så med billederne, når vi har taget dem? "Undervisningen" sker alle onsdagene kl og koster kr. 10 pr. gang. Med venlig hilsen Bent Skovsende Kom til Fællesspisning i Stjær! Èn dag om måneden, hvor du ikke selv skal tænke på at lave mad Èn dag om måneden, hvor dine børn spiser med gode kammerater Hvor dine børn får nye kammerater Hvor vi får ekstra tid derhjemme, inden maden bliver serveret kl Èn dag, hvor du får hilst på nye Stjær borgere og får en snak over en kop kaffe. Èn dag, hvor vi på skift skal knokle i køkkenet med andre køkkenknoklere. Èn dag, hvor børnene er godt trætte, når vi forlader stedet Det er nogle af de oplevelser, vi har med os hjem, når vi går til fællesspisning. Ja, der er mange børn. De leger og har det dejligt. I fællesskabet omkring vores fællesspisning, er vi bevidste om at give plads til børnene, men også til de voksne, som gerne vil snakke. På tværs af aldersgrupper, starter vi hver gang med en sang eller sangleg. Det giver en dejlig ro indtil maden kommer på bordet og vi får hilst på hinanden. I sommermånederne arrangerer vi 2 gange fællesspisning som et grillarrangement i en dejlig central have. Det er en fredag. Så er der er tid til et glas rødvin og masser af leg. Indtil nu, har vi ikke måttet aflyse pga af dårligt vejr. Vejrguderne og de overdækkede terrasser har været med os! Har du lyst til at deltage, for at se, om det er noget for dig, så har vi fællesspisning næste gang: 26. september 28. november 30. januar 27. februar 24. april 16. juni- Nygården Vi spiser altid kl ! Ring til Heidi: /mail: Vi vil glæde os til at møde jer! Børn er IKKE en betingelse for at deltage.

10 TUNØ RUNDT Det var tidlig morgen midt i juni. Brugsens facade sov søndagslænge. Torvet var øde, på nær en enkelt sengehårsvandrende morgenbrødshenter, der sjokkede af sted, i joggingtøj og hvid papirbagerpose. Pludselig blev der liv. Ni morgenfriske, i fuldt vandreudstyr, kørte ind på pladsen, hoppede ud, åbnede bagagerum, flyttede rundt på rygsække, hoppede ind igen og kørte bort, i retning af havet. Igen var torvet stille...de rundstykkehentende blev hyppigere men ved skibet i Hov, gik VandreBanden ombord, i MS Tunøfærgen. I skibets restaurant måtte kun indtages på stedet indkøbt føde, så kabyssen i underste etage blev kapret. De medbragte papirbagerposer blev revet op. Termokaffe og masser af stærke, gamle danske, blev hældt i kopper og små glas og forsvandt. Der var herrebordet og damebordet. En ukendt, (med vanerne) forsøgte sig ved herrebordet, men nej - øhh, her er kønsopdeling nååh, så måtte man jo lade sig nøje med det stærke køn, men det var også nok det bedste bord. Undervejs, efter masser af snak, lidt stærk dansk og skål mellem bordene, herrebordet og damebordet, skiftede vejret og øverste dæk lod sig se, i fuld sol. Danmark dejligst, bølgen blå. blæsten er hvid over blågrønne toppe..lyset er skarpt over havet. Landgangen på den lille Kattegatø, skete til gengæld i fuld regn. Der var lukket op for de store sluser, i nogle lange øjeblikke så selskabet endte i tørlæ i skuret på havnen, sammen med resten af de nyankomne søndagsvandrere. Nogen, én i jakkesæt og hvid skjorte, begyndte højt, at fortælle, hvilken vej rundt, der skulle gå s. Vi fandt nu hurtigt ud af, at modsat rundt, ville passe os særlige fra Stjær, bedst. Regnen tyndede ud vi satte an til afgang: Hov, I derhenne, vent! vi går samlet, den anden vej. Hva r?. manden i jakkesæt råbte os an. Det var Stifttidendes KlubØstjyllands tur. Jamen vi er fra Stjær Avis sagde vi og vi går selv!! Store grin han troede et øjeblik, vi var nogle af de får, der var betroet i hans varetægt. barn, der ville gå på kanten den ku vist godt brække af - og der var langt ned. Så var bord og bænke i sigte aahh, her var plads til de fleste så nu skulle tæpperne vel i brug. Men nej...eller jo, men ikke som tæpper. Vil du ha én? En rund dåseøl, blev lynet frem af det første tæppe, der også indeholdt cola og andre spændende drikkevarer, i afkølet, sval tilstand. Det var termodåserør! Så sociale ku man jo nok sige de var, de mænd, men på en lidt anden måde, end først antaget. Nå, midt i hvile- og drikkepausen, begyndte der pludselig at blive en voldsom trafik, på den smalle sti. Stifttidendes jakkesæt klædte anfører var nået frem, fra den anden side og fra nu af hilste og hej ede vi til den modgående strøm, af vandrende fra Klub Østjylland. De ku vist godt ha tænkt sig rastebordet men nu var vi jo kommet først. Således fyldt op, med vand og drikke fortsatte turen. Fuglene var mange forskelligartede. Der blev set skarv, toppet skallesluger, tejst, digesvaler..og det var ikke tilladt, at færdes på stranden, fordi flere af disse sjældne fugle ynglede i klinterne. Det stod faktisk i en fin lille folder, der blev præsenteret på skibet men først på næstsidste side: Af hensyn til ynglende tejster ved Nørreklint, opfordres publikum til at benytte stien på toppen af klinten, frem for stranden, i perioden 15. april 15. juli. Det gælder også lystfiskere. (Ingen i vores gruppe, var nået frem til denne side i folderen og vi skrev 12. juni.) Så af sted - forbi campingpladsen, vejret var superbe, der blev gået til nu, vi havde det hele for os selv. Det var ret sociale mænd, der var, i vores gruppe. Et par af dem havde lange rør i en rem over skulderen. Det måtte være sammenrullede tæpper, måske med vandtæt vrang, så hele selskabet kunne sidde tørskoet, i det våde græs. Tænk at de slæbte dem med, øen rundt. Nu foldede naturen sig ud. Blåt hav, hvidt sand, drivende skyer over flydende landstriber på horisonten. Hvad var nu hvad, af naboøerne...og hvad var fastlandet. Der var stort udsyn. Også grønne nuancer fyldte øjet, brudt af rødlilla vildroser med summende gule smørhuller, hvor brumlebier og andre insekter mæskede sig i honning og blomsterstøv. Det var så dansk og dejligt, så godt for øje, øre, sjæl og næse. Og vi gik bare der, højt over havet. Og det var sommer og det var søndag. Et langt stykke rundt, begyndte trangen til at sidde, at melde sig. Rastestedet, sagde de stedkendte, var indenfor rækkevidde. Vi gik på det yderste udhæng. Det var ikke en børnesti, det her! Når man forsigtigt lagde på sig på alle fire og kiggede ned, ku man fornemme højden, i mave og knæ og at udhænget hang frit i luften. Det skulle der ikke stå s på. Tænk hvad et hurtigt 10 Neeej se der er et tov. Det ser farligt ud der er langt ned hva? Pælen tovet var tøjret i, rokkede lidt men virkede sikker nok. Nede lå stranden med rullesten, bølgebrus og

11 eventyr. Huhh barndomsoplevelser kriblede i maven der var fem voksne børn, der måtte prøve at fire sig ud over kanten. De andre takkede nej. Hvem vil først? En stærk mand gik i front. Det gik godt. Man faldt ind i huller undervejs og mistede fodfæstet, men bare man klamrede sig til tovet og focuserede på skrænten, gik det uden skrammer. Så stod vi der, på strandens store rullesten, efter en vild nedtur - og kiggede op på de tilbageblevne, små bitte, højt oppe, der vinkende råbte: Vi følger Jer heroppefra. Jah, det gjorde de nok. også gået op for os, at stranden må være forbeholdt rugende fugle, i denne tid. Mennesker henvises til stien på klinten. Her på vest siden af øen, havde havet et mørkere udseende. Her var blæst og højt bølgebrus. Det lignede og lød næsten som Æ Vesterhav. Stenene var store og runde så der måtte hoppes. Det var en vanskelig og ret anstrengende gangart, fra sten til sten - og man var nødsaget til at kikke ned, hver gang man satte foden. Der var ingen flad strand at gå på, kun havet og stenene og klinten, der rejste sig lodret. Vi spredtes lidt, kiggede sten, samlede, det var en anden verden, end den grønne sti, vi havde forladt. Nu spotter vi oppeholdet. Vores strandfærd er slut. Det går ad blomstrende strandenge til havn og campingplads. Et lunt lille indelukke åbner sig i rosenhækken, med udsigt til revet. Til læger og sygeplejersker, står der på et skilt. Men der er ingen hvidkitlede personer i nærheden, så den medbragte Tunøfrokost pakkes ud. Ølrørene lynes op. Under grin og skæg, kommer de små skrappe i plasticbægre - og nu er der ingen kønsopdeling, men frit valg på alle pladser. Hov, to små gråbrune sten, fik pludselig lange ben og pilede af sted langs skrænten. Der er flere nu er de både foran os og bagved os. Mågeskriget fra himlen skærer i trommehinderne. En tæt sværm af voksne måger cirkler over os og skriger grimt. Et par stykker tager retning direkte imod os, staller og går op, i god tid. Pyh ha det er utrygt det her. Hitchcoks fuglene står pludselig skarpt i erindringen. Hvad er det vi har vovet os ud i? Hvis man skal holde fremdriften, på rullestenene, må man konstant kigge ned. Angsten for angreb oppefra, får kvinderne til at søge ly bag de største mænd. Samtidig holder de arme og jakker over hovedet. Ka vi komme op? Der holdes rådslagning - skrænten tages i øjesyn den er næsten lodret. Mågerne skriger, havet bruser og viser tænder, ungerne vrimler alle vegne. Ka vi gå tilbage? Det er langt, så der er kun én vej: Fremad! Filosofisk tænkning fra Tunø Avis Det vigtigste i al fremgang er næste skridt. På det værste stykke holder vi tæt sammen. Mon også mændene er urolige indeni? Men hvor er her dog smukt det er næsten som en drøm og mågekoloniens udstrækning stopper ved næste pynt. Skrig og havbrus stilner, ungernes futten rundt ophører. Vi runder pynten og vandrer ind i endnu en ny, helt majestætisk, stille verden. Klinterne er høje og lodrette og midt på væggen er der store huller, huler. Her sidder parvis, store sorte alkefugle med en lille hvid tegning på brystet. Tejsterne. Roligt iagttager de os forbipasserende, rejsende og vejrer øjensynlig ingen fare. Det er et helt fremmed synsindtryk vi får på nethinden, her på Tunø, en ganske almindelig, dansk junidag. Men det er Pyh ha, sikken tur. Der er mange strandhistorier at fortælle til oppeholdet der ikke havde haft besvær med at følge os, på grund af de skrigende mågesværme over vore hoveder. De havde været lidt bekymrede for os, sagde de. Om det var en god tur? Ta med næste gang og døm selv. Så kan I også besøge kirketårnet, der er fyrtårn kroen, den gamle smedie og den fine strikbutik - og få lækre Tunø-kartofler med hjem. Foto: Ole Lund Tekst: Pil Næste afgang til Tunø med MS Tunøfærgen Søndag den 2. oktober 2005 Vi starter fra Brugsen kl Hjemkomst ca. kl. 18 Tilmelding til Susanne Røgen ( ) eller Janni Schmidt ( ) senest fredag den 23. september/ grundet bestilling af sejlbilletter. Arr: Boldklubbens MotionsVandreklub. PS: Det er en tur for voksne 11

12 Børn og unge BØRNEHAVEN 5. oktober holder børnehaven høstfest for børn og familie fra kl I tiden inden høster vi, samler forråd til vinteren og sylter. Såfremt nogle borgere i Stjær har frugt, grøntsager mv. i overskud vil vi gerne komme og "høste" det. 2. november går vi til Bakkeskoven og finder "Kong Efterår". Vi tager ham med til Stærekassen, sammen med børnene og deres familie, hvor han bydes på varm kakao og boller, inden han går i hi for vinteren. 2. december henter vi juletræ sammen med bedsteforældre og spiser bagefter risengrød i børnehaven. Med venlig hilsen Stjær børnehave Klub Værestedet i Stjær Klub Værestederne Har holdt klubgames for første gang, her i Stjær. De 4 klubber i Galten, samarbejdede i år om klubgames. Deltagerne i klubgames er mini- og juniorklubberne (3. kl.-6. kl.9) og ca. 200 børn deltog. Ideen kom oprindeligt fra Skovby Mosegård og udviklede sig så til at blive dette store arrangement. Der har været nedsat en gruppe bestående af medarbejdere fra hver klub som har tilrettelagt hvad der skulle ske og det må siges at lykkedes til fulde. Vi håber at klubgames bliver en tradition på sigt. Der Der var mange specielle ting at prøve, bl.a.: Foto: Kirsten Pedersen Vandglidebane, Hoppeborg, Tyggegummilangspyt, Slå søm i og Gøglerting. Hilsen Klubben 12

13 Skolen Skolens udendørs læringsrum er ved at tage form. Børneklubben i Stjær i Bethesda på Vesterbro er i gang igen efter sommerferien. Faktisk er det for ca gang har jeg forhørt mig om hos de gamle i Stjær, som husker længere tilbage end os tilflyttere. Nå ja, Solveig og Kristian Schmidt er vel ikke ligefrem 120 år, men siden missionshuset blev bygget i 1889 har der været søndagsskole i huset der, kunne de fortælle, og muligvis også før den tid i private hjem. Hvornår søndagsskolen blev omdøbt til børneklub er lidt uvist, men det havde den simple forklaring, at fra at have været om søndagen kl , blev det lagt på en hverdag, og er nu om tirsdagen kl Mon ikke nogen af dem, som er opvokset i Stjær husker søndagsskoleledere som møller Hans Schmidt (så er man vist højt oppe i alderen!), købmand i byen, Vagn Kahr, Jakob Taisbak, Marie Nielsen, Elva Nielsen, Ruth Jensen, for bare at nævne nogen af dem. Dengang var der ikke så mange børn i Stjær som i dag, men ikke desto mindre var det ikke vanskeligt at samle 30 børn (tallet har vel varieret). Dengang som nu var en vigtig ingrediens sang og bibelhistorie. Man havde allerede dengang syn for, at i kølvandet på at børnene er døbt, er det også naturligt at følge op med et tilbud om at lære noget om den kristne tro, som man er blevet døbt til. Og det vil blandt andet sige fortællingen af de gode bibelhistorier. Og det er, hvad vi stadigvæk også gør i børneklubben: fortæller børnene bibelhistorie og hvad der ellers hører den kristne tro til. Helt i tråd med den konservative Charlotte Dyrmoses forslag i sommerens medier om at lave kirkeklub (ligesom der findes trafikklub), hvor hun udtrykker ønske om, at den kristne børnelærdom er noget, børnene får et reelt kendskab til. For som hun siger: Det er faktisk denne kristne børnelærdom, som forældre og faddere i forbindelse med dåben forpligter sig til at give. Det kan gøres på så mange måder, og her ønsker børneklubben at være et tilbud om hjælp til dette. Men vi gør også andet end at fortælle bibelhistorie i børneklubben, faktisk meget andet. Først drikker vi saft og spiser kage, imens vi har en fortællerunde, hvor børnene er ivrige efter at fortælle nyt siden sidst. Så går vi videre med en eller anden aktivitet. Det kan være en hobby-præget klippeklistre sag, arrangeret leg/spil ude eller inde, bagning, film, og som noget nyt skal vi dette efterår besøge et par ældre mennesker i Stjær og høre dem fortælle fra livet i gamle dage. Som en ekstra krølle på halen bliver det også til et besøg på Mc Donalds. Og så er der endelig højtiderne (jul f.eks.) hvor der forberedes/hygges som sig hør og bør. Ca rydder vi aktiviteterne til side for at synge lidt sammen, og så runder vi det hele af med at høre bibelhistorie; 13

14 sommetider får børnene lov til selv at dramatisere historien. Vi giver også plads til deres mange spørgsmål, og når vi ber til sidst, lader vi gerne børnene selv foreslå, hvad/hvem vi skal be for. Trosbekendelsen og Fadervor hører selvfølgelig med i denne afdeling (som en del af den kristelige børnelærdom ). Til allersidst samler vi penge ind til gadebørn i f.eks. Honduras. Det kan være 50 øre, 2 kr. 5kr. og er absolut ikke noget krav, men bare en pædagogisk påmindelse om, at dele ud af vores overflod til dem, der (næsten) ingenting har plus en konkret hjælp for de børn, vi samler ind til. Børneklubben koster nemlig ikke noget, og der er heller ingen medlemsregistrering. Man kan møde op, når man har lyst, og slutte når man vil, men trofasthed er da en god ting! Vi håber at se mindst 30 børn i alderen 5-10 år i børneklubben i Stjær anno 2005! Vi er tre ledere i børneklubben: Nicolaj Wibe Nielsen, Inge Andersen og Ellen Højlund Nielsen. For yderligere information: tlf Venlig hilsen Ellen Nyt fra KFUM Den nye sæson hos KFUM-spejderne er nu godt i gang. Ja, det er med stor glæde at vi kan meddele at der er stadig ulve i Stjær. Vi har nemlig været så heldige at vi har fået en ny ulveleder, Betina. Betina er netop flyttet til Stjær sammen med hendes kæreste Thomas. De bor på Tåstrupvej. Betina har tidligere arbejdet med børn i en fritidsklub i Norge, og synes det kunne være oplagt at lade hendes erfaringer komme ulvene i Stjær til gavn. Vi byder hermed Betina velkommen. Det betyder også, at går du i 2. eller 3. klasse så mød op mandag aften kl i spejderhytten - og bliv en del af ulveflokken. Der er plads til flere. 14 Udendørs bageovn, ved spejderhytten Hvad sæsonen vil byde på for ulvene, vil tiden så vise, men det skal nok blive spændende. Udover de emner som Betina vælger at arbejde med vil der naturligvis også være gamle kendinge, som deltagelse i Oktoberdysten, afholdelse af BUSKgudstjeneste og naturligvis Spejderhjælpsugen, hvor både ulve og storspejdere skal tjene penge for at hjælpe gadebørn i Malawi. Hos storspejderne er det fortsat Nikolaj og Tobias som tager sig af troppen, hvilket de gør med bravour. Spejderne mødes tirsdage kl Den første tid vil sandsynligvis gå med at for de nyoprykkede spejdere godt integreret i troppen og få givet dem nogle nye udfordringer. Senere vil der for spejdernes vedkommende bl.a. blive tale om deltagelse i årets JOTA/JOTI weekend, hvor spejderne får mulighed for at snakke/chatte med spejdere fra andre lande. Ellers har det jo været en dejlig sommer med gode oplevelse for både ulve og spejdere. 10 ulve var på sommerlejr ved Dråby Strand, hvor de overnattede i telt. Efter indkvartering og aftensmad fredag blev der tid til en gåtur til stranden. Lørdag formiddag i strålende solskin var ulvene på en 6 km hike langs vandet som sluttede af med at de kravlede 48 m op ad en stejl skrænt. At gennemføre dette var en personlig sejr for mange ulve. Efter frokost var det meningen at ulvene skulle ud og sejle. De var godt på vej ned til båden, men så blev det et kanon tordenvejr regnen stod ned i stride strømme / det lynede og tordnede / ja det haglede endda. Så det var nogle rigtig våde ulve som vendte tilbage til lejren. Sejlturen blev derfor udsat til bedre vejr. I stedet blev der mulighed for en sneboldkamp, idet haglene havde lagt sig på teltdugene og af dem kunne der laves snebolde sneboldkamp om sommeren sejt. Sidst på eftermiddagen klarede det dog op igen, hvilke gav mulighed for at gennemføre de planlagte sejlture. Det var en god oplevelse. 3-4 ulve i båden ad gangen imens soppede de andre ved stranden. Efter aftensmad og lejrbål blev ulvene puttet. Senere endnu blev de kaldt på for at komme på natløb. De skulle hjælpe de døde soldaters sjæle med at vende tilbage til deres våde grav, således at de ikke gik igen på stranden ved Dråby og øen Hjelm for at lede efter deres hjelme. Ulvene havde desuden medbragt diverse tanter og onkler til at stå for madlavningen, vi vil hermed gerne sige tak for hjælpen. Hvad angår storspejderne, så var de af sted på korpslejr ved Guldborgsund. 6 spejdere og 2 ledere. Det blev en stor oplevelse, hvor Stjærspejderne boede i underlejren udfordringen. De var på løb, deltog i den store gudstjeneste, lavede knald-i-låget hatte, kæmpeknob og mange andre spændende ting. Der blev faktisk også tid til at tage i badeland. Så det havde været en rigtig god tur. Så med nogle gode ledere til vore børn ser vi den kommende efterårssæson i møde, men har du alligevel fået lyst til at give en hånd med, som kom bare, vi kan fortsat bruge den. Kontakt til spejderne / Dorthe Notlev/ KFUM-spejderne i Stjær

15 Stjær Fællesbibliotek på Stjærskolen Filmklub for efteråret 2005 og vinteren 2006 Fællesbiblioteket, starter igen filmklub for dagplejebørn, børnehavebørn og børn, der bliver passet hjemme. I år skal vi som noget nyt vise film fra en pc- projektor, men filmene vises stadigvæk på Stjærskolen i klasseværelse 03 EDB-værkstedet. Forældre er velkomne til at deltage. Filmen, der vises klokken 9.30, er for de mindste 0 3 år. Derefter fra klokken vises tre film for lidt større børn 3 5 år. Der er gratis adgang. Tirsdag den 4 oktober En Bamse og Kylling film En Alfon Åberg film Fluesuppen Biblioteket bliver betjent på følgende tidspunkter: Mandag Tirsdag Tirsdag den 22 november En Kaj og Andrea film Aben Oswald Drengen der spiste sin havregrød Tirsdag den 17 januar En Byggemand Bob film En Barbar film Rasmus Klump og hans venner Tirsdag den 14 februar En Postmand Per film Grethe Grimrian En Barbar film Tirsdag den 21 marts En Kaj og Andrea film En Alfons Åberg film Mathias skal i skole Den lokale kunstner Hanne Øvlisen, Stjær, udstiller fotos i september på Fællesbiblioteket. Hun kalder udstillingen Tekstile Stemninger Teaterforestillingen Pandekagekagen Tirsdag den 6.december kl i Stjær Forsamlingshus Sven Nordquist har lavet nogle højtelskede børnebøger om Peddersen og katten Findus. I PANDEKAGEKAGEN har Peddersen og Findus svært ved at hitte ting, få fremskaffet nøglen til skuret, få lappet cyklen osv., den dag de skal fejre fødselsdag. Alt lykkes dog til sidst: Peddersen cykler til byen efter mel, PANDEKAGEKAGEN bliver spist og der spilles wienervalse på grammofonen. Forestillingen, der betales af Galten Bibliotek, varer 60 minutter og er for børn mellem 3 6 år. Pris pr. deltager er 10 kroner. Jeg regner med at hele Stjær Børnehave samt Storring Børnehave vil deltage, men derudover er hjemmegående også meget velkomne. Betaling foregår ved indgangen og jeg glæder mig til en rigtig sjov forestilling med en masse børn! Venlig hilsen og på gensyn Pia Karmark Stjær Fællesbibliotek 15

16 Festugebrus Stemningsrapport i ord og billeder Langsomt fyldes teltet. De først ankomne er godt i gang med øl og grin, snak og stille småråben. Elvis og partner rigger til. Madbordet vokser med boller og salat mange sultne maver knurrer, bordene rundt. En baby i egen vogn, synger med. Teltåbningen er fyldt af blålig røg, med salig duft fra udendørsgrillen. En familie med picnickurv, tæpper og puder, invaderer nabobordet. Barpersonalet har konstant fire friskopskænkede på lager - og har travlt med proptrækkeren, i de slanke flaskehalse. Nyankomne presses ind foran på bænkene. De allerede satte rykker tættere på teltets yderside, hvor kulørte lamper stråler om kap, med røde og hvide striber. Solen velsigner festugekulminationen, med varme, bløde stråler over renvaskede, festklædte sportsudøvere, frivillige hjælpere og folk og fæ fra byen. I dagens løb, har den (solen) i tide og utide, gemt sig bag strintende skyer. Formanden byder velkommen og lader forstå, at det i år, er op til hver især, at få mad. Han vil ikke, som han plejer, dirigere dette mad show. Som mennesker, der er sultne, må enhver roligt sørge for at få føde. Underholdning og åndeligt indput, er der sørget for. Buffeen og grillen er klar. Værsågod. Unge blander sig med gamle. Dem der engang var med i barnevogn, kommer tilbage med deres kærester. Bedsteforældre stråler fra bordsiden og Elvis går på. Han er uforlignelig. Han og Osvald Helmut, sørger for, at det kunstneriske niveau er i top. Vi elsker det show. Elvis har det hele, hule tæ-ælt, i sin hånd og der stås på bænkene og synges med på Vesterhavsnationalsangen, direkte importeret fra et sted nordpå, ved havet. Senere synger ham, der er born Holm, duo med en model-yngre born Holm. En fantastisk dejlig stemmekombination. Sikk en sommerfest - sikke vi kan i Stjær - en landsby med bare 1000 sjæle. Pil 16

17 Redaktionen har modtaget flg. vedrørende retssagen, om Tåstrup Sø: Ejerlav for Tåstrup Sø v/jakob Thulesen Dahl Stjærvej 114, Stjær 8464 Galten Tlf.: Pressemeddelelse: Borgerne i Tåstrup, Stjær og Lillering ejer Tåstrup Sø. Landsretten i Viborg afsagde torsdag d. 8. september 2005 dom i sagen om ejendomsretten til Tåstrup Sø, matrikel 31, Tåstrup by, Harlev. Dommen tildeler ubetinget lodsejerne i Tåstrup, Stjær og Lillering ejendomsretten til Tåstrup Sø. Dommen er afslutningen på en lang kamp der startede for snart 16 år siden, kulminerende med tilknyttede domme afsagt i byret og landsret i 1998 og nu altså igen i landsretten. Dommen er en klar sejr for borgerne og lodsejerne i de tre byer da adgangsretten til Tåstrup Sø nu er slået fuldstændigt fast. Dommen udtaler, at lodsejerne i de tre byer er berettiget til at benytte Tåstrup Søvej frem til den østlige kant af matrikel 31 herefter er der naturligvis fri vandringsret på matrikel 31 langs søen. Med rimelighed tildeler landsretten, de lodsejere der har lodder ned til matrikel 31, en ekslusiv ret til græsning, jagt og fiskeri. Dette betyder, at de øvrige ejere af Tåstrup Sø naturligvis skal have tilladelse fra en af disse lodsejere før der fx kan fiskes med stang i Tåstrup Sø. Ejerlav for Tåstrup Sø, oprettet 1998, der har ført sagen vil snarest indkalde til ekstraordinær generalforsamling med henblik på at revidere ejerlavets vedtægter så de bliver i fuld overenstemmelse med landsretdommen. Indkaldelse via de lokale ugeblade og brev til medlemmerne. Medlemskab af Ejerlav for Tåstrup tegnes hos formand Jakob Thulesen Dahl, Stjærvej 114, Stjær, 8464 Galten. (Landsrettens kendelse kan fås ved henvendelse til Jacob. Red) Sidste nyt: Ankefristen er 8 uger. Umiddelbart herefter, vil der blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. JTD 17

18 Kirkelighed og virkelighed Kender du kristendommen? Der indbydes til to aftner, om tro og eksistens, i konfirmandstuen, i Storring præstegård. Hvad er kernen i kristendommen? Hvordan skal man læse og forstå biblen? Hvad er meningen med livet kristeligt set? Gør det virkelig en forskel, om man tror på det ene eller det andet? - ja, og mange andre spørgsmål vil der givetvis blive mulighed for at få vendt. Jeg indleder med et oplæg, hvorefter der er åbent for spørgsmål og diskussion. Film-studiekreds Vinterens studiekreds bliver film. Vi skal se nogle af de senere års mange forskellige film, der direkte eller indirekte har kristendommen eller Kristus-skikkelsen som tema. Vi skal bl.a. se film lige fra Passion of the Christ over Bruce den Almægtige til Breaking the Waves og mange flere. Vi mødes første gang i konfirmandstuen Onsdag 5. oktober kl Carsten Marvig Torsdag den 27. oktober kl og torsdag den 3. november kl Carsten Marvig Kirkehøjskole Sammen med de øvrige pastorater i Galten kommune tilbyder vi henover vinteren fire foredrag. Se nærmere i dagspressen! Eftermiddagsmøder i Præstegården En tirsdag hver måned er der foredrag i konfirmandstuen i Storring. De henvender sig til alle, der har lyst til at blive en smule klogere på det underfulde menneskeliv. Kend din sognekirke Hvorfor ser din kirke ud, som den gør? Hvornår blev den bygget? Hvorfor er der prædikestol og alterbord? Hvad er alterbrødet lavet af? Hvor gammel er døbefonten? Hvorfor har præsten kjole og pibekrave? Hvorfor begraves de døde med hovedet mod vest? Hvorfor bruger vi orgelmusik? Hvad er en messehagel? Hvorfor synger vi salmer? Jeg fortæller om din kirke, og du vil få mulighed for at stille spørgsmål og komme rundt i alle kroge og op i tårnet m.m. Møderne foregår i konfirmandstuen i Storring kl Jørns Busser køre fra Galten rutebilstation kl og fortsætter over Høver, Stjær til Storring. Program efterår 2005: Tirsdag den Humor og alvor ved himmerigets port om at snakke med Sankt Peter. v/ teolog og forfatter Peter Wærum. Tirsdag den Men han har jo ikke noget på. I anledning af 200-året for H.C. Andersens fødsel. v/ forfatter Leif Hjernøe Lørdag den 15. oktober kl i Stjær kirke ændret dato ifh. til Kirkebladet.) (Bemærk Tirsdag den Min barndoms jul v/ Forfatter Bjarne Nielsen Brovst. lørdag den 19. november kl i Storring Kirke Carsten Marvig Koncert i Storring kirke Søndag d 25. september kl Silkeborg Motetkor har til lejligheden slået sig sammen med jazzgruppen "Den danske salmeduo", der er kendt for deres originale arrangementer af danske salmer. Der er fri adgang. Søndag den 18. september Er der Høstgudstjeneste kl i Storring Kirke og Familiehøstgudstjeneste kl i Stjær Kirke Arr. Storring/Stjær menighedsråd. 18

19 Foreninger, grupper, råd, udvalg og institutioner i Stjær med nøglepersoner Stjær Sogns Borgerforening Bjarne Schøler Sørensen Lindegården, Kollens Møllevej 31 Tlf.: / Udlejning af forsamlingshus: tlf: eller mail: Stjær Medie-Gruppe Avis/ Pil Brudager tlf: Mail: Byportal: Roy Erik Blüthgen Mail: Tlf: BaseHouse-Gruppe / Netcamp Pil Brudager tlf: Mail: PC - undervisning Bent Skovsende tlf: Mail: Landby-udviklings-Gruppe Heidi Gargulak Andersen/ Mail: Børnekultur-Gruppe Jeanine Marie Bonadies, tlf: Mail: Teater-Revy-Gruppe Marianne Andersen tlf: Mail: Fællesspisning i Forsamlingshuset Heidi Gargulak Andersen/ Mail: De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen tlf.: Mail: Stjær Folkedansere Galten aftenskole Peter Erik Jensen tlf: Stjær Boldklub Henning Røgen/ Mail: Hjemmeside:www.stjaerboldklub.dk Bordtennis i forsamlingshuset Peter Schmidt tlf: Mail: Motions-Vandreture-Nørkleklub Fra/i klubhuset/ Susanne Røgen tlf.: Dagplejen Karin Beyer-Pedersen, tlf: Mail: Og Ruth Hildebrandt Schmidt Nygårdsparken 23, tlf.: Børnehaven Kirsten Andersen, tlf.: Mail: Stjær Skole Tina Sørensen, tlf: Mail: Hjemmeside: Stjær Fællesbibliotek Pia Karmark, tlf: SFO Lone Borgkvist, tlf: Mail: Ungdomsklubben Værestedet Kirsten Pedersen, tlf: Mail: KFUM Spejderne Dorthe Notlev, Tlf.: Mail: Kirken: Carsten Marvig tlf: , Mail: Menighedsråd: Ingrid Jørgensen Tlf: Mail: Foredragsudv. Storr.-Stjær-Høver Elisabeth Thorsen, tlf.: Indre Mission Repr. i Stjær: Karen Marie Boye Vestbakken 18, tlf Kræftens Bekæmpelse Repr. I Stjær: Susanne Røgen, tlf: Stjær Vandværk Bent Skovsende, tlf: FEJLMELDING: Peter Gabriel tlf: , Mail: Ejerlav for Tåstrup sø Jacob Thulesen Dahl, tlf: Mail: Pebbelparken Grundejerforening John Matthiasen, tlf: Mail: Nygårdsparken Grundejerforening Annette Thorsted, tlf Stjær Billedmagere Tina Kolding, tlf: Mail: Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen Tlf: Mail: 19 Skanderborg Fjerkræ, racehøns Repr. i Stjær: Mogens Andersen Tlf: Mail: DOF Dansk Ornitologisk Forening, lokalafd. Århus Amt. Lokal kontakt: Peter Lange, tlf.: mail: Aarhus Aadals Golfklub, Brydehøjvej 35, 8462 Harlev tlf: repr. i Stjær: Bodil Brandt mail: A.M.B.A. Stjær Brugsforening Arne, tlf: Mail: hjemmeside: www. coop.dk Galten Erhvervsråd Peter Schmidt, tlf: Mail: Vi har nu kun to dagligvarebutikker: Stjær Bageri, tlf: Stjær Dagli Brugs, tlf: Mail: Gårdbutikken Bøvlinggård tlf: Mail: - har desværre måttet lukke sin gårdbutik!! Og en frisør: Salon Stjær: Mail: DEADLINE for indlevering af stof til næste avis: Søndag den 13. november Avisen udkommer første week-end i december. Indlæg kan sendes til: Stjær Avis, Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten eller Mail: eller lægges i Stjær Avis kasse i Brugsen!

20 September Oktober November Høstgudstjeneste i Storring Familiehøstgudstjeneste i Stjær Svampetur ved Ravn Sø Koncert i Storring kirke fællesspisning i fs.huset Motion-sidste torsdags vandring Hele september Hanne Øvlisen s fotos Tekstile stemninger, på Fællesbiblioteket. BYVANDRING.? Vi (borgerforenings bestyr.) vil nødigt indrømme det men den lovede byvandring under sommerfestugen, blev ikke gennemført. Nu har præsten taget initiativ til en kirkevandring inde og ude i kirken, med historiefortælling. Måske kan denne begivenhed være den første i en række byvandringer. Hvem vil levere den næste? Indfødte eller folk, der har levet her så længe, at de kan fortælle om byen for år siden, er i søgelyset. Hvis du har lyst, så ring til Bjarne eller Pil. Flere nytilflyttere, har udtrykt ønsker om, at komme med på en byvandring og høre, hvordan byen har fungeret i gamle dage. Også historierne om svenskekrigen? og Bakkeskoven, er der blevet spurgt til. En lørdag kl. 14 i efterår eller vinter, er nok et godt tidspunkt Tunø rundt 4. filmklub Bamse og Kylling Høstfest i børnehaven Filmstudiekreds i præstegården Nørkleklub starter i Klubhus Art-Jam i Mejeriet Valg til ældreråd i Storkommunen Stjær. Kend din sognekirke Eftermiddagsmøde/præstegården Kender du kristendommen? Filosofisk tænkning fra Tunø Avis 2. Børnehaven bringer Kong efterår hjem PC undervisning i BaseHouse Kender du kristendommen? næste morgen NETCAMP PC undervisning i BaseHouse Lokal Samlingsdag i fs.huset PC undervisning i BaseHouse eftermiddagsmøde/præstegården 15. Hele dagen kommunalvalg! Storr. Kend din sognekirke 22. Filmklub Kaj og Andrea, mm PC undervisning i BaseHouse JULEFROKOST i fs.huset Julemarked i Ruth s garage julemarked i Ruth s garage Fællesspisning i Fs. huset December 2. børnehaven henter juletræ teater i forsamlingshuset eftermiddagsmøde/præstegården Når du taler om din næste, fortæller du, hvem du selv er. NY genbrugsboble Galten Kommune opstiller en genbrugsboble til metaldåser ved siden af de andre genbrugsbobler, på P-pladsen ved Kirken. Metal-genbrugsboblen er et forsøg, der udspringer af bl.a. Stjær borgeres tilbagemeldinger og forslag. Der bliver opstillet en container i Stjær og en i Herskind, samt én ved Galten Hallen. Der kan afleveres alle former for metaldåser. Dåserne mases flade, når man lukker dåseindkastet på containeren. Flad-masningen betyder at der kan være mange flere dåser i containeren, hvorved tømningsomkostninger og miljøbelastning til transport minimeres! AFFALD for børn Prøv lige at se / under teknik og miljø /affald for børn og unge eller direkte Der er ret sjove og lærerige hjemmesider - også for voksne! Hilsen Den tekniske Ka du li svampe? Svampetur søndag den 25. september kl Mødested: Ravnsøvej mellem Jaungyde og Nygårde, ved vestenden af Ravnsø. Svampekender Peter Lange går med og giver gode råd om plukning af vilde svampe og bestemmelse og sortering af dagens fangst! Arr.: Danmarks Naturfredningsforening, Galten. Alle er velkomne hilsen Peter. Julemarked i Ruth s Garage Nygårdsparken 23 KOM OG KIG! Lørdag den 26. november kl Søndag den 27. november kl Vi har adventskranse, nisser, smykker, dekorationer, små og store kirkegårdskranse samt mange andre små gaveidéer. Saft, gløgg og æbleskiver kan købes. De bedste julehilsner Conny og Ruth Stjær Sogns Borgerforenings Avis, Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten tlf mailadresse: Stof til avisen kan også indleveres ved Dagli Brugsens kasse. Ekstra eksemplarer af avisen kan købes samme sted for 10 kr. Sidste frist for indlevering af stof til næste avis er søndag den 13. november Avisen kan ses i farver på

FLEXTUR OG TELETAXA I SKANDERBORG KOMMUNE - OGSÅ FOR DIG

FLEXTUR OG TELETAXA I SKANDERBORG KOMMUNE - OGSÅ FOR DIG FLEXTUR OG TELETAXA I SKANDERBORG KOMMUNE - OGSÅ FOR DIG Hvad er Flextur? Flextur er en del af den kollektive trafik, og kan benyttes af alle - også dig! Flextur er et dør til dør tilbud til alle. Med

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Til stede var: Astrid, Mikkel, Anders, Andreas, Morten, Tobias og Tilde 1.Godkendelse af referat + valg af ordstyrer 2. Evaluering af Forårsweekenden

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Vovse idet vi ønsker at stimulere Vovse s behov som hund således at Vovse ikke lider afsavn i forhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk.

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk. Program 2015. JUNIOR - hver onsdag (undtaget i ferierne) er der juniorklubaften fra 19.00-21.00 i klubhuset. Fra 6/5 tager vi på søerne fra 18.30, først Sorø Sø, og senere (fra 3/6) på Tuel Sø. Spørgsmål

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Weitemeyers Kilde. Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske

Weitemeyers Kilde. Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Søren Andreasen er kendt for at fly e ud i en jord/halmhy e om sommeren, mens han opdyrkede sit stykke land på Lamme orden. Man mener, at da Søren

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 S.20 FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 Af Dorthe Kirkegaard Thomsen, mor til Alfred 1.c Vi samles i 1.c.s klasseværelse fredag morgen. Sasha har fødselsdag og har en kage med. Så vi ved, der er noget

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Marts 2009-31. årgang

Marts 2009-31. årgang Marts 2009-31. årgang Bestyrelse og redaktion Formand: Per Sørensen Gl. Krovej 25 A 8300 Odder Tlf. 86 93 35 26 Næstformand: Ole Gundersen Lundgårdsvej 12 8300 Odder Tlf: 87 47 83 84 Mail: og@rectus.dk

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse SBREV April 2013 SBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING Sommerlukket Vi holder lukket for vores ugentlige aktiviteter fra og med mandag den 24. juni. Efter sommerferien starter vi

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere