2. Godkendelse af referat fra mødet den 30. november 2012, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Godkendelse af referat fra mødet den 30. november 2012, kl"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 10. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt: torsdag d. 14. marts 2013, kl Sted: Institut for Statskundskab, lokale Referent: Til stede Troels Claus Baagland Michael Zilmer-Johns (MZJ), Christina Sejr Pedersen (CSP), Louise Eff (LE), Jesper Juul-Jensen (JJJ), Karen Lund Petersen (KLP), Rikke Bartholdy (RB), Christiand Lund (CL), Jakob Dreyer (JD), Flemming Juelsholt (FJ), Lars Bo Kaspersen (LBK) og Troels Claus Baagland (TCB) 23. APRIL 2013 CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND ØSTER FARIMAGSGADE 5 POSTBOKS KØBENHAVN K TLF DIR FAX tcb@ifs.ku.dk 1. Godkendelse af dagsorden REF: TCB Dagsorden godkendt 2. Godkendelse af referat fra mødet den 30. november 2012, kl Referat godkendt 3. Ny tværfakultær uddannelse Global Development (GD) LBK oplyste indledende, at der ikke er fastansatte forskere tilknyttet Global Development (GD) initiativet. Det er hensigten at de forskellige uddannelser byder ind med de udbud som passer ind i uddannelsen.

2 CL oplyste at GD er et samarbejde imellem SAMF, NAT, TEOL (Afrikastudiet) og JUR. Han oplyste at uddannelsen er tænkt som en to-årig tværfaglig og tværfakultær engelsk master. Den består af nogle obligatoriske fag og med mulighed for en gradvis specialisering længere fremme i studiet. Målet er at uddanne folk til at arbejde i internationale virksomheder og organisationer. Der er også tale om en uddannelse der sigter mod at uddanne kandidater til udviklingsbistandssektoren. Men der er ikke udelukkende fokus på bistand, der er også fokus på den organisatoriske rolle i politiske organisationer og virksomheder og det er målet at de studerende har mulighed for at nå så højt et fagligt niveau, at de også kan gå videre på en ph.d., hvis de ønsker det. SIDE 2 AF 12 CL fortalte, at det tilstræbes at skabe uddannelsen i et samspil mellem de forskelige fag fra de forskellige fakulteter. Han fortalte at Uddannelsen består af 4 blokke á 7½ ECTS per semester, hvor hvert modul er beskrevet af folk med de specifikke faglige kompetencer, men hvor der er en faglig spændvidde i kurserne. Folk med forskellige fagkompetencer sættes sammen for at beskrive kurser (f.eks. antropologi og geografi). De studerende afslutter modulerne med essay produktion undervejs. CL fortalte at de først 6 moduler består af seminarer med undervisning og forelæsninger. Herefter er der feltarbejdskursus. Deltagerne i feltarbejdskurset tager samlet af sted (f.eks. til Malaysia, Indonesien, Sydafrika). CL oplyste at på tredje semester tillades fleksibilitet. Semesteret kan f.eks. benyttes til ERASMUS ophold. De studerende gives mulighed for at læse et semester på et institut der har undervisning indenfor et område der giver resonans i forhold til et område der ligger indenfor GD. Eller de studerende gives mulighed for at tage meritfag andetsteds, feltarbejde, eller i praktik. Det er m.a.o. her, at den studerende gives mulighed for at skræddersy sin kursussammensætning. CL mente i den forbindelse, at en del af de kurser der udbydes på Statskundskab kan indgå i uddannelsen. CL fortalte, at de studerende i forbindelse med specialet på 4. semester kan benytte de vejledere der er tilknyttet uddannelsen. Som f.eks. CL selv der kan vejlede indenfor f.eks. Landgrapping i Ghana. CL oplyste, at der på KU findes mange ressourcer indenfor udviklingsområdet, men at de er meget spredt. Målet med uddannelsen er at samle ressourcerne. Det er nødvendigt med ca. 60 studerende om året for at det kan løbe rundt, heraf er det forventet, at det fortrinsvist er studerende fra andre universiteter som ønsker at tage uddannelsen.

3 LBK så GD som et uddannelsesprojekt der binder KU bedre sammen. SIDE 3 AF 12 MZJ påpegede, at UM helt sikkert vil være en af de store potentielle aftagere af kandidater fra GD. Han mente, at der bestemt vil være et 'beskæftigelsesfelt' til en kvalitetsuddannelse på det område. Han understregede det ønskelige i, at der ikke kun vil være fokus på udvikling, men også et stærkt fokus på emner som den private sektor finder interessant, f.eks. investeringsmiljø, juridiske infrastruktur, moderne økonomi. MZJ fandt derfor at uddannelsen lyder som et spændende og godt initiativ, og hvor man bringer KUs styrkekompetencer i spil. CSP spurgte til hvad forskel der er på Fieldcourse og det fleksible 3. semester CL oplyste, at feltarbejdskurset er et obligatorisk element i uddannelsen, hvor de studerende skal lære feltarbejdemetode i praksis. De studerende tager til et udviklingsland og samarbejder med et lokalt universitet, de tager på feltarbejde, og de laver en institutionel kortlægning eller analyse. Man kunne f.eks. forestille sig en analyse af det lokale handelskammer i Accra, Ghana, hvor de studerende er organiserede i grupper på 3-4 stykker. Der vil altid være lærere med på 2. semester, og målet er at sikre, at de studerende kommer ud og får jord under neglene og gør sig nogle erfaringer fra felten. CL nævnte, at de er oplagt for nogle studerende at blive hængene lidt efter feltarbejdet er overstået. Men at det er stadigvæk er uvist om feltarbejdskurset skal ligge henover sommer eller henover jul. CL fortalte endvidere at på 3. semester er de studerende på egen hånd, f.eks. på Erasmus ophold i Edinburgh. LBK spurgte hvorfor en aftager skulle foretrække en kandidat fra GD og ikke fra International Development fra CBS? CL svarer hertil, at kandidater fra GD ikke kun ser på forretningsmodeller, investeringsplaner og afskrivningsregler. De vil derimod have en høj grad af bevidsthed omkring det politiske rum, samt en forståelse for det historiske. MZJ fandt, at ville være ærgerligt hvis uddannelsen var en direkte konkurrent til noget der i forvejen er på CBS. Men han fremhævede at kandidater fra GD er interessante for konsulentbranchen i forbindelse med evalueringer, og i forbindelse med at forberede projekter. Han understregede desuden, at mere og mere af vores bistand gives for at fremme markederne.

4 LBK fremhævede, at han spurgte for at det i uddannelsesforslaget præciseres hvilke typer kandidater der vil blive produceret, og hvor de skal ansættes, ellers vil man kunne sige, at uddannelsen findes i forvejen. SIDE 4 AF Akkreditering Security Governance and Strategy KLP oplyste at det bilag aftagerpanelet havde modtaget til mødet var et kapitel til ansøgningen, nemlig det kapitel der vedrører kriteriesøjle 1 om arbejdsmarkedsbehovet. KLP oplyste, at det tilsigtes at få formuleret tydeligere, end det var tilfældet ved den seneste ansøgning, at der et arbejdsmarked for uddannelsen. KLP informerede om de nye tendenser i sikkerhedspolitikken, hvor der sker en decentralisering. Tendensen er at stadig flere aktører tager sig af sikkerhed. det være sig Virksomheder, borgere, organisationer og efterretningstjenester. KLP oplyste, at Instituttet har de relevante kompetencer indenfor IP faggruppen og i centrerne CMS, CAST og at der er yderligere kompetencer indenfor ledelse, organisation og administration. Hun fremhævede at udfordringen er hvordan får vi koblet vores kompetencer, sammen med det at forvalte sikkerhedspolitikken. KLP fortalte at der også er efterspørgsel efter politisk risikoanalyse. Som eksempel nævnte hun at det i dag forventes at virksomheder har en bredere omverdensforståelse. Hun nævnte, at der endnu ikke findes en uddannelse i DK indenfor politisk risikoanalyse, så derfor bydes der nu ind på dette marked. KLP oplyste at processen er helt central for om det vil lykkes at få godkendt uddannelsen. Et vigtigt led i dette er høringen af aftagere og interessenter. Der er blevet nedsat et vurderingspanel af forskellige typer aftagere, herunder Novo-Nordisk, Carlsbergs, SAS, Deloyd, Implement. KLP oplyste, at der desuden har været afholdt to møder med Københavns Universitets Uddannelsesstrategiske Råd (KUUR). På det seneste møde blev arbejdsmarkedsbehovet diskuteret. KLP fortalte, at man har gennemført en survey med Internationale aftagere, hvor sikkerhedschefer for større private virksomheder i verden har deltaget. Her har vi fået en ekstremt positivt feed back, hvilket kan indikere, at der er et internationalt arbejdsmarked.

5 LBK fandt det overvældende hvem der har svaret på survey en og hvor mange der har svaret. Virksomheder som Bank of American, Chiquita og Best Buy har svaret at de klart vil ansætte den type kandidater. 59 ud af 120 virksomheder har svaret på survey en, og de der har svaret har været positive i forhold til uddannelsen. SIDE 5 AF 12 KLP oplyste at man også har hørt såvel interne som eksterne faggrupper, og at der har været afholdt møde med studerende. CSP Spurgte til optagelsestallet KLP svarede, at der minimum skal optages 40 studerende, og at internationale studerende mindst skal udgøre 40 procent af optaget. LE oplyste, at hun var meget begejstret for uddannelsen på sidste møde, og at det er hun stadigvæk, idet den udfylder et hul i markedet. Et hul der måske er lidt hypet, men det er der (hullet). LE foreslog endvidere, at lave krisespil, hvor de studerende sættes i stressende situationer. KLP svarede, at LE ikke er den første der har nævnt det. Det overvejes at afholde en risikouge. Der findes masser af cases man bare kan tage af. MZJ fandt det positivt, at uddannelsen er blevet mere fokuseret i forhold til sidste præsentation. Det er forkert at have ambitionen om også at have værkstøjerene til at kunne vurdere konkrete risici som f.eks. et piratangreb, det er folk med en efterretningsbaggrund bedre til at kunne vurdere. Men risici er ikke kun det vi umiddelbart tænker på. Det kan også være de kommercielle risici som f.eks. det aktuelle eksempel med giftig tandpasta (Colgate-sagen). MZJ mente, at der kan være et marked, men også at det kun vil være relativt store aktører, som vil have råd til at ansætte denne type kandidater. LBK oplyste, at hvis det viser sig, at være en succes, så kunne det tænkes, at der også vil være et marked for potentielle aftagere der vil tage uddannelsen som enkeltkurser på efteruddannelse. JD foreslog, at et af valgfagene på 2-3 semester erstattes af obligatoriske praktikophold f.eks. som internship i sommerferien. KLP svarede, at praksiserfaring er vigtigt, men det skal ikke gå ud over det faglige. Hun mente at sommer internship er en god idé. Hun var derimod i tvivl om det et en god idé at indføre det som et obligatorisk element i uddannelsen.

6 CSP kvitterede for at den omformulering hun foreslog sidst er kommet med i uddannelsestitlen, og at den derfor nu i højere grad appellerer til den private sektor. CSP foreslog desuden, at der i forbindelse med risikospil på 2 semester også udvikles små spil omkring psykologi når flere mennesker skal træffe en beslutninger i pressede situationer. F.eks. var alt data til stede som viste at rumfærgen Challenger ville falde ned, men ingen turde alligevel opponere undervejs i de vigtige beslutninger op til forliset. SIDE 6 AF 12 KLP fandt det meget interessant og relevant, men oplyste, at vi p.t. ikke har nogen der kan udbyde det. MZJ oplyste, at man f.eks. laver kriseøvelser i regeringen, og hvor man er blevet meget bedre til f.eks. at indtænke pressen. CSP tilføjede, at det ikke behøver at være et helt fag, men en øvelse, hvor der skabes et rum for en presset situation, og hvor der opstår gruppepsykoser. MZJ stillede spørgsmålstegn ved udbyttet af øvelserne, bedre at være i det end i en abstrakt tænkt situation. CSP påpegede, at det vil være virksomheder med en relativt stor volumen som efterspørger kandidaterne. Mindre virksomheder vil tage kontakt til konsulentbureauer. 5. Strategiprocessen LBK orienterede om strategiplanen. Baggrunden for den nye plan var at den, gamle 5-års plan var udløbet og derfor bad dekanen instituttet om at udarbejde en ny strategiplan. Så der blev sat en proces i gang der var intens og forankret i instituttets regi. LBK fortalte at udfordringen i at lave en sådan strategiplan er at virkeligheden ændrer sig rigtigt mange gang og meget hurtigt. bare i perioden 1. november til 15 januar har de økonomiske prognoser ændret sig 5 gange. LBK fortalte, at man har forsøgt at formulere en strategi der prioriterer ressourcerne, de arbejdsmæssige såvel som de økonomiske, og på områder hvor vi synes der skulle ske noget nyt. LBK fremhævede at de opgaver instituttet Først og fremmest er sat i verden for er at forske, underviser og formidle, og at det har været styrende for strategien. Han fremhævede, at den væsentligste ressourcer er vores klassiske scient. pol.

7 uddannelse. Der på mange måder en stærk generalist uddannelse. Han oplyste endvidere om, at instituttet har styrket metodeundervisningen, og der derfor Ikke længere er forskel på KU og AU på dette område. LBK fortalte at det særligt er den kvantitative metode der er blevet styrket, i det der nu er forskere der arbejder med kvantitativ metode. SIDE 7 AF 12 LBK oplyste, at instituttet har en stram BA uddannelse med en løsere KA uddannelse med frit valg på alle hylder, og hvor de studerende frit kan sammensætte deres uddannelse. Dette er både godt og skidt. Studerende føler sig ofte noget "left alone" på KA'en. Derfor er det hensigten at indføre specialiseringer på overbygningen. Det betyder at de studerende kan vælge sig ind på bestemte specialiseringsretninger. Der planlægges med to linjer, en indenfor offentlig ledelse og organisation og en indenfor politisk teori. LBK gjorde opmærksom på, at der mangler et kvalitetsløft på KA en. Kandidater kan blive færdig på to år samtidig med at de har 25 timers studiearbejde om ugen. Det holder ikke i forhold til, at det er et fuldtidsstudie der udbydes. LBK luftede en idé, hvor der indføres parttime og full-time studier. Parttime studerende får halv SU. Derved gives der mulighed for at forlænge studiet samtidig med at man også får mulighed for at lægge flere timer i studiejobs, hvis man ønsker dette. Men den studerende skal også kunne fravælge parttimestudierne og så i stedet studere på fuld studietid. LBK oplyste, at det er målet at skabe større diversitet i studentermassen, og at skaffe studerende ind med forskellige faglig baggrund, men med stor faglig tyngde for at kunne skabe større synergi på overbygningen og for at vore egne studerende udfordres noget mere. Det er derfor vi har søsat uddannelsesinitiativer som f.eks. Securityuddannelsen. LBK fortalte, at det overvejes hvilke adgangskriterier der skal gælde for de udenlandske studerende Han forslog, at man kan have en skuffeliste med 20 velrenommerede universiteter, der giver studerende direkte adgang, eller man kan optage folk efter hvor mange ETCS en studerende har lagt indenfor de relevante fagområder. LBK fortalte, at hvis instituttet skal have mulighed for at forankre stadig flere underlandske forskere ved instituttet, så kræver det en større masse af engelsksprogede fag. Instituttet har i dag et godt forskningsmiljø inde for en række forskningsområder og har derfor potentiale til at tiltrække udenlandske forskere og studerende. F.eks. var der 20 udenlandske ansøgere (ud af i alt 42 ansøgninger) til de seneste 2 professorater (indenfor IP og Asien).

8 LBK optalte, at forskningsstrukturen er ændret, sådan at der nu findes 5-6 centre og 6-7 forskningsgrupper. SIDE 8 AF 12 LBK oplyste, at det er målet at fordoble vores indtjening indenfor de næste 5- års. For at sikre flere eksterne midler, er der blevet indført nogle stramme reviewtjek af ansøgningerne. På dette punkt er vi kommet ret langt, og det er faktisk lykkedes at øge indtjekningen betydeligt. LE spurgte om strategiplanen allerede er et fungerende dokument. LBK bekræftede, at det var tilfældet, og oplyste desuden, at planen var trådt i kraft d. 1. januar 2012, og at den tages op til løbende vurdering hvert halve år. LE påpegede, at når man udarbejder en strategi, så er det netop vigtigt at udpege de områder man finder mest centrale, og ikke at tage alt med. Hun var overrasket over, hvor mange områder der var medtaget i planen, som hun mente bar præg af at være en matrix med prioriteter. Derfor spurgte hun om ikke der i strategiplanen lægges op til at forandre for meget på for kort tid. Afsluttede anbefale hun, at få præciseret hvornår hvad gøres indenfor de forskellige prioriterede områder samt se på status for de prioriterede områder hvert halve år. LBK påpegede, at der sker en prioritering, f.eks. er uddannelsesudviklingen højtprioriteret, og derfor også noget af det der først arbejdes med. Han oplyste desuden at der er ca. 100 menneske, heraf 55 forskere og ph.d.er tilknyttet instituttet. Det er vigtigt, at mange føler sig som stakeholders. JJJ spurgte til den øgede eksterne finansiering, og spurgte til hvad instituttet har gjort siden det er lykkedes at øge indtjeningen. FJ oplyste, at der er oprettet et forskningsudvalg, som skal have ansøgninger ind et par måneder før ansøgningsfristen mhp. at kvalitetssikre ansøgningerne. Der ud over gives der mere administrativ hjælp til ansøgningerne end tidligere. JJJ så nogle spændende udviklingsmuligheder, og opfordrede derfor til at fortsætte af denne vej. FJ oplyste, at instituttet er foran på planen mht. de eksterne bevillinger, men påpegede at sådanne bevillinger har det med at komme i bølger. LBK fortalte, at beregningerne over de forventede indtægter i de kommende 5-8 år viste at der kun var to muligheder for at kunne fastholde det nuværende niveau. Det var at øge studenteroptaget og det var at øge den eksterne finan-

9 siering. På begge områder er det gået den rigtige vej. Forskerne bliver konstant fodret med mulige fonde der kan søges og viden om centrale deadlines. SIDE 9 AF 12 CSP Konstaterede, at instituttet vil rigtigt meget. Hun fremhævede, at det er vigtigere at vælge fra end at vælge til, og netop fordi der er så mange interessenter er det vigtigt. Hun nævnte, at der f.eks. var 21 punkter under uddannelse i strategiplanen. Hun understregede, at en strammere plan, hvor man har valgt færre punkter også vil give større mulighed for at lykkedes med planen. Hun efterspurgte en plan for, hvilke milepæle der er over de kommende 5 år. LBK oplyste, at mht. til de 21 punkter under uddannelse, så er halvdelen af dem noget vi allerede gør. Han oplyste, at når at de alligevel står der, så skyldes det at de forskellige forskergrupper ønsker at være nævnt i planen. Han gentog at uddannelse prioriteres højt fordi det er første del af fødekæden. CSP nævnte, at LBK skulle se det som en fordel at gøre strategiplanen klarere. Hun forslog en opdeling af planen i det gode vi plejer at gøre og så have 2-3 punkter som instituttet skal vinde på. MZJ kommenterede på den planlagte Internationalisering af uddannelsen, hvor han frygter for Group Sinking. Han spurgte til hvad der er et dansk universitets opgave, og svarede selv, at det fortrinsvist er at uddanne kandidater der kan bruges i den danske verden og hovedsageligt i virksomheder i den statslige sektor. Muligheden for at komme ud på internationale universiteter, findes allerede. Opfølgende spurgte han til hvad vi får vi ud af, at hovedparten af undervisningen foregår på ikke-perfekt engelsk, og han spurgte om det er realistisk, at udenlandske studerende vil løfte niveauet, da de bedste studeredende må antages at gå til Stanford, Cambridge, Oxford etc.. Han opsummerede med at understrege at KU er en dansk uddannelsesinstitution, der fungerer i en dansk kontekst, og at det principielt vil være forkert at bruge mange af de penge der skal bruges til at servicere det danske samfund til at uddanne udenlandske studerende, der så blot rejser hjem efter endt uddannelse. Han bad om at der blev reflekteret over dette. LBK fremhævede, at internationaliseringen ikke er et mål i sig selv, men et middel til at øge kvaliteten. Hvis ikke det sker, så er det et gyldigt initiativ. Derfor fastholdes en dansk BA-uddannelse. Når det internationale er fremhæves, så er det altså i forsøget på at forpligte os til at dyrke det højeste niveau. Kunsten bliver derfor at udvide optaget på kandidatuddannelsen, med meget kvalificerede studerende der kan følge vores engelsksprogede fag.

10 LBK oplyste endvidere, at der er mange henvendelser fra internationale studerende der gerne vil optages på studiet, og at dette ikke er blevet mindre efter at Tuition Fee er blevet hævet i UK. P.t. profiterer Amsterdam på dette idet University of Amsterdam suger de bedste studerende fra det meste af Europa. Han oplyste at hollænderne kører alle BA-uddannelserne på hollandsk, mens KA-uddannelser overvejende er på engelsk. LBK nævnte, at næsten alle de forskere man tidligere rekrutterede var dygtige folk, men alle havde en cand. scient. baggrund fra enten KU eller AU. Han ser derfor internationaliseringen, som et nyttigt middel i at øge diversiteten. Så der er et klart mål og sigte med det vi gør. SIDE 10 AF 12 JD udtrykte bekymring for at vi udvikler en masseuddannelse. Han Kunne i langt højere grad ønske sig engagerede undervisere der brænder for emnerne i undervisningen. Det syntes han ikke altid er tilfældet på de obligatoriske BAfag FJ oplyste at øget optag, er en økonomiske nødvendighed. f.eks. ved vi ikke hvad der fremover sker med globaliseringsmidlerne, hvor vi årligt har modtaget 5 mio. og, derudover beskæres instituttets grundbevillingen årligt med 2 procent. Det betyder konkret, at vi mister en million kr. om året hvilket svarer til 2 lærerstillinger. Så bare for at holde status quo er vi er derfor nødt til at have flere kunder i butikken. Men det er også målet, at det ikke skal gå ud over kvaliteten. MZJ påpegede, at det er galt med incitamentstrukturen. Det bør ikke være sådan, som han har set det nogle andre steder, at der produceres masser af kandidater, men hvor man er ligeglad med hvad kandidaterne kan. LBK erklærede sig helt enig i, at man har den forkerte incitamentstruktur. Men han sagde også, at instituttet ville gå neden om og hjem, hvis han skulle følge sit sande jeg. Han bad JD om, at de studerende oplyser os om det, hvis de mener at kvaliteten falder. LBK understregede desuden, at man kan gøre meget pædagogiske og didaktisk selv om der er flere studerende på holdene. LE foreslog at instituttet at fokuserer på hvordan skal vi arbejder med vores velfærdsmodel, om offentlige-private samarbejdsmodeller, om offentlige organisationer og samarbejde. Som et eksempel på et offentligt samarbejde nævnte hun de nordiske Hospitaler, hvor man er ved at udvikle en fælles indkøbsstrategi. LBK understregede, at det er instituttets mål at forkorte vejen fra eksamensbordet til den private sektor, så flere af vores dimittender havner der efter endt

11 studie. Som led i denne målsætning har instituttet ansat en professor der forsker indenfor virksomheder og CSR om hvordan regulering ses fra en virksomheds synspunkt. Det går i den rigtige retning og 23 af instituttets forskere har et blik for det virksomhedsmæssige. Men det er svært at finde forskere der har kompetencer indenfor f.eks. skat, pensionspolitik og ældrebyrden. SIDE 11 AF Nyt fra Instituttet LBK orienterede om, at Studienævnet har besluttet, at de studerende nu minimum skal bestå 35 beståede ECTS om året fremfor tidligere 30 ECTS. Dette er blevet indført fordi universiteterne er blevet pålagt at sikre at de studerende skal øge det årlige antal beståede ECTS med 6 procent. LBK oplyste, at Studienævnet har øget vægtningen af Økonomi på 2- fagsuddannelsen fra 5 ECTS til 7½ ECTS, dette er sket på baggrund af Aftagerpanelets anbefaling. LBK oplyste, at der vil blive oprettet et separat hold for 2-fagsstuderende, og at vi i den forbindelse vil øge optaget på denne uddannelse betragteligt. LBK oplyste, at Karsten vrangbæk er blevet ansat som professor i sundhedsøkonomi og sundhedspolitik. Professoratet er delt mellem Det Sundhedsvidenskabelige fakultet og instituttet. LBK oplyste, at der er blevet ansat yderligere 7 professorer. Heraf er 4 interne forfremmelser af Hanne Foss Hansen, Jens Hoff, Martin Marcussen og Dorte Martinsen, der er blevet udpegede som MSO-professorer. De 3 øvrige er Jette Steen Knudsen (CSR) Ian Manners (International Forvaltning og Europa), Peter Dahler Larsen (evaluering, og kvalitativ metode). Yderligere forhandles der med en sidste kandidat. LBK oplyste at Europafolkene, med Ben Rosamond i spidsen, har opnået en større bevilling (8 mio. kr.) fra 2016 puljen og at Ole Wæver har opnået 15 mio. kr., til at oprette Center for konfliktløsning, hvor der vil være fokus på Afrikas horn og Syrien. LBK oplyste at instituttets ph.d. program har været igennem en international evaluering, hvor det har fået ros for at være et stærkt program. 7. Eventuelt

12 Aftagerne bad om at få mødematerialet 8-9 dage før mødet tilsendt per mail og ikke længere per post. SIDE 12 AF 12

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning.

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning. KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 13. DECEMBER 2008 Forum: 3. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt:

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 21. MAJ 2010 Forum: 5. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: tirsdag

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 9. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 2. december 2009 ved Institut for Statskundskab. Referat godkendt

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 2. december 2009 ved Institut for Statskundskab. Referat godkendt KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT Forum: 4. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: Fredag d. 2. oktober

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

LBK præsenterede Mathilde Albertsen Winsløw, der afløste Jakob Dreyer, som studenterrepræsentant.

LBK præsenterede Mathilde Albertsen Winsløw, der afløste Jakob Dreyer, som studenterrepræsentant. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 11. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 11. JUNI 2013 Forum Aftagerpanelet på Sociologi SOCIOLOGISK

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING INTERNATIONALISERINGSNETVÆRKETS KONFERENCE DEN 29. APRIL 2015 KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING V. REKTOR LAUST JOEN JAKOBSEN 1 INTRO Formålet med kortlægningen er at understøtte realiseringen af 2020-målene

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Opsummering af årets resultater Februar 2017 For 2016 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board.

TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 14. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2013

Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Opsummering af årets resultater Marts 2014 For 2013 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 6. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2012

Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Opsummering af årets resultater Maj 2013 Version 6. maj 2013 For 2012 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

3. Vurdering af ny 2-årig engelsksproget kandidatuddannelse Master of Science (MSc) in Social Sciences in Politics (cand.soc.)

3. Vurdering af ny 2-årig engelsksproget kandidatuddannelse Master of Science (MSc) in Social Sciences in Politics (cand.soc.) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 8. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Samarbejde mellem forskningsinstitutioner og Københavns Kommune - 3 scenarier

Samarbejde mellem forskningsinstitutioner og Københavns Kommune - 3 scenarier KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Bilag 1 Samarbejde mellem forskningsinstitutioner og Københavns Kommune - 3 scenarier 1. Samarbejde med udvalgte universiteter i Hovedstadsregionen

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2012 Forum Aftagerpanel ved Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2014

Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Opsummering af årets resultater Maj 2015 For 2014 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN MAJ/JUNI 2019 Københavns

Læs mere

Institutmøde 25. januar 2007

Institutmøde 25. januar 2007 Dagsorden 13.00-13.30 Fusionsmidler og nye aktiviteter Michael Christensen 13.30-13.45 Nye databaser Jan Bartholdy 13.45-14.15 Ny MSc in Information Management Søren Erik Nielsen 14.15-14.30 Kaffe 14.30-16.00

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 25. maj 2011. Til stede: Afbud: Trond B. Klausen (TBK), Anja Jørgensen (AJ), Lars

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

IKK-FU. Forum. Møde afholdt: 28. Maj kl. kl Sted: Sisse Marie Berendt Welling. Referent:

IKK-FU. Forum. Møde afholdt: 28. Maj kl. kl Sted: Sisse Marie Berendt Welling. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK-FU M Ø D E R E F E R A T 28. MAJ 2014 Forum IKK-FU Møde afholdt: 28. Maj kl. kl. 10-12 Sted:

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aarhus Universitet au@au.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af ny uddannelse,

Læs mere

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget.

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget. AARHUS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Maj 2005 VEJLEDNING VEDRØRENDE UDARBEJDELSE AF ANSØGNING TIL STILLING SOM ADJUNKT, LEKTOR ELLER PROFESSOR VED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET,

Læs mere

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau 5-årig læreruddannelse Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau Indledning Der er bred enighed om, at der er behov for at styrke lærernes kompetencer og vidensgrundlag markant. Kravene

Læs mere

Velkommen til statskundskab

Velkommen til statskundskab københavns universitet institut for statskundskab Velkommen til statskundskab 1 Velkommen til statskundskab 3 Bliv uddannet problemløser På Statskundskab i København bliver du uddannet til problemløser.

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Forsker: Jeg er stærkt inspireret af ledende sygeplejersker

Forsker: Jeg er stærkt inspireret af ledende sygeplejersker Forsker: Jeg er stærkt inspireret af ledende sygeplejersker Som leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er Lotte Bøgh Andersens fornemste opgave at koble akademisk viden om ledelse til

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

Vejledning til standardaftale for internationale uddannelsesforløb

Vejledning til standardaftale for internationale uddannelsesforløb Vejledning til standardaftale for internationale uddannelsesforløb Som led i kvalitetssikringen af de uddannelser, som udbydes i samarbejde med udenlandske universiteter, har universitetets ledelse besluttet

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

JAs uddannelsespolitik

JAs uddannelsespolitik JAs uddannelsespolitik JA s uddannelsespolitik 1. Formål JA s uddannelsespolitik tegner organisationens holdning til uddannelse og efteruddannelse samt former og koordinerer JA s indsats på uddannelsesområdet.

Læs mere

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 28. MAJ 2014 Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 Evalueringsprocedure Evalueringspolitik

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 21. august kl Mødested Aarhus: Bygning 1611, lokale 121B videolink Mødested Emdrup: B8 kontor B274

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 21. august kl Mødested Aarhus: Bygning 1611, lokale 121B videolink Mødested Emdrup: B8 kontor B274 Dato: 21. august 2018 Side 1/5 Mødedato: 21. august kl. 14.15-16.00 Mødested Aarhus: Bygning 1611, lokale 121B videolink Mødested Emdrup: B8 kontor B274 Mødeemne: Studienævnsmøde Sundhedsvidenskab Deltagere:

Læs mere

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Enhedens navn Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Bente Appel Esbensen, Forskningsleder, ekstern lektor Glostrup Hospital, FORSEN Institut for Folkesundhedsvidenskab,

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 20. januar 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-508/MA DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2011

Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Opsummering af årets resultater Januar 2012 For 2011 findes separate rapporter for bachelordimittender, kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE DAP // DIALOGMØDE 2 DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE TEMADRØFTELSE UDVIKLING AF ERHVERVSKANDIDAT- UDDANNELSE I ARKITEKTUR OPSTART

Læs mere

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Bacheloruddannelsens navn Kandidatuddannelsens navn Studieleder Institutleder Medlemmer i studienævnet

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 08. MAJ 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 08-05-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.3.24, mødelokalet,

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

Uddannelsesevaluering (kandidat pol/adm) i foråret 2012

Uddannelsesevaluering (kandidat pol/adm) i foråret 2012 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Politisk kommunikation. Ellers er der generelt alt for få lektioner på alle moduler.

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere