A/B modellen - Forlods udbytteret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A/B modellen - Forlods udbytteret"

Transkript

1 A/B modellen - Forlods udbytteret 1

2 2 A/B modellen Udbyttedifferentiering er en alternativ måde at fordele risici ved fremtidig drift samt finansieringen af et generationsskifte. I et generationsskifte kan ejerens mål være at generationsskifte størst mulig formue. A/B modellen generationsskifter ikke den allerede optjente værdi, medmindre den værdi, der skal lægges til grund ved generationsskiftet, vurderes at være gunstig. I andre tilfælde er det enten ikke muligt at generationsskifte med skattemæssig succession, eller ejeren har et ønske om at reservere sig en given allerede optjent værdi. Skal køber låne købesummen i et pengeinstitut, vil en tung gældsbyrde påhvile køber. Samtidig er det ikke givet, at køber kan fradrage renteudgifter i virksomhedens overskud, da dette fordrer bestemmende indflydelse.

3 3 A/B modellen Udbyttedifferentiering tilbyder som generationsskiftemodel et alternativ hertil: Den hidtidige ejers kapitalandele gives en udbyttepræference, som indebærer, at disse kapitalandele modtager udbytte indtil Et givent beløb er udloddet, og (evt.) Et givent tidsrum er forløbet. Til gengæld køber eller nytegner den nye ejer kapitalandele til en lav kurs. Risikoen for, om selskabet fremadrettet kan levere et afkast, deles dermed mellem køber og sælger. Ved interessefællesskab forudsætter modellen en forrentning af den forlods udbytteret som vederlag for den risiko, hidtidig ejer påtager sig.

4 4 A/B modellen den rene form Eksempel på generationsskifte indenfor nær familie Søn inddrages i ejerkredsen ved nytegning i ny klasse af kapitalandele, klasse B. A-klassen har forlods ret til ethvert udbytte, indtil der er udloddet i alt DKK X, eller der er forløbet mindst Y år. Tegningskursen kan være ned til 100. Normalt etableres holdingselskab således, at Far Søn selve udlodningen ikke udløser skat, og skatten først udløses ved udlodning til far. Holding Holding 50 % 50 % A/S

5 5 Køb eller nytegning Såvel køb som nytegning af kapitalandele er mulig Ved køb: Opdeling i klasser sker forinden salg Selve opdelingen har dermed ikke konsekvenser Afgørende at købskurs afspejler markedskurs under hensyntagen til forlods udbytteret Købskursen kan i princippet være vilkårligt lav afhængigt af størrelsen af den forlods udbytteret Ved nytegning: Tegningskursen skal svare til handelsværdien af de nytegnede kapitalandele under hensyntagen til forlods udbytteret Tegningskursen kan selskabsretligt ikke være mindre end 100, SL 31

6 6 Skift i kapitalandelenes identitet? Ændringer i kapitalandelenes karakter kan være af så grundlæggende karakter, at kapitalandelene ikke har samme identitet før og efter ændringen Skifter kapitalandelene identitet, hvilket normalt alene vil ske, hvis rettigheder forskydes mellem kapitalejerne, vil alle kapitalejere skattemæssigt anses for at have realiseret deres kapitalandele Se TfS hvor to uafhængige parter havde sammenfaldende interesse i, at selskabet fortsatte Hidtidig opfattelse: Hvis alle kapitalandele ejes af én kapitalejer, og denne opdeler selskabskapitalen i to klasser, giver det ikke mening at tale om forskydning mellem flere kapitalejere I stedet kan skattemæssige konsekvenser da indtræde, hvis kapitalandelene efterfølgende handles til en værdi, der afviger fra markedsværdien Hvis ny kapitalejer nytegner i ny klasse, er det afgørende, at der ikke ved nytegningen forskydes værdier mellem eksisterende og nye kapitalejere, dvs. tegningskursen skal afspejle markedskurs under hensyntagen til udbytteret

7 7 Skift af identitet SKAT anfægter praksis I en konkret sag (ikke offentliggjort) har SKAT bl.a. fremført : Med afsæt i Højesterets dom i Voma Holding sagen (SKM HR), som vedrører kontantvederlagsforbuddet i en skattefri tilførsel af aktiver, findes nu en generel blåstempling fra Højesteret til at bedømme alle transaktionsrækker samlet. Dette har vidtgående konsekvenser, bl.a. at eneaktionærs opdeling i selskabskapitalen i flere aktieklasser ifølge SKAT (imod hidtidig praksis) kan føre til beskatning som følge af at SKAT ikke er enig i værdiansættelsen af aktier i efterfølgende overdragelse til børn.

8 8 SKM SR Eneejer ønsker at generationsskifte ved opdeling i kapitalklasser med forlods udbytteret Det er SKATs vurdering, at når der henses til bemærkningerne til aktieavancebeskatningslovens 30, er udgangspunktet, at en opdeling i anpartsklasser med forlods udbytteret til en bestemt anpartsklasse, må anses for en væsentlig ændring af anparternes rettigheder, hvorfor der skattemæssigt vil være tale om en afståelse Imidlertid har der udviklet sig en praksis (både i Ligningsrådet og Skatterådet) om, at hvis der kun er én kapitalejer både før og efter vedtægtsændringen medfører det ingen formueforskydning (værdierne flyttes så og sige fra ejerens ene lomme til den anden lomme), jf. fx. SKM LR. Vedtægtsændringen er dermed ikke anset at medfører afståelse efter praksis. Ifølge Højesterets dommen i SKM HR kan en transaktionsrække anses som en samlet plan, hvor forløbet er aftalt på forhånd, og dermed ikke skal anses for enkeltvise dispositioner, som skal vurderes isoleret set i forhold til skattelovgivningen. I modeller med opdeling i kapitalklasser, hvor der tildeles en forlods udbytteret, planlægges dispositionerne netop som en samlet plan for at opnå den ønskede struktur og fordeling af formue på den skattemæssigt mest fordelagtige måde. Det mener SKAT kan være sammenligneligt med situationen i SKM HR. Sammenfaldet mellem lovbemærkningerne og SKM HR består ved, at formålet med en eller flere sammenhængene transaktioner skal vurderes ud fra hvad der skattemæssigt og økonomisk opnås ved transaktionerne.

9 9 SKM SR - fortsat Den skattemæssige konsekvens af at betragte det som en samlet transaktionsrække er, at vedtægtsændringen medfører formueforskydning, hvis der ikke sker en overdragelse af anparter til handelsværdien, hvilket efter bemærkningerne til aktieavancebeskatningsloven skal medføre afståelsesbeskatning. Skatterådets afgørelse og begrundelse Skatterådet tiltræder SKATs indstilling vedrørende spørgsmål 1, men med nedenstående begrundelse. Ved anvendelse af en A/B model skal den forlods udbytteret fastsættes til handelsværdien. Skatterådet er imidlertid ikke enig med SKAT i, at vedtægtsændringen betyder, at aktierne i selskabet anses for afstået, selvom der via en umiddelbart efterfølgende overdragelse eller nytegning af B-aktier til mindre end handelsværdien sker en formueskydning til fordel for en ny aktionær. Såfremt en overdragelse eller nytegning af B-aktier med en forlods udbytteret viser sig ikke at være sket til handelsværdien, sker der gavebeskatning (hos erhververen af B-aktierne) og afståelsesbeskatning (hos A- aktionæren) af den værdi, der overføres. Dvs.: Hidtidig opfattelse opretholdt af Skatterådet!

10 10 Udbytterettens størrelse Uafhængige parter: Kurs / udbytteret fastsættes gennem forhandling: Tidsbegrænsning kan vælges eller fravælges beror på forhandling. Køber vil ofte have et godt argument for, at der skal gælde en tidsbegrænsning. Interesseforbundne parter: Ligningsrådet og senere Skatterådet har igennem sin praksis udviklet følgende formel, TfS 2004, 832, hvis resultat er størrelsen af udbytteretten: (Ny kapitalejers ejerandel (decimaltal) x (selskabets værdi + tegningsbeløb) tegningsbeløb) / ny kapitalejers ejerandel (decimaltal) Se som eksempel på anvendelse af formlen, SKM SR.

11 11 Udbytterettens størrelse - nytegning Eksempel Ejerandel = 0,4 (40 %) Selskabets værdi = Tegningsbeløb = (Ny kapitalejers ejerandel (decimaltal) x (selskabets værdi + tegningsbeløb) tegningsbeløb) / ny kapitalejers ejerandel (decimaltal) (0,4 x ( ) ) / 0,4 =

12 12 Udbytterettens størrelse - køb Hidtidig ejer kan også foretage opdeling af eksisterende kapital i to klasser og sælge klasse B kapitalandele. I denne situation kan den forlods udbytteret beregnes sådan, hvis overdragelseskursen skal være kurs 100: Forlods udbytteret = Værdi af selskabet - selskabskapital Effekten heraf er, at hele den merværdi, der er udover selskabskapitalen, tilfalder den hidtidige ejer.

13 13 Forrentning Mellem uafhængige parter et forhandlingsspørgsmål. I selve den forlods udbytterets størrelse kan risikoen og vederlag for risikoen være indregnet. Mellem interesseforbundne parter kræves efter SKATs praksis en forrentning. Reelt en opskrivning af udbyttefordelens størrelse, der kompenserer for, at værdien opgøres på indtrædelsestidspunktet samtidig med at betaling i form af forlods udbytte først erlægges senere og er afhængig af driftsselskabets drift. SKAT har tidligere i en række tilfælde, bl.a. i TfS 2008, 1245 SR og TfS 2010, 272 SR, anerkendt, at selskabets eksterne finansieringsrente efter skat kan anvendes som rente. Denne praksis kan kritiseres, da forholdet ikke kan sammenlignes med, at selskabet optager et banklån. Retstillingen er nu ændret.

14 14 SKM SR særligt vedrørende forrentning Faktum Selskabet er en gammel dansk virksomhed. Virksomheden er en traditionel personlig ejet virksomhed. I dag er det således 3. generation i forhold til stifteren, der ejer virksomheden, nemlig Person A og Person B (via selskaberne A Holding ApS og B Holding ApS). I forbindelse med et forestående generationsskifte påtænkes det,at opdele aktierne i Holding A/S i henholdsvis A- og B-aktier, hvor A-aktierne tillægges en forlods udbytteret på maks. DKK og mindst DKK , mens børnene af de to ultimative ejere via en række nyetablerede holdingselskaber tegner nye B-aktier. Samtidig hermed omdannes Holding A/S fra et aktieselskab til et anpartsselskab. Det påtænkes at stifte holdingselskaber med en selskabskapital på DKK ved kontant indskud. Dette selskab nytegner aktier i Holding A/S på nom. DKK X B-aktier til kurs 100 ved kontant indskud, svarende til X %'s ejerandel.

15 15 SKM SR særligt vedrørende forrentning Rådgivers argumenter vedrørende forrentning: Modellen med tegning til favørkurs kombineret med forlods udbytteret er at sidestille med modellen med salg af aktier med sælgerfinansiering. Et salg af aktier med sælgerfinansiering i den pågældende sag til tredjemand vil efter al sandsynlighed kunne ske til en forrentning på 5,00 6,00 %. Elementer i fastlæggelse af forretningssatsen på den forlods udbytteret må blandt andet være: Alternative afkastmuligheder Risiko Disse elementer er også indregnet i WACC'en (Weighed Average Cost of Capital) på 8,09 %, der ved beregning af selskabets værdi tager højde for: Risikofri rente Selskabsspecifikt risikotillæg Risikopræmie og leverage beta Fremmedkapital Alternative afkastmuligheder kunne være obligationsrenten på henholdsvis kort og lang sigt. I WACC'en, som er anvendt ved beregningen af selskabets samlede værdi, indgår der risikopræmier som bliver vægtet med egenkapitalen i selskabet. Forrentningsprocenten på den forlods udbytteret foreslås fastlagt til kort rente plus vægtet samlet risikopræmie og udgør så 6,30 %. Rådgiver nævner imidlertid ikke at en renteindtægt er skattepligtig, men udbytte skattefrit.

16 16 SKM SR særligt vedrørende forrentning SKAT s betragtninger vedrørende forrentning: Spørgsmålet er herefter, om en uafhængig investor ved en investering i selskabets A-aktier, ville være tilfreds med en forrentning på 6,3 % af udbytteretten, når henses til forrentningsniveauet ved alternative investeringer, og når en sådan investor har kendskab til selskabets økonomiske forhold og udformningen af aftalen samt den forlods udbytteret. Forhold, der forøger værdien af den forlods udbytteret, forøger også værdien af A-aktierne og reducerer dermed kravene til forrentningen af retten til forlods udbytte. Der er flere forhold, som kan have indvirkning på værdien af den forlods udbytteret og størrelsen af forrentningen af den forlods udbytteret. Disse forhold kan medfører en større eller mindre forrentning. I den konkrete sag sidestilles aktierne eksempelvis efter betalingen af udbytte i henhold til den forlods udbytteret. Set i modsætning til sager, hvor A-aktierne er værdiløse efter udbytteretten er udtømt, vil dette bevare værdi på A- aktierne. Tilsvarende vil stemmeretsbegrænsningen på B-aktierne bevare værdi på A-aktierne set i modsætning til sager, hvor A-aktionærerne straks eller ved udløb af retten til forlods udbytteret, opgiver kontrollen over selskabet. Endnu et eksempel kunne være, at tidsbegrænsningen af den forlods udbytteret, alt andet lige, påfører A-aktiernes ejer en risiko, hvilket således reducerer værdien. En længere tidshorisont til at betale et bestemt beløb i udbytte giver selskabet nemmere mulighed for at kunne betale udbyttet, mens en kort tidshorisont på det samme beløb gør det sværere for selskabet at udbetale udbyttet. At tidsbegrænsningen er så lang som 10 år medfører et fald i risikoen for A-aktionærerne. Det skal reelt være muligt at udlodde beløbet. At det er realistisk, at den forlods udbytteret kan udloddes reducerer A-aktionærernes risiko ved at påtage sig den forlods udbytteret. SKAT har konkret vurderet, at den beskrevne forrentning af den forlods udbytteret til 6,3 % kan accepteres, når der tages hensyn til det konkrete oplyste om selskabets økonomiske forhold.

17 17 SKM SR for lav årlig opskrivning Faktum Newco ejet af selskab X købte aktiviteten i Y X forhandlede i den forbindelse med to ledende medarbejdere om medejerskab etableret ved forlods udbytteret. Det ser ud til, at sagens behandling hos SKAT trak ud og købet af aktiviteten derfor blev gennemført, mens etablering af A/B modellen afventede det bindende svar. Vilkår Nom. Kurs DKK Værdi af selskabet / samlet indskud indbetalt af B-aktionærer hvis samme kurs af A-anparter Forlods udbytteret til A-aktionærer Løbetiden vil være på 9 år og forrentningen vil ske med 3 %. Parterne er blevet enige om, at den forlods udbytteret maksimeres til årligt DKK

18 18 SKM SR for lav årlig opskrivning Rådgiver: Efter vores opfattelse skal der ikke ses på et meget historisk afkast på aktier og obligationer, men at der ved fastsættelsen af forrentningen/risikotillægget skal ses på renteniveauet efter skat ved et tilsvarende udlån Vi skal i øvrigt stadig fastholde, at der er tale om uafhængige parter SKAT: I den konkrete sag er det SKATs vurdering ud fra det oplyste, at betalingen for aktiviteten, der købes, sker til handelsværdien, da den erhverves fra en uafhængig part. I forhold til fastsættelsen af den forlods udbytteret er der ikke tale om uafhængige parter og det skal derfor vurderes, hvorvidt den er fastsat til handelsværdien, så der ikke sker overførsel af værdier mellem parterne. På de finansielle markeder anvendes CAPM modellen til at estimere et konkret afkastkrav på en aktie. Der henvises her til skats værdiansættelsesvejledning afsnit 4.1.2, for en beskrivelse af selve beregningsteknikken. Med det lave renteniveau i dag, vil afkastkravet på en unoteret aktie med gennemsnitlig risiko, kunne beregnes til ca. 8-12% ud fra CAPM.

19 19 SKAT: SKM SR for lav årlig opskrivning Aswath Damodaran, en anerkendt professor ved STERN University i New York USA, har en opdateret opgørelse på sin hjemmeside over historiske afkast på børsnoterede aktier og statsobligationer (T-Bonds). Resultaterne er følgende: Arithmetic Average Year 18 year T.Bond S&P ,23 % 11.41% ,12% 11.01% ,16% 9,03% Der foreligger ikke nogen opdateret undersøgelse af afkastet på de danske markeder, så der henvises til en lidt ældre undersøgelse. Claus Parum, professor på Copenhagen Business School (CBS), udgav i 1999 en opgørelse af aktiers og realkreditobligationers afkast i Danmark fra Undersøgelsens resultat er, at danske realkreditobligationer i årene fra havde et gennemsnitligt afkast på 8,9%, mens danske børsnoterede aktier i samme tidsperiode gav gennemsnitligt afkast på 11,9%. Det er ikke muligt at sige noget generelt om hvad afkastkravet på en investering i aktier skal være, da dette bør baseres på konkrete vurderinger i forbindelse med investeringen. Det er dog klart at en investering i aktier kræver et betydeligt højere afkast end en investering i obligationer. Empirisk viser de undersøgelser der er refereret til ovenfor, at man har kunnet realisere et gennemsnitligt afkast på omkring 9-12% på børsnoterede aktier, og 5-9% på obligationer. I den konkrete sag er det alene oplyst om den årlige opskrivning af den forlods udbytteret, at den er på 3 %, at den er fastsat efter aftale mellem parterne.

20 20 Vurdering Skal afkastberegning baseres på Hvad det ville koste at lånefinansiere købet? Afkastkrav for investering i aktier? Lånefinansiering Sælger kunne have solgt aktier på et gældsbrev som alternativ, eller køber kunne have finansieret købesum eksternt I begge tilfælde er det imidlertid købers kreditværdighed, der er afgørende for rentesatsen og ikke som i hidtidig praksis selskabets kreditværdighed Afkastkrav Ligesom ved investering i aktier er der ikke en debitor, dvs. køber hæfter ikke overfor sælger for betaling af det forlods udbytte

21 21 Er alt omkring forrentning så afklaret? Praksis mangler efter vores vurdering at tage højde for et par væsentlige punkter: Afkastkrav Afkastkrav er fastlagt med afsæt i afkastkrav fra børsnoterede aktier et sådan afkast er skattepligtigt for selskaber med 22 % Udbytte modtaget af holdingselskab med mere end 10 % ejerandel er skattefrit Som i hidtidig praksis skal et beregnet afkastkrav derfor reduceres med 22 % skat for at svare til et normalt afkastkrav for børsnoterede aktier Hvad forrentes? Forrentning skal ikke ske af hele den forlods udbytteret, men alene af den del, der svarer til købers ejerandel. Købers betaling for aktierne er jo alene den del af udbyttet, køber skulle have haft. Ved forrentning af hele den forlods udbytteret modtager Sælger betaling for noget, han ikke har solgt. Dvs. er forrentningen konkret 10 % (efter skat), den forlods udbytteret mdkk 10, og købers ejerandel 40 %, vil opskrivningen i år 1 være 10 % af mdkk 4, dvs. DKK

22 22 Skal alt udbytte ubetinget tilfalde A-aktierne? I SKM SR blev en A/B model godkendt. Af sagsfremstillingen fremgår : Den forlods udbytteret er beregnet i overensstemmelse med beregningsmodellen i SKM LR og SKM SR til t.kr Den forlods udbytteret, der er tidsbegrænset til 10 år, skal afvikles årligt med 33 % af årets overskud efter skat. Resterende overskud efter skat fordeles mellem konsolidering og udbytte (også til A-aktionærerne). Den forlods udbytteret forrentes med 3 % pr. år. Den forlods udbytteret knytter sig til ejendommen, der er ejet af B ApS. I SKM SR var det ligeledes kun udbytte op til et givent niveau hvert år, der udelukkende tilfaldt a-aktionæren. Herom anførte SKAT: Det skal yderligere bemærkes vedr. den forlods udbytteret, at der er sket en konkret forøgelse af usikkerheden for om aktionæren, der har ret til det forlods udbytte modtager sine penge, da der, før den forlods udbytteret er fuldt udbetalt, kan ske en udbetaling af udbytte til medarbejderne. Ved denne tidligere udbetaling af udbytte til medarbejderne sker der en forøgelse af risikoen og dette burde indgå som et yderligere risikotillæg på opskrivningen af den forlods udbytteret. Ikke offentliggjort bindende svar fra 2010: Første tdkk 500, som udloddes, fordeles forholdsmæssigt efter ejerandel.

23 23 Kan udbytteretten reguleres? Selskabsretligt kan udbyttedifferentiering fastsattes i vedtægterne. Selskabsretligt krav at mekanismen er objektiv og konstaterbar. Med afsæt heri kan udbytteretten reguleres, således at den eksempelvis kan forhøjes eller formindskes med afsæt i fremtidige forhold. Et praktisk eksempel kunne være en verserende tvist, som selskabet er part i, og som har væsentlig betydning for selskabets værdi, eller selskabets fremtidig gevinst på salg af et givent aktiv, som ny medejer ikke skal have andel af.

24 24 Tidsbegrænsning af udbytteretten Indebærer, at udbytteretten bortfalder efter et givet åremål, selvom den forlods udbytteret ikke er udtømt. Indebærer en yderligere risikodeling mellem ejerne. Argumentet for en tidsbegrænsning er, at hvis selskabet ikke over en given periode kan generere det forudsatte afkast, er den oprindeligt aftalte kurs for høj, hvilket ny kapitalejer da kompenseres for, ved at udbytteretten bortfalder. Hvis der mellem interesseforbundne parter ønskes en tidsbegrænsning, må det via budgetter og historik kunne sandsynliggøres, at udbytteretten kan forventes afviklet i løbet af det stipulerede åremål. Tidsbegrænsning af udbytteret har mellem interesseforbundne parter betydning for størrelsen af den årlige forrentning. Eksistensen af en tidsbegrænsning er i sig selv et forhold, som kan påvirke forrentningen, ligesom en kort periode vil påvirke renten opad.

25 25 Pligt til udlodning? Grundlæggende er modellen baseret på, at selskabet i det omfang det er muligt udlodder årets overskud. Problemstilling særligt relevant, hvis den forlods udbytteret er tidsbegrænset. Samtidig må det respekteres, at det er bestyrelsen, der foreslår eller tiltræder forslag om udbytte. Bestyrelsen er forpligtet til udelukkende at varetage selskabets interesser, SEL 179, stk. 2. Derfor ikke noget skatteretligt krav om, at ethvert udbytte udloddes. Iagttages udbytteretten ikke loyalt, må nye kapitalejere anses for at have modtaget en skattepligtig formuefordel. Se SKM SR og SKM SR, hvor en udbytteret, der ikke kunne indfris, kunne bortfalde uden skattemæssige konsekvenser.

26 26 Ophør af udbytteretten Ophør af udbyttedifferentiering enten pga. at denne er udtømt eller åremålet udløbet har som udgangspunkt ikke skattemæssige konsekvenser, SKM SR. Ændring af vedtægter i konsekvens heraf har ligeledes ikke skattemæssige konsekvenser. Heri ligger en bagvedværende forudsætning om, at udbytteretten loyalt er søgt udtømt over perioden.

27 27 Delvis indbetaling af selskabskapital Efter SL muligt alene at indbetale 25 % af selskabskapitalen ved kontant stiftelse eller forhøjelse, jf. 33. Kan ny ejer tegne i en ny klasse, hvor alene 25 % af det nominelle forhøjelsesbeløb er indbetalt? SKM SR: Kapitalforhøjelse kan tegnes i ny klasse, hvor alene 25 % af selskabskapitalen er indbetalt. Skatterådet opstiller egenhændigt en forudsætning om, at de nye kapitalejere er solvente på tegningstidspunktet.

28 28 Fremrykning af generationsskiftet TfS 2008, 1018 SR: 10 års udbytteret etableret i 2003 I 2008 ønskede man at købe indehaveren af forlods udbytteret ud Købesummen kunne fastsættes til: En til ejerandelen svarende forholdsmæssig andel af hele selskabets værdi med tillæg af Restsaldoen i henhold til den forlods udbytteret

29 29 Hvad hvis udbytteretten viser sig at være skæv? Kan udbytteretten ændres, hvis den viser sig at have været for højt sat? SKM LSR Uafhængige parter (ansat direktør) Parterne enige om, at udbytteretten var for høj i forhold til selskabets indtjening Parterne ønskede forrentningen nulstillet og ændret således, at de rangførste mdkk 2,0 der udloddes, blev fordelt mellem parterne SKAT Vedtægtsændring med ændring af økonomiske rettigheder og formueforskydning mellem aktionærerne. Derfor anses alle aktier for afstået Konkret interessesammenfald i at sikre selskabets indtjening, derfor tilskudsbeskatning.

30 30 Hvad skal der stå i vedtægterne? En præcis beskrivelse af udbytteretten. Følgende bør der tages stilling til: Udbytterettens størrelse Opskrivning / forrentning af udbytteretten, herunder at der ikke nødvendigvis sker udlodning på samme tidspunkt hvert år. Inspiration i rentebestemmelser i gældsbreve Sikring af, at såvel ordinært udbytte, ekstraordinært udbytte som likvidationsprovenu er omfattet Fordeling af salgssummer ved et samlet salg af aktierne er ikke vedtægtsrelevant Eventuel tidsmæssig begrænsning, herunder hensyntagen til, at udbyttet ikke nødvendigvis er udloddet på balancedagen i regnskabet Vær præcis omkring fordeling af udbyttet, herunder angive, hvis B-aktionærer skal have en del af udbyttet i perioden, eksempelvis rangførste DKK x, eller at udbytte udover DKK x fordeles efter ejerandel

31 31 Eksempel på hvad man ikke skal skrive Selskabets anpartskapital er opdelt i: A-anparter, der udøver den fulde stemmeret i selskabet, samt tillægges ret til udbytte svarende til den samlede frie anpartskapital pr. 30. juni 20xx, regnskabsmæssigt opgjort til kursværdi kr. [100], opgjort til skatteværdi kr. [90], samt ret til udlodning af 10 % af udbytte retter optjent i selskabet efter 1. juli 20xx B-anparter, der ikke har stemmeret i selskabet. Disse anparter har ret til 90 % af udbytteretter optjent i selskabet efter 1. juli [20xx] og med respekt af den udbytteret, der forlods tilkommer A- anparterne. Hvad er udbytterettens størrelse 100 eller 90? Er udbytteretten forlods? familien forstod det sådan, at der var frit valg SKAT havde en anden holdning. Ingen forrentning familieforhold Høj værdi lagt på B-anparter

32 32 Eksempel på, hvad man kan skrive Kapitalandele i klasse A har forlods ret til udbytte frem for kapitalandele i klasse B. Den forlods udbytteret for kapitalandelene i klasse A er maksimeret til DKK [10] pr. kapitalandel á nom. DKK 1, eller i alt DKK [ ], således at der ikke udbetales udbytte til kapitalandele i klasse B, førend nævnte beløb er udloddet forlods til kapitalandele i klasse A. Når førnævnte beløb er udloddet til kapitalejere med kapitalandele i klasse A, bortfalder den forlods udbytteret for kapitalandele i klasse A, og kapitalandele i klasse A og klasse B modtager herefter udbytte i forhold til andelene af selskabskapitalen. Den forlods udbytteret for kapitalandelene i klasse A er tillige gældende i tilfælde af udlodning af ekstraordinært udbytte, jf. selskabslovens 179, stk. 1, nr. 2, kapitalnedsættelse med udlodning til kapitalejere, jf. selskabslovens 179, stk. 1, nr. 3 samt i tilfælde af udlodning i forbindelse med selskabets opløsning, jf. selskabslovens 179, stk. 1, nr. 4. Den forlods udbytteret er tidsbegrænset, således at den forlods udbytteret ophører automatisk og uden videre umiddelbart efter den ordinære generalforsamling i 20xx, hvorpå regnskabet for regnskabsåret 20xx/20xx godkendes af generalforsamlingen. A-kapitalandelenes udbytteret omfatter således ethvert udbytte deklareret fra vedtagelsen af klasseopdelingen og indtil og med udbytte udloddet på baggrund af regnskabet for regnskabsåret 20xx/20xx, dog maksimalt DKK [ ]. Eksemplet er uden forrentning.

33 33 Kontaktinformation Morten Breum-Leer Advokat og partner

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen TfS 2008, 76 SR Emne: Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen Resume: Skatterådet bekræftede, at den påtænkte spaltning af A ApS - som er et pengetankselskab - opfylder betingelserne om skattefri

Læs mere

Generationsskifte ved opdeling i aktieklasser. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.

Generationsskifte ved opdeling i aktieklasser. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v. - 1 Generationsskifte ved opdeling i aktieklasser Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I disse år generationsskiftes et meget stort antal aktie- og anpartsselskaber, som er ejet af få personer.

Læs mere

Artikler. Vedtægtsændringer allokeret udbytte. Af advokat Nicolai Thorsted, advokataktieselskabet Horten og cand.merc.jur. Erik Banner-Voigt, IQ Tax

Artikler. Vedtægtsændringer allokeret udbytte. Af advokat Nicolai Thorsted, advokataktieselskabet Horten og cand.merc.jur. Erik Banner-Voigt, IQ Tax 1762 Artikler 358 Vedtægtsændringer allokeret udbytte Af advokat Nicolai Thorsted, advokataktieselskabet Horten og cand.merc.jur. Erik Banner-Voigt, IQ Tax Artiklen behandler muligheden for uden skattemæssige

Læs mere

Bestyrelsen indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling i Admiral Capital A/S.

Bestyrelsen indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling i Admiral Capital A/S. Nasdaq Copenhagen A/S Selskabsmeddelelse nr. 19 / 2015 Aarhus, 21. december 2015 CVR. nr. 29 24 64 91 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Admiral Capital A/S (CVR.nr. 29 24 64 91) Torsdag

Læs mere

Køb af virksomhed. Værdiansættelse

Køb af virksomhed. Værdiansættelse Køb af virksomhed hvad koster den? Findes der i praksis en værdi man kan sætte to streger under? Ja - hvis man er i besiddelse af alt viden om, hvordan indtjeningen vil være i ubegrænset tid fremover.

Læs mere

Vedtægter. PWT Holding A/S

Vedtægter. PWT Holding A/S Vedtægter PWT Holding A/S 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er PWT Holding A/S. 1.2 Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1.3 Selskabets formål er at besidde kapital, kapitalandele

Læs mere

NKT Holding udsteder tegningsretter

NKT Holding udsteder tegningsretter NASDAQ OMX København Nikolaj Plads 6 1007 København K Den 5. januar 2009 Meddelelse nr.1 NKT Holding udsteder tegningsretter Bestyrelsen i NKT Holding A/S har udnyttet sin hjemmel i vedtægternes 3 B til

Læs mere

HOFOR FJERNVARME P/S c/o HOFOR A/S Ørestads Boulevard København S NOTAT OM UDLODNING AF MIDLER FRA HOFOR FJERNVARME P/S 1.

HOFOR FJERNVARME P/S c/o HOFOR A/S Ørestads Boulevard København S NOTAT OM UDLODNING AF MIDLER FRA HOFOR FJERNVARME P/S 1. HOFOR FJERNVARME P/S c/o HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM NOTAT OM UDLODNING AF MIDLER FRA HOFOR FJERNVARME P/S 1. INDLEDNING Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE

VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE VIRKSOMHEDS- OMDANNELSE SOM LED I GENERATIONS- SKIFTE FORORD Dette er specialbrochure nr. 2 i serien Generationsskifte. Vi har valgt at give Dem denne

Læs mere

NKT Holding udsteder tegningsretter

NKT Holding udsteder tegningsretter Den Nordiske Børs Nikolaj Plads 6 1007 København K Den 8. januar 2007 Meddelelse nr. 2 NKT Holding udsteder tegningsretter Bestyrelsen i NKT Holding A/S har udnyttet sin hjemmel i vedtægternes 3 B til

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R ISIB EJENDOMSSELSKAB A/S

V E D T Æ G T E R F O R ISIB EJENDOMSSELSKAB A/S V E D T Æ G T E R F O R ISIB EJENDOMSSELSKAB A/S 1. NAVN OG FORMÅL 1.1. Selskabets navn er ISIB Ejendomsselskab A/S. 1.2. Selskabets formål er at opføre en eller flere skolebygninger primært til brug for

Læs mere

Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S

Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S November 2007 Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S Investeringsprodukt Ved køb af aktier i Vexa Pantebrevsinvest investerer De indirekte i fast ejendom i Danmark, primært i parcelhuse på Sjælland. Investering

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt investeringsafkast, men derimod om resultatandel i en erhvervsvirksomhed, jf. ovenfor. Side 2 Det må antages, at det er den pågældendes

Læs mere

PROSPEKT. Stiftelse af Klejtrup Udvikling ApS. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard

PROSPEKT. Stiftelse af Klejtrup Udvikling ApS. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard PROSPEKT VEDRØRENDE Stiftelse af Klejtrup Udvikling ApS : [dato] 129431-Jesper Bierregaard 2 af 12 1 Indhold 2 INDLEDNING... 3 2.1 Formål... 3 2.2 Ansvar og erklæringer... 3 3 UDBUDSOPLYSNINGER... 4 3.1

Læs mere

SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015

SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015 Copenhagen Network A/S Adresse: Copenhagen Network A/S c/o Beierholm A/S Gribskovvej 2 2100 København Ø Danmark SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015 Årsrapport for 2014 Bestyrelse og direktion har

Læs mere

Obligation - blåstemplet - regulering af indfrielsessummen

Obligation - blåstemplet - regulering af indfrielsessummen Skatteudvalget L 98 - O Obligation - blåstemplet - regulering af indfrielsessummen SKM-nummer Myndighed SKM2005.140.LR Ligningsrådet Dokumentets dato 15. marts 2005 Dato for offentliggørelse 29. marts

Læs mere

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet).

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet). NOTAT OM UDSKILLELSE AF SYDHAVNEN ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM Norddjurs Kommune ("NK") ejer 100% af aktiekapitalen i Grenaa Havn A/S ("GH"). GH ejer havnearealerne ved Grenaa Havn, som kan opdeles

Læs mere

SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 HOLDINGSE Slotsholmen 8660 Skande 32082203 HOLDINGSELSKABET SPE AF 15/1 2009 APS SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Blue Vision A/S, CVR-nr

VEDTÆGTER. For. Blue Vision A/S, CVR-nr VEDTÆGTER For Blue Vision A/S, CVR-nr. 26 79 14 13 1. Navn 1.1. Selskabets navn er Blue Vision A/S med binavnet Vision A/S (Blue Vision A/S). 2. Formål 2.1. Selskabets formål er at investere i fast ejendom.

Læs mere

NKT Holding A/S udsteder tegningsretter og aktieoptioner

NKT Holding A/S udsteder tegningsretter og aktieoptioner Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K 6. januar 2003 Meddelelse nr. 3 NKT Holding A/S udsteder tegningsretter og aktieoptioner Bestyrelsen i NKT Holding A/S har udnyttet sin hjemmel i vedtægternes

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Generalforsamlingsprotokollat Dato:

Generalforsamlingsprotokollat Dato: Generalforsamlingsprotokollat Dato: 24-05-2013 Den 24. maj 2013, klokken 15.00 afholdtes ordinær generalforsamling i (CVR nr.3338 6095) på selskabets adresse, 1.sal,. Den ordinære generalforsamling havde

Læs mere

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard UDKAST 07.05 VEDTÆGTER FOR Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. 129431-Jesper Bierregaard 2 af 8 1 NAVN 1.1 Selskabets navn er Klejtrup Udvikling ApS. 2 FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med

Læs mere

Generationsskiftemodeller

Generationsskiftemodeller Generationsskiftemodeller v/advokat Hans Henrik Banke Mandag POWERPOINT d. 2.11.2015 (v2) TEMPLATE TITLE A focused subheading Date Generationsskifte et vidt begreb! Virksomheden Formuen Familien Generationsskiftemodeller

Læs mere

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Access Small Cap A/S K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S K R O M A N N R E U M E R T, A D V O K A T F I R M A SUNDKROGSGADE 5, D K - 2 1 0 0 K Ø B E N H A V N Ø, T E

Læs mere

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Admiral Capital A/S. 1.2 Selskabets binavn er Re-Cap A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

DET OPTIMALE GENERATIONSSKIFTE. - generationsskifte i levende live

DET OPTIMALE GENERATIONSSKIFTE. - generationsskifte i levende live DET OPTIMALE GENERATIONSSKIFTE - generationsskifte i levende live GENERATIONSSKIFTE HVAD ER DET? Traditionelt Overdragelse af en virksomhed i levende live eller ved død til yngre slægtning og/eller én

Læs mere

Beslutningsgrundlag. skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode?

Beslutningsgrundlag. skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode? Beslutningsgrundlag skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode? Indledning Der kan være mange årsager til at omdanne den personligt ejede virksomhed til et selskab. Overvejelserne

Læs mere

Temahæfte 4 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004. Skattefri spaltning. når din virksomhed står ved en skillevej

Temahæfte 4 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004. Skattefri spaltning. når din virksomhed står ved en skillevej Temahæfte 4 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004 Skattefri spaltning når din virksomhed står ved en skillevej Indhold Når din virksomhed står ved en skillevej Forord Når din

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 31. maj 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 31. maj 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 263 Offentligt J.nr. 2007-418-0431 Dato: 27. juni 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 259-265 af 31. maj 2007. (Alm.

Læs mere

Salg og genkøb af investeringsforeningsbeviser med kort tidsinterval

Salg og genkøb af investeringsforeningsbeviser med kort tidsinterval AFG nr 9422 af 19/05/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., SKAT, j.nr. 08-107350 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Salg og genkøb af

Læs mere

Tegningsretter og aktieoptioner

Tegningsretter og aktieoptioner Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K Den 7. januar 2002 Meddelelse nr. 3 Tegningsretter og aktieoptioner - tilføjelse til Fondsbørsmeddelelse nr. 1 af 2. januar 2002 I fondsbørsmeddelelse

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes:

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes: Til aktionærer i Aalborg, den 4. maj 2019 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Torsdag, den 20. maj 2019 klokken 9:00 Generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter. for. Danfoss A/S

Vedtægter. for. Danfoss A/S J. nr. 205-20945-8 Vedtægter for Danfoss A/S CVR-nr. 20165715 1/9 2014.04.25 1 Selskabets navn er Danfoss A/S, og dets hjemsted er DK-6430 Nordborg, Sønderborg Kommune. 2 Selskabets formål er at drive

Læs mere

Fyraftensmøde om selskaber

Fyraftensmøde om selskaber Fyraftensmøde om selskaber 28. maj 2013 Morten Hyldgaard Jensen Specialkonsulent Jens Faurholt Registreret revisor Agenda Generelt om selskaber Fordele og ulemper ved selskaber Hvornår skal jeg drive min

Læs mere

Værdiansættelse af unoterede anparter skattekursen kunne ikke anvendes - SKM

Værdiansættelse af unoterede anparter skattekursen kunne ikke anvendes - SKM 1 Værdiansættelse af unoterede anparter skattekursen kunne ikke anvendes - SKM2008.596 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ved en kendelse af 17/6 2008 tiltrådte Landsskatteretten, at en post

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Blue Vision A/S, CVR- nr Blue Vision A/S

VEDTÆGTER. For. Blue Vision A/S, CVR- nr Blue Vision A/S VEDTÆGTER For, CVR- nr. 26 79 14 13 1. Navn 1.1. Selskabets navn er med binavnet Vision A/S (). 2. Formål 2.1. Selskabets formål er at investere i fast ejendom. Investeringen kan ske i form af egenkapital

Læs mere

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Stine Hindsgaul Hansen Fuldmægtig Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt pr. e-mail til sh@skm.dk med cc til jlv@skm.dk og pskerh@skm.dk.

Læs mere

Selvfinansiering i selskaber

Selvfinansiering i selskaber Selvfinansiering i selskaber Med vedtagelsen af den nye selskabslov i 2009 blev der indført nye bestemmelser, der giver et selskab mulighed for at foretage selvfinansiering. Selvfinansiering har i den

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR

VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 15.04.2015 1 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle og

Læs mere

1/6 VEDTÆGTER. for PER AARSLEFF HOLDING A/S. CVR-nr

1/6 VEDTÆGTER. for PER AARSLEFF HOLDING A/S. CVR-nr 1/6 VEDTÆGTER for PER AARSLEFF HOLDING A/S CVR-nr. 24257797 2/6 VEDTÆGTER Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Per Aarsleff Holding A/S 2 Selskabets hjemsted er Aarhus Kommune. 3 Selskabets

Læs mere

Kursgevinstlovens betydning i rekonstruktioner. Danske Skatteadvokater 22. og 23. november 2016

Kursgevinstlovens betydning i rekonstruktioner. Danske Skatteadvokater 22. og 23. november 2016 Kursgevinstlovens betydning i rekonstruktioner Danske Skatteadvokater 22. og 23. november 2016 Selskabsretten Selskabslovens 119: Ledelsen skal sikre afholdelse af generalforsamling, når mere end halvdelen

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue Vision A/S fredag den 29. april 2016, kl hos DANDERS & MORE, Frederiksgade 17, 1265 København.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue Vision A/S fredag den 29. april 2016, kl hos DANDERS & MORE, Frederiksgade 17, 1265 København. Dato: 05.04.2016 Årets meddelelse nr.: 12 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue Vision A/S fredag den 29. april 2016, kl. 10.00 hos DANDERS & MORE, Frederiksgade 17, 1265 København. Dagordenen

Læs mere

VEDTÆGTER NRW II A/S

VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NRW II A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Gentofte Kommune. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-531 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 194 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Kvalifikation

Læs mere

Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S

Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S Nordic Tankers A/S generalforsamling 22. april 2010 Bilag 2. Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S I overensstemmelse

Læs mere

[øvrige aktionærer]............,...,... er herefter samlet benævnt Projektejerne og individuelt Projektejer,

[øvrige aktionærer]............,...,... er herefter samlet benævnt Projektejerne og individuelt Projektejer, INVESTERINGSAFTALE 2 Mellem [Navn og adresse på Investor] CVR nr. [xx xx xx xx] (herefter benævnt Investor ) og og og [øvrige aktionærer]..............................,...,... er herefter samlet benævnt

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser

Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser Side 2 Kapitalforhøjelser Reglerne om kapitalforhøjelser er ændret indenfor følgende områder: Beslutning Bemyndigelse Procedurekrav Beslutningens

Læs mere

INFORMATION TIL INVESTORER I FORENINGEN FAST EJENDOM, DANSK EJENDOMSPORTEFØLJE F.M.B.A. VEDRØRENDE OMSTRUKTURERING

INFORMATION TIL INVESTORER I FORENINGEN FAST EJENDOM, DANSK EJENDOMSPORTEFØLJE F.M.B.A. VEDRØRENDE OMSTRUKTURERING INFORMATION TIL INVESTORER I FORENINGEN FAST EJENDOM, DANSK EJENDOMSPORTEFØLJE F.M.B.A. VEDRØRENDE OMSTRUKTURERING VIGTIG MEDDELELSE Denne informationsskrivelse er udarbejdet af Foreningen Fast Ejendom,

Læs mere

Cand.merc.aud. Eksamensopgave sommer 2008 SKATTERET

Cand.merc.aud. Eksamensopgave sommer 2008 SKATTERET Cand.merc.aud. Eksamensopgave sommer 2008 SKATTERET Rettevejledning Opgave 1. Fortjeneste ved afståelse af fast ejendom skal som udgangspunkt medregnes ved indkomstopgørelsen, jf. ejendomsavancebeskatningslovens

Læs mere

De warrants, som Initiator Pharma A/S ("Selskabet") udsteder i henhold til vedtægternes pkt. 4i er undergivet følgende vilkår:

De warrants, som Initiator Pharma A/S (Selskabet) udsteder i henhold til vedtægternes pkt. 4i er undergivet følgende vilkår: Bilag 4i til Initior Pharma A/S vedtægter Vilkår for Warrants De warrants, som Initior Pharma A/S ("Selskabet") udsteder i henhold til vedtægternes pkt. 4i er undergivet følgende vilkår: 1 Tegningsbeløb

Læs mere

Forslag fra bestyrelsen:

Forslag fra bestyrelsen: Forslag fra bestyrelsen: Bemyndigelse til at lade banken erhverve egne aktier Bestyrelsen er indtil næste ordinære generalforsamling bemyndiget til, at erhverve egne aktier for op til 10 % af bankens aktiekapital,

Læs mere

Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM SR.

Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM SR. - 1 Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM2013.113.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet antog i sagen SKM2013.113.SR,

Læs mere

S T I F T E L S E S D O K U M E N T

S T I F T E L S E S D O K U M E N T ADVOKATFIRMAET DRACHMANN Torvet 15, 4800 Nykøbing F. Telefon 54845090 - Fax 54845099 E-mail drachmann@drachmann.com J.nr.: MJ-10838-37 S T I F T E L S E S D O K U M E N T Undertegnede Foreningen Idestrup

Læs mere

ServiceInformation Omstrukturering Fusion af selskaber

ServiceInformation Omstrukturering Fusion af selskaber Nr. 12 Side: 1 af 5 Mentora Innovation Større indsigt Bedre rådgivning Introduktion Der kan være flere formål med at gennemføre en fusion. En fusion er en sammenlægning af to eller flere selskaber, og

Læs mere

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015 CRUISE I A/S Sundkrogsgade 7 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/05/2016 Palle Nordahl Dirigent

Læs mere

Sporskifte. - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma

Sporskifte. - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma 1 Sporskifte - fra lønansat til interessentskab med to eller flere ejere af virksomheden 2 - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra

Læs mere

1 h FEB. 20tt ANDERSEN PARTNERS INDGÅET. Aabenraa Kommune. Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa. 10. februar 2014

1 h FEB. 20tt ANDERSEN PARTNERS INDGÅET. Aabenraa Kommune. Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa. 10. februar 2014 DSKLMKHXNC fb skan 17 02 2014 1100 SEPBARCODE OU319 Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Aabenraa Kommune 1 h FEB. 20tt INDGÅET 10. februar 2014 Forskerparken Syd A/S, Aision 2, 6400 Sønderborg

Læs mere

Virksomhedsskatteordningen udlån til hovedaktionærselskab SKM2014.129

Virksomhedsskatteordningen udlån til hovedaktionærselskab SKM2014.129 - 1 06.11.2014-08 (20140218) VSO udlån Virksomhedsskatteordningen udlån til hovedaktionærselskab SKM2014.129 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet fandt ved et bindende svar ref. i

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GODTHAABS MINDE - OPTAGELSE AF LÅN VEDRØRENDE ISTANDSÆTTELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE

GRUNDEJERFORENINGEN GODTHAABS MINDE - OPTAGELSE AF LÅN VEDRØRENDE ISTANDSÆTTELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE GRUNDEJERFORENINGEN GODTHAABS MINDE - OPTAGELSE AF LÅN VEDRØRENDE ISTANDSÆTTELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE INDLEDNING Grundejerforeningen Godthaabs Minde ("foreningen") har rettet henvendelse til Kromann Reumert

Læs mere

VEDTÆGTER for ROBLON AKTIESELSKAB

VEDTÆGTER for ROBLON AKTIESELSKAB Udkast til vedtægter med alle ændringer foreslået af bestyrelsen til ordinær generalforsamling torsdag den 10. februar 2011 VEDTÆGTER for ROBLON AKTIESELSKAB Selskabets navn, hjemsted og formål: 1. Ingen

Læs mere

Datterselskabsaktier opgørelse af ejerandel forskellige aktieklasser ventureinvestering

Datterselskabsaktier opgørelse af ejerandel forskellige aktieklasser ventureinvestering NYT Nr. 8 årgang 7 AUGUST 2010 SKAT g e n e r at i o n s s k i f t e omstrukturering INDHOLD Datterselskabsaktier opgørelse af ejerandel forskellige aktieklasser ventureinvestering Værdiansættelse unoterede

Læs mere

NVA/nva VEDTÆGTER. for. Ølandhus ApS. Advokatfirma

NVA/nva VEDTÆGTER. for. Ølandhus ApS. Advokatfirma 121-187610 NVA/nva VEDTÆGTER for Ølandhus ApS Advokatfirma 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Ølandhus ApS. 1.2 Selskabets hjemsted er Jammerbugt Kommune. 1.3 Selskabet har begrænset hæftelse,

Læs mere

P.O.K. Holding ApS CVR-nr

P.O.K. Holding ApS CVR-nr P.O.K. Holding ApS CVR-nr. 21 27 62 35 Årsrapport 2012/13 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20. februar 2014. Per Oddershede Kanstrup Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

ANPARTSHAVEROVERENSKOMST

ANPARTSHAVEROVERENSKOMST 315667 AML/CM 2. marts 2010 ANPARTSHAVEROVERENSKOMST Mellem Mobile Climbing ApS, cvr-nr. 30738632 og fremtidige anpartshavere i Copenhagen Boulders ApS er der dags dato indgået følgende aftale vedrørende

Læs mere

Dette bilag 1 finder anvendelse på warrants ( Tegningsoption eller "Tegningsoptioner"), som ifølge Selskabets vedtægter skal være omfattet af bilag 1.

Dette bilag 1 finder anvendelse på warrants ( Tegningsoption eller Tegningsoptioner), som ifølge Selskabets vedtægter skal være omfattet af bilag 1. Bilag 1 Dette bilag 1 finder anvendelse på warrants ( Tegningsoption eller "Tegningsoptioner"), som ifølge Selskabets vedtægter skal være omfattet af bilag 1. Selskabets aktionærer har ikke fortegningsret

Læs mere

Forkøbsret til ejendom til fast pris ejendomsoverdragelse fra selskab til hovedaktionærens bror SKM SR.

Forkøbsret til ejendom til fast pris ejendomsoverdragelse fra selskab til hovedaktionærens bror SKM SR. 1 Forkøbsret til ejendom til fast pris ejendomsoverdragelse fra selskab til hovedaktionærens bror SKM2009.358.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet fandt ved et bindende svar af

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007. for COMENDO A/S

AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007. for COMENDO A/S Bilag 1 Vilkårene for udstedelsen af tegningsoptionerne, nominelt DKK 320.575, jf. vedtægternes 6.4, er følgende: AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007 for COMENDO A/S CVR-nr. 26 68 56 21 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre.

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Det er nu blevet muligt for iværksættere og andre at stifte et selskab benævnt iværksætterselskab

Læs mere

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr FALCON INVEST Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr. 35 52 80 32 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Falcon Invest Flex A/S. 1.2 Selskabets binavn er Falcon Invest A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

Partnerselskab advokatfirma p/s andele ejet af personer og selskaber beskatning af udbetalinger fra partnerselskabet - SKM

Partnerselskab advokatfirma p/s andele ejet af personer og selskaber beskatning af udbetalinger fra partnerselskabet - SKM - 1 07.02.2012 TC/BD jr. nr. 6.11/12-06 Partnerselskab advokatfirma p/s andele ejet af personer og selskaber beskatning af udbetalinger fra partnerselskabet - SKM2012.42.SR Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet. Vilkår ved exit

Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet. Vilkår ved exit Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet 13. januar 2009 Vilkår ved exit Ifølge model-notat

Læs mere

Vedtægter for Støttekontaktgruppens Botilbud ApS

Vedtægter for Støttekontaktgruppens Botilbud ApS Vedtægter for Støttekontaktgruppens Botilbud ApS NAVN OG HJEMSTED 1 Selskabets navn er Støttekontaktgruppens Botilbud ApS. 2 Selskabet har hjemsted i Hillerød Kommune. FORMÅL 3 Selskabets formål er at

Læs mere

Vilkår for warrants. Tildelingen af Warrants er betinget af, at Warrantindehaveren er ansat i Selskabet i uopsagt stilling på datoen for denne Aftale.

Vilkår for warrants. Tildelingen af Warrants er betinget af, at Warrantindehaveren er ansat i Selskabet i uopsagt stilling på datoen for denne Aftale. Vilkår for warrants 1. Formål På bestyrelsesmødet i Topsil Semiconductor Materials A/S ("Selskabet") den 26. april 2012 blev der i overensstemmelse med vedtægternes punkt 3.8 [nu 3.7 grundet vedtægtsændring

Læs mere

Artikler. Beskatning af aktionærlån - ny praksis om undtagelse fra beskatning

Artikler. Beskatning af aktionærlån - ny praksis om undtagelse fra beskatning 1304 Artikler 205 Beskatning af aktionærlån - ny praksis om undtagelse fra beskatning Af Karsten Gianelli, Senior Counsel, CORIT Advisory P/S 1. Indledning Med vedtagelsen af L 199A den 13/9 2012 gennemførte

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. NPinvestor.com A/S CVR.nr

VEDTÆGTER FOR. NPinvestor.com A/S CVR.nr VEDTÆGTER FOR NPinvestor.com A/S CVR.nr. 26 51 81 99 Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er NPinvestor.com A/S. Dets hjemsted er Københavns Kommune. Selskabets formål er at drive erhvervsmæssig

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

Vedtægter. AktieUgebrevet Invest A/S CVR-nr Navn. 1.1 Selskabets navn er AktieUgebrevet Invest A/S.

Vedtægter. AktieUgebrevet Invest A/S CVR-nr Navn. 1.1 Selskabets navn er AktieUgebrevet Invest A/S. Vedtægter AktieUgebrevet Invest A/S CVR-nr. 39 18 80 07 Navn 1.1 Selskabets navn er AktieUgebrevet Invest A/S. 1.2 Selskabets binavn er AUInvest A/S. Formål 2.1 Selskabets formål er, direkte eller via

Læs mere

Iværksætterselskaber. Vejledning. Denne vejledning handler om de særlige regler, som gælder for iværksætterselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen

Iværksætterselskaber. Vejledning. Denne vejledning handler om de særlige regler, som gælder for iværksætterselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Vejledning Iværksætterselskaber Denne vejledning handler om de særlige regler, som gælder for iværksætterselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0 Dato: 19-02-2018 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Initiator Pharma A/S

VEDTÆGTER. for. Initiator Pharma A/S Den 2. december 2016 Ref. 23-311/SS/MS VEDTÆGTER for Initiator Pharma A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Initiator Pharma A/S. 2 Selskabets hjemsted er Århus Kommune. 3 Selskabets

Læs mere

Fusionsplan og fusionsredegørelse Investeringsforeningen Nordea Invest Portefølje, CVR-nr , FT-nr

Fusionsplan og fusionsredegørelse Investeringsforeningen Nordea Invest Portefølje, CVR-nr , FT-nr Fusionsplan og fusionsredegørelse Investeringsforeningen Nordea Invest Portefølje, CVR-nr. 33 16 17 94, FT-nr. 11172 Fusion af afdelinger: Nordea Invest Portefølje Danmark, SE-nr. 32 54 16 82, FT-nr. 6,

Læs mere

På generalforsamlingen stiller bestyrelsen de nedenfor angivne ændringsforslag.

På generalforsamlingen stiller bestyrelsen de nedenfor angivne ændringsforslag. 1 af 6 På generalforsamlingen stiller bestyrelsen de nedenfor angivne ændringsforslag. Ændringerne vedrører primært følgende: Det var ved indkaldelsen af generalforsamlingen forventningen, at den foreslåede

Læs mere

BILAG 1 TIL VEDTÆGTERNE FOR AQUALIFE A/S, CVR-NR Vedrørende vilkår for warrants udstedt til bestyrelsens formand

BILAG 1 TIL VEDTÆGTERNE FOR AQUALIFE A/S, CVR-NR Vedrørende vilkår for warrants udstedt til bestyrelsens formand BILAG 1 TIL VEDTÆGTERNE FOR AQUALIFE A/S, CVR-NR. 26 05 86 51 Vedrørende vilkår for warrants udstedt til bestyrelsens formand INDHOLD Side 1 Beslutningen... 3 2 Vederlag, antal og tegningskurs... 3 3 Udnyttelse

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

VEJLEDNING OM. Udbytte i kapitalselskaber UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen. December 2013

VEJLEDNING OM. Udbytte i kapitalselskaber UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen. December 2013 VEJLEDNING OM Udbytte i kapitalselskaber UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2013 Denne vejledning er opdateret generelt efter evalueringen af selskabsloven og bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af

Læs mere

De warrants, som Initiator Pharma A/S ("Selskabet") udsteder i henhold til vedtægternes pkt. 4g er undergivet følgende vilkår:

De warrants, som Initiator Pharma A/S (Selskabet) udsteder i henhold til vedtægternes pkt. 4g er undergivet følgende vilkår: Bilag 4g til Initior Pharma A/S vedtægter Vilkår for Warrants De warrants, som Initior Pharma A/S ("Selskabet") udsteder i henhold til vedtægternes pkt. 4g er undergivet følgende vilkår: 1 Tegningsbeløb

Læs mere

VEDTÆGTER. Hypefactors A/S. 7. juni 2018

VEDTÆGTER. Hypefactors A/S. 7. juni 2018 VEDTÆGTER Hypefactors A/S 7. juni 2018 VEDTÆGTER HYPEFACTORS CVR-nr. 36 68 26 04 Som vedtaget på selskabets ekstraordinære generalforsamling den 7. juni 2018. 1. SELSKABETS NAVN OG FORMÅL 1.1 Selskabets

Læs mere

Den 30. september 2019 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Blue Vision A/S ( Selskabet ) med følgende dagsorden:

Den 30. september 2019 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Blue Vision A/S ( Selskabet ) med følgende dagsorden: Dato: 30. september 2019 Selskabsmeddelelse nr.: 14 Ekstraordinær generalforsamling i Blue Vision A/S, CVR-nr. 26 79 14 13 Den 30. september 2019 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Blue

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Nørrekær Enge Vind K/S

VEDTÆGTER. for. Nørrekær Enge Vind K/S 18107-MKJ VEDTÆGTER for Nørrekær Enge Vind K/S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Nørrekær Enge Vind K/S. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle et vindmølleprojekt i Nørrekær Enge, herunder ved i muligt

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for PARKEN Sport & Entertainment A/S CVR-nr. 15 10 77 07 ---------------------------------

V E D T Æ G T E R. for PARKEN Sport & Entertainment A/S CVR-nr. 15 10 77 07 --------------------------------- V E D T Æ G T E R for PARKEN Sport & Entertainment A/S CVR-nr. 15 10 77 07 --------------------------------- Selskabets navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er PARKEN Sport & Entertainment A/S med

Læs mere

HOLDINGSELSKABET PKL AF 15/ APS STRANDVEJEN 5B, 6000 KOLDING 2014/15

HOLDINGSELSKABET PKL AF 15/ APS STRANDVEJEN 5B, 6000 KOLDING 2014/15 Holdingsels PKL af 15/1 ApSStrandve 5B6000 Kol 32082106 HOLDINGSELSKABET PKL AF 15/1 2009 APS STRANDVEJEN 5B, 6000 KOLDING ÅRSRAPPORT Års 2014/15 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

Bilag 2 - Oversigt over vedtægtsændringer

Bilag 2 - Oversigt over vedtægtsændringer Bilag 2 - Oversigt over vedtægtsændringer Side 2 er af Selskabets vedtægter som følger af de fremsatte forslag på generalforsamlingen den 30. april 2018 6.1.1 Pkt. 3.1 Selskabets aktiekapital udgør DKK

Læs mere

Virksomhedsskatteordningen generationsskifte af næringsvirksomhed med fast ejendom berigtigelse af købesummen ved udlån til børn SKM

Virksomhedsskatteordningen generationsskifte af næringsvirksomhed med fast ejendom berigtigelse af købesummen ved udlån til børn SKM - 1 06.11.2014-06 (20140204) VSO generationsskifte Virksomhedsskatteordningen generationsskifte af næringsvirksomhed med fast ejendom berigtigelse af købesummen ved udlån til børn SKM2014.70.SR Af advokat

Læs mere

VEDTÆGTER For WH Index Growth A/S, CVR nr Navn og formål. 2. Selskabets kapital og aktier. 3. Generalforsamlinger

VEDTÆGTER For WH Index Growth A/S, CVR nr Navn og formål. 2. Selskabets kapital og aktier. 3. Generalforsamlinger 1 VEDTÆGTER For WH Index Growth A/S, CVR nr. 33 35 53 94 1. Navn og formål 1.1 Selskabets navn er WH Index Growth A/S. 1.2 Selskabets formål er at skabe en langsigtet formuevækst, der ligger over markedsafkastet,

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen 18.11.2009 UDKAST Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af selskabsloven, ophævelse af aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven og overgangsbestemmelser

Læs mere

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Admiral Capital A/S. 1.2 Selskabets binavn er Re-Cap A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B

Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B - 1 Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B-2129-11 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved en dom af 22/8

Læs mere