UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland"

Transkript

1 UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland Forretningen den 18. juni 2013, Sag SJ Sag: Fastsættelse af erstatning for overtagelse af ca. 11,27 ha. af matr.nr. 13-b og 13-ac Benløse by, Benløse i medfør af planlovens 47 A. Ejer: Henning Jensen. Tirsdag den 18. juni 2013, kl. ca samledes den af Transportministeriet i henhold til vejloven (lov om offentlige veje, jf. lovbekendtgørelse nr af 03. november 2011) nedsatte overtaksationskommission for Nord- og Vestsjælland på adressen Jordemodervej 38, Kværkeby. Til stede var formanden, Henrik Skander-Madsen, det faste medlem Knud Birk Iversen samt det særligt udpegede medlem Hermann Hansen. Protokollen førtes af sekretæren, Michael Thomsen. Som bistand for kommissionen mødte landinspektør Arne Hjortshøj. For og med Ringsted Kommune mødte Hans Faarup og Søren Langholm. For og med lodsejeren, Henning Jensen mødte advokat Emil Baumann Geist. Der fremlagdes udskrift af kendelsen af den 29. juni 2012 afsagt af taksationskommissionen for Vestsjælland, Ringsted Kommunes redegørelse for erstatningspåstanden af 7. juni 2013, samt supplerende materiale udarbejdet af lodsejeren. Kendelsen er indbragt for overtaksationskommissionen af Ringsted Kommune ved og brev af 19. juli 2012 fra landinspektør Hans Faarup og af lodsejeren ved og brev af 7. august Taksationskommissionen har afsagt sålydende kendelse:

2 1 "Kendelse: Parterne er enige om, at overtagelses- og vurderingstidspunktet er den 12. august Taksationskommissionen bemærker, at den af ejeren indhentede mæglervurdering er ensididgt fremskaffet, ligesom mægleren ikke i erklæringen nærmere redegør for de forhold, som hans vurdering hviler på, herunder om han har kendskab til handler med sammenlignelige arealer i Ringsted eller dog i nærheden heraf. Taksationskommissionen kan der ikke lægge vægt på mæglerens vurdering. Efter taksationspraksis skal der ske modregning for de fordele, som en ekspropriation medfører for en ejendom. I denne sag tilføres der Henning Jensens landbrugsarealer en betydelig værdistigning ved overførsel til byzone og med den vedtagne lokalplan. Disse fordele skal der modregnes for i de arealer, som er forbeholdt til infrastruktur, herunder til veje. Da fordelene overstiger arealernes værdi, skal kommunen ikke betale erstatning for at overtage arealer, som efter lokalplanen skal anvendes til infrastruktur. Den tilbudte erstatning for det afskårne landbrugsareal, som ikke er overført til byzone, vil give ejeren fuld erstatning for arealet. Taksationskommissionen finder i øvrigt efter en samlet vurdering af sagens oplysninger, herunder oplysningerne om de offentlige vurderinger og handlerne med erhvervsjord i området og i øvrigt omkring Ringsted, at den samlede erstatning passende kan fastsættes til kr., hvilket skønnes at give lodsejeren fuld erstatning for de overtagne arealers handelsværdi. Erstatningen bør forrentes fra datoen fra fremsættelse af begæring om overtagelse af arealet. Ringsted Kommune bør betale alle udgifter ved opmåling og udstykning af det areal, som er begæret overtaget samt til tinglysning. Ringsted Kommune bør betale kr. inkl. moms til udgifter til advokatbistand ved taksationsforretningen. Derfor bestemmes: Ringsted Kommune skal til Henning Jensen for overtagelse af matr.nr. 13-b og del af 13-ac begge Benløse by, Benløse betale kr. Kommunen skal betale alle omkostninger ved overtagelsen, herunder til opmåling og udstykning af arealet og tinglysning, samt kr. til ejerens udgifter til advokatbistand. Erstatning forrentes fra den 12. august 2011 med en årlig rente, der svarer til den diskonto, der er fastsat af Danmarks Nationalbank på tidspunktet for ekspropriationsbeslutningen. Udgifterne ved taksationskommissionens behandling af sagen betales af Ringsted Kommune."

3 Overtaksationskommissionen besigtigede ejendommen, hvorefter de fremmødte havde lejlighed til at udtale sig. Advokat Emil Baumann Geist nedlagde på vegne af lodsejeren påstand om, at Ringsted Kommune tilpligtes at betale en erstatning på kr. pr. kvm., og at der ikke skal sondres mellem salgbare/ikke salgbare arealer, som gjort i Ringsted Kommunes erstatningsopgørelse. Til støtte for påstanden henviste advokat Emil Baumann Geist på vegne af lodsejeren i det væsentlige til de bemærkninger, som blev fremsat under taksationsforretningen, de anbringender, som fremgår af ankeskrivelsen af 7. august 2012, samt det supplerende materiale, som blev udleveret i forbindelse med denne sags behandling. Advokat Emil Baumann Geist gennemgik i den forbindelse en mæglervurdering og en række handler, som efter advokat Emil Baumann Geist udgør sammenlignelige handler, der kan anvendes til brug for erstatningens fastsættelse. Hans Faarup nedlagde på vegne af Ringsted Kommune påstand om, at Ringsted Kommune maksimalt tilpligtes at betale en erstatning til Henning Jensen på kr ekskl. moms, Areal, salgbart areal, erhverv 85,140 m2 å kr. 35,00 kr Areal, salgbart, beplantningsbælte m2 å kr. 35,00 kr Areal, infrastruktur, regnvandsbassin m2 å kr. 00,00 kr. 0 Areal, infrastruktur, veje m2 å kr. 00,00 kr. 0 Areal uden for lokalplan, landbrug m2 å kr. 18,00 kr Ialt Kr Til støtte for sin påstand gjorde Hans Faarup på vegne af Ringsted Kommune gældende, at overtagelses- og vurderingstidspunktet er 12. august 2011 at arealerne skal værdifastsættes på baggrund af de faktiske, retlige og planmæssige forhold, som er fastlagt i lokalplan nr. 221, at der ved værdifastsættelsen skal tages hensyn til den prisudvikling, der har fundet sted for erhvervsjord frem til overtagelsestidspunktet og at principperne i taksationskommissionens kendelse af 27. juni 2012 vedrørende fradrag for fordele og vederlagsfri afståelse af arealer til infrastrukturanlæg skal indgå i værdifastsættelsen af arealerne. Til yderligere støtte for påstanden henviste Hans Faarup på vegne af Ringsted Kommune til sin redegørelse af 7. juni 2013, og til de bemærkninger som blev fremsat for Taksationskommissionen. Hans Faarup kommenterede i den forbindelse den mæglervurdering og de sammenlignelige handler, som advokat Emil Baumann Geist henviste til.

4 Overtaksationskommissionen drøftede sagen og afsagde sålydende KENDELSE I sin samlede vurdering af værdien af det overtagne areal finder Overtaksationskommissionen det hensigtsmæssigt at opdele vurderingen i tre grupper, nemlig værdien af de salgbare arealer herunder værdien af beplantningsbælte, værdien af arealer udlagt til regnvandsbassin og vej samt værdien af det afskårne landzoneareal. I sin vurdering af værdien af de salgbare arealer tager kommissionen udgangspunkt i den eneste kendte sammenlignelige handel i området, nemlig en handel fra medio 2008, hvor der blev handlet arealer for 60 kr. pr. kvm. Med henvisning til den fremlagte beregning over prisudvikling (udarbejdet af SKAT) lægger Kommissionen til grund, at denne kvadratmeterpris i 2011 ville have været 51 kr. pr. kvm., svarende til et fald på 15% i forhold til prisen i Overtaksationskommissionen finder ikke at kunne lægge den af lodsejeren ensidigt indhentede og ubegrundede mæglererklæring på 80 kr. pr. m 2 til grund for sin vurdering. Tilsvarende kan heller ikke den af Ringsted kommune foretagne beregning af værdien til 35 kr. pr. m 2 efter kommissionens opfattelse lægges til grund, idet reduktionen af værdien fra 51 kr. til 35kr. pr. m 2 alene er basseret på et løst og ikke særligt begrundet skøn. Kommissionen er derimod af den opfattelse, at det er relevant at inddrage det overtagne areals geografiske placering betydning ved værdiansættelsen. Det handlede areal fra 2008 er placeret attraktivt umiddelbart op til motorvejen, mens det aktuelt overtagne areal er placeret ca. 700 m længere væk og dermed mindre attraktivt. Overtaksationskommissionen finder det derfor rimeligt skønsmæssigt at reducere værdien med yderligere 10% fra udgangspunktet på 51 kr. pr. kvm. til 46 kr. pr. kvm. For så vidt angår de arealer, der i lokalplanen er udlagt til vej og regnvandsbassin, finder Overtaksationskommissionen, at der ved lokalplanens vedtagelse og efter hovedparten af arealet er overgået fra landzone til byzone er tilført lodsejerens ejendom en værditilvækst, der langt overstiger de udlagte arealers værdi. Ejeren lider således ved kommunens overtagelse af denne del af ejendommen ikke noget erstatningsberettigende tab. Endelig finder Overtaksationen, at det overtagne afskårne landzoneareal bør værdisættes med en værdi svarende til prisen på landbrugsjord i området, der efter det for kommissionen oplyste, kan fastsættes til 18 kr. pr. kvm. Den samlede erstatning for de af Ringsted kommune overtagne arealer kan her efter opgøres således: Salgbare arealer på m 2 a' 46 kr. pr. m kr. Areal udlagt til vej og regnvandsbassin m 2 0 kr.

5 Afskåret landzoneareal på m 2 a'18 kr. pr. m kr. Ialt kr. Herefter bestemmes Ringsted Kommune skal til Henning Jensen for overtagelse af matr.nr. 13-b og del af 13-ac begge Benløse by, Benløse betale kr. Ringsted Kommune skal godtgøre lodsejeren Henning Jensen kr. i udgifter til sagkyndig bistand i forbindelse med sagens behandling for Overtaksationskommissionen. Erstatningen forrentes fra den 12. august 2011 med en årlig rente, der svarer til den diskonto, der er fastsat af Danmarks Nationalbank på tidspunktet for ekspropriationsbeslutningen. Henrik Skander-Madsen Hermann Hansen Knud Birk Iversen /Michael Thomsen Denne afgørelse kan indbringes for domstolene. Søgsmål vedrørende erstatning skal være anlagt senest 6 måneder efter modtagelse af denne kendelse, jf. 65 i lov om offentlige veje. Udskriftens rigtighed bekræftes. Overtaksationskommissionen for Nord og Vestsjælland København, den 27. juni P.K.V. / V fy / Michael ThorrøérSL^J^^^ V

6

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND *****

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** 1 Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** TK 1/2012: Fastsættelse af erstatning for overtagelse af ca. 11,27 ha. af matr. nr. 13-b og 13-ac Benløse by, Benløse i medfør af planlovens 47

Læs mere

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND *****

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** 1 Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** TK 12/2013: Fastsættelse af erstatning for overtagelse af matr. nr. 22c Kværkeby by, Kværkeby i medfør af planlovens 47 A. Den 27. september 2013

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

U D S K R I F T. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. for Vejle og Ringkjøbing

U D S K R I F T. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. for Vejle og Ringkjøbing 1 Otax. 941/14 U D S K R I F T af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N for Vejle og Ringkjøbing Forretningen den 1. april 2014 Vedr. ekspropriation til Ny Solskovvej

Læs mere

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9.

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9. TS82101-00045 Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 9. april 2018 Mandag den 9. april 2018, kl. 10.00 samledes

Læs mere

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9.

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9. TS82101-00046 Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 9. april 2018 Mandag den 9. april 2018, ca. kl. 10.20 samledes

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale

Læs mere

Overtaksationskommissionen for Nord- og Vestsjælland

Overtaksationskommissionen for Nord- og Vestsjælland Overtaksationskommissionen for Nord- og Vestsjælland Kendelse Forretningen den 24. februar 2017 Sagsnr. TS82001-00005 Lodsejeren Simon Fjord Mortensen matr.nr. 3au Høm By, Høm Beliggende: Østergade 3 4100

Læs mere

Lov om offentlige veje m.v.

Lov om offentlige veje m.v. Lov om offentlige veje m.v. Nr. 1520 af 27. december 2014 Transportministeriet LF 20 14/15 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker

Læs mere

EKSPROPRIATION OG TAKSATION

EKSPROPRIATION OG TAKSATION L 2014-12-27 nr 1520 Offentlige veje m.v. Kapitel 10 EKSPROPRIATION OG TAKSATION Ekspropriationsmyndigheder 94 Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker efter reglerne i dette kapitel. Transportministeren

Læs mere

7. december 2017 Sagsnr. TS Ejeren af matr.nr. 8a, 8l og 8m, Gyrstinge By, Gyrstinge. Beliggende: Bondebjergvej Ringsted.

7. december 2017 Sagsnr. TS Ejeren af matr.nr. 8a, 8l og 8m, Gyrstinge By, Gyrstinge. Beliggende: Bondebjergvej Ringsted. Kendelse 7. december 2017 Sagsnr. TS82001-00043 Ejeren af matr.nr. 8a, 8l og 8m, Gyrstinge By, Gyrstinge Beliggende: Bondebjergvej 7 4100 Ringsted mod Ringsted Kommune Sagen vedrører udmåling af ejerens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. oktober 2017

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. oktober 2017 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. oktober 2017 Sag 71/2017 (1. afdeling) A (advokat Svend Erik Holm) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Tim Holmager) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109.

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Bjergvej 109 Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Det nødvendige anlægsarbejde vil berøre privat ejendom. Byrådet har derfor vedtaget, at såfremt det

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 5 Sikring af Vejanlæg Pålæg af byggelinjer 40. Vejmyndigheden kan pålægge vejbyggelinjer, når

Læs mere

Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse. Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen

Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse. Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen Hvornår er lodsejer afgiftspligtig? Overordnede betingelser for afgiftspligt Der er tale

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Mandag den 14. november 2016 kl. 10.00 samledes overtaksationskommissionen ved Leopardvej 15, Thisted. Til stede

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO Torsdag den 5. oktober 2017 kl. 10.50 samledes overtaksationskommissionen ud for Strandvejen 149 og 151, 7673 Harboøre.

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Ekspropriation i praksis

Ekspropriation i praksis Ekspropriation i praksis This page intentionally left blank Hanne Mølbeck & Jens Flensborg Ekspropriation i praksis Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2007 Ekspropriation i praksis 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 Kapitel 5 Ekspropriation og taksation Ekspropriation 43. Når almenvellet kræver det, kan vedkommende

Læs mere

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017 CYKELSTI THISTED HILLERSLEV Borgermøde den 15. juni 2017 DAGSORDEN Baggrunden for cykelstien Projektet Tidsplan Arealerhvervelse Spørgsmål BAGGRUNDEN FOR CYKELSTIEN Trafiksikkerhed og tryghed Vejens bredde

Læs mere

Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej - kommunens sagsnr G

Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej - kommunens sagsnr G Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/14281-11 Side 1/7 Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej

Læs mere

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere.

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere. PROTOKOL over Åstedsforretning afholdt i henhold til lov om offentlige veje, LBK nr. 671 af 19.08.99, 43, 45, 47-49 og 51-67 vedrørende erhvervelse af areal til svingbane på Rådhusgade. Torsdag den 10

Læs mere

VEJFORUM Vejprojekter Hvad er der sket siden Vejforum 2013? Ny Solskovvej - Ny offentlig vej/lokalplanadgang.

VEJFORUM Vejprojekter Hvad er der sket siden Vejforum 2013? Ny Solskovvej - Ny offentlig vej/lokalplanadgang. Hvad er der sket siden Vejforum 2013? VEJFORUM 2014 Ekspropriation til vejanlæg Landinspektør Thomas N. Asmussen Vejprojekter 2014 Anlæg af Ny Solskovvej Vejareal til 0 kr. Areal til anlæg af offentlig

Læs mere

U D S K R I F T A F K E N D E L S E S P R O T O K O L L E N F O R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N

U D S K R I F T A F K E N D E L S E S P R O T O K O L L E N F O R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N U D S K R I F T A F K E N D E L S E S P R O T O K O L L E N F O R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N Den 28. april 2016 blev ved Taksationskommissionen for Nordjylland i sagen Taks 12/2015 Taksation

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse Rådhuset Lyngby Torv 2800 Lyngby. Vedr. regulering af erstatning for dækningsgrav kommunens j. nr.

Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse Rådhuset Lyngby Torv 2800 Lyngby. Vedr. regulering af erstatning for dækningsgrav kommunens j. nr. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Lyngby-Taarbæk Kommune burde have indbragt spørgsmålet om en erstatnings størrelse for taksationskommissionen, men da sagen har bagatelagtig karakter, og ulovligheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 Sag 64/2016 A og B (advokat Michael E. Hansen for begge) mod Boet efter C ved D og E (advokat Mogens Vinther) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE - 1 - Indhold 1. Lovhjemmel... 3 2. Åstedsforretning... 3 3. Ekspropriationsbeslutning... 3 4. Klagemuligheder...

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE September 2000 VEJLEDNING Purhus Kommune, Rådhuset Teknisk Forvaltning Bakkevænget

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 Sag 209/2015 Rikke Annette Capaldi (advokat Jakob Busse) mod I/S Torvet (advokat Niels E. Valdal) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Boligretten

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn]. København, den 30. januar 2015 Sagsnr. 2014-515/8KR/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn]. Klagens

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 2395 14 Esbjerg Kommune (advokat Christian Norup Hostrup,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 Sag 103/2012 Hvam Maskinstation ved Peter Ardahl Jørgensen (advokat Torben F. Pedersen) mod

Læs mere

EKSPROPRIATION TIL VEJANLÆG

EKSPROPRIATION TIL VEJANLÆG Vejforum onsdag den 7. december 2016 EKSPROPRIATION TIL VEJANLÆG LANDINSPEKTØR THOMAS NORMANN ASMUSSEN TNA@LE34.DK SAMMENHÆNG MELLEM: EKSPROPRIATIONSERSTATNING, FORVENTNINGER OG OFFENTLIG PLANLÆGNING EKSPROPRIATION

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere

Advokaten mener, at hans klients partsrettigheder gentagne gange er blevet alvorligt overtrådt, og at afgørelsen derfor er ulovlig.

Advokaten mener, at hans klients partsrettigheder gentagne gange er blevet alvorligt overtrådt, og at afgørelsen derfor er ulovlig. Dato 6. oktober 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/13707-4 Side 1/6 Afgørelse af klage over tildeling af vejret mv. til Hybenrosevej Vejdirektoratet

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. København, den 26. juni 2014 Sagsnr. 2013-3627/LRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 12. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 12. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 12. februar 2018 Sag 234/2017 HK/Danmark som mandatar for A (advokat Tina Sejr Gad) mod B (advokat Peter Blenstrup Nielsen) I tidligere instans er afsagt dom af Sø-

Læs mere

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND *****

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** TK 8/2015: Fastsættelse af erstatning til boet efter Kurt Larsen v/erik Larsen og Otto Larsen i anledning af ekspropriation af et areal på i alt

Læs mere

Vejforum Ekspropriation

Vejforum Ekspropriation Vejforum Ekspropriation LE34 Rådgivning landinspektør Lars Emil Vindfeld Møller & landinspektør Thomas Normann Asmussen December 2011 Ekspropriation 1. Forventningsværdi arealer til vejanlæg Hvornår er

Læs mere

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Per Hansen Maglesøvej 4 4300 Holbæk Dato: 13. december 2018 Sagsnr.: 18/33908 Sagsb.: milee Lsp. j.nr. 49682 Sagsb.: hø/kef INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Ang. : Rettigheder til arealerhvervelse til

Læs mere

I N T R O D U K T I O N

I N T R O D U K T I O N I N T R O D U K T I O N Det er amtsrådets ansvar at skabe sikre og hensigtsmæssige vej- og trafikforhold til gavn for den nordjyske befolkning. Til dette formål kan amtsrådet blandt andet ved ekspropriation

Læs mere

NÆVNENES Hus. Tvistighedsnævnet KENDELSE

NÆVNENES Hus. Tvistighedsnævnet KENDELSE - -- NÆVNENES Hus Tvistighedsnævnet KENDELSE Afsagt aftvistighedsnævnet den 23. oktober 2017 i sag 16.2017 A ved 3F Fagligt Forbund, Byggegruppen (Morten Lehmann) mod B, CVR nr...., under likvidation I

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A 8643 Ans By og B 8643 Ans By mod Henriksen & Birch Ejendomme Ans ApS Vestervang 6 8882 Fårvang Sagens baggrund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017 Sag 100/2016 (1. afdeling) Frode Sejr Hansen (advokat Jørgen Iversen, beskikket) mod Esbjerg Kommune (advokat Hans Peter Storvang) og Vejdirektoratet (Kammeradvokaten

Læs mere

Vejforum Ekspropriation til Vejanlæg. Landinspektør Thomas N. Asmussen

Vejforum Ekspropriation til Vejanlæg. Landinspektør Thomas N. Asmussen Vejforum 2015 Ekspropriation til Vejanlæg Landinspektør Thomas N. Asmussen Vejens kvaliteter - under forandring. Vasevej før projektstart 2010 Vejprojektets udfordringer(1) Vejprojektets udformning Udretningen

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 29. april 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 29. april 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 29. april 2015 Sag 15/2015 Sonnich Fryland og Tove Fryland (advokat Jacob Schall Holberg for begge) mod Fredensborg Kommune (advokat Kurt Bardeleben) I tidligere

Læs mere

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion efter stempellovens 29 Udtalt, at den af skattedepartementet anlagte fortolkning af stempelafgiftslovens 30, 2. pkt., hvorefter afgørelser

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2929002 - MPN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. april 2006 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Bloch Andersen, Lone Kerrn-Jespersen og Harald Micklander (kst.)). 5. afd.

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 19. september 2016 Sagsnr. 2016-1076/MKJ 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-0023449 Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Ekspropriation til veje i lokalplaner

Ekspropriation til veje i lokalplaner Tidsskrift for Kortlægning og Arealforvaltning, Årg. 122, Nr. 47, 1-7 (2014) Hans Faarup Ekspropriation til veje i lokalplaner Hans Faarup Landinspektør ABSTRACT Der indgår næsten altid vejanlæg, når der

Læs mere

Vejen i Vejen og andet nyt om ekspropriation. Vejforum 2018 Partner, advokat Hanne Mølbeck (A9)

Vejen i Vejen og andet nyt om ekspropriation. Vejforum 2018 Partner, advokat Hanne Mølbeck (A9) Vejen i Vejen og andet nyt om ekspropriation Vejforum 2018 Partner, advokat Hanne Mølbeck (A9) Aktuelle emner 2 1. Vejen i Vejen 2. Ekspropriation til ledninger 3. Erstatning - fradrag for fordele 4. Borgernes

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom

Bekendtgørelse af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom LBK nr 1161 af 20/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 401-28 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1520

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. december 2012 12/08337 PÅBUD OM AT FLYTTE HESTEHEGN OG FJERNE JORDVOLD Vejdirektoratet har behandlet din klage af 29. juli 2012. Du har på vegne af klagerne,

Læs mere

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209. - 1 06.11.2014-33 Klage over bindende svar nye oplysninger 20140812 TC/BD Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING for erhvervsbygninger

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING for erhvervsbygninger Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING for erhvervsbygninger Tillæg til forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Indholdsfortegnelse:

Læs mere

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst. D O M afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1688 16 Vejdirektoratet (advokat Louise Solvang

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Sysselbjergvej, Almind

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Sysselbjergvej, Almind Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Sysselbjergvej, Almind Nr. 44, 46, 48 og 50 Undertegnede: Navn: Adresse: By og Postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR nr: og Navn: Adresse: By og postnr.:

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011. København, den 24. april 2012 Sagsnr. 2011 3838/MKJ/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over, at advokat A har tilsidesat

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet:

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet: Landinspektørnævnet fandt landinspektør L s ekspeditionstid i en sag om fraskillelse af jordene fra en landbrugsejendom uantagelig lang, ligesom nævnet fandt det kritisabelt, at landinspektøren ikke på

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021720 (Michael Ellehauge, Trine Heidemann Garde, Kent Petersen) 12. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021720 (Michael Ellehauge, Trine Heidemann Garde, Kent Petersen) 12. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021720 (Michael Ellehauge, Trine Heidemann Garde, Kent Petersen) 12. august 2011 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Christina Heiberg-Grevy, Hellerup) mod Brand

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Erstatningsafgørelse

Erstatningsafgørelse FN-VSJ-001-2015 Den 12. december 2018 Erstatningsafgørelse Indledning Den 5. januar 2015 modtog Fredningsnævnet for Vestsjælland en af Danmarks Naturfredningsforening rejst fredningssag vedrørende et sammenhængende

Læs mere

København, den 7. november 2011 J. nr K E N D E L S E

København, den 7. november 2011 J. nr K E N D E L S E København, den 7. november 2011 J. nr. 2010-03-1039 VPE/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har bl.a. klaget over, at indklagede

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 K E N D E L S E Kjæhr og Trillingsgaard A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Kerteminde

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 Sag 258/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) Sagen angår spørgsmålet om varetægtsfængsling af T under anke af

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen 24. september 2013 Sag 12/05619 / CF E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B199900A - PJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 26. juni 2014 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Anne Louise Bormann, Steen Mejer og Anders Rex Rønn (kst.)). 13. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. B 1166 15 Anna Kirstine Hangaard (advokat Berit Holmstrøm,

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 21. april 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København.

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 21. april 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. B219000G- DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 21. april 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne H. C. Thomsen, Lone Kerrn-Jespersen,

Læs mere

Knud Haugmark Skelhøjvej 25 C, 1. th. 2800 Kongens Lyngby 27-10-2014. Fødevareministeriets Klagecenters afgørelse af 6.

Knud Haugmark Skelhøjvej 25 C, 1. th. 2800 Kongens Lyngby 27-10-2014. Fødevareministeriets Klagecenters afgørelse af 6. Knud Haugmark Skelhøjvej 25 C, 1. th. 2800 Kongens Lyngby Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klager. J.nr. 2012-0130 aq. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2012-0130 aq. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Erik Bech v/ Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 4. juli 2012. Klagen

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune. Løbende erstatning for dækningsgrav.

Lyngby-Taarbæk Kommune. Løbende erstatning for dækningsgrav. 20-06-2007. Lyngby-Taarbæk Kommune. Løbende erstatning for dækningsgrav. Resumé: Statsforvaltningen har bl.a. på grundlag af Indenrigs- og Sundhedsministeriets udtalelse af 12. februar 2001 udtalt, er

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017 Sag 61/2017 A (advokat Karsten Høj) mod Region Hovedstaden (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4.

Læs mere

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften 6489-3 Juni 2018 Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften Tillæg til vilkår 6331-2 Landbrug Topdanmark Forsikring A/S Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften 6489-3

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx.

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx. Den 13. februar 2014 blev i Sag nr. 94/2012 SKAT mod 1. Statsautoriseret revisor A. 2. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. afsagt sålydende K e n d e l s e Ved skrivelse af 19. november 2012 har

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 21. september 2016 blev der i sag 328 2015-11752 AA BB mod CC DD Ejendomsmægler EE Ejendomsmæglervirksomhed FF afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 17. september 2015 har AA BB indbragt CC, DD ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere