Udstilling i fyret på Helgenæs

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udstilling i fyret på Helgenæs"

Transkript

1 udstilling

2 Udstilling i fyret på Helgenæs Sletterhage Fyr på Helgenæs er en enestående bygning på en enestående lokalitet. Der findes ikke ret mange steder en så voldsom og dramatisk grænseflade mellem land og hav og mellem natur og kultur. Fyret er bygget til at modstå elementernes rasen, og skibe og marsvin passerer tæt under land. Det er et oplagt sted at lave en udstilling, for man får en masse ekstra udstillingsværdi for pengene, hvis man laver en udstilling, der arbejder sammen med naturen og bygningerne. Udstillingen skal rumme helheden af land og hav og naturhistorie og kulturhistorie. I selve fyret er der tre rum, som kan indgå i en udstilling, og det er dem, vi har lavet et forslag til, men vi har også i dialog med fyrfyrene (m/k) overvejet samspillet med de øvrige bygninger. Publikum Det overordnede formål med udstillingen er at orientere publikum i fyrets og landskabets historie. Den primære målgruppe for udstillingen er familier, sommergæster og naturinteresserede uden særlige forudsætninger. Vi vil med udstillingen ikke bare give lidt oplysninger til gæster, som i alle tilfælde besøger fyrtårnet, men gøre udstillingen til en attraktion i sig selv. Det tilstræbes at lave en udstilling, der er interessant at besøge også uden for sæsonen, og når det er mørkt. Udstillingen skal kunne bruges i forbindelse med besøgende skoleklasser. Udstillingen er planlagt til at være bemandet i åbningstiden.

3 Eventyret og de store historier Da der ikke er meget tilbage af det oprindelige fyrmaskineri, vælger vi ikke at lave en autentisk, dokumentarisk lokalhistorisk udstilling, men en udstilling, der fortæller nogle af de store eventyrlige historier. Fyr har forbindelse med forlis, vrag, den sorte sejler og det var en mørk og stormfuld nat. De tre rum får hvert sit tema det maritime, de frie vandmasser og landskabets tilblivelse. Et tværgående tema eller snarere en synsvinkel er, at vi vil bruge vejr, klima, strøm og bølgeslag i så mange tekster som muligt. De naturkræfter, der er så synlige hele horisonten rundt, skal også være synlige i udstillingen. Naturkræfter og eventyr skal mødes i så mange tekster og genstande som muligt. Angående temaerne om de frie vandmasser og istiden lægger vi vægt på det helt basale, fx at der var en istid, hvornår den var, og hvad den gjorde. Vi går ud fra, at publikum ikke ved noget om geografi, og at de, der ved noget, sikkert gerne vil have det gentaget i en interessant udstilling.

4 Maskinrummet det maritime Vi har ladet os inspirere af fyret og bygningen og bruger cirklen som grundlæggende design og farverne rød og grøn som effektfarver. Udtrykket er enkelt og solidt i overensstemmelse med bygningens udtryk i øvrigt. Væsentligste element er en cirkulær svævende planchevæg med tekster og genstande. Materialet er selvbærende laminerede plader monteret på stålsøjler. Konstruktionen udnytter rummet maksimalt og giver omkring 16 løbende meter planche at udstille på. Det vandrette layout inviterer til baggrundsillustrationer for teksten som horisontlinjer eller snit gennem landskabet. Hele udstillingen oplyses af mindre spots, og der lægges et grønt og rødt effektlys over loftet. Cirklen genbruges i loftet over plancherne, hvor en stor kompasrose mekanisk er forbundet med en vindfløj på taget. Udstillingen er planlagt, så den kan gøres fleksibel. Plancherne kan laves, så de kan svinges ind mod væggen og frigøre midten af rummet, hvis der er behov for at samle større grupper af publikum.

5 Alle tekster er korte, og udstillingen skal kunne læses i vilkårlig rækkefølge. Der er tekster angående fyr og fyrvæsen vrag og vragdykning skibe om natten lys og lanterner kurs og kompas fyret på Helgenæs tyskertårnet ubådsgaragen fyrlinjer og fyrvinkler snit gennem landskabet fra Mols til Samsø vind og vejr profiler af skibe, fra da fyret blev bygget typer af fartøjer, der passerer i dag strøm og bølger former kysten

6 Genstande i maskinrummet Rummet udnyttes maksimalt ved at anbringe en række større genstande på sokler i hjørnerne. Disse tekstes separat. Udvalget afhænger af, hvad man kan låne og finde, men et udvalg af følgende genstande vil understøtte formidlingen af fyret. Fuldrigger Muligvis anden skibsmodel. Samarbejdspartner: Djurslands Museum. Skarv Stående på træstamme i hjørne. Dykkerdragt med kobberhjælm Stående i et hjørne omgivet af en venlig barriere. Helst med den danske toboltshjælm og evt. andet historisk dykkerudstyr. Mulig samarbejdspartner: Dykkerhistorisk Selskab i Ebeltoft. Granitsøjle Meget grovkornet granitsøjle, hvor man har gjort det modsatte af, hvad man plejer. Overfladen er nemlig gjort ru og eroderet, så årer og krystaller er fremhævet. Mulig samarbejdspartner: En stenhugger på Djursland. Fyrlanterne eller skibslanterner Helst noget fra et fyr. Måske er der plads til fyrlampen fra Fornæs? Mulig samarbejdspartner: Djurslands Museum. Sømandssouvenir Et eller andet eksotisk hjembragt fra fjerne kyster af dansk sømand. Kinesisk gulvvase, udskåret møbel eller etnografiske brugsgenstande eller våben. Mulig samarbejdspartner: Den Siamesiske Samling, Moesgård Museum, Naturhistorisk Museum. Maskintelegraf, sekstant, kompas Udstyr fra broen på skibe for ikke så lang tid siden. Samarbejdspartner: Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg eller Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg. Skrueblad Et enkelt stort skrueblad stående lodret. Historie om skibspassager til Århus i dag. Mulig samarbejdspartner: Fornæs aps.

7 Genstande, tekst og illustration Med et lokalt udgangspunkt, en kompasrose i loftet til at vise vindretningen lige nu og et søkort, der viser kurser til synlige landskabselementer over havet, trækker vi et perspektiv ud i verden til geografisk og magnetisk nordpol og til vikingernes pejleskiver. Vi giver nogle helt grundlæggende historier, men undgår at tale ned til publikum, fordi der skabes nogle interessante forbindelser, man sikkert ikke lige havde tænkt over. Eksempel: Kurs og kompas Kompasrosen Kompasrosen ligner en blomst. Der er 360 grader hele vejen rundt, og en del af retningerne har navne. Kompasrosen er meget, meget gammel og stammer måske fra vikingernes pejleskiver, der var inddelt i 32 streger. Pilen i kompasrosen i loftet viser vindretningen. Pilen peger på den retning, vinden kommer fra. En nordlig vind fx kommer fra nord. En nordlig strøm går derimod fra syd mod nord. Skibskompas Et kompas er en magnet, der er hængt op, så den kan dreje sig vandret. Jorden er en stor magnet med en magnetisk nordpol og en magnetisk sydpol. Hvis en magnetisk kompasnål får lov til at indstille sig, vil den altid pege mod nord. I et kompas aflæser man skibets kurs på en kompasrose. Illustrationer: kompasrose med kursnavne geografisk og magnetisk nordpol på kort søkort over sydlige Kattegat med kurser mod interessante punkter Genstande: skibskompas kompasrose med vindpil i loftet

8 Havkøkkenet de frie vandmasser Det tidligere køkken, som er et ret mørkt lokale, bruger vi til at fortælle om noget af det, der foregår under havets overflade. Historierne er relevante for lokaliteten, og på grund af de store havdybder og de store vandmængder, der strømmer forbi, kunne emnet være noget med de frie vandmasser. Vi understreger havassociationerne ved rummets belysning og en lydkulisse med bølger. Marsvin ko med kalv Lader publikum komme tæt på de dyr, man ellers mest ser ryggen af. Forklaring på, hvorfor Helgenæs er et unikt sted til hvalobservationer. Fisk i de frie vandmasser Sild afstøbninger monteret på gennemsigtig akryl hænger i rummet og skaber en illusion om at befinde sig midt i en stime. Planktonorganismer indgraveret i gennemsigtig kantbelyst akryl. Plankton, sild og marsvin udgør et eksempel på en fødekæde. Ambitionen er at indgravere disse dyr på publikums nethinde således, at de ser dem for sig, når de kigger ud over havet uanset om de kan se dem eller ej. Genstande i havkøkkenet Der vises havdyr, helst sådanne, der kan vises i en åben udstilling for ikke at bryde havillusionen.

9 Istidsrummet landskabets tilblivelse Rummet indeholder vægplancher, der beskriver istiden og udviklingen af det danske landskab med særligt henblik på det isfremstød, der formede det karakteristiske landskab på Helgenæs og Mols. I midten af rummet en landskabsmodel i overhøjhed i laserskåret akryl og eventuelt med projicerede oplysninger. Laserskåret landskabsmodel Stiliseret model. Landskabets relief og vandstand på tre forskellige tidspunkter i historien vises som farvede lag i den akrylsandwich, modellen er skåret af. Står midt i rummet rigtigt orienteret og er tilgængelig hele vejen rundt. Vægplancher Stiliserede kort viser de isbevægelser, der skabte Helgenæs og de nærliggende områder. Sten støbt fast i akrylplade Eksempler på ledeblokke viser de baltiske isstrømme. Der vises nogle få af de almindeligste, men i flere eksemplarer, så publikum får dem ind på nethinden, og der gives søgetips til at finde dem selv.

10 Fyrbalkonen Tekstes på rækværket med forklaring på landskaberne i de forskellige kompasretninger. Observationsposten Bibeholdes som observationspost. Den er forsynet med plancher med flugtprofiler af havfugle og almindelige trækfugle. Der er et antal fuglekikkerter med ikke for stor forstørrelse og nogenlunde bredt synsfelt til rådighed for publikum. Overvej om rummet desuden skal indrettes som mødelokale, måske med noget klapstolsmøblement. Stenudstillingen på stranden Lige neden for fyret ligger i forvejen en af landets smukkeste stenudstillinger med håndstore eksemplarer af gnejser, granitter, diabaser, flint, sandsten med videre. Det kunne være nyt og sjovt at prøve at tekste en del af disse sten og se, hvad der sker. Det skulle være med solide selvklæbende etiketter med bjergartens navn. Hvis man lægger de tekstede sten blandt de andre i et ikke for stort område, tror jeg, publikum vil reagere ved at søge efter lignende sten. Måske kan man endda købe sig et ark selvklæbende etiketter i en publikumsfarve med plads til at skrive sit navn og selv tekste videre?

11 Sikring Hvis rummet skal indeholde lånte genstande af udstillingsmæssig værdi, bliver det nødvendigt at sikre mod indbrud. Budget Der er ikke foretaget en deltaljeret budgetberegning, men en udstilling i alle de tre rum vil ligge over de kr., der umiddelbart er til rådighed. Den åbenlyse måde at forøge værdien af bevillingen vil være at udnytte den store samlede kontaktflade hos fyrets venner og inddrage lokale aktører i øvrigt. Vi har tænkt udstillingen således, at selve konstruktionselementerne kan laves så billigt som muligt, uden at det går ud over valg af materialer, der matcher fyret i øvrigt. De genstande, der foreslås udstillet, er netop valgt med henblik på, at de måske kan lånes lokalt. Udvalget er fleksibelt, og der kunne sagtens tænkes et andet sæt genstande med tilsvarende udstillingsmæssig værdi. En vej frem kan være at dele realiseringen op i etaper og satse på i første omgang at åbne maskinrummet til påske. Udarbejdet af Jan Gruwier Larsen og Theis Andersen, Naturhistorisk Museum, Århus, i samarbejde med Sletterhage Fyrtårns Venner.

12

Navigation 4 2012 Aftenens program Repetere Længde, bredde Kurs i søkortet, Korriger for strøm og afdrift Måling af distancer/sømil Opgave korriger

Navigation 4 2012 Aftenens program Repetere Længde, bredde Kurs i søkortet, Korriger for strøm og afdrift Måling af distancer/sømil Opgave korriger 2012 Aftenens program Repetere Længde, bredde Kurs i søkortet, Korriger for strøm og afdrift Måling af distancer/sømil Opgave korriger strøm og afdrift. Kompas, misvisning (ej diviation) Kaffe Distance,

Læs mere

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Ebeltoft er en aktiv by med mange besøgende. Byens dna som turistdestination knytter sig historisk til to elementer: bade- og rekreationsmuligheder

Læs mere

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj 2019 Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Et projekt med en ambition om at skabe lyst i den danske befolkning til at: få mere viden om

Læs mere

Navigation langs kysten. Af Benjamin Kristensen, redaktør, www.duelighed.dk

Navigation langs kysten. Af Benjamin Kristensen, redaktør, www.duelighed.dk Navigation langs kysten. Af Benjamin Kristensen, redaktør, www.duelighed.dk Der bør altid være et brugbart kompas, et søkort og et håndlod ombord på båden. Hvis du beslutter dig for at sejle mere end 1

Læs mere

Forslag til etablering af en undervands "forundringssti"

Forslag til etablering af en undervands forundringssti Dykkerklubben Vandhundene vinter 2008/2009 Forslag til etablering af en undervands "forundringssti" Side 1 af 9 I. PROJEKTIDÉ 3 II. INTRODUKTION 4 III. FORHINDRINGER/LØSNINGER 4 IV. MÅL 5 V. MÅLGRUPPER

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Navigation Aftenens program Repetere Sømærker Længde, bredde Kurs i søkortet, Måling af distancer/sømil Korriger for strøm og afdrift Opgave

Navigation Aftenens program Repetere Sømærker Længde, bredde Kurs i søkortet, Måling af distancer/sømil Korriger for strøm og afdrift Opgave 2013 Aftenens program Repetere Sømærker Længde, bredde Kurs i søkortet, Måling af distancer/sømil Korriger for strøm og afdrift Opgave korriger strøm og afdrift Kaffe Kompas, misvisning (ej diviation)

Læs mere

Navigation 3. Navigation sømærker

Navigation 3. Navigation sømærker 2015 Aftenens program Repetere Udfordringer / opgaver? Sømærker Længde, bredde Kurs i søkortet, Måling af distancer/sømil Korriger for strøm og afdrift Opgave korriger strøm og afdrift Kaffe Kompas, misvisning

Læs mere

KIRKEN & BYEN PÅ TOPPEN

KIRKEN & BYEN PÅ TOPPEN FORKASTNINGEN KIRKEN & BYEN PÅ TOPPEN Aakirkeby er bygget på en klippeknold af grundfjeld højt i landskabet på den sydlige del af Bornholm med Almindingen, Danmarks tredje største skov, i ryggen. Syd for

Læs mere

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal Broreglement Odins Bro over Odense Kanal Beliggenhed Broen krydser Odense Kanal ved Oliekaj på position 55 25,3' N 10 22,8' E. Søkort 115. Brotype Broen er en dobbelt svingbro. Svingbroens to parter roterer

Læs mere

Baggrund. Billedværkstederne

Baggrund. Billedværkstederne Baggrund Mols og Djursland rummer en storslået natur og en perlerække af historiske vidnesbyrd med spændende historier, der fortjener at blive fortalt, fordi de bidrager til vor fælles kulturforståelse,

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Istidslandskabet - Egebjerg Bakker og omegn Elev ark geografi 7.-9. klasse

Istidslandskabet - Egebjerg Bakker og omegn Elev ark geografi 7.-9. klasse Når man står oppe i Egebjerg Mølle mere end 100m over havet og kigger mod syd og syd-vest kan man se hvordan landskabet bølger og bugter sig. Det falder og stiger, men mest går det nedad og til sidst forsvinder

Læs mere

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 OKKERHYTTE Okkerhytten er en udstillingspavillon udformet som et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuktømmerkonstruktion,

Læs mere

Orientering. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Orientering. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Orientering At finde den hurtigste, korteste eller nemmeste vejhar du brug for, både som spejder og i hverdagen. Orientering betyder oprindeligt at vende mod den opgående sol eller østen. Altså at få klarhed

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Egå sejlklub Duelighedsbevis Repetition Vinteren 2016/2017

Egå sejlklub Duelighedsbevis Repetition Vinteren 2016/2017 Egå sejlklub Duelighedsbevis Repetition Vinteren 2016/2017 Nedenfor ser I de ting der vil blive repeteret på forskellig vis over de næste 4 aftener Søvejsregler: Nogle regler og især repetition lys, vigeregler,

Læs mere

Ansvar og vagthold. Det skal du gøre

Ansvar og vagthold. Det skal du gøre Ansvar og vagthold Det er føreren, der har ansvar for, at der bliver holdt behørig bro-, maskinog radiovagt. Vagten er førerens stedfortræder. Der skal altid holdes behørig bro- og maskinvagt, når skibet

Læs mere

Rigsarkivets betingelser for udlån af arkivmateriale til udstillingsformål

Rigsarkivets betingelser for udlån af arkivmateriale til udstillingsformål Rigsarkivets betingelser for udlån af arkivmateriale til udstillingsformål 1. Generelt: Rigsarkivet udlåner gerne materiale til udstillingsformål til kulturinstitutioner (herefter: lånerinstitutionen),

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Udstilling af Hyllingebjergstenen i Det Offentlig Rum i forhallen til biblioteket i Frederiksværk.

Udstilling af Hyllingebjergstenen i Det Offentlig Rum i forhallen til biblioteket i Frederiksværk. Udstilling af Hyllingebjergstenen i Det Offentlig Rum i forhallen til biblioteket i Frederiksværk. August 2010 Hvad er status for projekt Hyllingebjergstenen? Hvad er Helleristninger? Hvor gamle er Helleristningerne?

Læs mere

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal Broreglement Odins Bro over Odense Kanal Februar 2016 Beliggenhed Broen krydser Odense Kanal ved Oliekaj på position 55 25,3' N 10 22,8' E. Søkort 115. Brotype Broen er en dobbelt svingbro. Svingbroens

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

Edderkopper prik-til-prik

Edderkopper prik-til-prik Edderkopper prik-til-prik MATEMATIK NATUR/TEKNIK LÆRERVEJLEDNING Forskellige slags edderkopper spinder forskellige slags spind. I dette forløb tegner eleverne fra prik til prik i tallenes rækkefølge. De

Læs mere

Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17. Egå sejlklub. 7. Aften. Velkommen til sidste aften før jul

Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17. Egå sejlklub. 7. Aften. Velkommen til sidste aften før jul Velkommen til sidste aften før jul Egå sejlklub Duelighedsbevis 7. Aften Vinteren 2016/17 7. Aften : af søvejsregler 13 (11) 16 (vigeregler) Gennemgang opgave 36-59 næsten alle af kurser, strøm, afdrift,

Læs mere

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli.

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. DU 1 mandage, tirsdage & onsdage DU 2 onsdage, torsdage & fredage Program for Sommerugerne 29 & 30 2019. Kolding Kommune har igen i år besluttet at der

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads

Københavns nye eventyrlige plads Københavns nye eventyrlige plads Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads. Med over

Læs mere

Kompasset. Kapitel 1 side 2

Kompasset. Kapitel 1 side 2 Kapitel 1 side 2 Kompasset Det magnetiske kompas Moderne skibe er spækket med elektronisk udstyr til at navigere efter. Men hvis skibets strømforsyning svigter, er der kun et instrument, der virker. Det

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads. Dansk

Københavns nye eventyrlige plads. Dansk Københavns nye eventyrlige plads Dansk Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads.

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre...

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre... Drømmer du om en ny horisont? En horisont med bøgetræer, græs og duftende blomster? En horisont, hvor solen spejler sig i havets bølgende overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Som Søvejsregler beskriver, er det vigtigt at du også tager ansvar for, at din roning om natten overholder søvejsreglerne.

Som Søvejsregler beskriver, er det vigtigt at du også tager ansvar for, at din roning om natten overholder søvejsreglerne. Natroning i kajak Vi har lys for at blive set Lys for at se Lys for at kunne se andre Nattesyn Vind vejr og bølger Navigation om natten Der er to grunde til at ro kajak om natten. Den ene er fordi du skal.

Læs mere

Rammer for fremtidens spejder- og friluftsliv

Rammer for fremtidens spejder- og friluftsliv Rammer for fremtidens spejder- og friluftsliv Stenstrup & Ko ApS Torben Stenstrup Ålehusvej 22 4160 Herlufmagle Mail: stenstrup@adr.dk Tlf. 30 34 46 20 Når spejdergruppens faciliteter ikke slår til Kan

Læs mere

3/10/2015. Eksempel på prøveopgave. Testopgave 4. Generel opgave. Hjælpemidler: Ingen. Opgaven bør kunne besvares på en halv time. Opgave 1.

3/10/2015. Eksempel på prøveopgave. Testopgave 4. Generel opgave. Hjælpemidler: Ingen. Opgaven bør kunne besvares på en halv time. Opgave 1. Eksempel på prøveopgave Testopgave 4 Generel opgave Hjælpemidler: Ingen Opgaven bør kunne besvares på en halv time. Opgave 1 Hvilken signalfigur skal du føre, om dagen når du ligger til ankers? En sort

Læs mere

HAVETS GIGANTER FISKERI- OG SØFARTSMUSEET. september 2017 DAVID DUPONT-MOURITZEN, DIREKTØR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

HAVETS GIGANTER FISKERI- OG SØFARTSMUSEET. september 2017 DAVID DUPONT-MOURITZEN, DIREKTØR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET GIGANTER FISKERI- OG SØFARTSMUSEET september 2017 DAVID DUPONT-MOURITZEN, DIREKTØR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET DDM@FIMUS.DK / DIR.+45 7612 2020 / 2843 1824 1 Oversigtsbillede FISKERI- OG SØFARTSMUSEET i

Læs mere

PJ 2014. Geologisk datering. En tekst til brug i undervisning i Geovidenskab A. Philip Jakobsen, 2014

PJ 2014. Geologisk datering. En tekst til brug i undervisning i Geovidenskab A. Philip Jakobsen, 2014 Geologisk datering En tekst til brug i undervisning i Geovidenskab A Philip Jakobsen, 2014 Spørgsmål og forslag til forbedringer sendes til: pj@sg.dk 1 Indledning At vide hvornår noget er sket er en fundamental

Læs mere

GRAFISK - DESIGN ALEXANDER WYBRANDT WYBRANDT.COM ALEXANDER WYBRANDT

GRAFISK - DESIGN ALEXANDER WYBRANDT WYBRANDT.COM ALEXANDER WYBRANDT GRAFISK - DESIGN WYBRANDT.COM Fiskeri- og Søfartsmuseet Søfartsmuseet i Esbjerg skulle have opdateret deres online identitet, og krævede derfor nyt design til deres website så det havde den samme grafiske

Læs mere

Fortidens ansigter projiceret levende formidling

Fortidens ansigter projiceret levende formidling Rapport: Fortidens ansigter projiceret levende formidling Et samarbejdsprojekt mellem Ringkøbing-Skjern Museum og Museet for Varde By og Omegn. Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.42-03-0025 Kontaktperson:

Læs mere

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Fokus Fokus betyder det, som er skarpt i billedet Fokus har stor betydning

Læs mere

DISSEKER ET DYR. 1. Disseker en blåmusling. Øvelsen består af to dele. Teori. Disseker en blåmusling Disseker en sild

DISSEKER ET DYR. 1. Disseker en blåmusling. Øvelsen består af to dele. Teori. Disseker en blåmusling Disseker en sild DISSEKER ET DYR Øvelsen består af to dele Disseker en blåmusling Disseker en sild 1. Disseker en blåmusling Teori Blåmuslinger lever af planktonalger og andre mikroskopiske organismer, som de filtrerer

Læs mere

naturhistorisk museum - århus

naturhistorisk museum - århus EMNE SVÆRHEDSRAD HVOR LØSES OPAVEN? PRODUKTION O COPYRIHT TENINER Fra istid til bøgetid Middel (4. - 6. klasse) I Danmarkshallens afsnit Fra istid til bøgetid Henrik Sell og Anne Rosendal, Naturhistorisk

Læs mere

Afsløring af to Snaptun-sten lørdag den 24. oktober 2015

Afsløring af to Snaptun-sten lørdag den 24. oktober 2015 Afsløring af to Snaptun-sten lørdag den 24. oktober 2015 70 mennesker fra Snaptun var mødt frem til afsløringen af to Snaptun-sten. En står på Snaptunvej ved byskiltet og en står på Tønballevej ligeledes

Læs mere

En feltbeskrivelse af Galgebakkestenen

En feltbeskrivelse af Galgebakkestenen En feltbeskrivelse af Galgebakkestenen i Albertslund. oktober 208 Adam A. Garde De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) Hvordan opstod den store sten ved Galgebakken, og hvad

Læs mere

Elevopgaver Opgave 1 - En tidsrejse. En tidsrejse (Forberedes i klassen)

Elevopgaver Opgave 1 - En tidsrejse. En tidsrejse (Forberedes i klassen) Opgave 1 - En tidsrejse En tidsrejse (Forberedes i klassen) At beskæftige sig med istiden og istidens fænomener er at beskæftige sig med tid. Lang tid og fjern tid. Store tidsspænd og tidskrævende processer

Læs mere

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn Brugerundersøgelse november 2013 Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn 1 Brugerundersøgelse november 2013

Læs mere

Vinderbyggeri: Danmarks nye naturhistoriske museum

Vinderbyggeri: Danmarks nye naturhistoriske museum STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM KØBENHAVNS UNIVERSITET PRESSEMEDDELELSE Vinderbyggeri: Danmarks nye naturhistoriske museum 31. MAJ 2012 NYT MUSEUM. Statens Naturhistoriske Museum afslører i dag det største

Læs mere

KLINTEGÅRDEN. Hotel & feriecenter

KLINTEGÅRDEN. Hotel & feriecenter KLINTEGÅRDEN Hotel & feriecenter 2 Klintegården hotel & feriecenter 3 KLINTEGÅRDEN Klintegården omfatter et ca. 13 ha stort areal, der ligger på sydskråningen af Røsnæs, ca.3 kilometer fra Kalundborg.

Læs mere

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN EN EVÆGELSE I LANDSKAET - NYT MARITIMT VIDENENTER I TUNGEVÅGEN 0.0 +2.5 0.0 A +5.0 PLADS FOR AD, FISKE OG ANKOMST MED ÅD TUNGENES FYR +5.5 +7.5 0.0 +2.5 +5.5 +5.0 NYT MARITIMT VITENSENTER 0.0 TUNGEVIKA

Læs mere

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe Overgaden udstilling 20. Januar 11. Marts 2018 Jeg ansøger hermed om støtte til min separatudstilling i Overgadens underetage. Udstillingen udspringer af min tese om, at artefakter og materialer lagrer

Læs mere

Boxsekstant (Francis Barker) instrumentbeskrivelse og virkemåde

Boxsekstant (Francis Barker) instrumentbeskrivelse og virkemåde Boxsekstant (Francis Barker) instrumentbeskrivelse og virkemåde Sekstantens dele Figur 1. Boxsekstanten i sit læderetui. Figur 2 Boxsekstanten med etuioverdelen knappet af. Boxsekstanten eller lommesekstanten

Læs mere

Boligen.nu. 10.-11. september 2011 på Holbæk Havn 22.-23. oktober 2011 i Roskilde Kongrescenter

Boligen.nu. 10.-11. september 2011 på Holbæk Havn 22.-23. oktober 2011 i Roskilde Kongrescenter Boligen.nu 10.-11. september 2011 på Holbæk Havn 22.-23. oktober 2011 i Roskilde Kongrescenter Boligen.nu er regionens største byg- og boligmesse. På messen præsenteres det nyeste indenfor boligindretning.

Læs mere

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Peter Bonnén på værksted, 2006. Foto: Suste Bonnén Udstilling Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén 23 nov 201616 apr 2017

Læs mere

FAKTA Alder: Oprindelsessted: Bjergart: Genkendelse: Stenen er dannet: Oplev den i naturen:

FAKTA Alder: Oprindelsessted: Bjergart: Genkendelse: Stenen er dannet: Oplev den i naturen: Alder: 250 mio. år Oprindelsessted: Oslo, Norge Bjergart: Magma (Vulkansk-bjergart) Genkendelse: har en struktur som spegepølse og kan kendes på, at krystaller har vokset i den flydende stenmasse/lava.

Læs mere

OKKERHYTTE - en udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - en udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - en udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 O K K E R H Y T T E Okkerhytten er et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuk-tømmerkonstruktion, som

Læs mere

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER 1 B 5 a 082 O strøm (S) 8 O 074 O afdrift (N) 5 O 069 O B 5 c 198 O strøm (V) 6 O 192 O afdrift (Ø) 4 O 188 O B 5 b 102 O strøm (N) 4

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Hjertelig velkommen alle sammen.

Hjertelig velkommen alle sammen. 1 Hjertelig velkommen alle sammen. Til de nyankomne i foreningen så hedder jeg Hans Christian Minke. Hvilket fantastisk fremmøde til generalforsamlingen. Tak for det. Nu da vi er vokset ud af fyret skulle

Læs mere

Hvor i alverden er geografien? Workshop på Big Bang den 3. april 2019

Hvor i alverden er geografien? Workshop på Big Bang den 3. april 2019 Hvor i alverden er geografien? Workshop på Big Bang den 3. april 2019 Formål med og program for workshoppen Formålet med workshoppen er at bidrage til at sætte geografi på landkortet i det fællesfaglige

Læs mere

naturhistorisk museum - århus

naturhistorisk museum - århus EMNE Vandets dyreliv - fisk H310 SVÆRHEDSGRAD HVOR LØSES OPGAVEN? PRODUKTION OG COPYRIGHT TEGNINGER Middel (4. - 6. klasse) 1. sal og Danmarkshallens afsnit om Havet Margit Sørensen og Henrik Sell, Naturhistorisk

Læs mere

Modul 1. 1. a Hvad er økologi?

Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Se på øko-mærket herunder. Det henviser til økologisk mad fra økologisk dyrkning af jorden. Men økologisk betyder andet end det. Økologisk landbrug har lånt ordet økologisk

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr Ottar Helge Ask Roar Ege Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr S K O L E T J E N E S T E N V I K I N G E S K I B S M U S E E T Modellen en kopi af Helge Ask er en kopi af Roar Ege en kopi af Ottar en kopi

Læs mere

Mulige aktiviteter i lodshuset på Albuen

Mulige aktiviteter i lodshuset på Albuen Fiskeri: Mad af fisk: Fang aftensmaden ved at sætte garn, ruser, ålekroge og røgte fiskeredskaberne dagen efter. Udførlig vejledning er udarbejdet. Der findes intet bedre mad end nyfangede fjordrejer.

Læs mere

Screening af muligheder for opførelse af ungdomsboliger i Esbjerg

Screening af muligheder for opførelse af ungdomsboliger i Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 10. december 2014 Journal nr. Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Screening af muligheder for opførelse

Læs mere

Opdagelse af stenkiste fra slutningen af 1700-tallet over Søbækken

Opdagelse af stenkiste fra slutningen af 1700-tallet over Søbækken Opdagelse af stenkiste fra slutningen af 1700-tallet over Søbækken Af arkitekt MAA Jan Arnt I efteråret 2006 skete der oversvømmelse af en villa på Søbækvej 1A. Dette uheld var årsag til, at offentligheden

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

Backcasting for Dummies

Backcasting for Dummies JOHN BERN & CO. Backcasting for Dummies Alle mennesker kan have glæde af tankerne bag fremtidsviften og troen på, at man kan skabe sin egen fremtid. Men mange har ikke tålmodighed eller evner til at sætte

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

Thomas Larsen (tla) Med venlig hilsen / Best regards. Niels Østergaard.

Thomas Larsen (tla) Med venlig hilsen / Best regards. Niels Østergaard. Thomas Larsen (tla) Fra: Niels Østergaard Sendt: 12. april 2016 12:32 Til: $Kystdirektoratet (kdi) Emne: Ansøgning om opstilling af skulptur. Aarhus bugten Vedhæftede filer: 2. Den uendelige

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Solstorme Af Ove Fuglsang Jensen

Solstorme Af Ove Fuglsang Jensen Solstorme 2012 Af Ove Fuglsang Jensen Artiklen indeholder som vanlig en lille forecast for solen, hvad der er sket i det forløbne år og i det hele taget situationen på solen for tiden. Til sidst en spændende

Læs mere

Kort bemærkning om MAGISKE KVADRATER

Kort bemærkning om MAGISKE KVADRATER Kort bemærkning om MAGISKE KVADRATER Ivan Tafteberg Jakobsen, Århus Statsgymnasium. Juli 2008. Et magisk kvadrat af orden n er en kvadratisk opstilling af de hele tal fra 1 til n 2 således at summen af

Læs mere

Tursejlads, maritim dannelse og synlighed som omdrejningspunkt for unges klubfællesskab

Tursejlads, maritim dannelse og synlighed som omdrejningspunkt for unges klubfællesskab Sejlerne fra Oure# Tursejlads, maritim dannelse og synlighed som omdrejningspunkt for unges klubfællesskab Jesper Henriksen Oure Højskole Master of Educa4on Idemand 4l Danmark Rundt Synlige tilbud og fyldte

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

Undervisningsmateriale 4.-6.

Undervisningsmateriale 4.-6. SORT GUL RØD Skagensmalernes rammer og fiskernes by Undervisningsmateriale 4.-6. KYSTMUSEET Skagen www.kystmuseet.dk 2016 Om undervisningsmaterialet: Undervisningsmaterialet er til brug under et besøg

Læs mere

Eksempel på prøveopgave. Testopgave 2. Generel opgave. Hjælpemidler: Ingen. Opgaven bør kunne besvares på en halv time. Opgave 1.

Eksempel på prøveopgave. Testopgave 2. Generel opgave. Hjælpemidler: Ingen. Opgaven bør kunne besvares på en halv time. Opgave 1. Eksempel på prøveopgave Testopgave 2 Generel opgave Hjælpemidler: Ingen Opgaven bør kunne besvares på en halv time. Opgave 1 Hvad kaldes linier der er parallelle med ækvator? Linjerne kaldes breddepararalleller

Læs mere

Tegning/Todimensionale billeder

Tegning/Todimensionale billeder Tegning/Todimensionale billeder - TEGNETEKNIKKER, REDSKABER OG OPGAVER At tegne er en proces, en måde at skildre på. Hemmeligheden ved en vellykket tegning er en omhyggelig iagttagelse, en forenkling af

Læs mere

Karla er. Aktiv rundt i Danmark

Karla er. Aktiv rundt i Danmark Karla er Aktiv rundt i Danmark Karla kigger ud af staldvinduet. Gad vide, hvad der er derude i det, menneskene kalder Danmark? Hun spørger en af de ældste køer i stalden Kløver. Der er først og fremmest

Læs mere

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Navn Sofie Mandrup Andreassen Adresse Hasserisgade 1, 2.th 9000 Aalborg, Denmark E-mail sman07@student.aau.dk Mobil +45 27 33 07 24 Fødselsdag 1. sep. 1986, 24 år PEDESTRIAN

Læs mere

Vesterhav Nord (VHN) Arkivalsk kontrol rapport

Vesterhav Nord (VHN) Arkivalsk kontrol rapport Vesterhav Nord (VHN) Arkivalsk kontrol rapport STEDNAVN: Vesterhav Nord MUSEETS j.nr. DKM 20.697 KUAS j.nr. KUAS 2013-7.26.01-0009 Strandingsmuseum St. George Marinarkæologisk Center Vesterhavsgade 1E,

Læs mere

HUSFORENINGEN SYD DOKUMENTATION FOR TRANSFORMERPLACERING TIL HENHOLDSVIS 12 V LYS UNDER KØKKENSKABE/HYLDER HENHOLDSVIS 12 V LYS I BADERUM.

HUSFORENINGEN SYD DOKUMENTATION FOR TRANSFORMERPLACERING TIL HENHOLDSVIS 12 V LYS UNDER KØKKENSKABE/HYLDER HENHOLDSVIS 12 V LYS I BADERUM. Lyneborggade 21 Umiddelbart tilgængelig bag låge. Topplade er Vanskeligt tilgængelig på grund af stålstang fjernet. i kant af lem til teknikskakt, og man skal ind og Nye spots er monteret under hylde over

Læs mere

Krigerne kommer. Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april.

Krigerne kommer. Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april. Side 1 Krigerne kommer Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april. Verdens premiere Udstillingen er er en rejse igennem tiderne, med udstillinger

Læs mere

Boxsekstant (kopi) instrumentbeskrivelse og virkemåde

Boxsekstant (kopi) instrumentbeskrivelse og virkemåde Boxsekstant (kopi) instrumentbeskrivelse og virkemåde Sekstantens dele Figur 1. Boxsekstanten med låget skruet på som håndtag. Figur 2 Boxsekstanten anbragt i sin trækasse i lukket tilstand. Boxsekstanten

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

Velkommen til Sjællands Odde

Velkommen til Sjællands Odde Projektbeskrivelse Alt går lettere, når man får en varm velkomst. Vi kan ikke i bogstavelig forstand sørge for varme hele året rundt på Sjællands Odde. Men vi kan forsøge at byde gæster velkommen til egnen

Læs mere

Danmarks Museum For Lystsejlads

Danmarks Museum For Lystsejlads Danmarks Museum For Lystsejlads MARITIMT KULTURCENTER PÅ SVENDBORG HAVN 2 OPLÆG TIL ETABLERING AF ET MARITIMT KULTURHUS PÅ FREDERIKSØEN INTRO Siden lukningen af Svendborg Værft i 2001 er der tænkt mange

Læs mere

Projektbeskrivelse. Undervandsstier i Lillebælt

Projektbeskrivelse. Undervandsstier i Lillebælt Projektbeskrivelse Undervandsstier i Lillebælt Undervandsstier en del af et større kystformidlingsprojekt i forbindelse med dels Naturpark Lillebælt og dels med etablering af Danmarks største stenrev omkring

Læs mere

Steen Billenstein vil her fortælle lidt fronter og lavtryk som præger vort sommervejr.

Steen Billenstein vil her fortælle lidt fronter og lavtryk som præger vort sommervejr. Steen Billenstein vil her fortælle lidt fronter og lavtryk som præger vort sommervejr. Jeg er ikke meteorolog, - jeg ved kun lidt om dette område. Men det jeg ved - har jeg til gengæld haft urolig meget

Læs mere

Geoavis nr. 1 2015 Gedser

Geoavis nr. 1 2015 Gedser Geoavis nr. 1 2015 Gedser Side 2 En præsentation af Det sorte Geomuseum. Da vi nu for første gang udgiver en Geoavis, starter vi med en præsentation af museet og dens udstillinger. I Det sorte Geomuseum

Læs mere

Designmanual for Gudenåbroen. 66 Herning - Århus 6620 Funder - Hårup

Designmanual for Gudenåbroen. 66 Herning - Århus 6620 Funder - Hårup Designmanual for Gudenåbroen 66 Herning - Århus 6620 Funder - Hårup Preben Skaarup Landskabsarkitekt MAA MDL Maj 2011 Gudenåbroen Længde: 350 m Stationeringspunkt for vederlag: ca. 35 376 ca. 35 726 Gudenåbroen

Læs mere

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kunstforeningen Brundur Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kære kollega Ansatte ved Brønderslev Kommune stiftede for mange år siden en kunstforening. Du kan læse mere om foreningen på kommunens

Læs mere

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Vendsyssel Historiske Museum har fem afdelinger, og alle steder er der mulighed for, at grupper kan bestille

Læs mere

DYKKERSTI SYDFYNSKE ØHAV.

DYKKERSTI SYDFYNSKE ØHAV. DYKKERSTI SYDFYNSKE ØHAV. Skitse til projekt om oprettelse af en natur- og kultursti på bunden af Det Sydfynske Øhav. 1: Baggrund 2: Hvorfor Øhavet? 3: Formål 4: Indhold 5: Etablering 6: Drift 7: Omkostninger

Læs mere

Vejledningskompasset

Vejledningskompasset Vejledningskompasset Forumteater over 3 autentiske vejledningssituationer 3 autentiske vejledningssituationer Belyst igennem forumteater og vejledningskompasset Knoglesangen 1.Tæerne sidder fast på foden

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere