Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013"

Transkript

1 Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013 Romaner o.a. skønlitteratur L-BØGER (LESBISK) Sofi Oksanen: Baby Jane Rosinante, sider. Spændingsroman om et yngre lesbisk par, der leger med roller, butch/femme og underkastelse. Den ti år yngre fortæller er fascineret af Pickis erotiske udfoldelser, men Pickis depression og panikangst folder sig ud, da en ekskæreste i rollen som underdanig husholderske viser sin sande magt. Stine Pilgaard: Min mor siger Samleren, sider. Fortælleren er en ung kvinde, som er blevet smidt ud af sin pigekæreste, og hun flytter hjem i præstegården til sin far. Med selvironi og desillusioneret kynisme beretter hun i små samtaler om byture med veninden Mulle, om den dominerende mor, den tålmodige læge og den Pink Floyd-citerende præstefar. Stine Josefine Dige: Niller Pilfinger åbner Bakken (billedbog) Skriveforlaget, Den lille dreng Niller er med sine to lesbiske mødre på Bakken. Tegninger af Maria Tran Larsen. G-BØGER (BØSSE) Herman Bang og Sven Lange: Mikaël (skuespil i fem akter) C.A. Reitzel, sider. Bangs og Sven Langes fælles dramatisering fra 1910 af romanen Michaël. Blev uropført efter Bangs død i 1912 og har siden ligget gemt i arkiverne, indtil det blev genfundet i 2007 og opført på Det Kongelige Teater. De Bangske Morgenmænd står for udgivelsen. Herman Bang: Offret liv (komedie i fem akter) C.A. Reitzel, sider. Skuespillet er skrevet af Herman Bang i 1878, da han var 21 år. Det blev ikke opført eller trykt og udgives 2004 for første gang. Betegnes som kulørt melodrama om fru de Bellefargues opofrelse for sin datters kærlighedslykke. Den første i Bangs forfatterskabs lange række af kvindeliv ofret på seksualitetens alter. Jan Guillou: Dandy Modtryk, sider (Org. Sverige 2012) Bog nr. 2 i trilogien Det store århundrede. Som nyuddannet ingeniør i Dresden tager norske Sverre med sin store kærlighed til England, hvor Albert er arving til et gods og titel af jarl. Her lever de sammen som par, men må udadtil agere som venner. Da 1. verdenskrig kommer, er det svært at være homoseksuel og uddannet i Tyskland. Albert må melde sig til krigstjeneste i Afrika. Sverre møder ved krigens slutning sine to brødre i Berlin.

2 Claus Flygare: Pasolini (skuespil) Forlaget Drama, sider. Skuespil om den italienske filmskaber Pier Paolo Pasolinis provokerende liv og værk, hans åbenhed som bøsse, hans politiske ståsted i marxismen og hans samfundskritik, skildret i et stort og råt drama med billeder og klip fra hans barndom til hans dramatiske død. Chad Harbach: Kunsten at gribe livet Politikens Forlag, sider. (Org. USA 2011) Debutroman om baseballholdet på Westish College i Wisconsin med stortalentet Henry, hans homoseksuelle værelsesfælle Owen Dunne og rektor, Guert Affenlight, der har forsket i og skrevet om det homoseksuelle i forfatteren Herbert Melvilles bøger. Owen og rektor forelsker sig i hinanden, og det går naturligvis ikke. Knud Heickendorff: Gedser by Night Skriveforlaget, sider. Heickendorffs tredje roman. Om Erling, der er midaldrende bøsse og bor i Gedser. Han kan ikke tage sig sammen til at få noget ud af sit liv. Meget langt fra den gængse beskrivelse af bøsser som kreative og farverige. Han er lidt af et skvat, siger forfatteren, der tegner et ikke særlig flatterende billede af sin hovedperson og hans hjemby. Alan Hollinghurst: Den lange afsked Gyldendal, sider. (Org. England 2011) Om politik, klasse, kunst og seksualitet i et hyklerisk britisk samfund gennem det 20. århundrede. I 1913 tager George sin collegeven, den aristokratiske digter Cecil, med hjem på weekend, hvor de dyrker hinanden seksuelt. Søsteren Daphne bliver besat af Cecil, der giver hende et digt, måske skrevet til hende, måske til George. Dermed er de to familier knyttet sammen, og krigens udbrud skaber kaos i familieskabet. Johannes Lilleøre: Nowhere Lindhardt & Ringhof, sider. Homoseksuelle Johannes, der er skuespiller, tager til New York for at skrive en bog og være sammen med sine to sønner, som han har sammen med et lesbisk par. Han mødes med en ven, som han har arbejdet sammen med og nok også mere end det. En død kvinde neden for hans lejlighed sender drama ind i hans dage, samtidig med at det ikke er helt let at være deltidsfar i en regnbuefamilie. Kim Marthedal: Lig og laurbær (krimi) - Mellemgaard, sider. Liget af en ung, homoseksuel mand bliver fundet i en park. Journalist Adam Rasmussen, der selv er bøsse, skriver om mordet - eller mordene. Carsten Nagel: Aqua Mortis dødens vand (krimi) - Forlaget Tellerup, sider. Psykologen Sanne Berg og drabsefterforskeren Hugo Møller involveres i opklaring af et mord på et barn, samtidig med at hun kæmper med traumer fra sin fortid. Hendes bedste ven Jack, der er bøsse, kommer til at spille en vigtig rolle i fortællingen. Cecilie Rosdahl: Tyrepose Herreværelset, sider. Roman om Jonas, som er vinduespudser, far til Astrid på 13 år og gift med Karina, indtil han springer ud som bøsse. Forfatteren beskriver hans erkendelse af at være homoseksuel og den første forelskelse i en mand samt hans introduktion til det københavnske homomiljø.

3 Michael Svennevig: Ørkendrømme Forlaget Epigraf, sider. Selvbiografisk roman fra Indien - ligesom "I forlængelse af koens horn" fra Søren kommer let i snak med mennesker, han møder. Manus familie indbyder ham til at bo hos dem, og hans venskab med Manu udvikler sig hurtigt til kærlighed. Samtidig med at Manu dyrker sin pigekæreste og forbereder sig på at gifte sig med hende. Bjorn Dotzauer: Otte digtsamlinger Forlaget Dotz, Min krop er mit hjem Bjorns debut. 31 digte om rejsen fra ung til voksen, at finde sig selv, møde kærligheden, ensomheden, virkeligheden. Med collager af Carina Holmgaard. Wredt hjerte samfundskritiske digte om autoriteters brug af deres magt. Coniugium digte til ekskæresten med selverkendelse og reflektion over, hvorfor forholdet ikke kunne holde. Love is Art Første af foreløbig tre digtsamlinger på engelsk. 36 digte om kærlighed, sex og den eneste ene. Value his Work digte om religion, næstekærlighed, fordybelse og verden bl.a. digte om tsunamien i 2007 og klimatopmødet Porn by Life digte om at leve i nuet og om at stå udenfor, at spilde tiden, sælge sin sjæl, at tilgive og at respektere. Kys mig En kærlighedserklæring til livet. Om at blive kysset fysisk, psykisk, åndeligt, inderligt. Zärtlich Geküsst Tysk udgave af digtene fra Kys mig.

4 B-BØGER (BISEKSUEL) John Irving: I én person Lindhardt & Ringhof, sider. (Org. USA 2012) Den biseksuelle Billy Abbott er bogens fortæller og vokser op i New England som lærerbarn på en kostskole, studerer i Wien, bliver forfatter, bor (bl.a.) i New York og oplever bøssevenner og elskere dø af aids i 80'erne. En stærk historie om begær, hemmeligheder og kønsidentitet, og den følges helt op til nutiden (2010). Bogen handler i høj grad også om bøsse, lesbisk og trans. T-BØGER (TRANS) Michael Lycke: Metusalemgenet (krimi) People s Press, sider. Som videnskabsjournalist er Noah Safran i Paris for at høre om livsforlængende genteknologi. Her får han færten af en hemmelighed, der har med mord, ofringer, bortførelser og hans egen afdøde datter at gøre. Han får hjælp af to veninder og af sit eget alter ego som transvestit, Katarina. Rose Tremain: Lukket land Fremad, sider. I Suffolk, England, i 1952 erkender 6-årige Mary, at hun er en dreng og kalder sig Martin. Det bliver en tung kamp gennem skoletiden, især med hendes far. Hun får støtte fra sin morfar og sin tidligere lærer, miss McRae, indtil hun flytter til London, hvor hun får venner og job, begynder hormonbehandling og får brysterne fjernet. Da den pige, som Martin elsker, forlover sig med lillebror Tim, rejser Martin til USA.

5 Alex Zichau: Ubehagets soundtrack Autre, forlaget for utilregnelig litteratur, sider. Alex Zichau skriver om en dreng, født i en piges krop, og som med vrede, fortvivlelse og stædighed kæmper sig gennem kønskorrigerende operationer for endelig at kunne kalde sig mand, mens et jeg og et du slås om den kønsskiftedes personlighed. Historien ligner Alex Zichaus egen. Alex er, som hovedpersonen, forsanger i bandet Peril Dance, og bogen er gennemsyret af interessen for eksperimenterende rock. Originaludgave blev udgivet 2009 under pseudonymet Gene Exo. The Collection. Short Fiction from the Transgender Vanguard, red. Tom Léger og Riley MacLeod (antologi) Topside Press, sider. En antologi med 28 kortere og længere fiktionsfortællinger skrevet af et tilsvarende antal personer bosiddende i USA og Canada. Bredden af bidragydere spænder vidt fra professionelle skribenter til dem, hvis bidrag her er det første, de har fået udgivet. Alle bidrag er af høj karakter. Fælles for dem er, at de i hovedrollen har en transperson eller i hvert fald en, der falder uden for de sædvanlige kønsnormer. Martin Ekman: Ikke at være en pige (tegnet historie) AFUK, sider Martin fortæller med selvbiografisk baggrund om at være dreng i en pigekrop, da den med puberteten begynder at ændre sig. Om alle hans svære kampe for at overbevise sin omverden fra familie og kammerater til myndigheder om, at han er en dreng, og få den nødvendige hjælp i form af navn, hormoner og cprnummer. Biografier o.a. faglitteratur Bangsk 2003; Herman Bang som sceneinstruktør. Red. Lars Muhl og Gert Posselt C.A. Reitzel, sider Bogen rummer tekster af Bang om sceneinstruktion og en kunstrejse på Bornholm. Finn Abrahamowitz, Sigurd Kværndrup og Robert Schmidt skriver om Bangs teaterarbejde bl.a. i Paris. Udgivet af De Bangske Morgenmænd. Uffe Elbæk: Ledelse på kanten Gyldendal Business, sider Kaospilot, kulturel græsrod, social aktivist, iværksætter, uddannelsesmand, meningsdanner, kulturminister og partistifter mv. fortæller om sine erfaringer som leder og forandringsagent. Det er en personlig historiefortælling, som også tager læseren med ud i verden bl.a. Moskva, San Francisco, Durban, Havana og Hong Kong. Barbara Læssøe-Stephensen: Aktivistministeren. Samtaler med Uffe Elbæk Gyldendal, sider. Otte samtaler på otte forskellige lokaliteter med daværende kulturminister Uffe Elbæk (f. 1954). Tilsammen tegner de et portræt med hans baggrund som barn på en højskole, ungdom på venstrefløjen, erfaringer som aktivist og iværksætter bl.a. med Frontløberne, hans liv som åben bøsse, leder af World Outgames og om at være politiker. Henrik Rasmussen: Frihedens pris. André Gides liv og værk Lindhardt og Ringhof, sider. Introduktion til den franske nobelprismodtager André Gides ( ) forfatterskab og skildring af hans liv. Opvokset i en religiøs, puritansk familie og lever livet igennem i et platonisk ægteskab med sin kusine, mens han er fortaler for seksuel frigørelse og homoseksuelles rettigheder og har flere mandlige elskere og kærester.

6 Martin Schmidt: Livet er en gave. Mit møde med Ole Henriksen People s Press, sider. Portrætbog, som kommer tæt på skønhedseksperten Ole Henriksen (f. 1951) og hans tanker om livet, kærligheden, parforhold, sex og forretningsliv. Med bidrag fra Ole Henriksens mand, Laurence. Maria Haaning: Ham & mig. Født som dreng, genfødt som kvinde People s Press, sider. Maria Haaning gennemgik som 18-årig kønsskifteoperation fra dreng til pige i USA. I bogen fortæller hun om at være udstødt af skoleklassen, familien og samfundet og beretter, hvordan hun kom igennem et helvede af selvhad, tæsk, fornedrelse og ensomhed. Anne Linnet: Testamentet People s Press, sider. Som 59-årig ser sangeren og musikeren Anne Linnet tilbage på sit liv og sin udvikling fra de musikalske ungdomsår i Aarhus over parforhold, børn, mænd, kvinder, berømmelse og kriser. Bjarne Henrik Lundis: Det er kærligt ment Sidespejlet, sider 24 LGBT-personer fortæller om deres liv: Bent Jacobsen, Susanne Schreiner, Vivi Jelstrup, Henrik Weinø Jespersen, Anna Wandel-Petersen, Morten Kabell, Kasper Olander, Kirsten Mols, Anders Mark Jensen, Jane Egholm, Stig Elling, Andreas Mikkelsen, Jenny Lund Madsen, Niels Jansen, Maria Schmidt, Tommy Kristoffersen, Mette Bugge, Bent Hansen, Ebbe Hjort, Helle Zebitz, Bo Sørensen, Peter Rolsdorf. Mille Idehen: Seksualitet og livskvalitet Munksgaard, sider. Lærebog bl.a. for sosu assistenter om seksualitet. 1. afsnit om kønsidentitet, queer, seksuel orientering, aseksualitet, homoseksualitet. 2. afsnit om seksualiteten ved fysiske og psykiske sygdomme og handicap. 3. afsnit om at hjælpe disse mennesker med seksualitet på en professionel måde. Kjeld Renato Lings: Love Lost in Translation; Homosexuality and the Bible Trafford Publishing, sider. Kjeld Lings undersøger systematisk de bibelske historier og passager, som anses for at handle om homoseksualitet. Han påviser, at der er sket tidlige fejloversættelser af disse tekster, og at alvorlige fejl fortsat viderebringes af oversættere i dag. Det forklarer ifølge Lings de kristne kirkers modstand mod homo-forhold, og han anviser en ny tilgang til oversættelserne. Contemporary Gender Relations and Changes in Legal Cultures v. Hanne Petersen, José Maria Lorenzo Villaverde og Ingrid Lund-Andersen DJØF Publishing, sider Side 147 José Villaverde om forspillet til registreret partnerskab Side 165 Theis Munthe-Brun om ægteskab i Danmark mellem to af samme køn. Side 181 Kenneth McK. Norrie: Fra diskrimination til ægteskab i UK. Side 211 Douglas Sandersom: Same-sex marriage i fortid og nu i Asien.

7 Michael Nebeling Petersen: Over the Rainbow biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur (ph.d.) Center for Kønsforskning Københavns Universitet, sider. Hovedargumentet er, at den homoseksuelle figur er blevet grundlæggende forandret fra at have været forbundet til død (degeneration, selvmord, aids og sygdom) til at blive relateret til liv (reproduktion, national genkendelse, ægteskab og slægtskab). Argumentet diskuteres i tre studier: Folketingets forhandlinger om centrale homorettigheder World Outgames i København Homofilm om nye slægtskabskonstellationer bl.a. The Kids Are All Right og Rosa Morena. Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker v. Queer Jihad Solidaritet, sider. Queer Jihad startede i 2005 med en fest i Spekulatoriet, en anarkistisk bogcafé på Vesterbro i København. Bogen rummer op mod 1000 tekster samt plakater, flyers, fotografier, graffiti, T-shirttryk, tegninger og avisudklip i løs kronologisk opsætning. "Det bedste af det, vi har lavet siden 2005", erklærer Queer Jihad i sit forord.

SEKSUEL ORIENTERING & KØNSIDENTITET på ældreområdet. Ældre LGBT+ -personer er en ganske stor, men overset minoritetsgruppe

SEKSUEL ORIENTERING & KØNSIDENTITET på ældreområdet. Ældre LGBT+ -personer er en ganske stor, men overset minoritetsgruppe SEKSUEL ORIENTERING & KØNSIDENTITET på ældreområdet Ældre LGBT+ -personer er en ganske stor, men overset minoritetsgruppe EN STOR OG OVERSET ældregruppe I Danmark er der omkring 800.000 personer, som er

Læs mere

Brevet. Materielle Tid Age B9 90 min 13-15. Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø. Indhold

Brevet. Materielle Tid Age B9 90 min 13-15. Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø. Indhold 1 Brevet Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø Indhold Dette materiale indeholder tre korte og nært beslægtede aktiviteter, der kredser om mobning, skældsord og om, hvordan man fremmer et positivt

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

invitation TO THE POSSIBLE

invitation TO THE POSSIBLE invitation TO THE POSSIBLE Interkulturel litteraturuge på Overgaden Den 23.-26. november 2010 Program Tirsdag Kl. 13.00-15.00 Værkstedet bliver ledet af digteren Adil Erdem, som både vil underholde med

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen Tema Young Adult 12 bøger du skal læse før du bliver rigtig voksen YA (young adult) er litteratur der henvender sig til unge voksne, men som også i stor stil bliver lånt og læst af mange voksne. Hovedpersonerne

Læs mere

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN Uge Sex, Temamateriale 6. - 7. klasse 16 AT VÆRE DEN FØRSTE I PUBERTETEN Navn: Anne Beskæftigelse: Studerende på Business College Horsens

Læs mere

Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv.

Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv. Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv. 1 Du har modtaget en underretning vedr. Frederikke på 7 år. I den forbindelse

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Tromsø, Tirsdag den 11. oktober 2011 John Marquardt Psykolog joma@rcfm.dk

Tromsø, Tirsdag den 11. oktober 2011 John Marquardt Psykolog joma@rcfm.dk Tromsø, Tirsdag den 11. oktober 2011 Psykolog joma@rcfm.dk Holdninger i familiearbejdet Handicaps/funktionsbegrænsninger påvirker hele familien Familien ses som en dynamisk helhed samtidig med, at der

Læs mere

Etnohomoerne på spring og på vej

Etnohomoerne på spring og på vej Etnohomoerne på spring og på vej Det kan godt være hårdt at være både homoseksuel og etnisk minoritet. Men etnohomoerne vil ikke have medlidenhed. De vil bare have plads til at være sig selv. Af Marianne

Læs mere

For meget og for meget?

For meget og for meget? For meget og for meget? 8 historier med kant om etik og livsfilosofi af Henrik Krog Nielsen Forlaget X Indledning Målgruppe Bogen henvender sig især til folkeskolens ældste klasser, efterskoler og ungdomsskoler.

Læs mere

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11 Foto: Cathrine Søvang Mogensen Min far voldtog mig 200 gange Gerningsmænd slipper godt fra det, når seksuelle overgreb på børn ikke anmeldes. Line blev seksuelt misbrugt af sin far i hele sin opvækst.

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Om Sorg

Tema. 12 Bøger. Om Sorg Tema 12 Bøger Om Sorg Sorg kan være en meget diffus størrelse, som er svær at snakke om, men som vi alle på et eller andet tidspunkt stifter bekendtskab med i vores liv. Vi har samlet 12 bøger om sorg

Læs mere

Weekend højskole 2015

Weekend højskole 2015 Weekend højskole 2015 Biografier - og det der ligner Kan vi lære af andre menneskers erfaringer? Tre dages weekend-højskole om og med biografier. Fem spændende foredrag med meget forskellige tilgange til

Læs mere

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman INSTRUKT ION Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE Michael Ramløse MEDV IRKENDE Claes Bang ond skaben Efter Jan Guillous roman INDHOLDSFORTEGNELSE Kære underviser / 3 Handling / 4 Jan Guillou / 5 Claes Bang

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Melani Pedersen 16. december Transkønnede. overemne Magt og afmagt

Melani Pedersen 16. december Transkønnede. overemne Magt og afmagt overemne Magt og afmagt Indholdsfortegenelse Problemformulering..1 Indledning 2 Hvad vil det sige at være transkønnet?...3 Er det at være transkønnet noget medfødt, eller en påvirkning?.. 4 Hvad er LGBT?..5

Læs mere

RESULTATER: HANSTHOLM LØBET

RESULTATER: HANSTHOLM LØBET 1 RESULTATER: HANSTHOLM LØBET 2006 Hanstholm løbet 2006-4,2 km - piger Navn By Nr Tid Hold PR Ald Total LINETTE K LARSEN HANSTHOLM 565 23,23 H ATELTIK 0.00 10 1 LOUISE POULSEN THISTED 564 26,57 0.00 14

Læs mere

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Lucretia og Margaret

Lucretia og Margaret Lucretia og Margaret Denne side er købt på www.ebog.dk og er omfattet af lov om ophavsret. H U G H Z A C H A R I A E Lucretia og Margaret Slavebarnets Historie H O V E D L A N D Lucretia og Margaret Slavebarnets

Læs mere

Et skridt fremad. Materielle Time Alder C6 2x45 min 16-17. Nøgleord: Ligebehandling, identitet, LGBT, normer. Indhold

Et skridt fremad. Materielle Time Alder C6 2x45 min 16-17. Nøgleord: Ligebehandling, identitet, LGBT, normer. Indhold 1 Et skridt fremad Materielle Time Alder C6 2x45 min 16-17 Nøgleord: Ligebehandling, identitet, LGBT, normer Indhold En refleksionsøvelse, hvor eleverne skal forestille sig at være en anden person og derigennem

Læs mere

Maniela Castro. Nancy: Maniela Castro kæmper særligt for homoseksuelles rettigheder.

Maniela Castro. Nancy: Maniela Castro kæmper særligt for homoseksuelles rettigheder. (Født 27. juli, 1961) er leder af det Cubanske Nationale Center for Kønsforskning Nancy: Maniela Castro I dag er der en yngre cubansk kvinde som hedder Maniela Castro, som kæmper for menneskerettigheder

Læs mere

NYE BØGER 2012 dansksprogede romaner noveller, digte, biografier og faglitteratur udgivet i 2012

NYE BØGER 2012 dansksprogede romaner noveller, digte, biografier og faglitteratur udgivet i 2012 NYE BØGER 2012 dansksprogede romaner noveller, digte, biografier og faglitteratur udgivet i 2012 Udarbejdet af Støtteforeningen Biblioteket for Bøsser og Lesbiske Version 2 marts 2014 Om NYE BØGER 2012

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Vidste du at. Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15. Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø.

Vidste du at. Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15. Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø. 1 Vidste du at Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø Indhold En quiz, hvor eleverne præsenteres for ord og begreber omhandlende LGBT-personer,

Læs mere

Jægerskydning. Samlet

Jægerskydning. Samlet Jægerskydning Øse Navn Point X 10 Placering Kenneth Jensen 141 2 3 Carsten Cristensen 137 1 18 Jørgen Borg 137 0 19 Henning Sørensen 137 0 19 Allan Pedersen 135 0 28 Benny Ølgod 133 1 31 Erling Christensen

Læs mere

RESULTATLISTE Svinninge 15 meter jubilæums stævne

RESULTATLISTE Svinninge 15 meter jubilæums stævne RESULTATLISTE Svinninge 15 meter jubilæums stævne Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 98646 Tine Sørensen 10-033 Svinninge Skytteforening 200/14 200/09 400/23 G 2 92369 Sebastian Pedersen 10-003 Korsør Skytteforening

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

Den hemmelige identitet

Den hemmelige identitet 1 Den hemmelige identitet Materellel Tid Alder A6 2x40 min 10-12 Nøgleord: Mobning, normer, skolemiljø, LGBT Indhold En øvelse, der undersøger identitet og identitetsudtryk, og hvordan det er ikke at være

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion. & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion. & Edition NONSK Kultur Martin Luther Om de gode Gerninger En litterær-musikalsk oplæsningsarrangement med tekster fra Martin Luthers Om de gode Gerninger. - Med oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel og

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno?

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno? Mariam på 14 år er anbragt uden for hjemmet. En dag fortæller hun dig, at Sara, som er en 13-årig pige, der også er anbragt på stedet, har fortalt hende, at hendes stedfar piller ved hende, når hun er

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Unges lyrik 2012. Fra skriveværksteder i og omkring Brabrand

Unges lyrik 2012. Fra skriveværksteder i og omkring Brabrand Unges lyrik 2012 Fra skriveværksteder i og omkring Brabrand Unges lyrik 2012 Lyrik fra skriveværksteder med unge, maj 2012 De unge forfattere Mads Mygind og Kristina Nya Glaffey har i løbet af maj 2012

Læs mere

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i:

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i: Kærlighed Har du en favoritsang, der handler om kærlighed? Hvilken? Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil være kærester med en? Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

KØBENHAVN. skildret af danske forfattere. En antologi redigeret af OLE LARSEN CARIT ANDERSENS FORLAG

KØBENHAVN. skildret af danske forfattere. En antologi redigeret af OLE LARSEN CARIT ANDERSENS FORLAG KØBENHAVN skildret af danske forfattere En antologi redigeret af OLE LARSEN CARIT ANDERSENS FORLAG Indhold Rastnus Ny er up: Danmark i Compendium*) 9 Fra»Kjøbenhavns Beskrivelse«, 1800 Jacob Paludan: Midnatsjunglen

Læs mere

Kærestevold. Vold er ikke løsningen, Nuuk 26. November, Nina Schütt

Kærestevold. Vold er ikke løsningen, Nuuk 26. November, Nina Schütt Kærestevold Vold er ikke løsningen, Nuuk 26. November, Nina Schütt Bliver tæsket af min kæreste hver gang han syntes jeg siger noget forkert eller gør noget, men vil ik melde det fordi jeg elsker ham.

Læs mere

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller OPGAVER TIL Sådan lå landet NAVN: Før du læser de tre noveller OPGAVE 1 Instruktion: Hvad kommer du til at tænke på, når du læser novellernes fælles titel Sådan lå landet? OPGAVE 2 Instruktion: Orienter

Læs mere

Min elskede er min og jeg er hans

Min elskede er min og jeg er hans Henrik Nymann Eriksen Min elskede er min og jeg er hans Refleksioner over Højsangen Indhold Hvorfor skrive en bog om Højsangen? 4 Hvad er Højsangen for en bog? 8 Hvordan skal vi læse Højsangen? 12 Kapitel

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Tema UNGDOMSBØGER. 12 gode bøger. især til drenge

Tema UNGDOMSBØGER. 12 gode bøger. især til drenge Tema UNGDOMSBØGER 12 gode bøger især til drenge w Synes du også at alle ungdomsbøger handler om piger? Her har du 12 bøger, alle med drenge som hovedpersoner. Har du lyst til at opleve gyset, mærke varmen

Læs mere

Til underviseren. Formålet med Sex er Guds idé

Til underviseren. Formålet med Sex er Guds idé Formålet med Sex er Guds idé Sex er Guds idé er blevet til for at imødekomme ønsket om et grundigt og nutidigt redskab til lærere, forkyndere, klubledere og ungdomskonsulenter, der skal vejlede kristne

Læs mere

Den lille grønne om LGBT

Den lille grønne om LGBT Den lille grønne om LGBT Om kønsidentitet og seksuel orientering LGBT Danmark Indhold 1. To dimensioner 2. Kønsidentitet 3. Seksuel orientering 4. Ligebehandling 1. To dimensioner N V Ø S Et tankeeksperiment:

Læs mere

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende?

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende? Ida i 6. klasse har afleveret en stil, hvor hun beskriver, at hun hader, at faderen hver aften kommer ind på hendes værelse, når hun ligger i sin seng. Han stikker hånden ind under dynen. Ida lader, som

Læs mere

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver:

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Tak for jeres arbejde med at ajourføre slægtsregnskabet. Jeg kan fortælle, at vores mor 6.7. Else Kirstine (Stinne)

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Herning GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Aage Christiansen 157 204 361 I Maj 80 Steen Lillegaard 147 159 306 I Jun 84 Jens Vestergaard 140 167 307 I Jan 74 Per Vestergaard

Læs mere

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8)

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8) Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen (kit, nummer 8) 1) En beskrivelse af idéen 2) Et storyboard 3) En 3D model 4) En film af hver gruppe 5) Et podie til hver gruppe Alle elementer vedrørende hver gruppe samlet

Læs mere

Gallup for Sex og Samfund

Gallup for Sex og Samfund Gallup for Sex og Samfund Projekt nr. 63181 Bjarne Lindemose 29.06 2018 Topline resultater - I Generelt ses der en større accept og forståelse for homoseksuelles vilkår og problemstillinger blandt de respondenter,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm:

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

Min Guide til Trisomi X

Min Guide til Trisomi X Min Guide til Trisomi X En Guide for Triple-X piger og deres forældre Skrevet af Kathleen Erskine Kathleen.e.erskine@gmail.com Kathleen Erskine var, da hun skrev hæftet, kandidatstuderende på Joan H. Marks

Læs mere

Tekster: 1 Kong 8,1.12-13.22-30; 1. joh 2,28-3,3, Joh 4,5-26

Tekster: 1 Kong 8,1.12-13.22-30; 1. joh 2,28-3,3, Joh 4,5-26 Tekster: 1 Kong 8,1.12-13.22-30; 1. joh 2,28-3,3, Joh 4,5-26 Salmer: Lihme 10.30 410 Som tørstige hjort 298 Helligånden trindt på jord 277 Herre når din time kommer 305 Kom Gud Helligånd 438 Hellig, hellig,

Læs mere

Tekster til brug ved kanonarbejdet 7. 9. årgang

Tekster til brug ved kanonarbejdet 7. 9. årgang Tekster til brug ved kanonarbejdet 7. 9. årgang Forfatter Tekst Ideer til anvendelsesmuligheder, parallelle tekster m.m. H. C. Andersen (1805 1875) Herman Bang (1857 1912) Historien om en moder Det døende

Læs mere

Ida Toft Andersen FE Frem10 18/06-2014

Ida Toft Andersen FE Frem10 18/06-2014 Indledning og emne Mobning er et kendt begreb. Alle kender til det. Jeg har valgt, at arbejde med mobning, fordi jeg syntes det er et spændende emne. Jeg har valgt at arbejde med to tekster. Min hovedtekst

Læs mere

Tema Antikken og oldtiden. 12 bøger. Hvor handlingen foregår i en fjern fortid

Tema Antikken og oldtiden. 12 bøger. Hvor handlingen foregår i en fjern fortid Tema Antikken og oldtiden 12 bøger Hvor handlingen foregår i en fjern fortid 12 gode bøger, hvis eneste fællesnævner er at de foregår i en ganske fjern fortid. Her er krimier, dramaer, kærlighedshistorier

Læs mere

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473 Person Antal Kampe H. S. Bedste snit Vundet - Tabt Score Indgange Gennemsnit Pierre Otkjær 2 5,645 2-8 38,579 Steffan Rasmussen 23 6,973 6-7 693 285,539 Ole Thomsen 2 5,625 5-7 45 878,472 Per Larsen 5

Læs mere

Det store overblik 2015 Raklev (17/4/2015) HOLD TRÆNER TLF MOBIL MAIL

Det store overblik 2015 Raklev (17/4/2015) HOLD TRÆNER TLF MOBIL MAIL jyjs@novonordisk.com, Fodboldudvalg/formand Johnny Jensen 4400 40684574 ditteogjohnny@hotmail.com Fodboldudvalg/kontingent/Næstformand/ Drengeudvalg Peter Thornsen 4400 25144649 thornsen@ka-net.dk Fodboldudvalg/herresenior

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte 2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE Yahya Hassans Digte YAHYA HASSANS DIGTE Iscenesættelse Minna Johannesson Scenografi Eilev Skinnarmo Musikere Jens Hellemann, Peter Hellemann og Christian

Læs mere

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.)

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Vi hilser foråret velkommen med en bogfolder sprængfyldt med historier om det at springe

Læs mere

Niels Ebbe Sørensen. Benny Arne Sørensen. Niels-Christian Tramm. Boet efter Inge Marie Sørensen. Kjeld Olesen. Karlo Lauridsen

Niels Ebbe Sørensen. Benny Arne Sørensen. Niels-Christian Tramm. Boet efter Inge Marie Sørensen. Kjeld Olesen. Karlo Lauridsen Ejendomsliste. Bilag 2 2 Niels Ebbe Sørensen 1e 1d 1f 1g 1c 1i 1b 1a Niels Ebbe Sørensen Benny Arne Sørensen Niels-Christian Tramm Boet efter Inge Marie Sørensen Kjeld Olesen Tjæreby Vejle, Tårnborg 2e

Læs mere

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Birgitte Lieberkind. Jeg er psykolog og arbejder i København, hvor jeg har min egen klinik/ praksis. Jeg har

Læs mere

Krisehåndtering på Skolerne i Elev og Hårup

Krisehåndtering på Skolerne i Elev og Hårup Krisehåndtering på Skolerne i Elev og Hårup Denne plan er tænkt som en hjælp for skolens personale i situationer, hvor der blandt elever, kolleger, forældre og nærmeste familie sker dødsfald, sker alvorlige

Læs mere

1 100 Sara Funch Mortensen pige 00:15:51 00:05:40 Hurtigste pige Patrich dreng 00:15:55 00:05:41 Hurtigste dreng

1 100 Sara Funch Mortensen pige 00:15:51 00:05:40 Hurtigste pige Patrich dreng 00:15:55 00:05:41 Hurtigste dreng Præstøløbet 2014 - søndag d. 31. august 2,8 km 1 100 Sara Funch Mortensen pige 00:15:51 00:05:40 Hurtigste pige 2 104 Patrich dreng 00:15:55 00:05:41 Hurtigste dreng 3 107 Holger dreng 00:15:58 00:05:42

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Med den voksende jødeforfølgelse i 30 ernes Tyskland steg behovet for jødisk udvandring. De fleste lande, inklusiv Danmark, var dog ikke villige til

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

MODERNE DANSKE KÆRLIGHEDSDIGTE

MODERNE DANSKE KÆRLIGHEDSDIGTE MODERNE DANSKE KÆRLIGHEDSDIGTE UDVALGT OG INDLEDET AF HAKON STANGERUP TEGNINGER AF EBBE SADOLIN JESPERSEN OG PIOS FORLAG KØBENHAVN MCMXLII INDHOLD INDLEDNING V KAI HOFFMANN Ensom Aften (»Liljer i Mørket«.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Født i den forkerte krop

Født i den forkerte krop Født i den forkerte krop De færreste mennesker sætter spørgsmålstegn ved deres køn. Men ikke alle er født i en krop, der matcher det køn, de føler sig som indeni. TJECK magazine har mødt Mana Weindel,

Læs mere

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer En Smuk Bog Unge der har mistet Michelle Dettmer og Matilde, Ditte, Steffan, Rikke, Martin, Martin, Louise, Nicklas, Ida, Line, Camilla, Camilla, Johannes, Sofie, Martin, Tina, Malene, Ann og Karin 5 Michelle

Læs mere

Årets voksenbøger Lindhardt og Ringhof Storyhouse

Årets voksenbøger Lindhardt og Ringhof Storyhouse Årets voksenbøger 2018 Lindhardt og Ringhof Storyhouse 1 2 3 4 En sindsoprivende psykologisk thriller om kærlighed og dæmoner, om selvmordets mysterium og middelalderens hekseprocesser. 5 6 7 Kvinden i

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Tine Olesen. Mor sidste udkald. 10 kvinder fortæller om at få barn som 40+ Forlaget Peregrina

Tine Olesen. Mor sidste udkald. 10 kvinder fortæller om at få barn som 40+ Forlaget Peregrina Mor sidste udkald Tine Olesen Mor sidste udkald 10 kvinder fortæller om at få barn som 40+ Forlaget Peregrina Mor sidste udkald 10 kvinder fortæller om at få barn som 40+ Forlaget Peregrina og Tine Olesen,

Læs mere

Når børn mister. (Kilde til nedenstående: www.cancer.dk)

Når børn mister. (Kilde til nedenstående: www.cancer.dk) Når børn mister Børn viser sorg på forskellige måder. Nogle reagerer med vrede, andre vender sorgen indad og bliver stille. Børns sorgproces er på flere måder længere og sejere end voksnes. (Kilde til

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Årsplan for kristendom i 2.a

Årsplan for kristendom i 2.a Årsplan for kristendom i 2.a Fællesmål: Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh)

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh) Træningsstald med højest indtjening (ej B-løb) - ***** Kørselsdato Amatörtränare Navn St > D Præmiesum Lund Betina B (Bh). Hansen Niels Kristian B (Bh). Lind-Holm Stefan B (Bh). Henriksen Lise B (Bh).

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Gratis prøve Agnes Ingersen Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Foto Claus Eliasen Denne bog er dedikeret min far der døde 5 dage før færdiggørelsen af bogen. Forlaget Ingersen www.forlagetingersen.dk

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Haderslev GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Erich Sønnichsen 020341 181 144 325 I Maj 80 Torben Breinbjerg 150859 150 165 315 I Juni 71 Jon de Taeje 171 133 304 I Jan

Læs mere

Den transe Verden. - hvis du vil vide noget om deres liv

Den transe Verden. - hvis du vil vide noget om deres liv Den transe Verden - hvis du vil vide noget om deres liv Indholdsfortegnelse. Mit emne. Emnebegrundelse. Problemformulering. Ole bole gik i skole, med sin mors fine kjole. Interviews. - Tina. - Henriette.

Læs mere

Guldhjertet, Ulf Stark. Gyldendal 1995 Målgruppe: 4. klasse

Guldhjertet, Ulf Stark. Gyldendal 1995 Målgruppe: 4. klasse Gyldendal 1995 Handling Ludvig er en dreng på 12, som flittigt øver på flygelet i Henningsens klaverbutik hver dag efter skoletid. Han skal snart deltage i en stor musikkonkurrence, så det er vigtigt,

Læs mere

BØRNEHAVEBARNET OG DE SPÆNDENDE DELE AF KROPPEN

BØRNEHAVEBARNET OG DE SPÆNDENDE DELE AF KROPPEN BØRNEHAVEBARNET OG DE SPÆNDENDE DELE AF KROPPEN De fleste børn i tre til seks års alderen synes, at kroppen er spændende især de kropsdele, der normalt er gemt under tøjet. Barnet interesserer sig også

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere