Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013"

Transkript

1 Nye bøger i LGBT Biblioteket 2013 Romaner o.a. skønlitteratur L-BØGER (LESBISK) Sofi Oksanen: Baby Jane Rosinante, sider. Spændingsroman om et yngre lesbisk par, der leger med roller, butch/femme og underkastelse. Den ti år yngre fortæller er fascineret af Pickis erotiske udfoldelser, men Pickis depression og panikangst folder sig ud, da en ekskæreste i rollen som underdanig husholderske viser sin sande magt. Stine Pilgaard: Min mor siger Samleren, sider. Fortælleren er en ung kvinde, som er blevet smidt ud af sin pigekæreste, og hun flytter hjem i præstegården til sin far. Med selvironi og desillusioneret kynisme beretter hun i små samtaler om byture med veninden Mulle, om den dominerende mor, den tålmodige læge og den Pink Floyd-citerende præstefar. Stine Josefine Dige: Niller Pilfinger åbner Bakken (billedbog) Skriveforlaget, Den lille dreng Niller er med sine to lesbiske mødre på Bakken. Tegninger af Maria Tran Larsen. G-BØGER (BØSSE) Herman Bang og Sven Lange: Mikaël (skuespil i fem akter) C.A. Reitzel, sider. Bangs og Sven Langes fælles dramatisering fra 1910 af romanen Michaël. Blev uropført efter Bangs død i 1912 og har siden ligget gemt i arkiverne, indtil det blev genfundet i 2007 og opført på Det Kongelige Teater. De Bangske Morgenmænd står for udgivelsen. Herman Bang: Offret liv (komedie i fem akter) C.A. Reitzel, sider. Skuespillet er skrevet af Herman Bang i 1878, da han var 21 år. Det blev ikke opført eller trykt og udgives 2004 for første gang. Betegnes som kulørt melodrama om fru de Bellefargues opofrelse for sin datters kærlighedslykke. Den første i Bangs forfatterskabs lange række af kvindeliv ofret på seksualitetens alter. Jan Guillou: Dandy Modtryk, sider (Org. Sverige 2012) Bog nr. 2 i trilogien Det store århundrede. Som nyuddannet ingeniør i Dresden tager norske Sverre med sin store kærlighed til England, hvor Albert er arving til et gods og titel af jarl. Her lever de sammen som par, men må udadtil agere som venner. Da 1. verdenskrig kommer, er det svært at være homoseksuel og uddannet i Tyskland. Albert må melde sig til krigstjeneste i Afrika. Sverre møder ved krigens slutning sine to brødre i Berlin.

2 Claus Flygare: Pasolini (skuespil) Forlaget Drama, sider. Skuespil om den italienske filmskaber Pier Paolo Pasolinis provokerende liv og værk, hans åbenhed som bøsse, hans politiske ståsted i marxismen og hans samfundskritik, skildret i et stort og råt drama med billeder og klip fra hans barndom til hans dramatiske død. Chad Harbach: Kunsten at gribe livet Politikens Forlag, sider. (Org. USA 2011) Debutroman om baseballholdet på Westish College i Wisconsin med stortalentet Henry, hans homoseksuelle værelsesfælle Owen Dunne og rektor, Guert Affenlight, der har forsket i og skrevet om det homoseksuelle i forfatteren Herbert Melvilles bøger. Owen og rektor forelsker sig i hinanden, og det går naturligvis ikke. Knud Heickendorff: Gedser by Night Skriveforlaget, sider. Heickendorffs tredje roman. Om Erling, der er midaldrende bøsse og bor i Gedser. Han kan ikke tage sig sammen til at få noget ud af sit liv. Meget langt fra den gængse beskrivelse af bøsser som kreative og farverige. Han er lidt af et skvat, siger forfatteren, der tegner et ikke særlig flatterende billede af sin hovedperson og hans hjemby. Alan Hollinghurst: Den lange afsked Gyldendal, sider. (Org. England 2011) Om politik, klasse, kunst og seksualitet i et hyklerisk britisk samfund gennem det 20. århundrede. I 1913 tager George sin collegeven, den aristokratiske digter Cecil, med hjem på weekend, hvor de dyrker hinanden seksuelt. Søsteren Daphne bliver besat af Cecil, der giver hende et digt, måske skrevet til hende, måske til George. Dermed er de to familier knyttet sammen, og krigens udbrud skaber kaos i familieskabet. Johannes Lilleøre: Nowhere Lindhardt & Ringhof, sider. Homoseksuelle Johannes, der er skuespiller, tager til New York for at skrive en bog og være sammen med sine to sønner, som han har sammen med et lesbisk par. Han mødes med en ven, som han har arbejdet sammen med og nok også mere end det. En død kvinde neden for hans lejlighed sender drama ind i hans dage, samtidig med at det ikke er helt let at være deltidsfar i en regnbuefamilie. Kim Marthedal: Lig og laurbær (krimi) - Mellemgaard, sider. Liget af en ung, homoseksuel mand bliver fundet i en park. Journalist Adam Rasmussen, der selv er bøsse, skriver om mordet - eller mordene. Carsten Nagel: Aqua Mortis dødens vand (krimi) - Forlaget Tellerup, sider. Psykologen Sanne Berg og drabsefterforskeren Hugo Møller involveres i opklaring af et mord på et barn, samtidig med at hun kæmper med traumer fra sin fortid. Hendes bedste ven Jack, der er bøsse, kommer til at spille en vigtig rolle i fortællingen. Cecilie Rosdahl: Tyrepose Herreværelset, sider. Roman om Jonas, som er vinduespudser, far til Astrid på 13 år og gift med Karina, indtil han springer ud som bøsse. Forfatteren beskriver hans erkendelse af at være homoseksuel og den første forelskelse i en mand samt hans introduktion til det københavnske homomiljø.

3 Michael Svennevig: Ørkendrømme Forlaget Epigraf, sider. Selvbiografisk roman fra Indien - ligesom "I forlængelse af koens horn" fra Søren kommer let i snak med mennesker, han møder. Manus familie indbyder ham til at bo hos dem, og hans venskab med Manu udvikler sig hurtigt til kærlighed. Samtidig med at Manu dyrker sin pigekæreste og forbereder sig på at gifte sig med hende. Bjorn Dotzauer: Otte digtsamlinger Forlaget Dotz, Min krop er mit hjem Bjorns debut. 31 digte om rejsen fra ung til voksen, at finde sig selv, møde kærligheden, ensomheden, virkeligheden. Med collager af Carina Holmgaard. Wredt hjerte samfundskritiske digte om autoriteters brug af deres magt. Coniugium digte til ekskæresten med selverkendelse og reflektion over, hvorfor forholdet ikke kunne holde. Love is Art Første af foreløbig tre digtsamlinger på engelsk. 36 digte om kærlighed, sex og den eneste ene. Value his Work digte om religion, næstekærlighed, fordybelse og verden bl.a. digte om tsunamien i 2007 og klimatopmødet Porn by Life digte om at leve i nuet og om at stå udenfor, at spilde tiden, sælge sin sjæl, at tilgive og at respektere. Kys mig En kærlighedserklæring til livet. Om at blive kysset fysisk, psykisk, åndeligt, inderligt. Zärtlich Geküsst Tysk udgave af digtene fra Kys mig.

4 B-BØGER (BISEKSUEL) John Irving: I én person Lindhardt & Ringhof, sider. (Org. USA 2012) Den biseksuelle Billy Abbott er bogens fortæller og vokser op i New England som lærerbarn på en kostskole, studerer i Wien, bliver forfatter, bor (bl.a.) i New York og oplever bøssevenner og elskere dø af aids i 80'erne. En stærk historie om begær, hemmeligheder og kønsidentitet, og den følges helt op til nutiden (2010). Bogen handler i høj grad også om bøsse, lesbisk og trans. T-BØGER (TRANS) Michael Lycke: Metusalemgenet (krimi) People s Press, sider. Som videnskabsjournalist er Noah Safran i Paris for at høre om livsforlængende genteknologi. Her får han færten af en hemmelighed, der har med mord, ofringer, bortførelser og hans egen afdøde datter at gøre. Han får hjælp af to veninder og af sit eget alter ego som transvestit, Katarina. Rose Tremain: Lukket land Fremad, sider. I Suffolk, England, i 1952 erkender 6-årige Mary, at hun er en dreng og kalder sig Martin. Det bliver en tung kamp gennem skoletiden, især med hendes far. Hun får støtte fra sin morfar og sin tidligere lærer, miss McRae, indtil hun flytter til London, hvor hun får venner og job, begynder hormonbehandling og får brysterne fjernet. Da den pige, som Martin elsker, forlover sig med lillebror Tim, rejser Martin til USA.

5 Alex Zichau: Ubehagets soundtrack Autre, forlaget for utilregnelig litteratur, sider. Alex Zichau skriver om en dreng, født i en piges krop, og som med vrede, fortvivlelse og stædighed kæmper sig gennem kønskorrigerende operationer for endelig at kunne kalde sig mand, mens et jeg og et du slås om den kønsskiftedes personlighed. Historien ligner Alex Zichaus egen. Alex er, som hovedpersonen, forsanger i bandet Peril Dance, og bogen er gennemsyret af interessen for eksperimenterende rock. Originaludgave blev udgivet 2009 under pseudonymet Gene Exo. The Collection. Short Fiction from the Transgender Vanguard, red. Tom Léger og Riley MacLeod (antologi) Topside Press, sider. En antologi med 28 kortere og længere fiktionsfortællinger skrevet af et tilsvarende antal personer bosiddende i USA og Canada. Bredden af bidragydere spænder vidt fra professionelle skribenter til dem, hvis bidrag her er det første, de har fået udgivet. Alle bidrag er af høj karakter. Fælles for dem er, at de i hovedrollen har en transperson eller i hvert fald en, der falder uden for de sædvanlige kønsnormer. Martin Ekman: Ikke at være en pige (tegnet historie) AFUK, sider Martin fortæller med selvbiografisk baggrund om at være dreng i en pigekrop, da den med puberteten begynder at ændre sig. Om alle hans svære kampe for at overbevise sin omverden fra familie og kammerater til myndigheder om, at han er en dreng, og få den nødvendige hjælp i form af navn, hormoner og cprnummer. Biografier o.a. faglitteratur Bangsk 2003; Herman Bang som sceneinstruktør. Red. Lars Muhl og Gert Posselt C.A. Reitzel, sider Bogen rummer tekster af Bang om sceneinstruktion og en kunstrejse på Bornholm. Finn Abrahamowitz, Sigurd Kværndrup og Robert Schmidt skriver om Bangs teaterarbejde bl.a. i Paris. Udgivet af De Bangske Morgenmænd. Uffe Elbæk: Ledelse på kanten Gyldendal Business, sider Kaospilot, kulturel græsrod, social aktivist, iværksætter, uddannelsesmand, meningsdanner, kulturminister og partistifter mv. fortæller om sine erfaringer som leder og forandringsagent. Det er en personlig historiefortælling, som også tager læseren med ud i verden bl.a. Moskva, San Francisco, Durban, Havana og Hong Kong. Barbara Læssøe-Stephensen: Aktivistministeren. Samtaler med Uffe Elbæk Gyldendal, sider. Otte samtaler på otte forskellige lokaliteter med daværende kulturminister Uffe Elbæk (f. 1954). Tilsammen tegner de et portræt med hans baggrund som barn på en højskole, ungdom på venstrefløjen, erfaringer som aktivist og iværksætter bl.a. med Frontløberne, hans liv som åben bøsse, leder af World Outgames og om at være politiker. Henrik Rasmussen: Frihedens pris. André Gides liv og værk Lindhardt og Ringhof, sider. Introduktion til den franske nobelprismodtager André Gides ( ) forfatterskab og skildring af hans liv. Opvokset i en religiøs, puritansk familie og lever livet igennem i et platonisk ægteskab med sin kusine, mens han er fortaler for seksuel frigørelse og homoseksuelles rettigheder og har flere mandlige elskere og kærester.

6 Martin Schmidt: Livet er en gave. Mit møde med Ole Henriksen People s Press, sider. Portrætbog, som kommer tæt på skønhedseksperten Ole Henriksen (f. 1951) og hans tanker om livet, kærligheden, parforhold, sex og forretningsliv. Med bidrag fra Ole Henriksens mand, Laurence. Maria Haaning: Ham & mig. Født som dreng, genfødt som kvinde People s Press, sider. Maria Haaning gennemgik som 18-årig kønsskifteoperation fra dreng til pige i USA. I bogen fortæller hun om at være udstødt af skoleklassen, familien og samfundet og beretter, hvordan hun kom igennem et helvede af selvhad, tæsk, fornedrelse og ensomhed. Anne Linnet: Testamentet People s Press, sider. Som 59-årig ser sangeren og musikeren Anne Linnet tilbage på sit liv og sin udvikling fra de musikalske ungdomsår i Aarhus over parforhold, børn, mænd, kvinder, berømmelse og kriser. Bjarne Henrik Lundis: Det er kærligt ment Sidespejlet, sider 24 LGBT-personer fortæller om deres liv: Bent Jacobsen, Susanne Schreiner, Vivi Jelstrup, Henrik Weinø Jespersen, Anna Wandel-Petersen, Morten Kabell, Kasper Olander, Kirsten Mols, Anders Mark Jensen, Jane Egholm, Stig Elling, Andreas Mikkelsen, Jenny Lund Madsen, Niels Jansen, Maria Schmidt, Tommy Kristoffersen, Mette Bugge, Bent Hansen, Ebbe Hjort, Helle Zebitz, Bo Sørensen, Peter Rolsdorf. Mille Idehen: Seksualitet og livskvalitet Munksgaard, sider. Lærebog bl.a. for sosu assistenter om seksualitet. 1. afsnit om kønsidentitet, queer, seksuel orientering, aseksualitet, homoseksualitet. 2. afsnit om seksualiteten ved fysiske og psykiske sygdomme og handicap. 3. afsnit om at hjælpe disse mennesker med seksualitet på en professionel måde. Kjeld Renato Lings: Love Lost in Translation; Homosexuality and the Bible Trafford Publishing, sider. Kjeld Lings undersøger systematisk de bibelske historier og passager, som anses for at handle om homoseksualitet. Han påviser, at der er sket tidlige fejloversættelser af disse tekster, og at alvorlige fejl fortsat viderebringes af oversættere i dag. Det forklarer ifølge Lings de kristne kirkers modstand mod homo-forhold, og han anviser en ny tilgang til oversættelserne. Contemporary Gender Relations and Changes in Legal Cultures v. Hanne Petersen, José Maria Lorenzo Villaverde og Ingrid Lund-Andersen DJØF Publishing, sider Side 147 José Villaverde om forspillet til registreret partnerskab Side 165 Theis Munthe-Brun om ægteskab i Danmark mellem to af samme køn. Side 181 Kenneth McK. Norrie: Fra diskrimination til ægteskab i UK. Side 211 Douglas Sandersom: Same-sex marriage i fortid og nu i Asien.

7 Michael Nebeling Petersen: Over the Rainbow biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur (ph.d.) Center for Kønsforskning Københavns Universitet, sider. Hovedargumentet er, at den homoseksuelle figur er blevet grundlæggende forandret fra at have været forbundet til død (degeneration, selvmord, aids og sygdom) til at blive relateret til liv (reproduktion, national genkendelse, ægteskab og slægtskab). Argumentet diskuteres i tre studier: Folketingets forhandlinger om centrale homorettigheder World Outgames i København Homofilm om nye slægtskabskonstellationer bl.a. The Kids Are All Right og Rosa Morena. Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker v. Queer Jihad Solidaritet, sider. Queer Jihad startede i 2005 med en fest i Spekulatoriet, en anarkistisk bogcafé på Vesterbro i København. Bogen rummer op mod 1000 tekster samt plakater, flyers, fotografier, graffiti, T-shirttryk, tegninger og avisudklip i løs kronologisk opsætning. "Det bedste af det, vi har lavet siden 2005", erklærer Queer Jihad i sit forord.

NYE BØGER 2012 dansksprogede romaner noveller, digte, biografier og faglitteratur udgivet i 2012

NYE BØGER 2012 dansksprogede romaner noveller, digte, biografier og faglitteratur udgivet i 2012 NYE BØGER 2012 dansksprogede romaner noveller, digte, biografier og faglitteratur udgivet i 2012 Udarbejdet af Støtteforeningen Biblioteket for Bøsser og Lesbiske Version 2 marts 2014 Om NYE BØGER 2012

Læs mere

LGBT-bøger for skoler

LGBT-bøger for skoler LGBT Danmark Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Postadresse: Postboks 1023, 1007 København K Besøgsadresse: Nygade 7, 2., 1164 København K E-mail adresse: lgbt@lgbt.dk Hjemmeside:

Læs mere

Nye bøger på LGBT Biblioteket 2014

Nye bøger på LGBT Biblioteket 2014 Nye bøger på LGBT Biblioteket 2014 ROMANER, NOVELLER, DIGTE 360 grader. Erotiske noveller - antologi Lindhardt og Ringhof, 2013-175 sider Erotiske fortællinger af 11 danske forfattere. Betty Frank Simonsens

Læs mere

JULEHILSEN 2OT4 UDVALG AF DANSKSPROGET. SKøNLITTERATUR 1883-20L4. Tit inspirotion og læselyst

JULEHILSEN 2OT4 UDVALG AF DANSKSPROGET. SKøNLITTERATUR 1883-20L4. Tit inspirotion og læselyst JULEHILSEN 2OT4 UDVALG AF DANSKSPROGET SKøNLITTERATUR 1883-20L4 Tit inspirotion og læselyst @ Støtteforeningen LGBT Biblioteket (SBIBL). December 2014 1 Om "Julehilsen2OL4" Listen er udarbejdet af bestyrelsen

Læs mere

NYE BøGER. digte og faglitteratur udgivet i. dansksprogede romaner novell r, Udarbejdet af StØtteforeningen - Biblioteket for BØsser og Lesbiske

NYE BøGER. digte og faglitteratur udgivet i. dansksprogede romaner novell r, Udarbejdet af StØtteforeningen - Biblioteket for BØsser og Lesbiske NYE BøGER 2009 dansksprogede romaner novell r, digte og faglitteratur udgivet i 2009 Udarbejdet af StØtteforeningen - Biblioteket for BØsser og Lesbiske @ 2010 Fiktion: romaner, noveller, digte Addonia,

Læs mere

UDVALGTE BØGER MED LGBT-TEMA

UDVALGTE BØGER MED LGBT-TEMA UDVAGTE ØGER MED GT-TEMA ogliste nr. 1 SKØNITTERATUR Romaner, noveller & tegneserier Udvalgt af S Støtteforeningen GT iblioteket Maj 2009 1 YST TI ØGER? Velkommen til denne appetitvækker med en masse bogtips,

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2012

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2012 VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2012 NOTATER DANSKE Aidt, Naja Marie: Sten, saks, papir Gyldendal, 2012. - 382 sider. Thomas far er død og ved oprydningen finder han et papir med oplysninger,

Læs mere

Danske romaner. noget overnaturligt med katastrofale. Men hun er også en kvinde, der bryder grænser i samfundet, ofte med personlige omkostninger.

Danske romaner. noget overnaturligt med katastrofale. Men hun er også en kvinde, der bryder grænser i samfundet, ofte med personlige omkostninger. 8 Danske romaner noget overnaturligt med katastrofale konsekvenser hjemsøger deres lejlighed. Men hun er også en kvinde, der bryder grænser i samfundet, ofte med personlige omkostninger. Drachmann, Nell

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 NOTATER DANSKE Aburas, Lone: Den svære toer Gyldendal, 2011. - 170 sider. Kollektivroman om en flok yngre danskere fra de københavnske forstæder. Skildrer

Læs mere

Repertoiret 2010. En samling omtaler af teaterstykker der er egnet for amatørteatret. DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed

Repertoiret 2010. En samling omtaler af teaterstykker der er egnet for amatørteatret. DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed Nygade 15 6300 Gråsten Telefon: 74 65 11 03 Telefax: 74 65 20 93 Repertoiret 2010 www.dats.dk dats@dats.dk En samling omtaler af teaterstykker der er egnet

Læs mere

Kirken og homoseksualitet

Kirken og homoseksualitet Kirken og homoseksualitet 17 korte svar på aktuelle spørgsmål Udgivet i 2010 af Dansk Bibel-Institut Evangelisk Luthersk Mission Fællesskabet for Kirkelig Fornyelse Kirkelig Forening for den Indre Missions

Læs mere

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO 135 21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO I dag lever vi længere, og mister vi vores ægtefælle som 60-70 årig, kan vi sagtens forvente at have mange år tilbage. Derfor er forestillingen om at møde en ny kæreste

Læs mere

Danske romaner & noveller

Danske romaner & noveller 6 Danske romaner & noveller Askov, Stine Bohnstedt, Sagar Imellem Bogan, 2012. 294 s Eva styrter ned med et fly, der efterlader hende i koma. Samtidig ender hun i Imellem, der er et sted, hvor pludseligt

Læs mere

SÆSONENS BØGER 2014 sæson_bøger_15.indd 1 16-01-2015 13:40:01

SÆSONENS BØGER 2014 sæson_bøger_15.indd 1 16-01-2015 13:40:01 SÆSONENS BØGER 2014 sæson_bøger_15.indd 1 16-01-2015 13:40:01 Udvalgte titler fra årets boghøst. God fornøjelse med læsningen! 2 RUDERSDAL BIBLIOTEKERNE 2015 sæson_bøger_15.indd 2 16-01-2015 13:40:02 SÆSONENS

Læs mere

Køn og seksualitet i det senmoderne samfund

Køn og seksualitet i det senmoderne samfund Køn og seksualitet i det senmoderne samfund Undervisningsmateriale til stx, hf, hhx og htx Samfundsfag, Samtidshistorie, Dansk, Historie, Mediefag, Psykologi oversigt indledning s.4 s. 5 S. 6 S. 7 Hvordan

Læs mere

Den sidste Gode mand. A J Kazinski. A M Vedsø Olesen. Gudernes tusmørke. A M Vedsø Olesen. Dronningens dame

Den sidste Gode mand. A J Kazinski. A M Vedsø Olesen. Gudernes tusmørke. A M Vedsø Olesen. Dronningens dame A J Kazinski A M Vedsø Olesen Den sidste Gode mand Gudernes tusmørke Som politimand i København er Niels Bentzon vant til at jagte forbrydere. Han kan derfor næsten ikke tage det alvorligt, da han får

Læs mere

NYE BØGER, FILM & SPIL - 1 / 2014

NYE BØGER, FILM & SPIL - 1 / 2014 NYE BØGER, FILM & SPIL - 1 / 2014 Danske romaner Andersen, Trine Den røde jord i Mzuzu Gyldendal, 2013. 415 s 30-årige Alice flygter fra sit mislykkede liv i Danmark og bosætter sig i Malawi i den tro,

Læs mere

side 6-7 Stig Elling interview side 10-18 Kommunalvalg homopolitikere og homopolitik side 30 GAYmobile Nyt telefonselskab for homoer

side 6-7 Stig Elling interview side 10-18 Kommunalvalg homopolitikere og homopolitik side 30 GAYmobile Nyt telefonselskab for homoer side 6-7 Stig Elling interview side 10-18 Kommunalvalg homopolitikere og homopolitik side 30 GAYmobile Nyt telefonselskab for homoer 2 O&A November 2005 Issue 35 Model Drømmer om karriere i udlandet Den

Læs mere

THE PRIDE ISSUE2013 1

THE PRIDE ISSUE2013 1 2013 THE PRIDE ISSUE 1 2 Ska vi ik ses lidt mer? Se hvor vi ka mødes til lidt øl, fest og musik på Tuborgs facebook. 30 Oliver Panthera Jybæk 18 Helt ude i homofobi-hampen margaret cho 12 oscar wilde 68

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 SKØNLITTERATUR & BIOGRAFIER

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 SKØNLITTERATUR & BIOGRAFIER VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 SKØNLITTERATUR & BIOGRAFIER DANSKE Blendstrup, Jens: Luskefisefortællinger Samleren, 2014. - 120 sider. Jens er barn med Neger Thomas, Klunke og Mumi i

Læs mere

ENTEN-ELLER. Undervisningsmateriale. 4., 5., 6. klasse. dansk, historie, religion, drama. Undervisnings. perspektiverin

ENTEN-ELLER. Undervisningsmateriale. 4., 5., 6. klasse. dansk, historie, religion, drama. Undervisnings. perspektiverin ENTEN-ELLER Undervisningsmateriale I-ARK! P O K N KU 4., 5., 6. klasse dansk, historie, religion, drama Undervisnings materialet kan både anvende s før og efter forest illingen. Enten som forberedende

Læs mere

Bøger fra forlaget. mellemgaard. Nye titler 2012-2013

Bøger fra forlaget. mellemgaard. Nye titler 2012-2013 Bøger fra forlaget mellemgaard Nye titler 2012-2013 Indhold Krimi- og spændingsromaner Under mørket....4 Terroristens testamente....5 Intet uforsøgt....6 Moncloa-syndromet...7 Vand til blod....8 Det hovedløse

Læs mere

Jeg vil ikke fjerne halvdelen af mig selv. Jonathans historie

Jeg vil ikke fjerne halvdelen af mig selv. Jonathans historie 1 Jeg vil ikke fjerne halvdelen af mig selv. Jonathans historie Materielle Tid Alder B6 140 min 13-15 Nøgleord: Identitet, ligebehandling, LGBT, normer Indhold Denne øvelse handler om at definere sin egen

Læs mere

Jeg er nærmest besat af fremtiden. Interview med Liz Jensen

Jeg er nærmest besat af fremtiden. Interview med Liz Jensen INFORMATION FORÅR 2013 Jeg er nærmest besat af fremtiden Interview med Liz Jensen TENDENS INTERVIEW DEBUT Jagten på den kinesiske krimi / Krisens knyttede næve / Forårets bedste bøger / Fede forsider /

Læs mere

Danske romaner Jensen, Louis Jørgensen, Marianne Elefanterne holdt hver Bondeanger Askov, Stine gang med Tarzan Kaninens år Riis, Benedicte

Danske romaner Jensen, Louis Jørgensen, Marianne Elefanterne holdt hver Bondeanger Askov, Stine gang med Tarzan Kaninens år Riis, Benedicte NYE BØGER, FILM & SPIL - 5 / 2014 Danske romaner Askov, Stine Kaninens år Gyldendal, 2014. 284 s Trines ægteskab er forkert; hun er forkert, han er forkert. Da hun endelig tager springet og flytter på

Læs mere

Danske romaner Vibeke Arndal: Den blå safir Lindhardt og Ringhof, 2008. - 219 sider. Da nådigfruen med hareskåret kaster sin ring med den blå safir bort, åbnes hendes sind, og det ændrer livet for menneskene

Læs mere

Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015

Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Opland af Jens Vilstrup People's Press, 2014. - 321 sider Lægen Niels må vende tilbage til sin hjemegn, fordi faderen

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie 1 What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie Nøgleord: Identitet, LGBT, ligebehandling, normer Indhold Øvelsen handler om identitet, normer og multidiskrimination. Den tager udgangspunkt

Læs mere

Et undervisningsmateriale fra

Et undervisningsmateriale fra 1 2 3 4 5 6 7 Et undervisningsmateriale fra 1 En filmserie om mobning, hashrygning, forældre, frihed og rammer. Filmserien OPDRAGELSE er syv korte personlige dokumentarfilm om unges forhold til mobning,

Læs mere