Fodbold kurser for. Fleksibilitet i forening. Begynderen - Den erfarne - Det specifikke

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fodbold kurser for. Fleksibilitet i forening. Begynderen - Den erfarne - Det specifikke"

Transkript

1 Fleksibilitet i forening er omdrejningspunktet i DGIs fodboldkursus række. Kurserne er lavet fleksibelt, sådan at du, din forening og DGI kan strikke både det enkelte kursus samt et længerevarende forløb sammen i forening. Hold kurset på hjemmebanen Alle DGI Fodbolds kan holdes i klubben, I skal blot være min. 8 deltagere. Fodbold kurser for Begynderen - Den erfarne - Det specifikke Kurserne er opbygget i farver, der fortæller hvilket fodboldniveau kurset er kategoriseret under. RØD - basiskurser for nye trænere. GUL - kurser for den mere erfarne træner. GRØN - for forskellige emne kurser. Med disse fodboldkurser ønsker vi, at skabe de bedste betingelser for dig og din fodboldklubs trænere - og dermed give optimale betingelser for ny viden, udfordring og fællesskab med andre trænere.

2 Skadesforebyggende træning et med kurset Skadesforebyggende træning er at understrege vigtigheden af at gøre en indsats for at forbygge skader i fodbold. Undersøgelser har vist at en fokuseret indsats på dette felt giver pay off i form at lavere skadesfrekvens til gavn for den enkelte udøver, men også til gavn for klub og region ja hele fodbold-danmark. På kurset arbejdes praktisk og teoretisk med emner som: Opvarmning Balance Styrketræning Koordination DGI Trænerguiden Fodbold er et webbaseret værktøj, hvor du som træner kan hente inspiration til planlægning af din fodboldtræning. Når du har gennemført kurset Skadesforebyggende træning, vil du være i stand til at vurdere og planlægge en skadesforebyggende træning ud fra et fagligt grundlag. Du vil have fået inspiration til øvelser og træning, der er målrettet mod at forbedre udøverens balance, styrke og koordinationsevne ved hjælp af bolde og små rekvisitter.

3 FODBOLD er mere end fodbold Fodbold er mere end fodbold Her er tale om et kursus til eftertanke På kurset drøfter vi, hvad der er vigtigst ved fodboldtræning: At finde balance mellem at yde en god præstation? At have et godt samvær og gøre noget for vores sundhed? eller bare at vinde den næste kamp? Forord DGI Fodbold Østjylland har et bredt tilbud af kurser, der kan opfylde de fleste behov til uddannelse, inspiration, vejledning og forløb til udviklingsprocesser i klubben. Alle DGI Fodbolds tilbud omkring uddannelse kan arrangeres lokalt i egen klub. Det er en god mulighed for at få en samlet uddannelsesplan for klubbens trænere, aktivere fællesskabet og vidensdelingen, og få et højt informationsniveau i klubben. Standard og temakurser Kurser for nye trænere/ forældre, er opbygget så dem, der skal til at træne et hold kan have stort udbytte deraf. Kurser for den lidt mere erfarne trænere. Det er kurser, hvor man kan lægge et nyt lag på sin fodboldtræning og fodboldkunnen. Derudover er der en række af temakurser der fokuserer på et emne. På kurset stiller vi også spørgsmål til vores fodboldliv: Hvad ønsker vi af vort fodboldliv? Får vi det ud af det, som vi vil? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvilke forventninger har vi til hinanden? Hvordan skaber vi sammenhæng mellem det vi vil og det vi gør? Inspiration og vejledning til træneren Inspiration, instruktioner og vejledning med feedback til trænere og forældre der er omkring et hold, aftalt med klubberne og gennemført i klubben, er nok den mest benyttede måde til uddannelse. Klubben kan lave en aften/dag for sine trænere ledere hvor man, - kan få inspiration til træningen. - kan få vejledning og feedback på trænernes arbejde. - kan styrke vidensdelingen og det sociale element mellem trænere. - kan tage et emne op og udvikle på det. NB Kurset kan med fordel afvikles i en lokalforening/klub, der ønsker at forholde sig til, om man nu også får det ud af arbejdet, som klubben og medlemmerne forventer og ønsker. Kurset er delt i to lige store dele, en teoridel, hvor forventningerne til hinanden afdækkes, og en praktisk del, hvor vi planlægger forskellige aktiviteter og gennemfører dem, så de passer til deltagernes forudsætninger og forventninger. Styrk foreningens udvikling Kurser og udviklingsforløb for klubbens ledere og trænere sammen eller hver for sig, hvor der kan sættes fokus på et enkelt eller flere emner og udvikle på disse. Det kunne være, hvilke værdier er det vi har, eller måske sagt på en anden måde, hvad er det vores klub skal være kendt for. Det kunne være klubbens struktur, målsætning, strategi eller organisation, der trænger til en diskussion og måske derefter et facelift.

4 NY TRÆNER Iagttagelse af fodbold et med kurset Ny træner er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere inden for En træner er mere end en tilskuer. de grundlæggende træningsområder og skabe en forståelse for opgavens mangeartede berøringsflader. Træneren skal ud over at iagttage kampen analysere og vurdere forløbet. den, hvis arbejdet skal lykkes. Det er ikke tilstrækkeligt at være god til at tilrettelægge træningsforløb. Man må også vide noget om, hvordan man gennemfører - hvorfor udvikler spillet sig som det gør? - hvad forløber godt og mindre godt? IAGTTAGELSE AF FODBOLD På kurset vil der blive arbejdet med emner som Hvem skal man samarbejde med? Hvordan organiserer man fodboldtræning? Hvordan laver man opvarmning? Hvad træner man med de forskellige øvelser? Kan man træne forskellige færdigheder i samme øvelse? Hvordan gør man træningen sjov og afvekslende? Når du har gennemført kurset NY TRÆNER, er du i stand til at træne og planlægge forskellige øvelser, som passer til dit hold. - hvad er der på kort og langt sigt for at ændre? - hvordan man arbejde med at ændre osv osv.? : At få struktur på sine iagttagelser er en væsentlig opgave. Træneren må altid vide, hvad man især vil være opmærksom på. Det kan være et tema, f.eks. et teknisk problem i relation til en enkelt spiller, eller til hele holdet (de har problemer med at få bolden under kontrol. et taktisk problem med at bevare spilbredden et samarbejdsmæssigt - måden man taler til hinanden på.

5 mandskursus et med kurset er at give inspiration til fagområdet målmandstræning. Kurset er bygget op med de elementer, som vi mener er væsentlige i forhold til det at står på mål. Vi ønsker at inspirere til, at DGI fodboldtrænere laver målmandsøvelser hvor alle spillere er med, da vi generelt mener, at alle børn skal lære alle pladser på et fodboldhold, samt at alle kan lære noget af at øve målmandsspillet, selvom de mener, de skal være i marken. En stor del af målmands kunnen i de små årgange er et spørgsmål om den rigtige motorik og bevægelsesmønstre. Det mener vi også, at man sagtens kan træne og øve individuelt med målmænd og med en større gruppe. Når træneren vil lave god og spændende træning af målmænds færdigheder, så skal der tænkes på følgende: Børnene skal lege målmand Have det sjovt med fodbolden Lære de rigtige teknikker, så målmanden ikke får dårlige vaner Alle får en forståelse for målmandens betydning for holdet Tilpasse øvelserne således, at de passer til den enkelte At træneren bliver inspireret til at kunne planlægge forskellige øvelser inden for målmandstræningen, som passer til forskellige niveauer og alder. Fodboldtræning med de yngste et med kurset Fodboldtræning med de yngste er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere inden for arbejdet med de yngste fodboldspillere. I denne aldersgruppe er det vigtigt, at de får lov til at lege, eksperimentere og fordybe sig. Der skal tages udgangspunkt i børnenes forudsætninger og vi skal som trænere sikre, at der er et træningsmiljø, kendetegnet af tryghed og tillid. På kurset vil der blive arbejdet med emner som Hvordan sikrer jeg som træner, at spillerne får muligheder for at eksperimentere ud fra egne forudsætninger? Hvordan skaber man et trygt og positivt træningsmiljø? Hvordan kan vi kombinere leg og træning? Hvordan sikrer jeg som træner, at spillerne oplever, at de er en værdifuld del af fællesskabet? Når du har gennemført kurset, vil du have værktøjer til at arbejde ud fra spillernes forudsætninger. Du vil være i stand til tilrettelægge træning, hvor spillerne oplever succes og derved føler sig trygge. Du vil være i stand til at tilrettelægge en træning, hvor legen er med til at skabe begejstrede børn.

6 Helhedstræning med de årige spillere BRUG BOLDEN Uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere indenfor arbejdet med at tilrettelægge helhedstræning med de årige spillere. Pigetræning Uddanne kommende og nuværende pigefodboldtrænere, således at de bliver i stand til at tilrettelægge en træning, der i særlig grad tager udgangspunkt i pigernes forudsætninger. På kurset vil der blive arbejdet med emner som At udvikle fællesskaber, som er styret af ansvarlighed, forpligtelser og konsekvenser. At tage udgangspunkt i deltagernes forudsætninger og handle på grundlag af disse. At skabe udvikling gennem samtale. At gennemføre træningen, så deltagerne øger deres selvværd og selvtillid. På kurset vil der blive arbejdet med emner som: At tilrettelægge træning, der i særlig grad fokuserer på pigernes fysiske forudsætninger for at spille fodbold. At skabe et træningsmiljø, der sikrer, at pigernes ideer om fællesskab kommer i fokus. At afprøve træningsøvelser, hvor relationer og aftaler er omdrejningspunktet. At give eksempler på at håndtere konflikter. Når du har gennemført kurset, vil du have værktøjer til at arbejde ud fra spillernes forudsætninger. Du bliver i stand til at tilrettelægge træning, hvor der kan arbejdes med aftaler. Du bliver som træner i stand til anvende en coachende adfærd, som et redskab i træning Når du har gennemført kurset, vil du have værktøjer til at arbejde ud fra pigespilleres forudsætninger. Du bliver i stand til at tilrettelægge og arbejde med et varieret træningsmiljø. Du bliver i stand til at anvende trænerværktøjer, der fokuserer på relationer mellem træner og spiller

7 Fysisk træning gennem leg Helhedstræning med ungdomsspillere et med kurset Fysisk træning og udvikling gennem spil og leg er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere til at tilrettelægge en træning, der tager hensyn til spillernes fysiske udvikling. Derudover vil trænerne få kendskab til lege og træningsprincipper, der kan forberede spillerne på de fysiske udfordringer, de møder i fodboldspillet. På kurset vil der blive arbejdet med emner som: Tilrettelæggelse af træning med fokus på fysisk træning og udvikling At kursisterne er i stand til bevidst at planlægge og gennemføre træningsforløb, hvor der arbejdes med almen fysisk udvikling og træning gennem lege og spilrelaterede aktiviteter. Uddanne nuværende fodboldtrænere indenfor arbejdet med at tilrettelægge helhedstræning med ungdomsspillere. På kurset vil der blive arbejdet med emner som: Teknisk, taktisk, og fysisk, psykiske træning i spilsituationer Kampobservation. Tilrettelæggelse af helhedstræning ud fra kampobservation. Gøre den enkelte spiller bevidst om hvad der trænes i. Hvordan inddrager vi spillerne i beslutninger omkring holdet? Når du har gennemført kurset vil du have en indsigt i hvorledes en træningsaften gennemføres ud fra helhedsprincippet. Du vil få forståelse for at arbejde med spørgsmål som, hvad der skal trænes, hvorfor det skal trænes, og hvordan gør du det. Du bliver i stand til at tilrettelægge træning i forhold til kampobservation. Du vil have idéer til hvordan du kan inddrage spillerne i hvad der trænes og hvorfor.

8 Taktisk træning At uddanne fodboldtrænere til at arbejde med fodboldspillets taktiske område, på en måde så spillerne oplever at de udvikler deres evner til at mestre de udfordringer det fodboldtaktiske giver dem. På kurset vil der blive arbejdet med taktiske elementer på en måde hvor spillerne og deres forståelse af det taktiske kommer i centrum. Endvidere vil der blive arbejdet med det at kunne sætte spillerne i gang med at reflektere, eksperimentere, udvælge egnede taktiske løsninger og lave aftaler. På kurset vil der blive arbejdet med: En taktisk model At give kursisterne forståelse og viden om forskellige trænerværktøjer til taktisk træning. At give kursisterne erfaringer med via trænerrollen at udvælge og fastholde et taktisk fokus. Planlægning og afprøvning af taktisk træning med medier. KOORDINATION og teknik et med kurset Koordination og teknik er at belyse, hvorledes træningen af koordination har betydning for fodboldspillerens mulighed for at udvikle sig også teknisk. Samtidig viser undersøgelser, at en god koordination er med til at forbygge skader i boldspil, og kurset her skal være med til at sætte fokus på, at træning af koordination kan være med til at forbygge skader. I en tid hvor en del børn udfordres mindre motorisk end tidligere, er det væsentligt, at fodboldtrænerne har opmærksomheden rettet mod dette område af træningen. På kurset arbejdes med emner som Hvad er koordinationstræning. Hvilke redskaber kan man bruge til at lave koordinationstræning. Hvordan kan man kombinere koordinations- med tekniktræning. Hvilke koordinerede bevægelser laver fodboldspillere Når du har gennemført kurset Koordination og teknik, vil du have en viden om, hvorledes træning af koordination med børn og unge kan struktureres, så der arbejdes med kraft/balance/hurtighed/rytme i bevægelserne ud fra spillernes forudsætninger. Du vil endvidere have fået inspiration til øvelser og selv være i stand til at tilrettelægge koordinationstræning og opbygge koordinationsbaner med og uden bold.

9 Sæson- og trænings- PLANLÆGNING Uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere til at kunne fastsætte mål og delmål samt forfølge disse mål og evaluere og eventuelt justere målene til ændrede forhold i klubben. Denne planlægning munder ud i, at deltagerne er i stand til at udvælge træningsøvelser til forfølgelse af målene. Spilleudvikling Om at tage ansvar, handle selvstændigt og samarbejde På kurset er trænerens samarbejde med spillerne det centrale. Det handler om hvordan det daglige samarbejde mellem træner og spillere bør forløbe. Derfor er kurset tilrettelagt, så hver kursist arbejder tæt sammen med to medier gennem hele kursusforløbet. SPILLER UDVIKLING På kurset vil der blive arbejdet med emner som Hvorfor planlægge? Hvordan laver man en målsætning, og hvad kan den indeholde? Hvilke motiver kan forskellige interessenter have? Hvordan kommer vi fra målsætning til træningsbane? Når du har gennemført kurset SÆSON og TRÆNINGSPLAN- LÆGNING, er du i stand til at udarbejde årsplan, halvårsplan, månedsplan og dagplaner samt udvælge øvelser som kan fremme formålet med træningen. et for kurset er, at kursisterne lærer om: Hvordan træneren kan hjælpe de enkelte spillere i deres udvikling Hvordan træneren kan hjælpe spillerne med at sætte sig realistiske mål Hvordan træneren kan udfordre spillerne - give med- og modspil Hvordan træneren kan dele ansvar med spillerne

10 Indendørs TRÆNING et med kurset indendørs træning er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere. COACHING et med kurset Coaching er at give kommende og nuværende fodboldtrænere redskaber til at arbejde coachende med fodboldtræning. På kurset vil der blive arbejdet med følgende emner Hvordan træner vi små fødder i en hal? Hvilke muligheder og begrænsninger giver hallen os i tilrettelæggelse af træningen? Hvordan gør vi spillet sjovere samtidig med, at mange børn er aktiveret? Når du har gennemført kurset INDENDØRSTRÆNING, er du i stand til at træne og holde mange spillere i gang enten som forælder eller træner. På inspirationskurset vil der blive arbejde med emner som Coachingbegrebet At være en coachende træner Coaching og træningsmål. Når du har gennemført kurset, vil du have fået et indblik i, hvorledes coaching kan udvikle dig og dine spillere hen imod en mere effektiv træning.

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 Ny træner Kurset har en varighed af 7 timer (fra kl. 09.00 til kl. 16.30) et med kurset er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere

Læs mere

For trænere fra U5 - U12. Kursustilbud fra SBU KURSUSOVERSIGT - U5 -U12

For trænere fra U5 - U12. Kursustilbud fra SBU KURSUSOVERSIGT - U5 -U12 Kursustilbud fra SBU For trænere fra U5 - U12 KURSUSOVERSIGT - U5 -U12 SBU Spotkurser SBU's Inspirationskurser Det skal være sjovt at spille fodbold... Lavet af : B&U Konsulent - Kenn Schmidt Træneruddannelser

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

DYRK GLÆDEN, VILJEN, MODET & RØDDERNE SAMMEN DYRKER VI DRØMMEN

DYRK GLÆDEN, VILJEN, MODET & RØDDERNE SAMMEN DYRKER VI DRØMMEN FCM Klubsamarbejdets klubkurser har over tid udviklet sig til en serie af kurser med forskellige temaer. Her kommer FCM Klubsamarbejdet på besøg i samarbejdsklubben og holder et kursus for alle klubbens

Læs mere

I Nørresundby Forenede Boldklubber går vi ind for DBU s Holdninger og Handlinger og DBU s Fair Play kodeks.

I Nørresundby Forenede Boldklubber går vi ind for DBU s Holdninger og Handlinger og DBU s Fair Play kodeks. Børnefodbold i Nørresundby FB Holdninger ver. Juli 2018 I Nørresundby Forenede Boldklubber går vi ind for DBU s Holdninger og Handlinger og DBU s Fair Play kodeks. Afsnit A Vores vison om Børnefodbold;

Læs mere

TPI Odense - Håndboldafdelingen

TPI Odense - Håndboldafdelingen TPI Odense - Håndboldafdelingen Vision Vi skal være lokalområdets bedste håndboldklub Derefter skal vi være Odenses bedste håndboldklub Til sidst er målet at være Fyns bedste håndboldklub Målsætning Vi

Læs mere

DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE

DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE DHF s Børnetræneruddannelse tager afsæt i DHF s idégrundlag for børnehåndbold: Idéen med DHF s børnehåndbold er, at håndboldforeningernes børn får gode oplevelser og gennemgår

Læs mere

Muligheder for trænere i ulveland

Muligheder for trænere i ulveland Muligheder for trænere i ulveland FCM Klubsamarbejdet og FC Midtjylland vil meget gerne give trænerne i samarbejdsklubberne mulighed for at blive endnu bedre til at arbejde med alle de dygtige unge fodboldspillere.

Læs mere

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold Kender du DBU Sjællands inspirationskurser? Er du børne- og ungdomstræner, så har du i denne weekend mulighed for at få kendskab til vores kursusudbud, og du har også mulighed for at deltage aktivt i kurserne.

Læs mere

Motorisk træning. Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere. Få inspiration på dhf.dk eller på apps: DHF træningsplanner eller på Trænerguiden DGI.

Motorisk træning. Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere. Få inspiration på dhf.dk eller på apps: DHF træningsplanner eller på Trænerguiden DGI. U6: Mentale aspekter: Boldbehandling Kaste og gribe Skyde Lære at løbe/gå fremad med bolden fx 2 og 2 Balance og koordination gennem leg Motorisk træning Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere Høj

Læs mere

BAGGRUND FOR STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ.

BAGGRUND FOR STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ. BAGGRUND FOR STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ. NEDENSTÅENDE ER BAGGRUNDEN FOR STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ OG DERFOR ESSENTIELLE DELE AF INDHOLDET FOR ALLE KURSERNE. Nedenfor beskrives tre forskellige områder,

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE BAUNGÅRDSVJ KILDSKOVSVJ B R G N T V D A LL GNTOFT KOMMUNS SKOLVÆSN GNTOFT SKOL BAUNGÅRDSVJ 33 TLF.: + 45 39 65 02 28 DK 2820 GNTOFT FAX: + 45 39 65 13 19 HJMMSID: www.gentofte-skole.dk MAIL: gentofte.skole@gentofte.dk

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Vi håber det er brugbart! Kursets sværhedsgrad Kategori 1: Den nystartede Kategori 2: For alle Kategori 3: Den erfarne

Vi håber det er brugbart! Kursets sværhedsgrad Kategori 1: Den nystartede Kategori 2: For alle Kategori 3: Den erfarne FCM Klubsamarbejdet og FC Midtjylland vil meget gerne give trænerne i samarbejdsklubberne mulighed for at blive endnu bedre til at arbejde med alle de dygtige unge fodboldspillere. Derfor giver FCM Klubsamarbejdet

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG amerikansk fodbold 2018/2019 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste 21. august 2011 Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste Fantastiske udviklingsmuligheder mht.

Læs mere

DGI Østjylland Fodbold. Kurser - DGI Østjylland Fodbold

DGI Østjylland Fodbold. Kurser - DGI Østjylland Fodbold DGI Østjylland Fodbold Kurser - DGI Østjylland Fodbold 2018 www.dgi.dk/fodbold 2 Velkommen til DGI Østjylland Fodbolds kursusfolder 2018! I det følgende kan du læse mere om, hvilke temakurser der er på

Læs mere

Badmintontsportens træneruddannelser

Badmintontsportens træneruddannelser STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ TRÆNERFORUM ANDRE INSPIRATIONSKURSER Badmintontsportens træneruddannelser Det overordnede formål med træneruddannelserne er at sikre udviklingsmuligheder for alle trænere på

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN)

UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN) FÅ SKABT EN KULTURÆNDRING I KLUBBERNE - VI SKAL HAVE UDDANNET ALLE TRÆNERE I KLUBBEN UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN) PETER GANDRUP (PEGA@DBU.DK) Træner (med speciale som forældre) Talenttræner (Viborg

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2017 DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne ligger

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Tulipan og anemonestuen. Vuggestuegrupperne Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer

Læs mere

Løb Med - Trænerkursus. Et tilbud til løbeklubber der vil have sjovere og mere varieret træning og bedre trænere

Løb Med - Trænerkursus. Et tilbud til løbeklubber der vil have sjovere og mere varieret træning og bedre trænere Løb Med - Trænerkursus Et tilbud til løbeklubber der vil have sjovere og mere varieret træning og bedre trænere Hvad er Løb Med? Løb Med er et trænerkursus, der giver dig ny inspiration og viden. Kurset

Læs mere

Læring af børn finder kun sted, hvis træningen matcher deres individuelle tekniske, taktiske, psykiske og fysiske niveau. Dette stiller store krav

Læring af børn finder kun sted, hvis træningen matcher deres individuelle tekniske, taktiske, psykiske og fysiske niveau. Dette stiller store krav Læring af børn finder kun sted, hvis træningen matcher deres individuelle tekniske, taktiske, psykiske og fysiske niveau. Dette stiller store krav til trænerne. Vi skal tilpasse træningen til hvert enkelt

Læs mere

BØRNETRÆNER-SEMINARER

BØRNETRÆNER-SEMINARER FANTASTISK FODBOLDSTART - FOR DE 5-7 ÅRIGE BØRNETRÆNER-SEMINARER Er du U5-, U6- eller U7-træner, og vil du gerne klædes på til at skabe en sjov og velstruktureret fodboldtræning? Så brug en aften på et

Læs mere

Værdier, Holdninger og Handlinger i Nibe Boldklub

Værdier, Holdninger og Handlinger i Nibe Boldklub Værdier, Holdninger og Handlinger N.B. 1919 i Nibe Boldklub ndholdsfortegnelse 2 Forord 3 Værdier i Nibe Boldklub 4 Målsætning - Uddannelse 5 Organisation i Nibe Boldklub 6 God børne- og ungdomstræning

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Den Gule Linje PÅ KLUBPLAN

Den Gule Linje PÅ KLUBPLAN Den Gule Linje Den Gule Linje er udviklet, da vi har et ønske om en klar, overskuelig og overordnet linje i fodbolden i DFI. Den Gule Linje skal skabe overblik for alle, der er involveret i arbejdet. Denne

Læs mere

AFK - storegruppen piger målsætninger

AFK - storegruppen piger målsætninger Vision Visionen for AFK pige/ kvindefodbold er at skabe Danmarks bedste tilbud til piger/ kvinder der gerne vil spille fodbold. Det gælder både for fodboldspillere der er eliteog breddeorienterede. Fodbold

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

BADMINTONSPORTENS TRÆNERUDDANNELSER

BADMINTONSPORTENS TRÆNERUDDANNELSER STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ TRÆNERFORUM ANDRE INSPIRATIONSKURSER Badminton Danmark Badmintonsportens træneruddannelser - på to minutter, en orientering om den fælles træneruddannelse BADMINTONSPORTENS

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse U5 U11: Tilvænningsperioden FUN-damentals Spillerne udvikler de vigtigste basale bevægelsesfærdigheder, der danner fundamentet for yderligere udvikling. Fun-damentals udtrykker både, at træningen skal

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Formål og indhold for skolefritidsordninger i Faaborg-Midtfyn Kommune

Formål og indhold for skolefritidsordninger i Faaborg-Midtfyn Kommune Formål og indhold for skolefritidsordninger i Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariat for Undervisning 9. februar 2010 1 Forord I Faaborg-Midtfyn Kommune hænger skolens undervisningsdel og fritidsdel sammen,

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag?

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Organiser Jer 2 eller 3 og drøft dette Herefter fremlæggelse / diskussion Konklusion efter ophængte stickers! I skal hurtigt i gang. Hvilke udfordringer

Læs mere

Hvorfor bruge tid på at træningsplanlægge?

Hvorfor bruge tid på at træningsplanlægge? TRÆNEREN HAR ORDET Hvorfor bruge tid på at træningsplanlægge? Tekst: Henrik Mogensen. Fotos: DBU Jylland Kommunikation. Henrik Mogensen er A-træner, fysioterapeut og udviklingskonsulent for DBU Jylland.

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Alder afdeling (skoleåret fra august til juni) 4/5/6 år U6 3-mands Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Fodbold Træning og opdeling Kamp og opdeling Værdier 6/7 år U7 3-mands 7/8 år U8 5-mands Fællestræning

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Elitechef Triton Ballerup siden August 2013. Tidligere cheftræner Hillerød Svømmeklub i 6 år. Uddannet pædagog 2003 Arbejdet i flere år med

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde Slide 1 Udarbejdet af Bo Kvorning Slide 2 Program 10.00 Velkommen 10.15 Præsentationsrunde 10.30 Hvad er en hjælpetræner? 11.00 Hvorfor opvarmning? 11.45 Den gode hjælpetræner 12.00 Middag 12.30 Medbragte

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold.

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold. Indledning Ribe Boldklub har på baggrund af klubbens visionsdage i efteråret 2011 nedsat et udvalg med henblik på at få skabt manualen Den Blå Tråd i Ribe Boldklub det er resultatet af dette arbejde du

Læs mere

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner 2 IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE I KOMMUNENS DAGINSTITUTIONER 3 I Danmarks Idrætsforbund (DIF) og i DGI tror vi på, at lysten til et aktivt liv i høj grad

Læs mere

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer DGI Badminton Sæt badminton på skoleskemaet! DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton 3 gode tilbud til dine idrætstimer 22495 19378 - Badmintonskole.indd 1 20-08-2015 10:53:29 2 Udgivet

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

TRÆNEREN SOM HÅNDVÆRKER

TRÆNEREN SOM HÅNDVÆRKER C1-TRÆNER TRÆNEREN SOM HÅNDVÆRKER Modul 2 DBU Træneruddannelse SIDEN SIDST Oplevelser i relation til: Fodbold som et kaosspil Erfaringer som hjælper for spillerne i deres valg af løsninger via Spilhjulet

Læs mere

Vi håber det er brugbart! Kursets sværhedsgrad Kategori 1: Den nystartede Kategori 2: For alle Kategori 3: Den erfarne

Vi håber det er brugbart! Kursets sværhedsgrad Kategori 1: Den nystartede Kategori 2: For alle Kategori 3: Den erfarne FCM Klubsamarbejdet og FC Midtjylland vil meget gerne give trænerne i samarbejdsklubberne mulighed for at blive endnu bedre til at arbejde med alle de dygtige unge fodboldspillere. Derfor giver FCM Klubsamarbejdet

Læs mere

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen BAT i Ballerup BTK Med henblik på at kunne tilbyde klubbens unge og lovende talenter bedst mulige træningsbetingelser samt sikre en kontinuerlig fødekæde, har vi i Ballerup BTK igangsat et certificeringsprojekt

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Målmandstræning i FA Målmandsakademiet FA 2000

Målmandstræning i FA Målmandsakademiet FA 2000 Målmandsakademiet FA 2000 Målmænd i FA 2000 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 BAGGRUND... 4 MÅLMANDSAKADEMIET I FA 2000... 5 I FA 2000 ER VORES KEEPERNE OPDELT I FØLGENDE ÅRGANGE:... 5 MÅLMÆNDENE VURDERES

Læs mere

Talenttræning Piger Sydvestjylland

Talenttræning Piger Sydvestjylland Baggrunden for Talenttræning Piger Sydvestjylland Varde If er initativtager og medlem af VPF, Vestjysk Pige Fodbold som har til formål at samarbejde omkring pigefodbolden i Sydvestjylland. Grundstenen

Læs mere

Træningsplan for U6 og yngre

Træningsplan for U6 og yngre Træningsplan for U6 og yngre Indhold Indledning... 2 Motorisk træning... 2 Teknisk træning... 3 Taktisk træning... 4 Mental træning... 4 Sociale kompetencer... 4 Den gode træner... 5 Årsplan... 5 19-03-2018,

Læs mere

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN 6MODUL 1 INTRO Din vigtigste opgave som træner er at inspirere, udvikle og underholde hver enkelt spiller alle fem dage, så de får lyst til at deltage på

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Bevægelsespolitik i Kastaniehuset, Pusterummet og Hylke SFO.

Bevægelsespolitik i Kastaniehuset, Pusterummet og Hylke SFO. 1 Gadebakken 5e, 8660 Skanderborg Virring, 29. juni 2011 Tlf. 87 94 26 60 Fax. 87 94 26 80 E-mail: vs@virring-skole.dk Hjemmeside: http://si.virring-skole.dk Kastaniehuset tlf. 87 94 26 58 Hjemmeside:

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Skab resultater med større power og personlig gennemslagskraft Personlig gennemslagskraft styrker dine forhandlinger

Læs mere

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt: Idrætsundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 9. klasse, og er opdelt i 4 trinforløb. 1. trinforløb for 1. og

Læs mere

PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN

PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN Pædagogisk idræt defineres som idræt, leg og bevægelse i en pædagogisk sammenhæng. Det er en måde at sætte fokus på bevægelse, idræt og sundhed gennem leg og læring. Pædagogisk

Læs mere

Idræt som redskab til inkluderende fælleskaber

Idræt som redskab til inkluderende fælleskaber Idræt som redskab til inkluderende fælleskaber Line Storm Maj-Britt S. Buch Rene Christensen Rene Osterhammel Thomas Buch STU-elev: Mikkel Nyhave Efterskoleelev: Christopher Clemensen Idrætsefterskole

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Kurset præsenteres i samarbejde med vores uddannelsespartner

Kurset præsenteres i samarbejde med vores uddannelsespartner Kurset præsenteres i samarbejde med vores uddannelsespartner Forord s. 1 Klubkursus s. 2 Footwork med bold s. 3 Teknik og koordination s. 4 FCM Teknikmærke s. 5 Nu kan du lære det s. 6 Totaltræning s.

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

BLIV BEDRE TIL GOLF PROJEKT

BLIV BEDRE TIL GOLF PROJEKT PROJEKT BLIV BEDRE TIL GOLF FORMÅL Projektet Bliv bedre til golf er et helhedsorienteret intuitivt udviklingsprogram for golfspillere i aldersgruppen 7-15 år. Vi tilbyder et effektivt program, der er målrettet

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER!

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER! N O T N I M D! A T E B A T M Æ E S K S E L O K S Å P ton n i m d i ba e s i v r e nd u t a t g reri æ l g o ovt j s, t m t ne e d r ø Vi g 26506_BDFL_badmitonskole.indd 1 01-09-2017 11:26:44 2 VI GØR IDRÆTSTIMERNE

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Plan T inviterer til overleveringsmødet og mødet afholdes på elevens skole umiddelbart efter Plan T- opholdet.

Plan T inviterer til overleveringsmødet og mødet afholdes på elevens skole umiddelbart efter Plan T- opholdet. Overleveringsmøde Vi oplever at elever, der har været på Plan T, kan have svært ved at vende hjem og bl.a. holde fast i gode læringsvaner, fortsætte arbejdet med nye læsestrategier, implementere it-redskaber

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Gruppe Krop og bevægelse I Skanderborg vil vi understøtte at børn gives mulighed for at vælge sunde livsvaner sikre at der er fokus på kost og bevægelse. Den bedste start

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Fælles Pædagogisk Grundlag På dagtilbudsområdet i Vordingborg Kommune har vi det seneste år arbejdet på at udvikle den pædagogiske indsats,

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 Instruktører: Mads Hjortshøj, Niels Christian Pedersen, Martin Hjortshøj & Nicolej

Læs mere

Årsplan for SFO 2015-2016. Ahi International school

Årsplan for SFO 2015-2016. Ahi International school Årsplan for SFO 2015-2016 Ahi International school Formål Som udgangspunkt sætter vi fokus på nogle vigtige pædagogiske principper i vores pædagogiske praksis. Vores målsætninger er: Det unikke barn a)

Læs mere