Nyhedsbrev, marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev, marts 2013"

Transkript

1 Nyhedsbrev, marts 2013 Klubnyt Kære venner Årets første Nyhedsbrev er just tikket ind i din mailboks, og hvad skal du så bruge det til? Jo - vi bringer sidste nyt fra klubben til aktive og passive, og evaluerer lidt på overståede smagninger. Samtidigt er der nyt om bestyrelsens tur til Porto i juni måned, og en opfordring til at møde op til næste smagning og den årlige Generalforsamling. Facebook Vi er oppe på 34 medlemmer, der bruger Den Fynske Portvinsklub på Facebook. Det er kun 2 mere end for 4 måneder siden og kun godt det halve af klubbens medlemmer. Alle der er tilmeldt vores gruppe kan lægge indslag ind, annoncere smagninger eller kommentere på nogle af alle de indslag, som specielt Bjarne kommer med. Du kan også komme med forslag til kommende smagninger, og selvfølgelig kommentere på nyligt overståede. Finder du et godt tilbud på portvin ude i byen, så sæt det på Facebook med det samme, så vi alle kan få glæde af det. Kort sagt - følg og brug din klub på Facebook! Hjemmeside At få lavet en brugbar hjemmeside til en samtidigt fornuftig (læs billig) pris, koster tidsmæssigt, og vi er desværre ikke oppe at køre endnu. Nogle af medlemmerne tænker måske, at hvad skal vi overhovedet med en hjemmeside, men i dagens Danmark kan vi ikke klare os uden. Vores hjemmeside skal være, og bliver selvfølgelig også, klubbens vindue ud af til og skal bruges til at vise omverdenen og specielt de forskellige portvinshuse i Portugal, at vi tager deres vine og deres arbejde seriøst. Når den engang er oppe og køre optimalt, skal den både være oplysende (smagenotater), fortællende (hvad er portvin) og et sted hvor vi alle kan udveksle erfaringer. Det kommer, men det tager desværre lidt længere tid end planlagt.

2 Siden sidst Siden sidste Nyhedsbrev har vi haft 4 spændende smagninger af meget forskellige art, og vi lægger ud med årets julesmagning, som vi holdt onsdag d. 5. december Colheita smagning Årets julesmagning er som regel lig med Tawny/Colheita i glassene, og heller ikke denne gang blev vi snydt. Der blev disket op med et par gamle 1937 ere fra Nieport og Burmester, 1952 fra Nieport, 1957 fra Burmester og Kopke og op til kun 30 års gamle Colheitaer. Efter smagningen havde Niels og Gert arrangeret en konkurrence, hvor vi kunne blære os med vores smagsevner. Nyhedsbrevets skribent havde absolut ikke noget at føre sig frem med, mens aftenens dygtigste smager Søren, kunne prale med 6 ud af 7 rigtige. Og så kom der lidt chokolade på bordet + et par ekstra flasker, og så var den succes vist i hus. Vi fik ikke stemt om de bedste vine, men på Facebook kunne man de følgende dage læse om store roser til specielt de 2 gamle flasker Nieport, som vores medlem René så flot havde sponseret. To af medlemmerne benyttede også Facebook til at presse bestyrelsen lidt med ønsket om mere end én Tawny/Colheita smagning om året. Det er noteret! Vintage 1983 smagning Årets første smagning i 2013 faldt tirsdag d. 17. januar, hvor der var Vintage 1983 i glasset. Troels og undertegnede stod for denne smagning, som var imødeset med en smule frygt. Årgangen er af mange højt rost, men vi har smagt 1983 flere gange, og årgangen har næsten altid skuffet, så vi ventede det værste og håbede det bedste, og heldigvis viste det sig, at nogle huses Vintage 1983 absolut er i fin form. Der var 14 huse på bordet (i alt 28 flasker), og næsten alle fik point i afstemningen om aftenens vin. Dagens ikke suveræne vinder blev Cockburn med Nieport og Smith Woodhouse på de næste 2 pladser og med Gould Campell, Ramos Pinto og Warre lige i hælene. Gould Campell blev faktisk bedste vin ved den ene halvdel af aftenens deltagere, mens den anden halvdel havde en dårlig flaske.

3 Winemakers Dinner / Quinta do Crasto smagning Restaurant Kvægtorvet lagde fredag d. 15. februar rammer til denne sæsons Winemakers Dinner med besøg af Quinta do Crastos Winemaker Manuel Lobo. Vi lagde hårdt ud allerede fra kl på 1. salen ovenpå Kvægtorvet i nogle desværre ikke helt optimale lokaler. Vi sad lidt for mørkt og lidt for klemt og forsøgte at følge med i Manuels fortællinger fra Crasto. Vi lagde ud med 2 rødvine, og så kom der ellers 14 portvine lige fra Finest Reserve Port og LBV i årgang 1994, via unge Vintage fra 2009 og 2008 til dagens 2 mest spændende glas, nemlig Colheitaen fra 1910 og den 50 år gamle vintage fra Gert og Bjarne stod for denne fine smagning og aften, som blev lukket med en overdådig middag som Kvægtorvets mester Klavs Styrbæk havde sammensat til aftenens 8 sidste vine! Vi bør nok lige nævne, at vi fik lov til, som de første at smage Quinta do Crastos Colheita 1997, som kom ganske frisk fra fad og var aftappet udelukkende i dagens anledning. Et flot punktum! Huset Croft smagning Den sidste og netop overstående smagning bød på en rundtur i huset Croft med Erik og Lars ved styrepinden. Tretten flasker skulle stå klar til os onsdag d. 20. marts, men aftenens arrangører havde fået fat i årgang 1955 til at krone smagningen med. Det holdt nu ikke helt, eftersom den ene flaske desværre havde fejl. Heldigvis var der mange andre flotte årgange, og vi fik bl.a. smagt både 1963, 1966, 1970, 1977, 1985 og op efter plus Crofts Quinta da Roeda i 1987 og Aftenens helt suveræne vinder blev Croft Vintage 1963, med Croft 1970 på 2. pladsen. Langt efter kom faktisk Vintage 1955, der havde fået lidt point af det ene hold. Kommende arrangementer Generalforsamling + Vintage 2005 i Single Quinta og LBV Rent regnskabsmæssigt har vi lukket sæsonen 2012/2013 med Croft-smagningen, men Generalforsamlingen og den efterfølgende smagning er vel det, der for os alle slutter sæsonen. Til Generalforsamlingen plukker vi lidt fra kælderen, som vi kan nippe til,

4 mens vi i bestyrelsen fortæller om den forgangne sæson, og hvad fremtiden måske kan bringe. Har du ideer til kommende smagninger eller forslag, så mød op eller send din bestyrelse en mail. Når Generalforsamling forhåbentligt er vel overstået venter 14 vine fra 7 af de store huse. Skal du drikke din Vintage port ung, kan du lige så godt drikke LBV., og det er ud fra det postulat, at smagningen finder sted. Hvis du mener noget andet, så kom og pluk de 7 Single Quinta Vintage ud fra de 7 LBV, og vis aftenens arrangører Jan og Henning, hvor nemt det er. Smagningen koster under 400 kr. så alle bør have råd, og der er selvfølgelig plads til 30 entusiastiske medlemmer. Bestyrelsen tager til Porto I juni 2013 tager de fleste bestyrelsesmedlemmer til Porto, for blandt andet at undersøge hvornår vores jubilæumstur skal finde sted. De tidligere gange, hvor vi har besøgt Porto, har vi været af sted i slutningen af september, men er det nu det mest optimale tidspunkt? Det er selvfølgelig der, hvor høsten er i fuld gang og hvor vi kan få duften fra frisktrådte druer i næsen, men hvad nu hvis vi til gengæld kan få bedre smagninger i juni, fordi husene og winemakerne har bedre tid? Det er det vi evaluerer på, når vi igen er hjemme i starten af juli. Bliver det er sommertur, kommer det til at finde sted omkring juni 2015, men holder vi fast i de gamle traditioner, bliver det i efteråret 2014, hvor klubben fylder 25 år. Når vi nu alligevel er i Porto, vil vi også lede efter vin og sponsorer til klubbens store smagning, hvor vi forventer at kunne byde på 25 af de største huses Vintage Det bliver også i efteråret 2014, hvor vi tillige håber på deltagelse fra Porto af én eller flere af de store drenge. Endelig forsøger bestyrelsen af få plads til den årlige ceremoni i Confraris Do Vinho Do Porto, hvor formanden er blevet indstillet af Taylor til rang af Cavaleiro. Hvis de stadig holder fast i det om 3 måneder, kan formanden dermed gøre Gert følgeskab, idet han allerede i 2008 blev en del af portvinsvinens broderskab.

5 Nyt fra verden Vintage årgang 2011 De første meldinger om årgang 2011 er løbet ind og foreløbig har i hvert fald Sandeman, Ferreira og Offley erklæret Vintage, men om det bliver en af de helt store og klassiske årgangen vides endnu ikke, men der snakkes fra flere sider om meget høj kvalitet. Det betyder formodentligt, at vi igen skal i gang med at indhente gode tilbud til vores medlemmer, og vær vis på, at du nok høre mere om det. Det er spændende om priserne som frygtet stiger på grund af nye afgifter på blandt den aquadente, der tilsættes portvinen under gæringen. At portvin bliver dyrere er der vist desværre ingen tvivl om, men hvor meget? Vi håber det bedste. Når Generalforsamlingen er overstået, og bestyrelsen kender sin sammensætning, holder bestyrelsen møde i maj, hvor den næste sæson planlægges. Du kan allerede glæde dig til efterårets helt store smagning, hvor Erik i anledning af at han runder 50 år, har fået lov til at holde klubbens 1963 smagning. Det bliver formodentligt en dyr smagning, men for søren hvor skulle den også gerne blive god. Hvad der ellers venter i den kommende sæson af smagninger, er en vanlig kamp af de sjove, og når programmet for næste sæson er på plads, skal datoerne konfereres med Steffen ved Birch og Conrad, og når Steffen har sagt ok, er du næste station. Det bliver godt det lover vi! På bestyrelsens vegne Formanden

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Vinnyt nr.2, august 2010

Vinnyt nr.2, august 2010 Vinnyt nr.2, august 2010 Hej vinklubmedlem. Så er der lidt ny information. Håber ikke vi har opbrugt al jeres tålmodighed. Der er virkelig meget, som skal falde på plads, når man starter noget nyt op.

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00

Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00 Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Lystrup Idrætsforening

Lystrup Idrætsforening Beretning år 2014 Gymnastikafdelingen Lystrup IF 1.januar - 31. december 2014 Det er nu mit andet år som formand for gymnastikafdelingen i Lystrup IF og et år hvor der igen er sket rigtig meget indenfor

Læs mere

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner.

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. 1. Formandens beretning Vestfyns Golfklub 2013 2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. Dog skulle vi langt hen på foråret ja, næsten forsommeren,

Læs mere

Boldklubben SØNDERBRO FIGHT

Boldklubben SØNDERBRO FIGHT Boldklubben SØNDERBRO FIGHT MEDLEMSBLAD NR. 1 MARTS 2004 Side 1 Formand: Frank Lindhardsen Højdevej 32 st. th. 2300 København S Tlf.: 3258 8539 Mobil: 4016 8087 E-mail: formand@os.dk Næstformand: Niels

Læs mere

Klubblad for Hals bådelaug Udgivet februar 2015 KLUBBLAD NR 1 2015. HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden

Klubblad for Hals bådelaug Udgivet februar 2015 KLUBBLAD NR 1 2015. HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden KLUBBLAD NR 1 2015 HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden FØLG FØLG ALLE MED AKTIVITETER PÅ Side PÅ 1 Hals Bådelaug Udvalgs og bestyrelsesmedlemmer Bestyrelse: Allan Cocks 42 16 24

Læs mere

yheder September 2009 - arkiv

yheder September 2009 - arkiv yheder September 2009 - arkiv 30/9 Foreningens generalforsamling blev, vanen tro, afholdt i god ro og orden. Per Skov fra DGI-Storstrømmen styrede dagsorden igennem på en kompetent og saglig måde. Der

Læs mere

NYDUN-BREVET. Velkommen til NYdun-BREV. VM-håndbold og fællesspisning NYDUN-BREV NR. 3. Indhold: Redaktion DATO 26. JANUAR 2013. 1. div.

NYDUN-BREVET. Velkommen til NYdun-BREV. VM-håndbold og fællesspisning NYDUN-BREV NR. 3. Indhold: Redaktion DATO 26. JANUAR 2013. 1. div. ÅRGANG 1, NUMMER 3 DATO 26. JANUAR 2013 NYDUN-BREVET NYDUN-BREV NR. 3 Velkommen til NYdun-BREV Formand Bjarke Cloos Forårssæsonen er i gang og dermed også de traditionelt mest spændende kampe, der er afgørende

Læs mere

Slide 1 Formandens beretning 2011

Slide 1 Formandens beretning 2011 Slide 1 Formandens beretning 2011 Slide 2 (forside m. Logo) Vi vinder DM i foreningsudvikling skrev jeg på FB d. 8.oktober 2011! Sådan en kæk, lidt overgearet bemærkning, den må formanden jo stå til ansvar

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk April 2007 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk 30. april17.00 Sommergymnastik 1. maj 18.00 Yoga Body Træning 1. maj 19.00 Motionshold 17. maj 10.00 Eventyrløb 1. juni 18.00 Aftentur til Keld Moseholm 17.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 5. maj 2008

Referat fra generalforsamlingen den 5. maj 2008 Bridgeklubben Enigheden, Sønderborg 1 af 5 Referat fra generalforsamlingen den 5. maj 2008 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Leif Aas Andersen som dirigent, og dette blev vedtaget uden afstemning.

Læs mere

Taastrup FC s Generalforsamling 24. februar 2015. Beretning 2014

Taastrup FC s Generalforsamling 24. februar 2015. Beretning 2014 Taastrup FC s Generalforsamling 24. februar 2015 Beretning 2014 Medlemstallet i Taastrup FC for 2014 har været lidt faldende. På pigesiden har vi oplevet en lidt større nedgang i medlemstallet en drengesiden

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015. Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen.

VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015. Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen. Formandens beretning. VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015 Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen. VISKI er ikke bare en dejlig vinterbadeklub men også et samlingspunkt

Læs mere

Nyt fra TPI Fodboldafdelingen. Julehilsen fra sportschefen

Nyt fra TPI Fodboldafdelingen. Julehilsen fra sportschefen Nyt fra TPI Fodboldafdelingen Julehilsen fra sportschefen Ingen jul uden den klassiske julehilsen. Her er 2013 versionen. Læs om den megen brug af kunstgræsbanen, forældresamarbejde, de mange engagerede

Læs mere

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13 MEDLEMSBLAD April 2005 nummer 33 Årgang 13 Nyt fra Redaktionen. Så blev Påsken overstået, og det ser ud til, at foråret er på vej. Hvor er det dejligt at se de tidlige blomster springe ud. Ligesom ny ædru

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Efterår 3 Forsidebilledet 4 QRP Foredrag 4 Fyrweekend 2004 4 Fieldday 2004

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Allested-Vejle Fritidscenter ved solnedgang.

Allested-Vejle Fritidscenter ved solnedgang. NR.2 MAJ 2013 34. ÅRGANG Miki Hendriksen Forsidefotoet er denne gang Allested-Vejle Fritidscenter ved solnedgang. 134 2 FORMANDS NYT Så blev det rigtig forår med dejlig solskin og solen håber jeg også

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DRAGØR HÅNDBOLDKLUB. mandag den 28. marts 2011 kl. 18.30 i Hollænderhallen i mødelokale 4 på 1. sal.

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DRAGØR HÅNDBOLDKLUB. mandag den 28. marts 2011 kl. 18.30 i Hollænderhallen i mødelokale 4 på 1. sal. REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DRAGØR HÅNDBOLDKLUB mandag den 28. marts 2011 kl. 18.30 i Hollænderhallen i mødelokale 4 på 1. sal. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Lars Koch blev valgt som dirigent og konstaterede

Læs mere

Køb & salg Sælges: BSA m22 1937. Som ny, total renoveret og indreg på sorte plader. Se foto. Kr. 34.000,- Kontakt 98 54 60 42

Køb & salg Sælges: BSA m22 1937. Som ny, total renoveret og indreg på sorte plader. Se foto. Kr. 34.000,- Kontakt 98 54 60 42 Aalestrup Klassisk Bil & MC Klub Klubbens idé og formål er at samle de klassiske- og veterankøretøjer der er i området. Kravet for at man kan optages i klubben er at man har, eller har interesse i, køretøjer

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

Klubbens start. Større lokaler. Tapeten

Klubbens start. Større lokaler. Tapeten Klubbens start I slutningen af 1987 og starten af 1988 undersøgte Allan Dose blandt familie, venner og bekendte muligheden for at starte en dartklub. Den 8/2-88 mødtes 10 dartinteresserede hos Allan, hvor

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere