Referat af møde i Samarbejdsudvalget den november 2009 i Nuuk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Samarbejdsudvalget den november 2009 i Nuuk"

Transkript

1 Grønlandsudvalget GRU alm. del Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: INTRET Sagsbeh.: SSH Sags nr.: Dok. Nr.: Dato: 8. juli 2010 Referat af møde i Samarbejdsudvalget den november 2009 i Nuuk Tilstede: Fra den grønlandske delegation: Karna Jokumsen, Birgit Niclasen, Hans Karlsen, Jens Danielsen og Flemming Stenz. Fra den danske delegation: Katrine Schjønning, Lis Keiding og Peter Bjerregaard. Sekretær for udvalget: Steen Hartvig Hansen. Afbud fra Kaare Ulbak og Lars Thorbjørn Jensen fra den danske delegation og tilforordnet: Kent Kleinschmidt, som ikke har ønsket at fortsætte i udvalget. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Referatet blev godkendt. 2. Valg af referent Referatet tages af Birgit Niclasen og Steen Hartvig Hansen i fællesskab. 3. Gensidig orientering om hvad der er sket siden sidst Orientering fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved Katrine Schjønning: Samråd i Grønlandsudvalget Sundhedsministeren var i samråd i Folketingets Grønlandsudvalg den 26. februar 2009 for at svare på to spørgsmål. Det ene handlede om status for de undersøgelser, som var foretaget vedrørende plutoniumforureningen i Thuleområdet, og hvilke initiativer, der forventes i forlængelse heraf. Det andet spørgsmål gik på, om ministeren ville medvirke til at iværksætte helbredsundersøgelser af alle de grønlandske og danske ansatte på Thulebasen, der er berørt af plutoniumforureningen i forbindelse med ulykken i Ministeren gav et samlet svar på spørgsmålene og tilkendegav, at regeringen ikke ønsker at skjule noget i denne sag. Ministeren sagde, at alt, hvad vi har fået kendskab til i tidens løb, er lagt åbent frem. Det er en sag, som regeringen ser på med stor alvor. Herefter gav ministeren et kort rids over, hvilke undersøgelser af forureningen med plutonium, der er foretaget i området omkring Thule siden flystyrtet i 1968, herunder Risøs undersøgelser.

2 Side 2 Ministeren redegjorde endvidere for de tiltag, som regeringen og landsstyret har taget som følge af Risøs undersøgelse fra 2003, nemlig at der er nedsat en Samarbejdsgruppe, iværksat en opfølgende undersøgelse af forureningen i Thuleområdet og planlagt en befolkningsundersøgelse. Ministeren tilkendegav til sidst klart, at en befolkningsundersøgelse ikke kommer til at omfatte Thulearbejderne, idet regeringen anser deres sag for afsluttet. Spørgsmål stillet til sundhedsministeren: Folketingets Grønlandsudvalg stillede i februar måned 2009 en række spørgsmål til sundhedsministeren. Spørgsmålene handlede om henholdsvis helbredsoplysninger vedr. Thulearbejderne, de sundhedsmæssige konsekvenser af, at der evt. ligger en bombe på havbunden og mødefrekvensen i samarbejdsudvalget. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse vil sørge for, at spørgsmål og svar bliver oversat til grønlandsk og lagt ud på hjemmesiden Thulesundhed.dk. Spørgsmål stillet til udenrigsministeren Udenrigsministeren besvarede i december måned 2008 en række spørgsmål fra Grønlandsudvalget. Spørgsmålene kom som følge af, at en BBC-artikel hævdede, at der i amerikanske dokumenter kunne findes bevis for, at der ligger en ueksploderet bombe på havbunden. Udenrigsministeren var endvidere i samråd i Grønlandsudvalget om sagen. Udkommet heraf blev, at udenrigsministeren bestilte DIIS-rapporten. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse vil sørge for, at spørgsmål og svar bliver oversat til grønlandsk og lagt ud på hjemmesiden Thulesundhed.dk. Hjemmesiden Thulesundhed.dk Hjemmesiden opdateres løbende med nye dokumenter som fx Risøs statusrapport fra undersøgelserne i Thuleområdet i sommeren Endvidere har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse besvaret enkelte spørgsmål, som er blevet stillet til brevkassen. Spørgsmål og svar er lagt ud på hjemmesiden. Det blev besluttet på mødet, at det bør overvejes, om den grønlandske del af hjemmesiden kan gøres mere brugervenlig. Der skal fx luges ud i ord eller sætninger, som står på dansk og ikke grønlandsk. Endvidere kan det overvejes at oversætte yderligere materiale til grønlandsk fx ved at oversætte konklusionerne fra nogle af de rapporter, som ligger på hjemmesiden, til grønlandsk. Endelig bør hjemmesiden linke til andre grønlandske hjemmesider. Den uafhængige gennemgang af Risøs undersøgelse i Thuleområdet På mødet i Samarbejdsudvalget i februar 2007 blev projektforslaget Thule 2007 undersøgelse af radioaktiv forurening på landjorden drøftet, og det blev besluttet at Sundhedsstyrelsen skulle tage kontakt til det Internationale Atomagentur (IAEA)

3 Side 3 med henblik på at få en uafhængig vurdering af det tekniske forhold i projektforslaget. På den baggrund har IAEA gennemført en International Peer Review af projektforslaget. Rapporten ligger på Thulesundhed.dk. Review-rapporten indeholder en kort gennemgang af baggrund, review-arbejdets tilrettelæggelse, anbefalinger og konklusioner. Sundhedsstyrelsen og Risø har tilkendegivet, at både drøftelserne med IAEA-teamet og anbefalingerne og konklusionerne i rapporten har været af væsentlig betydning for projektets afslutning og afrapportering. Under dette punkt oplyste Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse endvidere, at den endelige rapport om Risøundersøgelsen forventes færdig omkring 1. april Orientering om DIIS-rapporten Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved Katrine Schjønning orienterede om hovedkonklusionerne i DIIS-rapporten. For et år siden, den 10. november 2008, blev der på den britiske tv-kanal BBC s hjemmeside bragt en artikel om flystyrtet ved Thulebasen den 21. januar Artiklen hævdede, at der efter flystyrtet kun kunne redegøres for 3 af de ombordværende 4 atombomber, og at man fra amerikansk side skulle have foretaget en række ubådsundersøgelser for at eftersøge denne 4. bombe uden at informere danske myndigheder. Både fra dansk og fra grønlandsk side blev det vurderet, at artiklens påstande, som sådan ikke var nye. Udenrigsministeriet anmodede de amerikanske myndigheder om at udlevere de dokumenter, der havde ligget til grund for artiklen. Kort før jul modtog Udenrigsministeriet 348 dokumenter fra det amerikanske energiministerium. Materialet blev allerede i 2001 udleveret til BBC-journalisten Gordon Corera, der er forfatter til artiklen i Disse nye dokumenter blev sammenholdt med de 317 dokumenter, som blev nedklassificeret og frigivet af de amerikanske myndigheder i Det bekræftede, at der ikke var noget nyt i historien. De dokumenter BBC refererede til, var allerede kendt af danske og grønlandske myndigheder. Imidlertid kunne det med så mange dokumenter ikke afvises, at der i det omfattende materiale kunne findes nye elementer, som kunne belyse sagen. Udenrigsministeren anmodede derfor Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) om at se materialet igennem med henblik på eventuelle opdateringer af DUPI-redegørelsen fra Den 3. august 2009 offentliggjorde udredningschef hos DIIS, Svend Aage Christensen sin udredning af flystyrtet ved Thulebasen med fokus på de fire bomber.

4 Side 4 Udredningen fik følgende titel: Marskalstaven Der er ikke nogen bombe, der var ikke nogen bombe og de ledte ikke efter nogen bombe. Det konkluderes i udredningen, at alle fire bomber blev ødelagt ved flystyrtet, og at der dermed ikke befinder sig en hel, ueksploderet bombe i havet ved Thule. Man ledte ikke efter en bombe, men efter en våbendel den såkaldte Marskalstav, der er en cylinderformet genstand med en længde på ca. 50 cm og en tykkelse på ca. 5 cm. Denne våbendel indeholder radioaktivt materiale, og man ønskede at finde den, således at andre stater ikke ville kunne få adgang til oplysninger om amerikansk våbendesign. Hvis man havde ledt efter en hel bombe, ville eftersøgningsoperationen have haft en anden bevågenhed og størrelse. Udredningen påviser også, at ubådseftersøgninger, modsat påstanden fra BBC, foregik med de danske myndigheders kendskab. Endelig konkluderer udredningen, at der var 7,5 kilo plutonium involveret i ulykken, hvilket er lidt mere end de seks kilo, som man fra amerikansk side havde tilkendegivet, men langt fra de 24 kilo som andre kredse har påstået. Efter orienteringen fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse v/katrine Schjønning tilkendegav Hans Karlsen og Jens Danielsen, at beboerne i Qaanaaqområdet stadig er meget bekymrede for, om der ligger en ueksploderet bombe på bunden af havet. Siden 1968 har befolkningen i området været overbevist om, at der er en fjerde bombe i området. En teori er, at den i dag ligger på havets bund, og at den med tiden er blevet dækket med sand, og at det er derfor, den ikke kan findes. Hans Karlsen og Jens Danielsen gav udtryk for, at de ikke mener, at DIIS-rapporten er kommet til bunds i sagen, og at sagen stadig bør undersøges nærmere. Lokalbefolkningen har oprettet en forening, kaldet B-52, og foreningen har anskaffet måleudstyr til undersøgelse af området for radioaktivitet. Man vil godt have det endelige bevis på, at der ikke er en bombe på havbunden. Man var i Samarbejdsudvalget enige om, at der i denne sag er brug for sober og reel information til befolkningen i området. Det blev besluttet, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sørger for, at rapportens konklusion oversættes til grønlandsk. Orientering fra Sundhedsdepartementet v/karna Jokumsen Karna Jokumsen fra Departementet for Sundhed redegjorde for, at Naalakkersuisut i august 2009 endeligt godkendte at den nævnte helbredsundersøgelse af beboerne i Qaanaaq området gennemføres som skitseret. Godkendelsen har været forsinket på grund af Landstingsvalget. Baggrunden for ønsket om en undersøgelse var, at lokalbefolkningen ved borgermøder i 2005 om Risø-undersøgelsens fund udtrykte stor usikkerhed og utryghed omkring eventuelle skadevirkninger på helbred og miljø forårsaget af ulykken, specielt da undersøgelserne havde påvist en fortsat - om end - beskeden radioaktiv forurening af en meget brugt fangstplads

5 Side 5 ved Narssaarsuk. På den baggrund fandt Landsstyret i slutningen af 2005 det væsentligt, at der bliver gennemført en grundig helbredsundersøgelse af alle personer, der efter 1968 har opholdt sig i de eksponerede områder. Et forslag hertil blev i 2008 skitseret af en samarbejdsgruppe mellem det danske Indenrigs og Sundhedsministerium og Departementet for Familie og Sundhed og senere godkendt af repræsentanter fra Qaanaaq (Jens Danielsen og Hans Karlsen). Formålet med den omtalte undersøgelse er således at afdække, om borgernes oplevelse af et ændret sygdoms- og dødelighedsmønster kan bekræftes videnskabeligt, og om eventuelle ændringer kan tilskrives radioaktiv forurening fra ulykken. Anvendelsen af undersøgelsens resultater vil helt afhænge af, hvad undersøgelsen kan påvise. I det tilfælde, at resultaterne ikke påviser nogen ændringer i sygdomsmønsteret, der kan forklares ved radioaktiv forurening, vil undersøgelsen kunne berolige befolkningen. I det tilfælde at der i undersøgelsen kan påvises et ændret sygdoms- og dødelighedsmønster, vil det forventeligt afstedkomme krav fra politikere/ befolkning/andre til f.eks. behandlingssystemet. Det er dog ikke muligt på nuværende tidspunkt at estimere sådanne udgifter. De eventuelle følgeudgifter der måtte blive et resultat af undersøgelsen vil skulle afklares gennem forhandlinger mellem Naalakkersuisut og den danske stat, idet evt. økonomiske følgevirkninger endnu ikke er fastlagt. Den ønskede helbredsundersøgelse omfatter: 1) en kvalitativ interviewundersøgelse af befolkningens bekymring og utryghed over ulykkens konsekvenser 2) en befolkningsundersøgelse efter samme protokol som befolkningsundersøgelserne i Vestgrønland i og i Østgrønland i 2008, med supplerende undersøgelser til at belyse den aktuelle situation 3) registerundersøgelse omkring kræftforekomst og dødsårsager 4) tilbud om individuelle helbredsundersøgelser af alle indbyggere i Qaarnaq. 4. Forslag til en befolkningsundersøgelse drøftelse Formålet med befolkningsundersøgelsen vil være at få afdækket de bekymringer, som befolkningen i Qaanaaq har haft vedrørende ændringer i sygdomsbilledet siden 1968, hvor et amerikansk B 52 bombefly styrtede ned i området. Helbredsundersøgelsen forventes ligeledes at kunne bidrage til at skabe tryghed i befolkningen i forhold til befolkningens opfattelse af ændringer i sygdomsmønstret efter flyulykken i Undersøgelsen vil dels komme til at omfatte en registerundersøgelse, dels en befolkningsundersøgelse og dels et tilbud om en individuel undersøgelse af den del af befolkningen, der måtte ønske en sådan. Befolkningsundersøgelsen tilrettelægges ud fra resultaterne af interview med dele af lokalbefolkningen om deres bekymringer for, hvilke påvirkninger en mulig radioaktiv stråling eventuelt kan have haft for deres sundhed. Formålet med de individuelle helbredsundersøgelser er at tilbyde alle indbyggere i Avanersuaq kommune mulighed for at få undersøgt deres eventuelle strålingsrelaterede helbredsproblemer af en læge. De tilbudte undersøgelser har fokus på den enkeltes utryghed i forhold til hændelsen i 1968 og eventuelle konsekvenser for

6 Side 6 eget helbred. Undersøgelsens mål skal være at forsøge at skabe en tryghed for den enkelte og for hele befolkningen i området. Undersøgelsen designes sammen med de lokale sundhedsmyndigheder, således at det sikres, at der kan tages hånd om dem, der evt. måtte vise sig at være syge. På baggrund af drøftelserne på mødet i Samarbejdsudvalget vil projektforslaget nu blive gjort færdigt. De sidste detaljer vedrørende undersøgelsen forventes på plads inden udgangen af Undersøgelsen planlægges at pågå i 2010, og resultaterne forventes offentliggjort i Befolkningen vil blive fuldt orienteret om undersøgelsens fund. Den danske regering har allerede tilkendegivet, at den danske stat betaler for undersøgelsen. Ansvaret for gennemførelsen af undersøgelsen påhviler Departementet for Sundhed i Grønland, som således vil være ejer af projektet. Hans Karlsen og Jens Danielsen gjorde opmærksom på, at det er afgørende, at undersøgelsen også kommer til at omfatte personer, som er fraflyttet området eller som har været på regelmæssig fangst i området. Foreningen B-52 vil kunne være behjælpelig med at finde frem til tidligere beboere i området og andre, som har færdedes der ofte. Samarbejdsudvalget tilsluttede sig, at undersøgelsen også kommer til at omfatte disse personer, hvis de skulle ønske dette. Der var enighed om, at der bør nedsættes en faglig følgegruppe med uafhængige forskere, som kan tages med på råd med henblik på at få nogle neutrale input til undersøgelsen. Når undersøgelsen er gennemført skal der gives en grundig og redelig information herom til lokalbefolkningen. Undersøgelsesrapporten vil blive oversat til grønlandsk. Med hensyn til en eventuel efterfølgende evaluering af, hvad der er kommet ud af befolkningsundersøgelsen, blev det besluttet at udskyde stillingtagen hertil til et senere tidspunkt i forløbet. 5. Eventuelt Departementet for Sundhed vil efter mødet i Samarbejdsudvalget udsende en pressemeddelelse med en orientering om de beslutninger, der er truffet på mødet. Næste møde i udvalget forventes afholdt i marts måned i København.

den 12. februar 2007 i København

den 12. februar 2007 i København Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 25. maj 2007 Kontor: Kommunal sundhed J.nr.: 2003-1465-11 Sagsbeh.: SHH Fil-navn: thule/ref. 2. mø 18. april Referat af 2. møde i samarbejdsudvalget mellem Sundhedsdirektoratet

Læs mere

Referat af møde i samarbejdsudvalget mellem Sundhedsdirektoratet. den 18. - 19. september 2006 i Nuuk

Referat af møde i samarbejdsudvalget mellem Sundhedsdirektoratet. den 18. - 19. september 2006 i Nuuk Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 23. oktober 2006 Kontor: Kommunal sundhed J.nr.: 2003-1465-11 Sagsbeh.: SHH Fil-navn: thule/ref. 1. mø godkendt ref Referat af møde i samarbejdsudvalget mellem Sundhedsdirektoratet

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelses besvarelse af samrådsspørgsmål i Udvalget vedr. Grønlandske Forhold den 26. februar 2009

Ministeren for sundhed og forebyggelses besvarelse af samrådsspørgsmål i Udvalget vedr. Grønlandske Forhold den 26. februar 2009 Ministeren for sundhed og forebyggelses besvarelse af samrådsspørgsmål i Udvalget vedr. Grønlandske Forhold den 26. februar 2009 Spørgsmål C: Ministeren bedes redegøre for status for de undersøgelser og

Læs mere

RAPPORT. Folketinget 2008 2009

RAPPORT. Folketinget 2008 2009 RAPPORT Folketinget 2008 2009 Denne rapport er en kritisk gennemgang af de svar der er modtaget på de mange spørgsmål, som der er stillet til ministrene vedrørende THULESAGEN. Udvalget for Grønlandske

Læs mere

Befolkningsundersøgelsen i Qaanaaq,

Befolkningsundersøgelsen i Qaanaaq, Grønlandsudvalget 2009-10 GRU alm. del Bilag 94 Offentligt Befolkningsundersøgelsen i Qaanaaq, 2010-2011 Grønlandsudvalget, august 2010 Baggrund Den 21. januar 1968 styrtede et B52 bombefly med 4 kernevåben

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 938 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: AJU Koordineret med: SST/STPS Sagsnr.: 1700655 Dok. nr.: 285771

Læs mere

Z½TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd AB, AC og AD (om vindmøller og. helbredsgener) (ca. 15 min. Samrådet er uden bagkant)

Z½TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd AB, AC og AD (om vindmøller og. helbredsgener) (ca. 15 min. Samrådet er uden bagkant) Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 741 Offentligt Z½TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Samråd AB,

Læs mere

Den individuelle helbredsundersøgelse. af beboere i Avanersuaq i april-maj 2011

Den individuelle helbredsundersøgelse. af beboere i Avanersuaq i april-maj 2011 Den individuelle helbredsundersøgelse af beboere i Avanersuaq i april-maj 2011 Departementet for Sundhed Grønlands Selvstyre 2011 Udgiver Departementet for Sundhed Fotos Departementet for Sundhed Grafik

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd R d. 19. december 2016 kl. 8-10]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd R d. 19. december 2016 kl. 8-10] Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 302 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Ældre og det Nære Sammenhængende Sundhedsvæsen Sagsbeh.: DEPSSNI Koordineret

Læs mere

Kommuneplans opsummering af referat af svar på spørgsmål 741 i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget d. 25. juni 2013:

Kommuneplans opsummering af referat af svar på spørgsmål 741 i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget d. 25. juni 2013: Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. november 2013 Sagsbehandler Ole Beck Andersen Sagsid 2012-3913 Notat Kommuneplans opsummering af referat af svar på spørgsmål 741 i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Læs mere

--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------- Kampen mod autoriteterne (arbejdstitel) Hugo Elmer - Juli 2009 ----------------------------------------------------- Indlæg på NGO-Konferencen (Tittel ANWFZ konference) i København d. 10 & 11. august 2009.

Læs mere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere 1. Jeg har modtaget Udlændinge- og Integrationsministeriets

Læs mere

Sundhedsundersøgelsen i Avanersuaq 2010

Sundhedsundersøgelsen i Avanersuaq 2010 Sundhedsundersøgelsen i Avanersuaq 2010 Peter Bjerregaard Inger Katrine Dahl-Petersen SIF s Grønlandsskrifter nr. 23 Sundhedsundersøgelsen i Avanersuaq 2010 Peter Bjerregaard Inger Katrine Dahl-Petersen

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Baggrund for minihøringen

Baggrund for minihøringen Baggrund for minihøringen Kaare Ulbak Statens Institut for Strålehygiejne Minihøring om etablering af et slutdepot for radioaktivt affald Axelborg, 14. juni 2005 Risø-halvøen med nukleare anlæg DR 2 DR

Læs mere

Spørgsmål om tilvalgsordningen

Spørgsmål om tilvalgsordningen Spørgsmål om tilvalgsordningen 2014-15 (2. samling) S 126 endeligt svar, S 126 endeligt svar Offentligt Folketingets Lovsekretariat Bilag Journalnummer Kontor Dato 1 2015-39492 JTEU 15. september 2015

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016 Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 28. januar 2016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016 Samrådsspørgsmål V: Vil ministeren

Læs mere

Grønlandsudvalget GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Grønlandsudvalget GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Grønlandsudvalget 2016-17 GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Folketingets Grønlandsudvalg Christiansborg 1240 København K Den 9. november 2016 Sagsnummer: 2016-8665 Miljø- og fødevareministerens

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Sagsnr.: 2014-0035-0253 Dok.: 1340542 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål

Læs mere

Kommissorium for undersøgelse af Sundhedsstyrelsens tilsynssager m.v.

Kommissorium for undersøgelse af Sundhedsstyrelsens tilsynssager m.v. Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) København, d. 7. maj 2015 Venstre Dansk Folkeparti Socialistisk Folkeparti Enhedslisten Liberal Alliance Det Konservative Folkeparti Kommissorium for

Læs mere

Beretning. udvalgets virksomhed

Beretning. udvalgets virksomhed Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne Alm.del UET - Beretning 1 Offentligt Beretning nr. 7 Folketinget 2005-06 Beretning afgivet af Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne den 13. september

Læs mere

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde FOB 2019-14 Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde ved gennemførelse af ekstrahering Resumé En intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet indeholdt

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse) Dato: 16. marts 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Louise Hauberg Wilhelmsen Sagsnr.: 2017-7610-0004 Dok.: 679097 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring

Læs mere

l\jx;. Hændelsesforløb 'm ~ \~

l\jx;. Hændelsesforløb 'm ~ \~ Hændelsesforløb 2001 14. Folketingsbeslutning B37 om bl.a. danske specialoperationsstyrkers deltagelse i Operation december Enduring Freedom i Afghanistan. 2001 2002 9. januar - Tolken var udsendt med

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål BB-BD fra Folketingets Retsudvalg den 17. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål BB-BD fra Folketingets Retsudvalg den 17. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 408 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. marts 2016 Dok.: 1898570 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål

Læs mere

Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K Grønlandsudvalget 2012-13 GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. juni 2013 Kontor:

Læs mere

Bekendtgørelse om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri

Bekendtgørelse om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., Sundhedsstyrelsen, j.nr. 7-702-03-199/1 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Folketinget, lokale 2-080, fredag den 14. oktober 2016 kl ]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Folketinget, lokale 2-080, fredag den 14. oktober 2016 kl ] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Psykiatri og Lægemiddelpolitik Sagsbeh.: SUMSAH Koordineret med: Sagsnr.: 1609031

Læs mere

Afslag på aktindsigt i intern i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Afslag på aktindsigt i intern  i Udlændinge- og Integrationsministeriet Radio24syv Att.: Jeppe Findalen Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V Sendt til jetf@radio24syv.dk Afslag på aktindsigt i intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet Jeg har nu foretaget

Læs mere

Retsudvalget L 90 Bilag 5 Offentligt

Retsudvalget L 90 Bilag 5 Offentligt Retsudvalget 2010-11 L 90 Bilag 5 Offentligt Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K Vanløse d. 31. december 2010 Kære medlemmer af Folketingets Retsudvalg I forbindelse med Folketingets

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier 2011/1 BTL 155 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om Dansk Institut

Læs mere

Faneblad 7 (Niels Helveg Petersen)

Faneblad 7 (Niels Helveg Petersen) S 6118 - Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Besvarelse af spørgsmål nr. S. 6118 af 13. september 2007 til udenrigsministeren stillet af Søren Espersen (DF). Spørgsmål nr. S 6118. Vil udenrigsministeren bekræfte,

Læs mere

Juridisk faderløse. Pressemøde

Juridisk faderløse. Pressemøde Juridisk faderløse Pressemøde København, den 28. april 2014 Aleqa Hammond Formand for Naalakkersuisut og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender 1 I forhold til spørgsmålet om en erstatnings- eller kompensationsordning

Læs mere

Samråd i Grønlandsudvalget den 2. marts 2016 Det talte ord gælder

Samråd i Grønlandsudvalget den 2. marts 2016 Det talte ord gælder Grønlandsudvalget 2015-16 GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt Samråd i Grønlandsudvalget den 2. marts 2016 Det talte ord gælder Tak for indkaldelsen til dette samråd om det amerikanske

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 224 Folketinget 2017-18 Fremsat den 25. april 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Mobilantennerne og sikkerheden

Mobilantennerne og sikkerheden TI Telekommunikationsindustrien Vesterbrogade 1C DK-1620 København V Tel. +45 33 13 80 20 Fax +45 33 13 80 21 E-mail: post@teleindu.dk www.teleindustrien.dk Mobilantennerne og sikkerheden Indledning Danmark

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af MIU alm. del samrådsspørgsmål C-G vedrørende Energistyrelsens United Plantation redegørelse.

Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af MIU alm. del samrådsspørgsmål C-G vedrørende Energistyrelsens United Plantation redegørelse. Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af MIU alm. del samrådsspørgsmål C-G vedrørende Energistyrelsens United Plantation redegørelse. Samråd vedr. UP: Samrådsspørgsmål MIU alm. del. Spørgsmål

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 31. maj 2006 RN A405/06

RIGSREVISIONEN København, den 31. maj 2006 RN A405/06 RIGSREVISIONEN København, den 31. maj 2006 RN A405/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse om fødevarekontrollen I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. December 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. December 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats December 2013 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening)

Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening) Justitsministeriet Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening) 8. marts 2018 1. Den overordnede kritik fra

Læs mere

Forsvarsudvalget FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt

Forsvarsudvalget FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt Forsvarsudvalget 2015-16 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 76 Offentligt 20. januar 2016 FAKTANOTAT OM FORHANDLINGSFORLØBET OM GRØNNEDAL- BILAG TIL BESVARELSE AF FOU ALM. DEL SPM. 76 Den daværende

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

6. december 2012 17. april 2013: Udsigt til nye gyldige vandplaner inden udgangen af 2013

6. december 2012 17. april 2013: Udsigt til nye gyldige vandplaner inden udgangen af 2013 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 11. juni 2013 Sagsnr.: 22021 Dok.nr.: 539489 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 30.05.2013 stillet

Læs mere

Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg tirsdag den 27. februar 2007 (Alm. Del samrådsspørgsmålene J, K, L og M).

Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg tirsdag den 27. februar 2007 (Alm. Del samrådsspørgsmålene J, K, L og M). 1 Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg tirsdag den 27. februar 2007 (Alm. Del samrådsspørgsmålene J, K, L og M). Samrådsspørgsmål J: Det talte ord gælder Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Emil Niragira Rasmussen

Emil Niragira Rasmussen Emil Niragira Rasmussen Fra: Michael Medom Hansen Sendt: 4. oktober 2010 19:42 Til: Søren Hasselpflug; kkn@stm.dk Cc: Frederikke Beer; Kristian Wendelboe; Emil Niragira Rasmussen; Kristoffer Böttzauw;

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse) Dato: 5. december 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Victoria Maria Ljunggren Sagsnr.: 2018-769-0127 Dok.: 929015 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse

Læs mere

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1422 Offentligt Dok.: MOA40883 UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl. 10.00, af samrådsspørgsmål BI Samrådsspørgsmål

Læs mere

Velkommen til Udvalget vedrørende grønlandske forhold - GRU. Udvalgssekretær Jette Christensen tlf (

Velkommen til Udvalget vedrørende grønlandske forhold - GRU. Udvalgssekretær Jette Christensen tlf ( Grønlandsudvalget 2011-12 GRU alm. del Bilag 1 Offentligt Velkommen til Udvalget vedrørende grønlandske forhold - GRU Mødetidspunkt m.v. Udvalget vedrørende Grønlandske forhold har ingen fast mødedag,

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

Åbent samråd i MPU alm. del den 28. april 2011 samrådsspørgsmål CK og CL af 23. februar 2011 stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S)

Åbent samråd i MPU alm. del den 28. april 2011 samrådsspørgsmål CK og CL af 23. februar 2011 stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S) Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 561 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 27. april 2011 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Åbent samråd i MPU alm. del den 28. april 2011 samrådsspørgsmål CK

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 22. oktober 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 431 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 431 Offentligt Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 431 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 13. april 2018 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Hanna

Læs mere

Tak fordi I er kommet i dag. Det er en vigtig sag vi skal drøfte, som også. den store bevågenhed i pressen bevidner. Jeg vil gerne starte med at give

Tak fordi I er kommet i dag. Det er en vigtig sag vi skal drøfte, som også. den store bevågenhed i pressen bevidner. Jeg vil gerne starte med at give Udenrigsudvalget 2014-15 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER UDENRIGSMINISTERIET Åbent samråd: status for det diplomatiske spor i udleveringssagen mellem Danmark og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 176 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af Justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AH fra Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg den 7. juni 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AH fra Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg den 7. juni 2017 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 434 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 1. juni 2017 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Sidsel Bøndergaard

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Samrådsspørgsmål Ø vedr. helbredsundersøgelse om vindmøllestøj

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Samrådsspørgsmål Ø vedr. helbredsundersøgelse om vindmøllestøj Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 911 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: DEPSHM Sags nr.: 1400908 Dok. Nr.:

Læs mere

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5).

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5). Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 3. oktober 2019 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: PES Sagsnr.: 2019-750-0307 Dok.: 1242908 Opfølgning på teledata-sagen

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af specialpsykologer i psykiatrien

Bekendtgørelse om uddannelse af specialpsykologer i psykiatrien Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Formål Kapitel 2 Funktionsområde Kapitel 3 Uddannelsesansvar og uddannelsesstruktur Kapitel 4 Uddannelsesråd m.v. Kapitel 5 Uddannelsen Kapitel 6 Bedømmelse m.v.

Læs mere

Aktindsigt i notat om rigshospitalets struktur

Aktindsigt i notat om rigshospitalets struktur Aktindsigt i notat om rigshospitalets struktur Udtalt over for undervisningsministeriet, at et notat om rigshospitalets struktur, der var udarbejdet af en sekretariatsgruppe bestående af embedsmænd fra

Læs mere

Undersøgelse af radioaktiv forurening på landjorden ved Thule og vurdering af stråledoser

Undersøgelse af radioaktiv forurening på landjorden ved Thule og vurdering af stråledoser S und h eds st yr elsen Statens Institut for Strålebeskyttelse Undersøgelse af radioaktiv forurening på landjorden ved Thule og vurdering af stråledoser 2 0 1 1 Undersøgelse af radioaktiv forurening på

Læs mere

Tak for de to spørgsmål, som jeg har aftalt med

Tak for de to spørgsmål, som jeg har aftalt med Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt 8. september 2016 J.nr. 16-1303084 Samrådsspørgsmål AP og AQ Indsats - Tale til besvarelse af spørgsmål AP og AQ den 8. september

Læs mere

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 22-05-2012 Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen Schøler Kristensen (næstformand),

Læs mere

Tak for ordet og tak for muligheden for at deltage på udvalgsmødet i dag.

Tak for ordet og tak for muligheden for at deltage på udvalgsmødet i dag. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 84 Offentligt Dato: 22. november 2017 Sagsnr.: 2017-0094-0485 Dok.: 576120 UDKAST TIL TALE til brug for møde torsdag

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Grønlandsudvalget 2010-11 GRU alm. del Bilag 84 Offentligt RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Samtlige ministerier mv. Dato: 4. september 2011 J.nr.: 323-0001 Indberetning august-september 2011 Politiske forhold

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø

Rigsrevisionens notat om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø Rigsrevisionens notat om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø Januar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø (beretning nr. 9/2014)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene December 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 500 Offentligt Miljø- og Fødevareministeriet Enhed/initialer: Veterinærkontoret /MELHU Sagsnr.: 2016-1497 Dato: 9. marts 2016 Samråd

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål V Æstillet af Miljøudvalget

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål V Æstillet af Miljøudvalget Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 347 Offentligt J.nr. 001-09275 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål V Æstillet af Miljøudvalget Spørgsmål V: Finder ministeren det rimeligt, at ministeriets

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

REDEGØRELSE Udleveringen af materiale og rykkerproceduren

REDEGØRELSE Udleveringen af materiale og rykkerproceduren Udvalget for Forretningsordenen -19 UFO Alm.del Bilag 15 Offentligt Undersøgelseskommissionen om SKAT REDEGØRELSE Udleveringen af materiale og rykkerproceduren 1 UDLEVERINGEN AF MATERIALE OG RYKKERPROCEDUREN

Læs mere

Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten

Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten 30/3 2010 Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten I brev af 4. november 2008 klager medarbejdersiden i samarbejdsudvalget

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 07-10-2013 Sag nr. 09/1736 Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Deltagere: Niels-Ole Hartmann FOA Esbjerg Frank Bruno Madsen FOA

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 110 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 110 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - på Spørgsmål 110 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Dato: 22.november 2004

Dato: 22.november 2004 Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk MAC/ J.nr. 649-1419 Folketingets Lovsekretariat Dato: 22.november 2004 Under henvisning til Folketingets brev

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1860415 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets

Læs mere

INATSISARTUT. Selvstyrelovens sprogbestemmelse forbyder ikke anvendelsen af dansk i Inatsisartut

INATSISARTUT. Selvstyrelovens sprogbestemmelse forbyder ikke anvendelsen af dansk i Inatsisartut INATSISARTUT Medlemmerne af Inatsisartut Dato: 23. marts 2015 J.nr.: 01.82-00064 Selvstyrelovens sprogbestemmelse forbyder ikke anvendelsen af dansk i Inatsisartut Formandskabet har fået udarbejdet et

Læs mere

Tilsynsrapport fra ekstraordinært sektortilsyn. Januar Vedr.: Forvaltning af de sociale regelsæt indenfor børneområdet i Kommune Kujalleq

Tilsynsrapport fra ekstraordinært sektortilsyn. Januar Vedr.: Forvaltning af de sociale regelsæt indenfor børneområdet i Kommune Kujalleq Isumaginninnermut, Ilaqutariinnermut, Naligiissitaanermut Inatsisinillu atuutsitsinermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale anliggender, Familie, Ligestilling, og Justitsvæsen Tilsynsrapport

Læs mere

Høringssvar til "Udkast til redegørelse om indhentning af elektroniske helbredsoplysninger i forbindelse med patientbehandling"

Høringssvar til Udkast til redegørelse om indhentning af elektroniske helbredsoplysninger i forbindelse med patientbehandling Indenrigs- og Sundhedsministeriet Internationalt samarbejde og Retsstilling Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Att.: Carlo V. Andersen 16. august 2010 tb@danskepatienter.dk Høringssvar til "Udkast til

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for forløbet vedrørende svindlen med refusion vedrørende

Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for forløbet vedrørende svindlen med refusion vedrørende Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Tale 3. september 2015 J.nr. 15-2489771 Tale til samrådsspørgsmål E, F, G, H, og K Samrådsspørgsmål E Ministeren

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 17. november 2013 FM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge

Læs mere

Justitsministeriet. Hos hvilken minister ligger ansvaret placeret for, at der. så det sikres, at alle relevante elementer bliver

Justitsministeriet. Hos hvilken minister ligger ansvaret placeret for, at der. så det sikres, at alle relevante elementer bliver Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 191 Offentligt 06-07-05 Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 21. juni 2005 Dok.: CMA40057 Politikontoret Udkast til tale Til ministeren

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser. Maj 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser. Maj 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser Maj 2012 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser

Læs mere

Sundhedsstyrelsen. Statens Institut for Strålebeskyttelse. Thule-ulykken. Vurdering af stråledoser fra radioaktiv forurening af landjorden

Sundhedsstyrelsen. Statens Institut for Strålebeskyttelse. Thule-ulykken. Vurdering af stråledoser fra radioaktiv forurening af landjorden Sundhedsstyrelsen Thule-ulykken Vurdering af stråledoser fra radioaktiv forurening af landjorden 2 0 11 Statens Institut for Strålebeskyttelse Thule-ulykken Vurdering af stråledoser fra radioaktiv forurening

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd om fødsler og lægemidler. Jeg er af Sundhedsudvalget blevet stillet to samrådsspørgsmål.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd om fødsler og lægemidler. Jeg er af Sundhedsudvalget blevet stillet to samrådsspørgsmål. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 740 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Tid og sted: Folketingets sundhedsudvalg

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato:7.12.2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk OKJ/ J.nr.

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse om udviklingsbistand til Tanzania, herunder Danidas brug af evalueringer mv. September 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget 2012-13 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt (01) DET TALTE ORD GÆLDER Taleseddel til FOU samrådsspørgsmål Q vedr. Irak-retssagerne (operation Green Desert), forældelse

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Marts 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Marts 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre Marts 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om kvindekrisecentre (beretning nr. 8/2013) 4. marts 2016 RN 304/16 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Referat. til mødet den kl med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted.

Referat. til mødet den kl med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted. Referat til mødet den kl. 14.00 med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted. Medlemmer: Elsebeth Nielsen, Ida Pedersen, Jørgen Østerby Pedersen,

Læs mere

Registerundersøgelse af dødelighed og kræftforekomst blandt Thulearbejdere,

Registerundersøgelse af dødelighed og kræftforekomst blandt Thulearbejdere, Registerundersøgelse af dødelighed og kræftforekomst blandt Thulearbejdere, 2005 Knud Juel 1), Gerda Engholm 2), Hans Storm 2) 1) Statens Institut for Folkesundhed 2) Kræftens Bekæmpelse Afleveret til

Læs mere