The good, the bad and the ugly

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "The good, the bad and the ugly"

Transkript

1 The good, the bad and the ugly Digital Version af Avis Artiklen i Sermitsiaq Uge 43 D Skrevet af Peter Barfoed Diskussionen omkring udviklingen af Nuuk, herunder placering af en lufthavn, synes at gå i ring, til trods for, at der reelt kun er én brugbar løsning, nemlig Sydløsningen med en lufthavn på Angisunnguaq syd for Nuuk. Ifølge telefonundersøgelse, på baggrund af et omfattende antal interviewede, offentliggjort i Sermitsiaq 4. april 2007, så er 2/3 dele af Nuuks befolkning tilhængere af Sydløsningen. Herunder 2/3 af Siumut-vælgerne. Det virker derfor som om politikerne ikke er i trit med deres vælgere. Da de blev valgt, anbefalede de i øvrigt en forlængelse af den eksisterende lufthavn. De tre væsentligste forudsætninger for valg af placering af en lufthavn er, at regulariteten er i orden, at der på sigt kan etableres en meter bane og at der kan etableres en fast kørevej mellem by og lufthavn med en acceptabel køreafstand. Og alle disse forhold bør være ufravigelige. Og der er kun én lufthavnsplacering ved Nuuk, der kan leve op til alle disse basale krav. Nemlig Sydløsningen på Angisunnguaq-øen syd for Nuuk. Ved Nuuk forlænget er regulariteten tvivlsom og overvurderet, og der kan ikke etableres en meter bane, som er en forudsætning for, at der under alle forhold kan lande en Airbus 330. En kortere bane vil gå hårdt ud over fragtkapaciteten til Nuuk, og resten af kysten. Herunder forsyningen med friske grøntsager. Og ved Akia har det vist sig, at der ikke kan etableres fast kørevej fra Nuuk, og at man derfor er stavnsbundet af en færgeløsning. Og i øvrigt af en meget lang transporttid fra Nuuk og frem til en lufthavn. Det var jo også derfor at Akia-løsningen ikke indgik i kommisoriet for arbejdsgruppen nedsat af hjemmestyret og Nuuk kommune (og Ilulissat kommune). The good: Sydløsningen Omkring regulariteten, så er der her ikke turbulens og der kan etableres hindringsfri indflyvning, herunder kan der på sigt etableres en lufthavn, hvor man med automatisk landingsudstyr vil kunne lande i al slags sigt. Der kan via undersøiske tunneller etableres fast vejforbindelse frem til lufthavnen med acceptable køreafstande. Nemlig cirka 20 minutter til midt i Nuuk.

2 Brandvæsen og ambulancer måske lidt hurtigere. Og der er rigelig plads til anlæg af en meter bane med plads til banelys i begge ender. Herunder er der mulighed for en tværbane, hvis det skulle være aktuelt. Det er det dog næppe, idet de fremherskende vindretninger er tilgodeset optimalt med den foreslåede placering. The bad: Forlængelsen Omkring forlængelsen af den nuværende landingsbane til meter eller meter, så er det en meget stor investering midt i et tæt befolket byområde, hvor der ret beset burde ligge boliger. Det vil være en meget kortsigtet løsning. Og regulariteten er ikke som man ved computersimuleringer tror at den er. Virkeligheden er en anden. Et eksempel, der illustrerer det forhold, er GL 551, Dash 7, som ved landing den 24. juli i år fra nord i området mellem Sermitsiak og Nuuk Lufthavn i fint vejr, faldt i et stort hul, og kun i sidste øjeblik blev rettet op. Ifølge udsagn fra personer der var med, så skulle passagererne have oplevet det meget dramatisk. Flere skal have skreget og holdt om hinanden. Og der skulle efterfølgende blandt passagererne have været enighed om, at det ikke var gået godt med et stort fly. At lufthavnen på grund af turbulens ikke er velegnet til jetfly fremgår af notat af 5.april 2006 fra Air Greenland vedr. vejrbetinget regularitet og turbulens. De er jo eksperterne og dem bør man lytte til. Dette notat indgår som bilagsmateriale ved én af de rapporter, der er udarbejdet af det udvalg, der blev nedsat af Hjemmestyret og Nuuk kommune (og Ilulissat Kommune). Ved vindforhold, der skaber turbulens, anføres det, at»ved disse vindforhold anflyves lufthavnen fra en vestlig retning næsten vinkelret på baneretningen, således man undgår en direkte indflyvning i baneretningen, hvorved man undgår den kraftige turbulens som ligger i fjorden og kan bevirke at landing ikke kan udføres i lufthavnen. Denne anflyvningsprocedure på tværs af baneretningen er mulig at udføre med Dash 7 flyet, som er meget manøvredygtigt samt har en forholdsvis lav anflyvningshastighed. Denne anflyvningsprocedure er ikke mulig at udføre med jetfly. Et jetfly vil anflyve banen fra cirka 10 sømils afstand i en lige retning hvilket ved vindretninger fra syd og sydvest udsætter flyet for den kraftige turbulens som vi erfaringsmæssigt ved ligger ved fjorden.«

3 Her vil jeg anføre, at lufthuller er ikke noget, man kan se. De er der lige pludselig. Og åbenbart også på dage med godt vejr, hvor man mindst venter det. Banen bør derfor under ingen omstændigheder forlænges ud over meter. Det dog måske som første del af en dobbeltbeslutning nu, hvor anden del er en meter bane på Angisunnguaq klar til indvielse om 10 år, hvor det nuværende lufthavnsområde så overgår til boligog erhvervsområde. The ugly: Akia-løsningen Der vil kunne anlægges en meter landingsbane på Akia, som svarer til en landingsbane på Angisunnguaq. Og med formentlig tilsvarende regularitet. Men der kan ikke etableres fast vejforbindelse frem til lufthavnen, og derfor er en lufthavn på Akia uinteressant. Med stor ihærdighed har Nuuk kommune undersøgt både muligheder og umulighederne for at etablere en undersøisk tunnel mellem Nuuk og Akia. Angiveligt fordi man også er klar over, at en tunnelløsning er meget, meget bedre end en færge. Men alene på grund af Ataneq-forkastningen ned gennem Godthåbsfjorden er en undersøisk tunnel til Akia et højest tvivlsomt projekt, som man alene af den grund burde have holdt sig at undersøge. Meget klogelig er tunnelprojekterne angiveligt begravet dybt i Godthåbsfjorden og der bør de blive. At en færgeløsning ikke en en brugbar forbindelse mellem to bydele i det der gerne skulle være et moderne og effektivt bysamfund, burde være indlysende for enhver. Der er en grund til, at man andre steder i verden nedlægger færgeruter og erstatter dem med undersøiske tunneller. Bl.a. er det jo tilfældet ved Eiksund på Vestlandet i Norge, hvor man etablerer verdens dybestliggende undersøiske tunnel. Når den bliver taget i brug ved årsskiftet, bliver der tilsvarende nedlagt en færgerute. Færgeforbindelsen bliver udfaset, fordi det er en utidssvarende løsning. Også på Færøerne har man jo i de senere år med stor succes etableret undersøiske tunneler. Blandt andet til Vagar-lufthavnen. Færinger, jeg kender, betegner det som kvantespring i udviklingen af trafikken på Færøerne. Man sammenligner udviklingen med, da man gik fra at sejle til Danmark til man begyndte at flyve. Ingen på Færøerne ønsker sig tilbage til en situation, hvor man skal med en færge først, når man skal ud at rejse. At nogen i Nuuk overhovedet overvejer en færgeløsning, er hinsides al fornuft. Det er ganske enkelt ikke seriøst. Færger vil være en pestilens for byen. Og til stor gene for mobiliteten på både arbejdsmarkedet og boligmarkedet.

4 Og regulariteten på en lufthavn vil være påvirket af regulariteten på en færgeforbindelse, hvor der skal tages hensyn til tåge, is i havnen og stormvejr. Samt teknik og muligheden for at skaffe søfolk. Det sidste er jo et problem andre steder. I tillæg påvirkes regulariteten på lufthavnen af snedrift på vej mellem færgehavn ved kysten og frem til en lufthavn, idet store sammenhængende landarealer generer store snemængder. Ved besøg hos venner og bekendte»på den anden side«skal man absolut nå en bestemt færge, og det skal aftales om man skal overnatte eller tage en tidlig forbindelse. Jeg tror mange fester igennem. Men nu er ikke alt fest og ballade. I Nuuk kommunes seneste færgerapport skulle man i stedet for at kalde færgerne for»akia 1«og»Akia 2«, snarere have kaldt dem for»hæmsko 1«og»Hæmsko 2.«Meget sigende hed færgerne ved Sallingsund mellem Glyngøre og Nykøbing Mors i sin tid»pinen«og»plagen.«de er nu for mange år siden selvfølgelig nedlagt og erstattet af en broforbindelse. Der er jo ikke nogen grund til at gøre tilværelsen mere besværlig, eller pinsom og plagsom, end højest nødvendig. Erfaringen fra Norge er i øvrigt, at man på visse færgestrækninger i disse år oplever flere færgeaflysninger end tidligere på grund af hyppigere og kraftigere storme som en følge af klimaforandringen. Mig bekendt er klimaforandringen også nået til Grønland med samme konsekvenser. Byudvikling og nyt land I kommuneplaner er anført, at der ved inddragelse af øerne umiddelbart syd for Nuuk, vil kunne bo indbyggere i Nuuk. Og inddrages det nuværende lufthavnsområde yderligere formentlig mindst indbyggere. Alt efter hvor stor en andel, der udgøres af etageboliger, rækkehuse og enfamiliehuse. I tillæg hertil er der jo en mulighed for, at man også på et tidspunkt får vejadgang til området omkring Hjortetakken. Omkring Akia er anført, at man får adgang til store landområder. Og det er helt korrekt. Men det er samtidig meget miljøfølsomme områder med Nipissat-området som et eksempel. Og det vil være en udbygning på bekostning af rensdyrbestanden. Og risiko for at ødelægge mange ørredelve.

5 Og ret beset er Nordlandet ikke flad som en pandekage. Tværtimod let kuperet og med store moseområder, hvor det vil være særdeles bekosteligt at etablere veje. Nogle passager kan være som bundløse kar, hvor det vil være dyrere at anlægge vej end det koster at bygge undersøiske tunneller. Og der er heller ikke grund til at tro, at det i store områder, vil være velegnet at opføre bygninger, idet fundering kan være meget omfattende i den terræntype. Der er derfor al mulig grund til at friholde Akia for byudvikling, og lade det henligge som det storslåede naturområde, det er i dag. Der er derfor stor visdom i en tidligere kommunalbestyrelses beslutning for cirka 10 år siden om at forbyde anvendelse af motordrevet trafik på Nordlandet. Hold fast ved det! Bæredygtighed der vil noget. Og der er også uanede arealer mod syd, når man er kommet i land ved Lille Narsaq. Fra Angisunnguaq og frem til Kanajorsuit er der kun et kort stykke vej med en række småøer, der som trædesten fra naturens side ligger klar og venter. En vej her vil svare til Atlanterhavsvejen ud for Molde i Norge. Ved 100-året for Norges ophævelse af unionen med Sverige for et par år siden, blev netop dette bygværk, ved en stor afstemning, kåret som»århundredets«bygværk. Foran rådhuse, kulturhuse etc. Og det er ikke uden grund at dette vejanlæg er én af Norges største turistattraktioner. En tilsvarende mulighed ligger og venter syd for Nuuk. Energien og mulighederne syd for Nuuk Og der er faktisk et stort norsk firma, der for tiden tæller på knapper om hvorvidt man skal etablere et smelteværk syd for Nuuk med udnyttelse af energien fra et udvidet Buksefjordsanlæg og potentialer længere mod syd. Ikke til smeltning af aluminium, men andre knap så energikrævende mineraler, herunder nogle som også findes i Grønland, og derfor vil kunne give beskæftigelse både ved en mine og ved et smelteværk. Af flere grunde forholder man sig afventende. Men man har været i Nuuk for at besigtige området ved Kanajorsuit, og har fundet det velegnet. Grundlæggende må man ved udviklingen af Nuuk påregne, at der på et tidspunkt kommer en energikrævende virksomhed her på dette sted. Gør man ikke det, lyver man over for sig selv. Og kommer de aktuelle norske interesser ikke, kommer der nogle andre. Energien og lokaliteten ligger og venter. Og det er også i fjeldene syd for Nuuk, at Nuuks fremtid med vinterturisme ligger.

6 Ikke ved de lave fjeldknolde og moserne i tågen på Akia. Visse steder i Alperne er man begyndt at tildække skiområder med flamingoplader om sommeren, så de ikke er smeltet yderligere til skisæsonen. I forbindelse med en udbygning af vandkraften syd for Nuuk, vil der blive etableret anlægsveje i fjeldene, der præcis som tidligere i Alperne og i Norge har banet vejen for etablering af skisportssteder og udbygning af turismen. En af Nuuks chancer er, på et tidspunkt, inde i fjeldene at skabe vintersportsfaciliteter til erstatning for de, der smelter i Alperne. Samfundsøkonomi forbedret yderligere for sydløsningen Afslutningsvis vil jeg nævne, at i forbindelse med diskussionen omkring udviklingen af Nuuk, udarbejdede Nuuk kommune i 2001 den såkaldte»nuuk 2050-rapport.«Det er en tekniskøkonomisk analyse af udvikling af Nuuk, henholdsvis mod Syd og på Akia. Konklusionen i 2001 var, at en udvikling mod syd var samfundsøkonomisk mest fordelagtig. Angiveligt på grund af den meget, meget dyre færgedrift for en færge til Akia. I rapporten var»mod syd«etablering af en lufthavn på Ikarissat. Selv om Angisunnguaq var præsenteret et par år tidligere. Men de beløb, der var afsat til etablering af broer, dæmninger og veje mod syd var så rigelige, at der for de samme penge kunne etableres undersøiske tunneller og veje frem til Angisunnguaq, og samtidig være penge i overskud. Og også lufthavnen på Angisunnguaq er betydeligt enklere at etablere end en lufthavn på Ikarissat. Og noget billigere med dagens overslag, end de der blev præsenteret for Ikarissat. Nå hertil lægges, at udbygningen af Qinngorput siden er startet op og i fuld gang, er resultatet selvfølgelig, at det i dag er samfundsøkonomisk endnu mere fordelagtigt at udvikle Nuuk mod syd end på Akia. Man kan også sejle til Angisunnguaq For god ordens skyld skal anføres, at det også er muligt at sejle til en lufthavn på Angisunnguaq. Men når man er fremme ved Angisunnguaq, vil man samtidig være fremme ved lufthavnen. De par hundrede meter, der vil være mellem færgeterminalen og lufthavnsbygningen er ikke længere, end der er i Kastrup fra finger B til bagageudleve ringen i kælderen. Jeg er overbevist om, at en iderig arkitekt godt kan finde ud af at tegne en forbindelsesbygning med nogle rulletrapper og en glasgang. Måske til og med et rullende fortov. Man vil kunne udskyde en stor investering i veje og tunneler til et senere tidspunkt, når infrastrukturen passer bedre med, at Nuuk er vokset og man er begyndt at bygge på Rypeøen.

7 Omvendt vil udviklingen af Nuuk formentlig gå hurtigere end man forestiller sig, hvorfor man bør anlægge tunnel til Angisunnguaq fra starten. Herunder udelade en forlængelse af den eksisterende til meter som første del af en dobbeltbeslutning. Atlanthavn på Admiralitetsøerne uden tanke på fremtid lige om hjørnet Hvad angår en atlanthavn i Nuuk, så er den også med i kommissoriet. Og også her går man rundt med hæmsko. Der er en grund til, at man alle andre steder i verden flytter havne uden for bycenter. Således for eksempel i Aalborg. Men det værste er, at en havn på Admiralitetsøerne vil være for lille allerede inden den er færdig. Man har set bort fra de muligheder, der opstår når Nordvestpassagen om måske 10 år er på vej til at blive en anerkendt og almindelig brugt transportvej fra Fjernøsten til Europa. Men Canada har forstået det, og er i fuld gang med at forholde sig til den nye situation. Også hvis de planer, der har været oppe om at sejle landbrugsafgrøder fra Churchill i bunden af Hudson Bay til mellemlager i Nuuk for videretransport til Europa, eller Fjernøsten, realiseres, vil en havn på Admiralitetsøerne være for lille. Også her ligger Angisunnguaq og venter!

Tegnestuen Nuuk a/s. THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY Af 3 muligheder for udvikling af Nuuk er Sydløsningen markant bedst!

Tegnestuen Nuuk a/s. THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY Af 3 muligheder for udvikling af Nuuk er Sydløsningen markant bedst! Tegnestuen Nuuk a/s THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY Af 3 muligheder for udvikling af Nuuk er Sydløsningen markant bedst! Hvor svært skal det gøres? Diskussionen omkring udviklingen af Nuuk, herunder placering

Læs mere

Tegnestuen Nuuk a/s. Aluminiumssmelteværk placeret tæt ved Nuuk? Mindst 3 lokaliteter med mulighed for fast vejforbindelse!

Tegnestuen Nuuk a/s. Aluminiumssmelteværk placeret tæt ved Nuuk? Mindst 3 lokaliteter med mulighed for fast vejforbindelse! Tegnestuen Nuuk a/s Aluminiumssmelteværk placeret tæt ved Nuuk? Mindst 3 lokaliteter med mulighed for fast vejforbindelse! Hvad angår placeringen af et alusmelteværk ved Nuuk har et lille lukket udvalg

Læs mere

SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET

SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET Tegnestuen Nuuk a/s SIKKERHEDSZONER REDUCERET VED NUUK FORLÆNGET Det aktuelle projekt til den eksisterende landingsbane ved Nuuk lufthavn fra 950m til 1799m/2200m opfylder ikke ICAO s krav til sikkerhedsafstande

Læs mere

Forord. Kritik af Transportkommissionens betænkning side 1

Forord. Kritik af Transportkommissionens betænkning side 1 Kritik af Transportkommissionens betænkning side 1 Forord Naalakkersuisut nedsatte i 2009 en Transportkommission, der skulle give forslag til billige, effektive og samfundsmæssigt ansvarlige transportmuligheder

Læs mere

Turbo på Syd-Grønland Forslag til etablering af infrastruktur i form af veje

Turbo på Syd-Grønland Forslag til etablering af infrastruktur i form af veje Turbo på Syd-Grønland Forslag til etablering af infrastruktur i form af veje Peter Barfoed, Tegnestuen Nuuk a/s, arkitekter maa Speaker, e-mail: peter@tegnestuen.gl 1. Baggrund De første skitser til forslaget

Læs mere

21. august 2007 EM 2007/45. I henhold til 32 i Landstingets Forretningsorden fremsætter Landsstyret hermed følgende beslutningsforslag:

21. august 2007 EM 2007/45. I henhold til 32 i Landstingets Forretningsorden fremsætter Landsstyret hermed følgende beslutningsforslag: 21. august 2007 I henhold til 32 i Landstingets Forretningsorden fremsætter Landsstyret hermed følgende beslutningsforslag: Forslag til landstingsbeslutning om, at Landsstyret pålægges til Landstingets

Læs mere

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: fax: e-post:

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: fax: e-post: tegnestuen nuuk A/S Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@greennet.gl KONCEPT Den 25.06.2004 Rev. 19.07.2004 Sag nr. Akk. 129 PB/aw Sammenligning mellem

Læs mere

Notat vedr. turismemæssig virkning ved udbygning, opgradering og flytning af lufthavnene i Kangerlussuaq, Ilulissat, Nuuk og Sydgrønland

Notat vedr. turismemæssig virkning ved udbygning, opgradering og flytning af lufthavnene i Kangerlussuaq, Ilulissat, Nuuk og Sydgrønland 1 2. marts 2012 Notat vedr. turismemæssig virkning ved udbygning, opgradering og flytning af lufthavnene i Kangerlussuaq, Ilulissat, Nuuk og Sydgrønland Visit Greenland skal indledningsvist takke for fremsendelse

Læs mere

Turbo på Syd-Grønland

Turbo på Syd-Grønland Turbo på Syd-Grønland Forslag til etablering af infrastruktur i form af veje Peter Barfoed, Tegnestuen Nuuk a/s, arkitekter maa Speaker, e-mail: peter@tegnestuen.gl 1. Baggrund De første skitser til forslaget

Læs mere

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@tegnestuen.gl

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@tegnestuen.gl tegnestuen nuuk A/S Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@tegnestuen.gl Den 07. December 2009 Sag nr. Akk. 500 TRANSPORTKOMMISSION GRØNLAND Tilføjelse

Læs mere

FREMTIDENS FLY OG SKIBSTRAFIK SKAL VÆRE OPTIMAL OG UNDERSTØTTE UDVIKLINGEN I GRØNLAND

FREMTIDENS FLY OG SKIBSTRAFIK SKAL VÆRE OPTIMAL OG UNDERSTØTTE UDVIKLINGEN I GRØNLAND FREMTIDENS FLY OG SKIBSTRAFIK SKAL VÆRE OPTIMAL OG UNDERSTØTTE UDVIKLINGEN I GRØNLAND Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Pressemøde 24. marts 2015 KOALITIONSAFTALEN Der

Læs mere

Kvalitetssikring af Mulighedsstudie vedrørende lokalisering af ny lufthavn på Færøerne. Indholdsfortegnelse

Kvalitetssikring af Mulighedsstudie vedrørende lokalisering af ny lufthavn på Færøerne. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål 1 2. Data og referencer 2 3. Vurdering af analysen af de 4 alternativer 3 3.1 Generelle forudsætninger 3 3.2 Alternativ 1: Eysturoy på næsset mellem Toftir og

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq BILAG 2 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn på Angisunnguaq Lufthavn med 3000 m landingsbane Overslag 15.03.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94

Læs mere

Besvarelse på 37 spørgsmål nr omhandlende investeringer i Grønlands

Besvarelse på 37 spørgsmål nr omhandlende investeringer i Grønlands Ineqarnermut, Attaveqarnermut Angallannermullu Naalakkersuisoq Medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik Naalakkersuisut Siulittaasuata tullia Viceformand af Naalakkersuisut Medlem

Læs mere

I medfør af 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut:

I medfør af 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut: 11. aug. 2015 I medfør af 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut: Spørgsmål: 1. Har Naalakkersuisut kendskab, analyse/analyser, som viser hvilke

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for Ilulissat

Fysisk udviklingsplan for Ilulissat Fysisk udviklingsplan for Ilulissat Inatsisartut forventes på efterårssamlingen 2015 at træffe beslutning om, udvidelse af den eksisterende lufthavn i Ilulissat For at afdække de udfordringer og muligheder

Læs mere

En teknisk, fysisk og økonomisk vurdering af fremtidige lufthavns-løsninger for Nuuk og Ilulissat

En teknisk, fysisk og økonomisk vurdering af fremtidige lufthavns-løsninger for Nuuk og Ilulissat En teknisk, fysisk og økonomisk vurdering af fremtidige lufthavns-løsninger for Nuuk og Ilulissat ILULISSAT NUUK Af Arbejdsgruppen om udvidelse af Ilulissat og Nuuk Lufthavn og Havn nedsat af Nuup Kommunea,

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til

Læs mere

Luftfart og turisme i Grønland

Luftfart og turisme i Grønland Luftfart og turisme i Grønland Polit Case Competition Copenhagen Economics 14. marts 2015 Introduktion I det følgende præsenteres tre cases. Alle handler om luftfart i Grønland, men adresserer forskellige

Læs mere

En 1.799 meter bane giver kun mulighed for beflyvning af Grønland med mindre jetfly såsom B 737-600/700 og Airbus 319.

En 1.799 meter bane giver kun mulighed for beflyvning af Grønland med mindre jetfly såsom B 737-600/700 og Airbus 319. NOTAT Job Notat om flytyper og banekrav Notat nr. 02 Date 25/08/2015 From To Checked by Frantz Buch Knudsen Tina Jensen ABK 1. Indledning Nærværende notatet beskriver hvilke flytyper, der kan beflyve forlængede

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia

Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia BILAG 3 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn på Akia Lufthavn med 3000 m landingsbane Overslag 15.03.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94 Lufthavn

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold

Læs mere

Orientering til Landsstyret om Finansudvalgets beslutning onsdag 29. juni 2005 - Sag nr. 01.31.06/05-00119 (Landstyremøde den 24.06.2005, pkt.

Orientering til Landsstyret om Finansudvalgets beslutning onsdag 29. juni 2005 - Sag nr. 01.31.06/05-00119 (Landstyremøde den 24.06.2005, pkt. Inatsisartut Aningaasaqarnermut Ataatsimiititaliaq Landstinget Finansudvalget Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender Ulloq/Dato: J.nr.: 29. juni 2005 01.31.06/05-0119 Orientering til Landsstyret

Læs mere

6 Placering af central atlantlufthavn

6 Placering af central atlantlufthavn 80 6 Placering af central atlantlufthavn 6 Placering af central atlantlufthavn Den centrale atlantlufthavn for flytrafik til og fra Grønland er i dag placeret i Kangerlussuaq. Der er ingen oprindelig befolkning

Læs mere

Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Områdeforslag

Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq. Områdeforslag Maniitsoq Kommune. Aluminiumssmelteværk i Maniitsoq Områdeforslag Forslag til placering af aluminium smelteværk i Maniitsoq. INDHOLDSFORTEGNELSE Kap Overskrift side 1 BAGGRUND...2 2 GENNERELLE OVERVEJELSER...2

Læs mere

Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen

Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 228 Offentligt Side 1 af 9 Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen Spørgsmål R, S og T

Læs mere

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger)

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger) RAPPORT vedr. Qaqortoq Lufthavn Turbulensforholdenes indvirkning på den vejrbetingede regularitet ISSORTARFIMMUT 13 P.O.BOX 1024 3900 NUUK (+299) 34 37 00 INUPLAN@INUPLAN.GL WWW.INUPLAN.GL d. 28.11.2014

Læs mere

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: fax: e-post:

Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: fax: e-post: Tuapannguit 4 Postbox 420 DK-3900 Nuuk tlf.: +299 32 28 44 fax: +299 32 27 53 e-post: tenu@greennet.gl tegnestuen nuuk A/S Den 14.11.2018 Sag Akk. 129 TIME -OUT NØDVENDIG! Til medlemmer af Inatsisartut

Læs mere

Anlægsudvalget 16. November 2015

Anlægsudvalget 16. November 2015 Anlægsudvalget 16. November 2015 Air Greenland A/S 25 % 37,5 % 37,5 % SAS Grønlands Selvstyre Den danske stat 2 Air Greenlands flyflåde 7 x Dash 8 8 x Bell 212 10 x AS350 1 x A330 1 x King Air Differentieret

Læs mere

o Liberalisering o Teleområdet o Luftfartsområdet o Ny containerterminal i Nuuk o Tids- og Procesplan anlæg

o Liberalisering o Teleområdet o Luftfartsområdet o Ny containerterminal i Nuuk o Tids- og Procesplan anlæg PRESSEMØDE 21. april 2015 Boliger o Basis for fremtidens boligpolitik o De 19 principper Fremtidens infrastruktur o Liberalisering o Teleområdet o Luftfartsområdet o Ny containerterminal i Nuuk o Tids-

Læs mere

Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn. Indsigelse mod forslag til Vindmølleplan tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2013 2015

Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn. Indsigelse mod forslag til Vindmølleplan tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2013 2015 Sakskøbing, den 11. maj 2015 Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Kære Byrådsmedlemmer! Indsigelse mod forslag til Vindmølleplan tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2013 2015 Fællesrådet

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

02 oktober 2007 EM 2007/31-01

02 oktober 2007 EM 2007/31-01 02 oktober 2007 EM 2007/31-01 Forslag til Landstingsfinanslov for 2008. Indledningsvis skal det understreges at vi fra Kattusseqatuigiit Parti ikke mener en skatteforhøjelse ifm forslag til Landstingsfinanslov

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Borgerlisten i Hørsholm. Mindretalsudtalelse til forslaget til. Helhedsplan 2009 2020. Hovedstruktur

Borgerlisten i Hørsholm. Mindretalsudtalelse til forslaget til. Helhedsplan 2009 2020. Hovedstruktur Borgerlisten i Hørsholm Mindretalsudtalelse til forslaget til Helhedsplan 2009 2020 Hovedstruktur juni 2009 Derfor denne mindretalsudtalelse Hørsholm & verden omkring os Kommuneplanen, som vi her i Hørsholm

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Jesper Nordskilde, Seniorfagleder Stine Bendsen, Seniorprojektleder Præsenteret af:

Jesper Nordskilde, Seniorfagleder Stine Bendsen, Seniorprojektleder Præsenteret af: Transportkommission i Grønland Præsenteret af: Jesper Nordskilde, Seniorfagleder [jno@cowi.dk] Stine Bendsen, Seniorprojektleder [sbd@cowi.dk] Indhold Kommissionens formål og sammensætning Organisering

Læs mere

1. Juridisk bindende tryghedsaftale (job- og boligplan)

1. Juridisk bindende tryghedsaftale (job- og boligplan) NARSARSUAQS FREMTID - Forslag fra foreningen Bevar Narsarsuaq 27.11.2018 1. Juridisk bindende tryghedsaftale (job- og boligplan) Første prioritet er at få udarbejdet en juridisk bindende tryghedsaftale

Læs mere

TILGANG Arbejdskraft 700 Befolkning 1.300 Boliger 500 Heraf singleboliger 200 Heraf familieboliger 300 Daginstitutionspladser 125

TILGANG Arbejdskraft 700 Befolkning 1.300 Boliger 500 Heraf singleboliger 200 Heraf familieboliger 300 Daginstitutionspladser 125 1 2 TILGANG Arbejdskraft 700 Befolkning 1.300 Boliger 500 Heraf singleboliger 200 Heraf familieboliger 300 Daginstitutionspladser 125 Fritidsordningspladser 200 Skolefaciliteter 250 Fig. 4.8 Š Basisscenarium,

Læs mere

Opdateret delrapport vedr. Beflyvningslogistik

Opdateret delrapport vedr. Beflyvningslogistik Opdateret delrapport vedr. Beflyvningslogistik Udarbejdet af Underarbejdsgruppen vedr. beflyvningslogistik Til Arbejdsgruppen om udvidelse af Ilulissat og Nuuk Lufthavn og Havn Nedsat af Grønlands Hjemmestyre,

Læs mere

Hurtigruteforbindelse mellem Samsø og Århus. Etablering af en hurtigrute mellem Samsø og Århus

Hurtigruteforbindelse mellem Samsø og Århus. Etablering af en hurtigrute mellem Samsø og Århus Århus Kommune Økonomisk Afdeling Den 3. september 2004 Notat Emne Til: Til: Kopi til: Udarbejdet af Tlf. nr: Hurtigruteforbindelse mellem Samsø og Århus Samsø Byråd mk 2.115 Etablering af en hurtigrute

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Temaer angående lejekontrakt Mozart 10.5.2007 Kristian Lange

Temaer angående lejekontrakt Mozart 10.5.2007 Kristian Lange Temaer angående lejekontrakt Mozart 10.5.2007 Kristian Lange Helårsbeboelse Allerede den oprindelige lejeaftale fra 1948 nævnte helårsbeboere. Kommuneplanen fra 1985 anerkendte, at der i Mozart og Frederikshøj

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. A og B stillet af Folketingets Forsvarsudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. A og B stillet af Folketingets Forsvarsudvalg Det Udenrigspolitiske Nævn, Forsvarsudvalget 2012-13 UPN alm. del Bilag 25, FOU alm. del Bilag 9 Offentligt J.nr. 001-7760 Den Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. A og B stillet af Folketingets

Læs mere

Ilulissat Lufthavn BILAG 5. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen. Udbygning til 1799 m landingsbane. Vejrbetinget regularitet

Ilulissat Lufthavn BILAG 5. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen. Udbygning til 1799 m landingsbane. Vejrbetinget regularitet BILAG 5 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Ilulissat Lufthavn Udbygning til 1799 m landingsbane Vejrbetinget regularitet 16.02.2006 INUPLAN A/S Sag: 95868.07 NIRAS Greenland A/S Sag: 79009.44 Vejrbetinget

Læs mere

Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011

Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011 Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011 Nordisk samarbejde med fokus på samarbejde med naboer i vest og det arktiske område. Jeg vil indledningsvist

Læs mere

Turismeudvikling i Grønland Hvad skal der til? National Sektorplan for Turisme 2016-2020

Turismeudvikling i Grønland Hvad skal der til? National Sektorplan for Turisme 2016-2020 Turismeudvikling i Grønland Hvad skal der til? National Sektorplan for Turisme 2016-2020 Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq 1 FLERE TURISTER TIL

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning Turisme 21:3 Flypassagerstatistik 1. halvår 26-21 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 1.halvår 21 Hermed offentliggøres tallene for flypassagertrafik. Publikationen indeholder et estimat

Læs mere

Grønlandsudvalget 2015-16 GRU Alm.del Bilag 24 Offentligt. Grønnedals Fremtid

Grønlandsudvalget 2015-16 GRU Alm.del Bilag 24 Offentligt. Grønnedals Fremtid Grønlandsudvalget 2015-16 GRU Alm.del Bilag 24 Offentligt Grønnedals Fremtid Foto: Præsentation: Jan Bøgsted Kjeld Wessel Wetlesen Kjeld Wetlesen Født 1944 i København Pensionist, der bor i Chiang Mai

Læs mere

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 6 Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 I forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Bornholms udviklingsplan den 28. juni 2012 kom der afstemningstemaer fra SF, Venstre og

Læs mere

Planlægningens dilemmaer

Planlægningens dilemmaer Planlægningens dilemmaer Indlæg fra det danske udvalg Transport i byer Bergen, oktober 2010 www.nvfnorden.org September 2010 Planlægningens dilemmaer Planlæggere står ofte i dilemmaer, hvor forskellige

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Indledning Aulum Fritidscenter kan i 2006 fejre sit 20 års jubilæum, og det har været 20 år, der på mange måder har været præget af fremgang. Bestyrelsen

Læs mere

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads.

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads. Vedr. evt. færgesejlads Rudkøbing - Strynø - Marstal Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø behandlede på sit møde den 20. april 2015 første gang et forslag om at undersøge muligheden for etablering af sejlads

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

Du har den 21. september 2018 stillet Naalakkersuisut spørgsmål vedr. lufthavns investeringer.

Du har den 21. september 2018 stillet Naalakkersuisut spørgsmål vedr. lufthavns investeringer. Nunanut Allanut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Medlem af Naalakkersuisut for Udenrigsanliggender NAALAKKERSU ISUT GOVERNMENT OF GREENLAND Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede Inuit Ataqatigiit!Her

Læs mere

LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat

LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ Oktober 2004 INDHOLD Indhold INDLEDNING...3 Om lokalplanen...3 REDEGØRELSE...4 Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Rasmus Horn Langhoff stillet ministeren følgende samrådsspørgsmål Z

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Rasmus Horn Langhoff stillet ministeren følgende samrådsspørgsmål Z Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 63 Offentligt Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 9. november 2018 vedr. åben dørprojektet i Jammerland Bugt Kontor

Læs mere

Svar på indsigelser og forslag til ændringer i forslag til Kommuneplan

Svar på indsigelser og forslag til ændringer i forslag til Kommuneplan Notat om: Svar på indsigelser og forslag til ændringer i forslag til Kommuneplan 2011-2022 Forslaget til Kommuneplan 2011-2022 blev udarbejdet i perioden november 2009 til november 2011. I oktober 2011,

Læs mere

Dansk Svæveflyver Union

Dansk Svæveflyver Union Dansk Svæveflyver Union Radiofrekvenser Arnborg trafikleder 122,650 MHz skal anvendes tæt på pladsen Afgangsmelding 130,750 MHz senest 30 min. efter afgang Arnborg ankomst 122,650 MHz opkald senest 10

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler derefter.

Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler derefter. SIUMUT Folketinget Finanslov 1. behandling d. 10/9-2013 Doris Jakobsen Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Nuuk, Fremtidig lufthavn

Nuuk, Fremtidig lufthavn BILAG 6 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen Nuuk, Fremtidig lufthavn Banelængder og flytyper 24.02.2006 INUPLAN A/S Sag: 76016.94 NIRAS Greenland A/S Sag: 76016.94 Banelængder og flytyper Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

NICOLE BOYLE RØDTNES. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

NICOLE BOYLE RØDTNES. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Dæmonerne har eksisteret siden tidernes morgen. Det samme har vi kongelige. I gamle dage ledte vi landene og bekæmpede dæmonerne. I dag er vi

Læs mere

FREMTIDIG VANDFORSYNING I NUUK

FREMTIDIG VANDFORSYNING I NUUK Nukissiorfiit September 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...2 Indledning...3 Baggrund...3 Kommissorium...3 Problemstillinger...4 Status og fremtidige forventninger...7 Vandforbrug...7

Læs mere

Lolland Kommune: 12. Nystedvej (stiunderføring) 13. Højminde (markvejsunderføring) 14. Kjærstrup ("den gamle roebaneviadukt")

Lolland Kommune: 12. Nystedvej (stiunderføring) 13. Højminde (markvejsunderføring) 14. Kjærstrup (den gamle roebaneviadukt) Til kamp for stier og småveje! Nedenstående opgørelse bragtes i Folketidende d. 15. oktober 2011. Den opregner 11 mindre veje og 3 stier, der ikke overlever den påtænkte udbygning af jernbanen over Lolland

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland

Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland Notat 21.11.13 Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland Bjarne Jensen har stillet en række spørgsmål til den metode, der er anvendt til fastsættelse af passagergrundlaget

Læs mere

Turisme. Turismen 2006-2009 2010:2. Sammenfatning

Turisme. Turismen 2006-2009 2010:2. Sammenfatning Turisme 21:2 Turismen 26-29 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 29 Figur 1. Hermed offentliggøres tallene for fly- og krydstogtpassagerstatistik. Publikationen indeholder et estimat over

Læs mere

Air Greenland 2010. SULUK, 2011 nr. 01. Nuuk 2010. Air Greenland 2010. Årsrapport 2009. 15. marts 2010.

Air Greenland 2010. SULUK, 2011 nr. 01. Nuuk 2010. Air Greenland 2010. Årsrapport 2009. 15. marts 2010. 482 Litteraturliste Air Greenland 2006 Notat vedrørende vejrbetinget regularitet og turbulens Udgivet som bilag til Opdateret delrapport vedr beflyvningslogistik dateret 5/4-2006 December 2006 Air Greenland

Læs mere

Trængsel gør det svært at være pendler

Trængsel gør det svært at være pendler Af seniorchefkonsulent Annette Christensen, anch@di.dk Juni 2017 Trængsel gør det svært at være pendler Mere end hver tredje pendler oplever dagligt trængsel og forsinkelser, viser ny undersøgelse. Den

Læs mere

Cykling og samfundsøkonomi - med resultater for cykelsuperstierne

Cykling og samfundsøkonomi - med resultater for cykelsuperstierne Cykling og samfundsøkonomi - med resultater for cykelsuperstierne Incentive Holte Stationsvej 14, 1. DK-2840 Holte Incentive.dk VI FJERNER GÆTVÆRK FRA BESLUTNINGER Side 1 Hvem gavner cykelsuperstierne?

Læs mere

Bilag Nukissiorfiit. a. 3 sider tekstbilag + 3 kortbilag. 2. Departement for Bolig, byggeri og infrastruktur. a. 4 sider tekstbilag

Bilag Nukissiorfiit. a. 3 sider tekstbilag + 3 kortbilag. 2. Departement for Bolig, byggeri og infrastruktur. a. 4 sider tekstbilag KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Sanarfinermut Avatangiisinullu Ingerlatsivik / Anlægs- & Miljøforvaltning Illoqarfimmik Inerisaaneq / By - & Boligudvikling Pilersaarusiorfik / Planafdeling Bilag 2 1. Nukissiorfiit

Læs mere

Gennemgang af de fire områder, der er lagt op til at gennemføre via kommuneplantillæg

Gennemgang af de fire områder, der er lagt op til at gennemføre via kommuneplantillæg Gennemgang af de fire områder, der er lagt op til at gennemføre via kommuneplantillæg Torup - Hvidelandsgården I Torup arbejder Torup Ting for at sikre en rolig og langsigtet udbygning af landsbyen, som

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Grønland i årstal. 2500 f.v.t. Independence-I-kulturen. De første mennesker kommer fra Canada til Grønland og slår sig ned i Nordøstgrønland.

Grønland i årstal. 2500 f.v.t. Independence-I-kulturen. De første mennesker kommer fra Canada til Grønland og slår sig ned i Nordøstgrønland. Grønland i årstal 2500 f.v.t. Independence-I-kulturen. De første mennesker kommer fra Canada til Grønland og slår sig ned i Nordøstgrønland. 2100 f.v.t. Saqqaq-kulturen. Folket der indvandrer fra vest

Læs mere

20 OG NY AFGRÆNSNING AF OMRÅDERNE

20 OG NY AFGRÆNSNING AF OMRÅDERNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 PHÆVELSE AF OMRÅDE A 20 OPHÆVELSE AF OMRÅDE 20 OG NY AFGRÆNSNING AF OMRÅDERNE OMRÅDERNE A 21, A 22 22 OG D3 D3 1. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 Hermed foreligger det af Ilulissat Kommunalbestyrelse

Læs mere

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Anne Skovbro //Direktør //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Den sammenhængende by 1. Temaer i Kommuneplan 2015 Boliger Sammenhæng Erhverv Greater

Læs mere

Dit næste valg Færøerne

Dit næste valg Færøerne m ø d e r f i r m a r e j s e r k o n f e r e n c e r o p l e v e l s e r Dit næste valg Færøerne ISLAND Tórshavn FÆRØERNE SHETLAND NORGE SKOTLAND ENGLAND DANMARK w w w. g r e e n g at e. f o 2 3 Færøerne

Læs mere

TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004

TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen TRAFIKANLÆG, Undersøgelser i 2004 Delopgave : Regional lufthavn i Qaqortoq Emne : Besigtigelse 01.12.2004 INUPLAN A/S Sag: 200847.07 NIRAS Greenland A/S Sag: 00.642.03

Læs mere

Til Langeland Kommune

Til Langeland Kommune Til Langeland Kommune Vedrørende byggeri på Daloon grunden Bellevue 6 Rudkøbing vil jeg gerne vide om der ikke findes plantegninger med mål på så man kunne se hvordan de forskellige bygninger placeres

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen Investeringer KKR HOVEDSTADEN i fremtiden Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen 21. april 2008

Læs mere

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr.

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr. NOTAT RÅDHUSET Dagtilbudskapacitet og behov i distrikt Nord/Midt Dette notat vedrører sammenhængen mellem kapacitet til børnepasning og det forventede behov i distrikt Nord/Midt i de kommende år. Det forventede

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

Pressemøde 16. juni Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen

Pressemøde 16. juni Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Pressemøde 16. juni 2015 Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Anlægsområdet projektforløb og igangværende arbejder Et anlægsforløb Et anlægsprojekt på over 10-15 mio. kr.

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen Notat Indledning På baggrund af beslutningen på fællesmødet mellem Planudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 5.oktober 2015 har administrationen undersøgt en række muligheder for placering af 80

Læs mere

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Tilbageblik og overvejelser for selskaberne og de næste fire år.

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Tilbageblik og overvejelser for selskaberne og de næste fire år. Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Tilbageblik og overvejelser for selskaberne og de næste fire år. Hvilke investeringer ligger der og venter; lufthavne, havne, kommunikation

Læs mere

ANALYSENOTAT 2017 blev godt, 2018 bliver rekordernes år

ANALYSENOTAT 2017 blev godt, 2018 bliver rekordernes år ANALYSENOTAT 2017 blev godt, 2018 bliver rekordernes år AF CHEFØKONOM STEEN BOCIAN Resumé 2017 går på hæld og så kan det jo være meget nyttigt at gøre status over året, der gik, samt kaste et hurtigt blik

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere