PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER"

Transkript

1 PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER 1 Udskrivning af turneringer DHF (DHF) har den eksklusive ret til at navngive, samt alle øvrige rettigheder til nedennævnte turneringer, der udskrives årligt: a) En Danmarksturnering for henholdsvis Damer/Herrer, hver omfattende en 2. division og en 3. division. Propositioner for DT, se b) En Danmarksturnering for U-18 og U-16 Piger/Drenge opdelt i en vest/øst Liga afsluttende med et slutspil. Kvalifikation til Liga afvikles for Distriktsforbundenes/Regionens foranstaltning. Vest Liga administreres af Jydsk Håndbold Forbund (JHF) og Øst Liga administreres af Håndbold Region Øst (HRØ) underlagt retningslinjer udstukket af DHF. Propositioner for Liga for U-18 og U-16 Piger/Drenge, se 14. c) Et slutspil om DM for henholdsvis U-14 Piger/Drenge. Propositioner for DM for U-14 Piger/Drenge, se Administrative bestemmelser vedr. turneringerne 2.1 Alle retningslinjer vedrørende DHF s turneringer for øvrige rækker besluttes af DHF's Turneringsudvalg. 2.2 Alle af DHF udskrevne turneringer for øvrige rækker afvikles efter disse generelle Propositioner. 2.3 Turneringerne afvikles efter Spillereglerne, DHF's Turneringsreglement for øvrige rækker og Propositionerne for turneringen. 2.4 I tilfælde, hvor Spilleregler og Turneringsreglement for øvrige rækker ikke er i overensstemmelse med Propositionerne, er herværende Propositionernes bestemmelser gældende. 2.5 Overalt i Propositionerne skal bestemmelserne forstås gældende herrer for sig og damer for sig. 2.6 Retningslinjer for administration af DHF s turneringer for øvrige rækker a) 2. division pulje 1-2 administreres af JHF. 2. division pulje 3 administreres af HRØ. b) 3. division pulje 1-4 administreres af JHF og pulje 5-6 administreres af HRØ. c) Det administrerende Distriktsforbund/Region holder løbende DHF s Turneringsudvalg orienteret om turneringernes gennemførelse. d) Det administrerende Distriktsforbund/Region modtager, indsamler og behandler protester.

2 Bøder og gebyrer, iht. gebyrlisten og bøderegulativet, tilfalder de administrerende Distriktsforbund/Region. e) Indberetninger fra dommerne vedrørende spillere og officials samt øvrige indberetninger tilgår det administrerende forbund og behandles her. Administrationsgebyr og bøder tilfalder det administrerende Distriktsforbund. f) Indsigelser mod administrerende Distriktsforbunds/Regions beslutninger vedr. DHF s turneringer for øvrige rækker behandles af DHF s Turneringsudvalg. 3 Generelle bestemmelser vedr. turneringerne 3.1 Definitioner i forbindelse med Propositionerne. a) For hold der deltager i 2. og 3. division og de tilhørende op/nedspil, gælder, at en spiller kun er spilleberettiget til disse op- og nedspilskampe, såfremt spilleren var spilleberettiget for samme forening i sidste spillerunde. b) Hvor der i Propositionerne er anvendt udtrykket "EC-afgørelse" betyder det, at der afvikles to kampe alene om points, og i tilfælde af pointlighed efter disse to kampe, skal der findes en vinder, som det er beskrevet i Turneringsreglement for øvrige rækker stk c) Hvor der i Propositionerne er anvendt udtrykket det højest placerede hold, forstås det hold, der 1) har opnået den bedste placering i turneringen, og dernæst 2) ved samme placering i hver sin pulje har opnået det bedste resultat efter bestemmelserne i Turneringsreglement for øvrige rækker stk d) Ved op- og nedrykningskampe mellem to hold, der har deltaget i rækker på forskellige niveauer i turneringen, gælder ved forskelligheder i Reglementer og Propositioner de vilkår, som er gældende for den højst rangerende af de to rækker. For 2 hold på samme niveau, som spiller opspil til en højere række, spilles efter de vilkår, som har været gældende for den ordinære turnering. Undtagelser: Spilleberettigelse jf. Ligareglementet 43 Krav til trøjefarve på målvogtere 91. U-18 og U-23 særreglerne gælder ikke for foreninger, der spiller op til 3.division. Uanset bestemmelserne i DHF s Ligareglement og/eller DHF s Propositioner for øvrige rækker, kan en forening i 2.division ikke benytte U-23 særreglen i opspillet til en højere række. e) Ordet "koncern" bruges i 10 i den betydning, som fremgår af Årsregnskabslovens definitionsbilag. Bilaget er indsat efter Propositionerne og forefindes på Spilletidspunkt Dato og spilletidspunkt for kampene fastsættes af det Turneringsudvalg, som administrerer den pågældende turnering.

3 3.3 Spillested Spillestedet fastlægges af Turneringsudvalget for den pågældende turnering. 3.4 Flytteregler Ansatte kampe bør principielt ikke flyttes, men a) En forening kan forlange en kamp flyttet, såfremt DHF/foreningens Distriktsforbund/Region eller et udenlandsk forbund på den ansatte kampdato har disponeret over en eller flere spillere, uanset om disse spillere måtte tilhøre en anden aldersgruppe end den, der berøres af en eventuel flytning, hvis spillerne har deltaget på det pågældende hold i mindst halvdelen af de på tidspunktet spillede kampe for det pågældende hold. b) DHF/Distriktsforbund/Region kan forlange en kamp flyttet, såfremt det har udpeget en foreningstræner som træner for et udvalgt hold, og dette udvalgte hold er forpligtet til at deltage i stævner eller forbunds/regionskampe for samme dag, hvor der er ansat en turneringskamp for et hold, som træneren har ansvaret for. Anmodning om flytning af en kamp efter a) eller b) skal fremsættes til turneringsledelsen straks efter meddelelse om udtagelsen. Gennemførelsen af flytningen følger c). c) Flytning af kampe på en forenings begæring kan finde sted på betingelse af, at der 7 dage før den fastsatte spilledag, eller 7 dage før den nye spilledag foreligger følgende: 1) En skriftlig accept af flytning og ny spilledato med angivelse af tid og sted fra de implicerede foreninger. 2) Et forslag til en spilledato, der kan ligge indtil 21 dage senere end den først ansatte dato. Ingen kamp kan flyttes til et senere tidspunkt end otte dage før sidste spillerunde. 3) En udfyldt og underskrevet flytteblanket. Flyttegebyr opkræves efterfølgende foreningen iht. gebyrlisten. 4) Gebyr for flytning af kampe i 2. og 3. division samt ungdomsligaerne/divisionerne iht. gebyrlisten. Hvis arrangørforeningen tilhører det administrative Distriktsforbund/Region for kampen, går flyttegebyret fuldt ud til dette forbund/denne Region. Hvis arrangørforeningen tilhører et andet Distriktsforbund/Region, fordeles gebyret med 2/3 til det administrerende Distriktsforbund/Region og 1/3 til det forbund, hvor arrangørforeningen er hjemmehørende. d) Kampe i sidste spillerunde i en turnering kan som udgangspunkt ikke flyttes på et Distriktsforbunds/Regions eller en forenings begæring. 3.5 Indberetninger og protester - indsendelse og afgørelse Indberetninger og protester fra kampe i Danmarksturneringen for øvrige rækker og de af kampene i op- og nedspillet, hvor mindst det ene hold er deltager i Danmarksturneringens øvrige rækker til og med indledende puljespil i 2. division Op, indsendes til administrerende Distriktsforbund/Region.

4 3.6 Afvigelser fra Turneringsreglement for øvrige rækker og Spilleregler a) Uanset bestemmelserne i Spillereglerne gælder, at antallet af spillere på et hold maksimalt må udgøre 12. b) I Danmarksturneringen er det et krav, at anvendelse af afsmittelige klæbemidler er tilladt på spillestedet. c) Reglerne om Team Time Out er kun gældende i slutkampene i op/nedspillet mellem 2. division og 1. division, samt i ungdomsligaerne. Bemærk: Hvert hold har ret til 3 Team Time Outs i løbet af en kamp. Der kan max. benyttes op til 2 Team Time Outs i en halvleg af en kamp. Mellem to Team Time Outs fra det samme hold, skal modstanderholdet mindst én gang have været i boldbesiddelse. Indenfor de sidste 5 minutter af kampen er kun én Team Time Out tilladt. d) Reglen om, at farver på holdofficials trøjer som kan skabe forveksling med modstanderholdets markspillere, ikke er tilladt, gælder ikke i øvrige rækker.(reglement for udskiftningsområdet). e) Reglen om, at alle spillere, der fungerer som målvogtere på samme hold, skal bære ens trøjefarve, gælder ikke i øvrige rækker. f) Uanset bestemmelserne i Spillereglerne gælder, at alle holdofficials har ret til at nedlægge protester. g) Spillere i 2. division og nedefter samt spillere i ungdomsrækkerne må uden dispensation benytte næseskinne og knæskinne. Der må ikke være skarpe kanter, der kan være til fare for med - og modspillere. Dommerne træffer den endelige afgørelse på stedet om hvorvidt udstyret er i forsvarligt stand. Dispensationen gælder ikke i opspillet til 1.division. h) Det er tilladt at spille med hovedbeklædning i form af tørklæde/eller hjelm (sidstnævnte dog kun muligt for målvogtere). For begge gælder særlige forholdsregler for udformning. Se DHF s hjemmeside. Ansøgning om tilladelse til at benytte hjelm, skal fremsendes administrerende Distriktsforbund/Region vedlagt foto og lægeerklæring. i) Der er særregler for U-18, U-16 og U-14 rækkerne. a) Det er ikke tilladt med mandsopdækning b) Udskiftning er kun tilladt, når holdet er i boldbesiddelse Der henvises til fortolkninger på spiludvikling på hjemmesiden hos de administrerende Distriktsforbund/Region. 3.7 Dommerbestemmelser a) Dommere til kampene i 2. og 3. division, i Danmarksturneringen for U-18 og U-16 ansættes af Distriktsforbund/Region. Dommere til op/nedspillet ansættes af DHF s Dommerudvalg, såfremt mindst et af holdene hører til den kategori, som dette udvalg ansætter dommere til.

5 b) Dommerne skal være i besiddelse af et af DHF udstedt, gyldigt dommerkort. c) Hvis de ansatte dommere ikke er mødt, eller der ikke er blevet ansat dommere til kampen, følges kommentaren til Spillereglernes stk. 17:6 med den tilføjelse, at mindst én af de således udpegede dommere skal være i besiddelse af et gyldigt dommerkort. d) Dommere i Danmarksturneringen og i Danmarksturneringen for U-18 og U-16, betales efter de af DHF fastsatte takster. 3.8 Overtrædelser af bestemmelser vedrørende turneringernes afvikling. Hvis en forening i forbindelse med en kamp overtræder de gældende bestemmelser, kan foreningen idømmes en bøde iht. bøderegulativet, ligesom den pågældende forening kan erklæres for taber af kampen. 4 Særlige krav til begge de deltagende foreninger 4.1 Begge foreninger skal senest 20 minutter før kampen udfylde et holdkort og i underskrevet stand aflevere dette til tidtagerbordet. Vedr. U-markeringer se DHF s Turneringsreglement for øvrige rækker stk Efter kampens afslutning afleveres holdkortet til dommerne, som underskriver, hvorefter den arrangerende forening fremsender holdkortet til det administrerende Distriktsforbund/Region. 4.3 Spillere, der er opført på holdkortet, men ikke har deltaget i kampen, kan umiddelbart efter kampen slettes ved overstregning. Anmodning om sletning fremsættes over for kampens sekretær. Det er en forudsætning for sletningen, at den sker med dommernes godkendelse. 4.4 Senest 20 minutter før kampens start skal holdene forevise deres spilledragt for dommerne. Brug af den sorte trøjefarve er ikke tilladt. Overtrædelse heraf kan medføre bøde iht. bøderegulativet. 4.5 Begge hold og dommerne er forpligtet til at være klar fem minutter før opgiverkast. 4.6 Holdene har ret til at bære reklame i kampene under overholdelse af bestemmelserne i det særlige Reglement for reklamer på sports- og træningstøj samt rekvisitter. 4.7 I alle turneringsrækker under DHF, gælder en hilsepligt, hvor deltagerne efter nærmere retningslinjer siger hinanden tak for kampen. Diskvalificerede spillere er ikke tvunget til at deltage i hilsepligten. Ved manglende deltagelse i denne hilsepligt, kan foreningen idømmes en bøde iht. bøderegulativet. Ved manglende deltagelse i denne hilsepligt af flere end 2 spillere, betragtes dette som usportslig optræden af foreningen som iht. 8 i Turneringsreglement for øvrige rækker, kan idømmes en bøde iht. bøderegulativet.

6 5 Særlige krav til arrangerende forening 5.1 Den i turneringsprogrammet først nævnte forening er kampens arrangør. I Danmarksturneringen samt i Danmarksturneringen for U-18 og U-16 hold, stiller hjemmeholdet altid op i sin officielt anmeldte spilledragt. Se turneringsreglement for øvrige rækker stk Den arrangerende forening skal stille med kampens tidtager og sekretær, med mindre disse på forhånd er udpeget af DHF/Distriktsforbund/Region. 5.3 Det er arrangørforeningens ansvar at sikre, at nødvendige effekter til gulvaftørring er til stede i hallen. 5.4 Den arrangerende forening af en kamp er pligtig til straks og senest et kvarter efter vedkommende kamps afslutning at indtelefonere resultatet. 5.5 Den arrangerende forening skal være parat til at modtage det gæstende hold og kampens dommere en time før kampens officielle starttidspunkt. 5.6 Hvis der ikke er afsat tid til opvarmning på spillepladsen inden kampen, må det gæstende hold anvises opvarmningsmulighed andetsteds mindst en halv time inden kampens start. 5.7 Senest 20 minutter før kampens start skal tidtager og sekretær overfor dommerne kunne forevise et udfyldt holdkort, der er underskrevet af de to holds A-ansvarlige. 5.8 Senest 20 minutter før kampens start skal arrangøren aflevere to gode, reglementerede bolde til dommerne, der vælger kampbolden. 5.9 Speaker a) Det gæstende hold præsenteres først. b) Kampens speaker har under kampen først og fremmest til opgave at annoncere mål, målscorer og stilling. Al annoncering skal respektere almindelig fair play over for begge hold og alle officials. c) Det er tilladt at annoncere sponsorer og afspille musik. Begge foreninger skal have samme muligheder, men den tilrejsende forening kan dog kun kræve sponsorannoncering og musik, hvis hjemmeholdet bruger denne mulighed. d) Musik og/eller annoncering skal være afsluttet inden opgiverkastet eller genoptagelse af spillet efter Time Outs Arrangøren har pligt til at sikre, at holdene har samme mulighed for at kunne anvende de rettigheder, som "Reglement for udskiftningsområdet" giver dem.

7 5.11 Tilskuere a) Arrangøren har pligt til at udøve en passende kontrol med tilskuernes optræden, men der skal være en reel margin for tilskuernes udfoldelse, herunder for anvendelse af musikinstrumenter. b) Brug af kompressorhorn, elektroniske megafoner, fyrværkerilignende genstande og fløjter er ikke tilladt. c) Kampens dommere har ret til at afbryde kampen og forlange tilskuere bortvist ved særlig grov optræden En forening kan af Turneringsudvalget idømmes en bøde iht. bøderegulativet for manglende varetagelse af arrangørforpligtelserne. I meget grove tilfælde eller gentagelsestilfælde kan der blive tale om fratagelse af hjemmebane i en eller flere kampe, hhv. pålæg om afvikling af en eller flere kampe uden tilskuere (uden økonomisk kompensation) Hvis der til kampen er ansat en dommerudvikler, skal denne være sikret siddeplads med god oversigt Den arrangerende forening skal give adgang for 16 deltagere og stille 6 fribilletter (siddeplads) til rådighed for den tilrejsende forening. Herudover skal den arrangerende forening på begæring fra den tilrejsende forening fremsende tilbud på køb af billetter til kampen, der minimum skal udgøre 10 % af hallens kapacitet af henholdsvis sidde og ståpladser. Tilbuddet skal fremsendes senest 2 dage efter begæring er fremsat med oplysning om hallens samlede kapacitet af henholdsvis siddepladser og ståpladser, antallet af pladser i hver af kategorierne, der kan købes af den tilrejsende forening og hvilken pris billetterne kan købes til. Prisen på billetterne må ikke sættes højere end billetter i tilsvarende kategorier sælges til anden side. Endvidere skal angives seneste frist for afgivelse af bindende accept på køb af billetter. Ved kampe i grundspillet må denne acceptfrist ikke fastsættes tidligere end 5 døgn før kampen finder sted. Ved kampe i slutspillet samt kampe i op- /nedspillet må acceptfristen ikke fastsættes tidligere end 1 døgn efter den kamp, der giver kvalifikation til at spille kampen. Efter den fastsatte tidsfrists udløb, er den arrangerende forening berettiget til at sælge de billetter til anden side, som den tilrejsende forening ikke har afgivet bindende accept på køb af. Efter acceptfristens udløb fremsendes faktura på billetterne med seneste betalingsfrist, der ikke kan fastsættes tidligere end kampdagen. 6 Særlige krav til tilrejsende forening 6.1 Den tilrejsende forening skal tilrettelægge sin rejse, så holdet er fremme senest 1 time før kampstart. 6.2 Så snart en forening eller dennes hold bliver bekendt med forsinkelser, skal rejseplanerne ændres så godt som muligt og meddeles den arrangerende forening. Efterfølgende skal den pågældende forening indsende en redegørelse til det administrative Distriktsforbund/Region.

8 Bemærk bestemmelserne i Turneringsreglement for øvrige rækker stk såfremt holdet ikke er i stand til at nå frem til den pågældende kamp. Afbud på grund af vejrliget Såfremt der opstår en situation med specielle dårlige vejrforhold, hvor myndighederne fraråder udkørsel, eller hvor broer er lukkede, samt situationer, hvor det kan dokumenteres, at anvendelse af anden form for offentligt transportmiddel er umuligt, vil afbud til en kamp kunne accepteres som lovlig. Den forening, der finder at måtte melde afbud, må telefonisk indhente accept fra det administrerende Distriktsforbund/Region forinden rejsen afbrydes. Herefter skal foreningen orientere såvel hjemmehold som kampens dommere om afbuddet. Senest 48 timer efter kampens oprindelige spilletidspunkt skal der foreligge såvel skriftlig orientering om forholdet samt et forslag til nyt spilletidspunkt hos det administrerende Distriktsforbunds/Regions administrative leder eller den ansvarlige Turneringsudvalgsformand. Såfremt anførte procedure ikke overholdes, regnes holdene som udeblevet fra kampen. 6.3 Den tilrejsende forening skal senest fem dage inden kampen på forlangende meddele arrangøren sin holdopstilling eller en forpligtende bruttotrup på indtil 12 spillere. 6.4 Den tilrejsende forening skal til kampe i Danmarksturneringen for seniorer medbringe to fra hinanden klart afvigende sæt spilletøj, hvor hovedfarven på det ordinære sæt spilletøj ikke må forefindes på skiftetrøjerne. 7 Bestemmelser vedr. TV og video 7.1 a) I alle kampe udskrevet af DHF og EC- kampe i Danmark, er det tilladt såvel de implicerede foreninger som andre foreninger at optage kampene på video. b) Ønsket om videooptagelse skal fremsættes over for arrangøren, der skal anvise en rimelig standplads, for tredjepart mod betaling af de pladser, der optages. c) Foreningernes egenproduktioner af film og video må ikke udnyttes kommercielt uden tilladelse fra DHF s bestyrelse. d) Tvivlsspørgsmål angående rettigheder, udlejning, offentlige forevisninger, lokale TV-udsendelser etc. afgøres af DHF s bestyrelse. 7.2 Bestemmelser for økonomi i forbindelse med tv-transmissioner fremgår af de enkelte turneringers Propositioner. 8 Bestemmelser vedr. økonomi for rejser 8.1 Til økonomisk hjælp for foreninger i 2. og 3. division, der skal passere Storebælt, oprettes en bropulje, der administreres af DHF. Bropuljens midler findes ved en enslydende opkrævning til alle foreninger, der deltager i de nævnte rækker.

9 Alle foreninger fra de nævnte rækker modtager et tilskud svarende til betalingen for en bus tur/retur for hver rejse over Storebæltsbroen, idet de to første rejser tur/retur dog afvikles for foreningens egen regning. Opkrævningsbeløbet beregnes hvert år efter puljeinddelingen af DHF s økonomiudvalg. Opkrævningsbeløb fremgår af gebyrlisten. Opkrævning til bropuljen vedrørende 2. og 3. division sker samtidig med opkrævning af startgebyr af eget Distriktsforbund/Region. 9 Bestemmelser vedr. økonomi, regnskabsaflæggelse og fribilletter 9.1 Entréindtægten for ordinære turneringskampe tilfalder den arrangerende forening. Billetprisen fastlægges af den arrangerende forening og kan efter foreningens afgørelse dække en eller flere kampe i sammenhæng eller sælges gældende for en hel sæson. Den arrangerende forening forestår selv billetsalg og kontrol ved kampene. 9.2 Ved omkampe udfærdiger den arrangerende forening et regnskab, hvori det tilrejsende holds rejseudgifter for max. 16 personer indgår sammen med de stedlige arrangementsudgifter og dommerudgifter. Entrépriser fastlægges til mindst samme pris som i den oprindelige kamp. Rejseudgifterne fastlægges efter DHF's "Reglement for rejser": Udviser dette regnskab et overskud, tilfalder halvdelen heraf hver af de to deltagende foreninger. Udviser regnskabet et underskud, deles underskuddet ligeligt mellem de deltagende foreninger, dog således at den del af underskuddet, der vedrører rejseudgifterne, dækkes af DHF. 9.3 Fri adgang til kampe i DHF s turneringer gives således: Danmarksturneringen og Landspokalturneringen (finalerne undtaget): Alle indehavere af legitimationskort fra IHF, EHF, DIF, Team Danmark og DHF. Ledsager kan medbringes, såfremt kortet giver denne ret. Personer, der kan legitimere sig med divisionsdommerkort, udviklerkort eller som medlem af bestyrelse eller udvalg i de Distriktsforbund/Region, hvis foreninger deltager i den pågældende kamp, samt indehavere af pressekort har samme ret som ovenstående. Hvis legitimationskortet er udlånt og præsenteres af en anden end indehaveren, giver det kun adgang for en enkelt person. Ved forhåndsanmeldelse inden 6 dage før arrangementet skal der sikres denne personkreds reserveret siddeplads. Finaler i Danmarksturneringen samt Landspokalturneringen:

10 Alle indehavere af legitimationskort fra IHF, EHF, DIF, Team Danmark og DHF. Ledsager kan medbringes, såfremt kortet giver denne ret. Endvidere indehavere af pressekort samt medlemmer af bestyrelsen i de Distriktsforbund/Region, hvis foreninger deltager i den pågældende kamp. Hvis legitimationskortet er udlånt og præsenteres af en anden end indehaveren, giver det kun adgang for en enkelt person. Ved forhåndsanmeldelse inden 6 dage før arrangementet, skal der sikres denne personkreds reserveret siddeplads. 9.4 Administrerende Distriktsforbund/Region udbetaler på foreningernes vegne honorar, befordrings- og fortæringsgodtgørelse m.v. til dommerne i 2. division Herrer og U-18 Liga drenge, og forbundet har oplysningspligt overfor Told & Skat. Til dækning af disse udgifter indbetaler foreningerne et af økonomiudvalget fastsat beløb pr. kamp til DHF. Foreninger i 2. og 3. division samt foreninger i U-18 Liga Drenge betaler et beløb til dommernes rejsepulje efter retningslinjer fastsat af økonomiudvalget og de administrerende Distriktsforbund/Region. 9.5 Principielt gennemføres Danmarksturneringen for de deltagende foreningers egen regning. DHF giver ved forhåndsansøgning tilskud til: a) Nødvendige flyrejser, når kamptidspunktet kræver det eller økonomiudvalget i forvejen har godkendt det. Størrelsen af tilskuddet svarer til den del af udgifterne, der overstiger den normale rejseudgift inkl. evt. sparede udgifter til forplejning. b) Udgifter til overnatning, hvis dette er nødvendigt. Udgiften kan ikke overstige Statens gældende takster. For den efterfølgende dag udbetales godtgørelse iht. Reglement for rejser. Der ydes ikke tilskud, hvis placeringen af kamptidspunktet er et ønske fra den pågældende forening. c) Desuden kan økonomiudvalget i tilfælde, hvor der er tale om ekstraordinært store rejse- og opholdsudgifter, bevilge tilskud. Ansøgning om tilskud fremsendes efter turneringens afslutning sammen med regnskab for sæsonen til DHF's økonomiudvalg. Ansøgning skal foreligge senest 14 dage efter turneringens sidste kamp. 10 DANMARKSTURNERINGEN Overordnede bestemmelser 10.1 Ingen forening - hhv. et holdfællesskab og dets tilhørende foreninger - kan have mere end et hold for damer og et hold for herrer i Liga eller 1. division Oprykningsberettigede fra 2. division er derfor kun hold fra foreninger, der ikke i forvejen har et hold i Liga eller 1. division Foreningers 2. hold er oprykningsberettigede til 2. division under forudsætning af:

11 a) at foreningens 1. hold er placeret i Liga eller som nr. 9 eller bedre i 1. division, (placeringen som nr. 9 kan dog forskydes afhængigt af antallet af direkte oprykkere fra 2.division), eller b) 1. holdet er placeret på en direkte oprykningsgivende plads til 1. division Oprykningsberettigede til 2. division er således foreninger i 3. division, hvis 1.hold har placeret sig på en direkte, oprykningsberettiget plads eller har opnået oprykning gennem kvalifikationskampe Såfremt et direkte oprykningsberettiget hold i 2. og 3. division ikke ønsker at rykke op efter turneringsafslutningen, skal dette meddeles det administrerende Distriktsforbund/Region senest 5 dage før sidste spillerunde. Som en konsekvens af den manglende oprykning starter holdet med minus 6 point i den efterfølgende sæson samt idømmes en bøde iht. bødelisten. Ved gentagelse indenfor de efterfølgende 5 år idømmes en bøde iht. bødelisten Såfremt et oprykningsberettiget hold i 2. og 3. division, placeret mellem de 4 øverste i rækken, ikke ønsker at deltage i Op-/nededspillet efter turneringsafslutningen, skal dette meddeles det administrerende Distriktsforbund/Region senest 5 dage før sidste spillerunde. Som en konsekvens af den manglende deltagelse idømmes holdet en bøde iht. bødelisten. a) Retten til Op-/nededspillet går ikke videre til det underliggende hold. b) Hold placeret som nr. 5 eller lavere i rækken vil ikke være oprykningsberettiget. 11 Turneringsbestemmelser for 2. og 3. division division består af 36 hold, der af Turneringsudvalget deles i tre puljer à 12 hold. Damer og Herrer hver for sig division består af 72 hold, der af Turneringsudvalget deles i seks puljer à 12 hold, (herrer og damer hver for sig), idet det skal tilstræbes, at der sker en jævn fordeling af 2. hold Foreningerne i 2. og 3. division spiller en dobbeltturnering, der begynder om efteråret og slutter om foråret. Et turnerings år er gældende fra 1/7 til 30/6 i det følgende år. De ovennævnte dobbeltturneringer betegnes i det efterfølgende som grundspillet Generel økonomi for Danmarksturneringen: a) Til dækning af administrations- og deltagelsesudgifter indbetaler hver forening et deltagelsesgebyr tillige med et beløb til bropuljen. Se gebyrregulativet. b) Deltagelsesgebyr og bropuljegebyr for 2. og 3. division opkræves af eget Distriktsforbund, der af dette beløb overfører et beløb til det administrerende Distriktsforbund/Region. Se gebyrregulativet Den arrangerende forening fastsætter selv billetpriserne og forestår selv billetsalg og billetkontrol.

12 12 Danmarksturneringens afvikling 12.1 Danmarksturneringen for 2. og 3. division afvikles som et grundspil, hvor alle møder alle i en ude- og en hjemmekamp. Hertil kommer en direkte op- og nedrykning mellem rækkerne efter særlige bestemmelser som angivet i 12.3 samt et op- og nedrykningsspil som angivet i De tre puljevindere i 2. division samt de seks puljevindere i 3. division tildeles af DHF en erindringspræmie til ejendom Op- og nedrykning a) Som udgangspunkt rykker fra 1. divisionspuljerne ved grundspillets afslutning de tre lavest placerede hold ned i 2. division og erstattes af det bedst placerede, oprykningsberettigede hold i de tre underliggende 2. divisionspuljer. b) Hold, der skal rykke direkte op i 1. division, skal have vundet puljen. Hvis dette ikke er tilfældet, rykker der et hold mindre ned fra 1. division for hvert ikkeoprykningsberettiget hold, der vinder en 2. div. pulje, og det bedst placerede oprykningsberettigede hold fra den pulje, hvor der ikke var en direkte oprykning, deltager så i det indledende puljespil jf c) Fra 2. divisionspuljerne rykker ved grundspillets afslutning de to lavest placerede hold ned i 3. division og erstattes af det bedst placerede, oprykningsberettigede hold i de seks underliggende 3. divisionspuljer. d) En forenings 2.hold er oprykningsberettiget til 2. division under forudsætning af: 1) at foreningens 1.hold er placeret som nr. 9 eller bedre i 1. division,(placering som nr. 9 i 1.division kan forskubbes. Se 12.4) eller er placeret i Ligaen, eller 2) at foreningens førstehold har placeret sig på en direkte oprykningsgivende plads til 1. division. e) Selv om en forening efter grundspillets afslutning med sit 2.hold har opnået en placering, der berettiger til at fortsætte i 2. division, må holdet dog rykke ned i 3. division, såfremt foreningens 1.hold har placeret sig ringere end nr. 9 i 1. division. (Placering som nr. 9 i 1.division kan forskubbes. Se 12.4.) Ved nedrykningen vil holdet blive placeret på rækkens nederste, direkte nedrykningsgivende plads. f) Det bedst placerede oprykningsberettigede hold fra hver af 3. divisions seks puljer rykker op i 2. division og erstatter de seks nedrykkere derfra. g) Det næstbedst placerede oprykningsberettigede hold fra hver af de seks 3. divisionspuljer deltager i Op-/nededspillet mellem 2. division og 3. division, som anført nedenfor. h) De som nr. 11 og 12 placerede hold i hver af 3. divisions seks puljer rykker direkte ned i Distriktsforbundenes/Regionens øverste rækker, mens det som nr. 10 placerede hold i hver af de seks puljer deltager i et Op-/nededspil som anført nedenfor. i) De 12 nedrykkende hold erstattes af det bedst placerede oprykningsberettigede hold fra distriktsforbundenes/regionens øverste rækker med: JHF 8, FHF 1, HRØ 3. Herudover deltager de respektive oprykningsberettigede nr. 2 placerede hold i et opspil jf

13 j) Ingen forening kan have mere end ét hold for Damer og ét hold for Herrer i 3. division. k) Foreningens øvrige hold er oprykningsberettigede til 3. division under forudsætning af: 1) at foreningens højere rangerede hold er placeret som nr. 9 eller bedre i 2. division eller er placeret i en højere række, eller 2) har et hold placeret i 3. division, der har placeret sig på en direkte oprykningsgivende plads til 2. division. l) En forenings andet- eller tredjehold må uanset sin egen placering i en af 3. divisionspuljerne rykke ned i sit Distriktsforbunds/Regions øverste række, hvis det umiddelbart højere rangerende hold fra samme forening har placeret sig som nr. 10 eller ringere i sin pulje i 2. division. Ved nedrykningen vil holdet blive placeret på rækkens nederste direkte nedrykningsgivende plads. m) Hvis et andet- eller tredjehold kvalificerer sig til deltagelse i Op-/nededspil og det viser sig, at holdet er afhængigt af grundspillets endelige placering på det overliggende hold fra samme forening, kan det administrerende Distriktsforbund/Region meddele udsættelse af kampene i Op-/nededspillet for det pågældende hold, således at disse kan afvikles efter afslutningen af det overliggende holds grundspil. n) Udover denne automatiske op- og nedrykning afvikles kampe i et Op-/nededspil mellem Danmarksturneringens øvrige rækker i kampe bedst af 2 med ECafgørelse, iht. Turneringsreglement for øvrige rækker stk Op/nedspil mellem 1. division og 2. division For den efterfølgende nummerering af 2. divisionshold gælder, at nr. 2 betegner de bedst placerede af de oprykningsberettigede hold iht. bestemmelserne. De som nr. 2 i de tre 2. divisioner spiller et særligt puljespil om retten til at spille oprykningskampe mod henholdsvis nr. 10 og 11 i 1. division. Indledende puljespil: a) 2. div. pulje 1 nr div. pulje 2 nr. 2 b) 2. div. pulje 2 nr div. pulje 3 nr. 2 c) 2. div. pulje 3 nr div. pulje 1 nr. 2 d) 2. div. pulje 2 nr div. pulje 1 nr. 2 e) 2. div. pulje 3 nr div. pulje 2 nr. 2 f) 2. div. pulje 1 nr div. pulje 3 nr. 2 Der spilles om placering 1, 2 og 3. Nr. 1 og 2 går videre til slutrunden, hvor kampene afvikles med ude/hjemmekamp med EC-afgørelser, iht. Turneringsreglement for øvrige rækker stk Holdene fra 1. division har hjemmebane i 2. kamp. Slutrunde: 1) Såfremt der er 3 oprykningsberettigede hold, der vinder hver sin 2. div. pulje, så spilles der efter følgende plan: a) Nr. 1 i puljespillet 1. div. nr. 11 b) Nr. 2 i puljespillet 1. div. nr. 10

14 Det betyder, at nr. 14, nr. 13 og nr. 12 i 1.division rykker direkte ned i 2. division. Vinderne af kampene a) og b) deltager i den efterfølgende 1. division, mens taberne deltager i den efterfølgende 2. division sammen med nr. 3 i indledende puljespil. 2) Såfremt der er 1 ikke-oprykningsberettiget hold, der vinder hver sin 2. div. pulje, så spilles der efter følgende plan: a) Nr. 1 i puljespillet 1. div. nr. 12 b) Nr. 2 i puljespillet 1. div. nr. 11 Det betyder, at kun nr. 14, og nr. 13 i 1. division rykker direkte ned i 2. division. Vinderne af kampene a) og b) deltager i den efterfølgende 1. division, mens taberne deltager i den efterfølgende 2. division sammen med nr. 3 i indledende puljespil. 3) Såfremt der er 2 ikke-oprykningsberettigede hold, der vinder to af 2. div. puljerne, så spilles der efter følgende plan: a) Nr. 1 i puljespillet 1. div. nr. 13 b) Nr. 2 i puljespillet 1. div. nr. 12 Det betyder, at kun nr. 14 i 1. division rykker direkte ned i 2. division. Vinderne af kampene a) og b) deltager i den efterfølgende 1. division, mens taberne deltager i den efterfølgende 2. division sammen med nr. 3 i indledende puljespil. 4) Såfremt der er 3 ikke-oprykningsberettigede hold, der vinder hver sin 2. div. pulje, så spilles der efter følgende plan: a) Nr. 1 i puljespillet 1. div. nr. 14 b) Nr. 2 i puljespillet 1. div. nr. 13 Det betyder, der ingen direkte nedrykning er til 2. division. Vinderne af kampene a) og b) deltager i den efterfølgende 1. division, mens taberne deltager i den efterfølgende 2. division sammen med nr. 3 i indledende puljespil Op/nedspil mellem 2. division og 3. division For den efterfølgende nummerering af 3. divisionshold gælder, at nr. 2 betegner de bedst placerede af de oprykningsberettigede hold iht. bestemmelserne. De som nr. 10 placerede hold i de tre 2. divisionspuljer spiller mod de tre vindere af puljespillet mellem de som nr. 2 placerede hold i de seks 3. divisionspuljer i en ude/hjemmekamp med EC-afgørelser, iht. Turneringsreglement for øvrige rækker stk

15 Indledende runde: a) 3. div. pulje 1 nr div. pulje 2 nr. 2 b) 3. div. pulje 3 nr div. pulje 4 nr. 2 c) 3. div. pulje 5 nr div. pulje 6 nr. 2 Slutrunde: d) Vinder a) 2. div. pulje 1 nr. 10 e) Vinder b) 2. div. pulje 2 nr. 10 f) Vinder c) 2. div. pulje 3 nr. 10 De tre vindere af slutspillet deltager i den efterfølgende 2. division, mens taberne fra indledende runde og slutspillet deltager i den efterfølgende 3. division Op/nedspil mellem 3. division og lokale rækker Det ordinære op/nedspil mellem 3. division og Distriktsforbundenes/Regionens øverste rækker afvikles i to kampe med EC-afgørelse, iht. turneringsreglement for øvrige rækker stk Holdene fra 3. division har hjemmebane i sidste kamp. Fra Distriktsforbundenes/Regionens rækker deltager to 2ére fra JHF kvalificeret iht. JHF s bestemmelser, nr. 2 fra FHF samt tre 2ére kvalificeret iht. Øst forbundenes bestemmelser herfor. Slutrunde: a) JHF nr div. pulje 1 nr. 10 b) JHF nr div. pulje 2 nr. 10 c) FHF nr div. pulje 3 nr. 10 d) HRØ nr div. pulje 4 nr. 10 e) HRØ nr div. pulje 5 nr. 10 f) HRØ nr div. pulje 6 nr. 10 De seks vindere af slutspillet spiller i 3. division, mens de seks tabere spiller i Distriktsforbundenes/Regionens øverste rækker Økonomi i forbindelse med op/nedspil a) I Op-/nededspillet til 1.division, sker afregning af dommerne via DHF med efterfølgende opkrævning hos foreningerne. b) I øvrige Op-/nededspils kampe til 2. og 3. division sker afregning af dommerne gennem det administrerende Distriktsforbund/Region via stævnelisterne med efterfølgende opkrævning hos foreningerne. c) Det tilrejsende hold har ret til 6 fribilletter (siddeplads), i 1. division opspillet dog 18 fribilletter (siddeplads). For rejser, hvor fraværstiden fra hjemstedet overstiger 8 timer, godtgøres udgifter til forplejning efter Reglement for rejser for max. 16 deltagere I tilfælde af holdudtrækninger i danmarksturneringen i perioden efter afslutning på turneringen og indtil en bestemt dato fastsat af turneringsudvalget inden næste turneringsstart, udarbejdes der en reserveholdsliste. Listen udarbejdes på baggrund af retningslinjer udstukket af turneringsudvalget med udgangspunkt i opnåede resultater i op/nedspillet.

16 Trækkes der et hold efter turneringens afslutning og frem til næste turneringsstart, tilbydes pladsen til det hold, som står øverst på listen. Takker foreningen nej går tilbuddet til den næste på listen. Foreningen der har takket nej, mister ikke sin placering på listen. Retningslinjer for reservehold Reserveholdslisten for 2. og 3. division administreres af hhv. JHF og HRØ iht. generel metode og i forhold til om holdene ligger vest/øst i henhold til den ledige plads. Det gælder, at tvangsnedrykkede hold placeres øverst på listen, såfremt de vil være berettiget til en oprykning dvs. hvis foreningens højere placerede hold har klaret frisag efter deltagelse i nedrykningsspillet. De højere rangerende hold, som taber i kvalifikationsspillet, skal indgå på listen som højest placerede reservehold efter generel metode. Alle direkte nedrykkere placeres nederst under de hold som har været gennem kvalifikationsspillet. Principper for udvælgelse af reservehold til 2. division: 2. runde 1) Bedste taber af spillet i slutrunden 2) Næstbedste taber af spillet til slutrunden 3) Dårligste taber af spillet til slutrunden iht. Generel metode: 1) Flest point 2) Bedste måldifference 3) Flest scorede mål 4) Flest scorede udebanemål 1. runde 1) Bedste taber af spillet i 1. runde 2) Næstbedste taber af spillet i 1. runde 3) Dårligste taber af spillet i 1. runde iht. Generel metode: 1) Flest point 2) Bedste måldifference 3) Flest scorede mål 4) Flest scorede udebanemål Principper for udvælgelse af reservehold til 3.division 2. runde 1) Bedste taber af spillet i slutspillet 2) Næstbedste taber af spillet i slutspillet 3) Tredjebedste taber af spillet i slutspillet 4) Fjerdebedste taber af spillet i slutspillet 5) Femtebedste taber af spillet i slutspillet 6) Dårligste taber af spillet i slutspillet iht. Generel metode: 5) Flest point 6) Bedste måldifference 7) Flest scorede mål 8) Flest scorede udebanemål

17 13 Udlånsordning U-23 kontraktspillere 13.1 En U-23 spiller er en spiller på kontrakt, som er fyldt 18 år, men ikke er fyldt 23 år inden den 1. januar i det kalenderår, hvor turneringen begynder. En kontraktforening er defineret i Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Efter forudgående aftale kan en kontraktforening udlåne en U-23 spiller til en anden kontraktforening inden for samme køn iht. bestemmelserne i denne En udlånsaftale kan maksimalt være gældende for 12 måneder og kan ikke indgås senere end den 20. januar i et år. Udlånsaftalen skal have et udløb den 30. juni i et år. En udlånsordning kan bringes til ophør med øjeblikkelig virkning på anfordring fra den udlånende kontraktforening. Bestemmelserne i Ligareglementets 46 er ikke til hinder for, at en udlånt spiller hjemtages den 1. februar eller senere Ved udlån kan en U-23 spiller tidligst blive spilleberettiget for den lånende kontraktforening 10 dage efter spillerens deltagelse i en anmeldelsespligtig kamp for den udlånende kontraktforening. Ved ophør af en udlånsaftale kan spilleren tidligst blive spilleberettiget for den hjemtagende kontraktforening 6 dage efter afslutningen af den seneste anmeldelsespligtige kamp, den pågældende spiller har deltaget i. Eventuel ikke-udstået karantæne opnået i den lånende kontraktforening følger med til udståelse i den hjemtagende forening. Tilsvarende følger ikke- udstået karantæne opnået i den udlånende forening med til udståelse i den lånende forening En kontraktforening kan i samme sæson, inden for hvert køn, maksimalt udlåne tre U-23 spillere. Udlånet kan ske til samme lånende kontraktforening eller indtil tre forskellige kontraktforeninger En kontraktforening kan i samme sæson, inden for hvert køn, maksimalt låne tre U-23 spillere. Lånet kan ske fra samme udlånende kontraktforening eller indtil tre forskellige kontraktforeninger Der kan kun indgås en udlånsaftale pr. spiller for en sæson Spillercertifikatet bliver, under udlånet, i den udlånende kontraktforening. En kopi af spillercertifikatet skal være vedhæftet kopi af udlånsaftalen til den lånende forening. Dette sker ved DHF s foranstaltning efter registrering af udlånsaftalen. På trods heraf ophører en udlånt spillers deltageberettigelse på den udlånende kontraktforenings hold fra og med det tidspunkt, hvor låneaftalen er underskrevet af alle tre parter og indtræder tidligst igen når ophævelse af udlånsordningen skriftligt er anmeldt over for den lånende forenings ledelse og spilleren, og betingelserne i 13.4 er opfyldte. For den lånende forening indtræder en udlånt spillers deltageberettigelse på det lånende forenings hold tidligst, når låneaftalen er underskrevet af alle tre parter og betingelserne i 13.4 er opfyldt. En udlånt spillers deltagelsesberettigelse på det lånende kontraktforenings hold ophører igen, fra og med det tidspunkt foreningens ledelse og spilleren skriftligt har modtaget anmeldelse om hjemtagelse af den udlånte spiller fra den udlånende kontraktforening En udlånsaftale skal udarbejdes på en af DHF s autoriseret aftaleformular vedhæftet en supplerende aftale til spillerkontrakten omkring spillerens og den lånende kontraktforenings forpligtelser i form af træningssted, træningstid, spillerens forpligtelser overfor lånende kontraktforenings sponsorer samt andre

18 afvigelser i forhold til spillerens eksisterende kontrakt med den udlånende kontraktforening. Bortset fra deltagelse på et hold i en række på et lavere niveau, et andet træningssted, træningstid samt anden transport til den lånende kontraktforening, må spilleren ikke stilles ringere end efter den indgåede kontrakt. Under udlånet hæfter den udlånende kontraktforening for alle ydelser til spilleren iht. den med spilleren indgåede kontrakt En udlånsaftale med tilhørende supplerende aftale og det originale spillercertifikat skal indsendes til DHF til registrering inden en udlånsaftale kan træde i kraft. Gebyr for registrering iht. gebyrlisten opkræves hos den udlånende kontraktforening. Ophør af udlånsaftale, udfærdiget på særlig autoriseret formular, skal inden for 24 timer anmeldes overfor DHF, der registrerer ophøret. Originalt spillercertifikat skal medsendes til påtegning af ophør. Registrering af ophør af udlånsaftale er gebyrfri Manglende opfyldelse af bestemmelserne i denne kan medføre, at spilleren anses for ulovlig benyttet med tab af point til følge samt eventuel bøde iht. bøderegulativet. 14 Danmarksturneringen for U-18 og U-16 Piger/Drenge 14.1 Danmarksmesterskabet for U-18 og U-16 Piger/Drenge, afgøres i et slutspil, som afvikles af DHF De løbende turneringer forud for slutspillet afvikles i alle fire grupper således, at vest rækkerne omfatter foreninger under JHF og øst rækkerne omfatter foreninger under øvrige Distriktsforbund/Region. Den løbende turnering afvikles efter DHF s Turneringsreglement for øvrige rækker Stk. 9.8 og iht. regler vedrørende spiludvikling. Se Distriktsforbunds/Regions Propositioner samt herværende 3.6 i) Den løbende turnering opdeles i to turneringer med ombrydning/niveaudeling Holdene deltager i turneringen efter et regelsæt udskrevet af de administrerende Distriktsforbund/Region, som også udvælger de deltagende hold Turneringerne afvikles efter særlige Propositioner, der fremgår af indbydelsen til turneringerne I ungdomsdivisionen før ombrydning/niveaudeling, deltager det antal hold de deltagende Distriktsforbund har besluttet. Turneringsformen er en dobbeltturnering med enkeltkampe ude og hjemme. Rækkerne betegnes divisionerne og inddeles i hhv. vest og øst Ved ombrydning/niveaudeling, fordeles de 6 bedst placerede hold fra hver kategori i de to divisioner i hhv. en vest Liga og en øst Liga. De enkelte rækker benævnes: U-16 Piger Liga Vest, U-16 Piger Liga Øst. U-16 Drenge Liga Vest, U-16 Drenge Liga Øst. U-18 Piger Liga Vest, U-18 Piger Liga Øst. U-18 Drenge Liga Vest, U-18 Drenge Liga Øst.

19 Nr. 1 og 2 for de respektive puljer for henholdsvis U-18 og U-16 Liga Piger/Drenge mødes ved et Final4 stævne om DM indenfor hver alderskategori, se Ved ombrydning/niveaudeling overgår de resterende hold i vest til turnering under JHF s bestemmelser og de resterende hold i øst til turnering under øvrige Distriktsforbunds/Regions bestemmelser a) En forening kan kun være repræsenteret med et hold i hver ungdoms Liga. b) Den arrangerende forening stiller tidtager og sekretær til kampene. c) Den arrangerende forenings Distriktsforbund/Region udpeger dommere til kampene. De udpegede dommere skal opfylde de opstillede krav med hensyn til klassificering for den pågældende række. Dommerne honoreres efter de i Reglement for dommernes virksomhed fastsatte takster. d) Kampene i løbende turneringer afvikles for de deltagende foreningers regning. e) Det er den arrangerende forening i en kamp som er forpligtet til at sikre, at nødvendige effekter til gulvaftørring er til stede i hallen Spilletiden i alle rækker er 2 x 30 minutter, med 10 minutters pause mellem halvlegene Særlige bestemmelser for flytning af kampe i ungdomsliga og - divisionen En forening har ret til at få en kamp flyttet iht. retningslinjerne i 3.4, såfremt foreningen har mindst to spillere, der skal på studietur eller lejrskole. Flytningen kan alene gennemføres under forudsætning af: a) at flyttebegæring sker senest 7 dage før oprindelig kampafvikling b) at mindst to af de pågældende spillere har deltaget i mindst halvdelen af det pågældende holds kampe på det tidspunkt, hvor kravet fremsættes. c) at der fra skolen foreligger en skriftlig dokumentation om turen. d) at de berørte kampe afvikles senest 14 dage efter den oprindelige dato, dog aldrig senere end otte dage før den sidste spillerunde i den pågældende turnering. Betaling for flytninger: e) Flytningen er gratis, hvis kravet fremsættes senest 14 dage før kampdatoen. f) Hvis kravet fremsættes senere end 14 dage før kampdatoen, opkræves foreningen flyttegebyr iht. gebyrlisten. g) Gebyr for flytning af kampe i ungdomsliga/division fordeles som følger: Hvis arrangørforeningen tilhører det administrative Distriktsforbund for kampen, går flyttegebyret fuldt ud til dette forbund. Hvis arrangørforeningen tilhører et andet Distriktsforbund/Region, fordeles gebyret med 2/3 til det administrerende Distriktsforbund/region og 1/3 til det forbund, hvor arrangørforeningen er hjemmehørende. Anmodning om flytning af kampe med henvisning til studietur eller lejrskole kan dog aldrig efterkommes for kampe i slutspillet om DM.

20 14.12 Økonomi Deltagelsesgebyr for ungdomshold i 1.division og liga opkræves af eget Distriktsforbund, som overfører 20 % af det opkrævede beløb til administrerende Distriktsforbund /Region. Bro-og Rejsepulje Bro- og Rejsepuljens midler findes ved en samlet enslydende opkrævning til alle foreninger, der deltager i de nævnte rækker. Ungdomshold, der kvalificerer sig til 1.division efter ombrydning/niveaudeling, opkræves et beløb svarende til halv takst. Opkrævningsbeløbet til Bro- og Rejsepuljen fastlægges hvert år af DHF s Økonomiudvalg. Opkrævningsbeløb fremgår af gebyrlisten. Opkrævning til Bro- og Rejsepulje sker samtidig med opkrævning af startgebyrer af eget Distriktsforbund/Region. Tilskud udbetales automatisk efter turneringsafslutning. a) Alle foreninger fra de nævnte rækker modtager et tilskud svarende til betalingen for en bus tur/retur for hver rejse over Storebæltsbroen, idet de to første rejser tur/retur dog afvikles for foreningens egen regning. b) Til økonomisk hjælp for foreninger med hold med forholdsvis store kørselsafstande i ungdoms Liga, kan der i forhold til udregnet gennemsnit ske udbetaling af tilskud fra Rejsepuljen, der administreres af DHF. Final4 stævne for U-16 og U-18 Liga Piger/Drenge Slutspillet om danmarksmesterskabet afvikles ved et stævne i april eller maj måned Slutspillets geografiske placering fastlægges af DHF s Arrangementsudvalg inden udgangen af november Arrangementsbestemmelser a) Deltagerne i dette stævne er for hver gruppe de to bedst placerede hold i Liga vest og øst. b) Kampene afvikles som 2-dommerkampe. Dommerne udpeges af DHF s Dommerudvalg, og de skal være klassificerede som DT-dommere. Der afregnes efter DHF s stævnetakst. c) Det arrangerende Distriktsforbund påsætter ansvarlig turneringsleder, mens den arrangerende forening påsætter tidtager, sekretær og eventuel speaker Turneringsbestemmelser a) Hvis turneringsplanlægningen gør det muligt, skal de deltagende foreninger til arrangøren eller dennes Distriktsforbund/Region fremsende en deltagerliste, senest ti dage før stævnets afholdelse, med mindre andet udmeldes fra arrangøren. b) Hvert hold har ret til at anmelde og benytte maksimalt 14 spillere i slutspillet, og det er tilladt blandt de 14 spillere at stille et nyt hold for hver kamp, bestående af 12 spillere. De 14 spillere skal anmeldes endeligt senest 1 time før holdets første kamp. For efterfølgende kampe gælder, at holdopstilling skal anmeldes senest 20 minutter før hver kamp.

21 c) På holdene må deltage spillere, der er spilleberettigede i sidste spillerunde i den ordinære turnering for den pågældende forenings aktuelle hold eller lavere rangerende hold i respektive årgang, eller spillere, der opfylder Turneringsreglement for øvrige rækker stk. 2.5 og stk. 4.7 eller 4.8. d) Spilletiden er 2 x 30 minutter med 10 minutters pause mellem halvlegene. e) Turneringen afvikles som et Final4 stævne, hvor der spilles som følger: Lørdag: Semifinale 1: Øst1 Vest2 Semifinale 2: Vest 1- Øst 2 Søndag: Placeringskamp plads Finale Taber SF1 Taber SF2 Vinder SF1 Vinder SF2 Bemærk, at kamprækkefølgen fastsættes af Turneringsudvalget og hele kampprogrammet tilpasses afhængigt af hvilke kampe, der skal åbne stævnet. f) Stævnet afvikles under hensyntagen til regler for spiludvikling. Se Distriktsforbunds/Regions Propositioner samt herværende 3.6 i). g) Vinderen af de enkelte rækker modtager DHF s guldmedaljer. Nr. 2 modtager DHF s sølvmedaljer og nr. 3 DHF s bronzemedaljer. Alle hold modtager i alt 18 eksemplarer. De foreninger, som bliver danmarksmestre, modtager desuden en erindringspokal fra DHF Indberetninger og protester a) Eventuelle karantæner for diskvalifikationer gives af den af Turneringsudvalget udpegede myndighed efter Turneringsreglement for øvrige rækker stk , dog ændres spilledags karantæne til kamps (kampes) karantæne. Alle under stævnet idømte, men endnu ikke eller kun delvis udståede karantæner, overgives til videre behandling og/eller videre foranstaltning i eget Distriktsforbund/Region. b) Eventuel anke af karantæner udover 3 dage eller øvrige turneringsafgørelser i forbindelse med arrangementet, der kan ankes til Disciplinærudvalget for øvrige rækker som 2. instans, skal ske senest 1 time efter modtagelse af afgørelse truffet af den af Turneringsudvalget udpegede myndighed som 1. instans. Ankegebyr iht. gebyrlisten vil efterfølgende blive faktureret foreningen. c) Protester skal nedlægges efter bestemmelserne i Turneringsreglement for øvrige rækker og hvis protesten fastholdes, skal denne afleveres skriftligt til t den af Turneringsudvalget udpegede myndighed senest en time efter kampens afslutning, vedlagt protestgebyr iht. gebyrlisten. Den af Turneringsudvalget udpegede myndighed indhenter nødvendige oplysninger, og protesten behandles umiddelbart derefter. Protestgebyr iht. gebyrlisten faktureres efterfølgende foreningen, såfremt der ikke gives medhold.

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER 1 Udskrivning af turneringer DHF (DHF) har den eksklusive ret til at navngive, samt alle øvrige rettigheder til nedennævnte turneringer,

Læs mere

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS LANDSPOKALTURNERING

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS LANDSPOKALTURNERING PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS LANDSPOKALTURNERING 1 Landspokalturneringen Generelle bestemmelser Der udskrives af DHF en landspokalturnering for seniorhold i såvel en dame- som en herrerække.

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2017-2018 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne,

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER SAMT TURNERINGER ADM. AF JHF, SÆSON 2014-2015

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER SAMT TURNERINGER ADM. AF JHF, SÆSON 2014-2015 PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER SAMT TURNERINGER ADM. AF JHF, SÆSON 2014-2015 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne, er propositionernes

Læs mere

Propositioner for Kvalifikationsturnering til 1. division for U-14 piger/drenge 2011.

Propositioner for Kvalifikationsturnering til 1. division for U-14 piger/drenge 2011. Den 13. maj 2011 TU 107-11 Propositioner for Kvalifikationsturnering til 1. division for U-14 piger/drenge 2011. 1. Tilmelding til ØST Kvalifikationsturnering U-14. Turneringen administreres af HRØ. Der

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2016-2017 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne,

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2015-2016

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2015-2016 PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2015-2016 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne,

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Gælder KUN kvalifikation til DM

Gælder KUN kvalifikation til DM 1 Beach Reglement Gælder KUN kvalifikation til DM Håndbold Region Øst Beach Handball 2 TURNERINGSREGLEMENT 1.1 Turneringen er åben for spillere, der er medlem af en håndboldforening under Dansk Håndbold

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

Propositioner for sommerturneringen 2015. Turneringen afvikles med kampe på hverdage og kampe i weekend.

Propositioner for sommerturneringen 2015. Turneringen afvikles med kampe på hverdage og kampe i weekend. PROP Sommer 2015 Propositioner for sommerturneringen 2015 1. Generelt: Turneringen afvikles efter turneringsreglement Øst. Turneringen afvikles i perioden 20. april til 26. juni. Turneringen afvikles med

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 7

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 7 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 7 TURNERINGSINFORMATION 2013-2014 Side 1 Turneringsudvalget: Formand: Sonja Hansen Tlf. 26 25 57 60 Mail: sonja.hansen.jhf@dhf.dk Medlemmer: Kirsten Jacobsen Tlf. 75 17 26

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og

Læs mere

Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker.

Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker. Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker. Formålet med bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker er at forklare udvalgte stykker

Læs mere

FSKBH Håndbold - Reglement

FSKBH Håndbold - Reglement FSKBH Håndbold - Reglement Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og deres virksomheder, samt

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker 1 DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker 1 Almindelige bestemmelser 1.1 Herværende Turneringsreglement gælder for alle turneringer og kampe, der udskrives af a) Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

- 2 - Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4

- 2 - Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Ligareglementet - 2 - Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Afsnit 1. Kapitlets anvendelsesområde mv.... 4 Afsnit 2. Deltagelsesbetingelser...

Læs mere

Propositioner Beach Handball i DHF

Propositioner Beach Handball i DHF Propositioner Beach Handball i DHF Sæson 2018 (1/1 2018 31/12 2018) Propositioner for Beach Handball i DHF Administrative bestemmelser vedr. turneringerne 1.1 Alle retningslinjer for Beach Handball turneringerne,

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 TURNERINGSINFORMATION 2014-2015 Side 1 Turneringsudvalget: Formand: Helle Munk-Hansen Tlf. 20 87 14 12 Mail: helle.munk-hansen@jubii.dk Jon Laugesen Tlf. 75 56 22 48 Mail:

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER SAMT TURNERINGER ADM. AF JHF, SÆSON

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER SAMT TURNERINGER ADM. AF JHF, SÆSON PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER SAMT TURNERINGER ADM. AF JHF, SÆSON 2013-2014 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne, er propositionernes

Læs mere

REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG

REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG Forbundets turneringsudvalg består af en på repræsentantskabsmødet valgt formand samt kredsenes turneringsudvalgsformænd. Til formandsposten kan vælges en person uden

Læs mere

Op/Nedspillet

Op/Nedspillet Op/Nedspillet 2018-2019 Liga Damer Op Grundspillet i Ligaen slutter onsdag den 13. marts 2019 og efterfølges af international uge fra den 18.-24. marts 2019. 1.division damer slutter lørdag den 6. april

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 TURNERINGSINFORMATION 2012-2013 Side 1 Turneringsudvalget: Formand: Lars Paaske Tlf. 20 16 94 96 Mail: lp@telebilling.dk - Næstformand: Jon Laugesen Tlf. 75 56 22 48 Mail:

Læs mere

Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker.

Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker. Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker. Formålet med Bemærkninger til Dansk Håndbold Forbunds Turneringsreglement for øvrige rækker er at forklare udvalget stykker

Læs mere

STIKORDSREGISTER TIL JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT Sæson 2011-2012

STIKORDSREGISTER TIL JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT Sæson 2011-2012 STIKORDSREGISTER TIL JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT Sæson 2011-2012 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. Almindelige bestemmelser... 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne...

Læs mere

Propositioner for sommerturneringen Turneringen afvikles med kampe på hverdage og kampe i weekend.

Propositioner for sommerturneringen Turneringen afvikles med kampe på hverdage og kampe i weekend. PROP Sommer 2014 Propositioner for sommerturneringen 2014 1. Generelt: Turneringen afvikles efter turneringsreglement Øst. Turneringen afvikles i perioden 28. april til 27. juni. Turneringen afvikles med

Læs mere

DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014

DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014 DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014 Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI s turneringsreglement gældende fra november 2012, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider:

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

FHF SÆRLIGE BESTEMMELSER

FHF SÆRLIGE BESTEMMELSER FHF SÆRLIGE BESTEMMELSER 1 Det er det til enhver tid siddende Turneringsudvalg under FHF der udfærdiger de særlige bestemmelser. Hvor der i disse SÆRLIGE BESTEMMELSER skulle forekomme tvivl, træffer Bestyrelsen

Læs mere

Reglement for Landspokalturneringen

Reglement for Landspokalturneringen Finalerne i landspokalturneringen 2015 afholdes som Final Four 1 Udskrivning af turneringen Dansk Volleyball Forbund udskriver hvert år en Landspokalturnering i en dame- og en herrerække. 2 Pokaler I hver

Læs mere

Op/Nedspillet 2014-2015

Op/Nedspillet 2014-2015 Op/Nedspillet 2014-2015 Liga Damer Op Grundspillet i Ligaen slutter onsdag den 11. marts 2015 1.division damer slutter lørdag den 14. marts 2015 Grundspillet efterfølges af international uge i perioden

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1 INFORMATIONER OM TURNERINGEN Vintersæson `en 2013/14. 1 STRUKTUR FOR UNGDOM, sæson 2013-14 (skematisk) Generelt: Kvalifikationsturnering i U-16 1. Division og U-18 1. Division

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes:

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes: Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider: U8 spiller 2 X 10 minutter. Øvrige hold spiller

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2013-2014

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2013-2014 JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2013-2014 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. STIKORDSREGISTER Almindelige bestemmelser side 2 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne

Læs mere

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2010, hvorfra følgende kan nævnes:

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2010, hvorfra følgende kan nævnes: Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2010, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider: Alle hold spiller 2 X 15 minutter. Vedr. børneturneringen.

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2016-2017 September 2016 1 Denne folder er ment som en hjælpende hånd til trænere og ledere i foreningerne om de mest almindelige spørgsmål

Læs mere

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget Dommerregulativet Dommerregulativet er til vejledende brug for dommere og klubber i forbindelse med afvikling af kampe. Regulativet er underlagt bestemmelserne i Turneringsreglementet. 1 Godkendelse af

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015 JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. STIKORDSREGISTER Almindelige bestemmelser side 2 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne

Læs mere

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER 1 Udskrivning af turneringer DHF (DHF) har den eksklusive ret til at navngive, samt alle øvrige rettigheder til nedennævnte turneringer,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

Ligareglement Afsnit 1. Indledning

Ligareglement Afsnit 1. Indledning Ligareglement Afsnit 1. Indledning 1 Omfang Stk. 1 Nærværende Ligareglement gælder for HåndboldLigaen, 1. Division samt for kampe spillet i Landspokalturneringens landsdækkende runder, for herrer og damer.

Læs mere

Op/Nedspillet 2015-2016

Op/Nedspillet 2015-2016 Op/Nedspillet 2015-2016 Liga Damer Op Grundspillet i Ligaen slutter onsdag den 30. marts 2016 1.division damer slutter lørdag den 2. april 2016 Der spilles som følger: Nr. 2-3 i 1.division spiller kvalifikation

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015 JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. STIKORDSREGISTER Almindelige bestemmelser side 2 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne

Læs mere

Forslag til ændringer af Floorball Danmarks Turneringsreglement

Forslag til ændringer af Floorball Danmarks Turneringsreglement Forslag til ændringer af s Turneringsreglement - NY! 3.16 Dobbeltlicensaftale Det er muligt at anvende spillere på en dobbeltlicensaftale ved at udfylde den dertil tilgængelige formular. En dobbeltlicensaftale

Læs mere

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette).

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette). Proportioner for turneringer i Old Boys Sammenslutningen af 1949. 1. Fællesregler Stk. a. Som udgangspunkt spilles efter SBU's regler Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran

Læs mere

Dansk Kano og Kajak Forbund Kajakpoloreglement

Dansk Kano og Kajak Forbund Kajakpoloreglement Dansk Kano og Kajak Forbund Kajakpoloreglement Dansk Kano og Kajak Forbund 2003 Formelle bestemmelser for DKF s Danmarksturnering. DKF's turneringsledelse 1 Turneringsledelsen i DKF's Danmarksturnering

Læs mere

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Opdateret den 26. september 2012 Indledning Det er enhver klub- eller holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet, idet de

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2015-2016

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2015-2016 JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2015-2016 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. STIKORDSREGISTER Almindelige bestemmelser side 2 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne

Læs mere

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette).

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette). Proportioner for turneringer i Old Boys Sammenslutningen af 1949. 1. Fællesregler Stk. a. Som udgangspunkt spilles efter SBU's regler Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran

Læs mere

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer 04/2019 Indledning Danmarks Bowling Forbunds landsdækkende turneringer omfattes jf. Bestemmelser for Forbundets turneringer af: Danmarksturneringens

Læs mere

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes:

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes: Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider: U8 spiller 2 X 10 minutter. Øvrige hold spiller

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2. Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE 2-4 4 SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og

Læs mere

Ligareglementet

Ligareglementet Ligareglementet 2018-2019 - 2 - Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Afsnit 1. Kapitlets anvendelsesområde mv.... 4 Afsnit 2.

Læs mere

Pokalturnering - Final4 afslutning og seedning

Pokalturnering - Final4 afslutning og seedning Pokalturnering - Final4 afslutning og seedning Afvikling af semifinaler/finaler som Final4 for damer og herrer Finaleproduktet for Pokalturneringen ønskes forbedret sportsligt, således semifinaler og finaler

Læs mere

Ligareglementet

Ligareglementet Ligareglementet 2017-2018 - 2 - Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Afsnit 1. Kapitlets anvendelsesområde mv.... 4 Afsnit 2.

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for Øvrige rækker

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for Øvrige rækker DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for Øvrige rækker ** markering betyder, at der er fortolkninger eller supplerende oplysninger i Bemærkninger Almindelige bestemmelser 1.1 Herværende Turneringsreglement

Læs mere

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque. Petanqueafdelingens reglement

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque. Petanqueafdelingens reglement Formål 1.1. Formålet er at samle petanquespillere fra klubber der er medlem af Firmaidræt StorKøbenhavn til idrætsligt og kollegialt samvær til gavn og glæde for udøverne og deres firmaer samt udvikle

Læs mere

Reglement. for turneringer udskrevet. JHF kreds 4. 2014 2015 efter ombrydning

Reglement. for turneringer udskrevet. JHF kreds 4. 2014 2015 efter ombrydning Reglement for turneringer udskrevet af JHF kreds 4 2014 2015 efter ombrydning Jydsk Håndbold Forbund Kreds 4 Sjællandsgade 57, 8900 Randers C Forord: Nogle turneringer udskrives og administreres af JHF,

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker **-markering betyder, der er fortolkning eller supplerende oplysninger i Bemærkninger 1 Almindelige bestemmelser. 1.1 Herværende Turneringsreglement

Læs mere

DM for U-16 PIGER og DRENGE 2013

DM for U-16 PIGER og DRENGE 2013 Viby J., den 2. april 2013 DM for U-16 PIGER og DRENGE 2013 I henhold til 14 i DHF s Propositioner for øvrige rækker inviterer Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Jydsk Håndbold Forbund og AGF/Viby

Læs mere

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 1 Til DM for klubhold kan hver kreds tilmelde 1 hold, dog kan SBKr og BD-M tilmelde 2 hold (dog kun ét hold fra samme klub). Den arrangerende

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016 August 2015 1 Denne folder er ment som en hjælpende hånd til trænere og ledere i foreningerne om de mest almindelige spørgsmål som

Læs mere

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane.

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane. Dette regelsæt, der gælder for afviklingen af DH medaljespil og DH playoffkampe, er et tillæg til Reglement for DH senior turneringen. Hvor intet andet specifikt fremgår spilles alle playoffkampe og holdkampe

Læs mere

Reglement for Landspokalturneringen

Reglement for Landspokalturneringen Finalerne i landspokalturneringen 2016 afholdes som Final Four 1 Udskrivning af turneringen Volleyball Danmark udskriver hvert år en Landspokalturnering i en dame- og en herrerække. 2 Pokaler og præmier

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom.

Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom. Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom. B.1 Generelt: B.1.0 Deltagende landsdelsforeninger i den fælles jyske holdturnering for Ungdom nedsætter turneringsudvalget. B.1.1 Turneringsudvalget kan dispensere

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s elitedommerudvalg (EDU) påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, 1. division for herrer, landspokalkampe i indledende runder

Læs mere

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Paragraf 1 Fyns Tennis Union og DGI Fyn Tennis har fra og med 2017 indgået et samarbejde i henhold til at styrke og udvikle holdturneringen for

Læs mere

Ligareglementet

Ligareglementet Ligareglementet 2019-2020 - 2 - Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Afsnit 1. Kapitlets anvendelsesområde mv.... 4 Afsnit 2.

Læs mere

REGLEMENT FOR SVBK S KREDSPOKALTURNERING SÆSON 2015/16

REGLEMENT FOR SVBK S KREDSPOKALTURNERING SÆSON 2015/16 REGLEMENT FOR SVBK S KREDSPOKALTURNERING SÆSON 2015/16 Ændringer i forhold til reglement for KP 2014/15: Generelle bestemmelser 2. I turneringen kan SVBK's klubber deltage med et ubegrænset antal hold.

Læs mere

Reglement. for turneringer udskrevet. JHF kreds 4. 2014-2015 Før ombrydning

Reglement. for turneringer udskrevet. JHF kreds 4. 2014-2015 Før ombrydning Reglement for turneringer udskrevet af JHF kreds 4 2014-2015 Før ombrydning Jydsk Håndbold Forbund Kreds 4 Sjællandsgade 57, 8900 Randers C Forord: Nogle turneringer udskrives og administreres af JHF,

Læs mere

SÆRLIGE BESTEMMELSER forår 2014

SÆRLIGE BESTEMMELSER forår 2014 SÆRLIGE BESTEMMELSER forår 2014 Særlige bestemmelser Efterår - 2013 1. Turneringer. 1. Unionen kan hvert år udskrive følgende turneringer: Ordinær turnering, der består af følgende rækker: Herrer LF-Serien

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse...

Læs mere

SÆRLIGE BESTEMMELSER Forår 2013

SÆRLIGE BESTEMMELSER Forår 2013 SÆRLIGE BESTEMMELSER Forår 2013 Særlige bestemmelser Forår - 2013 1. Turneringer. 1. Unionen kan hvert år udskrive følgende turneringer: Ordinær turnering, der består af følgende rækker: Herrer LF-Serien

Læs mere

Referat af møde i DHF s Turneringsudvalg Møde nr Mandag d. 2. oktober 2017, kl på Scandic, Odense.

Referat af møde i DHF s Turneringsudvalg Møde nr Mandag d. 2. oktober 2017, kl på Scandic, Odense. Brøndby den 2. oktober 2017 Journal nr. 1168-17 -SHA Referat af møde i DHF s Turneringsudvalg Møde nr. 1 2017-2018 Mandag d. 2. oktober 2017, kl. 18-22 på Scandic, Odense. Deltagere: Troels Hansen (TH)

Læs mere

SÆRLIGE BESTEMMELSER Efterår 2014

SÆRLIGE BESTEMMELSER Efterår 2014 SÆRLIGE BESTEMMELSER Efterår 2014 Særlige bestemmelser Efterår - 2014 1. Turneringer. 1. Unionen kan hvert år udskrive følgende turneringer: Ordinær turnering, der består af følgende rækker: Herrer LF-Serien

Læs mere

OP- OG NEDRYKNINGSREGLER

OP- OG NEDRYKNINGSREGLER 16. Østdanmarksserien. OP- OG NEDRYKNINGSREGLER ØSTDANMARKSSERIEN er unionens øverste række, hvorfra der er oprykning til Danmarksturneringens 2. division. Det bedst placerede, oprykningsberettigede hold

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning...

Læs mere

Propositioner for Danmarksserien Volleyball Nordjylland

Propositioner for Danmarksserien Volleyball Nordjylland Indledning 1. Hensigten med disse propositioner er, at uddybe det FÆLLES TURNERINGSREGLEMENT specielt for i de regioner, hvor Volleyball Danmark varetager turneringsledelsen. Endvidere henvises der til

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DEN NYE SÆSON

KOM GODT I GANG MED DEN NYE SÆSON KOM GODT I GANG MED DEN NYE SÆSON Velkommen til efterårssæsonen 2014. I vedlagte pakke finder du en plakat som med fordel kan sættes op i klubhuset eller et andet sted hvor trænere, spillere og frivillige

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3 5 Turneringsafviklingen...

Læs mere

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer 08/2017 Indledning Danmarks Bowling Forbunds landsdækkende turneringer omfatter jf. Bestemmelser for Forbundets turneringer af: Danmarksturneringens

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Generelle regler lokalserier FBwU / JBU

Generelle regler lokalserier FBwU / JBU Generelle regler lokalserier FBwU / JBU 1 Serier af geografisk opdelinger Stk. 1 Danmarksturneringen se forbundets hjemmeside. Stk. 2 Lokalturneringen inddeles for hver sæson af JBU/FBwU's turneringsudvalg.

Læs mere

Opbygning. af turneringer. udskrevet af. JHF Kreds 3. Før ombrydningen

Opbygning. af turneringer. udskrevet af. JHF Kreds 3. Før ombrydningen Opbygning af turneringer udskrevet af JHF Kreds 3 2015 2016 Før ombrydningen 1 Forord: Nogle turneringer udskrives og administreres af JHF. Andre turneringer udskriver og styrer vi selv i kreds 3. Turneringerne

Læs mere

Turneringsregler Indoor soccer (Futsal eller Hal fodbold)

Turneringsregler Indoor soccer (Futsal eller Hal fodbold) Turneringsregler Indoor soccer (Futsal eller Hal fodbold) 01 Idrætsmødet 02 Turneringsudskrivning samt op-/nedrykningsregler 03 Point beregning samt rangering i rækken 04 Aldersbestemmelse 05 Spilletilladelse

Læs mere

Indefodbold Reglement 2011/2012

Indefodbold Reglement 2011/2012 Indefodbold Reglement 2011/2012 Kontakt til turneringsledelse Dommerbordsvagt VIGTIGT!! Turneringsregler LM, SM, B og C Træf 2012 Se turneringsplaner, resultater og stillinger på http://minidraet.dgi.dk/

Læs mere

Bøderegulativ- og gebyrliste

Bøderegulativ- og gebyrliste Bøderegulativ- og gebyrliste Opdateret d. 26. maj 2018 Bødestørrelsen er udtryk for normalstrafferamme. Bødestørrelsen kan i konkrete tilfælde fraviges i både op- og nedadgående retning. BØDER OG SANKTIONER

Læs mere

Reglement. for turneringer udskrevet. JHF kreds Før ombrydning

Reglement. for turneringer udskrevet. JHF kreds Før ombrydning Reglement for turneringer udskrevet af JHF kreds 4 2016-2017 Før ombrydning Jydsk Håndbold Forbund Kreds 4 Sjællandsgade 57, 8900 Randers C 12.10.16 Nogle turneringer udskrives og administreres af JHF,

Læs mere