FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog"

Transkript

1 FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog 2015 Faaborg Gymnasium Sundagervej Faaborg tlf

2 Indhold Lectio Elev- og lærerskemaer Log ind til Lectio Fravær Karakterer Samtaleaften i november Valg af studieretning Vejledning Lærerteam Mentorer Studievejledning Læsevejledning Læsekursus og studietimer Lectiecafé Internetadgang Vigtige datoer i dette skoleår

3 Velkommen som forældre på Faaborg Gymnasium! Denne folder indeholder en introduktion til Lectio, der er gymnasiets studieadministrative system, hvor eleverne og deres forældre blandt andet kan se skema, lektier, fravær, karakterer, eksamensplan og meget andet. Folderen omhandler også nogle af efterårets begivenheder som for eksempel samtaleaften og studieretningsvalget, ligesom der er en kort introduktion til gymnasiets vejledningssystem Vi er opmærksomme på, at der er meget at forholde sig til og opfordrer jer til at kontakte os, hvis I har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger. Lectio Der er adgang til Lectio direkte fra forsiden på gymnasiets hjemmeside, der har denne adresse: En stor del af informationerne i Lectio er tilgængelige for alle - også uden login. Det drejer sig for eksempel om elev- og lærerskemaer samt måneds- og ugekalender.

4 Skemaer Herunder ses et typisk eksempel på et ugeskema for en elev. Almindelige lektioner er markeret med blåt, aflyste lektioner er overstreget og markeret med rødt og ændrede lektioner er markeret med grønt. Ændringen kan for eksempel handle om, at timen er blevet flyttet fra et andet tidspunkt eller fra et andet lokale. Der kan være symboler ved lektionen: Note (for eksempel lektier til lektionen) Dokument (kræver som oftest login) Øverst i skemaet ses kalenderen for den aktuelle uge.

5 På samme måde kan man finde den enkelte lærers skema. Vigtigt! Eleverne skal være opmærksomme på, at skemaet kan variere meget fra uge til uge. Timer kan flyttes eller ændres med få dages varsel, og er en lærer syg, vil det med det samme kunne ses på den enkelte elevs skema. Vi forventer derfor, at eleverne mindst en gang om dagen kontrollerer deres skema i Lectio. Log in til Lectio Eleverne får udleveret loginoplysninger til Lectio samt til skolens netværk ved skolestart. Det udleverede login er et såkaldt UNI-login, der foruden adgangen til Lectio giver adgang til skolens trådløse netværk samt til en lang række informations-databaser, der benyttes i undervisningen. Eleven kan selv ændre adgangskode, men skolen nulstiller gerne loginoplysningerne på opfordring fra elev eller forældre for forældre dog kun indtil eleven er fyldt 18 år. Når man er logget ind, kan man se elevens fravær, karakterer, dokumenter og beskeder. Det er også her, man til sin tid kan booke tider til samtaleaften, vælge studieretning og valgfag samt se elevens eksamensplan.

6 Fravær Eleven kan løbende følge sit fravær ved at klikke på Fravær i den blå menulinie. Det aktuelle fravær og manglende skriftlige opgaver findes i kolonnerne med overskriften Opgjort. Vi beder eleverne ringe til skolen ved sygdom eller andet fravær, samt om, efterfølgende, at angive en fraværsårsag i Lectio. Læs evt. mere om fravær i skolens Studie- og ordensregler, der findes på skolens hjemmeside.

7 Karakterer Eleverne får årligt to terminskarakterer i alle fag samt en årskarakter. Så snart karaktererne er frigivet, kan de ses på Lectio under menupunktet Karakterer. På bagsiden af denne folder findes en oversigt over, hvornår karaktererne frigives i dette skoleår. Læs mere om 7-trinsskalaen på gymnasiets hjemmeside.

8 Samtaleaften i november Når de første karakterer er afgivet, arrangerer gymnasiet en samtaleaften, hvor elever og forældre får mulighed for at tale med skolens lærere og studievejledere. Ca. 14 dage før samtaleaftenen åbnes der mulighed for at tilmelde sig via Lectio Her er der mulighed for at tilkendegive, hvilke lærere man ønsker at tale med, samt at angive i hvilket tidsrum man har mulighed for at komme. Lectio tildeler samtaletider, som offentliggøres og kan ses ved at klikke på linket under Konsultationer. Tiderne kan ændre sig lidt helt op til arrangementets afvikling, så det er vigtigt at tjekke tiderne på selve dagen.

9 Valg af studieretning Valg af studieretning skal foretages senest 23. november. Valget foregår via Lectio og eleverne vil blive instrueret i, hvordan det foregår i praksis. Elever og forældre vil blive grundigt orienteret om valget i forbindelse med vores Forældreaften d. 1. oktober. Skolens studievejledere og Anette Nibe fra Studievalg Fyn vil være til stede og besvare spørgsmål efter orienteringen. Skolens lærere, studievejledning og administration er gerne behjælpelige, hvis der er spørgsmål omkring valg af studieretning. Læs mere om studieretninger på Faaborg Gymnasium på hjemmesiden.

10 Vejledning På Faaborg Gymnasium vil vi gerne bidrage til den bedst mulige skolestart samt støtte vore elever i at gennemføre forløbet hos os på bedst mulige måde. Til at vejlede og rådgive eleverne i løbet af deres tid på gymnasiet har vi følgende: Lærerteams I hver 1.g har to lærere hvervet som teamlærere. Teamlærerne udarbejder klassens studieplan, koordinerer undervisning og opgaveaflevering, aftaler progression i arbejdsformer og planlægger de tværfaglige forløb. Mentorordning Alle elever er tilknyttet en lærer, som fungerer som deres individuelle mentor i hele deres gymnasietid. I løbet af 1. g er der fire mentor-samtaler. Mentorerne hjælper bl.a. eleverne med at sætte og nå realistiske og tydelige mål ved at spørge ind til deres læring og deres egne tanker omkring denne. På den måde kan mentor og elev sammen finde ud af, hvad der skal til, og mentor kan komme med tips og ideer, som har hjulpet mange andre gennem tiden. Mentorsamtalerne indgår som vigtige dele i FG s overordnede mål: at eleverne trives på FG, lærer noget, vokser ved det, bliver udfordret til grænsen og får den bedst mulige studentereksamen. Studievejledning. Studievejlederen vejleder om valg af fag, om SU samt om generel studieteknik. Studievejlederen kan desuden tage sig af mere personlige forhold, som eleverne måtte have behov for at drøfte.

11 Vejledning om uddannelse og fremtidsplaner varetages primært af Studievalg FYN, der besøger skolen med jævne mellemrum og holder oplæg og tilbyder individuelle samtaler. Læsevejledning Læsevejlederen gennemfører screening af eleverne i læsning og stavning i løbet af den første tid på skolen. Elever med behov for læse/stavehjælp får tilbud herom. Læsekursus Alle 1.g ere gennemgår i grundforløbet et læsetrænings-kursus. Vi har erfaret, at alle elever, selv de hurtigt læsende, kan have stort udbytte af en målrettet læsetræning. Eleverne lærer bl.a. forskellige læseteknikker samt en række strategier, der hjælper dem til at læse den enkelte tekst på den mest hensigtsmæssige måde. Lektiecafé Der er afsat en lektions lektiecafé hver uge i skemaet. I dette tidsrum vil der være hjælpsomme lærere til stede i skolens studieområde B3. Vi opfordrer alle elever til at benytte sig af denne mulighed for at få lavet nogle lektier og måske få et godt råd med på vejen. I indeværende skoleår er vi i gang med en revision og forventet forandring af vore lektiecafe tilbud. Internetadgang Alle elever har mulighed for at koble deres bærbare computere på skolens trådløse netværk og dermed opnå adgang til internettet og skolens printere. Skolen råder over et antal stationære computere, som eleverne er meget velkomne til benytte sig af.

12 Vigtige datoer i dette skoleår Ons d. 1. oktober Forældreaften Lør d. 10. oktober Efterårsferie i uge 42 Ons d. 4. november Tors d. 26. november Fre d. 27. november Tirs d. 1. december Lør d. 19. december Man d. 4. januar Fre d. 26. februar Fre d. 29. april Tir d. 10. maj Operation Dagsværk (læs mere på Samtaleaften mellem lærere, elever og forældre Julefest Studieretningsvalg Juleferie til og med søndag d. 3. januar Studieretningsforløbet starter Fastelavnsfest Årsfest Forårsarrangement I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer: Efterårstermin 10. november 2015 Efterårstermin, sprog december 2015 Forårstermin 2. marts 2016 Årskarakterer, afsluttende fag 24. juni 2016 Årskarakterer, fortsættende fag 24. juni 2016 Læs meget mere på

Kære nye elever og forældre til nye elever i 1g! Velkommen til Mulernes Legatskole!

Kære nye elever og forældre til nye elever i 1g! Velkommen til Mulernes Legatskole! STX 2014/15 1 Kære nye elever og forældre til nye elever i 1g! Velkommen til Mulernes Legatskole! Starten på et helt nyt uddannelsesforløb på en helt ny skole er præget af mange nye indtryk og informationer.

Læs mere

I det følgende vil vi gennemgå en række punkter, som vi har erfaret, at mange forældre, gerne vil informeres om. Hvad nu hvis..?

I det følgende vil vi gennemgå en række punkter, som vi har erfaret, at mange forældre, gerne vil informeres om. Hvad nu hvis..? Kære forældre (Pt er vi i gang med at implementere en ny hjemmeside for NGG. Der kan derfor være henvisninger i det følgende, som ikke længere gælder, idet en del fra den nuværende hjemmeside vil blive

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

Tornbjergguiden 2013-1214

Tornbjergguiden 2013-1214 Tornbjergguiden 2013-1214 ADRESSEÆNDRING Ændringer i adresse, telefonnummer og e-mail samt navneforandring skal omgående meddeles kontoret. Hvis man har hemmeligt telefonnummer, er det vigtigt, at administrationen

Læs mere

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Velkommen! Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Kære nye elev og forældre 3 Med dette hæfte vil vi gerne byde jer velkommen til Gammel Hellerup

Læs mere

Lectio hjælp vejledning

Lectio hjælp vejledning Lectio Lectio hjælp vejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Forord Denne

Læs mere

FAQ. for OTG. Skoleåret 2013/14

FAQ. for OTG. Skoleåret 2013/14 FAQ for OTG Skoleåret 2013/14 Skolestart: fredag d. 9. august kl. 9.00 FAQ Bibliotek Er der bibliotek på skolen? Skolen har et mindre bibliotek i lokale 4-5. Åbningstider: mandag og onsdag kl. 9.00-15.30.

Læs mere

Fastholdelsestiltag på Århus Akademi

Fastholdelsestiltag på Århus Akademi Fastholdelsestiltag på Århus Akademi Plads til forskellighed Formålet med skolens fastholdelsestiltag er at sikre en stor gennemførelsesprocent fra skolestart på 1. år til dimissionen på 2. år. Skolens

Læs mere

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Støtte og hjælpefunktioner Indsatserne for at hjælpe og støtte eleverne gennem deres uddannelse er fordelt på en række forskellige personer

Læs mere

Kære nye elev på Morsø Gymnasium

Kære nye elev på Morsø Gymnasium Kære nye elev på Morsø Gymnasium Vi er glade for at du har valgt at blive elev på Morsø Gymnasium og vi glæder os til at se dig den 12. august. Vi vil med dette hæfte give dig en introduktion til hverdagen

Læs mere

ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM. Mærk verden. Munkebjergvej 130 5230 Odense M. Tlf.: 6312 6962 / 6312 6966 www.otg.dk. LIND/juni2010 2010/11

ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM. Mærk verden. Munkebjergvej 130 5230 Odense M. Tlf.: 6312 6962 / 6312 6966 www.otg.dk. LIND/juni2010 2010/11 Mærk verden MERE ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM Munkebjergvej 130 5230 Odense M. Tlf.: 6312 6962 / 6312 6966 www.otg.dk LIND/juni2010 2010/11 Studievejledere på OTG Annette D. Bertelsen E-mail: adb@sde.dk Tlf.:

Læs mere

IB. Mentorer, studiecafé og muligheden for ekstraundervisning. sætter fokus på faglighed og på at understøtte den enkelte elevs udvikling.

IB. Mentorer, studiecafé og muligheden for ekstraundervisning. sætter fokus på faglighed og på at understøtte den enkelte elevs udvikling. Herlufsholm Skole tilbyder undervisning i grundskolen for 6. 10. klasse og i gymnasiet på 5 forskellige studieretninger. Desuden tilbydes de internationale uddannelser Prep-IB og IB. Mentorer, studiecafé

Læs mere

Telefonnumre: Administrationen... 76 33 96 00 (m. omstilling til rektor, uddannelsesledere, assistenter, studievejledere, kantine mm.

Telefonnumre: Administrationen... 76 33 96 00 (m. omstilling til rektor, uddannelsesledere, assistenter, studievejledere, kantine mm. ELEVHÅNDBOG 2015 ELEVHÅNDBOG 2015 Kolding Gymnasium Skovvangen 10 6000 Kolding Telefonnumre: Administrationen... 76 33 96 00 (m. omstilling til rektor, uddannelsesledere, assistenter, studievejledere,

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 AALBORG KATEDRALSKOLE 2011 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 AALBORG KATEDRALSKOLE 2012 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

HHX og HTX. Elevhåndbog 2015-16

HHX og HTX. Elevhåndbog 2015-16 HHX og HTX Elevhåndbog 2015-16 1 Indhold Campus Bornholm på Facebook Campus Bornholm har en facebookside, hvor du kan følge med i, hvad der sker over hele Campus Bornholm. Elevjournalister fra de forskellige

Læs mere

Studenterkursus på VUF

Studenterkursus på VUF Studenterkursus på VUF Infohæfte 1 Nyttige informationer 2015-16 VOKSENUDDANNELSESCENTER FREDERIKSBERG Falstersvej 3-5, 2000 F. 3815 8500 vuf@vuf.nu Indhold side 3 Skolens indretning hvor er hvad? 4 Intern

Læs mere

ABC 2015. Nyttige informationer til nye elever

ABC 2015. Nyttige informationer til nye elever ABC 2015 Nyttige informationer til nye elever RØNDE GYMNASIUM Kr. Herskindsvej 6 8410 Rønde T. +45 8637 1977 F. +45 8637 3402 kontor@roende-gym.dk www.roende-gym.dk SKOLESTART Tirsdag, den 11. august 2015:

Læs mere

Kursistvejledning til Ludus Web

Kursistvejledning til Ludus Web Kursistvejledning til Ludus Web Ludus Web er et kommunikationssystem. I Ludus Web kan du bl.a.: Se dit skema/din undervisers skema Melde dig syg Tjekke dit fravær Se aflysning af timer Sende beskeder bl.a.

Læs mere

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 Navn: Klasse: Lemvig Gymnasiums mål Vi uddanner naturligvis først og fremmest studenter og HG-elever efter lovgivningen, men vi ønsker også at leve op til vores egne målsætninger,

Læs mere

Erhvervsuddannelser. Elevinformation 2011-2012. www.rhs.dk

Erhvervsuddannelser. Elevinformation 2011-2012. www.rhs.dk Erhvervsuddannelser Elevinformation 2011-2012 www.rhs.dk Indholdsfortegnelse Velkommen til Erhvervsuddannelser...4 Vores forventninger til dig...5 Studiemiljø...6 Studiemiljøaktiviteter...6 Studiemiljøudvalg

Læs mere

Velkommen til Tradium Mariagerfjord

Velkommen til Tradium Mariagerfjord Velkommen til Tradium Mariagerfjord Kære Elev Velkommen til ungdomsuddannelserne på Tradium Mariagerfjord. Vi glæder os til samarbejdet med dig. Vi håber elevhåndbogen bliver et godt redskab for dig, så

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS

VEJLEDNING TIL LUDUS VEJLEDNING TIL LUDUS VEJLEDNING TIL LUDUS INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Log ind. side 3 2. Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Skriv og besvar besked i LUDUS. side 4 4. Find dine konferencer i LUDUS..

Læs mere

Baggrund Forord Luk Filer Gem

Baggrund Forord Luk Filer Gem Lectio Lectio Elevmodul vejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Baggrund Forord

Læs mere

Kursistvejledning til Ludus Web

Kursistvejledning til Ludus Web Kursistvejledning til Ludus Web Ludus Web er et kommunikationssystem. I Ludus Web kan du bl.a.: Se dit skema/din undervisers skema Melde dig syg Tjekke dit fravær Se aflysning af timer Sende beskeder bl.a.

Læs mere

1 INFORMATION TIL NYE ELEVER

1 INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 INFORMATION TIL NYE ELEVER AALBORG KATEDRALSKOLE 2014 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

HHX og HTX. Elevhåndbog 2013-14

HHX og HTX. Elevhåndbog 2013-14 HHX og HTX Elevhåndbog 2013-14 1 Indhold Uddannelseschef Klaus Kristiansen har ordet 4 Uddannelsesleder Ann Due har ordet 5 Adgang til skolen 6 Bøger 6 Eksamener og prøver 6 Elevråd og elevdemokrati 7

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Elevhåndbog 2015/2016. www.rhs.dk

Elevhåndbog 2015/2016. www.rhs.dk Elevhåndbog 2015/2016 www.rhs.dk Indholdsfortegnelse Velkommen til Roskilde Handelsskole...4 Velkommen på Handelsgymnasiet...5 Studiemiljø...6 Sådan er det at starte...6 Elevråd... 7 Fredagscafé... 7 Fester...8

Læs mere