Den store hukommelse! Citater.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den store hukommelse! Citater."

Transkript

1 1/23 Den store hukommelse! A. Citater. I København Kommunes Mangfoldighedsfestival Smag Verden på Nørrebro i september 2012, meldte kommunen (Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev) ud til Dansk Zionistforbund, at de ville anbefale ikke at møde op, og hvis de alligevel gjorde, at det var uden det israelske flag, og at de skulle medbringe vagter. At jøder for det meste blev chikaneret af herboende muslimer, blev først benægtet, senere blev der sagt: Det skyldes ikke deres muslimske baggrund, men bunder i uvidenhed, frustation og kedsomhed! (Anna Mee Allerslev, i anledning af Smag Verden (2012), og jødechikane i København januar/februar Jeg respekterer, at kønsadskillelse kan være en del af en anden kultur uden at være krænkende, hvor det bare er indarbejdet i den religiøse ceremoni. (Anna Mee Allerslev (Radikale Venstre), Integrationsborgmester i København, i anledning af ønsket om en stormoske i København, Jyllands-Posten Indland, ). Danmark skal være et attraktivt land at tage job i, men det kræver, at vi som minimum viser respekt for de mange mennesker, der forlader deres hjemland for at bidrage til det danske samfund med deres viden og kompetancer. (Anna Mee Allerslev, Jyllands-Posten , s.21). Gennem mentorstøtte, forældrecoaching og dialogambassadøer skal vi hjælpe de pårørende og vise de unge, at det danske samfund er det bedste fællesskab at indgå i. (Anna Mee Allerslev, JP blogs og JP/ Debat, ). En ting skal dog slås fast: det er bestemt ikke etniske minoritetskulturer som sådan, der skal forandres indefra. Langt de fleste indvandrere og deres efterkommere lever velfungerende liv i Danmark, tager en uddannelse, går på arbejde, samtidig med at de med stolthed og af egen fri vilje tager deres kultur på sig. Og det er kun godt. ( Anna Mee Allerslev, på Jyllands Posten blog ( Forandring skal komme indefra ) ). Jeg håber stadig, at vi får en ægte stormoske i København. En ægte stormoske, hvor der primært tales dansk, hvor brobygning og åbenhed er fundamentet, og hvor de demokratiske værdier er i fokus. (Anna Mee Allerslev, i Jyllands Posten Debat, og JP blog ). -det er kun Hizb ut-tahir og deslige der er et problem for integrationen. Ikke den moderate muslimske advokat, læge eller rengøringsassistent. (Anna Mee Allerslev, Jyllands posten-blog Sommerens syndebukke:muslimerne, :

2 2/23 Jeg vil have indført den såkaldte omvendte bevisførelse også for racediskrimination, således at det bliver op til arbejdsgiveren at bevise og dokumentere at der ikke er diskrimineret i forbindelse med en given ansættelse Det ville være et kolossalt fremskridt. Tænk bare hvis der sad en udenlandsk udseende nyhedsoplæser i en af tv-kanalerne. Det vil straks have en effekt. Mange seere vil sige, at de kan jo godt. (Jytte Andersen (Socialdemokrat), Arbejdsminister, Ekstra Bladet ). B. Danmark bør arbejde for at ændre flygtninge konventionen, så den også dækker dem, der flygter for elendighed og underudvikling. Der er mennesker, der er truet på deres liv af hungersnød, sygdom og bundløs fattigdom. Dansk Folkeparti vil skabe et indtryk af, at man kan stoppe tilgangen af mennesker til Europa. Men de fleste ved deres fulde fem ved godt, at det kan man ikke. (Anita Bay Bundegaard, (Radikal Udviklingsminister, Weekendavisen, ). -at alle partier har nok en stærk reservation over for at ændre det særkende, Danmark har-man kunne sige det privilegium, Danmark har, at befolkningen tilhører den samme etniske gruppe, taler dansk og uanset ideologiske, politiske og adfærdsmæssige forskelligheder har et fælle s kulturpræg. (Dorthe Bennedsen, (Socialdemokrat), tidligere Undervisningsminister, i 1980 i bogen Nye danskere ). Jeg forbløffes over den mistillid til det at være dansk, som S. K. (Søren Krarup/AvK) giver udtryk for, når han mener, at dansk kultur og kristendom er i fare for at blive væltet omkuld, fordi vi i vort land har nogle få procent indbyggere med en anden kulturel og religiøs baggrund. (Dorte M. Bennedsen (Socialdemokratiet), B.T. 19/9 1995). Men faktum er jo, at indvandrere og flygtninge er med til at berige den danske kultur, og ikke, som nogle mener, dominere den og sætter sig på den. (Ritt Bjerregaard (Socialdemokrat), Jyllands-Posten 27/ ). København har en domkirke, en russisk kirke, en synagoge, og selfølgelig skal vi også have en ny moske. Jeg håber, det bliver et sted med masser af liv,som inviterer indenfor til besøg og aktivt medvirker til at vise, at København er en mangfoldig by. (Klaus Bondam kaldet Tykke Klaus, (Radikale Venstre), Teknik-og Miljøborgmester En opinionsundersøgelse har afsløret, at befolkningens forestilling om, hvor mange flygtninge, der opholder sig her i landet, er vildt overdreven tallet er blot (Poul Brandrup, Afdelingsleder i Dansk Flygtningehjælp, Jyllands-Posten 3/9 1990).»Grundlæggende vil jeg ikke blande mig i, hvordan folk praktiserer deres religion og heller ikke i, hvilke bygninger, de gør det i, men det er værd at glæde sig over, at de tanker, som ligger bag moskéen, bygger på danske værdier, demokratiske rettigheder og dansk arkitektur.

3 3/23 (Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S) og Brabrand Boligforening i anledning af opførelse af en moske i Gjellerup/Toveshøj, Aarhus portalen.dk, Hvis vi havde kinesere i stedet for muslimer i Danmark, så tror jeg ikke, vi havde noget indvandringsproblem. (Sven Burmester, tidligere økonom i Verdensbanken, Jyllands-Posten, ). Uanset hvor mange stramninger, vi laver for at bremse strømmen, så kan ingen modificere folkevandringens realitet Jeg tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det (Danmark) overhovedet er vores Man kan ikke eje et land, og slet ikke Danmark. (Suzanne Brøgger, forfatter, B. T ). -hvordan går det til, at en vammelsmuk arier fra det parti, der har taget sit navn fra en udbrydergruppe i det danske nazistparti i 1941, vælger at opkalde sig selv lidt i stil med de tyske fly, der væltede ind over Mogadonien (læs Danmark) den 9. april. I samme roman er Morten Messerschmidt også omtalt som det blonde bestie en betegnelse som er brugt om Reinhard Heydrich. (Suzanne Brøgger i bogen Jeg har set den gamle verden forsvinde-hvor er mine øreringe, og EB Nu er Danmark blevet foregangsland, når det gælder juridiske spidsfindigheder til at lukke færrest mulige flygtninge ind i landet og sikre sig, at flest mulige sendes retur igen. (Morten Bødskov, formand for DSU, Jyske Vestkysten, ). C. -jeg er træt af at høre på den indre svinehund og alle dens griseavlere. Alle de fortvivlede forsøg på at omdifenere næstekærlighedsbegrebet og krumspringene for at få almindelig indskrænkethed og egoisme til at lyde af anstændig politik. (Hans Skov Christensen, Politiken, ). D.

4 4/23 Vi brækker os over det fascistoide Danmark, danskere, danskhed og danske værdier. Vi gider ikke brække os mere, vi smadrer noget i stedet. (Damer mod Danskhed i en aktionserklæring, sommeren 2003, Politiken ). Den venstreorienterede gruppe Damer mod Danskhed smadrede i perioden 29. juni til 3. juli facaderuder hos Danske Bank, Dansk Folkeferie, Dansk Camping Union, Dansk Handel & Service samt Realkredit Danmark, alene på grund af ordet dansk eller Danmark. Tænk på, hvad vi kan lære af muslimerne, jeg synes, at vi skal lade verdens flygtninge vælte ind over vore grænser, og labbe al deres kultur i os. (Gregers Dirckinck-Holmfeld, TV-vært, EkstraBladet og fra TV-showet Flygtning 1986). Hitler og Pia Kjærsgaard er to alen ud af et stykke. (Peter Duetoft, tidligere CD, Jyllands Posten ). Vi skal være et land, der vil verden! (Handelsminister Pia Olsen Dyhr, som indledning til den første ramadanmiddag på Christiansborg 2012). E. Danskernes ry som racister er fortjent. Folk er så uopdragne. Og nu har det udviklet sig, så vi har en tone i debatten, jeg er flov over. Det er flere år siden, jeg har været stolt over at komme fra Danmark. Vi er efterhånden blevet kendt som en racistisk nation. (Søs Egelind, skuespillerinde, Jyllands Posten, Danskerne har et polter-abend-dumdansk grin-selvretfærdigt sammenhold mod resten af verden. En enorm ufølsomhed over for omverden, hvor vi bare skal have det sjovt, ligegyldigt om det er sjovt eller ej. Det er voldeligt. Thomas Eisenhardt, medinstruktør bag forestillingen Danmark, Berlingske Tidende, Danskerne må vågne op og vænne sig til de fremmede. (Uffe Ellemann-Jensen, Berlingske Tidende ). Flere socialdemokratiske borgmestre fra Københavns vestegns-kommuner, Brøndby, Ishøj, Ballerup, Hvidovre og Herlev prøvede forgæves at råbe politikerne på Christiansborg op, men forgæves, og på Venstres landsmøde i 1993 udtalte Uffe Ellemann-Jensen snerrende: -at vestegnens borgmestrene gav ham en dårlig smag i munden. Problemerne skyldes ikke udlændinge, men dårlig kommunal ledelse. (Uffe Ellemann-Jensen, på Venstres landsmøde i 1993).

5 5/23 Om Pia Kjærsgaard udtalte han i folketingssalen 1992: -din lede kælling,, det skete efter danskernes NEJ til Maastricht-traktaten (EU) den 2. juni (Uffe Ellemann-Jensen, i Folketingssalen juni 1992), se Succes-Historien om Pia Kjærsgaard og Pia Kjærsgaard-Fordi jeg var nød til det. Jeg tror ikke, at der er mange om nogen overhovedet som kunne tænke sig at omdanne Danmark til et multietnisk samfund. Jeg ønsker det ikke. Men ved at oppiske et kunstigt og overdrevent skræmmebillede kan man medvirke til at oppiske en frygt og lukkethed over for andre, som dybest set rummer en større trussel mod danskheden end påvirkninger udefra. (Uffe Ellemann-Jensen (Venstre), Politiken 1/7 1994). Danmark hverken kan eller skal være nationalstat i den betydning, vi hidtil har kendt. På længere sigt er det utænkeligt, at de fremmede ikke vil brede sig over de relativt mennesketomme områder i USA, Vesteuropa og såmænd også Østeuropa. Der er, set pr. kvadratmeter, stadigvæk utrolig mennesketomt. (Harald Engberg-Pedersen, fhv. højskoleforstander og programchef i Danmarks Radio, repræsentant for Dansk Flygtninghjælp i Flygtningenævnet, B. T ). Men vi bør nok have med i betænkningen, at der skal være en generel henstilling til anklagemyndigheden om at rejse flere sager om racediskrimination ikke blot om nazistisk propaganda. (Bjørn Elmquist (tidligere Radikal), Jyllands-Posten ). Selv om de (beregningerne over det voksende antal børn af fremmede) holder, er der ikke noget at frygte. Børnene bliver jo født som danskere. (Bjørn Elmquist, (tidligere radikal), formand for Folketingets Retsudvalg, Jyllands-Posten, Skal man have en generøs flygtningepolitik, som Det Radikale Venstre gør sig til talsmand for, tror jeg, man må være villig til ikke blot at lukke grænserne op, det er hurtigt og nemt, og det er i sig selv billigt, det kræver bare en lovændring, men man må også være villig til at yde de økonomiske bevillinger, der bliver nødvendige. (Ole Espersen,professort, dr.jur.fhv.minister, Folketinget , Folketingstidende spalte 331). Om udlændingeloven af 1983: -den var et radikalt, politisk arbejde, og den var banebrydende i og med, at den skabte begrebet de facto-flygtninge og dermed gav retssikkerhed til en stor hidtil retsløs gruppe. Tamilsag og palæstinenserlov er andre eksempler på, at Det Radikale Venstre har været parat til at tage kontroversielle standpunkter for at sikre en human flygtningepolitik. (Jørgen Estrup, radikal MF, Politiken, ).

6 6/23 F. Vi skal ikke tro, at vi i al evighed kan bevare Skandinavien for skandinaverne. Andre lande har deres Chinatown jeg kan udmærket forestille mig, at Danmark en dag har sit Little Turkey. (Nils Foss, formand for Dansk Flygtningehjælp, Berlingske Tidende ). G. Principper og regler bør udformes på den gunstigste måde for enkeltindividerne, hvilket her vil sige udlændingene, der berøres direkte af udlændingelovgivningen. (Hans Gammeltoft-Hansen, daværende formand for Dansk Flygtningehjælp, i foredrag i Juridisk Forening, ). Gør jer frit af selvbedraget og et liv, der længst er dødtslet det grimme kors af flaget, gør det rødt! (Otto Gelsted, forfatter, 1936). Da udlændinge debatten var på sit højeste i Danmark, udtales følgende: Hvad ville Tivoli være uden Det Kinesiske Tårn? (Elsebeth Gerner Nielsen, radikal). Dansk kultur er en blandet landhandel med mange importerede varer på hylderne. Hvad ville f.eks. nationalsymbolet Tivoli være, hvis egenart vi for øjeblikket værner om, uden Det Kinesiske Tårn og Det flyvende Tæppe. (Elsebeth Gerner Nielsen, ,F 13 BEH 1 torsdag 13. januar 2000, Tale 3, kulturministeren). Det er danskerne, der i virkeligheden er usikre på sig selv. Vi er jo nød til at sætte Dannebrog op over alt, for at have noget at holde os til. (Elsebeth Gerner Nielsen, tidligere radikal kulturminister, Aktuelt, ). Vi skal have frygten for det fremmede væk-gennem folkeoplysning og arrangementer som dette. (Elsebeth Gerner Nielsen, år 2000 på en såkaldt kulturkonference i Den Sorte Diamant). Faktisk mener jeg, at der bør være flygtninge-og indvandrerbørn på alle danske folkeskoler af hensyn til de danske børns dannelse. (Elsebeth Gerner Nielsen, tidligere radikal kulturminister, sagt på et debatmøde i Kolding ). I dag vil jeg betegne menneskene i dagens Danmark som langtidsegoister i et onanistsamfund. Selvtilstrækkeligheden gennemsyrer alt. (Barbara Gress, kunstner, Jyllands Posten, maj 1999).

7 7/23 Vi vil gerne have liv og aktivitet på øen, og et asylcenter er en af mulighederne for at fylde vores tomme bygninger på en fornuftig og hjælpsom måde. Det bliver udgiftneutralt. Det kommer ikke til at koste at putte et ekstra barn i børnehaven, for vi har desværre alt for mange ledige pladser. (Winni Grosbøll (S), borgmester på Bornholm, Jyllands Posten Indland, s.2, ). H. Jeg stemmer ja på forhånd. Jeg sluger ja-sigernes argumenter råt. Traktaten er en del af afviklingen af nationalstatens institutioner. Det bør stå klart, selv om ingen tør sige det. Så på den måde tror jeg ikke, at dansk kultur kan bevares. Men hvad er det, der er så værdifuldt at bevare? (Hans Hauge, sociolog, Weekend-Avisen, 1998). Man kunne have en vision, der gik på, at man besluttede, at det danske samfund kunne og burde absorbere udlændinge om året Det vil måske ud fra en verdenspolitisk synsvinkel være rimeligt at konkludere, at der om 50 år bør bo 15 millioner mennesker. Og ikke over halvdelen behøver at være født her! Verden kan ikke absorbere sin egen befolkningsvækst, hvis ikke Danmark er med til at løse dette problem. (Flemming Hansen, professor, ekon.dr., Politiken, ). Det er da fuldstændig ligegyldigt, hvordan det går i Danmark fremover, det er ikke vores problem. (Leif Bork Hansen, præst, TV-interview Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med spændende butikker og smilende folk. Uden denne påvirkning ville Danmark være farveløs. (Jytte Hilden, (Socialdemokrat, tidligere gift med Mogens Lykketoft), Århus Stiftstidende 26/3 1996). Det varme patriotiske højtryk, der lå som en tung, knudret bondedyne over hele landet, skabte et ideelt klima for den danske nationalkarakters vækstbetingelser. Nationalt gav det sig synlige udslag i en selvudslettende arrogance parret med en krybende storsnudethed. (Angelo Hjort, forfatter, De Fædrelandsløse/Patrioterne, Ved at tænke positivt om ghettoernes voldsmænd og indvandrerbander kan jeg være med til, at disse føler sig elskede og inkluderede og dermed selv får overskud til at praktisere næstekærlighed. (Jacob Holdt, JP ), og Ruth Bering/JP ).

8 8/23 Må vi bede om en trommehvirvel. Den danske Forening har lavet et helt urealistisk regnestykke, der hævder, at flygtninge koster Danmark milliarder kr. om året. Vores tal viser, at det tal er alt for højt. Birthe Rønn Hornbech (V), Berlingske Tidende 24/ Den gang, vi startede med at lave oplægget i Venstres udlændingeudvalg, da gav vi hinanden håndslag på, at vi ville lave en oversigt over, hvad udlændingene koster. Vi fandt ud af, at det var umuligt, og nøjedes med at anføre nogle af de tal, der findes i finansloven. De tal, som Den Danske Forening kører frem med, er helt uansvarlige og uetiske. Det er også utiltalende at gøre befolkningsgrupper op i penge. Det vil jeg ikke være med til. Birthe Rønn Hornbech (V), Information 19/ Nogle dansk-somalier kommer fra høje sociale lag og har bedre internationalt udsyn, højere uddannelse og kan flere sprog end Inger Støjberg). (Birthe Rønn Hornbech, medlem af Folketinget (V), Jyllands-Posten Indland s.5, ). Kunne P Kjærsgaard ikke lige snuppe et stykke af den rullepølse. (Karsten Hønge (MF-SF), efter listeria skandalen (Jørn A. rullepølser), hvor 24 er smittede af bakterien pt. og 12 er døde, Twitter, ). Hvis et lille land skal kunne integrere udlændinge, så de kan blive danskere og blive en del af Danmark, har antallet bestemt en betydning. (Karen Hækkerup, (socialdemokrat), sagt ved sin tiltrædelse som justitsminister dec.2013/jyllands-posten s.23). Trods denne udtalelse, accepterer hun stadig flere og flere får opholdstilladelser og familiesammenføring! For det første er det vigtigt at sige, at børn, der er født og opvokset i Danmark, er danske. De får nu mulighed for at få dansk statsborgerskab, og det, tror jeg, er enormt fremmende for deres følelse af at være dansk og for integrationen i det hele taget. (Karen Hækkerup, (S), justitsminister, om at give hjemvendte syrien- krigere statsborgerskab, Den Korte Avis, ). -indvandrerne kommer til os med alt det, vi har brug for: Solide familie værdier, sunde indstillinger i retning af, at man skal yde, før man kan nyde-samt en stærk trang til at etablere selvstændige virksomheder. (Bertel Haarder, Venstre, i 1997). Vi i Danmark skal passe på ikke at blive så forstående, at vi accepterer fundamentalisme, kvindeundertrykkelse og udemokratiske holdninger. VI skal stå sammen på vore egne værdier. (Bertel Haarder, Venstre, daværende minister for flygtninge, indvandrere og integration i Weekend-Avisen ).

9 9/23 J. Danskerne er halvfede egoistiske mus i en osteklokke. (Mimi Jacobsen, fra CD s landsmøde Den danske andel af dem kan efter min opfattelse ikke komme under de ca.4000, vi modtager om året. Det magter vi, og hvis jeg yderligere skal udfordre, vil jeg tilføje, at jeg også tror, at denne tilgang af fremmed kultur ikke vil være nogen fare, men tværtimod berige vort danske særpræg. (Mimi Jacobsen, (CD), Jyllands-Posten, Danskerne er racister og fremmedhadere. (Mimi Jacobsen, i 1992.). Flygtninge vil blive en berigelse for disse lokalsamfund. Man kunne forestille sig, at det ville blive nødvendigt med sprogundervisning på den skole, der ellers enten er lukket eller ved. (Mimi Jacobsen, (CD), BT, Jeg var i Frankrig ved nytårstid, da landet skiftede til den nye europæiske møntfod. Jeg åbnede min pung og så på de danske kroner, der lå mellem de nye euroer. Jeg regnede med, at de lå og rødmede af skam. Det gjorde de ikke. I stedet gjorde de noget andet. De stank. Normalt siger man, at penge ikke lugter, men disse mit fædrelands mønter gjorde altså. De stank af sur komælk, fordærvet flæsk og Pia Kjærsgaards harske parfumer. De stank af gammelmodig nationalisme, hykleri og virkelighedsfornægtelse. (Carsten Jensen, (forfatter), Politiken ). Men Pia Kjærgaards træer har rødder i de underjordiske lag, hvor hadet og frygten gensidigt nærer hinanden, og det er frugtbar jord i disse usikre år. Pia Kjærsgaard og hendes skimlede sekt af klamme kældermennesker. (Carsten Jensen, (Forfatter), Politiken ). : -når jeg kommer på Nørrebro, tænker jeg altid på, hvor fantastisk det er at være overborgmester for en by, der har så bred en mangfoldighed- her mødes en myriade af forskellige kulturer på kryds og tværs og beriger hinanden i et fælles samspil. (Overborgmester Frank Jensen s Nytårsbrev til Nørrebro/Nordvest 2. Januar 2013). -bekæmpe og smadre den populistiske fremmedhads vogn, (LO s formand Hans Jensen, på Socialdemokratiets kongres i Aalborg, ). Hvorfor altid den negative vinkel på muslimer? (Kristian Jensen, næstformand i Venstre, til DR 2009). Danmark er vores land. Det er ikke mit land, eller jeres land. Danmark er det land vi har sammen og det sted, hvor vi skal bygge vores fremtid sammen. I fællesskab i mangfoldighed i respekt for andre. (Kristian Jensen, næstformand i Venstre, tale til Ramadan middag i Folketinget og Uriasposten ). Alt for længe har Dansk Folkeparti forurenet danskheden. (Mogens Jensen, socialdemokratisk kulturordfører i Berlingske/Politiko, ).

10 10/23 Flere er på vej, ikke tusinder, ikke titusinder, heller ikke hundredtusinder, men millioner af flygtninge. Det er ikke synd for os. Det er synd for flygtningene. Og nej, vi skal snarere regne med en års krise i Mellemøsten. Jo længere krisen varer, des flere flygtninge vil også melde sig ved vores kyster. Det korte af det lange er, at når en fremmed kryber op på stranden, kan han ikke skubbes i vandet igen. En principiel fordeling kan ikke ophæve det konkrete ansvar. Så længe intet ændrer sig til det bedre i de lande, folk flygter fra, vil flygtningestrømmen kun vokse. Den brutale virkelighed er simpelt hen, at uanset om vi tager 7.000, eller , vil det ikke løse problemet, heller ikke hvis de øvrige europæiske lande tager tilsvarende ansvar på sig. Debat: Kun flere flygtninge langt flere er på vej til os i Europa. (Anders Jericow, journalist, Politiken ). Indvandrerproblemet er i virkeligheden ikke noget der bør kaldes et problem. Hvad er mennesker i forhold til hele den danske befolkning? Ingenting! Men der er nogen som tænker: Det har vi ikke råd til. Men det har vi. Anker Jørgensen (Socialdemokratiet), Ekstra Bladet 15/ Danmark er et lille land, så vi må undgå at blive overrendt af fremmede. For mange flygtninge vil skade Danmark både økonomisk og kulturelt. (Anker Jørgensen, Socialdemokratiets daværende formand i Jyllands-Posten to dage før folketingsvalget i 1987). Jeg er meget ked af, at der har været tendens til, at mennesker i Danmark måske halvdelen af menneskene i Danmark giver de fremmede skylden for Danmarks problemer. Jeg kan forstå, at folkepensionister, der har svært ved at få pengene til at slå til, kan komme med lette svar. Men det er forkert. For disse fremmede er mere uskyldige end nogen andre. Og de betyder minimalt for de problemer Danmark har. (Anker Jørgensen, (socialdemokrat), Ekstra Bladet, K. Jeg er ikke så naiv, at jeg tror vi kan skrue tiden tilbage og tale om, at åbne grænserne. 70 pct. af asylansøgerne i Danmark er jo ikke forfulgte. De prøver at gå ad asylruten, og det er der forståelige grunde til. De vil jo gerne forbedre deres tilværelse. (Andreas Kamm, Generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, Weekend Avisen, ).

11 11/23 At bede en muslimsk kvinde i Danmark om at smide tørklædet i dag svarer til at bede en dansk kvinde om at smide blusen. (Sherin Khankan, stud.mag. i religionssociologi, Weekend Avisen, ). Dansk identitet er ikke national, den er international. Vi lever i en mangfoldig verden, og det skal vi erkende. (Sherin Khankan, Jyllands Posten, ). Jeg har da mere til fælles med en iransk intellektuel end med en fisker fra Hanstholm. (Morten Kjærum, i 1995). "Menneskerettighederne er til for at beskytte de allersvageste. Voldsofre hører selvfølgelig også til de svage, men deres rettigheder er der så mange, der tager sig af. Vi behøver ikke at rende efter ulveflokken. Man er dansker, hvis man har dansk statsborgerskab. Det kan man ikke begynde at gradbøje. Så kommer man ud i noget frygteligt noget med første-og andenklasses statsborgere. (Morten Kjærum, BT, ). Men danske politikere ved også, at jo flere flygtninge Danmark tager, desto flere nye, mørklødede danskere får vi. For de bliver her jo nok, de fleste af dem. Og det bryder vi os ikke om i dette fattige, lille land. Ikke i 1938 og ikke i (Martin Krasnik, Weekendavisen, ). L. Det er overvurderet, hvor attraktivt Danmark er for flygtninge. Vores sprog og klima afholder mange fra at søge hertil. (Kirsten Lee (Radikal), Jyllands-Posten ). Nogen hævder, at der ligger rene proformaægteskaber bag en række familiesammenføringer. Det er der overhovedet ikke dokumentation for. (Kirsten Lee (Radikal), Jyllands-Posten ). Reglerne i vor udlændingelov udelukker effektivt mennesker, der flygter f.eks. på grund af fattigdom, fra at få opholdstilladelse hos os. (Kirsten Lee (Radikal), Aalborg Stiftstidende ). Kun ved at underminere forestillingen om, at der findes en fælles kultur for indbyggere i Danmark, kan man åbne og efterhånden afskaffe begrebet danskhed som pædagogisk og dannelsesmæssigt ideal. Danskfagets formål er derfor at undergrave danskheden. (Peter Heller Lützen, litterat, i bogen Danskfagets danskhed-en bog om danskfaget mellem metode og national identitet, 2003.

12 12/23 M. Man kan ikke leve, og slet ikke som lille nation, af indavl. (Arne Melchior, Folketingets åbningsdebat , Folketingstidende spalte 175). Der findes i Danmark én muslim pr. 99 ikke-muslimer. Hvad er det for nogle sløve padder de 99, hvis de er bange for den ene muslim. (Arne Melchior (CD), Berlingske Tidende 19/8 1990). Dansk Folkepartie s vælgere er white trash (hvidt affald), folk som ikke har kvalifikationer, ikke er integreret. Og det er en gruppe som simpelthen taler for dårligt dansk, skriver for dårligt dansk, er for dårlige til basale kundskaber til at kunne klare sig på arbejdsmarkedet. Det er folk som ikke har et levebrød, som ikke har kvalifikationer, som ikke er integreret i det danske samfund. (Lars Trier Mogensen, i en debat mellem Henrik Qvortrup og DF Søren Espersen om DF vælgersucces, TV-2 News, ). Netop i Grundtvigs vanvittige åndelige miskmask skal hovedårsagen til danskernes karakteristiske selvgodhed, egoisme og selvovervurdering findes. (Jørn Arpe Munksgaard, lektor, udtalt i kronikken Danskernes provinsialisme i Berlingske Tidende, ). Naturligvis må vi gå ud fra, at en flygtning kun opholder sig hos os midlertidigt. Derfor får en sådan kun midlertidig opholdstilladelse. Når den udløber, tager vi stilling til, om forholdene er forandret så meget, at man kan ophæve opholdstilladelsen og bede vedkommende rejse tilbage. Per Stig Møller (Konservativ) i Berlingske Tidende 16/ Danmark har kort efter årtusindeskiftet måske 10 millioner indbyggere. Og fordi en åbning mod syd må ses som en naturlig europæisk forpligtelse, bør vi allerede nu igangsætte en omfattende landsplanlægning med placering af en række byer ikke for store personer-vi har masser af plads. (Viggo Møller-Jensen, professor, Politiken, ). N. Mennesker må selvfølgelig have lov at krydse menneskeskabte grænser i en moderne verden. Hvad er overhovedet en grænse andet end en abstraktion...flere jugoér, tyrkere og perkere, tak! Flere sorte, gule og tværstribede, tak! Flere kvinder med og uden slør på gaden, tak!..flere kurdiske bjergbønder!...flere tamiler...mere sort, tak!..se på for eksempel New York og Rio de Janiero!...De maddikefarvede danskere kan ikke tåle lyset og solen, de får kræft af den...hvad med at få nogle flere fremmede hertil, nogle mørke mennesker, så det sarte blot bliver fortyndet, og den rette kulør opnås...ud med solarierne! Ind med de fremmede! (Carsten Nagel,( forfatter) cand. psych., EkstraBladet ).

13 13/23 Udlændinge og indvandrere er ikke mere kriminelle end danskerne generelt. (Journalist Arne Notkin i Weekendavisen ). P. Hvornår sætter vi en stopper for den hverdagsracisme, der som syngende lussinger i ansigtet på unge nydanskere, sender dem længere væk fra det samfund de fleste så gerne vil være en del af? Vi danskere er normalt så stolte af vores danske værdier. Vi plaprer op om frisind og ligeværd. Men er vi egentlig selv synderligt gode til at efterleve vores højtragende principper?hver eneste dag udsættes danskere for en uværdig behandling, alene fordi de er mørkere i huden, eller har et mere eksotisk navn end de fleste af os almindelige leverpostejsdanskere. Hver eneste dag finder der en systematisk forskelsbehandling sted, som bidrager til at slå kløfter af mistro og had ned igennem vores samfund. Min påstand er, at diskrimination og racisme er en af de største hindringer for vellykket integration. (Alexander Grandt Petersen, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Politiken Debat ). R. Danmark du er svinelandet Og på svin man tjener godt! leve Danmark, æren kalder, Gå i døden med et grin, Vi er kødeksport til helved, Vi er danske baconsvin (Halfdan Rasmussen, forfatter, 1937). (Benny Andersen tolker historikeren Jordanes (ca.år 550) således, at danerne oprindelig var en svensk stamme, som fordrev herulerne fra det nuværende Danmark. Svenskerne er mere danske end vi er! Så er vi jo ikke os-vi er nogle skide svenske fremmedarbejdere, er vi! (latter og bifald fra salen). Vi skulle tage hjem hvor vi kom fra! (yderligere latter og bifald). (Poul Nyrup Rasmussen, tidl. Statsminister, under Socialdemokratiets kongres Den danske skizofreni: at engagere sig i verden, er blot den ikke kommer for nær, kombineret med vores neurotiske og undertiden krampagtige vilje til hygge udgør formentlig nogle af de største mentalitetsmæssige hindringer for en fornuftig håntering af de udfordringer, de nye danskere stiller os over for.

14 14/23 (Lars Adam Rehof, lektor ved Retsvidenskabelig Institut/Københavns Universitet, i bogen Race og Ligebehandling, 1995). -det er dejligt, at indvandrerne er begyndt at deltage i foreningslivet og tage ansvar. Alkohol og sport hører ikke sammen, så jeg syntes, at det er glimrende, at det ryger ud af cafeteriet. (Mette Reissmann, socialdemokratisk integrationsordfører, efter at Hizb-ut-Tahrir s overtagelse af magten i Brøndby Strand IF, og dermed forbud mod indtagelse af øl og pølser i cafeteriet, 8.maj 2014). Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med invasionen, er det såmænd nok fordi, vi ikke er bedre værd. Vi burde med entusiasme tage imod tilskudet på et tidspunkt, hvor vi ærlig talt ikke har så forfærdelig meget at byde på selv. (Klaus Rifbjerg, forfatter og forlagsdirektør, Politiken 24/4 l988). Jeg vil overhovedet ikke sætte nogen grænse overhovedet (for hvor mange flygtninge og indvandrere, vi kan tage imod) ikke bare integration men samgifteri-blanding af racer-er racens overlevelse Er der noget smukkere end mulatter? Der kommer fantastisk flotte fyre buldrende fra Tyrkiet og Pakistan og alle mulige andre steder fra, og sikke nogle herlige børn, der kunne komme ud af det. (Klaus Rifbjerg, forfatter, Aktuelt, Se dog de fantastiske og flotte mennesker, der kommer ud af blandingsforhold i f.eks. de tidligere franske kolonier i Nordafrika. Tilførsel af nyt blod er et sundhedstegn. Hvis vi kun dyrkede hinanden, havnede vi i indavl og incest med en farlig degeneration med deformiteter som hareskår, misvækst, skæve hoveder og korte arme til følge For mig eksisterer der principielt ingen grænser det har gennem historien vist sig, at de fremmede stille og roligt har assimileret sig. (Klaus Rifbjerg, forfatter og forlagsredaktør, Jyllands-Posten, ). At kæmpe for den såkaldte danskhed er en kamp mod vindmøller, for i fremtiden må vi vænne os til at leve i en kulturernes og mentaliteternes smeltedigel. (Klaus og Mikael Rothstein, Politiken ). Og jeg troede faktisk også, at de her marginale miljøer, var ved at uddø, og at vi var nået så langt, at islam var blevet en selfølgelig del af den danske hverdag og kultur-på lige fod med dronning Margrethe, Storebælt og FCK. (Torben Rugberg Rasmussen, Lektor fra Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, Fyens Stifttidende, i anledning af offentlig indkaldelse til bøn i Svendborg). S. Den aften var jeg af den overbevisning, at Danmark ville være et dejligt land uden danskere. Jeg ville elske det, hvis det var fuldt af tyskere, arabere, italienere, englændere, amerikanere, afrikanere, kinesere, japanere, polynesere, grønlændere og lapper. Jeg tror også de ville synes Danmark var et

15 15/23 dejligt land uden danskere. Man kunne flytte danskerne op til Grønland, der ville være masser af plads og alt for koldt til at trække bukserne ned og vise den store hvide røv frem. (Morten Sabroe, journalist/forfatter, Politiken, Jeg ved godt, at mange danskere er ængstelige for at åbne grænser kunne føre til, at Danmark bogstaveligt talt blev oversvømmet af f.eks. en halv eller en hel million mennesker udefra. Det ville skræmme folk, men sådan går det jo ikke. I øjeblikket udgør flygtningene 0,3 procent af befolkningen. (Poul Schlüter, (Konservativ) statsminister, Berlingske Tidende 4/8 1985). Jeg forstår ikke, at man stadig kalder Israel Mellemøstens eneste demokrati. (Gitte Seeberg, Politiken, Som situationen er nu, er der en masse tegn på at danskerne tror, at vi ejer dette land, fordi vi har arbejdet i det. Gu gør vi ej. Vi ejer det ikke mere end kineserne gør. Den hjemmefølelse skal suppleres med åbenhed. Hvis der kan være flere mennesker i det her land, hvorfor skulle de så ikke have lov til at være her. (Peter Seeberg-Politiken ). Som situationen er nu, er der en masse tegn på at danskerne tror, at vi ejer dette land, fordi vi har arbejdet i det. Gu gør vi ej. Vi ejer det ikke mere end kineserne gør. (Peter Seeberg-Politiken ). Når vores børn bliver hellige krigere, er det fordi, det danske samfund ikke giver os penge nok. (Musse Sheik, somalisk talsmand for Somalisk Forældre Forening, Den Korte Avis, ). Det, der I 1950érne var danske værdier, er ikke danske værdier I år Det Danmark, der er under udvikling nu, er lige så værdigt og lige så godt, som det Danmark, der har været under udvikling tidligere. Det er bare et Danmark, der ser anderledes ud, og som tegnes af forskellige grupperinger, som ikke var til stede tidligere. (Jørgen Bæk Simonsen, Jyllands Posten, ). Vi er jo alle sammen klar over, at det er forløbet med karikatur-tegningerne I Jyllands Posten, der ligesom har accentueret islamofobiens tilstedeværelse I en dansk sammenhæng. (Jørgen Bæk Simonsen, Lektor på Københavns Universitet, udtalt i TV-Avisen kl.18.30, på bella center i Kbh. under overskriften Islamophobia-A dilemma in the West. Europa kunne lære tolerance af Mellemøsten. Jørgen Bæk Simonsen, P1 i 2006, genfortalt i Weekendavisen Samfund,s.6, nr.19, Islamforskeren, professor Jørgen Bæk Simonsen, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, mener, at ønsket om at bygge en moské er udtryk for fuldbyrdet integration. (I anledning af en moske i Gjellerup/Toveshøj, Aarhus portalen dk, ). Vejen til etnisk ligestilling hedder ikke færre indvandrere, men flere. Kun når de danske indvandrere opnår en kritisk masse, vil de blive taget seriøst.til indvandrene er mit budskab: få flere børn. (Tanveer Sharif, tidl.radikalt hovedbestyrelsesmedlem, Politiken , med følgende overskrift på sit indlæg: Til Danmarks indvandrere. Forplant jer! ).

16 16/23 Vi har det danske samfund, som vi kender det, men nu er vi muslimer kommet, og vi bliver rigtig mange. (Tanveer Sharif, tidl. Radikalt hovedbestyrelsesmedlem, BT, ). Over broer og spor og forgiftede vandløb gik det. Gennem byer og bakker og marker, som stank af sprøjtevædske og benzin. Det sterile og indbildske lille land, hvis mennesker følte sig frie, fordi de kunne overhale hinanden og larme og svine luften til. Fordi de kun havde en meget kort historie som de hver især bildte sig ind de havde bidraget til. (Tage Skou-Hansen, forfatter, i Hjemkomst, 1969). (Om det danske valg og de danske stramninger af fremmedpolitikken). På vegne af mine ignorante medborgere ønsker jeg at undskylde overfor verdenssamfundet. (Peter Sloth, festivalleder for Dansk Flygtningehjælp, Washington Post, Hvad er den danske traditionsrige kultur andet end selvbedrag selvglad i sin egen usselhed, fedladen, pylret. Indbyd alle og hvem som helst lad os se, hvor langt vor vidunderlige kultur i grunden holder. (Johannes Sløk, filosof, Jyllands Posten, ). Der findes ikke nogen dansk identitet. Vore rødder ligger i det gamle Hellas, i Rom og Frankrig... Den danske identitet er rugbrød, kogte kartofler og opbagt sovs. (Johannes Sløk, JyllandsPosten 16/5 1991). Ser De nogen fare for, at vi danske vil miste vort særpræg, når vi knyttes mere og mere til det kommende indre marked? Ja, tænk, det vil jeg håbe vi gør. (Johannes Sløk, filosof, Jyllands Posten, Du ved sikkert, at de værdier du nævner i dit udkast til en værdikanon, er nogle vi har fået udefra. De går bl.a. igen i islam, hvorfor Danmark da også, lidt ironisk, er blevet kåret som et af de mest islamiske lande i verden, fordi vi er så loyale over for Koranens kerneværdier som menneskerettigheder, frihedsrettigheder og økonomisk lighed. Selvom kåringen nok skal tages med et gran salt, så understreger den, at muslimer og kristne har en masse værdier tilfælles. Derfor bør vi bevare et åbent sind. Det mener vores erhvervsgiganter Arla, Grundfos og Bestseller tilsyneladende også. (Annika Smith, folketingskandidat for SF, svar til Martin Geertsen i JP-blog Hold fast i dine værdier, Martin. ) Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at han ville have fået en anden behandling, hvis han havde været en blond og kornfed dansker. (Eva Smith, juraprofessor, om regeringens holdning til fangen på Guantanamo-basen med dansk statsborgerskab, Jyllands Posten,

17 17/23 Det er simpelthen en krænkelse af menneskerettighederne at forlange, at de (indvandrerne) skal afstå bare en tøddel af deres ideologiske, moralske, familiære og religiøse identitet...hvad i alverden bilder vi os ind ved at ville diktere dem vores - på talrige måder - kuldsejlede og fallerede samfunds- og samlivsmodel? (Hanne Smyrner, fhv. fotomodel, spaniensdansker, EkstraBladet ). -men det er altså ikke noget, de har lært i et fremmed land. Det er noget, de har lært her i Danmark, - sagt da unge af aeh (anden etnisk herkomst) gjorde stormløb mod en skadestue i Odense. (Zenia Stampe, BT, ). Danskere med muslimsk beggrund kommer til at ligne danskere med kristen baggrund mere og mere. Nu skal Danmark stort set renses for Islam og muslimer. Men orker vi den debat igen? Og igen? Jeg gør ikke. Endnu en Krarup. Endnu en Langballe. Jeg gider simpelthen ikke diskutere på det niveau længere. (Zenia Stampe, Politiken, og Den Korte Avis, ). Ordet danskhed, det nye begreb, som er blevet indført efter, at Dansk Folkeparti har fået så meget indflydelse, er for mig det grimmeste ord, jeg nogensinde har hørt. For det første fordi ordet er uæstetisk og ikke findes, jeg ved ikke engang, om det findes i ordbogen, jeg tror, det er et selvopfundet ord, for det andet fordi, hvad er danskhed? Danskhed må være noget med at se ned på andre, at være ugeneriøs og nærig med sine penge, være bange for at nogen kommer og tager noget, som er ens, at der er andre, som også skal have en bid af kagen. Det er danskhed i mine øjne, det er de mennesker, der går i alt for små sko og lige om lidt kommer alle de uhyggelige muslimer og spiser alle vores børn og alle vores kvinder, og så er der kun mændene tilbage, og de skal bare arbejde, for muslimerne, de er så strenge-sådan er det jo blevet, det er jo hvad det vil sige at være dansker, et lille menneske, som ikke vil give noget som helst fra sig. (Paprika Steen, skuespillerinde, som led i Lars (von) Triers smædekampagne mod Dansk Folkeparti op til Folketingsvalget Danmark bliver multietnisk, og det er godt det samme: (Henrik Svane, radikal politiker, Weekendavisen, /gift med Haderslev stifts biskop). Fremtidens største udfordring handler ikke om-på længere sigt i hvert fald-hvorvidt udlændinge skal integreres i Danmark, men om hvorvidt Danmark integreres i verden. Danmark har fornyet sig gennem den inspiration, der er kommet fra andre kulturer. Og det gør ikke spor, fordi det afgørende er ikke at bevare den såkaldte danskhed (for hvad er det?), men at fastholde grundlaget for velfærdsstaten, og det er ikke betinget af sprog, hudfarve, etnisk baggrund osv men af solidaritetmed verden. (Henrik Svane, radikal politiker, Kristeligt Dagblad, T. Sorte Søren fra Sem lugter lidt af råddent kød fra et sydligt naboland, som engang marcherede i takt. (Preben Thomsen, (Præst), Ekstra Bladet ).

18 18/23 (Om et nyt skolefag i Aarhus). Interkulturel Pædagogik skal modvirke den der lidt selvretfærdige holdning med, at vi var her først. Vort mål er at uddanne børnene til at fungere i et samfund, der består af folk fra mange andre kulturer end den danske. Derfor vil vi overhovedet ikke reagere på opfordringen fra Dansk Kultur. Tonen i brevet ligger langt fra den ånd og det værdigrundlag vi har her på skolen. (Lise Thorn, skoleleder, Jyllands Posten, ). Om Dannebrog: -det danske svastika. Det burde samles ind og afbrændes. (Lars von Trier, i TV-Zulu )). W/V. Idiotiske danskere de helt store, blafrende tåber og idioter..et grænseland, hvortil kloge, dygtige mennesker kom rejsende fra syd for at udvikle og hjælpe de primitive nordboere selv vort nationalsprog er et mixmask af påvirkning fra plattysk, hollandsk og en masse europæiske sprog. Hvad er en dansker? Og hvad er det dog, vi bilder os ind? Hva faen er det for et land, mit skib er fortøjet til? (Erik Wedersøe, skuespiller og forfatter, fhv. formand for Socialdemokratiets kulturudvalg, Berlingske Tidende ). At Dansk Folkeparti ikke vil give statsborgerskab til borgere med muslimsk baggrund, må placere dem højt på listen over årets bommerter. Vi har altså religionsfrihed i Danmark. ( Margrethe Vestager, BT s.19). Vi er en gammel kristen kultur, siger vi. Ja tak, min gamle hat. Snarere er vi en bornert, middelmådig, småborgerlig kultur, selvglad i egen usselhed, fedladen og med stor færdighed i at trille tommelfingre. Dertil Pylret, permanent småfornærmet og med skæv mistro til dem fra den anden gade. (Jørgen Würtz Sørensen, lektor, JyllandsPosten 25/ ). Det er forkert at spørge, om Danmark bliver et multi-etnisk samfund. Der er ingen grund til at tale i gådefuld fremtid. Danmark er allerede nu i mini-format et multi-etnisk samfund, og den udvikling vil fortsætte. (Birte Weiss, (Socialdemokratt), Jyllands-Posten 18/ ). Jeg vil ikke anerkende den målestok. For hvis man er dansk statsborger, hører man automatisk med til den danske befolkning. (Birte Weiss (Socialdemokrat), B.T. 27/ Og hvem husker ikke hendes udtalelse om København, efter hun var blevet indenrigsminister: -at København var blevet en helt anderledes festlig by, efter at indvandrerne var kommet. ). Som befolkningsgruppe i den vestlige del af EU må vi vænne os til, at sådanne hjemløse grupper kommer. Vi kan ikke undgå dem, og i stedet for at tale om globalisering som noget, der er ved at ske, så skal vi tale om globalitet som noget, der er sket. Vi kan ikke undgå dem.

19 19/23 (Henrik Erdman Vigh, professor i antropologi ved Københavns Universitet, Information, , i anledning af at afrikanske hjemløse mænd fylder godt op på herberger i hovedstaden). Nationer som Tyskland og Sverige er kommet længere end de fleste i kampen for at civilisere deres samfund. Derfor hænges de også i stigende grad ud som konfliktsky og politisk korrekte. Populistiske partier gør det ikke lettere for selv de mest forhærdede at lufte deres fordomme, ja, at glemme, at de overhovedet er fordomme. (Peter Wivel, Korrespondent i Berlin, Politiken, ). Ø. Sammenlignet med samtlige danske familier modtager indvandrerne mindre. (Bent Østergaard, i pjecen Det passer ikke (1988), tidligere medlem af Flygtningehjælpens repræsentskab). Det eksisterende Danmark med Jylland, Fyn og øerne beboet af lyshårede danskere er en relativt ny foreteelse. (Uffe Østergaard. i interview i Politiken ). Hvem husker ikke annoncen i alle større dagblade Det er blevet flovt at være dansker (Jyllands-Posten ), hvor 1038 personer havde skrevet under på erklæringens titel.et nyttigt redskab at have, den dag regnskabet skal gøres op.»det er på tide, vi siger fra«, stod der på forsiden af Politiken torsdag 15. december Under overskriften kunne man se portrætterne af 12 anerkendte forfattere, der stod bag et samlet opråb: I de senere år er der foregået en åbenlys diskriminering af de etniske mindretal i Danmark både i sprogbrug og i lovgivningen (..)«, indledte forfatterne, der blandt andre talte litterære koryfæer som Klaus Rifbjerg, Ib Michael, Suzanne Brøgger, Janne Teller, Kirsten Thorup, Carsten Jensen, Hanne-Vibeke Holst, Stig Dalager, Inge Eriksen, Thomas Boberg, Henning Mortensen og Per Schultz Jørgensen.»Vores medborgere med muslimsk kultur- og trosbaggrund (...) bliver over én kam udsat for forhånelser af deres religion og kultur, nedværdigende og diskriminerende omtale og usande kollektive generaliseringer«, fortsatte opråbet. Deres højlydte protest blev bragt to en halv måned efter, at Jyllands-Posten bragte de 12 karikaturer af profeten Muhammed. Forfatternes opråb var et væsentligt partsindlæg i det, der på kort tid udviklede sig til Muhammedkrisen og til en ophedet debat om, hvor langt man kan og skal gå i ytringsfrihedens navn. 22 forhenværende ambassadører, der kritiserer at man har bragt Muhammed-tegningerne, samt hele tonen i udlændingedebatten. (Kilde:Politiken, ).»Efter de seneste års skærpelse af den offentlige debat i Danmark er vi nu vidne til en tilspidsning af tonen, der kun kan opfattes som en forfølgelse af det mindretal, som udgøres af muslimske medborgere. Såvel religionsfriheden som ytringsfriheden er blandt de grundlovssikrede friheder, men det har aldrig været foreneligt med danske holdninger at udnytte friheden til bevidst at såre et mindretal på deres tro. Vi underskrevne er dybt foruroligede over, at et dansk dagblad har fundet for godt at bringe

20 20/23 karikaturer af islams mest fremstående, historiske skikkelse, øjensynlig uden nogen konkret anledning. En afbildning af Mohammed er i sig selv en krænkelse af muslimsk tradition. Vi har derfor forståelse for, at mange muslimer føler sig sårede, men står naturligvis både uforstående og fordømmende overfor, at nogle muslimer, fortrinsvis i udlandet, har fundet anledning til at fremsætte trusler mod det pågældende dagblad og tegnerne. Vi mener, at følelsesmæssige sår bedst heles gennem samtale. Vi er skuffede over, at både det officielle Danmark og bladets redaktion straks afviste, at der var noget at hele. Vi henstiller, at denne holdning bliver taget op til ny overvejelse og hilser de første tegn herpå velkommen. Det ville have klædt det demokratiske Danmark, om statsministeren havde imødekommet den anmodning om en samtale, som blev fremsat af elleve fremmede ambassadører fra muslimske lande. De 22 penneførere: Jørgen Adamsen (f. 1920): Ambassadør i Iran og Algeriet Michael Bendix (f. 1934): Ambassadør i Indonesien , Venezuela og Luxembourg Ole Bierring (f. 1926): Ambassadør Frankrig , repræsentant i FN's Sikkerhedsråd Hans Henrik Bruun (f. 1943): Ambassadør i Tyrkiet 1987 og Frankrig Niels Ersbøll (f. 1926): Chef og ambassadør EF-repræsentationen Generalsekretær EU's ministerråd Udenrigsministerens repræsentant ved EU's regeringskonference Per Fergo (f. 1925): Udenrigsråd og chef for Udenrigsministeriets Retsafdeling 1974, ambassadør Portugal , Canada William Friis-Møller (f. 1935): Ambassadør i Kina og Nordkorea , Mongoliet , Sverige Per Groot (f. 1924): Ambassadør i DDR 1973, Japan , Sydkorea , Holland Herluf Hansen (f. 1934): Ambassadør i Algier og Tunis Preben Hansen (f. 1925): Ambassadør i Algier og Tunis Jørgen Holm (f. 1923): Generalkonsul Brunei Ambassadør i Sydkorea , Malaysia Bent Haakonsen (f. 1936): Chef i Udenrigsministeriets departement for Internationalt Udviklingsarbejde Ambassadør Tyskland samt i Sverige Henning Kjeldgaard (f. 1935): Ambassadør i Tanzania og Zambia , Botswana, Lesotho, Swaziland, Malawi og Angola samt Kenya, Nairobi og Seychellerne fra Ole Koch (f. 1932): Ambassadør i Israel 1978, Ungarn Akkrediteret i Zagreb Jørgen Korsgaard-Pedersen (f. 1932): Ambassadør i Egypten og Sudan 1977, Somalia 1978, Polen og Australien I anledning af Dansk Folkepartis Burka-annoncer i aviser (Weekend Avisen nr.5, ) og offentlige steder, og efterfølgende forslag om, at muslimer, der vil opnå dansk statsborgerskab, skal afsværge dele af Koranen, markerer et højdepunkt i partiets hensynsløse diskriminering af et mindretal af danske borgere Åbent brev imod fjendtligheden. Af Benny Andersen, Niels Barfoed, Ole Bierring, Jørn Bro, Inger Christensen, Uffe Ellemann- Jensen, Nils Foss, Knud Heinesen, Kjeld Hillingsø, Erik Hoffmeyer, Anker Jørgensen, Hanne Kjærholm, Bent A. Koch, Otto B. Lindhardt, Søren Mørch, Jørn Nerup, Ida Nicolaisen, Lise

21 21/23 Nørgaard, Olaf Olsen, Niels Pontoppidan, Herbert Pundik, Jørgen Reenberg, Grethe F. Rostbøll, Palle Simonsen, Erling Tiedemann, Anne Wolden-Ræthinge 8. maj Følgende støtter op om en stormoske i København centreret om Muslimernes Fællesråd: Anna Mee Allerslev, Anders Gadegaard, Adam Price, Anette K. Olesen, Benny Andersen, Bent Melchior, Bolette Christensen, Christ Minh Doky, Eva Smith, Gitte Seeberg, Henrik Hartmann, Ingolf Gabold, Peter Mogensen, Stine Bosse, Susanne K. Larsen, Uffe Ellemann- Jensen. (Jyllands-Posten , Indland s.4.). Politiken, 11. juli 2014: Fordøm israels angreb på civile i Gaza. Det er på tide at vi siger fra i forhold til Israels overdrevne og voldsomme brug af militærmagt over for et folk i knæ, udtaler : Leila Stockmarr, ph.d.-stipendiat Tarek Ziad Hussein, debattør Saer El-Jaichi, ph.d.-stipendiat Signe Smidt, Right to movement Brian Esbensen, journalist Hanne Vibeke Holst, forfatter Yahya Hassan, digter Trine Pertou, mf (SF) Lars Erslev Andersen, seniorforsker Jørgen Bæk Simonsen, professor, KU Nagieb Khaja, dokumentarist Lars Bom, skuespiller Georg Larsen, dokumentarist Outlandish, musikere Johanne Schmidt-Nielsen, mf (EL) Margrete Auken, mep (SF)

CITATER OM DET DANSKE-TYSKE GRÆNSELANDE

CITATER OM DET DANSKE-TYSKE GRÆNSELANDE CITATER OM DET DANSKE-TYSKE GRÆNSELANDE Ligeledes skal hertugdømmet Sønderjylland ikke forenes med Danmarks rige og krone og ikke incorporeres deri, således at en er herre over dem begge. fra Constitutio

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00

SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00 SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00 Del: 4 ud af 10 danskere er begyndt at se med større bekymring

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Fem foredrag arrangeret af Lystrup Menighedsråd Lystrup kirkehøjskole 2015-2016 Mødet med de andre Det er gennem mødet med de andre vi oplever verden.

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG

MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG AF JOURNALIST IBEN BAADSGAARD AL-KHALIL, 2013 21 årige Osman Sari er kurder og blind. Da han kom til Danmark fra Tyrkiet for fem år siden,

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 TNS Gallup A/S

Læs mere

Alena Strelow, det danske mindretal i Sydslesvig

Alena Strelow, det danske mindretal i Sydslesvig 22. februar 2017 Kære Folketingspolitiker fra V, K, LA og DF Vi, Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, har som de fleste andre, læst vedtagelsesteksten danskere bør ikke være i mindretal i boligområder

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 19. august 2014 Dok.: 1273016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Indfødsretsprøven af 2015

Indfødsretsprøven af 2015 Indfødsretsprøven af 2015 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Torsdag den 30. november 2017 kl. 13.00-13.45 Indfødsretsprøven

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus 2014/1 BSF 12 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 21. oktober 2014 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF) og

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

CHARTER FOR SAMSPIL MELLEM DEN FRIVILLIGE VERDEN OG DET OFFENTLIGE

CHARTER FOR SAMSPIL MELLEM DEN FRIVILLIGE VERDEN OG DET OFFENTLIGE CHARTER FOR SAMSPIL MELLEM DEN FRIVILLIGE VERDEN OG DET OFFENTLIGE Den frivillige verden dækker både frivillige, foreninger og organisationer. Det frivillige Danmark er stort og mangfoldigt. Næsten hver

Læs mere

Christiansborg, lørdag den 13. februar 2016. I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Christiansborg, lørdag den 13. februar 2016. I dette nyhedsbrev kan du læse om: Christiansborg, lørdag den 13. februar 2016 I dette nyhedsbrev kan du læse om: - Dansk Folkeparti vil have en hjemsendelsesstrategi - Vækst i hele Danmark - Spørgsmål om udgifter til flygtninge - Aftale

Læs mere

Replique, 5. årgang 2015. Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson.

Replique, 5. årgang 2015. Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson. Replique, 5. årgang 2015 Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson. Tidsskriftet Replique udkommer hver måned med undtagelse af januar og august. Skriftet er

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Tidsskriftet Replique udkommer hver måned med undtagelse af januar og august.

Tidsskriftet Replique udkommer hver måned med undtagelse af januar og august. R E P L I Q U E Replique, 4. årgang 2014 Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov. Tidsskriftet Replique udkommer hver måned med undtagelse af januar og august. Skriftet er

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2016/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 25. april 2017 Betænkning over Forslag til

Læs mere

24. APRIL. Endelige resultater RESULTATER MUSLIMER I DANMARK

24. APRIL. Endelige resultater RESULTATER MUSLIMER I DANMARK DR 24. APRIL Endelige resultater RESULTATER MUSLIMER I DANMARK 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kort om Capacent Research 3 2. Baggrund 4 Frekvenstabeller med holdningsvariable 5 3. Krydstabuleringer med gren

Læs mere

Modul 3: Ægteskab på tværs af tro og kulturer -Om at nde et fælles værdigrundlag

Modul 3: Ægteskab på tværs af tro og kulturer -Om at nde et fælles værdigrundlag Modul 3: Ægteskab på tværs af tro og kulturer -Om at nde et fælles værdigrundlag Hvad skal denne tekst bruges til? Selvom I har gennemgået modulet mundtligt, kan teksten være god at læse igennem, fordi

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,3 millioner mennesker. Over en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

VEDTAGNE UDTALELSER PÅ DUFS DELEGERETMØDE 2016

VEDTAGNE UDTALELSER PÅ DUFS DELEGERETMØDE 2016 VEDTAGNE UDTALELSER PÅ DUFS DELEGERETMØDE 2016 Dansk Ungdoms Fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø Telefon 39 29 88 88 E-mail:duf@duf.dk www.duf.dk UDTALELSE 1 Et Danmark uden barrierer i samfundslivet

Læs mere

Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015. Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697

Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015. Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697 Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015 Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697 Fører religion tl fanatsme og tl konfrontaton mellem os og de andre - og måske i sidste ende tl udøvelse

Læs mere

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3 PerlePosten Vi er ude Gu er vi ej Der er mange fordomme, om hvem der er med, og hvem der ikke er med i samfundet. Spørgsmålet er hvem der bidrager, og hvem der ikke bidager til samfundet. Vi elever fra

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af arbejdskommissoriet for Institut for Menneskerettigheder

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af arbejdskommissoriet for Institut for Menneskerettigheder 2010/1 BSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 15. marts 2011 af Pia Adelsteen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Pia Kjærsgaard

Læs mere

CEPOS Universitet Foråret 2006

CEPOS Universitet Foråret 2006 CEPOS Universitet Foråret 2006 Program for lørdag-søndag d. 11. og 12. februar 2006 10.00-10.30 Velkomst og præsentation 10.30-11.00 Hvorfor CEPOS Universitet? Lars Seier Christensen, CEO og stifter af

Læs mere

KAN TRO FLYTTE BJERGE?

KAN TRO FLYTTE BJERGE? KAN TRO FLYTTE BJERGE? - OM FORVENTNINGER OG FORDOMME SIDE 1/8 HURTIGSKRIV OVER TEMAETS OVERSKRIFT: KAN TRO FLYTTE BJERGE? -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Indvandrere, flygtninge og efterkommeres religiøse baggrund: Flest indvandrere er kristne

Indvandrere, flygtninge og efterkommeres religiøse baggrund: Flest indvandrere er kristne Temahæfte 2012, nr. 1 Udgivet: 27-02-2012 Indvandrere, flygtninge og efterkommeres religiøse baggrund: Flest indvandrere er kristne Af Bent Dahl Jensen Religiøs fordeling blandt indvandrere, flygtninge

Læs mere

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 3. december 2012, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P PRINCIP R G R A M Dansk Folkepartis formål er at hævde Danmarks selvstændighed, at sikre det danske folks frihed i eget land samt at bevare og udbygge folkestyre og monarki. Vi er forpligtede af vor danske

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

Tættere på stueren end nogensinde

Tættere på stueren end nogensinde Tættere på stueren end nogensinde Hver femte vælger, som stemte på V eller K ved seneste valg, mener nu, at Dansk Folkeparti (DF) skal have ministerposter. Kristian Thulesen Dahl er favorit og slår Pia

Læs mere

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949 Henvisning: Dette er en oversættelse af den stenografisk protokollerede tale af Bruno Gröning den 31. august 1949 om aftenen på Traberhof ved Rosenheim. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet

Læs mere

Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør

Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør - De Identitære i Frankrig og Europa SAMFUNDSFAG: Se Vores Europas video med Jean-David: https://vimeo.com/231406586 Se Génération Identitaires krigserklæring,

Læs mere

Indfødsretsprøven af 2015

Indfødsretsprøven af 2015 Indfødsretsprøven af 2015 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 7. juni 2017 kl. 13.00-13.45 Indfødsretsprøven af 2015

Læs mere

Vi Ses Hos Clement Sofie Carsten Nielsen (optaget 5/2 og udsendt 7/2)

Vi Ses Hos Clement Sofie Carsten Nielsen (optaget 5/2 og udsendt 7/2) Vi Ses Hos Clement Sofie Carsten Nielsen (optaget 5/2 og udsendt 7/2) CK: Siden årsskiftet, så har vi hørt Socialdemokratiet og SF gå ud og sige: Vi har taget fejl, når det gælder spørgsmålet om, hvor

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Nytårsaften er det skik at se tilbage på året, der gik. Selv kan jeg ikke gøre det, uden først og fremmest at sige tak, når jeg mindes al den venlighed og opmærksomhed,

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum

Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum 2016/1 BSF 8 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 11. oktober 2016 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik og udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik og udlændingeloven Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10 L 87 Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 0.

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Vær med. Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o

Vær med. Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o Vær med Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o Integration Det handler om at være med. Alle skal have lejlighed til at deltage i arbejdslivet og samfundslivet og gøre sig gældende - uanset ens sociale og etniske

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2013/1 BTL 141 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 8. maj 2014 Betænkning over Forslag

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 2. december 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 2. december 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 2. december 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en

Læs mere

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 01. JANUAR 2016 Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 1. Starten på nytårstalen. God aften. I december deltog jeg i et arrangement på

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN KVINDE 26 ÅR KONVERTERET TIL ISLAM BÆRER TØRKLÆDE NYUDDANNET JURIST ANSÆTTELSESSAMTALEN (Scene 1) Introduktion til scenen: Fahilla har

Læs mere

Ungeråd. Ungeråd. Hvad KAN en aktiv medborger? 3a - Drejebog - Ungeråd - s1. Indhold. Fælles Mål

Ungeråd. Ungeråd. Hvad KAN en aktiv medborger? 3a - Drejebog - Ungeråd - s1. Indhold. Fælles Mål 3a - Drejebog - - s1 Hvad KAN en aktiv medborger? Indhold Denne øvelsesrække handler om, hvordan man som ung kan få indflydelse. I øvelsesrækken bliver deltagerne inddelt i grupper, der skal agere ungeråd.

Læs mere

23. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 8. november 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/434/574/728//16/439/556/266

23. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 8. november 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/434/574/728//16/439/556/266 1 23. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 8. november 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/434/574/728//16/439/556/266 Åbningshilsen Der er kirkefrokost i Sognehuset efter højmessen, hvor tre af vores frivillige

Læs mere

Aktivitetskalender for DSU Århus, efterår 2007

Aktivitetskalender for DSU Århus, efterår 2007 Aktivitetskalender for DSU Århus, efterår 2007 Kære medlem. Hermed bestyrelsens foreløbige bud på en aktivitetskalender for efteråret 2007. Som det fremgår, vil vi som udgangspunkt videreføre det velkendte

Læs mere

Dato: 7. juni 2013, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 7. juni 2013, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 7. juni 2013, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

NYT BLOD Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. januar 2016, 05:00

NYT BLOD Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. januar 2016, 05:00 Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten - UgebrevetA4.dk 28-01-2016 22:45:42 NYT BLOD Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. januar

Læs mere

Dato: 1. juni 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 1. juni 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 1. juni 2012, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

ÅNDSFRIHED OG DANSKE SKOLER

ÅNDSFRIHED OG DANSKE SKOLER ÅNDSFRIHED OG DANSKE SKOLER NÅR ALLE SKAL KUNNE VÆRE HER, HVOR MANGE GUDER (OG BØRNELIV) ER DER PLADS TIL? Sally Anderson, lektor, Ph.d., Aarhus Universitet Få studier af muslimer på landet Jyske stationsbyer

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14.

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 10. januar 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: Ane Røddik

Læs mere

Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst

Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst Løkke-regeringens ministre scorer i snit 3, på den nye syv-trinsskala. Lene Espersen (K) er på et år røget fra en femte

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

2. udkast. Betænkning

2. udkast. Betænkning Skatteudvalget 2010-11 B 144 Bilag 7 Offentligt Til beslutningsforslag nr. B forslagsnummer Folketinget -NaN (x. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den . juni 2011 2. udkast (Opdatering af

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583 Ministrenes karakterbog 2012 TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583 Feltperiode: Den 4.-11. december 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik

Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik Nils Holtug Centre for Advanced Migration Studies Afdeling for filosofi Institut for Medier, Erkendelse og Formidling Dias 1 Hvilke etiske

Læs mere

PROGRAM FOLKEMØDE 2015 MØD VENSTRE I DANCHELS HUS OG PÅ STANDEN PÅ CIRKUSPLADSEN

PROGRAM FOLKEMØDE 2015 MØD VENSTRE I DANCHELS HUS OG PÅ STANDEN PÅ CIRKUSPLADSEN PROGRAM FOLKEMØDE 2015 MØD VENSTRE I DANCHELS HUS OG PÅ STANDEN PÅ CIRKUSPLADSEN TORSDAG DEN 11. JUNI 2015 CARSTEN SCHEIBYE Kl. 15:00 15:30 i Venstres Stand på i Venstres DEN POLITISKE ÅBNINGSDEBAT Kl.

Læs mere

Prædiken til Nytårsdag, 1. januar 2014 kl. 17, Vor Frue kirke. Tekster: Sl. 90 og Matt. 6,5-13. Salmer: 712, 434, 586 / 588, 125, 718, 716.

Prædiken til Nytårsdag, 1. januar 2014 kl. 17, Vor Frue kirke. Tekster: Sl. 90 og Matt. 6,5-13. Salmer: 712, 434, 586 / 588, 125, 718, 716. Prædiken til Nytårsdag, 1. januar 2014 kl. 17, Vor Frue kirke. Tekster: Sl. 90 og Matt. 6,5-13. Salmer: 712, 434, 586 / 588, 125, 718, 716. Af domprovst Anders Gadegaard Den første dag i et nyt år er en

Læs mere

Danske medlemmer af Europa-Parlamentet

Danske medlemmer af Europa-Parlamentet Danske medlemmer af Europa-Parlamentet 1.1.1973-1.12.2008 UDGIVET AF EUROPA-PARLAMENTET Informationskontoret i Danmark EUROPA-HUSET - GOTHERSGADE 115-1123 KØBENHAVN K. - TLF. +45 33 14 33 77 - www.europarl.dk

Læs mere

Det besværlige demokrati Af sociolog Maliina Abelsen

Det besværlige demokrati Af sociolog Maliina Abelsen Introduktion Det besværlige demokrati Af sociolog Maliina Abelsen Seminar om demokrati og folkestyre torsdag den 11. oktober 2007 Nuuk Godmorgen alle sammen og mange tak for invitationen til at få lov

Læs mere

GAMMEL VIN Socialdemokraternes90 er-budskabhar fåetnyslagkraft Af Signe Lene Christiansen Mandag den 4. maj 2015, 05:00

GAMMEL VIN Socialdemokraternes90 er-budskabhar fåetnyslagkraft Af Signe Lene Christiansen Mandag den 4. maj 2015, 05:00 Sektioner Søg Menu GAMMEL VIN Socialdemokraternes90 er-budskabhar fåetnyslagkraft Af Signe Lene Christiansen Mandag den 4. maj 2015, 05:00 Del: Budskabet i Socialdemokraternes integrationskampagne er et

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

2014/1 BTL 153 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016. Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 7. maj 2015. Betænkning.

2014/1 BTL 153 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016. Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 7. maj 2015. Betænkning. 2014/1 BTL 153 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 7. maj 2015 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

TALE HOLDT AF GISCARD D'ESTAING, FORMAND FOR DET EUROPÆISKE KONVENT PÅ DET INDLEDENDE MØDE I UNGDOMSKONVENTET. den 10. juli 2002 i Bruxelles

TALE HOLDT AF GISCARD D'ESTAING, FORMAND FOR DET EUROPÆISKE KONVENT PÅ DET INDLEDENDE MØDE I UNGDOMSKONVENTET. den 10. juli 2002 i Bruxelles TALE HOLDT AF GISCARD D'ESTAING, FORMAND FOR DET EUROPÆISKE KONVENT PÅ DET INDLEDENDE MØDE I UNGDOMSKONVENTET den 10. juli 2002 i Bruxelles 1 Hr. formand for Ungdomsudvalget Fru kommissær ---------------

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om dobbelt statsborgerskab

Forslag til folketingsbeslutning om dobbelt statsborgerskab 2008/1 BSF 55 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 28. november 2008 af Jørgen Poulsen (RV), Margrethe Vestager (RV) og Morten Østergaard (RV)

Læs mere

Søren Svold: Ikke uden grund er ytringsfriheden forankret i selve Grundloven.

Søren Svold: Ikke uden grund er ytringsfriheden forankret i selve Grundloven. 1 Fri udveksling af Jørgen Michaelsen Deltagerliste: Hekla Lee Madsen (forfatter og foredragsholder) Sten Graubølle (forfatter og foredragsholder) Søren Svold (forfatter og foredragsholder) Erik Gyldenbrød

Læs mere

Integration. Indledning. Rettigheder og pligter. Uddannelse og læring

Integration. Indledning. Rettigheder og pligter. Uddannelse og læring Integration Indledning Radikal Ungdom har en vision om et samfund bestående af demokrati og åbenhed, hvor mennesker uanset etnisk oprindelse, religion, seksuel orientering og politisk overbevisning kan

Læs mere

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5.

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5. 1 af 6 Prædiken søndag d. 6. november 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, 20-31 & Åb 21,3-5. Alle Helgen Salige er I som græder, Salige er I som er fattige, Salige er

Læs mere

Tegningesagen i al-qaidas ideologiske perspektiv. Sammenfatning

Tegningesagen i al-qaidas ideologiske perspektiv. Sammenfatning Tegningesagen i al-qaidas ideologiske perspektiv 16. juni 2009 Sammenfatning Ideologisk propaganda er en vigtig del af terrorgruppers eksistensgrundlag. Terrorgrupper, uanset om de har en venstre- eller

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. november 2014 Dok.: 1349685 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere