Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion Nonaktion Interaktion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion Nonaktion Interaktion"

Transkript

1

2 Trin Traditioner Koncepter Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion onaktion Interaktion Resultat 12. Resultat 12. Resultat 12.

3 P R O B L E M 1. trin Vi indrømmede, at vi var magtesløse over for alkohol at vi ikke kunne håndtere vores liv. Flasken har fået mig i knæ. Mit liv er noget rod.

4 L Ø S I G 2. trin Vi kom til at tro, at en Magt større end os selv kunne give os vor sunde fornuft tilbage. Der er hjælp

5 H A D L I G 3. trin Vi besluttede at lægge vor vilje og vort liv over til Guds omsorg Gud som vi opfattede Ham. Jeg lader en Højere Magt tage over.

6 H A D L I G 4. trin Vi lavede en dybtgående og frygtløs moralsk opgørelse over, hvad vi indeholdt. Jeg har brug for at se på mit liv..

7 Jeg indrømmer alt, hvad jeg gjorde forkert... Trin, Traditioner og Koncepter H A D L I G 5. trin Vi indrømmede over for Gud, for os selv og for et andet menneske, nøjagtig hvordan det forholdt sig med vore fejl.

8 6. trin Vi var helt indstillet på at lade Gud fjerne alle disse fejl i vores karakter. H A D L I G Jeg ønsker at blive fri..

9 7. trin Vi bad Ham ydmygt fjerne vores fejl. H A D L I G Jeg beder en højere magt om hjælp til at blive fri.

10 H A D L I G 8. trin Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og blev villige til at gøre det godt igen over for dem alle. Jeg spøger: Hvem gjorde jeg ondt? Hvad kan jeg gør for at rette op?

11 H A D L I G 9. trin Vi gik direkte til disse mennesker og gjorde det godt igen, hvor det var muligt, undtagen hvor dette ville skade dem eller andre. Jeg forsøger at rette op, hvis jeg kan.

12 H A D L I G 10. trin Vi fortsatte vor personlige opgørelse, og når vi havde fejlet, indrømmede vi det straks. Jeg tjekke op på mig selv. Jeg er ærlig.

13 Jeg beder en Højere Magt om hjælp til at leve på den rigtige måde... Trin, Traditioner og Koncepter H A D L I G 11. trin Vi søgte gennem bøn og meditation at forbedre vor bevidste kontakt med Gud, sådan som vi opfattede Ham, idet vi alene bad om at få at vide, hvad der var Hans vilje med os og om styrken til at udføre den.

14 R E S U L T A T 12. trin år vi som følge af disse trin havde haft en åndelig opvågnen, forsøgte vi at bringe dette budskab videre til alkoholikere og at efterleve disse principper i alt, hvad vi gjorde. Jeg lever efter disse trin og får det bedre. Jeg forsøger at hjælpe andre alkoholikere.

15 1. tradition Vor fælles velfærd bør komme først, personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA. Vores individuelle ædruelighed afhænger af gruppen. Gruppen er afhængig af os. Vi lærer snart, at hvis vi ikke holder vores individuelle ønsker og ambitioner i ave, kan vi skade gruppen.

16 Gruppesekretær Intergruppe repræsentant HSR repræsentant 2. tradition år det drejer sig om gruppens anliggender, er der kun én autoritet en kærlig Gud, sådan som Han måtte udtrykke sig i vor gruppesamvittighed. Vore ledere er kun betroede tjenere, de bestemmer ikke. Servicekonference delegeret Men de skal altid huske på at de tjener for alles bedste og ikke har autoritet over nogen ed, knægt u, hvor jeg er blevet valgt til sekretær, skal jeg vise denne gruppe noget rigtig lederskab! Der er kun en måde at gøre det på, og jeg fortæller jer, hvordan den er. desuden, skal vi oprette en fond til vores penge. Jeg styrer den Tak skal I have. å skal vi så snakke om at arbejde med programmet?

17 Der findes grupper primært for eksempelvis læger, homoseksuelle og kvinder, men de ser først og fremmest sig selv som AA grupper, og uagtet at en lidende alkoholiker ikke falder ind under den anden målgruppe, forbydes de ikke adgang. 3. tradition Den eneste betingelse for at blive medlem af AA er et ønske om at holde op med at drikke. Vi har smidt alle regler og bestemmelser for medlemskab væk som kan holde dig ud. Vi ønsker, at du skal have samme chance for ædruelighed, som vi har haft.. og uanset hvor forskruet eller voldelig du er, er vi ikke det mindste bange for, at du kan skade os,. Ballademagerne kan blive vores lærere Mange af os er ikke længere så urolige for, hvad en nykommer kan afstedkomme mht. til AA s gode omdømme og virke. De med tilbagefald, de der er mentalt forskruet, de der gør oprør mod programmet, de der udnytter AA s gode navn - alle disse personer skader kun sjældent en AA-gruppe i længere tid. ogle af dem er siden blevet højt respekteret og afholdt. ogle har sat vor tålmodighed på prøve, men ikke desto mindre forblev de ædru. Andre er gledet ud. Vi er begyndt at se på de besværlige ikke som trusler men snarere som vores lærere. De tvinger os til at udvikle tålmodighed, tolerance og ydmyghed sidste ende indser vi, at de blot er mere syge end vi andre og at de af os der fordømmer dem er farisæere, hvis falske retfærdighed gør vor gruppe en dybere spirituel skade. GRAPEVIE, august 1946 Som Bill ser på det side 28

18 Der er små grupper og store grupper og utraditionelle grupper Men når to eller flere alkoholikere er samlet for at praktisere AAs principper, er det en AA-gruppe, hvis de kalder den det. Og du er medlem, hvis du siger, du er! 4. tradition Hver gruppe bør være selvstyrende, undtagen i sager der angår andre grupper eller AA som helhed.

19 HJÆLP! 5 Uanset hvor forskellige vores individuelle anliggender måtte være, er vi alle bundet sammen af et fælles ansvar - at bringe budskabet videre til den lidende alkoholiker. Personlig forvandling Det har ofte være sagt om AA, at vi kun interesserer os for alkoholisme. Det passer ikke. Vi er nødt til at overvinde drikkeriet for at forblive i live. Men enhver, der har førstehåndskendskab til en alkoholikers personlighed, ved at ingen virkelig alkoholiker varigt stopper drikkeriet uden at undergå en afgørende personlig forandring. Brev, 1940 Som Bill ser på det side 1 5. tradition Hver gruppe har kun et hovedformål at bringe budskabet videre til alkoholikeren, som stadig lider. JEG er ansvarlig. år nogen - nogetsteds - rækker efter hjælp. Ønsker jeg, at AA's hånd altid skal være til stede. - Og for det: er JEG ansvarlig

20 Vi opdagede, at der er alle mulige mål, motiver og ambitioner....og at AAs gode navn kunne blive tilsmudset! Trin, Traditioner og Koncepter 6 AA medlemmer ansat i behandlingsverdenen har to hatte men 6. tradition advarer dem mod at have dem på samtidig! På arbejdet er de måske alkoholbehandlere, de er ikke AA-behandlere. På møder er de kun AAere, ikke eksperter på alkoholisme. Der er to primære farezoner. Men vores kurs er blevet beskrevet og farerne tydeligt afmærket. Hvis vi undgå dem, bør vi have en problemfri sejlads. 6. tradition En AA-gruppe bør aldrig støtte, finansiere eller låne AA-navnet ud til noget beslægtet formål eller noget fremmed foretagende, for at problemer med penge, ejendom og prestige ikke skal aflede os fra vort egentlige formål.

21 7. tradition Enhver AA-gruppe bør klare sig selv økonomisk og afslå bidrag udefra. Fristelsen ved penge har lokket mange vildspor. Det kunne ske for os. At lade hatten gå rundt, ved møderne er vores måde at opfylde vores ansvar for AAs arbejde. ej tak. Vi er nød til at betale på vores egen måde. Som aktive alkoholikere var vi altid på udkik efter almisser på den ene eller anden måde En del af vores personlige helbredelse kom ved at udvikle os selv til ansvarlige mennesker Erfaringen har vist os, at også AA som helhed har brug for at være selvforsynende og uafhængig

22 Udover vores egen ædruelighed, kan vi aldrig blive aflønnet for at bringe AAs budskab videre 8. tradition Anonyme Alkoholikere bør altid forblive ikke-professionelle, men vore servicekontorer kan ansætte kvalificeret personale. Ingen betaling er høj nok til få mig ud på en nat som denne Okay. Jeg kommer med det samme!.men vi kan naturligvis aflønne f.eks. vores kontorpersonale, uanset om de er medlemmer af AA eller ej.

23 9. tradition AA som sådan bør aldrig organiseres, men vi kan nedsætte arbejdsudvalg eller komiteer, der er direkte ansvarlige over for dem, de tjener. Vi er nødt til at skelne skarpt mellem åndelig enkelhed og funktionel enkelhed. år det kommer til spørgsmål om handlinger, der foretages af grupper, regioner eller AA som helhed, opdager vi, at vi har brug for en eller anden grad af organisering i viderebringelsen af budskabet eller imødese kaos. - Og kaos er ikke enkelhed...og i dette brev foreslår G.S.O.. VI EDSÆTTER UDVALG OG BESTYRELSER, men uanset om de laver kaffe eller hjælper med at organisere grupper i det dybeste Afrika, ER DE KU TJEERE

24 Så takket være AA har jeg opnået en lykkelig ædruelighed i 10 år. Tak til jer. Men før jeg går Jeg ved, jeg taler på alle AAeres vegne, når jeg protestere mod det lovforslag, der nu er til behandling i folketinget! Jeg refererer selvfølgelig til det berygtede nonsens der står i lovforslag 111. Det må bare ikke blive vedtaget! Og for at forhindre det, sender jeg et brev på hele AAs og gruppens vegne 10. tradition Anonyme Alkoholikere tager ikke stilling til spørgsmål uden for Fællesskabet; AA navnet bør derfor aldrig inddrages i offentlige debatter. Hvordan skulle nogen kunne blive eller forblive ædru i sådan en forsamling?

25 Vi er ikke et hemmeligt fællesskab vi bringer budskabet alle de steder, vi kan komme til det Men vi skal altid være opmærksomme på, at selvudnævnte Messias er, der taler på AAs vegne gennem offentlige medier, i høj grad kan skade os! 11. tradition Vor udbredelse af kendskabet til AA er i højere grad baseret på tiltrækning end hvervning og reklame; når det gælder presse, radio og TV, bør personlig anonymitet altid bevares. Den stærkeste tiltrækning er alkoholikere, der selv er blevet raske gennem vores program. Mange AAere fortæller kolleger, arbejdsgivere, venner og familie, osv., at de er medlemmer af AA. Det er ikke brud på anonymiteten. Hvis en lidende alkoholikere aldrig var så heldig at møde en AAer, og alle AAere havde holdt deres medlemskab hemmeligt, så ingen uden for AA vidste noget om fællesskabet, hvordan skulle den lidende så opdage AAs eksistens?

26 Lad os altid huske at anonymitet ikke at tage æren for vor egen eller andres helbredelse er ydmyghed i praksis. 12. Tradition Anonymitet er det åndelige grundlag for alle vore traditioner, der til stadighed minder os om, at principper går forud for personer.

27 AA's 12 koncepter til verdensservice Hvordan Bill W. forklarede de åndelige principper, som AAs struktur hviler på og hvordan de enkelte dele arbejder sammen De tolv koncepter til verdens- Service illustreret ÅDELIGE FUDAMETER

28 1. koncept: Det endelige ansvar og den højeste myndighed for AA's service bør altid ligge i gruppesamvittigheden i hele vort fællesskab AA gruppe Region HSR SK

29 2. koncept: AA's Servicekonference er -for næsten alle praktiske områder blevet til hele fællesskabets egentlige stemme og samvittighed i Verdensanliggender.

30 3. koncept: For at skabe effektiv ledelse foreslås det, at hver del i AA: Servicekonferencen, Hovedservicerådet og dets serviceorganer, personale, udvalg og formænd gives en traditionsmæssig "beslutningsret" Beslutningsret PÅ ALLE SERVICEIVEAUER

31 4. koncept: Gennem hele vor struktur bør vi på alle ansvarlige niveauer opretholde en traditionsmæssig "deltageret", idet det sikres, at alle får en stemmerepræsentation, som står i rimelig forhold til det ansvar, de udøver.

32 5. koncept: I hele vores struktur bør opretholde en traditionsmæssig "klageret", sådan at vi altid sikrer os, at et mindretals mening bliver hørt og personlige klager bliver omhyggeligt vurderet.

33 6. koncept: Servicekonferencen anerkender at det primære initiativ og den praktiske ansvarlighed i de fleste verdensanliggender bør varetages af Hovedservicerådets medlemmer, idet de handler på vegne af Servicekonferencen.

34 Hovedserviceråd 7 Servicekonference 7. koncept: Servicekonferencen giver Hovedservicerådet fuldmagt til at forestå og lede anliggender i AA-service. Servicehåndbogen er konferencegodkendt, men ikke et lovfæstet dokument. år det gælder dets effektuering hviler det på tradition og AA's økonomiske evne.

35 8. koncept: Med hensyn til større sager af generel betydning og når det gælder større økonomiske sager er medlemmer af Hovedservicerådet planlæggere og administratorer. De har et overordnet tilsyn med AA's service aktiviteter. De praktiserer dette tilsyn, når de vælger eller godkender personer til service.

36 9. koncept: God ledelse i servicestrukturen er uundværlig for vor fortsatte virke og overlevelse. Den ledelse, som engang blev udøvet af AA's grundlæggere, må medlemmerne af Hovedservicerådet nødvendigvis påtage sig. 9

37 10. koncept: Ethvert serviceansvar må have en beføjelse, som svarer til ansvaret. Beføjelsen skal være klart defineret.

38 11. koncept: Medlemmerne af Hovedservicerådet bør altid have de bedst mulige udvalg, ledere, personale og rådgivere. Derfor må sammensætning, kvalifikationer, fremlæggelsesprocedure samt rettigheder og pligter være et spørgsmål, der skal ligge os stærkt på sinde 11

39 12. koncept: Servicekonferencer er forpligtet til: At overholde ånden i AA's traditioner og drage omsorg for, at den aldrig bliver sæde for farlig velstand og magt: At dens økonomi må bygge på det forsigtige og kloge princip, at der skal være tilstrækkelige driftsmidler og rimelig reserve til rådighed; At ingen af dens medlemmer får overdraget myndighed over andre uden at være i besiddelse af nødvendige kvalifikationer; at den når frem til alle vigtige beslutninger gennem drøftelser, afstemning og - i videst muligt omfang - et solidt flertal; at den aldrig gør sig skyldig i personforfølgelse eller giver anledning til offentlige stridsspørgsmål; at den aldrig blander sig i politik, og at den, som det fællesskab, den tjener, altid vil forblive demokratisk i tanke og handling.

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin Side 1 af 6 Til Al-Anon Familiegrupperne v. grupperepræsentanterne Al-Anons litteraturudvalg Den 6. januar 2013 Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin I litteraturudvalget

Læs mere

De 12 koncepter for Verdensservice

De 12 koncepter for Verdensservice De 12 koncepter for Verdensservice Hvordan Bill W. forklarede de åndelige principper, som A.A. s struktur gennemgik, og hvordan delene virker sammen. Dette er en pjece om de 12 koncepter, det er IKKE selve

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Oktober 2012 Side

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 1 Formålsærklæringen. Anonyme Alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring,

Læs mere

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed Kontrolliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA.

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA. Tjekliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 A A Enhed Service 12 Traditioner 1950 12 Koncepter 1962 Helbredelse 12 Trin 1939 Ovenstående er vor arv. De er hver for sig og tilsammen vor historie. Tre Arvestykker,

Læs mere

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt)

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) ANONYME ALKOHOLIKERE" er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til at genvinde helbredet efter misbrug af

Læs mere

Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2

Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2 Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2 SLAA s Tolv Trin*... 3 SLAA s Tolv Traditioner **... 5 Formålsparagraf for SLAA... 7 Karakteristika ved afhængighed af sex og kærlighed...

Læs mere

Håndbog for Region Midtjylland

Håndbog for Region Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Marts 2004 Anonyme A1koholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Revideret 2013

Læs mere

Formøde for DELEGEREDE. AA Region SYD 2019

Formøde for DELEGEREDE. AA Region SYD 2019 Formøde for DELEGEREDE AA Region SYD 2019 Baggrund for Servicekonferencen Servicekonferencen afholdes for at fremme mål, idealer og navnlig rehabilitering, enhed og service. Den afholdes for at sikre den

Læs mere

Håndbog AA Region Midtjylland

Håndbog AA Region Midtjylland Håndbog AA jylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Revideret 2013 Revideret 2014

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 1 Anonyme alkoholikeres formål. Anonyme Alkoholiker er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring,

Læs mere

Dialog nr. 4 Aktivt arbejde

Dialog nr. 4 Aktivt arbejde Dialog nr. 4 Aktivt arbejde Nærværende materiale er kun nogle hovedtræk af fasen med aktivt arbejde i programmet og dets intention er hverken at erstatte eller stå i stedet for: a. omhyggelig læsning og

Læs mere

Håndbog AA Region Midtjylland

Håndbog AA Region Midtjylland Håndbog AA jylland Revideret november 2018 November 2018 1 Indholdsfortegnelse Anonyme Alkoholikeres Formålserklæring... 4 Introduktion... 5 Håndbogens formål... 5 Hvad er en AA-gruppe?... 5 Hvad er en

Læs mere

Hvad det er og hvordan det hænger sammen

Hvad det er og hvordan det hænger sammen Hvad det er og hvordan det hænger sammen Anonyme Alkoholikere Fællesskabet og bogen Fællesskabet findes i mindst 160 lande Der er anslået mere end 2.000.000 medlemmer Det er åndeligt fællesskab Der er

Læs mere

Håndbog for Region Midtjylland

Håndbog for Region Midtjylland Marts 2005 rev. 01/06 Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 1 Anonyme Alkoholikeres formål Anonyme Alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler

Læs mere

NA-grupper og medicin

NA-grupper og medicin DK Service pamflet 2205 NA-grupper og medicin Dette er oversat World Board godkendt Service materiale Copyright 2010 Narcotics Anonymous Alle rettigheder forbeholdes Som beskrevet i I perioder med sygdom,

Læs mere

Maj 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM

Maj 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM Maj 2011 midtjylland REGIONS NYT fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM SEKRETARIATET. Anonyme Alkoholikere, Postboks 320, 8700 Horsens Telefon: 20 93 92 85 Kontonr. hattepenge: 1551-0000912646

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N. Emne: Service i og for AA

Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N. Emne: Service i og for AA Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N Emne: Service i og for AA Hvorfor er jeg medlem af AA? Stol på Gud Gør hovedrent Hjælp andre

Læs mere

DE TOLV TRADITIONER I ANONONYME ALKOHOLIKERE

DE TOLV TRADITIONER I ANONONYME ALKOHOLIKERE (Side 493 til 495) Med udgivelsen af Store Bog i April 1939, der blev fulgt af Jack Alexanders artikel i Saturday Evening Post i marts 1941, som gav Anonyme Alkoholikere en yderst entusiastisk opbakning,

Læs mere

Konvent i Århus. 21 23 august på Sct Anne gade skole, 8000 Århus C. Program: fredag kl 18.30 Lørdag kl 09.30 Søndag kl. 09.00

Konvent i Århus. 21 23 august på Sct Anne gade skole, 8000 Århus C. Program: fredag kl 18.30 Lørdag kl 09.30 Søndag kl. 09.00 2009 Ta d me hjem August is Grgatdet AA Konvent i Århus 21 23 august på Sct Anne gade skole, 8000 Århus C Program: fredag kl 18.30 Lørdag kl 09.30 Søndag kl. 09.00 Vi glæder os til at se jer, alle er velkommen.

Læs mere

Servicehåndbog Region Syd

Servicehåndbog Region Syd Servicehåndbog Region Syd Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er i regionen.

Læs mere

Referat af Regionsmøde

Referat af Regionsmøde Referat af Regionsmøde I Nørrelandskirken, Døesvej 1, 7500 Holstebro Lørdag den 24. februar 2018 kl. 10:00 1.Velkomst Formanden bød velkommen og læste 2. koncept: AA s Servicekonference er for næsten alle

Læs mere

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog.

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog. Strukturhåndbog Region Syd Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 3 Formand... 3 Næstformand... 3 Sekretær... 3 Kasserer... 3 HSR Repræsentanter...

Læs mere

Service. i og udenfor AA-gruppen

Service. i og udenfor AA-gruppen Service i og udenfor AA-gruppen Hvordan det var Hvad der skete Hvordan det er nu Min erfaring Selv om jeg har det elendigt efter mange års ædruelighed behøver jeg ikke at drikke. Jeg skal (blot) begynde

Læs mere

Strukturhåndbog syd AA Region SYD

Strukturhåndbog syd AA Region SYD Strukturhåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 2 Formand... 2 Næstformand... 2 Sekretær... 2 Kasserer... 2 HSR

Læs mere

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND 1 Navn: Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Midtjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere og koordinere aktiviteter der

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bød velkommen og læste formålsparagraffen. 02 Valg af ordstyrer Henrik R

Læs mere

------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------ INDLEDNING Bogen Anonyme Alkoholikere, almindelig kendt som Store Bog, er basisteksten for fællesskabet Anonyme Alkoholikere (AA). Den blev udgivet i 1939 med det formål at vise andre alkoholikere nøjagtigt,

Læs mere

Dialog nr. 3 Ransagelse og genoprettelse

Dialog nr. 3 Ransagelse og genoprettelse Dialog nr. 3 Ransagelse og genoprettelse Nærværende materiale er kun nogle hovedtræk af den ransagelses og genoprettelsestrinene og dets intention er hverken at erstatte eller stå i stedet for: a. omhyggelig

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités

Læs mere

Vore tolv traditioner: AA s fremtid i den moderne verden

Vore tolv traditioner: AA s fremtid i den moderne verden Servicekonferencen 2019 Vore tolv traditioner: AA s fremtid i den moderne verden Forslag til beslutning Workshops til drøftelse Baggrund Dagsordenen fastsættes på grundlag af forslag, som er indsendt til

Læs mere

Hæfter på dansk. At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Alkoholisme en karrusel ved navn benægtelse

Hæfter på dansk. At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Alkoholisme en karrusel ved navn benægtelse Hæfter på dansk At leve med ædruelighed - en ny begyndelse Vores bekymringer holder ikke op, blot fordi drikkeriet holder op. Læs om de nye udfordringer vi møder, når vores kære bliver ædru. Hvordan vi

Læs mere

Smågruppe workshop om traditionerne

Smågruppe workshop om traditionerne Smågruppe workshop om traditionerne Traditionsbog-projekt - indsamling af bidrag fra mindre grupper Traditionsbog-projektet blev godkendt på Verdens Service Konferencen i 2012 som et tocyklus-projekt kørende

Læs mere

Velkommen til RCA, Nykommerpar! RECOVERING COUPLES ANONYMOUS

Velkommen til RCA, Nykommerpar! RECOVERING COUPLES ANONYMOUS Velkommen til RCA, Nykommerpar! RECOVERING COUPLES ANONYMOUS Hensigten med denne folder er at udbrede information om 12-Trinsfællesskabet Recovering Couples Anonymous (RCA). Dens formål er at vejlede nykommerpar

Læs mere

Smågruppe workshop om traditionerne

Smågruppe workshop om traditionerne Tradition Tolv De Tolv Traditioner beskriver et fællesskab, der får sin kollektive vejledning fra åndelige principper frem for fra enkeltpersoner. Den form for uselviskhed er dét Tolvte Tradition mener

Læs mere

Opstart af ACA gruppe

Opstart af ACA gruppe Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Opstart af ACA gruppe ACA Danmark 30.04.2017 www.aca-danmark.dk Kære ACA ere! Dette hæfte er lavet for at gøre det enkelt og overskueligt at

Læs mere

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn.

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn. Hæfter på dansk At leve med ædruelighed - en ny begyndelse Vores bekymringer holder ikke op, blot fordi drikkeriet holder op. Læs om de nye udfordringer vi møder, når vores kære bliver ædru. Hvordan vi

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fra sidste afsnit på side 90 til første afsnit side 91

6. Kapitel Handling. Læs fra sidste afsnit på side 90 til første afsnit side 91 OTTENDE TRIN: Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og blev villige til at gøre det godt igen over for dem alle. 6. Kapitel Handling Læs fra sidste afsnit på side 90 til første

Læs mere

Narcotics Anonymous. IP Nr. 2-DK Gruppen

Narcotics Anonymous. IP Nr. 2-DK Gruppen Narcotics Anonymous IP Nr. 2-DK Gruppen Gruppen Definition og formål Et Narcotics Anonymous-møde er et møde mellem to eller flere addicts i bedring, som jævnligt mødes på et bestemt sted og tidspunkt,

Læs mere

Servicekonference Beslutninger og Workshops

Servicekonference Beslutninger og Workshops Servicekonference 2016 Beslutninger og Workshops HOLD DET ENKELT 1 af 17 SK 2016 Forslag til beslutning F01 : Service Overskrift: Servicehåndbogens side 13: Hovedservicerådets sammensætning Forslagstiller

Læs mere

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin).

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). Godkendt 7. april 2019 Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). 5. Admin medlemmernes service opgaver

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fjerde afsnit på side 90

6. Kapitel Handling. Læs fjerde afsnit på side 90 SYVENDE TRIN: Vi bad Ham ydmygt fjerne alle vore fejl. 6. Kapitel Handling Læs fjerde afsnit på side 90 Efter din ihærdige indsats med trinnene fra 4 6 er du nu blevet i stand til at føre din beslutning

Læs mere

Referat fra Regionsmøde

Referat fra Regionsmøde Referat fra Regionsmøde 29.09.2018 1. Velkomst ved Carsten N. Han takkede for fremmødet. Konst som formand., foreslog sig selv som ordstyrer, og blev valgt, -Stemmetællere 2. Præsentationsrunde af de tilstedeværende

Læs mere

Al-Anon-vejledninger

Al-Anon-vejledninger At foretage en gruppeselvransagelse (G-8a) Al-Anon-vejledninger En gruppeselvransagelse fra tid til anden styrker gruppen og medvirker til at holde den sund. Medlemmer kan bruge selvransagelsen som et

Læs mere

Er der en alkoholiker i dit liv? Der findes en mulighed og et håb Kontakt Anonyme Alkoholikere

Er der en alkoholiker i dit liv? Der findes en mulighed og et håb Kontakt Anonyme Alkoholikere Er der en alkoholiker i dit liv? Der findes en mulighed og et håb Kontakt Anonyme Alkoholikere ER DER EN ALKOHOLIKER I DIT LIV? AA S BUDSKAB OM HÅB Hvis et menneske, du holder af, har et alkoholproblem,

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere

Læs mere

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde.

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Side 1 Kære AA-venner i Grønland Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Da disse oplysninger helst skal nå ud til så mange AA ere som muligt vil

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl Skive Sognegård Reberbanen Skive

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl Skive Sognegård Reberbanen Skive REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl. 10.00 Skive Sognegård Reberbanen 19 7800 Skive Kaffe og rundstykker fra kl. 9.30 Tilmelding senest torsdag d. 29/5 2014 til: Preben: Helst på mail.: prebenmark@yahoo.com

Læs mere

NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt.

NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt. 11 koncept NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt. NA medlemmer i hele verden skænker penge til at opfylde vort fællesskabs hoved formål. Det er forpligtende

Læs mere

Referat Regionsmøde. AA Region Midtjylland. Fredenskirken Rosenvangs Allé Viby J Lørdag den 23/2 2019

Referat Regionsmøde. AA Region Midtjylland. Fredenskirken Rosenvangs Allé Viby J Lørdag den 23/2 2019 Referat Regionsmøde Fredenskirken Rosenvangs Allé 51 8260 Viby J Lørdag den 23/2 2019 1. Velkomst Frank bød velkommen. Takkede for det flotte fremmøde. Berettede om en henvendelse fra en gruppe, hvor gruppesamvittigheden

Læs mere

Referat. Konvent møde den 7. marts Konvent & camp At bringe budskabet

Referat. Konvent møde den 7. marts Konvent & camp At bringe budskabet Referat Konvent møde den 7. marts 2016 Konvent & camp 2016 At bringe budskabet www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat & ordstyrer 4. Oplæsning

Læs mere

Al-Anon - er det noget for dig? Pris: kr. 2,00 Vare nr. 01 Produktkode: S-17. Blot for i dag. Pris: kr. 3,00 Vare nr. 02 Produktkode: M-10

Al-Anon - er det noget for dig? Pris: kr. 2,00 Vare nr. 01 Produktkode: S-17. Blot for i dag. Pris: kr. 3,00 Vare nr. 02 Produktkode: M-10 Foldere på dansk Al-Anon - er det noget for dig? Tyve personlige spørgsmål, som kan hjælpe dig til at finde ud af, om du har brug for Al-Anon. For eksempel: er du såret eller bekymret over en andens drikkeri?

Læs mere

I Navn. Denne organisations navn er DEN NATIONALE SERVICEFORSAMLING FOR OVEREATERS ANONYMOUS I DANMARK, herefter omtalt som NSF.

I Navn. Denne organisations navn er DEN NATIONALE SERVICEFORSAMLING FOR OVEREATERS ANONYMOUS I DANMARK, herefter omtalt som NSF. Region Nr. 9 National Serviceforsamling Nr. VEDTÆGTER FOR DEN NATIONALE SERVICEFORSAMLING FOR OVEREATERS ANONYMOUS I DANMARK OA Danmarks Nationale Serviceforsamling er et forum for samarbejdet mellem OA

Læs mere

Narcotics Anonymous TIL JER I BEHANDLING

Narcotics Anonymous TIL JER I BEHANDLING Narcotics Anonymous TIL JER I BEHANDLING F EL L O W SH IP Copyright 2012 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes World Service Office PO Box 9999 Van Nuys, CA 91409 USA

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15 1 14. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/30/428/508//5/439/319/427 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Om at rykkes ud af selv og slå

Læs mere

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA A

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA A ESS DOKUMENTDATO: 09/09/10 Den europæiske samfundsundersøgelse (ESS) Us.Nr.: 4252 Periode: 2010-2011 SUPPLERENDE SPØRGESKEMA A ESS 5. RUNDE 2010 VERSION: A: H + I TIL INTERVIEWEREN: HVIS IP ER AF EN MAND,

Læs mere

Regionshåndbog syd AA Region SYD

Regionshåndbog syd AA Region SYD Regionshåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er

Læs mere

Dialog nr. 1 Erkendelsen

Dialog nr. 1 Erkendelsen Dialog nr. 1 Erkendelsen Nærværende materiale er kun nogle hovedtræk af erkendelses fasen i programmet, og dets intention er hverken at erstatte eller stå i stedet for: a. omhyggelig læsning og genlæsning

Læs mere

6. søndag efter trin. Matt. 5, 20-26

6. søndag efter trin. Matt. 5, 20-26 6. søndag efter trin. Matt. 5, 20-26 750, 396, 674 / 691, (477), 726 Sdr. Bjerge + Rude Plant kærlighed i vore sind, og pod os, Herre, i dig ind som dine nye grene. Amen Gud, giv mig styrke, så jeg ikke

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. 28-08-2016 side 1 Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. Et møde med Gud. Et liv med sygdom, 38 år. Et helt arbejdslivs længde. Hvad han fejlede får vi ikke at vide. Hvad hans personlige

Læs mere

VEDTÆGTER MAJ 2011. 3. Medlemskab I IOGT Danmark er der to typer medlemskab: 1. Løftebundet medlemskab 2. Støttemedlemskab

VEDTÆGTER MAJ 2011. 3. Medlemskab I IOGT Danmark er der to typer medlemskab: 1. Løftebundet medlemskab 2. Støttemedlemskab VEDTÆGTER MAJ 2011 1. Platform IOGT Danmark er en frivillig, misbrugsbekæmpende organisation, der optager medlemmer uanset race, nationalitet, religion, social stilling eller politisk overbevisning. Målet

Læs mere

Stræben efter ædruelighed

Stræben efter ædruelighed Under en debat om AAs program, AA eres rettigheder, ansvar og pligter i gruppen, kom der en henvisning til et engelsksproget skrift, skrevet af Cliff B., Primary Purpose Group, Dallas, Texas. Da jeg læste

Læs mere

AA Servicehåndbog for Danmark

AA Servicehåndbog for Danmark AA Servicehåndbog for Danmark At bringe budskabet videre - dette ene formål har ligget til grund for ønsket om og nødvendigheden af denne første servicehåndbog for AA i Danmark. Fremtidige ændringer og

Læs mere

SÅDAN VIRKER DET. (Side 75 til 86)

SÅDAN VIRKER DET. (Side 75 til 86) (Side 75 til 86) Når vi kommer til 5. kapitel Sådan virker det, har vi fået en klar forståelse af, hvad problemet alkoholisme er, og hvad løsningen er - nemlig Gud sådan som vi opfatter Ham. Alt, hvad

Læs mere

DK IP 27 Til forældre og værger for unge i NA

DK IP 27 Til forældre og værger for unge i NA DK IP 27 Til forældre og værger for unge i NA Dette er en oversættelse af litteratur, godkendt af NA Fællesskabet Copyright 2013 Narcotics Anonymous Alle rettigheder forbeholdes. Denne pamflet søger at

Læs mere

3 Medlemskab af O.S.K:

3 Medlemskab af O.S.K: 1 Navn: Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Midtjyllands Område Service Komité. 2 Formål: Denne komités formål er at administrere og koordinere aktiviteter der vedrøre vores fælles velfærd i NA

Læs mere

Vedtægter. for. Danmark

Vedtægter. for. Danmark Vedtægter for Danmark 1. Platform IOGT Danmark er en frivillig, misbrugsbekæmpende organisation, der optager medlemmer uanset race, nationalitet, religion, social stilling eller politisk overbevisning.

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads Aarhus C

INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads Aarhus C INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads 1 8000 Aarhus C Kaffe og rundstykker fra kl. 9.30 Tilmelding senest torsdag d.26/9 2013 til: Ernst: dittedam@dittedam.dk

Læs mere

3. søndag i fasten. Salmevalg

3. søndag i fasten. Salmevalg 3. søndag i fasten Salmevalg Den mørke nat forgangen er, 736 Hyggelig rolig, 411 Kom, Gud Helligånd, kom brat, 305 Gud, vi er i gode hænder, 675 Du ved det nok, mit hjerte, 634 Dette hellige evangelium

Læs mere

Fra sidelinjen. Foredrag om. kronisk sygdom helbredelse spiritualitet

Fra sidelinjen. Foredrag om. kronisk sygdom helbredelse spiritualitet Fra sidelinjen Foredrag om kronisk sygdom helbredelse spiritualitet Fra sidelinjen, 2014 Tekst, layout og grafisk design: Sandfær-Andersen Fotos: Elgaard Foto Tryk: Morsø Folkeblad Præsentation af kvinden

Læs mere

Dirigenten må betragtes som forsamlingens tillidsmand og skal lede mødet i overensstemmelse med medlemmernes tarv. Dirigenten skal

Dirigenten må betragtes som forsamlingens tillidsmand og skal lede mødet i overensstemmelse med medlemmernes tarv. Dirigenten skal Dirigenten Inden vi går over til at se på dirigentens virke, skal det påpeges, at det er store krav, man stiller til en dirigent. Hvis et møde skal afvikles under ordnede forhold, må der være en dirigent.

Læs mere

Regionshåndbog syd AA Region SYD

Regionshåndbog syd AA Region SYD Regionshåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog er der nedfældet beslutninger vedrørende service i Region SYD. Den beskriver hvordan Region SYD fungerer, hvilke poster, opgaver og pligter der er

Læs mere

Kilde 2 FN-pagten, 1945

Kilde 2 FN-pagten, 1945 Kilde 2 FN-pagten, 1945 Den 26 juni 1945 blev FN-pagten underskrevet i San Francisco af 50 lande. Nedenstående uddrag viser noget om formålet med dannelsen af FN, samt hvorledes de to vigtigste organer,

Læs mere

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune Torsdag den 11. december 2008 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Odense Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg

Læs mere

Her er nogle udtræk (noter der ikke er kursiv er forfatterens egne oversættelser, på steder hvor oversættelsen er meningsforstyrrende):

Her er nogle udtræk (noter der ikke er kursiv er forfatterens egne oversættelser, på steder hvor oversættelsen er meningsforstyrrende): Er det forslag? Igennem mange år har jeg hørt, at der ikke findes nogen Du skal og det er kun forslag i AA. Som med mange halve sandheder, er det sådan, at hører du dem tilstrækkelig mange gange, begynder

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, side 1 Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, 24-32. I en tid hvor religion nærmest anses for at være roden til alt ondt, er det 3 vigtige tekster vi har fået at lytte til. Fastetiden i kirkeåret

Læs mere

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 24. september 2016 kl. 10:00 Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C

Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 24. september 2016 kl. 10:00 Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C 001 Velkomst 002 Valg af ordstyrer Indkaldelse til Regionsmøde Lørdag den 24. september 2016 kl. 10:00 Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 8000 Aarhus C Tilmelding senest 20. september 2016 til: Ernst

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

HVAD ER FRIMURERI. Det Danske Frimurerlaug af G. F. og A. M. Tilsluttet Den Danske Frimurerorden. Udgivet af Rådet for Generelle Anliggender

HVAD ER FRIMURERI. Det Danske Frimurerlaug af G. F. og A. M. Tilsluttet Den Danske Frimurerorden. Udgivet af Rådet for Generelle Anliggender HVAD ER FRIMURERI Det Danske Frimurerlaug af G. F. og A. M. Tilsluttet Den Danske Frimurerorden Udgivet af Rådet for Generelle Anliggender Laugssekretærens Kontor Silkeborg Plads 8 2100 København Ø Telefon

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. december Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean

Referat. Konvent møde den 4. december Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean Referat Konvent møde den 4. december 2017 Konvent & camp 2018 Blive clean, forblive clean og leve clean www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde

Læs mere

Formålsparagraf for SLAA Anonyme sex og kærlighedsafhængige er et fællesskab baseret på AA s 12 trin og 12 traditioner. Det eneste, der kræves for at

Formålsparagraf for SLAA Anonyme sex og kærlighedsafhængige er et fællesskab baseret på AA s 12 trin og 12 traditioner. Det eneste, der kræves for at Formålsparagraf for SLAA Anonyme sex og kærlighedsafhængige er et fællesskab baseret på AA s 12 trin og 12 traditioner. Det eneste, der kræves for at blive medlem, er et ønske om at holde op med at udleve

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Referat. Konvent møde den 1. december 2014. Konvent & camp 2015. Mirakler sker

Referat. Konvent møde den 1. december 2014. Konvent & camp 2015. Mirakler sker Referat Konvent møde den 1. december 2014 Konvent & camp 2015 Mirakler sker www.nakonvent.dk (konventsiden for NA) www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning

Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl. 10.00 Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning 01 Velkomst formanden har ordet. (oplæsning af 12. koncept.) Henrik bød velkommen

Læs mere

Referat. Konvent møde den 9 juli Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean

Referat. Konvent møde den 9 juli Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean Referat Konvent møde den 9 juli 2018 Konvent & camp 2018 Blive clean, forblive clean og leve clean www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat

Læs mere

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE Retningslinjer FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA København Godkendt den 31-07-2011 1. Navn: Komitéens navn er: Område Service Komité Narcotics Anonymous København i det følgende kaldet OSK. 2. Formål: A) Komitéens

Læs mere

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS DOKUMENTDATO: 09/09/10 Den europæiske samfundsundersøgelse (ESS) Us.Nr.: 4252 Periode: 2010-2011 SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS 5. RUNDE 2010 VERSION: B: H + I TIL INTERVIEWEREN: HVIS IP ER AF EN MAND,

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Prædiken ved aftengudstjeneste i Visby Kirke 9. jan. 2014

Prædiken ved aftengudstjeneste i Visby Kirke 9. jan. 2014 Prædiken ved aftengudstjeneste i Visby Kirke 9. jan. 2014 Hebræerbrevet 10,24-25: Lad os give agt på hinanden, så vi tilskynder til kærlighed og gode gerninger, og lad os ikke svigte vores egen forsamling,

Læs mere

Referat af møde i Intergruppe Odense i Ansgar Kirkes Sognegård lørdag den 14.-6.- 2014

Referat af møde i Intergruppe Odense i Ansgar Kirkes Sognegård lørdag den 14.-6.- 2014 1 Referat af møde i Intergruppe Odense i Ansgar Kirkes Sognegård lørdag den 14.-6.- 2014 Deltagere: Trine, Kirsten M., John, Kurt, Sven, Lars Bo og Poul B. Ad.1: Velkomst ved John Oplæsning af AA`s formålserklæring

Læs mere

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol Hjælp til dig? Det er nemt at glemme sig selv, når ens partner har et for stort forbrug. Navnlig hvis han/hun er kommet i behandling. Men vær opmærksom på at der findes flere steder, hvor man også yder

Læs mere