Uddannelsesudvalget. Protokol. Mødedato: 21. februar Mødetidspunkt: 9:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesudvalget. Protokol. Mødedato: 21. februar Mødetidspunkt: 9:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1."

Transkript

1 Sidenr. 25 Protokol Mødedato: 21. februar 2011 Mødetidspunkt: 9:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1. sal GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes uden afstemning.

2 Indholdsfortegnelse Sidenr. 26 Sagsnr. Side 1. Oprettelse af børnehaveklasser i skoleåret 2011/ Særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret Anmodning om ændring af Eltang Centralskoles navn Anmodning om ændring af skoledistriktet for Eltang Centralskole Forslag til ændring af bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding kommunale skolevæsen med henblik på udvikling af støttefunktioner til normalundervisningen Udpegning af valgbestyrelsesformand for valgbestyrelsen ved Eltang Centralskole Forslag til effektivisering og omstrukturering på specialområdet Ændring af styrelsesvedtægten Procedure for anskaffelse af interaktive tavler og PC'er til skolerne Ansøgning om tillægsbevilling til anlægsbevilling vedrørende projekt nr Elektroniske tavler og PC, tilskud til indkøb Bevillingsstatus pr. 31. januar Orientering om nyt på s område... 49

3 Sidenr Oprettelse af børnehaveklasser i skoleåret 2011/12 Sagsid.: 10/19961 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender med baggrund i indskrivningstallene pr. 13. og 14. januar 2011 og opfølgning på tallene hhv. 17., 21. og 31. januar 2011 forslag til oprettelse af børnehaveklasser ved de enkelte skoler for skoleåret 2011/12. Sagen behandles i. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at Uddannelseudvalget tilslutter sig forslaget til antal klasser, idet forslaget indebærer, at der på Sdr. Vang Skole skal gives afslag til 4 elever, der ikke tilhører distriktet, idet 3 elever med søskende på skolen optages, og at der på Skanderup-Hjarup Forbundsskole skal gives afslag til 1 elev, der ikke tilhører distriktet, idet 1 elev med søskende på skolen og 2 elever, der ikke tilhører distriktet, optages. at i øvrigt bemyndiger børne- og uddannelsesdirektøren til at træffe beslutning om evt. justering af den endelige klassedannelse på børnehaveklasseområdet for skoleåret 2011/12, dog kun i opadgående retning med hensyn til antal klasser, såfremt dette måtte vise sig nødvendigt, at skolerne underrettes om nærværende beslutning, idet det meddeles, at de snarest muligt skal meddele forældremyndighedens indehaver(e) afgørelse om optagelse/afslag på optagelse i henhold til de administrative retningslinjer for det frie skolevalg og med angivelse af objektiv begrundelse. Ved afslag meddeles det samtidig forældremyndighedens indehaver(e), at afgørelsen ikke kan påklages. Skolerne opfordres til i forbindelse med underretning om afslag at give oplysning om, hvor der i øvrigt er ledig kapacitet. Beslutning den Godkendt. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at indskrivningstallene fordeler sig som anført i efterfølgende skema, der også omfatter antal forventede omgængere. For så vidt angår de 5 elever fra eget distrikt, som man mangler at høre fra, pågår der opfølgning herpå.

4 Sidenr. 28 Indskrevet Indskrevet Skole I alt Fra eget distrikt Ifølge søskenderegel I øvrigt Omgængere Forslag til antal klasser Mangler at høre fra eget distrikt Alminde-Viuf Fællesskole Bakkeskolen Bramdrup Skole Brændkjærskolen Christiansfeld Skole Dalby Skole Dyrehaveskolen Eltang Centralskole Fynslundskolen Kongsbjergskolen Harte Skole Lyshøjskolen Munkevængets Skole Sdr. Bjert Centralskole Sdr. Stenderup Centralskole Sdr. Vang Skole Sjølund-Hejls Skole Skanderup-Hjarup Forbundsskole Vester Nebel Skole Vonsild Sogneskole Vester Vamdrup Skole Ødis Sogneskole Aalykkeskolen I alt Af Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen, bilag Elevtal i Kolding Kommunes folkeskoler fremgår følgende:

5 Sidenr. 29 Elevtallet i børnehaveklassen og i grundskolens klasser må i henhold til folkeskoleloven normalt ikke overstige 28. Såfremt de 28 pladser i forbindelse med klassedannelsen i børnehaveklassen ikke fuldt ud er udnyttet af elever fra skolens eget distrikt, friholdes 3 pladser eller det antal pladser op til 3, som der er mulighed for efter at distriktets egne elever er sikret plads. Herefter vil en børnehaveklasse ved skoleårets begyndelse ikke overstige 25 elever, medmindre der er 26, 27 eller 28 børn udelukkende fra skolens eget distrikt, som har søgt om optagelse. De friholdte pladser er reserveret til tilflyttere til skolens distrikt og kan således i løbet af børnehaveklassen og grundskolen alene besættes med elever fra eget skoledistrikt. kan for en konkret skole og med baggrund i planlagt, større udbygning inden for det konkrete skoledistrikt tillade et lavere elevtalsloft end 25 i en børnehaveklasse ved skoleårets begyndelse, dog ikke mindre end 19. Elevtalsloftet for Munkevængets Skole sættes til 24, så længe skolen varetager opgaven med kommunens modtagelsesklasser. Det skitserede forslag til oprettelse af børnehaveklasser indebærer, at der på Sdr. Vang Skole skal gives afslag til 4 elever, der ikke tilhører distriktet, idet 3 elever med søskende på skolen optages. På Skanderup-Hjarup Forbundsskole gives der afslag til 1 elev, der ikke tilhører distriktet, idet 1 elev med søskende på skolen og 2 elever, der ikke tilhører distriktet, optages. En tilslutning til forslaget om klasseoprettelse indebærer, at der i skoleåret 2011/12 vil blive oprettet 44 børnehaveklasser med 922 elever, hvor der i skoleåret 2010/11 blev oprettet 48 børnehaveklasser med 994 elever. Der er således tale om en nedgang i elevtallet på 72 elever, mens klasseantallet er faldet med 4 klasser. Det betyder, at den gennemsnitlige klassekvotient er steget fra 20,7 til 21,0 i det kommende skoleår. Opmærksomheden skal henledes på beslutning fra s møde den 9. september 2004, (sag nr ), hvorefter det bl.a. blev pålagt børne- og uddannelsesdirektøren, at meddele samtlige skoler, at skolerne ved anvendelse af afstandskriteriet i forbindelse med optagelse/afslag på optagelse skal gøre brug af samme opmålingsprincip, som anvendes for opmåling af skolevejens længde i forbindelse med befordring mellem hjem og skole/sfo jf. folkeskolelovens 26. Bilag: /11 Åben Lyshøjskolen: Oprettelse af børnehaveklasser

6 Sidenr Særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret Sagsid.: 11/1197 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til liste over særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret Sagen behandles i Teknik- og Boligudvalget (høring),. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at forslaget til liste over særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret godkendes. Beslutning den Godkendt med den tilføjelse, at der fremsendes anmodning til Teknik- og Boligudvalget om snarest muligt at fremkomme med projektopdelt overslagspriser i forhold til listen over trafikfarlige skoleveje ud fra en forudsætning om at nedbringe driftsudgifterne til skoletransport affødt af trafikfarlige skoleveje. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at listen over særligt trafikfarlige skoleveje revideres hvert år. Vurdering af skolevejene, der foretages i et samarbejde mellem Sydøstjyllands Politi, Byog Udviklingsforvaltningen samt Børne- og Uddannelsesforvaltningen, har hjemmel i Færdselslovens 3, stk. 3, hvoraf fremgår, at: Det påhviler politi og vejmyndigheder, efter samråd med skolerne, at træffe foranstaltninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende færdsel på deres vej til og fra skolen. Endvidere fremgår det af bekendtgørelse af 10. januar 1995 om befordring af elever i folkeskolen, 1, stk. 1, 2. pkt., at det påhviler kommunalbestyrelsen at sørge for befordring mellem distriktsskolen og hjemmet for elever, hvor hensynet til elevernes sikkerhed i trafikken gør det særligt påkrævet. Jf. bekendtgørelses 3, stk. 1, afgør kommunalbestyrelsen, om der skal ydes befordring på grundlag af et skøn over de trafikale forhold på skolevejen, elevens alder og udviklingstrin og evt. andre konkrete omstændigheder. Teknik- og Boligudvalget har derfor som vejmyndighed udtaleret i sagen. Det skal endvidere oplyses, at kommunen, jf. nævnte bekendtgørelse, endvidere har befordringsforpligtelse for elever, der har længere skolevej end 2,5 km i børnehaveklasser og på klassetrin, 6 km på klassetrin, 7 km på klassetrin og 9 km i 10. klasse.

7 Sidenr. 31 Teknik- og Boligudvalget har på sit møde den 7. februar 2011 behandlet forslaget til liste over særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret Teknik- og Boligudvalget besluttede at fremsende listen til med anbefaling. I forhold til listen over særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret er der lagt op til følgende væsentlige ændringer for skoleåret : Idyl (skolevej til Dalby Skole) udgår, da det igangværende stiprojekt forventes færdig i foråret 2011, hvorefter strækningen ikke længere kan betegnes som trafikfarlig. Stenderupvej (skolevej til Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup Centralskoler) udgår ligeledes, da det igangværende stiprojekt forventes færdig i foråret 2011, hvorefter strækningen ikke kan betegnes som trafikfarlig. 7. klasserne er efter Byrådets beslutning om ny skolestruktur nu defineret som værende en del af overbygningsklasserne, som fremover regnes som 7. 9./10. klassetrin. Denne definition er nu lagt til grund i forhold til vurderingen af skolevejenes trafikfarlighed i relation til elevernes modenhed. Herudover er en række trafikfarlige veje overført fra Stepping Skoles distrikt til Ødis Sogneskole som følge af beslutningen om at nedlægge Stepping Skole med virkning fra det kommende skoleår. I øvrigt kan det oplyses, at Vejdirektoratet har udarbejdet en ny procedure for vurdering af en vejs trafikfarlighed således, at der bl.a. kan opnås mere ensartede vurderingskriterier på tværs af kommune- og politikredsgrænser. Sydøstjyllands Politi og By- og Udviklingsforvaltningen har anvendt den nye procedure gennem det sidste skoleår. Proceduren vil i øvrigt blive præsenteret for politikredsens kommuner på et fællesmøde i marts Bilag: /11 Åben Liste over særligt trafikfarlige skoleveje for skoleåret

8 Sidenr Anmodning om ændring af Eltang Centralskoles navn Sagsid.: 11/2523 Resumé Skolebestyrelsen ved Eltang Centralskole anmoder ved brev af 3. februar 2011 om at måtte ændre navnet Eltang Centralskole til Eltang Skole og Børnehave. Sagen behandles i, Byrådet. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at anmodningen om navneændring imødekommes fra skoleåret Beslutning den Indstilles godkendt. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at skolebestyrelsen begrunder ønsket om en navneændring som følger: Forslaget er dels begrundet i den ændrede struktur på skolen pr. 1. januar 2011, hvor der er indført et dagpasningstilbud på skolen jf. folkeskolelovens 24 a, og dels begrundet i Kolding Kommunes beslutning om at overføre 7. klasserne til overbygningsskoler pr. 1. august Med det ny navn, Eltang Skole og Børnehave, ønsker bestyrelsen at markere, at en periode i skolens historie er ovre, og en ny periode som et lokalt udviklings- og læringscenter for 3 13 årige begynder.

9 Sidenr Anmodning om ændring af skoledistriktet for Eltang Centralskole Sagsid.: 11/2523 Resumé Skolebestyrelsen ved Eltang Centralskole anmoder ved brev af 3. februar 2011 om en ændring af skoledistriktet for skolen således, at den ny udstykning, Birkesøen, beliggende mellem Gefionvej og Birkemosevej indgår i Eltang Centralskoles skoledistrikt. Sagen behandles i, skolebestyrelsen v. Lyshøjskolen (høring),, Byrådet. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren indstiller, at distriktet for Eltang Centralskole ændres således, at den nye udstykning, Birkesøen, beliggende mellem Birkemosevej og Gefionvej indgår i Eltang Centralskoles skoledistrikt med virkning fra skoleåret , at det pålægges børne- og uddannelsesdirektøren at foretage konsekvensrettelse af bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen, og at ejendomsmæglerfirmaet, der står for salg af den private udstykning Birkesøen, orienteres om ændringen af skoledistriktstilknytningen for området. Beslutning den Indstilles godkendt med den tilføjelse, at forvaltningen giver en redegørelse om skoledistriktsproblematikker på et kommende møde. Fraværende Sagsfremstilling Skolebestyrelsen begrunder ønsket om distriktsændringen som følger: Den ny udstykning er umiddelbart beliggende nordvest for Friggasvej, som hører til Eltang Centralskoles distrikt. Endvidere er området jf. tidligere udsendt kortmateriale mens området endnu var ubebygget markeret som en del af Eltang Centralskoles distrikt. Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at det pågældende område er en privat udstykning, der via ejendomsmægler er under salg. Ejendomsmægleren er forvaltningsmæssigt blevet orienteret om ønsket om flytning af skoledistriktstilknytning. Lyshøjskolen oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er indskrevet elever fra området til skolen. Bilag: /11 Åben Kortbilag over Birkesøen i forhold til skoledistrikterne Lyshøj (lyseblå) og Eltang (lysegrøn)

10 Sidenr Forslag til ændring af bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding kommunale skolevæsen med henblik på udvikling af støttefunktioner til normalundervisningen Sagsid.: 09/16191 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til ændring af bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding kommunale skolevæsen med henblik på udvikling af støttefunktioner til normalundervisningen. Sagen behandles i, samtlige skolebestyrelser (høring),, Byrådet. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår som procedureafgørelse, at forslag til ændring af bilag Timetildeling til sfo-medarbejderes deltagelse i skolens undervisningsdel sendes til høring ved samtlige skolebestyrelser med henblik på genoptagelse af sagen på s møde den 21. februar Nyt forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at forslaget til ændring af bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen godkendes. Beslutning den Følgende PROCEDUREAFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Børne- og uddannelsesdirektørens indstilling tiltrådtes. FRAVÆRENDE: Beslutning den Indstilles godkendt. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at på sit møde den 11. oktober 2010 under punktet Budgetrealisering 2011 besluttede, at note 2 og note 4 skulle sammentænkes ved politisk behandling af forslag til implementering af budgettet.

11 Sidenr. 35 Note 2 omfatter midler til styrkelse af skolernes normalundervisning via AKT-arbejdet på den enkelte skole. AKT-arbejdet omhandler arbejdet med elevernes Adfærd, Kontakt og Trivsel. Timerne fordeles proportionalt til skolerne. Note 4 omfatter midler til støttetimer med SFO-medarbejdere i folkeskolen. SFOmedarbejderne får således mulighed for at indgå i undervisningsdelen og støtte op om elevernes læring. Ønsket er at styrke undervisningen, herunder at kvalificere inklusionen af elever med særlige pædagogiske behov, medvirke til at fremme elevens alsidige udvikling og optimere den faglige undervisning. Det foreslås, at følgende ressourcer kan indgå i forbindelse med at sikre SFOmedarbejderes deltagelse i undervisningen: De i budget 2011 og fremover afsatte ekstraordinære ressourcer på 1 mio. kr. årligt til sikring af sfo-personales deltagelse i undervisningen. De i budget afsatte midler til styrkelse af AKT-arbejdet. De allerede eksisterende børnehaveklasseassistenttimer, der udgør lektioner årligt. De nævnte ressourcer tænkes endvidere suppleret med timer fra SFO. Timer, der i forvejen i stor udstrækning på de fleste skoler anvendes til at sammenkæde indsatsen for skolens elever i undervisnings- som i fritidsdelen. Der er altså tale om en opfølgning på praksis i det gode samarbejde mellem undervisningsdelen og fritidsdelen og en mere fleksibel udnyttelse af de afsatte ressourcer. Størrelsen af denne del vil blive nærmere vurderet hvert år i forbindelse med skoleårets planlægning. Det foreslås delegeret til Børne- og uddannelsesdirektøren at foretage den nærmere udmøntning heraf, da der er tale om omallokering af allerede eksisterende ressourcer. I forbindelse hermed anbefales det pålagt Børne- og uddannelsesdirektøren meget nøje at vurdere og sikre, at der sker en afbalancering, så det fortsat vil være muligt at tilbyde en skolefritidspædagogik før og efter skoletid af meget høj kvalitet. Skolerne tildeles i forbindelse med skoleårets planlægning en forholdsmæssig andel af ovennævnt pulje, baseret på antallet af elever i normalundervisningen i den enkelte skoles klasse. Uanset førnævnte tildelingsmodel foreslås det, at det fremover ud fra de til skolen fordelte ressourcer til SFO-medarbejderes deltagelse i undervisningen skal være op til den enkelte skole at træffe endelig beslutning om anvendelsen af de tildelte ressourcer, idet beslutningen træffes ud fra en behovsvurdering og ikke ud fra bestemte klassetrin eller ligelig fordeling på alle klasser på samme årgang. Ressourcerne kan principielt anvendes i fleksible forløb, der ikke nødvendigvis omfatter et helt skoleår. Det er den enkelte skole, der konkret træffer beslutning i forhold til anvendelsen af AKT-pædagoger eller AKT-lærere eller en kombination heraf. Det nærmere pædagogiske arbejde i forhold til SFO-medarbejderes inddragelse i undervisningen samt ny model for timetildeling til skolernes indskoling fremgår af notater, der sammen med udkast til nyt bilag fremsendes som bilag til dagsordenspunktet. Høring Skolebestyrelserne ved følgende skoler tager forslaget til efterretning/anbefaler/tiltræder forslaget:

12 Sidenr. 36 Alminde-Viuf Fællesskole, Bakkeskolen, Brændkjærskolen, Dyrehaveskole, Eltang Centralskole, Munkevængets Skole, Parkskolen, Sdr. Bjert Centralskole, Taps Skole, Kongeåskolen, Vester Vamdrup Skole, Ødis Sogneskole og Rådhusskolen. Skolebestyrelsen ved Sdr. Vang Skole kan ikke tilslutte sig forslaget. Skolebestyrelsen ved Bramdrup Skole ser mange gevinster ved at benytte SFO-personalet i undervisningen. Skolebestyrelsen udtrykker skepsis over for finansieringen, idet bestyrelsen ikke finder det formålstjenligt, at SFO mister 10 % af personalenormeringen til undervisningsdelen. Skolebestyrelsen finder, at det udvander aktivitetstilbuddene i eftermiddagstimerne. Skolebestyrelsen ved Christiansfeld Skole er meget positiv over for forslaget. Bestyrelsen finder det væsentligt, at børne- og uddannelsesdirektøren pålægges meget nøje at vurdere og sikre, at der sker en afbalancering, så det fortsat vil være muligt at tilbyde en skolefritidspædagogik før og efter skoletid af meget høj kvalitet. Skolebestyrelsen ved Dalby Skole er meget positiv i forhold til, at der tilføres resurser til SFO-medarbejdernes deltagelse i undervisningsdelen. Skolebestyrelsen foreslår, at der ændres i beskrivelsen af målgruppen, så der som målgruppe blot defineres elever med særlige behov. Skolebestyrelsen ved Fynslundskolen tiltræder forslaget, men gør opmærksom på, at tiltaget vil have negativ indflydelse på bemandingen i SFO en og alt andet lige dermed også på kvaliteten af tilbuddet. Skolebestyrelsen ved Harte Skole kan som udgangspunkt tilslutte sig forslaget, men udtrykker nogle forbehold. Bestyrelsen er bekymret over, at der reduceres i timetildelingen, uden at der må ske serviceforringelse i SFO. Skolebestyrelsen ønsker, at der ved definering af målgruppen for indsatsen kun anføres elever med særlige behov. Skolebestyrelsen ved Kongsbjergskolen kan tilslutte sig forslaget, men finder det betænkeligt, at de ekstra resurser tages fra SFO s normering. Det vil betyde en serviceforringelse af børnenes tid i SFO. Skolebestyrelsen ved Lyshøjskolen anerkender, at skolepædagogordningen medfører en målrettet indsats omkring børn med særlige behov i skoletiden. Skolebestyrelsen gør dog opmærksom på, at ordningen kræver tid til ekstra samarbejde mellem lærere og pædagoger om planlægning, organisering og løbende evaluering af indsatsen. Skolebestyrelsen ser desuden med bekymring på, at SFO mister resurser til at varetage kerneområder og, at der fratages personaletid til behovskrævende børn. Skolebestyrelsen ved Sdr. Stenderup Centralskole er meget positiv i forhold til, at der tilføres resurser til SFO-medarbejdernes deltagelse i undervisningsdelen i et samarbejde med lærerne. Skolebestyrelsen gør dog opmærksom på, at fordelingsnøglen har en uheldig konsekvens for Sdr. Stenderup Centralskole. Skolebestyrelsen påpeger desuden behovet for relevant efter-/videreuddannelse i forhold til de elever, der i øjeblikket er i fare for eksklusion. Bestyrelsen udtrykker desuden sin bekymring for konsekvensen for SFO, når der reelt med forslaget trækkes resurser væk fra SFO ens åbningstid uden for almindelig skoletid. Skolebestyrelsen ved Sjølund-Hejls Skole ser det positive i, at der tilføres resurser til skoledelen. Det bekymrer bestyrelsen, at SFO-normfaktoren nedsættes med 10 %, da det vil betyde en forringelse af SFO-delen.

13 Sidenr. 37 Skolebestyrelsen ved Skanderup-Hjarup Forbundsskole tager det udsendte materiale til efterretning. Bestyrelsen ser med tilfredshed på, at der gives skolerne mulighed for at støtte op om undervisningen med SFO-medarbejdere. Skolebestyrelsen ser med bekymring på, at der fremadrettet vil være ½ PE færre til at dække opgaverne i SFO en med samme antal børn. Skolebestyrelsen ser imidlertid positivt på de muligheder for et udvidet samarbejde mellem personalegrupperne, som forslaget indebærer. Fællesbestyrelsen ved Stepping Skole udtaler, at bestyrelsen finder det er rigtigt og vigtigt, at SFO-personalet kommer ind og er en del af skolen, men der udtrykkes bekymring for besparelsen på SFO-området. Skolebestyrelsen ved Vester Nebel Skole ser positivt på ønsket om og beskrivelse af inddragelse af SFO-medarbejdere i undervisningsdelen. Bestyrelsen udtrykker dog bekymring omkring de resurser, der indgår i ordningen, herunder nedsættelsen på 10 % af tildelingen til den nuværende SFO. Skolebestyrelsen ved Vonsild Skole støtter forslaget om at tildele til SFO-medarbejderes deltagelse i undervisningen, men bemærker dog, at bestyrelsen finder, at der med hensyn til målgruppen kun skal stå elever med særlige behov, at der stadig skal være en central pulje, der kan søges, hvis skoler i perioder har særligt behov for støtte til enkeltelever og, at der bør etableres opkvalificering af de SFO-medarbejdere, der indgår i undervisningen som støtte. Skolebestyrelsen ved Aalykkeskolen roser som udgangspunkt tiltaget. Bestyrelsen undrer sig over, at der ikke tilføres skolen flere resurser, for at tiltaget kan gennemføres. Skolebestyrelserne ved Dalby Skole, Harte Skole og Aalykkeskolen udtrykker undren over, at Byrådets tilførsel af 1,5 mio. kr. årligt kun udløser 2,452 SFO-PE. Uopfordret udtalelse fra BUPL Sydjylland: BUPL Sydjylland ser positivt på tildeling af ekstra midler til udvikling af støttefunktioner i normalundervisningen og gør opmærksom på, at et øget samarbejde mellem pædagoger og lærere kun kan være til gavn for børnene. Organisationen udtrykker bekymring over beregningen af resurserne, der ligger til grund for den nye pulje, og udtrykker den holdning, at gode intentioner om inklusion i skoledelen ikke skal indføres på bekostning af SFO-tilbuddet. Tilføjelse til sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at en del af høringssvarene beskæftiger sig med, at der tilføres 1,5 mio. kr. og, at personalet forøges med 2,452 PE. Forklaringen er, at de 17,251 stillinger, der fragår SFO-området, har en gennemsnitsløn på kr., idet gruppen består af både pædagoger og medhjælpere, mens der er regnet med, at det personale, der skal ind i undervisningsdelen alene er pædagoger. Der tilgår altså ikke lige så mange nye personaler til undervisningsdelen, som der frigives i SFO. Bilag: /10 Åben Forslag til ændring af bilag Timetildeling til SFOmedarbejderes deltagelse i skolens undervisningsdel /10 Åben Notat vedr. skolepædagoger i undervisningsdelen med bilag vedr. forslag til fremtidig ressourcefordeling for skolernes indskoling /11 Åben Indkomne høringssvar vedr. ændring af bilag , Støttefunktioner til normalundervisningen.

14 Sidenr Udpegning af valgbestyrelsesformand for valgbestyrelsen ved Eltang Centralskole Sagsid.: 10/25192 Resumé Udpegning af valgbestyrelsesformand for valgbestyrelsen ved Eltang Centralskole. Sagen behandles i. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at udvalget udpeger et medlem af udvalget som formand for valgbestyrelsen. Beslutning den Udvalget udpeger Marlene B. Lorentzen som formand for valgbestyrelsen. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at jf. bekendtgørelsen om skolebestyrelsesvalg, 10, består valgbestyrelsen af skolens leder som formand for valgbestyrelsen, formanden for den afgående skolebestyrelse og et forældrevalgt medlem af den afgående skolebestyrelse. Kommunalbestyrelsen kan herudover udpege et medlem til valgbestyrelsen og kan beslutte, at vedkommende skal være formand. Byrådet vedtog på sit møde den 22. november 2010 et forslag til fælles bestyrelse for den samdrevne institution ved Eltang Centralskole herunder regulering af de nærmere forhold i forbindelse med skolebestyrelsesvalget, dog ikke forholdet omkring formand for valgbestyrelsen.

15 Sidenr Forslag til effektivisering og omstrukturering på specialområdet Sagsid.: 10/2629 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til effektivisering og omstrukturering på specialområdet med tilhørende konsekvensrettelser af relevante bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Sagen behandles i, Handicaprådet (høring), samtlige skolebestyrelser (høring),, Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren indstiller, at specialklassetilbuddet Værkstedsklasserne ved Christiansfeld Skole nedlægges pr. 30. juni 2012 og eleverne overflyttes til Parkskolen og/eller Vester Vamdrup Skole pr. 1. august 2012, at specialklassetilbuddet ved Skanderup-Hjarup Forbundsskole nedlægges pr. 30. juni 2012 og eleverne overflyttes til specialklasserne ved Vester Vamdrup Skole og/eller Parkskolen pr. 1. august 2012, at der fra forslagets vedtagelse ikke længere kan visiteres til 0., 1. og 2. klasse ved samtlige specialklassetilbud, at 50 % af provenuet på ca. 2,5 mio. kr. allokeres til almenskolerne for derved at tilgodese almenskolerne, da disse fremover skal inkludere flere specialklasseelever, og at det delegeres til børne- og uddannelsesdirektøren at foretage de nødvendige konsekvensændringer af relevante bilag til Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Beslutning den Sagen sendes til høring i Handicaprådet og samtlige skolebestyrelser. Fraværende Sagsfremstilling vedtog på sit møde den 10. maj 2010 følgende: Det pålægges børne- og uddannelsesdirektøren at fremkomme med forslag til driftsøkonomiske effektiviseringer inden for den særligt tilrettelagte specialundervisning ved at skabe større fysiske enheder og ved analyse af befordringsområdet.

16 Sidenr. 40 Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at effektiviseringsgevinsten ved alene at overflytte eleverne fra specialklassetilbuddet Værkstedsklasserne til Parkskolen og/eller Vester Vamdrup Skole, og eleverne fra specialklasserne ved Skanderup-Hjarup Forbundsskole til Vester Vamdrup Skole og/eller Parkskolen, må anses som værende mindre, men såfremt overflytningen sammentænkes med, at almenskolerne fremadrettet skal inkludere flere specialklasseelever, må provenuet ved de foreslåede strukturelle ændringer anses for at være betragteligt, at såfremt specialklassetilbuddet Værkstedsklasserne på Christiansfeld Skole nedlægges pr. 30. juni 2012, og eleverne overflyttes til Parkskolen og/eller Vester Vamdrup Skole fra 1. august 2012, vil det medføre et nettoprovenu på 2 mio. kr., efter der er indregnet udgifter til befordring af eleverne, hvilket er under forudsætning af, at der fra forslagets vedtagelse ikke visiteres til 0., 1. og 2. klasse ved samtlige specialklassetilbud fra 1. august 2011, og at såfremt specialklassetilbuddet på Skanderup-Hjarup Forbundsskole nedlægges med udgangen af skoleåret 2011/12, og eleverne overflyttes til eksisterende specialklassetilbud på Vester Vamdrup Skole og/eller Parkskolen fra skoleåret 2012/13, vil der kunne opnås en effektiviseringsgevinst på 0,5 mio. kr., efter der er indregnet udgifter til befordring af eleverne. Kolding Kommune har iværksat en analyse af kommunens befordring via ekstern konsulentvirksomhed, og de foreløbige tilbagemeldinger er, at der kan realiseres mindre effektiviseringsgevinster på befordringsområdet i forbindelse med udbudsrunden.

17 Sidenr Ændring af styrelsesvedtægten Sagsid.: 10/26879 Resumé By- og udviklingsdirektøren foreslår, at styrelsesvedtægtens 20 om Kultur- og Erhvervsudvalget ændres. Forslag By- og udviklingsdirektøren foreslår som udvalgsindstilling, at styrelsesvedtægtens 20, stk. 2, formuleres således: Stk. 2. Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af Kommunens opgaver vedrørende udarbejdelse af kulturstrategi for Kolding Kommune folkebiblioteksvæsenet museumsforhold musikaktiviteter teaterforhold med undtagelse af børneteatervirksomhed i folkeskolen biografforhold og cirkusforhold offentlig gallerivirksomhed radio- og fjernsynsvirksomhed herunder kommunal støtte til medievirksomhed drift og vedligehold af Den Geografiske Have, Amfiscenen, Nicolai, Godset, Kvarterhuset Sydvestkvarteret, Stadsarkivet, Kolding Musikskole, Kolding Kommunale Billedskole Kommunens interesser i Skamlingsbanke-selskabet kunstnerisk udsmykning af Kommunens bygninger, parker og pladser m.v. med undtagelse af udsmykning efter gældende regler om udsmykning i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder på kommunale ejendomme tilskud til kulturelle formål udarbejdelse af vækststrategi for Kolding Kommune identificering og prioritering af fokus- og indsatsområder for realisering af kommunens vækststrategi Design Kolding udarbejdelse af erhvervsstrategi for Kolding Kommune sager i medfør af lov om erhvervsfremme opfølgning på den indgåede kontrakt om varetagelse af Kolding Kommunes erhvervsfremmeaktiviteter kommunens bidrag til den regionale udviklingsplan kommunens bidrag til den regionale erhvervsfremmestrategi udarbejdelse af international strategi for Kolding Kommune internationale relationer samordning af Kommunens kontakt til internationale fora og organisationer af lokal og regional karakter samarbejde med Kommunens venskabsbyer støtte til venskabsbyaktiviteter etablering af nye internationale forbindelser udlån og udleje af lokaler i kommunale ejendomme, der er henlagt til udvalgets forvaltningsområde drift og vedligeholdelse af bygninger og anlæg inden for udvalgets område samarbejdet med private og selvejende institutioner inden for udvalgets område

18 Sidenr. 42 Sagen behandles i Kultur- og Erhvervsudvalget, Udvalget for Forretningsordenen, (høring), Byrådet. Beslutning Kultur- og Erhvervsudvalget den Følgende INDSTILLING til Byrådet vedtoges: Et flertal i Kultur- og Erhvervsudvalget (udvalget med undtagelse af Marwan Zobi) indstiller By- og udviklingsdirektørens forslag til Byrådets tiltrædelse, men den ændring, at 14. dot tilføjes følgende: inklusive relationer til videregående uddannelsesinstitutioner i forbindelse hermed. Et mindretal i Kultur- og Erhvervsudvalget (Marwan Zobi) indstiller By- og udviklingsdirektørens forslag til Byrådets tiltrædelse. Mindretallet kan ikke tiltræde flertallets forslag til tilføjelse, før er blevet hørt om denne. Beslutning Udvalget for Forretningsordenen den Kultur- og Erhvervsudvalgets flertalsindstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse, idet får mulighed for at komme med et høringssvar inden Byrådets behandling af sagen. Fraværende Lis Ravn Ebbesen Beslutning den kan tilslutte sig Kultur- og Erhvervsudvalgets indstilling med den præcisering, at Kultur- og Erhvervsudvalgets relationer til de videregående uddannelser alene vedrører forhold, der ikke i henhold til Styrelsesvedtægten er henlagt til eller Kolding Uddannelsesråd. Fraværende Sagsfremstilling By- og udviklingsdirektøren oplyser, at det af kommunestyrelseslovens 2, stk. 2 fremgår, at ændringer i styrelsesvedtægten skal undergives 2 behandlinger i Byrådet med mindst 6 dages mellemrum. By- og udviklingsdirektøren oplyser endvidere, at den nuværende formulering af styrelsesvedtægtens 20 i vidt omfang er lig styrelsesvedtægten for det tidligere Kulturudvalget. Dette betyder, at de opgaver, der vedrører kulturområdet, fylder ca. 90 % af opgavelisten, mens henholdsvis erhvervsfremme og internationale relationer optager de sidste ca. 10 %. Denne tilsyneladende vægtning af opgaverne svarer efter forvaltningens opfattelse hverken til Byrådets hensigt med Kultur- og Erhvervsudvalget eller til opgavernes reelle indbyrdes fordeling og tyngde. Forvaltningen finder det derfor hensigtsmæssigt, at styrelsesvedtægten ændres.

19 Sidenr. 43 Tilføjelse til sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at Byrådet den 11. januar 2010 i sag nr. 4, i henhold til styrelseslovens 17, stk. 4, nedsatte et samarbejdsorgan, Kolding Uddannelsesråd som rådgivnings- og koordinationsudvalg mellem institutionerne med videregående uddannelser, erhvervsuddannelsesinstitutionerne, Voksenuddannelsescentret (VUC) og gymnasierne i Kolding Kommune indbyrdes og mellem Kolding Kommune og disse. Udvalget består i henhold til Byrådets beslutning af: Formanden for som født formand 2 medlemmer af Byrådet 1 medlem fra hver uddannelsesinstitution i Kolding p.t.: - Syddansk Universitet, Kolding - International Business College (IBC) - UCSyd - Hansenberg - Kolding Gymnasium, HF-kursus og IB-World School - Munkensdam Gymnasium - VUC Kolding - Designskolen Kolding - Lærdansk Udvalget skal bl.a. tjene som høringsorgan for Kolding Kommune i alle sager vedrørende planlægning af og kommunal bistand til uddannelsesinstitutioners etablering, drift og udvikling i Kolding Kommune. Udvalget skal samtidig tjene som koordinerende forum for uddannelsesrelevante fællesemner, herunder gensidig lokalebistand og andre gensidige bistandsprojekter. Såfremt ændringen af 20, stk. 2 i styrelsesvedtægten besluttes, bør der sikres størst mulig tydelighed i forhold til opgavernes forvaltningsmæssige og udvalgsmæssige placering således, at sagsbehandlingen kan foregå så hurtigt, omkostningseffektivt og fleksibelt som muligt og således, at dobbeltbehandling kan undgås.

20 Sidenr Procedure for anskaffelse af interaktive tavler og PC'er til skolerne Sagsid.: 11/1028 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til procedure for anskaffelse af interaktive tavler og PC er til skolerne. Sagen behandles i, Økonomiudvalget, Byrådet. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at forslaget til procedure for anskaffelse af interaktive tavler og PC er til skolerne godkendes. Beslutning den Indstilles godkendt. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at der i forbindelse med vedtagelsen af budget 2011 med overslagsår blev afsat 3,5 mio. kr. i hvert af årene 2011, 2012 og 2013 til nyindkøb af elektroniske tavler og PC er til skolerne. Med baggrund heri er der nu udarbejdet et forslag til procedure for anskaffelse af interaktive tavler og PC er i samarbejde med Kolding Kommunes Indkøbsafdeling og under hensyntagen til Kommunens forpligtende deltagelse i 12 by udbuddet. Det er undervejs sikret, at alle skoler og forvaltningsafdelinger har haft mulighed for at komme med input til proceduren. Forslaget indebærer, at skolerne samlet set i hvert af årene bidrager til finansieringen med 1,0 mio. kr., således at der hvert af årene 2011, 2012 og 2013 er 4,5 mio. kr. til rådighed for projektet jf. punkt på nærværende dagsorden vedr. ansøgning om tillægsbevilling til anlægsbevilling vedrørende projekt nr Elektroniske tavler og PC, tilskud til indkøb. Den nærmere idé bag forslaget er, at de afsatte midler fordeles forholdsmæssigt efter skolestørrelse. Skolerne vælger herefter selv, hvorledes produktporteføljen sammensættes ud fra de installationer, skolen måtte have i forvejen og ud fra de tilbudspakker, som fremgår af bilag til sagen. Ved gennemførelse af planen sikres det, at der i skolevæsenet sker indkøb af tavler svarende til antal stamklasser. Samtidig får skoler, der i forvejen har interaktive tavler, mulighed for at udskifte disse til den nye type uden beregning dog mod selv at betale

21 Sidenr. 45 håndværkerudgifter i forbindelse med nedtagning og ophængning. Hertil kommer, at planen giver mulighed for erhvervelse af PC er for et beløb, der ligger ud over det, den enkelte skole anvender til indkøb af interaktive tavler. I planen er endvidere taget signifikante hensyn til skolernes ønsker om tavletype, således at valget medfører mulighed for, at de anskaffede tavler kan anvendes med både pen og med fingertouch alt efter den enkelte skoles ønske. Der er tale om et gennemprøvet produkt, som andre kommuner af Koldings størrelse også har anskaffet. Planen tænkes gennemført, så alle skoler får ophængt interaktive tavler i perioden 1. marts oktober I kølvandet på ophængning af tavlerne gennemføres et større uddannelsesprogram for alle kommunens lærere jf. bilag til sagen. En foreløbig fordeling af den enkelte skoles medfinansiering samt rådighedsbeløb for indkøb af interaktive tavler og PC er fremgår af bilag til sagen. Bilag: /11 Åben Tilbudspakker - Interaktive tavler /11 Åben Uddannelsesprogram - Interaktive tavler /11 Åben Foreløbig fordeling af medfinansiering og rådighedsbeløb for skolernes indkøb af interaktive tavler og PC'er

22 Sidenr Ansøgning om tillægsbevilling til anlægsbevilling vedrørende projekt nr Elektroniske tavler og PC, tilskud til indkøb Sagsid.: 11/1028 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender ansøgning om tillægsbevilling til anlægsbevilling vedrørende projekt nr Elektroniske tavler og PC, tilskud til indkøb. Sagen behandles i, Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at bevillingsansøgningen indstilles til Byrådets tiltrædelse. Beslutning den Indstilles godkendt. Fraværende Sagsfremstilling Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger: 2011 udgift Udgift Anlægsbevilling vedtaget på Byrådets møde den 8. november 2010: Behov for tillægsbevilling kr kr kr udgift Udgift Anlægsbevilling vedtaget på Byrådets møde den 8. november 2010: Behov for tillægsbevilling kr kr kr udgift Udgift Anlægsbevilling vedtaget på Byrådets møde den 8. november 2010: Behov for tillægsbevilling kr kr kr.

23 Sidenr. 47 Ansøgningens materielle forudsætninger: Ansøgningen indeholder skolernes egenbetaling til indkøb af elektroniske tavler og PC er. Tillægsbevillingen finansieres ved en tilsvarende mindreudgift på skolernes tildelte driftsbudgetter. Centralforvaltningens bemærkninger Kommunaldirektøren oplyser, at Kolding Kommune, som følge af overførsel af et forholdsvist stort beløb fra 2010 til 2011, i 2011 har en stor udfordring i forhold til at overholde serviceudgiftsrammen. Nærværende ansøgning medfører overførsel af kr. fra serviceudgifter til anlægsudgifter og er derfor medvirkende til en nedbringelse af serviceudgifterne i Herudover er der ikke yderligere bemærkninger til ansøgningen.

24 Sidenr Bevillingsstatus pr. 31. januar 2011 Sagsid.: 11/804 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender bevillingsstatus pr. 31. januar 2011 vedrørende s budget 2011 til orientering jævnfør Økonomiudvalgets beslutning den 16. juni 2008, (sag nr ). Sagen behandles i. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning den Godkendt. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at bevillingsstatus pr. 31. januar 2011 udviser følgende hovedtal (beløb i hele kr.): Uddannelsespolitik, serviceudgifter Målområde Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. Forbrugsprocent budget budget 31. januar Folkeskolen ,68 Ungdomsuddannelser ,63 Praktikdusør Ungdomsskoler ,85 Elevtilskud Uddannelsespolitik, serviceudgifter i alt ,75 Uddannelsespolitik, overførsler Målområde Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. Forbrugsprocent budget budget 31. januar Daghøjskoler m.v ,64 Sprogskolen* ,23 Uddannelsespolitik, overførsler i alt ,30 * Der er bogført huslejeindtægt og refusion, men der er ikke bogført udgifter.

25 Sidenr Orientering om nyt på s område Sagsid.: 10/31673 Resumé Børne- og uddannelsesdirektøren giver på mødet en orientering om udvalgt nyt fra Børneog Uddannelsesforvaltningen på s område. Sagen behandles i. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning den Godkendt idet Brugernævnsmødet i maj fastlægges til torsdag den 19. maj Der indkaldes over outlook. Fraværende Sagsfremstilling Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at indeværende dagsordenspunkt alene er et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutninger under punktet, idet dette i hver enkelt sag ville kræve forudgående optagelse af et punkt på dagsordenen. Bilag: /11 Åben Notat fra møde med Bygningsmyndighederne Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Følgebrev byggeansøgning - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Ansøgningsskema - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Fuldmagt - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Arkitekttegninger - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben iørtegninger - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Overordnet beskrivelse ventilationsforhold - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Sikkerhedsudvalget - lyd - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Skrivelse vedr. akustik fra AB akustik - Ombygning af Kongeåskolen /11 Åben Fastlæggelse af dato for Brugernævnsmøde i maj måned /11 Åben Region Syddanmark vedr. sciencestrategier

26 Sidenr. 50 Oplæst og godkendt Oluf Lykke Nielsen Formand Jan Quvang Medlem Tine Roos Nørgaard Medlem Trine Maria Sloth Ebbesen Medlem Tanya Buchreitz Jensen Medlem Christian Haugk Medlem Marlene B. Lorentzen Næstformand

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 19 Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget og Social- og Protokol Mødedato: 21. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:00 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1. sal

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 10:15

Uddannelsesudvalget. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 10:15 Sidenr. 55 Referat Mødedato: 14. marts 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 10:15 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1 Sidenr. 1 Organisering og økonomisk styring af særligt tilrettelagt specialundervisning J.nr.: 17.03.00.A00 Sagsid.: 10/2629 SAGSFREMSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til organisering

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Resultater, almenområdet Bilag 1. Alminde-Viuf Fællesskole. Christiansfeld Skole. Brændkjærskolen. Bramdrup Skole. Max. (almen) Bakkeskolen

Resultater, almenområdet Bilag 1. Alminde-Viuf Fællesskole. Christiansfeld Skole. Brændkjærskolen. Bramdrup Skole. Max. (almen) Bakkeskolen 1. Skolen 1a. Klassetrin skolen udbyder 1b. Antal spor, gennemsnitligt 1c. Antal elever pr. klasse, gennemsnitligt 1.d Antal elever i alt Landsgnst. (alem- og specialområdet) Gnst. Kolding (almen- og specialområdet)

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Byrådet. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 19:00. Sluttidspunkt: 19:30 GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Sidenr. 182. Godkendt.

Byrådet. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 19:00. Sluttidspunkt: 19:30 GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Sidenr. 182. Godkendt. Sidenr. 182 Referat Mødedato: 14. marts 2011 Mødetidspunkt: 19:00 Sluttidspunkt: 19:30 Mødelokale: Fraværende: Byrådssalen Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt. Christian Haugk var substitueret

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:40

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:40 Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:40 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Kontornotits. Emne: Orientering af TU d. 6. juni 2016 vedr. køreplanændringer for køreplanåret 2016/2017

Kontornotits. Emne: Orientering af TU d. 6. juni 2016 vedr. køreplanændringer for køreplanåret 2016/2017 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Trafik Dato 25. maj 2016 Sagsnr. 15/5128 Løbenr. 92316/16 Sagsbehandler Karina Mortensen Direkte telefon 79 79 14 26 E-mail moka@kolding.dk Emne: Orientering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Protokol. Mødedato: 10. januar 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 11:00

Uddannelsesudvalget. Protokol. Mødedato: 10. januar 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 11:00 Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 10. januar 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 11:00 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Referat 3. marts 2016 kl. 19:50 Kantinen Indkaldelse Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Henriette Breum Henrik Bang Birgitte Hannibal Mette Hoff Dorthe la Cour Dorete Dandanell

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen

Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere 2015-182 Dato: 16-11-2016 Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen I har den 23. december 2014 som repræsentanter

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Byrådet

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Byrådet Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Byrådet 1 Byrådet har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen og påser, at alle undervisningspligtige børn i kommunen indskrives i folkeskolen

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Notatark Revision 2018 Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Denne styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Kolding Kommune er vedtaget af Byrådet i Kolding efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne.

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lovændringens overordnede indhold er at præcisere en række bestemmelser om ansvarsforholdene i folkeskolen.

Lovændringens overordnede indhold er at præcisere en række bestemmelser om ansvarsforholdene i folkeskolen. Ændringer af folkeskoleloven pr. 1.8.09 1. Præcisering af ansvarsforholdene i folkeskolen mv. Undervisningsministeriet har foretaget en vurdering af behovet for at præcisere bestemmelserne i folkeskoleloven

Læs mere

Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne august Alminde-Viuf Fællesskole. Bilag 1.01.

Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne august Alminde-Viuf Fællesskole. Bilag 1.01. 2. Bakkeskolen Bilag 1.02 1. Alminde-Viuf Fællesskole Bilag 1.01 A Nyindretning for administration. 1.400 1.400 0 1.400 0 1.400 0 0 0 0 0 3. Bramdrup Skole Udviklings planen Bilag 1.03 C Udendørs aktivitetsområde

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Byrådet 1 Byrådet har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen og påser, at alle undervisningspligtige børn i kommunen indskrives i folkeskolen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Sidenr. 85 Referat Mødedato: 19. september 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:00 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 0.38, stuen Bo Sander Pedersen, Finn Isaksen, Erik Lund GODKENDELSE

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 92 Protokol Mødedato: 13. april 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Rådhuset Dagsordnen godkendt. Indholdsfortegnelse Sidenr. 93 Sagsnr. Side 1.

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Resterer jan jan jan jan jan jan Alminde-Viuf Fællesskole 0 15.

Resterer jan jan jan jan jan jan Alminde-Viuf Fællesskole 0 15. Bilag 2.00 Skolerne i alt Udviklingsplan i alt Igangværende arb. 2 - SKOLEUDBYGNING VAMDRUP MODEL B jan. 10 2010 jan. 10 2011 jan. 10 2012 jan. 10 2013 jan. 10 2014 jan. 07 2015-21 1 Alminde-Viuf Fællesskole

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Mødedato Mødelokale Fraværende Åbne sager Lukkede sager Mødet hævet Kl. 19.00 6. april kl. 18.00 og efterfølgende orienteringsmøde om skolebestyrelsesvalget kl. 19.00 Mødelokalet

Læs mere

Udvalget for Forretningsordenen

Udvalget for Forretningsordenen Sidenr. 1 Udvalget for Forretningsordenen Protokol Mødedato: 17. januar 2011 Mødetidspunkt: 8:45 Sluttidspunkt: 9:10 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Forslag Skoleafdelingen Februar 2016 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Valg af skole...4 3. Valg til skolebestyrelser...5 4. Skolebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet. Gladsaxe Kommune 2017

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet. Gladsaxe Kommune 2017 Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet Gladsaxe Kommune 2017 1 Indhold Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 5 Skolebestyrelsens beføjelser... 6 Skolelederen... 7 Elevråd...

Læs mere

1. Velkommen til Alminde-Viuf Fællesskole ved skoleinspektør Kirsten Nielsen.

1. Velkommen til Alminde-Viuf Fællesskole ved skoleinspektør Kirsten Nielsen. Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dato 6. oktober 2010 Sagsnr. 10/24784 Løbenr. 178992/10 Mødereferat Referent Palle Mygenfordt Direkte telefon 79 79 18 10 E-mail pamy@kolding.dk Møde mellem/i Brugernævnet

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Byrådet. Protokol. Mødedato: 28. juni Mødetidspunkt: 19:00. Sluttidspunkt: 20:35. Lis Ravn Ebbesen, Marlene Lorentzen

Byrådet. Protokol. Mødedato: 28. juni Mødetidspunkt: 19:00. Sluttidspunkt: 20:35. Lis Ravn Ebbesen, Marlene Lorentzen Sidenr. 864 Protokol Mødedato: 28. juni 2010 Mødetidspunkt: 19:00 Sluttidspunkt: 20:35 Mødelokale: Fraværende: Byrådssalen Lis Ravn Ebbesen, Marlene Lorentzen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Dagsorden

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Valg af skole...4 3. Valg til skolebestyrelser...5 4. Skolebestyrelsens beføjelser og opgaver...7

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F), Næstformand - Birgitte A. Rasmussen (V),

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

1. Kommunalbestyrelser og regionsråd sørger

1. Kommunalbestyrelser og regionsråd sørger Oversigt over foreslåede ændringer (bortset fra ændrede -nummereringer og heraf følgende konsekvensrettelser) Gældende formulering Forslag til ny formulering Forklaring 1. Kommunalbestyrelser og regionsråd

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Dagsorden Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset Sidenr. 1 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Gæstekantinen på Rådhuset Ingen Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Trygheds- og Trafiksikkerhedsrådet

Trygheds- og Trafiksikkerhedsrådet Sidenr. 8 Referat Mødedato: 23. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 14:10 Mødelokale: Fraværende: Nytorv 11, 1.2 øst Hans Winther, Kai Hundrup, Verner Petersen, Frank Damborg, Ole Svendsen,

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelse og fælles bestyrelse BILAG B til Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen

Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelse og fælles bestyrelse BILAG B til Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen Dok.nr. 182308-17 Sags.nr. 17-7490 Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelse og fælles bestyrelse BILAG B til Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen 1 Indholdsfortegnelse Første

Læs mere

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Med vedtagelsen af budgettet for 2007, blev det besluttet at indføre

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 5. oktober 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. februar 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:00 Fraværende: Gruppemøder: 08. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Indhold Kapitel 1: Indledning... 2 Kapitel 2: Skolebestyrelsen... 2 1. Skolebestyrelsens sammensætning... 2 1.a. Sammensætning af skolebestyrelsen ved

Læs mere

Kontornotits. Emne: Gratis busser til skole og institutionsbørn - Odense model

Kontornotits. Emne: Gratis busser til skole og institutionsbørn - Odense model Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Trafik Dato 7. april 2017 Sagsnr. 16/16880 Løbenr. 189611/16 Sagsbehandler Karina Mortensen Direkte telefon 79 79 14 26 E-mail moka@kolding.dk Emne: Gratis busser

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Børne- og kulturforvaltningen 2010 1 2 Indhold Skolebestyrelsen... 4 Sammensætning og valg... 4 Mødevirksomhed... 5 Beføjelser...

Læs mere

Til Holstebro Kommune. Att. Thomas Born Schmidt. Skolebestyrelsen i Holstebro Kommune

Til Holstebro Kommune. Att. Thomas Born Schmidt. Skolebestyrelsen i Holstebro Kommune Til Holstebro Kommune Att. Thomas Born Schmidt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere