FREM TID MANIFEST. Danmark i dag: Byen og udkanten - og det ind imellem. Men hvad nu hvis det hele blev forbundet?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREM TID MANIFEST. Danmark i dag: Byen og udkanten - og det ind imellem. Men hvad nu hvis det hele blev forbundet?"

Transkript

1 14370 FREM TID

2 FREM TID MANIFEST Danmark i dag: Byen og udkanten - og det ind imellem. Men hvad nu hvis det hele blev forbundet? På det nye Danmarkskort er afstandene ikke fysiske. Det handler om tiden mellem områderne. Tiden er begrænset, så det handler om at bruge den effektivt. Da den digitale udvikling tog fart, blev afstanden mindsket en smule ved hjælp af online-møder og hjemmearbejdspladser. Men værdien af den fysiske tilstedeværelse kunne dog ikke erstattes. Byområdernes dynamik, spontanitet og kulturtilbud kan ikke digitaliseres. Sansningen af landområdernes ro, naturen, havet og horisonten kræver at kroppen er med. 15 MIN AARHUS I vores nabolande er afstandene betydeligt større, men effektiv prioritering af jernbane-nettet har været med til at holde landende samlede. Danmarks jernbanenet er derimod præget af så mange omveje og snørklede forløb at afstandene synes større. Hvis vi forestiller os at helt almindelige kendte teknologier, som idag anvendes på mange udenlandske jernbaner ville blive implementeret i Danmark, ville vi kunne komme hele vejen rundt indenfor et par timer. Udkanten ville komme så tæt på forkanten, at disse lidt kedelige begreber ville miste deres betydning. Der er brug for en nytænkning af Danmarks infrastruktur, hvor miljøvenlige højhastighedstog bliver tæt forbundet med det allerede eksisterende transportnet, lufthavne og resten af Europa. Dette kræver blot, at der ikke skal lappes på eksisterende løsninger, men at hele netværket tænkes forfra. Den nuværende lineære struktur erstattes af en cirkulær jernbanering. fortsættes HERNING 35 MIN HILLERØD 10 MIN 10 MIN BILLUND 300 KM/T KBH AALBORG HERNING 213 MIN KBH 10 MIN KOLDING 10 MIN ODENSE 15 MIN SLAGELSE 15 MIN ESBJERG MALMÖ HAMBURG Det nuværende jernbanenet er kringelkroget, forældet og langsomt. Der er brug for en helt ny bane. Med en ny hurtig-jernbanering vil rejsetiderne mellem de store byer se helt anderledes ud! BERLIN I fremtiden kan ringen udbygges og kobles på det internationale netværk. Transportringen vil tegne et nyt sammenknyttet Danmark - hvor tiden og ikke afstandene er afgørende.

3 FREM TID MANIFEST Vi kører gerne langt efter oplevelser i Sverige eller Tyskland. Vi har dog nationalt set også mange attraktioner selv: Vadehavet, Koldinghus, Sønderjyllands marsk, de nordjyske klitlandskaber, Legoland, de midtjyske dybe skove, Musikhuset i Aarhus, Sydfyns øhav, Det Kongelige teater og Møns klint - blot for at nævne nogle. Med stærkt reducerede transporttider, vil dagsturismen i Danmark få markant bedre betingelser. Aalborg kan deltage i et møde i København og nå tilbage inden frokost. Den studerende i Roskilde kan tage et dagskursus i Herning. Danmark bliver bundet sammen. Hvis byerne og de nærliggende landområder indgår i et effektivt cirkulært netværk, vil de i langt højere grad kunne supplere hinanden i stedet for at konkurrere på de samme parametre, som f.eks. det største indkøbscenter, flest parkeringspladser eller de billigste grunde til erhvervsparker. Byudviklingen bør fremover være tæt og stationsnær. Erhvervsområderne, der i dag skyder op i udkanten af alle større provinsbyer og langs motorvejene, bør anlægges efter en national strategi, hvor de placeres tilgængelige fra stationer, men med minimalt fodaftryk. Samtidig har landets forskellige områder mulighed for at skabe nogle helt særlige identiteter. fortsættes 25 MIN KØBENHAVN - AALBORG 80 MIN ESBJERG - HILLERØD 90 MIN HERNING - SLAGELSE 45 MIN 80 MIN AARHUS - BILLUND 25 MIN Planlægningen vil kunne foregå med en langt højere grad af samarbejde mellem stat og kommuner, hvor det ikke længere handler om at underbyde hinanden, men at fremme kvalitet og specialisering. 45 MIN 90 MIN Eksempler på rejser og rejsetider Hverdagen vil ligeledes kunne rumme aktiviteter i flere landsdele. Bedstemoren i Esbjerg kan komme over og passe børnebørnene i Hillerød en enkelt dag. Forretningsmanden i Det vil ikke længere være afgørende at bo i hovedstadsområdet for at kunne få adgang til et frodigt erhvervsliv og et rigt kulturliv. Vækst og bosætning bliver mere fleksibel, når alt er forbundet. Danmark har mange særegne kvaliteter - både kultur, natur og erhvervsmæssigt. Med en sammenbinding af Danmark styrkes kvaliteterne og gøres endnu mere tilgængelige for alle.

4 FREM TID MANIFEST Jorden er kostbar, og bør ses som sådan. Derfor skal erhvervsområder ikke længere bare placeres i de kommuner, der stiller de færreste betingelser, fordi de har et behov for at tjene penge på jordsalg. Placering bør foregå i tættere klynger, i områder hvor de har mindst muligt indvirkning på landskabet. En økonomisk udligning kommunerne imellem kunne sikre at dette bliver muligt. Kommuner arbejder sammen på tværs om identiteter f.eks. baseret på nogle af de særegne naturområder vi har, som nu pludselig bliver tilgængelige på eksempelvis kortere dagsture. Med den nemme adgang til alle dele af Danmark, er brugsgrundlaget for yderområderne og naturområder væsentligt højere. Dermed er der grobund for en styrkelse af naturområderne og deres tilgængelighed. Samtidig vil en lang række kulturelt attraktive landsbyer kunne styrkes bl.a. med henblik på mere turisme. Enkelte naturområder intensiveres til supernatur, hvor kuperet terræn, søer og tæt skov giver mulighed for særlige oplevelser indenfor sports- og oplevelsesturisme. Der vil med tiden således kunne opstå et varieret landskab langs jernbaneringen, hvor tæt by, optimerede erhvervsområder og intens natur afveksler hinanden med klart definerede grænseflader. Det er også vigtigt at der i planlægningen indtænkes strategier for områder der skrumper. Det behøver ikke være et problem at specifikke områder affolkes, hvis de er indtænkt som eksempelvis fremtidige naturområder eller de transformeres til nye funktioner. Landsbyer, der affolkes, kan bl.a.. revitaliseres som turistbyer med direkte kontakt til naturen eller som selvforsynende eksperimentarier. Forladte huse kan bruges som kunstprojekter - eller nedrives, så naturen igen kan tage over. Naturen styrkes i udvalgte områder. Fra ringen er der direkte adgang via kiler af supernatur til Danmarks kyst- og naturområder. Etableringen af en højhastigheds-jernbanering vil ved hjælp af allerede kendt teknologi, binde Danmark sammen på en helt ny måde. Ringen vil styrke landets sammenhæng og bæredygtighed. Den vil give os en ny identitet og styrke vores kvaliteter. En stærk sammenhæng vil fremme vore muligheder for internationale forbindelser og vækst. Vi får et samlet Danmark. Et Danmark vi alle kan nå. Et Nyt Land.

5 FREM TID SYNOPSIS FILMENS PRINCIP Fortællingen om Danmarks nye hurtigjernbanering er bygget op omkring tiden gennem et døgn i Danmark. Vi følger forskellige mennesker på deres rejser og oplevelser i løbet af dagen og hvorledes den nye jernbanering påvirker deres liv. De personlige historier afveksles af afsnit hvor analysen, konceptet og resultatet af den nye ring forklares via grafik og voiceover. Det hele bliver spundet op på ideen om tiden - cyklussen i døgnet og den geografiske nye cirkel i Danmark. INTRO Solen bryder frem. Sort skærm afløses af lys. En urskive toner frem på skærmen Kl 7.15 Voice over : Tiden er vores vigtigste ressource, tiden er begrænset, tiden er det eneste vi ikke kan få mere af DANMARK VÅGNER Et hurtig-tog suser forbi. Indeni sidder en forretningskvinde. En børnefamlie vågner op i en lille hytte. En flok kinesiske turister stiger ud af et krydstogtskib i københavns havn. Solen stiger over klitlandskab. Marehalmen bølger i vinden. En bedstefar træder ud af et lille landhus. Voice-over fortæller om mulighederne i det nye Danmark. Et samfund med en langt højere grad af dynamik og fleksibilitet. Urskiven dukker igen op på skærmen Kl 9.40 I baggrunden ses et Danmarkskort, der langsomt ændrer form (det trækkes langsomt sammen). PÅ FARTEN Et hurtigtog suser ud på en bro. På havet ses en kæmpe vindmøllepark, bølge-energi-maskiner og solcelle anlæg. Forretningskvinden kigger ud af vinduet i toget - og tilbage på sin labtop. Børnefamilien besøger en nedlagt landsby, konverteret til en kunstinstallation. Forretningskvinden træder ud af toget i Herning. Bedstefaren stiger ud af toget på Københavns Hovedbanegård. På vej op i en beboelsesopgang. Bliver mødt af barnebarn med stort knus. Uret viser kl Børnefamilien er i et smukt skovområde. De Kinesiske turister besøger Koldinghus. Forretningskvinden stiger ombord på et fly i Billund. De kineske turister er på vandretur i et vestjysk klitlandskab. Toget kører ind i en tunnel. DANMARK Der flyves hen over særlige danske landskaber. Voice-over forklarer om styrkelsen og brandingen af Danmark i forskellige super-naturområder og super-byområder. Områderne markeres i landskabet og på danmarkskortet, og der forklares i grafik og voiceover hvordan landet er bundet langt bedre sammen. Uret viser kl Danmarkskortet trækkes stadig sammen SOLEN GÅR NED Børnefamilien sidder i toget. Turisterne er tilbage ved deres krydstogtsskib. Børnefamilien - stiger ud i Hillerød, bliver puttet i seng. Bedstefaren er tilbage foran sit hus Tusmørke. Lys fra et tog der suser forbi. Havvindmøller i solnedgangen. TIDEN Sort skærm Urskiven toner frem Kl Danmarkskortet i baggrunden. Urskiven transformeres til en cirkel. Lys bevæger sig rundt på cirklen. Områderne lyser op på kortet. Alle områder er bundet sammen af den nye ring med super kort rejsetid (f.eks. Århus-Kbh på 45 min). Det nye DK... Ringen er sluttet Morgen. Solen bryder frem....filmen kan loope...

6 FREM TID STORYBOARD DANMARK - GRAFIK SOLEN GÅR NED - AFSNIT Afsnittets sidste billede: AFSNIT BEARBEJDEDE REALOPTAGELSER Collage af begivenheder rundt om i Danmark til aftenstid Musikken og solnedgangshimlerne binder klippene sammen Uret tikker - Kl. er Underliggende Danmarkskort snører sig sammen. Lyd: Tik tak - Tik tak - Tik tak Det er blevet aften Toget suser henover en bro Børnefamilien sidder i toget Børnene griner - de hygger sig De kinesiske turister går forbi i midtergangen Kinesiske turister går ombord på krydstogtskib. Krydstogtskib stævner ud Station -Togdøre går op Familien med de to børn træder ud Entré Familien ankommer hjem - hænger jakker op. Lyd: Musik kombineret med lyde fra scenen

7 FREM TID STORYBOARD Børneværelse Børn puttes Vestjysk natur Skumring Bedstefaren ankommer til sit hus Solen forsvinder bag en havvindmøllepark Mørket falder på. Lyd: Musik kombineret med lyde fra scenen Lyden af et et ur toner frem Tik tak - Tik tak - Tik tak AFSNIT TIDEN - GRAFISK FREMSTILLING Solen er gået ned Fade til sort. Uret toner frem - Viseren står på Kortet er i bevægelse - det skrumper Hurtigt klip: Tog suser afsted i natten - vinduerne lyser op Flyover: Toget bliver til en lysende prik på kortet. Prikken suser afsted. Lyd: Tik tak - Tik tak - Tik tak Sekundviseren tikker - Tik tak - Tik tak Lyd: Susen fra toget Lyd: Susen afløses af en klar rytme (musik) Voice over fortælling starter

8 FREM TID STORYBOARD ÅRHUS 45 min KØBENHAVN KØBENHAVN HERNING ODENSE 30 min 30 min ODENSE Flyover - Den lysende prik former en ring Flere lysende prikker kommer til.. Voice over: fortælling om ringen Prikkerne suser i forskellige retninger på cirklen, der tilsidst bliver til en lysende (vibrende) ring. Voice over: fortælling om ringen Danmark toner frem under ringen. Nattesatelit - Byerne lyser op. Kortet i bevægelse - snævrer ind om ringen. Voice over: fortælling om tiden Ringens betydning beskrives i rejsetider: Aarhus - København: 45 min. København - Odense: 30 min. Odense - Herning: 30 min. Voice over: fortælling om tiden DET NYE DANMARK... Filmen kan starte forfra og køre i loop Ringen er sluttet Ringen bliver til en sol, der står op Lyset fra solen bliver skarpere. Hvid skærm Voice over: Det nye Danmark (opsumering) Lyd: Rytmen dør, da de første solstråler kommer. Bølgeskvulpen. Lyd: vækkeur ringer (wake up call) Derefter stilhed (Slut)

FERIE I KYSTDANMARK - VARFÖR INTE?

FERIE I KYSTDANMARK - VARFÖR INTE? FERIE I KYSTDANMARK - VARFÖR INTE? Præsentation af kvalitativ analyse Region Syddanmark VisitDenmark Videncenter for Kystturisme November 2014 HVAD ER BAGGRUNDEN FOR OG FORMÅLET MED ANALYSEN? Denne rapport

Læs mere

Forord. Der er særligt fire temaer, som vi sammen kan og skal gøre noget ved temaer som rummer både muligheder og potentialer. De fire temaer er:

Forord. Der er særligt fire temaer, som vi sammen kan og skal gøre noget ved temaer som rummer både muligheder og potentialer. De fire temaer er: Den regionale udviklingsstrategi 2012-2015 Forord Den regionale udviklingsstrategi er Regionsrådets strategi for, hvad der skal til for at skabe fremtidens Region Sjælland. Med strategien vil vi gerne

Læs mere

Ferie i Kystdanmark varför inte?

Ferie i Kystdanmark varför inte? Ferie i Kystdanmark varför inte? INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 Rapportens opbygning 5 2. METODE OG MÅLGRUPPER 5 3. HOVEDKONKLUSIONER 7 4. HVAD EFTERSPØRGER DE POTENTIELLE SVENSKE TURISTER? 12

Læs mere

Sammenhængskraft # Vækst # Viden # Tilgængelighed. Vækst

Sammenhængskraft # Vækst # Viden # Tilgængelighed. Vækst Vi vil meget gerne høre dine kommentarer til Planstrategi 2015 Planstrategi 2015 Sammenhængskraft # Vækst # Viden # Tilgængelighed Sammenhængskraft Vi sætter overliggeren højt og bryder grænser for at

Læs mere

Forventede aktiviteter:

Forventede aktiviteter: 6.2.1 Bosætning trivsel og nye muligheder Der skal skabes attraktive muligheder for bosætning i landdistrikterne i Faaborg-Midtfyn Kommune, således at flere mennesker i den arbejdsdygtige alder har disse

Læs mere

Formandens tale ved Kommunalpolitisk Topmøde 2015

Formandens tale ved Kommunalpolitisk Topmøde 2015 Formandens tale ved Kommunalpolitisk Topmøde 2015 - Det talte ord gælder Fremtiden kommer af sig selv, fremskridtet ikke For præcist et år siden var vi også samlet her i Aalborg. Vi var nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Planlægning for tilgængelighed

Planlægning for tilgængelighed Hanstholm Planlægning for tilgængelighed Mål Det er målet, at nye infrastrukturinvesteringer skal sikre optimale vækstmuligheder for Fyn, samtidigt med at investeringerne skal fremtidssikres i forhold

Læs mere

Det handler om fremtidens. velfærd for os alle også de kommende generationer. Udvikling, Vækst, Køge September 2013, Køge Kommune

Det handler om fremtidens. velfærd for os alle også de kommende generationer. Udvikling, Vækst, Køge September 2013, Køge Kommune Udvikling, Vækst, Køge September 2013, Køge Kommune Tekst: Kommunikation, Køge Kommune Layout: Kühnel Design AS Fotos: Køge Kommune, Mike Reuter, C.F. Møller, Alecitia & Rambøl, Banedanmark, Køge Kyst/Martin

Læs mere

Vejen Kommunes Kommunikationsplatform

Vejen Kommunes Kommunikationsplatform Vejen Kommunes Kommunikationsplatform Opdateret 20. april 2012 af Vejen Kommune 1. Afsæt & udfordring... 1 2. Kernefortællingerne... 2 2.1. Grundfortælling... 2 2.1.1. De prioriterede målgrupper overordnet...

Læs mere

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 2-76 Vision 2030 INDHOLDSFORTEGNELSE Ministerens forord 4 Visionsgruppens indledning 6 Visionen for landdistrikterne 2030 8 FÆLLESSKAB 12 DIGITALISERING 24

Læs mere

EN FÆSTNINGSBY I UDVIKLING PROJEKTBESKRIVELSE

EN FÆSTNINGSBY I UDVIKLING PROJEKTBESKRIVELSE EN FÆSTNINGSBY I UDVIKLING PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD PRIMÆRE VISIONER En fæstningsby i udvikling Hovedgreb 1-2 3-4 FREDERICIA BLIVER EN AF FLERE KATALYSATORER FOR TREKANTOMRÅDETS UDVIKLING. Den regionale

Læs mere

INFRASTRUKTUR I UDVIKLING

INFRASTRUKTUR I UDVIKLING Fælles indspil til Infrastrukturkommissionen 2007 Anbefalinger fra Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen INFRASTRUKTUR I UDVIKLING Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 589 Offentligt INFRASTRUKTUR

Læs mere

PLANSTRATEGI 2013 TØNDER KOMMUNE

PLANSTRATEGI 2013 TØNDER KOMMUNE PLANSTRATEGI 2013 TØNDER KOMMUNE Tønder Kommunes udviklingsplan fra borgmesteren Tønder Kommunes udviklingsplan er den officielle planstrategi for 2013 og flere år frem. Den beskriver de store forandringer,

Læs mere

BYANALYSE 2009: TEMA. Sammenfattende rapport BO OG LEVE. Byanalyse 2009. Byanalyse 2009 er et af regionsrådets initiativer til opfølgning på

BYANALYSE 2009: TEMA. Sammenfattende rapport BO OG LEVE. Byanalyse 2009. Byanalyse 2009 er et af regionsrådets initiativer til opfølgning på BYANALYSE 2009 Sammenfattende rapport TEMA BO OG LEVE Byanalyse 2009 Byanalyse 2009 er et af regionsrådets initiativer til opfølgning på Regional UdviklingsPlan Byanalyse 2009: Sammenfattende rappor t

Læs mere

Rapport om tiltrækning af nye borgere og færre fraflyttere. Herning Kommune. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning

Rapport om tiltrækning af nye borgere og færre fraflyttere. Herning Kommune. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Rapport om tiltrækning af nye borgere og færre fraflyttere i Herning Kommune Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Direktør Jesper Bo Jensen, Lic.scient.pol. Forskningschef Marianne Levinsen, Cand.scient.pol.

Læs mere

September 2011. Årslev - Sdr. Nærå helheds- og bebyggelsesplan

September 2011. Årslev - Sdr. Nærå helheds- og bebyggelsesplan September 2011 Årslev - Sdr. Nærå helheds- og bebyggelsesplan 2 en helhedsplan for Årslev-Sdr. Nærå indholdsfortegnelse indhold og introduktion s. 2 boligvalg anno 2011 s. 4 Årslev-Sdr. Nærå i dag s. 6

Læs mere

Mette Lis Andersen, tidligere direktør i Realdania By, nu direktør i eget konsulentfirma - om at tage lederskab og udvikle en by

Mette Lis Andersen, tidligere direktør i Realdania By, nu direktør i eget konsulentfirma - om at tage lederskab og udvikle en by SYNOPSER HOVEDTALER Mette Lis Andersen, tidligere direktør i Realdania By, nu direktør i eget konsulentfirma - om at tage lederskab og udvikle en by "At tage lederskab og udvikle en by kræver Vision, strategi

Læs mere

Fra stor by til storby. Radikale visioner for fremtidens Odense

Fra stor by til storby. Radikale visioner for fremtidens Odense Fra stor by til storby Radikale visioner for fremtidens Odense Indhold Trafik og byplan i Odense 3 Der er brug for handling 4 De andre store byer trækker fra Odense 4 Nye arbejdspladser i Odense 5 Befolkningsudvikling

Læs mere

Borgermøde om vinge 16/4/2012

Borgermøde om vinge 16/4/2012 Borgermøde om vinge 16/4/2012 Introduktion af borgmesteren Velkomen til. Nu skal vi genstarte udviklingen af Vinge Ny by. I første omgang genstarter vi den offentlige proces. Dette er muligt pga. den erhvervelse

Læs mere

erhvervsby i vækst danmark i fremdrift

erhvervsby i vækst danmark i fremdrift udkast til erhvervsplan erhvervsby i vækst danmark i fremdrift Erhvervsplan for Aarhus 2014 2017 erhvervsby i vækst danmark i fremdrift Forord Globale og nationale tendenser Vision og mål for Aarhus Vækstskabere,

Læs mere

Planstrategi 2015 Middelfart Kommune og Trekantområdet

Planstrategi 2015 Middelfart Kommune og Trekantområdet Planstrategi 2015 Middelfart Kommune og Trekantområdet Indsend dine kommentarer Læsevejledning Planstrategien består af en fælles del, som gælder for alle seks kommuner i Trekantområdet, samt en lokal

Læs mere

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING OM PLANEN OM PLANEN En temaplan er en del af kommuneplanen. Med ændringer i planloven åbnedes der mulighed for at koncentrere revisionen

Læs mere

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Kommuneplan 2009 del 1 FORSLAG Forslag til Kommuneplan 2009 - del 1 Høringsperiode: 24. marts 2009-1. juni 2009 Faaborg-Midtfyn Kommune - Plan og Kultur 2009 Layout: COWI og Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Grøn omstilling - nye muligheder for hele Danmark

Grøn omstilling - nye muligheder for hele Danmark Grøn omstilling - nye muligheder for hele Danmark Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Udgivet af Miljøministeriet Høringsfrist til: 27. september 2013 Høringssvar

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Christian Th. Østerby Elev nr: 44232 E-mail: chthoe@ruc.dk K1 Plan, by & proces

Indholdsfortegnelse. Christian Th. Østerby Elev nr: 44232 E-mail: chthoe@ruc.dk K1 Plan, by & proces Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 Problemfelt 4 Problemformulering 5 Arbejdsspørgsmål 5 Projektstruktur 6 Afgrænsning 7 Samarbejdspartnere 8 Om Hjørring 9 Hjørring nu og i fremtiden

Læs mere

HEDENSTED BYMIDTE IDÈOPLÆG 2013. Hedensted Bymidte. Tilgængelighed Ankomst Afrejse. Parkering. Mangfoldighed. Byliv. Afrejse Handelsliv

HEDENSTED BYMIDTE IDÈOPLÆG 2013. Hedensted Bymidte. Tilgængelighed Ankomst Afrejse. Parkering. Mangfoldighed. Byliv. Afrejse Handelsliv Hedensted Bymidte Tilgængelighed Ankomst Afrejse Parkering Mangfoldighed Forberedelse hjemmefra Afrejse Handelsliv Byliv Internet Vidensdeling Hjemme igen HEDENSTED BYMIDTE IDÈOPLÆG 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune Hovedstruktur Kerteminde Kommune Miljø- & Kulturforvaltningen Plan & Byg Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk INDHOLD VISION & INDSATSOMRÅDER...

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Mette Lis Andersen, tidligere direktør i Realdania By, nu direktør i eget konsulentfirma - om at tage lederskab og udvikle en by

Mette Lis Andersen, tidligere direktør i Realdania By, nu direktør i eget konsulentfirma - om at tage lederskab og udvikle en by HOVEDTALER Mette Lis Andersen, tidligere direktør i Realdania By, nu direktør i eget konsulentfirma - om at tage lederskab og udvikle en by "At tage lederskab og udvikle en by kræver Vision, strategi og

Læs mere

Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune

Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Direktør Jesper Bo Jensen, Lic.scient.pol. Forskningschef Marianne Levinsen, Cand.scient.pol. Januar 2014

Læs mere