På den grønne bænk. Kåre Bluitgen, 2003 (9,5 ns) Han er ny på bænken. Han glor som en gammel gris.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "På den grønne bænk. Kåre Bluitgen, 2003 (9,5 ns) Han er ny på bænken. Han glor som en gammel gris."

Transkript

1 På den grønne bænk Kåre Bluitgen, 2003 (9,5 ns) Han er ny på bænken. Han glor som en gammel gris. Hun kikker selvfølgelig ikke på ham, men hun kan sagtens 5 se ham. Hun retter ryggen lidt og skyder brystet frem. Hvad glor du på, burde hun sige, i det mindste med øjnene, og stikke ham en fuckfinger. Nu går hun bare forbi. Han sidder alene på sin bænk; de sædvanlige fire sutter sidder og snakker sammen på bænken ved siden af. Måske der er 10 hierarki selv blandt sutter; han skal først optages. Måske de har sådan en slags drukeksamen. Hun kan mærke, han følger hende med øjnene, og det er ligesom, hele hendes bevidsthed går ned i ballerne; som bruger hun al sin energi på at gå så normalt som muligt. Og 15 så måske alligevel med et ekstra vrik. Det er befriende, da opgangsdøren smækker i bag hende. Hej, mor. Hej, skat. Hun smider tasken på køkkengulvet og sætter sig på sin 20 stol. Mor smiler til hende og fortsætter så med grønsagerne. Ved du, hvor mange de bliver til Tinas konfirmation; de bliver tres. Og det er kun familie. Gud fader bevares. Sikken et hus. Fætre og kusiner fra Jylland, også nogle grandfætre. 25 Hvad det så egentlig er? Det er i hvert fald langt ude. Familien fra England kommer også. De har bestilt det meste af et hotel. Måske også nogle fra USA; også nogle grand-et eller andet, de skulle også komme. Bare for at fejre 30 Tina. Mmm. Hun rejser sig, tager et æble og går hen til vinduet. Hurtigt fjerner hun sig igen. Han sidder og stirrer op på hende. 35 Ad, der er kommet en ny nede på bænken. Han sidder og glor. Prøv lige at gå hen og se. Et øjeblik stopper mor med gulerødderne. Så fortsætter hun hakkeriet. Vi skal jo til Gardasøen. Du har selv valgt det, Maria.

2 40 Jeg glæder mig da også. Ja, hun har selv valgt stedet, også at hendes nonfirmation skulle fejres med en rejse. Så skal vi sidde om aftenen, og jeg får et glas vin, og du får en cola, og så bare sidde og snakke. Det bliver hyggeligt, siger hun, og hun mener det og 45 ærgrer sig over, at tonen måske fik en snert af sarkasme. Det bliver virkelig hyggeligt, og hun glæder sig. Så skal de sidde og snakke som veninder, ligesom når de er på cafe. Men veninder er altså noget andet end mor og datter. Hun skulle have en mand, mor. Hun siger det nogle gange, især når de 50 er på cafe, og det er allermest hyggeligt; og så griner mor. Selv skulle hun have haft en far. Det snakker de ikke om, det ville ikke være hyggeligt. Ikke fordi der er nogen hemmeligheder. Hun er kommet til verden som resultatet af et kortvarigt 55 bekendtskab, der stoppede flere måneder inden, hun blev født. Sådan er det, ingen bitterhed; måske en smule ærgrelse over en fejltagelse. Han var ellers pilot. Hun går hen og smider æbleskroget i den fyldte skraldespand. Tres, det er altså ret mange, det er. 60 Gider du ikke sætte en ny skraldepose i? Få dig dog et liv. Hun er lige ved at slå sig selv over munden, selv om tanken ikke blev til ord. Men altså; det ser ud, som om han har siddet der hele natten. Hvis man var rigtig 65 korrekt, så gjorde man som folk siger: satte sig hen og snakkede med ham. Om tilværelsens uretfærdigheder og alt sådan noget. Om at vi alle er lige gode mennesker uanset, hvad vi bliver til og så videre. Folk, der siger sådan noget, gør det altid på afstand; de aner ikke, hvordan den slags 70 stinker. Af tis. Simpelthen den der stank af pis, når man kommer til at gå for tæt forbi, og som hænger tilbage og markerer deres territorium, når de er gået hjem for natten. Og så et hjerneniveau lige over gorillaens, der afsløres, når de skændes i halve timer om, hvis tur det er til at bytte de 75 tomme flasker. I hendes klasse er der ingen, der kan snakke som Tina. Røven går. Tre-fire gange vender hun tilbage til, at det altså ikke var fra USA, at hendes familie længst ude kommer fra, men fra Canada. Godt, det var Louise, der sagde USA, så det 80 nu er hende, der bliver irettesat igen og igen.

3 Du sagde altså USA i går, Tina, burde hun egentlig sige og støtte Louise, men hun gider ikke. I det hele taget får hun ikke sagt så meget, pludselig er det, som om hun opdager, hvor tavs hun er blevet. De har fået konfirmation på hjernen 85 i klassen. Også dem, der skal nonfirmeres. De overgår hinanden i, hvor mange der kommer til festen. Hvem der har flest levende oldeforældre. Og kusiner de ikke har set, siden de legede med Polly Pocket. Det er helt umuligt at forestille sig dem med bryster, de kan sikkert slet ikke kende 90 dem igen, når de tropper op. Og så griner de og sætter blusen ekstra stramt ned i bukserne. Hun griner også. Så er hun også lidt med. Og der er heller ingen, som falder hende i ryggen: Hun har fortalt én gang, at hun skal med sin mor til Gardasøen, og i en brøkdel af et 95 sekund så hun noget, der lignede overbærenhed i deres øjne, men ingen har spurgt til det siden. Det, der gør ondt, er, at hun er begyndt at overveje, om det var et glimt af medlidenhed, hun havde set. 100 Hun køber ind i NETTO på vejen hjem. Frostpizza og så det på sedlen. Han sidder og sover på bænken, hagen hænger helt nede på brystet, og flasken lader til at kunne sige farvel til hans greb hvad øjeblik, det skulle være og hælde det sidste skum 105 ud over det grøntmalede træ. Det er lige før, hun føler sig en smule snydt. Han går i hvert fald glip af dagens oplevelse. Der har altid været noget specielt over at lukke sig ind i en tom lejlighed. Ikke noget uhyggeligt; hun har gjort det, fra hun var stor nok til at nå op til den ekstra sikkerhedslås, 110 men bare en fornemmelse af, at der virkelig er tomt. Luften, der ligesom står helt stille. De svage lyde fra en eller anden lejlighed. Tiden, der synes at gå lidt langsommere, indtil hun får sat noget musik på. Det er lidt pinligt, at hun ikke har fået smidt kassen med 115 Polly Pocket ud. Hun skulle have haft en lillesøster at give den til; i fantasien har hun tit set to strålende pigeøjne. Værsgo, det har jeg været glad for, det bliver du sikkert også. At give noget videre. Tina har to små brødre, som hun altid klager over, men de er åbenbart interessante nok til, at alle 120 skal høre om dem hele tiden. Tina kan også sige min familie på en helt bestemt måde. Sådan vrængende. Men påtaget vrængende.

4 Mor bruger også udtrykket familie om dem. Altså de to. Det er pinligt, hvis hun også gør det, når der er andre 125 voksne til stede. Det har hun nu heller ikke hørt hende gøre, men måske, når hun er sammen med en veninde? Så siger hun det sikkert med eftertryk. Hun laver lektier, det kan også få tiden til at gå i sit rette tempo. I et stykke tid. Hun sætter pizzaen i ovnen en time 130 før, hun havde planlagt det. Tænder for fjernsynet og spiser imens, og hun kan ikke lade være med at ærgre sig over, at mor har eftermiddagsvagt; de sender programmet Date, hvor den eneste ene findes ved hjælp af en astrolog, en mind determinator, en dresser og en style upper eller hvad det 135 hedder. Hun kunne lige se mor i den varme stol! Få udarbejdet sin kæresteprofil: Den perfekte til dig skal være... ja, hvad skulle han egentlig være? Én der ikke gad at se sådan nogle programmer i hvert fald. Lidt smart klædt absolut uden at være for smart. Fast arbejde, sikkert gerne 140 inden for IT-branchen. Igen uden at være for smart. Han skulle også have nogle penge, sådan en papfar. Ikke for at flå ham, men bare så der var til lidt mere end nu. Han skulle have en bil, så han kunne komme og hente hende efter skole bare en enkelt gang. Bare en helt almindelig bil. 145 De ville ikke sige noget, pigerne i klassen, men de ville bemærke det. Maria blev hentet. Han skulle også være flot. Hun skyller af i reklamepausen og er hele tiden bevidst om ikke at gå hen til vinduet. Lidt nysgerrig er hun vel, må hun indrømme for sig selv, men det er for pinligt, hvis han 150 kikker op i samme øjeblik, hun kikker ned. Måske han er en, der har ventet på en date, som ikke er dukket op på femtende år, kommer hun til at tænke og kan ikke lade være med at klukle, selv om hun ellers altid er påpasselig med ikke at grine eller tale højt med sig selv, når hun er alene. 155 Hun sætter sig ind igen, alle kandidaterne, alle hankattene er blevet præsenteret for seerne; den ene er faktisk seniorpilot, der var et klip med ham i cockpittet. Kun hende i den varme stol har ikke set en eneste af dem. Så hører hun mor ved låsen, og i det samme døren går op, råber hun: 160 Mor, skynd dig lige at komme, skynd dig. Mor kommer stormende ind og smider tasken på gulvet, mens den udvalgte kommer ind på scenen med en rød rose i hånden. Det er ikke piloten, det er computernørden.

5 Prøv lige at se, det er Date, de er lige kommet ind på 165 scenen med ham, de har fundet til hende der. Synes du ikke, de passer sammen? Har de først lige set hinanden nu? Ja. Så ryster mor på hovedet og går ud i køkkenet: Du må 170 altså godt skylle osten ordentligt af tallerkenen, råber hun. Den er ikke til at få af i morgen. Mor har en date med hverdagen. Så vælger hun at sige det, hun tænker, selv om mor ikke vil bryde sig om det: Det er en underlig tanke, at den pilot, der flyver os til 175 Gardasøen, måske er min far. Et stykke tid er der stille ude i køkkenet. Ja. Det er en meget underlig tanke. Har du lavet lektier? Han har ikke fået sig noget liv. Han har sgu sovet inde i 180 legehuset. I hvert fald ligger der en sovepose derinde, det ligner i det mindste sådan en, når hun skæver ud af øjenkrogen. Kommunen må da gøre noget. Det er for langt ude, at han skal ligge der. Det er da heller ikke særligt lækkert for børnene at skulle ind og lege der i løbet af 185 dagen. Måske har han skidt ovre på hundetoilettet. Det begynder allerede i det første frikvarter. Det er så interessant, at det fortsætter hviskende et stykke ind i timen. Det er bare, åh, så hamrende uinteressant, hvad 190 bilder hun sig ind, Tina? Hvad rager det andre, hvem der skal sidde ved siden af hvem? Hendes faster til højre for hendes morbror, hendes grandkusine fra Canada ved siden af hendes storebror, der er perfekt til engelsk, men det går ikke op, for der er to herrer i overskud Det fortsætter i næste frikvarter. Så hold dog kæft, Tina. De skulle ikke have været ude, de ord. Nu er de det så alligevel. Flakser lidt rundt i rummet som for at finde en udvej. Opgiver og slår sig så ned i øjnene på Tina. 200 Undskyld, Maria, undskyld. Ja, I kan vel overskue bordkortene ved Gardasøen. Du kan jo sidde på den ene side af bordet, så kan din mor sidde på den anden side. Men I kunne selvfølgelig også bytte rundt.

6 205 Louise kunne godt have støttet hende. Enhver kan da se, at hun er lige så træt af at høre på Tina som alle andre. Men Louise havde selvfølgelig en trumf. De bliver halvfjerds. Så smed Tina jokeren: Ja, men det er, når du regner naboer og venner med; det er jo ikke kun familie. 210 Det er til at blive sindssyg af. Det er så inderligt ligegyldigt med andres konfirmationsfester, og alligevel er det ved at rive hende i stykker. På den ene side kan hun grine ad dem alle; det er en Polly Pocket-verden. På den anden side sidder hvert eneste ord som en klo i hende, mens hun går hjem, og 215 nu har hun mindst tre replikker, der kunne have returneret Tinas, så det havde svedet. Men når hun tvinger sig selv til at tænke på noget andet, tænker hun på det igen. Hun har den fjerde forsinkede, forgæves jordende bemærkning parat, da hun drejer om hjørnet ved NETTO. 220 Mor står henne ved den gamle bums. Hun har garanteret givet ham en femmer til en øl, hun kan ikke tåle at se nogen have det dårligt. Men hun skulle vide, hvordan han glor efter hendes datter. Mor står lidt på afstand af ham, måske har hun kastet mønten derhen. Stanken af pis sætter sig i 225 tøjet. Men hvorfor går hun ikke? Åh, hvis hun først indlader sig på en samtale. Et smil, og de vil giftes. Den slags har jo ingenting. Så får hun et helt sug i maven; hvis mor finder på at invitere ham med op til en gang varm middagsmad, så vender hun om. Så kommer hun ikke hjem. Det kunne mor 230 heller ikke finde på. Ikke hvis det havde været en normal mand. En, som måske kunne være blevet hængende. Men som en god gerning kunne hun måske finde på det. Åh, fuck! Så drejer mor endelig rundt og går hurtigt mod opgangen. 235 Han bliver siddende. Hun skynder sig også mod opgangen, helt inde ved husmuren, så han ikke opdager hende. Det gør han alligevel, hun er det eneste levende på pladsen. Hvert skridt sættes usikkert, og så bliver hun irriteret på sig selv; der sidder en stakkels gammel mand og drikker på en bænk, 240 han har ikke gjort hende noget, han kan intet gøre hende. Hendes skridt bliver mere naturlige, og da hun er ud for ham, drejer hun kort hovedet og kikker på ham uden at sænke farten. Prøver et lille smil. De ser vel ældre ud, end de er, den slags, men han er gammel. Hærget. Skægget er gråt. 245 Et kort øjeblik kikker de hinanden i øjnene. Han har et hårdt blik. Det kommer bag på hende, som havde hun

7 forventet alt andet; et opgivende blik, et nødstedt eller tryglende. Hun fortryder, hun kikkede. Hej, mor. 250 Hej, skat. Egentlig gider hun ikke at sige noget om de tres eller de halvfjerds. Egentlig havde det været bedre, om hun var kommet hjem til en tom lejlighed. I hvert fald var det ikke meningen, at hun skulle sidde her og græde nu. 255 Mor flytter sin stol om på hendes side af bordet og sætter sig ved siden af uden at spørge om noget. Lægger hånden om hendes skulder. Sådan sidder de lidt. Så kikker hun op og ser, at mor også har tårer i øjnene. Så kommer de til at le; som to veninder, der ikke behøver at mæle et ord, for alt er 260 forstået på forhånd. De har fået bragt pizza ud med bud. Der er et eller andet krænge-ud-program i fjerneren. De sidder ved siden af hinanden i sofaen og griner som småpiger og sparker en 265 tabt oliven ind under sofaen. På skærmen skændes et ægtepar, som kun et ægtepar kan skændes. Det ender ikke rigtig med noget, men det næste par: Hun har været ham utro. Han ved det ikke og har lige friet til hende foran en million seere. Om lidt kommer rivalen ind; narren, der også 270 har en ring med til sin udkårne, er den eneste, der ikke ved det. Nej, Marie, det er for langt ude. Sidder du og ser den slags, når jeg ikke er hjemme? Mor sidder helt ude på kanten af sofaen. Hun blinker knap med øjnene. Nej, hvor 275 er det langt ude, gentager hun og glemmer helt at spise. Så ringer det på døren. Lige som rivalen kommer ind. Ham den anden ser ret dum ud knælende foran hende med en buket blomster. Det ringer igen. 280 Nu skal jeg åbne, griner hun. Nej, siger mor og rejser sig. Hun virker helt forvirret over at være tilbage i virkeligheden. Mor snakker med en eller anden ude ved hoveddøren. Hun rejser sig fra sofaen og går ud i gangen. Han står ude i 285 opgangen. Som er han blevet tiltrukket af duftsporet fra den varme pizza. Han kikker op og hen over mor, hans øjne er ikke blevet mildere. Så lukker mor døren og drejer nøglen i sikkerhedslåsen.

8 Hvad ville han? spørger hun. Tigge? 290 Han ville have det, vi har. Hvad? Hinanden. Mor går ind i stuen og sætter sig. Hun følger efter. På skærmen står nogle bodybuildere og holder de to rivaler, så deres fægtende arme lige nøjagtig 295 ikke kan nå hinanden. Det var din far, Marie. Mor bliver hængende inde i sofaen og venter på næste opgør after a short break. Hun går ud i køkkenet og stiller sig hen til vinduet. Der 300 står to tomme bænke nede i gadelygtens skær. fra "På den grønne bænk", Gyldendal

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem 1 Musicalen Sort/hvid og alt derimellem 1 2 1. Akt Sang: Åbningsnummer Scene 1 Scenen er delt i to. I KS står et symfoniorkester (bl.a Susanne, Laura og Ida) og i DS står et rockband (Linda, Mette, Marianne

Læs mere

Den sorte skarabæ DEN SORTE SK AR ABÆ MEDALJONEN 1

Den sorte skarabæ DEN SORTE SK AR ABÆ MEDALJONEN 1 Den sorte skarabæ 1 Af samme forfatter Bitchen imellem os Skeletter i skabet Dødsbørn Skeletter i skabet 1 Blodtåge Skeletter i skabet 2 Medaljonen Den sorte skarabæ Medaljonen 1 Det blødende sår Medaljonen

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

NØGLE HUS SPEJL. Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014.

NØGLE HUS SPEJL. Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014. NØGLE HUS SPEJL Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014. Producere: Rene Ezra / Thomas Radoor Nordisk Film Mosedalsvej

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

Fra Helvede til Mors

Fra Helvede til Mors Fra Helvede til Mors Forord P å vej hjem fra forældremødet ærgrer jeg mig over, at jeg ikke fik taget ordet og åbnet en debat om niveauet for gaver til fødselsdage i klassen. Jeg tog tilløb til det flere

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Uddrag fra Juliane Preislers roman Privatpersoner (side 1-19)

Uddrag fra Juliane Preislers roman Privatpersoner (side 1-19) Uddrag fra Juliane Preislers roman Privatpersoner (side 1-19) En rose hænger på sin knækkede stilk, ellers er borddækningen så fuldendt at man næsten ikke tør lægge sin gaffel fra sig. Aftensolen funkler

Læs mere

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise)

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise) 1 1 1 1 1 1 0 1 Bilag 1: Observationer 1:1: Observation (Rebecca) 1:: Observation (Louise) 1:: Observation (Dogan) : Interviews :1: Aden :: Andreas :: Efe :: Izel :: Jakub :: Karl Emil :: Kim :: Ozan ::

Læs mere

Det kommer også dig ved

Det kommer også dig ved Else Berenth Det kommer også dig ved mellemgaard Det kommer også dig ved 2012 Else Berenth og Forlaget mellemgaard Sat med Book Antikva Redaktør: Jens Eichler Lorenzen Grafisk produktion: KWG Design, Odense

Læs mere

TRANSSKRIBERING AF INTERVIEW MED MARTIN BENNER (MB) INTERVIEWER: FREDRIK OHLANDER (FO), freelancejournalist

TRANSSKRIBERING AF INTERVIEW MED MARTIN BENNER (MB) INTERVIEWER: FREDRIK OHLANDER (FO), freelancejournalist TRANSSKRIBERING AF INTERVIEW MED MARTIN BENNER (MB) INTERVIEWER: FREDRIK OHLANDER (FO), freelancejournalist Mødested: Værelse 714 på Grand Hôtel, Stockholm MB: Den her historie, den jeg skal til at fortælle.

Læs mere

USYN LIGHED ANDREA CREMER. På dansk ved Ane Lauenblad

USYN LIGHED ANDREA CREMER. På dansk ved Ane Lauenblad USYN ANDREA CREMER LIGHED DAVID LEVITHAN På dansk ved Ane Lauenblad Til Casey Jarrin, (som kan se mig, selv i mørke). AC Til Jen Bodner, (som aldrig vil blive usynlig for mig). DL USYNLIGHED er oversat

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys.

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. Interview med Maria M: Jeg blev først gravid ved nummer ni gang faktisk. I: Når for søren. 5 M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. I: Okay.

Læs mere

Sommeren begynder i dag. På Hovedbanegården, en fredag, mens hylene fra 100 overgearede børnefamilier på vej til eller fra Tivoli gjalder under

Sommeren begynder i dag. På Hovedbanegården, en fredag, mens hylene fra 100 overgearede børnefamilier på vej til eller fra Tivoli gjalder under 1 Sommeren begynder i dag. På Hovedbanegården, en fredag, mens hylene fra 100 overgearede børnefamilier på vej til eller fra Tivoli gjalder under taget. Jonathan står og taler i mobil ved kiosken. Jeg

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster SKAMMENS TID Kammerspil i to akter Kaj Himmelstrup Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister VIVI, hans yngre søster En kvindelig statist uden replikker 1. AKT Stue i en større

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Bilag 1: 22/3 Baren. Bilag 1.1, Sabrina Bilag 1.2, Sophie Bilag 1.3, Stine Bilag 1.4, Ida Bilag 1.5, Anna

Bilag 1: 22/3 Baren. Bilag 1.1, Sabrina Bilag 1.2, Sophie Bilag 1.3, Stine Bilag 1.4, Ida Bilag 1.5, Anna BILAG 1 Bilag 1: 22/3 Baren Bilag 1.1, Sabrina Bilag 1.2, Sophie Bilag 1.3, Stine Bilag 1.4, Ida Bilag 1.5, Anna Bilag 1.1, Sabrina Da vi ankommer til Baren kl. 11 om aftenen, er der allerede en del mennesker

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

F O R E L S K E L S E

F O R E L S K E L S E F O R E L S K E L S E UNG/2000 nr. 1, side 4-5. TEKST: JAKOB WILLADSEN Udskriv side H v a d s k e r d e r n å r d u b l i v e r f o r e l s k e t? - Det er først, når du oplever forelskelse for første

Læs mere