LYS TEMADAG er tilrettelagt af det lysfaglige netværk LYSnET og sponsoreret af VELUX Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LYS TEMADAG er tilrettelagt af det lysfaglige netværk LYSnET og sponsoreret af VELUX Danmark"

Transkript

1 LYS TEMADAG er tilrettelagt af det lysfaglige netværk LYSnET og sponsoreret af VELUX Danmark LYS TEMADAG program 2012 LYSnET er et tværfagligt netværk etableret med det formål at styrke forskning og undervisning indenfor lys. Netværket er sammensat af undervisere og forskere på tværs af landets bygefaglige uddannelses- og forskningsinstitutioner, samt eksperter fra byggeindustrien, alle med speciale i lys.

2 LYSTEMADAG Fredag d. 20 januar 2012 Kunstakademiets Arkitektskole Auditorium 2 PROGRAM 9:15 Introduktion til LYS temadagen Karin Søndergaard, lektor, ph.d. og leder af LYS laboratoriet, KADK 9:30 Lys, kvalitet, energi Astrid Espenhain, fagchef, civ. ing. Dansk Center for Lys. 10:00 Lysrum som begreb og redskab Merete Madsen, arkitekt MAA, ph.d., belysningskonsulent, Lighting Grontmij. 10:30 Pause 10:45 Fortællinger om lys Louise Grønlund, arkitekt MAA, ph.d. studerende ved Arkitektskolen Aarhus 11:15 The Capture of Daylight Karina Mose, arkitekt MAA, lektor, KADK 13:00 Kunstlys introduktion til lyskilder Henrik Clausen, ingeniør, direktør, Fagerhult 13:30 Light Emitting Diode som bygningsintegreret lyskilde Karina Madsen, Arkitekt MAA, forskningsassistent KADK. 14:00 Pause 14:15 Lys og ambiens i den kunstneriske praksis Henrik B. Andersen, billedhugger, professor ved Vilnius Academy of Fine Arts. 14:45 Kongshaugs arbejder på Skuespilshuset og i Kastrup Lufthavn Jesper Kongshaug, lysdesigner 15:15 Afslutning 11:45 Kort introduktion til Ungt Lys Silla Herbst, Arkitekt MAA. 12:00 Frokostpause

3 Lys, kvalitet og energi Astrid Espenhain, fagchef, civ.ing. Dansk Center for Lys Lysrum som begreb og redskab Merete Madsen, Arkitekt MAA, ph.d., belysningsarkitekt, Lighting, Grontmij. Energibestemmelserne i bygningsreglementet og energikravene til nyt byggeri er strammet betydeligt. Kunstlyset regnes med i erhvervsbygningers samlede energiforbrug. Facadeudformning med vinduer som sikrer rigeligt dagslys langt ind i arbejdslokalerne kan sammen med en effektiv styring af kunstlyset være med til at sikre at kunstlysets energiforbrug begrænses. Energibestemmelserne har således både konsekvenser for måden vi bygger på og på selve projekteringsprocessen, idet energihensynene skal tænkes ind tidligt i projekteringen. Astrid vil gennemgå de parametre der er væsentlige for god lyskvalitet og fortælle om de beregningsprogrammer, der anvendes til eftervisning af energirammekravet. Astrid er uddannet civilingeniør fra DTU med speciale i belysning og har siden 1998 arbejdet med både dagslys og kunstlys i forskellige job, herunder som rådgivende ingeniør hos Grontmij og belysningskonsulent hos Fagerhult Belysning. Astrid har siden 2007 været ansat hos Dansk Center for Lys. Lyset er afgørende for oplevelsen af arkitektur og rum. Ofte fokuseres der på at få mest muligt dagslys ind i bygningerne, målt kvantitativt i arbejdsplanet, men det giver ikke automatisk gode dagslysforhold. Vurderingen af dagslysets rumskabende og formgivende egenskaber beror på en kombination af modelundersøgelser og erfaring. Oplægget præsenterer begrebet lysrum som et redskab, der kan bruges dels i planlægning og evaluering af dagslyset, og dels som udgangspunkt for den efterfølgende planlægning af kunstig belysning. Merete Madsen er arkitekt med speciale i belysning. Hun har skrevet ph.d. afhandlingen Lysrum som begreb og redskab, samt en lang række artikler i danske og internationale tidsskrifter. Merete har været lektor ved belysningslaboratoriet på Kunstakademiets Arkitektskole frem til 2008, hvor hun i 10 år har undervist og forsket i lysets rum- og formskabende egenskaber. Herudover har hun undervist i belysning på andre videregående uddannelser i Danmark, Sverige og New Zealand. I dag er Merete Madsen chefkonsulent hos rådgivningsfirmaet Grontmij, hvor hun arbejder med lysdesign som en helhedsorienteret belysningsplanlægning, hvor dagslyset og den kunstige belysning integreres i bæredygtige løsningsforslag, der samler lysets æstetiske funktionelle og tekniske aspekter.

4 Fortællinger om lys Louise Grønlund, Arkitekt MAA, ph.d. studerende ved Arkitektskolen i Aarhus Hvordan kan man udvikle en arkitektur med lys som værktøj? Kan lys generere en særlig arkitektur? Og hvordan kan lyset fortolkes og repræsenteres? Dette er nogle af de spørgsmål, som oplægget vil kredse omkring. Fortællinger om lys er en serie af forskellige projekter, der undersøger arkitekturens grundlæggende virkemidler lys, stof og rum. Louise Grønlund er udannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2006 og har undervist på skolen indtil Parallelt med undervisningen har hun arbejdet henholdsvis hos Entasis og hos Lundgaard og Tranberg. I 2009 påbegyndte hun sin ph.d. Lysets rum facadens rumlige potentiale ved Arkitektskolen Aarhus. Louise Grønlund vandt i præmien i International Velux Award 2006 med projektet A museum of Photography. Projektet har efterfølgende været udstillet flere steder i Europa samt på DAC i Kbh. Louise Grønlund har siden 2007 arbejdet som freelance arkitektur-fotograf for flere danske tidsskrifter. Louise Grønlund er optaget i Kunstnersamfundet. The Capture of Daylight: Dynamiske ovenlysindtag og workshop baseret projektarbejde Karina Mose, arkitekt MAA, lektor ved KADK Sammen med VELUX Danmark arrangerer Arkitektskolen hvert år en Dagslys Event. I 2011 var temaet dynamiske dagslys- og skyggerum. De studerende udforskede mulige udformninger af dagslys-åbninger, samt hvordan dagslys-indfaldet kan etableres som kompositioner af lysrum i en bygning. Gennem øvelser og modelarbejde udvikledes tre 1:1 modeller, der på hver deres måde giver et bud på, hvorledes arkitekter kan arbejde visionært med ovenlysindtaget. I oplægget vil workshoppen blive gennemgået dels med henblik på de anvendte arbejdsmetoder og dels med henblik på de tre projektsvar. Karina Mose har i de sidste 10 år været lektor i design og arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole. Som studieleder for Studieafdelingen for Arkitektur Design & Industrielform har hun bl.a. oprettet en ny international kandidatuddannelse i design. Hun er nu tilknyttet LYS laboratoriet, Forskningscenter for Arkitektonisk Belysning under Institut for Teknologi. Hun har afholdt workshops i Seattle, Stanford, Beijing og Bangkok og sammen med sine studerende udstillet i New York, Milano, Stockholm og rundt i Danmark. Som praktiserende arkitekt har hun været med til at vinde flere design konkurrencer og været tildelt flere internationale priser bl.a. den tyske IF Awards pris, Prisen for 100 Besten Industrie-design 98 og The red dot.

5 Kunstlys - introduktion til lyskilder Henrik Clausen, ingeniør og direktør ved Fagerhult Lighting Academy Henrik vil præsentere forskellige lyskilder og gennem eksempler demonstrere fordele og ulemper ved brugen af de eksisterende. Man må gøre sig klart at verdens bedste lyskilde ikke findes, men at der altid er en række parametre, der nøje må overvejes inden man træffer sit lyskildevalg. Lyskilden er grundlæggende for et ethvert belysningsprojekts succes. Vi vil finde ud af at man må bruge synet, som er det bedste værktøj, vi har til rådighed. Henrik er uddannet ingeniør og har siden 1986 arbejdet med lys og belysning. Henrik har skrevet Håndbog i Belysningsteknik, artiklerne om emnet i Den Store Danske Encyklopædi, samt bogen Light & Communication fra Henrik var adm. direktør for Fagerhult A/S i 7 år, inden han for 5 år siden blev direktør for Fagerhults uddannelses division, der uddanner Fagerhults 2000 medarbejdere verden over. Light Emitting Diode som bygningsintegreret lyskilde Karina Munkholm Madsen, Arkitekt MAA, forskningsassistent ved LYS laboratoriet Oplægget introducerer til projektet og publikationen LED en lysende komponent med arkitektonisk potentiale, som er en State of the Art undersøgelse af LEDens potentiale som integrerbar lyskilde indføjet i den arkitektoniske sammenhæng. Projektet undersøger LED en gennem studiet af installationskunstner Jim Campbells arbejde, samt gennem undersøgelser af udvalgte eksempler på anvendelse af LED en. Med henblik på metode-udredelse i udforskningen af den integrerede LED lyskilde, vil særskilte eksempler fra publikationen introduceres. Karina Munkholm Madsen har afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2008, hvor hun udviklede en særlig interesse for lys. Karina havde således et studieår på Victoria University i New Zealand med fokus på kunstlys. Undersøgelserne af kunstlyset blev realiseret gennem digitale analyseapparater, ved on-site målinger og analyser, samt ved eget design af 1:1 lysarmaturer. Også bæredygtige byggematerialer med henblik på lysmodtagelse havde fokus. Siden 2009 har hun været tilknyttet Lys laboratoriet og faget arkitektonisk belysning ved Kunstakademiets Arkitektskole.

6 Lys og ambiens i den kunstnerisk praksis Henrik B. Andersen, billedhugger og professor ved Vilnius Academy of Fine Art, Lithauen Kongshaugs arbejder på Skuespilhuset og i Kastrup Lufthavn Jesper Kongshaug, lysdesigner. Forelæsningen behandler lyset i lyset af begreberne: form, ambiens, sammenpasning, serialitet, mediering og morforgenese. Henrik B. Andersen er billedhugger og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi fra 1980 til Fra 1999 til 2008 var han professor ved Det kgl. Danske Kunstakademis Billedhuggerskole ved Frederiksholms Kanal. Henrik B. Andersen har siden 2008 været professor på Vilnius Academy Of Fine Art i Lithauen ved afdelingen Concept, Temporality and Space. Sidste soloudstilling var Sliding Zones, på Charlottenborg Kunsthal, Næste soloudstilling bliver på Stavanger Kunstmuseum i Norge Jesper vil fortælle om sine belysningsopgaver med henholdsvis Skuespilhuset og Terminal 2 i Københavns Lufthavn. Stikord: Idéudvikling, iscenesættelse med lys, LEDs som designparameter, samarbejdet med arkitekten, dynamisk belysning og perception. Jesper Kongshaug er internationalt prisbelønnet lysdesigner og arbejder indenfor områderne teater, opera, ballet, tv, film og arkitektur. Han udfører og projekterer egne opgaver, underviser internationalt og arbejder som konsulent for flere tegnestuer. Af Jespers arkitektoniske belysningsprojekter kan nævnes Skuespilhuset i København (2008), Kongens Have i Odense (2010), Højbro Plads i København (2008), Terminal 2 udvidelse, Københavns Lufthavn, Kastrup (2011) og forbindelsesgangen ved Panum Instituttet/Rigshospitalet (2011) Af hans seneste scenografiske lysdesigns kan nævnes WAR-sum up af Hotel Proforma (2011), Ifigenia på Skuespilhuset (2010) og Ritual af Next Zone, Se mere på LightingDesign.dk

L Y S t e m a d a g. LYS TEMADAG er tilrettelagt af LYSnET gruppen og sponsoreret af VKR Holding.

L Y S t e m a d a g. LYS TEMADAG er tilrettelagt af LYSnET gruppen og sponsoreret af VKR Holding. L Y S t e m a d a g LYS TEMADAG er tilrettelagt af LYSnET gruppen og sponsoreret af VKR Holding. LYSnET er et tværfagligt netværk, der er etableret med det formål at styrke forskning og undervisning inden

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 2. marts 2007 program Fredag den 2. marts 2007

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 17. september 2007 program foreløbigt Mandag den

Læs mere

L Y S Arkitektskolen Aarhus 28. februar 2013 Lys Temadag

L Y S Arkitektskolen Aarhus 28. februar 2013 Lys Temadag L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 28. februar 2013 Lys Temadag program Fredag den

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 13. september 2006 program v. LYSnET onsdag den

Læs mere

L Y S Arkitektskolen Aarhus 31. marts 2014 Lys Temadag

L Y S Arkitektskolen Aarhus 31. marts 2014 Lys Temadag L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 31. marts 2014 Lys Temadag program Mandag den 31.

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 14. september 2010 program Tirsdag den 14. september

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 25. februar 2010 program Onsdag den 25. februar

Læs mere

Dansk Center for Lys Årsberetning 2012. Foto: Jakob Eskildsen, Lars Engelgaar, DCL, Rambøll, m.fl.

Dansk Center for Lys Årsberetning 2012. Foto: Jakob Eskildsen, Lars Engelgaar, DCL, Rambøll, m.fl. Dansk Center for Lys Årsberetning 2012 Foto: Jakob Eskildsen, Lars Engelgaar, DCL, Rambøll, m.fl. 1 Beretning Formand for DCL, Bjarne Corneliussen. Året 2012 har været et forandringens år for Dansk Center

Læs mere

L Y S Arkitektskolen Aarhus 9. marts 2012 Lys Temadag

L Y S Arkitektskolen Aarhus 9. marts 2012 Lys Temadag L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 9. marts 2012 Lys Temadag program Fredag den 9.

Læs mere

Dansk Center for Lys Årsberetning 2013

Dansk Center for Lys Årsberetning 2013 Dansk Center for Lys Årsberetning 2013 2 PROFIL AF DANSK CENTER FOR LYS Lighting). Jeg vil meget gerne her takke Bjarne for hans store indsats for foreningen. Med sin venlige facon og sine konstruktive

Læs mere

2 PROFIL AF DANSK CENTER FOR LYS

2 PROFIL AF DANSK CENTER FOR LYS Dansk Center for Lys Årsberetning 2014 2 PROFIL AF DANSK CENTER FOR LYS Som et forsøg gennemførte vi Lysets Dag kun ét år efter den forrige, og samlede hele 220 deltagere og 15 udstillere til det, som

Læs mere

Workshop på Bornholms Kunstmuseum LYS- og LYSFORMIDLING

Workshop på Bornholms Kunstmuseum LYS- og LYSFORMIDLING Workshop på Bornholms Kunstmuseum LYS- og LYSFORMIDLING baggrund LYSnET LYSnET er en tværfaglig netværksgruppe bestående af specialister inden for fagområdet kunst- og dagslys. Gruppens mål er at skabe

Læs mere

TEMA - KONTORBELYSNING & LYSKILDER

TEMA - KONTORBELYSNING & LYSKILDER SEPTEMBER 2005 MILJØ DESIGN TEKNIK NR 03 CHARLES STONE OBH-GRUPPENS NYE HUS I ODENSE TEMA - KONTORBELYSNING & LYSKILDER Forsidefoto: Indianapolis Muesum of Art. Foto: Keith Clark INDHOLD 5 Charles Stone

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 6 December 2007

Nyhedsbrev Nr. 6 December 2007 Nyhedsbrev Nr. 6 Indhold: Leder 2 Handlingsplan 2007-2009 3 Arbejdsgrupper gentænkes 4 Håndbog i Trimmet Byggeri 5 Procesprisen 2005 6 Procesprisen 2006 til Arkitema 7 Empire State Building 8 Kalender

Læs mere

LYS undervisning på Kunstakademiets Arkitektskole

LYS undervisning på Kunstakademiets Arkitektskole LYS undervisning på Kunstakademiets Arkitektskole LYS undervisning på Kunstakademiets Arkitektskole Program Kl. 17:00 Kl. 18:00 kl. 18:20 kl. 18:40 kl. 19:00 Kl. 19:15 kl. 20:00 kl. 20:30 Buffet i kantinen

Læs mere

NR 04 / 2009 DEN DANSKE LYSPRIS 2009 LYSETS DAG INTERVIEWS

NR 04 / 2009 DEN DANSKE LYSPRIS 2009 LYSETS DAG INTERVIEWS NR 04 / 2009 DEN DANSKE LYSPRIS 2009 LYSETS DAG INTERVIEWS LYS 04-2009 / 3 Lysdesignerne manifesterer sig Den Danske Lyspris 2009, som blev uddelt på Lysets Dag, blev en manifestation af lysdesignerens

Læs mere

Kvalitetsmål i den. - med fokus på industrialiseret byggeri. arkitektoniske designproces. Kasper vibæk Jensen og anne Beim

Kvalitetsmål i den. - med fokus på industrialiseret byggeri. arkitektoniske designproces. Kasper vibæk Jensen og anne Beim Kvalitetsmål i den arkitektoniske designproces - med fokus på industrialiseret byggeri Kasper vibæk Jensen og anne Beim cinark- Center for Industriel Arkitektur Kunstakademiets Arkitektskole cinark Omslagets

Læs mere

Huset som samlet systemleverance

Huset som samlet systemleverance David Kjøller, cand. arch. Sjællandsgade 137, 1 8000 Århus C Tlf. 30 28 86 25 Mail: david.kjoller@aarch.dk August 2010 Ph.d. projektbeskrivelse Huset som samlet systemleverance Baseret på bruger meddesign

Læs mere

ÅRSBERETNING 2005 LYSTEKNISK SELSKAB

ÅRSBERETNING 2005 LYSTEKNISK SELSKAB ÅRSBERETNING 2005 LYSTEKNISK SELSKAB ÅRET RUNDT INDHOLD 2 Året rundt 3 Lysets Dag Weberlysprisen 4 Medlemsvirksomhed 5 Projektvirksomhed 6 Høringsvirksomhed Information og PR 8 Kursus- og seminarvirksomhed

Læs mere

NR. 1 BIG, BIGGER, BIGGEST AUTENTISK DESIGN NYT STILRENT LOOK FORÅR 2014 // ET MAGASIN OM DAGSLYS, ENERGI OG DESIGN //

NR. 1 BIG, BIGGER, BIGGEST AUTENTISK DESIGN NYT STILRENT LOOK FORÅR 2014 // ET MAGASIN OM DAGSLYS, ENERGI OG DESIGN // NR. 1 FORÅR 2014 g // ET MAGASIN OM DAGSLYS, ENERGI OG DESIGN // 6 AUTENTISK DESIGN VELFAC Classic vinduer opfylder energikrav og æstetiske behov BIG, BIGGER, BIGGEST Internationalt anerkendte Bjarke Ingels

Læs mere

VÆRDISKABELSE I BYGNINGSRENOVERING EN MINIANALYSE AF UDVALGTE KONCEPTER FOR VURDERING AF EGENSKABER OG KVALITETER I BYGGERI

VÆRDISKABELSE I BYGNINGSRENOVERING EN MINIANALYSE AF UDVALGTE KONCEPTER FOR VURDERING AF EGENSKABER OG KVALITETER I BYGGERI VÆRDISKABELSE I BYGNINGSRENOVERING EN MINIANALYSE AF UDVALGTE KONCEPTER FOR VURDERING AF EGENSKABER OG KVALITETER I BYGGERI Endelig afrapportering - 2015 INDHOLD FORORD 3 INTRODUKTION 4 Minianalysens baggrund

Læs mere

Bachelor- og kandidatuddannelsen i arkitektur ved Arkitektskolen

Bachelor- og kandidatuddannelsen i arkitektur ved Arkitektskolen Bachelor- og kandidatuddannelsen i arkitektur ved Arkitektskolen Aarhus Akkreditering af eksisterende uddannelser på Kulturministeriets område Indstilling til Akkrediteringsrådet September 2010 revideret

Læs mere

ÅRSBERETNING 2006 LYSTEKNISK SELSKAB

ÅRSBERETNING 2006 LYSTEKNISK SELSKAB ÅRSBERETNING 2006 LYSTEKNISK SELSKAB ÅRET RUNDT Indledning INDHOLD 2 Året rundt 3 Medlemsvirksomhed 5 Projektvirksomhed 6 Samarbejde i indog udland 7 Høringsvirksomhed Information og PR 8 Kursus- og seminarvirksomhed

Læs mere

Aktivitetsberetning 2013

Aktivitetsberetning 2013 Aktivitetsberetning 2013 Bestyrelsesmøde den 7. marts 2014 Bilag til dagsordenens punkt 3 AKTIVITETSBERETNING 2013 Public service aktiviteter, handlingsplansaktiviteter, kundeprojekter, prædrift og kommercielle

Læs mere

UDDANNELSEN TIL PROFESSIONSBACHELOR SOM BYGNINGSKONSTRUKTØR

UDDANNELSEN TIL PROFESSIONSBACHELOR SOM BYGNINGSKONSTRUKTØR Akkrediteringsrapport 2015 AKKREDITERING AF EKSISTERENDE UDBUD UDDANNELSEN TIL PROFESSIONSBACHELOR SOM BYGNINGSKONSTRUKTØR ERHVERVSAKADEMI SYDVEST, ESBJERG Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør,

Læs mere

Fremtiden for arkitektur og design Baggrundsrapport om de videregående kunstneriske uddannelser

Fremtiden for arkitektur og design Baggrundsrapport om de videregående kunstneriske uddannelser Fremtiden for arkitektur og design Baggrundsrapport om de videregående kunstneriske uddannelser Udgivet af Omslag Foto Udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser under Uddannelses-

Læs mere

- Baggrundsrapport til et strategisk forskningsprogram

- Baggrundsrapport til et strategisk forskningsprogram Brugerdreven innovation - Baggrundsrapport til et strategisk forskningsprogram > Brugerdreven innovation - Baggrundsrapport til et strategisk forskningsprogram Udgivet af: Forsknings- og Innovationsstyrelsen

Læs mere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere B Ø R N R U M F O R M A R K I T E K T U R O G D E S I G N F O R B E G Y N D E R E 1 BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere Udgivet af: Børnekulturens

Læs mere

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Værdien kan være af økonomisk, kulturel eller social art. Undervisningsmaterialer udviklet

Læs mere