NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En god grund til at tage en lederuddannelse er bl.a. at du får adgang til et nyt netværk. Og netop det med at netværke er vi danskere stadig ikke så gode til. Vi hjælper dig lidt på vej med 5 gode råd til at blive en god netværker. I dette nyhedsbrev byder vi velkommen til Camilla Hutters, områdechef i Danmarks Evalueringsinstitut. Camilla svarer på 5 skarpe til en leder. God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør INDHOLD 1. 5 gode grunde til at tage en lederuddannelse 2. Optimer jeres ledermøder 3. 5 gode råd til at blive en bedre netværker 4. 5 skarpe til en leder seminar et ledelsesdøgn 6. Susannes Blog Tag den vanskelige samtale i opløbet 7. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner 8. De 5 mest læste artikler i februar måned Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. 5 gode grunde til at tage en lederuddannelse Af: Susanne Teglkamp, Ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Ingen er fødte ledere, men der er nogle, der har et naturligt ledertalent. Selvom du skulle være så heldig at høre til kategorien med et naturligt ledertalent, er det ikke sikkert, at det er helt tilstrækkeligt i forhold til dine ambitioner. Et talent skal plejes og udvikles for at folde sig ud. Derfor vil det for langt de fleste, der vil gå ledervejen, give mening at supplere de praktiske erfaringer med forskellige former for lederuddannelse undervejs i karrieren. 5 gode grunde Der kan findes mange gode grunde til at tage en lederuddannelse. Her er 5 grunde: 1. Det kan fremme din karriere 2. Du får nye værktøjer og metoder. 3. Du bliver opdateret på ny forskning inden for ledelsesområdet 4. Din analytiske tilgang bliver udviklet og trænet 5. Du får adgang til et nyt netværk 1. Det kan fremme din karriere Måske har du gjort dig nogle overvejelser omkring din karriere og du har erkendt, at en lederuddannelse vil kunne fremme dine karriereønsker. Du skal imidlertid kun tage en lederuddannelse, hvis du også kan mærke en lyst til det. Har du ikke lyst til at tage en lederuddannelse, vil det blive op ad bakke og der vil være en risiko for, at du ikke gennemfører uddannelsen. Du skal selvfølgelig også gøre dig klart, at en lederuddannelse ikke er en garanti for et løft i karrieren, så det bør ikke være den eneste grund til at du går i gang med en lederuddannelse. 2. Du får nye værktøjer og metoder Som leder gælder det om at have en stor værktøjskasse, der gør det lettere at matche mange forskellige ledelsesudfordringer. På mange lederuddannelser vil du blive præsenteret for gennemprøvede værktøjer og metoder, eksempelvis i forhold til at håndtere innovation, strategiprocesser eller forandringsudfordringer. 3. Du bliver opdateret på nyeste forskning inden for ledelsesområdet Der findes et meget stort udbud af lederuddannelser, der kan noget forskelligt. På nogle af de tunge lederuddannelser vil du typisk blive undervist af professorer eller andre tunge undervisere, der enten selv forsker eller har fingren på pulsen i forhold til den nyeste forskning indenfor ledelsesområdet. Hvad kan du så som praktiker så bruge forskningen til? Primært til at forstå og underbygge den ledelse, du bedriver. 4. Din analytiske tilgang bliver udviklet og trænet På de fleste videregående lederuddannelser vil du komme til at arbejde med forskellige cases, der har afsæt i virkelighedens verden. Du vil få trænet og skærpet din analytiske sans og blive bedre til at vurdere og træffe beslutninger på et ufuldstændigt grundlag - et vilkår, som du ofte vil møde ude i virkeligheden.

3 5. Du får adgang til et nyt netværk En lederuddannelse vil også give dig adgang til et nyt netværk et netværk, som du kan have stor glæde af også efter, at du har afsluttet uddannelsen. Og måske skal du tage en lederuddannelse af nogle helt andre grunde. Dette indlæg blot for at inspirere dig til at overveje, hvad du eventuelt ville kunne få ud af at tage en lederuddannelse. God fornøjelse! Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Board Programme på INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp sluttede sin karriere som reserveofficer som oberstløjtnant. Susanne Teglkamp er i 2015 blevet tilknyttet Forsvarsakademiets Censorkorps som censor i faget ledelse. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom i 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på 2. Optimer jeres ledermøder! Hvornår har du sidst oplevet et fantastisk møde? Indrøm, der er langt mellem snapsene! Brug ½ dag på at arbejde med jeres ledermøder på at gøre dem mere effektive, relevante og interessante at deltage i. Læs mere her: gode råd til at blive en bedre netværker Af: Susanne Teglkamp, Ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Hvis ikke du allerede har fået øjnene op for betydningen af at have et godt og stærkt netværk, så er det på tide. Mange udfordringer løses med hjælp og støtte fra netværket. Et netværk deler viden og erfaringer med hinanden. Det er også almindelig kendt, at rigtig mange jobs efterhånden ikke bliver slået op men bliver besat via netværket. For mange danskere forekommer det at netværke stadig ikke helt naturligt. Derfor har vi indimellem brug for lidt hjælp. Nedenfor er 5 gode råd til, hvordan du bliver en god netværker:

4 1. Find ud af dit formål med at netværke Hvis vi ikke rigtig har taget stilling til det at netværke, så bliver det mest noget vi gør, fordi vi synes vi bør. Og det bliver sjældent særligt nemt og heller ikke særligt succesfuldt at kaste sig ud i netværksaktiviteterne. Hvis du vil netværke for alvor, skal du derfor gøre det klart for dig selv, hvorfor du vil netværke, hvad du gerne vil have ud af netværket og hvad du er villig til at investere i netværket. 2. Invester i dit netværk Et netværk bliver kun et aktiv for dig, hvis du også investerer i det. Beder nogle i dit netværk om din hjælp, så tag dig tid og hjælp, hvis det er muligt for dig. Du behøver ikke at vente på at blive bedt om hjælp. Tilbyd af dig selv din hjælp, hvis du kan se, at nogen har brug for hjælp og det rent faktisk står i din magt at hjælpe. Tøv ikke med at dele viden og erfaringer, som kan være til gavn for netværket. Prioriter netværksmøderne. Hvis du aldrig møder op, vil de fleste formentlig glemme dig og ikke tænke dig ind som en del af deres netværk. 3. Brug dit netværk I et godt netværk bruger man hinanden. De fleste mennesker vil faktisk rigtig gerne hjælpe, hvis man spørger dem og det står i deres magt at hjælpe. Det gør godt at hjælpe andre og at kunne gøre en forskel. Derfor skal du heller ikke være bange for at spørge om hjælp. 4. Hold forbindelsen Undervejs i vores professionelle liv møder vi mange personer, som vi på et tidspunkt har haft en god kontakt til. Livet er gået videre og desværre glider kontakten ofte ud, fordi vi glemmer eller ikke prioriterer at holde forbindelsen. Du behøver ikke at rende dit netværk på dørene hele tiden, men husk at det er vigtigt at opretholde en vis form for kontinuitet i kontakten, hvis du vil bevare netværksforbindelsen. Det handler om, at du en gang imellem giver lyd fra dig sender en mail eller ringer og hører, hvordan det går. Husk på dit netværk, hvis du støder på nogle interessante informationer eller kontakter, som andre i dit netværk ville kunne have glæde af. Derudover har vi i dag nogle f.eks. tekniske muligheder, der gør det nemmere for os at holde kontakten. Netærksportalen LinkedIn er en god og nem måde at holde fast i sit netværk. Det er også nemmere via LinkedIn at tage kontakt til tidligere kontakter, selvom man ikke har haft kontakt til dem i adskillige år. 5. Hvad skal du ikke gøre? Hvis du vil have et godt og brugbart netværk, så er der en række spilleregler, du skal overholde: Du må ikke drive rovdrift på dit netværk. Netværket bliver træt af dig, hvis de føler, at hver eneste gang du henvender dig, er det for at opnå noget fra dem og derudover hører da aldrig noget fra dig. Lad være med bede dit netværk om tjenester, som vil stille dem i en forlegenhed, hvis de enten skal sige nej til dig eller skal yde dig tjenesten. Dit netværk skal yde dig tjenesten, fordi de

5 har lyst til det og ikke fordi, du lægger et urimeligt pres på dem. Hvis du vælger at lægge et urimeligt pres, kan det godt være, at dit netværk opfylder dit ønske, men du har højst sandsynligt mistet ham eller hende som netværksperson fremover. Du må ikke glemme at sige tak. Du behøver ikke bøje dig i støvet, men stiller dit netværk op og hjælper dig, så husk at sige tak. Held og lykke med at netværke! Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Board Programme på INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp sluttede sin karriere som reserveofficer som oberstløjtnant. Susanne Teglkamp er i 2015 blevet tilknyttet Forsvarsakademiets Censorkorps som censor i faget ledelse. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom i 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på skarpe til en leder Camilla Hutters, 44 år og områdechef for ungdomsuddannelser i Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Er uddannet cand.scient.soc. og sidenhen phd. fra Roskilde Universitet. Har tidligere arbejdet som souschef og forskningsleder i Center for ungdomsforskning, som programleder hos Professionshøjskolen Metropol og som teamleder hos Folkehøjskolernes Forening i Danmark. 1. Hvorfor blev du leder? For mig handler det om helt basalt at gøre en forskel hvilket i mit tilfælde handler om at sikre gode uddannelser til børn og unge. Jeg har arbejdet med det område hele min karriere og har en stor faglig viden men det har været vigtigt for mig også med tiden at tage et ledelsesmæssigt ansvar og derigennem bidrage til at al den viden, der på området også bliver omsat i praksis. 2. Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? EVA, hvor jeg arbejder nu, er blandt de statslige institutioner, der står overfor at skulle udflytte i vores tilfælde skal vi flytte til Holbæk ved udgangen af Det er i sagens natur en udfordring, også rent ledelsesmæssigt. Både i forhold til at få fastholdt medarbejdere og sikret at vi forsat kan have en kompetent opgaveløsning. Men også i forhold til at få bygget den nye organisation op og få gentænkt vores forskellige arbejdsprocesser. Pt har vi ikke fundet lokaler i Holbæk endnu, så det er godt der er lidt tid at løbe på.

6 3. Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Som forholdsvis ny enhedschef har jeg pt meget fokus på at udvikle mit personlige lederskab. Her trækker jeg især på feedback og sparring fra min egen chef, mine medarbejdere og fra mit netværk. Desuden starter jeg på et lederudviklingsforløb senere i år. Derudover er det vigtigt for mig at have fingeren på pulsen og følge med i, hvad der sker i omverdenen sådan at jeg hele tiden har en god forståelse af, hvilken retning vi skal bevæge os i. 4. Hvilken ledelsesudfordring har du lært mest af? Noget af det mest lærerige har uden tvivl været, da jeg var med til at opbygge det, der i dag hedder Professionshøjskolen Metropol. Det var et stort fusionsprojekt, hvor syv institutioner og 14 uddannelser skulle lægges sammen. Jeg indgik i den enhed under rektor, der koordinerede fusionsprocessen og til at begynde med havde vi ikke en gang en fælles mailingsliste. Alt skulle bygges op og samtidig var der forståeligt nok en del modstand i forhold til hvad den nye organisation gik ud på. Det var skægt, hårdt og vanvittigt lærerigt for jeg fik jo simpelthen lært fra bunden hvad det vil sige at skabe en fælles organisation. Jeg vil anytime gøre det igen! 5. Hvordan håndterer du stress? Ved at sørge for at holde fri og være offline, når jeg har fri. Hvis man skal være skarp som leder, skal man også sørge for at få ladet op seminar et ledelsesdøgn Tag et døgn ud af kalenderen! Man kan nå rigtig meget, hvis man tager et døgn ud af kalenderen, tager væk fra virksomheden og arbejder igennem med udvalgte temaer. Teglkamp og Co. har stor erfaring med seminarer Teglkamp & co. har siden 2002 gennemført ledelsesseminarer med ledergrupper over hele landet inden for mange forskellige brancher både i den offentlige og i den private sektor. Vi sikrer en god afvikling af seminaret og at der kommer konkrete resultater med hjem. Hent brochure her: 6. Susannes Blog Jeg har oprettet en blog på LinkedIn og på Her bringer jeg korte personlige indlæg om mine oplevelser, holdninger, tanker og refleksioner om ledelse og personlig udvikling.

7 På bloggen kan du eksempelvis læse følgende indlæg: Tag den vanskelige samtale i opløbet! Med til lederjobbet hører også at tage de vanskelige samtaler. De fleste ledere skal lige tage lidt tilløb, fordi det ikke hører til de rareste opgaver. Men nogle gange kan tilløbet blive så langt, at man aldrig får taget de vanskelige og helt nødvendige samtaler. Jeg blev for nyligt præsenteret for et helt klassisk eksempel på en vanskelig samtale, der ikke blev holdt -med triste konsekvenser til følge. Medarbejderen havde arbejdet i virksomheden i en menneskealder og var en stor kapacitet inden for sit felt. For at sikre erfaringsoverførsel til en ny generation af medarbejdere, besluttede ledelsen at flytte hende fra at være direkte udførende til en rådgivende funktion, hvor hun skulle oplære kollegaerne. Hun blev både vred og ked af det over at være blevet flyttet. Opgaven med at lære de nye op, blev ikke rigtig til noget. Hun holdt sin viden for sig selv. Og så lavede hun støj i organisationen. Hun beklagede sig til kollegerne, kritiserede ledelsens beslutning om at flytte hende og var i det hele taget dybt kritisk over for de fleste af ledelsens beslutninger. Det var tydeligt for alle, at hun i den grad mistrivedes i jobbet. Ledelsen håbede, at det gik over og at medarbejderen tilpassede sig eller af sig selv gik på pension. Men det gik ikke over og medarbejderen gik ikke på pension, men gik rundt som et spøgelse i organisationen og mistrivedes mere og mere. Kollegaerne omkring medarbejderen fik ondt af hende, men de blev også generet af hendes frustrationer. Hun blev en tidrøver og producerede mindre og mindre. På et tidspunkt fik en bagatel bægeret til at flyde over og medarbejderen smed sin opsigelse på bordet og forlod virksomheden i vrede. Det var en ulykkelig afslutning, som ikke havde behøvet at ende sådan, hvis ledelsen havde talt med medarbejderen og enten fået medarbejderen til at forstå og acceptere sin nye rolle eller også havde lavet en ordentlig og anstændig afsked. Det blev en uværdig afslutning for alle parter. Min erfaring er, at man skal tage den vanskelige samtale i opløbet den bliver ikke nemmere som tiden går! 7. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner Hvis du har interesse for ledelse, inviteres du hermed til den lukkede LinkedIn gruppe: Ledelse Inspiration og refleksion. Gruppen har over medlemmer og holdes fri for reklamer. I den seneste måned har der bl.a. været følgende diskussioner: Hvor sejt! Ved du hvad dine kunder/brugere i virkeligheden vil have? Topchefens overlevelsesguide

8 Tag den vanskelige samtale i opløbet Du kan melde dig ind i gruppen via dette link: Inspiration-og-refleksion /about 8. De 5 meste læste artikler i februar måned Vi har samlet de 5 mest downloadede artikler og undersøgelser fra vores hjemmeside i løbet af februar måned: 1) Topchefens overlevelsesguide 2) Hvordan kan man kende en leder? 3) Kan du lede ledere? 4) Feedback så simpelt så effektfuldt så svært 5) 5 skarpe til Jan Ejlsted Du kan læse dem og flere end 100 andre artikler og undersøgelser på

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 4. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det om

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen 2. Om at skabe følgeskab 3. Har du husket at motionere din hjerne? 4. Skal du

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Nogle kalder det et ledelsesgrundlag andre et ledelseskommissorium. Hvad man end kalder det, er formålet ofte det samme:

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Mange store virksomheder arbejder systematisk med at udvikle deres medarbejdere. Hvis de er rigtig ambitiøse laver de store

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen!

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen! NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost sammen! 2 pladser tilbage - Skal du med i ledernetværket i 2019?

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nummer hårdt ud med en overlevelsesguide for topchefer. Selv om du ikke er topchef, så kan du nu også

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 5 centrale spørgsmål til ledergruppen Internationale kompetencer kan de komme i spil? Deltag i ny undersøgelse 12-12 seminar

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Du har kun et liv og kan ikke gøre det om. Vi skylder os selv, at tage vores liv og de valg, vi rent faktisk har, alvorligt,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Så er vi tilbage efter sommerferien fuld af energi og med et helt frisk nyhedsbrev. Der er mange spændende indslag og muligheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Karrieresporene afsættes tidligt i livet Mere tid til ledelse! 140 kr. pr. bog uanset tidligere pris Når autopiloten styrer en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Det er heltdigvis ikke hverdagskost, at medarbejdere udsættes for chefer, der bedriver Management by Fear. Men når det sker,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Den første artikel handler om virksomhedskultur og er et bearbejdet uddrag fra min helt nye bog: Fusioner og forandringsledelse

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 6. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når der mobbes i ledergruppen 2. Karriereworkshop + individuel sparring 3. Ledelse kan kun udøves én vej nedad! 4. Kører

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når man laver en fejlansættelse 2. 15 års jubilæum 3. Kører din karriere på skinner? 4. Om at stå på sin ret og blive kørt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Ansætter du kun Rip, Rap og Rup? Skal du med i ledernetværket i 2019? Forandringsprocessens nøglepersoner: Frontløberne,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Når kollegaen lyver Vil du have mere plads til at lede? Jeg har givet mig selv en udfordring Tag ledergruppens ansvar på jer!

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Et af dine vigtigste ledelsesredskaber har du lige ved hånden eller rettere lige ved munden! Selvom kommunikation er tidkrævende,

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2017 14. årgang Udsendes til 5.800 INDHOLD 1. Leder du er ikke alene.! 2. Teglkamp & Cos traditionsrige julequiz 3. Undgå de største julefælder på din arbejdsplads 4. Skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Ledermødet er en væsentlig aktivitet i forhold til lederarbejdet. Men langt fra alle ledermøder opleves som det dynamiske

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 Kære læser! Sommeren er ved at være over os. Og uanset vejret skal de fleste af os nok holde nogle ugers fri, hvor vi kan slappe af og lade op til udfordringerne til efteråret.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det hænder, at der er nogle mennesker, som man oplever, at man har meget svært ved at arbejde sammen med. Ofte siger vi, at

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Selvom vinteren trækker ud, kan du godt gå foråret i møde. Vi har samlet en buket af artikler og gode tilbud til dig i dette

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år! Vi lægger ud med en række spændende artikler i dette årets første nyhedsbrev.

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE Til dig som er netværksleder - eller overvejer at blive det Dit navn: KOMMUNAL Kære netværksleder Denne guide er til dig, der er netværksleder i et af HK Kommunals faglige netværk

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k Få et professionelt netværk i ryggen Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k En livline i hverdagen Som leder og nøglemedarbejder står man ofte alene, når vigtige strategiske beslutninger

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Hvorfor tage i innovationspraktik? Bliv vært eller praktikant og lær noget nyt om din egen og andres arbejdsplads

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Hvorfor tage i innovationspraktik? Bliv vært eller praktikant og lær noget nyt om din egen og andres arbejdsplads Hvorfor tage i innovationspraktik? #ipraktik Innovationspraktik er en genvej til innovation, for når offentlige arbejdspladser bytter medarbejdere, vil værdifuld viden vandre fra ét sted til et andet.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet kan du læse den anden artikel i artikelserien: Ledergruppens 7 dødssynder. Du kan læse om

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så er sommerferien slut for de fleste af os. Vi er tilbage på arbejdet og hurtigt tilbage i de gamle rutiner på godt og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 7. og sidste artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Der er nogen ledere, der tror, at man kun har de første 100 dage i stillingen til at bevise sit værd. Sådan er det ikke!

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK UGE 37. Hvorfor tage i innovationspraktik? Bliv vært eller praktikant og lær noget nyt om din egen og andres arbejdsplads

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK UGE 37. Hvorfor tage i innovationspraktik? Bliv vært eller praktikant og lær noget nyt om din egen og andres arbejdsplads Hvorfor tage i innovationspraktik? #ipraktik Innovationspraktik er en genvej til innovation, for når offentlige arbejdspladser bytter medarbejdere, vil værdifuld viden vandre fra ét sted til et andet.

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Ledelse i en tid med forandringer og reformer. Temamøder og individuelle coachingforløb

Ledelse i en tid med forandringer og reformer. Temamøder og individuelle coachingforløb INVITATION TIL Ledelse i en tid med forandringer og reformer Temamøder og individuelle coachingforløb Ledelse i en tid med forandringer og reformer Kære leder, Er du berørt af kommunalreformen eller af

Læs mere

EN NY START FOR LEDELSES- TEAMET. 9 trin til succesfulde ledelsesteam

EN NY START FOR LEDELSES- TEAMET. 9 trin til succesfulde ledelsesteam EN NY START FOR LEDELSES- TEAMET 9 trin til succesfulde ledelsesteam INTRO EN NY START FOR LEDELSESTEAMET Hvordan lægger vi en ledelsesmæssig kurs, som sikrer at vi indfrier virksomhedens potentiale? Hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. og Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I sommeren 2017 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret

Læs mere

Hvordan håndteres internationale erfaringer

Hvordan håndteres internationale erfaringer Hvordan håndteres internationale erfaringer Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Globalisering og vækst på udenlandske markeder - sådan har mantraet lydt de seneste mange

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

JYSK ELEVUDDANNELSE ET SOLIDT SPRINGBRÆT

JYSK ELEVUDDANNELSE ET SOLIDT SPRINGBRÆT JYSK ELEVUDDANNELSE ET SOLIDT SPRINGBRÆT Drømmer du om at flyve højt og nå langt, er en elevuddannelse hos JYSK et solidt springbræt. Elevuddannelsen er blandt landets bedste og mest anerkendte og åbner

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar

Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar Velkommen webinaret starter snart På dette webinar vil underviseren (dagens host ) assisteres af en chatmaster. Du er velkommen til at stille spørgsmål eller

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE Før du søger Gør dig det klart, hvad du gerne vil have ud af mentorforløbet Der er masser af gode grunde til at indgå i et mentorforløb. Men inden du søger om at få en mentor,

Læs mere

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål?

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? jeg synes, at det var et rigtigt godt semester med engagerede undervisere og relevant materiale og diskussioner, og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Årets første nyhedsbrev indeholder dels en række nye artikler, men vi

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

Lederes Behov for Sparring

Lederes Behov for Sparring 2018 Lederes Behov for Sparring CHRISTIAN STADIL Stadil Advice Oktober 2018 Forord I forbindelse med fejringen af mine 20 år som selvstændig d. 1/10-18 og startskuddet på min nyeste virksomhed Stadil Advice,

Læs mere

Nyhedsbrev for oktober 2009

Nyhedsbrev for oktober 2009 Nyhedsbrev for oktober 2009 Indhold i denne udgave Kunsten at netværke 1 Kunsten at lede 1 Team Boyatzis 2 At lære er at gøre 3 Led ved ledelse 4 Kompetente bestyrelser 5 Kunsten at netværke På AOM konferencen

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2013 10. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I anledning af, at vi er gået ind i december måned, bringer vi bringer to artikler, der handler om forskellige ledelsesmæssige

Læs mere

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS 20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS VELKOMMEN TIL FINANSSEKTORENS LEDERDAG 2017 Talentudvikling skab succesfulde talentmiljøer med ledelsesfokus!

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere