Medlemsmøde om indsamlingsloven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsmøde om indsamlingsloven"

Transkript

1 Medlemsmøde om indsamlingsloven - Opdatering på aktuelle forhold - Information om indsamlingsrelevant lovgivning i øvrigt København Vineyard 13. november 2015

2 Program Indledning de første 500 dage med den nye lov Indsamlingsnævnets arbejde ISOBROs samarbejde med Nævnet Vejledning Medlemsforholdet, Permission, Datahåndtering Anden lovgivning og generel information SKAT, Udlodningslov, Lotterier, MobilePay, Indtægtsundersøgelse m.m.

3 Indledning Arbejdsgrupper Indsamlingsloven Permission Proces om relationen og medlemsforholdet H&G etik H&G Regnskab Virksomheders ageren på markedet Ulovlige indsamlinger Mm.

4 Indsamlingsnævnet Nævnsmøder Manglende regnskaber fra tidligere indsamlinger H&G ansøgninger Henvendelse til Caremaker om anmeldelse Drøftelse af medlemsforholdet Samarbejdet med PET ISOBRO mødes med Nævnets sekretariat H&G, koordineringsmøde, omkostninger ved budgettering, etik, presse, henvendelse til bidragydere, medlemsformer, permission marketing, informationsmøde om gadehvervning.

5 Ind til benet Konvertering af medlemmer til bidragydere Giverforholdet, uden for indsamlingsloven Permission, om støtte, indsamlingslovens regi

6 Vejledning Medlemsforholdet Permission Datahåndtering Andet

7 Medlemsforholdet Medlem Indsamlingslov, Ligningslov folkelig forankring Forening sammenslutning af personer, institutioner, lande el. lign. hvis formål er at beskytte eller fremme fælles interesser. Personlig medlemsforhold Ved sammenslutningen af 2 eller flere personer kan der opstå en forening, som et selvstændigt retssubjekt i forhold til kredsen af deltagende personer, der herved bliver til medlemmer af foreningen.

8 Medlemsforholdet Foreningsfriheden den organiserede frivillige sammenslutning af en kreds af personer til fremme af visse begrænsede formål. medlemmerne, som led i stiftelsesaftalen, har stillet en del af deres egen rådighedssfære til rådighed for opnåelsen af det fælles formål indenfor vedtægtens grænser

9 Medlemsforholdet Det formelle grundlag, vedtægten Vedtægten er det grundlag, hvorpå medlemsforholdet etableres, og dette sker også efter aftalerettens principper. Det organ, der har adgang til at fastlægge udformningen af vedtægten, har også adgang til at fastlægge, hvem der kan optages som medlemmer, og hvilket indhold medlemskabet konkret skal have.

10 Medlemsforholdet Medlemskredsen skal kunne identificeres Medlemmerne skal foretage indmeldelse tilslutte sig formålet betale medlemsbidrag Foreningens øverste organ fastlægger forskellige typer af medlemskaber Frit valg mellem forskellige medlemstyper? Studerende, Voksne, Pensionister?

11 Medlemsforholdet For de foreninger, der er godkendt efter Ligningslovens 8A, er det væsentligt at være opmærksom på, at der skal sondres mellem et kontingent, der ikke er fradragsberettiget, og en gave, der er fradragsberettiget, såfremt foreningen er godkendt.

12 Medlemsforholdet Hvis der ikke foretages denne sondring, og der indrømmes fradragsret for den del af et medlemskontingent, der ligger ud over, hvad der medgår til at dække de sædvanligt forekommende administrationsudgifter, vil en medlemshvervning ikke kunne iværksættes, hverken ved anvendelse af gadehvervning eller ved anvendelse af kold telemarketing. Dette beror på, at der, når der ikke sondres, vil være tale om en delvis indsamling, hvilket ikke må ske ved personlig eller telefonisk henvendelse.

13 Medlemsforholdet Medlemmernes rettigheder Rettigheder udledes af vedtægten Ret til at øve indflydelse på foreningens ledelse. Krav på at modtage information om foreningens forhold Oftest adgang til en række serviceydelser Krav på at blive behandlet lige Hvis der indrømmes fradragsret, er det, som udgangspunkt, ensbetydende med, at der er tale om en gave. Forskellen mellem en gave og et kontingent ligger bl.a. i, at en gave er noget der gives uden vederlag, og ikke til opfyldelse af en bestemt pligt, hvorimod et kontingent betales for at opfylde en pligt, og for at få en modydelse, jfr. også nedenfor.

14 Medlemsforholdet Fonde Religiøse samfund For en menighed gælder, at antallet af myndige medlemmer mindst skal udgøre 50, og for trossamfund mindst 150. De religiøse samfund stilles dermed anderledes end de foran nævnte foreninger, idet der, for foreningernes vedkommende, er et krav om, at antallet af kontingentbetalende medlemmer overstiger 300 Hvor der således i de traditionelle, medlemsbårne foreninger skal sondres, mellem de ikke-fradragsberettigede medlemsbidrag eller kontingentbetalinger og de fradragsberettigede gaver, er der ikke behov for denne sondring i de religiøse samfund, der har en nærmere udformet lære som eksempelvis et troskriterie eller et dåbskriterie.

15 Medlemsforholdet De nødvendige 300 medlemmer for at opnå godk. iht. LL 8a En forening, der opfylder alle betingelser for godkendelse efter Ligningslovens 8A, og som dermed har 300 eller flere kontingentbetalende medlemmer, vil formentlig ikke få problemer med selve godkendelsen, hvis de forsøger at tilbyde alle medlemmer, udover de 300 første, at medlemskabet er gratis, hvis betalingen fra de 300 dækker administrationsudgifterne. Til gengæld vil foreningen komme i den situation, at det bliver foreningen, der giver en gave i form af det gratis medlemskab, hvilket, alt andet lige, vil være i strid med foreningens almennyttige formål, ligesom det formentlig også vil give anledning til en skattemæssig problemstilling, såvel i forhold til foreningen, som i forhold til de medlemmer, der opnår det gratis medlemskab. Derudover vil anvendelsen af gadehvervning og/eller kold telemarketing formentlig også være udelukket, idet hvervningen af medlemmer, der ikke betaler medlemskontingent, vil blive anset som en omgåelse af reglerne. skattefradrag

16 Medlemsforholdet Gavegiveres medlemskab En model, hvorefter man automatisk tildeler medlemskab til gavegivere, eventuelt afhængigt af, at gaven overstiger et vist beløb, er der, som sådan, ikke noget vedtægtsmæssigt til hinder for. Den pågældende forskelsbehandling skal fremgå af vedtægterne.

17 Medlemsforholdet Nævnsafgørelse marts 2015 Der er ikke noget til hinder for at kontakte medlemmer for at konvertere dem til bidragydere

18 Medlemsbaserede foreninger Medlemsbaserede foreninger skal være opmærksomme på sondringen mellem kontingenter og gaver. Hvis der indrømmes fradragsret, er der tale om en gave, og der kan dermed ikke være tale om en kontingentbetaling. Ved opgørelsen af antallet af medlemmer i henhold til Ligningslovens 8A, skal der, for foreningernes vedkommende, være tale om kontingentbetalende medlemmer, der betaler et ikke-fradragsberettiget kontingent, og den samlede, ikke-fradragsberettigede betaling skal dække administrationsudgifterne.

19 Fonde og selvejende institutioner For de fonde og andre selvejende institutioner, der ønsker at anvende gadehvervning og/eller kold telemarketing, er det nødvendigt at etablere et støttemedlemskab eller lignende, der indebærer sådanne faste, vedtægtsbårne forhold, og er forbundet med en sådan modydelse, at det tilnærmelsesvist kan sammenlignes med de medlemsforhold, der kendes fra de medlemsbaserede foreninger. Her vil det også være nødvendigt at sondre mellem gaver, der er fradragsberettigede, og kontingenter, der ikke er fradragsberettigede.

20 De religiøse samfund m.v. De religiøse samfund m.v., der som det primære formål har gudsdyrkelse efter en nærmere udformet lære, som f.eks. et troskriterie eller et dåbskriterie, kan indrømme fradragsret for enhver betaling, idet der i godkendelsesmæssig henseende ikke er krav om andet end myndige medlemmer, og ikke om kontingentbetalende medlemmer.

21 Permission Mange indsamlingsorganisationer gør brug af indhentning af permission / tilladelse til at kontakte en given person. Det kan for eksempel ske ved brug af en test, der kører via facebook eller organisationens hjemmeside. Nogle gange kan man først få resultatet af testen, når man har afgivet permission til at blive kontaktet. I andre tilfælde bliver man tilbudt at afgive permissionen efter at have fået resultatet af testen. Her skal man indtaste navn, mail og telefonnr. for at få resultatet af testen: Når jeg får resultatet, accepterer jeg samtidig at modtage information om aktuelle kampagner, nyt om børn og unges trivsel fra Psykiatrifonden samt om støttemuligheder via brev, telefon og * Dine oplysninger vil kun blive brugt af Psykiatrifonden og ikke videregivet til tredjepart

22 Permission I indsamlingsloven opererer man med begrebet en særlig relation, der som udgangspunkt kan bestå i op til to år efter relationen blev knyttet. I forbindelse med en indsamling er der ingen modydelse. I markedsføringsloven opererer man med permission, som bortfalder efter et år. Det gælder ved et salg, hvor der naturligvis er en modydelse. Når en indsamlingsorganisation henter adgang til en borger om støtte ved brug af permission, hvilket retsgrundlag regulerer så relationen. Er det indsamlingsloven eller markedsføringsloven?

23 Datahåndtering Møde med SKAT om afdøde medlemmer og bidragydere XX XX XX

24 Anden lovgivning og generel information SKAT Udlodningslov, evaluering Almennyttige lotterier Ny pulje på 80 mio. kr. hos SKAT MobilePay Indtægtsundersøgelse Moms Salg af udtagne varer WeFood Sagen mod Danmark vedr. momsfritagelse Momskompensation

25 INDSAMLINGSLOVEN

26 Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Denne lov finder anvendelse på indsamlinger, hvorved forstås enhver form for opfordring til at yde bidrag til et forud angivet formål. Stk og 11, stk. 3, finder tilsvarende anvendelse for hjælpeorganisationers hvervning af medlemmer ved personlig eller telefonisk henvendelse. Stk. 3. Salg anses som en indsamling, når det i umiddelbar tilknytning til salget tilkendegives, at en del af købesummen går til et forud angivet formål.

27 Lovens anvendelsesområde 2. Loven gælder ikke for følgende: 1) Private indsamlinger, hvorved forstås indsamlinger, hvor opfordringen rettes til indsamlerens bekendte eller til personer, som har særlig tilknytning til indsamlingsformålet. 2) Indsamlinger af brugte ting af ringe værdi. 3) Indsamlinger, der udelukkende finder sted ved indendørs gudstjenester eller møder, og som forestås af vedkommende trossamfund eller mødearrangør. 4) Indsamlinger foretaget blandt juridiske personer. 5) Indsamlinger til støtte for politiske partier. 6) Almennyttige lotterier. Stk. 2. Uanset stk. 1, nr. 5, må indsamlinger til støtte for politiske partier ikke finde sted som hus- og gadeindsamlinger.

28 Kapitel 2 Anmeldelsespligt m.v. 3. En indsamling skal anmeldes til Indsamlingsnævnet, inden indsamlingen iværksættes, jf. dog 4, stk. 1. Ved anmeldelse af en indsamling skal formålet med indsamlingen anføres. Stk. 2. Når indsamlingen er afsluttet, skal der indsendes regnskab herfor til Indsamlingsnævnet, jf. dog 4, stk. 1.

29 Anmeldelsespligt 4. En organisation, der er godkendt af skatteministeren som berettiget til at modtage gaver, som kan fradrages ved indkomstopgørelsen, kan foretage indsamlinger uden anmeldelse og efterfølgende indsendelse af regnskab, hvis organisationen til Indsamlingsnævnet har indsendt oplysninger om 1) navn og adresse på organisationen, 2) på hvilken måde organisationen foretager indsamlinger, og 3) til hvilke formål indsamlede midler anvendes. Stk. 2. Organisationen skal meddele Indsamlingsnævnet, hvis skatteministerens godkendelse nævnt i stk. 1 bortfalder, eller hvis forholdene omfattet af stk. 1, nr. 1-3, ændres. Stk. 3. Organisationen skal indsende årsregnskab til Indsamlingsnævnet. Stk. 4. Organisationen skal på en for offentligheden let tilgængelig måde oplyse, hvilke indsamlinger der er iværksat.

30 Kapitel 3 Hus- og gadeindsamling samt kædebreve 5. Husindsamling må ikke finde sted, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Indsamlingsnævnet kan efter ansøgning meddele tilladelse for tre år ad gangen til foretagelse af én årlig landsdækkende eller geografisk afgrænset husindsamling eller én enkeltstående husindsamling, som iværksættes på baggrund af en særlig begivenhed, hvis ansøgeren 1) er omfattet af 4, stk. 1, 2) kan sandsynliggøre, at der ved indsamlingen indbringes et godt indsamlingsresultat, og 3) har den fornødne folkelige forankring. Stk. 3. Tilladelse til husindsamling efter stk. 2 indebærer, at ansøgeren på dagen også kan foretage gadeindsamling.

31 Hus- og gadeindsamling samt kædebreve 6. Gadeindsamling må ikke finde sted, jf. dog stk. 2 og 5, stk. 3. Stk. 2. Indsamlingsnævnet kan dog i særlige tilfælde efter ansøgning meddele tilladelse til foretagelse af gadeindsamling. Ansøgeren skal i forbindelse med ansøgningen opfylde betingelserne efter 5, stk. 2, nr Indsamling ved anvendelse af kædebreve må ikke finde sted.

32 Kapitel 4 God Indsamlingsskik 8. Indsamlinger skal foregå i overensstemmelse med god indsamlingsskik. Stk. 2. Klage over overtrædelse af stk. 1 skal indgives til Indsamlingsnævnet.

33 Kapitel 5 Indsamlingsnævnet 9. Til varetagelse af opgaver efter denne lov oprettes der et indsamlingsnævn bestående af en formand og yderligere fire medlemmer, som udpeges af justitsministeren. Formanden skal være jurist. To af de yderligere medlemmer beskikkes efter indstilling fra Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ét medlem beskikkes efter indstilling fra Dansk Erhverv, og ét medlem beskikkes efter indstilling fra Forbrugerrådet. Stk. 2. Medlemmerne og stedfortrædere for disse, der udpeges efter samme regler, beskikkes for 4 år. Genbeskikkelse kan finde sted. Stk. 3. Indsamlingsnævnets afgørelser kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

34 Kapitel 5 Indsamlingsnævnet 10. Indsamlingsnævnet fører tilsyn med, at indsamlinger foretages i overensstemmelse med denne lov og fører en offentlig tilgængelig fortegnelse over anmeldte indsamlinger, jf. 3, stk. 1, og de Organisationer, der er omfattet af 4, stk. 1, samt godkendte indsamlinger, jf. 5, stk. 2, og 6, stk. 2. Nævnet offentliggør regnskaber for indsamlinger på nævnets hjemmeside. Stk. 2. Indsamlingsnævnet fører tilsyn med, at de indsamlede midler er anvendt i overensstemmelse med det formål, der er angivet i anmeldelsen, og at formålet er lovligt. Stk. 3. Indsamlingsnævnet træffer afgørelse i sager om 1) tilladelse til foretagelse af husindsamlinger efter 5, stk. 2, og gadeindsamlinger efter 6, stk. 2, 2) tilladelse til anvendelse af indsamlede midler til andre formål end angivet i anmeldelsen, og 3) overtrædelse af god indsamlingsskik, jf. 8. Stk. 4. Indsamlingsnævnet kan af egen drift optage en sag til behandling.

35 Indsamlingsnævnet 11. Indsamlingsnævnet afgør, om en klage giver tilstrækkelig anledning til at iværksætte en nærmere undersøgelse. Stk. 2. Hvis en klage ikke giver Indsamlingsnævnet anledning til kritik, kan sagen afsluttes, uden at Indsamlingsnævnet forinden forelægger klagen for den indklagede. Stk. 3. Indsamlingsnævnet kan offentliggøre udtalelser af kritik samt pålægge en indsamler eller hjælpeorganisation at foretage offentliggørelse heraf.

36 Indsamlingsnævnet 12. Indsamlingsnævnet kan hos en indsamler eller hjælpeorganisation kræve yderligere oplysninger til belysning af en anmeldelse, afgørelse eller klage eller af, om et forhold giver anledning til nærmere undersøgelse. 13. Indsamlingsnævnet bistås af et sekretariat. Stk. 2. Justitsministeren fastsætter Indsamlingsnævnets forretningsorden efter forhandling med nævnet.

37 Kapitel 6 Betaling og bemyndigelse 14. Organisationer skal i forbindelse med indsamlinger omfattet af loven betale følgende: 1) kr. i forbindelse med indgivelse af anmeldelse om indsamling. 2) kr. årligt, hvis organisationen er omfattet af 4, stk. 1. 3) kr. i forbindelse med indgivelse af ansøgning om en tre-årig tilladelse til landsdækkende husindsamling, jf. 5, stk. 2. 4) kr. i forbindelse med indgivelse af ansøgning om regional husindsamling, jf. 5, stk. 2. 5) kr. i forbindelse med indgivelse af ansøgning om enkeltstående husindsamling, jf. 5, stk. 2. 6) kr. i forbindelse med indgivelse af ansøgning om landsdækkende gadeindsamling, jf. 6, stk. 2. 7) kr. i forbindelse med indgivelse af ansøgning om regional gadeindsamling, jf. 6, stk. 2.

38 Betaling og bemyndigelse Stk. 2. Ansøgninger, jf. stk. 1, nr. 3-7, afvises, hvis betingelsen i stk. 1 ikke er opfyldt. Beløb efter stk. 1, nr. 3-7, tilbagebetales, hvis ansøgningen ikke imødekommes. Stk. 3. De beløb, der er angivet i stk. 1, reguleres årligt pr. 1. januar med 2,0 pct. tillagt tilpasningsprocenten for det pågældende finansår, jf. lov om en satsreguleringsprocent. De herefter fremkomne beløb afrundes til nærmeste med 100 delelige kronebeløb. Reguleringen sker på grundlag af de på reguleringstidspunktet gældende beløb før afrunding. Stk. 4. Indsamlingsnævnet offentliggør hvert år på nævnets hjemmeside de regulerede beløb, jf. stk. 3, for det kommende år. Stk. 5. Justitsministeren fastsætter nærmere regler om betaling af de beløb, der er angivet i stk. 1, nr. 1-7, og om tilbagebetaling heraf.

39 Betaling og bemyndigelse 15. Justitsministeren fastsætter nærmere regler om fremgangsmåden ved indsamlinger og om den kontrol, som skal udøves med anvendelsen af de indsamlede midler. Justitsministeren fastsætter endvidere regler om, hvordan anmeldelse og indsendelse af regnskab skal ske. Justitsministeren fastsætter herudover nærmere regler om indhold og dokumentation i forbindelse med ansøgninger efter 5 og 6. Stk. 2. Justitsministeren kan endvidere fastsætte, at Indsamlingsnævnet med henblik på offentliggørelse skal afgive en årlig redegørelse om sin virksomhed til justitsministeren.

40 Kapitel 7 Straf og ikrafttræden m.v. 16. Overtrædelse af 2, stk. 2, 3, stk. 1, 5, stk. 1, 6, stk. 1, og 7 straffes med bøde, medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning. Stk. 2. I forskrifter, der udfærdiges i medfør af 15, kan der fastsættes straf af bøde for overtrædelse af bestemmelserne i forskrifterne. Stk. 3. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

41 Straf og ikrafttræden m.v. 17. Loven træder i kraft den 1. juni 2014, jf. dog stk. 2. Stk , 10-12, 14 og 16 træder i kraft den 1. juli Stk. 3. Lov om offentlige indsamlinger og pyramidespil, jf. lovbekendtgørelse nr. 555 af 6. juni 2006, ophæves den 1. juli Stk. 4. Foreninger m.v., som inden den 1. juli 2014 har afholdt offentlig hus- og gadeindsamling i henhold til 7, stk. 3 og 4, i lov om offentlige indsamlinger og pyramidespil, kan efter anmeldelse til Indsamlingsnævnet frem til den 1. juli 2017 foretage indsamling til samme formål og i samme form og udstrækning, hvortil tilladelse senest har været givet. De foreninger m.v., som vælger at benytte sig af muligheden for indsamling efter 1. pkt., vil ikke samtidig kunne meddeles tilladelse til husindsamling efter 5, stk. 2. Anmeldelse efter 1. pkt. skal foretages senest den 1. januar 2015.

42 Straf og ikrafttræden m.v. Stk. 5. Organisationer, som driver projektaktiviteter i udviklingslandene på grundlag af en rammeaftale med Udenrigsministeriet, og som inden den 1. juli 2014 har afholdt landsdækkende offentlig hus- og gadeindsamling i henhold til 7, stk. 5, i lov om offentlige indsamlinger og pyramidespil, kan efter anmeldelse til Indsamlingsnævnet frem til den 1. juli 2017 foretage en årlig landsdækkende hus- og gadeindsamling til sådanne projektaktiviteter. De organisationer, som vælger at benytte sig af muligheden for indsamling efter 1. pkt., vil ikke samtidig kunne meddeles tilladelse til husindsamling efter 5, stk. 2. Anmeldelse efter 1. pkt. skal foretages senest den 1. januar Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig anordning sættes i kraft for Grønland med de ændringer, som de grønlandske forhold tilsiger.

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Forslag. Lov om indsamling m.v.

Forslag. Lov om indsamling m.v. 2013/1 LSF 142 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-520-0015 Fremsat den 26. februar 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup)

Læs mere

Forslag. Lov om indsamling m.v.

Forslag. Lov om indsamling m.v. Lovforslag nr. L 142 Folketinget 2013-14 Fremsat den 26. februar 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om indsamling m.v. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Denne lov finder anvendelse

Læs mere

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Dato Journalnummer Forbeholdt politiet ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Modtaget: Regnskab skal afleveres den: Regnskab er afleveret den: Anmeldelsen skal indgives til politiet

Læs mere

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger Retningslinjer for Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger 1. Generelt Man skal som indsamler have en tilladelse til at foretage en hus- eller gadeindsamling, jf. indsamlingslovens

Læs mere

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger Retningslinjer for Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger 1. Generelt Man skal som indsamler have en tilladelse til at foretage en hus- eller gadeindsamling, jf. indsamlingslovens

Læs mere

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger Til beslutningsforslag nr. B 72 Folketinget 2009-10 Beretning afgivet af Retsudvalget den 19. august 2010 Beretning over Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Læs mere

I indsamlingsloven, lov nr. 511 af 26. maj 2014, foretages følgende ændringer:

I indsamlingsloven, lov nr. 511 af 26. maj 2014, foretages følgende ændringer: Dato: 21. juni 2018 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Malene Lejbach Sagsnr.: 2017-520-0006 Dok.: 759580 UDKAST til Forslag til lov om ændring af indsamlingsloven (Udvidelse af lovens anvendelsesområde

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET)

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET) LBK nr 231 af 07/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2017-1924-0600 Senere ændringer til forskriften LOV nr 503 af 23/05/2018

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om økonomisk støtte til politiske partier m.v. (partistøtteloven)

Bekendtgørelse af lov om økonomisk støtte til politiske partier m.v. (partistøtteloven) LBK nr 973 af 11/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. oktober 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3523 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET)

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET) LBK nr 1600 af 19/12/2014 Udskriftsdato: 27. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-1924-0222 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1881 af 29/12/2015 LOV nr

Læs mere

L 142. Indsamlingsloven for 8 A 6 maj betænkning 1532

L 142. Indsamlingsloven for 8 A 6 maj betænkning 1532 L 142 Indsamlingsloven for 8 A 6 maj 2014 - betænkning 1532 Program Processen Folketingsdrøftelsen 14 marts 2014 Lovforslaget i lyset af gældende lov Tidsplan Public Affairs Processen ISOBRO Arbejdsgrupper

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse af politiske partiers regnskaber (partiregnskabsloven)

Bekendtgørelse af lov om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse af politiske partiers regnskaber (partiregnskabsloven) LBK nr 974 af 11/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3523 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse af politiske partiers regnskaber (partiregnskabsloven)

Bekendtgørelse af lov om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse af politiske partiers regnskaber (partiregnskabsloven) LBK nr 139 af 07/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2019-58 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

L 142. Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli betænkning 1532

L 142. Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli betænkning 1532 L 142 Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli 2014 - betænkning 1532 Program Processen Folketingsdrøftelsen 14 marts 2014 Lovvedtagelsen 20 maj 2014 Lovforslaget i lyset af gældende lov Processen ISOBRO

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet Udkast Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om Natur- og Miljøklagenævnet I medfør af 21 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet, jf. lovbekendtgørelse nr. 1620 af 8. december 2015 bestemmes, at loven

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger

Forslag. Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger Lovforslag nr. L 117 Folketinget 2018-19 Fremsat den 28. november 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger

Læs mere

ISOBRO takker Justitsministeriet for invitationen til at give udtalelse om det fremsendte forslag til lov om ændring af indsamlingsloven.

ISOBRO takker Justitsministeriet for invitationen til at give udtalelse om det fremsendte forslag til lov om ændring af indsamlingsloven. Justitsministeriet Formueretskontoret Pr. e-mail til jm@jm.dk og ljm@jm.dk. Frederiksberg den 20. august 2018 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af indsamlingsloven (Udvidelse af lovens

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v.

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v. LBK nr 417 af 03/05/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 6. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 11-0122-000003 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven)

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven) LBK nr 1095 af 08/09/2010 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr.08/07485 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

SKAT Juridisk Administration Munch Petersens Vej 8 3700 Rønne. Tlf. 72 22 18 18 Fax 72 22 19 19

SKAT Juridisk Administration Munch Petersens Vej 8 3700 Rønne. Tlf. 72 22 18 18 Fax 72 22 19 19 SKAT Juridisk Administration Munch Petersens Vej 8 3700 Rønne Tlf. 72 22 18 18 Fax 72 22 19 19 E-mail via www.http:///skat.dk/kontakt Hjemmeside www.skat.dk BEK nr. 837 af 6. august 2008 1. Godkendelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Lovbekendtgørelse nr. 419 af 1. maj 2007 Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Herved bekendtgøres lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, jfr. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov for Grønland om visse spil og forskellige andre love 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov for Grønland om visse spil og forskellige andre love 1) Til lovforslag nr. L 15 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 8. december 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov for Grønland om visse

Læs mere

Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen. Indsamlingsloven

Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen. Indsamlingsloven Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen Indsamlingsloven Program Indsamlingsnævnet Kort om Nævnets arbejde Periodens møder ISOBROs oplæg til Indsamlingsnævnet 15. december 2014 Drøftelse af

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer LBK nr 959 af 24/09/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-273 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven Social- og Indenrigsministeriet J.nr. 2015-6248 30. august 2016 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE)

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) LBK nr 1 af 04/01/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 2. december 2017 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2015/008780 Senere ændringer til forskriften LOV nr 462 af 15/05/2017

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation

Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation Herved bekendtgøres lov nr. 419 af 6. juni 2002 om teknologi og innovation, med de ændringer, der følger af 39 i lov nr. 430 af 6. juni 2005, 48 i lov nr.

Læs mere

Hvis indsamlingen er regional (geografisk afgrænset), angives, hvor indsamlingen skal foregå:

Hvis indsamlingen er regional (geografisk afgrænset), angives, hvor indsamlingen skal foregå: ANSØGNING OM HUS- ELLER GADEINDSAMLING 1. Dato og evt. titel på indsamlingen Dato: Titel: 2. Ansøger Organisation: CVR-nr.: Adresse: Kontaktpersons navn: Tlf.nr.: Kontaktpersons e-mail: 3. Hvad søges der

Læs mere

DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2015

DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2015 DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2015 Offentliggørelse af regnskaber over politiske partiers landsorganisations indtægter og udgifter i henhold til om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse

Læs mere

DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2013

DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2013 DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2013 Offentliggørelse af regnskaber over politiske partiers landsorganisations indtægter og udgifter i henhold til om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

LOV nr 712 af 08/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 21. november (Øget åbenhed om den private økonomiske støtte til politiske partier m.v.

LOV nr 712 af 08/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 21. november (Øget åbenhed om den private økonomiske støtte til politiske partier m.v. LOV nr 712 af 08/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 21. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2014-19791 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2014

DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2014 DE POLITISKE PARTIERS REGNSKABER FOR 2014 Offentliggørelse af regnskaber over politiske partiers landsorganisations indtægter og udgifter i henhold til om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Kapitel 1. Betingelser for godkendelse

Kapitel 1. Betingelser for godkendelse j. nr. 18-0774431 Udkast Bekendtgørelse om godkendelse m.v. efter ligningslovens 8 A, stk. 2, og 12, stk. 3, af almenvelgørende og almennyttige foreninger, fonde, stiftelser, institutioner m.v. og religiøse

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1) Nr. 454 28. april 2010 Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation

Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation LBK nr 366 af 10/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Innovation,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget LBK nr 1065 af 12/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2807/1491-0019

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding LBK nr 1148 af 11/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 2018-2713 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov om

Læs mere

Betænkning om indsamlinger. Betænkning nr. 1532

Betænkning om indsamlinger. Betænkning nr. 1532 Betænkning om indsamlinger Betænkning nr. 1532 Kronologisk fortegnelse over betænkninger 1513 Betænkning om optagelse og protokollering af forklaringer i straffesager 1514 Betænkning om farlige hunde 1515

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

Årsberetning Side 1. Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet. September Kun i elektronisk form. ISBN- nummer:

Årsberetning Side 1. Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet. September Kun i elektronisk form. ISBN- nummer: Årsberetning 2017 Årsberetning 2016 Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet September 2018 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-3-1 EAN- nummer: EAN 9788799831531 Internetadresse: www.indsamlingsnaevnet.dk

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter

Bekendtgørelse for Færøerne om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter BEK nr 157 af 19/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1068-0030 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om okker (Okkerloven) 1)

Bekendtgørelse af lov om okker (Okkerloven) 1) LBK nr 1581 af 10/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 23. november 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 019-00522 Senere ændringer

Læs mere

Lov om trossamfund uden for folkekirken

Lov om trossamfund uden for folkekirken LOV nr 1533 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkeministeriet, j.nr. 116318/17 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om trossamfund

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om registrering af ledningsejere

Bekendtgørelse af lov om registrering af ledningsejere LBK nr 578 af 06/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 11/02842

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1)

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1) LBK nr 342 af 03/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2014-2570 Senere ændringer til forskriften LOV nr 175

Læs mere

Bekendtgørelse af arkivloven

Bekendtgørelse af arkivloven Bekendtgørelse af arkivloven Herved bekendtgøres lov nr. 1050 af 17. december 2002 med de ændringer, der følger af 1 i lov nr. 563 af 24. juni 2005 og lov nr. 532 af 6. juni 2007. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Herved bekendtgøres lov nr. 266 af 22. maj 1986 om vagtvirksomhed med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 936 af 27. december 1991, 2 i lov nr. 386 af 20. maj

Læs mere

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1)

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1) LOV nr 1521 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-9007

Læs mere

1. Indledning. 2. Hvem er tilskudsberettiget?

1. Indledning. 2. Hvem er tilskudsberettiget? Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde i regionen 2014 2017 på grundlag af deltagelse i regionsrådsvalget i 2013. 1. Indledning Nedenfor følger en orientering

Læs mere

Lov om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram

Lov om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram LOV nr 130 af 10/02/2015 Udskriftsdato: 16. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-141-01091 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1715

Læs mere

Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX

Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX CVR-nr. 00 00 00 00 Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX Koncept for særskilt regnskab i henhold til 8, stk. 2 i bekendtgørelse om indsamling

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler 1)

Bekendtgørelse af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler 1) LBK nr 224 af 06/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin. Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00626 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk. 6, 46, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven LOV nr 487 af 12/06/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr.

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

Medlemsbegrebet med udgangspunkt i den foreningsretlige sammenhæng

Medlemsbegrebet med udgangspunkt i den foreningsretlige sammenhæng NOTAT FRA: TIL: VEDR.: Advokat Henrik Bonné ISOBRO / Robert Hinnerskov Mette Grovermann Medlemsbegrebet med udgangspunkt i den foreningsretlige sammenhæng DATO: 13. oktober 2015 --- INDHOLD: --- - 1 Indledning

Læs mere

1. Indledning og lovgrundlag

1. Indledning og lovgrundlag Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 516203 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler 1)

Bekendtgørelse af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler 1) LBK nr 867 af 03/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-109-00138 Senere ændringer til

Læs mere

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love:

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 502780 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12

Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12 Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12 1 Stk. 1 Det Indsamlingsetiske Nævn, herefter Nævnet, har til opgave at behandle klager af principiel karakter over, at medlemmer

Læs mere

Stk. 2 Borgerrådgiverfunktionen kan i de tilfælde, som er nævnt i 3, stk. 1 vejlede borgerne om eventuelle klagemuligheder.

Stk. 2 Borgerrådgiverfunktionen kan i de tilfælde, som er nævnt i 3, stk. 1 vejlede borgerne om eventuelle klagemuligheder. Forslag Dato: 12.08.11 Sagsnr.: 10/67692 VEDTÆGT For Borgerrådgiveren i Skanderborg Kommune. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion. 1 Skanderborg Kommune har etableret

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder LBK nr 1216 af 27/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-1924-0329 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1721 af 27/12/2018

Læs mere

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Herved bekendtgøres konkursskatteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 702 af 6. september 1999, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 874 af 3. december 1999, 11

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder

Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder Bekendtgørelse for Færøerne om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder I medfør af 71, stk. 2, 77 a, stk. 8, 77 d, stk. 4, og

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1) BEK nr 1170 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om randzoner

Bekendtgørelse af lov om randzoner LBK nr 894 af 15/07/2014 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-40-000041 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) Til lovforslag nr. L 137 Folketinget 2010-11 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 10. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) (Knallertkørekort

Læs mere

Bekendtgørelse om almennyttige lotterier

Bekendtgørelse om almennyttige lotterier Bekendtgørelse om almennyttige lotterier I medfør af 10, stk. 2 og 60 i lov nr. 848 af 1. juli 2010 om spil fastsættes: Kapitel 1 Tilladelse 1. Tilladelse til almennyttige lotterier kan meddeles af spillemyndigheden

Læs mere

Lov om medicinsk udstyr

Lov om medicinsk udstyr Lov nr. 1046 af 17/12/2002 med ændringer ved lov nr. 359 af 09/04/2013 lov nr. 518 af 26/05/2014 Lov om medicinsk udstyr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant I medfør af 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 3, og 30 i adoptionsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. XX af XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Godkendelse som

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017 Til samtlige kommuner, regioner, opstillingsberettigede partier til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg og partistøtteberettigede partier og kandidatlister (v/lokallisterne i Danmark) Slotsholmsgade

Læs mere

Retningslinjer for god indsamlingsskik

Retningslinjer for god indsamlingsskik God indsamlingsskik (generalklausul) Indsamlinger, der er omfattet af lov om indsamling m.v., skal foregå i overensstemmelse med god indsamlingsskik, jf. lovens 8. Dette gælder uanset, om en indsamling

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum

Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum Side 1 af 5 Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum LBK nr 732 af 20/08/2003 (Gældende) Senere ændringer til forskriften Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel

Læs mere

Indsamlingsnævnets årsberetning 2015

Indsamlingsnævnets årsberetning 2015 UDKUDKASTS Uus Indsamlingsnævnets årsberetning 2015 Årsberetning 2015 fra Indsamlingsnævnet Juni 2016 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-1-7 EAN- nummer: 9788799831517 Internetadresse:

Læs mere

Direktionssekretariatet. Vedtægt. for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune

Direktionssekretariatet. Vedtægt. for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune Direktionssekretariatet Vedtægt for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Norddjurs Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion,

Læs mere

Lov om Center for Cybersikkerhed

Lov om Center for Cybersikkerhed LOV nr 713 af 25/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2013/003214 Senere ændringer til forskriften LOV nr 443 af 08/05/2018

Læs mere

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer Del A Indsamlingsetiske retningslinjer De indsamlingsetiske retningslinjer, del A, beskriver de indsamlingsetiske grundprincipper, som er gældende for alle former for indsamlingsaktiviteter, der udføres

Læs mere

2017 Udgivet den 23. maj maj Nr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

2017 Udgivet den 23. maj maj Nr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Lovtidende A 2017 Udgivet den 23. maj 2017 22. maj 2017. Nr. 496. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om psykologer m.v. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Lov om Planklagenævnet

Lov om Planklagenævnet LOV nr 1658 af 20/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-9975 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Ministerialtidende. 2010 Udgivet den 22. september 2010. Vejledning om godkendelse af erhvervelse eller forøgelse af kvalificerede andele

Ministerialtidende. 2010 Udgivet den 22. september 2010. Vejledning om godkendelse af erhvervelse eller forøgelse af kvalificerede andele Ministerialtidende 2010 Udgivet den 22. september 2010 20. september 2010. Nr. 81. Vejledning om godkendelse af erhvervelse eller forøgelse af kvalificerede andele 1. Indledning Vejledning om godkendelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om støtte til jordbrugets strukturudvikling og til økologisk produktion inden for jordbrug og fiskeri m.v.

Bekendtgørelse af lov om støtte til jordbrugets strukturudvikling og til økologisk produktion inden for jordbrug og fiskeri m.v. LBK nr 36 af 04/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-0122-000037 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om psykologer m.v.

Bekendtgørelse af lov om psykologer m.v. LBK nr 924 af 17/06/2017 Udskriftsdato: 4. april 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1544 af 19/12/2017

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

NOTAT. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter

NOTAT. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter 31. august 2017 NOTAT Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter I medfør af 1, stk. 2, og 3, stk. 1, i lov nr. 1214 af 27. december 2003 om distributionstilskud

Læs mere

Lov om ændring af lov om psykologer m.v.

Lov om ændring af lov om psykologer m.v. LOV nr 190 af 27/02/2017 Udskriftsdato: 14. august 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften LBK nr 924 af 17/06/2017

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. september 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. september 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. september 2009 15. september 2009. Nr. 876. Bekendtgørelse af lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter Hermed bekendtgøres lov om statsligt kapitalindskud i

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed LBK nr 227 af 03/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2009-114-0148 Senere ændringer til forskriften LOV nr 718 af 25/06/2010

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om psykologer m.v.

Bekendtgørelse af lov om psykologer m.v. LBK nr 52 af 24/01/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 28. marts 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-570 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om etablering af nøddrift af elektroniske kommunikationstjenester i tilfælde af konkurs og rekonstruktion

Bekendtgørelse om etablering af nøddrift af elektroniske kommunikationstjenester i tilfælde af konkurs og rekonstruktion BEK nr 1131 af 25/09/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13-00599 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Anordning nr. af. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 41 i lov om adoption, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) LOV nr 565 af 18/06/2012 Udskriftsdato: 16. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-801-0004 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1055

Læs mere