SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)"

Transkript

1 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-KONF-KAT

2 SIDE 2 af 60 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER Arbejdsplads Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse Afsætning Arbejdsområde, arbejdsplads og adgangsveje Ledninger Laboratoriefaciliteter Miljøforhold Særlige forhold...9 8B Beton - reparation B.1 Alment B.2 Materialer B.3 Udførelse Overfladebehandling af betonoverflader Alment Materialer Udførelse Kontrol Andre arbejder Nedbrydnings-, behugnings- og afrensningsarbejder Injicering Øvrige arbejder Katodisk beskyttelse...22 BILAG:

3 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 3 af 60 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER 1 Arbejdsplads SAB Arbejdsplads er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Arbejdsplads af november Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse Ved arbejdets start påregnes der ikke at være igangsat andre entrepriser på Kong Frederik IX s Bro. Situationen ved arbejdets start og under arbejdets udførelse i marken fremgår af de i SB 2, stk. 2 anførte tegninger suppleret med følgende oplysninger: Eksisterende forhold: Konstruktioner Kong Frederik IX's bro blev indviet den 14. maj Broen er en klapbro, der består både af en jernbanebro og en vejbro. Broen er 310 meter lang og består af 5 faste brofag mellem klapfaget og Falster og 8 faste brofag mellem klapfaget og Lolland. Fagene nummereres fra øst mod vest. Vejbroen har to kørebaner á 7,0 m - hver med to spor - der adskilles af en 4,3 m bred midterrabat. Hver kørebane bæres af en dobbelt kassedrager, som understøttes af en bropille med en tværgående, forspændt overligger. Overbygningen består af to næsten identiske dragere. Hver brodrager består af to kassedragere med en topplade der i hver side slutter i en bred vinge. Dragerne er simpelt understøttede og forspændt i broens længderetning. Dragerne er nummereret D1, D2, D3 og D4 fra nord mod syd. Forspændingssystemet er ret atypisk, idet kablerne krydser hinanden i bundpladen af hver kassedrager. Mellemunderstøtninger Ved broens mellemunderstøtninger forstås broens piller inkl. de vandrette tværgående betonoverliggere, hvilke beskrives nedenfor. Bropiller Vejbroen bæres af 2 rækker af bropiller (nordlige og sydlige), der hver bærer brofag med et spænd på ca. 20 m. Der er i alt 22 bropiller. Pillerne er navngivet som vist på tegninger fra øst mod vest, idet der skelnes mellem nordlige og sydlige pille i hver pillerække.

4 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 4 af 60 Bropillerne, der er udført i armeret beton, er 6-kantede med 2 lange sider á 2,6 m, der er orienteret ca. øst/vest, samt 4 mindre, skrå flader á 0,75 m, der er orienteret ca. nordøst/nordvest/sydøst og sydvest. Hver bropille består af fundament, nedre pilleskaft, parement og øvre pilleskaft. Parementet findes i kote -1 til +1 m og består af ca. 22 cm tykke granitblokke. Overliggere Over hver pille ligger en forspændt betonoverligger. Overliggerne navngives efter placering på samme vis som bropillerne beskrevet ovenfor. Kabelsystemet er Freyssinet kabler bestående af 12 styk ø7 mm liner. Der er i alt 10 udstøbninger af udsparinger for forankringer på hver overligger på broens nordlige piller - fordelt med 5 i den nordlige og 5 i den sydlige ende. Der er i alt 8 udstøbninger af udsparinger for forankringer på hver overligger på broens sydlige piller - fordelt med 4 i den nordlige og 4 i den sydlige ende. Hver udstøbning/udsparing indeholder 3 forankringer. Samlet er der 198 udstøbninger/udsparinger og 594 forankringer fordelt på de 22 overliggere. Underført passage Den underførte passage er Guldborgsund, hvor skibe kan passere ved åbninger af klappen i brofaget. Normalt åbner broklappen efter behov i dagtimerne. Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er 0,4 m. Storm mellem NW og NE kan give indtil 1,5 m højvande, mens storm mellem SE og SW kan give indtil 0,6-0,8 m lavvande. Meget stabil fra april til oktober, men meget varierende i vintermånederne. ( 1.2 Afsætning Bygherrens afsætning Eventuelle nivellementsbolte, som det viser sig nødvendigt at fjerne i forbindelse med arbejderne, skal erstattes med nye. Tilsynet skal altid underrettes herom. Nivellement før demontering og efter retablering udføres af bygherren. 1.3 Arbejdsområde, arbejdsplads og adgangsveje Arbejdsområder Som arbejdsområder forudsættes benyttet: Areal på havnen i Nykøbing F. til skur- og oplagsplads. Søterritorium under broen (Guldborgsund) Benyttelse af og anvisning af areal aftales mellem entreprenøren og Guldborgsund havne.

5 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 5 af 60 Alle arbejder påregnes udført under broen fra pram/båd/stillads, og der skal derfor ikke tages højde for trafikken på oversiden af broen. Da alle arbejder foregår uden for sejlrenden på broen, skal der ikke tages særlige forhold til gennemsejlende trafik undtagen ved passage af sejlrenden gennem klapfaget. Under arbejdets udførelse skal entreprenøren træffe alle nødvendige forholdsregler for at sikre, at der ikke sker nedfald på underført passage (Guldborgsund), eller beskadigelse af eller tilsmudsning af brokonstruktioner, elinstallationer mv. Arbejdet under broen skal tilrettelægges på en sådan måde, at der aldrig lægges hindringer for skibstrafikken i sejlrenden. De sejlende må på ingen måde udsættes for risiko, skade, forurening eller andre ulemper som følge af arbejdets udførelse Arbejdsplads Bygherren stiller ikke arealer til rådighed til arbejdsplads. Til arbejdsplads skal entreprenøren derfor selv træffe aftale med lodsejere. Bygherren har forespurgt om mulighed for areal til skurplads på havnen i Nykøbing F hos Guldborgsund Havne. Entreprenøren har mulighed for at leje areal her til en leje, der til orientering er oplyst til 6,00 kr./m 2 pr. måned (pris oplyst af havnen i oktober 2012). Kontaktperson til Guldborgsund Havne er: Laila Nielsen Kontorleder Guldborgsund Havne Fejøgade Nykøbing F Tlf.: Mob.: lel@guldborgsund.dk Entreprenøren skal inden ibrugtagning af arealer på havnen lave en fotodokumentation af de eksisterende forhold i samråd med havnen og tilsynet. Kopi heraf skal inden ibrugtagning afleveres til havnen og tilsynet. Til kommentering hos bygherren skal entreprenøren umiddelbart efter entreprisens overdragelse udarbejde en plan, der viser omfang og indretning af arbejdspladsen.

6 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 6 af 60 Entreprenøren skal stille fornødne rum - inklusive opvarmning, belysning, rengøring m.v. - til rådighed for tilsynet og afholdelse af byggemøder. Følgende krav skal opfyldes: Kontorpladser (bord, kontorstol, belysning og reol) til to personer Kontoret skal være et selvstændigt kontor adskilt fra entreprenørens kontor Toiletrum med toilet og håndvask 1 stk. kaffemaskine og 1 stk. elkedel 2 stk. termokander 1 stk. køleskab El-radiator Persienner for vinduerne Bordplads til 10 personer inkl. 10 stole. Internet opkobling, min. 10 Mbit Derudover faciliteter til eget brug. Renholdelse og drift af skuret påhviler entreprenøren. Skuret skal være til tilsynets disposition fra senest 5 arbejdsdage efter arbejdets start til 5 dage efter arbejdets afslutning. Entreprenøren skal på arbejdspladsen råde over udstyr for tele- og datakommunikation ( , internet) mellem entreprenør og bygherren og bygherrens tilsyn. Entreprenøren skal sikre sig, at alt materiel og alle materialer ikke kan løsrive sig i blæsevejr. Arbejdspladsen må ikke anvendes til overnatning Adgangsveje Adgang til arbejdsområdet på bropiller, overliggere og undersiden af bropladen, må kun ske fra underside bro ad Guldborgsund. For adgangsveje gælder følgende: Al færdsel til og fra bropiller, overliggere og underside broplade skal ske fra vandsiden, med anvendelse af fartøjer. OF vej (Kong Frederik IX s Bro) må ikke anvendes til at nedsænke materiel eller materialer. Al transport af personer, materiel og materialer til arbejder på undersiden skal ske fra vandsiden.

7 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 7 af 60 Entreprenøren skal forestå transport af tilsyn mellem havn og arbejdsområde under bro på forlangende inden for 1 time. Generelt gælder: Forskrifter og påbud fra søfartsmyndigheder, vejbestyrelse og politi skal nøje overholdes. Arbejdet planlægges, tilrettelægges og gennemføres til mindst mulig gene for skibstrafikken. Sejlads og transport mellem bropillerne skal tilrettelægges således, at det ikke er til gene for skibe, der skal passere under broen. Entreprenøren skal selv hver dag vurdere forsvarligheden af at sejle ud i forhold til aktuelt vejrlig og fartøjets sødygtighed. Følgende skal have adgang til/kan benytte entreprenørens adgangsveje uden vedligeholdspligt: Tilsynet og bygherre. Banedanmark Brofoged Ledningsejere og deres entreprenører efter aftale med entreprenøren. Nødvendig etablering, vedligeholdelse og forstærkning af arbejdsvejen(e) til opretholdelse af dens/deres farbarhed påhviler entreprenøren Søterritorium under bro Der henvises til SAB Styring og Samarbejde, afsnit Ledninger Der ligger en del søkabler på bunden af Guldborgsund i nærheden af broens tracé. Det påhviler entreprenøren at søge og koordinere disse ledninger i samarbejde med de pågældende ledningsejere, samt medtage disse i detailprojektet for den katodiske beskyttelse. Ledningerne må ikke påvirkes negativt af entreprenørens arbejde eller det katodiske anlæg. Der findes desuden en del ledninger bl.a. for klapmaskineri i de teknikrum, som entreprenøren skal have adgang til i forbindelse med installation af den centrale styreenhed for katodisk beskyttelse i klappillen og installation af decentral enhed i anslagspillen. Arbejdet med katodisk beskyttelse skal derfor koordineres nøje med Banedanmark, herunder Banedanmarks tilsynsformand og brofoged. De involverede parter skal adviseres i god tid inden den påtænkte installation.

8 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 8 af Laboratoriefaciliteter Ved denne entreprise kræves på arbejdspladsen ikke laboratoriefaciliteter. Vedrørende de prøver og målinger der skal gennemføres i entreprisen henvises til de enkelte afsnit i SAB. 1.7 Miljøforhold Alment Entreprenøren skal i god tid før iværksættese af arbejder, der trods iværksatte foranstaltninger kan give anledning til gener i form af støj, vibrationer, støv, lugt mv., advisere naboer, der forventes berørt af generne Støjgener Der findes på forhånd ingen krav fra Guldborgsund Kommune vedr. støjgener, der finder sted inden for normal arbejdstid på hverdage i dagtimerne. Entreprenøren skal aftale og dokumentere en støjgrænse med Guldborgsund Kommune inden arbejdets start. Der må generelt ikke arbejdes om natten i tidsrummet Støvgener Entreprenøren skal i en arbejdsprocedure redegøre for, hvorledes støvgener forebygges Afværgeforanstaltninger til forhindring af forurening I umiddelbar nærhed af entrepriseområdet forefindes arealer, hvor der gælder særlige krav til beskyttelse. Følgende recipienter skal beskyttes: Guldborgsund. Entreprenøren skal i en arbejdsprocedure redegøre for, hvilke tiltag der iværksættes til sikring af recipienter. Arbejdsproceduren skal redegøre for materiel og metoder, samt den overvågning og opfølgning, der vil finde sted Affaldshåndtering og -bortskaffelse I forbindelse med gennemførelse af entreprisen vil der forekomme opbrydning, nedbrydning, opsamling og produktion af affald. Håndtering af affald herunder anmeldelse - skal ske i overensstemmelse med Guldborgsund Kommunes affaldsregulativ. Entreprenøren skal ved en arbejdsprocedure angive:

9 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 9 af 60 Hvilke affaldstyper og nedbrydningsmaterialer, der forventes frembragt under entreprisens gennemførelse Hvordan der holdes orden og ryddeligt på pladsen Kildesortering af affald og nedbrydningsmaterialer i overensstemmelse med gældende affaldsregulativ Containeres placering, herunder til- og frakørselsforhold Oprydning og rengøring ved entreprisens afslutning Bekæmpelse af vandforurening Entreprenøren skal gennem sin arbejdstilrettelæggelse forebygge, at der sker forurening af Guldborgsund. Entreprenøren skal beskrive de arbejdsprocedurer og metoder, der tænkes anvendt for at hindre forurening af Guldborgsund. Hvis der sker driftsforstyrrelser eller uheld, der medfører forurening af Guldborgsund, skal forureningen begrænses mest muligt og politiet kontaktes på telefon 114. Politiet sørger for den videre alarmering af Redningsberedskabet, der kontakter Miljøvagten. Oliespild og lignende forurening fra pumper og andet materiel skal undgås ved, at disse placeres på bakker Særlige forhold Hensyntagen til konstruktioner og installationer mv. Under arbejdets udførelse skal entreprenøren træffe alle nødvendige forholdsregler for at sikre, at der ikke sker nedfald i Guldborgsund, på skibe, baneområdet eller på kørebane, eller beskadigelse af eller tilsmudsning af baneanlæg, brokonstruktioner, elinstallationer mv. Beskyttelse af installationer, der er vigtige for broens drift, skal foretages efter nærmere aftale med tilsyn og brofoged. Entreprenøren skal sikre sig, at alt materiel og alle materialer ikke kan løsrive sig i blæsevejr. Ved udførelse af afrensnings- og sprøjtemalingsarbejde, skal der foretages fornøden afskærmning, så blæse- og sprøjtestøv ikke generer sigtbarheden, og partikler ikke skader eller forurener forbipasserende, eksisterende konstruktioner, installationer eller omgivelserne. Tilstødende konstruktionsdele, der forurenes, skal straks rengøres. Eventuelle skader skal straks meddeles tilsynet og udbedres efter tilsynets anvisning uden udgift for bygherren.

10 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 10 af 60 Alle omkostninger ved rengøring og udbedring af skader på banemateriel, baneområde og brokonstruktioner og installationer mv., der beskadiges eller tilsmudses af entreprenøren under arbejdets udførelse, påhviler entreprenøren. Bygherren indestår ikke for, at tegninger af eksisterende anlæg i alle henseender er i overensstemmelse med de virkelige forhold Installationer, el-ledninger, broafløb mv. Entreprenøren skal etablere tæt inddækning af alle installationer, der påvirkes af arbejdet. Der må udvises største agtpågivenhed over for installationer på broen. Ved anvendelse af opløsningsmidler og lignende skal man undersøge, om disse kan angribe kabler og andet kunststofmateriale, og ved anvendelse af værktøjer må man undgå at beskadige kabler eller andre sårbare installationer (gnistdannelser).

11 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 11 af 60 8B Beton - reparation SAB for betonreparation er supplerende, særlige arbejdsbeskrivelser til AAB - Betonreparation, af august B.1 Alment Arbejdet omfatter: Retablering med sprøjtebeton for i alt 198 stk. udsparingszoner for forankringer (594 stk.) i enderne af betonoverliggerne på de i alt 22 piller. Ud-støbningerne for udsparingszonerne på undersiden af betonoverliggerne er i henhold til de eksisterende tegninger ca. 40 x 50 cm og 13 cm dybe, og tilsvarende på ydersiden af betonoverliggerne ca. 20 x 50 cm og 8 cm dybe. Betonreparationer i form af retablering af større felter (dvs. > 0,2 m2) med sprøjtebeton på henholdsvis brodæksunderside inkl. kassedragere, overliggere og bropiller over vand samt bag parement. Herunder reparationsfeltet i underside nordlige kassedrager (D1), i overbygningen i fag 11 op mod spændkablerne, samt evt. reparation af konstruktionsbeton i nødvendigt omfang (dvs. hvor der i forbindelse med nedtagning af parementssten jf. SAB og er fundet områder i den bagvedliggende beton med armeringskorrosion og/eller støbedefekter) bag nedtagne parementssten på pille 7 syd og pille 9 nord. Betonreparationer i form af retablering af små felter ( 0,02 m2) med færdigmørtel på henholdsvis brodæksunderside inkl. kassedragere, overliggere og bropiller over vand samt bag parement. Ubenyttede borehuller for anoder i forbindelse med etablering af katodisk beskyttelse (jf. SAB 13.20), udstøbes med cementmørtel svarende til mørtlen der anvendes til omstøbning af de indborede anoder. Retablering af mørtelfuger i stenparement på samtlige bropiller i de faste fag med cementbaseret mørtel beregnet til fugning i maritimt miljø. Gælder både områder, hvor der på samtlige bropiller i de faste fag omkring vandspejlet er nedbrudte fuger, der skal repareres, og hvor kabling for katodisk beskyttelsesanlæg trækkes i fuger. Mørtelarbejderne udføres ved lavvande. Udførelse af nye mørtelfuger omkring enkelte nedtagne parementssten på pille 7 syd og 9 nord. Omfanget af reparationsarbejder på de enkelte konstruktionsdele aftales med tilsynet, efter at der er foretaget orienterende nedbrydnings- og behugningsarbejder. Som udgangspunkt skal retablering af forankringszoner samt reparationsområder større end 0,2 m 2 påregnes retableret med sprøjtebeton, hvorimod reparationsområder 0,2 m 2 påregnes retableret med kunststofmodificeret cementmørtel. Det forventede omfang og placering på de enkelte konstruktionselementer ekskl. fuger i stenparement på piller er vist i Bilag 5.

12 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 12 af 60 8B.2 Materialer 8B.2.1 Delmaterialer Valg af reparationsmetode, herunder største stenstørrelse og udførelsesmetode skal tilpasses den aktuelle reparation. Materialer og udførelsesmetoder skal forelægges tilsynet for godkendelse senest 5 arbejdsdage før arbejdet iværksættes inklusiv datablade, evt. forprøvning og arbejdsprocedure. 8B Andre delmaterialer Cementbaseret mørtel med kunststoftilsætning: Kunststoftilsætningen skal være: Alkalibestandig Volumenbestandig Bitumenbestandig Vandbestandig Ældningsbestandig Modstandsdygtig over for frost/tøsaltpåvirkning Kunststoftilsætningen skal have stor modstand mod vandgennemtrængning. Kunststoftilsætningen må ikke befordre korrosion. 8B.2.2 Produkternes sammensætning Sprøjtebeton Sprøjtebeton skal være minimum miljøklasse E, styrkeklasse 40. I miljøklasse A og E må enkeltresultater for v/c-forholdet maksimalt være hhv. 0,45 og 0,40 bestemt ved mikroanalyse af tyndslib i henhold til DS For sprøjtebetonreparationer på pilleskafter skal den elektrisk resistivitet maksimalt være ohm cm. Cementbaseret mørtel med kunststoftilsætning Mørtelens styrkeparametre må ikke være ringere end underlaget (konstruktionsbetonen) og skal indgå i en varig og holdbar forbindelse med underlaget.

13 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 13 af 60 8B.2.7 Blanding 8B.3 Udførelse Cementbaseret mørtel med kunststoftilsætning Satsen skal blandes af hele portioner af komponenterne, således som de leveres. Satsen må ikke være større end at den med de aktuelle temperaturforhold kan anbringes på reparationsstedet, før afbindingen begynder. Reparationsmateriale, der ikke er anvendt før afbindingen indtræder, må ikke genopblandes, men skal kasseres. Generelle krav til udførelse fremgår af DS/EN Sprøjtebeton Krav til udførelse fremgår af DS/EN Cementbaseret mørtel med kunststoftilsætning Udførelsesmetoden for cementbaseret mørtel med kunststoftilsætning fastlægges i henhold til anvisninger fra produktleverandøren. Udførelsesmetoden skal dog som minimum tilgodese følgende krav: Mørtelen skal komprimeres omhyggeligt i reparationsstedet. Udfyldningen skal ske i én arbejdsoperation eller i de af leverandøren anviste lagtykkelser med rugjorte flader i mellemlagene. Der afsluttes med en filtset overflade. Reparationsstedet skal være udfyldt fuldstændigt med reparationsmørtel. Svindrevner må ikke forekomme og komprimeringen skal være tilfredsstillende. Reparationsmørtelen skal afrettes i plan med den tilstødende betonoverflade (uden mørtelspild på denne). Efterbehandling udføres i henhold til leverandørens anvisninger. Der må ikke anvendes forseglingsmiddel, hvor beton senere skal overfladebehandles. Betonoverfladetemperaturen skal ligge inden for det af leverandøren krævede interval, dog altid mellem +5ºC (døgnets koldeste tidspunkt) og 20ºC. Den færdige overflade må ikke afsmitte væsentligt. 8B.3.8 Behandling af ikke hærdnede betonoverflader Nyudstøbte overflader skal beskyttes mod udtørring med egnet, tæt afdækning.

14 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 14 af Overfladebehandling af betonoverflader 12.1 Alment SAB for overfladebehandling af betonoverflader er supplerende, særlige beskrivelser til AAB for overfladebehandling af betonoverflader af nov Orientering Overfladebehandlingen skal udføres med system 93-4, akrylplasttykfilmmalebehandling. Arbejdet omfatter: Formål Påføring af tyndt lag cementbaseret svummemørtel omkring frilagt forankring og armering i udsparinger i ender af betonoverliggere. Svummemørtlen skal dække al frilagt armering og påføres for at sikre en effektiv korrosionsbeskyttelse. Overfladebehandling med akrylplasttykfilmmalebehandling af betonoverliggere omkring alle forankringszoner efter genudstøbning. Omfang af overfladebehandling aftales endeligt med tilsynet ud fra, at der overfladebehandles 10 cm ud over det retablerede felt. Overfladebehandling med akrylplasttykfilmmalebehandling af reparationsfeltet op mod spændkablerne i underside nordlige kassedrager (D1) i overbygningen i fag 11. Formålet med overfladebehandlingen er at reducere fugtindtrængning i betonen. Overfladebehandlingen skal være revneoverbyggende Materialer Akrylplasttykfilmmalebehandling (System 93-4) Der skal anvendes en akrylbaseret maling som er: Diffusionsåben Karbonatiserings- og kloridbremsende Vejrbestandig Revneoverbyggende (min. 0,3 mm) Det valgte produkt skal forelægges tilsynet til accept senest 10 arbejdsdage før arbejdets begyndelse. Farve foreslås af entreprenøren, og besluttes endeligt efter udførelse af prøvefelt på pladsen, jf. afsnit 4.2.

15 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 15 af Udførelse Alment Entreprenøren skal sørge for nødvendige beskyttelsesforanstaltninger under arbejdet med det valgte overfladebeskyttelsesmiddel, og at disse følger gældende regler. Derudover skal der afdækkes således, at kravene i SAB 1.7 er overholdt. Entreprenøren skal endvidere skaffe sig al fornøden teknisk information om den valgte handelsvare og i øvrigt anvende den i henhold til leverandørens anvisninger Rensning af betonoverflader Forudgående afrensning af betonoverfladen skal foregå ved vådsandblæsning, jf. desuden SAB Akrylplasttykfilmmalebehandling (System 93-4) Alle leverandørens anbefalinger skal følges. Kanter skal udføres rette, f.eks. ved anvendelse af malertape Kontrol Godkendelsesprøvning Entreprenøren skal løbende føre kontrol med, at materialer ved modtagelse på arbejdspladsen er i overensstemmelse med de aftalte handelsvarer og opfylder de forudsatte og specificerede krav til kvalitet og dokumentation heraf Prøvebehandling Behandlingen af den første overligger udgør et prøvefelt og danner reference for det videre arbejde for så vidt angår overfladekvalitet, tekstur og farve Kontrol af det udførte arbejde Entreprenøren skal udbedre overflader beskadiget efter brug af destruktive kontrolmetoder.

16 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 16 af Andre arbejder Nedbrydnings-, behugnings- og afrensningsarbejder Alment Arbejdet omfatter: Nedbrydning og fjernelse af mørteludstøbninger ind til forankringer for spændarmering i overliggere. I henhold til eksisterende tegninger måler udstøbningerne for udsparingszonerne på undersiden af betonoverliggerne ca. 40 x 50 cm og er ca. 13 cm dybe. På ydersiden af betonoverliggerne måler de ca. 20 x 50 cm og er ca. 8 cm dybe. Detailophugning under overværelse af tilsynet omkring låsekegle og forankringsblok for spændarmering på ca. 15 % forankringer (svarende til ca. 90 stk.), jf. Bilag 2. Fjernelse af al mineraluld i spalter i forankringsblok og låsekegle, jf. Bilag 2. Afrensning af rust på frilagt armering og forankring af spændarmering ved vådsandblæsning. Vådsandblæsning af udragende kabelliner skal udføres med forsigtighed og med passende lavt tryk således, at enden af kabelliner og forankringskegle ikke beskadiges, jf. Bilag 2. Nedbrydning og fjernelse af skadet beton på pilleskafter, overliggere og underside overbygning. Nedbrydning og fjernelse af skadede fuger i stenparement på piller. Nedbrydning og fjernelse af evt. skadede betonområder på bropiller bag parement på pille 7 syd og 9 nord (jf. også SAB 8 og 19). Nedbrydning og fjernelse ved vandskæring af beton lokalt i reparationsfeltet op mod spændkablerne i underside nordlige kassedrager i nordlige overbygning (D1) i fag 11. Afrensning af støbeskel i reparationsfelter ved vådsandblæsning. Arbejdet omfatter endvidere fem forskellige eftersyn eller entreprenørbistand i forbindelse med tilsynets eftersyn, som beskrevet nedenfor. Eftersyn af beton og armering i mellemunderstøtninger (bropiller og overliggere) 1. Banketest på 10 bropiller Der udføres banketest for lokalisering af delaminerede områder på hele betonoverfladen over vand på de 10 bropiller, hvor der udføres katodisk beskyttelse for fastlæggelse af behugnings- og nedbrydningsomfang. Det henvises til afsnit 20 for metode og dokumentation. Tilsynet skal varsles i rimelig tid forinden arbejdets udførelse, så tilsynet har mulighed for at overvære som minimum de første banketests. 2. Betoneftersyn bag parement på pille 7 syd og 9 nord Entreprenørbistand ved udførelse af eftersyn af konstruktionsbetonen og armering bag parement på pille 7 syd (2 steder) og pille 9 nord (1 sted), hvor enkelte

17 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 17 af 60 parementssten skal nedtages/genopsættes (jf. også SAB 8 og 19). 3. Eftersyn af overliggere for fugt Entreprenørbistand ved undersøgelse af samtlige tværdragere under dilatationsfuger for overfladefugt. 4. Detailophugninger i udvalgte forankringer for spændkabler i overliggere Detailophugninger i forankringer skal udføres i hulrummet mellem den indre spiralarmering og kabellinerne. Ophugningerne skal udføres med den største forsigtighed således, at betonforankringskegle, spiralarmering og kabelliner ikke beskadiges. Der skal løbende holdes øje med eventuelle tegn på revnedannelser i betonforankringskeglen eller bevægelse (glidning) af kabelliner. Ses sådanne tegn, skal arbejdet straks stoppes og tilsynet tilkaldes. Ophugningerne skal være spidse ind langs linerne således, at der fjernes mindst muligt af betonforankringskeglen (maksimalt ca. 10x10 mm, men gerne mindre). Ophugningerne må ikke uden aftale med tilsynet udføres til større dybde end 20 mm målt i forhold til oprindelig/intakt ende en forankringskeglen. Der må maksimalt udføres: 1. 1 stk. detailophugning i hver forankring. 2. Detailophugning i 1 stk. af de 3 forankringer i samme udsparing. 3. Detailophugning i 2 stk. af de 12 forankringer i hver bjælkeende på de sydlige tværdragere og i 3 af de 15 forankringer i hver bjælkeende på de nordlige tværdragere. Entreprenøren skal stille med et fast sjak bestående af 2 personer til udførelse af detailophugningerne. Arbejdet udføres som regningsarbejde. Tilsynet skal som minimum deltage i de første 5 detailophugninger, og desuden efter ønske have mulighed for at overvære de resterende, hvis det vurderes nødvendigt. 1. Kloridprøver Udtagning af boremel og analyse af kloridindhold (inkl. rapportering) iht. kloridinstruks jf. SAB Bilag 5 og 6, følgende steder: Omkring udvalgte forankringsblokke 1 prøvesæt (à 2 borehuller i 3 dybder) i konstruktionsbetonen omkring forankringsblokke indledningsvist ved 20 % af de forankringer, hvor der gennemføres detailophugninger, dvs. i alt ca. 18 prøvesæt og i alt 18x3 kloridanalyser. Udvælgelse af hvilke forankringsblokke, der skal udtages kloridprøver omkring (i konstruktionsbetonen), aftales med tilsynet. Afhængig af resultaterne af kloridprøverne skal der evt. udføres supplerende behugning omkring den ydre spiralarmering i den udstrækning det er statisk tilladelig. På pille 7-S og 9-N 3 prøvesæt (à 2 borehuller i 3 dybder) i konstruktionsbeton bag parement på henholdsvis pille 7 syd (2 steder) og 9 nord (1 sted), dvs. i alt 6 prøvesæt, og i alt 6x3 kloridanalyser.

18 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 18 af 60 Endelig placering af kloridprøvesteder skal indtegnes på en separat plan. Eventuelt yderligere eftersyn aftales med tilsynet baseret på resultatet af ovennævnte. Det forventede omfang og placering af registrerede skader i forbindelse med tidligere særeftersyn på de enkelte konstruktionselementer ekskl. fuger i stenparement på piller - er vist i Bilag 5. Entreprenøren frilægger forankringer for 2-3 rækker piller ad gangen, hvorefter tilsynet blandt de frilagte forankringer udvælger et antal, hvor der skal gennemføres detailophugninger (jf. Bilag 2). Tilsynet kan kræve, at entreprenøren fotograferer hver enkelt frilagt forankring med det formål, at tilsynet kan benytte fotografierne til udvælgelse af de forankringer, der skal undersøges nærmere. Tilsynet udvælger forankringer der visuelt ser både forholdsvis gode og dårlige ud til detailophugninger. Entreprenøren skal, inden nedbrydnings- og fjernelsesarbejder påbegyndes, udarbejde arbejdsprocedure, indeholdende beskrivelse af håndtering af miljø, sikkerhed og sundhed, kvalitetskontrol samt oplysning om bortskaffelse af materialer. Specielt skal entreprenøren være opmærksom på følgende risici: Forholdsregler til at imødegå evt. faldulykker og nedfald af materialer og materiel. Forholdsregler til nedbrydning og fjernelse af skadet beton på underside brodæk således, at der ikke er risiko for skader på andre konstruktioner eller sejlere under broen Grundlag Entreprenøren skal i planlægningen og udførelsen af nedbrydningsarbejdet tage hensyn til de relevante bestemmelser for nedrivnings- og nedbrydningsarbejder, herunder bl.a.: Nedbrydning. AT-vejledning D.2.15 (februar 2005) SBI-Anvisning 171 om nedrivning af bygninger og anlægskonstruktioner Nedbrydningsbranchens Miljøkontrolordning 1996 (NMK 96) Kvalitetssikring for nedbrydere (KSN 96) Planlægningsguide, Forebyggelse af ulykker ved nedbrydningsarbejder, oktober 2003, Dansk Byggeri Tjekliste til nedbrydningsarbejder, Arbejdstilsynet

19 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 19 af Materialer Højtryksspuling skal udføres af entreprenør med dokumenteret erfaring med denne type arbejde. Arbejdet skal udføres med materiel, der kan yde et tryk på ca bar. Det endelige trykniveau fastsættes på stedet i samarbejde med tilsynet og afhænger bl.a. af betonens kvalitet og nedbrydningsdybden. Entreprenøren skal sikre, at det anvendte udstyr har tilstrækkelig kapacitet. Entreprenøren skal fremlægge udførlig beskrivelse af udstyr og arbejdsprocedurer for tilsynet, før arbejdet må påbegyndes Udførelse Nedbrydnings- og behugningsarbejder skal udføres meget forsigtigt, således at konstruktionsdele, der skal bevares, ikke beskadiges. Entreprenøren skal sikre, at det anvendte udstyr har tilstrækkelig kapacitet. Entreprenøren skal fremlægge udførlig beskrivelse af udstyr og arbejdsprocedurer for tilsynet, før arbejdet må påbegyndes. Det forventes, at entreprenøren udfører nedbrydning ved vådsandblæsning med fuld opsamling for at undgå udledning i Guldborgsund. Nedbrydningen skal ske i nøje overensstemmelse med beskrivelse og tegninger samt i øvrigt efter tilsynets anvisninger. Det endelige omfang aftales på stedet mellem entreprenør og tilsyn. Krav til forberedelse af beton ved rensning/oprivning/fjernelse af beton samt forberedelse af armering ved rensning fremgår af DS/EN og for sprøjtebetonreparationer endvidere af DS/EN Vedrørende behugningsarbejder i forbindelse med sprøjtebetonstøbning, se også DS/EN Såfremt entreprenøren ved uagtsomhed nedbryder eller beskadiger sunde konstruktionsdele, skal entreprenøren vederlagsfrit retablere disse - dog kun under forudsætning af, at entreprenøren forud for beskadigelsen ikke har indgået en aftale med bygherren/tilsynet om netop at nedbryde de pågældende konstruktionsdele.

20 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 20 af 60 Nedbrydningssnit i eksisterende synlige betonoverflader, imod hvilke der skal genudstøbes, skal inden nedbrydningens påbegyndelse markeres med et 15 mm dybt skåret spor. Nedbrydningssnit til sprøjtebeton gives en vinkel på ca. 45º med overfladen. Specielt gælder, at revner skal udhugges i V-form. Under særlige omstændigheder kan tilsynet dog forlange, at der skæres et spor inden nedbrydningens påbegyndelse. I nedbrydningssnit skal eksisterende udragende armering bibeholdes, og overklipning heraf må kun finde sted med tilsynets tilladelse. Dersom der i nedbrydningssnittet forekommer armering parallelt med dette, skal sådanne armeringsstænger løshugges helt, hvis de under nedbrydningen af defekt beton er frilagt på mere end 50 % af omkredsen, eller hvis de er rustne. Eventuel rusten armering skal renses for løs rust, dog først efter at rusttærede jern er frihugget. Endvidere skal armering, som er mangelfuld (f.eks. grubetæret), erstattes med ny. Armeringen skal afrenses som følger: Jernene afrenses til Sa 2,5 med vådsandblæsning Jernene skal herefter henstå 1 døgn ubeskyttede Jernene inspiceres. Hvis jernene anløber med sorte rustdannelser, gentages rensningen. Alternativt udskiftes jernene efter nærmere aftale med tilsynet. Betonflader, imod hvilke der skal støbes, skal opfylde kravene til støbeskel, jf. AAB Beton afsnit 3.5. Til sandblæsning anvendes skarpt lerfrit natursand bestående af stærke uforvitrede korn. Endvidere anvendes rent vand svarende til vandværksvand uden olie eller andre stoffer der kan afsættes på betonoverfladen. Til afrensning af overflader, imod hvilke der skal støbes, må trykluft kun anvendes, hvis den er renset, så der ikke sætter sig oliefilm på overfladen. I nødvendigt omfang og senest ved arbejdets afslutning skal entreprenøren rense tilstødende konstruktioner og trafikerede arealer m.v. for nedbrudte materialer og sandblæsningssand Kontrol Tilsynet skal have lejlighed til at gennemgå nedbrydnings- og behugningsarbejdet, før det videre arbejde påbegyndes.

21 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 21 af 60 For hver bjælkeende (4x11 stk.) udføres efter tilsynets anvisning to boreprøver for udtagelse af boremel. For hvert borehul udtages boremel i 3 niveauer (20, 40 og 60 mm) for kloridprøvning ved RCT test. Efter behov øges antallet af prøver indtil kloridfrit niveau (svarende til klorid <0,05%) efter aftale med tilsynet. Krav til kvalitetskontrol af forberedelse af beton og armering før beskyttelse og reparation fremgår i øvrigt af DS/EN Injicering Alment Arbejdet omfatter: Efterinjicering i nødvendigt omfang af kabelrør via forankringer for spændarmering i betonoverliggere, såfremt det erfares, at nogle af rørene er uinjicerede (aftales med tilsynet) Injektionsmørtel Injektionsmørtel skal opfylde kravene i DS/EN 447 samt nedenfor angivne supplerende krav. Delmaterialer Producenter af cement skal attestere overensstemmelse med DS Der skal anvendes cement type CEM I i henhold til DS/EN Tilsætningsstoffer må maksimalt have et kloridindhold på 0,10 %. Aluminiumspulver tillades anvendt i begrænset omfang. Sammensætning - Mørtlens sammensætning og egenskaber skal dokumenteres som angivet i DS/EN Udførelse Injektion skal udføres med overholdelse af kravene i DS/EN 446, herunder det angivne temperaturkrav. Ved afvigelser herfra skal entreprenøren fremkomme med forslag til procedurer, der sikrer kvaliteten af injektionen. Procedurer forelægges bygherren til godkendelse.

22 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 22 af Kontrol Under injektionen kontrolleres løbende at de anvendte mængder svarer til det forventede forbrug. Der skal føres kontroljournal med dokumentation af samtlige arbejder knyttet til injektionen. Ved fjernelse af injektionsstudse, efter injektionsmørtelens afbinding, skal studsene kontrolleres for fyldning. Konstateres der mangelfuld fyldning af studse, skal der gennemføres en undersøgelse af årsagen og de aktuelle forhold. Beskrivelsen heraf samt forslag for udbedring forelægges bygherren for godkendelse Øvrige arbejder Alment Arbejdet omfatter: Nedtagning af 1-3 stk. parementssten over vand på hhv. pille 7 syd (2 steder) og pille 9 nord (1 sted) efter nærmere aftale med tilsynet for inspektion og udførelse af istandsættelse af den bagvedliggende beton. Parement er bærende, hvorfor det er begrænset, hvor mange sten, der kan fjernes på samme pille (jf. også SAB afsnit 8 og 13.11). Efter aftale med tilsynet. Genopsætning af nedtagne parementssten. Vedrørende fuger henvises til afsnit 8. Levering og montering af drænrør ved ender af opslidset kabelrør (i alt 2 stk.) omkring liner i reparationsfelt i underside nordlige kassedrager i nordlige overbygning (D1) i fag 11. Drænsystem skal udføres af materialer kompatibelt med det eksisterende forspændingssystem. Entreprenøren skal fremsende forslag til tilsynet for godkendelse Katodisk beskyttelse Alment Arbejdet omfatter katodisk beskyttelse af armeringen i pilleskafter over og under vand samt i overliggere. Katodisk beskyttelse med påtrykt strøm etableres for: Alle overliggere over piller, særligt rettet mod bøjler i udkragede del, anodesystem indborede anoder. 10 udvalgte pilleskafter over vand, anodesystem indborede anoder. 10 udvalgte pilleskafter i parement over vand, anodesystem indborede anoder. Katodisk beskyttelse med offeranoder etableres i:

23 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 23 af 60 Forankringszoner i overliggere, anodesystem zink anoder til indstøbning. Alle piller under vand, anodesystem aluminiums anoder. Det katodiske beskyttelsesanlæg med påtrykt strøm kræver strøm fra en DC-forsyning, hvor plus-polen tilkobles anoden og minus-polen tilkobles armeringen. Strømforsyning og styring af anlæg sker centralt i ensretterskabe placeret i klappille og anslagspille. Der er kommunikation mellem skabene i de to piller via punkt til punkt Wireless Ethernet Bridge. Anlægget skal indeholde al hardware og software til at kommunikere med Vejdirektoratets centrale forvaltningssystem. Kommunikationen skal foregå over internettet via mobildata (3G/4G). Anlægget skal kunne etablere en forbindelse til Vejdirektoratets ftp-server med faste mellemrum (konfigurerbart). Via forbindelsen skal anlægget: 1) Overføre anlæggets data via ftp-server. 2) Overføre fjernstyringsparametre fra Vejdirektoratets ftp-server til anlægget. Der installeres referenceelektroder i anodezonerne over og under vand til kontrol af funktionen af det påtrykte strømanlæg hhv. offeranodeanlæg. Supplerende forsynes offeranoderne på en udvalgt pille med ledningsforbindelser for kontrol af strømoutput fra anoderne. Udvalgte forankringszoner i overliggere moniteres med referenceelektroder og ledningsforbindelser for vurdering af offeranodernes funktion. Kabler fra referenceelektroder under vand føres i kabelføringsrør på pilleskafte. Kabler fra anodezoner på pilleskafte og overliggere frem til samledåse på pilleskaft føres i betonkonstruktionerne i fræste riller. Kabler fra samledåser frem til ensrettere føres i kabelbakker på tværs af overliggere og på langs af broen i kabelbakker på underside af brokonsol frem til klappille og anslagspille. Tilbuddet skal vedlægges en kort beskrivelse af de tilbudte katodiske beskyttelsesanlæg (påtrykt strømanlæg og offeranodeanlæg) med oplysning om type og teknisk specifikation for de væsentligste komponenter. Som minimum skal for påtrykt strømanlæg angives anodesystemer samt ensretter og styresystem samt for offeranodeanlæg offeranoder, og disse dele skal kunne accepteres af bygherren eller dennes repræsentant (tilsynet) i forbindelse med kontraktindgåelse. Entreprenøren skal endvidere skriftlig garantere at ensretter og styresystem opfylder alle krav i SAB inkl. bilag. Omfang af arbejderne: Forundersøgelser over og under vand af konstruktionsdele, der skal beskyttes. Dimensionering og detailprojektering af de katodiske beskyttelsesanlæg. Udarbejdelse af arbejdsprocedurer inkl. evt. justeringer. Udførelse af prøveobjekter og processtart inkl. dokumentation. Etablering af elektrisk kontakt til eventuelle metaldele, der måtte blive påvirket af det katodiske beskyttelsessystem. Levering og montage af indborede anoder inkl. strømtilledning og mørtel til ind og omstøbning.

24 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 24 af 60 Levering og montage af offeranoder under vand inkl. fastgørelsessystem for anoderne. Levering og montage af offeranoder i forankringszoner. Levering og etablering af monitering for anoder i udvalgte forankringszoner. Levering og montage af katodeforbindelser og målestel. Levering og installation af referenceelektroder med kabel inkl. omstøbning af elektroderne og kabelføring (over vand). Levering og installation af referenceelektroder med kabel inkl. omstøbning af elektroderne, kabelføring og ophæng af kabler (under vand). Montering af samledåser på pilleskafter med opkobling af strømtilledere og kabler i dåserne. Levering og montering af kabelføringsrør på pilleskafter. Levering og montering af kabelgitterbakker på overliggere og brokonsol. Gennemboringer i betonkonstruktioner i brokonsol samt i klappille og anslagspille for kabelføring til ensretterskabe. Levering, montering og trækning af kabler fra samledåser til ensretterskabe. Design af kabinetter opbygget med strømforsyninger/ensrettere og elektronik samt central dataserver/styrecomputer og decentral computer. Levering, opsætning og montering af kabinetter med strømforsyning/ensretter og styresystem. Levering og montering af central dataserver/styrecomputer med router opkobling komplet og med alt nødvendigt software. Opkobling for kommunikation mellem ensretterskabe og central dataserver/styrecomputer. Levering, opsætning og montering af trådløst punkt til punkt forbindelse med antenner for intern kommunikation mellem klappille og anslagspille. Levering, opsætning og montering af antenne til ekstern kommunikation med central dataserver/styrecomputer. Tilslutning til netforsyning inklusive trækning af forsyningskabler fra gruppetavler. El-arbejder for tilslutning af ensretterskabe. Prøvepolarisering af pilleskafter under vand og en anodezone på hhv. pilleskaft i parement, på pilleskaft over parement og på overligger. Opkobling til Vejdirektoratets forvaltningssystem for katodisk beskyttelse. Idriftsætning og indregulering for installationer med påtrykt strøm. Drift under udførelsen frem til afleveringen. 5-års drift og vedligehold beregnet efter aflevering og afsluttet godkendt indregulering af anlæggene. Udarbejdelse og levering af dokumentation Udarbejdelse og levering af instruks for drift og vedligehold af de katodiske beskyttelsesanlæg. Levering af reservedele.

25 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 25 af 60 I tilbuddet skal være indeholdt alle arbejder, udstyr og leverancer af materialer til de i beskrivelsen nævnte arbejders fuldstændige færdiggørelse. Følgende arbejder i relation til etablering af katodisk beskyttelse skal udføres af faguddannede medarbejdere med en dokumenteret erfaring inden for det pågældende fag: Forundersøgelser iht. SAB Dykkerarbejder iht. SAB Katodisk beskyttelses arbejder inklusive el-arbejder iht. SAB Entreprenøren skal fremlægge dokumentation i form af ajourførte referencer/cv for nøglefunktioner jf. ovenstående samt medarbejdere, hvor der stilles særlige krav til uddannelse/erfaring. Alle katodisk beskyttelsesarbejder, der er beskrevet under SAB 20, skal udføres under ledelse og kontrol af en katodisk beskyttelsesspecialist, der er certificeret iht. DS/EN 15257, niveau 3 indenfor betonkonstruktioner eller NACE cathodic protection specialist niveau 4 eller en med tilsvarende dokumenterede kompetencer, der kan godkendes af bygherren. Øvrigt personale til katodisk beskyttelsesarbejder skal have minimum 1 års dokumenteret praktisk erfaring med tilsvarende arbejder eller være under 100 % tilsyn under udførelse af de katodisk beskyttelsesarbejder indtil tilsvarende praktisk erfaring er opnået dvs. den katodiske beskyttelsesspecialist skal være til stede på arbejdspladsen under udførelse af arbejderne. I forbindelse med processtart skal der afholdes instruktionsmøder for alle arbejdsprocesser for al personale, der skal udføre arbejder med katodisk beskyttelse. Tilsynet skal have mulighed for at overvære instruktionsmøderne. Intet personale må arbejde med katodisk beskyttelse uden forudgående instruktion. Personalets deltagelse i instruktionsmøder skal kunne dokumenteres. Alle målekontroller iht. SAB 20 skal udføres og dokumenteres af den katodiske beskyttelses specialist. Alle afvigelser fra ovenstående kan kun ske efter forudgående skriftlig aftale med bygherren eller dennes repræsentant Normer og standarder Følgende normer og standarder er gældende for de katodiske beskyttelsesarbejder: DS/EN ISO Katodisk beskyttelse af stål i beton. DNV-RP-B401 oktober Elforsyningsselskabets lokale bestemmelser. APM 219. Concrete testing, Hardened concrete, Electrical resistivity. 1 edition, May Arbejdstilsynets anvisninger. Fællesregulativet for tilslutning af elektriske installationer og brugsgenstande. DS/EN to Lavspændingstavler - Del 1 til 5: Typetestede og delvist typetestede tavler. DS/EN A-1: Kapslingsklasser (IP-kode).

26 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 26 af 60 DS/EN : Elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) - Del 6-1: Generiske standarder - Immunitet for bolig-, erhvervs- og letindustrimiljøer. DS/EN : Elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) - Del 6-3: Generiske standarder - Emissionsstandard for bolig-, erhvervs- og letindustrimiljøer. DS/EN 60439/61439 del 1, typetestede og delvist typetestede tavler. DS/EN 60439/61439 del 2, særlige krav til kanalskinnesystemer. DS/ EN Lynbeskyttelse. Stærkstrømsbekendtgørelsen vedrørende elektriske installationer 1993 samt relevante afsnit i Stærkstrømsreglementet af Fællesregulativet for tilslutning af elektriske installationer og brugsgenstande Materialer Materialerne omfatter følgende: Indborede anoder med strømtilledere og indstøbningsmørtel. Forankring af parement. Offeranoder med holdersystem (under vand). Offeranoder inkl. moniteringssystem (forankringszoner). Katodeforbindelse og målestel samt elektriskforbindelser til øvrige metaldele. Referenceelektroder inkl. kabel samt indstøbningsmørtel. Samledåser med forskruninger, plinte mv. og udstøbningsmasse. Kabler inkl. mærkning og strips. Kabelføringsveje. Kabinetter med strømforsyning/ensretter, styresystem og målekort. Trådløs kommunikation mellem ensretterskabe. Central dataserver/styre computer med al nødvendig software, antenne og abonnement til ekstern kommunikation via internet. Materialer til fastgørelse så som skruer og beslag mv. er en del af de ovennævnte poster. Materialer skal godkendes af bygherren eller dennes repræsentant før anvendelse. Reservedele Det valgte ensrettersystem med tilhørende indbyggede komponenter, elektronik og styresystem skal være enheder af standard type således, at reservedele kan forventes at være tilgængeligt inden for levetiden af anlægget. Reservedele omfatter følgende: 2 strømforsyningsmoduler/ensrettermoduler

27 Vedligehold af store bygværker(byg-sv) Side 27 af 60 1 målekort 2 overspændingsrelæer Reservedele opbevares hos entreprenøren i den 5 årige driftsperiode. Reservedelene fremvises ved afleveringen. Brug af reservedele noteres i logbog Indborede anoder Som anodesystem til beskyttelse af armeringen i overliggere, pilleskafter over parement og i parement anvendes indborede anoder indstøbt i mørtel. De indborede anoder skal være fremstillet af MMO-belagt titan svarende til f.eks. type duranode3 fra Grønvold og Karnov A/S. Anodens aktive længde skal for overliggere være på 400 mm og for pilleskafter og parement være på 1100 mm, krop af massiv titan ca. 25 mm, størrelsen af formodstanden skal være iht. leverandørens anvisninger. Typen skal verificeres ved entreprenørens dimensionering af anodesystem. De indborede anoder skal have udluftning for indstøbningskontrol og installeres i overensstemmelse med leverandørens anvisninger. Strømtilledning sker via titantråd (1,2 mm). Lange anoder (1100 mm) skal være forsynet med strømtilledere i hver ende. Overliggere: For overliggere regnes med 8 anoder for hver underzone i de nordlige overliggere og 10 anoder for hver underzone i de sydlige overliggere. Der regnes med en anode omkring hver bøjlearmering. Endeligt antal anoder bestemmes ved designberegninger. For overliggere forbindes anoder i samme underzone (underzone 1, 2, 3 og 4). Hver underzone strømforsynes fra begge ender, og begge strømtilledere føres til samledåse, hvor de forbindes i samme klemme. Pilleskafte: For pilleskafter skal hver anode have sin egen strømtilledning. Strømtilledere fra 4 anoder i samme kote, samles i samme klemme i samledåsen til tilsynets godkendelse. Det skal klart fremgå af den enkelte strømtilleder i samledåsen, hvilken anode den hører til. For hvert pilleskaft regnes med 16 anoder. Strømtilledere fra 4 anoder i samme kote, samles i samme klemme. Endeligt antal anoder bestemmes ved designberegninger. I parement skal hver anode have sin egen strømtilledning. Det skal klart fremgå af den enkelte strømtilleder i samledåsen, hvilken anode den hører til. For hvert parement regnes med 8 anoder. Endeligt antal bestemmes ved designberegninger. Strømtilledere skal have en længde i samledåsen, der muliggør måling med tangamperemeter på den enkelte strømtilleder. Strømforsyning udføres i henhold til leverandørens anvisninger til tilsynets godkendelse. Mørtel til omstøbning af anoderne skal være i overensstemmelse med leverandørens anbefalinger således, at de indborede anoder og mørtel udgør et samlet anodesystem.

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT tilbudsliste SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-SD-LANG-KAT TILBUD (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-KONF-KAT

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-KONF-KAT ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-KONF-KAT DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside

TILBUDSLISTE - samleside TILBUDSLISTE - samleside Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet tilbudssum

Læs mere

Katodisk beskyttelse af konstruktioner i marint miljø

Katodisk beskyttelse af konstruktioner i marint miljø Katodisk beskyttelse af konstruktioner i marint miljø Seniorspecialist Ruth E. Sørensen 1 Indhold Katodisk beskyttelse, baggrund Katodisk beskyttelse som reparationsstrategi Design Udførelse Drift 2 Katodisk

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 1)

TILBUDSLISTE - samleside (side 1) TILBUDSLISTE - samleside (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT Revideret den 3. januar 2014 SIDE 2 af 22

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Katodisk beskyttelse - design

Katodisk beskyttelse - design Katodisk beskyttelse - design Ruth Sørensen, MSc, PhD, Seniorspecialist, COWI A/S rso@cowi.dk 1 Katodisk beskyttelse - design Princip Historik Design, grundlag/parametre Design, anodesystem Eksempler og

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT tilbudsliste SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT TILBUD (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise

Læs mere

ENTREPRISE H102.02.21

ENTREPRISE H102.02.21 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE H102.02.21 Midterhelle-entreprise H102 Roskilde - Ringsted >>> H102.02 Trafiksanering i Osted MARTS 2011 Styring og samarbejde Entreprise Entreprenør: Udgave: H102.02.21

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-OD-FARO-KAT Revideret den 3. januar 2014 SIDE 2 af 36 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN SAMLET INDLÆG 1. Mønbroen og istandsættelsen 2012 2016 i 2 entrepriser samt løsninger og erfaringer

Læs mere

Korrosion i betonkonstruktioner

Korrosion i betonkonstruktioner Korrosion i betonkonstruktioner den 27. april 2015 Arrangør: Dansk Betonforening Katodisk beskyttelse vurdering af effektivitet v/ Brián P. Kofoed 1 Erfaring ved svømmehaller Status på de sidste 10-15

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Karlstrup Mose Pæledæk Kunde Vejdirektoratet Dato 2012-21-03 Til

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Karlstrup Mose Pæledæk Kunde Vejdirektoratet Dato 2012-21-03 Til NOTAT Projekt Karlstrup Mose Pæledæk Kunde Vejdirektoratet Dato 2012-21-03 Til Fra Kopi til Hans-Åge Cordua, Vejdirektoratet Lene Tørnæs Helbo, Vejdirektoratet Troels Larsen-Helms, Rambøll Peter Møller,

Læs mere

Kørestrømsanlæg. SAB Betonreparation

Kørestrømsanlæg. SAB Betonreparation Dokument: Dokument 2 Udgave: Udg. 02 Udgavedato: 01.11.2001 Ref.: 071 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Atkins Danmark Kørestrøm Pilestræde 58 1112 København K BWS LLA VPE Tlf. 8233 9000 Lokal

Læs mere

Korrosion i Betonkonstruktioner

Korrosion i Betonkonstruktioner Korrosion i Betonkonstruktioner d. 27. april 2015 Arrangør: Dansk Betonforening Katodisk beskyttelse Grundlæggende principper og anvendelse i nye og eksisterende konstruktioner v. Peter Vagn Nygaard Armeringskorrosion

Læs mere

Betingelser m.v., SOS. Bilag. Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012. Eksempel

Betingelser m.v., SOS. Bilag. Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012. Eksempel Bilag Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012 Eksempel Formål I nærværende entrepriseform er en væsentlig del af opgaveplanlægning og styring entreprenørens ansvar. Drejebogen udarbejdes forud

Læs mere

Materialeundersøgelser

Materialeundersøgelser Materialeundersøgelser Betonundersøgelser Betonteknologi og korrosion. Specialundersøgelser på bl.a. broer og bygninger. COWI rådgiver om beton i Danmark såvel som i udlandet. Vi finder årsager til problemer,

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 2)

TILBUDSLISTE - samleside (side 2) TILBUDSLISTE - samleside (side 2) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni Vejregelrådet

UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT GENERELT ARBEJDSPLADS Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) November 2007 Erstatter Juni 1993 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SITUATIONEN VED ARBEJDETS START OG UNDER ARBEJDETS UDFØRELSE

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud:

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15.august 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse

Læs mere

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Lillebæltsbroen af 1935 VD-pilotprojekt Udskiftning af kørebanebeton og sprøjtebetonreparation ved/ Christian Bugge Hansen Fagprojektleder Bygværker

Læs mere

Beskrivelse for renovering af øvrefacade på ejendommen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108

Beskrivelse for renovering af øvrefacade på ejendommen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1 Beskrivelse for renovering af øvrefacade på ejendommen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 Tilbudet skal indeholde.: o Stillads o Udfræsning af fuger (og bortskaffelse)

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 2)

TILBUDSLISTE - samleside (side 2) - samleside (side 2) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet tilbudssum

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 1. September 2012 PAKKE 1 - KLAPBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 7

Bygningsbeskrivelse, pakke 1. September 2012 PAKKE 1 - KLAPBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 7 September 2012 PAKKE 1 - KLAPBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 7 UF af Limfjorden, Aggersundbroen Aggersundbroen fører rute 29 over Aggersund i Limfjorden ved Løgstør. Broen

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-11 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-11 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-11 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

TILBUDSLISTE - samleside (side 1)

TILBUDSLISTE - samleside (side 1) TILBUDSLISTE - samleside (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise "" tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af 30. august 2013 angivne grundlag for en betaling af: Samlet

Læs mere

Vilsund Reparation af Bropille 1

Vilsund Reparation af Bropille 1 Image size: 7,94 cm x 25,4 cm PILLE 1 Vilsund - rep. af bropille 1: Vilsund Reparation af Bropille 1 Image size: 7,94 cm x 25,4 cm PILLE 1 EKSISTERENDE FORHOLD: HISTORIK 1936/ 1938: Broen opføres 1979:

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Bro 030-066/68, Farøbroerne Renovering af SCADA/PLC November 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Vejdirektoratet

Læs mere

Vildsundbroen Renovering af Pille 1

Vildsundbroen Renovering af Pille 1 SYNOPSIS - Dansk Brodag 2010 Dansk Brodag Vildsundbroen Renovering af Pille 1 John Elnegaard Hansen Projektleder, Bro afdelingen - RAMBØLL M.Sc. (Civ. Eng.) fra DTU 1983 Telefon +45 45 98 60 00 Direkte

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN SAMLET INDLÆG 1. Mønbroen og istandsættelsen 2012 2016 i 2 entrepriser samt løsninger og erfaringer

Læs mere

Bro 030-0066/68 Farøbroerne

Bro 030-0066/68 Farøbroerne Vejdirektoratet Bro 030-0066/68 Farøbroerne Renovering af SCADA/PLC Tilbud og afregningsgrundlag (TAG) December 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

De første forslag, der også foreslås udført først, er mere detaljeret beskrevet i nedenstående.

De første forslag, der også foreslås udført først, er mere detaljeret beskrevet i nedenstående. Gudhjem Svømmehal Forslag til beskyttelse af konstruktionsdele 2009-04-25 Forslag og prioritering af reparationer I henhold til aftale har vi udarbejdet et forslag for renovering af bassinkonstruktionen

Læs mere

Nørresundbygrenen. Undersøgelse af bro 70-0-171, Nørresundbygrenen

Nørresundbygrenen. Undersøgelse af bro 70-0-171, Nørresundbygrenen Nørresundbygrenen Undersøgelse af bro 70-0-171, Nørresundbygrenen 1 OF af Nørresundbygrenen Opført 1968 Fem fag Længde 152 m Bredde 10,5 m Forspændt beton Butterflyprofil November 2005 2 Formål Sikre at

Læs mere

Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Terrorsikring Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt

Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Terrorsikring Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt 2017-03-29 Indholdsfortegnelse Side : 1/14 Indholdsfortegnelse 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.1 Generelt...

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D Nedrivning

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D Nedrivning At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.15 Nedrivning Februar 2005 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes. At-vejledninger bruges

Læs mere

Hvor mangler vi viden om reparationer og reparationsprodukter? v. Gitte Normann Munch-Petersen

Hvor mangler vi viden om reparationer og reparationsprodukter? v. Gitte Normann Munch-Petersen Hvor mangler vi viden om reparationer og reparationsprodukter? v. Gitte Normann Munch-Petersen Agenda Reparation af nye konstruktioner Reparationsmetoder Branchenetværk Reparation af nye konstruktioner

Læs mere

Ejerforeningen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 1386 Udenbys Vester Kvarter.

Ejerforeningen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 1386 Udenbys Vester Kvarter. 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1 Ejerforeningen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 1386 Udenbys Vester Kvarter. Fagbeskrivelse Murer-/ malerarbejde Nedre Facade Thomas Sørensen, Krusågade 35, 1719 København

Læs mere

Funktionsbeskrivelse Bygningsarbejder

Funktionsbeskrivelse Bygningsarbejder (Tømrer/isolatør fagentrepriser) 015 Toftlund Skole Energispareprojekt Tønder 27. september 2013 014 Toftlund Skole Side:2/5 Udarbejdet: PJA Kontrolleret: Godkendt: Indholdsfortegnelse 015 Toftlund Skole...

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Udbudskontrolplan (UKP) August 2015 Entreprise: 8800.01 Arbejde: Slap armering : 10.08.2015 Acceptkriterium Krav dokumentation Bemærkninger

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud:

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 05. januar Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Forstærkning af Lindenborg Pæledæk Rettelsesblad

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse B2.240 Murværk. Renovering af Løget By, Længehuse (LH), afdeling 42 AAB Vejle. April 2013 Sag 12.029

Arbejdsbeskrivelse B2.240 Murværk. Renovering af Løget By, Længehuse (LH), afdeling 42 AAB Vejle. April 2013 Sag 12.029 Arbejdsbeskrivelse B2.240 Murværk Renovering af Løget By, Længehuse (LH), afdeling 42 AAB Vejle April 2013 Sag 12.029 Indholdsfortegnelse Side : 1/7 Udarbejdet: FM Kontrolleret: BM Godkendt: BM Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Udbud af rammeaftaler for Bygningsvedligehold ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Aftalebilag 3

Udbud af rammeaftaler for Bygningsvedligehold ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Aftalebilag 3 Udbud af rammeaftaler for ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE Aftalebilag 3 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Orientering...3 1.1 Generelt...3 1.2 Udbudsmaterialet...3 1.2.1 Grundlag for udbud...3 1.2.2 Almengyldige

Læs mere

1 Indholdsfortegnelse

1 Indholdsfortegnelse Malerentreprise Sagsnr. : 314.001 Arbejdsbeskrivelse Side : 1 af 9 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 2 Omfang...2 2.1 Generelt...2 2.2 Bygningsdele...2 2.3 Projektering...2 2.4 Byggeplads...2

Læs mere

Udførelsesstandard for betonarbejder

Udførelsesstandard for betonarbejder Byggelovgivning (Byggeloven + BR 10) DS/ Nationalt anneks EN 1990 DK NA DS 409 DS/ Nationalt anneks EN 1992 DK NA DS 411 Udførelsesstandard for betonarbejder DS/EN 13670 og DS 2427 DS 2426 DS481 DS/ DS/

Læs mere

Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag. Initialer JMP PEI SVHE PHA

Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag. Initialer JMP PEI SVHE PHA Notat Dato: 24.04.2017 Projekt nr.: 100 71 21 T: +45 2528 1853 E: pha@moe.dk Projekt: Emne: Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014

MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014 MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE 2014 2016 ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014 DAGSORDEN 1. Overordnet orientering om entreprisen 2. Særlige forhold 3. Fotos 4. Spørgsmål

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-GUDE-FUG

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-GUDE-FUG tilbudsliste SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-GUDE-FUG TILBUD (side 1) Nedenstående arbejder vedrørende entreprise

Læs mere

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH NÆSTVED KOMMUNE RENOVERING AF KARREBÆKSMINDEBROEN - VALG AF LØSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2

Læs mere

Leje og Leveringsbetingelser

Leje og Leveringsbetingelser Leje og Leveringsbetingelser Så længe lejemålet varer, bærer lejeren enhver risiko og ansvar for det lejede materiel Lejer er, ved tilbagelevering, forpligtet til at aflevere det lejede i samme stand (

Læs mere

Etablering af vandtætte støbeskel

Etablering af vandtætte støbeskel Foto: Ydervægge på Nordhavn Metrostation MetNord JV Dansk Betonforening Temadag 2019 5. februar 2019 - side 1 af 24 Støbeskel i betonkonstruktioner er på en måde planlagte revner. Betonkonstruktioner som

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. november 2013 KBP KBP@vd.dk Samlet vedligeholdsudbud 2013 Hovedområde "Bygværker" (BYG) Fagområde "Vedligehold af store bygværker" Meddelelses- og rettelsesblad

Læs mere

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV.

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. Dokumenttype UKP Udbudskontrolplaner Dato Februar 0 ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-00 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. NÆSTVED KOMMUNE UDBUDSKONTROLPLANER (UKP) ØSTLIG FORDELINGSVEJ

Læs mere

EK-BYG-AV-OD-VIW-129 AV-OD-VIW-129. Vedligehold af almindelige bygværker. November 2014

EK-BYG-AV-OD-VIW-129 AV-OD-VIW-129. Vedligehold af almindelige bygværker. November 2014 EKBYGAVODVIW129 AVODVIW129 Vedligehold af almindelige bygværker November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. nov. 2014 Line Faxøe E. Lauridsen lfel@vd.dk 2527 3464 TOTALENTREPRISEKONTRAKT

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-LIMF-KUN

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-LIMF-KUN ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-LIMF-KUN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013

Læs mere

Bilag 1, Udbudskontrolplaner

Bilag 1, Udbudskontrolplaner ENTREPRISE: Cykelsti, Tønder Daler Bilag 1, Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan for entreprisen jf. SB ad 11 stk. 1. Kontrolplanen udarbejdes i henhold til Kontrolplan, Vejledning.

Læs mere

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges.

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/6 Dato : 11.12.2015 FÆLLESBETINGELSER BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen,

Læs mere

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1220.271 Oprensning af fokusarealer 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N JUNI 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: 1220.271: TAG 1 af 4 Tilbuds-

Læs mere

Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Den 3. november 2010

Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Den 3. november 2010 Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder Den 3. november 2010 Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Renovering af gulve og vægge i servicerum

Renovering af gulve og vægge i servicerum Renovering af gulve og vægge i servicerum Tyndfilm epoxybehandling. Slutbehandling med NM 50 Aqua Super. Evt. mellembehandling NM 50 Aqua Super (NM 50 Aqua Super) NM 50 Aqua Super 1. Klargøring af underlag

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

Kravspecifikation. Drift og vedligehold af oplukkelige broer i København, El-installationer Maskininstallationer Hydraulikinstallationer.

Kravspecifikation. Drift og vedligehold af oplukkelige broer i København, El-installationer Maskininstallationer Hydraulikinstallationer. 02-11-2015 Sagsnr. 2015-0198257 Kravspecifikation Drift og vedligehold af oplukkelige broer i København, El-installationer Maskininstallationer Hydraulikinstallationer Side 1 af 6 Kravspecifikation til

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 14. december 2017 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 14. december 2017 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. december 2017 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Forstærkning af Lindenborg Pæledæk

Læs mere

1,35 kg/l (komp. A+B blandet) Hærdning. +10 o C 210 min. 3 dage * +20 o C 90 min. 2 dage * +30 o C 45 min. 1 dage *

1,35 kg/l (komp. A+B blandet) Hærdning. +10 o C 210 min. 3 dage * +20 o C 90 min. 2 dage * +30 o C 45 min. 1 dage * Produkt datablad Version: 06.11.2013 Sikadur -33 Sikadur -33 2-komponent thixotropisk epoxy klæber Produktbeskrivelse Anvendelse Sikadur-33 er en thixotropisk 2-komponent klæber baseret på epoxy, leveret

Læs mere

TOTALENTREPRISEKONTRAKT

TOTALENTREPRISEKONTRAKT TOTALENTREPRISEKONTRAKT 1 ENTREPRISE Entreprise: Entrepriseform: AVODVIW30183.00 Reparation af Bro 30183.00, OF Lvej 508, Gammel Køge Landevej Totalentreprise 2 PARTERNE Mellem Vejdirektoratet, ADDVområdet

Læs mere

BYGNINGSBESKRIVELSE PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) Driftsudbud Store Bygværker.

BYGNINGSBESKRIVELSE PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 12 UF af Lillebælt, Gl. Lillebæltsbroen Gl. Lillebæltsbroen

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYGAV) Entreprise: AVODVIW112 Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning.

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning. Robot nr: Kontrol af robotceller Nye / ændringer Dato for gennemgang. Accept af ibrugtagning Initialer Underskrift Ja Nej Projektleder (ansvarlig indkøber) Robotintegrator Modtager (ansvarlig drift) Kompetent

Læs mere

Bygningsstyrelsen. KU 782-70 UNILAB - Plantelab. ARB - Arbejdsbeskrivelse. Hovedentreprise. Kloak - Afløb i jord. Dato: 2014-11-21 Rev.

Bygningsstyrelsen. KU 782-70 UNILAB - Plantelab. ARB - Arbejdsbeskrivelse. Hovedentreprise. Kloak - Afløb i jord. Dato: 2014-11-21 Rev. Bygningsstyrelsen ARB - Arbejdsbeskrivelse Hovedentreprise Kloak - Afløb i jord Dato: 2014-11-21 Rev. dato: KU782-70_13_0064_K13_C08_N010_Kloak Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf: +45 8819 1000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kabelbakkerne leveres i længder af 3 m. Bredden varierer fra 25 mm til 600 mm og højden fra 25 mm til 125 mm.

Kabelbakkerne leveres i længder af 3 m. Bredden varierer fra 25 mm til 600 mm og højden fra 25 mm til 125 mm. K A B E L H Y G I E J N E K A B E L F Ø R I N G S S Y S T E M E R KABELFØRINGSSYSTEMET SILTEC kabelføringssystem er udviklet med henblik på optimal funktion og med vægt på enkelthed og tilgængelighed af

Læs mere

Tilbudsliste med beskrivelse

Tilbudsliste med beskrivelse Tilbudsliste med besivelse side 1 af 10 Sagsnr. 675805A Dato 18.05.2015 Initialer PRT/THB/TEK/JRD Summationsark Pos. Emne 1. Beton Kloak og murerarbejder 2. Tømrerarbejder 3. Maler 4. Gulvbelægning 5.

Læs mere

Sag: Slagelse Gymnasium Sag nr.: Dato: Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9

Sag: Slagelse Gymnasium Sag nr.: Dato: Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9 Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9 Indholdsfortegnelse OMFANG 2 Generelt...2 Normer og forskrifter...2 Arbejdets omfang...2 Bygningsdele...4 Projektering...4 Byggeplads...4 Indretning og drift...4 Vejrligsforanstaltninger...4

Læs mere

PLANSILO Systembrochure

PLANSILO Systembrochure PLANSILO Systembrochure www.rc.dk Et stærkt system RC plansiloelementer er komplette silosystemer Med plansiloer fra RC Betonvarer fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri, hvor

Læs mere

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter.

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter. 10. september 2015 Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder og overfladebehandling af fritstående stålkonstruktioner eller andre større fritstående konstruktioner i Esbjerg

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYG-AV) Entreprise: AV-OD-VIW-119 Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

Bygværk: UF af Lvej 520, Fiskebækvej, øst. Placering: WBS: P76538D50 Init: JSTP

Bygværk: UF af Lvej 520, Fiskebækvej, øst. Placering: WBS: P76538D50 Init: JSTP Eftersyn Foto bilag Bygværk: 0013002700 UF af Lvej 520, Fiskebækvej, øst Dato: 31012012 1 / 1 Placering: WBS: P76538D50 Init: JSTP Foto 1: (Overført vej) Foto 2: (Facade nord) Foto 3: (Facade nord) Foto

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 36320.50 Beplantningsarbejder 36320 Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UKP Indhold 36320.50 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjeklisten indeholder en række beskrivelser af forhold, som den projekterende og rådgivende efter arbejdsmiljølovgivningen skal tage hensyn til i sit

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 13.august 2014 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 13.august 2014 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13.august 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse af underside,

Læs mere

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2 Indhold Leverancens indhold... 3 Typer af vægge/befæstigelse... 3 Montage... 4 Nødvendigt værktøj for montage... 4 Kontrol af hulmål... 4 Afstande mellem væg og karm... 4 Montage af karm... 5 Montage af

Læs mere

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB - TEKNIK)

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB - TEKNIK) 14. december 2011 GENERELT SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB - TEKNIK) Rettelsesblad nr. 1 SAB_Teknik_ Rettelsesblad nr. 1.docx 1 Udgået af SAB Teknik I afsnit 5.1 Alment, Arbejdet omfatter: Projektering

Læs mere

Facadebeklædning med ClickFals:

Facadebeklædning med ClickFals: Facadebeklædning med ClickFals: Facadebeklædning med falsede plader i stål 4.1 Orientering bips B2.390, Basisbeskrivelse beklædninger monterede er sammen med denne detaljeprojektbeskrivelse gældende

Læs mere

NHL2 til kalkvand: Blandes 1:2 volumen til stabilisering af bunden på sten eller fuger påføres to gange med en dags mellemrum.

NHL2 til kalkvand: Blandes 1:2 volumen til stabilisering af bunden på sten eller fuger påføres to gange med en dags mellemrum. SKT. PEDERS KIRKE - Udvendig restaurering af våbenhus og tårn 2015 Referat fra møde 17.7.2015 med murermester, konsulent Mikkel Storgaard, Nordisk NHL, Deltagere i øvrigt: Henning Nielsen og N-HL. 17.7.

Læs mere

Instruktionbog. Winches

Instruktionbog. Winches Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK Instruktionbog Winches Index: VILKÅR:... 3 BRUGSOMRÅDE:... 3 SIKKERHED OG SUNDHED:... 4 FORHOLDSREGLER VED STRØMSVIGT:... 5 OPBEVARING OG

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 203 Bygværker (BYG) September 203 VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Entreprise: SV-ND-SIOS-KAT SIDE 2 af 76 INDHOLDSFORTEGNELSE SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER...

Læs mere

VILSUNDBROEN BYGVÆRK 445-0016

VILSUNDBROEN BYGVÆRK 445-0016 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. marts 2012 Emilie D. Kristiansen edk@vd.dk 72 44 34 54 VILSUNDBROEN BYGVÆRK 445-0016 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG V-LANG-BET Langelandsbroen, betonreparation og katodisk beskyttelse af kassedrager. Bygværker Almindelige bygværker

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG V-LANG-BET Langelandsbroen, betonreparation og katodisk beskyttelse af kassedrager. Bygværker Almindelige bygværker Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Langelandsbroen, betonreparation og katodisk beskyttelse af kassedrager November 2017 Bygværker Almindelige bygværker DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. november

Læs mere

01 01 10 Tillæg til drift af arbejdsplads dag 20 0,00. 07 04 58 Etablering af betonfundament til autoværnsscepter Stk. 4 0,00

01 01 10 Tillæg til drift af arbejdsplads dag 20 0,00. 07 04 58 Etablering af betonfundament til autoværnsscepter Stk. 4 0,00 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. marts 2012 12/00724-7 Carsten Sandgaard Christensen cac@vd.dk +45 7244 2223 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Entrepriseudbud 6620.110 Broer

Læs mere